abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 126.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vylepšena byla funkce "Zkopírovat odkaz bez sledovacích prvků". Přidána byla podpora zstd (Zstandard). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 126 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:22 | Nová verze

    Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 11.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.0 linuxové distribuce Manjaro (Wikipedie). Její kódové jméno je Wynsdey. Ke stažení je v edicích GNOME, KDE PLASMA a XFCE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:00 | Nová verze

    Byla představena oficiální rozšiřující deska Raspberry Pi M.2 HAT+ pro připojování M.2 periferii jako jsou NVMe disky a AI akcelerátory k Raspberry Pi 5. Cena je 12 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:44 | Pozvánky

    V Praze o víkendu proběhla bastlířská událost roku - výstava Maker Fair v Praze. I strahovští bastlíři nelenili a bastly ostatních prozkoumali. Přijďte si proto i vy na Virtuální Bastlírnu popovídat, co Vás nejvíce zaujalo a jaké projekty jste si přinesli! Samozřejmě, nejen českou bastlířskou scénou je člověk živ - takže co se stalo ve světě a o čem mohou strahováci něco říct? Smutnou zprávou může být to, že provozovatel Sigfoxu jde do

    … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    dnes 12:33 | Humor

    Kam asi vede IllllIllIIl.llIlI.lI? Zkracovač URL llIlI.lI.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 22:00 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila svůj nejnovější AI model GPT-4o (o jako omni, tj. vše). Nově také "vidí" a "slyší". Videoukázky na 𝕏 nebo YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    včera 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (72%)
     (6%)
     (11%)
     (11%)
    Celkem 245 hlasů
     Komentářů: 16, poslední dnes 11:05
    Rozcestník

    Ochrana osobních údajů

    24.2.2009 11:52 | Přečteno: 1411× | ostatni | poslední úprava: 24.2.2009 11:51

    Jen tak v rychlosti jedna vec, ktera me vcera v praci dost zarazila. Nekolik lidi (vcetne me) si zaklada penzijni fond.

    Byl tu jeden chlapek z pomerne velke firmy Broker Consulting, ktery o tom povidal. Pak nam poslal e-mailem formular (ve Wordu) k vyplneni, ten se mu mel behem par dnu poslat zpet e-mailem. Jenze v nem bylo nejen rodne cislo, ale i cislo obcanky (+ kdo kdy vydal a do kdy je platna) a vsechny osobni udaje (vcetne telefonu, adresy, jmena zamestnavatele a nazvu pracovni pozice), k tomu jeste jmeno a rodne cislo opravnene osoby, kterou si kazdy musi urcit.

    Tak jsem to vcera vyplnoval a u cisla obcanky jsem se zarazil. Je tohle vubec mozne?? V dobe, kdy se pouziva uz i na login do diskuzniho fora v nekterych pripadech https:// pristup, tak se najdou "profesionalove", co pozaduji zaslani takovychto informaci pouhym e-mailem? (Sice ve Wordu, ale v tom nevidim rozdil.) A jeste co je horsi: vetsina lidi to proste vyplnila a odeslala, aniz by je neco zarazilo. Dopadlo to bohuzel jeste tak, ze jsem to musel naskenovat a poslat e-mailem, protoze ten chlapek by to pry jinak nestihl zpracovat. To jsem videl jako nouzove akceptovatelne reseni. Sice kdyby nekdo e-mail odchytl, tak to ma taky vsechno, ale aspon se v tom nemuzou hrabat nejake automaticke skripty na vyhledavani obsahu. Co na to rikate? Jsem paranoidni, nebo jsou lidi blazni?

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    24.2.2009 13:22 headhunter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů

    Ludia su fakt blazni. Podobna vec sa mi stala takmer pred rokom, ked som este "aktivne" predaval na aukre. Jedneho pekneho dna mi prisiel e-mail z adresou odosielatela "otrs@aukro.cz". V nom bolo napisane ze musim do 24 hodin odoslat naspet oskenovanu obcianku. Samozrejme som im najskor poslal mail v ktorom som im vysvetloval ze to nieje seriozne jednanie a ze to nieje ani bezpecne. Nechcem to tu rozpisovat ale cely mail bol laicky napisany a hodne nedoverivy. Nakoniec som bol nuteny po 2 tyzdnoch odoslat komplet oskenovanu obcianku (aby mi aktivovali ucet), pretoze som mal doma veci ktore som potreboval predat. Niekedy jednoducho musis aj ked "nechces".

    24.2.2009 13:49 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Alespoň vím, že se nemůžu na aukro registrovat ani kdybych chtěl :-)
    Luk avatar 24.2.2009 14:08 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Nic takového jsem tam nezažil. Jen poslali poštou obálku s aktivačním kódem, to bylo vše.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    24.2.2009 16:54 headhunter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů

    Asi som sa nevyjadril presne. Ked som im nezaslal tu obcianku do 24 hodin, tak mi zablokovali ucet (ako keby som bol podvodnik). A potom mi museli znovu "aktivovat" ucet aby som mohol znovu fungovat.

    Myslim ze to zaslanie obcianky vyzadovali len od predavajucich, takze ak len kupujes, nemuselo sa ti to stat.

    Luk avatar 24.2.2009 18:51 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Prodávám na Aukru víc než rok (nebylo toho moc, většinou nějaké haraburdí za pár korun - teď například autorádio, které má sice nadpřirozené schopnosti, ale nějak podivně se podělalo) a nic takového jsem nezažil. Ostatně kdyby to nastalo, tak s nimi okamžitě končím. Oprávnění něco takového požadovat není ani v obchodních podmínkách.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Amarok avatar 24.2.2009 14:01 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    @headhunter: pro prodej veci pouzivam hyperinzerce.cz a jsem spokojeny, je to v podstate jako annonce, jenze ma vic ctenaru a kategorii. Aukro ma teda fakt neseriozni postup.
    @Marek: nemas obcanku? :D
    GNUniverse - May the source be with you...
    24.2.2009 17:04 headhunter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů

    Ja od tej doby aukro nevyuzivam, prestal som obchodovat. Z hyperinzerci mam len jednu a hned zlu skusenost. Objednaval som si vysielacky za 2000.- Kc, no prisiel mi radiobudik v hodnote 100.- Kc. Predavajuci sa odmlcal a ja nemozem skoro nic spravit.

    Na aukre maju aspon system hodonotenia, takze ked som seriozny predavajuci hned to je vidiet na hodnoteni. Ale uz viem ze ich nevyhody prevysuju nad vyhodami. ;)

    PS: dopredu sa ospravedlnujem za off-topic

    24.2.2009 14:00 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů

    zdravim,

    podle me je hodne humbuku ohledne ochrany osobnich udaju o nicem. Budto pristupujete nekam anonymne anebo je treba se nejak identifikovat.

    Hodne lidi vidi to, jak jim nekdo bere jejich rodne cislo jako zlocin. Jenomze diky nasim skvelym zakonum o osobnich datech mate jako implementator IS pak neuveritelne problemy

    cloveka nejak vubec identifikovat a vubec overit, ze alespon nejaky udaj je smyslplny. Nebo vubec nejaka data ukladat. A i kdyz mate treba ty rodna cisla,

    tak i to __neni__ universalni identifikator diky ruznych davnym chybam.

    Budete -li figurovat jako zivnostnik nebo firma, tak Vase soukrome udaje jsou ztracene. To same treba pri elektronickem popisu.

    Email na freemailu, tak to je take ztracene. O tom, co delate na webu vedi merici systemy jiz davno.

    Celkove je to cele nafouknuta bublina, ktera se obchazi. Dalsim problemem jsou take bezpecna reseni. Komunikovat treba pres elektronicky podpis

    je pro bezne lidi neuveritelne komplikovane pri prvotni instalaci.

    Ceho bych se spise obaval, ze mi nekdo vyfoukne nejake to know-how. To jsou spise cenne informace, nez nejake identifikatory.

    Perla na zaver: sifrujete hesla uzivatelu v databasi ? Idealne pres nejake sha-x. Vytvorit  zpetne heslo je spise otazka vypocetniho vykonu.

    Perla2: Mam zvyk, ze na recepcich pri vstupu ukazuji obcanku. Predchazim tim tak komoleni meho jmena a zvysuje to duveryhodnost. Nemam pocit, ze by nekdo na mych osobnich udajich zbohatl

    nebo, ze zbohatne do budoucna. Zatim jsem nikoho takoveho nepotkal.

    gf

    24.2.2009 15:12 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů

    Dělat systémy s ohledem na ochranu osobních údajů lze, jen to skoro nikdo nedělá, protože proč, když mu lidi svoje osobní údaje bez reptání dají.

    Ohledně hotelů je problém ten, že tam je to ze zákona, ne pro potěšení recepce.

    Luk avatar 24.2.2009 15:49 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Ohledně hotelů je problém ten, že tam je to ze zákona, ne pro potěšení recepce.
    To se mi nezdá. Nevím o tom, že by byla povinnost kontrolovat totožnost. Navíc si nepamatuji, že bych v hotelích (ať už v Česku nebo v cizině) nějak často předkládal OP/pas.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    24.2.2009 17:54 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů

    Dělal jsem před několika lety brigádně na recepci a muselo se evidovat jméno, trvalé bydliště, datum narození (nebo rodné číslo), číslo dokladu totožnosti (občanka nebo pas) a interval ubytování. Z toho se dělaly každý týden seznamy, které se archivovaly a policii se zasílaly zhuštěné výpisy (myslím, že jméno a čas).

    Luk avatar 24.2.2009 19:01 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Jak tak koukám, tak se to jednak oproti dřívějšku změnilo (dříve to opravdu byla povinnost), a zadruhé to záleží na konkrétním místě. Viz toto.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    25.2.2009 08:50 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Zrovna jsem ve Finsku a ani při check-inu jsem nemusel ukazovat žádný doklad totožnosti. Jen vyplnit papírek na kterém bylo jméno/příjmení... nicméně kdybych si něco vymyslel, nikdo by si toho nevšiml :-)
    24.2.2009 17:56 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů

    Pavel psal nejspíš o recepcích firem. Poslední dobou je bežná praxe, že každá druhá firma chce vidět občanku, když člověk vstupuje do baráku.

    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Luk avatar 24.2.2009 18:56 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Bohužel nejen firma. Teď zavedli kontrolu při vstupu například i v budově ČVUT (studenti jsou přes turnikety na průkaz). To už je opravdu silná káva.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Josef Kufner avatar 24.2.2009 19:36 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Na felu nejsou turnikety nikde. Jsou jen na strojní fakultě na karláku a jsou trvale odemčené -- tj. žádná karta k průchodu není třeba.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Luk avatar 24.2.2009 21:10 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Na felu nejsou turnikety nikde.
    Přímo na FELu ne. Ale dá se snad na Karláku dostat k budově E (=FEL) jinak než přes budovu A (=FS)? Pokud vím, tak ne. Přes vrátnici z ulice přímo do dvora se už asi 9-10 let nesmí chodit.
    Jsou jen na strojní fakultě na karláku a jsou trvale odemčené -- tj. žádná karta k průchodu není třeba.
    Tedy chceš říct, že ta zpráva, že od 18.2. jsou turnikety v provozu, není pravdivá? Nebo jsi tam jen nebyl (nedivil bych se, je zkouškové) a ani ses nepodíval na web fakulty?
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    24.2.2009 23:52 tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Ja vchodem z ulice normalne chodim.
    Luk avatar 24.2.2009 23:54 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Možná se situace změnila. Do určité doby (cca 1999-2000) se tamtudy dalo chodit normálně. Jednoho dne už mě ale vrátný nechtěl pustit s odkazem na nařízení rektora, které určilo tuto vrátnici jako výhradně automobilovou (s vyloučením pěšího provozu).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    25.2.2009 08:53 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Si pamatuju jak jsem byl lustrován, když jsem šel poprvné do Stickfishe :-(
    Luboš Doležel (Doli) avatar 25.2.2009 14:53 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Musíš dělat, že tam pracuješ. Pokud tam prostě suverénně vběhneš a na vrátnou se ani nepodíváš, nikdo po tobě nic chtít nebude ;-)
    24.2.2009 14:18 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    To, ze na osobne udaje serie kazdy nie je argument, aby som na vlastne udaje sral aj ja. Obcas sa da docitat o podvodoch, ked sa niekto vydaval za ineho s tym, ze mal jeho bydlisko, OP, RC a ine. A zozrali to aj statne urady. V lepsom pripade sa to casom vyjasni a vrati do povodneho stavu, ale stoji to hrozneho casu a nakladov na to. Pretoze to vzdy padalo na nestastne obete, aby dokazali, ze su v tom nevinne. Ako je to v sulade s oficialnymi legendami o presumpcii neviny sa ma nepytajte. Neviem. Je to mala sanca, ale robim vsetko preto, aby bola obet z niekoho ineho a nie zo mna. Az tych pripadov budu tisice a kazdy zacne byt opatrnejsi ohladom overovania identity protistrany, tak uz budem moct povolit. Dovtedy si necham svoju paranoju.

    Pomerne cerstvy priklad ako sa da vyuzit cudzie RC: prihlast autovrak na suseda.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    multi avatar 24.2.2009 14:48 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    sic tu mame udajne ochranu udaju, a vsude se k tomu chovaj porad stejne a vdnesni internetove dobe je to jeste nebezpecnejsi
    Petr Tomášek avatar 24.2.2009 16:12 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů

    Jestli jsi mu dal občanku (její kopii), pak je velmi pravděpodobné, že ji ten člověk může zneužít - přes spotřebitelské půjčky...

    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Darth Phantom avatar 24.2.2009 16:30 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Pak nam poslal e-mailem formular (ve Wordu) k vyplneni,
    Myslím, že to ten chlápek se svou leností už poněkud přehnal. Taková věc jako je občanka, by se měla vyřizovat osobně a ne formulářem ve Wordu (samozřejmě se mohou tato data při svém putování po síti dostat do nepovolaných rukou). Také bych řekl, že si dnes lidé svých osobních údajů neváží a svěří je bez mrknutí oka kdejakému Joudovi či Vokurkovi.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Amarok avatar 24.2.2009 16:54 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    To jsem moc nevysvetlil. Obcanku pak kazdy (dnes) musel stejne ukazovat, byl tu i notar (dnes se jednalo o jakesi overeni podpisu, z meho pohledu se to nejak az moc casove natahuje). Ten e-mail s osobnimi udaji slouzil k priprave vsech podkladu - nevim ani presne k cemu je potreboval predem, protoze smlouva se bude uzavirat stejne v pristich dnech jeste osobne.
    GNUniverse - May the source be with you...
    sekyt avatar 24.2.2009 19:00 sekyt | skóre: 16 | blog: sekytarium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Řeknu to takhle :

    za ty prachy (který jako zprostředkovatel dostane za duši) by měl zvednout prdel, opsat si to osobně a ne se vylmouvat kdesi cosi :) .
    Chceš - dojdi, nechceš - nechej tak, přijde jinej.

    PS : mám vlastní zkušenost z druhé strany, takže se mnou takové jednání nehne a panáček holt musí skákat, aby si peníze zasloužil.

    24.2.2009 17:43 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Mohl bych se prosim zeptat, v jakem meste || kraji se to deje ?
    Amarok avatar 24.2.2009 18:00 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Zeptat se muzes, dokonce i odpovim :) Deje se to v technologicky pomerne "vyspele" Praze :-/ Je to podstatna informace?
    GNUniverse - May the source be with you...
    24.2.2009 22:36 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Ano, celkem ano. Diky za info.
    Hobit avatar 25.2.2009 02:40 Hobit | skóre: 7 | blog: Kdo si hraje, nezlobí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Tady byla sance mu to donest osobne nebo poslat zakryptovane. I kdyz to aby neproslo, kdyz chtel z casovych duvodu scan.

    Ja naposled posilal sve osobni udaje ve wordu mailem kvuli nove praci. A prudte, ze neposlete, kdyz tu praci chcete. Mozna by nekdo napsal, ze by ji nevzal, ale nedelam v IT. A neverim, ze naborove/oddeleni lidskych zdroju v IT firmach je na tom lip.
    25.2.2009 23:58 Franta Gajdůšek | skóre: 15 | blog: co_me_prave_napadne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Odhadem tak polovina lidi odesila zivotopis hned na kazdy pracovni inzerat, aniz by ho po nich nekdo chtel. A nemusi se jednat o duveryhodnou firmu, poslou ho klidne inzerujici soukrome osobe. Na freemail.
    Luk avatar 26.2.2009 00:05 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Odhadem tak polovina lidi odesila zivotopis hned na kazdy pracovni inzerat, aniz by ho po nich nekdo chtel.
    Někdo ho má přímo vystaven na webu. Pokud jsou tam jen čistě profesní informace, tak zase o tolik nejde. Jinak odesílání životopisu (samozřejmě bez jakýchkoli citlivých osobních údajů) při reakci na pracovní inzerát vidím jako zcela normální věc - naopak bych řekl, že poslat pár nicneříkajících vět a čekat na vyžádání životopisu mi přijde docela na palici.
    Na freemail.
    Freemail bohužel používají i poměrně velké (myslím tím desítky zaměstnanců) a seriózní firmy, které mají web na vlastní doméně a k tomu hosting s kvalitními poštovními službami. Přesto používají freemail, typicky na Seznamu, a šéfové se ho za žádnou cenu nechtějí vzdát (až do momentu, kdy to klekne - to pak brečí ve zprávách na Nově, že přišli o všechnu firemní poštu).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2009 13:32 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ochrana osobních údajů
    Taky po mně chtěli podobné informace. Výsledek? Nemám penzijní... ^_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.