abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 770 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    19.4.2009 02:11 | Přečteno: 3318× | Linux | poslední úprava: 19.4.2009 02:23

    Ve středu jsem v Praze Dejvicích hledal velmi marně parkovací místo u kruhového objezdu abych si mohl odskočit koupit bagetu do jedné prodejny

    Když už jsem jezdil asi 20 minut, tak jsem si řekl a dost, jel jsem v ulici, kde po pravé straně bylo parkování možné, uprostřed jezdila auta jedním směrem a vlevo byl zákaz zastavení, na tom zákazu stálo cca 10 dalších aut a zrovna se tam jedno místečko uvolnilo, řekl jsem si že bagetu koupím hned, tak snad to nebude problém, nikoho bych tím jistě neohrozil ani nezamezil průjedzu dalších aut. přesná pozice

    Zastavil jsem, vyběhl do prodejny, ale v tom jsem zjistil že mám mobila v autě, doběhnu k autu a zrovna kolem projížděl automobil Policie města Prahy, policista vykoukl z okýnka a povídá abych u auta pěkně počkal že si spolu promluvíme, bylo mi to jasné, čeká mě pokuta.

    Po cca 5 minutách, když se jim podařilo zaparkovat alespoň trochu tak aby nepřekáželi cca 200 metrů daleko, přišel ke mě a že je to pokuta za 2 000 Kč, nahodil jako že je to asi hodně co, tak prý 2 000 Kč děleno čtyřma, takže za pět set, no dobře, jsem vůl, tak jsem pokutu zaplatil a pak se zeptal kde mám tedy auto podle něj zaparkovat, to co mi řekl jsem opravdu nečekal, autem smím zastavit v druhé řadě po pravé straně, a tak se ho ptám ale jak to můžu udělat, když bych si tam auto dal, tak nikdo neprojede, protože auta stojí vpravo, vlevo a uprostřed by stála dle jeho rady také, on na to že kdyby nestála na zákazu zastavení žádná auta (vlevo), tak normálně všichni projedou a já si můžu v klidu stát ve své druhé řadě, uploslechl jsem ho tedy, přeparkoval jsem auto do druhé řady, všichni řidiči projíždějící kolem na mě koukali jak na vola, co že tam sakra stojím, po cca 2 minutách ke mě přišel lehce rozhozený policista a ptá se jak dlouho tam budu stát, odpovím že jen než si koupím bagetu, takže se nejedná o stání, ale pouze zastavení, pak už jen následoval jeho lehce udivený souhlas, asi mu nic jiného nezbývalo, 500 Kč jsem už za parking zaplatil.

    Tato záležitost by mě tak moc nepřekvapila, kdybych dnes večer nejel opět v Praze. Samozřejmě to byla moje první jízda do tohoto města po oné pokutě. S kamarády jsme zajeli do MC Donalda na Černém Mostě, který je jediný v okolí po 12 hodině večerní otevřený, zajeli jsme na MC Drive, tam jsme si vyčekali svých poctivých cca 30 minut, vyjedeme a po chvíli vidím v zrcátku červenou stopku, opět Městská policie. přesná pozice

    Zastavím, přijde pěkná slečna, která vypadá velmi přísně, chce vidět doklady, ty jí předám a už se jen smutně ptám co jsem to provedl že mě takhle zastavili, ona na to: Pane řidiči, víte že jste právě spáchal 3 přestupky, každý za 2 000 Kč, odbočil jste vlevo na místě kde je zákaz odbočení vlevo, přejel jste přes plnou čáru a nakonec přejel jste přes šrafovanou bílou čáru. Tak začínám pátrat kde jsem něco takového udělal, no už mi to začíná docházet, při výjezdu z MC Drive je přikázaný směr vpravo, tam jsem ale ještě pln touhy po jídle, které mě čeká v papírových balících, odbočil vlevo no a tím vznikly tyto 3 přestupky (pouhé jedno odbočení). Takže na mě s tím že to dnes bude jen za 500 Kč, no co můžu dělat, poprosím kamarády o půjčku, pokutu zaplatím a jedu pomalu dál.

    Postupně ve zpětném zrcátku vidím jak se na plné čáře auto Městské policie obrací a vrací se na své číhací místo kde v krytu noční oblohy vyčkává na svou další oběť.

    S kamarády jsme o tom měli rozhovor oba jsou řidiči a oba na toto místo jezdí, oba mi řekli že nikdy neodjeli jinak, než vlevo, a že by tudíž byli snadnou kořistí pro číhající dravce. Mrzí m,ě že jsem už neměl sil vrátit se a upozornit ostatní řidiče aby si takové počínání dobře rozmysleli.

    Co z těchto zkušeností plyne?

    1. Policie města Prahy tu není od ochrany občanů a zajištění jejich základních práv, jako spíš o zlepšení rozpočtu Města Prahy vhodným vytipování míst, kde by občané mohli při nepozornosti, nebo jen pro to že by to jednoduše nešlo jinak, spcáhat přestupek, který by bylo snadné dokázat, nehledě na další aspekty přestupku.

    2. Vzhledem k obtížím kvůli přijetí nových zákonů o vybírání rychlostního mýtného Městskou policí (nutné označení měřených úseků) se snaží hledat obdobně snadné zdroje pro Městskou pokladnu.

    3. Až pojedete v následujících dnech do Prahy dávejte si velký pozor, a mějte po ruce alespoň kilo štěstí, budete ho potřebovat, jinak to totiž bude výlet v lepším případě za 5 kil.

           

    Hodnocení: 89 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Nicky726 avatar 19.4.2009 02:22 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Heh, chodím z koleje v Holešovicích (všude samé modré zóny) na tramvaj a několikrát týdně vidím městské policajty. Některým autům dají za stěrač pokutu, některým na kolo botičku a jedno nebo dvě odtáhnou. Takhle se vydělává :-/

    Že třeba poblíž koleje, kam je potřeba aspoň jednou za rok přivézt věci autem a zas je odvézt není vlastně kde stát už nikoho nezajímá. :-/
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    19.4.2009 06:58 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    1.) to v prahe moze dopravne priestupky riesit mestka policia? WTF?
    2.) tych modrych dementov by som mohol tak maximalne osrat. Keby mi nejaky povedal, ze si mam pockat pri aute, tak proste nasadnem a idem prec a nech ma potom nahana a nech mi dokazuje, ze som spravil nejaky priestupok a nakoniec by som ho este ja zazaloval za pokus o vydieranie
    3.) opat - keby ma zastavili za "nespravne odbocenie", tak sa najprv rychlo pokusim zistit, ze ci nemaju nejake zaznamove medium a v pripade, ze by som zistil, ze nemaju, tak by som sa choval rovnako.

    P.S.: pozor - niesom nejaky despota, ale na debilov sa proste musi ist ako na debilov. Raz sa mi napriklad stalo, ze som u nas v ke na namesti s kamaratom videl ako babicku s asi tak 100 rocnym psikom buzeruju dvaja mlady (ba by som priam povedal, ze sopliaci) mestky. Ze vraj pes nema nahubok (keby ho mal tak by vlacil paplulu po zemi) a toto a hento a 1000,- pokuta. Babka  samozrejme, ze preboha z coho - ved aj teraz na tabletky si musela od dcery pozicat a ty dementi, ze ich to nezaujima, ... Ako sme to z obdalec tu konverzaciu pocuvali, tak som povedal kamaratovi, ze tam idem a aby to natacal na mobil. Podisiel som k babke a pytam sa jej, ze co ti modry k.k.ti od nej chcu, ale zamerne som ich ignoroval. Jeden samozrejme, sa hned zacal rozkrikovat, ze co si to dovolujem, ale zatial som ho ignoroval a hovorim babke, ze nech neplace, ze to sa vyriesi, ze z tych dementov si nema nic robit, ze svet uz je taky, ze rozne k.rvy proste produkuju takychto vypatlanych retardov, ... ale samozrejme, cely cas som ku nim stal prakticky chrbtom a ignoroval ich. Ono ani netrebalo vela a uz letela od jedneho rana, ale kedze 12 rokov budokanu, je 12 rokov budokanu, tak prakticky nic nesposobila, ale v tom momente som prevzal iniciativu. Proste - hele vole - si v kamere - v momente som zavolal statnu s tym, ze ma bezdvovodne napadol modry, ... Pokial prisli (co bolo relativne velmi rychlo), babku som medzi tym ako sa tamty dvaja hadali, ze co so mnou poprosil aby sa nenapadne zduchla. A potom to uz malo velmi rychly spad, trestne oznamenie za bezdovodne pouzitie sily poriadkovou zlozkou, prepustenie so zaznamom danych policajtov, siahnutie na premie ich nadriadenym, ... Cize asi tak treba ist na tychto debilov. Proste idioti ktory si riesia svoje komplexy na nevinnych ludoch a okolo nejakeho polomafiana radsej prejdu polkilometrovym oblukom. Mam viacero takychto prihod s policajtmi (lebo ich z duse nenavidim - je to mimochodom tiez nejako forma rasizmu? :-D) ale to by bolo na dlho a mozno aj zbytocne.

    19.4.2009 09:06 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Velmi pekne reseni, gratuluji :) +10

    Jendа avatar 19.4.2009 13:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    +1. Ale nemohli ti přišít urážku veřejného činitele, pokud jsi to fakt řekl takhle sprostě?
    19.4.2009 14:50 Abraxis
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    No, myslim, ze pokud takhle mluvis s nekym jinym, tak asi ne - to je ekvivalent, jako kdyz si na ne stezujes v hospode. Ale IMHO.

    19.4.2009 20:42 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Nie - nemohli - neviem ako v cechach - ale na slovensku je tento zakon uz chvalabohu dlhsie zruseny.

    19.4.2009 13:27 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Bacha na to, tohle funguje jen když to jsou opravdu k.*i a ti státní nejsou. Většinou se sice nemají moc rádi, ale někde jsou naopak jedna ruka a pak může držkatý občan rychle putovat za mříže.
    19.4.2009 14:54 Abraxis
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    1, No, a jinde ne? Pokud vim, tak muze davat boticky, odvazet auta a merit rychlost, tak co by ne...

    2, No, asi bych "uposlechl vyzvy", nechat se nekde nahanet, tak nestojim o to, ze nejakemu tupemu mozku rupne v palici a zacne po mne strilet. Nicmene bych dusledne tvrdil, ze v souladu se zakonem odmitam vypovidat, kdo to auto tam postavil. To, ze si du vzit do nej mobil, tak nezaklada duvod k pokute.

    3, Tady si myslim, ze bys neuspel - policie nemusi mit zaznamove medium, od toho jezdi dva, aby si to vzajemne dosvedcili  (a alespon jeden z nich to umel zapsat :-)). Tohle je vec, kterou proste neobkecas. Tu krizovatku znam moc dobre a i kdyz tam take jezdim vlevo, tak se dycky PORADNE rozhlidnu - a kdyz si nejsem jistej, tak se projedu na kruhak.

    19.4.2009 20:57 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    1.) nie - ja len som prekvapeny, lebo na slovensku byva zvykom, ze aj na meranie v obci musia mat povolenie od statnej a musi pri tom merani byt aj minimalne jeden statny

    2.) ja som nehovoril o nejakej zbesilej nahanacke, ja som hovoril len o tom, ze by som trocha poodisiel z inkriminovaneho miesta, oni by samozrejme zapli hukacky, ... bla bla bla a ja by som sa ich potom prekvapene spytal, ze co? kde ze som parkoval? dajak vam nefunguje mozocek?

    3.) ale uspel - pozor, opet neviem ako v cechach, ale na slovensku na sudnom jednani si laicky povedane policajti nemozu navzajom dokazovat - cize ich vypoved nema vacsiu vahu ako ten "kto ich zazaloval za zneuzitie pravomoci verejneho cinitela" takze oni velmi dobre vedia, ze ked v takomto pripade (priestupok - pri trestnom cine je to uplne o niecom inom) narazia na takeho vydrbanca ako ja tak to radsej nechaju tak. Ja viem - uvedomujem si, ze ten zakon je nahovno a dava moznosti ovela vacsim vydrbancom ako som ja (napriklad takym polomafianom) ale nalejme si cisteho vina - ak narazim na debila tak preco tieto moznosti nevyuzit.

    P.S.: samozrejme nie vsetci su debili - aj ked je tych normalnych tak radovo nejake promile - stalo sa mi raz, ze som s mojim hafom narychlo vybehol von a nezobral som si sacok na exrementy (mimochodom - pre hnidopichov - ja za svojim psom standartne upratujem, len proste raz za cas sa stane, ze v rychlosti proste zabudnem, nestihnem, ...) a samozrejme na vymakla hliadka ked sa vysral. Ale boli uplne normalny - v pohode, takze uz som mal pripraveny bugilar (lebo on mal pripravene blocky :-D) aj ked som sa kludne mohol zacat hadat (a samozrejme, ze na to mam jak zaludok tak aj schopnosti) ale ked bol normalny - tak nebudem ja za debila. Ale chvalabohu sa to nakoniec zaobislo, len dohovorom.

    msk avatar 20.4.2009 09:26 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Pozor. Rad by som Ta upozornil na fakt, ze na rozdiel od CR, v SR sudnictvo uz tak trosku funguje. Zijem v CR 6-tym rokom, mam skusenost so sudami z oboch statov a v CR je momentalne stav sudnictva na urovni Meciarovej dynastie ...
    19.4.2009 21:06 mikezt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    "ty dementi"? pardon?
    masožravá palma avatar 20.4.2009 15:37 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    To nevíš, že dementi nejsou živí tvorové?
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    19.4.2009 09:33 xurpha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    To máš za to, že vůbec jezdíš autem po praze, zmrde mototeroristickej! :-P

    19.4.2009 10:03 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Jojo, od motoristů se samozřejmě očekává že když mají na auto, tak můžou podpořit i rozpočty města :)

    19.4.2009 10:04 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Koukám že to s tím jojem zbytečně přeháním :)

    19.4.2009 23:14 Johan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Táhni zpět na novinky, šmejde. Prostě občas je nutný auto vzít - nejde to jinak. Takový netolerantní pitomce jako ty, aby pohledal....
    msk avatar 20.4.2009 09:27 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    IMHO to bolo myslene ironicky :)
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2009 00:26 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    ...další směšnej chudák, co nemá na auto :-D všchny bych vás rozjezdil vy mrdky...
    20.4.2009 16:44 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    +1 :D

    19.4.2009 09:37 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    no a teď čekám že se objeví rozumprd který začne hlásat že seš pirát silnic protože sis dovolil porušit ZÁKON! Mimochodem je poznat jací jsou ti MP mamlasové protože to nebylo žádné zastavení ale stání. Zastavení je uvedení vozidla do klidu na dobu nezbytně nutnou pro nastoupení a vystoupení cestujících a tak podobně. Je to poměrně natahovací předpis ale nákup v obchodě by se do toho vešel jen ztěží. Kdysi dávno tam byl limit 3 minuty ale to už neplatí. Oblíbená disciplína městských pumprdlíků je taky cílená manipulace s dopravním značením, různé ty přenosné zákazy vjezdu, zákazy stání s těžko čitelnou a ještě hůř pochopitelnou dodatkovou tabulkou, omezení rychlosti kvůli práci na silnici v místech kde se nepracuje a podobně.

    19.4.2009 10:02 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Jojo, to teď v našem městě taky zavedli, po celé naší ulici byl až do 1. dubna parking po pravé straně, od 1. dubna se toho moc nezměnilo, provoz není větší, jen se přesunula do naší ulice dočasně zastávka pro autobus, který jezdí cca 5x za den a vozí tak 4 lidi, od té doby tu jsou přenosné značky a zákaz zastavení (ne stání) platí v celé ulici, podobně to udělali na více místech v našem městě. Pamatuji dny kdy sem klidně přijeli 8x za den a nasazovali botičky...

    19.4.2009 14:26 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    No, ona tudy vede objížďka zavřené ulice, takže je rozhodně dobře, že je ta ulice teď přehledná. A ta ostatní místa, kudy objížďky vedou, ani nejsou jednosměrky, už takhle se tam autobus s protijedoucím osobákem jen tak tak vyhne – kdyby tam byla zaparkovaná auta, tak musí každou chvíli někdo couvat.
    19.4.2009 21:13 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Ajajaj - to ani nevies, ze aka bola u nas kauza - ludia normalne stali na jednej inkriminovanej ulici na sidlisku ako po ine dni a roky a zrazu v jeden pekny slnecny den ked zacali s opravom nedalekej inej cesty tak potrebovali presunut docasne drahu mhd prave na tuto inkriminovanu cestu. Proste prisli fizli, drbli prenosne oznacenia o zakaze zastavenia a rovno zacali davat papucky a odtahovat auta ktore tam zaparkovali este pred zmenou dopravneho znacenia a cize uplne lehalne a v sulade so zakonom. V tie dni to dokonca bolo aj hlavnym artiklom v mediach - sice uz neviem, ze ako to dopadlo, ale dam krk na to, ze ked sa poskodeny spojili a zazalovali ich (fizlov) tak z nich museli stiahnut aj kozu (ono samozrejme, na zaciatku ako sa to medializovalo sa fizli samozrejme branili, ze sa proste zmenila dopravna situacia a tym padom mozu urobit to co urobili a ze proste hold smola, ...).

    20.4.2009 08:36 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    To samý udělali teď v Praze na Paížský ulici, když se americká prezidentská držka znenadání rozhodla, že tudy projede.

    Po stížnosti magistrát odpověděl, že za to si lidi můžou sami, že se mají dávat pozor a že se budou brzo čistit ulice, tak pozor, pozor, aby se vám to nestalo znova.
    Quando omni flunkus moritati
    msk avatar 20.4.2009 09:32 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Zakon jasne hovori 7 dni. Takze pokial tam niekomu dali pokutu, alebo odtiahli auto, urobili to protizakonne. Bez ohladu na to, ci tade siel papez, alebo prezident usa. Vychcane a vyjebavacske kecy nejakeho podradneho statneho uradnika su v tomto pripade uplne irelevantne. Skoda len, ze je to s tymi sudmi tak naprd, inak by sa oplatilo sudit.
    20.4.2009 17:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Zakon jasne hovori 7 dni.
    Český nebo slovenský? Nějak to nemůžu najít.
    Quando omni flunkus moritati
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2009 22:34 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Český, ale taky to nemůžu najít...
    pavlix avatar 19.4.2009 11:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    To víš, někdo je pirát silnic, někdo je pirát internetu :D.

    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    19.4.2009 11:13 9002
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Na policajtov treba ist s rozumom - jediny mozny sposob vitazstva nad tymito zivotom neuplatnenymi zakomplexovanymi ucnovkarmi (neuplatnenymi - ucnovkari mi nevadia - ak robia svoju pracu poriadne - tito vacinou sa uz inac neuplatnili a kedze su zrdavy hura valat sunky do armady alebo ku polisom)...

    19.4.2009 12:46 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    tak nevim, kdyby na me nejaky policajt z auta pokrikoval at na neho pockam tak asi v klidu odjedu, at me pak nekde zkousi chytat...
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    kotyz avatar 19.4.2009 13:01 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Meli by si zmenit heslo na "buzerovat a pokutovat" :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    19.4.2009 13:30 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Sice s křížkem po funuse, ale snad se to bude někdy hodit: pokud potřebujete zaparkovat blízko Kulaťáku, doporučuji Flemingovo náměstí (jak je ta nová knihovna). Ještě jsem nezažil, že by tam nebylo volné místo (nebo alespoň v přilehlých ulicích). A to i ve všední den (ale možná to bylo jen štěstí).
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2009 13:53 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    ...jestliže u toho McDonalda odbočíš vpravo, jsi v pruhu pro autobusy a od pruhu na kruhák tě dělí plná čára. Hned z výjezdu zase nemůžeš odbočit přes dva pruhy. Po mě chtěli 200, došel jsem si tam s tim městskim policajtem a ukázal mu to. Nakonec mu nezbylo nic jinýho, než mě pustit... ;-)
    19.4.2009 14:21 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Tak to si někdy zkusím schválně ověřit, já tam jel v noci, to takové detaily jako čáry na silnici (když je to komplikovanější dopravní značení) moc nestíhám sledovat, hlavně při odbočování, kdy musím dávat pozor na jiné věci jako přednosti, chodci a správné najetí do pruhu.

    19.4.2009 14:33 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Podle leteckého snímku tam je přerušovaná čára, takže do toho pruhu vlevo na kruhák se dostat jde…
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2009 14:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    ...no a můžeš podle vyhlášky odbočit až do druhého pruhu? Protože pokud odbočíš do prvního, už nevymanévruješ do dalšího, bez přejetí plné čáry...
    19.4.2009 14:48 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Ano, můžeš.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2009 14:52 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    No tak to ten měšťák pěděl ten sám prd co já, protože mi to odkejval...
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2009 14:53 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    *věděl
    kotyz avatar 19.4.2009 15:35 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Oni tam nejsou od vedeni, ale od vybirani ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 21.4.2009 22:55 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    kotyz avatar 22.4.2009 10:44 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    :-D :-D :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Grunt avatar 19.4.2009 20:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Příloha:

    Ježiš, co to je? Ten výjezd snad i nějaký policajt musel navrhovat.

    Mi to připomíná jednu křižovatku v Brně. Pokud to tam člověk nezná a nechce zabloudit, tak to snad ani jinak na ní nejde.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    19.4.2009 21:15 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    To jsem netušil, že má Google mapy v takovémhle rozlišení… Z tohohle už je jasné, že jde o vyhrazený BUS pruh, a o tom je přímo zmínka v zákoně: „Řidič odbočující vpravo musí dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.“ Takže tady má Amigapower přímo citaci ze zákona, která odbočení do druhého pruhu předpokládá.

    Jinak ten výjezd vypadá ještě celkem normálně, horší je křižovatka o něco víc na východ (na Google Maps je tam ještě stavba, stejně tak na leteckých fotkách na Seznamu i Atlasu). Tam z těch čar na silnici vždycky zapomenu, kam vlastně jedu…
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2009 23:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    ...hmm, tak tohle jsem fakt ani netušil ;-)
    20.4.2009 18:39 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    To je kde přesně? je mi to nějaké povědomé, ale nemůžu si vybavit (mám na mysli Tvoji přílohu a předpokládám, že to je ta brněnská, o které se zmiňuješ)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    Grunt avatar 20.4.2009 19:06 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    To je kde přesně? je mi to nějaké povědomé, ale nemůžu si vybavit

    Pražská, jak už autor odkazuje, je přesně tady.

    A ta brněnská, kterou myslím já tady.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.4.2009 19:28 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    aaaaa, ta je chuťová :) tam se tomu vyhýbám jako čert kříži (kancelář mám cca 100m od té křižovatky)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    20.4.2009 23:15 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    to je v pohodě, víc mi vadí křižovatka v Praze u vlakového nádraží: www.mapy.cz/#x=133110560@y=135949776@z=16@mm=FP@ax=133112320@ay=135948928@at=hnus@ad=hnus%5E2

    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Grunt avatar 20.4.2009 23:52 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Příloha:

    Ježiš, co to je? To je tam i to zakřivení?

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Nicky726 avatar 20.4.2009 23:55 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    To bude skládáním snímků ;-)
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    Grunt avatar 21.4.2009 00:01 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Asi jo, ale proč to teda nemají na Seznamu?

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    21.4.2009 00:04 mektige
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Zřejmě to skládali z jiné sady fotografií.
    Grunt avatar 21.4.2009 00:23 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Příloha:

    Ježiš, to není zkreslení vrstev, ale terén. Omlouvám se. U nás něco takového nemáme a proto mám větší zdůraznění nadmořské výšky. Ježiš, to je strašná země. Jak v takových alpách může být postaveno hlavní město a jak tam může někdo žit?

    Ale ať se věnuju křižovatce…nádhera, tím když chce člověk projet, tak aby si objednal průvodce. Není to moc vidět, ale dá se odsud dostat kamkoliv? Asi by to chtělo udělat nějakou hitparádu křižovatek.

    Zřejmě to skládali z jiné sady fotografií.

    No právě že ne, proto mi to bylo divné.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    21.4.2009 08:31 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Tu křižovatku U Bulhara jsem nedávno viděl řídit jednu policajtku. Jako chodci jsme ji teda docela ignorovali, protože když bylo vidět, že nejdou semafory, každý radši koukal, aby nevlezl pod auto nebo pod tramvaj, a že je někde na druhém konci Prahy policajt, který to řídí, jsme si nevšimli. Blíž byli dva jiní dva policajti, kteří dopravu ani nesledovali, jen se bavili spolu. Asi tam byli na střídání. No a kupodivu to šlo jak na drátkách, vždycky jen krátké písknutí a změna, a jak to jezdilo, žádné troubení a brždění obvyklé v době, kdy tam jdou semafory. Ale jako řidič tu křižovatku taky nemám rád -- tam se přivede asi 8 silnic na plácek, po něm se ještě náhodně rozhází semafory, a teď se v tom orientujte...
    msk avatar 22.4.2009 11:28 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Pohoda, ja som vcera v Pribrami videl 4 kokotov ( 2xmp, 2xsp ) prepinat 1 cudlik v krabici od semaforov... Teda on to prepinal jeden a traja stali bokom a diskutovali.
    19.4.2009 16:51 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    odpovím že jen než si koupím bagetu, takže se nejedná o stání, ale pouze zastavení, No tak to ani omylem:
    Zákon o silničním provozu
    ČÁST 1 • zákon o provozu na pozemních komunikacích
    HLAVA 1 • úvodní ustanovení
    § 2 Vymezení základních pojmů
    
    Pro účely tohoto zákona
    
    o) zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému 
    nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo 
    složení nákladu,
    Koupe bagety neni nalozeni nakladu.
    19.4.2009 17:30 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    A kdybych jich koupil deset? :)

    19.4.2009 18:15 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Pokud by ti je nekdo koupil a slozil na chodniku k nalozeni, tak by se o tom dalo uvazovat :-)

    Jednou jsem v Praze videl na odtahovce fabii plzenskeho pivovaru s vystraznymi blinkry. Cestak zrejme zaskocil do nejake hospody neco vyridit a mezitim mu o odtahli :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2009 18:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    ...a kdyby zaparkoval na chodníku, na čtyřech dřevotřískovejch destičkách jako servisáci od automatů, auto by nebylo zaparkovaný, ale nainstalovaný a odtažení, případně pokuta za "stání na chodníku" by se nekonaly, protože v tomto případě se jedná o "zábor veřejného prostranství". :-D
    Pavel Stárek avatar 19.4.2009 17:47 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    1. Policie města Prahy tu není od ochrany občanů a zajištění jejich základních práv, jako spíš o zlepšení rozpočtu Města Prahy vhodným vytipování míst, kde by občané mohli při nepozornosti, nebo jen pro to že by to jednoduše nešlo jinak, spcáhat přestupek, který by bylo snadné dokázat, nehledě na další aspekty přestupku.
    Bohužel v tomto máš pravdu. Mě stačí když vidím tu svoloč co se poflakuje na Masarykově nádraží (popř. na Náměstí republiky), městského policajta tam nevidět (musejí vybírat pokuty za špatná parkování - od této svoloče nic nezískají) akorát občas se tam někdy projdou státní z železničního oddělení. Pravda je, že jednou tam měšťáci přijeli sebrat jakéhosi opilce. Ale jinak se v tomto prostoru moc neobjevují. Pravda je, že městská policie ve většině městech slouží jako takový "královský výběrčí daní".
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Honza Balák avatar 19.4.2009 22:54 Honza Balák | skóre: 23 | blog: Jaxův linuxový zápisník | Předklášteří
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    To mi připomíná zážitek jednoho známýho. Pracuje u Pražské energetiky a jezdí služebákem s modrým majákem. Jednou chtěl zaparkovat u rozvodny kdesi na periferii. Rozvodna se nachází někde poblíž křižovatky, ale protože na jejich vyhrazených místech měli auta zaparkovaný "civilové", tak zaparkovat o kousek dál, jenže nějak těsně u hranice, kde může za křižovatkou parkovat. A kde se vzal, tu se vzal, městskej fízl i s odtahovkou. Vůbec ho nic nezajímalo a to auto nechal odtáhnout. Řešilo se to na vyšších místech a nakonec to snad bylo bez pokuty. No a když si známej šel ve firemních hadrech pro auto, tak člověk, co měl parkoviště na starosti, jak viděl PRE, ani nechtěl vidět papíry, prostě mu to auto dal se slovy, "že ten idiot příště nechá přitáhnout sanitku". Bohužel na detaily si nevzpomínám, jak to přesně bylo, ale aspoň pro představu... :-)
    <null>
    20.4.2009 07:05 M. Lox | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    A dělá ta svoloč nějakou trestnou činnost, nebo se tam jenom poflakují? Kapsáři jsou v podstatě nepostihnutelní, protože pokud je nechytíte při činu, tak se jim nedá nic dokázat, a pokud ti lidé ani kapsy nevybírají, ale jenom tam sedí, tak není důvod je vyhazovat.

    Ještě by se mi chtělo napsat narozdíl od řidiče, který porušuje …

    make menuconfig, not war!
    20.4.2009 07:06 M. Lox | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Ale je pravda, že by se tam mohli občas aspoň projít.
    make menuconfig, not war!
    19.4.2009 20:14 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Vy jste si všichni ten slogan "Pomáhat a chránit" vysvětlili špatně.
    Skutečný význam je: Pomáhat [našim lidem] a chránit [naše zájmy & finance]. Naivky :-D
    19.4.2009 20:43 maleprase | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    vetsinou staci ty predpisy dodrzovat ...
    xxx avatar 19.4.2009 21:13 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Přesně tak. Naprosto zbytečné přestupky způsobené vlastní leností. Za blbost se holt platí. Relevantnost zákazu parkování, nebo toho odbočení s tím nemá až tak co dělat.
    Please rise for the Futurama theme song.
    Grunt avatar 19.4.2009 21:36 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Tentokráte se musím autora zastat. Ta křižovatka vypadá fakt imbecilně.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.4.2009 00:08 rgb | skóre: 2 | blog: rgblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Ale odbočit tam doleva je prasárna. Správně se musí takhle :)

    20.4.2009 07:07 M. Lox | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    +1
    make menuconfig, not war!
    19.4.2009 21:39 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    A před sednutím do auta moc nepít ani nejíst, jinak by se mohlo stát že nenajdete místo na parkování jinde než tam kde se platí za parking paušál 500 Kč a více :)

    20.4.2009 07:20 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    odpovím že jen než si koupím bagetu, takže se nejedná o stání, ale pouze zastavení
    Myslím, že to není úplně pravda...
    zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu
    Pokud jste za bagetu zaplatil, tak už to nebylo neprodlené naložení a tudíž jste s autem stál. (Na toto nás upozorňovali v autoškole, ale měšťáci to asi neví ;)

    Ad stání v druhé řadě:
    Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro každý směr jízdy; při zastavení musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro oba směry jízdy.
    Jo, a jestlipak dodržujete toto:
    Zajíždí-li řidič za účelem zastavení nebo stání k okraji pozemní komunikace nebo k chodníku, musí dávat znamení o změně směru jízdy.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    20.4.2009 08:55 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    No tak  při parkování se mi nestalo že bych nezablikal, to by bylo hodně nebezpečné, a když už to nechám v druhé řadě, tak nechávám zapnuté varovky...

    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2009 09:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Jo, a jestlipak dodržujete toto:

    Zajíždí-li řidič za účelem zastavení nebo stání k okraji pozemní komunikace nebo k chodníku, musí dávat znamení o změně směru jízdy.
    ...já ne, já parkuju zásadně takhle: http://www.youtube.com/watch?v=Gr1e9jilWek :-D
    20.4.2009 20:40 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    to je z filmu s jackie Chenem, název už nevím. Tohle www.youtube.com/watch mi přijde skoro lepší. Takhle na těsno bych si asi netroufl ale podobné kousky šly velice dobře s trabantem. Očividně ty malý auta mají něco do sebe.

    20.4.2009 09:23 akston
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Jen pro pořádek:
    "Zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu"
    "Stát znamená uvést vozidlo do klidu nad dobu dovolenou pro zastavení"
    Takže městská policie zcela správně pokutovala porušení zákazu zastavení, pač dotyčný v tom místě neměl dovoleno zastavit natož stát.

    Zajímavější mi spíš přijde to, že chtěli dát pokutu 2k tzn. maximálně možnou, pač ze zákona "při určení druhu sankce a její výměry se přihlédne k závažnosti přestupku, zejména ke způsobu jeho spáchání a jeho následkům, k okolnostem, za nichž byl spáchán, k míře zavinění, k pohnutkám a k osobě pachatele, zda a jakým způsobem byl pro týž skutek postižen v disciplinárním řízení." Pravděpodobně si trošku zahráli na psychologický efekt, kdy byl dotyčný nakonec (možná) rád, že dostal jen za 500,-.

    Co se týká tý druhý řady, tak městská policie zcela nesprávně poradila stát v druhý řadě, pač ikdyž by dotyčný ponechal minimum tří metrů pro volný jizdní pruh, stále by porušoval povinnost, že "při zastavení a stání nesmí řidič znemožnit ostatním řidičům vyjetí z řady stojících vozidel", což je tzv. "stáni v druhé řadě". Tuto možnost mají pouze taxikáři při výkonu taxislužby.

    Autor článku: přeparkoval jsem auto do druhé řady, všichni řidiči projíždějící kolem na mě koukali jak na vola, co že tam sakra stojím

    A co jste čekal? Reagoval bych naprosto stejně.

    Autor článku: při výjezdu z MC Drive je přikázaný směr vpravo, tam jsem ale ještě pln touhy po jídle, které mě čeká v papírových balících, odbočil vlevo no a tím vznikly tyto 3 přestupky (pouhé jedno odbočení).

    No po tom, co jste přiznal plnost touhou po jídle, by to bylo ještě porušení povinnosti "věnovat se plně řízení vozidla a sledovat situaci v provozu na pozemních komunikacích. Vaše "pouhé jedno odbočení" a neštěstí je na světě. Řek bych, že byste se mohl spíš zamyslet nad sebou, než poukazovat na to, kde "číhá" městská policie. Čistě teoreticky mohl v minulosti nějakej řidič pln touhy po jídle způsobit vážnou dopravní nehodu a kvůli takovým řidičům tam třeba městská policie "číhá", ač by mohla být úplně někde jinde.

    Autor článku: Pane řidiči, víte že jste právě spáchal 3 přestupky, každý za 2 000 Kč

    Pokud to bylo myšleno, že dotyčný může dostat pokutu 6000,-, tak opět nepravda, pač v tomhle případě šlo o projednání ve společném řízení, tzn. pokuta za přestupek, který je nejpřísněji postižitelný, což v tomhle případě je pokuta do 2000,- Kč plus automaticky jeden bod za porušení povinnosti vyplývající z příkazové značky. Docela by mě zajímalo, jestli víte, co jste podepsal za pokutu.

    Autor článku: Až pojedete v následujících dnech do Prahy dávejte si velký pozor, a mějte po ruce alespoň kilo štěstí, budete ho potřebovat, jinak to totiž bude výlet v lepším případě za 5 kil.

    Vy už do Prahy raději nejezděte, využijte nějakého P+R parkoviště na okraji Prahy a projděte se pěšky (příp. projeďte se MHD), už je hezky, může to být pro Vás větší požitek z návštěvy Prahy. Sám jsem pražák, auto vlastním, ale do centra a jemu podobných částí v době špičky bych s naivní představou, že zaparkuji u krámu s bagetou, opravdu nejel.

    20.4.2009 11:28 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Co se týká tý druhý řady, tak městská policie zcela nesprávně poradila stát v druhý řadě, pač ikdyž by dotyčný ponechal minimum tří metrů pro volný jizdní pruh, stále by porušoval povinnost, že "při zastavení a stání nesmí řidič znemožnit ostatním řidičům vyjetí z řady stojících vozidel", což je tzv. "stáni v druhé řadě".
    Pokud nešel pro tu bagetu nikam daleko a měl auto pořád v dohledu, nemusel nikomu bránit ve výjezdu z řady. "Nesmí znemožnit" neznamená, že kdyby se do auta stojícího v 1. řadě teleportoval řidič, musí mít ihned možnost odjet. Takže pokud by viděl přicházet řidiče k autu, vedle kterého zastavil, a své auto přeparkoval tak, aby tomu přicházejícímu řidiči umožnil vyjet, nic by tím neporušil.
    20.4.2009 12:40 akston
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

      "Nesmí znemožnit" neznamená, že kdyby se do auta stojícího v 1. řadě teleportoval řidič, musí mít ihned možnost odjet.

    V tomhle se neshodnem, řek bych, že "nesmí znemožnit" = "musí mít ihned možnost odjet", pač v momentě, kdy čekám na to, než si přeparkuje, je mi vyjetí znemožněno. Docela by mě zajímalo, jakou časovou prodlevu byste si představoval. Pokud bych chtěl odjet třeba na výlet, tak bych to jako znemožnění nepovažoval, ale dokážu si představit i situace, kdy je třeba okamžitě vyjet, ale to by musel parkující v druhé řadě vlastnit křišťálovou kouli. Navíc i kdyby to bylo, jak tvrdíte Vy, tak ze zákona lze v případě stání vyčíst následující: "Řidič smí stát jen vpravo ve směru jízdy co nejblíže k okraji pozemní komunikace a na jednosměrné pozemní komunikaci vpravo i vlevo, v jedné řadě a rovnoběžně s okrajem pozemní komunikace; nedojde-li k ohrožení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, smí v obci řidič vozidla o celkové hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg stát kolmo, popřípadě šikmo k okraji pozemní komunikace." Žádná jiná možnost pro stání není povolena.

    Pokud nešel pro tu bagetu nikam daleko a měl auto pořád v dohledu, nemusel nikomu bránit ve výjezdu z řady.
    Autor článku uvedl, že se vracel pro mobil. Pochybuji, že jej potřeboval k nákupu bagety, takže se nabízí možnost, že se bál, aby o něj nepřišel, když bude nakupovat a neuvidí na svý auto.

     

    Co se týká zastavení v druhé řadě, chtěl bych se opravit, že zastavit v druhé řadě smí samozřejmě nejen řidič taxislužby (vozidlo neomezeno váhou), ale i řidič vozidla do 3,5 tuny, za zákonem daného předpokladu.

    20.4.2009 13:07 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Kdyby zákonodárce chtěl zakázat zastavení v druhé řadě, tak by to v zákoně výslovně nepovoloval a neřešil umožnění vyjetí z první řady. V zákoně není nic o tom, že musí umožnit okamžitě vyjet, je tam pouze to, že nesmí vyjetí znemožnit.
    20.4.2009 17:45 akston
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Já přece netvrdím, že zakazuje zastavit v druhé řadě, naopak povoluje. Snad jsem se dost jasně opravil. Já tvrdím, že nepovoluje stát v druhé řadě, pač zákon stanovuje, jakým způsobem lze stát, ale to už jsem uvedl.

    Nesmět znemožnit vyjetí je dle mě pouze případ, kdy se ve vozidle nebo u vozidla, které zastavilo, řidič zdržuje. Samozřejmě Váš názor respektuji, takže nemá smysl se tím dál zabývat. Ale musím přiznat, že by mě docela zajímalo, jak je to doopravdy.

    20.4.2009 16:21 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    Ono se dá v 2. řadě stát tak, že kolem mně vyjedou.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    20.4.2009 17:50 akston
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Ano, ale už jen to, že stojíte v druhé řadě, je přestupek. Pokud myslíte zastavit v druhé řadě, tak si taky dokážu představit, že za určitých okolností ostatní řidiči kolem mě vyjedou.

    20.4.2009 15:22 kajencik | skóre: 8 | blog: kajencik | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Hm, mám podobné zkušenosti zejména s MP - změřen MP na vražedných 53km/h na 40ce pod kopcem v lesíku ve městě, a následně po cca měsíci fyzické napadení sousedem (štěkal nám doma pes, přes den, bohužel delší dobu, byl problém to řešit když normálně chodíme do práce...) řešeno stylem "podejte si stížnost na městský úřad". Vzhledem k těmto skutečnostem jsem se rozhodl problém s MP řešit: 1100kg, 160hp @ 7200rpm

    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2009 15:55 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)
    ...co to je za balíček? ;-)
    20.4.2009 16:49 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    měšťákům se zásadně nezastavuje ani na bicyklu ;)

    20.4.2009 23:12 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Městská policie v Praze nás začala více chránit :)

    Dneska jsem se bavil s kamarádem který u nich pracuje, když nevyberou na pokutách dost, tak nemají prémie, takže na takové blbosti jako řešit fyzické napadení jim prostě nezbývá čas :)

    Jinak bratr pracuje cca 8 měsíců u státní policie a ti takovéhle sviňárny nedělají, sám říkal že státní policie moc tu městskou v Praze nemá ráda.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.