abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 791 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Práce pro drsný hoši

    24.2.2010 11:55 | Přečteno: 1776×

    Zdařilo se mi připojit Linux Slackware k síti za pomoci wifi karty. Což považuji za osobní úspěch, neb zatím jsem připojoval pouze wifi Linux Mandrivu, pomocí klikátek. Brnkačka. Na Mandrivě. Slackware a wifi, tohle je práce pro „drsný hoši.” Jak říkávala moje babička. Vůbec měla ona i její děti, můj otec a jeho sourozenci, takové zvláštní skoro pražské nářečí. Místo „kup rohlíky” říkal můj táta „kup rohlíci.” Vždycky mě to pobavilo. Takže práce pro „drsný hoši.” Samotné připojení ani ne, ale zas to věčný hledání. Sice bych PC mohl přisunout blíž k routeru a připojit pohodlně kabelem, ale to já ne, když už tam mám navíc sítovou kartu na wifi, tak hezky wifi.

    Jednou jsem se to naučit musel, tak proč ne včera? Mac tuhle legraci zvládá sam. U Winndows se musí nainstalovat driver, pak to také jde stačí jen kliknou OK. Tuhle činnost jsem nacvičoval u jedněch známých a pak jsem je ještě ty wokna naistaloval u sebe. Ale Linux, tedy některý to má jinak. Bohu díky. Co by to bylo za zábavu, kdyby to šlo zcela jednoduše? Nevypisovalo by se to ručně. Pak bych si ani nepřipadal tak skvělý a nadaný. Stejně, když jsem líný, odpočatý, po dobrodružství netoužící, používám iMac, Macbook. Ovšem chci-li se odreagovat, rozčílit, zarputit se a nepovolit, sednu k PC, otevřu Linux a začnu. Při téhle činnosti, stejně jako při chůzi do kopce mě přejdou skoro všechny strasti a zbude mi jen to funění, podobně jako u PC hledání a zuření, proč to ty „debilové” nenapíšou rovnou, česky a ne anglicky.

    Já abych se pak hrabal nejrůznějšími linuxovými fóry, kde se většina lidí pokouší psát anglicky, ač to neumí. Tedy ne že bych uměl psát anglicky lépe než oni. Ale člověka potěší, když vidí, že s tou bídnou gramatikou, ať českou, nebo anglickou není na světě sám. Naštěstí rozumím alespoň příkazům, ty opíši, dám enter a většinou to jde. Jako včera. Hodinu jsem hledal a dvě minuty připojoval. Samozřejmě stačilo pár jednoduchých příkazů. Jako dhcpcd, iwlist, iwconfig, essid, modprobe ndiswrapper atd. Pak jsem zvedl ruce nad hlavu a zazpíval vítězné: „Jeníček je šampion” Tohle jsem okopíroval z filmu „Ohrožení Britaniku,” kde Fallon, pyrotechnik, když přestřihnul ten správný drát a narafičená bomba nebouchla, tak zatleskal a zazpíval. „Fallon is the champion, Fallon is the champion.” Moc se mi to líbilo, s jakým gustem to udělal. Každý udělá chybu, ovšem pyrotechnik jen jednou.

    Mě se moc líbí, jak na těch fórech někteří skučí „please help, nainstaloval jsem si Linux, jsem začátečník, pomozte.” A ti skučící, dostanou odpověd: „www.google.com, RTFM.” Milá a správná výzva aby chlapec začal makat, hledat, starat a jestli chce mít Linux, hezky se učit. Nic není zadarmo. I kdy je pravdou, že ty klikací distra, jako je Mandriva a nebo Ubuntu, jsou obzvlášť otravně jednoduchý, pro začátečnické lamy vhodný OS. Zkusil jsem je v poslední době, ale zase jsem od toho rychle ustoupil. To už opravdu raději Mac OS X. Tam co nainstaluji, taky funguje.

    Učí-li se na Slackwaru, Solarisu, BSD, naučí se trpělivosti. Mozkové buňky potrénuje a za odměnu má na čas vynikající OS, než ho napadne, že by to chtělo změnu a vydá se zase mimo civilizaci IT, aby zkusil nové dobrodružství. Následujeme ty tvrdé dobrodruhy, co jsou několik desítek km před námi, razí cestu, hledají opěrné body a ukazují směr kudy jít. Od těch to tací jako já opíší a nakonfigurují. Pak se nafouknu a mám na hodinu pocit, že bych se tím moh i živit. Ovšem další zádrhel, který nastane, mě z toho omylu vyvede. Do linuxového admina mám ještě daleko.

    Tak to jsou moje radosti v poslední době. Dopisuji a dotáčím seriál o závislosti. Původně jsem měl mít pět dílů, pak mi přidali dva, takže jich jsem loni v listopadu dokončil sedm. Mluvilo se o tom, že budou po Novém roce vysílány, jenže někomu nahoře v ČT se líbilo, co jsme s režisérem Ledererem natočili a s Ivanou Sovišovou napsali a já, co by hlavní protagonista celého seriálu zahrál sebe sama. Vysílat se to bude po prázdninách. Do června natočíme zbývající čtyři díly. Celé se to bude vysílat pod názvem "Ze závislosti, do nezávislosti"

    Samotné psaní s Ivanou je vždycky obrovská zábava. Ivana poslouchá, já vyprávím historky ze života, pak se nějaké chytneme, napíšeme děj a dialogy. Ivana tomu dá formu scénáře, já dodám tu historku a většinou dialogy i s nářečím a slangem a je hotovo. Pak nám obvykle jednou či dvakrát scénář vrátí k opravě, u toho zuřím, protože samozřejmě jsem přesvědčený, že první verze byla pochopitelně „geniální,”ale dramaturgyně mě z mé geniality obvykle vyvede. No jednou se nám stalo, že scénář vzali tak jak byl. Čuměli jsme z Ivanou. Fakt.

    Tak a teď půjdu hledat drivery pro Opensolaris a Solaris 10. Protože ani Solaris 10 ani OpenSolaris nevidí ani jednu z mých sítovek. tedy mi píšou, že drivery pro ně nemají. Takže vidí, ale nepřipojují. Tím pádem jsou mi bez internetu na nic. Doufám, že něco objevím a připojím. Přeci jen je mi bez nich smutno. Sice oba, jak Opensolaris, tak Solaris 10 provozuji pod VMWARE, a iMacu 27, který jsem si koupil k Vánocům za to, že jsem byl celý rok hodný. Jenže chci si je dát cvičně na PC, kde mám novou desku s jinou sítovkou než byla na staré. A wifi kartu také nevidí ani jeden na rozdíl od Linuxu. Dlouhý čas jsem si hrál právě s iMac, než jsem se zase vrátil, alespoň občas k Linuxu, Solarisu nebo BSD. Úspěch z wifi mě navnadil a podnítil. Takže mám před sebou další úkol zprovoznit připojení na Solarisech na PC. Howg.

           

    Hodnocení: 85 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    pol128 avatar 24.2.2010 12:20 pol128 | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    wicd na slacku funguje velmi dobre a tam sa len klika :)
    25.2.2010 00:30 Martin Matějek | skóre: 12 | blog: Flying_circus | Kladno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    +1

    wpa_supplicant je pro mě zatím černá magie, ale wicd "just works"
    Don't judge me by the friends I keep. No, no, no. Judge me by the enemies I have slain!
    24.2.2010 12:33 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Wifi v Linuxu je nehoraznej bordel. ifconfig, iwconfig, iwlist, wpa_supplicant a ja nevim co este oproti ifconfig na OpenBSD...
    24.2.2010 12:50 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Chápu, že se asi stejně hrdě chlubil Imhotep, když dokončil Cheopsovu pyramidu. Ale chlubit se tím, že existuje tak nepřívětivý bastl, u nějž úkon, který pod Win udělá i tříleté batole vyčerpá bastlíře natolik, že je zralý na kapačku, to už snad ne...
    24.2.2010 13:03 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Některé úkony na win, které mám na Linuxu za pár minut, mně vyčerpaj natolik, že jsem zralý na návštěvu PL Bohnice a ještě k tomu to na nich furt nefunguje :) Zrovna tenhle systém a sítě moc dohromady nejde.

    BTW nářečí - nevšim jsem si, že by se v Praze mluvilo takhle divně :))
    danaketh avatar 24.2.2010 13:26 danaketh | skóre: 6 | blog: Sick Mind | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Taky mi to přijde difný - takhle mluví u nás na náchodsku. "Za klucima", "Pro rohlíci" apod jsou tam normální součást mluvy. V Praze jsem takhle nikoho mluvit neslyšel (ostatně, dodneška jsem neslyšel ani to údajně typicky pražské protahování slov).
    Pavel Vymetálek avatar 24.2.2010 14:00 Pavel Vymetálek | skóre: 15 | Náchod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    "Jdu nakrmit zajci." Jsem z taky z Náchoda :-) Ale takhle slýchávám mluvit spíš starší lidi.
    24.2.2010 16:12 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Taky mi to přijde difný - takhle mluví u nás na náchodsku. "Za klucima", "Pro rohlíci" apod jsou tam normální součást mluvy.
    Nevím kolik Náchodů je ale v Náchodě ze kterého znám dost lidí se takhle nemluví.
    danaketh avatar 24.2.2010 16:33 danaketh | skóre: 6 | blog: Sick Mind | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    "na náchodsku"... Čekal bych, že z toho pochopíte, že nemám na mysli jen Náchod ale i okolí (třeba Polici, Broumov - byť jsou trochu dál). A jak zmínil kolega nad vámi - mluví tak především starší lidé. Žil jsem tam 15 let, tak nějaké zkušenosti mám :)
    25.2.2010 15:31 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    "na náchodsku"... Čekal bych, že z toho pochopíte, že nemám na mysli jen Náchod ale i okolí (třeba Polici, Broumov - byť jsou trochu dál). A jak zmínil kolega nad vámi - mluví tak především starší lidé. Žil jsem tam 15 let, tak nějaké zkušenosti mám :)
    Pak to bylo na Policku nebo na Broumovsku :-). V nářečí a mentalitě lidí dělá Polický tunel a Pasa opravdu hodně.
    danaketh avatar 25.2.2010 18:52 danaketh | skóre: 6 | blog: Sick Mind | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Jenže většina lidí IMO dál než k Náchodu nevidí :) Naše končiny jsou už skoro Polsko. Možná i proto je tam tohle nářečí mnohem živější než v Náchodě. Ten už je přeci jen trochu blíž k civilizaci.
    24.2.2010 13:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Imhotep to měl těžší, ty balvany vážili víc. Jasně, když budu chtít něco úplně jednoduchýho a dokonce i dokonalýho. Tak jak jsem napsal: Mac OS X 10.6 Leopard snow. Tomu říkám systém pro uživatele. Ale wokna?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    25.2.2010 13:43 koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Wokna jsou politicky nekorektni
    danaketh avatar 24.2.2010 13:23 danaketh | skóre: 6 | blog: Sick Mind | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Hele, klient teď v síti chtěl přejít na tenhleten IPv6 bastl (že prej když teď docházej ty IP adresy) a zatímco všechny linuxový bastly s tím neměly problém, tak na úžokrásnejch profesionálnědokonalejch Windows 7 to nefunguje. Z DHCP si to IP nenatáhne (pořád křičí, že není připojen síťový kabel) a když ji tam kolega teda vecpal natvrdo, tak běží síť na 1mbps (na gigabitový lince docela sranda).

    Síťová karta je v pořádku (vyzkoušeno na jinejch strojích), takže chyba je na straně nejlepšího, nejprofesionálnějšího a nejdokonalejšího systému (Windows). MS support se dokola ptá jestli jsme zkusili PC restartovat (to v roce 2010 neumí nejlepší OS aplikovat změny bez restartu) a navrhuje nám vyměnit vadnou síťovou kartu (jo, tak to máme asi vadný všechny).

    Tak když jste ten Woknař, nemohl byste poradit co s tím? Případně se spokojím i s nějakým batoletem - Windows 7 totiž vypadá jako by byl navržen především pro ně.

    ;)
    gtz avatar 24.2.2010 13:28 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Cheopsovu ? snad to byla "džozerova pyramida"
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Václav 24.2.2010 13:29 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Milý Woknaři. Co takhle si přes vlastní zjevnou omezenost uvědomit, že

    1) kdo používá nějakou user-friendly distribuci, nakliká si to v networkmanageru v podstatě stejným způsobem jako v těch oknech. Ovšem někdo má prostě Linux na hraní a rád se vrtá v systému.

    2) ono se často hodí (neříkám že pro trolla, který je rád že to umí zapnout, ale v práci jsem se s tím už setkal nejednou) umět tu síť nastavit v shellu i na Woknech.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    24.2.2010 16:39 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Pokud by se melo jednat o cloveka ktery pracuje v IT, tak s pristupem jaky mas ty ho bud nikdo nezamestna a nebo brzy vyrazi (pokud zamestnavatel/firma stoji za neco). Pokud se jedna o bfu, tak je opravdu jedno v cem si to naklika.
    vlastikroot avatar 24.2.2010 17:23 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Byl jsi s tim u doktora?
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    24.2.2010 14:06 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Podle titulku jsem si myslel že se jedná o další pokračování seriálu na téma adopce dětí.
    24.2.2010 15:49 Zbynek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    :-D
    24.2.2010 14:07 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    To nebude pražské nářečí. Moje babička mluví stejně (Jiří, zabij ty králici!) a to se dostali z Ruska, přes Ukrajinu a Polsko až do severního Slezska - těsně k hranicím s Polskem. Největší váhu má IMO to Polsko. :-)
    24.2.2010 14:38 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Vítejte zpět! Už jsem od Vás dlouho nic nečetl. Musím se přiznat, že po přečtení prvního odstavce jsem si řekl "je to vážně on?" a musel odrolovat nahoru abych se mrkl na autora. A měl jsem pravdu. Od Vás si vždy moc rád něco přečtu. http://chodec.sweb.cz/ čtu znovu a znovu a líbí se mi to čím dál víc.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    24.2.2010 15:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Tam už moc nic nepíšu, spíše na www.janjilek.cz :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 24.2.2010 14:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Pane Jílku, jsem rád, že mohu číst opět vaše blogy. Potěší, když tu člověk na abíčku není sám (myslím generačně :-)). Také jsem se potýkal s konfigurací wifi na notebooku Acer - po různých pokusech jsem na debianu skončil u wicd .. Tenhle prográmek mi vyřešil veškerý problém, ale zatím funguje jen při spuštěném KDE, tj. v graficke. Ale což, hlavně, že funguje ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    24.2.2010 15:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Pane Smolíku, práce moc a píšu sem a píšu tam, takže pak zbývá volno jen na občasné vrtání v Linuxu. Ale ten prográmek wicd jsem někde přehlídl. Já KDE v Linuxu nepoužívám. Moc velký na mě.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Václav 24.2.2010 15:50 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    V tom případě se wicd opravdu může hodit. Závisí na GTK, dbus, pythonu standardních síťových utilitách a nevyžaduje žádné knihovny z "velkých" desktopů.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Jan Drábek avatar 24.2.2010 17:43 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Wicd má i curses verzi gui, takže tuším dokáže fungovat bez závislosti na KDE i GTK.
    01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
    24.2.2010 20:09 benn | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    jojo, taky jsem nedávno zprovozňoval wifinu ve Slackwaru. Říkal jsem si, že si konečně osvěžím práci s wpa_suplicantem. Ale dopadlo to tak, že jsem aktivoval wlan0 device a konfiguraci jsem doladil ve wpa_gui. Parametry jsem uložil do konfiguráku a bylo to. Takže jsem tomu moc nedal. No snad jindy. Ale o wicd jsem nevěděl, dobrá informace.
    24.2.2010 23:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Tak jsem našel wicd a vyzkoušel. Bezva. Funguje to i v konsoli. Díky, ale stejně je dobře, že jsem to naučil i přes zmíněné příkazy v blogu.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    vlastikroot avatar 24.2.2010 23:34 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Přesně, člověk by měl znát jak to funguje, protože na klikátka neni spoleh, i když dokážou pomoct. To se neztratí.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    24.2.2010 23:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Moje řeč, protože párkrát jsem v třeba Mandrivě nastavil nějaké věci a při dalším bootu se to přenastavilo a byl jsem nahranej a mohl jsem začít znovu. Proto jsem přestal s tímhle distrem spolupracovat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 25.2.2010 00:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    A to se mi líbí na Debianu - tam lze vše nastavit v konfigurákách a tak to taky funguje.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    25.2.2010 13:04 Begleiter | skóre: 47 | blog: muj_blog | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši

    Tohle samolitr neplatí pouze a jenom pro Debian. Funguje to tak minálně v již uvedeném Slackwaru, v Archlinuxu aj.

    Dalibor Smolík avatar 25.2.2010 16:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    vždyť já vím .. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    26.2.2010 16:46 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce pro drsný hoši
    Zajimalo by mne, kolik toho vis o prazskem dialektu... :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.