abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 789 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    -

    19.8.2010 23:18 | Other | poslední úprava: 10.11.2016 17:11

    -        

    Hodnocení: 84 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    19.8.2010 23:23 Mandarinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    "kdy už se víceméně vědělo, že se půjde cestou HTML5 videa" -- však voni nechtějí flashi sežrat jenom webvideobiznis, oni pasou i po tom (pro někoho i důležitějším) "zbytku".
    ________________ avatar 20.8.2010 00:06 ________________ | skóre: 5 | blog: _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    "kdy už se víceméně vědělo, že se půjde cestou HTML5 videa"

    HTML5 nemá budúcnosť, Microsoft to dobre vie, posledný klinec do rakvy bolo v roku 2007 odmietnutie návrhu ECMAScript 4 ktorý mal spraviť z JS konečne použiteľný programovací jazyk, neni žiadne tajomstvo že proti tomuto návrhu hlasoval Microsoft a Yahoo (za ECMAScript 4 bola Mozzila, Adobe, Opera a Google). HTML5 je len medzistupeň ktorím chce MS znížiť podiel Flashu a pretlačiť svoj vlastný SilverLight.

    PS: Či sa vám to páči alebo nie... SilverLight a XAML sa raz stane v oblasti webových technológií štandardom, ešte 2 generácie Windows a SilverLight bude predinštalovaný na 90% počítačoch.
    20.8.2010 08:42 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    No řekl bych, že takové chyby by se google nedopustil.
    Amarok avatar 20.8.2010 11:11 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    HTML5 nemá budúcnosť, Microsoft to dobre vie
    Dovol, abych se zasmal :-D Oba si vzpomeneme za par let a pak se uvidi... M$ toho hodne nakeca a stejne nic poradneho nedovede zrealizovat, viz pochybny prohlizec IE, u ktereho nam u kazde nove verze rikaji, ze je ze vsech nejlepsi a rozdrti konkurenci, pritom v realite to smeruje uplne jinym smerem.
    GNUniverse - May the source be with you...
    ________________ avatar 21.8.2010 01:19 ________________ | skóre: 5 | blog: _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    ja sa vývojom RIA aplikácií živím tak asi viem lepšie že tadiaľto cesta nevedie. HTML4 a 5 + JS je len dočasné riešenie. Vývoj aplikácií v Javascripte je veľmi časovo náročný a teda aj drahý. Je to proste znásilňovanie technológií ktoré boli pôvodne určené na niečo iné. Za to v akom stave je dnes Javascript môže do veľkej miery Microsoft pretože on pretvoril JS, technológie ako DOM a Ajax pochádzajú z dielne Microsoftu. A hlavne všetky ovládacie prvky si musím naprogramovať sám(HTML neobsahuje dokonca ani také základné ovládacie prvky ako ChceckedComboBox alebo SpinEdit), všetky UI Frameworky ako ExtJS, SmartClient alebo YUI na seba nabalujú kopec balastu a na vačšinu bežných úloh sú ako kanón na vrabce a iba všetko spomalujú. Keby som mohol použiť SilverLight programovať v C# + XAML vývoj by bol pre mňa 10x rýchlejší, lenže to si zatiaľ nemôžem dovoliť pretože Silverlight má u nás cca 40%ný podiel keď sa zvýši nad 85% budem jednoznačne preferovať SilverLight.
    vain avatar 21.8.2010 15:04 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    ja sa vývojom RIA aplikácií živím...
    Asi by bylo blbé, kdyby si se tím živil a zároveň tvrdil, že to nemá budoucnost, takže ti vlastně nezbývá, než to alespoň obhajovat. Ale věř, že tvému svědomí to stačit nebude ;-)
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    Amarok avatar 23.8.2010 08:15 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    HTML neobsahuje dokonca ani také základné ovládacie prvky ako ChceckedComboBox alebo SpinEdit

    Internet Explorer uz pres 6 let neobsahuje dokonce ani tak zakladni CSS prvky jako inherit, content, :last-child, display:table-cell, opacity, ... takto bych mohl taky pokracovat. Je pekne, kdyz si nekdo chce na neco stezovat. Vsude je misto na zlepseni a nic neni dokonale. Bohuzel M$ ignoruje uz plno let umyslne castecne nebo kompletne ruzne standardy, aby mel hodne casu na prosazeni vlastnich nesmyslu (ktere by castecne byly i pouzitelne, nebyt hromady ruznych restrikci). A ja doufam, ze mu to (alespon v ramci internetu) nikdy neprojde (zatim to nastesti tak vypada).

    Mimoto jsi zapomnel na "beznejsi uzivatele", myslis, ze zahodi HTML a zacnou se ucit Silverlight, aby si mohli vytvorit webove stranky? Presne kvuli jednoduchosti se HTML dovedlo prosadit, dokonce striktni XHTML bylo pro vetsinu lidi moc slozite a tak HTML 5 opet toleruje dost chybnych zapisu a je celkove daleko rychleji pochopitelne nez - sice univerzalnejsi, ale tezkopadny - Silverlight. Me stacilo se podivat jen na par video-tutorialu, abych pochopil, ze znovu vynalezli kolo.

    Pokud obhajujes Silverlight + C# jako framework pro webove aplikace, slysel jsi uz o PHP, Ruby, Pythonu a Jave? To, co nam tady M$ predvadi a snazi se prezentovat jako "to jedine nejlepsi reseni", uz plno let existuje a uspesne se to pouziva. A neni k tomu zapotrebi ze strany uzivatele nic instalovat, taky je vse pod svobodnejsi licenci a multiplatformni.

    GNUniverse - May the source be with you...
    20.8.2010 14:14 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    HTML5 nemá budúcnosť, Microsoft to dobre vie

    Stejně dobře, jako v polovině devadesátých let věděl, že Internet nemá budoucnost? :-)

    ________________ avatar 21.8.2010 01:24 ________________ | skóre: 5 | blog: _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Ja som v polovici 90tych rokov čítal článok v ktorom Bill Getes hovoril o internete ako o budúcnosti IT, v tom článku to nazval „Počítačová superdialnica“ Microsoft spolu s Netscapom práveže stáli pri zrode dnešného komerčného úspechu internetu.
    21.8.2010 08:36 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Microsoft spolu s Netscapom práveže stáli pri zrode dnešného komerčného úspechu internetu.
    Microsoft stal u zrodu? Hahahaha! Ten dlouho Internet ignoroval a nemel ve Windows ani TCP/IP, ktere se muselo doinstalovavat, stejne jako nejaky slusny prohlizec. Nanejvys muzeme rict, ze po znacnem vahani se Microsoftu podarilo do rozjizdejiciho se vlaku na posledni chvili naskocit.
    alblaho avatar 21.8.2010 09:44 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Potom to přešlo do fáze, kdy internet měl být "síť na propojení windows". Naštěstí se to neuskutečnilo.
    21.8.2010 13:10 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Microsoft ze začátku přistupoval k velkým sítím stejným stylem jako ke všemu ostatnímu - vytvořit svůj uzavřený produkt (v tomhle případě MSN), dostat do něj co nejvíce lidí, snažit se je tam udržet, a v průběhu času zlikvidovat konkurenci, což byl v té době hlavně AOL, Internet pro ně byl jen taková nějaká akademická blbina. Když v průběhu času zjistili že tuhle válku nevyhrají, a ta akademická blbina je mnohem důležitější než si mysleli, tak otočili na pětníku, Gates vydal 26.5.1995 svoje "Internet Tidal Wave" memo, a najednou byl z MS největší zastánce Internetu a webu.

    Microsoft možná stál u zrodu komerčního úspěchu internetu, ale rozhodně nebyl jeho iniciátorem nebo hlavním hybatelem - jen v poslední chvíli naskočil na rozjíždějící vlak, který pěkně a zcela nezávisle zrychloval - a v některých okamžicích mu spíš sypal písek pod kola, aby si udržel své monopolní postavení.
    21.8.2010 12:39 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    HTML5 nemá budúcnosť, Microsoft to dobre vie
    Já se teda naopak pořád nemůžu zbavit dojmu, že HTML5 je dílem Microsoftu – má jeho výrazný rukopis. Vzalo se staré HTML 4 a:
    • co na něm bylo špatně, z toho se udělá základní kámen HTML 5
    • to nejdůležitější, co v něm chybí, se do HTML 5 v žádném případě nepřidá
    • podíváme se, co se kde jinde vymyslelo dobrého, a to určitě nepoužijeme
    • přidá se pár nesmyslů, které už jsou stejně dávno implementovány jinak
    19.8.2010 23:31 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Matně si pamatuji, že i na MFF má nějaký exot učící administraci Windows měl web (včetně slajdů a pokynů ke zkoušce) v Silverlightu :)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    19.8.2010 23:34 Lojza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Bože, jedině KOKOT může vymyslet, že vzdělávací videa v tak otevřeném a poznatky sdílejícím oboru jako je fyzika, uzzavře nechutnou a nefungující sw technologií :-(.
    Project Tuva (Project Tuwa na Wikipedii). Zkráceně: Project Tuva je odpočátku určen k demonstraci schopností Silverlightu.

    Je tu ještě někdo, komu se při čtení blogu otvírá kudla v kapse? Ne kvůli Silverlightu, ale kvůli autorovi, jeho účelovým manipulacím a jeho postoji vůbec (jeho buranství si klidně velkoryse odmyslím).
    David Ježek avatar 19.8.2010 23:46 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    a to má jako něco měnit na mém názoru, že je to blbost? nebo jsem v nějaké větě popřel to, co zde cituješ? jinak drahej anonymní lojzo, neznáš mě, ale přesto mě označuješ za burana - co to asi vypovídá pro změnu o tobě?
    19.8.2010 23:50 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    A ty neznáš toho, co "vymyslel, že vzdělávací videa v tak otevřeném a poznatky sdílejícím oboru jako je fyzika uzavře nechutnou a nefungující sw technologií" - a přesto ho označuješ za kokota. Co to asi vypovídá o tobě? Jsi nejen buran, ale i pokrytec, ty neanonyme.
    Salamek avatar 21.8.2010 22:45 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    A ?
    microsofti howno
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    19.8.2010 23:37 abr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    co nemají "ten jediný pravý OS".
    Ono jich je vic...
    19.8.2010 23:46 abr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    ...pokud nemas ani jeden z nich, tak se divej na http://www.youtube.com/watch?v=1SrHzSGn-I8
    20.8.2010 08:30 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Zdálo se mi, že ta videa na youtube mají trošku posunutý zvuk, docela to ruší. Dá se to nějak potlačit?
    19.8.2010 23:47 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Bože, jedině KOKOT může vymyslet, že vzdělávací videa v tak otevřeném a poznatky sdílejícím oboru jako je fyzika, uzzavře nechutnou a nefungující sw technologií .
    A není KOKOT spíš ten, kdo dohromady patlá irelevatní věci?
    Grunt avatar 20.8.2010 00:00 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Zde se Davida Ježka musím zastat. To fakt mohl vymyslet leda nějaký…běžný uživatel.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.8.2010 19:08 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Ale vždyť to já nepopírám.
    20.8.2010 00:05 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    20.8.2010 00:52 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Příloha:
    A jinak klasika, musis si zmenit user-agent na windowsi. ;-) Pak ti to dovoli stahnout a precist si EULU k nejakem media packu, se kterym ti pak pujde obcas zvuk.
    20.8.2010 08:28 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Tam to nejsou ta videa, o kterých je řeč v blogu. Na těch původních videích Feynmam vypadal hodně mladě.
    Jardík avatar 20.8.2010 01:57 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Silverlight je sračka. Né proto, že je "uzavřená", ale proto, že MS dodnes nebyl schopen napsat plugin pro 64bit prohlížeče a to ani pro IE - a výmluva? "Většina pluginů je pouze 32bit a proto je silverlight taky 32bit". Věřil bych i tomu, že je MS podmáznutej, aby degradoval 64bit systémy i SW (např. úmyslně zkriplený Word x64 bez editoru rovnic).
    Věřím v jednoho Boha.
    20.8.2010 02:12 VSi | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Zrovna ten editor rovnic v MS Office je minimálně od Wordu 97 (instalátor byl asi na 15 disketách) v podstatě nezměněný. Je to externí plugin se samotným Wordem nijak neintegrovaný, pravděpodobně to tehdy od někoho koupili hotové. Zřejmě by to museli celé přepsat, a to se jim nechce.

    Proč vlastně nejde mít 32bit plugin v 64bit prohlížeči tak, že by to byly 2 samostatné procesy? Aspoň by pád pluginu neshodil celý prohlížeč.
    Jardík avatar 20.8.2010 17:23 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    To není pravda, v MS Office 2010 je docela dobrý a jeho použitelnost je značně vyšší. Bohužel 64bit Word úmyslně zkriplili, důvod fakt neznám. Vymlouvají se na nějakou jejich nepřítomnou implementaci jánevímčeho v 64bit verzi a že kvůli tomu tam být nemůže ... Dále taky plácají nesmysly typu GDI+ je v 64bit verzi pomalejší, kvůli nepodpoře MMX. To je další nesmysl. Sice jejich kompilátor mmx v 64bit verzi opravdu nezvládá, ale to neznamená, že je procesor neumí a SSE2 je mnohem lepší volba než mmx.
    Proč vlastně nejde mít 32bit plugin v 64bit prohlížeči tak, že by to byly 2 samostatné procesy?
    Já to nezkoumal a nevím, jestli je možné, jako s xorg, dát okno 32bit procesu do okna 64bit procesu (v xorg přes xembed, id jsou v obou případech inty. Ve Windows je HANDLE prakticky pointer, který má v obou případech jinou velikost, ale asi by to taky nějak šlo, kdyby opravdu chtěli).
    Věřím v jednoho Boha.
    20.8.2010 17:31 VSi | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Díky, Office 2010 jsem zatím neviděl. Už bylo na čase, aby s tím editorem rovnic něco udělali. I když ten starý nebyl na občasné použití zas tak špatný.

    Bych docela chtěl vidět, kdo si ty 64bit MS Office koupí, když to je takhle ořezané.
    Jardík avatar 20.8.2010 20:29 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Oni jsou tam obě verze, pro 64bit se musí instalátor spustit ručně z nějaký složky tuším setup64 nebo tak něco, už si to nepamatuju :-)
    Věřím v jednoho Boha.
    Jendа avatar 20.8.2010 23:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    To není pravda, v MS Office 2010 je docela dobrý a jeho použitelnost je značně vyšší.
    Jak ty to můžeš vědět? Tys snad použil tu 32b šmejďárnu?!
    Jardík avatar 21.8.2010 01:51 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Ano, ale né na svém počítači - to bych si nikdy nedovolil :-)
    Věřím v jednoho Boha.
    20.8.2010 09:22 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Věřil bych i tomu, že je MS podmáznutej, aby degradoval 64bit systémy i SW (např. úmyslně zkriplený Word x64 bez editoru rovnic).

    Microsoft nemusí nikdo podmazávat. Ono je to v jejich vlastním zájmu, protože mají, co se 64-bitových systémů týká, oproti Linuxu přibližně čtyřleté zpoždění (tedy měli, teď už je to spíš víc).

    20.8.2010 03:08 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    vykasli se na nakej silverlight a pokud te zajmaj prednasky, podivej se na AcademicEarth.org, je tam vsecko mozny

    tam sou videa bud ve flashi nebo si link muzes pohodlne odchytit nejakym skriptem

    pro videa hostovana na YouTube.com

    wget --no-check-certificate --quiet -O - $1 | grep lecture-embed | cut -d\" -f6 | youtube-dl --batch-file=- --get-url

    Blip.tv

    wget --quiet --no-check-certificate -O - $1 | grep flashVars.flvURL | cut -d\" -f2
    20.8.2010 06:59 marbu | skóre: 31 | blog: hromada | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Ono je krome co nejaktualnejsi verze moonlightu potreba jeste donutit prohlizec, aby se ohlasoval jako nejaky ie pod windows. Kdyz jsem to nedavno zkousel, uz mi to dokonce i spustilo video (krome titulku ty ostatni veci nefungovali), ale pokusem o seekovani se to cele rozbilo.
    There is no point in being so cool in a cold world.
    lmanik avatar 20.8.2010 07:21 lmanik | skóre: 11 | Vracov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    takze je to stejne na pič*u :-D

    A komu to cpes?
    Max avatar 20.8.2010 08:17 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Tak to jsem myslel, že je to na daleko lepší úrovni ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    20.8.2010 12:06 Veterán
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Za své peníze nechal udělat digitalizaci a volně to nabídnu lidem ve formátu, který uznal za vhodný. Vám nikdo nebrání abyste si za své peníze půjčil ony filmy, provedl digitalizaci a dal je k dispozici ve vámi propagovaném formátu. Ale ono je jednoduší a lacinější skuhrat na webu.
    progdan avatar 20.8.2010 12:52 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    Gates bohuzel ty filmy vlastni (tj ma na ne veskera prava), a pokud se s David nezna s Billem osobne, asi si je tezko pujci, zde uzivatelum nemajoritnich OS nezbyva nez skuhrat.

     

     

    Bože, jedině KOKOT může vymyslet, že vzdělávací videa v tak otevřeném a poznatky sdílejícím oboru jako je fyzika, uzzavře nechutnou a nefungující sw

    +10^8

    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    20.8.2010 18:43 Veterán
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Pravděpodobně je tedy někde koupil. A bránil snad někdo komunitě dát dohromady peníze, koupit filmy, provést jejich digitalizaci a věnovat je světu v tom správném formátu?

    Mám pocit, že asi ne. A jejich současný majitel je také mohl zavřít do trezoru, ale místo toho do filmů vrazil další peníze a pak je nabídl zdarma ve formátu, který je dostupný cca. 90% uživatelů počítačů.

    Dobrovolně jste se rozhodli patřit k menšině, což třeba přináší jiné výhody, tak potom nebrečte nad nevýhodami.
    21.8.2010 08:46 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Informace se tedy staly zajatcem uzavrene technologie a penez.
    20.8.2010 12:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    po letech vládnutí Flashe (který v linuxu běží)
    ehm... :-D
    progdan avatar 20.8.2010 12:54 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    no urcite lip jak moonlight (kterej je jeste navic vzdy o verzi pozadu za Silverlightem)

    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    20.8.2010 13:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Hm to je pravda, určitě funguje líp jak Silverlight/Moonlight... No ale žádná výhra to taky není... HTML5 ftw.
    progdan avatar 20.8.2010 12:58 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    Jinak ty prednasky se daji najit i na torrentech, staci hledat "Feynman messenger lectures" treba na isohuntu.

    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    20.8.2010 13:03 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    http://www.mytvblog.org/?p=3368

    A je to, asi 5. odkaz v Googlu. Mne ani tak nevadi, ze si maly mekky prosazuje svoje technologie, ktere jsou pochopitelne uzavrene. Me sere, kdyz jim k tomu dopomahaji verejne organizace typu CT. Ale je to bohuzel chyba ITaku, ze malo rvou.
    20.8.2010 14:05 bibri | skóre: 33 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Napiš Novellu, co nejde (+odkaz) a čekej na další betaverzi.
    otasomil avatar 20.8.2010 15:16 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    Ja porad nechapu nac ty kramy vymejslijou. Vzdyd tu mame normalni videosoubory, ktere jsou bezproblemove a snadno pouzitelne pro vsechny.

    Prezentace (slajdy) jdou bezproblemu udelat jako jednotlive obrazky (v jpg ci png). Reklamni bannery jdou udelat jako animovany gif a uplne nejlepe jako prosty text v kontextu s obsahem jez si navstevnik stranky precita.

     

    Ja uz cekam ze web bude binarni a pojede jen v IE a to jeste v nejnovejsich verzich.

     

    Stop bastlum.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    20.8.2010 15:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Provozovatelé webů bohužel nechtějí, aby se video prezentovalo jako obyčejné soubory, které si stáhnete a pustíte v čemkoli. Oni chtějí maximální kontrolu nad tím, kdo si to pouští, kdy si to pouští a co mu do toho případně přidají za reklamu. Proto flash, proto Silverlight a pokud možno neseekovatelné streamy. Nakonec to stejně půjde obejít, ale čím méně uživatelů to dokáže, tím lépe pro ně. :-(
    kotyz avatar 20.8.2010 15:41 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    lol, flash video ani nemusim stahovat, to si firefox do /tmp stahuje sam, me ho staci jenom presunout jinam a prejmenovat (jo a ty reklamy co se na youtube davaji pres video v tom stazenym souboru nejsou). jo, nekde to maji "sifrovane", to se to pak musi stahovat rtmpdumpem, ale stejne se tomu neda rikat ani pokus o ochranu :-D ale furt mam radsi flash nez windows a real media co sou na webu ct, to mi nefunguje ani s pluginem v prohlizeci a stazeni na disk uz chce vic rucni prace (sla by nahradit skriptem, ale ten co mam uz nefunguje a lepsi zatim nikdo nenapsal). ale ten silverlight, ten je uz totalne nepruchozi. s nainstalovanym monem a moonlightem v lepsim pripade nevidim nic, v horsim to shodi prohlizec hned jak vlezu na tu stranku. je to totalni sracka, ani na windows to nefunguje vsude a bezproblemove, na linuxu vubec.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    20.8.2010 15:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    me ho staci jenom presunout jinam a prejmenovat (jo a ty reklamy co se na youtube davaji pres video v tom stazenym souboru nejsou). jo, nekde to maji "sifrovane", to se to pak musi stahovat rtmpdumpem, ale stejne se tomu neda rikat ani pokus o ochranu

    To je všechno hezké, ale i tak to bohatě stačí odradit takové procento návštěvníků, že ten zbytek už je pro provozovatele nezajímavý. Dostatečně technicky fundovanému uživateli stejně z principu ve stažení videa zabránit nelze (pomineme-li šílené vize o DRM zadrátovaném do každého kousku hardware) a náklady, které by byly potřeba na odblokování dalších pár procent (pokud vůbec) uživatelů, by se nevyplatily.

    kotyz avatar 20.8.2010 16:37 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    pro bfu sou ty barevny klikaci youtube downloadery kterejch je na nejruznejsich download serverech ze by se dali prehazovat vidlema ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    20.8.2010 23:00 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    na video na ct stačí zmáčknout "otevřít do okna" a v novým okně se otevře playlist (asx) , konqueror nabídne uložení nebo otevrít v něčem...a přehrávání funguje minimálně v mplayeru a vlc
    Jendа avatar 20.8.2010 23:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Mně ČT normálně funguje (MPlayer + Mozilla plugin z debian-multimedia pro Sida), akorát v tom nejde seekovat. Ale to je spíš feature toho streamu než chyba v MPlayeru.
    20.8.2010 23:44 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    No WMP v tom seekovat umi.

    Ale hlavne se ted objevila informace, ze v CT je v plnem proudu vyberove rizeni na novou podobu jejich iVysilani. Nepodarilo se mi ale najit jeho zadani. Netusi nekdo, kdo by mohl byt ta spravna osoba, na jejiz adresu bych poslal mail horujici pro webm?
    otasomil avatar 20.8.2010 15:44 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    Pokud chteji maximalni kontrolu tak at si to svy videjo uzasny zavrou do trezoru a nevotravujou. Kdo je na ty bastle zvedav.

    Taky mi vadi ze si mysli jaci sou lidi tupci nebo tak.

     

    >>> Provozovatelé webů bohužel nechtějí, aby se video prezentovalo jako obyčejné soubory.

    A proto vznikly fileservery, aby se videa daly pouzivat, libovolne prehravat.

     

    Jenomze zadny z modelu se jeste neosvedcil (online videopujcovny, videoarchivy ...) neb je tu treba uloz.to kde najde uzivatel internetu prakticky jakykoli film a muze jej ihned prehravat tez - toto vse zdarma

     

    Dockame se taky jednou toho, ze provozovatele nebudou chtit, aby se text prezentoval jako obycejny text ?

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    20.8.2010 15:50 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Mně to nevysvětlujte, mně se to taky nelíbí. Jen se snažím vysvětlit, že problém není v tom, že by provozovatelé a autoři webů neuměli prezentovat video civilizovaným, praktickým a přenositelným způsobem. Problém je v tom, že většina z nich to udělat nechce.
    Grunt avatar 20.8.2010 16:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Dockame se taky jednou toho, ze provozovatele nebudou chtit, aby se text prezentoval jako obycejny text ?
    Už i takové případy jsem zažil.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.8.2010 19:40 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Stačí si projít fóra, zabývající se tvorbou webů, a určitě narazíte na otázky typu "Chci dát obrázky/text/jánevímco na web a nechci, aby si to někdo mohl okopírovat/uložit na svůj počítač/atd.". Následuje většinou dlouhá a často ohnivá diskuze, kde minimálně jeden příspěvek je typu "Když nechceš, aby ti to okopírovali, nedávej to na web!".

    BTW: Já se dokonce setkal (naštěstí jen telefonicky) i se zákazníkem, který požadoval na webu veškerý text jako obrázky, ale ne z toho důvodu, že by to někdo chtěl kopírovat, ale kvůlit zajištění naprosto stejného vzhledu (tj. na pixel přesně) ve všech prohlížečích. Nakonec web skončil celý ve Flashi ...
    Salamek avatar 21.8.2010 22:56 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    lol predstav si nejakou FCE ktera by ti generovala obrazek v GD z HTML :-D
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    20.8.2010 15:46 VSi | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    To je v některých případech pravda. Na druhou stranu přidám pohled ze strany požadavků zákazníka a webdesignéra/architekta webu: video musí 1) jít přehrát na naprosté většině počítačů ve skupině návštěvníků webu; 2) začít hned hrát, na stažení 15 minutového videa nebude nikdo čekat; 3) jít seekovat, a to i mimo zatím staženou část. Primárně tohle prostě momentálně na 100% řeší flash + modul webserveru realizující seekování. Časem tohle půjde snad udělat i v HTML5, pokud se ujednotí používané formáty. Kódovat video 2× kvůli tomu, že 0.1% lidí nemá flash bude málokdo. Můžu tam sice dát ještě odkaz na stažení samotného souboru, ale nikdo k tomu obvykle nevidí důvod. O to, že je třeba "zabránit stahování a kopírování" v tomto případě nešlo, ale motivace to může být, i když reálně nefunkční. V tomto případě šlo o krátká videa, na která se lidi chtějí podívat, ne je stahovat a dívat se na ně někdy potom.

    Uznávám ale, že např. u těch přednášek zmiňovaných v blogu má stažení určitě smysl - např. se na ně budu chtít podívat někde v klidu, ale budu offline.

    Další věc je, že flash/silverlight umožňuje s tím videem různě manipulovat, např. k němu přidat titulky nebo jakoukoliv jinou grafiku (bohužel se to používá převážně pro reklamy). Tohle s libovolným "čistým" videoformátem neuděláte tak, aby to chodilo spolehlivě na (skoro) všech počítačích.
    Grunt avatar 20.8.2010 15:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Tohle s libovolným "čistým" videoformátem neuděláte tak, aby to chodilo spolehlivě na (skoro) všech počítačích.
    Odkdy?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.8.2010 16:02 VSi | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    spolehlivě na (skoro) všech počítačích
    Bylo myšleno "na (skoro) všech počítačích bez nutnosti stahovat a spouštět/instalovat jakýkoliv další software".

    Fakt je, že jakmile normálnímu člověku nabídnete něco, co mu nejde napoprvé, tak je malá šance že bude zjišťovat, jak to zprovoznit, pokud zrovna nejde o extra zajímavý obsah.
    Odkdy?
    Tak jaký použít kontejner/formát, aby do něj šlo vkládat (bez externích souborů) několik vypínatelných vrstev s titulky a jinou grafikou. Musí to jít přehrát a musí to 100% fungovat min. na 95% počítačů ve skupině běžných návštěvníků webu (ne geeků). Většině lidí, co si dnes prohlíží web, se musí všechno naservírovat až pod nos, a ovládání musí být jasné pokud možno každému.

    I když opustím tenhle požadavek, tak co použít, když ne flash, aby to splnilo podmínky, co jsem uvedl (okamžitý začátek přehrávání, libovolné seekování), a aby to fungovalo na Windows bez nutnosti doinstalování dalšího sw?

    Nechci využívání flashe pro video obhajovat, podle mě to není zrovna vhodné. Jen popisuju reálné motivace, aby si snad někdo nemyslel, že jsou všichni tak strašně hloupí, omezení, a neschopní že používají flash na přehrávání videa.
    Grunt avatar 20.8.2010 16:08 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Tak jaký použít kontejner/formát, aby do něj šlo vkládat (bez externích souborů) několik vypínatelných vrstev s titulky a jinou grafikou.
    Matroška?
    Musí to jít přehrát a musí to 100% fungovat min. na 95% počítačů ve skupině běžných návštěvníků webu
    Pak je tento požadavek nesplnitelný, protože pokud vím, tak Microsoft má v defaultu jen nějaké ty svoje WMA/WMV, MPEG-1 a … a už ani nevím. Takže výběr nic moc.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.8.2010 16:14 VSi | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Pak je tento požadavek nesplnitelný, protože pokud vím, tak Microsoft má v defaultu jen nějaké ty svoje WMA/WMV, MPEG-1 a … a už ani nevím. Takže výběr nic moc.
    Přesně tak. A co má ještě Microsoft v defaultu? (nebo na 1 kliknutí, to nevím, každopádně flash je na víc jak 95% PC) Ano, Adobe Flash! A ten tohle všechno umí, i když kulhavě. A proto se používá na tolik věcí, na které se třeba úplně nehodí.

    Přijde zákazník, že chce video na webu. Je mu jedno jak, nerozumí tomu. Ať to udělám jakokoliv jinak než ve flashi, bude se mě pak ptát: "A proč to támhle Frantovi nechodí, když mu chodí Youtube a všechny ostatní videa na tom internetu? A proč to teda neuděláte jako na Youtube?"
    Grunt avatar 20.8.2010 16:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    nebo na 1 kliknutí
    A jsme u toho.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    otasomil avatar 20.8.2010 16:43 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    To je zajimave. Toto jede uplne kazdymu a poradi si s tim i petilety dite No flash, No silverlight, proste No bastl.

    Holt nema cenu vymyslet kolo.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    Grunt avatar 20.8.2010 15:55 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Jinak vyjmenované featury pamatuju ještě z dob kdy jsem měl modem (mám pocit, že jsou dokonce standardizované). HTTP není streamovací protokol!
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.8.2010 16:07 VSi | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Jinak vyjmenované featury pamatuju ještě z dob kdy jsem měl modem (mám pocit, že jsou dokonce standardizované).
    Standardizované může být co chce. Reálně je podstatné je, aby to fungovalo, ideálně všem a ideálně hned. Flash se tomu teď blíží nejvíc.

    Daší možnost je Windows Media Video streaming - to je "pravý" streaming jak má být, je to řešení, které používá třeba ČT. Je na to ale potřeba placený software od MS. Přehraje to sice WMP, co je součástí Windows, ale na hodně počítačích jsou s tím nezmámo proč větší problémy než s flashem.
    HTTP není streamovací protokol!
    Ano. A flash je na přehrávání vide úplně nevhodný. A přesto jsou třeba v Googlu takoví tupci, že tohle řešení používají na Youtube.
    Grunt avatar 20.8.2010 16:10 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    A přesto jsou třeba v Googlu takoví tupci, že tohle řešení používají na Youtube.
    IMHO v Googlu tupci nejsou. Ti sedí na opačné straně. Tupci jsou jen ti, kteří se těm tupcům na opačné straně podvolili.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    otasomil avatar 20.8.2010 16:11 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    >>> A přesto jsou třeba v Googlu takoví tupci, že tohle řešení používají na Youtube.

    Google Youtube koupil a ten flash tam uz byl od puvodniho provozovatele tak to takle nechali. Mohlo byt hur (windows media streaming). Nastesti se google a MS moc nemaji v lasce takze mame stesti.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    Grunt avatar 20.8.2010 16:14 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    No, on je to spíš takový jednooký…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 20.8.2010 16:22 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Ba co víc. Dokonce to umělo multicast, automatický výběr šířky pásma, UDP, několik rozlišení,…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    otasomil avatar 20.8.2010 16:08 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    >>> (bohužel se to používá převážně pro reklamy)

    A to je jedine co se pouziva. Bohuzel reklamy nikdo nechce ani videt takze cela ta technologie toliko pro reklamu dobra jest.

    A vubec veskera grafika je jen pro reklamu az mne napada nasledujici poucka.

     

    Vystupem grafickeho SW je:   1) reklama     2) pi****na

     

    V prvnim pripade to lidi jenom s**e a v druhem se aspon zasmejou.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    20.8.2010 21:45 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Vzdyd tu mame normalni videosoubory, ktere jsou bezproblemove a snadno pouzitelne pro vsechny.
    No právě :-D To by bylo moc jednoduché a málo vendor-specific :-(
    Grunt avatar 20.8.2010 17:25 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Příloha:
    LOL. To si člověk myslím, že nic na světě už ho nemůže překvapit a pak přijde Microsoft. To jsem fakt ještě neviděl. A dokonce to chvilku hraje. Teda jestli se tomu tak dá říkat u neustálého refreshování Firefoxu pro každý fragment do doby než z toho úplně zešílí a vytuhne. Nicméně teď už by mělo stačit demuxovat (mělo by údajně jít o Adobí formát F4V…teda aspoň podle hlaviček, protože o žádném demuxéru já nevím), catem spojit, ffmpegem zakontejnerovat a normálně přehrát.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.8.2010 21:32 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    To je nieco ako tunelovanie UDP v TCP?
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    Grunt avatar 20.8.2010 22:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    IMHO je to tam kvůli tomu seekování do ještě nenačetlých částí. Aneb nač se párat s nějakou obtížnou signalizací, když lze problém vyřešit takto geniálně? A ještě z bonusem, že případným stahovačům se vyčerpá limit na přípustný zvýšený krevní tlak tak na celý rok (znovu můj kvalifikovaný odhad).
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.8.2010 18:02 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Proč brečíš? Když nemáš náhodou elektromobil, tak je ti zásuvka namísto benzínky na prd. A když nemáš Windows, tak holt nemůžeš zase něco jiného. To tak prostě je. Standardy odjakživa určovala většina; s tím se musíš smířit. To je jako kdybys brečel, že máš v autě namísto metrických šroubů Whitworthovy a ještě s levostranným závitem a řval bys, že je nikdo nevyrábí a že se cítíš ukrácen na svých právech. Pořiď si to, co většina a budeš požívat požitky jako většina. Tak to bylo, je a bude.
    20.8.2010 18:46 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Řekl bych, že narozdíl od tebe si autor uvědomuje souvislosti a dovede předvídat, k čemu vede zaměňování pojmů "standard" a "masově používaný, byť nestandardizovaný a proprietární bastl".

    Příměry používám nerad, ale tady si ho neodpustím. Je to jako kdyby autor brečel, že má v autě místo šroubů natvrdo nýty a že to zároveň většině lidí okolo nevadí (protože jsou smířeni s tím, že jim auto buďto jezdí anebo zaplatí za nové s novými nýty).
    tomboytom-deviant avatar 20.8.2010 18:28 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    MS je prostě jedna s nejlepších a nejúspěšnějších firem na světě, má velký podíl a díky němu bude prostě udávat směr, kterým se půjde. Ten samý podíl, nebo i větší mohl přeci získat kdokoliv, šance byli stejné. Tím chci jenom říct, že mám ten pocit, že Silverlightem to nekončí. MS do pár měsíců představí nový prohlížeč, který bude podporovat nejvíc HTML5 záležitostí, bude v různých testech srovnatelnej s konkurencí a podíl si MS zase získá na svou stranu. Nešlo to moc dobře Silverlightem, tak to půjde přes HTML5. Baví mě to sledovat, jak má OpenSource komunita strašně řečí, plánů a kritiky ale na dobře fungující firmu prostě nestačí. Na IE9 se teším.
    20.8.2010 18:58 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    MS je prostě jedna s nejlepších a nejúspěšnějších firem na světě, má velký podíl a díky němu bude prostě udávat směr, kterým se půjde.
    To ale v žádném případě neznamená, že bych se já jako potenciální zákazník měl nechat tlačit do technologie, kterou považuji z řady důvodů za špatnou. Směr musíme udávat my.

    Až uvidím, že nám v hospodě plive pingl do piva, půjdu jinam a řeknu o tom svým přátelům. A bude mi zcela jedno, že je to jedna z nejlepších a nejúspěšnějších hospod ve městě. (Omlouvám se za další příměr.)
    tomboytom-deviant avatar 20.8.2010 19:18 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    Tak s tím příměrem s hospodou souhlasím, ten je trefný. Já to myslel tak, že si vážím principů volného trhu, a jakýkoliv iniciativy jsou zbytečný, když na ně MS nepřistoupí. Největší ubohost by byla, kdyby bylo třeba HTML5 a jiné "standarty" dodržovat ze zákona, pod hrozbou pokut apod. Bylo by to zvýhodnění slabších, pomalejších, neúspěšných na úkor MS.

    A ano, směr udávají vždy zákazníci - odbyt. Ale MS má oproti komunitě peníze na reklamu, tudíž více lidem vnutí svojí "vizi" a oni ji pak chtějí. Takto na trhu chodí. Je potřeba se s tím smířit, nebo vybudovat konkurenci :)
    20.8.2010 20:00 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Já bych v tomto také nechal fungovat volný trh -- zásahy shora ponechme jen pro nezbytné minimum případů. Jenomže součástí volného trhu je i to, že svým kolegům zákazníkům vysvětlím svoje postoje. Pokud to budu považovat za důležité, dokonce věnuji šíření svých myšlenek dostatek prostředků i času.

    Jsme v situaci, kdy neinformovaná většina zákazníků trh neřídí, ale nechává ho valit tam, kde ho chtějí dodavatelé software. Toto je nevýhodné pro každého, pro mne i pro ostatní. Říkat "takto to prostě je" a vézt se v těžišti davu je hloupá póza.

    Chci jen, aby lidé začali hájit svoje zájmy, tak jako to dávno dělají při nákupu piva. Velké změny nejsou na pořadu dne, teď stačí začít ignorovat tlaky k prosazení nesmyslů typu Moonlight/Silverlight.
    20.8.2010 20:02 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    zásahy shora ponechme jen pro nezbytné minimum případů
    Pozn.: Konkrétně jsem zde měl na mysli zákaz vypouštění průmyslových jedů do řek, nic se software.
    tomboytom-deviant avatar 20.8.2010 21:46 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    Já osobně vidím úplně beznadějně myšlenku, že by se zásadním způsobem změnila informovanost vetší části společnosti bez toho, aniž by chtěli. A oni nechtějí. Proto píši, že je to beznadějné, že jsem se s tím smířil a Vám doporučuji to samé.

    20.8.2010 22:11 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Snažím se situaci vnímat realisticky. Jsem si vědom dost omezených možností něco zásadního v nejbližších letech změnit. Nicméně např. případ Firefox ukazuje, že někdy se věci změní docela snadno.

    Situace ale není na samém dně beznaděje -- je to horší: ona je relativně dobrá oproti tomu, co by mohlo být. Pokud by všichni podobně rezignovali, dopad na softwarový průmysl by byl takový, že si ho sotva dovedeme představit. Už jenom stabilizovat současný přijatelný stav může být dost těžké.
    20.8.2010 19:20 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    No pochopitelně můžete udávat směr vy. Ale může to dopadnou tak, že nakonec budete stát na křižovatce, budete připraveni autům dávat praporkem signály, ale nakonec všichni pojedou po dálnici o 100 m dál a ty budeš rád, když kolem projede strejda s trakařem, kterej na to tvoje udávání směru ani nebude ragovat. Tak to prostě je.
    20.8.2010 20:08 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    budete připraveni autům dávat praporkem signály, ale nakonec všichni pojedou po dálnici o 100 m dál
    Neměj obavy. Cesty, po nichž se ubírám, jsou dostatečně vyjeté a vedou dost přímočaře a bezpečně k mému cíli.

    A dnes bych ty věčné příměry už opustil.
    Tak to prostě je.
    Tento argument mne vždy dostane. Buď konkrétnější: Co jak prostě je?
    21.8.2010 06:46 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Aha, to jsi měl rovnou napsat, že jsi v životě začátečník. My ostatní, kteří jsme prošli jak soukromé, tak i státní firmy, státní správu, zahraniční destinace a máme jisté životní zkušenosti s během lidského osudu již víme, že některé pochody v životě jednotlivce i kolektivu lze popsat pouze jednou větou "tak to prostě je". Můžeš rezignovat a nebo můžeš řvát. Můžeš se válet po zemi a vypouštět pěnu. Můžeš psát petice, zakládat fóra na FB i jinde, můžeš se stát šéfem občanského sdružení, aktivistou, můžeš být dokonce mnohokrát lepší než ostatní, můžeš mít fundované argumenty a nebo můžeš být dogmatik a některé věci nezměníš, protože mají svůj účel, smysl, řád a hybnost. A o těch věcech se říká, že "tak to prostě je". Takže Tě mohu uklidnit. Jen hodně málo cest vede k Tvému cíli a už vůbec ne přímočaře. To si jen namlouváš. Ale tak to prostě je.
    21.8.2010 08:41 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Jen hodně málo cest vede k Tvému cíli a už vůbec ne přímočaře.
    No mně se zdá, že mi programy a moje zavedené postupy fungují dost dobře, takže toto je jen povýšenecky podaný nesmysl. Ale...
    Aha, to jsi měl rovnou napsat, že jsi v životě začátečník.
    ... v tom je to jádro pudla. Měl jsi rovnou napsat, že se místo debaty k tématu budeš zuby nehty držet pózy typu "pan Zkušený". Také jsem prožil určité období zdánlivě neotřesitelné sebejistoty plynoucí z chůze v davu.

    Jakékoli byť věcné argumenty v diskusi s panem Zkušeným ztrácejí smysl. Debata se rozpadá na 2 monology a nevede k žádným plodným závěrům. Hodně štěstí v sebereflexi.
    21.8.2010 09:27 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Hodně štěstí na "přímých cestách", mladej.... :-)))
    21.8.2010 06:52 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Ještě si dovolím doplnit. Kdyby cesty, po nichž se ubíráš, byly dostatečně vyjeté a vedly dost přímočaře a bezpečně k Tvému cíli (popř. k cíli ostatních lidí, kteří se taktéž po nich ubírají), měli bychom v ČR samé modelky, majitelky salonu Gucci a podnikatele s Maybachem v garáži, ale žádnou prodavačku v Kauflandu a mzdovou účetní. Taktéž muži u pásu ve fabrice by jaksi chyběli. Nenamlouvej si, žes tak výjimečný, abys z tohoto vesmírného rytmu vyskočil.
    otasomil avatar 21.8.2010 08:33 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    Imho taky nevim nac takova diskuse.

    Kdyz nekdo nechce windows tak at je nema sak o nic neprijde. A ze mu pak neco nejede ? No tak si pozadovanou informaci na webu najde nekde jinde a mene krkolomne.

    Totez jako ten co nechce televizi - tez o nic neprichazi a zije si svym zivotem.

    Kolega z prace nedavno narazil na internetove radio s webovym prehravacem vytvorenym pomoci silverlight a tak nejak to rozchodil, ale co z toho kdyz to chce poslouchat ve winampu a tez i nahravat aby mel hudbu do auta. Stream byl wma a ani ten jejich stupid web player neumi zobrazit nazev prave hrane skladby.... takovy je to bastl.  Tak jsem mu poradil shoutcast.com a behem peti minut si nasel jine radio s jeho oblibenou hudbou a jednim kliknutim zacal ukladat jednotlive skladby co hrali do mp3 souboru, potom seradil podle velikosti a vymazal male soubory (reklamy) a byl naprosto spokojen.

     

    Proste produkty od MS jsou casto neuveritelny bastle, ktery urcuji kterak srat lidi a nic vic. Potom musi prijit komunita, nadsenci a udelat pouzitelne aplikace jinak by windows byly naprosto nepouzitelnym bastlem samy o sobe.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    21.8.2010 09:33 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Ten konec je zvlášť úderný. Gratuluji. Už se o budoucnost komunity nebojím. Prakticky hned můžete se svými aplikacemi vyrazit na burzu. Už teď jste těžce ve vatě. Softwarové firmy z vás udělají prezidenty svých poboček v celé sluneční soustavě.
    otasomil avatar 21.8.2010 10:22 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    Nevim proc do toho tahate byznys kdyz jsem o nicem takoven se ani nezminil takze Vas komentar je naprosto zcestny.

    Psal jsem o komunite nadsencu bez nichz by windows potazmo kterakoli jina platforma prakticky zanikla.

    Videl jste vubec nekdy aplikace jez jsou soucasti windows ? Poznamkovy blok, malovani ..... to jsou opravdu aplikace k popukani a uzasne pouzitelne.

    Neargumentujte prosim tim ze tam jsou jen proto, aby tam "neco" bylo.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    21.8.2010 13:51 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Pamatuj, že...

    Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.

    Diskuse má smysl, jen pokud do ní všichni účastníci vstupují s dobrou vůlí dobrat se pravdy a pochopit cizí stanoviska. Jděte oba radši ven, je hezky.
    otasomil avatar 21.8.2010 14:06 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    1+++

    Presne tak. Casto je potreba cloveka na foru jez "to rozezene".

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    otasomil avatar 21.8.2010 08:49 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    >>> MS do pár měsíců představí nový prohlížeč, který bude podporovat nejvíc HTML5 záležitostí,

    A kolik provozovatelu webu bude tyto zalezitosti pouzivat .... aby si uzivatel neceho vubec vsiml.

     

    >>> MS je prostě jedna s nejlepších a nejúspěšnějších firem na světě, má velký podíl a díky němu bude prostě udávat směr, kterým se půjde.

    Zatim predvadi "vlezdoprdelstvi" a cpe se kam to jenom jde. Urco znate nejake kolegy v praci ..... myslim ze neni co dodavat. Jsou uspesni a jejich kolegove je nemaji zrovna radi. Jeste bych pripomel ze u zen jsou nastrojem kariery usta. At uz ty "vodorovny" a nebo "svisly"

     

    Proste vsichni nejsou a nechteji byt ovce.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    Jaqux avatar 22.8.2010 22:48 Jaqux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: MS je prostě jedna s nejlepších a nejúspěšnějších firem na světě
    Pročítám tuto diskuzi a toto mě tedy nadzvedlo! Že je MS jedna z nejúspěšnějších firem? Ok, to bych ještě ustál - mě je celý Bill ukradený, ať si vymýšlí pičoviny jaké chce, beztak mi nepřijde, že se mu je vdyžcky podaří prosadit.. Ale že by MS byla jedna NEJLEPŠÍCH firem? Kurva prboha proč? To jsme na tom už opravdu TAK MOC špatně, že dokonce i dokonce takový vykradač cizích myšlenek, který je navíéc ani neumí impementovat, jako je MS, je označován za "jednu z nejlepších firem"?!!

    Chceš vědět, kterou, z obecné veřejnosti běžně známých firem, považuju za "jednu z nejlepších?" Jednoznačně Google! A jak tu někdo už psal, chválabohu, že se Google s MS zrovna nemilují..

    Btw: já osobně kašlu na to, co je "moderní" a "cool" a co "přece používá každý".. Ať si ostatní používají zmršené a kurevsky pomalé Windows Vista (kdo by chtěl oponovat, že i Visty se přece dají zrychlit, tomu namítnu: a byly by to pak ještě pořád Visty? A kolik času by se s tím ztratilo? A PROČ VLASTNĚ se pokoušet spravit něco, co už je v základu šmejd??!!) nebo sice opravené, ale pořád vzhledově odporné a uživatelsky otravné Visty (rozuměj Windows 7), mě to může být u prdele!

    Jinými slovy: ty jsi vyjádřil svůj názor, že MS se svými produkty jsou suproví a skvělí a já zase svůj, že stojí zahovno, že já jakožto běžný uživatel je nikdy souzkromě používat NEBUDU a že většina lidí je nepoužívá proto, že by si to sama vybrala, ale prostě proto, že ani neví, že je jiná možnost nebo jednoduše proto, že je to ani nezajímá.. To ale těmto lidem nelze vytýkat - dneska chce každý "všechno používat hned" a nezajímá ho, "jak to funguje" a "proč". Tento postoj nepovažuju za špatný, je to dnešní doba.. ale nevidím sebemenší důvod, proč bych měl využívat předražené a často obtěžující produkty té "jedné z nejlepších firem", jak jsi tu psal, a stresovat se, že mi základní věci nefungují, jak mají.. nebo že mě dokonce OTRAVUJÍ nějakýma svýma stupidníma kydama, že něco "musím" nebo "nesmím". Fuck Off! Já musím akorát tak zdechnout, ale KDY to bude, o tom MS rozhodovat NEBUDE!!!
    Jabber ID: jaqux@jabbim.cz
    Salamek avatar 23.8.2010 18:56 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: MS je prostě jedna s nejlepších a nejúspěšnějších firem na světě
    Já musím akorát tak zdechnout, ale KDY to bude, o tom MS rozhodovat NEBUDE!!!
    Dobry den , zitra v 17:01 budete elimnovan.
    Zastupce divize na potlacovani AntiM$ hnuti,Microsoft :-D :-D :-D
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    20.8.2010 18:50 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Díky za tip. Co nejlepší zprovoznění zmiňovaného obsahu zařadíme na seznam žádoucích cílů pro nové vydání Ubuntu CZ remixu na podzim. Uvidíme, jak se to podaří.
    21.8.2010 13:11 perteus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    http://go-mono.com/moonlight/prerelease.aspx

    resi se tu proc je to spatne... ale neresi se tu jak to zprovoznit. Tady mate rozsireni pro firefox a me osobne to funguje na kazde distribuci co si zkousim.
    kozzi avatar 21.8.2010 14:31 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(

    nefunguje to

    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    Salamek avatar 21.8.2010 23:11 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    tohle okno se mi taky moc nelibi
    WTF
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    Jardík avatar 22.8.2010 11:00 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Silverlight/Moonlight je na p**u :-(
    Ton nepoužívej, stejně to napůl nefunguje.
    Věřím v jednoho Boha.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.