abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 724 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné

    21.7.2008 09:06 | Přečteno: 1973× | poslední úprava: 21.7.2008 15:08

    Evropský soud pro lidská práva opakovaně rozhodl, že práva majitelů domů jsou velmi silně porušována regulovaným nájemným. Vypadá to na pěkný průser, který opět za "vychcané nájemníky" zaplatíme my všichni. Děkuji tedy celé sqadře KSČSSD, za toto systematické porušování práv majitelů domů a přehazování starosti o sociálně bezmocné ze státu na soukromé osoby. Obvzláště chudák poslanec Křeček, který je v tak tíživé situaci, že potřebuje bydlet v bytě s regulovaným nájemným, by se měl mít na pozoru. Potkat ho na ulici, nechci ani domýšlet, jakými myšlenkami bych se zabýval. Proč?

    Regulování nájmů neznamená nic jiného, než že neschopný stát odírá vlastníka nemovistosti tím, že na něj přehazuje povinnost starat se, mnohdy na vlastní náklady, o sociálně slabé nájemníky. A to prosím ještě v teoretické rovině. Realita je však úplně jiná. Regulované byty drží určitá kasta, která se k nim nějakým způsobem dorvala, a díky různému dědění dekretů také úspěšně drží. Často se ani nejedná o sociálně slabé, viz poslanec Křeček (předseda sdružení nájemníků, nebo jak se to jmenuje). Když skutečně sociálně slabý jedinec, například student VŠ shání byt, žádný takový pro něj není. Na byt s regulovaným nájmem by čekal i 10 let. S neregulovaným sežene okamžitě. Ale co hůř. Existence regulovaného nájmu pokřivila trh s realitami natolik, že tento chudý student při koupi bytu zaplatí mnohem víc, než by zaplatil na fungujícím trhu bez regulací. Takže poslanec Křeček příživník a politika celé KSČSSD tohoto studena de-facto ožebračuje.

    Takže pánové z KSČSSD. Nevím proč bych já, student VŠ, který se o své bydlení musel postarat sám, měl nyní platit jistý průser ve Strasburku! Zaplatte si ho sami! Kreténi

    EDIT: Diskuze krásně ukázala stupiditu části osazenstva. Mám na mysli černobílé, nebo lépe řečeno červenomodré vidění světa. Buď jsi Socka nebo Modropták. Kritizuješ ČSSD, nutně musíš být člen Profesorfanklubu.... Ach jo.        

    Hodnocení: 52 %

            špatnédobré        

    Anketa

    .
     (28 %)
     (27 %)
     (46 %)
    Celkem 109 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    21.7.2008 09:41 melkor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Hele, ty odborniku, podekuj spis jiste strane s ptakem ve znaku, ze regulovane najemne nezrusila. Podle nepotvrzenych zprav (zato z vice stran) se o to osobne zaslouzil nynejsi hradni pan ...

    BTW: Mozna to nekoho prekvapi, ale IMHO je pomerne nerozumne vycitat levicove strane, ze dela levicovou politiku. Jina vec je, kdyz levicovou plitiku dela "pravicova" strana.
    21.7.2008 09:47 bajtík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    No jestli ODS je pravicová strana, potom já jsem Condoleeza Rice. Ne opravdu, ODS je na klasické politické poměry spíše středová strana s mírním sklonem k populismu. Na skutečnou pravicovou stranu již 18 let marěn čekám.
    21.7.2008 10:02 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Souhlas. Do té doby budu do urny házet prázdnou obálku.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2008 10:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Problém je ale v tom, že v českých zemích by se žádná pravicová strana neměla šanci prosadit. Tady je prostě levicové myšlení, stačí se podívat na reakce lidí, když se chce dělat nějaká reforma. Kolik je jen křiku kvůli 30 korunám za návštěvu lékaře? A nejvíc křičí paradoxně ti, kterým tento poplatek ublíží nejméně. Důchodci, jejichž příjmy jsou nízké a počítají každou korunu, tuhle záležitost docela klidně akceptují - že je to potřeba, aspoň většina z nich, se kterými jsem měl možnost mluvit. I když se jim to moc osobně nelíbí. A další pokusy o reformu padají pod stůl. Nehodnotím, zda jsou reformy dobré či špatné - spíš si všímám toho, že je tady nechuť k jakýmkoliv reformám. Z toho vyplývá i zaměření ODS, která být čistě pravicovou stranou ani nemůže.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.7.2008 11:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jj presne tak...

    Uz jsem to nekde rikal, 30 Kc u lekare je naprosto smesna castka, nevim proc to lidem vadi.
    Tady v Dublinu clovek u lekare zaplati 40 Euro jen za "Hullo, howyoudoin?" :-D
    21.7.2008 12:12 Marv-CZ | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné

    Lidem by až tak nevadilo těch 30 Kč. Háček je v tom, že tímhle se otevřela možnost u lékaře doplácet, přestože si člověk platí zdravotní pojištění. Teď to budou každý rok nenápadně navyšovat a za pár let tu budeme platit víc než těch 40 €.

    21.7.2008 12:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    No pokud to pujde z kurzem koruna/euro stejne strme z kopce jako ted, tak ani nebudou muset moc zvysovat :-D :-(

    Ja bych byl ochoten i tech 40 babek zaplatit v pripade ze tomu bude odpovidat muj cistej plat, na cemz se vyrazne podepise take kvalita danovyho systemu, a taky kdyz tomu bude odpovidat kvalita zdravotnickeho systemu, coz je ovsem u nas celkem sci-fi.
    22.7.2008 09:38 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Uz jsem to nekde rikal, 30 Kc u lekare je naprosto smesna castka, nevim proc to lidem vadi.
    Tak třeba někomu to vadí, protože je zásadně proti regulaci, a teď má najednou platit paušální "regulační poplatek", navíc nikoliv státu nebo do veřejné pokladny, ale soukromníkům. V podstatě se jedná o obdobu poplatku OSA a dalším...
    22.7.2008 09:32 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Problém je ale v tom, že v českých zemích by se žádná pravicová strana neměla šanci prosadit. Tady je prostě levicové myšlení,
    Ano, to je pravda. Ale důvod není 40(+x) let vlády bolševika, důvod je ten, že český národ je národ plebejský (resp. stal se jím za vlády Habsburků), vzestup vyšších českých tříd za tzv. národního obrození, které by mohly tvořit pravicovou tradici přerušil jednak převrat 1918 a pak zase okupace 1938. Vyšší společenské třídy se tedy rekrutovaly buď z funkcionářů (dosazených díky převratům nebo kolaboraci s okupanty) anebo ze zlodějů, přičemž v české novodobé historii se tyto kategorie nezřídka volně prolínají. To je tedy materiál, na nějž může v Česku cílit strana, jež se proklamuje jako pravicová, to je jediná tradice, kterou tu může "konzervovat".

    V jakési diskusi o "sockách" nedávno jsem navrhl svou vlastní definici "střední třídy" (tedy potenciálně tradiční voličstvo moderní pravicové strany): střední třída jsou lidé, kteří nejsou majetkově bezprostředně závislí na momentálním výdělku, protože mají buď úspory nebo nejlépe ještě jiný majetek. Nebo jinak: Kdo si potřebuje půjčovat na základní životní potřeby (včetně hypotéky na bydlení), nepatří ekonomicky ani politicky do střední třídy (čímž zdravíme naše "pravicové" politiky-hypotékaře či "pravicové" tatíčky oslavovatele hypoték v novoročních projevech).

    Jedním ze zásadních znaků střední třídy je totiž ekonomická nezávislost, z níž plyne vůbec možnost svobody jednání i myšlení, svoboda individua, jíž se tak rádi pravicové politické proudy ohánějí. Uvažte sami, nakolik je svobodný člověk (ať zaměstnanec, živnostník nebo třeba politik), který má na krku dvacetiletou hypotéku nebo jiné dluhy, případně žije spolu s rodinou od výplaty k výplatě (ať je třeba i nadprůměrná).
    stačí se podívat na reakce lidí, když se chce dělat nějaká reforma. Kolik je jen křiku kvůli 30 korunám za návštěvu lékaře?
    Zrovna tahle "reforma" (která mimochodem vůbec nic nereformuje, protože kromě kasiček se nezměnilo na systému zdravotnictví vůbec nic) je typický příklad: "regulační poplatek" od ideologů "deregulace". Vždycky když slyším nějakého rádoby pravicového politika tohle obhajovat, neubráním se chechotu. Stejně tak jako připravované privatizace "zdravotní daně" a další "zdravotně-pravicové" projekty, které po bolševicku přidělují veřejný majetek úzké kastě vyvolených k volné dispozici za ideologického halekání o pravicovosti, slušnosti, individuální svobodě a stavění na vlastních schopnostech...
    A nejvíc křičí paradoxně ti, kterým tento poplatek ublíží nejméně. Důchodci, jejichž příjmy jsou nízké a počítají každou korunu, tuhle záležitost docela klidně akceptují - že je to potřeba, aspoň většina z nich, se kterými jsem měl možnost mluvit.
    Samozřejmě, že nejvíc křičí "intelektuálové", totiž ti, kteří to neberou jako ti vaši důchodci jako další nevyhnutelnou dávku z rozhodnutí vrchnosti (= vůle Boží), ale kteří se snaží zasadit tyto poplatky do kontextu (ať už systému zdravotnictví nebo třeba politicko-ideologického). Protože když budete postupovat salámovou metodou, tak je každé zvýšení poplatků samo o sobě prkotina a důchodci jsou schopní nutit lékařům za návštěvy i daleko víc než 30 Kč nebo kupovat dražší pozornosti, mají totiž často pocit, že jim lékař poskytuje nějakou milost.

    Nehodnotím, zda jsou reformy dobré či špatné - spíš si všímám toho, že je tady nechuť k jakýmkoliv reformám. Z toho vyplývá i zaměření ODS, která být čistě pravicovou stranou ani nemůže.
    Nechuť k reformám je např. typickým znakem konzervativní politiky, o které tlučhubové z ODS a jejich příznivci tak často rádi melou, takže kde je tady zásadní problém... ;-)

    Bez ohledu na osobnostní obsazení jsou tradičně dané volební preference (a dlouhodobý trend je v Česku potvrzuje, když se podíváte na dlouholeté volební výsledky, tak ČSSD vykazuje pozvolný, ale trvalý růst, zatímco ODS zrovna tak trvalé, i když pozvolné a s ojedinělými výkyvy jako třeba letos, pokles):

    volič levice: člověk zaměstnaný, nezajištěný disponibilním majetkem, příp. se závazky (rodinou, hypotékou), živnostník, drobný podnikatel závislý na klientele z regionu, student z běžných poměrů, nezaměstnaný

    volič pravice: člověk se zajištěnou existencí, volným kapitálem, vysoký úředník, majitel nebo manažer podniku s globální klientelou, event. studenti z dětí bohatých rodičů

    Proto ODS v Česku nikdy pravicovou stranou nebude, dokud bude fungovat všeobecné volební právo a čím víc lidí bude volit, leda by se smířila s perspektivou kolem 10%... Nynější volební úspěch ODS není založen na pravicové voličské základně, ale na dovedné propagandě, která namlouvá, že 80% lidí v téhle republice jsou příslušníci "střední třídy" (i když žijou z ruky do huby) a že tradičně bolševický přístup ke společnosti jako celku je ten "pravý pravicově konzervativní". Díky čtyřicetiletému bolševickému vymývání mozků (1948-1989) tak mohla ODS v české společnosti skutečně konzervovat "tradiční hodnoty".
    22.7.2008 10:15 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    +1, jako vzdy ctiva, presna analyza.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    22.7.2008 11:00 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    +10 :)
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    23.7.2008 12:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    volič levice: člověk zaměstnaný, nezajištěný disponibilním majetkem, příp. se závazky (rodinou, hypotékou), živnostník, drobný podnikatel závislý na klientele z regionu, student z běžných poměrů, nezaměstnaný
    volič pravice: člověk se zajištěnou existencí, volným kapitálem, vysoký úředník, majitel nebo manažer podniku s globální klientelou, event. studenti z dětí bohatých rodičů
    Tak takovejhle nesmysl jsem dlouho necetl :-D
    Jsem student z beznych pomeru (ani bohaty ani chudy), ale levici fakt volit nehodlam.
    Nechapu, z ceho usuzujete, ze pravici voli jen bohati/zajisteni/vysoci urednici/vysoci podnikatele

    Podle vasi teorie by napr. v USA k volbam nikdo nesel, vzhledem k tomu, ze tam v podstate nemaji silnou levicovou stranu. Ano, jejich demokraticka strana je sice oznacena jako levicova, ale v praxi a prevedeno do nasich pomeru je ve skutecnosti stredova, mozna mirne pravicova, neco jako u nas ODS.
    Jejich socialisticka strana, ktera tak nak asi nejblize odpovida nasi CSSD, ma ve volbach mizivy podil...

    Ne, Vase rozdeleni volicu na pravicaky a levicaky je spatne, protoze toto rozdeleni nema zaviset na spolecenskem statutu cloveka, to je mytus. Pravicovost/Levicovost ma zaviset proste na presvedceni kazdeho, coz vy vubec neuvazujete. A na spolecenskem statusu az v druhe rade.
    Ja to vidim spis takle:

    volici levice:
    Ti, co zastavaji levicove myslenky - je treba pomoci chudym, protoze jsou bezmocni, je treba rozlozit statni bohatsvi na vsechny, zvlaste chude/stredni, protoze bohati to nepotrebujou ty jsou prece bohati, takze jsou za vodou a muzem je vobrat. Dale ti, kteri proste nenavidi "ty bohaty svine" a zavidi jim jejich uspech (tech je u nas dost) - To je prece nespravedlnost, ze oni jsou bohati a mi chudi.

    volici pravice: ti, co zastavaji nazor ferove politiky, tedy postarej se kazdy o sebe, svuj status si vypracuj, bud pokud mozno nezavisly na ruznych socialnich davkach apod. Tedy ne ze by se na chudy uplne vykaslali, to zas ne, ale zase neumoznit jim parazitovat. Take ti, kteri chteji svobodne podnikat a vydelavat, aniz by jim nekdo polovicku sebral a rozdal ji chudym.
    23.7.2008 14:03 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    No, hezky jste se vystřídali, definovali levici z pohledu levicového a pravici z pohledu pravicového intelektuála...

    Teď bych ještě rád slyšel: Jakou stranu mám tedy v této zemi hergot volit?
    23.7.2008 14:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    :-D
    To je velmi dobra otazka, nicmene odpoved je trochu tezsi, at uz vezmes v uvahu kteroukoli z nasich definic, setkas se s problemem, ze u nas ani jedna strana v praxi nesplnuje kyzenou teoretickou definici.

    Ale v podstate to zalezi na tobe:
    Pokud chces vydelat velky prachy, vol ODS nebo CSSD, ale musis bejt dost velka svine.
    Pokud hulis marihuanu, vol Unii Svobody.
    Pokud se ti v hodinach dejepisu dycky libila doba Karla IV., vol Korunu Ceskou.
    Pokud jsi fanaticky bobromil, vol Zelenace.
    Pokud se ti styska po "starych dobrych casech", vol Rudy Satek, Kladivo a Srp, Cechy a Moravu.
    Pokud veris, ze existuje buh, vubec k volbam nechod, pokud ale presto k volbam chces, vol KDU/CSL.
    Pokud dlis ve versis a vznasis se na oblacich poezie od rana do rana, vol Balbinovu Poetickou.
    Pokud jsi vasnivi chalupar, vol Duchodce za Zivotni Jistoty (nevim jesi este existujou).
    Pokud mas holou lebku, vol Narodni Stranu.
    Pokud rad sledujes tv Novu, vol Nezavisle Demokraty.
    Pokud je tvuj deni chleb ridit bagr nebo kutat smoliec, vol Delnickou Stranu.
    Pokud rad pijes slivovici, vol Moravskou narodni stranu.

    At uz udelas cokoli, existuje spousta rozumnejsich, zajimavejsich, uzitecnejsich, prijemnejsich veci ktery muzes delat nez stourat do nasi politiky...
    Dalibor Smolík avatar 23.7.2008 16:21 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Pokud rad pijes slivovici, vol Moravskou narodni stranu.
    Ač nejsu Moravák, považuji tuto poslední volbu za nejrozumnější.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    24.7.2008 08:59 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tak takovejhle nesmysl jsem dlouho necetl :-D Jsem student z beznych pomeru (ani bohaty ani chudy), ale levici fakt volit nehodlam. Nechapu, z ceho usuzujete, ze pravici voli jen bohati/zajisteni/vysoci urednici/vysoci podnikatele
    Především jste student, kterému dělá těžkosti pochopení textu (s takovými mají mimochodem političtí ideologové lehčí práci). Kdybyste totiž opravdu četl, co jsem napsal, a nikoliv, co jste číst mermomocí chtěl, tak byste nepřehlédl:
    ... jsem navrhl svou vlastní definici "střední třídy" (tedy potenciálně tradiční voličstvo moderní pravicové strany): střední třída jsou lidé, kteří nejsou majetkově bezprostředně závislí na momentálním výdělku, protože mají buď úspory nebo nejlépe ještě jiný majetek...

    ...

    Jedním ze zásadních znaků střední třídy je totiž ekonomická nezávislost, z níž plyne vůbec možnost svobody jednání i myšlení, svoboda individua, jíž se tak rádi pravicové politické proudy ohánějí.

    ...

    Bez ohledu na osobnostní obsazení jsou tradičně dané volební preference (a dlouhodobý trend je v Česku potvrzuje...
    Pokud jste z tohoto usoudil, že míním, že aktuální voliči ODS jsou tradičními voliči pravice, tak jste to tedy usoudil špatně. Zvlášť když příspěvek začal pochybnostmi o tom, zda je ODS pravicová strana a podle čeho se to pozná.

    Pravicovou stranu by podle mě bez působení propagandy (anebo pokud volí s rozmyslem) volili pouze ekonomicky skutečně svobodní voliči, kteří jsou na solidaritu společnosti odkázáni jen nepřímo, k čemuž jsem uvedl ty vrstvy obyvatelstva, které u nás ekonomicky skutečně svobodné jsou.

    Ekonomicky nesvobodní (vyznačují se např. tím, že nemohou jen tak dát výpověď ze dne na den, aniž by tím ohrozili sebe nebo svou rodinu, tedy nejsou skutečně svobodní ve svém rozhodování co se týče třeba politiky nebo korupce, nebo čehokoliv, co jde proti přání mocných), kteří volí pravici, jsou podle mě popleteni ideologickou propagandou, protože volí proti svým vlastním zájmům.
    Podle vasi teorie by napr. v USA k volbam nikdo nesel, vzhledem k tomu, ze tam v podstate nemaji silnou levicovou stranu.
    Pokud vím, v USA se volí kandidáti stran, a nikoliv strany jako u nás, takže tam tenhle evropský ideologický model levice/pravice neplatí. Ten se roubuje až kvůli scestným příkladům ;-)
    Ne, Vase rozdeleni volicu na pravicaky a levicaky je spatne, protoze toto rozdeleni nema zaviset na spolecenskem statutu cloveka, to je mytus. Pravicovost/Levicovost ma zaviset proste na presvedceni kazdeho, coz vy vubec neuvazujete. A na spolecenskem statusu az v druhe rade.
    A teď přijde klasické schéma novodobé pravičácké ideologie, kterou je pravice nucena zachraňovat a maskovat skutečnost, že by tradiční pravicové principy (mimo jiné konzervativnost, důraz na neměnnost společenských pořádků, zejména co se týče moci) ve všeobecných volbách, kdy platí volební hlasy chudých stejně jako těch bohatých, vždycky prohrály:

    Pozoruhodné je, o co se vlastně vaše definice toho "pravicového a levicového přesvědčení" vlastně vyplývá. Z historie ne, z politické teorie ne. Ještě tak mě napadne česká polistopadová ideologie založená na bolševickém třídění na dobré a zlé s přehozeným znaménkem.

    Protože:
    Ti, co zastavaji levicove myslenky - je treba pomoci chudym, protoze jsou bezmocni, je treba rozlozit statni bohatsvi na vsechny, zvlaste chude/stredni
    Ano, ukázkovým levičákem byl např. Bismarck (důchodový systém), německý sociální stát je taky produktem levičácké CDU. Ono totiž pomoci chudým je třeba proto, aby bohatla společnost jako celek. Moderní pravicová strana proto princip solidarity těžko může obejít. Bolševici s nenávistnou rádoby pravicovou nebo rádoby levicovou ideologií společnost rozdělují. Tak si vyberte.
    , protoze bohati to nepotrebujou ty jsou prece bohati, takze jsou za vodou a muzem je vobrat.
    Bohatí skutečně pomoc nepotřebují. Nebo snad ano? Potíž je, že vy příspěvek k fungování společnosti adekvátní dostupným prostředkům automaticky považujete za okrádání. To je přesně bolševická rétorika naruby, pro ně okrádali velkopodnikatelé proletariát, zatímco pro "pravičáky" okrádají socky ty nejschopnější ze schopných. Výsledek téhle ideologie nenávisti je prakticky tentýž: rozdělená společnost ve vleku politické propagandy, na jedné straně čím dál chudší bez ekonomické a tedy politické moci, na druhé straně čím dál bohatší a mocnější.
    volici pravice: ti, co zastavaji nazor ferove politiky, tedy postarej se kazdy o sebe
    Nezaregistroval jsem, že by voliči pravice např. volali po 100% dědické dani, což by byl skutečně princip "postarej se sám o sebe". V Česku k tomu přistupuje ještě to, že je dokonce lhostejné, jak se o sebe kdo postará, např. zlodějnou - obzvláště oblíbená je ta na veřejné útraty, každý, kdo se nějak postará, je "in". Víc takových Kožených, Železných, Čunků, Grossů...?
    svuj status si vypracuj
    ... nebo ukradni, vyrestituuj, vytuneluj, zděď, kup a hlavně zuby nehty udržuj, aby ti nevyrostla žádná konkurence z nižších vrstev (tedy žádné sociální výtahy, pěkně každý k svému). Poněkud zamlčujete dost podstatnou věc, že zdaleka nejde jen o "práci" (skoro naopak, prací se moc zbohatnout nedá). To je zase bolševická ideologie naruby, bolševik práci vyhlašoval za modlu a na pracující sral, pravičák káže o "vypracování statusu" a pracujícím se zvysoka směje. Průměrný kvalifikovaný pracující si např. v dnešním Česku nevydělá ani na vlastní byt bez dvacetileté hypotéky.

    Kolikpak de facto "socek" (viz definice střední třídy výše) podléhá pravičácké pohádce o tom, jak se z čističe bot stane milionář (i když je to ve skutečnosti spíš jako v tom vtipu "začal jsem od krabičky zápalek... a pak jsem zdědil dvacet miliónů").

    To jistě neznamená, že všichni rychlí zbohatlíci jsou a priori zloději. Ale naprosto není pravda, že stačí dobře a poctivě pracovat a zbohatnete. Tohle ale tvrdí pravicová propaganda, aby získala víc než 10-15% voličských hlasů, totiž od těch, kteří žijí jako tradiční voliči levice (totiž ekonomicky závislí), ale hlasují pro politiku těch, kteří jsou ekonomicky nezávislí, i když je to vlastně proti jejich zájmům.

    Ještě jednou se vrátím k těm dlouhodobým trendům: skutečně se podívejte na procenta ODS a ČSSD získaná ve volbách (kteréžto u nás ideologicky nikoliv fakticky zastupují tradiční pravici a levici): ODS vytrvale klesá a ČSSD stoupá. I v roce 2006 byl procentuální zisk ČSSD historicky vůbec nejlepší ze všech.

    Moje předpověď je, že se ODS do budoucna už nikdy nepodaří vyhrát volby jinak než "kubicovou, melčákovou či pohankovou" metodou. Prostě protože většina obyvatelstva z principu nemůže být pravicová, a už vůbec ne pravicová podle ideologie modré ptákostrany, která jde zcela nezakrytě proti svobodě individua (proto taky de facto potlačování už tak malé a teprve se rodící střední společenské třídy) ve jménu svobody korporací.

    Dle mého odhadu situace ODS u moci drží zatím ještě jen ti, kterým se podařilo nasadit klapky na oči i na uši a pevně je přitáhnout. Buď korupcí anebo propagandou.
    24.7.2008 12:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tak takovejhle nesmysl jsem dlouho necetl :-D Jsem student z beznych pomeru (ani bohaty ani chudy), ale levici fakt volit nehodlam. Nechapu, z ceho usuzujete, ze pravici voli jen bohati/zajisteni/vysoci urednici/vysoci podnikatele
    Především jste student, kterému dělá těžkosti pochopení textu (s takovými mají mimochodem političtí ideologové lehčí práci). Kdybyste totiž opravdu četl, co jsem napsal, a nikoliv, co jste číst mermomocí chtěl, tak byste nepřehlédl:
    Pochopeni textu me nedela takove tezkosti, pokud ten text dava smysl. Rozebirat bludy je samozrejme vyrazne obtiznejsi, takze se omlouvam, pokud jsem nektere casty vaseho textu nepohopil zcela spravne.
    Se mnou maji ideologove lehci praci? Áha, takze ve skutecnosti to co si myslim neni moje myslenka, ale tim ze jsem naivni student jsem si ji nechal naockovat vychytralymi pravicovymi propagandisty? Vy ste stale originalnejsi. Nejaky propagandisticky material jsem necetl ani nepamatuju. Vetsinou ty jejich papiry, reklamy, atd. vubec nectu. Spis se snazim sledovat aktualni deni na politicke scene a koukam na to, co ty strany pak delaji ve skutecnosti, a hlavne jake je jejich presvedceni.
    ... jsem navrhl svou vlastní definici "střední třídy" (tedy potenciálně tradiční voličstvo moderní pravicové strany): střední třída jsou lidé, kteří nejsou majetkově bezprostředně závislí na momentálním výdělku, protože mají buď úspory nebo nejlépe ještě jiný majetek... ... Jedním ze zásadních znaků střední třídy je totiž ekonomická nezávislost, z níž plyne vůbec možnost svobody jednání i myšlení, svoboda individua, jíž se tak rádi pravicové politické proudy ohánějí. ... Bez ohledu na osobnostní obsazení jsou tradičně dané volební preference (a dlouhodobý trend je v Česku potvrzuje...
    Pokud jste z tohoto usoudil, že míním, že aktuální voliči ODS jsou tradičními voliči pravice, tak jste to tedy usoudil špatně. Zvlášť když příspěvek začal pochybnostmi o tom, zda je ODS pravicová strana a podle čeho se to pozná.
    To jsem neusoudil. Nevim co myslite tradicnim, volic pravice je u me proste volic pravice a tecka.
    A krome toho s tim nesouhlasim. Do stredni tridy patri i lide, kteri jsou bezprostredne zavisly na momentalnim prijmu. Vono totiz i pokud ma (pocetna) rodina prijem vysoko nad prumerem, stale na nem muze byt zavysla protoze nema dlouhodobe uspory natolik vysoke a zadne dedictvi/jiny majetek, aby z nich mohla zit vic nez par mesicu, coz je vlastne doba na nalezeni si noveho zamestnani.
    Pravicovou stranu by podle mě bez působení propagandy (anebo pokud volí s rozmyslem) volili pouze ekonomicky skutečně svobodní voliči, kteří jsou na solidaritu společnosti odkázáni jen nepřímo, k čemuž jsem uvedl ty vrstvy obyvatelstva, které u nás ekonomicky skutečně svobodné jsou.
    Nevim co mate furt s tou propagandou, uz to sem necpete, propaganda cssd je mnohem vyraznejsi nez ods, tak nevim co to tu furt zkousite. A rikate blbosti, pravicak muze byt i clovek, ktery je na svem prijmu naprosto zavisly.
    Ekonomicky nesvobodní (vyznačují se např. tím, že nemohou jen tak dát výpověď ze dne na den, aniž by tím ohrozili sebe nebo svou rodinu, tedy nejsou skutečně svobodní ve svém rozhodování co se týče třeba politiky nebo korupce, nebo čehokoliv, co jde proti přání mocných), kteří volí pravici, jsou podle mě popleteni ideologickou propagandou, protože volí proti svým vlastním zájmům.
    Muzete vysvetlit proc voli proti svym vlastnim zajmum? Co je to za blbost? Oba moji rodice nemohou dat ze dne na den vypoved, pac bychom se octli v ohrozeni, ale levici nevolime, protoze jejich danovy socialismus je velmi nepriznivy relativne dost vysokemu prijmu mych rodicu. A taky protoze vime, ze levicova politika cssd vede stat do slepe ulicky tim jak jej zadluzuje, takze volit kscssd skutecne neni v nasem zajmu. A i pokud by moji rodice meli prijem prumerny a byli bychom mensi rodina, takze by nam to stacilo, nevim, proc by voleni pravice melo byt proti nasemu zajmu.
    Pokud vím, v USA se volí kandidáti stran, a nikoliv strany jako u nás, takže tam tenhle evropský ideologický model levice/pravice neplatí. Ten se roubuje až kvůli scestným příkladům ;-)
    At tak nebo tak, nejak se rozhodnout musi, ktera strana bude u moci. Jak uz jsem rikal, strana v USA, ktera je z tech jejich nasi cssd nejpodobnejsi, tedy SPU, ma jen minimalni podil na moci, takze politika USA je z naseho pohledu stredove-pravicova, spis pravicova. A presto tam lidi neumiraj hlady, dokonce jsou prumerne tlustejsi nez my, takze ve vasich uvahach o straslivem dopadu pravice na ekonomicky zavisle lidi musi byt nekde chyba.
    A teď přijde klasické schéma novodobé pravičácké ideologie, kterou je pravice nucena zachraňovat a maskovat skutečnost, že by tradiční pravicové principy (mimo jiné konzervativnost, důraz na neměnnost společenských pořádků, zejména co se týče moci) ve všeobecných volbách, kdy platí volební hlasy chudých stejně jako těch bohatých, vždycky prohrály: Pozoruhodné je, o co se vlastně vaše definice toho "pravicového a levicového přesvědčení" vlastně vyplývá. Z historie ne, z politické teorie ne. Ještě tak mě napadne česká polistopadová ideologie založená na bolševickém třídění na dobré a zlé s přehozeným znaménkem.
    To skutecne nevim kde ma 'myslenkove koreny', ale uprimne, je mi to uplne jedno, k cemu ta informace je? Dulezite je to, jaka je ta ideologie ted.
    Ano, ukázkovým levičákem byl např. Bismarck (důchodový systém), německý sociální stát je taky produktem levičácké CDU. Ono totiž pomoci chudým je třeba proto, aby bohatla společnost jako celek.
    Aha, a proc teda nebohatne? Kdykoli je u moci cssd, statni dluh akorat tak rapidne roste.
    Moderní pravicová strana proto princip solidarity těžko může obejít. Bolševici s nenávistnou rádoby pravicovou nebo rádoby levicovou ideologií společnost rozdělují. Tak si vyberte.
    A proc by mela pravice princip solidarity obchazet? Kdo to chce? Spis je otazka, co je solidarita. Podle vas je solidarita prelejvat majetek od bohatych chudym. Podle me je solidarita poskytnout nejnutnejsi pomoc tem, kdo to opravdu potrebujou, tzn. tem nejchudsim, ale neskodit vsem co jsou vejs.
    V tom, ze kdyz vydelam 200 000 mesicne, a z toho mi levicaci strhnou 100 000 a rozdaj to chudym, tak v tom nevidim zadnou solidaritu. To pak nevim, proc jsem se k takovemu prijmu pracne dopracoval, moh jsem zustat chudej a nechat se zivit.
    Bohatí skutečně pomoc nepotřebují. Nebo snad ano? Potíž je, že vy příspěvek k fungování společnosti adekvátní dostupným prostředkům automaticky považujete za okrádání. To je přesně bolševická rétorika naruby, pro ně okrádali velkopodnikatelé proletariát, zatímco pro "pravičáky" okrádají socky ty nejschopnější ze schopných. Výsledek téhle ideologie nenávisti je prakticky tentýž: rozdělená společnost ve vleku politické propagandy, na jedné straně čím dál chudší bez ekonomické a tedy politické moci, na druhé straně čím dál bohatší a mocnější.
    Je potreba zvolit spravnou miru. To, ze bohati pomoc nepotrebuji neznamena, ze jim seberete co nejvic ale ne tolik, aby v teto zemi zustali. To neni fer. Krome toho rozdeleni na bohate/chude je imho prilis cernobile a ja tomuto rozdeleni nefandim.
    To, co ma za lubem KSCSSD jiz neni 'příspěvek k fungování společnosti adekvátní dostupným prostředkům', jak vy se to snazite pojmenovat, aby to znelo hezky a vznesene.
    Nezaregistroval jsem, že by voliči pravice např. volali po 100% dědické dani, což by byl skutečně princip "postarej se sám o sebe". V Česku k tomu přistupuje ještě to, že je dokonce lhostejné, jak se o sebe kdo postará, např. zlodějnou - obzvláště oblíbená je ta na veřejné útraty, každý, kdo se nějak postará, je "in". Víc takových Kožených, Železných, Čunků, Grossů...?
    Jo, jenze tomu se neda dost dobre zabranit. Myslet si, ze levice temto zlodejnam ucini pritrz, je naprosta iluze. Dobre vite, jak to bylo za rudokozcu. To tu podobnejch zeleznejch a kozenejch bylo taky hafo, akorat se to utajilo, protoze fungovala cenzura. Za vlady levice to nebude lepsi a je naprosto blahove si myslet, ze levice nastoli 'spravedlnost', i kdyz to propaganda, jak vy se tim vyrazem rad ohanite, zarucuje.
    ... nebo ukradni, vyrestituuj, vytuneluj, zděď, kup a hlavně zuby nehty udržuj, aby ti nevyrostla žádná konkurence z nižších vrstev (tedy žádné sociální výtahy, pěkně každý k svému). Poněkud zamlčujete dost podstatnou věc, že zdaleka nejde jen o "práci" (skoro naopak, prací se moc zbohatnout nedá).
    Hahahaha nojo a je to jasny! Levicak jak poleno! Prej "praci se zbohatnout neda". To je presne ten levicovej pristup. Chlape, vy vubec netusite kolik bohatych lidi pctive pracuje, jen proto ze se o nich v mediich nemluvi. Mluvi se jen o tech hajzlech, ale o tech, co poctive podnikaj a poskytujou zamestantni milionum lidi ze strednich vrstev se vubec nemluvi a vy je nevidite.
    No jo, to je ta utkvela levicacka predstava, mytus, nesmysl, ze "Vsichni ti bohati si to nakradli, zdedili, vykoristili a jak k tomu ty chudaci chudi prijdou". Prominte, ale jste naprosty hlupak, pokud si tohle myslite.
    To je zase bolševická ideologie naruby, bolševik práci vyhlašoval za modlu a na pracující sral, pravičák káže o "vypracování statusu" a pracujícím se zvysoka směje. Průměrný kvalifikovaný pracující si např. v dnešním Česku nevydělá ani na vlastní byt bez dvacetileté hypotéky.
    Muzu rict, ze moji rodice poctive pracujou a za poslednich deset postavili barak. Pujcka bude splacena za dalsich cca. patnact. Tak v cem je problem?
    Kolikpak de facto "socek" (viz definice střední třídy výše) podléhá pravičácké pohádce o tom, jak se z čističe bot stane milionář (i když je to ve skutečnosti spíš jako v tom vtipu "začal jsem od krabičky zápalek... a pak jsem zdědil dvacet miliónů"). To jistě neznamená, že všichni rychlí zbohatlíci jsou a priori zloději. Ale naprosto není pravda, že stačí dobře a poctivě pracovat a zbohatnete. Tohle ale tvrdí pravicová propaganda, aby získala víc než 10-15% voličských hlasů, totiž od těch, kteří žijí jako tradiční voliči levice (totiž ekonomicky závislí), ale hlasují pro politiku těch, kteří jsou ekonomicky nezávislí, i když je to vlastně proti jejich zájmům. Ještě jednou se vrátím k těm dlouhodobým trendům: skutečně se podívejte na procenta ODS a ČSSD získaná ve volbách (kteréžto u nás ideologicky nikoliv fakticky zastupují tradiční pravici a levici): ODS vytrvale klesá a ČSSD stoupá. I v roce 2006 byl procentuální zisk ČSSD historicky vůbec nejlepší ze všech.
    To ja vim a uznavam, ze ta fakta jsou spravna. A toho se prave bojim, je to v podstate ortel upadku pro nasi zemi. Akorat vy vo tom jeste nevite a zijete v presvedceni, ze cssd nas spasi.
    Moje předpověď je, že se ODS do budoucna už nikdy nepodaří vyhrát volby jinak než "kubicovou, melčákovou či pohankovou" metodou. Prostě protože většina obyvatelstva z principu nemůže být pravicová, a už vůbec ne pravicová podle ideologie modré ptákostrany, která jde zcela nezakrytě proti svobodě individua (proto taky de facto potlačování už tak malé a teprve se rodící střední společenské třídy) ve jménu svobody korporací. Dle mého odhadu situace ODS u moci drží zatím ještě jen ti, kterým se podařilo nasadit klapky na oči i na uši a pevně je přitáhnout. Buď korupcí anebo propagandou.
    Jako ze podplati polovinu naroda? No, to teda dava smysl :-D A jak uz jsem rikal, 'propaganda' ODS je imho mene vyrazna nez CSSD

    Jinak to, ze se jim nepodari vyhrat, s tim asi souhlasim, bohuzel to tak asi bude, a proto to jde s nami z kopce a bude hur. Kazdej proste chce byt prizivnik, nebo-li, jak tomu vy rikate, 'ekonomicky zavisly', protoze byt ekonomicky nezavisly, bude s nastupem CSSD silne nevyhodne, coz je jeden z duvodu, proc to s nami pujde k certu...
    24.7.2008 14:39 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Pochopeni textu me nedela takove tezkosti, pokud ten text dava smysl. Rozebirat bludy je samozrejme vyrazne obtiznejsi, takze se omlouvam, pokud jsem nektere casty vaseho textu nepohopil zcela spravne.
    Především jste je nepochopil jako teoretický rozbor pojmu politické pravice a levice na základě určeného kritéria (ekonomické závislosti voličů), ale dle své reakce jako kategorizaci voličů ODS a ČSSD.
    Áha, takze ve skutecnosti to co si myslim neni moje myslenka, ale tim ze jsem naivni student jsem si ji nechal naockovat vychytralymi pravicovymi propagandisty?
    Pokud je něco vaše myšlenka, tak pro ni jistě dokážete přinést taky svoje argumenty. Že volič pravice volí líp než volic levice anebo že pravici volí ti schopní, zatímco levici neschopní a tečka - to nepatří do kategorie argumentů, ale do kateorie propagandy.
    Spis se snazim sledovat aktualni deni na politicke scene a koukam na to, co ty strany pak delaji ve skutecnosti, a hlavne jake je jejich presvedceni.
    Dneska se děje propaganda přes tzv. nezávislá média. Přímo do učebnic by se mohla převzít např. radarová kampaň "nejčtenějšího seriózního" deníku Mladá fronta Dnes, to jen tak z poslední doby. Nepokrytou kampaň vedla i za "otce rodiny a manžela" Topolánka, tehdy jsem tu snad o tom i psal. To ale jen tak na okraj. Zrovna taková je totiž mediální propaganda, co se týče tzv. politických témat, seriózní kritický rozbor prakticky nenajdete. Protože jsem ještě mohl jakžtakž zachytit poslední ideologickou propagandu socialistickosvazáckou Mladé fronty před rokem 1989, tak dokážu rozpoznat i tu kapitalistickomládežnickou. Věřte, že se liší jen teoreticky.
    Nevim co myslite tradicnim, volic pravice je u me proste volic pravice a tecka.
    Tím myslím to, že pravicovým politikem ani pravicovým voličem se člověk nestane tím, že se převlékne z montérek do saka, ale že se jeho politické přesvědčení nějak vztahuje k jeho reálnému životu. Ledaže pojmy pravice a levice nemají jiný význam, než že jedna je modrá a druhá červená... modrá je prostě modrá a červená je prostě červená a tečka. Takhle?
    Do stredni tridy patri i lide, kteri jsou bezprostredne zavisly na momentalnim prijmu. Vono totiz i pokud ma (pocetna) rodina prijem vysoko nad prumerem, stale na nem muze byt zavysla protoze nema dlouhodobe uspory natolik vysoke a zadne dedictvi/jiny majetek, aby z nich mohla zit vic nez par mesicu, coz je vlastne doba na nalezeni si noveho zamestnani.
    Ano, to je to, co se dnes za střední třídu vydává. Ale tradiční střední třída byly živnostníci, obchodníci a drobní podnikatelé, případně zaměstnanci státní správy (pod penzí) ... zkrátka lidi, kteří byli existenčně zajištěni i jiným majetkem než z okamžité závislé výdělečné činnosti. Svoboda najít si nového zaměstnavatele není ta pravá ekonomická svoboda pro střední třídu, to je svoboda proletáře, pod kterou už je jen nevolnictví.
    Nevim co mate furt s tou propagandou, uz to sem necpete, propaganda cssd je mnohem vyraznejsi nez ods
    Propaganda českých médií je výrazně (i když jen rádoby) pravicová. Mám za to, že naprostá většina lidí čerpá svoje povědomí o tom, co je pravicové a tudíž správné (přirozené, logické, jedině možné), právě takhle. Například že typickým pravicovým voličem je přirozeně každý rozumný dělník a každý rozumný důchodce, neřkuli žena na mateřské dovolené.
    A rikate blbosti, pravicak muze byt i clovek, ktery je na svem prijmu naprosto zavisly.
    Pravičák jistě, ale nikoliv tím, pro koho se dělá pravicová politika.
    Co je to za blbost? Oba moji rodice nemohou dat ze dne na den vypoved, pac bychom se octli v ohrozeni, ale levici nevolime, protoze jejich danovy socialismus je velmi nepriznivy relativne dost vysokemu prijmu mych rodicu.
    Když si proberete, jak byly snižovány daně za různých vlád od roku 1992, tak z toho "pravice" nevyjde zrovna moc růžově. Pokud ale vaši rodiče tak výrazně profitovali na letošní daňové reformě, tak s tím nekoresponduje to, že by byli v případě výpovědi nějak existenčně ohroženi.
    A taky protoze vime, ze levicova politika cssd vede stat do slepe ulicky tim jak jej zadluzuje, takze volit kscssd skutecne neni v nasem zajmu.
    Tohle je ovšem ideologická výpověď, to máte z novin a nikoliv z reálných dopadů na váš život. Uvidíte ale, že ani za vlády ODS se nebude méně zadlužovat a už vůbec ne méně plýtvat. V nejlepším případě se škrtnou ty výdaje, které by čerpali daňoví poplatníci zpět, a ponechají ty, kterými se financují předražené státní zakázky pro spřátelené soukromníky.
    A i pokud by moji rodice meli prijem prumerny a byli bychom mensi rodina, takze by nam to stacilo, nevim, proc by voleni pravice melo byt proti nasemu zajmu.
    Protože pravice už z principu lidi s průměrným příjmem nikdy nebude brát v potaz (leda jako dojnou krávu - viz daňová "reforma").

    takze politika USA je z naseho pohledu stredove-pravicova, spis pravicova. A presto tam lidi neumiraj hlady, dokonce jsou prumerne tlustejsi nez my, takze ve vasich uvahach o straslivem dopadu pravice na ekonomicky zavisle lidi musi byt nekde chyba.
    Umírání hladem není zrovna až takové měřítko vyspělosti ekonomické neřkuli politické. Ostatně co říkáte tomuto dopadu pravice na ekonomicky závislé lidi: Development: US fails to measure up on 'human index'. Chyba ve výlučně pravičáckém přístupu ke společnosti je, že vede k její ostré polarizaci, která se jaksi samospádem prohlubuje (princip "rovné" daně).
    To skutecne nevim kde ma 'myslenkove koreny', ale uprimne, je mi to uplne jedno, k cemu ta informace je? Dulezite je to, jaka je ta ideologie ted.
    Je velmi zajímavé zjistit, kde co má jaké kořeny. Protože to, co z těch kořenů jednou vyroste, nás může velmi překvapit tím, jak je to jiné od toho, jaké je to teď. To platí o myšlenkách a ideologických schématech dvojnásob.
    Aha, a proc teda nebohatne? Kdykoli je u moci cssd, statni dluh akorat tak rapidne roste.
    Nevím, kde jste žil posledních 10 let, ale česká společnost i navzdory vládě ČSSD poměrně zbohatla. A zatímco je teď u moci ODS, tak státní dluh nadále rapidně roste.
    Spis je otazka, co je solidarita. Podle vas je solidarita prelejvat majetek od bohatych chudym. Podle me je solidarita poskytnout nejnutnejsi pomoc tem, kdo to opravdu potrebujou, tzn. tem nejchudsim, ale neskodit vsem co jsou vejs.
    Nevím, odkud jste vzal to, co je podle mě solidarita. Solidarita je pro mě např. takový systém, do kterého budou všichni příspívat podle svých možností, a který budou všichni čerpat podle svých potřeb. To je třeba princip veřejného pojištění. Solidarita je např. zajištění možnosti vzdělání i pro děti z chudých rodin (tak, aby mohlo fungovat jako sociální výtah). Ostatně tahle levičácká témata se objevují v projevech těch pravicově pravicovitých politiků i v USA (kde jak tvrdíte, žádná levice není).

    Majetek se vždycky přeléval spíše od bohatých k druhým bohatým, eventuelně od chudých k bohatým. Tím, že se něco "znárodní" tj. zestátní, to ještě neznamená, že se majetek přelije k chudým.
    V tom, ze kdyz vydelam 200 000 mesicne, a z toho mi levicaci strhnou 100 000 a rozdaj to chudym
    A komu to rozdávaj pravičáci?
    To pak nevim, proc jsem se k takovemu prijmu pracne dopracoval, moh jsem zustat chudej a nechat se zivit.
    Jak přemýšlí pravičák? Dokud se k příjmu pracně dopracovávám, tak je mi společnost dobrá. Jakmile se k němu dopracuju, tak je všechno moje a na ty druhý socky, co by se třeba taky chtěli dopracovat, z vysoka kašlu?

    Chudej jste zůstat moh a nechat se živit taky, pokud je to pro vás tak atraktivní.

    Hahahaha nojo a je to jasny! Levicak jak poleno! Prej "praci se zbohatnout neda". To je presne ten levicovej pristup. Chlape, vy vubec netusite kolik bohatych lidi pctive pracuje, jen proto ze se o nich v mediich nemluvi.
    Jenomže je práce a "práce". To, že poctivě pracujete, vám samo o sobě zkrátka dnes nezajistí ani standard vlastního bydlení dřív než za dvacet let. Potřebujete určitou speciální práci a ještě lépe na speciálně placeném místě. Nevěřím, že znáte někoho, kdo zbohatl ze závislé zaměstnecké činnosti, i když pracoval nadmíru poctivě a pečlivě. Vy mluvíte o podnikání, což je práce ve spojení s výdělkem na trhu, kde hraje roli spousta jiných faktorů než je jen práce - ta tvoří v podnikání jen jeden ze vstupů.

    No jo, to je ta utkvela levicacka predstava, mytus, nesmysl, ze "Vsichni ti bohati si to nakradli, zdedili, vykoristili a jak k tomu ty chudaci chudi prijdou". Prominte, ale jste naprosty hlupak, pokud si tohle myslite.
    "Všichni ti bohatí" nikde nenajdete. O čem mluvím je to, že ona pravicová ideologie "inviduálně se vypracovat" pohodlně spolkne i majetek získaný zlodějnou, dědictvím, vykořisťováním, stejně tak i skutečnost, že "peníze dělají peníze", a tváří se, že vydělat milión je stejný problém pro toho, kdo jich má na kontě už deset, i pro toho, kdo si teď vydělává svých sedmnáct čistého (tuším tak nějak to je s průměrným platem?). A proto se budou hlásat pro tyto oba "spravedlivé" stejné podmínky, stejná startovní čára.

    Problém ekonomicky závislého člověka, který volí pravici, je jeho přitakání těmto "stejným podmínkám" pro průměrně vydělávajícího i pro milionáře.

    Muzu rict, ze moji rodice poctive pracujou a za poslednich deset postavili barak. Pujcka bude splacena za dalsich cca. patnact. Tak v cem je problem?
    Problém je v tom, že poctivě pracující si vydělá na barák za 25 let. To ale ještě zdaleka není zbohatnutí, to je teprve ta střední vrstva. Takže možná vy a vaše děti budete konečně patřit ke střední vrstvě, díky celoživotní práci vašich rodičů a tomu, že po nich zdědíte ten barák. Anebo si třeba vyděláte na barák už za 5 let, to ale budete muset jistě pracovat minimálně pětkrát "poctivěji" než vaši rodiče... Takhle nějak? To jen k debatě výše o zbohatnutí poctivou prací.

    Kazdej proste chce byt prizivnik, nebo-li, jak tomu vy rikate, 'ekonomicky zavisly'
    Ekonomický závislý je každý zaměstnanec (bez vlastního majetku, aspoň třeba domu či bytu a něco úspor). To nepovažuju za příživníka, chápu ovšem, že pravicové ideologii to tak připadá. Daňový poplatník jako příživník, pojištěnec jako zneužívač zdravotní péče, zaměstnanec jako nákladová položka - to jsou ty dobře známé škatulky té "individuální" pravicové ideologie, ne?

    P.S. Vůbec mi nejde o ČSSD ani jinou konkrétní politickou stranu. Jde o "levicovou" nebo "pravicovou" politiku. Ta se s nálepkami politických stran krýt nemusí, na obyvatelstvo ale reálný vliv mít bude. A kdyby mělo být skutečně po mém, tak by asi vstávaly vlasy na hlavě i nejzarytějším pravičákům (hlavně těm neschopným skutečně mít odpovědnost sám za sebe a za svoje jednání). To mi ovšem nebrání rozebrat myšlenkově koncepty, kterými se tu jen obyčejně jen tak pohazuje, trochu víc do hloubky.
    24.7.2008 15:06 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jenom par poznamek.

    Pokud je něco vaše myšlenka, tak pro ni jistě dokážete přinést taky svoje argumenty. Že volič pravice volí líp než volic levice anebo že pravici volí ti schopní, zatímco levici neschopní a tečka - to nepatří do kategorie argumentů, ale do kateorie propagandy.
    To neni propaganda, to jsou fakta. Mam par kolegu, kteri volili CSSD, zacali brat celkem rozumne penize a ted se chytaji za hlavu a hledaji neco vic doprava. Pry pro ne bylo driv vyhodnejsi brat davky a podobne..

    Ad rust statniho dluhu: lzes! Viz stranky MFCR

    A komu to rozdávaj pravičáci?
    Pravicaci ty penize nikomu neseberou!

    Problém je v tom, že poctivě pracující si vydělá na barák za 25 let.
    Dalsi lez! Pri prumernem prijmu 25kKc jsou naklady zamestnavatele 50kKc mesicne. To dela 600kKc rocne. Z te castky stat ukousne kolem 350-400kKc. Tzn kolem zamestnance protecou penize na dum podle naroku za 2-4 roky. Akorat, ze z nich stat plati byty ciganum a podobne verbezi.

    24.7.2008 16:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Především jste je nepochopil jako teoretický rozbor pojmu politické pravice a levice na základě určeného kritéria (ekonomické závislosti voličů), ale dle své reakce jako kategorizaci voličů ODS a ČSSD.
    A to je prave to, co rikam ze je spatne! Pravicove nebo levicove preference se nerovnaji ekonomicke (ne)zavisloti. Rovnaji se presvedceni. Uz do toho tu (ne)zavislot necpete! Ja nevim jesi pisu moc malym pismem nebo co...
    Pokud je něco vaše myšlenka, tak pro ni jistě dokážete přinést taky svoje argumenty (...)
    To se taky snazim, ale nekdy me pripada, ze hazim hrach na zed...
    Dneska se děje propaganda přes tzv. nezávislá média. Přímo do učebnic by se mohla převzít např. radarová kampaň "nejčtenějšího seriózního" deníku Mladá fronta Dnes (...)
    Mladou frontu dnes nectu. Nepovazuju to za seriozni noviny. Ctu respekt, pripadne HN. Chcete rict, ze jsou plne pravicove propagandy? Pokud se toto opovazite tvrdit, nezapomentne na konkretni priklady.
    Tím myslím to, že pravicovým politikem ani pravicovým voličem se člověk nestane tím, že se převlékne z montérek do saka, ale že se jeho politické přesvědčení nějak vztahuje k jeho reálnému životu. Ledaže pojmy pravice a levice nemají jiný význam, než že jedna je modrá a druhá červená... modrá je prostě modrá a červená je prostě červená a tečka. Takhle?
    Jak uz jsem rikal, pojmy pravice a levice se vztahuji jen a jen k osobnimu presvedceni ohledne zpusobu vedeni statu. Mohl byste do toho laskave prestat tahat spolecensky status, ekonomickou zavislost a dalsi faktory, ktere do toho nepatri? dekuji.
    Ano, to je to, co se dnes za střední třídu vydává.
    Prosimvas jakej ma tahle veta vyznam? 'se vydava' ... tzn. kdo vydava? Znamena to, ze vsichni povazuji za stredni stridu lidi okolo prumerneho platu, mozna o neco vejs, ale vsichni to maji spatne, protoze vy s tim nesouhlasite? asi ano.
    Ale tradiční střední třída byly živnostníci, obchodníci a drobní podnikatelé, případně zaměstnanci státní správy (pod penzí) ... zkrátka lidi, kteří byli existenčně zajištěni (...)
    Nevim podle ceho tak soudite. Takze podle vas, do stredni tridy majetkove/financne nezajisteni lide nepatri?
    Propaganda českých médií je výrazně (i když jen rádoby) pravicová. Mám za to, že naprostá většina lidí čerpá svoje povědomí o tom, co je pravicové a tudíž správné (přirozené, logické, jedině možné), právě takhle. Například že typickým pravicovým voličem je přirozeně každý rozumný dělník a každý rozumný důchodce, neřkuli žena na mateřské dovolené.
    Bez konkretniho prikladu/dukazu nema cely tento odstavec zadny smysl. Jenom zvast.
    A rikate blbosti, pravicak muze byt i clovek, ktery je na svem prijmu naprosto zavisly.
    Pravičák jistě, ale nikoliv tím, pro koho se dělá pravicová politika.
    A to proc ne? Zas nesmyslny vykrik do tmy...
    Když si proberete, jak byly snižovány daně za různých vlád od roku 1992, tak z toho "pravice" nevyjde zrovna moc růžově. Pokud ale vaši rodiče tak výrazně profitovali na letošní daňové reformě, tak s tím nekoresponduje to, že by byli v případě výpovědi nějak existenčně ohroženi.
    Moji rodice neprofitovali vyrazne na letosni reforme. Moji rodice profitovali vyrazne na svem platu, a to za vice nez par poslednich let. Vetsina z toho padla na rezii rodiny, vzdelani deti, atd. atd. Usporeno bylo malo. Nemala cast byla jiste take vyplytvana na lidi, kteri jsou lini poradne pracovat.
    pokud by nyni oba dali vypoved, muzeme dale fungovat priblizne sest mesicu nez by nastaly vazne problemy.
    Co van tady nekoresponduje? Tak to proste je. Nevim, jestli o tom neco vite, ale provoz vetsi rodiny neni zadna sranda.
    A taky protoze vime, ze levicova politika cssd vede stat do slepe ulicky tim jak jej zadluzuje, takze volit kscssd skutecne neni v nasem zajmu.
    Tohle je ovšem ideologická výpověď, to máte z novin a nikoliv z reálných dopadů na váš život. Uvidíte ale, že ani za vlády ODS se nebude méně zadlužovat a už vůbec ne méně plýtvat. V nejlepším případě se škrtnou ty výdaje, které by čerpali daňoví poplatníci zpět, a ponechají ty, kterými se financují předražené státní zakázky pro spřátelené soukromníky.
    Pokud si na MFCR najdete prislusne udaje a nezavrete pred nimi oci, date mi za pravdu.
    Co se statnich zakazek tyce, cssd nema na tomto poli skutecne reseni.
    A i pokud by moji rodice meli prijem prumerny a byli bychom mensi rodina, takze by nam to stacilo, nevim, proc by voleni pravice melo byt proti nasemu zajmu.
    Protože pravice už z principu lidi s průměrným příjmem nikdy nebude brát v potaz (leda jako dojnou krávu - viz daňová "reforma").
    To jednoduse neni pravda. Samozrejme ze pravice bere lidi s prumernym prijmem v potaz. To je jen vase utkvela predstava, ze pravicaci maji byt jen ti nejbohatsi.
    takze politika USA je z naseho pohledu stredove-pravicova, spis pravicova. A presto tam lidi neumiraj hlady, dokonce jsou prumerne tlustejsi nez my, takze ve vasich uvahach o straslivem dopadu pravice na ekonomicky zavisle lidi musi byt nekde chyba.
    Umírání hladem není zrovna až takové měřítko vyspělosti ekonomické neřkuli politické. Ostatně co říkáte tomuto dopadu pravice na ekonomicky závislé lidi: Development: US fails to measure up on 'human index'. Chyba ve výlučně pravičáckém přístupu ke společnosti je, že vede k její ostré polarizaci, která se jaksi samospádem prohlubuje (princip "rovné" daně).
    Problem bude pravdepodobne ve zdravotnictvi. Zlepsit zdravotnicky system je v jejich pozici mnohem prduktivnejsi, nez nastolit levicovou vladu, ktera chudym lidem da vice penez na spatne zdravotnictvi, to je si myslim celkem jasne :-D
    Krome toho, abychom nezustali jen u USA, primo v tom clanku je zmineno Japonsko mezi zememy s lepsi prumernou delkou zivota, a v Japosku je prevazne pravicova politika se svobodou volby jiz temer nepretrzite od roku 1955. I dalsi ze jmenovanych zemi ktere jsou na tom lepe jsou vesmes pravicove.
    Je velmi zajímavé zjistit, kde co má jaké kořeny. Protože to, co z těch kořenů jednou vyroste, nás může velmi překvapit tím, jak je to jiné od toho, jaké je to teď. To platí o myšlenkách a ideologických schématech dvojnásob.
    Mozna pro vas je to zajimave. To, co jednou vyroste z nynejsich korenu me nezajima, protoze az to bude, muzu se znovu rozhodnout pro cokoli jineho, co bude odpovidat memu presvedceni. Takze nejake koreny nejakych ideologii, ktere kdysi byly takove a makove jsou pro dnesek naprosto irelevantni.
    Nevím, kde jste žil posledních 10 let, ale česká společnost i navzdory vládě ČSSD poměrně zbohatla. A zatímco je teď u moci ODS, tak státní dluh nadále rapidně roste.
    Znovu opakuji, najdete si na MFCR odpovidajici udaje. Nemate totiz vubec pravdu.
    Nevím, odkud jste vzal to, co je podle mě solidarita. Solidarita je pro mě např. takový systém, do kterého budou všichni příspívat podle svých možností, a který budou všichni čerpat podle svých potřeb. To je třeba princip veřejného pojištění. Solidarita je např. zajištění možnosti vzdělání i pro děti z chudých rodin (tak, aby mohlo fungovat jako sociální výtah). Ostatně tahle levičácká témata se objevují v projevech těch pravicově pravicovitých politiků i v USA (kde jak tvrdíte, žádná levice není).
    Vim o No Child Left Behind a tento system se mi libi a podporuji ho. Nevim, proc by neco takoveho nemohlo byt v pravicove politice. Na tom vidite, ze pravicova politika se na chude nevykasle, jak vy si myslite. Naopak, poskytnout jim vzdelani je velmi zadouci pro jejich vydelecnou budoucnost.
    Investovat do vzdelani chudych lidi se vyplati jak pro ne samotne, tak i statu. Investovat do nich primo a nechat jim ty penize spadnout do klina od tech bohatych svini naopak podporuje jejich lennost.
    Majetek se vždycky přeléval spíše od bohatých k druhým bohatým, eventuelně od chudých k bohatým. Tím, že se něco "znárodní" tj. zestátní, to ještě neznamená, že se majetek přelije k chudým.
    V kazdym pripade bude ale nekdo poskozen a to je spatne. O znarodneni se vubec nehodlam bavit, to porusuje zakladni lidska prava, to si strcte vytekam.
    A komu to rozdávaj pravičáci?
    Ti vam to predevsim neseberou, nebo minimalne ne tolik. A to co seberou, nacpou do statniho rozpoctu, coz levicaci delaj taky, akorat to zakryvaj tema myslenkama na chudy.
    Jak přemýšlí pravičák? Dokud se k příjmu pracně dopracovávám, tak je mi společnost dobrá. Jakmile se k němu dopracuju, tak je všechno moje a na ty druhý socky, co by se třeba taky chtěli dopracovat, z vysoka kašlu?
    Ne, pravicak na ne kasle za kazdych okolnosti, at je mu dobre nebo spatne. Oni totiz na nej taky kaslou. Byznis neni partnersky vztah.
    Nevim, kde berete implicitni povinnost tech co se uz vypracovali pomahat tem co jeste ne. On se taky musel vypracovat bez pomoci.
    Chudej jste zůstat moh a nechat se živit taky, pokud je to pro vás tak atraktivní.
    To je atraktivni pro levicaka. A proto je u nas tolik levicaku.
    Hahahaha nojo a je to jasny! Levicak jak poleno! Prej "praci se zbohatnout neda". To je presne ten levicovej pristup. Chlape, vy vubec netusite kolik bohatych lidi pctive pracuje, jen proto ze se o nich v mediich nemluvi.
    Jenomže je práce a "práce". To, že poctivě pracujete, vám samo o sobě zkrátka dnes nezajistí ani standard vlastního bydlení dřív než za dvacet let. Potřebujete určitou speciální práci a ještě lépe na speciálně placeném místě. Nevěřím, že znáte někoho, kdo zbohatl ze závislé zaměstnecké činnosti, i když pracoval nadmíru poctivě a pečlivě. Vy mluvíte o podnikání, což je práce ve spojení s výdělkem na trhu, kde hraje roli spousta jiných faktorů než je jen práce - ta tvoří v podnikání jen jeden ze vstupů.
    Prace je jen jedna. Povazuji praci za mnoztsvi snahy jake vydate. Pokud se vydate nemoralni/nelegalni cestou, budete potrebovat mene sanhy a mene prace. Takovy je svet a ani levicaci s tim nic neudelaj. Je iluze si to myslet, uz se asi popate opakuju.

    Jako zamestanec muzete dosahnout dobreho platu a muzete se mit velmi dobre.
    Pokud chcete zbohatnout hodne, musite se dat do podnikani, coz je ale prace jako kazda jina, pokud ji delate poctive, a to jde. Nevim, proc povazujete podnikani za neco necestneho nebo tak neco...
    "Všichni ti bohatí" nikde nenajdete. O čem mluvím je to, že ona pravicová ideologie "inviduálně se vypracovat" pohodlně spolkne i majetek získaný zlodějnou, dědictvím, vykořisťováním, stejně tak i skutečnost, že "peníze dělají peníze", a tváří se, že vydělat milión je stejný problém pro toho, kdo jich má na kontě už deset, i pro toho, kdo si teď vydělává svých sedmnáct čistého (tuším tak nějak to je s průměrným platem?). A proto se budou hlásat pro tyto oba "spravedlivé" stejné podmínky, stejná startovní čára.
    Vydelat milion pokud uz mate deset milionu je stejny problem jako vydelat tisic pokud uz mate deset tisic. Uz je to jasne? (Do dubu mluvim, do dubu... :-( )

    Samozrejme, ze "vypracovat se" spolkne i nelegalni/nemoralni cesty ke zbohatnuti, ale tohle levicactvi nevyresi, dycky budou hajzlove co se k tomu dostanou pokoutni cestou. Uz to rikam asi postopadesate, levice nezabrani nemoralnimu/nelegalnimu zbohatnuti. Uz to sakra chapete? Jesli si stale myslite, ze levice tohle resi, vysvetlete jak a dejte konkretni priklady kdy se to podarilo.
    Problém ekonomicky závislého člověka, který volí pravici, je jeho přitakání těmto "stejným podmínkám" pro průměrně vydělávajícího i pro milionáře.
    Nevim co je na tom za problem. Proc by prumerne vydelavajici mel mit lepsi podminky nez milionar? Je snad prumerne vydelavajici "Lepsi Clovek" nebo co ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
    Problém je v tom, že poctivě pracující si vydělá na barák za 25 let. To ale ještě zdaleka není zbohatnutí, to je teprve ta střední vrstva. Takže možná vy a vaše děti budete konečně patřit ke střední vrstvě, díky celoživotní práci vašich rodičů a tomu, že po nich zdědíte ten barák. Anebo si třeba vyděláte na barák už za 5 let, to ale budete muset jistě pracovat minimálně pětkrát "poctivěji" než vaši rodiče... Takhle nějak? To jen k debatě výše o zbohatnutí poctivou prací.
    A co mam podle vas delat? Volit levicaky, aby mi dali penize od bohatych a ja si moh postavit barak rychleji? Dekuji nechci, to si radsi budu dlouho vydelavat a setrit, ale postavim si barak z vlastnim penez...
    Ekonomický závislý je každý zaměstnanec (bez vlastního majetku, aspoň třeba domu či bytu a něco úspor). To nepovažuju za příživníka, chápu ovšem, že pravicové ideologii to tak připadá. Daňový poplatník jako příživník, pojištěnec jako zneužívač zdravotní péče, zaměstnanec jako nákladová položka - to jsou ty dobře známé škatulky té "individuální" pravicové ideologie, ne?
    Zamestnanec je predevsim investice, to byste mel pochopit.
    Prizivnik je pak typicky cesky levicak, ktery misto aby si nasel slusne zamestnani a byl v tom dobry, pripadne zacal sam zamestnani poskytovat, tak misto toho lita od zamestnani k zamestnani a nevyhovuje mu ani jedno, protoze vsude bohuzel musi pracovat, a to se mu nechce. Proc by taky mel pracovat, kdyz existujou bohaty svine, kteri nevedi co s penezmi? Tak zvoli levici, aby mu par tech penez od bohatych nalila, aby nemusel pracovat prilis mnoho.
    To je prizivnik z pravicoveho pohledu. Je to uz jasne?
    P.S. Vůbec mi nejde o ČSSD ani jinou konkrétní politickou stranu. Jde o "levicovou" nebo "pravicovou" politiku. Ta se s nálepkami politických stran krýt nemusí, na obyvatelstvo ale reálný vliv mít bude. A kdyby mělo být skutečně po mém, tak by asi vstávaly vlasy na hlavě i nejzarytějším pravičákům (hlavně těm neschopným skutečně mít odpovědnost sám za sebe a za svoje jednání). To mi ovšem nebrání rozebrat myšlenkově koncepty, kterými se tu jen obyčejně jen tak pohazuje, trochu víc do hloubky.
    Kdyby bylo po vasem, tak uz davno tento stat neexistuje, protoze nejdriv by odesli ti bohati, jelikoz by nemeli sanci dal vydelavat a postupne by prisli o vsecko. A nakonec by odesli/zemreli tu chudi, pac az tu nebudou ti bohati, komu budem brat penize a davat je chudejm?
    25.7.2008 10:16 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Pravicove nebo levicove preference se nerovnaji ekonomicke (ne)zavisloti. Rovnaji se presvedceni.
    Řekněte rovnou "víře". No, to je přesně to, co získáte jedině z propagandy. Proto taky "blahoslavení chudí duchem" uvěří ;-)
    Jak uz jsem rikal, pojmy pravice a levice se vztahuji jen a jen k osobnimu presvedceni ohledne zpusobu vedeni statu. Mohl byste do toho laskave prestat tahat spolecensky status, ekonomickou zavislost a dalsi faktory, ktere do toho nepatri? dekuji.
    Nemohl, protože přesně to bylo východiskem mých reakcí zde. Když mám za to, že si ekonomicky závislí nalhávají "pravicovost" právě jak píšete podle "přesvědčení ohledně způsobu vedení státu" (ono to není ani tak o způsobu vedení, jako o způsobu interference státu do občanského života, ale nešť), podporovaní oficiální kampaní pravicových stran, které dle mého skromného názoru byly nuceny svou původně mocensko-konzervativní ideologii hospodářsky nezávislého měšťanstva takto přizpůsobit širším vrstvám, jakmile se společnost více demokratizovala a volit mohli i nemajetní, a že na to postupně přicházejí (viz trend volebních výsledků pro stranu, která se vymezuje navzdory svému názvu na apriorním odmítání "levicových" témat), tak to do naší diskuse sakra patří, a to tak, že podstatně. O ničem jiném se totiž v podstatě nebavím, zbytek je jen dokreslení, dovysvětlení případně ilustrace tohoto názoru.

    S tím můžete sice nesouhlasit, jak jste udělal, ale z toho rozhodně nezrekonstruujete, že jsem příznivcem ČSSD nebo apriori levicové politiky (nejsem).

    Rozdíl mezi mým a vaším přístupem je v tom, že já se snažím vysvětlovat to, co se skutečně děje, kdežto vy (patrně spolu s chlapci z ODS) se budete do budoucna rozčilovat, jak jsou ty lidi zasraní levičáci a socky s "nesprávným přesvědčením" (a přesvědčení se dá dodat patřičnou politickou agitací), že je nevolí, a i 20 let po převratu budete obviňovat dinosauří komunisty, kteří ale právě jen a pouze díky politice "pravice" mají stále takovou vysokou voličskou podporu.

    Ostatně ani ČSSD se nemusí vůbec namáhat, tím jak ODS neguje "levicovost" (tedy životní podmínky většiny obyvatel), už jen tím nahání socialistům voliče. Ostatně, levicové politické proudy přesně takhle vznikly, a přesně tenhle konfrontační styl "pravice" je vydatně vyživuje. Proto socialistická strana v Česku nepotřebuje žádné koncepty, aby byla populární. Kdybyste se podíval, s jakými tématy teď vyhrávají volby konzervativci ve Velké Británii, asi byste se zděsil, jací jsou to levičáci.
    Znamena to, ze vsichni povazuji za stredni stridu lidi okolo prumerneho platu, mozna o neco vejs, ale vsichni to maji spatne, protoze vy s tim nesouhlasite?
    Uf, 22.000 hrubého příjmu měsíčně (900 euro) opravdu není střední třída. Určitě ne ta ekonomická, to jsou přece lidi, žijící z ruky do huby. Vynásobte to aspoň třikrát, přidejte dům či byt, slušné auto (v rodině dvě), investované úspory, akcie nebo pozemky. Malá pomůcka: střední třída je to, co by si mohlo dovolit služebnou (jednu!) na údržbu domácnosti, vaření a hlídání dětí.

    Já jistě nepopírám, že se spousta lidí ráda za střední třídu považuje, vždyť kdo by chtěl patřit k těm "dole", a že je to jistě označení relativní.

    Pro moji klasifikaci je důležitá právě míra ekonomické svobody, a ta není, pokud jste (neprivilegovaný) zaměstnanec bez dalších záruk.

    Můžete jistě roztřídit politické strany a jejich roli sektářsky podle "přesvědčení", kdy jednu sektářskou ideologii označíte za "správnou" a druhou za "zlou" a máte jasno. Pak ale vůbec není třeba přemýšlet v kategoriích bohatý nebo chudý, neb všichni stejného přesvědčení jedno jsou. Tento váš koncept tedy maže veškeré sociální hranice (jako komunismus?), jako by nic takového neexistovalo. Chybičku to má jen jedinou, chudí se přesvědčení nenají.

    Takze podle vas, do stredni tridy majetkove/financne nezajisteni lide nepatri?
    Ne.
    Vetsina z toho padla na rezii rodiny, vzdelani deti, atd. atd. Usporeno bylo malo. Nemala cast byla jiste take vyplytvana na lidi, kteri jsou lini poradne pracovat.
    Protože ti ještě-ne-bohatí většinou tvrdě a poctivě pracují, tak by se mohli ptát, proč teda nejsou bohatí, když jsou tak pravicoví a pracovití, a podle panující ideologie pravicový a pracovitý člověk musí být bohatý. Typická (a oficiálně sice latentní, ale jako červená nit se pravicovou propagandou vinoucí) je odpověď, že nejsou bohatí hlavně proto, že je okrádá sockovská lůza. Kdyby ta se všechna odstěhovala do Tramtárie, byly by rázem všichni "poctiví a pracovití" konečně bohatí.

    Občas to pozoruju na debatě o platech, kdy se dokážou nyní zaměstnaní lidé rozčilovat nad požadavkem či výší minimální mzdy nebo nad výší sociální podpory v nezaměstnanosti. Kdyby přemýšleli logicky, tak minimální mzda i vysoká podpora chrání především je, zaměstnané. Pokud totiž odpadne podpora v nezaměstnanosti či minimální mzda, zvýší se tím konkurence na pracovním trhu a tím tlak na snižování mezd už zaměstnaných. Ale vyprávějte to takovému zažranému pravičákovi v obyčejném zaměstnání s průměrným platem. Protože je pravičák, tak bude nadávat na podporu v nezaměstnanosti a volat po jejím zrušení tak dlouho, dokud mu šéf nesdělí, že má na jeho místo původně tři socky z podpory, které budou rádi dělat totéž za poloviční mzdu. To je jen jeden příklad, jak může pravicový či levicový přístup k politice zaměstnanosti dopadnout na ekonomicky závislý lid.
    To, co jednou vyroste z nynejsich korenu me nezajima, protoze az to bude, muzu se znovu rozhodnout pro cokoli jineho, co bude odpovidat memu presvedceni. Takze nejake koreny nejakych ideologii, ktere kdysi byly takove a makove jsou pro dnesek naprosto irelevantni.
    To jsem pochopil. Proto jsem se vůbec zapojil do zdejší diskuse, protože přesně pisateli blogu to povědomí o kořenech chybí, a tak se v duchu svého "přesvědčení" rozčiluje na špatném hrobě. Znovu musím opakovat, že "přesvědčení" do vás vtlačí každý slušný demagog na potkání. Z průměrně vydělávajícího k ekonomické nezávislosti nebo dokonce k bohatství už se tak snadno a rychle nedostanete. A protože svoje přesvědčení můžete měnit jako ponožky, zatímco svůj ekonomický status nikoliv, považuji "přesvědčení" za irelevantní veličinu při vysvětlování dlouhodobých politických preferencí českého voličstva.
    Ne, pravicak na ne kasle za kazdych okolnosti, at je mu dobre nebo spatne. Oni totiz na nej taky kaslou. Byznis neni partnersky vztah. Nevim, kde berete implicitni povinnost tech co se uz vypracovali pomahat tem co jeste ne. On se taky musel vypracovat bez pomoci.
    Podle psychologů má kojenec nejprve za to, že je to on, kdo ovládá matčin prs. On je ten, který si ho přisunuje, a proto není vůbec na nikom závislý. Většina se psychicky vyvine i dál směrem k realitě, i když to bolí. Někteří se pak do tohoto stavu vrátí v dospělosti a prohlásí to dokonce za pravicové ;-)
    Prace je jen jedna. Povazuji praci za mnoztsvi snahy jake vydate.
    Nevím, k čemu vám je tato "jedna práce", když ji nemáte podle čeho měřit. Rozhodně ne podle mzdy za práci, protože ta rozhodně podle "množství snahy" přidělována není. Můžete se snažit sebevíc a makat od rána do večera, ale když tu vaši snaživou práci není někdo ochoten koupit, tak dostanete houby zaplaceno. A naopak, když bude kupec, prodáte draze i hovno, které jste tak tvrdě vytlačil ;-)

    Je práce, za kterou se platí hodně, a je práce, za kterou se platí málo. Pilný i lenivý můžete být v obou dvou. Leckdy hůře placená práce vyžaduje větší kvalifikaci a snahu než ta lépe placená. To ale nehraje dohromady s "pravicovým" přesvědčením, že generální ředitel toho napracuje minimálně pětkrát tolik jako dělník u soustruhu. A jak se pozná, že tolikrát víc a poctivěji a tvrději pracuje? Protože má pětkrát větší plat... Aby nevznikla mýlka (která by vám poskytla lacinou munici), nemyslím si, že by měl být ředitel odměňován stejně jako dělník. Jenom si prostě nemyslím, že mzda za práci je oceněním snahy nebo poctivosti při práci, protože to tak není.
    Pokud chcete zbohatnout hodne, musite se dat do podnikani, coz je ale prace jako kazda jina, pokud ji delate poctive, a to jde. Nevim, proc povazujete podnikani za neco necestneho nebo tak neco...
    Já zase nevím, kde jste vzal, že považuji podnikání za něco nečestného. Protože mám za to (a spolu s tím i naše legislativa), že podnikání je jiný druh práce než zaměstnanecký poměr? A že podnikatel si vydělává jiným způsobem a za jiných podmínek než zaměstnanec? Sice se objevují perverze typu "každý zaměstnanec svým vlastním podnikatelem", což shrnuje nevýhody zaměstnance s povinnostmi podnikatele, ale to zas příliš společensky nefunguje.
    Vydelat milion pokud uz mate deset milionu je stejny problem jako vydelat tisic pokud uz mate deset tisic. Uz je to jasne?
    To je právě omyl. Jen matematicky a tudíž ve vzduchoprázdnu. Vydělat milión, když jich máte deset, je lehčí, než vydělat tisíc, když jich máte deset. Takhle funguje ekonomika. Že to tak není, to se pokouší (dost marně) přesvědčit princip "rovné daně" v některých postkomunistických státech (ta bolševická "rovnost" je skutečně zažraná pod kůží).
    levice nezabrani nemoralnimu/nelegalnimu zbohatnuti. Uz to sakra chapete? Jesli si stale myslite, ze levice tohle resi, vysvetlete jak a dejte konkretni priklady kdy se to podarilo.
    Já si nemyslím, že to řeší levice. Já to zmiňuji z toho důvodu, že se v pravicové ideologii vydává "být bohatý" za ctnost (a cíl) o sobě. Kdo je bohatý, je podle toho i pracovitý a pilný a má sloužit těm ještě-ne-bohatým za vzor. Takhle se stane vzorem i ten zloděj, aťsi je jich absolutní menšina (jsou více vidět) - jen proto, že peníze jsou v pravicovém pohledu měřítkem schopnosti (a tím vůbec "lidskosti") člověka. Kdo je nemá, je neschopný a mezi lidi nepatří. Jak jste napsal výše, byznys není partnerský vztah (sice je každý byznys partnerský vztah, ale asi jste myslel vztah založený na něčem jiném než na obchodu).

    Nevim co je na tom za problem. Proc by prumerne vydelavajici mel mit lepsi podminky nez milionar? Je snad prumerne vydelavajici "Lepsi Clovek" nebo co ?
    Proč "lepší"? Prostě jiné. Protože v jiných podmínkách žije, žije tak, jak mu dovolí jeho průměrný plat, což je jiný život, než by mu dovolil majetek milionáře.
    Zamestnanec je predevsim investice, to byste mel pochopit.
    Já to chápu, ale vykládejte to pravičákům, kteří si stěžují na příliš vysoké mzdy a dokonce jim vadí mzda minimální.
    Proc by taky mel pracovat, kdyz existujou bohaty svine, kteri nevedi co s penezmi? Tak zvoli levici, aby mu par tech penez od bohatych nalila, aby nemusel pracovat prilis mnoho. To je prizivnik z pravicoveho pohledu. Je to uz jasne?
    Naprosto. Příživník se z pravicového pohledu projevuje tak, že volí levici, zatímco schopní a vůbec ti správní volí pravici. Kdo nepracuje, je levičák, a kdo poctivě pracuje, je pravičák. Kdo je levičák, je příživnická svině, kdo je pravičák, je správný hoch. Prostě jste mi to vysvětlil. Na to mi nezbývá než udělat WAU!
    25.7.2008 13:23 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Řekněte rovnou "víře". No, to je přesně to, co získáte jedině z propagandy. Proto taky "blahoslavení chudí duchem" uvěří ;-)
    To je jednoduse lez. Nemusim cokoli ziskavat z propagandy. Muzu k tomu dojit vlastni uvahou. Nevim proc ji sem stale tahate. Uz jsem tu dokazoval ze na me propaganda pusobi mensinove.
    Nemohl, protože přesně to bylo východiskem mých reakcí zde (...)
    No ale v podstate jde stale o vase presvedceni. Protoze vase ekonomicka situace je nejaka, ale to jak si ji vysvetlujete a to jak ji interpretujete na politicke preference odrazi vase presvedceni, viru, chcete-li, a to je potencialne ovlivnitelne, jak vy rad zduraznujete a stale se me snanize naockovat, ze jsem jen loutka propagandy.
    Takze ve vysledku jde stale jen o presvedceni. Uvedomte si to uz.
    S tím můžete sice nesouhlasit, jak jste udělal, ale z toho rozhodně nezrekonstruujete, že jsem příznivcem ČSSD nebo apriori levicové politiky (nejsem).
    To je mi jedno. Nazory jsem zatim zaznamenal vesmes levicove.
    Rozdíl mezi mým a vaším přístupem je v tom, že já se snažím vysvětlovat to, co se skutečně děje,
    Je prilis troufale tohle rict. Nikdo neni objektivni.
    kdežto vy (patrně spolu s chlapci z ODS) se budete do budoucna rozčilovat, jak jsou ty lidi zasraní levičáci a socky s "nesprávným přesvědčením" (a přesvědčení se dá dodat patřičnou politickou agitací), že je nevolí, a i 20 let po převratu budete obviňovat dinosauří komunisty, kteří ale právě jen a pouze díky politice "pravice" mají stále takovou vysokou voličskou podporu.
    Rozcilovanim nikam nedojdu, dekuji nechci. Budu volit pravici, nevim jestli ODS, s tim co predvadeji. To je to co muzu delat, pokud si zbytek naroda zvoli kscssd nebo jim podobne, dobre jim tak, at si to uzijou. Jestli to budu trpet s nima nebo jestli pujdu nekam, kde jsou lide rozumny, to jeste nevim. Uvidime, jak moc bude to tu nevyhodne pro nekoho, kdo nechce byt prizivnik (bohuzel zrejme hodne nevyhodne).
    Ostatně ani ČSSD se nemusí vůbec namáhat, tím jak ODS neguje "levicovost" (tedy životní podmínky většiny obyvatel), už jen tím nahání socialistům voliče. Ostatně, levicové politické proudy přesně takhle vznikly, a přesně tenhle konfrontační styl "pravice" je vydatně vyživuje. Proto socialistická strana v Česku nepotřebuje žádné koncepty, aby byla populární. Kdybyste se podíval, s jakými tématy teď vyhrávají volby konzervativci ve Velké Británii, asi byste se zděsil, jací jsou to levičáci.
    Ani ne. Vim o tom uz docela dlouho. To jste rekl naprosto trefne, ze kscssd nepotrebuje nejake koncepty, staci si vhodnymi slovy naklonit ty, co nenavidi cokoli nad jejich ekonomicky status :-D
    Staci vyuzit chyb pravicovejsich stran, a voila, sposta tech ublizencu jim ochotne hodi hlas.
    Tady s vama naprosto souhlasim, toto je princip levice :-D
    Uf, 22.000 hrubého příjmu měsíčně (900 euro) opravdu není střední třída. Určitě ne ta ekonomická, to jsou přece lidi, žijící z ruky do huby. Vynásobte to aspoň třikrát, přidejte dům či byt, slušné auto (v rodině dvě), investované úspory, akcie nebo pozemky.
    S tim celkem souhlasim, ale vynechal bych ty investovane uspory, akcie a pozemky.
    Malá pomůcka: střední třída je to, co by si mohlo dovolit služebnou (jednu!) na údržbu domácnosti, vaření a hlídání dětí.
    Jo, to by asi celkem slo. Ale je potreba si uvedomit, ze to, ze si muzou dovolit jednu sluzebnou, zdaleka neznamena, ze jsou ekonomicky nezavisli.
    Pro moji klasifikaci je důležitá právě míra ekonomické svobody, a ta není, pokud jste (neprivilegovaný) zaměstnanec bez dalších záruk.
    A co je na tom za nesvobodu? Co vas na tom tak hrozne limituje, ze to je nesvoboda?
    Můžete jistě roztřídit politické strany a jejich roli sektářsky podle "přesvědčení", kdy jednu sektářskou ideologii označíte za "správnou" a druhou za "zlou" a máte jasno.
    Takle to ale dela ve vysledku naprosto kazdy, i vy! Mozna ne tak bizarne jak jste to vylicil, ale prestoze vsutpni informace jako napr. ekonomicky status jsou samy o sobe objektivni, jejich interpretace na politicke preference, jak uz jsem rikal, je hooodne subjektivni, a tudiz odpovida presvedceni. S tim nic nenadelate, nejsme stroje!
    Pak ale vůbec není třeba přemýšlet v kategoriích bohatý nebo chudý, neb všichni stejného přesvědčení jedno jsou. Tento váš koncept tedy maže veškeré sociální hranice (jako komunismus?), jako by nic takového neexistovalo. Chybičku to má jen jedinou, chudí se přesvědčení nenají.
    Ne, nechapete, vsichni zdaleka nejsou jedno, protoze kazdej ma trochu jinou predstavu o vedeni statu. V tom je figl politiky. Samozrejme, ze tato predstava je ovlivnena take ekonomicky statusem, ale neni jim implikovana. Viz vyse.
    Protože ti ještě-ne-bohatí většinou tvrdě a poctivě pracují, tak by se mohli ptát, proč teda nejsou bohatí, když jsou tak pravicoví a pracovití, a podle panující ideologie pravicový a pracovitý člověk musí být bohatý. Typická (a oficiálně sice latentní, ale jako červená nit se pravicovou propagandou vinoucí) je odpověď, že nejsou bohatí hlavně proto, že je okrádá sockovská lůza. Kdyby ta se všechna odstěhovala do Tramtárie, byly by rázem všichni "poctiví a pracovití" konečně bohatí.
    To jste prekroutil. Sockovska luza nikoho neokrada. Levicova politika okrada ty nejbohatsi, aby si ziskala hlasi 'sockovske luzy', jak vy rikate, ale ve skutecnosti to znamena kohokoli s nizsim platem nez nejbohatsi.
    Občas to pozoruju na debatě o platech, kdy se dokážou nyní zaměstnaní lidé rozčilovat nad požadavkem či výší minimální mzdy nebo nad výší sociální podpory v nezaměstnanosti (...)
    Tady celkem souhlas, jsem pro minimalne mzdu. Ale vseho s mirou, nesmite nastavit minimalni mzdu prilis vysoko, jinak se mensim/chudsim podnikum prestane vyplacet za vysokou minimalni prijimat zamestnance a nebudou tedy mit dost zamestnancu a budou na tom tratir. Takova politika by vyradila male a stredne male podnikatele ze hry a zustali by jen ti vetsi, a to pro ekonomiku vubec neni dobre.
    Znovu musím opakovat, že "přesvědčení" do vás vtlačí každý slušný demagog na potkání.
    Znovu musim opakovat, ze do me pekne dlouho nikdo nic netlacil. Mimochodem, kdo ho tedy vtlacil do vas?
    Podle psychologů má kojenec nejprve za to, že je to on, kdo ovládá matčin prs. On je ten, který si ho přisunuje, a proto není vůbec na nikom závislý. Většina se psychicky vyvine i dál směrem k realitě, i když to bolí. Někteří se pak do tohoto stavu vrátí v dospělosti a prohlásí to dokonce za pravicové ;-)
    Dekuji za vylet do psychologie, nicmene tady jsme v politice, dobre rano. Pokud se presto uchylim ke stejne podivnemu srovnavani jako je vase, interpretuju levicovou politiku jako bezdetkou matku s velkejma kozama ktera musi obchazet vsechny rodiny, kde maji moc deti a malo mleka a kojit tam jejich deti. Supr predstava co?
    Nevím, k čemu vám je tato "jedna práce", když ji nemáte podle čeho měřit. Rozhodně ne podle mzdy za práci, protože ta rozhodně podle "množství snahy" přidělována není. Můžete se snažit sebevíc a makat od rána do večera, ale když tu vaši snaživou práci není někdo ochoten koupit, tak dostanete houby zaplaceno. A naopak, když bude kupec, prodáte draze i hovno, které jste tak tvrdě vytlačil ;-)
    No vyborne! Uz zacinate chapat! Mam takovou radost. Neni totiz jenom prace, ale take schponost svoji praci prodat. Ten kupec z vaseho prikladu svoji praci velmi dobre prodal. Pripomina mi microsoft, mimochodem. S tim, ze praci je potreba nejen konat, ale snazit se ji prodat, je potreba pocitat. Jsem rad, ze uz jste k tomu konecne taky dosel, no dalo to zabrat...
    Je práce, za kterou se platí hodně, a je práce, za kterou se platí málo. Pilný i lenivý můžete být v obou dvou. Leckdy hůře placená práce vyžaduje větší kvalifikaci a snahu než ta lépe placená.
    Ano, je to tak.
    To ale nehraje dohromady s "pravicovým" přesvědčením, že generální ředitel toho napracuje minimálně pětkrát tolik jako dělník u soustruhu.
    Lez. Tohle neni zadne pravicove presvedceni. Nevim, kde jste to vzal. Delnik toho napracuje pravdepodobne vic, ale delnik nema tu zodpovednost spravovat velky podnik. Neposkytuje tisice pracovnich pozic. Myslite si, ze ridit velky podnik je kdovijaka prdel? A ze ve srovnani s delnikem si redilet vali sunky? Haha, vubec ne. Ten delnik, prestoze pracuje hodne fyzicky, pravdepodobne proziva omnoho mene setrssu nez onen reditel.
    A jak se pozná, že tolikrát víc a poctivěji a tvrději pracuje? Protože má pětkrát větší plat...
    Ne, to je prislis zjednodusene.
    Aby nevznikla mýlka (která by vám poskytla lacinou munici), nemyslím si, že by měl být ředitel odměňován stejně jako dělník. Jenom si prostě nemyslím, že mzda za práci je oceněním snahy nebo poctivosti při práci, protože to tak není.
    A ceho je podle vas teda mzda ocenenim? Chcete rict, ze kazdy s vetsi mzdou se k ni dostal nepoctive? Pokud svoji praci dokazete dobre prodat, pak za ni dostanete patricnou mzdu. Ale to nejde jen pohodle 'poctive' pracovat, musite aktivne hledat nekoho, kdo vasi praci oceni. To je princip pravice. Nemuzeme proste ocenit jakoukoli praci kdekoli jen proto, ze je krasna, poctiva a vytrvala. To by nefungovalo. Uvedomte si to uz!
    Já zase nevím, kde jste vzal, že považuji podnikání za něco nečestného. Protože mám za to (a spolu s tím i naše legislativa), že podnikání je jiný druh práce než zaměstnanecký poměr? A že podnikatel si vydělává jiným způsobem a za jiných podmínek než zaměstnanec?
    Ne, ve svych uvahach o praci jste nadaval na mnozstvi tech, co si nakradli a pak jsou bohati. Poukazoval jste na Kozene, Zelezne atp. Mel jsem dojem, ze naprosto prehlizite poctive (prip. bohate) podnikatele. Proto.
    Bude jedine rad, pokud si to nemyslite.
    Vydelat milion pokud uz mate deset milionu je stejny problem jako vydelat tisic pokud uz mate deset tisic. Uz je to jasne?
    To je právě omyl. Jen matematicky a tudíž ve vzduchoprázdnu. Vydělat milión, když jich máte deset, je lehčí, než vydělat tisíc, když jich máte deset. Takhle funguje ekonomika. Že to tak není, to se pokouší (dost marně) přesvědčit princip "rovné daně" v některých postkomunistických státech (ta bolševická "rovnost" je skutečně zažraná pod kůží).
    A jakto, ze to tak neni? Muzete to nejak prokazat? Znamena to, ze cely obor ekonomiky je na skolach spatne?
    Já si nemyslím, že to řeší levice. Já to zmiňuji z toho důvodu, že se v pravicové ideologii vydává "být bohatý" za ctnost (a cíl) o sobě.
    To je jednodues lez a utkvela predstava levicaku. Byt bohaty je podle pravice vyhoda pro nekoho osobne. Proste se nekdo ma dobre, no a co. Ale nedela ho to lepsim cloveke, a pravicova politika tohle neprosazuje.
    Kdo je bohatý, je podle toho i pracovitý a pilný
    To take vubec neni pravda. Pracovitos a pilnost jsou cnosti, k nim viz vyse.
    a má sloužit těm ještě-ne-bohatým za vzor. Takhle se stane vzorem i ten zloděj, aťsi je jich absolutní menšina (jsou více vidět)
    Co je to ale pak za vzor? Kdyz vsichni vedi, ze to nakradl, kazdej si rozmysli, jesi chce byt bohaty taky za takovou cenu.
    - jen proto, že peníze jsou v pravicovém pohledu měřítkem schopnosti (a tím vůbec "lidskosti") člověka.
    Schopnosti mozna, ale lidskosti vubec ne v zadnem pripade. Nevim kde jste to vzal. Lidskost je investovat ty penize do charity, ne je vlastnit. Nevim, co se to tu pravici snazite naockovat, je to naprosta lez!
    Kdo je nemá, je neschopný a mezi lidi nepatří.
    LEZ!
    Jak jste napsal výše, byznys není partnerský vztah (sice je každý byznys partnerský vztah, ale asi jste myslel vztah založený na něčem jiném než na obchodu).
    Vychovavate snad deti z ostatnich rodin? Mame tu neco jako starovekou Spartu? NE. Starate se jen vo ty svoje. Stejne to ma byt v ekonomice. Tolik k lidskosti.
    Nevim co je na tom za problem. Proc by prumerne vydelavajici mel mit lepsi podminky nez milionar? Je snad prumerne vydelavajici "Lepsi Clovek" nebo co ?
    Proč "lepší"? Prostě jiné. Protože v jiných podmínkách žije, žije tak, jak mu dovolí jeho průměrný plat, což je jiný život, než by mu dovolil majetek milionáře.
    Ano, a to je dano jeho platem. Tak proc do toho ma stourat politika?
    Já to chápu, ale vykládejte to pravičákům, kteří si stěžují na příliš vysoké mzdy a dokonce jim vadí mzda minimální.
    Viz vyse.
    Příživník se z pravicového pohledu projevuje tak, že volí levici, zatímco schopní a vůbec ti správní volí pravici. Kdo nepracuje, je levičák, a kdo poctivě pracuje, je pravičák. Kdo je levičák, je příživnická svině, kdo je pravičák, je správný hoch. Prostě jste mi to vysvětlil. Na to mi nezbývá než udělat WAU!
    Jasne, ze vetsina nepracujicich jsou levicaci. Vzdyt je to pro ne vyhodne :-D
    Ale necpete mi, ze rikam, ze kazdej levicak je prizivnicka svine. Rekl jsem jen a pouze to, ze levicova politika prizivniky podporuje (at uz primo nebo neprimo), nic vic!
    A byt pravicak taky neni zaruka spravneho hocha. Jak jsme se oba shodli, je jich sposta, co si vsechno nakradli, vytunelovali atd. Proste bohatejch svini (ted to myslim ne ironicky, v pravym slova smyslu).
    24.7.2008 18:35 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Pochopeni textu me nedela takove tezkosti, pokud ten text dava smysl. Rozebirat bludy je samozrejme vyrazne obtiznejsi, takze se omlouvam, pokud jsem nektere casty vaseho textu nepohopil zcela spravne.
    Především jste je nepochopil jako teoretický rozbor pojmu politické pravice a levice na základě určeného kritéria (ekonomické závislosti voličů), ale dle své reakce jako kategorizaci voličů ODS a ČSSD.
    To se nedivím. Pokud je v traktátu nejčastějším argumentem "ODS krade a tedy pravice krade", jeho interpretace jako "teoretický rozbor pojmu politické pravice a levice" vyžaduje schopnost "pochopení textu" na velmi speciální úrovni. Takovou jen tak někdo nemá.
    23.7.2008 19:25 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    xkesh je jeden z mala lidi, kteri me nikdy neprestanou prekvapovat, a kteri memu zivotu davaji hodne. Dodneska jsem napriklad netusil ze to ze mate rodinu z vas dela volice levice -
    volič levice: člověk zaměstnaný,..., se závazky (rodinou,...)
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    JiK avatar 24.7.2008 00:36 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    taky mne s tim vydesil, to ted, co se nam narodil Tom musim volit KSC? bude mi to xkesh nebo nejaky evropsky rudy komisar kontrolovat? :-)
    24.7.2008 09:22 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    xkesh je jeden z mala lidi, kteri me nikdy neprestanou prekvapovat, a kteri memu zivotu davaji hodne. Dodneska jsem napriklad netusil ze to ze mate rodinu z vas dela volice levice -
    volič levice: člověk zaměstnaný,..., se závazky (rodinou,...)
    Jste-li zaměstnanec (tedy nikoliv majitel) a musíte-li pracovat, abyste měl příští měsíc z čeho žít, a máte-li navíc nějaké závazky (například rodinu, o kterou se musíte postarat), tak nejste ekonomicky nezávislý. Nejste tudíž svobodný tak, jak si to představuje pravicová ideologie, že byste být měl (totiž tak, abyste se obešel bez solidarity společnosti. Nejste ani tak svobodný, abyste si mohl dovolit rozhodovat se podle přesvědčení o tom, co je správné. Jste závislý na tom, kdo vás platí, a na jeho přání, a tak se taky budete chovat.

    Ve vašem zájmu tedy velice pravděpodobně je, namísto podpory iluze o svobodném rozhodování (ekonomicky nesvobodného) individua a z toho vyplývající společenská (ne)zařízení, podpořit solidaritu s podobně společensky postavenými tak, aby věci veřejné byly spravovány především s ohledem na postavení ekonomicky nesvobodných a umožnily jim důstojný život. To je tradiční volič levice.

    Samozřejmě budou i nadále lidi, co žijí z ruky do huby (splácejí hypotéku, živí dvě děti, hrbí se před svým zaměstnavatelem...), a přesto volí "pravici", která jim de facto slibuje, že takhle to rozdělené zůstane už navždycky, jen poplatků a nároků bude už jen přibývat (protože důležitý není lidský život, důležitý je finanční zisk těch skutečně důležitých). Třeba protože věří pohádkám, že když budou "správně volit", probudí se zítra jako ti "krásní, chytří, bohatí", kterým patří svět? Takoví lidé asi procitnou až před důchodem (jehož většinu jim protuneloval nějaký superhyperfond v amerických či tramtárijských hypotékových spekulacích), když onemocní anebo zůstanou nějak jinak odkázáni na solidaritu společnosti. Protože člověk, který žije z ruky do huby, si žádné dostatečné kapitálové rezervy na stáří prostě nevytvoří.

    Takže nikoliv to, že máte rodinu, vás dělá tradičního (a logického) voliče levice, ale to, že máte rodinu jako ekonomicky nesvobodný člověk.
    24.7.2008 10:40 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné

    Ty jsi chlape uplne mimo.

    Levice a pravice se deli podle toho, jaky si kdo predstavuje stat.
    Kdyz se podivate, kolik platite na danich, "pojisteni", poplatcich, pokutach a podobne, zjistite, ze v CR prijdete o 60-70% prijmu. Z toho plyne, ze kdybysme se zbavili vetsiny statniho aparatu, mohli bysme vypustit vynucenou socialni solidaritu, protoze by se najednou lide uzivili sami bez socialnich podpor a podobnych zhuverilosti. Takze v zajmu kazdeho je nenechat se statni mafii okradat a konecne zacit slusne zit. Pouze clovek bez prijmu a tudiz nezdaneny - skutecna socka (nebo uplny idiot) - voli levici.

    Lide, kteri ziji z ruky do huby, by hypoteku dostat nemeli. Jedna z definici stredni tridy rika, ze jde o skupinu, ktera si muze dovolit trimesicni vypadek prijmu, aniz by musela snizit svuj zivotni standard. Tato skupina je socialisty zamerne okradana, protoze je schopna zit bez opatrovnickeho statu.

    A konecne se dostavame k tomu, ze u skutecne pravice v zadnem pripade neplati "jen poplatků a nároků bude už jen přibývat". Coz z ODS dela prinejlepsi stranu stredovou.

    24.7.2008 11:33 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Levice a pravice se deli podle toho, jaky si kdo predstavuje stat.
    Ano, takhle je to pro pravicovou stranickou propagandu jednodušší. Když vám pijou úředníci krev a nelíbí se vám daně, jste pravičáci a proto volte ODS. Ta úředníky nezruší a na daních vybere ještě víc než dosud, ale zato bude pravicová. Ale kdybyste volili ČSSD, tak jste sockový levičáci, co chtěj všude hodně úředníků a obrovské daně. Jak prosté, ta politika...
    Z toho plyne, ze kdybysme se zbavili vetsiny statniho aparatu, mohli bysme vypustit vynucenou socialni solidaritu, protoze by se najednou lide uzivili sami bez socialnich podpor a podobnych zhuverilosti. Takze v zajmu kazdeho je nenechat se statni mafii okradat a konecne zacit slusne zit.
    Novinkou pro mě je, že se pravice chce zbavit státního aparátu. V Česku ODS chce tak maximálně státní aparát znefunkčnit a obsadit svými nohsledy, aby mohli spřátelení soukromníci veřejné finance (které jsou tím pravým ďáblem) pohodlně a bez zbytečného rozruchu vycucat. Recept je poměrně jednoduchý: paralyzovat nějakou instituci, pak prohlásit, že je nefunkční, a její úlohu a finanční prostředky (získané pomocí toho fujfujfuj státu jako daně a různé odvody) zákonem přesunout do soukromých rukou. A to všechno prodat jako podporování svobody jednotlivce vůči státu. Zkrátka namísto bolavou nohu vyléčit je "pravicový" recept rovnou ji useknout (však jsou soukromí taxikáři, ne?).
    Pouze clovek bez prijmu a tudiz nezdaneny - skutecna socka (nebo uplny idiot) - voli levici.
    Ano, takto to vidí pravicová propaganda. Ale pravicová politika už pro lidi byť jen s průměrným příjmem není. Ti jsou dobří právě jen jako jednorázoví voliči (viz Topolánkův legendární výrok o tom, že kdyby lidi věděli, co má ODS za lubem, nikdy by ji nezvolili, anebo jeho veřejný povolební výsměch oné velkohubé "Smlouvy s voliči"). Rád bych se zeptal nějakého voliče ODS, obecně přítele deregulace všeho možného, jak se mu líbí tím nenáviděným státem zavedené "regulační poplatky" (spoluúčast ve zdravotnictví se nebude zvyšovat! podepsán M. Topolánek), jak se mu líbí kosmetická daňová reforma, anebo třeba forma protlačení americké základny - a co je na tom pravicového, co je na tom to, co podporuje onu hlásanou svobodu individua.

    Lide, kteri ziji z ruky do huby, by hypoteku dostat nemeli.
    Tak to jste asi neposlouchal novoroční projev nejvyššího pravicového guru z prezidentského stolce, to byste jinak věděl, že čím víc hypoték, tím zářivější zítřky. Ostatně, hypotéka je kšeft jako každý jiný, hlavně že se napakuju, když to krachne, tak se přece zavolá o pomoc tomu fujfujfuj nefunkčnímu státu (viz USA a GB), od toho daňoví poplatníci přece jsou. Nechápu, co proti tomu jako deklarovaný pravičák můžete mít. Buď nejste tedy pravičák vy, anebo není pravičák zakladatel ODS.

    Jedna z definici stredni tridy rika, ze jde o skupinu, ktera si muze dovolit trimesicni vypadek prijmu, aniz by musela snizit svuj zivotni standard. Tato skupina je socialisty zamerne okradana, protoze je schopna zit bez opatrovnickeho statu.
    Například si tříměsíční výpadek nemůže dovolit rodina zaměstnance s průměrným platem, aniž by musela snížit svůj životní standard. Této skupině pravicová vláda daňovou reformou jistě velmi prospěla, právě protože je schopna žít bez opatrovnického státu... (Ostatně, tohle kritérium stačí na "střední třídu" akorát tak v Česku, kde se považuje za střední třídu každá druhá holá prdel, protože "životní standard" je dost libovolná kategorie - ale výše jsem psal, proč je to pravicovou propagandou podporované).

    A konecne se dostavame k tomu, ze u skutecne pravice v zadnem pripade neplati "jen poplatků a nároků bude už jen přibývat".
    Pokud jste zaměstnanec bez majetku a solidární veřejné funkce se přesunou z veřejných do soukromých rukou, tak vám přibude si za to všechno o dost připlácet. Není jedním z principů novodobé pravice, že za všechno se musí vždycky osobně a individuálně platit (protože všechno kolektivní je od rudého ďábla)? Jak by tedy poplatky, platby a nároky na ty, kteří nyní využívají solidárních veřejných systémů, mohly obecně nepřibývat?
    Coz z ODS dela prinejlepsi stranu stredovou.
    Jasně, všechny jsou středové až na půdu. Kde se potom bere ta diskuse levice vs. pravice? Proč se nediskutuje střed vs. okraj?
    24.7.2008 13:18 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné

    Ty nejsi jenom uplne mimo, ale ani neumis cist. Jasne pisu, ze ODS neni zadna pravice.

    Hypoteka je sluzba jako kazda jina. Vyhody, nevyhody i vedlejsi efekty narozdil od Tebe chapu. A statni podporu soukromemu subjektu jako je banka bych v zivote nedal. USA i GB ma fundamentalni problem s financnim sytemem postavenym na soukrome centralni bance. To neni otazka pravice/levice.

    Pro zjednoduseni zaokrouhlime prumerny prijem na 25kKc. To dela zamestnavateli naklady 50kKkc. Prihod DPH, spotrebni dane a podobne. A najednou zjistis, ze dotycny pravicovy volic je, protoze dvouclenna rodina ma mesicni prijem >100kKc. Sice by musela priplatit na mytnem na dalnicich, par dalsich veci by zdrazilo, ale uroven je celkove nekde uplne jinde!

    Pravicova strana u na je napriklad LiRA. Nicmene v soucasnosti nevolitelna, takze zustava vyber toho nejmensiho zla a to je v tuhle chvili bohuzel ODS.

    24.7.2008 13:54 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    USA i GB ma fundamentalni problem s financnim sytemem postavenym na soukrome centralni bance. To neni otazka pravice/levice.
    ty jsi taky dobre mimo... problem USA i GB je, ze se banky a ratingove agentury urvaly z retezu a delaly si pravicove, co jim trh dovolil. je zajimave, ze se stoupajici krizi se vola po regulacich bank a nove i po regulaci ratingovych agentur. a toto uz je otazka pravice/levice... jak muze nekdo chtit omezovat svobodne podnikani, treba v pridelovani pismenek...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    24.7.2008 14:02 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jsem mimo, ale jinak nez si predstavujes.
    Ty vidis jenom posledni krizi s hypotekami. Starsi si vzpomenou i na krachy internetovych firem kolem roku 2001. A ti nejstarsi i na pad burzy mezi svetovymi valkami. Tyto krize byly, jsou a budou podminene prave systemem nekrytych penez.
    24.7.2008 19:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    xkeshe asi musi hodne stvat ze jsou lidi, kteri maj vice (nekteri vyrazne vice) penez nez on... a nekteri k nim dokonce prisli nepoctivou cestou... citi se ukrivdene, je zrejme potreba nastolit spravedlnost... nedokaze se odlepit od myslenek na majete, penize, majetek, penize a prekousnout, ze nekdo jich ma hold vic a treba i nelegalne... njn, takovych je hodne, mame tu pro ne celou politickou stranu :-D

    dybych ja mel resit este to, ze lidi maj vic penez nez ja, tak nemam tuplem zadnej volnej cas...
    24.7.2008 19:32 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    No těch politických stran tady pro ně je více, ne? :-)
    24.7.2008 20:11 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    zajimave jak si nekteri lidi snazi nenapadne vylepsovat svoji reputaci, a nenapadne ukazovat ze oni jsou ti kteri vydelavaji, a tyto veci podsouvat nekam, kde se o tom zrovna diskuse nevede.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    24.7.2008 21:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    ja nevydelavam. aspon ne mnoho v dlouhodobem meritku. xkesh pravdepodobne vydela penez omnoho vic. a o reputaci mi skutecne nejde, stejne pravedpodobne neni moc skvela :-D
    24.7.2008 23:15 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tak nevím... a já bych řekl, že se tady zrovna diskuse o tom, kdo kolik vydělává, vede (tedy alespoň ji vede xkesh).
    24.7.2008 20:12 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    musim s tebou ve spouste veci souhlasit.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    24.7.2008 11:46 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    A zkousel jste nekdy pocitat, kolik vam bere zamestnavatel? Ten vam bere podstatne vic nez stat a ani se vam to nesnazi vratit v nejake sluzbe. To kolik bere lidem stat je jenom propaganda, ve skutecnosti to zajima jenom podnikatele a zivnostniky.
    24.7.2008 12:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Zamestnavatele si muzu vybrat. Krome toho zamestnavatel mi nebere nic, maximalne mi dava prilis malej podil na svym biznisu. A v takovym pripade je potreba zamestnani zmenit.

    to jak, se ohanite slovem 'propaganda' me zacina stvat. To se totiz da rict na cokoli. Na jakejkolik argument muzete rict "to je jen propaganda" a je to vyrizeny. Takze to prosimvas uz nerikejte, to bych ja mohl rict taky. Misto toho radsi vysvetlete konkretne, jak to, ze stat mi podle vas nic nebere.
    24.7.2008 11:02 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Stále jsem neviděl ale tu důležitou otázku: pokud jsem "tradiční a logický volič levice", kde je ta levice, kterou mám volit?

    Je to ČSSD, ODS, SZ, KDU-ČSL, KSČM?

    Prosím, poraďte mi (a všem ostatním kolegům idiotům).
    24.7.2008 11:15 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tradicni levice vsem vsechno sebere, trosku prerozdeli a zbytek si necha. Takze si muzete vybrat libovolnou z vyse zminenych stran.
    24.7.2008 12:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jste-li zaměstnanec (tedy nikoliv majitel) a musíte-li pracovat, abyste měl příští měsíc z čeho žít, a máte-li navíc nějaké závazky (například rodinu, o kterou se musíte postarat), tak nejste ekonomicky nezávislý. Nejste tudíž svobodný tak, jak si to představuje pravicová ideologie, že byste být měl (totiž tak, abyste se obešel bez solidarity společnosti. Nejste ani tak svobodný, abyste si mohl dovolit rozhodovat se podle přesvědčení o tom, co je správné. Jste závislý na tom, kdo vás platí, a na jeho přání, a tak se taky budete chovat.
    COZE? Muzete tohle trochu objasnit? Ja totiz muzu zamestnavatele svobodne zmenit! Takze logicky, vice zamestnancu pujde k vyhodnejsimu zamestnavateli, takze je v zajmu zamestnavatele byt pro zamestnance vyhodny.
    Nemusim tancovat jak zamestnavatel piska, protoze von vi, ze se na nej muzu kdykoli vykaslat a najit si lepsiho, nebo se sam pustit do podnikani.

    Krome toho, to ze jsem zavisly na svem prijmu neznamena, ze jsem zavisly na solidarite spolecnosti, protoze ten prijem me uzivi. A kdyz ho ztratim, najdu jinej. A nerikejte, ze to nefunguje, dobre vite, ze to funguje.
    21.7.2008 12:28 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    > Ne opravdu, ODS je na klasické politické poměry spíše středová strana s mírním sklonem k populismu. na 'klasicke politicke pomery'? ODS ani nahodou neni 'spise stredova strana'. Panove, prectete si prosim nejdriv libovolnou uvodni ucebnici politologie nez zacnete skatulkovat strany...
    extender avatar 21.7.2008 10:00 extender | skóre: 1 | blog: extender
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Vyčítat levicové straně, že dělá protiústavní politiku, kterou ještě ke všemu zaplatíme my všichni, je snad velmi žádoucí! Já nemohu jako KSČSSD beztrestně porušovat právní řád ČR!
    Zed's dead baby, Zed's dead.
    21.7.2008 10:17 ligr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    ODS vládla v této zemi v letech 1992 - 1997 (a její lidé byli u moci už od roku 1990, jakkoliv tehdy ještě neměla vládní většinu), což bylo dost času pro jakékoli podobné manévry.

    Takže s kecy o neústavnosti laskavě začni u modrých ptáků.
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2008 10:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Přibližně do roku 1995 se transformovala celá ekonomika, od obřích "národních podniků" až po trafiky. V té době byly naprosto jiné priority. Docela si dovedu představit, že takhle rychle se stihnout všechno nedalo. Navíc proces, který tu probíhal, nemá v historii civilizace precedens. Znárodňovalo se již ledascos, ale vracet stav zpátky bylo mnohem horší ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.7.2008 10:10 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Přibližně do roku 1995 se transformovala celá ekonomika, od obřích "národních podniků" až po trafiky. V té době byly naprosto jiné priority.
    Např. kšefty s LTO a podobné záležitosti v duchu "teď zhasneme a kdo si co urve, to je jeho". Jak to tak teď zpětně vidím (tehdy jsem to ještě tak naplno nevnímal), prioritou bylo hlavně rychle přerozdělit majetky tak, aby se přelil veřejný majetek do soukromých rukou, lhostejno jakých a lhostejno za kolik. Paradoxně deregulace nájmů, v dobách, kdy bylo asi bylo možné udržovat relativně nízké hladiny obvyklého nájmu nebo nabídnout odkup bytů za dosažitelné ceny (protože kasta zbohatlíků byla ještě nepočetná) a tím pádem zamezit skvělým kšeftům s regulovanými byty, ta se do toho nevešla. On to byl takový milý populistický bonbónek pro blbý lid: sice se přesouvají majetky jako nikdy v tomto století, ale nájemné se zvedat nebude, nebojte.
    Znárodňovalo se již ledascos, ale vracet stav zpátky bylo mnohem horší ..
    Zvlášť když se nevracelo až tak úplně "zpátky", spíš tam, kde byla šikovně natažená ruka.

    Pozdě bycha honit, ale čím dál víc se mi zpětně jeví překotná privatizace ve zlatokopeckém právním rámci a umělá devalvace československé koruny (což spolu souvisí) jako akty, kterých se rozumně uvažující "správce věcí veřejných" dopustit neměl. Třeba by pak skutečně vyrostla v Česku za posledních dvacet let ekonomicky svobodná střední třída, která by mohla být voličskou základnou pro pravicovou stranu. Takhle tu máme jen populistické strany s pravicovou a levicovou ideologií, které se obě perou o plebejského (tedy de facto chudého) českého voliče, a které se řídí zájmy nikoliv střední třídy, ale horních 10 000, protože to je vrstva, která má v tomto státě skutečnou ekonomickou moc.

    Možná (pokud nenastane nějaká energetická krize, což spíš ano) se česká střední třída pomalu i přes zuřivý odpor ptákostrany tak nějak ještě po dalších dvaceti letech zmátoží... jenomže to třeba bude o dvacet let později, než to být mohlo. Poděkovat za to můžeme mimo jiné ideologii, kterou praktikují politický proud, jehož reprezentanti shodou okolností ovládají politickou scénu.
    Dalibor Smolík avatar 23.7.2008 16:28 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    umělá devalvace československé koruny
    Tak tohle bylo naštěstí rozumné rozhodnutí. Šlo o určitý polštář, který umožnil našim neefektivním státním podnikům ustát v konkurenci, která se tu objevila doslova přes noc. Kdyby došlo ke stanovení reálného kurzu a zároveň k privatizaci bank hned po roce 1990, došlo by k národní katastrofě. Společnost by to neustála. Tohle Klaus samozřejmě věděl, proto se musela transformace zpomalit. Ale to zpomalení samozřejmě otevřelo prostor pro různé aktivity, jako LTO, akce SPT Telecom apod.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.7.2008 17:30 miro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Nejsem ekonom, tak bych rád věděl, o jaké katastrofě mluvíte, co by měla obnášet. Bývalo by to bylo něco mnohem horšího než ty stamiliardy špatných úvěrů, které se nakonec musely zaplatit z daní nás všech?
    Dalibor Smolík avatar 24.7.2008 00:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Bývalo by to bylo něco mnohem horšího než ty stamiliardy špatných úvěrů

    Určitě bylo. Uvědomte si, že průměrný plat v roce 1989 byl kolem 2500 Kč, což obnášelo reálně asi 100 USD nebo 150 DM. Hospodářské výsledky podniků byly totéž v bledě modrém. Kdyby se pustila západní ekonomika k nám bez jakékoliv ochrany, znamenalo by to prudké zvýšení cen a nemožnost konkurence. V tu chvíli by se odbourala možnost tunelování a jakýchkoliv machinací, ale na druhé straně by se ocitlo 90 % obyvatelstva na pokraji bídy.
    Jakýkoliv polštář znamenal na jedné straně oddálení důsledků reformy a její postupné prosazování bez těžké újmy, ale na druhé straně nemalé ztráty, způsobené lidmi, kteří se v onom přechodném období uměli dobře "otáčet". Kardinální otázkou nebylo zda reformu provádět či nikoliv, ale jak rychle má probíhat.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    24.7.2008 12:04 miro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Kardinální otázkou nebylo zda reformu provádět či nikoliv, ale jak rychle má probíhat.
    O to dneska těžko někdo bude přít. Prudké zvýšení cen - no nějaké šoky jsme si zažili i tak, ale jaký by mělo smysl zvedat ceny nad úroveň tehdejší koupěschopnosti? Ale o to mi teď až tolik nejde - spíš vidím problém v té pomalé privatizaci bankovního sektoru. Soukromé banky by nebývaly financovaly spoustu projektů, do kterých polostátní banky peníze nalily. Banky šlo ovládat politicky a těžko se ubránit dojmu, že to mohl být záměr.
    Dalibor Smolík avatar 24.7.2008 14:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Soukromé banky by nebývaly financovaly spoustu projektů, do kterých polostátní banky peníze nalily.
    Ale právě to mám celou dobu na mysli. Bez bankovních úvěrů by nebyla možnost podnikání. Kdo měl u nás peníze v roce 1990? Prakticky nikdo! Teď nemyslím pár desítek tisíc uspořených na penzi. Ale statisíce nebo miliony. To bylo pár jedinců a hlavně politické špičky bývalého režimu plus veksláci, zelináři, a spol. Pouze na těhle lidech nebylo možné postavit novou ekonomiku. Proto byly nutné úvěry a přivíralo se nad lecčíms oko, když se přeložil rozumný podnikatelský záměr. V okamžiku rychlé privatizace bank by soukromé banky nikomu nepůjčily. A byl by to začarovaný kruh: nejsou peníze - nevznikají nové firmy a projekty - nejsou mzdy. A právě tomuto politická reprezentace po revoluci chtěla zabránit. I za cenu vysokých ztrát. Stejně problematická byla otázka "špinavých" peněz. Přísné vyžadování prokazování původu peněz by vedlo k tomu, co jsem psal výše ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    24.7.2008 18:39 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Teď nemyslím pár desítek tisíc uspořených na penzi. Ale statisíce nebo miliony. To bylo pár jedinců a hlavně politické špičky bývalého režimu plus veksláci, zelináři, a spol.
    Existovalo překvapivé množství lidí co mělo na penzi naspořeny miliony. V roce 1990.

    To je jenom taková poznámka - na argumentu to nic nemění.
    23.7.2008 17:22 miro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Docela si dovedu představit, že takhle rychle se stihnout všechno nedalo.
    Ono se toho v té době nestihlo zrovna málo, to je pravda, ale zároveň je i pravda, že o deregulaci nájemného se tenkrát jednalo. Nechyběl čas, panu profesorovi tenkrát chyběla politická odvaha. Bohužel, protože prošustroval tu nejvhodnější dobu, kdy lidi na vlně reformního étosu byli ochotní skousnout leccos nepopulárního. Vysvětlujte dneska lidem bydlícím v regulovaných nájmech (= nemalá část voličů), že regulovat smluvní nájemné lze akorát v socialismu, když vidí, že už přes osmnáct let to jde i v nových poměrech.
    21.7.2008 11:17 Mortal | skóre: 26 | blog: mortals_log
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    je jedno kdo za to muze, jestli komunisti, klaus, zeman, spidla,....
    ukazovani na viniky do minulosti problem nevyresi
    dulezita je soucasnost, tedy jestli to nekdo chce resit? resi? pripadne kdo a co tomu brani?
    V pekle jsou samé diskety a ďábel je velká disketová mechanika
    21.7.2008 11:34 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jeden detail: za vlád ODS ještě nebylo oficiálně potvrzeno, že je stávající forma regulace protiústavní.

    Za vlády ČSSD to potvrdil jak Ústavní soud ČR, tak Mezinárodní soud pro lidská práva.
    21.7.2008 12:04 ligr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Aha... takže správné či špatné je jen to, o čem to prohlásí Ústavní soud a spol. no to jsou mi věci... člověk by myslel, že na rozeznání dobrých a špatných věcí by měl v první řadě stačit obyčejný zdravý rozum... ale ne, špatné a dobré jsou věci podle toho, že na to někdo vydá papír.
    21.7.2008 12:38 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Kdo tady mluví o nějakém rozpoznávání dobrého a špatného?

    Já mluvím o rozpoznávání legálního a nelegálního. To je velmi důležité pro zodpovědnost.

    Klaus a jeho parta v ODS zcela jistě věděli, že to co dělají (resp. aktivně nedělají) není správné. Ale mysleli si že je to legální, takže to projde.

    Špidla, Gross a Paroubek již naprosto jistě věděli, že to projít nemůže.
    21.7.2008 12:48 ligr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    To ovšem nic nemění na tom, že problém měla řešit už ODS, když byla u moci.

    A pokud jsem ten článek na který odkazuje zápisek četl, tak v něm nejde o žádné konstatování legality či nelegality stavu u nás, jde v něm pouze o možná precedenční rozhodnutí, tedy o situaci dost odlišnou.

    Ale chápu, hlavně, že je to na koho svést, že.
    21.7.2008 13:29 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    To ovšem nic nemění na tom, že problém měla řešit už ODS, když byla u moci.
    To jistě nemění. Mělo by?
    A pokud jsem ten článek na který odkazuje zápisek četl, tak v něm nejde o žádné konstatování legality či nelegality stavu u nás, jde v něm pouze o možná precedenční rozhodnutí, tedy o situaci dost odlišnou.
    Jistě, to je zcela jiné rozhodnutí ÚS.
    Ale chápu, hlavně, že je to na koho svést, že.
    Bohužel, já nechápu. Asi nějaký problém v komunikaci...
    21.7.2008 13:48 ligr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    To jistě nemění. Mělo by?
    Ale že to trvalo... a ano, problém v komunikaci tu opravdu je, když někdo vidí chyby jen na jedné straně, tak komunikace bezproblémová být ani nemůže.

    K tomu výroku ÚS by došlo za libovolné vlády (tedy takové, která by ponechala ÚS v činnosti, samozřejmě). Opravdu věříte tomu, že by se ODS okamžitě tím rozhodnutím řídila? Podotýkám, že zrovna teď se bavíme o straně, díky které dodnes nejsou naplněny některé články Ústavy (předpokládám, že odborníkovi na ústavní právo vašeho kalibru nemusím vysvětlovat které).

    I proto mi připadá zdejší tolik populární nadávání na levici přinejmenším jako pokrytecké, protože každá vláda, co tu byla od Listopadu měla či má doslova tuny másla na hlavě.
    21.7.2008 16:09 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    To jistě nemění. Mělo by?
    Ale že to trvalo... a ano, problém v komunikaci tu opravdu je, když někdo vidí chyby jen na jedné straně, tak komunikace bezproblémová být ani nemůže.
    A který z nás dvou že to je? Pokud možno s ukázkou.

    Ono spíš vadí, když se někdo chce jenom mermomocí hádat.
    K tomu výroku ÚS by došlo za libovolné vlády (tedy takové, která by ponechala ÚS v činnosti, samozřejmě). Opravdu věříte tomu, že by se ODS okamžitě tím rozhodnutím řídila?
    To je velmi zajímavá otázka. Pokud mluvíme stále o době před rokem 1996/7, tak osobně tipuji na změnu ústavy. A vlastně v letech 1996-2000 také, i když tam by už to chtělo hodně lakování.
    21.7.2008 11:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Takže s kecy o neústavnosti laskavě začni u modrých ptáků.
    Lepsi zacit u KSCSSD, protoze ty ustavu porusuji ted a ne 92-97. Tedy jde o aktualni deni.
    A to ze ODS ustavu porusovali jsou narozdil od komunistu (tech oranzovych) jen spekulace...
    21.7.2008 11:58 ligr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Já myslel, že tu už dva roky vládne ODS... safra, to mi teda něco uniklo!
    21.7.2008 12:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Neuniklo, ODS skutecne ted vladnou, ale dlouho nebudou. V teto zemi je bohuzel prilis mnoho komunisticko-socialisticky zalozenych lidi, kteri nenavidi "ty bohaty, ty modry straky". A nasi pravici se bohuzel take moc nedarilo, jednak tu bylo (je?) variace divadelniho predstaveni 'Zlodej krici chyttte zlodeje!' - tedy hon na Cunka a dale tu mame neschopnost sefa ODS krotit svoje chovani pred novinari, coz nam snizuje sance na aspon trochu pravicovou vladu.

    Uz to vidim jak tu bude sefovat orangutan s pihou a jeho mottem "Bohatym beru, na chudy seru. (Ale namluvim jim ze jim hrozne pomaham)"...
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2008 12:35 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Díky náčelníku, lépe bych to vyjádřit nemohl. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.7.2008 13:56 ligr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Možná vás překvapím - ale naprosto souhlasím. Přitom právě tato vláda by mohla konečně něco udělat. Jenže to by na to "chlap s gulama" musel mít koule... a taky by musel být schopen jednat s lidmi... protože za stávajícího stavu věcí mám obavu, že sebelepší reformní kroky budou po dříve či později nevyhnutelném vítězství levice opět anulovány a to hlavně z toho důvodu, že je bude odmítat podstatná část populace.

    A ono není divu - pokud například vládou deklarované snížení daní znamená m.j. to, že dolní sazba DPH stoupne a horní sazba zůstane na původní hodnotě, tak se celá věc dostává do téměř neobhajitelné polohy...
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2008 14:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    pokud například vládou deklarované snížení daní znamená m.j. to, že dolní sazba DPH stoupne a horní sazba zůstane na původní hodnotě, tak se celá věc dostává do téměř neobhajitelné polohy...
    Proč? Zvýšení spodní hranice DPH je kompenzováno snížením jiných daní. Čili přechod od přímých k nepřímým daním. Přímé daně člověk ovlivnit nemůže, některé nepřímé daně ano.
    Samozřejmě samostatnou kapitolou jsou skupiny lidí, kteří neplatí daně (důchodci). Těm by měla být úprava kompenzována odpovídajím způsobem. (Zjevně není ;-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.7.2008 10:05 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Nojo, von taťka tunel tehdá potřeboval hlasy pražskejch důchodců kterejch je jak sraček... Bílej jako dehet, zásadovej jako Klaus :) :) :)
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    21.7.2008 10:05 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Hele, ty odborniku, podekuj spis jiste strane s ptakem ve znaku, ze regulovane najemne nezrusila. Podle nepotvrzenych zprav (zato z vice stran) se o to osobne zaslouzil nynejsi hradni pan ...
    Pamatuji z té doby, že se v novinách propíral jeho výrok: "Občané se nemusí bát, že by se regulace nájemného zrušila." Nebo něco podobného... jsem líný to hledat. Každopádně, již tenkrát se na něj snesla kritika, že je to čirý populismus. Dodnes je to nejlepší příklad toho, že "konzervativec" a "liberální ekonom" Klaus je jiná osoba než "politik" Klaus. Společně s mým oblíbeným prohlášením, že monopol SPT TElekom je v pořádku, protože "trh to vše vyřeší".

    BTW: Mozna to nekoho prekvapi, ale IMHO je pomerne nerozumne vycitat levicove strane, ze dela levicovou politiku. Jina vec je, kdyz levicovou plitiku dela "pravicova" strana.
    Problém s regulací se dal vyřešit i levicově. Ale to by ho někdo musel chtít řešit...
    Luk avatar 21.7.2008 10:36 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Společně s mým oblíbeným prohlášením, že monopol SPT TElekom je v pořádku, protože "trh to vše vyřeší".
    Trh nic řešit nemohl, protože monopol SPT Telecomu (a pro jiné druhy služeb monopol Eurotelu, jehož byl SPT majoritním vlastníkem) byl zaručen státem. Nikdo jiný (kromě malých vymezených území) nesměl po dlouhé období příslušné služby poskytovat.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    21.7.2008 11:13 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Děkuji za doplnění pro ty, kteří to nepamatují.
    21.7.2008 22:31 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ona tenkrat nebyla situace zdaleka tak cernobila. Dneska vidime, ze to byla velka chyba, ale byla tu jeste druha moznost o ktere nevime, jak by dopadla.

    Byla to doba, kdy malokdo mel telefon, kazdy ale vedel, ze bez telefonu a faxu se podnikat neda. Takze tu byla kasta vyvolenych, kteri meli telefon a vsichni ostatni, kteri telefon nemeli a cekali na nej 20 nebo 25 let. Majitel zivnostenskeho listu mel moznost ziskat telefon prednostne za 5000 korun/linka, coz byla castka odpovidajici mesicni mzde. Ale to prednostne znamenalo klidne za nekolik let, protoze samozrejme i v tomto poradniku byla dlouha fronta a za uplatky se v nem predbihalo.

    V tomto okamziku se mohl Dyba rozhodnout mezi dvema projekty, jeden rikal, dejte nam monopol a my do 4 let postavime v CR 4 miliony linek. Druha moznost byla uvolnit legislativu. Potiz s uvolnenim byla v tom, ze kazdy zajemce o licenci chtel pokryt Prahu, nikdo venkov. A zajem vlady byl podporovat venkov, aby nezaostal a dala se tam resit situace s rozpadajicimi se druzstvy.

    Vysledek uz znaji i ti nepametnici. Mame telefon i na chalupe, 3 km od nejblizsi vesnice, kdybych tam dneska tahnul optiku, bude me to stat nejake 3 miliony. Ale zavazek byl zapojit kazde cislo popisne, tak zapojili. Ta pripojka se nezaplati ani za 100 let. Konkurence byla v nekolika ulicich v centralni Praze a vlastne nikdy nefungovala. Telekom narval spoustu penez do site, ale pritom pouzil nejlevnejsi materialy, jen aby splnil pokryti = dneska problemy s preslechy na ADSL, nizsi rychlosti nez jsou na stejne vzdalenosti bezne ve svete. Maximalne zpozdeny nastup ADSL, protoze kanibalizovalo extremne vynosne datove okruhy a chybela konkurence, ktera by jej nasadila a tak bylo potreba ji dohnat a predehnat.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    22.7.2008 00:09 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    No, situace by se dala rozebírat, ale tady šlo jen o ten absurdní výrok :-)
    22.7.2008 10:09 melkors | skóre: 13 | blog: kdo_chce_kam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Pokud mne skleroza nemyli, tak tech oblasti s konkurenci bylo vic - mane si vzpominam na Kladno. Ale uz je to opravdu daaaavno ...
    21.7.2008 10:01 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Co je to za rozšířený blud, že v ČR je regulované nájemné? Vždyť u nás jsou jedny z nejliberálnějších zákonů, a smlouvy na pronájmy bytů nejsou nijak regulovány. Když pronajímáš byt, můžeš si jako majitel stanovit naprosto libovolné podmínky.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    21.7.2008 10:07 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    No blud... regulované nájemné je, ale jen pro nahodile vybranou skupinu obyvatel.
    21.7.2008 12:15 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Regulované nájemní smlouvy se už pár desítek let prodávají jako rohlíky, takže nazývat jejich majitele "nahodile vybranými" mi nepřijde moc přesné.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    Luk avatar 21.7.2008 12:43 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jde ovšem o nelegální obchody. Ono ani to získávání nájemních smluv nebylo ani trochu nahodilé. První na řadě byli činitelé režimu, dále ti, kteří měli známé na správných místech a/nebo dostatečně upláceli, pak ti, kterým se režim chtěl nějak odvděčit (a kteří byli kádrově způsobilí), a nakonec ti, kdo se dočkali přes pořadník (klidně i po 10 nebo více letech). Ostatně podobný systém byl třeba i u aut, a to přestože stála docela dost peněz (stejně jich v prodeji nebylo tolik, aby se dalo auto jen tak koupit).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2008 10:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Když pronajímáš byt, můžeš si jako majitel stanovit naprosto libovolné podmínky.
    U nových smluv jistě, ale existují tady dlouhodobé nájmy. A těch je velká část regulovaná. Uznávám ale na druhé straně, že deregulace problém je, protože lidé s vysokým nájmem nejsou (ve velkém) schopni si najít menší byt odpovídající jejich příjmům, protože takové byty nejsou k dispozici.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.7.2008 11:52 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    U nových smluv jistě, ale existují tady dlouhodobé nájmy. A těch je velká část regulovaná.

    Proč se rozhořčený autor nevyjadřuje přesněji? Jeho problém tedy zjevně není regulace (protože žádná není), ale jsou jím nějaké konkrétní nájemní smlouvy, které pravděpodobně považuje za pro něj nevýhodné. Co k tomu říct? Inu, neměl je uzavírat. A když už je uzavřel, tak proč se jednoduše s druhou stranou nedohodne na jejich vypovězení?
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    frEon avatar 21.7.2008 16:36 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Predstav si situaci, tvuj pradeda nasetril nejake velke penize a investoval je do stavby najemniho domu. Po valce prisel bolsevik a dum tvemu pradedovi, vykoristovateli, zabavil. Stat tam behem 40ti let nastehoval nejake najemniky. Pak prisla revoluce a chvili na to restituce. Tvuj tata nebo ty dostanes dum zpet (po skoro 60ti letech) s najemniky a jejich najemnimi smlouvami, ktere jsou samozdrejmne uzavrene na dobu neurcitou (cti navzdy). Tedy nasvstava otazka co s tim, kdyz najem, ktery vyberes nepokryje ani udrzbu domu, natoz aby se ti konecne zacala vracet dedova investice. Smlouvu jentak vypovedet nemuzes, je uzavrena na neurcito. Najemnik se s tebou tezko dohodne, pokud neni uplne blbej, tak ti nepodepise papir, ze se toho dobrovolne vzdava (kdo by se taky dobrovolne vzdaval bytu 4+1, 150m^2 za 4k mesicne v centru prahy, ze). V nasem state dokonce plati nekolik zakonu, ktere popisuji, jak snadno lze ziskat/zdedit takovou najemni smlouvu. Napr: najemni smlouva prechazi ze subjektu A na subjekt B, pokud subjekt B prokazatelne sdilel domacnost se subjektem A po nejakou dobu a subjekt A umrel. Nebo, pokud ti najemnik neplati najem, ale jednou mesicne ti posle treba 10 Kc misto najmu, nemuzes mu vypovedet smlouvu, protoze najemnik ti prokazatelne ukazuje vuli platit najem, ale nema na to penize (nejsem si jisty, jestli tohle uz nezrusili, ale pochybuji). Clovek si mysli, ze by mohl pomoci soud. To je ale omyl, v nasem soudnictvi je takovej bordel, ze za deset let nic takoveho nevysoudis.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    21.7.2008 10:13 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Kolem toho 'regulovaneho' najemneho me to prijde jako velky humbuk. AFAIK jde pouze o stare, (pro majitele domu) nevyhodne najemni smlouvy.

    Pokud treba koupim podnik, ktery bude zavazan nevyhodnyma smlouvama, tak take tezko mohu nadavat statu, ze do toho nezasahl a nevyhodne smlouvy nezrusil.

    Samozrejme jina situace je u vlastniku domu, kteri dum s 'regulovanymi' najemniky ziskali v restituci, tam to melo byt vhodne ostreno. Pokud ale nekdo dum s 'regulovanymi' najemniky koupil, tak vedel, do ceho jde, a tezko muze chtit po statu zasah v jeho prospech.
    extender avatar 21.7.2008 11:23 extender | skóre: 1 | blog: extender
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ano. V roce 1947 tě ožebračili komunisti. Sebrali ti vilu. Po roce 90 ses sice dočkl navrácení svého majetku, pouze v pororozpadlém stavu, s bandou nájemníků, které nemůžeš vystěhovat! Fakt super. doporučuji vyzkoušet.
    Zed's dead baby, Zed's dead.
    21.7.2008 11:42 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Vzdyt take pisi, ze v pripade restituci to melo byt lepe ostreno - napriklad moznosti volitene financni kompenzace namisto domu s najemniky. Ale neni rozumne pri odstranovani jedne krivdy (restituce majetku) nadelat krivdy dalsi (ruseni platnych najemnich smluv).
    21.7.2008 12:09 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Mám pocit že tahle možnost byla, jen na ni většina majitelů domů nereagovala. Ono když vidíš ceny za které se prodávají novostavby, je snadné podlehnout iluzi že dům jako dům...
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    21.7.2008 12:22 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    napriklad moznosti volitene financni kompenzace namisto domu s najemniky.

    Jsem to ale truhlík, vždyť tuto finanční kompenzaci nabízel sám nástroj liberály nejopěvovanější, ona neviditelná tržní pařáta :) S domy zatíženými dlouhodobými nájemními smlouvami se přece čile obchodovalo, takže kdo chtěl, mohl restituovaný dům ihned prodat, a utržené peníze považovat za onu kompenzaci.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    frEon avatar 21.7.2008 16:40 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    v prodani domu pod cenou, jenom proto, ze ti do nej nekdo nastehoval nevyhodne najemniky, navidim zadnou kompenzaci.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    21.7.2008 22:05 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Takový dům je možné rozprodat i po jednotlivých bytech za normální tržní ceny, tudíž není důvod prodávat pod cenou.
    21.7.2008 23:28 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Za tržní cenu ale takový byt nikdo nekoupí - furt je ten byt "zatížen" tím nájemníkem a jeho smlouvou a samotný nájemník si spočítá, že se mu vyplatí nic nekupovat a jen platit nájem. (Pokud to tedy dobře chápu.)
    22.7.2008 08:52 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Takový byt koupí mj. lidé, kteří chtějí mít byt v určité lokalitě a nepotřebují ho hned.
    22.7.2008 11:59 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Takový byt koupí jen takový člověk kterému je jedno kdy ho bude mít k dispozici. Protože ty smlouvy jsou na dobu neurčitou a docela čile se s nimi v téhle krajině obchoduje... Takže se člověk nemůže spolehnout "za 20 let a můj synek vyroste tak bude mít kde bydlet", protože by se synek taky mohl dočkat až v 50 :-)
    22.7.2008 14:54 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Osobně očekávám, že nájemné bude za několika let úplně deregulované, tudíž si bude moci majitel navýšit nájem tak, aby nájemníci sami odešli.
    22.7.2008 20:32 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    U libovolne najemni smlouvy je najemne dane tou smlouvou a majitel ho nemuze jen tak libovolne menit (treba protoze se zmenila situace na trhu, nebo protoze sam ten byt potrebuje).

    Pokud treba uzavrou najemni smlouvu na 5 let a za rok stoupne trzni najemne v dane lokalite na dvojnasobek, tak najemce bude dalsi 4 roky platit polovinu trzniho najmu i pri zcela deregulovanem trhu z byty.
    22.7.2008 21:43 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Měl jsem na mysli byty s regulovaným nájemným a bavil jsem se o stavu v budoucnu. Omlouvám se, pokud to nebylo jasné.

    Vycházel jsem z návrhu zákona na deregulaci od ODS, ten předpokládá asi toto: regulované nájemné bude možné zvýšit pouze po dohodě s nájemníkem, a pokud ten na to nepřistoupí, bude se moci majitel obrátit na soud a ten upraví nájemné na úroveň obvyklou v daném místě a čase.
    frEon avatar 23.7.2008 12:05 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    na soud, haha
    Talking about music is like dancing to architecture.
    22.7.2008 00:10 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Kdo koupí byt s "dekretovým" nájemníkem?

    Napadají mě jen dva druhy lidí: idioti a gangsteři
    pavlix avatar 22.7.2008 01:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tak v čem je problém, obě skupiny jsou u nás hojně zastoupené.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    22.7.2008 01:31 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    :D
    21.7.2008 10:47 koklauskot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jezis to je picus, uplne vymastenej mozek propagandou ODS. Uz to pouzivani nazvu KSCSSD z volebnich materialu ODS. Ty ses nazornym prikladem toho jak se z cloveka stane dement, bolsevik, po radne masazi volebni propagandou. Takhle to presne zacalo v nacistickym nemecku. O regulovanym najemnym vis uplny hovno, ale muze za to KSCSSD...
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2008 11:07 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Vážený pane, jen dotaz: co znamená ta přesmyčka "koklauskot"? Třeba nic. Jestli je to ale nějaká narážka, pak jste ze stejné kategorie, do které řadíte autora blogu, uvědomte si to.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.7.2008 11:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Uz to pouzivani nazvu KSCSSD z volebnich materialu ODS.
    Coze? Tohle ze je z volebnich materialu ODS? Byl by dukaz?
    Mezi nami, ktera strana dela presne to, co vy kritizujete, snazi se ocernit svym trapnym "ODS minus" ... :-D

    Krome toho, proc bychom nemohli pouzivat KSCSSD? Vzdyt CSSD jsou komunisti...
    21.7.2008 12:09 koklauskot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Samozrejme, ze to je z volebnich materialu ODS. Je to v tom skvaru od propagandistickyho hnupa Rence, reklama a la Indiana Jones. Kdyz neveris najdi si to na youtube. CSSD jsou komunisti? Taky dement nebo neumis cist. CSSD je ceska strana socialne demokraticka, vidis v tom slovo komunismus? Maji snad v programu znarodnovani? ODS je obcanska demokraticka strana, podle tve dementni logiky jsou ODS taky komunisti. Otevri oci a uvedom si, ze cela CR je postkomunisticka republika, pokud se budou porad dokola volit ODS/CSSD/lidovci/KCSM/zeleni tak se to proste nezlepsi a budeme porad v hajzlu.
    freshmouse avatar 21.7.2008 12:13 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tolik hněvu... Nezbývá, než se zeptat: už jsi dnes masturboval?
    21.7.2008 12:17 koklauskot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Asi sis nevsiml kdo s clankem plnym hnevu zacal, ale to je vlastne proti CSSD, takze je to ok. Ad masturboval, ptas se protoze te moje odpoved vzrusi?
    freshmouse avatar 21.7.2008 12:20 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ne, masturbující orangutani v říji mě neberou.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 21.7.2008 14:35 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Aneb jak rekla slecna Kochanski: Rimmere, vyspete se s nekym, to je rozkaz! :-D
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    21.7.2008 12:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Samozrejme, ze to je z volebnich materialu ODS. Je to v tom skvaru od propagandistickyho hnupa Rence, reklama a la Indiana Jones. Kdyz neveris najdi si to na youtube.
    Ja na jutub moc nedam pokud chci seriozni informace. Nenasel bys mi naky link? Chapu pokud se ti nebude chtit, ale kdybys mel nakej po ruce...
    CSSD jsou komunisti? Taky dement nebo neumis cist. CSSD je ceska strana socialne demokraticka, vidis v tom slovo komunismus? Maji snad v programu znarodnovani?
    Zatim ne. Protoze to si zatim dovolit nemuzou. Jeste neni ta prava chvile, stale na to nemaj dost moci...
    ODS je obcanska demokraticka strana, podle tve dementni logiky jsou ODS taky komunisti.
    Ne, to nerozumis moji logice. ODS je pro me stale cesta mensiho zla. S nekterymi jejich kroky nesouhlasim, nicmene jsem pravicove zalozeny a socialismus, tak jak ho vidi kscssd pro me neni dost ferovy, nechci vydelavat na ty chudy co jsou sice chudy, ale hlavne liny - tedy velmi podstatna cast volicu CSSD/KSCM
    Otevri oci a uvedom si, ze cela CR je postkomunisticka republika, pokud se budou porad dokola volit ODS/CSSD/lidovci/KCSM/zeleni tak se to proste nezlepsi a budeme porad v hajzlu.
    To souhlasim, nicmene CSSD z toho prokleti neni cesta ven s tim jak dycky zvysuji statni dluh se s nima dostaneme spis zpatky nez dopredu...
    21.7.2008 12:32 koklauskot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ta reklama je na http://uk.youtube.com/watch?v=xSzkvqbokDE.

    ODS je pro me stale cesta mensiho zla Dalsi z mytu o "mensim zlu". Mensi zlo == zlo. Nepochopim. Ja jsem nevolil ani jednu z parlamentnich stran a budu to tak delat dal. Kecy o mensim zlu jsou k smichu. To je jak se rozhodovat jestli si uriznout ruku nebo nohu.
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2008 12:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    To je jak se rozhodovat jestli si uriznout ruku nebo nohu.
    Člověk zaklíněný v hořícím domě to udělá.
    Jo, volba mezi ČSSD a ODS je někdy těžká. Jenže ty další strany u nás to je úplná katastrofa. Žádný program, jen koryta. Buď představitelé lavírují mezi vládou a opozicí, nebo se nechávají před vlastními dětmi zbít vyprovokovaným policajtem ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    ghibulo avatar 21.7.2008 15:06 ghibulo | skóre: 6 | blog: ghibulo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Evropští demokrati měli přímo v programu nějaká koryta rušit a měli i poměrně dobře našlápnuto, kdyby je neobrali o peníze na reklamu v předvolebním období. Kdo je volil, nezahodil hlas, protože se aspoň dostali k prachům, které je snad vykopnou v dalších volbách vejš.
    Dle mého je logičtější zkoušet vybrat ty, kteří ještě neměli šanci zklamat, než pořád volit "menší zlo" a po volbách nadávat, že je to zlo. Bohužel takhle mnoho čechů nepřemejšlí, mají proto vlády, jaké si zaslouží a tandem ODS+ČSSD se nemá čeho bát - prohrají teď? - nevadí, vyhrajou zase příště... vždyť jsme čechy přesvědčili, že jinou volbu než nás nemají ;)
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2008 19:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Evropští demokraté ... ano, téhle logice rozumím. Volit někoho, kdo tzv. ještě nezklamal. Jenže pravicových alternativ již bylo více: ODA, Unie Svobody. Všechno zašlo na úbytě. V této zemi je ve skutečnosti místo pro dvě silné strany: ODS a ČSSD. Další strany jsou jen do počtu nebo z tradice, ve skutečnosti je jejich úloha důležitá při příklonu k jedné nebo druhé straně, ale otočit kormidlo země nedokáží. ODS a ČSSD představují hlavní proudy v myšlení lidí a to buď "socialistické" (neříkám komunistické) nebo pravicovější a tyto názory jsou na veřejnosti dost vyvážené. Nevěřím, že by tady mohla vzniknout síla, která by šla někam jinam a získala si významnou podporu veřejnosti a hlavně - aby si ji udržela. V nejbližších letech to nevidím jinak, než jako věčný boj ČSSD - ODS a občas "nečisté" praktiky.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    ghibulo avatar 21.7.2008 20:16 ghibulo | skóre: 6 | blog: ghibulo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    No - esli máš pravdu, tak radši krále, protože ten má zaručeno, že to bude vždycky patřit jemu a jeho potomkům a je naděje, že se o to bude zodpovědně starat. Ten model střídání vesel vede spíš k svalování viny jedné strany na tu druhou. Nikomu to nepatří, takže pro každého je to hodně vzdálený kabát a ne košile a nikdo nemá potřebu se nějak moc snažit, protože to stejně dřív nebo později dostane bezpečně zpátky. Naopak kdyby se moc snažil, mohly by soupeři sklidit ovoce jeho snahy a na něm nechat jen nepopulární rozhodnutí.

    Než takovouhle perspektivu, radši budu zoufale a naivně věřit, že se najde víc lidí, kteří nebudou volit podle většiny, ale podle vlastního úsudku. V podstatě stačí, aby malá strana byla jazýčkem na vahách (něco jako dnes zelení - ale místo boji proti náklaďákům, si dali za cíl nastavit volební systém otevřeněji malým stranám)
    21.7.2008 13:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ta reklama je na http://uk.youtube.com/watch?v=xSzkvqbokDE.
    Dik, bohuzel ted v praci si to nemuzu pustit, neni tu zvuk.
    Dalsi z mytu o "mensim zlu". Mensi zlo == zlo. Nepochopim. Ja jsem nevolil ani jednu z parlamentnich stran a budu to tak delat dal. Kecy o mensim zlu jsou k smichu. To je jak se rozhodovat jestli si uriznout ruku nebo nohu.
    Nepochopis? Tak ja ti to zkusim objasnit: Jedna strana (cssd) dela kroky ktery jsou naprosto proti memu presvedceni. Jina strana (ods) jde vetsinou za smerem, ktery ja preferuju a kroky, proti kterym jsem proti, dela mensim dilem. A proto, naprosto logicky, zvolim tu druhou, protoze nechci, aby ta prvne jmenovana dostala prilezitost provist vsechny ty svoje kroky se kterejma nesouhlasim. Neparlamentni strany volit nechci, to je skoro jako nejit k volbam. Je to uz dost jasny?
    21.7.2008 13:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Zapomnel jsem dodat, ze to je jako uriznout si ruku nebo vlas. To je imho dost nazorna ukazka, takze uz bys mohl chapat co je to to 'mensi zlo'.

    (Pokud ti to nedoslo, mensi zlo byl ten vlas)
    23.7.2008 12:32 kily
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tak ty když si necháváš stříhat vlasy, to musí být brutus:-)))
    23.7.2008 12:57 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    :-D Neni to tak horzny, vetsinou to delam dobrovolne... ;-)
    freshmouse avatar 21.7.2008 12:18 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Maji snad v programu znarodnovani?
    A měli vůbec komunisti v programu třeba reformu měny?

    Už tomu rozumím! Co je psáno, to je dáno. A co je v programu, to platí. Asi si taky vytvořím nějaký program...

    Jdi raději psát úkoly, ty dítě...
    21.7.2008 12:24 koklauskot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Nevim kdo z nas dvou je dite, ja jsem vystudoval VS v oboru IT a mam diplom. Tzn. vysokoskolak, to slovo, kterym se ODS tak casto radi ohani, ze je voli spousta vysokoskolaku a jestli se neco ODS povedlo, tak presvedcit socky co nejsou VS aby ODS volili taky a tim aby byli "jako neco lepsiho". Proste jsem volic ODS, jsem neco vic nez nejakej povl, dokonala prace propagandy.
    22.7.2008 11:57 Freeeman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Naprosto souhlasim +1
    21.7.2008 11:00 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Sleduji, že někdo si tu připravuje půdu pro politickou kariéru. Musí to ovšem odnášet abclinuxu?

    Zajímavé je, že ODS vládla dostatek let na to, aby mohla kdykoli regulované nájemné zrušit, ale pan extender má vygumovaný mozek z toho jak se denně modlí k jedné straně.

    Nijak nemám nic proti ODS, ani pro ODS, "užiteční idioti" se vyskutují u každé strany.
    freshmouse avatar 21.7.2008 12:00 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Já zase sledoval, že konkrétně vy jste si tu připravoval půdu pro kariéru společenského vědce, učitele etikety či nějakého spasitele obecně. Nevím, jestli je to taková výhra...
    21.7.2008 12:19 brm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Nojo, potrefená husa vždy zakejhá.
    freshmouse avatar 21.7.2008 12:22 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jsou tvoje argumenty vždycky tak na hov... houby, nebo jen v pondělí?
    21.7.2008 12:30 brm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jsi aspoň napi.. nebo máš jen ropuchu osobnosti?
    21.7.2008 13:09 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Pane freshmouse, dnes jste mi udělal obrovskou radost! Je radost zjistit, že tu existuje někdo tak pozorný jako Vy, co pečlivě sleduje naše myšlenky! Jsem rád, že věnujete mým (a nejenom mým) myšlenkám pozornost - a skutečně to oceňuji. Pozor: tohle není ironie, toto myslím smrtelně vážně bez jakéhokoli posměšného tónu!
    21.7.2008 13:03 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    "Já zase sledoval, že konkrétně vy jste si tu připravoval půdu pro kariéru společenského vědce, učitele etikety či nějakého spasitele obecně. Nevím, jestli je to taková výhra..."

    Napsal jsem jeden zápis do blogu, na rozdíl od mnoha zápisů fanaticky politicky laděných od pana extendera.

    Vyjádřit svůj názor je ok, ale mám pocit, že v poslední době je abclinuxu.cz plné nadávek nejtvrdšího ražení na určité osoby, či nedomyšleným řešením politických názorů jako tento zápisek. Řekl bych, že v kydání špíny a hrubých nadávkách se abclinuxu díky své blogové části úspěšně dere do předních pozic na internetu.
    21.7.2008 11:07 Freeeman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    PS : v ankete jeste chyby ODS je banda kretenu, KDU-CSL je banda dementu, Zeleni jsou totalni matlaci, KSCM - bez komentare, vsichni zname. Stale se divim proc jeste lidi volej tyhle dementy. (vsechny jmenovane strany)
    21.7.2008 11:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    A CSSD je podle tebe co?
    21.7.2008 11:54 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ale jinak teda souhlasim, nase politika stoji za****, jediny co se da vymyslet je cesta mensiho zla a mnohdy ani to ne :-(

    A navic, co jsem se tak bavil s ruznejma lidma co znam, celkove az na svetle vyjimky evropska politika upada...
    21.7.2008 13:56 Freeeman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Mno to v ankete nechyby, to tam je :-D
    21.7.2008 12:22 711
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Drahý studente VŠ, ty toho asi zas tolik neplatíš (pokud ano, tak se ti předem omlouvám). Regulované nájemníky taky nemusím, dobře vzpomínám jak jsem sám za studií bydlíval u regulovaných v podnájmu a platil za lůžko víc než oni za byt. Dokonce nemusím ani ČSSD.

    Ta katastrofa, která se jmenuje nájemní bydlení v ČR je ale důsledkem (ne)činnosti ODS v devadesátých letech - tenkrát všichni samozřejmě čekali, že to zruší, ale náš nynější pan prezident v praxi nebyl zdaleka takový pravičák jako ve slovech a skutek utek. Takže nadávky směřuj někam jinam a anketu uprav na:

    * je ODS banda pokrytců a lhářů? * je ODS banda tlučhubů? * je ODS banda starých komunistů co si hrají na pravičáky?

    Jinak, abys nebyl zaskočen, náš model nájemního bydlení je dosti obskurní, ale v evropě ne ojedinělý - ve Francii to mají od roku 1948 úplně stejně a nikoho nenapadlo to nějak napadat.
    21.7.2008 12:31 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    ve Francii to mají od roku 1948 úplně stejně a nikoho nenapadlo to nějak napadat.

    Křičet "TO DYSKRYMYNACYJA!!!" se bratrům Romům obvykle vyplatilo. "extender" se asi inspiroval .-)
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    21.7.2008 15:26 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Silne pochybuju, ze by ve Francii vraceli po x letech komunisty ukradene domy i s najemniky.
    21.7.2008 12:32 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    ...Nevím proč bych já, student VŠ, ...

    jeste pred reformou najemneho bych provedl reformu vysokeho skolstvi. Kdyz nekdo o sobe rekne, ze je vysokoskolak, tak by za tim taky neco melo byt. Jak je i z tohoto blogu videt, vysokoskolske studium dnes uz skutecne nic nezarucuje.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    Cubic avatar 21.7.2008 13:03 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    jako kdyby nekdy zarucovalo, prvni vec kterou jsem se na vysoke naucil bylo, ze procento blbu mezi lidmi s titulem je lehce nad populacnim prumerem a s poctem titulu stoupa
    21.7.2008 13:23 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Současný trend je naopak zvětšovat počet lidí s diplomem.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    21.7.2008 13:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Vzhledem k tomu že jsem byl na VŠ nějaký čas jak za komárů, tak po nich, tak bych to viděl asi tak:

    Zdejší vysoké školství mělo úplně jiný charakter než na západě. Zatímco tam se kladl důraz na samostatné myšlení, tady byl preferován drill a rutina. Z toho taky vyplynula zdejší fatální situace, kdy zahraniční firmy upřednostňovaly do managementu zdejší vysokoškolsky vzdělané lidi, z nichž ale jen minimum bylo opravdu schopno samostatného řízení.

    Zatím co před listopadem bylo přímo tragické sehnat učebnice a vůbec informace ke studiu. Po listopadu a s nástupem IT došlo k opaku. Na druhou stranu však zase poklesla ona rutinní odbornost a schopnost s té hromady informací vytřídit a zpracovat ty podstatné.

    Zcela markatntní to bylo v r. 1998 jak by si jistě mohl vzpomenou náš součaný ministr školství, kdy byl tehdejší volební výsledek většinou studentů oslavován jakožto vítězství pravice, přitom nám, jejich postarším spolužákům, bylo nad slunce jasné že jde o výsledek nejhorší možný. Uzavření tzv. "oposmlouvy" bylo naprosto logickým a předvídatelným vyústěním.
    21.7.2008 14:55 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Lide se boji, ze zrusenim regulovaneho najemneho vystreli ceny najemneho raketove nahoru. Je to blbost. Dojde akorat k uvolneni trhu a udajne spise ke snizeni cen (mam na mysli vsechny byty, v soucasnych regulovanych to samozrejme pujde nahoru - mozna). Ono tezko rici. Kazdopadne je uplne hruzne diktovat majitelum, za kolik maji pronajimat svuj majetek.
    21.7.2008 15:10 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    ....Kazdopadne je uplne hruzne diktovat majitelum, za kolik maji pronajimat svuj majetek. ...

    souhlasim u majitelu, kteri investovali vlastni penize (ziskane opet vlastni vydelecnou cinnosti) a realizovali investorsky zamer a postavili najemne byty po roce 1989. Vsechni ostatni 'majitele' prisli k tomuto majetku 'netrzni' cestou a proto se na ne nemohou samozrejme uplatnovat 'trzni' mechanismy.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    JiK avatar 21.7.2008 15:49 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    tomuhle nerozumim, kdyz ti, Dade, ukradnu auto, a oni mne casem chytnou a donuti mi, abych ti ho vratil, prijdes k nemu "netrzni cestou", takze povazujes za normalni, ze budes mit nafurt nezrusitelnou a vecnou povinnost mi ho kazde rano v 6.30 pristavit ke dverim, a starat se aby melo plnou nadrz, bylo umyte a melo technickou a pojistku? Ja myslel, ze kdyz je to TVOJE auto, muzes ho nechat pro sebe, muzes do dat do srotu, prebudovat ho na F1, proste si s nim muzes delat co chces, protoze je TVOJE. A ty rikas, ze kdyz je tvoje, ale ja ti ho slohl, musis mi s nim za odmenu nadosmrti slouzit, a po me smrti i mym detem, ktere v nem budu 3 roky vozit, aby zdedili to privilegium...
    21.7.2008 17:49 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    hm, uz tu dlouho nebyl priklad s autama ....

    jak jiz mnohokrat upozornovano, priklady diskuzi pouze zatemnuji a vedou temer vzdy k diskuzi o vhodnosti prikladu. Zde: jezdit mohu, bydlet musim, kradez versus znarodneni apod. Tudy cesta nevede a my vysokoskolaci urcite nebudeme ztracet cas necim takovym.

    Muj prispevek miril trochu vyse, obratit pozornost vysokoskolsky vzdelanych lidi k diskuzi o moznych modelech transformace bytoveho fondu a ne se ukajet primitivni kauzalitou - ukrad->musi vratit a nebo chces bydlet->plat trzni najem. Tak jednoduche to ve spolecnosti neni.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    21.7.2008 16:02 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Myslim si, ze skoro dvacet let je dostatecna doba. Lide, kterych se to tyka, meli dostatek casu, se na to pripravit.
    21.7.2008 16:10 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jenomže těch 20 let slyší od vrcholných politických představitelů, že žádná deregulace nebude.
    21.7.2008 16:12 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    A on politikům někdo něco věří? :-)
    22.7.2008 09:49 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    To by ses divil...
    22.7.2008 11:59 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Co na to říct... dobře jim tak :D
    21.7.2008 16:24 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    A jak se na to meli pripravit? Meli jit preventivne platit vyssi najemne nekam jinam?
    21.7.2008 16:37 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Uvedom si, ze usetrili na najmu zaposlednich 19 let minimalne cely jeden byt!
    Stacilo ty penize neutratit.
    21.7.2008 23:32 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Stacilo ty penize neutratit.
    Taková drobnost... :-)
    frEon avatar 21.7.2008 17:27 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    ukaz mi, jak majitele domu, kteri realizovali svuj investorsky zajem pred rokem, rekneme 1938 prisli ke svym domum netrzni cestou. To jsou take domy, o kterych tu mluvime.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    21.7.2008 15:44 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ja mam pochybnosti, ze ceny najmu klesnou. To se rika uz 10 let, ze klesnou z duvodu nedostatecne nabidky, ale je to nesmysl. Napriklad v Praze se postavilo za tech 10 let tisice novych bytu, a ceny najmu neklesly ani o pid. Takze soucasne ceny najmu rozhodne nejsou dane nedostatecnou nabidkou, a tedy nemohou klesnout, pokud by se zrusila deregulace.
    21.7.2008 16:03 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Nerozumim zruseni deregulace? (Zruseni deregulace => Opetovne zavedeni regulace)??? ;-)
    21.7.2008 16:23 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    To je samozrejme preklep.
    xxx avatar 21.7.2008 19:12 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné

    Je to je tak lacine a jednoduche rici, jaky sou ty najmenici svine, co? Ale asi si mel kliku ze od domu, kde meli byt tvy rodice se majitel nenasel a mohli tak byt koupit treba za 150.000 Kc. Nekteri bohuzel meli tu smulu, ze bydli v dome, kde se majitel nasel o tuhle moznost prisli.

    Regulovane najemene samozrejme musi zaniknout, otazka je jak rychle. Je to jakasi nahrada pro skupinu lidi kteri si proste nemohli po roce 89 levne koupit byt ve kterem bydleli. Otazka je, kdo by jim to mel kompenzovat stat?, ti co meli tehdy kliku?, vlastnici domu?

    Please rise for the Futurama theme song.
    21.7.2008 20:08 diverman | skóre: 32 | blog: život s tučňáčkem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Proc by meli byt nejaci lide zvyhodnovani jen na zaklade toho, ze tam predtim napr. 20 let bydleli?
    deb http://ftp.cz.debian.org/debian jessie main contrib non-free
    21.7.2008 22:46 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Regulovane najemne je nemravne, protoze neni zadny objektivni duvod, proc by nekdo mel platit za stejny byt 4000 a jiny 14000. Zvlaste v kombinaci s tim, ze je bezne, ze ten kdo bydli za regulovane najemne byt pronajima za trzni a vydelava na majetku, ktery mu nepatri a do nejz nic neinvestoval. Staci se podivat u nas ve vsi po novych baracich, kolik lidi nemuze mit v rudne trvale bydliste, protoze by jim sebrali v praze byt, ktery pronajimaji a z toho plati hypoteku.

    O poklesu najemneho ale tezko spekulovat. Vemte si, ze byt stoji radove 4 mil. Najem musi vynaset vice nez urok v bance, protoze jinak by nikdo nemel duvod stavet najemni byty. Kdyz vezmu nejmenovane konto s 3,5% uroku, tak urokovy vynos je 140.000 rocne, k tomu opotrebeni bytu = odpisy, jsou 80.000, takze najem musi vynest vice nez 220.000 rocne, aby se vyplatil. To je asi 18.500 mesicne. Samozrejme je mozne investovat s vyssim zhodnocenim, akcie, podilove fondy, ale to jsou uz riskantnejsi investice.

    Samozrejme jsou i levnejsi byty, ale porad vychazi soucasne regulovane najemne nesmyslne nizke a u trzniho neni moc prostoru ke snizovani.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    22.7.2008 01:00 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Souhlas, jen bych řekl že byt s tržní hodnotou 4 mil určitě nebude typickým regulovaným bytem. Spoustu bytů 1. kat kde lidé platí regulovaných 6+ tisíc bys po vyklizení nájemníků obtížně prodával za 1 mil i méně, protože jsou staré, zanedbané, v neatraktivní lokalitě. Dále odpisy: 80k na údržbu je sice realistický odhad, ovšem regulované byty neudržuje majitel ale nájemník, takže to není třeba přičítat. Někde jsou nůžky rozevřené hodně, někde málo, a někde vůbec. Záleží případ od případu. Taky by mě to zajímalo.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    22.7.2008 01:55 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    v neatraktivní lokalitě.
    Myslíš ty v Centru Prahy, kde se jen smlouva s regulovaným nájmem předává za 670 000? :-)
    22.7.2008 02:50 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tohle je legální?
    Quando omni flunkus moritati
    22.7.2008 11:33 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jistěže je to zcela legální, stejně jako "podvody" s LTO. Já být majitelem toho domu, tak (je-li ten byt aspoň trochu pěkný, samozřejmě) těch 670k zaplatím, a následně nájemní smlouvu ukončím. Za 1 mil pak byt rekonstruuji, a za 4-6 mil prodám. Záleží samozřejmě na velikosti bytu a jeho poloze, ale pokud by to odstupném bylo 10-15% ceny bytu po rekonstrukci, tak bych to s lehkým srdcem oželel.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    22.7.2008 12:01 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ha ha, ty si vtipálek!!! Takže by si si svůj barák koupil dvakrát, jo? To je pěkná strategie.
    22.7.2008 17:19 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ano, některé věci se kupují i po částech. Co je na tom divného?
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    23.7.2008 01:03 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Trosku jsem se o to zajimal a dospel jsem k zaveru, ze minimalne polovina tehle inzeratu jsou ciste podvody, kdy budouci najemce slozi penize, ale nikdy zadny byt nedostane. Kdyz se po tom zacnete pidit, zjistite, ze ten kdo to nabizi v byte nikdy nebydlel, vyrizuje to pro kamarada, ktery nema cas, schazet se bude zasadne v mac donaldu. A neverte tomu, ze kdyz je v tom realitka, ze nekdo z ni nekdy videl jakykoliv doklad od toho kdo byt nabizi.

    Vim o pripadu, kdy byl nabizen byt, jeho majitel byl na 6 tydnu v zahranici a zlodeji to proste vedeli a byt otevreli a vodili do nej zajemce.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    frEon avatar 22.7.2008 02:36 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Jestli myslis udrzbou myti podlahy nebo vynaseni kose, tak o to se stara najemnik. Takovou strechu na barak, omitku, vymenu starych potagovanych dveri, vytah, atd. to vsechno ma na starosti majitel domu.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    22.7.2008 11:22 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    > Jestli myslis udrzbou myti podlahy nebo vynaseni kose, tak o to se stara najemnik.

    To jistě také. Ale hlavně jsem myslel věci jako rekonstrukce podlah, opravy vnitřních omítek, spravení stropů nebo aspoň instalace podhledů, výměny dveří zárubní a prahů, opravy elektroinstalace, revize, čištění a opravy plynových spotřebičů, většina vybavení kuchyně a koupelny apod, to vše fakticky hradí nájemník.

    Opravy střechy nebo vnějších omítek nájemník nehradí, a měl by je hradit majitel, čehož důsledkem je že se omítky a střechy jednoduše neopravují :)
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    22.7.2008 13:02 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    to vše fakticky hradí nájemník.
    A pak má nárok na odpovídající slevu z nájemného, takže se opět vracíme k tomu, že to platí majitel domu.
    Quando omni flunkus moritati
    22.7.2008 17:00 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Ale kdepak. Stačí jednoduše prohlásit starý stav za "akceptovatelný".
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    frEon avatar 22.7.2008 15:20 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Na vetsinu vyjmenovanych oprav se ti najemnik vyprdne, protoze to neni jeho byt a bere to, jako ze ti (majiteli) zlepsuje byt na vlastni naklady.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    23.7.2008 01:12 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tech 80k jsou ucetni odpisy podle zakona o ucetnictvi. Nepocital jsem realne, ty mohou byt v prvnich letech nizsi, ale celkem rychle porostou.

    Byty sice mozna budu kupovat po milionu, ale nejakou rekonstrukci jiste potreba bude udelat a to jsou pomerne znacne castky. Vemte si co dneska stoji vytah, ktery je povinny pro budovy se sesti a vice patry, to klidne hodi 500k na byt a zivnostnost je tak 20 let nebo do dalsiho vynosu EU o bezpecnejsich vytazich. Zatepleni panelakoveho bytu je tak za 300k, nove okno do panelakoveho bytu je za 50k, nove stoupacky a vodorovne rozvody taky za 50k, kdyz prijde revizak na hlinikove rozvody, tak je v pulce pripadu zakaze pouzivat, takze to je rekonstrukce elektriky. A vsechny tyhle naklady jsou zcela nezavisle na tom, kde se konkretni byt nachazi.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    23.7.2008 02:32 Jirka P
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Myslím, že v příspěvku, na který reaguješ, nešlo o zpochybnění tvých výpočtů. Spíš šlo o to, že nový/rekonstruovaný byt za 4 MKč není vhodný na pronajímání. Když to totiž vezmeš z druhé strany (z pohledu nájemníka), tak pokud třeba má 0,5 MKč úspor, může se mu vyplatit ten byt koupit na hypotéku (30 let, měs. splátka 20,5 kKč - z hypotékové kalkulačky ČSOB).

    Další věc je, že cenu určí (snad) nabídka a poptávka (které ale teď neznáme), zatímco ty argumentuješ náklady, tedy jestli se na tom dá vydělat.
    22.7.2008 01:52 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Tvůj výpočet má jednu chybu... Nebereš v potaz výnos prostředků uložených do nemovitosti vlivem neustálého růstu cen nemovitostí v "posledních" letech. Zatím to nevypadá, že by se tento trend měl změnit.
    22.7.2008 11:43 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Vážně nevypadá? Ono když podle statistik celá třetina loni prodaných nových bytů nesloužila kupci k bydlení, ale jen jako investice, tak se to dalo celkem čekat.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    23.7.2008 01:33 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Krome USA, kde uz ani nevystehovavaji neplatice, protoze opustene nemovitosti jsou okamzite vyrabovany a zhodnoceny az na nulu.

    Jedine co konstantne roste je cena pozemku na kterem nemovitost stoji. Nemovitost sama se znehodnocuje, vyzaduje udrzbu, kdyz se meni najemnici, vyzaduje nemalou investici a nebo se clovek musi spokojit s vyrazne nizsim najmem. Take je velky rozdil mezi bytem a barakem.

    Vypocet take nebere v uvahu moznost, ze se do blizkosti nastehuji prislusnici mene kompatibilniho etnika, ze se tam postavi silnice, nebo ze vam tam zavedou parkovaci zony. Tech moznosti jsou spousty a jen prodejci hypotek bezostysne tvrdi, ze na koupi nemovitosti se neda prodelat.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    22.7.2008 02:49 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Děkuji" KSČSSD za jejich komoušskou politiku - Reg. nájemné
    Staci se podivat u nas ve vsi po novych baracich, kolik lidi nemuze mit v rudne trvale bydliste, protoze by jim sebrali v praze byt, ktery pronajimaji a z toho plati hypoteku.
    Takoví dobytci, co pronajímají byt a platí za něj regulovaný nájem, aby si mohli postavit dům, by zasloužili odsoudit k vyplacení majitele toho domu, kde mají "trvalé" bydliště. Není to nic jiného, než státem posvěcená krádež za bílého dne.

    Regulované nájemné mělo dočasně sloužit jako prostředek, který by lidem umožnil bydlet ve stávajícím bytě, i když nemají na tržní nájem (do doby, než si najdou jiné bydlení). Pokud si někdo může postavit dům, tak rozhodně není takový chudák, aby si nemohl dovolit platit normální nájem.
    Quando omni flunkus moritati
    xkucf03 avatar 21.7.2008 23:06 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Sorry
    Moje troška do mlýna: Regulované nájemné (PDF, z roku 2005).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.