abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 726 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Tak už je to tady...

    23.10.2009 12:17 | Přečteno: 2065× | Jen tak na okraj | poslední úprava: 23.10.2009 13:22

    V regionálním zpravodajství ze severní Moravy deníku Právo se dnes (23.10.2009) objevil pod titulkem "Ostrava snižuje náklady na informační technologie" článek o tom, jak je pro Ostravu výhodné, že Magistrát zrušil své IT oddělení a jak by to bylo skvělé, kdyby i velké obvody (jako je kupř. Ostrava-Jih) udělaly stejný krok. Co kdybychom se tedy koukli na zoubek tomu, jaké byly náklady na IT tohoto obvodu, dokud na něm "kraloval" linux?

    Pro začátek si uveďmě celý text článku, jelikož na webu deníku Právo je k dispozici pouze jeho první odstavec..

    Ostrava snižuje náklady na informační technologie
    23.10.2009 Právo str. 11 Severní Morava a Slezsko
    (ČTK) Magistrát města Ostravy
    Správu této oblasti převzala v loňském roce městská firma Ovanet

    OSTRAVA - Ostrava letos snížila náklady na informační technologie o dvě třetiny z loňských zhruba 100 miliónů korun. Magistrát vloni zrušil vlastní oddělení informačních technologií a správu této oblasti převzala městská firma Ovanet, řekl novinářům náměstek primátora Dalibor Madej (ODS).
       Dodal, že město by bylo rádo, kdyby v budoucnu na obdobném principu fungovaly alespoň i největší městské obvody.
       "Hlavně velké obvody mají svoje IT oddělení a chceme je tak trochu přirozenou cestou přinutit k tomu, aby přišly na to, že se v této oblasti dá ušetřit hodně peněz," uvedl Madej. Dodal, že město má nyní nakoupeny například licence, které obvodům nabízí zdarma včetně servisu. Pokud obvod tuto nabídku nepřijme, musí si licence platit z vlastního.
       Podle Madeje měli někdejší magistrátní úředníci v oblasti informačních technologií poměrně velkou moc, protože této oblasti nikdo příliš nerozuměl.
       "Myslím, že vznikala spousta věcí, které byly zbytné," přiznal Madej důvod nynějších úspor.
       Když město loni rozpustilo oddělení informačních technologií, nabídlo 38 zaměstnancům práci ve společnosti Ovanet, dnes už v ní pracuje pouze sedm z nich, kteří se osvědčili.
       Podle ředitele společnosti Ovanet Stanislava Richtara bude v příštím roce oblast informačních technologií stát Ostravu proti letošním 35 miliónům korun přibližně o 15 miliónů korun více.
       Důvodem je především fakt, že společnost by chtěla zkvalitnit stávající webové stránky města nebo zjednodušit a propojit software jednotlivých agend tak, aby byl jednodušší nejen pro občany, ale i pro úředníky.

    Nevylučuji, že na Magistrátě byly náklady na IT vysoké a tak nějaká úspora v rozpočtu nastala, ale na ÚMOb Ostrava-Jih byly mnohonásobně nižší. To bylo jedním z důvodů proč tak dlouho tento obvod odolával před MS produkty. Jen připomenu, že MS Windows nahradily Linux díky tomu, že náklady na migraci zatáhnul právě Magistrát, který se tak holedbá úsporami, těsně předtím, než zrušil ke konci r.2008 své IT oddělení. Viz můj blogpost o tom jak dopadnul linux na ÚMOb Ostrava-Jih z 27.11.2008

    Také web tohoto obvodu stál pouhý zlomek toho, co zacvakal za svůj web Magistrát. Celková částka nepřekročila 100 tisíc, a přitom se za ním skrývá sofistikovaný, modulární systém založený na opensource technologiích. Neodpustím si hořkou poznámku, že za tzv. "nový web" (z technologického hlediska monolitní zabugovaný shit na closedsource technologii od MS) můj současný zaměstnavatel vypláznul částku čtyřikrát vyšší a to nepočítám roční poplatky ve výši 20% a zpoplatnění každé sebemenší úpravy.

    Pan Madej uvádí jako zdroj úspor snížení plateb za licence. Podotýkám, že v dobách kdy ÚMOb Ostrava-Jih jel na linuxu, šel rozpočet IT oddělení z drtivé většiny na mzdy zaměstnanců a náklady spojené s modernizací a obnovou hardware. Nákup licencí tvořil z této částky pouhý zlomek a to ještě byly licence, jejichž nákup si vynucoval software zakoupený Magistrátem! Koneckonců ale o těch výhodných licencích pro úřady jsem se tu také zmínil v blogu z 26.3.2008.

    O tom jak proběhlo zrušení IT oddělení na Magistrátě jdou nejrůznější fámy. Nebyl jsem u toho a také jsem již tou dobou na úřadě nedělal, takže se k tomu nebudu vyjadřovat. Jen bych upozornil na onu drobnou skutečnost, že 31 z původních 38 zaměstnanců se někam muselo vrtnout. A pokud je bez práce, tak jim stát stejně vyplácí další peníze ve formě dávek - ovšem tentokrát za nic. Předtím odváděli alespoň nějakou práci. Teď pravděpodobně má jejich bývalé povinnosti již na krku někdo jiný. Úkolem IT totiž není jen starat se o techniku, ale zajišťovat také servis uživatelům, být jim k ruce v případě problémů, atp.

    A to nejlepší nakonec! V článku se p. Madej holedbá úsporami, a přitom hned v dalším odstavci uvádí ředitel společnosti OVANET p. Richtar že příští rok to bude stát Ostravu o 15 miliónů více, tedy nárůst o polovinu!!! Proboha pane Richtar za co?! Vy takto nepokrytě okrádete všechny co odvádí městu daně a ani se přitom nečervenáte?! Firma Ovanet byla původně vlastnictvím města Ostravy, a měla fungovat jako optická metropolitní síť pro potřeby městských institucí, a vy teď z ní máte dojnou krávu!

    Pro doplnění.. Já věděl že jsem tady někde ta čísla uváděl, jen jsem si hned nemohl vzpomenout ve kterém blogpostu. Takže. Náklady na provoz, licence, support atd. se vším všudy se na obvodu Ostrava-Jih pohybovaly v době kdy na desktopech uživatelů kraloval linux, cca ve výši 1,5 milionu ročně. Částka byla zhruba stejná po celou dobu, co jsem tam pracoval. Tedy od r.2003 do r.2008. Je uvedena v mém blogpostu Hitler také stále vítězně postupoval.. ze 7. února 2008.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    23.10.2009 12:38 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    A nechtel bys tohle, jako primej ucastnik, nabidnou nejakym novinam (ne Super/Blesk a spol)? Treba by pak tem, co ty noviny ctou, doslo, ze s nima urednici jebou.
    23.10.2009 12:46 zdenek-hbr | skóre: 10 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    s obcanem se vyjebava vsude, vsichni to vedi a stejne se nic nedeje
    Salamek avatar 23.10.2009 15:43 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    to ovsem neni duvod toto neuverejnit, v televizi h@ovna se ryjou ve vetsich hovnech :-D
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    robotics avatar 23.10.2009 17:33 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Defenestrace
    Prcek avatar 23.10.2009 12:42 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Dnes není listopad, oprav si to v první větě ;-).
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    23.10.2009 13:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Opraveno. Dík za upozornění. V tom rozčílení jsem se překlepnul.
    Luk avatar 23.10.2009 13:20 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Neodpustím si hořkou poznámku, že za tzv. "nový web" (z technologického hlediska monolitní zabugovaný shit na closedsource technologii od MS)
    No, nevím, ale koukám, že ten magistrátní web běží na CMS Jahia, což je svobodný software. Kde má být onen shit?

    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    23.10.2009 13:24 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Nechci působit jako mentor, ale příště je třeba pokračovat ve čtení věty až po závěrečnou tečku ;-) :
    ..můj současný zaměstnavatel vypláznul částku..
    Luk avatar 23.10.2009 14:07 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Aha, chyba byla na mé straně, v provedení tohoto myšlenkového zkratu: "můj současný zaměstnavatel" = Magistrát města Ostravy. To je samozřejmě blbost ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    23.10.2009 13:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    A ještě něco.. Právě tento současný magistrátní web se tedy zřejmě p. Richtar bude snažit nahradit za těch 15 melounů něčím "lepším".
    23.10.2009 13:31 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    ...Jen bych upozornil na onu drobnou skutečnost, že 31 z původních 38 zaměstnanců se někam muselo vrtnout. A pokud je bez práce, tak jim stát stejně vyplácí další peníze ve formě dávek - ovšem tentokrát za nic. ...

    rekl bych, ze cim blize je jedinec konfrontovan s podobnymi skutecnostmi, tim jasneji vidi rozpory kapitalistickeho systemu.

    Za meho mladi se podobna veta jak vyse citovano pouzivala jako obzaloba kapitalismu. Ale pouzivali ji komuniste a proto je jiste nesmyslna, ze!
    23.10.2009 13:40 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Je otázkou co je lepší. Zda se nechat oškubávat v kapitalismu, a nebo se klepat o svůj kejhák v komunismu s lidskou tváří.

    Není dost velká řeka na světě, která by dokázala vypláchnout ten Augiášův chlév v české kotlině, ale jedno je jisté. Jakákoliv revoluční změna se dřív nebo později obrací proti těm co jí vyvolali. Takže nakonec buďte rád, že to tady před dvaceti lety neproběhlo tak jako ty revoluční změny pod rudým práporcem.
    belisarivs avatar 23.10.2009 14:04 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    No, komunismus s lidskou tvari bylo prazske jaro. Myslim, ze tehdy narod vladu mel rad a komunisti mu snad ani tolik nevadili.

    Okupace sebe sama bolseviky je jenom dalsi z obzalob, na kterou nemaji pouzitelnou obhajobu.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Max avatar 23.10.2009 13:46 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Muhehehe. Už nemám sílu nad takovými šroty plakat, to je fakt už jen k smíchu ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.10.2009 16:58 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Náhodou, je velice dobré se nad tím zamyslet a dát do souvislostmi - jsou zde i jiní, schopnější.

    Doporučuji prostudovat starší zápisky Aleše Kapicy. Pod některými se strhl docela pěkný flamewar na téma "odporní kapitalisté a zvrhlí modří asociálové" aniž by se kdokoliv pozastavil nad tím, že se jedná o politiky ČSSD.

    Takhle se dělá politická propaganda.
    23.10.2009 14:18 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Za meho mladi se podobna veta jak vyse citovano pouzivala jako obzaloba kapitalismu. Ale pouzivali ji komuniste a proto je jiste nesmyslna, ze!
    Ano, je nesmyslná. Nemysli si, že bys měl na psaní nesmyslů monopol jen ty.

    Ačkoliv neznám detaily propuštění těch zaměstnanců, je každopádně nesmyslné tvrdit, že by bylo lepší je zaměstnávat jen proto, aby nebyli na podpoře.
    23.10.2009 14:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Za minulýho režimu by nebyli vyhozeni - dělali by ale v práci kulový, protože by pro ně práce nebyla, avšak byli by za to palceni. Takže oproti podpoře znatelné vylepšní! :-D dade, jsi génius, jako vždy.
    23.10.2009 16:52 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    ...Jen bych upozornil na onu drobnou skutečnost, že 31 z původních 38 zaměstnanců se někam muselo vrtnout. A pokud je bez práce, tak jim stát stejně vyplácí další peníze ve formě dávek - ovšem tentokrát za nic. ...

    rekl bych, ze cim blize je jedinec konfrontovan s podobnymi skutecnostmi, tim jasneji vidi rozpory kapitalistickeho systemu.

    Za meho mladi se podobna veta jak vyse citovano pouzivala jako obzaloba kapitalismu. Ale pouzivali ji komuniste a proto je jiste nesmyslna, ze!
    No vida, a dnes je to obžaloba socialismu (= sociální demokracie, podrobnosti dodá xyz).
    23.10.2009 22:04 Ooaniki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Ostrava misto puvodnich 100 milionu plati 35 - cili opravdu 2/3 usetrili, v novinach se to bude nadherne vyjimat. Jenze narust na pristi rok je +15 milionu, tedy Ostrava bude platit 50 milionu - to uz bylo lepsi nechat si vlastni lidi, vlastni IT oddeleni a jenom ho zredukovat na polovinu.
    24.10.2009 09:11 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    a pokud ten narust bude pokračovat každý rok za necelé čtyři roky bude drahší než původní varianta...
    USE="-gnome -kde";turris
    24.10.2009 10:29 limo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...

    Zdravim, souhlasim, ze je to boj s vetrnymi mlyny, ale kdyz to vzdame, je to taky spatne.. Jak se rika, 1000x nic ubilo slona. Nechcete se stavit k nam na konferenci do Karvine pristi tyden ve ctvrtek? Blizsi info na http://ors.slu.cz/ Zajistime prostor pro prednasku a diskuzi na toto tema, tohle jsou veci ktere by se mely ventilovat ven a jsme pripraveni pomoct. Vlastne jsme cekali, ze by se mohl ten pripad "Ostrava Jih" stat horkym kandidatem na "jahudku" (http://elearning.slu.cz/mod/feedback/view.php?id=152) ale nedostali jsme bohuzel dostatek podkladu. Jeste to muzeme zmenit ale moc casu neni. Myslim, ze kdyz tomu dame dostatecou fazonu, muze to mit slusny median ohlas..

    24.10.2009 13:44 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Příští týden bych se do Karviné možná stavit mohl, protože zrovna tou dobou budeme na návštěvě u přátel kousek od Frýdlantu, určitě bych to však ale neviděl na nějakou přednášku. Diskuzi možná. Vysvětlení uvedu vzápětí.

    Většina zaměstnanců je vydíratelných, proto mezi nimi bují šeptanda, ale otevřeně nikdo nic neřekne a nepřizná. Absolutní moc v obcích mají volení zastupitelé, na které ze zákona není metr. Co si odklepnou, to je. Přesto, že formálně je šéfem úřadu jeho tajemník, je ve skutečnosti pouhým rukojmím zvoleného zastupitelstva. Pokud se ho zastupitelstvo rozhodne vyhodit, jde od válu.

    Já byl v podstatě jeden z mála zaměstnanců, který v tomto směru stál mimo hru. Jak jsem vždycky žertem říkal - úředníků jsou mraky, ale správce jen jeden. Markatně se to ukázalo když jsem skončil. Pro úřad bylo ve skutečnosti ohromné štěstí, že místo mne nastoupil můj kamarád, který byl velmi dobře zasvěcen do toho co a jak funguje atp. Na úřadě totiž neexistuje, že by pracovali po nějaký čas paralelně na jedné funkci dva lidé, tak aby odcházející zaměstanec zaučil nového člověka. A ještě větší štěstí pro ně bylo, že na mé místo přišel člověk, pro kterého nejsou na prvním místě peníze.

    Úřad je tedy defakto pouhým odrazem zvoleného zastupitelstva. Jsou-li v zastupitelstvu lidé co berou za své zájmy obce, obec vzkvétá. V opačném případě.. U obcí absolutně žádnou roli nehraje stranická příslušnost. Ta je pouze výtahem do zastupitelstva. To nabízí velice prosté vysvětlení jevu že i obce se zdánlivě nesourodou politickou koalicí stran v čele mohou vzkvétat. Obce, kde převažují u volených zastupitelů jejich sobecké zájmy ostrouhají, bez ohledu na to, do které strany patří.

    Čím větší obec, tím větší pravděpodobnost, že se do jejího vedení protlačí lidé kteří z toho chtějí pouze těžit. Z jednoho prostého důvodu - začne to být pro ně finančně zajímavé. Zaznamenali jste zprávu o obci, kde nikdo z občanů neměl zájem o kandidaturu do zastupitelstva? Jde o obec Prameny. Jen dluhy a žádný vývar. Kdo by si měl tedy zájem trhat žíly, že?

    Volení zastupitelé ve skutečnosti nemají absolutně žádnou zodpovědnost. Přehazují si své boty jak horký brambor z jednoho volebního období do druhého, a veškeré aféry nechávají jednoduše vyčichnout. Však ona se dříve nebo později odvede pozornost veřejnosti jinam.
    24.10.2009 14:52 limo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Chapu Vase rozhorceni, je to opravdu nehorazne. Se system, ktery zde funguje v CR, asi v Karvine nepohneme. Ale tuhle vec muzeme rozmaznout. A udelame to radi. Take budeme urcite radi, pokud se proste jen stavite a muzeme problematiku pouze prodiskutovat.

    Vime o dalsich "skvelych" projektech, ktere by staly za diskuzi, ale nominaci je opravdu malo. A lidi, ochotnuch vystoupit, vzhledem k tomu, co jim za to hrozi, je take jako safranu. Prikladem muze byt treba projekt "Datove schranky"... To je na separatni diskuzi.

    24.10.2009 18:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Takže z Karviné nebude nic. Pojede jen žena s klukem (mají prázdniny) já bych musel obětovat dva dny dovolené, které by mi pak chyběly o vánocích.
    Jendа avatar 24.10.2009 20:09 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    # Víte o nějakém projektu, který neměl nikdy vzniknout, protože je od začátku špatně?
    Ano
    # Víte o projektu, který vypadal dobře, ale implementace dopadla otřesně?
    Ano.
    # Víte o projektu, který byl od začátku veden naprosto neprofesionálně, ale silou lobby byl protlačen?
    Ano!
    # Víte o projektu, kde se zbytečně utratily peníze z veřejných zdrojů za software a služby, i když bylo možné použít otevřené technologie?
    ÁÁÁNOOO!!!

    (datové sránky - mám je nominovat?)
    24.10.2009 20:26 limo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Samotna nominace je malo. Potrebovali bychom hlubsi informace o problematice a zrejme by musel byt nekdo osobne pritomen, aby o tom neco rekl. Jinak varime docela z vody. Zkuste v kazdem pripade nominovat a popiste co nejlepe v nominacnim formulari. Je sibenicni termin, abychom o tom jeste sami stihli neco zjistit. Ale diky za zajem! Urcite to registrujte a my se pokusime zaridit..
    Jendа avatar 24.10.2009 20:28 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Já k tomu už nemám co říct. Proklikej si zápisky v mém blogu a Peterkovy články na Lupě, víc se k tomu fakt říct nedá.
    24.10.2009 20:36 limo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Chapu... Ale opravdu uz do konference nestihnu fundovane se na to pripravit tak, abych nevykladal nesmysly. Pokusim se "zneuzit" nekoho, kdo by to odnominoval a odprednasel.

    Luk avatar 24.10.2009 20:37 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Potrebovali bychom hlubsi informace o problematice a zrejme by musel byt nekdo osobne pritomen, aby o tom neco rekl.
    Já budu osobně přítomen. Možná bych k tomu i něco řekl. Ale měl bych co dělat, abych udržel na uzdě své emoce ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    24.10.2009 20:44 limo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Pak je vse vyreseno. Obetniho beranka jsme nasli ;) Chapu, ze to bude tezke, ale muzeme Vas treba privazat k tabuli po dobu prezentace, abyste nic nerozbil az se rozzurite :))

    Nominuje to tedy nekdo z vas v nasem formulari prosim? Docela se na to tesim. Hodila by se nanominovat i ta Ostrava-Jih ale chapu ze tyto nepopularni veci se prezentuji spatne a clovek z nich muze mit vic problemu nez uzitku :(( Ja bych se nebal je nominovat a klidne i neco rekl, ale kdyz o tom vim malo informaci, spis bych narazil nez neco vyresil :(( Nehlede na to ze priprava konference me uz ted vytezuje natolik, ze bych to nestihl :(
    Jendа avatar 24.10.2009 20:54 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Bude záznam? :-)
    24.10.2009 20:57 limo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Pokud vse pujde jak je naplanovano, pak ano ;)
    Jendа avatar 24.10.2009 20:55 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už je to tady...
    Nominuje to tedy nekdo z vas v nasem formulari prosim?
    Stalo se.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.