abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 754 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Lékařská etika

    16.12.2021 10:35 | Přečteno: 1880× | To jsem vážně jediný? | poslední úprava: 16.12.2021 10:38

    14.12.2021 na svém webu umístila mladoboleslavská Klaudiánova nemocnice následující sdělení:

    Vzhledem k nepříznivému vývoji epidemiologické situace v Klaudiánově nemocnici, zejména v souvislosti s šířením nové mutace viru covid-19 – tzv. Omicronu, rozhodlo vedení nemocnice o omezení poskytované péče pro neočkované pacienty.

    Omezení se týká odkladu plánovaných operačních výkonů u neočkovaných pacientů. Důvodem tohoto rozhodnutí je ochrana samotných pacientů, kdy zejména starší lidi můžou být ohroženi v průběhu a zejména v pooperačním období, kdy je organizmus vystaven mimořádné zátěži v souvislosti s vlastním operačním výkonem, nákazou onemocněním covid-19 s různými závažnými komplikacemi i úmrtím.

    Ok. Může mi to být jedno, protože nežiju v Mladé Boleslavi. Ovšem přijde mi to jako trapný alibismus spojený s dalším nátlakem na neočkované, proto bych také rád něco sdělil. I když je mi to prd platné.

    Podle veřejně dostupných informací stojí nemocniční léčba jednoho kovidového pacienta 1,5 milionu korun a návratnost těchto investic je prakticky nulová. Plánovaný operační zákrok stojí obvykle mnohonásobně méně. Chci, aby mnou vydělané finanční prostředky – odváděné bez mé kontroly do společného balíku – byly vynakládány účelně. Takže souhlasím pouze s financováním jen těch lékařských výkonů, co budou realizovány včas, podle plánu, a s prognózou, že pacient bude mít šanci pro návrat do aktivního života – bez ohledu na to je-li očkovaný, nebo ne.

    Podmiňování poskytování lékařské péče opatřením, které má ryze preventivní účinek považuji za nemorální, a přemrštěnou snahu lékařů, udržet při životě pacienty co se do budoucna tak jako tak neobejdou bez trvalé péče, za neetickou.

           

    Hodnocení: 29 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    16.12.2021 10:58 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Na těchto ukázkách vidíte jak lékařská přísaha postupem času degenerovala.Zvláště je to vidět na přísaze do roku 1990,tedy na přísaze,kterou skládala většina lékařů,která dnes léčí.Takže už se ani nedivím,že české zdravotnictví je tam kde je a lékaři místo na zdraví občanů,daňových poplatníků dbají více na svůj prospěch a lékařská etika a přísaha je jim někde u zadku.Vždyť oni se vlastně k ničemu nezavázali.Zvláště se mi líbí ta pasáž,že budou pracovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.No někteří lékaři to svědomí mají hodně široké.
    https://pravo-a-spravedlnost-i-pro-vas.webnode.cz/lekarska-prisaha-jeji-slava-a-upadek-/
    16.12.2021 11:06 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Mame zdravotni dan, kterou musi platit kazdy ze sveho prijmu. Nejedna se o pojisteni. My vsichni, co vydelavame penize, opravnene ocekavame, ze za tu dan, kterou si stat vynucene vezme, dostaneme nejake plneni. Toto ocekavani je tim spise legitimni, cim vyssi ma clovek prijmy a take diky faktu, ze stat neumoznuje opt-out z tohoto systemu!

    Pridelovani obcanskych prav podle absolvovani injekce je opravdu silene. Stat tim porusuje Listinu zakladnich prav a svobod, umluvu o Lidskych pravech a biomedicine, atd.

    Podminovani pece vakcinou, ktera se samotnym vykonem a prognozou ani nesouvisi, je dokonce protiustavni.

    16.12.2021 11:09 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    normální triage, zcela lege artis
    16.12.2021 11:14 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To tedy neni. Absolvovani vakciny je pro dany planovany vykon zcela irelevatni vzhledem k samotnemu vykonu i nasledne prognoze!
    16.12.2021 11:16 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    no, neni
    xvasek avatar 16.12.2021 11:34 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To tedy neni. Absolvovani vakciny je pro dany planovany vykon zcela irelevatni vzhledem k samotnemu vykonu i nasledne prognoze!

    Na to jsi přišel jak? Jasně že není irelevantní. V současné době množství pacientů s komplikacemi po - co já vím - operaci slepého střeva bez vakcíny bude pravděpodobně o dost vyšší, než těch vakcinovaných. Pokud ti vadí statistická metoda, tak se to dá klidně vztáhnout i na každého jednoho člověka - při operaci slepého střeva u čtyřicetiletého pacienta je určitě potřeba brát Covid jako možnou a v nemocnici pravděpodobnou komplikaci!

    16.12.2021 11:39 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tak co treba ockovani proti chripce? Co ockovani proti jinym vecem?

    A vis co, proc ne treba vek? Nebo etnicitu? Nebo vyzivu? Vsechny tyto veci maji statisticky take vliv.
    xvasek avatar 16.12.2021 11:42 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Však to se přece všechno bere v úvahu! Proč by naopak vakcinace proti covidu měla tvořit výjimku?
    16.12.2021 11:43 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jakoze ti jiz naplanovou operaci zrusi kvuli neockovani se proti chripce? :D
    16.12.2021 11:46 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    V době chřipkové epidemie při vysokém riziku nákazy v nemocnici je to dost možné.
    16.12.2021 11:48 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Mas na to zdroj?
    16.12.2021 11:49 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    I kdyby, bude se to tykat ohrozenych (gerontu), a ne celkove dle ockovani, jelikoz kolik lidi je ockovano proti chripce? Vis to? :D
    xvasek avatar 16.12.2021 12:45 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Musíš připustit možnost, že by se mohlo stát, že opatření proti dvěma různým nemocem by nemusela být stejná. :-)
    16.12.2021 20:14 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Známá dostala během rekonvalescence po středně náročné operaci chřipku v nemocnici. Málem to nepřežila, protože kombinace oslabeného organizmu a chřipky není žádná sranda. 25 let, zdravá. Covid je nebezpečný sám o sobě, v kombinaci s někým kdo je po operaci a nemá protilátky je to celkem jistý zabiják.

    Celou dobu tu mluvíte o lidech co mají predispozice a už tak špatný zdravotní stav, ale operace toho člověka oslabí úplně stejně.

    Tohle je prostě normální risk assesement ze strany nemocnice.
    16.12.2021 20:16 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To podceňování chřipky mě vždycky pobaví.
    16.12.2021 11:11 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    prognózou, že pacient bude mít šanci pro návrat do aktivního života – bez ohledu na to je-li očkovaný, nebo ne.
    Tu šanci má právě větší očkovaný, proto má přednost.
    16.12.2021 11:16 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jak je relevantni ockovani proti viroze k planovane operaci? Treba kycelni endoproteza? Jak souvisi covid a kycle? Nijak! To je argument na urovni: Lepsi sanci na zotaveni po operaci kycle ma clovek, ktery je na voziku, takze u nej nehrozi, ze spadne ze schodu.
    16.12.2021 11:19 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    nehrozi u nej covidova komplikace, ktera je jinak v nemocnicnim prostredi dosti pravdepodobna
    16.12.2021 11:24 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Toto je ale k samotnemu vykonu uplne irelevantni. Jak to souvisi s kycli? Nijak! V nemocnici muzes chytit spoustu veci a covid je jen dalsi z nich.
    16.12.2021 11:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Souvisí to tak, že vzít očkovaného má větší šanci na úspěchg než neočkovaného. Proto dostane přednost.
    16.12.2021 11:40 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Vzdyt je to blbost.
    16.12.2021 12:02 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    no neni
    16.12.2021 11:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Stejně tak dostane přednost třeba na ECMO, pokud jsou ostatní paranetry stejné.
    16.12.2021 11:40 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Pokud tomu tak je, je to ilegalni. Protoze ve stavu potreby ecmo uz ockovani rozhodne nehraje roli.
    16.12.2021 11:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    samzorejme ze hraje, nedavno jsme nekde cetl rozhovor s lekarem na aro - rikal z vlastni zkusenosti, ze z dechove podpory se mezi zive vraci temer vyhradne pouze ockovani
    16.12.2021 11:44 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Zdroj? Statistika? :-D
    16.12.2021 11:45 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    hledat ti to nebudu, ty jsi v opozici proti lekarum, tak se namahej s argumentaci
    16.12.2021 11:50 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nejsem v opozici proti lekarum. Jsem v opozici proti totalitarskym zmrdum, kteri si mysli, ze ridit celou spolecnost, ekonomiku a stat dle jedne virozy legitimizuje pachana zverstva!
    16.12.2021 11:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    zverstvo je bojkotovat ockovani :)
    16.12.2021 12:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Pleteš si pojmy s dojmy. Odmítat není totéž co bojkotovat. O bojkotu očkování bys mohl hovořit pouze v případě, že by někdo někomu bránil v tom aby se naočkoval. To se však neděje!!!

    Naopak jsou bojkotováni neočkovaní – tím, že jsou aktivně omezovány možnosti jejich kulturního a společenského vyžití a přístup k lékařské péči!
    16.12.2021 12:03 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Pořád málo. Neočkovaným by se vprvé řadě mělo výrazně zvednout zdravotní pojištění. Plus zákaz vycházení.
    16.12.2021 12:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Měl by sis dávat pozor. Když přetáhneš perko v hodinkách, tak obvykle praskne.
    16.12.2021 12:48 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To se těším. Jak budeš reagovat, až ti praskne perko? Zostřenou blogovací kampaní?
    16.12.2021 13:28 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Mně do toho netahej. Ty by sis měl dávat pozor.
    16.12.2021 18:45 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ty nosíš hadry na obličeji, já ne, já jsem očkovaný. A už vůbec to nechci po nikom v okolí.
    Fluttershy, yay! avatar 16.12.2021 20:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To má být vyhrožování?

    Protože to zní jako vyhrožování.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.12.2021 10:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jak typické. Bylo to varování, ne vyhrožování. Varování, že pokud budete takovým způsobem tlačit lidi do kouta, tak se dříve či později najde někdo, komu střelí v kouli. Jenže to, jako obvykle, místo vás odserou lidi, co s tím nemají vůbec nic společného. Jako v té Ostravě, kdy ten magor vystřílel čekárnu ve špitále.
    16.12.2021 12:16 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Apropos. Připomeň si laskavě že to tvoje očkování i testování zdarma platili i neočkovaní.
    16.12.2021 12:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Neočkování jsou zátěží a dotujeme je my, očkovaní.
    17.12.2021 09:07 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Vopichanci nas stali uz bilion a jeste dalsi budou, pevne doufam ze ty budes prvni co chcipne hlady nebo zimou, protoze nebudes mit na to si zatopit. Vystavim si te pak do vytriny za okno, aby se lidi kolem mohli na toho debila chodit koukat, od vopichancu budu vybirat vstupny.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    xvasek avatar 16.12.2021 12:38 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Počkej, jakože chceš argumentovat, že neočkování vlastně ušetří státní finance? To myslíš vážně, že si to myslíš?
    16.12.2021 13:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To si teda piš!

    Jakkoliv se ti to může zdát cynické, faktem je že udržování ztracených případů na plicních pumpách nedává ekonomicky naprosto žádný smysl. Leda že bys chtěl budoucí ekonomiku stavět na počovatelských službách v LDN. Jenže ty nic neprodukují.
    16.12.2021 14:28 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    rika budouci ztraceny pripad :)

    ok, v podstate souhlasim, ale zacal bych tedy se separaci neockovanych do nejakych sanatorii jeste za ziva, aby nenarusovali ekonomiku
    16.12.2021 15:01 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ten je ztracenej uz ted. Padesat uz mu bylo. A jak sam rika, od te doby co ten covid uz v roce 2019 prodelal, tak se zadejchava.
    16.12.2021 16:35 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Meleš z hladu. Naposledy jsem marodil o velikonocích 2016 a co to bylo nikdo neví. Ovšem to, že se od té doby zadýchávám je fakt. Ovšem v situacích, kdy ty bys už nejspíš pošel.
    16.12.2021 17:11 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jako sezení na židli, žraní tlačenky a psaní antivaxerských sraček na internet?
    16.12.2021 17:40 gg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    :DDDD REKT
    xvasek avatar 16.12.2021 11:39 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Samozřejmě že to souvisí. Musí se brát v úvahu celkový zdravotní stav pacienta a možné komplikace, ne jenom té kyčle. Kdyby někomu hrozilo třeba krvácení do mozku, tak mu přece nebudou taky operovat kyčel, i když je na "druhé straně" těla a s mozkem nesouvisí.
    16.12.2021 11:41 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ale zde se nerozhodujes, zda operaci provedes ci neprovedes na zaklade celkoveho stavu pacienta. Zde se jedna o to, ze tem, kteri neabsolvovali injekci bude odmitnuta jiz naplanovana pece a to bez zmeny jejich zdraovtniho stavu!!! Ten rozdil pochopis jiste i ty.
    xvasek avatar 16.12.2021 15:14 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jejich stav se sice nezměnil, ale změnily se okolní podmínky. Je to stejné, jako by třeba nebyla krev. Taky by se neoperovalo, protože by rozumný doktor na sebe nebral riziko, že to bez krve zvládne.

    Hlavně by na sebe braly zbytečně riziko i ty nemocnice - někdo by tam třeba chytil Covid a umřel by a rodina by se s nemocnicí soudila, že se o něj špatně starali.
    17.12.2021 09:03 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Neblabol, krev pro operaci potrebuje, setjne jako tu kudlu, ockovani nikoli.

    Riziko komplikaci je exaktne stejny u okovanyho i neockovanyho, je to dokonce presne naopak. Ostatne vsechny operacni komplikace jsou zpusobeny vyhradne "vysoce odbornym" zasahem idiotu jako jsou tito.

    A nezbyva nez napsat ... vazeni potencielni pacienti, objwdnejte se vsichni jinam, a nechte ty doktory kteri vas odmitaji lecit chcipnout hlady!

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    xvasek avatar 16.12.2021 11:21 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ale vždyť jim jde přesně o to stejné, co tobě - vynakládání prostředků účelně. Prostě chtějí předejít situacím, kdy banální operace cojávím kolene za 10K přejde plynule do léčby Covid pacienta za 1,5M. Tomu přece chceme přecházet všichni, ne?

    (Já neříkám, co je správně, ale tvoje argumenty mi přijdou právěže _pro_ ten systém, kterému chceš odporovat.)
    16.12.2021 11:42 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A co říkáš na počty mrtvých na kovid v Polsku teď, 3 týdny od posledního blogu?
    16.12.2021 11:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Stejný jako u nás, akorát bez všudypřítomné buzerace, šikany, segregace, omezování lidských práv a bez ohledu na to kolik lidí je naočkovaných.
    16.12.2021 12:04 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Už teď je to skoro o 1/4 víc než u nás a to ještě nedosáhli maxima. Ale s buzerací souhlas, hospody by klidně mohli být otevřené normálně, když do nich konečně nemůžou debilové.
    16.12.2021 12:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jo? Tak uveď čísla. Mimochodem, maxima dosáhli. Když se podíváš na aktuální data, která publikuje reuters, tak si můžeš všimnout, že i u nich začala sestupná tendence. A to jak v počtu úmrtí, tak v denních počtech nakažených.

    A pokud jde o ty debily – neboj. Ti si do nich cestu našli i teď.
    16.12.2021 12:53 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Koukám na reuters data a ČR kolem 100, Polsko přes 500 (průměr je nižší, ale evidentně maj problém v reportování, když jsou tak velké rozdíly mezi dny). Polsko je zhruba 3.5x větší. Začala jim sestupná tendence u nakažených, ale u mrtvých ještě zdaleka ne.
    A pokud jde o ty debily – neboj. Ti si do nich cestu našli i teď.
    To mi nevadí, hlavně to teď spoustu z nich vyléčilo a stojí fronty na vakcíny.
    16.12.2021 13:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To jakým způsobem se označují kovidové oběti není moc relevantní. Lékařská péče v Polsku není nic moc a oproti ČR byla jejich úmrtnost vždy o chlup větší. Ostatně je to vidět i z toho grafu kde jsem porovnával úmrtnost ČR versus PL.

    Ale neodpustím si drobnou poznámku ke čtení toho grafu. Tobě fakt nepřipadá divné, že v případě Polska automaticky čumíš na rysku kde je uvedeno 500, zatím co pro ČR se chytáš průměrné úmrtnosti?

    To, že je Polsko 3,5x větší je irelevantní. Většina obyvatelstva je ve 39 velkých městských aglomeracích. Naše pidirepublika jich má jen 6. Rozhodující je počet obyvatel. A tam hovoří čísla jasně. Pokud spočítáš úmrtnost per milion obyvatel, zjistíš že v Polsku je ta úmrtnost aktuálně zhruba stejná jako u nás.
    16.12.2021 14:00 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Protože denní odchylka od průměru v ČR je v řádu jednotek procent a v Polsku klidně i 80% (např. 15.12. mají 669 mrtvých a 12.12. jen 65).
    Lékařská péče v Polsku není nic moc a oproti ČR byla jejich úmrtnost vždy o chlup větší.
    Jenže ochlup větší i přes podstatně nižší protestovanost.
    To, že je Polsko 3,5x větší je irelevantní.
    3,5x větší je na počet obyvatel :-D
    16.12.2021 14:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Každá země má jiný způsob hlášení, pokud sis toho dosud nevšiml. Např. ono zmíněné Švédsko oznamuje případy jenom v pracovní dny. Proto se z toho taky dělá ta křivka, která pracuje se sedmidenním průměrem.

    Podle ní se pohybuje aktuálně v polsku úmrtnost někde kolem 400. U nás 100. Při hrubém přepočtu jsme cca na tom cca o 50 osob “lépe”. Což při celkových počtech úmrtí nehraje absolutně žádnou roli. Klíčová budou nakonec tvrdá data. A nakažených mají poláci mnohem méně než my, je tudíž velmi pravděpodobné, že ty naše “nižší” počty budou delší dobu plus mínus stejné, zatím co u nich už bude po všem.
    16.12.2021 14:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Příloha:
    Tak podívej kašpárku. Dnes poláci vyplivli aktuální data úmrtnosti až po 49. týden (do neděle 12.12.2021), takže se můžeš podívat jak to vypadá na tom grafu. Bohužel naši partyzáni si s uvolněním dat počkají asi až na únor.

    Pokud se dobře podíváš, tak tvému bystrozraku nepochybně neunikne, že u nich úmrtnost vrcholila 47. týden. Takže i když vykazují aktuálně vyšší úmrtnost na covid, tvrdá čísla ukazují co do úmrtnosti sestupnou tendenci. Jsem opravdu zvědav, jak to bude vypadat v porovnání s ČR.
    16.12.2021 15:29 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    tvrdá čísla
    Nebylo mi ještě 15 takže upozorňuju, že tě nejspíš ve vězení naočkují násilím.
    17.12.2021 10:44 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Pokud ti skutečně není ani 15, tak je mi tě velice líto. Tak mladý a už blbý.
    17.12.2021 12:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nejhorší je zůstat blbý a zároveň být nad hrobem, jako Kapica.
    17.12.2021 13:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Zůstat blbý až do hrobu, to se může stát jen tobě. Mně ne, protože kdybych byl blbý, nebyl bych kde jsem a co času, kdy budu nad hrobem mi ještě nějaký ten rok chybí.
    17.12.2021 14:00 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    no, bez toho ockovani to mohou byt tydny :)

    nevim, kde jsi, ale kazdopadne ti to prostredi nesvedeci, uz deset let tu nepretrzite fnukas :)
    17.12.2021 14:19 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Měl bys jít do sebe. Tys za tu dobu nepřišel ani na to, jak se tu zaregistrovat.
    17.12.2021 14:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Proč bych to dělal? Abych mohl používat falešnou identitu jako ty?
    17.12.2021 14:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Bože můj! 8-D Ty jsi ale hloupý...
    17.12.2021 14:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    rika antivaxerska trubka :)
    17.12.2021 16:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    nebyl bych kde jsem
    Wut? IT lopata se SŠ přisátá na státním cecku je podle tebe nějaký úspěch?
    17.12.2021 16:45 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    nebud zlej, vystudoval vakcinologii na vysoke skole zivota
    17.12.2021 16:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Úspěch je, že se nemuseli spokojit s idiotem jako jsi ty.
    17.12.2021 16:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Zkus lepší comeback, tohle je dost vyčpělý, jako ty.
    17.12.2021 17:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Furt lepší, než páchnout jako ty.
    17.12.2021 17:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tady je jasně vidět vztah mezi inteligencí a kreativitiou. Na to že si v diskuzích máš - jak tvrdíš - vylévat nahromaděnou žluč, ti ani ty urážky vůbec nejdou.
    17.12.2021 17:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Však ony to taky žádné urážky nejsou. Pouze strohá konstatování.
    17.12.2021 17:20 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    🥱 🥱 🥱
    16.12.2021 11:42 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ockovani je dobrovolne woe, akorat bez nej nemuzete do prace, nemuzete nikam a ted vam odmitneme zdravotni peci, i kdyz platite zdravotni dan! Ale je to dobrovolny! :-D
    16.12.2021 11:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    je to dobrovolny, ale na tvou vlastni zodpovednost a nasledky

    lekari vedi, ze neockovat se je totalni hovadina
    16.12.2021 11:52 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jasne. Dobrovolny, akorat bez toho nemuzes efektivne zit.
    lekari vedi, ze neockovat se je totalni hovadina
    Za prve ockovani chrani jen toho, kdo je ockovan. Za druhe svoboda rozhodovat si o svem tele je dana legislativou a ratifikovanymi umluvami. Za treti jaky smysl ma ockovani u lidi do treba 50 let, kteri nemoc prodelaji jako rymu a kasel?

    Za dalsi co mi ma byt do nazoru nejakeho dokturka ze statniho zdravotnictvi? :-D
    16.12.2021 11:58 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jasne. Dobrovolny, akorat bez toho nemuzes efektivne zit.
    No a co? Mit ridicak je taky dobrovolny. Vystudovat take. Naucit se chodit na zachod je taky dobrovolny.
    Za prve ockovani chrani jen toho, kdo je ockovan.
    Za prve nejen, ale o to tu nejde. Zvysuje sanci na uspesnbou operaci. Proto dostane prednost.
    Za treti jaky smysl ma ockovani u lidi do treba 50 let, kteri nemoc prodelaji jako rymu a kasel?
    Spousta lidi do 50 let ma ruzne komplikace. Rozdil mezxi ockovanym a neockovanym je na prubehu nemoci videt i u tricatniku (vetsinove bezpriznakovi vs dva tydny blbe v posteli). A u lezaka v nemocnici je ta sance na kompliukace mnohem vetsi.
    Za dalsi co mi ma byt do nazoru nejakeho dokturka ze statniho zdravotnictvi?
    nic, krom toho, ze muze rozhodovat o tve smrti ci zivote
    16.12.2021 12:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Za prve nejen, ale o to tu nejde. Zvysuje sanci na uspesnbou operaci. Proto dostane prednost.
    Jo? Takže očkování, které může v určitých případech způsobit zvýšenou srážlivost krve podle tebe zvyšuje šanci na úspěšnou operaci?

    Podle mě s operací nemá vůbec nic společného, protože zvyšuje leda tak šanci, že operovaný pobyt ve špitále zamořeném kovidovými pacienty přežije, pokud ho nakazí nějaký agilní očkovaný dobrovolník z první linie. Ovšem k tomu by ve slušném špitále nikdy nemělo dojít.
    16.12.2021 12:09 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    především virus může způsobit zvýšenou srážlivost, a stovky dalších komplikací

    očkování RIZIKA SNIŽUJE
    16.12.2021 12:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Pokud si myslíš, že sis pro sebe snížil pravděpodobnost, že na kovid skapeš, tak fajn, já ti to neberu. Ale nevnucuj svoje iluze druhým, pokud o ně nestojí!
    16.12.2021 12:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Já jsem irelevantní, podstatný je názor lékařů. Kvůli nim si blog napsal.

    Jen jsem se ti snažil vysvětlit, proč tak činí.
    pushkin avatar 16.12.2021 12:33 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    16.12.2021 13:02 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Pokud si myslíš, že očkování je irelevantní při prioritizaci lidí na operace, tak fajn, já ti to neberu. Ale nevnucuj svoje iluze druhým, pokud o ně nestojí!
    16.12.2021 13:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tak se pak nediv, až tě někdo jen tak překročí, až tě potká nehoda někde na ulici.
    16.12.2021 17:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    No od antivaxerske chatry by to ani neprekvapilo.
    16.12.2021 13:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A uvědom si, že ty operace se týkají nejenom lidí co potřebují vyměnit klouby, ale i lidí s karcinomy, co kvůli kreténům co mají strach z jednoho blbého viru skapou, protože se dostanou pod kudlu pozdě, nebo vůbec. Lidi které by sobecké svině jako ty nechaly chcípnout. Je všeobecně známo, že pravděpodobnost přežití při rakovinovém onemocnění je tím vyšší, čím dřív se začne problém řešit.

    Jejich situace už tak není jednoduchá a ty ji chceš ještě komplikovat, tím aby do sebe pumpovali pofiderní vakcíny, co prošly zrychleným schvalovacím řízením, které nebyly řádně odzkoušeny a nemají žádnou historii co by mapovala případné vedlejší účinky a interakci s jinými medikamenty?!
    16.12.2021 14:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    tyhle lidi maji na svedomi predevsim neockovani

    zvlaste pak takovi jako ty, co neockovani neustale propaguji a siri fud a nesmysly
    16.12.2021 14:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    ..žádnou historii co by mapovala případné vedlejší účinky a interakci s jinými medikamenty?!
    O moznych vedlejsich ucincich vedeli uz pred schvalenim. Leaknuto z interni prezentace:
    FDA-slide-16-768x449.png
    16.12.2021 14:32 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jejich situace už tak není jednoduchá a ty ji chceš ještě komplikovat, tím aby do sebe pumpovali pofiderní vakcíny, co prošly zrychleným schvalovacím řízením, které nebyly řádně odzkoušeny a nemají žádnou historii co by mapovala případné vedlejší účinky a interakci s jinými medikamenty?!
    Pořád lepší než aby pak umřeli na kovid, když ho nejspíš chytnou na pooperačním díky neočkovaným zdravým absolventům vysoké školy života.
    16.12.2021 14:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To těžko, protože s těma se ve špitále nepotkáš.
    16.12.2021 14:44 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    cože?
    16.12.2021 14:44 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Že už by vymřeli? To se mi teda nezdá.
    17.12.2021 10:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Přečti si někdy zprávy ty blbče. Tahle je už z 12. května 2021.
    17.12.2021 10:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    nic zajimaveho ani nic co by podporovalo tve tvrzeni se tam nepise
    17.12.2021 11:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    17.12.2021 13:53 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Typický antivaxer nad hrobem. Jak místo argumentů jenom brekot a urážky.
    17.12.2021 14:21 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nekvič šupáku. Sám si za to můžeš.
    16.12.2021 15:13 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tak je to tady, kapustovi kompletně přeplo.
    16.12.2021 14:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Představ si, že farmakologie a biochemie jsou vědy, ne tupé hokus pokus pavědy. Tzn. vedlejší účinky a jejich rizika lze do velké míry předpovídat.
    pushkin avatar 16.12.2021 11:53 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Je to obyčejná demagogie už kvůli tomu, že očkovaný může být nakažený a může na COVID také zemřít.

    Já myslím, že je jen otázka času, než dorazí první žaloba.
    16.12.2021 11:58 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    +1

    Kdyby alespon tedy stat umoznil opt-out.
    16.12.2021 12:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Opt out je samozrejme mozny. Muzes se zrici lekarske pece pripadne si platit soukrome lekare mimo pojisteni.
    16.12.2021 12:49 ehmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A jak se to dela?
    16.12.2021 12:53 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Co jak se dělá? Prostě nejdeš do nemocnice mající smlouvus pojišťovnou a místo toho seléčíš doma ivermectinem/jdeš ke zvěrolékaři/léčiteli/nebo na soukromou kliniku, kde se platí cash.
    16.12.2021 13:46 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A jak udelas opt-out ze zdravotniho pojisteni, kdyz jej stat proste vynucuje? :-D
    16.12.2021 14:18 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    zadne zdravotni pojisteni stat nevynucuje, je to zdravotni dan

    tu platit musis

    ja ti take platim silnice, prestoze je nevyuzivam
    16.12.2021 14:21 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A my neočkovaní je snad neplatíme? Možná i větším dílem než ty. A to píšu jako člověk co využívá auta maximálně jako spolujezdec.
    16.12.2021 14:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    platite, takze by te nemelo udiovovat, ze platis i zdravotni
    17.12.2021 15:13 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A to píšu jako člověk co využívá auta maximálně jako spolujezdec.
    A to u nás dostane řidičák i kdejaký blbec. Je vidět, že antivaxeři jsou opravdové dno naší společnosti.
    17.12.2021 08:57 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jiste ty debile, to zradlo a dalsi bordel do toho kramu kde si to kupujes se teleportujou ... a ten bordel co generujes se na smetak prenasi sublimaci.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    17.12.2021 10:10 fish
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Blbější příklad než silnice jsi zvolit nemohl. Rozpočet Ministerstva Dopravy obstarávající nejen silnice je nižší, než výběr ze spotřební daně za paliva. A k tomu jsou ještě další příjmy související s dopravní infrastrukturou např. silniční daň, mýto, pokuty,... Nejezdíš MHD? Nenakupuješ? Mezi místy se teleportuješ? Ať už přímo nebo nepřímo tu silnici využíváš. I ta záchranka tě poveze po silnici.

    Stát tomu říká zdravotní pojištění. Můžeme se bavit o tom, že to je blbě nastaveno, ale to je asi tak vše. Pořád je to něco, co musíš platit(pod hrozbou násilí), a dostáváš za to pojistné plnění ve formě zdravotní péče.
    17.12.2021 10:17 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    a ten clovek, co nechce prispivat na zdravotnictvi, nejezdi mhd a nenakupuje? Protoze tam sedi ridic ci prodavac, co to zdravotnictvi vyuziva - uplne stejny argument

    jinak skutecne moc nenakupuju (jidlo mam vlastni/od sousedu) a chodim obvykle pesky
    Jendа avatar 17.12.2021 18:06 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Rozpočet Ministerstva Dopravy obstarávající nejen silnice
    Protože silnice se staví a udržují jen z rozpočtu MD, to dá přece rozum.
    16.12.2021 11:59 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Opet ten nepochopitelny koncept pravdepodobnosti.
    pushkin avatar 16.12.2021 12:33 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nepochopitelný? Stejnou logikou bychom mohli vylučovat všechny, u nichž je zvýšená pravděpodobnost komplikací - lidi s cukrovkou, po rakovině, s nadváhou, kuřáky... Až bychom nakonec měli péči pouze pro absolutně zdravé jedince, kterých je vcelku tak 20 % populace. Takhle by se ti to líbilo?
    16.12.2021 12:37 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tak zrovna o lidech, kterým byla operace odložena kvůli nadváze, jsem slyšel nejednou.
    16.12.2021 12:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    u tech kloubu je to bezne, nejdriv musis zhubnout, pak ma smysl opravovat kloub
    16.12.2021 13:29 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    I debil pochopi, ze ty ukony nyni podminene ockovanim byly jiz naplanovany!!!
    16.12.2021 14:16 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    jenom debil nepochopi, ze se pri zmene situace meni plany
    16.12.2021 14:10 /dev/ka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    viz. Dedek pupkaty z Nemocnice na kraji mesta :-D
    16.12.2021 12:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    ona existuje vakcina proti cukrovce?

    a ano samozrejme, pokud se dokjtor rozhoduje, zda zachranovat cloveka jinak zdraveho nebo s tezkou cukrovkou, je volba vetsinou jasna

    kdykoliov je potreba volit, a v medicine se to stava casto, treba pri hromadnych havariich, vzdy je dana púrednost pacientovi s lepsi perspektivou
    16.12.2021 12:46 ehmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    S tim asi nic nenadelas. Clenstvi v NSDAP nebo v KSC bylo taky dobrovolne a vyhodne, zatimco neclenstvi komplikovalo zivot a nikde se nad tim v dane dobe nepozastavoval. Norimberske rasove zakony platily necelych 10 let, vedouci uloha strany byla v ustave snad 30 let. Jestli ja jsem pro ockovany antivaxer, tak oni jsou pro me soukmenovci a soudruzi.
    16.12.2021 14:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Papers, Please..
    Gesundheitspass
    Fluttershy, yay! avatar 16.12.2021 20:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Zdravotní pasy se používaly např. kvůli epidemiím cholery v 19. století.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    16.12.2021 12:36 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Takže teď jsi chytřejší než doktoři, kteří vyhodnotili operace pro neočkované jako aktuálně příliš rizikové? Tam, kde ty vidíš buzeraci, tam je obava, aby pacient po operaci nemusel ještě bojovat s covidem. Kdyby ses takle navážel třeba do hospody, dávalo by to aspoň nějaký smysl - hospodskému může být jedno jestli host onemocní, doktorovi to jedno není a být nesmí.

    Nebo zas jde o to, že považuješ covid za neškodný a očkování proti němu za formu celosvětové nadvlády?
    16.12.2021 13:28 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Takže teď jsi chytřejší než doktoři, kteří vyhodnotili operace pro neočkované jako aktuálně příliš rizikové?
    Zde ale nejde o to, co rika a nerika nejaky dokturek. Tady jde o to, jak se stat a jim financovane instituce chovaji k obcanum, kteri jsou nuceni platit zdravotni dan a ostatni dane! To, ze stat temto lidem efektivne narizuje ockovani a nyni i odpira naplanovanou zdravotni peci, je neprijatelne! Stat ani neumozni opt-out z tohoto socialistickeho systemu (neplatit zdravotni dan).
    16.12.2021 14:07 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Když mi doktor řekne, že zákrok je pro mě rizikový, tak budu věřit. Ty, ne? Nebo obecně zpochybňuješ to, co ti doktoři říkají?
    16.12.2021 14:21 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Neumis cist? Jiste, at reknou rizika, to je spravne. Kazda operace, vykon, i zivot sam nese riziko. Ale zrusit nekomu planovanou operaci kvuli tomu, protoze je to podle nekoho pro nej lepsi kvuli tomu, ze mozna chytne nejakou nemoc??? To je opravdu prekombinovane, uchylne a bohuzel konzistentni se statni ostrakizaci neopichanych.
    16.12.2021 14:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    nejde o riziko pro toho neockovaneho blba

    jde o to, ze pokud muze lekar pomoci jen jednomu ze dvou, ma primo úpovinnost zvolit toho, u ktereho ma pomoc vetsi snaci na uspech
    16.12.2021 14:37 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Je to protiustavni. Lekar nema co kadrovat pacienty. :-D
    16.12.2021 14:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Samozřejmě, že má. Je to jeho základní povinnost. U lékařů, kteří se dostávají do situace, kde si musí vybírat často (dopravní nehody, válečná medicína, katastrofy atd) je to denní chleba.
    16.12.2021 14:33 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Takže odpovědi jsou: Ne. Ano.
    16.12.2021 13:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Zamysli se pořádně nad tím co jsem napsal.
    16.12.2021 14:15 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jo, to jsem udělal a vidím hysterickou reakci na to, že doktoři nechtějí dělat zákroky, které považují za rizikové. Ale protože to riziko je covid, a to riziko je sníženo očkováním proti němu, tak zas vidíš rudě a nepřemýšlíš o tom. Takže jedním z možných vysvětlení je, že covid považuješ za neškodný a očkování proti němu za formu celosvětové nadvlády.

    16.12.2021 14:18 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ne. Klíčoví je jiné sdělení. A to, že se na očkování a údržbu kovidových pacientů vyhazují miliony, které pak chybí jinde.
    16.12.2021 14:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    klicove je, ze za to muzou lidi jako jsi ty

    normalne bych je to nechal zaplatit formou likvidacnich pokud nebo zabavenim majetku
    16.12.2021 14:36 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tak se zkus vyžvejknout za co podle tebe lidé jako já můžou. Za to že nenakazili sebe ani nikoho jiného? Za to, že umožnili aby se mohli naočkovat ti co chtěli? Za to že po celou dobu chodili do práce, zatím co ty ses válel někde na HO?
    16.12.2021 14:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Za to že nenakazili sebe ani nikoho jiného?
    jak to víš?

    Za to, že umožnili aby se mohli naočkovat ti co chtěli?
    oh děkuji za laskavé svolení

    Za to že po celou dobu chodili do práce, zatím co ty ses válel někde na HO?
    cože?

    za co můžou? za nepříznivý průběh epidemie a ekonomiku likvidující opatření, která se dělají primárně kvůli nim
    17.12.2021 10:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    za co můžou? za nepříznivý průběh epidemie a ekonomiku likvidující opatření, která se dělají primárně kvůli nim

    To ti nažblekotal ten kokot Vojtěch, který se snaží – jako obvykle – svalit vinu na jiné. Ve skutečnosti je pravým viníkem celá Babišova vláda. Její chaotická a nesmyslná opatření. O tom, co bylo příčinou současné vlny nemůže být pochyb – pravidla karantény, které se vztahovala jen na neočkované. Upozorňoval jsem na to v době kdy se té současné vlně ještě dalo zabránit, ale ten idiot Vojtěch je regulérní vrah!!! A ty, tím že ty jeho lži přebíráš a dál troubíš do světa, máš ty mrtvé na svědomí taky, šmejde!

    17.12.2021 10:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    vojtech? ten panak co vubec nevi o cem mluvi? jen idiot jako ty muze cerpat informace z tehle zdroju

    muzes mi vysvetli, aniz bys papouskoval nejake politiky, k cemu by mela byt karantena ockovanych?
    17.12.2021 10:55 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Koho a jak zavraždil? (já ho nehájím)
    17.12.2021 11:10 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tím, jak jeho ministerstvo nastavilo pravidla karantény, zapříčinil, že nakažení neočkovaní dál, bez omezení distribuovali nákazu mezi očkované i neočkované, co následně končili ve špitálech, a podle toho co se oficiálně uvádí, tam z nich minimálně 1 až 2 tisíce zemřelo.
    17.12.2021 13:56 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Protože strategie celé evropy je, že když se naočkujeme, tak ať se ta nemoc klidně dál šíří. Jenže nám to kazí lidi jako ty, co si myslí, že se kovidu jde dlouhodobě vyhnout nebo dokonce šíření úplně zastavit.
    17.12.2021 14:24 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ty seš, alespoň podle toho co píšeš, ještě mladej a blbej, takže ti asi nikdo doposud neřekl, že stejnou strategii měli komouši. Ti také slibovali ráj na zemi, protože si mysleli, že jsou všichni kromě nich tupí a naivní.
    17.12.2021 14:25 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tupý a naivní, to je definice antivaxera, ne?
    17.12.2021 14:40 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nějak se ti to plete. Propagátoři očkování jsou přece fašisti, co označují neočkované žlutou hvězdou.
    17.12.2021 15:12 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Kdybys nebyl blbý a nejdřív přečetl moje blogy, tak bys věděl že je to jedna verbež, která se od sebe zas tak moc neliší.
    17.12.2021 15:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A proc tu tedy neustale papouskujes fasisticko-bolsevicke antivaxerske hoaxy z Ruska?
    17.12.2021 15:49 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tak prosím pošli odkaz. Snad se tam něčemu přiučím.
    17.12.2021 16:44 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tady. Ovšem nejdřív si nastuduj jak se používá vyhledávání.
    17.12.2021 18:52 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Přečetl jsem si nápovědu a vyhledal jsem slovo nvidia, ale nic k tématu se neobjevilo.
    17.12.2021 17:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A přiučit by ses skutečně mohl. Já se přiučil u Fialy. Dnes byl jmenován premiérem, ale před 20 lety mne učil politologii.
    17.12.2021 18:45 Vakcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Takže politruk? Nedivím se, že si po revoluci přešel do IT, dneska už vám pšenka nekvete.
    17.12.2021 19:16 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Vrať se do první třídy troubo, aby tě doučili sčítání a odčítání. A pak zjebej svého otce za to, že byl líný si natáhnout prezervativ.
    17.12.2021 14:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Kapico vzdej to. Zajdi si na očkování, omluv se a zapoj se zpět do společnosti.
    17.12.2021 15:16 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Běž si onanovat nad tím jak Žito volá po očkování. Že jste mu to ale nandali, co?
    16.12.2021 14:34 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Aha, no to taky asi bude jeden z důvodů proč se tolik propaguje očkování proti covidu.
    16.12.2021 15:17 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    I zde v teto diskusi vidime, jak je spolecnost polarizovana. Jedni jsou rozumni, hajici pravo a svobodu, apelujici na individualni zodpovednost a nechteji znicit ekonomiku.

    Druzi se boji, chteji druhym narizovat, omezovat svobodu, likvidovat ekonomiku.

    Pojdte se na to uz vykaslat. Uvedomme si, ze to vlada narizuje a stat to vymaha... Stat vyjebava s obema skupinami - jednu likviduje a ostrakizuje, druhe lze.
    16.12.2021 15:19 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Stát mi nelže. Možná proto, že ho neposlouchám.

    Individuální zopdovědnost - souhlas. Prvním krokem individuální zodpovědnosti by mělo být individuální očkování.
    16.12.2021 15:25 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ale to je prece kazdeho svoboda. Kdo jsme my, abychom druhemu urcovali, co ma delat se svym telem.
    16.12.2021 16:39 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ty jsi ale vypečená guma. Však ono tě to jednou přejde.
    16.12.2021 16:59 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    guma? to jsi preci ty
    17.12.2021 10:19 langšádlo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    "Druzi se boji, chteji druhym narizovat..." No já tady žádné druhé nevidím, jen jednoho placeného blbečka s podtržítkama.
    16.12.2021 18:04 ratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    S lékařskou etikou to jde někam. Asi prachy jsou přednější. A další lež, že vakcíny chrání před těžkým průběhem nemoci. Data jsou z webu MZČR . Ukazují jednu zajímavost. Pokud se nakazí očkovaný člověk, má vyšší pravděpodobnost, že zemře nebo skončí v nemocnici nebo na JIP. Takže vakcína nechrání před těžkým průběhem , spíše naopak. Data jsem vzal od 17.10.2021 do včerejška.

    Počet nakažených(PN) : 657112 Počet nakažených očkovaných(PNO) : 228985 Počet nakažených neočkovaných(PNN) : 428127 Počet úmrtí (PU) : 4211 Počet úmrtí očkovaných (PUO): 1863 Počet úmrtí neočkovaných (PNN) : 2348 Počet příjmu na JIP (PJ) : 4378 Počet příjmu na JIP očkovaných (PJO): 1560 Počet příjmu na JIP neočkovaných (PJN) : 2818 Počet hospitalizovaných (PH): 26661 Počet hospitalizovaných očkovaných (PHO): 11879 Počet hospitalizovaných neočkovaných (PHN) : 14782

    A teď spočítáme pravděpodobnosti v % pro nakažené , že skončí na :

    očkováni úmrtí = PUO / PNO = 1863 / 228985 = 0.81 neočkováni úmrtí = PUN / PNN = 2348 / 428127 = 0.55

    očkováni na JIP = PJO / PNO = 1560 / 228985 = 0.68 neočkováni na JIP = PJN / PNN = 2818 / 428127 = 0.66

    očkováni hospitalizace = PHO / PNO = 11879 / 228985 = 5.19 neočkováni hospitalizace = PHN / PNN = 14782 / 428127 = 3

    16.12.2021 18:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nic takového z těch dat nevyplývá.

    Neočkovaní jsou mnohem častěji testovaní, většina nakažených očkovaných je neodhalitelných.

    Na JIP má přednost očkovaný před neočkovaným, neočkovaný často dostane jen paliativní péči.

    Interpretace dat vyžaduje víc, než jen umět vydělit dvě čísla.
    16.12.2021 18:34 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    A hlavne, ockovanych je vice v rizikovych skupinach.
    16.12.2021 20:42 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nejsem v tomhle žádný expert, takže se možná pletu, ale nemůže to taky být tím, že člověk, u kterého nezafunguje očkování, má pravděpodobně nějak v nepořádku imunitní systém, a tudíž u něj těžký průběh nemoci není nijak překvapivý?
    17.12.2021 09:36 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    to je urcite pravda, ale nebudou na tom hur, nez kdyby se neockovali, tak by to nemelo otacet statistiku
    17.12.2021 09:56 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Díky za potvrzení (teda předpokládám, že seš to _, co těmhle věcem rozumí :) ). Nečekal bych, že na tom budou hůř kvůli očkování, jen by to vysvětlovalo, že když už se nakazí, tak se dá čekat těžší průběh.
    16.12.2021 19:04 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ty jsi studoval statistiku u Kapici, viď?
    16.12.2021 20:37 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jak ses dostal do Kladenske nemocnice, zkousel si bezpecnost site proti ransomwaru?
    17.12.2021 01:19 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Bylo by dobre sem dat cele sdeleni:
    Vzhledem k nepříznivému vývoji epidemiologické situace v Klaudiánově nemocnici, zejména v souvislosti s šířením nové mutace viru covid-19 – tzv. Omicronu, rozhodlo vedení nemocnice o omezení poskytované péče pro neočkované pacienty. Omezení se týká pouhého odkladu plánovaných operačních výkonů u některých neočkovaných pacientů. Důvodem tohoto rozhodnutí je především ochrana samotných pacientů, kdy zejména starší lidi můžou být ohroženi v průběhu a zejména v pooperačním období, kdy je jejich organizmus vystaven mimořádné zátěži v souvislosti s vlastním operačním výkonem, nákazou onemocněním covid-19 s různými závažnými komplikacemi. Dalším důvodem tohoto omezení je snaha o ochranu ostatních pacientů, ležících v nemocnici i ochrana personálu nemocnice, zejména zdravotnických pracovníků, s cílem udržet provoz nemocnice tak, aby tato byla schopná poskytovat zdravotní péči všem pacientů bez omezení s dostatečným personálním obsazení. Omezení týkající se odkladu operací některých neočkovaných pacientů je dočasné, neznamená odmítnutí péče, znamená pouze odklad v důsledku nepříznivého vývoje epidemiologické situace.

    Rozhodne-li se pacient podstoupit invazivní chirurgický zdravotní výkon, je pro jeho úspěšnost zásadní i celková kondice, jakož i náchylnost ke konkrétním onemocněním v pooperačním období. Součástí správně nastaveného individuálního léčebného postupu v případě operací je očkování proti onemocnění COVID-19. Z dostupných vědeckých studií lze jednoznačně dovodit, že pouze takové očkování sníží riziko těžkého průběhu onemocnění COVID-19 a riziko nákazy tímto onemocněním. Komplikace spojené s průběhem onemocnění COVID-19 mohou významným způsobem problematizovat pooperační stav pacienta, který je oslabený nemocí COVID-19 a podstoupeným chirurgickým výkonem, a to až do stavu, který vyžaduje různě dlouhý pobyt na odděleních JIP či ARO s potřebou napojení na umělou plicní ventilaci či dokonce mimotělní oběh. Z těchto důvodů naše nemocnice důrazně doporučuje očkování proti nemoci COVID-19 před každým invazivním chirurgickým výkonem.

    Pokud pacient očkování odmítá, nabízí se pouze dvě varianty možného postupu, vzhledem ke skutečnosti, že vakcinace pacienta před výkonem, je součástí odborně správného postupu. Buď je možné výkon odložit do doby pro pacienta epidemiologicky příznivější nebo je možné, aby pacient vyjádřil kvalifikovaný nesouhlas s očkováním (negativní revers) a výkon podstoupil i za přítomnosti rizik, která jsou s absencí vakcinace spojená. Uvedený postup v plném rozsahu odpovídá závěrům a doporučením obsaženým v mezioborovém stanovisku šesti významných odborných společností, které jsou neoddiskutovatelně nejvyšší možnou odbornou autoritou: České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP, České vakcinologické společnosti ČLS JEP, České chirurgické společnosti ČLS JEP, Společnosti pro epidemiologii a mikrobiologii ČLS JEP, České urologické společnosti ČLS JEP, České pneumologické a ftizeologické společnosti ČLS JEP (viz https://www.csarim.cz/getmedia/b37088fb-caad-4350-8754-05ac93223f88/2021_PP_24_CSARIM_CVS_SEM_CChS_CUS_CPFS_ockovani_pred_major_surgery_verze_final_301121.pdf.aspx). Pro úplnost je nutné uvést, že tato opatření se týkají pouze plánované péče v době mimořádného zatížení epidemií onemocnění COVID-19, která je dočasná a nikoli péče neodkladné, kterou poskytujeme v souladu se zákonem v každém případě každému, kdo ji potřebuje.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    17.12.2021 08:44 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jinak receno, dotycnym by bylo treba nakopat kule riti do krku ...

    Reverz ti tozi nechaji podepsat vzdy, podepisujes ho i pri tom "naprosto bezpecnym" ockovani. Pokud si to nekdy cet, jako ze zjevne ne, tak tam souhlasis i s tim, ze te zabijou.

    Jinak je to jen dalsi ukazka toho, jak uzasne funguje nase zdravotnicvi, protoze jestli se nekdo nekde covidem nakazi, tak prave pri ockovani nebo nejakym tom odberu na test. A kdyz skonci v nemocnici, tak ho tam tak maximalne svejma odbornejma postupama dorazej.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    17.12.2021 09:12 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    ja myslim, ze bys je, mily brouku pytliku a barone prasile,mel nit ty spravne odborne postupy naucit. na abicku je te skoda!
    17.12.2021 10:16 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Učit lze jenom ty, co se učit chtějí. Opět bych poukázal na Hubbardovy. Silas Hubbard, otec Elberta Hubbarda byl vystudovaný lékař. Měl pravděpodobně léčitelské schopnosti, protože sám měl vůči studovaným lékařům hlubokou nedůvěru a vyhýbal se jim jak mohl. Zemřel roku 1917. Pravděpodobně na španělskou chřipku. Ovšem ve věku 96 let.
    17.12.2021 10:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    léčitelské schopnosti == schopnost z nemocných vytáhnout prachy za nesmyslnou pseudoléčbu

    ale někdy to funguje, placebo efekt je mocný
    17.12.2021 11:45 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    “Dr. Bill Levingston, Celebrated Cancer Specialist”
    https://www.corbettreport.com/meet-william-rockefeller-snake-oil-salesman/
    Fluttershy, yay! avatar 17.12.2021 11:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Co to je za nové podtržítko, které tu setrvale odkazuje přihlouplé konspirační teorie?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.12.2021 14:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    The social experiment in China under. Chairman Mao's leadership is one of the most important and successful in human history. How extensively China opens up and how the world interprets and reacts to the social innovations and life styles she has developed is certain to have a profound impact on the future of many nations.
    https://www.nytimes.com/1973/08/10/archives/from-a-china-traveler.html
    17.12.2021 17:17 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Reverz ti tozi nechaji podepsat vzdy, podepisujes ho i pri tom "naprosto bezpecnym" ockovani. Pokud si to nekdy cet, jako ze zjevne ne, tak tam souhlasis i s tim, ze te zabijou.!

    Při očkování podepisuješ informovaný souhlas, milý kokůtku :)

    Reverz je něco jiného, to je když ti chtějí dodat nějakou péči, ty jsi proti, ovšem podle doktorů se tím odmítnutím sebepoškozuješ/ohrožuješ. Je to o tom, že dospělej člověk holt má svobodnou vůli i skákat z okna, ale doktor má povinnost pečovat o jeho zdraví a mezi těmihle věcmi logicky může vzniknout rozpor, který je asi pravěpodobnější u jistých typů osobností, které bych tady na apíčku čekal :)

    Příklad: jseš v nějakém stavu, kdy podle nich potřebuješ pro jistotu další hospitalizace (třeba po úraze, operaci) a ty chceš z nemocnice domů. Ale doktor ti to nemůže jen tak schválit, protože bys ho pak mohl žalovat, až se ti přitíží, nebo zhebneš. Takže ti dá podepsat negativní revers, kterým se zbavuje odpovědnosti a přebíráš ji ty.

    Informovaný souhlas je naopak u procedury, které ti podle doktora pomůže a potřebuješ ji, ale má možné vedlejší účinky a tak podobně. Například i když máš nádor, který tě ohrožuje na životě a je docela akutně nutné ho vyoperovat, tak stejně budeš podepisovat papír, kde tě seznamují s tím, co všechno taková operace obnáší a co je možné, že se ti může kvůli narkóze, tomu zákroku a možným komplikacím přihodit.

    Jendа avatar 17.12.2021 18:09 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Reverz ti tozi nechaji podepsat vzdy, podepisujes ho i pri tom "naprosto bezpecnym" ockovani. Pokud si to nekdy cet, jako ze zjevne ne, tak tam souhlasis i s tim, ze te zabijou.
    Bylo by někde znění toho co jsem prý při očkování podepsal, že by mi to osvěžilo paměť? Nějak si na to totiž nevzpomínám.
    17.12.2021 08:56 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    No jo, jenže tohle už nepůsobí dostatečně emotivně a hůř se s tím vyvolává hysterie.

    Ještě mě zaujal tenhle rozdíl:
    Omezení se týká pouhého odkladu plánovaných operačních výkonů u některých neočkovaných pacientů.
    To taky ubírá na údernosti, co?
    17.12.2021 10:23 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To bylo celé sdělení. Každý kdo má do prdele díru ví, že doplnit dodatečně obsah webové stránky je triviální. Řekl bych, že nasrali dost lidí na to, aby to dodatečně pozměnili. Ovšem na podstatě blogpostu to nic nemění, protože jde o dlouhodobý problém a otázku, na kterou není snadná odpověď. Kdy léčit? A kdy nechat raději rychle umřít? Pravidla jsou nastavena tak, že lékař nemůže těm lidem usnadnit legálně umírání, i kdyby si to přáli.
    17.12.2021 10:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    samozrejme ze lekar muze usnadnit umirani, je na to cely obor, paliativni medicina
    17.12.2021 10:51 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tak asi najali někoho schopnějšího na PR oddělení.
    Ovšem na podstatě blogpostu to nic nemění
    To máš pravdu, seš hysterka, co se snaží vyvolat paniku.
    Kdy léčit? A kdy nechat raději rychle umřít?
    To máš pravdu, tak proč se snažíš působit dojmem, že v tom máš jasno?
    lékař nemůže těm lidem usnadnit legálně umírání, i kdyby si to přáli.
    Lékaří usnadňují lidem umírání celkem běžně, říká se tomu paliativní péče.

    Proč vlastně tolik brojíš proto očkování, když ti tolik vadí kolik stojí péče o lidi s těžkým covidem?

    To, že ti doktoři tím rozhodnutím dělají přesně to, co po nich chceš (vynakládájí prostředky účelně), ti už vysvětlili jiní. Jen oproti tobě považují covid za hrozbu.
    17.12.2021 11:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To máš pravdu, seš hysterka, co se snaží vyvolat paniku.

    Já? To by ses měl krapet vrátit v čase. Na ty, co přikládali pod kotel narazíš i v této diskuzi, ale zrovna já to nebyl.

    Lékaří usnadňují lidem umírání celkem běžně, říká se tomu paliativní péče.

    No tak tohle bych zrovna usnadněním nenazýval, protože se tím jen prodlužuje agonie a to i na několik let.

    17.12.2021 11:30 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nechce se mi hledat, kdo přikládal pod kotel někdy před rokem, ale teď seš to ty. Za co jiného považovat ty tvoje výkřiky, že je nemorální, když se doktoří snaží postupovat podle svých znalostí a zkušeností?
    17.12.2021 11:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Promiň, ale upozorňuji pouze na vaše amorální chování.
    17.12.2021 11:47 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Co je amoráloního na tom, že chápu, že doktoři nehctějí dělat zbytečně riskatní zákroky?
    17.12.2021 11:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Až se přestanete chovat jako nenávistná a sobecká hovada, ztratím důvod na vás ukazovat prstem.
    17.12.2021 11:49 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ty na mě ukazuješ prstem tím, že kritizuješ doktory za to, že dělají svou práci?
    17.12.2021 12:36 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    rika antivaxer,vtip roku :)
    17.12.2021 13:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ty už bys sis měl taky konečně vyndat ruku z nočníku, jako ten smrkáč výše.
    17.12.2021 14:06 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Rady od někoho, kdo nedokáže ani pochopit funkci vakcíny, nepřijímám. Neustále se tu snažíš všechny přesvědčit, že máš silně podprůměrné IQ, a už se ti to podařilo :)
    17.12.2021 14:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Komu není rady, tomu není pomoci.

    A o mé IQ nemusíš mít péči. Ulice nezametám.
    17.12.2021 14:55 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Když na sobě budeš pracovat, třeba se k tomu zametání jednou dostaneš. Ale musíš se naočkovat.
    17.12.2021 15:08 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Dík. Bez očkování se obejdu, takže to zametání nechám na tobě. Alespoň nebudeš dřepět doma na sociálních dávkách.
    Gréta avatar 17.12.2021 13:44 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika

    bude sranda koukat až naně jako nějakej advokát třeba se slepákem vytáhne §402 trestního zakoníku :D :D

    § 402Apartheid a diskriminace skupiny lidí
    
    (1) Kdo uplatňuje apartheid nebo rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou nebo třídní segregaci nebo jinou podobnou diskriminaci skupiny lidí, bude potrestán odnětím svobody na pět až dvanáct let.
    (2) Odnětím svobody na deset až dvacet let nebo výjimečným trestem bude pachatel potrestán,
    
    a) uvrhne-li činem uvedeným v odstavci 1 takovou skupinu lidí do těžkých životních podmínek, nebo
    
    b) vystaví-li takovým činem takovou skupinu lidí nelidskému nebo ponižujícímu zacházení.
    
    (3) Příprava je trestná.
    
    
    17.12.2021 13:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    antivaxerství je rasa nebo náboženství?
    17.12.2021 15:18 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nálepka oslíku.
    17.12.2021 15:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    no vida, na nalepky se ten paragraf nevztahuje
    17.12.2021 16:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Ale na omezování přístupu k lékařské péči ano oslíku.
    17.12.2021 16:52 Oslík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    No, alspoň v tom citovaném textu nic o lékařské péči není. A kdyby se na to dalo něco napasovat, tak by se hodně těžko dokazovalo, že šlo o segragaci, když jediným záměrem těch doktorů je snížit riziko pooperačních komplikací.
    17.12.2021 17:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Omezení vstupu do restauračních zařízení je také segregace.

    A jsem rád, že jsi se našel.
    17.12.2021 17:08 Oslík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To už k tomu má trochu blíž, ale pořád dost daleko. Až no to, že princip, podle kterého se to určuje, není žádná novinka. Nebo školky taky poženeš před soud?

    Proč myslíš, že jsem se hledal?
    17.12.2021 15:38 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    naboženství
    Petr Tomášek avatar 22.12.2021 17:11 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    neurážej náboženství
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    22.12.2021 18:03 abclinuxu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    urážka jde urazit?
    Bluebear avatar 19.12.2021 17:07 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Se slepákem nebudou nikoho vracet, slepák je medicínská emergence a to spravěj, COVID neCOVID.

    Holt neočkovanej možná vdechne vira, který unikl péči (on je malej, projde kdečím) a zemře S covidem.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    19.12.2021 17:36 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    az na to ze slepak i covid vyzaduje ten samy nedostatkovy zdroj, anesteziology

    takze prave tady bude pri krizi triage
    Heron avatar 17.12.2021 17:42 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Už se mi nechce se do toho zapojovat, ale jaký má smysl házet klacky pod nohy někomu, od koho očekáváte pomoc? Nebo pokud ji neočekáváte, tak vám to může být snad jedno.

    Minulej týden jsem zažil scénu, kterou jsem ještě neviděl. Jedu k nám k domů, úzká cesta, přede mnou dodávka. Ok, tak počkám, nikam nespěchám. Borec s balíkem stojí u zvonků a zvoní, telefonuje, zvoní. Nakonec vyběhne nějaká kráva a seřve ho, co si to jako dovoluje.

    Jako WTF? On jí doveze velkej balík, kterej si (asi) objednala, stojí tam 20minut, má další balíky na rozvoz a ona ho ještě seřve? Za to, že jí přivezl balík? Co je tohle za chování?
    17.12.2021 17:48 cx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    (asi)
    Asi tak, víš úplný prd o té situaci, nevymýšlej si.
    17.12.2021 18:14 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jako WTF? On jí doveze velkej balík, kterej si (asi) objednala, stojí tam 20minut, má další balíky na rozvoz a ona ho ještě seřve? Za to, že jí přivezl balík? Co je tohle za chování?
    Co vis, jak to meli... Mne vcera DPD dovezlo domu balik, i kdyz jsem dal, ze to maji dovezt do jejich pickup pointu (nebo jak se to u nich jmenuje), abych si to tam v klidu mohl vyzvednout a nemusela to resit manzelka, protoze to byl velky balik.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Heron avatar 17.12.2021 18:30 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jasný, i mně ztratili balík, kterej jsem potřeboval. Ale za to fakt nemůže ten borec za volantem. Proč na něj křičet?
    Fluttershy, yay! avatar 17.12.2021 20:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Lidem se dějí různé věci a někdy někomu ujedou nervy. Někteří lidé tomu jdou i naproti… když už používáš označení „kráva“ (ehm), je tu také stereotyp „Karen“. (Nicméně stereotypizace je špatná, áááno?)

    Kurýry obecně vnímám spíš jako oběti systému, ty plánované trasy a zvláště časy bývají šílené, a to se na člověku promítne. Takže např. nadávám spíš sobě, že jsem si nepohlídal volbu dopravce. Jmenovitě InTime je hrůza – doručovali v Česku mnoho balíků PostNL, možná stále doručují, nebo spíš nedoručují: napsat na balík „za plotem je hafan“ a ani nevhodit upozornění do schránky, zatímco sledování zásilek mají rozbité, je skutečně dílem génia.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Heron avatar 17.12.2021 22:59 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Lidem se dějí různé věci a někdy někomu ujedou nervy.
    Tak jistě. Ale musí ti ujet na správném místě. Mi celkem pravidelně ujíždí u vedoucího daného člověka. Vedoucí(ho) ČP už chodím seřvat pravidelně. Ta doručovatelka fakt za nic nemůže.
    Někteří lidé tomu jdou i naproti… když už používáš označení „kráva“ (ehm)
    Jo.
    Kurýry obecně vnímám spíš jako oběti systému, ty plánované trasy a zvláště časy bývají šílené, a to se na člověku promítne.
    JJ, ale to není jejich problém. Mají dodržovat dopravní předpisy. To, že se to nedá stihnout je chyba logistiky. Vůbec nemá dělat tohle. Klidně ať to přiveze pozdě, zkažené a já nevím co. Není to vůbec jeho problém.
    Fluttershy, yay! avatar 17.12.2021 23:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika

    Nevím, jak to aktuálně má ten konkrétní dopravce, ale jestliže je kurýr kontraktor, což často je, do jisté míry to nakonec dopadá na něj.

    To nemá takové přímočaré řešení. Tedy, má. Místo aby Česká pošta propouštěla 10k lidí, mohla by 10k lidí nabrat. (To je otázka vzorů – jako USPS, jednoho z největších organizačních civilizačních výdobytků.)

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.12.2021 02:01 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    (To je otázka vzorů – jako USPS, jednoho z největších organizačních civilizačních výdobytků.)
    Sarkasmus?

    S USPS jsem se pravidelne bavil tim, co jejich postaci dokazou vymyslet. Balik o tloustce pet centimetru nacpany do postovni schranky pres otvor o sirce dva centimetry, balik prilepeny ke schrance pomoci duct-tape, ... ceska posta se ma jeste co ucit.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Fluttershy, yay! avatar 18.12.2021 12:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    To myslím naprosto vážně.

    Také USPS je terčem politických tlaků jako např. 2006 Postal Accountability and Enhancement Act.

    Na druhé straně je ale proslulá mj. doručováním léků nebo také živých kuřat do poslední díry na Středozápadě a jako opora demokracie. (viz např. First Class)
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.12.2021 20:45 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Už se mi nechce se do toho zapojovat, ale jaký má smysl házet klacky pod nohy někomu, od koho očekáváte pomoc?
    Koukáš na to špatně, tihle doktoři nehodlají pomáhat, ale přidali se nátlaku na očkování neotestovanou vakcínou proti rýmičce.
    19.12.2021 17:34 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    jestli vis o nekom, kdo pouziva neotestovanou vakcinu, mel bys to hlasit
    19.12.2021 18:48 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Já o nikom takovém nevím, ale mám pocit, že autor blogu ano :)
    19.12.2021 16:15 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Prezident Miloš Zeman se veřejně vyslovil pro to, aby v Česku bylo zavedené povinné očkování proti onemocnění covid-19.

    Teda, jak ho nemám rád, nesouhlasím s ním politicky ani morálně, tak tady udělal dobrou věc. Třeba zrovna jeho podpora očkování bude řadě těch skeptických lidí bližší než od jiných celebrit.

    Ono taky, asi sám dobře tuší, že v jeho stavu by tu už pravděpodobně nebyl, kdyby se nakazil neočkovanej... Dostal třetí dávku relativně krátce předtím, než se nakazil v těch Lánech, a přečkal to evidentně velmi dobře, ačkoliv je těžce zhuntovanej.
    Bluebear avatar 19.12.2021 17:02 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Nerozumím, co je na tom divného nebo špatného, či dokonce nelogického.

    Lékař uvažuje takto: po nemocnici mi lítají v luftě nízké dávky SARSu, jak tam někdo občas zakašle; ani nejlepší izolace nechytí všechno, nějaký virion sem tam tu plave. Pokud vezmu na operaci neočkovaného, rozkuchám ho a zase složím, bude potom nějakou chvíli ještě trochu nevrlej a pokud v tu chvíli vdechne virion, je po něm. Kromě toho, že je mi to lidsky líto, budu k tomu mít nádavkem ještě papírování, podezření z nesprávné péče a kdesi cosi. Na to se můžu vykašlat (ha, ha). Odložím operaci, až bude po SARSu.

    Přijde mi to jako nejsprávnější možný postup.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    Bluebear avatar 19.12.2021 17:10 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Když nad tím tak ale uvažuju, co má co správný neočkovaný dělat v nemocnici? Tam jsou ilumináti a služebníci medicínských korporací.

    Pravý neočkovaný především neonemocní, protože ho chrání Silná Imunita(tm), má mít v pořádku čakry, pravidelně užívat savo a koňskou mast, a když už se mu něco stane, má jít k vymítači s facebookovým titulem. A pokud přesto zemře, tak neměl dost víry.

    (jo, omlouvám se, jsem teď poněkud cynickej, ale kurwa, já totiž znám pár doktorů a vím, jak strašně se snaží zachránit pacienta stůj co stůj a vydupat ty nejlepší možné podmínky pro všechny; zpochybňovat jejich etiku kvůli tomu, že nechtějí, aby jim neočko pacient zakukal na pooperační COVID, je docela svinstvo.)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    19.12.2021 17:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Jsi fakt tak blbý, nebo to hraješ?
    19.12.2021 17:33 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    je jestr o neco blbejsi nez ty :)
    Bluebear avatar 19.12.2021 17:39 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Má úvaha je, troufám si říci, prostá: Jakou má logiku skuhrat, že všichni doktoři jsou v žoldu farmaceutických lobby a pod rouškou vakcinace píchají do lidí neověřené experimentální genetické srajdy, a na druhou stranu se nechat od těch samých doktorů operovat? Co když tam pacientům pod rouškou narkózy píchnou i tu vakcínu? Nebo něco horšího.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    19.12.2021 18:00 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Co když tam pacientům pod rouškou narkózy píchnou i tu vakcínu? Nebo něco horšího.
    Jo, to je taky možné.
    Jakou má logiku skuhrat, že všichni doktoři jsou v žoldu farmaceutických lobby a pod rouškou vakcinace píchají do lidí neověřené experimentální genetické srajdy, a na druhou stranu se nechat od těch samých doktorů operovat?
    Zcela prostou. Jejich služby nevyužívám, jenom platím.
    Bluebear avatar 19.12.2021 19:23 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Tož to je jasné, musíš do Ameriky.

    Ale zase, když ti tak vadí ty peníze, co platíš na zdravotním, tak si nejsem jist, jestli by ses tam uplatnil, protože s tímto mindsetem bys měl, jako inteligentní a dravý muž, být už dávno milionář a nějaké zdravotní by ti bylo u zadele. :-) (Nebo není tak úplně pravda, že v pravicovém, kapitalistickém světě, uspěje každý, kdo se opravdu snaží, a zbytek je odpad?)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    19.12.2021 21:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lékařská etika
    Proč ne. Až si projdou svým komunistickým obdobím. Zatím ale věřím nové vládě, co nahradila ten Babišův spolek psychopatů.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.