Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.
V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.
Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.
Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.
Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).
V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.
Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).
Hyprland, tj. kompozitor pro Wayland zaměřený na dláždění okny a zároveň grafické efekty, byl vydán ve verzi 0.50.0. Podrobný přehled novinek na GitHubu.
Patrick Volkerding oznámil před dvaatřiceti lety vydání Slackware Linuxu 1.00. Slackware Linux byl tenkrát k dispozici na 3,5 palcových disketách. Základní systém byl na 13 disketách. Kdo chtěl grafiku, potřeboval dalších 11 disket. Slackware Linux 1.00 byl postaven na Linuxu .99pl11 Alpha, libc 4.4.1, g++ 2.4.5 a XFree86 1.3.
Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) jako první orgán státní správy v Česku spustilo takzvaný „bug bounty“ program pro odhalování bezpečnostních rizik a zranitelných míst ve svých informačních systémech. Za nalezení kritické zranitelnosti nabízí veřejnosti odměnu 1000 eur, v případě vysoké závažnosti je to 500 eur. Program se inspiruje přístupy běžnými v komerčním sektoru nebo ve veřejné sféře v zahraničí.
Kolikrát jste již GNU/Linux instalovali?
nikdy |
|
3% (38) |
1 - 3x |
|
6% (69) |
4 - 10x |
|
21% (242) |
> 10x |
|
70% (798) |
Celkem 1147 hlasů
Vytvořeno: 14.4.2005 21:20
Tiskni
Sdílej:
Ze začátku jsem měl stejný důvod. Později to bylo při každé nové verzi Slackware.
Pamatuji časy, kdy mainstream byly max. tři distribuce,hm, RedHat a ...? matně si vzpomínám, že v šerém dávnověku u nás byl k vidění ještě Corel, cosi se šeptalo o SuSE, ale v akci jsem to nezažil ...
kdo instaloval Linux tak dávno, nejspíš těch > 10 mezitím nabral jinak...ty instalace se právě nabírají tak snadno, že kolonka >10 je příliš slabé rozlišení - stačí pár významnějších upgrade hardware, člověk si snadno řekne "na čistý disk zčista"; případně neuvážlivé experimentování s upgradem glibc apod.
Corel byl obskurní pokus -- co má mít společného s mainstreamem? SuSE je relativně nová distribuce (1997).ehm, ta souvislost je poněkud volnější, napsal jsem to nesrozumitelně, sorry chtěl jsem říci, že v době mého seznámení s Linuxem se v daném prostředí (česká republika, můj okruh kontaktů) mohl začátečník dostat tak maximálně k RedHatu (o Debianu jsem tehdy neslyšel, o Slackware možná ano, ale rozhodně by mi ho nikdo nedoporučil, RedHat byl na klikošské experimenty lepší - tehdy ještě Linux nebyl náboženství a nevedly se diskuse na téma "to moje je nejlepší, a tak to používej bez ohledu na to, jak ti to vyhovuje"), btw, mám RH 3.0.3 ... Corel pak nebyl myšlen jako mainstream, nýbrž jako to, k čemu se u nás dalo tehdy dostat - svého času bylo cdčko s ním přílohou snad každého počítačového časopisu ... no a SuSE v roce 1997 byl sice mláďátko, ale sehnat CD s ním bylo opět významně snazší, nežli tahat něco jiného přes modem (56 k modemy se začly více objevovat tuším v roce 1998?)