abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.04.28 s kódovým názvem Time After Time svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) a nová verze 7.24.0 souvisejícího frameworku MLT Multimedia Framework. Nejnovější Shotcut je vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:33 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:22 | Zajímavý článek

    V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    27.4. 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 45
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 878 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Občas není od věci vyslovit něco, za co se upaluje nebo ukamenovává. Nic není totiž tak jednoduché, aby byla pravda vždy jediná a na první pohled zřejmá.


    NAVRCHOLU.cz
    Aktuální zápisy

    Spammeři jsou nepoučitelní

    13.8.2008 00:21 | Přečteno: 2201× | Ze života

    A Štěpánka Kurková zvláště. Zjevně jí nestačí, že na základě mého bonzu dostala pokutu od ÚOOÚ. Nyní už neposílá spam z adresy na Seznamu (kterou jsem pochopitelně zablokoval na serveru ještě dřív, než jsem odeslal udavačský report), nýbrž používá vlastní doménu, což lze považovat za demonstraci klidného svědomí (a možná za notnou dávku naivity).

    Objednali jste si zasílání nějakých zpráv o školení, konferencích atd.? Asi ne. Já také ne, přesto jsem opět jednu dostal, a nejsem sám. Že příslušná adresa (resp. celá doména) okamžitě putovala na blacklist, nemusím snad připomínat. Spíš mě fascinuje drzost, s jakou tato již potrestaná spammerka postupuje.

    Další bonz posílat nebudu, stejně by to vyřídili až za x měsíců a silně pochybuji o tom, že by využili celé pásmo výše pokuty podle § 11 a 12 zákona 480/2004 Sb., tedy až do 10 milionů Kč. Stejně tak naprosto nemá smysl kontaktovat provozovatele odesílajícího SMTP serveru (tedy O2), protože podle mých zkušeností nikoho nezajímá, že přes jeho servery tečou masivní dávky spamu (a že se také může dostat do blacklistů a podobných databází).

    I když máme vlastně štěstí. Štěpánka Kurková pravděpodobě není typem člověka snažícího se vytěžit ze spamu snadné velké peníze - spíše to tipuji na akt zoufalství, neschopnosti získat zákazníky čestnější cestou. Buďme tedy rádi, že je to ještě takhle dobré, že se nás nerozhodl obtěžovat někdo, kdo tomu skutečně rozumí a kdo nasadí mnohem vytříbenější metody na protlačení mnohem horšího spamu do našich schránek.

           

    Hodnocení: 92 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    13.8.2008 00:59 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    A coz si takhle objednat na fiktivni lidi nejaky to zbozi za velky prachy. Pak bude mit provozovatel docela problem zjistit, kdo je vlastne skutecny zajemce a kdo fake. Mozna si pak priste rozmysli, jestli bude spamovat.
    13.8.2008 01:16 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Spameři mohou být v tomto státě zcela klidní. Od té doby, co se jim vyšlo vstříc ze strany našich zákonodarců už stačí, když spam splní znaky "nevyžádaného obchodní sdělení" a můžete si stěžovat max. na lampárně - je to totiž legální.

    Takže nebuďte autore článku naivní, já osobně bych dnes klidně odesílal milióny mailů po Česku a nebál bych se ničeho. Pokuty za spam byly omylem z dřevních dob, než to naši zákonodárci poněkud požehlili. Z hlediska právního není pro spamery v Česku problém, je to pro ně ráj.

    Klidně bonzujte na Úřady, vrátí se Vám pouze vysvětlení, že to není spam, ale nevyžádané obchodní sdělení, což je ok. A nazdar.

    Jediná obrana proti spamerům je zaplatit partu Ukrajinců, aby vysvětlili spamerovi, že jeho aktivita není žádaná. Právně totiž naši spameři fungují zcela legálně.
    Luk avatar 13.8.2008 01:51 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Spameři mohou být v tomto státě zcela klidní. Od té doby, co se jim vyšlo vstříc ze strany našich zákonodarců už stačí, když spam splní znaky "nevyžádaného obchodní sdělení" a můžete si stěžovat max. na lampárně - je to totiž legální.
    Mýlíte se - podívejte se na § 7. Stejný názor jako já má také ÚOOÚ, který Štěpánku Kurkovou pokutoval za spamování v době účinnosti dnešní podoby zákona.
    Klidně bonzujte na Úřady, vrátí se Vám pouze vysvětlení, že to není spam, ale nevyžádané obchodní sdělení, což je ok. A nazdar.
    Opět to není pravda. Všechna udání (celkem asi 3, z toho 2 na ŠK), která jsem na úřad poslal, skončila potrestáním spammerů. Psal jsem o tom v odkazovaném článku (včetně citace sdělení úřadu).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    14.8.2008 11:55 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Tak je zkuste udat dnes a skončí to tak, že se mnou budete ve všem souhlasit. Pokud chcete odkazovat na nějaký článek, prozradím tajemství: Věco se mění v čase a situace v čase t1 může být odlišná od situace v čase t2 (pro matematiky dodávám, že |t1-t2| musí být nenulové a pokud možno dostatečně velké).
    17.8.2008 18:04 slush | skóre: 9 | blog: slushuv_koutek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    To abych se dnes bal poslat kdejake firme nejakou nabidku. Podle stejne logiky se muze stat, ze kdyz poslu cizi firme nalezene pres vyhledavac zadost o vytvoreni webovych stranek pro moji firmu, budu narknut z rozesilani nevyzadane posty. Oni mi prece zadne svoleni k posilani mailu predem nedavali... Je to trochu na budku.

    Myslim, ze pokud nabidka od dane pani byla alespon trochu relevantni (tj. nabizela skoleni ci co v oboru, ve kterem podnikate/pracujete), nejedna se o klasicky spam (hromadne posilani necilene posty).
    freshmouse avatar 13.8.2008 09:12 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Klep, klep... Musím zaklepat, že mi téměř žádná nevyžádaná pošta nechodí. Na mém @gnome-cesko.cz účtu jsem si vypnul antispam (kdo ví, jestli tam neuvízly i vyžádané zprávy) a nic mi nechodí. Na @gmail.com (ten ale prakticky nepoužívám; je přesměrovaný na účet výše) mi chodí nevyžádané pošty kvanta, ale vše končí v koši.
    13.8.2008 09:41 Mortal | skóre: 26 | blog: mortals_log
    Rozbalit Rozbalit vše jen jednou
    nevyzadane obchodni sdeleni (legalni spam) mohou poslat jen jednou ne? a to jen pokud maji muj email z drivejsi komunikace

    me nedavno prisel spam s nabidkou od ceske firmy, na mail kam mi jeste zadny spam neprisel. To me rozcililo a chtel jsem jim odpovedet a vyhrozovat udanim a hazet kolem sebe paragrafama. Po prostudovani zakona a clanku na netu na tohle tema a podivani se do mail klienta (ze jsem jim opravdu jednou psal), jsem jim akorat napsal at me vyradi ze spamove databaze.
    V pekle jsou samé diskety a ďábel je velká disketová mechanika
    13.8.2008 18:00 Yokotashi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    treba by te pani kazdy z nas mohl poslat nejaky mail ... a nebo ji objednat nejake reklamni katalogy a takove sracky - papirovy spam ...
    14.8.2008 00:57 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    No, možná by to šlo dělat rovnou ve velkém stylu... taková webová aplikace, kam zadáš kontakt na spammera, a ona na webu vyplní několik tisíc formulářů objednávajících všechno možné... a samozřejmě, údaje o těch formulářích půjde přidávat a editovat jako na wiki... pěkné by to bylo :-) Myslím, že pak už by moc českého spamu nechodilo :-)
    ^D
    14.8.2008 09:42 Profesor Hrbolek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Hehe, to jsme dělávali za mlada, bylo pár stránek, na kterých se vyplnili údaje kamaráda a za nějaký ten týden začal být zasypáván papírovým spamem z Texasu či Yokohamy. To byly časy. :)
    Voty avatar 14.8.2008 10:44 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Nemas nejaky tipy jeste schovany? Potreboval par reklamich papiru nekomu poslat :)
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    14.8.2008 10:58 Profesor Hrbolek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Nemám, už jsou to roky zpátky, tak rok 2000, to jsem měl připojení do internetu jen pár týdnů. I mně by se to občas hodilo :)
    cynic_asshole avatar 14.8.2008 20:22 cynic_asshole | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Hovada :-), a co ten chudák poštovní doručovatel?
    Neznáš nějakou linuxovou distribuci pro Windows?
    frEon avatar 15.8.2008 00:02 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    dopad takhle
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Dalibor Smolík avatar 15.8.2008 08:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spammeři jsou nepoučitelní
    Tak tohle mně rozhodně nehrozí :-) Mám ty "svaly" na úplně špatných místech.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.