abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 563 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Abíčko jen díky kapitalismu

    15.4.2012 01:13 | Přečteno: 2051× | poslední úprava: 15.4.2012 01:28

    Každá věc se dá posuzovat ze dvou hledisek.
    Z vědeckého, a hlediska zdravého rozumu. Alfred Bier

    Pokud se řekne kapitalismus, může se někomu vynořit něco jako je stránka ve wikipedii s popisem toho co je: Kapitalismus, nebo případně ještě z jinou podobnou stránkou: Trh S těmi stránkami nemám problém souhlasit, myslím, že odpovídají asi tomu, co si představuji pod oběma pojmy. Já bych k tomu ještě přidal „Osobní odpovědnost za svůj život, pracovitost, bohatství nikoliv jako cíl, ale jako výsledek práce. Plus, solidarita s bezmocnými.” Nic víc a nic méně.

    Levicoví nadšenci, ať už zažili dobu totalitního režimu, nebo ne, mají za to, že lze nalézt úspěšnější systém, než je kapitalismus. Pochybuji, že se jim podaří takový systém najít. Může se jim podařit kapitalismus dočasně zničit. Dokonce ho na desítky let zcela eliminovat. Jenže, on se nakonec vrátí. I to je zkušenost. Kapitalismus má všechny možné chyby, ale jednu nemá. Není pro neschopné, či líné. Je třídícím mechanismem, kde se ukáže buď okamžitě, nebo časem chyby, nebo přednosti zvolené strategie. Ale má tu výhodu, že si v něm každý může najít svoji parketu podle svých schopností.

    Takže mnozí lidé, zabývající se informatikou, kteří občas znají svět jen ze svých monitorů, mohou být přesvědčeni, že svět se dá matematicky a logicky vypočítat, případně určit podle míry vědomostí. Ovšem, pokud platí, že v informační společnosti se oproti našemu očekávání uvolňuje vazba mezi informací a poznáním, Petr Robejšek. Pak zřejmě informace nejsou všemocné.

    Ani informace, ani matematika. Ani logická analýza. Matematika je jistě mocný nástroj lidského poznání, ale není všemocný. Lidé v kapitalismu mají svoje zájmy, svoje emoce, svoje nápady, které jsou velmi často založeny na náhodě a štěstí. Nepředpokládám, že se náhoda a štěstí dá vypočítat. Ani ekonomové, kteří mají téměř nekonečné množství informací, nejsou schopni na základě všech těch informací spočítat budoucí hospodářský růst. I když si občas fandí, že ano. Nakonec všechny ty „kvalifikované” odhady jsou na stejné úrovní jako věštění z křišťálové koule.

    Kapitalismus a trh, jsou tedy v mnohém založeny na odhadu, náhodě a vytrvalosti, schopnosti se umět rozhodnout, zda nabízet, kupovat, či prodávat. Emoce v tržním hospodářství hrají neobyčejnou roli. Psychologie, ta zcela neexaktní věda, má rozhodující vliv. Osobní setkání, osobní kontakt, znalosti založené na exaktnosti a zároveň na odhadu dominují. Petr Robejšek říká ve své knize „Svět viděný z Řípu:” Hospodářství je perpetum mobile poháněné nerovnováhou mezi druhy a množstvím nabízeného zboží a koupěschopností a-chtivostí zákazníků... A na tohle není žádný levicový recept, bohužel. Jen právní rámec, který bude stát formovat, hájit aby byla ta hra zvaná kapitalismus aspoň v rámci možností a lidských schopností poctivá.

    Malá poznámka na konec. Abíčko je čistě kapitalistický produkt. Někdo ho založil, platil, provozoval a pak prodal, další koupil, platí a provozuje. Jen díky tomu se zde můžeme bavit, setkávat, dohadovat, souhlasit nebo nesouhlasit. Jsme zde jen proto, že majitelům přináší nějaký zisk, peněžní, společenský, nebo jiný, ale zisk musí být. Majitelé investují, riskují a snad i vydělávají. Bez jejich ochoty riskovat, bychom si museli zažádat o dotaci, nebo vytvořit sdružení a zkusit provozovat Abíčko jinak. Myslím, že by tak dobré asi nebylo. I když hodně jeho obsahu tvoří komunita.

           

    Hodnocení: 36 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    15.4.2012 02:13 w
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Kapitalismus v teoreticke rovine je fajn. Jako spousta jinych zrizeni (dokonce i komunismus). Bohuzel vsechno stoji a pada na lidech, kteri ho provozuji. Kapitalismus v prakticke rovine uz davno neznamena, ze vyhraje ten s lepsim produktem (prip ten, kdo umi lepe prodavat), ale ten, kdo umi pouzit lobbing a nebo nejak jinak netrznim zpusobem znicit konkurenci a na jeji ukor prosadit (velmi casto) nekvalitni a drahy produkt.

    Zkratka, vzdycky vyhraje ten podly a necestny hrac na trhu.
    15.4.2012 02:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Neviděl bych to tak černě, ale svinstva se dějou a socialismus jim nezabrání. Fakt ne. Jen trvání na pravidlech, alespon někdy. Lidé dokáží napravit, co lidé zkonili.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 13:31 w
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ja tu nepropaguji socializmus ;) snazim se to jen porovnat
    15.4.2012 16:16 blizzz | blog: Filmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Az na to ze dnesne zriadenie ma s kapitalizmom len malo spolocneho. Dnesny system je zmiesana ekonomika z prvkami korporatneho fasizmu a socializmu. Dnesny system plny statnych intervencii a protekcionizmu je presny opak volneho trhu.

    S tym ze komunizmus v teoretickej rovine je fajn sa absolutne neda suhlasit. Kazda rovnostarska ideologia je chora uz v zaklade pretoze potlaca ludsku prirodzenost. A aj z pohladu moralky je rovnost nespravodliva preco by mal byt lenivy clovek odmenovany, rovnako ako uspesny a pracovity? Prave nerovnost je motorom evolucie.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 16:25 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Prave nerovnost je motorom evolucie.

    To jistě dokážeš doložit.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 17:12 w
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    stejne jako komunismus potlacuje lidskou prirozenost, tak kapitalismus ji potlacuje taky. Jinak by nebyly potreba napriklad antimonopolni zakony

    vyse jsem zminoval, ze kapitalismus i komunismus opomiji, ze clovek je zkazeny tvor, cili tyto ideologie ve sve teoreticke rovine proste nemohou fungovat
    15.4.2012 17:40 blizzz | blog: Filmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ale kapitalizmus s ludskou skazenostou a chamtivostou pocita. ved prave egoisticka tuzba uspokojit vlastne potreby motivuje ludi ku kooperacii. monopoly vznikaju tam kde stat svojimi zakonmi vytvara nerovnovahu na trhu. napr. z Microsoftu by sa nikdy nestal monopol keby neexistovali (z mojho pohladu) absurdne zakony na ochranu dusevneho vlastnictva.
    17.4.2012 17:46 Ranec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    absurdne zakony na ochranu dusevneho vlastnictva.

    Jezisi.. A na ci popud asi tyhle hovadiny stat zavadi?
    xkucf03 avatar 15.4.2012 17:43 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Komunismus předpokládá, že dojde na plnou automatizaci a lidská práce bude potřeba málo nebo vůbec* – a pak není důvod nedávat „všem podle jejich potřeb“ (tedy i těm méně pracujícím).

    *) což je stále utopie, ale možná by to šlo – co jsem ale zatím nezjistil je, jak se komunisti chtějí vyrovnat se vzácností zdrojů, surovin – i když se bude vyrábět zadarmo a automaticky, stále je potřeba z něčeho vyrábět.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    16.4.2012 17:08 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    A jak se s tou vzacnosti zdroju vyrovnal kapitalismus?
    16.4.2012 17:30 klausík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    to jsou ale zlé, opravdu zlé otázečky ...
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 18:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Kapitalismus se také nemůže vyrovat se vzácností zdrojů, ale nikdy netvrdil, že zdrojů bude dost. Cena vzácných zdrojů poroste - a výrobky z těchto zdrojů budou vzácné také, kdo je bude chtít mít, bude muset si připlatit. Nepřiplatí si ale každý - a o tom to je. Komunismus vůbec se vzácností zdrojů nepočítal (alespoň v té ideologické části jejich učení).
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.4.2012 18:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Kapitalismus se do této chvíle vyrovnal se všemi potížemi. I když to vyrovnávání bolelo. Na rozdíl od všech levicových režimů. Ty dříve nebo později totálně zkrachovaly. Tedy se v rámci efektivity vyrovná i s nedostatkem zdrojů, protože objeví jiné možnosti. Zatím tomu tak vždy bylo.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Fluttershy, yay! avatar 16.4.2012 19:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Kapitalismus např. vyřešil devastaci životního prostředí těžbou a výrobou v západním světě přesunem těžby a výroby do rozvojových zemí.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 19:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Otázkou je, zda to bylo prvoplánové. Výroba v rozvojových zemích je mnohonásobně levnější a proto se k nám dováží všechno z Číny. (přeháním). Západní země by rády leckterou výrobu vrátily zpátky domů.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kotyz avatar 16.4.2012 19:46 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Plus máme všechno nebo skoro všechno už vytěžený tak nám ani nic jinýho nezbejvá než to těžit ve třetim světě, kde maj ještě zásoby.
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Fluttershy, yay! avatar 16.4.2012 20:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Výroba v rozvojových zemích je mnohonásobně levnější a proto se k nám dováží všechno z Číny. (přeháním).

    Tak je to přece tržní a správně. ~.^

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.4.2012 18:12 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    a proto se k nám dováží všechno z Číny. (přeháním)

    Přeháníš jen velmi málo. Je fascinující, že se k nám dováží z Číny a vůbec levného východu také mnohé potraviny, přesto že jim cesta trvá roky a celou cestu musí být chlazené a chráněné před parazity. Na druhou stranu čeští zemědělci a vůbec lidé činní v potravinářské výrobě protestují a chtějí dotace... Dnešní svět se od toho otrokářského zřízení z doby říše Římské příliš neliší...
    17.4.2012 18:22 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Západní země by rády leckterou výrobu vrátily zpátky domů.

    Jenze nemuzou, protoze by nedemokraticky zasahovaly do svobodneho trhu, jak se tady prezentuje kapitalism. A tak by vam vyvstal konflikt prani minimalniho statu kapitalismu a rizeneho liberalniho statu.
    17.4.2012 18:30 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    nejak mi odkliklo predem - proste nevidim v realne praxi a situaci 21.stoleti variantu, ze vsechno nechate na volnem prubehu trhu, kdyz zaroven chcete (celkem logicky), aby stat pomohl ve vecech, ktere ani firmy, ani jednotlivci nezvladnou.

    A jeste byla zminka o tom, ze staty nemuzou pomoct sehnat odbyt zbozi v zahranici. Dovolim si oponovat - to je presne parketa pro stat, at je jakkoliv malej nebo velkej, a delaji to vsechny ostatni staty, jak lobuji za privatni firmy ze sveho statu. Pokud nemaj prachy, tak at zrusej pulku ambasad v Evrope a otevrou zastoupeni v zemich, kde je sance pro uplatneni ceskych vyrobcu. A misto politicko-kulturnich tajemniku (ktery muzou svoje plky psat na pocitaci na Loretanskem namesti misto Bruselu) platit obchodniho zastupce (z HK, CzechTrade, atd. - to je celkem jedno, ostatne penize na to vybrane od clenu maji)
    17.4.2012 22:35 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Obzvlášt když na té ambasádě čekáš na ověřený podpis 3 týdny (vlastní zkušenost z Londýna), taková ambasáda je k ničemu.
    Dalibor Smolík avatar 21.4.2012 00:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    a otevrou zastoupeni v zemich, kde je sance pro uplatneni ceskych vyrobcu.
    S tím souhlasím. Dříve byla v řadě zemí celá síť obchodních oddělení při ambasádách, jejichž činnost nebyla nezanedbatelná (sám mám s tím osobní zkušenost). Toto se po listopadu neuváženě zrušilo. Firmy by si mohly platit určitý podíl na zastoupení, peníze by se jim určitě vrátily. CzechTrade dnes sice funguje, ale je to trochu bezzubé.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 21.4.2012 11:23 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Máte zcela pravdu, dnes co tam bylo je nenávratně pryč a naše místo zaujala konkurence. Např. Sudán apod. tak tam bylo zastoupení firmy vyrábějící pumpy apod. Dokonalý kšeft pro tyto země a po revoluci toto zastoupení bylo zrušeno. Po nějakých letech se to pokoušeli vrátit zpět, ale již tam byla německá konkurence.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.4.2012 11:44 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Myslím, že by to lépe fungovala na bázi Hospodářské komory, kde si firmy členství platí, než přes CzechTrade, který je přeci jen státní organizace, a s tím související kvalita selekce zaměstnanců.

    Já vidím problém v tom, že všichni výrobci se pochopitelně vrhli exportně do Německa, protože to je po ruce a němčina je relativně doma používaná, a nemají šanci na jiných trzích, kde se nedomluví, nemají kontakty ani znalost trhu a legislativy. A nemám na mysli jenom třeba země, které jsme opustili díky pravdoláskovému přístupu předchozího prezidenta - tj. země, ze kterých v Čechách studovalo hodně lidí a mají stále určitou vazbu, ani dejme tomu Latinskou Ameriku, která je prostě ve všem daleko. On stačí třeba sever Evropy, myslím baltské země, které si obchodně-politicky naprosto cíleně uzurpují skandinávské země. Nesleduju statistiky, ale jsem si jistý, že procentu českého obchodu s celou touto finančně velmi silnou oblastí je téměř nulové.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 21.4.2012 22:23 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já vidím problém v tom, že všichni výrobci se pochopitelně vrhli exportně do Německa, protože to je po ruce a němčina je relativně doma používaná
    Je to logické, Německo je soused o 80 milionech obyvatel (nevím přesně) a je nejblíž, skandinávské země všechny dohromady tvoří jen zlomek tohoto čísla. Pro lepší stabilitu trhu je však lepší rovnoměrné zastoupení ve více teritoriích, což je již dnes dost utopií. Škoda.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.4.2012 23:14 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ca. 33 milionu v globální Skandinávii není zase zlomek, a třeba právě pobaltské země jsou dostupné i jazykově. Ale chápu, že řadový český obchodník nabere diesel, dojede do Německa a večer na stejnou nádrž je zpátky doma. A bohužel v Latinské Americe se většina firem vůbec nedomluví, nemluvě o znalosti prostředí.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 21.4.2012 23:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Rozumím, sám jsem jezdil od USA až po Indii, u některých položek ale rozhodují přepravní náklady a rychlá dostupnost. Dovoz zboží do Bavorska s dodací lhůtou 24 hodin od objednání je trumf, který vzdálenější dodavatel v ruce nemá, i když je třeba jinak levnější. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.4.2012 23:54 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Musíš to pasáčkovi hezky vysvětlit, aby netápal, když žene prasata na pastvu a pak na jatka, aby dostal dobrou cenu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.4.2012 23:51 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ano, těch parametrů je víc, možná se ozvu přes e-mail, tady se objevují příliš kvalifikovaní diskutjící, na jejichž obchodní argumenty se těžko reaguje :-(.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Fluttershy, yay! avatar 22.4.2012 15:26 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    33/80 není zlomek? Co se tu člověk nedozví...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.4.2012 17:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To slovo má více významů, víme?

    (sorry, cz wiktionary neobsahuje "zlomek")
    Fluttershy, yay! avatar 22.4.2012 17:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    "Stejné" slovo může mít v různých jazycích různé konotace. Připomínka se neuznává.

    Krom toho běžné použití slova pokřivuje. Copak ve skutečnosti ale celek není "speciálním" případem zlomku? Navíc to pokřivené chápání je... pokřivené. Podle kontextu, podle diskutujících atd. Jednomu to může být moc, druhému málo.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.4.2012 23:48 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Pokud pro tebe má obrat zlomek jenom jeden význam, tak nemá cenu ti vysvětlovat, v jakém kontextu jsem to myslel. Rozhodně ti neberu právo na úzký výklad toho významu, určitě tvoje přínosná poznámka báječně obohatila diskuzi o významu jednotlivých exportních trhů, a to bylo jistě tvým cílem.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    22.4.2012 11:43 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Skandinávské země (minimálně Finsko) nejsou příliš otevřené zahraničnímu importu :-) Pokud totéž můžou sourcovat z vlastních zemí za relativně srovnatelné ceny, tak se většinou rozhodnou pro domácí sourcing.
    22.4.2012 23:54 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To souhlasí, na druhou stranu, pokud se podaří na ten trh vniknout, a trvá to, tak z důvodu jejich konzervatismu máš pak svoje jistý. Což se u jižanů říct nedá. A přiznávám, že mi nebaví kontrakty v němčině :-(.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    16.4.2012 19:43 ..
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Komunismus vůbec se vzácností zdrojů nepočítal (alespoň v té ideologické části jejich učení).

    ty si v tom marxáku asi moc pozor nedával, že jo :-)
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 21:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    No každopádně se prosazoval extenzivní způsob rozvoje hospodářství. Na šetření zdroji se moc nedbalo. To, že se dělal sběr papíru ve škole, moc nepomohlo. Jak to bylo ve filmu Marečku - podejte mi pero? Odevzdej do sběru lokomotivu - dostaneš jízdní kolo.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    xkucf03 avatar 16.4.2012 23:09 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Přiznám se, že v tomhle bych si taky rád doplnil vzdělání.

    Jak se tedy vyrovnat se vzácností surovin a zároveň zajistit, aby všem bylo možné dávat podle jejich potřeb?

    (východisko vidím v tom, že lidé omezí svoje potřeby – jenže to pak není žádné umění vytvořit režim, který uspokojí skromné lidi)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    15.4.2012 09:30 Mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Do you know what Communism is? It's where the best worker is worth the same as the worst and laziest. Only the "Elite" (ie: The Government) get better things and luxury.
    15.4.2012 15:27 lmb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    +1
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 16:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To je pokus o praktickou implementaci z 20. století. Sluší se také podotknout, že s rostoucí úrovní automatizace se snižuje rozsah "dělnické třídy" a současně se zvyšuje realizovatelnost "každému podle jeho potřeb". Krom toho si laskavý čtenář může dosadit místo dělníka občana a dostane z komunismu demokracii.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 16:54 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Na to máme napr. služby alebo odvetvia, do ktorých automatizácia dorazila neskôr alebo odvetvia, ktoré ešte neexistujú.
    15.4.2012 17:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Krom toho si laskavý čtenář může dosadit místo dělníka občana a dostane z komunismu demokracii.
    No počkat, to zas ne.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 17:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Do you know what democracy is? It's where the best citizen is worth the same as the worst and laziest.

    Volební právo (aktivní i pasivní) mají zcela stejné bez ohledu na daně, vzdělání, schopnosti atd. Když vezmeš v potaz naši kocourkovskou zastupitelskou demokracii, můžeš si tam přidat i tu poslední větu, protože mají mj. imunitu, krytí, kontakty.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 18:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    No tak pokud jde pouze o volební právo tak to pak jo, ale obecně to imho neplatí...
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 18:18 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Další, co si plantá demokracii, republiku aj.?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 18:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ne.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 18:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To jsem rád. ~_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 18:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já to myslel jinak, viz ten původní citát, co napsal Mustafa, ten naráží na rnovnostářství, což v demokracii neplatí (ani když se prohodí občan za dělkníka).
    xkucf03 avatar 15.4.2012 11:12 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ale ten, kdo umi pouzit lobbing a nebo nejak jinak netrznim zpusobem
    Což už není kapitalismus. Lobbing má smysl právě v socialismu, kde stát hodně přerozděluje (budu lobovat za to, aby přerozděloval v můj prospěch) nebo hodně zasahuje do ekonomiky (budu lobovat za to, aby např. zakázal konkurenční výrobek nebo aby zákonem nařídil používání toho mého).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    15.4.2012 13:30 w
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ja tu rozjel uvahu o teoreticke rovine techto ideologii. V ciste teorii komunismu se nepredpoklada, ze lidi jsou svine lakomy, ze nebudou delat, ze vladni elita si bude hrabat jen pro sebe. Stejnetak v teorii kapitalismu se neuvazuje o tom, ze lidi jsou svine a budou se oni snazit ridit tu 'neviditelnou' ruku trhu
    xkucf03 avatar 15.4.2012 13:42 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Stejnetak v teorii kapitalismu se neuvazuje o tom, ze lidi jsou svine a budou se oni snazit ridit tu 'neviditelnou' ruku trhu
    Viz můj předchozí příspěvek (přečíst prosím ještě jednou). Snažím se říct, že pokud to jde řídit pomocí lobování, už to přestává být kapitalismus. Když ale bude stát minimální (a to jak ve smyslu přerozdělování, tak ve smyslu dalších zásahů), tak lobování ztrácí smysl, protože politici mají velmi malou moc, nemůžou ti zařídit odbyt nebo zlikvidovat tvého konkurenta.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    xkucf03 avatar 15.4.2012 13:43 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    P.S. tzn. vlastně kritizuješ kapitalismus za chyby, které mu nepřísluší (přísluší jinému systému, než je kapitalismus).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    15.4.2012 15:05 w
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Myslim, ze se shodneme na tom, ze cisty komunismus ani kapitalismus proste v praxi nebude fungovat a vzdycky budeme zit v nejake michanici techto dvou systemu :\
    xkucf03 avatar 15.4.2012 17:47 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Neshodneme. Čistý kapitalismus je přirozený stav – ze kterého mohou společnost vychýlit ti, kteří jsou aktuálně u moci, ale nakonec to k tomu přirozenému stavu stejně konverguje – např. nařídíš, že měnový kurz bude takový a takový, jenže to není tržní cena a tudíž ty budeš mít nedostatek valut, které bys za tento oficiální kurz mohl směňovat a lidé si místo toho budou potají vyměňovat peníze za úplně jiný (tržní) kurz.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    15.4.2012 23:26 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    hele čistý kapitalismus je stejná pitomost jako čistý komunismus. Prostě to nefunguje. Ale jestli cheš věřit tomu či onomu nesmyslu, tak si věř třebas na Jahovu, mě je to buřt. :-)
    belisarivs avatar 15.4.2012 15:08 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    politici mají velmi malou moc, nemůžou ti zařídit odbyt nebo zlikvidovat tvého konkurenta
    To je fakt. Tohle za ne zaridi velke korporace ci konglomerat, ktery proste mezi sebe nikoho noveho nepusti, zapatentuje si kdejaky psouk a udela kartely. A co ted?
    IRC is just multiplayer notepad.
    15.4.2012 15:36 lmb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    patentová ochrana je ale většinou výsledek lobbingu u státu ;-) na druhou stranu, pokud je nějaká společnost už hodně silná (kapitálově, technologicky), tak trh už přestává fungovat. pořád ale šance, že se nějaká konkurence objeví a přežije. na rozdíl od situace, kdy stát té silné společnosti legislativně její monopolní postavení zakonzervuje.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 16:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já nějak nemohu nevzpomenout situaci mezi našimi mobilními operátory.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 16:56 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu

    Podmienky na pridelenie licencií a prideľovanie licencií je vecou rozhodnutia príslušného orgánu verejnej správy.

    pavlix avatar 15.4.2012 17:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    A pointa?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    xkucf03 avatar 15.4.2012 17:59 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Abys přemluvil firmu k nějakému chování*, musíš je uplatit v takové výši, aby to vyrovnalo jejich ztráty. Zatímco toho politika stačí uplatit řádově méně, protože on nepřichází o svoje peníze/zisky, nýbrž rozhazuje peníze daňových poplatníků (které si přímo nechat nemůže).

    Druhá věc je, že velké firmy fungují někdy jako „stát ve státě“ a uvnitř korporace je v podstatě komunistický režim. A ty pak můžeš uplatit konkrétního pracovníka (podobně jako politika), aby zneužíval svého postavení a šel proti svému zaměstnavateli/vlastníkovi. A tady je výhoda jednak v tom, že firem může fungovat víc, zatímco stát je na daném území vždy jeden a nevybereš si. A jednak v tom, že vlastník má přímý zájem na tom, aby se v jeho firmě tohle nedělo (přicházel by o zisky) a bude se snažit si podle toho vybírat lidi – a když to bude dělat špatně, bude přicházet o svoje peníze. V demokracii by to mělo fungovat podobně, jenže tam není jeden vlastník, ale miliony voličů, je to mnohem méně přímé, mnohem anonymnější, spousta lidí se o politiku nezajímá a hlasuje špatně – jenže jejich špatná rozhodnutí dopadají nejen na ně, ale i na ostatní občany, kteří se snažili do politiky vybrat lepší „správce společného majetku“, jenže byli přehlasováni většinou.

    *) např. že začnou dělat výrobky kompatibilní jen s tvým výrobkem, ne s jinými
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    pavlix avatar 15.4.2012 18:07 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    V tomhle se stát podobá akciovce s velkým množstvím malých podílníků, z nichž má navíc každý trochu jiný zájem.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    15.4.2012 07:18 Netuk Marduk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Lepsi nez centralne planovane hospodarstvi je kapitalismus urcite. Ale jeho soucasna podoba ma radu kritickych zranitelnosti, ktere nam nici zivot. I jako uzivatele Linuxu o tom vime sve. A bude hur, dokud s nimi nekdo neco neudela, coz je skoro nemozne.
    15.4.2012 07:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ale jeho soucasna podoba ma radu kritickych zranitelnosti, ktere nam nici zivot.

    všechno je konečné a lidé nejsou andělé, ale myslím, že ten systém je životaschopný. Na politicích musíme žádat co je možné a dosažitelné, žádné vize, ale praktická řešení.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 08:26 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Aj keď si nemyslím, že tu máme kapitalizmus (skôr korporativizmus, fašizmus, syndikalizmus alebo niečo také), súhlasím, že by sa s tým niečo malo robiť.
    15.4.2012 08:13 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Dovolil bych si kontrovat ke tvrzeni, ze matematika vlastne neumi pracovat/popsat nahodu. Umi! A velice dobre. Lide si ovsem casto pletou jeji aplikaci na nejaky problem se skutecnym svetem. Pozaduji, aby byly vysledky striktne shodne.

    Jenomze napr. ta pravdepodobnost funguje az ve vetsich poctech, proto by bylo nutne vytvorit vysoce komplexni system. Ale to se nedela, protoze to nase slabe masiny nespocitaji (predmetem informatiky je predevsim obchazeni limitaci pocitacu). To je imho prave duvod, proc mnoho lidi vidi napr. matematiku jako velice vzdalenou skutecnemu svetu, coz vubec neni pravda (narozdil od ostatnich filozofii).

    I emoce se daji "zmerit" (vime ktere, jake mnozstvi, kde a kam maji byt chemicke latky v tele(lidskem,zvirecim...)/prirode dopraveny a jake maji nasledky na chovani/rust/atd.), ale proc bychom to delali? Vzdyt z toho neni zadny financni zisk a je to prilis nakladne! Napady lze take "generovat" algoritmy zalozenymi na nahode. Avsak pro skutecně nove napady by zase bylo potreba namodelovat velkou cast naseho sveta, coz je s nasi technikou sice mozne, ale naprosto k nicemu - mnohem levnejsi je najmout stovku chytrych lidi, zavrit je do kobek (pardon, kancelari) a psychicky je tryznit, aby z nich padaly nove napady pro nove patenty dane firmy!

    Vyse popsany dnesni svet se mi nelibi a nejradeji bych se nekam odstehoval - ale "bez titulu" to dneska bohuzel nejde :-(, takze to tady musim nejak doklepat a pak teprve odsud zmizet.
    15.4.2012 09:28 Mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    koukam ze ty asi studujes nejakej ten kecaci obor co? Takovej titul je ti ve svete k hovnu, kecat dokola o blbostech umi kazdej. Nechapu proc se za hospodsky kecy davaj tituly.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 13:16 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    +1
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 13:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vzdyt z toho neni zadny financni zisk a je to prilis nakladne!

    Farmaceutické firmy by s vámi nesouhlasily. Oni mají velké náklady a ještě větší zisk z toho, že se lidé léčí, ale neuzdravují. Takže pokud se lidé starají o své zdraví preventivně, chovají se z kapiatlistického hlediska konkurenčně, snižují své náklady. :-) A mění své emoce nechemickou cestou, což se děje i psychoterapií, nebo pohybem, případně stravou. Emocím nelze zabránit a emoce se stále proměňují.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 14:25 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Farmaceutické firmy by s vámi nesouhlasily.
    Myslim si, ze souhlasily - ani ony totiz nic nemeri, ale berou nas jako pokusne kraliky (tomuhle smernice/kontroly nezabrani, protoze logicky lze kontrolovat pouze "jiz existujici" a pokud ma byt neco noveho, tak to pochopitelne nelze nijak kontrolovat). A my hodni kralicci jim na to pristupujeme, platime jim atd. Pochopitelne to podle gaussovky nekdy musi vyjit, a tak se skutecne nejake leky podari. Ale bohuzel je to diky aplikaci tech pokusu na velke mnozstvi (kdopak v dnesnim svete neuziva zadne leky?). To je krasna ukazka, jak matematika funguje.

    Ale je pravda, ze jim vyse uvedene chovani snizuje naklady a to rapidne, nez aby to vsechno simulovali na nasich slabych masinach.
    15.4.2012 09:00 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Levice tu už vládla a její vlády byly možná v mnoha ohledech lepší než poslední vlády pravicové (zejména co se hospodaření týče). Žádná revoluce, pokud někdo hodí hlas třeba ČSSD nenastane. Tak není důvod strašit levicí.

    Návrat levice k vládě je ostatně po příštích volbách naprosto nevyhnutelný a není k tomu potřeba žádná ideologie. Stačí si spočítat čistou mzdu pro roky 2013 a 2014. K tomu si připočtěte zvyšování DPH (kterého si údajně ale ani nevšimneme) a další škrty. Něco podobného opravdu za vlád ČSSD nepamatuji.

    ODS bude zase jako vždy strašit komunisty, ale uvídíte, že žádná tragédie po volbách vyhraných levicí nenastane. Já sám uvažuji, že hlas ČSSD skutečně dám, skoro 1400 Kč měsíčně, o které mne "reformy" připraví, totiž není něco, co bych mohl současné vládě odpustit.
    15.4.2012 09:26 Mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Podekuj OSVC co optimalizujou a neplatej vubec nic na danich ani na zdravku, nez se do me pustite, kouknete se do sveta jak to tam funguje, tak zvyhodneny zivnostniky na ukor zamestnancu nemaj nikde.
    Dalibor Smolík avatar 15.4.2012 13:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Neznám přesně čísla, ale OSVČ je u nás velké množství, někteří mají i zaměstnance. Podíl OSVČ na chodu hosodářství je rozhodně nemalý a jejich likvidaci by naše ekonomika silně pocítila. Stačí si jen představit, že by všichni OSVČ živnosti zrušili a přihlásili se na úřad práce. A ti, kteří souběžně pracují a podnikají se počítají taky, protože práce, kterou vykonávají na pracovní smlouvu nebývá příliš hodnocena (proto si přivydělávají). OSVČ nese svoji kůži na trh, ručí za všechno vším co má (na rozdíl od zaměstnance, který je z tohoto pohledu vysmátý) a vydělá si až tehdy, když mu zákazník skutečně zaplatí (opět vysmátý zaměstnanec - až na konkrétní případy svoji mzdu dostává bez ohledu na momentální problémy firmy). Takže je to obousečné. Stát má zájem na tom, aby se OSVČ udrželi, nikoliv likvidovali.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.4.2012 13:04 BFU
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    to je zase zevseobecnovani, to by jeden fakt blil. Jasne, kdyz si pravnicka kancelar, co ma tak naklady na propisky a papir muze odepsat pausalem 60%, tak to je fakt svinarna. Ale zkus to rict nejakymu malymu truhlarstvi v malym okresnim meste a vybehnou z tebou v zubech.
    Dalibor Smolík avatar 15.4.2012 13:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    U právnické kanceláře zrovna .. tam jsou náklady dost vysoké. Například náklady na členství v advokátské komoře, musí se platit zaměstnanci, koncipienti, asistenti, nájmy kanceláře, cestovné (dojíždění na soudy po celé republice), náklady na aktualizační právnický software (např. ASPI).. to jsou obrovské částky. Nedávno jsem shodou okolností s jedním člověkem z právnické kanceláře mluvil.
    U nás malá obchodní kancelář v rodinném domku - kde se neplatí nájemné má přibližné náklady na provoz půl milionu korun ročně (včetně provozu dvou služebních aut).
    Tak to jen pro zajímavost :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    pavlix avatar 15.4.2012 14:18 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tak já myslím, že by bylo nejlepší, kdyby Mustava začal u mně. Já mám náklady téměř nulové a odepisuju těch 60%.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    15.4.2012 13:29 HUFU | skóre: 2 | blog: Ripping_yarns
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Omyl. My všichni tak leda můžeme děkovat zkorumpovaným politikům a úředníkům, díky kterým se ztrácí ze státní pokladny desítky miliard ročně do soukromých kapes jejich kamarádíčků. OSVČ se sice, pravda, snaží platit co nejméně, ale to je přirozené a snaží se o to i normální zaměstnanci. Komu se chce dávat přes 50% vydřených peněz do černé díry jménem Česká Republika? Dokud to tady nebude fungovat, tak to prostě občani budou odmítat.
    pavlix avatar 15.4.2012 14:15 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    U nás jsou zvýhodnění jenom OSVČ, kterým se daří. OSVČ, kterým se zrovna nedaří či zrovna začínají, jsou naopak velmi znevýhodňováni oproti závisle činným.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    15.4.2012 18:00 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Takze osvc by se zase mely stydet? Lol. Pokud vam to tak strasne vadi, tak prosim reste pricinu a ne dusledky. Volte tedy nekoho, kdo tomu ucini pritrz, a nevycitejte osvc, ze se pohybuji v ramci platne legislativy. Osvc nese spoustu rizik a starosti, o kterych se zamestnanci ani nezda.
    pavlix avatar 15.4.2012 18:08 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Nehledě na to, že OSVČ, který se chová proti svým zájmům se tak znevýhodňuje oproti konkurenci.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    15.4.2012 19:06 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Souhlasím s tebou, že jde o důsledky a nikoliv o příčinu. Stejně tak ale podobné tax-free podmínky neznám v žádné jiné evropské zemi (tím neříkám, že snad někde takové nejsou).

    Jenže volby nejsou řešením, neboť volební programy jsou jenom pro získání voličů k volbám, nikoliv ke splnění programů. Jestli si lidi zvolí volební program ODS se snižováním daní, který jim strana následně obrátí na zvyšování, tak jsou buď blbý, nebo můžou volit někoho jiného, nebo podnikat v jiném teritoriu - aspoň účetně, obtížný to rozhodně není.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    pavlix avatar 15.4.2012 19:32 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Souhlasím s tebou, že jde o důsledky a nikoliv o příčinu. Stejně tak ale podobné tax-free podmínky neznám v žádné jiné evropské zemi (tím neříkám, že snad někde takové nejsou).
    Vůbec netuším, jaké podmínky jsou jinde. Ale na druhou stranu, když už člověk přežije ty zlé podmínky, co má, když si živnost otevře, tak je docela milé, že pak ty podmínky má kus lepší.

    Ale jenom kus, protože mu evropská byrokracie nedovolí vyfakturovat ani slovákům (číňanům může, ti v EU nejsou). A protože ztratí veškerou ochranu, které se zde zaměstnanci těší (která je mimochodem taky ze světového pohledu mimiřádná).

    Podnikat účetně zvenčí nemusí být tak jednoduché, jak to vypadá.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    15.4.2012 19:59 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Takhle - v tom podnikání, co dělám doma, mi taky nevadí tak fajnový podmínky, darovaný státem. Kdybych musel ten paušál vyúčtovávat místo jednoduchého odečetu, tak by to bylo x-času navíc.

    Jinak se ale vyplatí finančně i papírově mít firmu registrovanou v zahraničí, pokud se tam stejně realizuje většina obchodů. Doma jsem prostě ty kvanta předpisů ohledně účetnictví, hlavně zaměstnanců, vůbec nechápal, a nehodlal zvyšovat časový procentní podíl administrativy dne na úkor obchodní činnosti.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    16.4.2012 00:13 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Nerikam, ze ta a ta strana neco dela dobre nebo spatne. Spise to delaji vsechny spatne a kvuli tomu je lepsi danovou zatez snizovat, protoze stat bude nakladat s vybranymi prostredky spatne tak jako tak. Velkym problemem je levicovy zakonik prace, ktery deformuje a brzdi trh prace. O zdaneni pravnickych osob a nakladech na zamestnance radeji ani nemluvim. :-)
    16.4.2012 00:19 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    A co zdanění fyzických osob, to je v pořádku? :-) Pokud ano, proč?
    16.4.2012 22:46 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tim snizovanim dani jsem myslel samozrejme i fyzicke osoby.
    15.4.2012 09:36 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu

    tady je v prdeli to, že se težko dá někomu věřit - Kalousek kdysi posílal složenky na 120 000 a strašil s nima důchdoce - teď po pár letech jeho působení na MF může posílat složenky na 150 000 a socdem s komunisty má k zadlužování taky děsivej přístup :(

    zadlužování je potřeba zastavit (ať si Dad myslí co chce) - jednou totiž ty peníze někdo bude chtít zpátky, takže pokud by těch 1400 měsíčně pomohlo, tak je to smutné a nepříjemné, ale budiž - pokud ty prachy zase spadnou někam do černé díry, tak je to na posrání :(

    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 13:05 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Záleží na příčině zadlužování. Pokud by se tady investovalo do vědy, výzkumu a vzdělávání, mohlo by se to i finančně vrátit. Ale pokud se škrtá právě v tomto, nechápu, kdy a kde se to pak má zlomit. To budeme šetřit a škrtat tak dlouho, až to tu bude vypadat jako v [zvolte si libovolný dostatečně rozvojový stát].
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 16:32 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu

    Pokud by se tady investovalo do vědy, výzkumu a vzdělávání, mohlo by se to i finančně vrátit

    pravděpodobně ano

    Ale pokud se škrtá právě v tomto, nechápu, kdy a kde se to pak má zlomit

    to jsme dva

    xkucf03 avatar 15.4.2012 18:03 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Pokud by se tady investovalo do vědy, výzkumu a vzdělávání, mohlo by se to i finančně vrátit.
    Souhlasím, do vědy a výzkumu by se mělo investovat mnohem víc. Ale je taky potřeba ty věci dotahovat do konce. Nestačí něco úžasného vynalézt, objevit, ale je potřeba to uvést na trh a vydělat dostatek peněz, které zpětně ten vývoj zaplatí – aby se ty peníze vracely danému ústavu resp. státu a ne aby stát sypal peníze do vývoje a zisk z toho pak měly (zahraniční) firmy.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 18:25 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já mám na mysli primárně základní výzkum a související vzdělávání. To je to, co soukromý sektor až na výjimky nezaplatí, proto je žádoucí, aby to financoval stát. Ovšem pokud se budou lidé v této oblasti zabývat zpeněžováním svých výsledků, daleko se neposuneme. (Aneb: ve výzkumných ústavech se má bádat, na školách bádat a učit. Ne věnovat se marketingu, papírování a jiným cypovinám. Protože budou na úkor studentů/vědy.)
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    xkucf03 avatar 15.4.2012 22:01 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    No, teď se věnují sepisováním grantů a jiným cypovinám…
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 22:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    On někdo tvrdí, že současný model financování (a byrokracie kolem) je vyhovující?

    Zrovna dneska jsem slyšel dost podivné reference z papírování kolem vykazování výsledků výzkumu financovaného nejspíš EU.

    Na KMI UPOL se na příští rok hlásí přes 500 lidí, všichni přijati. Teď spekuluju, ale myslím, že kvůli financím. Přitom když nás nastoupilo cca 200, kapacita mi připadala nadoraz. Tohle není dobrý model.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 13:11 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ještě bych doplnil odkaz na kalkulačku pro výpočet čisté mzdy, kde si může každý jednoduše ověřit, jaký dopad na něj budou mít daňové změny (ve výsledcích jsou léta 2012, 2013, 2014).

    Např. člověk se hrubým příjmem 30000 Kč si příští rok pohorší o 350 Kč měsíčně. Je to částka, nad kterou lidé jen mávnou rukou? Já bych nemávnul, byť je můj příjem vyšší. Vadí mi i to, že vláda svými kroky zvyšuje inflaci a tedy znehodnocování úspor.

    Jsem držgrešle, přiznávám to a ani se za to nestydím. Vládní strany před volbami slibovaly opak toho, co dnes dělají. Je to k neuvěření, ale vláda pod vedením ODS je vládou, která zvedne daňovou zátěž nejvíce ze všech dosavadních vlád.
    15.4.2012 13:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já sám uvažuji, že hlas ČSSD skutečně dám, skoro 1400 Kč měsíčně, o které mne "reformy" připraví, totiž není něco, co bych mohl současné vládě odpustit.

    Pokud dáte hlas straně, která bude prosazovat čistý kapitalismus, pak zřejmě vyděláte a o svých 1400 nepřijdete. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 14:09 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Moje motivace volit ČSSD je dvojí - jednak obyčejná a přízemní msta stranám vládní koalice, které mi jako voliči lhali a nehorázně mě podojili, druhak pozorování, že za vlád ČSSD nebyly státní finance spravovány vůbec tak špatně, jak si mnozí myslí. Roku 2005 skončil rozpočet se schodkem 56 mld. Kč, zčehož ovšem 46 mld. Kč tvořily rozpočtové rezervy. Naopak pravicové vlády rozpočtové rezervy vytvořené za vlád ČSSD pohodlně zkonzumovaly a k tomu navíc tvořily neuvěřitelné schodky rozpočtu.
    15.4.2012 14:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    jednak obyčejná a přízemní msta stranám vládní koalice,

    ten, kdo dosáhne zadostiučinění, má své zadostiučinění, jinak větčšnou nic. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 14:18 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Pro mne to tu hodnotu má :-)
    15.4.2012 14:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Pro mne to tu hodnotu má :-)

    Pak směle do toho :-) Sice vám těch 1400 nezůstane, ale pomstil jste se.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 14:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    jednak obyčejná a přízemní msta stranám vládní koalice, které mi jako voliči lhali a nehorázně mě podojili
    No to jim to teda fakt nandáš :-D Ty si myslíš, že lidé v této vládě jsou tak blbí, že nevědí, že příští volby vyhraje velmi pravděpodobně ČSSD? Vždyť jim to přece musí docházet, všechny potřebné informace mají. Co z toho plyne? Vláda ČSSD je součástí plánu.
    že za vlád ČSSD nebyly státní finance spravovány vůbec tak špatně, jak si mnozí myslí
    Státní zakázky - což je jeden z našich největších problémů - šmelej v podstatě stejně nebo podobně. A co se týče rozpočtu, jestli z toho chceš něco vyvozovat, tak [citation needed].
    15.4.2012 14:48 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    +1
    15.4.2012 16:45 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tak mi poraď, jak se jim můžu pomstít lépe :-)
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 16:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Doporučuji (1) zapomenout na zášť, (2) volit malou stranu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a (3) být třeba i politicky aktivní.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 18:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    15.4.2012 18:13 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Asi jsou to všechno dobré rady, ale já nechci věnovat svůj čas politice. Ano, snížení čistého příjmu mě naštvalo, ale jsou to koneckonců jenom peníze. Co by mě skutečně nasralo by bylo to, kdyby mě ještě politici a politika začali brát čas :-D
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 18:27 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    já nechci věnovat svůj čas politice

    Možno chápat jako občanskou povinnost.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    pavlix avatar 15.4.2012 18:33 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Možná chápat jako kecy.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 18:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ^_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 21:31 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vlastně jsem hrozně vděčný za tuhle debatu, připomněl jsem si, co je a co ní v mém životě důležité a čím nemá cenu se zabývat či dokonce trápit :-)
    15.4.2012 16:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tak mi poraď, jak se jim můžu pomstít lépe

    Volit ty, co mají malé daně a malý stát v programu. Rozhodně ne socany. Ty nemají v programu ani jedno a nijak s tím nepočítají, že by v budoucnu měli.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 17:31 krotitel populismu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    A která strana má nízké daně v programu a která ten slib dodržela? Naposled to měl ve volebním programu Nečas a nedodržel vůbec nic - místo úspor tvrdé vydírání fyzických i právnických osob.
    15.4.2012 17:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Svobodní to mají v programu, jestli to dodrží nevím.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 18:20 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Pamatujete na Unii Svobody? Ti chtěli být taky hrozně liberální a toužili po malém státu a nízkých daní a jak to dopadlo v reálu...
    Dalibor Smolík avatar 15.4.2012 17:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Udržet nízké daně je problémem všech stran - vzhledem k dnešní situaci, kdy jsou příjmy velmi nízké a přitom je nutné zajistit chod státu. Špatné hospodářské výsledky firem i živnostníků se odrazí právě na příjmové stránce, proto se stát snaží najít možnosti, kde se dá. Jinou věcí je, jak účelně se s prostředky nakládá a kolik peněz mizí v kapsách lobistů a politiků.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.4.2012 17:52 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Je to problém pre strany, ktoré chcú udržať výdavky štátu na +- súčasnej úrovni. Pre tie ostatné to problém nie je.
    Dalibor Smolík avatar 15.4.2012 17:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Určitě, v tom se nepřeme.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.4.2012 19:08 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Udržet nízké daně je skutečně problém všech stran, které zvažují 'vyrovnaný rozpočet' a neumí to udělat jinak, než škrtama místo nárůstem ekonomiky.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 15.4.2012 23:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Kdyby se v současné době někomu podařilo nějakým opatřením uskutečnit nárůst ekonomiky, dostal by Nobelovu cenu. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 23:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Stačilo by to slíbit. Něco jako Obamova Nobelovka.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 23:55 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Globální, nebo lokální ekonomiky? Protože u té lokální to tak obtížné být nemusí.

    Co mě třeba napadá je zvolnění bankovní legislativy + zavedení nízké daně na transakce na anonymních bankovních účtech (0,5% třeba). Oni už se daňoví uprchlíci se svými penězi přistěhují. :)
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 01:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Globální, nebo lokální ekonomiky? Protože u té lokální to tak obtížné být nemusí.
    Je to obtížné. Lokální ekonomika je propojena s tou globální. Jestliže je velký podíl zahraničního obchodu na ekonomice, což je dneska prakticky všude, nelze lokální a globální ekonomiku od sebe oddělit. Stačí třeba málo a zvedne se cena benzínu ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2012 12:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Stačí třeba málo a zvedne se cena benzínu ..
    Což jde ale úspěšně eliminovat snížením spotřební daně, čímž dojde k odlehčení dopadu u nejvíc tímto ohrožený skupiny - malý a střední podnikání, korekci následnýho vzestupu cen a tím i snížení dopadu na kupní sílu a úroveň života obyvatelstva.
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 12:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Jo, souhlas ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.4.2012 12:53 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Možná si měl spíše reagovat na tu druhou část mého příspěvku, která reprezentovala takový návrh na zlepšení lokální ekonomiky. Jde o to jestli "chceš opravit celý svět" (tedy globální ekonomiku), nebo jestli ti stačí vylepšít svou lokální ekonomiku na úkor ostatních ekonomik.
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 13:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Určitě lze různými opatřeními podpořit rozvoj ekonomiky a podnikání; řada opatření však může narazit na evropskou legislativu a co víc - pokud tuzemské firmy nebudou mít odběratele v zahraničí (což naše vláda ovlivnit nemůže), nikdo jim nemůže pomoci. Takže snahy o vylepšení lokální ekonomiky mohou mít jen omezený úspěch.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.4.2012 13:17 alice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tak nevím, ale v tomto bodě jsem se zarazila. Co si mám myslet o "jejich" inteligenci a o (snad) "samozřejmém plánování budoucnosti" ? Ty všechny potřebné informace nejspíše opravdu mají, ale nechápu asi, jak s nimi pracují. Vzpomeňme si, že před pár týdny se objevila pozoruhodná aktivita jedné nejmenované koaliční strany, jež prohlašovala cosi o nutné demisi ministrů. Mně, coby osobě nepolitické a netalentované v těchto věcech (a asi mnoha jiným lidem taky) napadlo, že to bude politická sebevražda v přímém přenosu a už jsem byla zvědavá, jak to podrobně proběhne. A ejhle, ono po několika dnech najednou bylo všechno jinak a postoje příslušných politiků začaly zajímavě rotovat :-) .Tak to skoro vypadá, že možná někdo tak úplně bystře neplánoval, co se stane. Ale stejně bych ráda věděla, jak to konkretní zainteresovaní lidé mysleli a chtěli udělat. A taky by mě zajímalo, jak bylo zajištěno, že poté si mohl i premiér dovolit tvrdit, že se demise té výše uvedené strany nebojí a je na ni připraven. Jakpak by byla dopadla celá vláda? No, prostě je to celé zajímavé divadlo, snad ale raději nevědět o všem, co mají v zákulisí připravené. To by možná normální člověk nemusel psychicky ani fyzicky zvládnout :-( !
    16.4.2012 13:20 Alice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Holt se budeš muset Narcelo do toho pustit sama :-)!!!
    18.4.2012 03:13 Narcela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Pravda a láska zvítězí/m/!
    18.4.2012 10:00 Banesova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    No jistéééé!!!
    15.4.2012 14:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ODS bude zase jako vždy strašit komunisty, ale uvídíte, že žádná tragédie po volbách vyhraných levicí nenastane. Já sám uvažuji, že hlas ČSSD skutečně dám, skoro 1400 Kč měsíčně, o které mne "reformy" připraví, totiž není něco, co bych mohl současné vládě odpustit.
    A to je český volič v kostce. ODS mě naštvala → dám hlas ČSSD. A pak to tu vypadá jak to tu vypadá. Všichni si neustále stěžují, jak je strašně potřeba změna, a pak dají hlas těm samým lidem.
    15.4.2012 14:15 Lupínek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já si ovšem nestěžuji, že je potřeba nějaká změna. Nemám iluze o tom, že přijde nějaký spasitel a poměry zázračně narovná. Motivaci volit ČSSD jsem vysvětlil o kousek výše.
    belisarivs avatar 16.4.2012 19:04 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Jiste.

    A za par let si tu precteme o motivaci volit druhou frakci politicke strany ODSCSSD.
    IRC is just multiplayer notepad.
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.4.2012 09:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já už to nevydržim...

    Pane Jílku, běžte už s těma svejma buržoustskejma kecama DO PRDELE! Tady už všichni víme že ste klapkovokej netolerantní kapitalista a že se s Váma na tohle téma nemá smysl bavit, fakt nás o tom nemusíte znova a znova přesvědčovat, tak sem ty politický hovna furt neserte a napište rači zase něco apolitickýho o lidech, nebo přírodě, protože to mívalo aspoň úroveň...

    Díky
    AsciiWolf avatar 15.4.2012 10:48 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    +1
    15.4.2012 22:50 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já už to nevydržim...
    Tak to pusť. Ale předtím si stáhni kalhoty a sedni na mísu :)
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.4.2012 23:27 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Pošli mísu, obratem pošlu i s produktem. :D
    16.4.2012 08:33 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Produktu mám dost vlastního :)

    Sorry, když to tam bylo napsáno takhle zoufale, nemohl jsem si pomoci. Když se ti Jílkovy zápisky nelíbí, tak je prostě ignoruj. Já vždycky přečtu prvních pár vět a podle nich buď pokračuju nebo ne. A nejenom u Jílka.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    vlastikroot avatar 15.4.2012 10:04 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Aby kapitalismus fungoval tak jak ma, zakladni podminka jsou velmi nizke dane (napr 1%) a tudiz absence nejakeho velkeho prerozdelovani (napr dotace od statu velmi ovlivnuji trh). Potom jsou potreba tvrde zakony co se tyka netrzniho chovani (na ktere by dohlizel stat z toho 1%). Navic je potreba, aby netekly penize do jineho statu, ale zisky se vyplacely ve forme mzdy, kterou zamestnanci utrati tady. Mezinarodni obchod musi byt vyhodny pro obe strany.
    Rekl bych, ze dnesni zrizeni nema s kapitalismem krome par extreme bohatych lidi nic spolecneho. Ze vsech stran pokukuje socialismus a regulace trhu.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.4.2012 10:25 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Zajímavej postřeh, aspoň někdo tady chápe princip, díky kterýmu bylo PL v zelenejch číslech i po dobu krize, teď tam maj v krámech plný regály jako v německu, zatimco my si v albertu můžem vybrat zboží z max. 2-3 druhů od jednoho druhu produktu - 8% snížená sazba dph a snížení spotřební daně na paliva, což má pozitivní vliv na oživení ekonomiky, čili odlechčení malýmu a střednímu podnikání, který roztáčí to soukolí a další na to navazující věci o kterejch si se zmínil...

    +1
    vlastikroot avatar 15.4.2012 10:34 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Jo, mensi dane a hned je to rozdil. Nechapu, proc tady musi clovek pulku vseho, co vydela, odevzdat statu (dan z prijmu, spotrebni dan, na to vsecko DPH). Kdo ma v tehle podminkach prosperovat a tim mit i dost penez na zaplaceni dalsich lidi. Podnikatel tezko bude davat zamestnancum 30k za mesic, kdyz nema ani pro sebe 10. Jsou odvetvi (typicky zastupce prave potraviny), kde jsou dane nejvic znat. Zvyseni dani je nejvetsi nasobic krize.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    15.4.2012 10:54 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu

    Pulku? To asi žiješ v nejakej extrémne liberálnej krajine...

    Ja žijem na Slovensku, mám celkom obyčajný plat a ak by som žil z rúk do úst, tak by som len na odvodoch, dani z príjmu a DPH zaplatil 52%. Clo, koncesionárske poplatky, spotrebné dane, daň z nehnuteľnosti, recyklačný poplatok, poplatok za pamäťové média, náklady na dotovanie solárnej energetiky, ... by len na takejto finančnej záťaži s prehľadom spravili 60% ak nie viac.

    A ak by bol niekto schopný spočítať aj nefinančnú záťaž (územné plánovanie, registračné pokladne, prieťahy v súdnom konaní, nutnosť meniť si každých desať rokov vodičák...), tak by sa prepracoval ešte vyššie.

    15.4.2012 10:12 Ludwig Lejzer Zamenhof
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ano, to je vono, hospodský kecy o přírodě a dobrodružstvých v podpalubí, něco jako: Jak jsme se vožral a jak jsme přefík polovinu Evropy
    15.4.2012 12:53 BFU
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    dobrodružstvých v podpalubí,

    tedy musim rici, ze to vecne poukazovani na autorovu cinost v jeho byvale delnicke profesi mi tak trochu leze na nervy. Kazdy prece nemuze byt univerzitni profesor.

    Spolecnost prece tvori lide s rozdilnym intelektem a schopnostmi. Autora radim k te skupine s trochu podprumernejsim IQ (odhaduji 90-95), ale to neznamena, ze se tem lidem budeme posmivat nebo jim to predhazovat.

    Vzdy si vzpomenu na meho otce, delnika, ktery mel take takove ty pocity menecenosti, kdyz byl ve styku s lidmi s vyssim vzdelanim. A kazdy, kdo pracoval v nejakem vyrobnim zavode to zazil, kdy delnici meli modre plaste a administrativni nebo technicti pracovnici chodili v bilych plastich (pry to byl pozustatek z doby prvni republiky). A casto jsem jako ekonom z pripravy vyroby musel slyset na dilne, ze 'modre plaste nejsou o nic hloupejsi nez bile plaste'. To je proste tak a na skole nam to take v ramci prednasek sdelili, ze se s tim budeme setkavat a ze je treba na to spravne reagovat. Je treba si uvedomit, ze i takove lidi potrebujeme, jednodussi prace bude sice v budoucnu mene, ale jiste uplne nevymizi.

    Kdyz uz jsem se tak rozjel (jsem fakt na takove veci haklivy) tak jeste jedna vec. Vsichni to znaji, jak se rika 'je blbej ale pilnej'. A presne to je v blogu popsano. A to ma autor presne pravdu, kognitivni schopnosti lze skutecne castecne nahradit pili. Zde se to lidove prislovi nemyli. A jestli jsem to z autorovych prispevku zde spravne pochopil, tak pote, co vnitrozemska plavba ztratila na vyznamu a transport produktu a surovin se presunul na silnici , tak autor zareagoval a hledal jine pracovni uplatneni. Mohl jiste prejit na silnici, ale jako zavisly (alkohol) to asi nebylo mozne, pro spolecnost dokonce nezadouci. Presel do sluzeb, zapojil pili a pracuje v takovem oboru, kde neni tolik pozadovan intelekt ale spise ty 'sekundarni' dovednosti a navic neni ani mozne v tom oboru neco udelat spatne. V dobe , kdy klesa podil produktivni prace v pomeru ke sluzbam je to myslim spolecensky vyhodne, kdyz se takovi lide zasnazi.
    15.4.2012 13:26 Ludwig Lejzer Zamenhof
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    vecne poukazovani na autorovu cinost v jeho byvale delnicke profesi
    To podpalubí nemá nic společného s dělnickou profesí ani se vzděláním. Jílkové s tituly nebo bez nich se najdou v každé profesi odzhora až dolů.

    Presel do sluzeb, zapojil pili a pracuje v takovem oboru, kde neni tolik pozadovan intelekt ale spise ty 'sekundarni' dovednosti a navic neni ani mozne v tom oboru neco udelat spatne.

    No to právě je ten zásadní omyl, že v tom oboru nemůže škodit někdo s jílkovským intelektem, mentalitou a morálkou.
    15.4.2012 13:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vzdy si vzpomenu na meho otce, delnika, ktery mel take takove ty pocity menecenosti,

    Podle sebe soudím tebe. :-)

    Autora radim k te skupine s trochu podprumernejsim IQ (odhaduji 90-95),

    to je průměrné IQ, ale budiž, nemám s tím nijaký problémn, myslím, že mám IQ pokojové teploty. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 13:35 Ludwig Lejzer Zamenhof
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    a v čem to měří jílek, ve Fahrenheitech?
    15.4.2012 13:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Mě vážně těší, že si se mnou prosťáčkem, co nemá vzdělání ani krásu, tolik chytrých a nadaných lidí dělá starosti. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 13:33 Ludwig Lejzer Zamenhof
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ale jinak je mi ten styl povědomý:D:D:D
    15.4.2012 16:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vzdy si vzpomenu na meho otce, delnika, ktery mel take takove ty pocity menecenosti, kdyz byl ve styku s lidmi s vyssim vzdelanim. A kazdy, kdo pracoval v nejakem vyrobnim zavode to zazil, kdy delnici meli modre plaste a administrativni nebo technicti pracovnici chodili v bilych plastich

    Typická reakce chlapečka, co ho z domova poslali studovat na pána, aby se měl lépe a maminka mohla v konzumu mluvit o tom, že synáček je inženýr. Zamindrákovaný tatík, zamindrákovaný synáček, který se ani za třicet let nevzpamatoval z toho, že patří, tedy on si to myslí, mezi honoraci. :-) Tedy když má blog na abíčku.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 17:36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    navic neni ani mozne v tom oboru neco udelat spatne

    ja si myslim, ze se snazi i v tomhle oboru delat spatne :-)
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 12:59 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Malá poznámka na konec. Abíčko je čistě kapitalistický produkt. Někdo ho založil, platil, provozoval a pak prodal, další koupil, platí a provozuje. Jen díky tomu se zde můžeme bavit, setkávat, dohadovat, souhlasit nebo nesouhlasit. Jsme zde jen proto, že majitelům přináší nějaký zisk, peněžní, společenský, nebo jiný, ale zisk musí být. Majitelé investují, riskují a snad i vydělávají. Bez jejich ochoty riskovat, bychom si museli zažádat o dotaci, nebo vytvořit sdružení a zkusit provozovat Abíčko jinak. Myslím, že by tak dobré asi nebylo. I když hodně jeho obsahu tvoří komunita.

    Ale třeba GeekHack je čistě komunitní projekt (za kterým stojí trochu jako mecenáš iMav).

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dalibor Smolík avatar 15.4.2012 13:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ani komunitní projekty by nebyly v dobách reálného socialismu možné.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 13:08 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    A co jako? Koho to zajímá? Já nemám potřebu stále válčit s reálným socialismem i dvě dekády po jeho (definitivním) pádu. Tohle je přesně to populistické strašení, kterým se dostala dnešní vláda k moci.

    Mecenáši fungovali i dávno před kapitalismem, jak ho známe dnes.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dalibor Smolík avatar 15.4.2012 13:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Jo pardon, strašit nechci. Reálný socialismus už máme za sebou. Řada lidí tady volá po konci kapitalismu, jen mně není jasné, jaká by byla alternativa. Proto jsem to připomněl, asi to tady nebylo na místě. Opravdu se omlouvám.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.4.2012 13:31 Ludwig Lejzer Zamenhof
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Řada lidí tady volá po konci kapitalismu
    Nelhát, dodejte důkazy! :D

    Dalibor Smolík avatar 19.4.2012 08:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Příloha:
    Dobrá, tak tady ne. :-).
    Ale tohle mi poslal kamarád z USA. Samozřejmě se nedivím, že současný stav nevyhovuje. Spíš jde o to, jak pokračovat dál.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2012 09:29 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Mně tohle poslal kamarád z Norska. Samozřejmě se nedivím, že současný stav nevyhovuje. Spíš jde o to, jak pokračovat dál.
    Fluttershy, yay! avatar 15.4.2012 13:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vadí mi, jak řada lidí mavá tím, že za "komunismu" jsme se měli nějak a teď za "kapitalismu" se máme opačně. Obojí jsou ideologie fungování státu/ekonomiky, nic víc. Ani jedna nefunguje 100%. Viz třeba neregulované telco u nás (naopak plánované hospodářství...).

    Myslím, že je zřejmé, že po ekonomické stránce je žádoucí hybrid (a kolik z nás je dostatečně erudovaných na posouzení, co je v kterém případě vhodnější?). To, co je nutné, je uvědomění si, že politická orientace se nespecifikuje v R^2, nýbrž v R^3. To výše naznačuje Thorby. Dnes a denně vidíme, že i tzv. kapitalisté nás mohou vést k totalitě. Předáváním moci do rukou korporací, válkou s pedofilními teroristy. A to už se dostávám k šíření informací a mohl bych pokračovat k utopickému socialismu jako ve starých trikách, bo taková 3D tiskárna se svobodným šířením informací narušuje "kapitalistickou" vzácnost statků.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 13:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    (a kolik z nás je dostatečně erudovaných na posouzení, co je v kterém případě vhodnější?).

    Tady přeci všichni, včetně BFU :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    AsciiWolf avatar 15.4.2012 14:12 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    +1
    15.4.2012 14:14 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    +1
    15.4.2012 14:27 Ludwig Lejzer Zamenhof
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Dnes a denně vidíme, že i tzv. kapitalisté nás mohou vést k totalitě.
    Moje slova.Už to naznačuji dlouho - a nic. A teď najednou tolik +1 :D

    +1
    15.4.2012 14:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Akorát to není nikde vidět, to rozumění, nějak se nevede. Výsledky nejsou. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 14:55 Ludwig Lejzer Zamenhof
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ale jo, a žádnej padělanej kapitalista a falešný prorok na tom nic nemůže změnit:D
    15.4.2012 16:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ale jo, a žádnej padělanej kapitalista a falešný prorok na tom nic nemůže změnit:

    kde nic není, nic se nedá změnit :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 18:29 občan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    typickým projevem hlupáků, kteří věří na zdravý rozum je, že jako první začnou tím zdravým rozumem 'opravovat' definici.
    15.4.2012 20:49 Pes
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ježiš Jílku jdi s těma tvejma kecama už doprdele. Nebaví mě tady od tebe v jednom kuse číst jakej jsem zasranej komunista když používám Linux. Meleš furt to samý dokola a nikoho už to nezajímá. Chtěl jsem tě ignorovat, ale tohle už je fakt moc.
    15.4.2012 20:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    tedy nevím kde sem napsal, že ti co používají Linux jsou komunisti, ale pokud si komunista, tak si to užij. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 21:34 Ludwig Lejzer Zamenhof
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Jílek vyšel z prdele těch, kterým říká "zasraní komunisti."
    gtz avatar 15.4.2012 21:46 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    spousta lidí dnes říká zlatí komunisti.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.4.2012 22:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tý spoustě lidí bych ten návrat přál. Aby si trochu užili :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 15.4.2012 22:20 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Bohužel nejvíc tomu nahrává naše vláda když dělá to co dělá. Naše vláda neplní sliby, které voličům dala, stará se dafecto jen o sebe, aby přežila s VV nějakou vládu. Jistě úsporná opatření by měla být, ale ne aby tyto opatření měly na bedrech normální lidé. Těm co jsou nahoře se tyto opatření nedotknou a vždy z nějakého maléru vybruslí. Onehdy jsem si šel pro cigára k nám do gospy a dal si jedno rychlé pivo. A když jsem slyšel ty řeči od vedlejšího stolu musel jsem uznat, že na tom něco je (že není práce apod.).
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Agent avatar 15.4.2012 22:58 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vážně si myslíte, že bylo všecko špatný? Když vidím, jak se ruší lůžka nebo rovnou nemocnice, všecko se platí i když mám pojištění (na co ho potom mám), dopravní obslužnost mizerná. Zkuste si dojíždět z nějaké vesnice do práce na třísměnnej provoz. Bez auta se neobejdete. Kriminalita, atd. Pak se nedivme, že mnoho lidí říká zlatí komanči. Věřte tomu, že mnoho lidí by se tam rádo vrátilo. A nejsou to žádný bejvalý straníci. Už jen do kolika jsem chodil kroužků za symbolický poplatek. Ani to člověk nestíhal. Dneska bych se nedoplatil.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    15.4.2012 23:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vážně si myslíte, že bylo všecko špatný?

    Já nikomu neberu jeho názor, jak to bylo skvělý, přeji každému, aby si prožil ty časy a mohl se rozhodnout. Měl jsme se v těch dobách nadstandardně a přesto bych si nepřál návrat. Leda do mládí, ale to je neuskutečnitelné, takže mi dnešní časy v mém věku zcela vyhovují. Z mnoha důvodů. Svoboda je lepší, než klec. Aspoň pro mne.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2012 23:14 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Dnes mi vadí hlavně to masivní rozkrádání z našich daní.

    Ale je pravda, že komunisti nám ty prachy ani nedali a hospodařili s nimi rovnou ...
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    gtz avatar 16.4.2012 20:31 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Omlouvám se, že reaguji až dnes, prostě hodně práce a starostí. Já bydlím nějakou dobu na vesnici cca 15 let a situace se mění k horšímu. Podstatně se zhoršuje obslužnost, silnice jsou v hrozném stavu, ty fabriky co zde byly jsou dávno rozebrané/vytunelované apod. funguje zde občas někde něco. Já jsem si to co píšete prožil, byl jsem v pracovní procesu a i když to nebylo to pravé tak se to nějak dalo. Nebylo to skvělý jak vy píšete, ale nějaká jistota zde byla. A ta dnes není. A jak říkáte svoboda ano, ale ona se celkem moc neliší od klece. když se někde proti někomu ohradíte tak buď přijdete o práci nebo vám někdo rozhodí sandál, že šaháte na ty co nemáte. Na co, že můžeme jezdit za hranice, když převážná část populace na to nemá. Jezdí se opět tam kam se jezdilo za totality tedy Chorvatsko, Bulharsko. Mocipáni nahoře si jen mastí kapsu a jen hrají stále tu svoji hru na to "já nic já muzikant"
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    17.4.2012 10:24 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Aha, takze zavedeme centralni planovani, povinnost pracovat, natahneme draty kolem hranic, zestatnime majetky, opozici pozavirame. Jak vidno, rozdilu oproti stavajicimu zrizeni je zde opravdu hodne. Nas rezim neni dokonaly, to vubec ne: vysoka mira prerozdelovani, po dvaceti letech od revoluce spousta statnich odvetvi, atd. Ale zkusme si tedy alespon trochu vazit te svobody.
    gtz avatar 17.4.2012 18:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Takto jsem to nemyslel, myslel jsem to tak, že nyní je skoro nulová podpora venkova. A každý nahoře jen mektá jak si utáhneme opasky a přitom platí 130 000 své asistentce za to, že umí pěkně podržet :-) Pokud nebude sama vláda chtít něco změnit tak se nic nezmění. Firmy co zde v okolí jsou fakt jen přežívají, pár silnějších se zde najde, ale ty se dají vypočítat na prstech jedné ruky. A nějaká podpora menších firem na to lze rychle a rychle zapomenout.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 10:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Na co, že můžeme jezdit za hranice, když převážná část populace na to nemá.
    Vidím kolem sebe - naše švadleny, uklízečka ve škole, traktorista .. takže profese nikoliv v top žebříčku. Tito lidé všichni občas jezdí k moři. Vždycky si to nějak zařídí. Žádný Hilton, ale o to asi nejde.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 17.4.2012 18:10 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Však jsem psal, že tito lidé jezdí opět tam kam dříve tedy do chorvatska. Někdo vedle do Itálie, ale vesměs jsou to lidé co na jinou dovolenou prostě nemají. Nemají na to, aby si platili týden v hotelech **** apod. Něco se změnilo pouze pro ty mocné resp. a taky pro ty co hodně rychle změnily barvu strany. Bavil jsem se nedávno o tom se jedným známým jeho manželka dělá někde prodavačku a jen díky tomu, že dělají oba se to nějak dá utáhnout. Kdyby byla sama a měla by platit nájem, jídlo apod. pak na nějakou dovolenou prostě by finance nezbyly. Dovoluji si oponovat s tím traktoristou :-) u nás lidé za tu profesi berou cca 12K hrubého a jsou rádi, že mají nějaký příjem. Uklízečka no ta má x závazků aby se uživila samotná škola ji na jistě nestačí
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 22:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tady opravdu nemohu souhlasit. Co je špatného na dovolené v Chorvatsku? Mně úplně stačí. Tedy spíš Černá hora . Čtyřhvězdičkové hotely jsou opravdu pro někoho, to přece není měřítko. Pohyboval jsem se dost dlouho ve Spojených státech (zastupoval jednu firmu ze Zastávky :-)) a tam na tom nejsou běžní lidé o nic lépe. A u nás za socialismu? Ne každý dostal devizový příslib do Jugoslávie, to bylo jen pro vyvolené. Takže Bulharsko, Rumunsko. Takže taky žádná sláva - ale i tohle nebylo úplně k zahození.
    Já jezdím na dovolenou teď do lepšího hotelu, raději na to našetřím, ale jen proto, abych měl jistotu vhodné stravy (vzhledem k zdravotnímu stavu) .. ale jinak komfort rozhodně nepotřebuji.
    A to, že dělají oba manželé? To je dneska standard všude ve světě! Mám známou v Kanadě (Ontario), je samoživitelka s dcerou a má hodně hluboko do kapsy. Pro samotného člověka je to opravdu těžké .. :-( Ani za socialismu tomu nebylo jinak. Platy nebyly nic moc.
    Jo, ten traktorista nebyl dobrý příklad, leckdo si přivydělá chovem králíků, další má vejce .. rozumím. Z platu to fakt nejde.
    Co je horší, jsou exekuce domů za stokorunové dluhy, o kterých lidé neví. Tomu říkám opravdové svinstvo. :-(
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 23:06 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    A to, že dělají oba manželé? To je dneska standard všude ve světě!

    Třeba v Japonsku to standard teprve být začíná, a to jednak je to jedna z nejamerikanizovanějších zemí v Asii, jednak těžko hodnotit důsledky.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dalibor Smolík avatar 18.4.2012 00:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já vím, že to není nic ideálního. V době obchodníka Bajzy měl takový hokynář nejen ženu v domácnosti, ale ještě měla k ruce Rampepurdu. To je fakt .
    Na druhou stranu dnes technika hodně uvolnila ženám ruce (automatické pračky, jídla v polotovarech, papírové pleny), přece jen ta dřina je menší, než byla. Ženy se mohou víc věnovat zaměstnání a zájmům (pořád rozhodně stav není ideální, to potvrdí každá ženská), nicméně je toho důsledkem, že pracují oba a dva výdělky jsou přece jen veselejší ..
    Tenhle stav existuje i v dříve tradičních oblastech Asie, jako je Thajsko, Indie, Turecko - kde jsem měl možnost poznat pár rodin.
    Jestli je to ale dobře a jaké důsledky to bude mít pro civilizaci, to vážně nevím. Ale ten trend takový je.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 18.4.2012 10:37 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Je fakt, že emancipace svrhla ženy tak trochu do pasti. Jsou na ně kladeny dost vysoké nároky a často to odnášejí děti /málo času, hodně stresu/ a rodiny nedrží pohromadě.

    Jenže když to porovnám se zeměmi, kde jsou ženy takřka na úrovni nesvéprávných otrokyní /např. Saudská arábie/, tak tohle je pořád ta lepší varianta...

    Najít zlatou střední cestu je někdy těžké..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 18.4.2012 10:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Na téma nesvéprávných otrokyní jsem se bavil s tureckým známým. Tam v tradiční rodině vystupuje navenek jen muž, ženy mají mnoho omezení. Ale vysvětlil mi, že ve skutečnosti tam vládne ta žena, která o všem rozhoduje. Rozhodnutí navenek prezentuje ale muž. Tam je žena tím pověstným krkem, který otáčí hlavou. Hodně ženám v jejich podmínkách tento stav prý vyhovuje. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 18.4.2012 20:53 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Turecko je již přeci jen otevřenější, není to typický "arabský svět". Taky tam netvoří základ populace Arabové...

    Zrovna mám rozečtenou velmi zajímavou knížku od Emíre Khidayer "Arabský svět - jiná planeta?". Autorka je Slovenka, má slovenskou matku a iráckého otce. Působila dlouhodobě jako diplomatka v Egyptě, Kuvajtu, Iráku a také obchodně v Dubaji. Podává zasvěcenou, realistickou exkurzi do arabského světa. Země jako Súdán, Saudská Arábie, Čad, Somálsko, ale i Egypt, Omán, atd. se opravdu vyznačují tím, že tam jsou ženy diskriminovány. Tam ženy nerozhodují, ani o svém osudu. Ten už je mnohdy zpečetěn v 7/8 letech /v Jemenu/ věku děvčete, kdy je rodiči provdána. Pak je bytostí zcela podřízenou manželovi. Tam třeba ženy řeší, jestli mohou opustit místnost, ve které je muž tím způsobem, že se k němu otočí zády. Aby to nebylo urážlivé... Je tam naprostá segregace žen, ty mají nerovnoprávné postavení vzhledem k mužům. Jak ve společnosti, tak v rodině.

    Třeba v tom Ománu prý mají ženy zvláštní chodník, v Saudské Arábii nesmí žena ani řídit auto, jsou extra obchody pro ženy a pro muže,... O "chuťovkách" jako je ženská obřízka, do toho už se raději pouštět nebudu. Husté...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    gtz avatar 18.4.2012 21:47 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Evropská část Turecka je celkem normální ostatní části se kloní hodně k asiijské části. Omán nebo Saudská Arábie je pro ženy myslím celkem hodně velkým rájem. Hodně z těch žen má za manžela nějakého hodně bohatého obchodníka s ropou. V těch ostatních zemích je fakt, že je tam celkem husté.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Marcela* avatar 19.4.2012 09:19 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Omán nebo Saudská Arábie je pro ženy myslím celkem hodně velkým rájem.
    Máte značně zidealizované představy. Jestli máte zájem se něco pravdivého dozvědět o těhle zemích, přečtěte si např. tu výše zmiňovanou knížku. Je kvalitní a celkem čtivá, najdete tam dost info.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 19.4.2012 09:22 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Mám kamarádku (s malým dítětem), která se právě chystá se přestěhovat za svým přítelem do Arabských emirátů. Je to velká láska. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 19.4.2012 09:39 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Dej jí Bůh štěstí.

    I o lásce mezi Evropankami a Araby autorka píše..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 19.4.2012 19:33 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tím nechci říct, že vše je v arabském světě špatné. Je tam i mnoho hezkých aspektů, jako přátelskost, pohostinnost, úcta ke starším lidem, zásada "nikdy neříkej ne nebo nevím" /i když tam je to sporné :-)/atd.

    Ale rozhodně se nedá říct, že je pro ženy rájem. Ne úplně vyjímečně se tam praktikuje zabití dcery/sestry či jiné příbuzné z rodiny, pokud je podezření, že si něco začala s cizím mužem. Cituji z uvedené knihy Emíre Khidayer:

    "Na mezinárodních fórech o lidských právech a právech žen se často probírá problém některých arabských zemí, které dovolují svou legislativou zabíjet takové ženy, jejichž chování je mimo rámec arabské etiky. Jedná se o zabití kvůli cti. Pokud se žena seznámí s mužem a má s ním intimní styk nebo pokud se s cizím mužem jenom schází, na světě je důvod k její eliminaci, protože její rodina či kmen utrpěly morální urážku. Reputace rodiny je tak načisto zničena. Protože pravidla a tradice jsou důležitější než láska k dceři, otec je ochoten sprovodit dceru ze světa, nejlépe vlastní rukou. Tento zvyk přežívá hlavně v Jordánsku, kde ročně tímto způsobem přijde o život asi 80 mladých žen. Navzdory úsilí královny Núr a v současnosti královny Ranji se Jordánsko stále nedokáže tohoto krutého zvyku zbavit."
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2012 20:12 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Moje nová thajská přítelkyně říkala, že mít malý penis by nemělo být v našem vztahu překážkou. Stejně bych si ale pořád přál, aby neměla vůbec žádný...
    gtz avatar 19.4.2012 19:54 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Žil jsem v těch zemích s přestávkami cca 7 let :-) takže vím dobře jak to tam vypadá. Naposledy jsem tam byl v roce 1982 a nebylo to tam zase tak špatné. Znal jsem jak bohaté lidi tak i zcela normální lidi co dělali u táty na stavbě. Nevím knížku číst nebudu, myslím, že ona byla jen a pouze mezi hi společností a mezi normální lid se nedostala. A i když byla diplomatka tak viděla pouze "******" hotely a nic jiného. To je u diplomatů zcela běžné, že se dostanou pouze jen někam.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    19.4.2012 20:30 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    V Jordánsku jsem byl dost dlouho, a lidé, se kterými jsem se stýkal dole v Aqabba, žili dost normálním životem. Asi neměli přístup k literatuře, vytvořené diplomaty. Určitě takové knihy dokážou ovlivnit názor lidí, kteří nepřekročili hranice svého okresu. Stejně zajímavý byl pro mne Afghanistán, měl jsem na tu společnost připravený úplně jiný názor, než co jsem tam zažil. Ale je pravda, že jsem se dostal mezi normální lidi díky spolužákovi ze školy, což není běžné pro cizince (až už vůbec osvoboditele z jakékoliv země). Tam to asi bylo podobné tomu tvému teritoriu, myslím, že jsi psal Írán nebo Írák.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    gtz avatar 19.4.2012 21:52 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Irák, Sýrie, Libanon. Táta k tomu později přidal Sudán a další rozvojové státy.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    19.4.2012 22:07 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Súdán závidím, s byznysem jsem se tam nedostal, sport vůbec :-), a jako turista bych se asi bál.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    gtz avatar 19.4.2012 22:12 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Táta tam stavěl nějaký úsek dálnice (stavba sponzorovaná světovou bankou) a v tu dobu kdy tam byl tak tam nebylo vůbec veselo. Únosy byly na denním pořádku a i jemu se něco podobného stalo, ale když ti místní gauneři viděli, že on dává práci 3 místním vesnicím tak se i s AK47 dali na útěk (většinou i na nákupy se jezdilo s ozbrojenou eskortou). Civilizace skoro žádná. V podstatě není o co stát. Poslední štací byla Keňa a Tanzánie a tam již to bylo hodně a hodně civilizované.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 19.4.2012 22:01 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Dostat se mezi obyčejné lidi a dokonce do rodin je úžasná zkušenost, kterou člověk se žádnou cestovkou nezíská. Měl jsem to štěstí bydlet v rodinách v zemích, jako je Libanon, východní část Turecka nebo i na Taiwanu (tam je to dost o něčem jiném). Ty rodiny mají naprosto odlišnou strukturu než u nás, ale problémy řeší pdoboné, včetně rodinných hádek ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    19.4.2012 22:11 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ten Tajwan by mne zajímal - můžete posoudit rozdíl proti kontinentální Číně? Historicky jsou zjednodušeně totéž, ale 40 let tam byla jiná společnost.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2012 00:32 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To nemohu .. na kontinentální Číně jsem nebyl. Ale vzhledem k emigraci z různých koutů Číny je to taková miniatura Čína, kde se setkávají všechny možné proudy a kultury .. a hlavně jídlo. To je prostě fantastické. Bydlel jsem v domě ředitele základní školy v Kaoshiungu, zvyky téměř evropské, vlastní zahrádku a chatu, kam jezdí na víkend, navštívili jsme jeho bývalé žáky, prostě zajímavé. Život je tam údajně bohatší než v Číně. Aspoň podle fotografií pro srovnání Šanghaje (kde byla neteř) a Taipei.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2012 13:29 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tak já to mám přesně obráceně, dost jsem pobyl v mateřské Číně. Jinak na fotky Šanghaje pozor - pokud jsou starší, než 14 dní, tak už nemusí platit. To, jak vypadá (a žije) Šhanghai dneska, to je prostě něco neuvěřitelného, a nesrovnatelného pár let dozadu. Formálně snad údaje tvrdí, že má momentálně 20 mil., ale když se uváží propojení s free-zone Hangzhou směrem na jih, tak je to jedna z nejsilnějších oblastí na světě.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    gtz avatar 19.4.2012 22:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Libanon a Sýrii jsem zažil naposledy někdy kolem 1974 a tehdy to tam bylo ještě bez nějaké střelby. Obě země byly naprosto v klidu a v pohodě.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2012 14:32 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Libanon poprvé v roce 1970, kvetoucí země. Pak v roce 1992 a vypadalo to tam jako v Berlíně po válce, zejména staré město. Elektřina jen 2 - 3 hodiny týdně, telefony žádné.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 20.4.2012 20:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já jsem poznal Irák jako vzkvétající zemi, kdy tamější úroveň byla o poznání někde jinde než u nás. A nyní co se tam děje po agresi spojenců to mi nějak hlava nebere.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 21.4.2012 00:22 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Mírotvorce Bush .. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    25.4.2012 18:26 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Libanon poprvé v roce 1970

    Jak se tam člověk v té době dostal? Já myslel, že turistika do takových oblastí prakticky neexistovala?
    Nobody can give you as much as I can promise you
    gtz avatar 25.4.2012 20:41 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    asi to nebyla turistika např. práce nebo pobyt s rodiči
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    gtz avatar 25.4.2012 21:27 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Práce to určitě nebyla :-) Myslím, že tam byl s rodiči, kteří tam byli služebně na práci apod.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 26.4.2012 09:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ano, je to přesně tak. Podruhé jsem tam byl v roce 1992, tentokrát již na obchodní cestě. To byl jeden z nejzajímavějíších zážitků. Vidět v reálu ostřelovače. Tenkrát mi do smíchu moc nebylo ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    26.4.2012 11:10 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tak to bych si taky nechal líbit, když rodiče takhle mohli jezdit po světě. Určitě se člověk naučil jazyky líp, než doma ve škole.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 26.4.2012 11:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Druhá věc je, že jsem 3 roky se musel obejít bez nich, v patnácti. Nic není zadarmo.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    26.4.2012 11:40 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tak tomu nerozumím, to bych obrečel docela snadno v pubertálním věku :-). Skoro bych řekl, že si rozumíme víc až teď.

    Navíc, jestli posílali dárky a kapesné ve valutě. A jestli se za nimi smělo přijet na prázdniny. Ale taky záleží na vztahu s rodiči, jestli byl pohodový, nebo je zajímala víc jejich profesní kariéra
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 26.4.2012 12:01 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Člověk v pubertálním věku se rád rodičů zbaví, když třeba chce organizovat nějaký mejdan a nemusí poslouchat jejich každodenní láteření, ale věc není tak jednoduchá. Když mě v šestnácti vezli houkačkou na těžkou operaci, tak bych je zase rád u sebe měl. Vztahy aly byly fajn, žádné velké problémy. Na prázdniny oni jezdili občas domů, tak se to dalo. Profesní kariéra? Jen částečně a rozhodně jsem to i v tom pubertální věku chápal a podporoval. Tady byly poměry počátkem 70. let dost drsné, ale mladí lidé to brali jinak. Holky byly pěkné i tehdy :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 26.4.2012 16:43 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já jsem to měl obráceně, táta jezdil domů jednou za rok na vánoce a na prázdniny jsem jezdil za ním a s ním dokud se dalo. Hodněkrát jsem si říkal, že bych naspal o něčem takovém blog, ale to by asi zde nepadlo na úrodnou půdu.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    26.4.2012 16:58 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Píšou sem jiní a horší, a horší egoistické bláboly. Ale kdybys o tom napsal třeba někde jinde, tak si to rád otevřu. Oba jste se Smolíkem měli asi možnost vidět věci, které normální lidi doma něměli šanci poznat. A myslím to docela spravedlivě, protože si myslím, že fůra lidí, zavřených doma, si ten 'svět' taky trochu idealizovala.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 26.4.2012 18:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To mohu potvrdit, viděl jsem skutečně velký kus světa jak s rodiči jako mladý, tak i potom v pracovním procesu. Mohu srovnávat život v Asii s Amerikou, muslimské země a to taky hodně ovlivnilo mé názory, které se někdy mohou zdát zvláštní. Máte pravdu, že si lidi u nás svět idealizovali. Život v Americe není vůbec jednoduchý a jsem rád, že tam nežiju. Dokud je člověk mladý a zdravý, tak to jde. Jak příjdou komplikace, je to hodně špatné. Na druhou stranu v Asii se zase žije lépe, než je obvyklá představa u nás. Lidi si moc starosti nedělají, jsou spokojení. Mám mezi nimi řadu skvělých přátel, ti mi právě v těchto těžkých dobách dodávají optimismus :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 26.4.2012 11:27 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já to znám z Iráku, odlétal jsem dva dny s posledním letadlem po vypuknutí konfliktu s Iránem. Na hranice nás doprovázel MIG s raketami pod křídly. A taky to nebyl moc hezký pohled. Táta když tam byl tak říkal, že nebylo o co stát i když nad nimi byly zádržové balony a na mostě protiletecká baterie :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 26.4.2012 09:42 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Budete se divit, ale existovala. Tenkrát nebyl problém v Bejrutu si vzít za levný peníz taxika a zajet třeba do Damašku :-). Pokud k tomu měl člověk odvahu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 26.4.2012 11:25 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    On se Vás neptal na cestování od tama ale od nás :-) To stejné jsem zažil někdy kolem 1980, když se dal v Bagdadu za mrzký peníz sehnat taxík. Od nás v ty roky byl hodně velký problém, když se tehdy řešilo zda můžu za tátou na prázdniny tak z toho byl celkem hodně velký šrumec.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 26.4.2012 11:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ano, rodiče pracovali na obchodním oddělení a měl jsem do určitého věku možnost být s nimi, tenkrát skutečně jiná možnost cestování nebyla.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 26.4.2012 16:40 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Znám to dobře, já jsem naposledy byl za tátou když mi bylo 16 a další rok už jsem měl smůlu. prý mám před vojnou a prý se bojí abych jim tam nezůstal :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Marcela* avatar 19.4.2012 20:39 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Nevím knížku číst nebudu, myslím, že ona byla jen a pouze mezi hi společností a mezi normální lid se nedostala.
    Tak to vůbec není pravda. Navíc je napůl Arabka...

    Pokud by se pohybovala pouze mezi high society, mluvila by zřejmě spíš jako vy, nemyslíte? :-)

    "Vyšší společnost" je vzdělaná, méně zaostalá a emancipovanější...

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    gtz avatar 19.4.2012 22:06 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Právě, že je napůl arabka. Za nás zde bylo hodně bílých slečen, kterým se říkalo Arabely :-) to jen tak na okraj. A zde studovali vesměs lidé z bohatých rodin z Iráku, Lybie apod. A i kdyby její otec byl např. pilot zde vy výcviku tak to opět byla jiná sorta lidí. A myslím, že i když se dostala někam do Iráku (jako dítě) tak stejně by poznala jen arabskou chůvu a nic jiného. Vesměs diplomaté se opravdu dostanou jen tam kam jim to protokol a režim tamějšího státu umožní. Kamarád žil s rodinou na konzulátu právě někde kolem Ománu apod. a jak mi říkal, setkal se pouze jen s ženami, které byly sice zahalené, ale jejich majetek byl nad možnou naší představou. A že tam ženy nesmí řídit, ano beru to jako diskriminaci. I já jsem se dostal někdy v 1980 do nějakého maléru, že jsem se snažil bavit s nějakou mladou zahalenou slečnou. Pak mi teprve táta vysvětlil, že je to jednak dcera jednoho bohatého šejka a že je již někomu zaslíbená. Apod. Vím, že tam se ženské nerozhodují o tom co a jak bude, ale že o tom rozhodují rodiny, ale bohužel, ty země to takto mají od pradávných dob a těžko se toto bude měnit.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Marcela* avatar 20.4.2012 16:45 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    No, autorka v různých arabských státech dlouhodobě pobývala, a to nejen jako diplomatka, ale i jako soukromá osoba a jednatelka firmy. Rozhodně se pohybovala volně, dostala se kam chtěla a poznala zde mnoho lidí ze všech společenských vrstev. Navíc, pro mě jsou relevantní informace od člověka, který v arabském světě nevyčnívá jako cizinec a komunikuje s místními jejich řečí...

    Žena může být třeba manželkou nějakého bohatého šejka, ale co je to platné, když je ve svých lidských právech omezena. I dnes, v konzervativních rodinách, stačí, když muž řekne třikrát po sobě "Rozvádím se s tebou!" a potvrdí to písemně na příslušné instituci. Žena takovou možnost nemá. Jak píše autorka: "Patriarchální způsob života v celém arabském světě udává jasný směr. Téměř všechno se řídí podle požadavků, představ a přání muže. Pokud se něco nelíbí muži, řeší to vždy svým způsobem - novou manželkou, speciálními typy sňatků, rozvodem nebo milenkou. Pokud se něco nelíbí ženě, její možnosti jsou limitované."

    Teprve od r. 2000 egyptské /a tam jsou oproti jiným státům v tomto směru pokrokovější/ zákonodárství dává možnost ženě se rozvést i bez udání důvodu, ale s tím, že musí manželovi vrátit věno a všechno, co jí poskytl při sňatku...

    A to "nejlepší" na konec: "..po rozvodu zůstávají děti výlučně otci. V minimálním počtu případů zůstanou ženě. Jedná se hlavně o kojence nebo velmi malé děti. Po rozvodu na ně žena nemá žádný nárok. Vidět je může jenom tehdy, pokud její exmanžel projeví dobrou vůli."

    Uf..
    bohužel, ty země to takto mají od pradávných dob a těžko se toto bude měnit.
    Je to tak, změny můžou trvat desetiletí i staletí. Pokud své zvyky praktikují na svém území, je to pochopitelně jejich věc. Rozhodně je to opravdu vzhledem k našemu způsobu života jiný svět, s tím našim již neslučitelný...

    Proto si myslím, že ženy - Evropanky, okouzlené nějakým šaramantním Arabem a vyzvány k sňatku, by si měly napřed zjistit podrobnosti o životě a zvycích v oněch oblastech. Aby věděly, do čeho jdou a ušetřily si ev. pozdější rozčarování a strasti..

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 19.4.2012 09:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já jsem mluvil právě o té asijské části. Mám tam řadu obchodních přátel (Erzurum, Konya), tam se žije ještě dost tradičně. Zajímavým zážitkem bylo, když jsem u jednoho partnera ve městě Konya byl doma a díval jsem se z okna na konečnou zastávku tramvaje - a tam byla naše stará dobrá známá červená T3 :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    19.4.2012 10:14 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Rozhodnutí navenek prezentuje ale muž

    Ano, mám z těch zemí stejné zkušenosti. Při prvních jednáních jsem měl pocit neuvěřitelné diskriminace, po osobních návštěvách některých rodin v arabském světě se mi trochu otevřely oči. Chlap chodí třeba na srazy do čajoven (téměř výlučně pro pánskou společnost, i když třeba v Jordánsku to je plně emancipované), vykecá se tam, přijde domů a poslouchá doma generála. Ale chápu, že pro lidi, kteří mají o této části světa info pouze z našeho tisku, může vypadat arabský (turecký) svět jednobarevně.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    gtz avatar 18.4.2012 21:34 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Exekutoři jsou státem ve státě a je chybou státu, že celou tuto věc nechal takto daleko dojít.

    Na dovolené v Chorvatsku apod. není nic špatného, myslel jsem to, že se jezdí v podstatě stejně ... tedy all-inclusive sebou :-) No Zastávku mám kousek pod sebou a lidi tam celkem znám a vím jaká je zde situace.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    18.4.2012 18:22 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Tak se koukám na poslední výzkum volebních preferencí a zvažuji jejich důvod. Jsou opravdu všichni lidi mimo zde přítomných nejmenovaných ortodoxních pravičáků všichni bolševici? Nebo jsou jenom všichni úplně pitomí a pomýlení? Nebo nedej bože udělali někde modří soudruzi chybu?

    Nepíšu to jako flame, to by bylo laciné. Ale evidentně jde o markantní nespokojenost lidí s tím, jak současná vládní garnitura vládne a jak se chová. Někdo napsal, že to smrdí další občanskou nespokojeností a ono to tak vypadá. Myslím, že prostě nejde žrát a chrochtat u toho (dřít jak kůň 12 hodin), zatímco se evidentně zhoršuje životní úroveň většině lidí.

    Podotýkám, že nejsem bez chyby, neboť jak si správně všimla místní ABL fízlovka - nechodím k volbám a tudíž svou pasivitou umožňuji chování téhle vládnoucí třídě. Trapně na to kašlu, a asertivně se starám jenom o sebe, svůj zisk a svou zábavu.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 18.4.2012 19:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    V případě předčasných voleb (nebo možná i řádných) bych odhadoval, že na plné čáře zvítězí levice. Nejde o to, že by byli všichni přítomní bolševici (potažmo v celém národě), ale lidé jsou nespokojeni s praktikami, které vládnoucí garnitura provádí (různé aféry a korupce, neprůhledné finanční machinache) a v současné době i záležitost s VV. Když k tomu přičteme nedobrou ekonomickou situaci ve světě i u nás, nutnost nepopulárních opatření jako jsou rozpočtové škrty - a ne vždy prováděné racionálně - nelze se divit.
    K moci se dostane levice a bohužel jsem přesvědčen, že situace nebude lepší, spíš naopak. Udělá některá dílčí opatření na zmírnění dopadů škrtů na nízkopříjmové skupiny obyvatelstva (nebude se zdražovat poplatek u doktora apod), ale k oživení hospodářství nijak nepomůže a ani to nebude moc dobře možné.
    Jsem trochu pesimistický, pokud se týká vývoje u nás v nejbližších 2 - 3 letech. Bez ohledu na to, kdo je u vesla. Všichni máme nějak rozdané karty, avšak trumfy nevidím u nikoho. Lobistům do karet nevidím :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    xkucf03 avatar 18.4.2012 19:10 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    V případě předčasných voleb (nebo možná i řádných) bych odhadoval, že na plné čáře zvítězí levice.
    Levice zvítězí tak jako tak – dnešní ODS je totiž levicová strana, takže si nevybereš. Leda že by se nějaké zatím neparlamentní straně podařilo získat dostatek hlasů…
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    17.4.2012 10:15 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vsechno se plati? Myslim, ze byste koukal na to, co za vas plati soucasny eurosocialisticky stat. Zdravotnictvi by melo byt privatni, nebo alespon by mely byt zavedeny daleko vetsi spoluucasti. Chtit se vratit do minuleho rezimu je nechutne a pokrytecke.
    17.4.2012 10:31 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Nevím, ale trochu je to taky o jabkách a hruškách. V těch zemích na západě, které mám možnost poznat, dostane člověk z daní neuvěřitelně věcí nazpátek. Byly tady zmíněny zájmové kroužky, já sleduju sport. V současné době je doma sport velmi drahou zábavou, jít si zahrát volejbal do tělocvičny je tak 350 kr./hod, totéž s fotbalem. Venku jsou tělocvičny a venkovní hřiště komunální a registrovaní sportovci (i rekreační) mají nárok na tato sportoviště zdarma, dokonce ti nalajnujou hřiště. A zcela přehledně to je placeno z tvých/mých daní v tvém bydlišti (rozdělené státní a komunální daně).
    Nobody can give you as much as I can promise you
    17.4.2012 10:45 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Transparentnost ve statnich vydajich je jiste spravny smer. Ale stejne imho neni spravne, aby stat zivil nejaka sportoviste. Pro vas je treba hezke, ze muzete sportovat zdarma. Jiny clovek, kteremu je sport jedno, na tom trati.
    17.4.2012 10:56 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    tvůj přístup k věci by vedl k polarizaci společnosti. Na chudou většinu a bohatou menšinu v miře nevídané. Svoboda je sice hezká věc, já bych taky radši sponzorovatl vědecký pokrok než nějaký fotbalisty a podobně, ale to co narhuješ by se mě líbiulo ještě míň než současnej stav. Vzalo by mě to svobod daleko víc než bych získal. :-)
    17.4.2012 11:05 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Imho je spise amoralni vysoka mira prerozdelovani, ktera take polarizuje spolecnost. Vzdy je lepsi nechat penize mezi lidmy, aby je rovnou mohli utratit, nez je vybirat statem, prerozdelovat s "urednickou rezii" a mozna neco poplatnikovi trochu vratit - tedy kdyz se mu zrovna trefime do jeho zajmu ;-)
    17.4.2012 14:15 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ona je to právě otázka té míry a efektivity. Ta efektivita u nás je velice špatná míra je diskutabilní. :-) Mě by to mohlo být v celku jedno, já se uživím celkem dobře, jenže pořád s těmi lidmy musím žít a já se na ulici o svý děti bát nechci a proto preferuji přerozdělení... Jako sociologicky je to dobře popsaný a zdokumentovaný. Jede to přesně tam kam chcete vy...
    xkucf03 avatar 17.4.2012 15:57 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    já se na ulici o svý děti bát nechci a proto preferuji přerozdělení...
    Je pravda, že to přerozdělování těm lidem pomáhá, aby nespadli na úplné dno, kde by už neměli co ztratit, a tak by začali útočit na tu bohatší část společnosti a to je nebezpečné. Na druhé straně ale to přerozdělování taky pomáhá tomu, aby stagnovali, nesnažili se změnit svůj osud – v podstatě je to udržuje* v chudobě. A je otázka, co převažuje.

    Proto mi např. nevadí přerozdělování formou vzdělávání (bezplatné školství), protože to je něco, co přímo vede k tomu, aby ti lidé změnili svoji situaci a přestali být chudí. Další možnost jsou prospěchová stipendia pro chudé, třeba i na středních školách – odměnit ty rodiny za to, že jejich děti chodí do školy a mají dobrý prospěch. Ale platit ty lidi za to, že sedí doma nebo v hospodě, to nikam nevede, tím se jejich situace nikdy nezlepší. Navíc si stále budou připadat ukřivdění, protože oni jsou pořád chudí, dostávají jen almužnu, zatímco ti bohatí jsou „nechutně bohatí“ a mají mnohem víc než oni. Podporu začnou považovat za samozřejmost a stále jim to bude připadat nespravedlivé a budou kvůli tomu okrádat bohatší, aby tuto „nespravedlnost“ vyrovnali.

    *) Např. v Africe se ukázalo, že humanitární pomoc neřeší jejich situaci, ale pouze vytváří závislost na bohatých v zahraničí. Naopak místo toho, aby se rozvíjeli, tak zaostávají, protože jim k životu stačí otevírat krabice s humanitární pomocí.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 16:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Oni v té Africe na sobě nějak intenzivně pracovali v dobách před humanitární pomocí?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.4.2012 16:12 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Určite pracovali dosť na to, aby prežili...
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 16:25 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    V té době ano. Pak přišel evropský kolonizátor a krom toho, že začal ohýbat kulturu, se ještě jal devastovat životní prostředí. Za využití místní levné pracovní síly. Dnešní stav je takový, že k původnímu způsobu života se budou jen těžko vracet a přírodní zdroje mizí (např. kácení lesa vede úbytku pitné vody). Přitom je docela ironická situace, kdy si mohou de facto vybrat mezi pasivním stavem (v němž nemají co do huby) a aktivní prací podkopávající životní prostředí do relativně blízké budoucnosti (ukázkovým příkladem je to kácení jako práce, kterým se ale pro budoucnost připravují o vodu).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.4.2012 17:07 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To je samozrejme pravda, ale keď sa pozriem okolo seba a vidím koľko mojich známych ne-žije ako ich prastarý rodičia, tak by som taký rasista nebol.
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 18:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    vidím koľko mojich známych ne-žije ako ich prastarý rodičia, tak by som taký rasista nebol.

    He? To jsou Indočeši? Protože porovnávat historický vývoj posledních pár set let mezi střední Evropou a Afrikou je krapet mimo.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 16:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    *) Např. v Africe se ukázalo, že humanitární pomoc neřeší jejich situaci, ale pouze vytváří závislost na bohatých v zahraničí. Naopak místo toho, aby se rozvíjeli, tak zaostávají, protože jim k životu stačí otevírat krabice s humanitární pomocí.
    Otázkou je, zda právě tohle není příčinou stagnace afrického kontinentu, o kterém se píše v knize "23 věcí, které vám neřekli o kapitalismu".
    Humanitární pomoc se navíc nedostává vůbec k těm nejpotřebnějším, ale rekvírují ji dost často kmenoví náčelníci, kteří si z ní dělají docela dobrý obchod.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 16:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Právě mi přišel do e-mailu citát:
    Government big enough to give you everything you want is a government big enough to take from you everything that you have.
    President Gerald R. Ford
    Naprosto výstižné ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.4.2012 16:39 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    a přišlo to společně s nějakou miliónovou zakázkou? Abyste to nezapomněl náhodou sdělit.
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 17:01 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Nikdy jsem zakázky nesděloval. Tohle byla výjimka - protože byla o tom řeč, kterou jsem já nezavedl. A už nikdy nebudu laskavé čtenářstvo zatěžovat :-).
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.4.2012 12:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vzalo by mě to svobod daleko víc než bych získal.

    Typicky bolševický pohled na svět. :-) Pánovi nikdo neřekl, že pořád je tahle společnost ještě poměrně rovnostářská a v různých spolcích se schází lidé rozličných majetkových poměru, aby v něčem na čem mají zájem kooperovali. Taky zále'ží na tom, jak se dokáží domluvit a jak dokáží ty potřebné bohaté zainteresovat. Ale vypovídá to Ládíčku o tvé naprosté neznalosti lidí.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.4.2012 11:01 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já jsem uvedl příklad v oblasti, kterou sleduju, ale vím, že stejným způsobem podporují třeba ty zájmové spolky, něco jako Lidové školy umění, včetně výuky jazyků, počítačů, atd., knihovny, atd. Měl jsem na mysli, že si člověk může dobře zkontrolovat, kam ty jeho daně v komunální sféře jdou. A ono nejde o to, jestli stát živí sportoviště - oni lidi živí stát svými daněmi, a chtějí z nich něco zpátky. Doma mi připadá, že ty prachy mizí jak to černý díry.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    17.4.2012 12:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já bych si dovolil poznamenat, že se pak nebavíme o tom jestli je kapitalismus výhodnější nebo ne, ale o tom jestli si ten kapitalismus umíme zorganizovat a nebo ne ne. Stěžujeme si totiž v tomhle případě nikoliv na systém, ale na své schopnosti.

    Konec konců, když se lidem nevezmou peníze na daních, jak už tu zaznělo, tak si podobně jako v devatenáctém století klidně založí nějaký Sokol, případně ať už se to jmenuje jakkoliv a zařídí si sportoviště, divadlo, nebo kroužek vyšívání.

    Byli lidé chudší a přesto zvládli mít své kulturní vyžití v různých spolcích, kde si to členové zajišťovali. Za své, případně za pomoci bohatších členů. To byla ta demokracie v praxi. Nestejné postavení a rozíly v majetcích, ale v něčem stejné zájmy.

    Dnes se většina lidí infikovaných bolševismem tváří, že tohle bez státu nejde. Ale jde, mají-li lidé zájem, cestu najdou. Na tohle nemusím být špičkový ekonom, tohle jsem dokázal zorganizovat třeba v terapii závislých. A funguje mi to. :
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.4.2012 12:13 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    +1
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 13:35 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Postavit dětské hřiště. Zdálo by se to jako banalita, ale není. Vzhledem k různým bezpečnostním normám atp. Je to velmi drahá záležitost. Doba je taková, že stane-li se něco dítěti, rodiče vyrazí žalovat provozovatele hřiště. Navíc jsou tu různí pofidérní vlivové působící destruktivně na např. tato hřiště (houmlesáci, cigáni, pubertální výrostci aj.). Přitom by asi většina shodla na tom, že hřiště jsou pro společnost výhodná. Ale vzhledem k rostoucí komplexnosti podmínek/systému (jak moc se před sto lety řešila např. bezpečnost nebo vliv na životní prostředí?) přestává být triviální, aby něco takového zastřešovaly lokální organizace.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.4.2012 14:05 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    jestli si ten kapitalismus umíme zorganizovat a nebo ne ne.

    S tímhle pochopitelně souhlasím i já.

    A je otázka, zdali se tomu v Čechách dá říkat kapitalismus
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 13:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Lidé, kteří se věnují cvičení/sportu aspoň 150 minut týdně, jsou v drtivé většině případů zdravější, než kdyby tak nečinili. Pro společnost (zastupovanou státem) je výhodné, aby se její členové věnovali pohybovým aktivitám.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.4.2012 14:04 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Kapitalismus v západní Evropě si už většinou dobře spočítal, že uvedené náklady se rentují jak ve zdravotní péči, tak ve snížené kriminalitě. Zrovna nedávno jsem četl o takovém projektu, jmenuje se to zjednodušeně 'Děti a mládež z ulic', kdy stát/město podporuje sportovní i kulturní aktivity z výše uvedeného důvodu.
    17.4.2012 14:17 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Huh, to jsem málem nepobral. Hustá ironie. :-)
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 14:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Děti a mládež z ulic', kdy stát/město podporuje sportovní i kulturní aktivity z výše uvedeného důvodu. Takové projekty jsou i u nás, shodou okolností se na jednom takovém podílím.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.4.2012 15:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    nám individualistům stačí, že jsme zdravější my, a ti ostatní se bud přidají nebo ne. Říká se tomu dobrý příklad. V momentě, kdy se z toho stává nadirigovaná aktivita, efektivita klesá, Nakonec, kdy soudruhům bolševikům došlo, že prosperita všech těch různých privátních fit center není vůbec nijak organizovaná, stát se v nich neangažuje a přesto jsou funkční, a to bez jakékoliv podpory jiných daňových poplatníků, kteří nemají žádný zájem na svém zdraví, ale ukládají peníze jinam, třeba do hospody. :-)

    Takže vaše argumenty o podpoře státu a neefektivitě soukromých subjektů stojí víc než na vodě. Opěrt jen bolševický pokuds jak se zmocnit peněz občanů, pod záminkou jejich dobra. Všecny sportovní kluby, které vnikly před druhou světovou válkou, byly kluby, co měly uspokojit potřeby jednotlivců.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 16:29 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Před infekční chorobou jsme si všichni rovni.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.4.2012 17:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Platím 40 let zdravotní pojištění, pravidelně a nejsem dlužen, tedy mi nikdo nic nedává.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.4.2012 22:10 Narcela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    nám individualistům stačí, že jsme zdravější my, a ti ostatní se bud přidají nebo ne. Říká se tomu dobrý příklad.... bez jakékoliv podpory jiných daňových poplatníků, kteří nemají žádný zájem na svém zdraví, ale ukládají peníze jinam, třeba do hospody

     

    http://www.healism.com/blogs/the_stanley_rubenti_medical_tourism_blog/medical_tourism_destinations_for_heart_bypass_surgery/

     

    :-) :-) :-)

    xkucf03 avatar 17.4.2012 16:00 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    A dost těch aktivit se dá dělat zadarmo nebo to dokonce šetří peníze – např. chodit pěšky místo MHD, nepoužívat eskalátory a výtahy…
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    17.4.2012 16:11 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu

    Ale čo keď chce hrať golf? Ty mu nedopraješ dotované golfové ihrisko, dotované golfové topánky, dotované oblečenie, dotované golfové palice a loptičky?

    Ty jeden zlý egoista!

    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 16:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Což dost pravděpodobně* nedá 150 minut a jak ukazuje jiný výzkum, pohyb po malých dávkách je vzhledem k dlouhodobému zdravotnímu stavu nerozlišitelný od žádného pohybu.

    I to běhání ve městě bez veřejných parků a chodníků není dost dobře možné.

    * v mém případě nedá, a to chodím/běhám hodně
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 16:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Dobrým zdrojem pohybu je pes :-). Chodím na procházky denně, mám to přímo nařízeno. Nicméně sedavý způsob života stejně udělá své .. u nás je veřejných parků dostatek - Šárecké údolí :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 16:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To záleží. Náš pes před asi měsícem chodit skoro přestal a ujít s ním aspoň ten necelý kilometr je na hodinu i víc. A to s námi ještě nedávno běhal třicítky jako nic.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 16:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Navíc většinou je to taková motivace vytáhnout vylézt občas na vzduch, ale velké výkony bych u toho nečekal. (Četl jsem, že výrazněji se projeví procházky nad 20 km, u silniční cyklistiky zhruba po rovině nad 90 km. Pro případ argumentace věkem: když jedu ze školy na kole, neustále mě předjíždějí chlapi hodně nad 50 let.)
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.4.2012 18:37 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Základním faktorem ani není jednorázový objem, ale opakovatelnost činnosti. A právě pro línější (kam patřím) je výhodnější dělat něco v organizovaném spolku, než se sám přimět k tomu, vyrazit si zaběhat. Mám doma slušně zařízený fitko, ale najdu tisíc jiných činností místo cvičení. Tak jsem si koupil členství ve fitku a 'nutí' mne to chodit pravidelně. No a jak jsi napsal, taky zírám někdy na ty ročníky, když vidím dámu v letech, jak se nacpe do dresu a jde poskakovat na zumbu. Napřed mi to připadalo směšný, ale teď už to spíš obdivuju. No dopsal jsem, a připomněl si svou lenost a jdu do fitka, místo zírání na slabej hokej.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Fluttershy, yay! avatar 17.4.2012 18:47 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To opakování je samozřejmost.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2012 22:35 A
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Jeden taky tu uz na abicku bol co tvrdil ze Linux = komunuizmus a zle skoncil :-D
    kotyz avatar 15.4.2012 22:48 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Myslíš JXP co umřel na rakovinu? Ten to ale psal LINUKS ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Dalibor Smolík avatar 15.4.2012 23:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Když už o tom mluvíme, někdo se zavázal dokončit JXP Commander. Dělal na tom někdo?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kotyz avatar 15.4.2012 23:54 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    To byl asi jardík a nedodělal to. Stejně ale měla bejt jen binárka pro 64bit widle (linux z toho nakonec nějak vypad že nemá použitelný něco bez čeho to nejde pořádně udělat) :-D Prostě plno keců a hovno z toho ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 00:18 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Jo, dík :-). Stejně používám jen mc a stačí mi to :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.4.2012 00:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    většinou nepoužívám ani ten, pracuji spíš přes příkazy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 08:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já taky, ale při přesunu či kopírování většího počtu souborů do jiného adresáře či flash disku při nebo spouštění fotoalba s určitou sadou fotek se mi to zdá výhodnější :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    AsciiWolf avatar 16.4.2012 14:39 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Například pro SFTP/SCP či SMB se MC docela hodí, jinak rovněž používám čistě shell...
    Dalibor Smolík avatar 16.4.2012 15:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    SMB mě docela zajímá .. při stisknutí F9 - Levý bylo dříve na výběr FTP spojení, shellové spojení a SMB, to teď zmizelo. Jaká je dneska možnost?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.4.2012 09:34 Adasdasd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    A naco ten JXP komander ked je Double Commander????
    16.4.2012 18:55 agfacolor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    svine se maj dobre za kazdeho rezimu, rekl si Jilek na podzim 1989 a sbalil si batoh.
    16.4.2012 22:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    svine se maj dobre za kazdeho rezimu, Heslo vylityho dada. Ma to v ty palici fakt vyhrably i sladikem zimou a pasackem prasat m-trainem :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2012 23:50 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Myslím že by jsi měL radši navštívit pana Smolíka a zanotovat si o těch sviních osobně. :-)
    17.4.2012 00:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ládíku, že to máš vygumovaný v tý vylitý palici, o tom svědčí tvůj bolševický projev.:-) Takových projevů, jsem četl slyšel a bolševických chytroušů, jako si ty, dad, nebo pasáček prasat viděl, že Labe bych jima v Hamburku zahradil. Se Smolíkem se sejdu, hned jak se dá dohromady. Nedělej si vrásky. Jdi vymýšlet nějakou bombu, ať udivíš svět. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.4.2012 00:37 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Ty máš teda SS dobe rozpracovanýho. Dokonalá ovečka, :-))))
    17.4.2012 18:14 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    že to máš vygumovaný v tý vylitý palici

    Tak nesmíš zase furt tak důsledně a všude aplikovat "podle sebe soudím tebe". To že máš vylitou kebuli neznamená, že jí nutně musí mít i ostatní. Chlastu sice opravdu rozumíš, páč se mu soustavně věnuješ aktivně a i pasivně neustále, to ti nikdo nebere, ale ty soudy si můžeš nechat od cesty.

    Já soudím, že si už z toho kapitalismu definitivně zpičovatěl, dědku. Že je to celkem vděčné téma pro různé Lučery a Žmolíky není zas až tak překvapující, ale že tu diskutují i jiní, to už je opravdu zarážející.

    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 00:18 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Myslím si, že tě už ta vulgarita přešla. Já k tomu nemám co dodat.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.4.2012 00:35 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    No to se nedivím že k tomu nemáte co dodat. 1) Jsem nebyl vulgární k nikomu z vás dvou JJ a SS pouze ironický vuči sobě samému a možná dadovi(dade promiň). 2) Je paráda Vás dva JJ a SS vidět v Tandemu. :-) 3) Ve vašem věku by jste už konečně mohl začít chápat psané slovo a význam slov a vět a pochopit sebeironii. 4) Přeji mnoho úspěchu na poli ekonomických rozpravm slušných dialogům umravnování vulgarit.
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 00:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    1) Jsem nebyl vulgární k nikomu z vás dvou
    Jestli je to tak, nepoznal jsem to z toho textu (a souvislostí z předchozích diskuzí). Tak se omlouvám. Kdo je to SS? Už asi fakt blbě chápu ..
    4) Přeji mnoho úspěchu na poli ekonomických rozpravm slušných dialogům umravnování vulgarit.
    Jo, díky :-) a vulgarity neumravňuji, pokud se nikdo nenaváží do mne (bez předchozího vyprovokování).
    Až budu na tom lépe, slibuji, že se polepším i v tom chápání. Čestný pionýrský! (nebo skautský?) Dobrou noc! A neberte to vážně. Trochu se musím rozptýlit.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.4.2012 01:01 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    ss je hadanka. Přijdete na to sám. :-)
    Dalibor Smolík avatar 17.4.2012 08:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Raději nechci ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.4.2012 18:18 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Já vim, co to je. sS je soudruh Smolík :-D )))
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2012 22:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    . .. ...běž si zašukat s tesařem!!!
    Smolík je soudruh asi jako já volič ODS, tečka, tečka, tečka... .. .
    Dalibor Smolík avatar 18.4.2012 00:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    .. nebo člen ochranných oddílů, chápu ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.4.2012 00:48 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    tak to jste vedle jak ta jedle. :-)
    17.4.2012 16:46 Rudolf Slansky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Vážení súdruhovia, milé súdružky,

    Názory tohto "blogera" sa neoplati nielen že čítať ale ani nabudúce otvárať, toľko oportunistických, vykorisťovateľských, štvavých a buržoáznych lží a poloprávd vymyslia už asi len na Volstríte...
    18.4.2012 11:08 asd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu

    https://sites.google.com/site/videostar2012/kalousek

    zajímavé čtení ...

    ... teď ještě kolik je na tom pravdy :-/

    18.4.2012 18:26 Rudolf Slansky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    19.4.2012 00:37 J.A.Komenský
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Koukám, žes nezvlád ani Informatorium školy mateřské.Určitě máš jen mlhavé představy o slovenské gramatice.:D
    19.4.2012 07:26 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Možno preto, že to nebola škola hrou...
    19.4.2012 09:17 J.A.Komenský
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    njn,je zde více takových VŠEVĚDŮ
    27.5.2012 21:55 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko jen díky kapitalismu
    Abíčko vzniklo z Linux Hardware a jeho vznik byl čistě altruistický - umožnit sdílení znalostí o podpoře hardwaru v Linuxu. A kdybych chtěl, mohlo zůstat čistě nekomerční. Pak by se ale těžko mohlo výrazněji rozvíjet a konkurovat rootu.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.