abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila

    7.9.2006 16:06 | Přečteno: 2146× | politika | poslední úprava: 7.9.2006 22:43

    Po českém internetu řádí pedofil! Komunikuje anglicky a okukuje bezbranné dětičky přes webkameru! Zneužívá k tomu komunikační systém (a stejnojmenný program), populární ICQ. Bdělá policie se chystá k akčnímu zásahu...

    Tyto pitomosti a ještě nějaké jiné vás asi začnou napadat, nebo by napadat měly, při čtení titulku a článku z deníku Mladé fronty Dnes, který se při každé příležitosti pyšní svou údajnou seriozitou: Česká policie poprvé hledá pedofila z ICQ. Pod článkem je podepsán Ondřej Tolar, ale takovéto "klikací" články s bulvárními titulky s naprosto scestným obsahem nejsou v tomto listu žádnou výjimkou. Na superpopulární vlně zájmu o "pedofilii" se jistě brzy ráda svezou i další média, a tak nezůstaňme pozadu.

    K věci samé se dá říci jen málo. Jakási dvanáctiletá dívka údajně kontaktovala redakci MF Dnes s tím, že byla obtěžována prostřednictvím komunikačního programu ICQ. Zneužití mělo spočívat v tom, že ji jakýsi neznámý muž, s nímž si chvilku povídala anglicky, vyzval k zapnutí webkamery a poté k svléknutí trička. Dívka pak projevila překvapivě více inteligence než redaktoři MF Dnes a prostě komunikaci ukončila. Samo o sobě naprosto běžná situace v internetové komunikaci přes protokol ICQ, webové chaty nebo i e-mail. Ne tak pro aktivisty z Mladé fronty Dnes.

    Nakonec, horké politické léto je pryč, napínavý souboj mazlík Topolánek vs. ďábel Paroubek je zhruba na měsíc passé, a tak přišel čas vytáhnout po nafouknutých skandálech s bankovními konty čtenářsky bezkonkurenčně nejatraktivnější téma sexuálních úchylek, konkrétně pedofilie. Trapnost uchopení tématu však připomíná "odposlechy" poslanců blahé paměti volajících si nevědomky do vlastních hlasových schránek.

    Tak především je služba využívající komunikačního systému ICQ naprosto anonymní. Na webových stránkách firmy, která tuto službu poskytuje, si prostě založíte účet, obdržíte UIN (univerzální internetové číslo, mimochodem, také odsouhlasíte, že je vám více než 13 let) a pod tím se pak pomocí programu ICQ (nebo jiných programů schopných komunikovat tímto protokolem, lze se také připojit přes webovou stránku) můžete kdykoliv přihlásit. Jediná vaše identifikace je jedinečné přidělené číslo a to, co si o sobě napíšete do osobního profilu.

    Samozřejmě, že jsou naivkové, co si vypisují veškeré formulářové údaje, pravé jméno, adresu, rodné číslo, velikost bot a snad i čísla kreditních karet. Někteří také umisťují do profilu atraktivní sexuálně vyzývavé fotografie (občas i své vlastní) - zkrátka, vše je dovoleno a kontrolovat se to nedá ani náhodou. Že se tedy oné údajné oběti dálkového zneužívání přihlásil "neznámý muž" je stejně tak pravděpodobné, jako že to mohla být "neznámá žena". Záleži na tom, kdo se za co právě vydával.

    Na to, že novináři s neotřesitelnou tupostí zaměňují sexuologický pojem pedofilie s pohlavním zneužíváním nezletilých, ba co víc, činí tyto dva pojmy v populární zkratce totožnými, jsme všichni tak dávno zvyklí, že už to nikomu ani nepřijde. Pedofilie je přitom pojmenování sexuální orientace podobně jako homosexualita nebo heterosexualita. Pedofil se cítí sexuálně přitahován osobami s nevyvinutými sekundárními pohlavními znaky, nic víc a nic míň, tedy převážně dětmi.

    Jestli se z pedofila stane pachatel trestného čina pohlavního zneužívání nezletilých není až tak záležitost jeho sexuální orientace, ale jeho konkrétních činů. Je to sice vzhledem k povaze pedofilie pravděpodobnější než třeba u homosexuálů (jak je to dávno, kdy bylo slovo homosexuál synonymem pro zvrhlíka a znásilňovatele nevinných chlapečků?), ale fakt z kriminálních statistik, že naprosté většiny trestných činů pohlavního zneužívání dětí se dopouštějí sexuologicky "normální" heterosexuálové, velmi často rodiče a nejbližší příbuzní zneužívaných dětí, je neoddiskutovatelný.

    Skuteční pedofilové se nadto dostávají k soudu často za jednání, které je charakterizováno jako zneužívání jen díky zákonné patnáctileté hranici, případně v roli učitelů, trenérů či oddílových vedoucích, kteří podle zákonů "zneužívají" nicnetušící nevinné svěřence. Pedofilové totiž bývají díky své schopnosti soucítit s dítětem v těchto povoláních velmi úspěšní. Na rozdíl od výše uvedené daleko největší skupiny pachatelů pohlavního zneužívání dětí se totiž pedofil už z principu své orientace málokdy odhodlá k jednání proti vůli dítěte, natož aby mu vědomě ubližoval.

    Pedofilové se také málokdy upínají na vzrostlejší děti, které mají rozvinuté sekundární pohlavní znaky a vypadají spíše jako mladí muži nebo mladé slečny, což by v článku MF Dnes popisovaná dvanáctiletá dívka být spíše mohla, dnešní dvanáctiletí mají tělesné proporce jako mívali před dvěma generacemi teprve šestnáctiletí či sedmnáctiletí. Pro novinářskou tupost přisuzující pedofilii každému, koho přitahuje prsatá čtrnáctka, jen protože je "pod zákonem", je tohle ale příliš složité uvažování.

    Za zmínku také stojí úvaha, proč je pedofilie pro jinak "normální" většinově heterosexuální publikum tak atraktivní téma. Stejně jako otcové, strýcové, dědové a bratři (někdy i matky) sexuálně zneužívající děti si představí pod pojmem pedofilie fantazie o sexu s dětmi nikoliv jako s dětmi, ale s jako povolnými malými dospělými. Léčí si tak často svou sexuální frustraci ze setkání s rovnocennými partnery, na které často nestačí a s nimiž si lidé zneužívající děti nevědí rady. Faktor využítí moci (např. otce) nad bezbranným a bezmocným dítětem hraje také svou roli.

    Paradoxně tohle jsou důvody skutečným pedofilům z principu cizí, ačkoliv mezi všemi skupinami lidí se najdou černé ovce. Pravděpodobnost, že vaše dítě zneužije anebo mu ublíží učitel nebo trenér s pedofilní sexuální orientací, by mohla ležet řádově níže, než že mu takto ublíží vlastní otec (strýc, bratr) - jak potvrzují kriminální statistiky.

    Tohle všechno by mohla Mladá fronta Dnes publikovat, tohle všechno je dostupné z všeobecně přístupných pramenů. Namísto toho se patrně z marketingových důvodů věnuje jako správný bulvár rozmazávání hovna a vytváření kauz tam, kde nejsou. Platí to jak o komunikačním programu ICQ, tak o lechtivé a atraktivní téma pedofilie pro "normální" většinové heterosexuální publikum. Pravděpodobnost, že se v popisovaném případě jednalo o "pedofila", je tedy asi tak stejná, jako že se jednalo o homosexuála, a také stejně tak málo relevantní.

    Potvrzuje se tak vytrvale budovaný dojem, že pečlivě udržovaná míra ignorance a neschopnosti hodnotit informace je nezbytnou kvalifikací pro novináře MF Dnes. Občané, kteří mohou být postiženi v následných "honech na čarodějnice", tak mohou jen doufat, že policie, na kterou se snaživí novinářští aktivisti s takovými hloupostmi obracejí, prokáže aspoň tolik inteligence jako zmiňovaná dvanáctiletá "oběť" a komunikaci s pitomci promptně ukončí.

    psáno pro eXtempore.cz

           

    Hodnocení: 86 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.9.2006 17:18 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Jen bych podotkl, že podobná posedlost bulvárem není vlastní pouze pisálkům z iDNES. Najdeme ji všude. Jedno, jestli koukneš na lidovky.cz (a jejich článek o Natasche, kterou "sledovali dva miliony") nebo BBC, kde se zase pídí po kousači myších hlaviček...

    A co teprve státem sponzorovaný bulvár, který má v poslední době za následek například zákaz nošení nápojů do letadel. Koho zajímá, že tu tzv. tekutou bombu z žádného maskovaného energy drinku vyrobit nejde...
    7.9.2006 17:49 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    A co teprve státem sponzorovaný bulvár, který má v poslední době za následek například zákaz nošení nápojů do letadel. Koho zajímá, že tu tzv. tekutou bombu z žádného maskovaného energy drinku vyrobit nejde...
    Když v tom článku zmiňují mobilní telefony, docela by mě zajímalo, jaká je šance na pronesení mobilního telefonu plného semtexu na palubu.
    8.9.2006 00:01 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Nevím, nicméně když jsem letěl do Brisbane, tak jsem měl v baťůžku (který jsem měl u sebe na palubě) nůžky, kombinačky, kružítko a zavírací nůž. Omylem, prostě jsem je tou dobou měl stabilně v tom baťůžku a zapomněl jsem na ně. Všimli si jich až při celní kontrole v Brisbane. ani při nasedání do letadla ve Vídni, ani při výstupu v Dubaji (kde jsme opustili i letiště), ani při opětovném nasedání další noc v Dubaji, ani v Singapouru... v Brisbane u celní kontroly mi to nechtěli věřit, že prý to není možné.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    8.9.2006 08:29 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    To se tedy dost divím. Ještě se mi nestalo, aby něco (byť jen vzdáleně) podobného prošlo - a to ani před 9/11.
    9.9.2006 16:06 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Ono možná to bylo tím, že jsme letěli s Emirates... nevím.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    7.9.2006 23:04 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Jen bych podotkl, že podobná posedlost bulvárem není vlastní pouze pisálkům z iDNES. Najdeme ji všude.
    Ani tak nevadí honba za senzací, ale spíš ta upachtěnost, s jakou se pokoušejí vyrábět senzace z ničeho. Jako v případě "internetového pedofila" ... to dokonce vypadá jako cílená dezinformace. Měli bychom prostě předpokládat, že stejného druhu jsou "informace" i z oblastí, o kterých nevíme vůbec nic, např. z medicíny, vojenství, zahraniční politiky... Takové noviny jsou pak dobré jen na podpal (vlastně ani už tohle ne, ono to moc nehoří).

    Například podobně "odborné" budou asi (dez)informace o té slavné americké základně, soudě podle stylu zpravodajství vystačí si autor článku s několika hesly, předem určeným efektem, který má vyvolat a z toho se snaží za vydatné pomoci vlastní hlouposti sesmolit něco, co pak šéfredaktor ochotně pustí (protože je stejně tak hloupý?).

    Je dnes opravdu kvalifikačním předpokladem novináře nevědět nic o ničem a neumět a nechtít si to ani zjistit?
    7.9.2006 23:28 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Většina lidí raději bere než dává a novináři jsou koneckonců lidé jako všichni ostatní. Takže většina novinářů si na jednu stranu ráda hraje na "hlídací psy demokracie" a dělá ze sebe nadlidi, kteří smějí kdykoli kamkoli a mohou dělat věci, za které bychom my, prostí smrtelníci, byli potrestáni; ale už odmítají akceptovat druhou stranu mince: že velká práva nemohou fungovat bez nejméně stejně velké zodpovědnosti. A platí na všech úrovních. Třeba u nás na basketu se pravidelně vsomruje nejméně deset lidí na novinářskou průkazku, aby nemuseli platit (velmi lidové) vstupné. Tak třikrát za sezónu se stane, že aspoň jeden z nich dorazí na pozápasovou tiskovku, většinou nikdo. Článek vyjde jeden - a to od člověka, který tam stejně nebyl, protože musí jako součást své pracovní náplně napsat "referát" ze všech šesti zápasů kola. Všichni ti "novináři", kterým bylo zatěžko zaplatit lístek, asi teprve sbírají zkušenosti nebo co… Když to takhle funguje v malém, nedělám si iluze o morálním profilu novinářských hvězd, které dělají velkou politiku.
    7.9.2006 23:53 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Nehořej, už ani nehořej. "Volací" titulky jsou strašný, pravidelně mne vytáčí.

    Články ale kontroluje spíš editor, nežli šéfredaktor. Editor má každý den před sebou prázdnou stránku a tu musí za pár hodin zaplácat něčím z toho, co mu redaktoři donesou.

    A všichni jsou tažený k tomu, získávat senzace. A protože nejsou, tak se vyrábí z ničeho a dobarví se to patřičným titulkem.

    Nejprodávanější je Blesk. A tak je vzorem jak to dělat. Blbý, bulvární... úspěšný. Takový BBC skoro nikdo neposlouchal. Evropa 2, nebo jak se to jmenuje, to je progresivní, úspěšný... blbý, ale kupovaný artikl.
    8.9.2006 00:11 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Editor má každý den před sebou prázdnou stránku a tu musí za pár hodin zaplácat něčím z toho, co mu redaktoři donesou.
    Tak trochu tragika moderního média. Už dávno není proto, aby nějakou informaci "zprostředkovalo" (mediare), ale cílem média je informace produkovat stejně jako se produkují jiné křápy ne proto, že je někdo potřebuje, ale aby se mohli někomu prodat (+ reklama, která musí toho někoho přesvědčit, že je vlastně potřebuje, sama matka cílené dezinformace).

    Doufejme, že už hodně brzo plošné TV-vysílání a plošné "deníky" apod. zajdou na úbytě a budoucnost bude patřit výběrovým produkcím (tj. lidi si budou sami vybírat, co chtějí a nechtějí).
    wake avatar 8.9.2006 00:37 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    hehe. to by offsem nesmelo platit, ze "dav xce byt klaman". proboha, to co pisou v sipu nemuze za informaci oznacit snad ani jeho ctenar... ;-)
    Tento příspěvek má hlavičku i patičku!
    8.9.2006 07:55 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Ono je to možná ještě horší. Oni to lidi tak chtějí, respektive se to naučili chtít. Noviny jsou v první řadě zboží. Pokud nemají mecenáše, který je platí. Pak jsou ale hlásnou troubou mecenáše. Také se může najít mecenáš -- mudrc, který bude platit noviny za objektivitu, i kdyby mu byla nepříjemná, ale takových bude pomálu. A lidi kupují senzace. Jejich prodejci jim je dodávají. Novináři vytváří touhu po senzacích a té se stávají otroky. Někteří pijí na žal z toho, že píší hovadiny. Jiným to vyhovuje -- nic jinýho neumí.

    U tohoto zboží, novin, se velmi rychle pozná úspěch. Zavádějící i falešná informace nevadí -- prodá se. Ale pokud v jedněch novinách nevyjde informace o tom, že pornohvězda si nechala zvětšit prsa a ostatní noviny jí budou mít, šéfredaktor seřve editora, ten případně redaktory.

    Když redaktor zaslechne v hospodě, že se přemnožily myši, tak to hnedle prskne do novin, než je předběhne konkurence. Aby se to četlo, bude to mít nadpis "Hrůza přichází z polí", "Ústecku hrozí hladomor", nebo podobně. Kdyby celou věc chtěl pojednat seriozně, tak je to na měsíc práce a bude z toho objektivní, tedy nezáživný, neprodejný článek.

    Ani nejlepší novinář všemu nerozumí, má tedy své zdroje, které mu dodávají informace, případně radí, o co tak jde. Příklad který mám z první, tedy své ruky (možná jsem už psal?). V horách spadne horolezec. Média volají panu XY, což je v pořádku, on tomu vcelku rozumí, aby si zjistili o co tak asi může jít. A já mám pak telefon od onoho pana XY: "Prosím tě, já jsem už týden v horách, teď mi volali, za chvíli budou zase, nevíš co se to stalo, co jim mám říct?" A protože já vím taky kulový, ale jsem alespoň u počítače, proženu Googla a ty zprávy z bulváru, pochytaný po hospodách, mu přečtu do telefonu. On si něco domyslí a řekne na telefon jim a je to. Z toho vznikne zpráva v renomovaném médiu. Ale já marně přemýšlím, jak by to měli dělat líp! Reálně. Kde seženete to stádo seriózních spolupracovníků (neplacených) kteří vám ihned, kdykoliv podají správné informace? Když bude něco o zahrádkách, voláte na Svaz zahrádkářů. Ale tam třeba mluvíte s tajemníkem, který má na starosti web a nerozezná mrkev od kedlubny a navíc má v sobě právě deset piv. Jak to chodí u těch velkých zpráv nevím z první ruky, ale předpokládám, že se to také loví po všech možných užvaněných pátých tajemnících, protože hlavní boss se nebaví a nebo se ví, že bude záměrně klamat. Leda si všechno ověřit, nespěchat do uzávěrky... ale kdo to bude kupovat? Pár lidí z toho bude nadšených, ale za chvíli to krachne na nezájem. Lid chce krev, sex, skandály, senzace.
    8.9.2006 02:10 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    (vlastně ani už tohle ne, ono to moc nehoří)
    To bude rukama, noviny hoří dobře. Na podpálení něčeho výborný materiál, nehrozí, že člověk zničí nějaké důležité informace.
    Quando omni flunkus moritati
    8.9.2006 07:07 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Rajcenkerecht nám budou povídat! :-) Já zatápím celou zimu každý den po mnoho let, hořlavost papírů mám "v paži". Není to ono. Jó bolšvický Rudý právo! To byl fajr! Mladá fronta nikdy pořádně nehořela a vynálezce toho lesklýho šmejdu bych... upálil! :-) :-)
    8.9.2006 10:38 Cohen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Diskuze k základně na našem území.
    8.9.2006 09:48 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Jen bych podotkl, že podobná posedlost bulvárem není vlastní pouze pisálkům z iDNES. Najdeme ji všude. Jedno, jestli koukneš na lidovky.cz ...
    IDnes (rozuměj Mladá Fronta) a Lidovky (Lidové noviny) mají stejného majitele. Internetové verze obou možná i běží na stejném serveru. Zkus si pustit `host www.lidovky.cz`, nebo třeba `ping www.lidovky.cz`.
    JiK avatar 7.9.2006 17:22 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Dobry blogspot, jen zbytecne dlouhy. Byt to o polovinu kratsi bude to 4x lepsi. A Topolanka s Paroubkem bych do toho netahal, kdyz ted chytaj ty pedofily, nekteri soudruzi by mohli prijit o predsedu, ze?
    7.9.2006 17:54 zenek | skóre: 8 | blog: Hello_world
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    mírně off topic: Protokol ICQ se jmenuje Oscar... Ne, že by na tom záleželo, ale když už jsi napsal "stejnojmenný program", tak mě to trochu zarazilo. :-)

    Jo a ICQ smrdí :-)
    Stop Skype Plague. , moje Jabber ID: zenek.k@jabbim.cz. Nejlepší XMPP server. DRM.
    7.9.2006 19:02 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Já si vždycky myslel, že Oscar je jeho nedokonalá open-source implementace.
    Only Sith deals in absolutes.
    7.9.2006 22:42 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    mírně off topic: Protokol ICQ se jmenuje Oscar...
    Hm, vypadá to, že ano, ačkoliv na spoustě míst se člověk dočte o "protokolu ICQ" (např. česká nebo německá Wikipedie...). Dám tam tedy "systém" (snad je to dostatečně univerzální :), přece jen ty opensource programy nejsou ICQ program a OSCARA tam plést nebudu, když je to teď Vodafone :D

    Každopádně díky za upozornění :)
    Heron avatar 7.9.2006 18:35 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Asi před týdnem jsem v TV zaslechl, že na nějaký web pro děti (co to je?), se údajně přihlašuje takypedofil a má tam oplzlé řeči atd. Reportáž si jistě dokážete představit. Co mě ale překvapilo je, že provozovatel webu chce danou osobu vystopovat a předat policii (a jako důvod si mluvčí provozovatele vymyslela naplnění skutkové podstaty trestného činu ohrožování mravní výchovy mládeže). To by mě zajímalo, jak ho chytí a jak mu to budou chtít dokazoval. Možná by chtělo dané mluvčí ukázat co všechno na internetu je (a k čemu mají návštěvníci jejich webu - tedy asi primárně děti - přístup).
    8.9.2006 10:40 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Ehm, když mohl být někdo odsouzen za neuctivé výroky o svém voleném zástupci an diskusním fóru...
    8.9.2006 12:28 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Pokud si vzpomínám, tak to bylo za neuctivé výroky o úředníkovi, tedy nikoliv volenému zástupci. Navíc není jisté, jestli to ten člověk vůbec udělal.
    Quando omni flunkus moritati
    8.9.2006 14:21 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Pokud si vzpomínám, tak to bylo za neuctivé výroky o úředníkovi, tedy nikoliv volenému zástupci. Navíc není jisté, jestli to ten člověk vůbec udělal.
    Hmm, možná to byl úředník a nikoliv radní, ale to není podstatné. Podstatné je, že skutečně nebylo jisté zda to udlělal, ale soudce si s tím moc hlavu nelámal.
    8.9.2006 16:45 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Celé tohle je na palici. Pokuta až 50000Kč hrozí člověku, který se hanlivě vyjádří o úřadu nebo úředníkovi.

    Tudíž, když řeknu, že ten a ten úředník je flákač, protože..., můžu dostat flastr, i když to, co jsem řekl (nebo napsal), je pravda.
    Quando omni flunkus moritati
    Dalibor Smolík avatar 8.9.2006 08:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak Mladá fronta Dnes honí internetového pedofila
    Tak nevím, jestli nejde o kachnu. Dvanáctiletá dívka, plynně korespondující anglicky, umí si zapnout webovou kameru, ve vhodném okamžiku přeruší hovor s pedofilem a ještě to nahlásí na patřičná místa, aby případ došel publicitě. Prostě superdívka. Jen jestli to někdo z novinářů nebo lidí kolem případu "Kulínský" trochu nepřikořenil ...:-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.