abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 23:55 | Humor

    Spouštět webový prohlížeč jenom kvůli nákupu kávy? Nestačí ssh? Stačí: ssh terminal.shop (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.4. 18:11 | Nová verze

    Yocto Project byl vydán ve verzi 5.0. Její kódové jméno je Scarthgap. Yocto Project usnadňuje vývoj vestavěných (embedded) linuxových systémů na míru konkrétním zařízením. Cílem projektu je nabídnou vývojářům vše potřebné. Jedná se o projekt Linux Foundation.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 17:56 | Nová verze

    Operační systém 9front, fork operačního systému Plan 9, byl vydán v nové verzi "do not install" (pdf). Více o 9front v FQA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 13:11 | Nová verze

    Svobodná webová platforma pro sdílení a přehrávání videí PeerTube (Wikipedie) byla vydána v nové verzi 6.1. Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení a na GitHubu. Řešeny jsou také 2 bezpečnostní chyby.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    30.4. 12:33 | Zajímavý software

    Lennart Poettering na Mastodonu představil utilitu run0. Jedná se o alternativu k příkazu sudo založenou na systemd. Bude součástí systemd verze 256.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    29.4. 23:22 | Nová verze

    Hudební přehrávač Amarok byl vydán v nové major verzi 3.0 postavené na Qt5/KDE Frameworks 5. Předchozí verze 2.9.0 vyšla před 6 lety a byla postavená na Qt4. Portace Amaroku na Qt6/KDE Frameworks 6 by měla začít v následujících měsících.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (33%)
     (0%)
     (67%)
     (0%)
    Celkem 3 hlasů
     Komentářů: 0
    Rozcestník

    Proč Slackware? Protože je nejlepší!

    4.11.2008 13:54 | Přečteno: 1574× | poslední úprava: 4.11.2008 13:55

    Už pár let používám Slackware. Myslím od 9.0. Co mě u Slackwaru drží, když jsem skutečně ozkoušel kde co? Řekl bych to asi takhle. Jeho spolehlivost, přehlednost a nenáročná konfigurace. Možná se ti hošani z Mandrivy, Suse a Fedory podiví, ale mě skutečně konfigurace Slackwaru přijde jednoduchá. Nainstaluji, vykopnu při instalaci KDE, protože ho nemám rád. Určitě to není špatný desktop, ale nemám ho rád. Používám XFCE4, všude, mimo Solarisu. Slackware naistalovat na cokoliv, PC, notebook je silná pohoda. DVD nebo dvě první cd. Používám cd, protože jsem si na tenhle způsob zvykl. Instalace doběhne, nakonfiguruji přes DHCP sít, nastavím lilo, časovou zónu a vyberu okenního manažera. Toho stejně pokud potřebuji mohu změnit.

    Reboot, nastavení uživatele přes useradd

    useradd -d /home/user -m user
    Potom nastavím
    passwd user 
    v
    /etc/group 
    za pomoci vim co potřebuji od audio, video, scanner atd, potom televizní kartu v
    /etc/modprobe.conf

    v uživatelským adresáři .profile kde nastavím export LANG, LINGUA, LC_ALL a font. Plus .bashrc. Pokud zapomenu jako teď, vrátím se pod root, nastavím Alsu, naistaluji swaret abych mohl dát upgrade, pak reboot a jde se na věc.Jo ještě Xorg -configure a nastavení X. Pak je hotovo.

    Po rebootu upgrade, stáhnu pár potřebných věcí z http://linuxpackages.net. Skype zásadně 1.2 protože novější mi nechodí. Moc, Openoffice, Gwenview a další potřebné věci. Pokud chci kino, Ke Xine libdvdcss a i filmy co jsem dovezl z Kanady jsou viditelné a slyšitelné ve slušné kvalitě. No Taky mám i VLC. Firefox, Thunderbird, a další věci jsou v distru. Takže dám swarett --upgrade -a a tím pádem už neřeším nic. Nic nepadá, nic se neseká, všechno chodí jak má.

    Slackware rules...

           

    Hodnocení: 44 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.11.2008 14:01 h3r0yn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Slackware jsem pouzival 4 roky.. dle me opravdu dobra volba, pokud se clovek chce naucit cist dokumentace a manualy, dalo by se rict, ze pomuze i proniknout trochu hloubeji do taju GNU/Linux. Pak jsem zestarnul a zlenivel a tak jsem BSDckar :) (nerekl bych, ze je nejlepsi.. ale patri mezi ty nejlepsi, hlavne ze uz ma celkem aktualni software [pro rypavce, kernel nemusi byt zrovna posledni vydani])
    Michal Fecko avatar 4.11.2008 14:03 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Po rebootu upgrade, stáhnu pár potřebných věcí z http://linuxpackages.net.
    Fakt super... Pohodlné, bezpečné a hlavné rýchle... A čo tak
    aptitude install meno_balíčka
    ? :-D
    Skype zásadně 1.2 protože novější mi nechodí.
    Na Debiane/Ubuntu bezproblemov 2kova rada beha... :-D . . . Co dodat? Slackware sucks! ... a to nevravim ze ste v prdeli ked Patrik nedajboh zomrie :-D
    4.11.2008 14:08 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    ked Patrik nedajboh zomrie Taká situácia tu už bola, keď také niečo hrozilo, vtedy som dosť tŕpol.

    Každopádne, keby sa niečo stalo Linusovi, tiež neviem, či neprejdeme na Hurd :)

    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    Dalibor Smolík avatar 4.11.2008 16:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    A teď si představte tu katastrofu, kdyby se stalo něco Stevu Ballmerovi :-)
    Ale vážně: nikdy by se systém neměl spoléhat na jednoho člověka, zastupitelnost musí být.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 4.11.2008 19:28 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Balmer už je pro tenhle případ určitě naklonovanej :-D Tahle potící se, tlustá, skákající "věc" je pro Microsoft® nenahraditelná, druhej takovej vůl prostě neni! :-D
    6.11.2008 10:33 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Pod tim popisem jsem si predstavil takovej ten nafukovaci mic, co na nem cvici tehotne zeny. Balmer se navic uz jen poti a krici.
    4.11.2008 14:13 h3r0yn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Skype 2 jde i pod Slackem dobre :) (kolega z prace je dukazem, trvale s nekym vola az me to celkem prudi) ... a kdyby se "Pajovi" neco stalo? O tom se diskutovalo a nejspis by to prebral Fred Emmott nebo nekteri z Top Contributors, takze bych se niceho nebal
    4.11.2008 14:50 lukves
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Odporucam ti skusit ZENwalk ak tak holdujes xfce4 spolu so slackom. inac dufam ze dalsi slack bude mat kde4.2 to bude narez.. inac poznas SlackBuilds ???? je to source repozitar pre slacka. v zenwalkovi mam tu vyhodu ze mam 2 druhy repozitarov... current a snapshot.. curent je aktualny release a snapshot obsahuje to najlepsie. okrem toho zenwalk ako nadstavbu k slackwarackym pkgtools obsahuje aj netpkg a najnovsie aj zendo co je fakt klasa.
    Darth Phantom avatar 4.11.2008 15:21 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!

    Slackware je docela fajn. Jednoduchá správa a čistota patří určitě k tomu nejlepšímu, co jsem zatím v Linuxu viděl. Hardwarové požadavky taky dobré. Na server se taky hodí.

    Balíčkovací systém už je docela hrůza. Standartní repozitáře neobsahují ani Open Office či mplayer. Systém, který neřeší závislosti (ve výchozím stavu) je spíše parodií na balíčkovací systém. Nemáš jediný ucelený repozitář se softwarem. Rozšiřující balíčky je třeba hledat na linuxpackages.net, nebo na slacky.eu. Lokalizace některých balíčků do češtiny silně pokulhává a mě se dodnes nepodařilo najít českou lokalizaci i tak poměrně důležitého balíku, kterým je Open Office. Přílišná konzervativnost taky není příliš k dobru. Jak se říká, starého psa novým kouskům nenaučíš. Možná si i někdo vzpomene na zdravotní problémy Patricka Volkerdinga, kdy nějaký čas vývoj Slackware ustrnul, a distribuce byla správována pouze jeho nejbližšími přáteli

    Pro toho, kdo má rád Slackware, ale chtěl by svůj systém omladit, doporučuju Frugalware. Balíčky jsou kompilovány pro i686 a ke správě software se používá upravený pacman.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    4.11.2008 15:28 lukves
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    preto odporucam zenwalk..... je to tiez slack a ma ako take balicky v repo... a netpkg dokaze aj zavisloti...

    ale pre normalnych ludi by som skor odporucil ubuntu nez hladat nahradu ako je frugal..
    Darth Phantom avatar 4.11.2008 18:40 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!

    Frugalware odstraňuje všechny nevýhody Slackware. Je kompilován pro i686 (takže rychlejší) má jednotný repozitář s balíčky a navíc pacman řeší závislosti. To vše při zachování dobrých vlastností Slackware ( jednoduchost, čistota).

    Frugalware se hodně inspiroval ve Slackware a lze najít mnoho podobností. Narozdíl od Slackware není vyvíjen jedním člověkem, ale poměrně velkou partou vývojářů. Nové verze vycházejí v pravidelných půlročních intervalech. Jde ale také udržovat systém neustále v aktuálním stavu, a to pomocí pacmana.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.11.2008 09:00 Tatinko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Keď budete používať Slackware nejaký čas, sám zistíte, že balíčkovací systém v Slackware úplne stačí. Na kopu software existujú hotové slackbuildy(napr. http://www.slackware.com/~alien/slackbuilds/). Pravidelne testujem všetky hlavné distribúcie + BSD, ale ešte som pri ich testovaní nepocítil potrebu opustiť Slackware.
    5.11.2008 15:44 Dunric | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Přesně tak. Jednou se nainstaluje, ručně se dořeší případné chybějící závislosti a pak se už jen jede (aktualizace stabilní větve z patches nemění závislosti). Pokud je někdo lama, tak dá doporučenou plnou instalaci a závislosti nemusí vůbec řešit. K instalaci aktualizací lze použit nástroj slackpkg, který je v oficiální distribuci v sekci extras nebo jednoduše kombo rsync <slackware repo> && upgradepkg *.tgz.

    Intenzivně používám Debian i Slackware, ale v balíčkovacím systému Slackware rozhodně problém není. Slacku chybí větší množství software v záklaní distribuci, Debian zase pokulhává ve vývojovém cyklu, zvolených kompilačních volbách některého sw a určitých nekonzistencích v konfiguraci (např. initrd, acpi) a celkově zbytečná "komplikovanost" (výroba balíčků, konfigurace).

    In the garden sleeps a messenger ·
    Darth Phantom avatar 5.11.2008 16:14 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Jestli vám přijde tak skvělé a originální shánět si balíčky po všech čertech na internetu anebo se spoléhat na nějaké vlastní splácávání balíčků, tak mě to zase až tak skvělé nepřijde.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.11.2008 09:17 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    mě se dodnes nepodařilo najít českou lokalizaci i tak poměrně důležitého balíku, kterým je Open Office
    Neviem už ako som na to prišiel, ale v browser history to ešte mám.
    Darth Phantom avatar 5.11.2008 10:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Nevěděl jsem, že je rpm nebo deb nativním formátem pro Slackware :-). Teď mi ještě najděte lokalizační balíček (nativní) ve standartních repozitářích, linuxpackages.net, nebo slacky.eu. Ten prostě nenajdete, protože neexistuje.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    pol128 avatar 5.11.2008 14:23 pol128 | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Darth Phantom avatar 5.11.2008 15:49 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    To pořád není odpověď. To je pouze odkaz na SlackBuild. Ze Slackbuildu si může někdo (pokud to umí) po určitém čase vytvořit svůj balíček. Lokalizační balíček firefoxu to samé.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    pol128 avatar 5.11.2008 18:39 pol128 | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    cize jediny spravny sposob instalacie je apt-get install nieco alebo podobne s rpm ;-)

    v slacku sa instaluju package pomocou installpkg nazov_package. pokial nemame package, tak je treba napisat
     sh ./program.Slackbuild
    a pokial sa ti to nepaci, tak to je iba tvoj problem ;-)
    Darth Phantom avatar 5.11.2008 20:19 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!

    To mi tady nemusíš vysvětlovat, jak se instaluje software ve Slackware. To vim taky. Ale když se tady v reakci na lokalizační balíček objeví odkaz na ftp Open Office s rpm a deb balíky, a jakýsi vygooglený odkaz na na holandský Slackbuild, tak to nepovažuji za nějaký argument.

    Čili podtrženo a sečteno - lokalizační balíčky Open Office a Firefoxu nejsou v běžných repozitářích ani v jiných zdrojích dostupné. Je k tomu potřeba splácávat svoje Slackbuildy a nebo doufat, že se někde objeví na internetu.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    pol128 avatar 5.11.2008 22:33 pol128 | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    presne tak. jediny oficialny repozitar je instalacne cd/dvd. tak to v slacku je. niekomu sa to paci, niekomu nie.
    5.11.2008 22:54 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Nevěděl jsem, že je rpm nebo deb nativním formátem pro Slackware
    Natívnym nie je. rpm ale v Slacku je. Ale osobne som si (v duchu pravhého slackware-istu) z toho rpm-ka jednoducho vytiahol súbory, praskol na disk a bolo ;-). A na desktop integration tam je .tgz.
    Darth Phantom avatar 5.11.2008 23:27 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!

    Nojo. Jak to asi bude jednoduché třeba právě v tom Open office. Moc jednoduché to asi nebude, protože se za celou dobu existence Open office ještě žádný český lokalizační balíček ještě neobjevil.

    Další věc jsou aktualizace. Přehrabovat se půl dne ve slackbuildech nalezených někde pokoutně na internetu kvůli tomu, abych povýšil na aktuálnější verzi, se mi nejeví jako skvělé řešení. Prostě napíšu ve Frugalware pacman -Syu a hotovo. (a to je systém založený na Slackware)

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    4.11.2008 15:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Zenwalk používám týden na notebooku a jde pryč
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.11.2008 17:30 Alf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    ZenWalk je polepene Linuxpackages a Slackware = nic dobre z toho nepozera...
    4.11.2008 18:06 lukves
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    vidiet ze si zenwalk nikdy nemal nainstalovany a sa do neho ani nevyznas... zenwalk ma sice balickoc pkgtools zo slacka ale balicky si robia sami. takze sa strasne mylis!!!!
    srigi avatar 6.11.2008 23:15 srigi | skóre: 10 | blog: sricont
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Slackware + apt-get = Arch (Pacman)

    Arch Linux si zase nemozem vynachvalit ja. Je to este o chlp cistejsie ako Slack. Asi aj preto, ze Arch sa nehra na runlevels a preto ma velmi prehladny a logicky sposob startu. Clovek si iba vsetko potrebne nahadze do daemons=() v /etc/rc.conf a ma nakongigurovane. Siet sa nastavuje na tom istom mieste.

    O Pacman-ovi sa ani nema zmysel bavit - treti najlepsi balickovaci system: po apt-get a emerge.

    Co si spominam, par rokov dozadu mnoho slackwaristov migrovalo na Arch prave kvoli Pacmanovi a este vacsej cistote systemu. To o niecom vypoveda.
    Be kind to newbies.
    Max avatar 4.11.2008 15:24 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    To samé např. v debianu, archu apod. Prostě jen další splašený výkřik typu "já používám linux" :-/
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Darth Phantom avatar 4.11.2008 15:30 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Zdar Maxi. Nemohl bys prosím tě toho zdarmaxování už nechat? Mě to maličko už začíná ititovat, číst v každém tvém příspěvku Zdar Max. Neber to jako nějaký osobní útok, ale jako malý návrh :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Max avatar 4.11.2008 16:55 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Sorry, ale viz : Tento blog a můj komentář.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Darth Phantom avatar 4.11.2008 17:06 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Zdar Maxi,
    Tak fajn :-)
    Zdar Phantom
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 4.11.2008 17:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Tohle mi připomíná mladá léta na vojně:
    Nazdar, soudruzi!
    Zdar, soudruhu podplukovníku! :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.11.2008 08:13 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Zdravstvujtě ribjáta! Zdravstvujtě továryšč učítělnica!

    A nebo starší Heil Hitler!

    :- )))
    4.11.2008 17:23 Alf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Zdar Marx
    Darth Phantom avatar 4.11.2008 17:27 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Když byl pan Smolík na vojně, tak na tribuně nepochybně visely portréty Marxe a jiných soudruhů. :-)
    Zdar Phantom
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 5.11.2008 09:38 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Je to tak. Léta 1979-80 to jistila Husák byl neomezeným pánem a Hvězdné války byly jen v politice, nikoliv na plátnech kin. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.11.2008 17:56 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Znal jsem cloveka co zasadne zdravil "smrt", jo a rikal si Harkonen. Nechces misto zdar pouzivat treba smrt? :-D
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    =^..^= AmigaPower® avatar 4.11.2008 15:35 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    já takýýýý, já takýýýý :-D
    4.11.2008 15:30 Yama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Yo, souhlas, musim Slackware taky nekdy "prubnout", zatim jedu spokojene na Gentoo a nestezuju si. OpenRC rychly boot, XFCE4 jasna volba. Proc pouzivat Debian ? :-D
    4.11.2008 15:52 mseed | skóre: 21 | blog: FastLinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Slackware jsem sveho casu taky pouzival a po RH7 to byl opravdu vynikajici prechod(naucil jsem se behem par dni vice nez s RH za nekolik mesicu). Ted jsem spokojeny uzivatel Gentoo, ale slackware mohu jen doporucit, minimalne jako skolici system (ad. neexistence default. balickovaciho systemu je velke minus.).
    4.11.2008 20:04 tux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    neexistence default. balickovaciho systemu je JEDNOZNACNE velke plus
    Jakub Lucký avatar 4.11.2008 21:21 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Nějaký JASNÝ důvod by nebyl?
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    5.11.2008 06:38 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Protoze kvuli jedne knihovne nemusim mit nainstalovanej celej balik ? Protoze kdyz odejde DB v RPM tak jsem na tom uplne stejne ? Na tyhle argumenty mi muzes rici ze disky jsou dneska dost velky a --rebuild-db resi vse .... :). Skonci to flame jako vzdy - proste kazdy dle sveho nabozenstvi. Autora puvodniho prispevku proste zaujal Slack a tak to musel napsat. Nekomu vyhovuje tohle , nekomu tamto ... Alespon je ten svet krasne barevnej ne ?
    5.11.2008 09:03 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Protoze kvuli jedne knihovne nemusim mit nainstalovanej celej balik ?
    Některé distribuce mají politiku jeden balík == jedna knihovna.
    Protoze kdyz odejde DB v RPM tak jsem na tom uplne stejne ?
    To by muselo ještě přestat fungovat cpio, nebo ar, aby to nešlo nízkoúrovňově opravit ;-) I když databáze nainstalovaných balíčků je slabé místo, to je fakt.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    Jakub Lucký avatar 5.11.2008 09:38 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    S rozbitou DB nainstalovaných balíčků jsem se ještě nepotkal... A ani jsem o tom neslyšel (pokud nepočítáme ty jednoduché s řešením dpkg --configure -a) není to náhodou nějaká exotika?
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    4.11.2008 17:40 Alf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Lebo Debian na cele s Ianom a Deborah spasi svet :-D
    4.11.2008 18:08 lukves
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    nepracuje nahodou teraz Ian pre Sun na OpenSolarise??? oprav ma ak som strelil vedla...
    4.11.2008 21:15 Begleiter | skóre: 47 | blog: muj_blog | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!

    Slackware je moc fajn. :-) Je přehledný, nenáročný na hardware... Je to zkrátka systém pro ty, co se chtějí něco naučit. Většinu znalostí ze Slackwaru využívám teď v Kubuntu. Slackware mě "donutil" studovat manuálové stránky, HOWTO dokumenty atp.

    A proč tedy jedu na Kubuntu a ne na Slackwaru (proč jsem Slackware opustil)? Protože jsem lenoch! Slackware neřešil závislosti, musel jsem celkem často lízt do konfiguráků... Kubuntu udělá většinu práce za mě.

    5.11.2008 21:53 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč Slackware? Protože je nejlepší!
    Co porad vsichni konfigurujete? Ja jsem si zkonfiguroval system na notebooku v prubehu nekolika tydnu (ne kvuli problemum, kvuli lenosti:-)) a od te doby do zakladniho systemu skoro nesaham. Posledni vetsi zmena byla nedavno jadro 2.6.25 a upgrade na vmware server 2 a to je zase na delsi dobu vsechno, kdy jsem nejak moc zasahoval do konfiguraku.
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.