abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 718 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Abíčko sestoupilo do hlubin

    4.3.2015 10:54 | Přečteno: 1599×

    V roce 2005 jsem napsal na Abíčko svůj první blog. Tehdy se zdálo být Abíčko na vrcholu. Chodil jsem na něj zhruba od roku 2002, kdy jsem si nainstaloval sám bez pomoci první linuxové distro Mandrake 9. Učil jsem se rozumět pojmům jako je konsole, bash, TeX, nebo jiné pojmy. Ještě tu „prudil” Plešinger, já ve svých 55 letech jsem pro mnohé, nikoliv pro všechny, byl jako zjevení, neb tehdejší velmi mladí účastníci měli se svými rodiči zkušenost, že počítač není jejich nejbližším přítelem.

    Vedly se „svaté války” mezi vyznavači editorů VIM a Emacs, Plešinger byl přísně souzen za svou skepsi vůči VIM, či Linuxu. Pak z ničeho nic umřel a mě bylo líto, že odešel skeptik, který celkem docela schopně předkládal námitky a pochybnosti o všemohoucnosti Linuxu a jeho výhodám proti Woknům. Bavily mě ty diskuse, i když z technického hlediska, do dnes se to moc nezlepšilo, jsem moc nechápal, různé aspekty. Nejsem programátor, ale Linux jako takový mi vyhovoval právě pro tu komunitu, která více méně spolupracovala.

    Jestliže se něco dostane na vrchol, zákonitě přijde pokles. Není možné se držet na vrcholu stále. Fanoušci Linuxu zestárli, jejich počet se drží asi na přibližně stejném počtu, přeci jen na Desktopu stále vládne Windows a Mac. Po čase jsem jako uživatel přešel na Mac, na Abíčko jsem chodil, nechodil měl jsem a mám vždy několikaleté mezery, kdy se jen kouknu, zjistím, že blogy jsou buď příliš technické, v poradně nebývají věci, které zrovna řeším, tohle se hledám spíše za pomoci Googlu, neb řádný člověk si napřed zkusí odpověď najít za pomoci Googlu, než se zeptá.

    S politováním musím říci, že většinu odpovědí, které jsem kolem Linuxu hledal, jsem našel jinde, než tady. Abíčko pro mne přestalo být po relativně krátké době zdrojem informací a slogan „Linux na stříbrném podnosu” jen ničím neříkajícím sloganem. Takže čas od času přeruším svou účast zde. Vrátím se většinou jen ze zvědavosti, nebo když mě nějaký trol zkouší na mém webu a já se na nějaký čas zapojím do dění zdejších trolů. Chápu, že mnozí slabší jedinci, je jich tu dost, neunáší stejnou formu humoru, kterou se snaží produkovat směrem k mé osobě, pak se rozčilují, ale s tím nemám problém. Zastávám názor, že: „Jestliže má někdo se mnou problém, je to především jeho problém.

    Stále si i bez účasti na dění na Abíčku, hrají s různými distry, píši svoje knihy, nebo divadelní hry, neboť ani k Linuxu, BSD, či Macu OS X, tuhle komunitu nijak nepotřebuji. Většina blogů, jak jsem tak v poslední době si dal práci si prohlédnout, jsou skutečně o ničem, Ty odborné si přečtu, snažím se je pochopit, ale těch o Linuxu zas tolik moc není. Bohužel. Přijdu, odejdu. Možná jednoho dne umřu, neb nejsem nejmladší a nepřijdu vůbec, nebo přijdu a zjistím, že Abíčko už není. Zaniklo na nedostatek zájmu o kvalitu.

    Jestli mi to bude líto nevím. V posledních letech je těch trolů příliš mnoho, vždy mě baví s nimi debatovat jen chvíli, pak zas se v rámci zábavy jdu věnovat své divadelní skupině, kde je víc jak deset skvělých lidí, kteří mají zájem se účastnit na nácviku divadelních her, které jsem napsal a jež s nimi nacvičuji. Nejmladší účastnici je dvacet, nejstarší jsem já. Bezva společnost. Většinou vysokoškoláci. Tak asi tak k dění na Abíčku.

    Výkřiky různých M-trainů, Phantomů, Patentových zákonů ve mně vyvolávají smích. Ne pro svou vtipnost, ale pro svou omezenost, se kterou se mi snaží dokázat, to či ono. Mé chyby, omyly, životní pochybení. Většinou jen to, čím trpí sami. Neb na cizích lidech nejlépe rozeznáváme vlastní chyby a problémy a o to nás víc dráždí. Nakonec. Emacs je skoro tak dobrý editor. Ale na delší psaní a ovládání je VIM, přeci jen o něco lepší. I když tenhle blog a ty dva předchozí jsem pro cvik napsal v Emacsu.

           

    Hodnocení: 43 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.3.2015 11:08 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Pre mna je to uz tak davno co mi vase blogy zacali liest na nervy, ze si uz ani nepamatam preco to vlastne bolo. Posledne dobre blogy boli ked ste za sebou tahali plechovy vozik (cesta do spanielska ci kam).
    Čo Rys, to vrah!
    4.3.2015 12:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    co mi vase blogy zacali liest na nervy, ze si uz ani nepamatam preco to vlastne bolo.

    Když má někdo problém s mými blogy, je to jeho problém.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Integral avatar 4.3.2015 12:28 Integral | blog: devnull
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    jestlize mate probem s tim, ze abicko je zumpa, je to vas problem.

    nejak mne unika smysl tohoto typu argumentace :)
    4.3.2015 12:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    abíčko především není moje, takže jestli je, nebo není žumpa, vážně není můj problém.

    nejak mne unika smysl tohoto typu argumentace :)

    Pokud vám uniká smysl, tohoto prohlášení, nikoliv argumentace, nedá se nic dělat. Prostě vám uniká smysl. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Integral avatar 4.3.2015 17:39 Integral | blog: devnull
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    jasne
    Grunt avatar 4.3.2015 20:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    abíčko především není moje, takže jestli je, nebo není žumpa, vážně není můj problém.
    Yup. Jen bych dodal, že tohle je problém který by se měl řešit.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Fluttershy, yay! avatar 4.3.2015 11:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Mistře, mohu poníženě požádat o Vaši konfiguraci Emacsu? Vimu?

    Protože, ehm, na moderním systému je to jinak úplně fuk. V editačním režimu fungují šipky, Delete/Home/... a jejich kombinace s modifikátory prakticky stejně; na ikonku "uložit" nebo "zavřít" umí kliknout každý idiot.

    Takže mě zajímá, o jaké úrovni se bavíme.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    4.3.2015 11:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    ;;Nastavuje textovy mod jako hlavni
    (setq default-major-mode 'text-mode)
    
    ;;Nastavuje zalamovani radku v textovem modu
    (add-hook 'text-mode-hook '(lambda () (auto-fill-mode 1)))
    
    ;;Nastavuje spusteni kontroly pravopisu
    (add-hook 'text-mode-hook '(lambda () (flyspell-mode 1)))
    
    ;;Pouziti ceskeho slovniku pro kontrolu pravopisu
    (set-default 'ispell-local-dictionary "czech")
    
    ;;Nastavuje „zkratkovy mod“
    (add-hook 'text-mode-hook '(lambda () (abbrev-mode 1)))
    
    ;;Povoluje pouziti schranky. Pozor! Bez tohoto nefunguje cua-mode
    (setq x-select-enable-clipboard t)
    
    ;;Nastavuje cua-mode „kopirovani ctrl-c, vkládání ctrl-v“
    (add-hook 'text-mode-hook '(lambda () (cua-mode 1)))
    
    ;;Ke kontrole pravopisu bude pouzit „aspell“
    (setq-default ispell-program-name "aspell")
    
    ;;Při spuštění editoru nezobrazí startovací stránku
    (setq inhibit-splash-screen t)
    
    ;;Zvýrazňování párových závorek
    (show-paren-mode t)
    
    ;;Při použití tohto nastavení se adresářový buffer otevře jen jednou
    ;;Adresáře se otvírají pomocí klávesy a
    (put 'dired-find-alternate-file 'disabled nil)
    
    ;;Pří tomto nastavení se po zadání klávesové zkratky ctrl-c ctr-f
    (setq latex-run-command "pdflatex")
    
    ;Nastavuje textovy mod jako hlavni
    (setq default-major-mode 'text-mode)
    
    ;;Nastavuje zalamovani radku v textovem modu
    (add-hook 'text-mode-hook '(lambda () (auto-fill-mode 1)))
    
    ;;Nastavuje spusteni kontroly pravopisu
    (add-hook 'text-mode-hook '(lambda () (flyspell-mode 1)))
    
    ;;Pouziti ceskeho slovniku pro kontrolu pravopisu
    (set-default 'ispell-local-dictionary "czech")
    
    ;;Nastavuje „zkratkovy mod“
    (add-hook 'text-mode-hook '(lambda () (abbrev-mode 1)))
    
    ;;Povoluje pouziti schranky. Pozor! Bez tohoto nefunguje cua-mode
    (setq x-select-enable-clipboard t)
    
    ;;Nastavuje cua-mode „kopirovani ctrl-c, vkládání ctrl-v“
    (add-hook 'text-mode-hook '(lambda () (cua-mode 1)))
    
    ;;Ke kontrole pravopisu bude pouzit „aspell“
    (setq-default ispell-program-name "aspell")
    
    ;;Při spuštění editoru nezobrazí startovací stránku
    (setq inhibit-splash-screen t)
    
    ;;Při použití tohto nastavení se adresářový buffer otevře jen jednou
    ;;Adresáře se otvírají pomocí klávesy a
    (put 'dired-find-alternate-file 'disabled nil)
    (custom-set-variables
    ;; custom-set-variables was added by Custom.
    ;; If you edit it by hand, you could mess it up, so be careful.
    ;; Your init file should contain only one such instance.
    ;; If there is more than one, they won't work right.
    '(font-use-system-font t)
    '(show-paren-mode t))
    (custom-set-faces
    ;; custom-set-faces was added by Custom.
    ;; If you edit it by hand, you could mess it up, so be careful.
    ;; Your init file should contain only one such instance.
    ;; If there is more than one, they won't work right.
    '(default ((t (:inherit nil :stipple nil :background "white" :foreground "black" :inverse-video nil :box nil :strike-through nil :overline nil :underline nil :slant normal :weight bold :height 158 :width normal :foundry "unknown" :family "DejaVu Sans Mono")))))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Fluttershy, yay! avatar 4.3.2015 11:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Aha, díky. (Upravil jsem formátování.)

    Nevím, co jsem čekal. Asi obdobu té svojí zrůdnosti.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 4.3.2015 14:55 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Já sem chodím od 2008 a přijde mi to pořád podobné. O linuxu to tu od té doby bylo tak nějak jen sporadicky, ale to mi nepřijde nutně jako škoda. Přeci jen - linux dnes více/méně funguje a v podstatě se dají vymýšlet jen různá okrajová témata o kterých psát, nebo se začít opakovat. Ani si nevzpomínám, že bych kdy aktivně šel a něco z linuxových blogísků použil, prostě jen "hm" a jde se dál.

    Od od blogů ovšem stále (naivně) očekávám nějakou hodnotu, proto se taky snažím psát jen delší blogy. Ty hovno-blogy z poslední doby bych tu klidně oželel, protože jsou mizivého významu co do času - politické stěžování na 4 věty nebude mít za 3 měsíce žádný význam, protože si nikdo ani nevzpomene a když na to někdo narazí, tak stejně nebude mít kontext a když ano, tak to nikoho kromě opravdu nadšených historiků stejně zajímat nebude. O tom už jsem ale psal na dvou dalších místech, tak se nebudu pořád opakovat.

    Imho to nemusí být neustále samé linuxové blogy, ale mělo by se to buďto týkat zdejší komunity, nebo být alespoň technicky zajímavé. Přeci jen abclinuxu je jedno z posledních míst na českém internetu, kde se kumuluje poněkud více hardcore komunita, zatímco všechno ostatní upadlo do šedého průměru průměrných mas.
    4.3.2015 15:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Tak já si rád přečtu i ty okrajová témata, nebo i odborné blogy, protože pak se musím aspoň zajímat, o čem že autor píše, co znamenají různé pojmy. Přišel jsem k IT na stará kolena, musel jsem se učit zcela o začátku a bylo to dost dobrodružné. Ale blogy, co mají hlavu a patu si rád přečtu. tedy mimo nějakých politologických úvah založených na denním tisku, nebo internetového zpravodajství. To mne fakt nebere. Videa na Youtube o různých tématech si dokáži najít i sám, bez nápovědy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Bystroushaak avatar 4.3.2015 15:53 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Tak já si rád přečtu i ty okrajová témata, nebo i odborné blogy
    A tak to já neříkám, že si je nepřečtu, jen když někdo třeba kompiluje nějakou libůstku, tak ohodnotím blog jako dobrý, ale nikdy to nepoužiju. Tím samozřejmě nechci říct, že takový článek se mi nelíbí! Jen sem prostě chodím spíš pro ostatní témata. Třeba limit_false sem píše dobré blogy. Nebo ten již v jiné diskuzi zmiňovaný Končím se školou, housky už čekají atp..
    4.3.2015 15:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Tak tak, takové blogy mám rád, to jsou ty, co se pak musím učit abych pochopil o čem je řeč. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.3.2015 18:24 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Ja vidim zmenu hlavne v tom ze oproti stavu pred 10 lety dnes linux "proste funguje" a neni potreba nic resit. Proto mozna klesa potreba takovych portalu jako je abicko pro bezne uzivatele.
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    Agent avatar 4.3.2015 20:26 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Ty vaše hry, dá se u toho zasmát, nebo je to spíš tragedie? Asi jsem kulturní analfabet, ale málokteré divadlo mě zaujme. Často mi to příde takové divně ujeté, uhozené až trapné. Cimrmany můžu oboje, tedy i Šebánkův Salon Cimrman . Nebo Sklepáci jsou někdy dobrý. Hřmění
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    4.3.2015 21:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Fagot a Yesterday

    První z mých her. Další zkoušíme
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    coder avatar 5.3.2015 02:08 coder | skóre: 4 | blog: lINUKS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin

    Obhajuje v blozích kapitalismus a volný trh

    Uvádí svoji hru v divadle Studio ALTA

    5.3.2015 02:11 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Taky jsem to studio musel zaplatit :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    robotics avatar 5.3.2015 07:35 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Chtělo by to změnit web desing do moderna :-). Takhle mi to připadá spíš slogan Linux na papírovém tácku :-). Jsem na to zvyknutý, ale na stříbrném podnose to určitě není.
    5.3.2015 11:30 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Chtělo by to změnit web desing do moderna :-).
    Proboha, jen to ne!
    5.3.2015 10:05 coques | skóre: 21 | blog: FailSystem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Aj mne pride, ze k tomu ako ABC vyzera dnes prispel velkou merou JJ svojimi dementnymi blogami.
    Polívčička byla..
    5.3.2015 12:00 []
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin

    +1

    5.3.2015 12:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    j mne pride, ze k tomu ako ABC vyzera dnes prispel velkou merou JJ svojimi dementnymi blogami.

    Dementní někomu mohly připadat, ale nikdo je nemusel číst a nikdo pod nimi nemusel diskutovat tímhle způsobem. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.3.2015 13:43 coques | skóre: 21 | blog: FailSystem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    Aj ja mozem nechat na zahrade rast plevel, ale presa len, bez nej je ta uroda tak nejak bohatsia.
    Polívčička byla..
    5.3.2015 14:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin
    To můžete, stejně tak ho můžete vytrhat, nebo ho nechat být mimo záhon. Blogy, ale můžete číst, nebo nechat být, Sami za vámi nepřijdou.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.3.2015 18:28 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abíčko sestoupilo do hlubin

    +1

    Ano abclinuxu je mrtvé, hodnotné tu jsou už jen některé povětšinou články staršího data. Ty je dobré pomocí Webhttrack (scrapbook, MAT) zkopírovat na disk k použití offline, a na abclinuxu už vůbec nechodit.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.