QStudio, tj. nástroj pro práci s SQL podporující více než 30 databází (MySQL, PostgreSQL, DuckDB, QuestDB, kdb+, …), se stal s vydáním verze 5.0 open source. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí Apache 2.0.
Byla vydána nová verze 259 správce systému a služeb systemd (Wikipedie, GitHub).
Cloudflare Radar poskytuje aktuální informace o globálním internetovém provozu, útocích nebo trendech. Publikován byl celkový přehled za rok 2025. Globální internetový provoz vzrostl v roce 2025 o 19 %.
Správní rada americké mediální skupiny Warner Bros. Discovery (WBD) podle očekávání odmítla nepřátelskou nabídku na převzetí od firmy Paramount Skydance za 108,4 miliardy dolarů (2,25 bilionu Kč). Paramount podle ní neposkytl dostatečné finanční záruky. Akcionářům proto doporučuje nabídku od Netflixu.
Na WhatsAppu se šíří nový podvod, který ovšem vůbec nevypadá jako hackerský útok. Žádná krádež hesla. Žádné narušení zabezpečení. Žádné zjevné varovné signály. Místo toho jsou lidé trikem donuceni, aby útočníkům sami poskytli přístup, a to pouhým provedením toho, co vypadá jako běžný ověřovací krok. Bezpečnostní experti Avastu tento nový typ útoku nazývají ghostpairing, protože útočníci si při něm tiše vytvářejí „zařízení duchů“, které žije uvnitř vašeho účtu.
Český LibreOffice tým vydává aktualizaci překladu příručky LibreOffice Draw 25.8. Tato kniha se zabývá hlavními funkcemi programu Draw, vektorové grafické komponenty systému LibreOffice. Pomocí Draw lze vytvářet širokou škálu grafických obrázků. Příručka je ke stažení na stránce dokumentace a tým hledá dobrovolníky pro další překlady.
Anthony Enzor-DeMeo je novým CEO Mozilla Corporation. Mozillu převzal po dočasné CEO Lauře Chambers. Vybudovat chce nejdůvěryhodnější softwarovou společnost na světě. Firefox by se měl vyvinout v moderní AI prohlížeč.
Byla vydána nová verze 9.20 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze například nový balíček RustDesk Server pro vzdálený přístup.
Jonathan Thomas oznámil vydání nové verze 3.4.0 video editoru OpenShot (Wikipedie). Představení novinek také na YouTube. Zdrojové kódy OpenShotu jsou k dispozici na GitHubu. Ke stažení je i balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo na spouštění a spustit.
Byla vydána nová verze 1.6 otevřeného, licenčními poplatky nezatíženého, univerzálního ztrátového formátu komprese zvuku Opus (Wikipedie) a jeho referenční implementace libopus. Podrobnosti na demo stránce.
Čili ke změně mohlo dojít tehdy, kdy se začal Braník pravděpodobně dělat z jiné vody.Obzvlaste pokud by to byla voda z Vltavy.
Ten (jako většina, zejména velkých) to dělá tak, že namíchá koncentrát a pak ředí na dvanáctky a desítky.To asi ano.
Na to pak lepí všemožné značky, které podnik vlastní.Tohle není pravda, protože různá piva ze stejného pivovaru chutnají jinak a mají i mírně jiná složení (ukázalo se v různých testech piv). Dělají to sice často ze stejných surovin (prefabrikátů), ale v jiném poměru a i technologický postup se mírně liší.
Často bývaly (a někdy přes snahu jsou) mnohem větší rozdíly mezi jednotlivýmí várkami stejného piovovaru, Než mezi značkami.Je možné, že ty rozdíly zjištěné v testech mezi značkami jsou tímto.
Koncentrátem, ředěním, dolévání alkoholu či sodovkyNo pokud se na výsledek hodí nápis Radler, tak to vůbec není špatné pití. Ale zdejší lahvové kreace mě dvakrát nedostaly, nejlepší je ten dvoubarevný v hospodě.
S pivem to bude myslim stejné. Normálně, poctivě vařené pivo by možná u leckoho vyvolalo děs.Nemyslím - dnes je spousta minipivovarů, kde nemají důvod vařit europiva. Problémem nešizeného piva bude nejspíš v tom, jak zachovat vyrovnanou kvalitu pro masy, protože těch faktorů je strašně moc - voda, chmel, výrobní postup, skladování, čistota trubek v hospodě, jakou má hospoda výtoč, sudy nebo tanky, fáze měsíce, ... Já vyrostl na tomto, což je pro mě skutečně dobré pivo. Teda kromě Modré luny, tu vážně ne.
S pivem to bude myslim stejné. Normálně, poctivě vařené pivo by možná u leckoho vyvolalo děs.Nemyslim, proti tomu stoji "male" pivovary, ktere si na "jine" chuti udelaji jmeno. Sveho casu Bernard, pozdeji Svijany... Saris jsem mel az v nove dobe (1996). Dal jsem mu prednost pred plzni i zlatym bazantem. Nejhnusnejsi pivo, co jsem kdy pil, nyl nejaky kvasnicak, co mi dal kamarad ve Francii. Dostal jsem do sebe jen jeden hlt, zbytek sel do vylevky. Vzhledem i chuti jsem se nemohl zbavit dojmu, ze uz to nekdo pil. Kdyz tam na jare jezdime, jsem za barbara, protoze nepiju vino (jako vubec) a zatimco kamaradi probiraji za tech deset dni regaly s jim neznamymi znackami a kostuji (aby do pristiho roku zase zapomneli a zacinali znova), ja kupuji tohle. Ma to nasim pivum nejblizsi chut, stoji to 4€ za karton 24x 0,25l. uz se mi parkrat povedlo sklidit ho za vecer. Letos jsme vykoupili Leclerc v Lurdech uplne. Pulpaleta na osm dni nestacila
Super je Carlsberg Elephant, trošku silnější, ale chuťově na jedničku:
http://www.carlsberggroup.com/brands/Pages/CarlsbergElephantbeer.aspx
nejlepší pivo na moravě
), Šariš, nebo Topvar. Jak by to dopadlo ve srovnáni se současným eu pivem.
A takový Pragovar nebo Starovar, Primátor či Ondráš (pokud mne paměť neklame tak 18°), to nebylo špatné.
Snad ještě poznámku - po přesunu na Moravu bylo pivo přece jen o něčem jiném. Asi zásadní bylo to, že v těch dírách, kde jsem přebýval, byl hospodský zároveň i konzument. Myslím, že to se dá poznat i dnes. Pije-li, či nepije-li ten dělník pípy, toť otázka o kterou tu běží při výběru pohostinského zařízení.
Šarišto byl, ale hnus velebnosti. Pil jsem ho v roce 1983/1984 když jsem sloužil v Prešově a jako nedalo se to pít. Naštěstí v jednom místě byla Plzeň tak aspoň něco se dalo pít. Šariš jsem pil i po revoluci a jako byla to stejná břečka jako předtím.
Ovšem pokud hledáte mezi lahváčema v krámě...Člověk přece nemůže pořád chodit do hospody, často si to pivo potřebuješ dát třeba doma k obědu nebo někde u grilování, táboření… Hypermarkety jsou velké jak hangár na zeppeliny, tak by tam snad mohli objednat i piva z menších pivovarů…
...to sem zvědavej, kde mi dělaj toho Kozla?!
Navic ho toci u nas v Milevsku u rybnika a za 19kc.
Braník? Levně jen chutná...
)
28.7. 15:47 | Přečteno: 1227× | poslední úprava: 28.7. 15:51
Robil som si Rösti a dal som si vychladiť Braníka.
Rösti dobré, tradične sa mi už celkom darí odhadnúť čas a otočenie placky (snáď len tie zemiaky už sú príliš staré a zle sa strúhali).
Problémom sa stalo pivo. Braník mi stále chutil a dnes (a zhruba tak 2-3 mesiace dozadu) už to nie je ono. Nevie niekto, či menili trošku receptúru alebo vodu/dodávateľa/niečo iné?
Škoda, budem sa musieť poobhliadnuť po inej značke.
Tiskni
Sdílej: