Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.
Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.
Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.
V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.
Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).
Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.
Přirozeně posiluje imunitu - na čaji vzniká plíseň, u které je dokázáno, že obsahuje nějaký přírodní druh antibiotik
Antibiotika posilují imunitu? Vždycky jsem měl za to, že antibiotika braná zbytečně a v malých dávkách sice imunitu posilují - ale jen imunitu bakterií vůči antibiotikům.
Ja mám nejaky doma SAYONARA Powder, japonsky zeleny caj.. poznate to? ale je to bez chuti takto nepijem. spociatku som sa na to dal ked mi to dal znamy ale teraz uz nie a cukor sa do toho avat vraj nema aby neprisiel o ucinky
to je pekny hnus. Tahle sragora nema s japonskym zelenym cajem vubec nic spolecneho.
ale ma to dobre anitoxidacne ucinky a aj na zubny chrup, na tlak.
Naprosto souhlasím, ve chvíli duševní slabosti jsem si to kdysi taky koupil a IMO jsou to rozdrcené zbytky nějakého polofermentovaného čaje smetené z podlahy skladiště. S Japonskem to nemá nic společného. 100% podvod.
Mam dojem, že jsem ho už pil. Přesto nedam dopustit na Železnou bohyni milosrdenství, což je zelený čaj a tedy něco jiného. Tu/ten ctim víc jako dobrotu.
A k té délce louhování - u zeleného čaje dělam cca tři čaje z jedněch lístků. Výhoda tohoto počínání je v tom, že každý nálev jinak chutná, co do hloubky i palety.
P.S. když je už řeč o požitcích, yogi znáte?
Nejde obecně říct, že ze zeleného čaje uděláš 3 nálevy...když máš kvalitní čaj, tak uděláš bez problémů nálevů 10 !-)
Mam dojem, že z jasmínu jsem zkoušel dělat pět nálevů. Tři považuju za limit, tak často čaj nepiju, abych ho stih konzumovat.
A když jasmín, zakop jsem o jasmín s mlíkem ... přímo takhle se prodává. Dobře voní i chutná, taky můžu doporučit.
ja mam navyk na cerne caje od "Ahmad tea London", ale proc to nezkusit?
btw. kde se to da v praze sehnat?
V Praze na Školské (možná Školní) ulici - kousek od Václaváku je obchod Amana < mají tam zeď vyskládanou puerhy, ale připrav si trochu víc peněz
Mě se zdá že v jejich Earlu ten bergamot má moc silnou chuť /jakoby syntetickou, ale to je jen asociace, ne že bych rozeznal, že to není nebo je přírodní/. Ale ono to taky může být tím, že já věčně nedodržuju doby luhování atp...
Ale jinak Ceylon (jsem vytrvalý konzument těch půlkilovejch krabic) a jasmínovej zelenej mají dobrej.
Earl Grey miluju ....
Haha, pražce :D My sme toumu přisuzovali původ v ponožkách, nebo starejch hadrech...
On je to jeden z těch čajů, co mají vůní trávy, půdy, mechu a kapradí... Hmm, a u puerhu bych možná dokonce řekl vůně půdy ne v zahrádce, ale pod střechou :) No, jo, já sem holt milovník jemnějšího, typ ceylon a tak. Ale rozhodně nic proti.
Velmi pěkně napsáno. Musím pochválit.
Já si zase nemůžu vynachválit kopřivu (dvoudomou či žahavku) -- dostala mě z únavovýho syndromu, lichořeřišnici větší -- zbavila mě stafylokoků, levanduli (květ) -- pomáhá mi s depresema a úzkostí...
Velmi se zajímám o alternativní medicínu (především bylinky, vitamíny, minerály atp.).
Zdravím,
článek je to krásný, zajímavý, mám jen jednu výtku. Název čaje se píše Pu-erh Have a nice day
Akira
nemusí...přepisovat z čínštiny je zrádné a existuje x variant, jak se po světě slovo pu-erh píše...:)
A to je jako kdo? Když vemu dva lidi okolo kterých se imho točí většina českýho čajovýho dění, tak je to pan Tin, ktery vede obchot teanet-cn.cz a ma vlajkovou čajovnu v jeruzalemsky a potom pan Prachař, který x let dělal u amany a nyní vede longfeng.cz...mimojiné jsem nenašel obsáhlejší česky psanou čajovou encyklopedi, než je ta na jeho stránkách...
Každopádně oba dováží skvělé a kvalitní čaje pro velikou část českých čajoven...oba jsou ve svém oboru mistři...přesto však jeden píše Pu-Erh, druhý Pchu-er..
Pokud vím, tak se ještě v čechách používý Pu-er...a vše se bere jako správně napsáno... Nejdůležitější je umět to správně vyslovit :) to je trochu oříšek :D
A to je jako kdo?
Lingvisti, ne "čajisti". ~_^
A to je jako kdo? Když vemu dva lidi okolo kterých se imho točí většina českýho čajovýho dění, tak je to pan Tin, ktery vede obchot teanet-cn.cz a ma vlajkovou čajovnu v jeruzalemsky a potom pan Prachař, který x let dělal u amany a nyní vede longfeng.cz...mimojiné jsem nenašel obsáhlejší česky psanou čajovou encyklopedi, než je ta na jeho stránkách...
Každopádně oba dováží skvělé a kvalitní čaje pro velikou část českých čajoven...oba jsou ve svém oboru mistři...přesto však jeden píše Pu-Erh, druhý Pchu-er..
Pokud vím, tak se ještě v čechách používý Pu-er...a vše se bere jako správně napsáno... Nejdůležitější je umět to správně vyslovit :) to je trochu oříšek :)
a na to jsi prosimtě přišel jak?
nu ale pu-erh se spravne rozhodne [puer] necte...cinani to ctou asi tak, jako kdyby to cech cetl anglicky, ne doslova, ale nevim, k cemu jinymu to pripodobnit... ze zacatku sem na to taky cumel, ale je to tak...
Jedine Tesco Lesni smes
Hmm opravdu kobylince? A já měl vždycky pocit, že vyluhované týden neprané ponožky tu "vůni" vystihují mnohem lépe. Chuť posoudit nemůžu, nikdy jsem nenašel dostatek odvahy abych to ochutnal. Což takhle dohodnout se na kompromisu: čaj s vůni vyluhovaných ponožek a chutí kobylince? ;-)
ještě bych to trochu upravil: koupal jsem se v nádržích v novohradských horách, kde je voda strašně tmavá, červeno-hnědá. Po asi 20 centimetrech už nevidíte nic. Je to zřejmě tou rašelinou všude kolem. A stejnou barvu má náš čajíček Pu-erh...
Léčivé, respektive zdraví prospěšné účinky byly prokázány leda u zeleného čaje. Čaj Pu'er (což je jedna z možností psaní a právě pod tímhle názvem jsem ho kdysi před více než patnácti lety pil poprvé) je klasickým příkladem módního "všeléku", který je však ze všeho nejvíc - jak tu někdo podotknul - dobrým placebem. Jinak milovníkům chuťově výrazných čajů doporučuji ochutnat vietnamský uzený zelený.
Jinak čajem čínských císařů byl prý i "obyčejný" šípkový.
Ten je taky dobrý, ale je černý. Prý jsou zelené čaje zdravější, protože fermentací se ničí některé prospěšné látky.
Lapsang je červný !-)
To už je taková čínská terminologie. Červený čaj = černý po našem, tj. fermentovaný.
jistě, ale pokud se budeš bavit o ryze čínském čaji,tak snad nebudeš používat evropské rozřazování..bylo by to trochu matoucí, jako v tomhle případě.. :)
ale notak...všechny čaje se dělají z jedný kytky- čajovníku čínského ( Camellia Sinesis), která se jen různě suší a dále upravuje...ale jak v zeleném či červeném čaji, tak i v shen pu-erhu jsou ty samé látky, protože včechny jsou připravovány z listů camellia sinesis :)
Není tomu tak, fermentací (tj. zkvašením a následným usušením) se mění chemické složení.
O. K., dostal jste mě, myslel jsem, že se bavíme o tom černém
jeste jsem nevidel sheng pu-erh, ktery by mel vlastnosti jako zelena...ano...oba jsou fermentovane, jenze pu-erh daleko vice nez jakykoliv zelenak !-)
jeste jsem nevidel sheng pu-erh, ktery by mel vlastnosti jako zelena
Tak to by bylo opravdu divné. :-)
připouštím,že je to možné, ale nevěřím tomu, že by se to na čaji podepsalo tak, aby měl každý jiné učinky na lidský organismus..
Nevím jak uzený, ale vietnamské zelené čaje neuzené považuju za výborné a přitom levné. Jenom bůh ale ví, jestli v nich nejsou stopy Agent Orange...
Ještě jedna rada - doporučuji čaj NELOUHOVAT déle než tak maximálně deset minut. Při delším louhování se údajně mění chemické složení a ven se dostávají i látky (nebo v čaji při delším louhování vznikají), které nejsou zdraví prospěšné. Možná kdybych prohledal literaturu, co mám někde doma, našel bych tam víc.
Ono se při slabším výluhu (tj. menším množství čaje) asi zas tolik neděje, horší by to bylo u onoho "hnízda", protože koncentrace všech látek bude díky velkému množství slisovaných listů dost vysoká.
Např. správná příprava nálevu ze zeleného čaje je takováhle:
Zahřejeme studenou vodu k varu a pak ji necháme několik minut chladnout (ideální je teplota kolem 80 °C). Teprve potom jednu lžičku čajových listků přelijeme 225 ml takto vychladlé vody a necháme asi 3 a půl minuty louhovat. Pak scedíme a pijeme po doušcích.
Joj, to mi připomíná ... měř mikrometrem, čáru dělej křídou a odděluj sekerou
Tedy neni zelený čaj jako zelený čajm stejně neni lžička jako lžička.
jedna lžička je scestná :) různé čaje mají různou váhu na objem...používá se 6-7 g
> jedna lžička je scestná :)
ano, na to nezapominejme - "there is no spoon" :)))
:) i kdepak. Opravdu spravna priprave obsahuje mnohem vice kroku. Napriklad se nezminujete vubec o vyhrati konvicky, potazmo o vychutnani vune jeste nezalitych listku prave v te vyhrate konvicce.
Ovsem suma sumarum - nejlepsi caj je ten, ktery si pripravite podle vlastni chuti, zeano :)
Co se tyce puerhu, tak ja mam radsi zelenej puerh (neprochazi fermentaci) nez tmavej. I kdyz ja jsem obecne na zeleny caje :) Na sobe pozoruju jeden z velmi vyraznych dusledku a to povzbuzovani. Kdyz si dam vecer kolem osmy konvicku, tak muzu jet celou noc a necejtim unavu.
Jinak k tomu louhovani a obecne priprave - ja osobne pripravuju caj takhle:
Tedy k priprave potrebuju konvicku a dva salky. Zatimco ze salku s cajem piju, ve vedlejsim mi chladne voda.
Taky připravuju zelenej čaj tak nějak podobně. Viz můj přispěvek výše. Jinak dík za tip.
Prý délka nálevu ovlivňuje i účinky čaje (čaj s delším výluhem obsahuje odlišné látky). Krátký nálev uvolňuje (tuším) ty povzbuzující.
osobne bych si na vliv delky nalevu vsadil, preci jenom ruzny latky ruzne rychle z toho caje utikaj.
Svařák Medovýa obrátit do něj flašku rumu. No, na druhou stranu, vzhledem k tomu, že bez 12. hodin spánku nejsem přes den schopný dost dobře fungovat(a to bude v budoucnu už jenom luxus, který si nemůžu dovolit), tak Puerh a nebo něco podobného docela zvažuju alespoň zkusit. Fakt je to takový hnus? Jak si vede ve srovnání třeba s mlékem v čaji(kdosi tu říkal, že je to fakt hnus, tak jsem to zkusil a je to opravdu takový hnus).
nevis, co je dobrý... :) musíš se odpoutat od chutí, který sou u nás "normální" ...
To je konec toto...člověku, kterej tenhle článek napsal bych zpřelámal ruce, aby se už nikdy žádnýho pu-erhu nemohl dotknout :D:D:D jako člověk, kterej se zajímá o čaje a přes rok pracoval v čajovně si pomalu rvu vlasy, pri čtení tohoto článku.. zvláště příprava pu-erhu autora a odstavec "Co se říká" mě odrovnalo... Prosím nevěřte tomu:
Přirozeně reguluje chuť k jídlu,Zlepšuje trávení a dochází k lepšímu spalování tuků,Snižuje cholesterol - nebylo nikdy dokázáno a jedná se pouze o subjektivní dojmy..
Přirozeně posiluje imunitu - na čaji vzniká plíseň -> čaj s plísní je NEPITELNÝ.. Na pu erhu nikdy plíseň není..a pokud ano, tak je to dáno špatným způsobem skladování a nedá se s ním udělat už nic jiného, než jej vyhodit...
Rychle odbourává hladinu alkoholu v krvi -> snad jen diky kofeinu...ale jinak nic extra..
Osvěžuje tělo i ducha (působí antidepresivně) -> Jako jakejkoliv jinej čaj..
Zkvalitňuje spánek->asi tak stejná hloupost, jako kdyby ste si dali před spaním kafe a pak lehce ulehli do peřinek a zařezávali jako mimino...pokud se večer prolejete pu erhem (tzn cca 2l), tak jen tak neusnete...
Vzhledem k nízkému obsahu kofeinu..... -> hloupost - pu erh je strašnej driják...bez problému vás udrží v chodu x desítek hodin v kuse...
Říká se mu čínský penicilín, nebo také čaj čínských císařů -> je pravda,že číňané čaji (nejen pu erhu) přisuzují různé ozdravné účinky...ale čaj čínských císařů se tomu rozhodně neříká...císařské čaje jsou čaje žluté - specíální plantáže, doba sběru, velice přísné podmínky- pouze pro císaře -> císařská barva žlutá->žlutý čaj
Puerh se dříve používal jako oficiální platidlo-ano, to je pravda...
Čím starší, tím lepší (Pu-erh musí zrát) -> pravda jen z půli - sheng puerh(zelený) čaj se nechává zrát - pokud je skladován ve správných podmínkách a je mu věnována správná péče, tak se za pár desítek let dočkáte skutečně luxusního čaje, pokud byl pro zrání vybrán dobrý čaj...Shu pu erhy(tmavé) se nechávají zrát max 6 let...pak už ztrácí na chuti..
Většina z těhle mýtů vznikla jako lákadla pro zákazníky na evropském a americkém trhu...Čaj čínských císařů opředený mýty, který působí jako antibiotikum, sníží vám hladinu cholesterolu, zbaví vás deprese, zhubnete po něm, nebudete mít chuť k jídlu a očistí tělo i ducha...no sám bych nevymyslel nic lepšího... Pu erh je prostě jenom čaj :) Pijeme ho, protože navozuje dobrou a uklidňující náladu a skvěle chutná..
Opravdu nemá žádné jiné extra účinky oproti jiným pravým čajům !-)
Nechci se nijak dotknout autora, jen chci opravit nepřesnosti :) Bohužel je spousta z těchto nepřesností uvedena i v české čajové odborné literatuře.. To potom člověk kouká, když se dostane ke kvalitním dílům přeloženým z čínštiny například... Jinak pro zájemce mohu doporučit k přečtení :
http://www.amazon.com/Story-Tea-Cultural-History-Drinking/dp/1580087450
http://www.amazon.com/First-Step-Chinese-Puerh-Tea/dp/9789578962
:)
kdybych do sebe večer nalil dva litry čehokoliv tak neusnu. A když už konečně usnu tak mě vzápětí vzbudí chcaní. Ale jinak s kofeinem nemám problém, spokojeně spinkám po čemkoliv.
jasny ..np...hehe..cajovny v cesku..taky zajimavej fenomen..ale to by bylo na uplne novou diskuzi a uplne mimo tento web... Neberu ti, ze upravuje traveni a nemas po nem chut...jen rikam, ze to je subjektivni a individualni !-)
Mno s literaturou v cechach je to spatny...muzu ti doporucit treba Pribeh caje, ale tam se doctes spis o cajovy kulture nez o cajich... dalsi kniha je treba Vse o cajich pro cajomily..ta je spis uz vic o faktech ohledne caju...ne zeby byly uplne na nic, ale sou v nich ruzny faktograficky nepresnosti...
pokud se chces o pu-erhech opravdu neco dozvedet, tak si fakt precti First step to chinese pu erh tea, na kterej sem hazel link nahore...je to tusim psany nakym cinanem, kterej anglictinou taky moc nevladne, takze je to psany anglictinou, ktera se da pobrat fakt snadno :)
imho uplne presne to sam nemate :P
caj cisaru se mu skutecne rika (neb je to i preklad spojeni pu erh), protoze byl v minulosti vyhrazen pouze pro cisare (jo jasne je to nejspis urban legenda ...)
kofein - ve srovanin s vetsinou zelenych je slabsi, oproti ostatnim cervenym (resp. cernym, snad s vyjimkou lapsangu apod.) je oyrazne slabsi; subjektivne (pres 10let do sebe leju 1-3 litry caje denne) nenakopava ani vyznamne nepomaha udrzet vzhuru (bavime se o konvcicce cca 4dcl, cca 10g puerhu z obyc cihly,neslevam)
ohledne cholesterolu - mam pocit, ze jsem nekolikrat cetl ze to je overene (zdroj samozrejme nebyl)
alkohol - subjektivne kocovine spis pritizi
Řek bych, že při časté konzumaci si tělo zvykne a přestane reagovat tak, jako u toho, kdo je sváteční uživatel. Dokonce i u ženšenu se doporučuje dělat přestávky v užívání.
to ze preklad slova pu-erh je caj cisaru je absolutni hloupost, jelikoz se tento caj jmenuje podle mesta Pu-erh v Yunnanu, ktere se stalo strediskem obchodu s timto cajem...takze za jmenem stoji histroricke okolnosti vyskytu, nikoliv to,zeby byl pro cisare...
relkni mi prosim, jak jsi prisel na to,ze urcity caje maj urcitej obsah kofeinu....imho pokud je vyraben z ruzny caj z jedne rostliny, tak bude mit vzdy obsah kofeinu stejny...nemam to podlozeny, ale logicky bych rek,ze to tak je..protoze nevidim duvod, proc by fermentace mela v caji nicit kofein..
cholesterol-trochu sem googlil a taky sem narazil na informace, ze to bylo vedecky prokazany..takze asi jo :)
alkohol - kofein sice nakopne, ale o to vic je treba vypit vody, pac odvodnuje..stejne jako alkohol :)
Tak to s vodou podepisuji. Dokonce by se neměla používat ani už jednou převařená. Nám naštěstí z vodovodu teče hodně kvalitní. Ale byl jsem nepříjemně překvapený, jakou "duhu" vytvořil čaj při použití (z nouze) vody balené (tuším to byla "Dobrá voda").
hmm voda, co máme v Budějcích je dobrá..ale v čajovně sme stejně používali filtry na vodu :)
Nejlepší je dobře udělaný černý čaj s citrónem...
Všechno (ostatní) je placebo
Vy ste všetci sedliaci že pijete také nechutné hrubé čaje (zelené, čierne, pu-erh). Ja pijem jedine biele čaje, znamenitej jemnej delikátnej chuti. Tento čaj pijú iba čínsky cisáry a JA!
leda prdlajz :D
a jakej bilej caj pijes?
Baimudan je na tom odkaze zmiňovanej. Mně přijde dost jemnej na běžný pití.
Pai mu tan od sorty king vejs je moc dobrej caj :)
Dost jemný = spíše sváteční, nemam čas ho vychutnat v běžnym fofru. No a možná jsem ho málo louhoval, krátce, jestli jsem měl za život 3 pytlíky (100g?)
Louhovat? Puerh jedině VAŘIT!!! (doporučuje kotlík a do něj dát celou cihlu ať z toho maj něco i kamarádi)
cela cihla neni treba :D ale spetku soli a masla a mas zpusob jakym se pu erh pil pred davnymi casy v cine.. :)
abych se priznal, tak jsem to nikdy takhle nepripravoval..jen jsem o tom cetl...
Jen mě napadá - nic proti tradiční přípravě - ale vzhledem k dnešnímu vysokému obsahu soli v kde které potravině už bych pil raději jen čistý čaj.
Já to taky nepřeháním, většina mých jídel by byla pro klasického Čecha/Moravana pro nízkou slanost nepoživatelná. Ale běžně se jí i pije kdeco, přičemž většina lidí ani neví, že i do hloupé Kofoly je přidaná sůl (pokud si dobře pamatuji obsah látek uvedený na obalu).
30s na pu erh? prvni a druhej nalev snad....u dalsich nalevu bys mel obarvenou vodu..
eh...Vune bambusu?!?! Nesnasim tadyty komoleniny z dilny DČ...lidi pak ani netusi, co pijou a nemuzou si to ani nikde koupit, protoze ani nevi,jak se ten caj spravne jmenuje...vi jen,ze DČ tomu rika Vune bambusu (X_x)
jinak onen caj sem pil a nic horsiho, co se snazi prizivit na nazvu pu-erh jsem snad v zivote nepil...uz jen pohled na samotny listy vsechno prozrazuje...jako darek pro nekoho?mozna....na piti? to si radsi udelam matovej caj :-! ...ta "slaba a velmi snesitelna zemita chut" opravdu snesitelna neni...
Drinking pu-erh tea is purported to reduce blood cholesterol[31]. This belief has been backed up by scientific studies not only demonstrating experimental results of lowered LDL cholesterol in rats, but discovering specific mechanisms through which chemicals in Pu-erh tea inhibit the synthesis of cholesterol.[32][33] Pu-erh tea has been shown to have antimutagenic and antimicrobial properties as well.[34]
[31] Hakim I.A., Alsaif M.A., Alduwaihy M., Al-Rubeaan K., Al-Nuaim A.R., Al-Attas O.S., (2002), "Tea Consumption and the Prevalence of Coronary Heart Disease in Saudi Adults: Results from A Saudi National Study", Preventive Medicine [32] Chi-Hua Lua, Lucy Sun Hwang "Polyphenol contents of Pu-Erh teas and their abilities to inhibit cholesterol biosynthesis in Hep G2 cell line", Food Chemistry, Vol. 111, No. 1, (Nov. 1, 2008), pp. 67-71. [33] Chiang, Chun-Te; Weng, Meng-Shih; Lin-Shiau, Shoei-Yn; Kuo, Kuan-Li; Tsai, Yao-Jen; Lin, Jen-Kun, "Pu-erh Tea Supplementation Suppresses Fatty Acid Synthase Expression in the Rat Liver Through Downregulating Akt and JNK Signalings as Demonstrated in Human Hepatoma HepG2 Cells", Oncology Research Featuring Preclinical and Clinical Cancer Therapeutics, Vol. 16, No. 3, (2006), pp. 119-128(10). [34] She-Ching Wu, Gow-Chin Yen, Bor-Sen Wang, Chih-Kwang Chiu, Wen-Jye Yen, Lee-Wen Chang, Pin-Der Duh, "Antimutagenic and antimicrobial activities of pu-erh tea", LWT - Food Science and Technology, Vol. 40, No. 3, (Apr. 2007), pp. 506-512.a ta ma k tomu cholesterolu a dalsim efektum i odkazy do odborne literatury - takze uplne pohadky to asi nebudou.
Tiskni
Sdílej: