abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 726 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.

    12.6.2008 21:25 | Přečteno: 1344× | Ani zbla | poslední úprava: 12.6.2008 21:57

    Jagged Little Pill bylo jedno z prvních cédéček, co jsme s bráchou vlastnili, žádné jiné jsem neslyšel tolikrát. Přesto, vždycky když se k němu vrátím, objevím něco nového. Je to ona vzácná kombinace chytlavé, ale neohratelné muziky. A navíc, kdo neměl puštěný Your House na plné pecky, neulítával na každém zakolísání hlasu a neplakal při tom bolestí, nemá srdce ;-).

    Naopak si pamatuju, že její další album, Supposed Former Infatuation Junkie, se mi ze začátku vůbec nelíbilo. Napoprvé mě chytlo snad jen Thank U, India. Ale po naposlouchání musím říct, že je to asi její nejlepší album vůbec. Ulítávám obzvláště na So Pure.

    Albu Under Rug Swept jsem nikdy příliš na chuť nepřišel, So Called Chaos poslouchám častěji, ale na první dvě alba to prostě nemá.

    Co mě ale velmi příjemně překvapilo, bylo znovuvydané Jagged Little Pill, tentokrát s přívlastek Acoustic. Předělávat něco, co mělo ve své době fenomenální úspěch, je dost na pováženou. Ale v tomto případě je výsledek úžasný - mladické texty zpívané s nadhledem zralejší ženské, to je prostě bomba. Jeden můj kamarád si myslí, že se zpěvačka v tomto albu zbytečně předvádí (jako nějaká puberťačka v novácké pěvecké soutěži), ale já si to fakt nemyslím.

    Letos Alanis vydala další placku (nebo torrent?) - Flavors of Entanglement. Než se to stáhlo, dal jsem na rozjezd pár starších kousků, třeba You Oughta Know a četl jsem si při tom texty - což je bezva způsob, jak v ohrané písničce najít něco nového (a ne jen "And are you thinking of me when you fuck her?", i když, žádná jiná zpěvačka neumí zazpívat Fuck tak rajcovně a přitom vkusně:-).

    Celý tenhle zápisek tvořím pod dojmem z první písně z nového alba - Citizen of the Planet. Když to začalo hrát, zarazilo mě komplikované aranžmá, trochu orientální zvuky navozující takovou "planetární" atmosféru. Ale trochu nuda, už jsem přemýšlel, jestli to není nějaká nevyhnutelná cesta zralých zpěvaček (a neskončí to brilantní sterilitou Celine Dion). Chyba lávky! Ta píseň v následující minutě ukáže takovou dynamiku, že jsem začal poskakovat po pokoji. Úžasné, něco tak překvapivého jsem neslyšel snad roky! Tohle mám fakt rád, když se můj oblíbený umělec posune kousek dál a ukáže to i mně.

           

    Hodnocení: 73 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.6.2008 21:33 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    Nejvickrat jsem slysel album Wszystkie sztandary... (nazev je prilis dlouhy) od, bohuzel jiz neexistujici, skupiny Guernica y luno. Tohle album konkretne jsem poslouchal velmi casto snad dva roky. Slysel ji jeste nekdo?
    13.6.2008 14:25 lo0m
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    nečekal bych, že se tady o tomhle polskym anarchopunku dočtu :-)
    pools avatar 12.6.2008 22:55 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    To já poslední dobou dost ujíždím na KT Tunstall, a to tak, že po jejím objevení asi před měsícem už vlastním takřka všechno co kdy vydala ve sběratelských edicích ;-)

    woo-hoo, woo-hoo...
    Vivre libre ou mourir!
    13.6.2008 00:03 HNT
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    Husi kuze a mrazeni skoro cele album, clovek ji to proste veri... thx Alanis
    13.6.2008 10:59 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    No nevím, pustil jsem si na youtube zmiňovaný Your House a přijde mi to po hudební stránce jako tuctový pop, který je dobře zazoívaný, ale tak nějak bez něčeho, zde popisovaného, neoposlouchaného.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    alblaho avatar 13.6.2008 13:07 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    Takhle můžeš shodit ze stolu libovolnou hudbu. Jestli se ti to nelíbí, tak prosím, já mám taky věci, co se mi nelíbí.

    Zrovna u toho Your House bych ale doporučil nějakou kvalitnější nahrávku. A ta písnička je v originále acapela, jenom samotná šťastná a posléze zoufalá holka vloupaná v bytě :-)
    13.6.2008 11:28 distractor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    kelly femily jsou stejně nejlepčí
    13.6.2008 14:26 lo0m
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    nová Alanis mne taky baví, ale nedá se nic dělat - noví H2O jí válcují :-)
    13.6.2008 15:13 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miluju Alanis Morissette. Je úžasná.
    trochu míň špatná popová hvězdička, pokud se rád zaposloucháváš do krásného hlasu a jeho vybrací, zkus Mari Boine. Její koncert v Akropoli povazuju za jeden z nejlepsich hudebnich zazitku co jsem mel.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.