abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Atenát?..

    28.9.2012 21:54 | Přečteno: 1619× | Jen tak na okraj

    Nebo záminka? Pravděpodobně už někteří z vás zaregistrovali v posledních zprávách informaci o "atentátu" na pomazanou hlavu našeho státu Václava téměř svatého. Celé to však na mne působí jaksi podivně.

    Jistě, může jít skutečně o pouhou demonstrativní "popravu" kulkou z airsoftové pistole, ale co když jde spíš o nastrčeného panáka, jehož "zoufalý čin" se má ve skutečnosti stát záminkou k rozšíření policejních pravomocí?

    Podobnou akci si totiž podle mne lajzne pouze ten, kdo má 100% jistoty, že ho přitom ochranka neodpráskne. Magor, který by se skutečně rozhodnul takto vsadit svůj život, by totiž podle mne nepoužil hračku.

           

    Hodnocení: 47 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jendа avatar 28.9.2012 22:29 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Já to vnímám jako PoC útoku.
    29.9.2012 07:48 xmiku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Smyslem proof of conceptu by bylo ověřit, že stejný postup lze znovu úspěšně zopakovat. Toto ovšem předpokládá, že se budou zachovány podmínky, které panovaly v době experimentu. Něco takového je ovšem nepravděpodobné, přístup ochranné služby k ochraně prezidenta se nyní změní.

    Dělat PoC na atentát na prezidenta tímto způsobem je nesmysl, pokud ovšem smyslem nebylo dokázat to, že se útočníkovi může podařit uniknout.
    29.9.2012 19:07 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Když se objeví exploit, tak přijde oprava a exploit přestane fungovat - takže to je úplně stejné...
    28.9.2012 22:30 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Mě to docela potěšilo. Ne proto, že nemám Klause rád, ale protože z toho naše změ vychází jako taková sice možná zapařená a ospalá díra, ale mimořádně mírumilovná a vesnicky klidná v dobrém slova smyslu.

    Člověk s pisotlí přijde, "vystřelí", a nikomu se nic nestane. Klause se koukne ne rukáv saka, pak okolo...

    Zkrátka jsem z toho měl takový dobrý pocit, že nežijeme v blázinci, kde by se útočilo doopravdy. Násilí se sice děje, ale je to obvyklá kriminalita nebo takové ty rodinně-sousedské zločiny v afektu.

    Někdo může plácat, že jsme zbabělci, a nemáme hrdiny (hodně pomýlené řeči mimochodem). Já naopak oceňuju, že nejsme horlivci a nenecháváme se strhávat k násilným "velkým myšlenkám" (i ten norskej debil třeba tvrdí, že chtěl "burcovat" - aby mu kule ustrouhali, hajzlovi). Chvalabohu, "ťuk ťuk".

    28.9.2012 22:58 AMD Faunom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..

    Mě je to nějak tak... jedno. Ale náramně jsem se pobavil, jak Vendův samolibý, povýšenecký osvícenský výraz změnil po "postřelení" v tu podivnou grimasu a škleb, to bylo výborný :-D.

    Jinak kdyby ochranka dělala svoji práci, tak mohlo dojít celkem k tragédii. Ale oni nic nedělali a stáli tam jako jelita. To by byl ten mamlas už nejspíš po smrti. Tady v těchto případech zní rozkaz jasně, není čas přemýšlet kdo je kdo a zda je to pravá nebo plastová pistolka.Takhle je to jen humorná historka a ten ťulpas měl z pekla štěstí. Takhle jen Vendovi ošetřili bebí a hned zejtra si může dát s Jaklem a Hájkem čtyřhru :-D ))))

    28.9.2012 23:13 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Jojo, díky bohu, že to tak dopadlo.
    edois avatar 29.9.2012 01:03 edois
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Nejde jenom o ochranku, ono stačilo, aby tam byl kdokoliv se zbraní a ten mamlas to mohl mít za sebou úplně stejně - nutná obrana je nutná obrana (a útok nemusí nutně směřovat na osobu, která mu v rámci nutné obrany zabrání) a během těch pár (mili)sekund prostě nejde poznat, zda se jedná o pravou zbraň nebo ne, takže lze důvodně předpokládat, že se jedná o zbraň pravou.
    1.10.2012 13:19 Martin Seman | blog: mseman | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    keby tam bol niekto so zbranou (podotykam realnou), tak by jednal v rozpore so zakonom.
    Zakon zakazuje nosit zbran na verejne zhromazdenia, rozne sportove podujatia, atd.
    Aj ked by to samozrejme nemalo vplyv na posudzovanie nutnej obrany...
    Kazdopadne, chcel by som vidiet, ako by sa dany obranca prezidenta tvaril na sude, keby celoplast prevrtal posahanca
    strielajuceho z airsoftky a zlozil nezainteresovanu osobu.

    Tym som chcel v skratke povedat, ze aj keby tam niekto zbran mal, jednal by protizakonne
    a musel by to byt maximalny blbec aby ju v dave co i len tasil, nedajboze aj strielal.
    1.10.2012 14:31 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    keby tam bol niekto so zbranou (podotykam realnou)
    Co je to "reálná zbraň"? Tahle airsoftka je střelná zbraň kategorie D.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    1.10.2012 19:17 Martin Seman | blog: mseman | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    myslim si, ze prave toto potahovanie za slovicka bolo uplne zbytocne.
    uznavam, ze som sa mohol vyjadrit presnejsie, ale predpokladal som, ze s pochopenim problem nebude, ale co uz.
    takze pre vysvetlenie, "realnou zbranou" som myslel "ostru zbran".
    A kedze sa bavime o konkretnej udalosti, kde islo o maketu strelnej zbrane, tak snad tu nikto nebude miesat ze aj kuse, luky su letalne, atd.
    29.9.2012 12:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Jinak kdyby ochranka dělala svoji práci, tak mohlo dojít celkem k tragédii. Ale oni nic nedělali a stáli tam jako jelita. To by byl ten mamlas už nejspíš po smrti.

    Zajímalo by mě, jaké mají pro podobnou situaci instrukce. Střílet v davu lidí by vedlo ke zranění nebo zabití nevinných lidí. Nevím, jak je to u policistů, ale když občan v nutné obraně nechtěně zraní nebo usmrtí nezúčastněnou osobu, tak to jde na jeho účet. Každopádně měli atentátníka srazit na zem a další ochránci měli krýt Klause. Když i prezidentova ochranka jsou jelita, tak nevím, k čemu tu policii vůbec máme.

    29.9.2012 16:53 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    AFAIK je to podobne jako u normalnich lidi - vysetrovani a pokud inspekce dojde k zaveru, se slo o selhani, tak by meli pruser. Jinak vcera v Udalostech sef ochranky zminoval pripad pred 3 lety, kdy kdosi mel Klause v hledacku, oni meli na musce jeho a stejne nestrileli. Pokud se s tou pistoli tam neprochazel vytazenou a vytahl ji az tesne pred strelbou, jelikoz strilel z bezprostredni blizkosti, tak IMHO na streblu ochranka ani nemela cas. V takove situaci je IMHO mnohem efektivnejsi se pokusit utocnika srazit (nebo Klause, idealne oboji).
    29.9.2012 20:06 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    V takove situaci je IMHO mnohem efektivnejsi se pokusit utocnika srazit (nebo Klause, idealne oboji).

    Přesně tak. Stačí si přečíst třeba o atentátu na Reagana. Hinckley vystřelil šest ran za necelé dvě sekundy, tomu se nepodařilo zabránit. Ale agenti okamžitě kryli Reagana vlastním tělem a natlačili ho do auta, zatímco další agent zalehl střelce. Dole je i odkaz na video, stojí za shlédnutí, jak pracují opravdoví profesionálové. Naši ňoumové by měli být okamžitě vyhozeni, takoví policisté jsou zcela k ničemu.

    30.9.2012 11:03 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Naši ňoumové byli dobří akorát na ježdění velkou rychlostí po jakékoliv silnici, protože je to přece nutné kvůli bezpečnosti... :(
    Dalibor Smolík avatar 29.9.2012 22:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Když i prezidentova ochranka jsou jelita, tak nevím, k čemu tu policii vůbec máme.
    Žádné překvapení, K čemu jsme my kdy měli například armádu?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.9.2012 23:31 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Zkrátka jsem z toho měl takový dobrý pocit, že nežijeme v blázinci, kde by se útočilo doopravdy.
    Já měl pocit přesně opačný - když jsem to slyšel, tak jsem měl tak silný pocit toho, že žiju ve světě, který zešílel, jako jsem neměl už několik let. Vždyť k dokonalosti chybělo jen to, že "atentátník" nepoužil takové ty hračkové pistole, kde při výstřelu vyjde z hlavně namísto projektilu jen praporek s nápisem "BANG!", i když je pravda, že to funguje spolehlivě jen v animácích :-)
    Dreit avatar 28.9.2012 22:45 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..

    Hezky si z něj vystřelil :-D

    Nope
    AsciiWolf avatar 28.9.2012 22:53 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    :-)
    vencour avatar 28.9.2012 22:53 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Nepotřebuje Klaus hlasy či podporu? Aneb politiku nějak nesleduju ... ?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    28.9.2012 23:04 AMD Faunom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    K čemu hlasy a podporu? Kandidovat už nemůže. Jo leda že by si usmyslel zase se vrátit pod křídla zločinného spolčení, umně a dlouho se maskující jako politická strana ODS a měl zálusk na premiéra. To jedině. No Venouš vstoupil mezi prostý lid a cítil si oslavován a veleben a teď na něj někdo vytřelí několikanásobně z plastový pistolky... vendovo ego muselo utrpět docela újmu :))))))
    28.9.2012 23:51 občan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    je to jasne na objednavku. Klaus se zase potrebuje zviditelnit.
    29.9.2012 00:00 pv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    http://www.youtube.com/watch?v=Z4Eyux4bTM4
    29.9.2012 01:07 JZD | skóre: 14 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Co takhle klikací odkaz, neumíme?
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    bambas avatar 1.10.2012 08:34 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    co takhle si text oznacit, pouzit otevrit odkaz, nebo si ho proste zkopirovat do schranky? Neumime?
    kotyz avatar 1.10.2012 10:39 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Moc práce...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Bystroushaak avatar 1.10.2012 16:43 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Taky tak.
    Michal Fecko avatar 29.9.2012 00:02 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Ked sa vratil na hrad musel dlho ...
    29.9.2012 07:58 xmiku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Můžete prosím uvést příklad pravomoci, kterou by na základě tohoto útoku mohla chtít policie přidat nebo rozšířit?
    PepaSFI avatar 29.9.2012 08:50 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    obávám se že to může být cokoliv co tě napadne. Dokonce i cokoliv co nás nikoho ani nenapadne. Myslím že první přijde na řadu přísun peněz. Ale já bych v tom spiknutí nehledal, vidím v tom prostě takový ten náš český bordýlek na tom našem zaprděném dvorečku. Všichni včetně policajtů a papalášské ochranky jsou zvyklí že u nás se na politiky neútočí, maximálně se nadává z davu. Viz případ kdy Kalousek vlezl přímo doprostřed demonstrace a lidem se na plnou hubu vysmíval. Nestalo se mu vůbec nic. kdyby to udělal někde třeba ve Francii tak by ho pověsili na lucerně. Takže podle mě ti pistolníci vůbec netušili co se děje. Měli nejvíc práce s tím tvářit se drsně a nadutě a to jim zabralo 99% kapacity mozku. To jedno procento je razerva na životní funkce, držení rovnováhy a ovládání svěračů. Ale to neznamená že toho někdo pohotově nevyužije pro nějaké to zvelebení bezpečnosti.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.9.2012 10:47 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Je divný že ochranka nezasáhla. To se muže vysvětlit několika způsoby. Buď klasu nechtěl ohranku tak blízko sebe nehleděn a protokol o ochraně, nebo špatnou prací ochranky, protože ochranka si projíždí už před příchodem chráněné osoby ulici a vytipovávají případné nebezpečí a nebo je to kace na objednávku. Osobně bych do takovéhle akce nešel, srmdělo by to krchovem a ten kdo má všech pět pohromadě chce žít by do tohodle nešel. Navíc byl oblečenej do vojenskýho což je krajně podezdřelé. :-)) Jako akce na zviditelnění Klause bych to neviděl. Má doživotku jistou a další volby vyhrát nemusí, takže proč by si plánoval sám na sebe akci na zviditelnění. Spíš by to mohla být plánovaná akce na utažení šroubů pro kroky budoucí, tak aby se řeklo heleďte tohle se stalo v minulosti a co kdžy tam bude člověk s opravdovou bouchačkou. A nebo mně napadá ještě jenda věc. Klausovi tím bylo řečeno, neser se do politiky, EU, vlády, globální vlády, zahraniční politiky, nebo...:-)
    29.9.2012 11:31 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    lidi z ochranne sluzby taky maji uzasnou radost ze soucasne vlady kvuli skrtum apod., takze mozna projevuji sve pracovni nasazeni jen do vyse sveho platu
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    29.9.2012 17:27 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Pokud jim jejich prace vadi, nemaji ji delat. Zde se jedna o jejich selhani - i kdyz cin samotny pusobi smesne. Tito lide by meli jit okamzite na dlazbu.
    Bystroushaak avatar 29.9.2012 18:58 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Je divný že ochranka nezasáhla.
    Divný to ani není. Vzpomínám si, že když měl nějakou přednášku na TUL, mohl na něj zaútočit prakticky kdokoliv a nikdo by se na nic nezmohl. Lidí z ochranky tam sice bylo tři prdele, ale pokryté to neměli vůbec, prostě stáli u aut a pokuřovali. Že by se třeba dělala nějaká kontrola lidí, to ani náhodou. Stál jsem v infocentru na terase kavárny (na přednášce jsem nebyl, byla obsazená až na chodbu..), když nastupoval přesně pod námi do auta. Kdyby tam stál atentátník, mohl ho napadnout odtamtud a nikdo by neměl šanci jakkoliv reagovat, navíc by tam byl parádně krytý a únikové cesty by měl volné.

    Obecně si od té doby myslím, že pokud se nejedná zrovna o Obamu, který má snipery v 10km okruhu a více/méně všichni se prohledávají, tak tomuhle nemá nikdo šanci zabránit, pokud se útočník nebojí ztratit vlastní život. Ochranka nemá šanci zareagovat, pokud nestojí hned vedle něj (což pořádně nemůže, protože pak ho zase pořád zastiňuje a nevypadá to dobře) a i pak by museli skočit do cesty kulce, o nějaké pocifikaci útočníka se dá imho bavit až po samotném útoku.
    Spíš by to mohla být plánovaná akce na utažení šroubů pro kroky budoucí
    Pochybuji. To by bylo o hodně účinnější prostě někoho nevýznamného, ale relativně oblíbeného skutečně zabít. Tohle se bere spíš jako taková bláznivina, případně projev cvoka, který ani neměl reálnou zbraň.
    A nebo mně napadá ještě jenda věc. Klausovi tím bylo řečeno, neser se do politiky, EU, vlády, globální vlády, zahraniční politiky, nebo...:-)
    To už zní imho pravděpodobněji a vylučovat se to bude těžko. Otázkou ovšem je, k čemu by to teď bylo, když za chvíli bude prezidentem někdo úplně jiný.
    29.9.2012 10:55 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Tak na novinkách v diskuzi lidé tvrdí že pan atentátník Pavel Vondrouš se veřejně hlásí a pracuje pro KSČM. Takže lidé na novinkách mají další verzi, je o komplot namířeneje proti růstu preferencí KSČM. Pana Kubiceho známe a jeho práci tak proč ne. :-)))
    gtz avatar 29.9.2012 19:01 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Hmmm Hmm, prý dokonce tekla krev a pan prezident musel být ošetřen.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    29.9.2012 19:37 xmiku | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Já jsem četl, že měl jen modřiny. Do nemocnice v takových případech asi musí, aby se ověřilo, že nemá na kůži žádné vpichy atd. a že třeba nešlo o pokus o atentát otráveným brokem (viz např. slavná "deštníková vražda" bulhraského dizidenta - http://en.wikipedia.org/wiki/Georgi_Markov#Murder)

    Jinak je to samozřejmě vtipné, když jde někdo do nemocnice, aby se mu podívali na modřiny.
    30.9.2012 00:00 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Tak jasně, že kulička z pistole by to sako neprostřelila. Myslím, že to je vidět i na tom videu, že "zástřel" tam být nemohl. Ale nezapomeňte, že starším lidem snadno praskají žilky a kůži mají slabší, takže podlitiny se udělají velmi snadno.
    29.9.2012 19:36 Zadejte vaše jméno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Ja nevim, ale kdybych ja byl ta ochranka tak bych reagoval taky tak, protoze kdyz nic nebudu delat:

    -mozna politik, -prace

    kdyz ho budu chtit zastrelit:

    -mozna mozna politik (mozna to nestihnu), -clovek (ten co pacha atenat), -s urcitou malou pravdepodobnosti dalsi clovek a pruser k tomu (kdyz se netrefim)

    Navic kdyz ho necham zabit tak mozna ostatni politici dostanou strach a zacnou aspon trochu delat co maji.
    Grunt avatar 29.9.2012 20:24 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Jejda. To je zase kauza. Přitom dle mého názoru není moc co řešit a je to spíše smutné. Tedy to že v řadách normálních běžných lidí roste nasranost až do takové míry, že demonstrují to co by nejradši udělali s tím co považují za ty co jim vládnou a s tím kdo si myslí, že jsou za tento bordel zodpovědní. Bohužel, nešťastník Pavel Vondrouš si vybral špatnou osobu. „Jednoho zmrda zabiješ, deset dalších se vyrojí“. To by chudák musel vystřílet ¾ republiky a ani tak by si moc nepomohl. Dřív lítaly shnilé jabka, dnes létají vejce a plastové kuličky. Pro mě z toho plynou dvě ponaučení:
    • Nikdy bych nechtěl být prezidentem. V době úpadku státu bych se stal jakousi ikonou toho neštěstí i kdybych vypadal jako Justin Bieber a neměl v tom ani malíček (ten prst je diskutabilní).
    • Pro mě znamení, že už to není moc daleko. Vždyť už jen stačí nahradit plastové zbraně za reálné a kuličky za kulky a je to tady.

    A ještě smutnější je, že média po celé zeměkouli z toho mají žně (u nás maximální). Teda ne z toho, že by řešili proč se to vlastně stalo, ale v analyzování každého rámce záznamu, kde stála Anča když se střílelo, jak by zareagovali jiné ochranky, jaký by měl být adekvátní trest pro Vondoruše, atd. Zdálo se to jen mě nebo jsem viděl na pozadí za Pavlem Vondroušem poníky (FiM)?

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 29.9.2012 20:29 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Jednoho zmrda zabiješ, deset dalších se vyrojí
    Teda ne že bych našem prezidentovi chtěl přiznat až zas tak obrovský kredit. Ten by si jistě zasloužilo mnoho jiných, větších ryb. A ještě jsem zapomněl dodat jeden obrázek.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 30.9.2012 01:17 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Vždyť už jen stačí nahradit plastové zbraně za reálné a kuličky za kulky a je to tady.
    Stačí upgradovat kuličku. Tento systém se již v praxi osvědčil.

    (možná už tu ten odkaz někdo dával)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 29.9.2012 23:36 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Hmm, když Klause bude chtít někdo sejmout, tak ho prostě sejme. Akorát to není prezident USA, aby ho tak zběsile chránili.

    Před pár lety jsem šel na Andělu do (tehdy) Village Cinemas a proti mě kráčel Klaus, akorát měl z každé strany jednoho "ochránce". Jen se na mě zadíval a já jsem si říkal, že kdybych tasil kolt (který nemám), tak ho sejmu dřív, než bodyguardi vůbec zjistí, co se děje. Ne, že bych měl důvod ho střílet... jen mě zarazilo, že si jen tak jdu kolem prezidenta.

    IMO ale nemá smysl to hrotit. Když někdo hodně chce, tak se mu to nakonec stejně povede. Třeba Kennedy...
    30.9.2012 00:19 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    IMO ale nemá smysl to hrotit. Když někdo hodně chce, tak se mu to nakonec stejně povede. Třeba Kennedy...

    Pokud prezident chodí mezi lidi, tak to má ochranka velmi těžké. To ovšem neznamená, že ochranka nebude dělat vůbec nic.

    Bystroushaak avatar 30.9.2012 04:38 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    To ovšem neznamená, že ochranka nebude dělat vůbec nic.
    Já si moc nedokážu představit, co by měli dělat. To by museli mít vytažené pistole, nebo samopaly na rameni a jeden z nich by musel jít pozpátku, aby stíhal pokrýt perimetr. I tak by to nebylo odolné proti claymore mině, kterou jsem týden před tím zakopal 20cm pod zem a teď jí odpálím z půl kilometru.
    PepaSFI avatar 30.9.2012 09:49 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    ta ochranka, to nejsou jen ti čtyři co kolem papaláše dělají ramena. Ti by na to samozřejmě nestačili, ti mají za úkol to co už někdo zmínil, dostat chráněnou osobu z momentálního ohrožení. Měla by tam být spousta lidí kteří mají riziku předejít. Pozorovatelé kteří ostatním do sluchátka dají hlášku že se tam motá divná figura s čímsi těžkým pod mantlem. Pak nenápadní pánové co se k takovému případu tiše vyloupnou z davu a naznačí mu aby v tichosti šel s nimi jinak že to s ním bude hodně špatný. A pak samozřejmě tvrdí hoši a střelci co jsou připraveni chráněnou osobu vysekat z nejhoršího. Takže ti pistolníci, když už teda nebezpečí nikdo nezachytil předem, měli prezidenta popadnout a dostat mimo ohrožení dalším útokem protože nikdo nemůže vědět co se ještě chystá. A samozřejmě zneškodnit útočníka. Ta mina by samozřejmě asi platila ale politicky nic moc. Asi by to odnesly desítky nevinných obětí a to by asi moc velkou podporu veřejnosti nezískalo.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Bystroushaak avatar 30.9.2012 17:18 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Pozorovatelé kteří ostatním do sluchátka dají hlášku že se tam motá divná figura s čímsi těžkým pod mantlem.
    Jak to chceš poznat? Zbraň může mít v pohodě umístěnou tak, že nikdo nepozná, že jí má. Na nošení zbraně není nic nelegálního a vůbec bych se nedivil, kdyby jí tam několik obyčejných lidí mělo. Další věc je, že tenhle týpek neměl nic těžkého pod mantlem, šlo prý o plastovou pistoli.
    Ta mina by samozřejmě asi platila ale politicky nic moc. Asi by to odnesly desítky nevinných obětí a to by asi moc velkou podporu veřejnosti nezískalo.
    To záleží o co by ti šlo, že. Pokud by to byla false flag proti vlastním lidem určená na utažení šroubů, tak ideální.
    PepaSFI avatar 30.9.2012 19:26 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    pokud to byla ta pistole kterou pak ukazovali na fotkách tak ta je hodně velká. Ale to není podstatné, ochranka má reagovat na jakoukoliv nestandardní událost, útočit se dá třeba dlažební kostkou, nožem, kyselinou, jedem.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    30.9.2012 20:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Na nošení zbraně není nic nelegálního a vůbec bych se nedivil, kdyby jí tam několik obyčejných lidí mělo.

    Pozor, zákon zakazuje nošení účastníkům veřejných shromážděních, slavností, sportovních podniků nebo lidových zábav.

    30.9.2012 12:18 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Já si moc nedokážu představit, co by měli dělat.

    Píšu o tom výše. Popis atentátu na Reagana je zde, video zde. Ochránci měli okamžitě obklopit prezidenta a zároveň srazit na zem atentátníka. Nic nedělat dokáže každý.

    Bystroushaak avatar 30.9.2012 17:21 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    No, on třeba ten starosta co šel vedle něj říkal cosi o tom, že mu samotnému nedošlo o co se jednalo. Srovnávat to s atentátem na Regana, který se neodehrál v davu a Regan měl kolem sebe 20 lidí z ochranky, kteří slyší výstřely není imho moc fér.
    30.9.2012 20:51 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    No, on třeba ten starosta co šel vedle něj říkal cosi o tom, že mu samotnému nedošlo o co se jednalo.

    Starosta není vycvičený profesionál, takže není podstatné, jestli mu něco došlo.

    Srovnávat to s atentátem na Regana, který se neodehrál v davu

    Podle popisu tam dav příznivců byl, i když na videu to není přímo vidět. Ale Reagan tam zjevně zdraví své příznivce. Ovšem o to ani tak nejde. Hlavní je, že jakmile ochranka viděla zbraň, tak měla jednat. O vytipování poměrně podezřelého týpka ani nemluvě.

    Marcela* avatar 1.10.2012 12:17 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    O vytipování poměrně podezřelého týpka ani nemluvě.
    To jo. Přijde si tam v maskáčové bundě, což je takřka army oděv, vytáhne v klidu pistoli a procvičí si střelbu tvrzenými kuličkami na prezidentově paži. A "ochránci" to měli též "v paži" :-). Jen chybělo, aby mu zamávali papá na rozloučenou...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 1.10.2012 12:19 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    A že se tu najdou týpci, kteří si v tom šlendriánu najdou konspiraci, s tím se dalo počítat... :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.10.2012 11:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    To ovšem neznamená, že ochranka nebude dělat vůbec nic.
    Já si moc nedokážu představit, co by měli dělat. To by museli mít vytažené pistole, nebo samopaly na rameni a jeden z nich by musel jít pozpátku, aby stíhal pokrýt perimetr. I tak by to nebylo odolné proti claymore mině, kterou jsem týden před tím zakopal 20cm pod zem a teď jí odpálím z půl kilometru.
    Přinejmenším měli okamžitě po tom chlapíkovi skočit, povalit ho na zem, a znemožnit mu tak další střelbu.

    Jenže tím by mu pochopitelně znemožnili aby v pohodě odkráčel a učinil politické "prohlášení". Takže výchozí instrukce pravděpodobně zněla "nezasahovat". Ostatně, proč taky. Vžďyt bylo jasné, že se tím páprda maximálně trochu poplaší, ale jinak se nestane nikomu nic.

    Klaus byl v tomto případě podle mne pouhá kulisa. Já bych se soustředil na to, kam se uklidí šéf ochranky a osoby, které byly bezprostředně za nečinnost zodpovědné. Sám Vondrouš, je pouhá nastrčená figura. V jádru exhibicionista, kterému dělá dobře popularita. Který splní svou úlohu stejně, jako svého času mouřením Zifčák alias "student Růžička". Ostatně, ten si dnes také nežije špatně, že?
    Marcela* avatar 2.10.2012 11:47 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 2.10.2012 11:51 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    A skutečnou zosnovatelkou je Jiřina Šiklová... ;-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.10.2012 11:54 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Jenže tím by mu pochopitelně znemožnili aby v pohodě odkráčel a učinil politické "prohlášení".

    Nesmysl. Znemožnili by mu pouze to prohlášení bezprostředně po činu. Na celkové situaci by to nic nezměnilo, rozhovory by po propuštění rozdával stejně.

    PepaSFI avatar 2.10.2012 19:17 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    na situaci by to hodně změnilo. Za pár dní by to totiž už nikoho nezajímalo. Klidně můžem udělat pokus. Dejme tomu za dva týdny, 15. října můžem zkusit prohledat obvyklá zpravodajství čili živě, novinky, blesk a kdoví co ještě, takových 48 hodin zpátky. Schválně jestli tam bude nějaká zpráva o "atentátu". Bude tam kulový. Tipuju že v dnešních zprávách bude ještě nějaký zoufalý pokus jak z toho něco vytěžit ale za dva dny leda prd. A příští týden, i kdyby tam bylo komplet odhalení, kdo to objednal, co tím sledoval, kolik za to zaplatil a co mu to vynese, tak po tom psovák nezaštěkelí. Nikoho už to nebude zajímat. Takže pokud to prohlášení mělo něco znamenat, muselo být hned. Ale stejně si myslím že to byl jen normální bordel. Zažil jsem jednou bezpečnostní prohlídku v soudní budově. Spousta šaškování s detektorem, stejně nepřišli na to proč jim pořád pípám a tašky na stolku do který by se vešel UZI, Škorpion a dva tři granáty si nikdo ani nevšiml.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    2.10.2012 21:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Dejme tomu za dva týdny, 15. října můžem zkusit prohledat obvyklá zpravodajství

    Za dva týdny to samozřejmě nikoho zajímat nebude, ale to na věci nic nemění.

    Takže pokud to prohlášení mělo něco znamenat, muselo být hned.

    Pořád nevidím ten rozdíl. Útočník stihnul před zatčením dát krátký rozhovor, potom byl zatčen a zanedlouho propuštěn. Teď bude mít dost publicity, ale za pár týdnů po něm neštěkne pes. Kdyby ochranka fungovala, tak by nestihnul dát ten první rozhovor, ale jinak by se nic nezměnilo.

    Gilhad avatar 3.10.2012 15:04 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Pokud ten rozhovor byl ucelem, pak by se zmenilo prave to, ze rozhovor by byl dan az v dobe, kdy nikoho nezajima a tudiz by byl zbytecny stejne jako cela ta akce.
    3.10.2012 19:15 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..

    1) Rozhovor sám o sobě žádný smysl nemá. Musel by za tím být nějaký hlubší účel.

    2) Rozhovor poskytnutý v sobotu (po propuštění z výslechu) by měl stejnou váhu jako rozhovor v pátek před zatčením.

    PepaSFI avatar 3.10.2012 19:53 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    ad 1) myslíš že rozhovor ve kterém se "atentátník" přihlásí k členství v určité, nepříliš žádoucí politické straně nemůže mít hlubší význam? To mi teda laskavě vylož co by teda mělo být obsahem takového rozhovoru, nebo spíš prohlášení, aby to mělo "hlubší účel". ad 2) rozhovor poskytnutý v sobotu by měl váhu o cca 24 hodin menší. A to znamená hodně. Znamená to že by to nebylo prohlášení vzápětí po úspěšné akci. Prohlášení by bylo až mnoho hodin potom co to okomentovaly desítky novinářů, politiků, hospodských a internetových kecalů. Pokud to mělo být politické prohlášení tak za 24 hodin by nemělo zdaleka takový význam.

    Ale přesto si pořád myslím že to byl jenom bordel mezi ozbrojenýma lidoopama. Ikdyž ty teorie spiknutí začínají podezřele zapadat, podle zveřejněných záběrů to vypadá že jeden z pistolníků útok viděl z bezprostřední blízkosti a doslova "dělal jakoby nic".
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    3.10.2012 20:07 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Pokud by mělo jít o poškození KSČM, tak to šlo udělat podstatně jednodušeji a zároveň efektivněji. Popsal jsem to níže. Tahle legrácka s airsoftovou pistolí nic neovlivní a byla by velmi komplikovaná na utajení konspirace.
    PepaSFI avatar 4.10.2012 20:56 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    jednodušeji určitě ale jestli efektivněji, to teda nevím. Ono totiž lidské myšlení není jednoduché, většinou zdánlivě postrádá logiku a u skupin to platí vrchovatě. Asi by k tomu měl co říct někdo kdo se zabývá tou podivností zvanou "teorie her". Já si myslím (že to byl jen bordel neschopáků) že poškození KSČM není cílem akce. Volby totiž dopadnou tak jak se to nachystá a když náhodou ne tak se to zas nějak zařídí. Pokud si někdo myslí že ve volbách rozhodují voliči tak ať si prostuduje volební zákon. Iluze přejdou. Takže volby ne. Dalším hráčem je Klaus. Brzy bude končit ve funkci a rozhodně není typem člověka co by šel do důchodu a na zahrádce ležel v jahodách. Roky devalvoval své kvality v nudné a vpodstatě bezvýznamné funkci. Dá se říct že je jak populární zpěvačka na kterou bulvár zapomněl. A pak tady máme spousty dalších možností, čistka v ochrance nebo někde úplně jinde, odstranění někoho nepohodlného s následným uklizením na ještě lepší místo nebo třeba příprava na nějaké to utažení šroubů.Stejně si pořád myslím že to byl jen bordel ozbrojených troglodytů a myslím si to proto že to je nejmíň pravděpodobná teorie.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    4.10.2012 21:10 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Stejně si pořád myslím že to byl jen bordel ozbrojených troglodytů a myslím si to proto že to je nejmíň pravděpodobná teorie.
    Kéž byste měl pravdu. Osobně je pro mne mnohem přijatelnější bambulatá ochranka a divadelní atentát, než intrikující ministr vnitra se svými pohůnky.
    Dalibor Smolík avatar 30.9.2012 01:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    V době, kdy byl premiérem, chodil na procházky do Šárky. Jen s Livií, bez ochranky. Párkrát jsem ho tam potkal.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.10.2012 06:25 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Ja takhle kdysi malem ve Stresovicky zaslap Havla.
    Balu avatar 2.10.2012 09:19 Balu | skóre: 25 | blog: Ja a Linux | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Tradícia streleného prezidenta predsa v našich krajinách pretrváva už dlhé desaťročia.
    Počítač bez Windows je ako kakao bez kečupu.
    2.10.2012 16:06 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..

    ale niektorí sú strelení celkom milo:))
    2.10.2012 23:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Že o tom někdo napíše zápisek, to mi bylo jasný. Že to bude pan Kapica, bylo velmi pravděpodobné. Ale že až takováhle konspirace? Obávám se, že pisatel zápisku právě oficiálně překročil onu tenkou hranici mezi zdravou podezřívavostí a patologickou paranoiou...
    3.10.2012 00:24 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    pro hloupého každý hloupý. :-)
    3.10.2012 08:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Obávám se, že pisatel zápisku právě oficiálně překročil onu tenkou hranici mezi zdravou podezřívavostí a patologickou paranoiou...

    Opravdu? No tak uvidíme.

    Každopádně už teď je jasné, že osoba jménem Pavel Vondrouš, nemusela být k akci motivována pouze čistými ideály. Podle toho co na něj vyhrabali ho docela tlačila finanční nouze a ani jeho předchozí pracovní profil příliš neodpovídá uvědomělému stoupenci komunismu a zástupci ožebračované dělnické třídy.

    A jako na potvoru ani s tou nečinností ochranky to není tak, jak se nám prostřednictvím médií snažili nabulíkovat. Nebo si snad i tohle někdo vycucává z prstu tak jako já?

    3.10.2012 08:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Mimochodem - i způsob jak byl Vondrouš vymóděný leccos naznačuje. Atentátníci se obvykle pokoušejí splynout s davem, který se obvykle kolem oběti motá. Maskáčová bunda mohla být klidně poznávacím znamením toho správného "útočníka". Napovídají tomu i reakce velitele ochranky. Který zaregistroval, že se někdo blíží ale svůj zákrok přerušil v okamžiku, kdy útočníka zmerčil trochu lépe.
    3.10.2012 08:53 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Hele lidi jsou zvláštní tvoři. A většina z nich jsou lehce ovladatelní ovečky kterým i když budeš u prdele pálit tak jim to nedojde... :-(
    3.10.2012 09:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Ano, někteří lidé jsou zvláštní. Fascinuje mě schopnost rýpat se v detailech a přehlížet celkový kontext. Oficiální verze je jasná od začátku do konce a nemá díry. Nepříliš chytrý útočník chtěl na něco upozornit, prostě to zkusil a vyšlo mu to, protože ochranka jsou líní lemplové. Konspirační teorie nedávají smysl. Už jen základní otázka - čeho by vlastně konspirátoři chtěli dosáhnout? Zastrašit Klause? Proč? Zvýšit jeho popularitu? Proč? Zakázat airsoftové zbraně? Navíc kdo by najal takového prosťáčka, který by nepochybně všechno vykecal?
    Dalibor Smolík avatar 3.10.2012 09:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Naprostý souhlas
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.10.2012 10:19 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Co se do toho pořád snažíte tahat Klause?! Ten posloužil pouze jako objekt. Nic víc. O konspirátorech tady mluvíte vy. Z mého pohledu je situace naprosto jasná. Kdo je nadřízeným ochranky? A proč Klaus? Víte snad o někom jiném, jehož ochranku by mělo pod palcem MV?

    Ptáme-li se po smyslu této akce, pak musí nutně padnout i tyto otázky: "Neměla tahle aférka odvést pozornost na jiné téma, aby se někdo nezeptal jak to tedy vypadá s tím Rathovým vyšetřováním? Furt sedí v base a nic se neděje. Je tedy taková vazba vůbec namístě?" případně "Komunistům stoupají preference - co takhle zkusit z nich udělat extremisty, co by se neštítili ani napadnout hlavu státu?", aj..
    Dalibor Smolík avatar 3.10.2012 10:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    No, pokud jde o odvedení pozornosti, tak samozřejmě taková věc poslouží, to je pravda. Já bych to netipoval na aféru Ráth ani na preferenci komunistů, spíš na jednání, které tlačí exekutorská lobby ;-)
    Stále však si myslím, že ten člověk jednal sám za sebe a v kombinaci s neschopností ochranky se vytvořil výživný koktejl pro média a to nejenom pro ta naše.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.10.2012 11:53 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Upřímně vy si myslíte že jde jenom o takovej českej bordel? :-) Tak to Vás v tom nechám spát dál... Jak řikám spousta lidských tvorů si stále myslí že vše je v naprostém pořádku a nechce si uvědomit realitu a nebo možnost takové reality. Realita a pravda je totiž moc krutá a lidé si ji nechtějí připustit, radši si pepík otevře večer pívko, koukne na zprávy, přečte blesk a mařekna brečí u nekonečných seriálů... A tak to pujde dál a dál....
    Dalibor Smolík avatar 3.10.2012 12:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    To co ten člověk udělal neschvaluji, nemám činy, které zavánějí násilím rád a je jedno, zda se jedná o prezidenta nebo kohokoliv jiného. Když byla vajíčková aféra a Paroubka jsem viděl na pódiu, kdy očekával, odkud vejce přiletí, bylo mi ho líto. Je jedno, zda ho mám rád či nikoliv.
    Ale o tom náš spor není, že ne? Tak k věci: Když byl atentát v Dallasu, zavřeli (a raději zabili) jednoho člověka. Ten atentát byl špičkou ledovce procesu, který v USA probíhal a skuteční viníci zůstali nepotrestáni.
    Tady ale paralelu opravdu nevidím. Jestli to byla domluvená akce, proč s takovouhle pistolkou? Klaus v současné době je již na odchodu. Jaký by to mělo smysl? V každém případě je to špatné vysvědčení pro tento národ buď
    1) je to akce jednotlivce a ochranka se totálně znemožnila (což není poprvé, co ozbrojené síly v této zemi jsou jen pro legraci)
    2) je to součást organizovaného spiknutí a pak se totálně znemožnili organizátoři - výsledek stejný
    3) je to provokačka proti komunistům - platí bod 2) :-)
    A tak to pujde dál a dál....
    A co jako by mělo být? Světová revoluce? Kdepak. I v minulé době si pepík otevřel lahváče a mařenka se podívala na Okres na severu ..nedělám si iluze.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.10.2012 12:25 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    dál a dál jsem myslel tak že se nic dít nebude, pepík si otevře lahváče a mařenka bude dál chodit do lídlu... Takže se shodnem. :-)
    Dalibor Smolík avatar 3.10.2012 13:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Tady můžu říct jedno. Každý, kdo má zájem, se může snažit, aby tím pepíkem a mařenkou nebyl a měl i jiné zájmy a životní cíle. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.10.2012 13:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Ovšem k tomu nezbytně patří pochyby. ;-)
    Dalibor Smolík avatar 3.10.2012 14:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Wow, tuhle píseň jsem neznal!
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.10.2012 21:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Jak řikám spousta lidských tvorů si stále myslí že vše je v naprostém pořádku a nechce si uvědomit realitu a nebo možnost takové reality. Realita a pravda je totiž moc krutá a lidé si ji nechtějí připustit
    Nepovídej prosimtě :-D A co je na té realitě tak strašně krutýho?
    3.10.2012 19:25 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Neměla tahle aférka odvést pozornost na jiné téma, aby se někdo nezeptal jak to tedy vypadá s tím Rathovým vyšetřováním? Furt sedí v base a nic se neděje. Je tedy taková vazba vůbec namístě?

    Opravdu tohle někoho trápí? Velmi o tom pochybuji, ale i kdyby, odvést pozornost se dá mnohem snadněji. Konspirace zahrnující členy prezidentovy ochranky a nevyzpytatelného atentátníka je těžko udržitelná.

    Komunistům stoupají preference - co takhle zkusit z nich udělat extremisty, co by se neštítili ani napadnout hlavu státu?

    Pokud bych byl třeba ministr vnitra a chtěl bych něco takového provést, udělal bych to mnohem jednodušeji a efektivněji. Např. by pravicový politik dostal pár dopisů s vystřelenou nábojnicí a výhrůžkou, že s ním komunisté zatočí. V další fázi by mu mohlo shořet auto. Následně by policisté dostali tip na komunistického sympatizanta, který na Facebooku hlásá revoluci, násilí atd. Časem by ho museli pustit pro nedostatek důkazů, ale to už bylo po volbách.

    3.10.2012 21:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..

    Opravdu tohle někoho trápí? Velmi o tom pochybuji, ale i kdyby, odvést pozornost se dá mnohem snadněji. Konspirace zahrnující členy prezidentovy ochranky a nevyzpytatelného atentátníka je těžko udržitelná.

    Ne že bych si myslel o Rathovi bůhví co, ale tohle mě třeba trápí. Co kdyby se někomu zamanulo a příště bych se ocitnul na jeho místě já? I kdyby byl přijal úplatek, tak není masový vrah. Proč se u něj nespokojí s domácím vězením, tak jako u jiných?!

    Pokud bychom přistoupili na logiku žalobců, tak byl tím, kdo úplatek přijal za něco co měl ovlivnit z titulu své funkce. Za stávající situace by však mohl cokoliv ovlivnit stěží. A pokud ano, tak by se tím defakto usvědčil.

    Pokud bych byl třeba ministr vnitra a chtěl bych něco takového provést, udělal bych to mnohem jednodušeji a efektivněji. Např. by pravicový politik dostal pár dopisů s vystřelenou nábojnicí a výhrůžkou, že s ním komunisté zatočí. V další fázi by mu mohlo shořet auto. Následně by policisté dostali tip na komunistického sympatizanta, který na Facebooku hlásá revoluci, násilí atd. Časem by ho museli pustit pro nedostatek důkazů, ale to už bylo po volbách.

    Nic proti, ale tohle by tady s nikým ani nehlo. Pakošů, co tohle hlásají jsou na internetu tucty. Ale konec konců, auto už před úřadem hořelo, že? Akorát jaksi ne někomu z pravicových politiků..

    Jenže Sibinský je malá, v rámci ČR neprofláknutá ryba, takže záhy ani pes neštěknul. Navíc je to socan a ti si to přeci zaslouží.

    3.10.2012 22:08 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Proč se u něj nespokojí s domácím vězením, tak jako u jiných?!

    Máte vůbec základní právní povědomí? Zjevně ne, protože nechápete ani rozdíl mezi vazbou a trestem.

    Nic proti, ale tohle by tady s nikým ani nehlo.

    S kým pohnul tento atentát? Popsalo se dost papíru, vyjádřil se k tomu skoro každý, jeden šmudla si zažije pár dní slávy a to je vše.

    3.10.2012 23:37 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Pokud jde o právní povědomí, tak mám naopak vážné pochyby o tom zda-li je tady dodržováno právo na spravedlivý proces. Jediným "důkazem" Rathovy viny je balíček, který mu klidně mohl být podstrčen a odposlechy, které nikdo neslyšel. Od června je ticho po pěšině. Rath sedí v base a řádný soud v nedohlednu. Stanovená kauce, byla od samého počátku totálně nepřiměřená jeho reálným možnostem. Kdyby-ji byl zaplatil, tak by tím prakticky přiznal, že úplatky skutečně bral.

    Já si nemyslím, že by byl svatoušek, ale tomu jak na něj tu boudu sehráli nevěřím ani za mák.
    Dalibor Smolík avatar 4.10.2012 01:23 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Pochybuji, že by si sociální demokracie nechala ujít takový argument, jako je falešné obvinění Ratha. Kromě aféry, pro kterou je ve vazbě, je v šetření ještě další. A nevím,jak to bylo s domovní prohlídkou (údajné peníze v podlaze), ale chápu, že tohle mohlo být podstrčeno. Každopádně je Ráth malá ryba, v tom měl pravdu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.10.2012 09:44 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Jediné, co je zatím reálné,je to, že policie má těch kauz v šuplíku připraveno daleko víc, a podle nějakého scénáře je postupně vybaluje. Je hezké, že konečně dochází k obviněním vyšších pater politických podvodníků, a ze všech politických stran. Ale když vidím, jak se pak ty kauzy začnou sušit a ukládat (Vondra, Parkanová, Janoušek, Rath, atd.), tak mám dost velké pochybnosti o ochotě to dotáhnout do konce.

    Jde skutečně o pokus bojovat proti korupci, nebo jde jenom o boj o přerozdělování koryt? Rozpočet MPSV je větší, než mají všichni ostatní dohromady, tak docela chápu Drábka, že musí zůstat ještě měsíc ve funkci, aby mohl ty struktury ohlídat a pečlivě předat velmi pečlivě vydanému nástupci :-(.

    Předpokládám, že někteří pseudopravicoví hrdinové a stateční odbojáři (a odbojná svazačka) v minulém režimu si ty své politické vzory, které si demokraticky zvolili, pověsili doma na zeď. Bohužel jenom na plakátě.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 4.10.2012 11:19 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Předpokládám, že někteří pseudopravicoví hrdinové a stateční odbojáři (a odbojná svazačka) v minulém režimu si ty své politické vzory, které si demokraticky zvolili, pověsili doma na zeď. Bohužel jenom na plakátě.
    Trefná poznámka až na to, že si člověk jaksi nemá při volbách z koho vybrat. A to nemusel být ani odbojář.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.10.2012 11:50 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Já vím...., proto taky už dlouho nevolím, a tím jsem vlastně taky odbojář.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    4.10.2012 17:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Rozpočet MPSV je větší, než mají všichni ostatní dohromady

    To asi nebude úplně pravda, ale hlavně je potřeba se trochu zamyslet, nejlépe přímo hlavou. MPSV má sice největší rozpočet, jenže většinu tvoří důchody a dávky. Z těch se nic ukrást nedá, důchodci prostě musí dostat důchod v dané výši. Krást je možné jen v provozních zakázkách, stejně jako na jiných ministerstvech.

    4.10.2012 22:00 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    řekl jsem to v nadsázce, a není mým koníčkem si to hned guglovat a hledat tabulku výdajů ministerstev, ale ty objemy jsou prostě obrovské. A přestože se neživím v tomto oboru, tak bych si dovolil pochybovat, ze se z objemů na důchody a dávky nedá nic ukrást, nejen v provozních zakázkách. Mají přeci 'provozní náklady', kam se schová všechno :-(. A při těch objemech je pak i blbé jedno procento docela majlant. To se pak platí ti, co dřou jako koně (některé jako kobyly)
    Nobody can give you as much as I can promise you
    5.10.2012 10:00 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Mají přeci 'provozní náklady', kam se schová všechno

    To jsou právě ty provozní zakázky, o kterých mluvím. MPSV pro svou činnost potřebuje budovy, automobily, vybavení kanceláří, informační systémy atd. Tyto věci musí někde nakoupit a na tom se může leckdo přiživit. Ale nijak to nesouvisí s objemem peněz vyplácených na důchodech.

    5.10.2012 13:38 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Každý asi mluvéme o tomtéž, ale z jiného pohledu :-). Pokud jsou objemy, určené na důchody, obrovité, pak i podpůrný systém může ukrýt násobky ulitých peněz, skrytých pod 'provozními náklady', v porovnání s nějakým mini ministerstvem nebo státním úřadem. Prostě pod 100 miliard na důchody se to schová lépe, než pod rozpočet v řádech milionů.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    3.10.2012 20:59 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Ptáme-li se po smyslu této akce, pak musí nutně padnout i tyto otázky: "Neměla tahle aférka odvést pozornost na jiné téma, aby se někdo nezeptal jak to tedy vypadá s tím Rathovým vyšetřováním?
    Tenhle "argument" se ale dá použít na jakoukoli významnější novinovou zprávu.
    případně "Komunistům stoupají preference - co takhle zkusit z nich udělat extremisty, co by se neštítili ani napadnout hlavu státu?", aj..
    Ano, KSČM coby dlouholetý a více-méně předvídatelný člen vlády je se svými preferencemi opravdu velkým nebezpečím v této chvíli...

    Vymysli prosímtě těhle konspirací ještě několik. A pak si vem libovolnou jinou významnější zprávu/událost a zkus vymyslet podobné teorie - sám uvidíš, že je možné jich vymyslet celou řadu prakticky na cokoli.
    5.10.2012 16:03 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    na odvedení pozornosti se dá použít spousta mnohem jednodušších věcí než konspirace s ochrankou prezidenta, která navíc asui musí tušit že oni budou za blbce a můžou i přijít o místo.
    3.10.2012 20:54 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Hele lidi jsou zvláštní tvoři. A většina z nich jsou lehce ovladatelní ovečky kterým i když budeš u prdele pálit tak jim to nedojde... :-(
    Tohle píšeš v těhle diskusích vždycky, žádnej rozumne názor nebo vysvětlení, akorát to, že ty jsi osvícený myslitel a kdo má jiný názor, je blbá ovce, která se nechá manipulovat.
    Dalibor Smolík avatar 3.10.2012 09:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Na "spiknutí" nevěřím. Pokud by v tom byl nějaký profesionální komplot, dopadl by prezident asi jako Mrázek. Proč by se do toho zatahovalo tolik lidí, kdyby mělo jít jen o "neškodnou" pistolku? To už by si dali záležet, aby se akce povedla. Navíc nevidím smysl akce, prezident končí za pár měsíců a už nějakou dobu nic podstatného neovlivňuje. Má-li to být jako demonstrace něčeho, odvedl by větší práci nějaký ohýnek, dýmovnice .. třeba před úřadem vlády.
    Ale chápu, že pro naši zemi by možná byla menší ostuda nějaká organizovaná akce, než taková neschopnost ochranky, to je snad nejhorší reklama, kterou nám někdo mohl ve světě udělat, tedy hned po krádeži pera v Chile.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 3.10.2012 15:03 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    A jako na potvoru ani s tou nečinností ochranky to není tak, jak se nám prostřednictvím médií snažili nabulíkovat. Nebo si snad i tohle někdo vycucává z prstu tak jako já?
    A co tam má být jako objevného? To, že min. 1 strážce na "borce" čučel jak výr a ještě se usmíval, jak kdyby si dal předtím frťánka, a přesto vůbec nic podnikl, bylo jasně vidět na videu, zveřejněném ihned po akci. Mění snad článek něco na "nečinnosti ochranky"...?

    Jinak, mluvíte, že se nám někdo prostřednictvím médií snaží něco nabulíkovat, a současně použijete článek oněch médií jako podpůrný důkaz pro vaše paranoidní výdumky. :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.10.2012 20:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Každopádně už teď je jasné, že osoba jménem Pavel Vondrouš, nemusela být k akci motivována pouze čistými ideály. Podle toho co na něj vyhrabali ho docela tlačila finanční nouze a ani jeho předchozí pracovní profil příliš neodpovídá uvědomělému stoupenci komunismu a zástupci ožebračované dělnické třídy.
    No a co? To přece ještě vůbec neimplikuje nějakou konspiraci...
    A jako na potvoru ani s tou nečinností ochranky to není tak, jak se nám prostřednictvím médií snažili nabulíkovat. Nebo si snad i tohle někdo vycucává z prstu tak jako já?
    Nevycucává, prostě to akorát dramatizuje. Mně chování toho bodyguarda vůbec promyšlené nepřijde, akorát tam prostě šoupe nohama, kouká sem a tam, napůl chrápe - prostě ochranka zcela pod úroveň, to je vše. Jediný, co bych z toho vyvozoval, je mezinárodní ostuda.
    4.10.2012 12:21 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Nedivím se ti že uvažuješ tak jak uvažuješ. Žij si svým živůtkem dál, ty rozhoduješ o růstu a nebo stagnaci své mysli. :-) http://www.stream.cz/sexualni-idoly-stoleti/760844-jean-sebergova-krehka-kraska-kterou-ustvaly-tajne-sluzby
    4.10.2012 13:28 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Nedivím se ti že uvažuješ tak jak uvažuješ.
    Já myslim, že moc nevíš, jak uvažuju... ;-)
    Žij si svým živůtkem dál, ty rozhoduješ o růstu a nebo stagnaci své mysli. :-)
    Tak jestli lezení po fórech a psaní všem okolo, že jsou blbý manipulovaný ovce, je podle tebe "růst mysli", tak to díky, ale to opravdu ne, já si růst mysli představuju trochu jinak.
    Dalibor Smolík avatar 4.10.2012 12:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Jediný, co bych z toho vyvozoval, je mezinárodní ostuda.
    Je to sice absurdní, ale je to tak. Neschopnost ochranky je mnohem větší ostuda, než prokázané spiknutí proti prezidentovi nebo uskutečněné za jiným účelem ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.10.2012 23:29 dad?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Atenát?..
    Já vím kdo ho postřelil! to musel být jedině dad!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.