abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    dnes 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 23:11 | Bezpečnostní upozornění

    Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2024 představil řadu novinek. Keynote byl věnován umělé inteligenci (DeepMind, Gemini, Responsible AI).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 291 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    emorjino avatar 18.3.2008 16:30 emorjino | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    PPL je ovšem též služba České Pošty
    Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
    18.3.2008 17:17 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Neboli si člověk nevybere. Za posl. dva týdny mám dva skvělé zážitky. Jeden s ČP druhý s PPL. Česká pošta:
    1. Objednal jsem si DVD, které prodejce poslal doporučeně. Po čtyřech dnech od obdržení e-mailu s tvrzením, že je balík vyexpedován, jsem zavolal prodejci a ptal se, co se děje. Prý odesláno doporučeně a řekli mi datum odeslání a podací číslo.
    2. Tak jsem zavolal na místní poštu a ptal se po doporučené zásilce. Po dlouhém hledání mi paní sdělila, že pro mě vůbec nic nemají, ať prý zavolám na hlavní poštu pro obvod. Zavolal jsem, se stejným výsledkem - až na to, že mi doporučili, abych zavolal na svoji místní pobočku pošty.
    3. Za další čtyři pracovní dny jsem ze schránky vytáhl papírek, kde mě pošta vyzývala, abych si to už konečně vyzvedl (opakovaná výzva - první jsem samozřejmě nedostal). Zašel jsem tedy na poštu, kde paní usilovně hledala, nic nenašla a poslala mě na hlavní poštu obvodu. Tam také usilovně hledali, nic nenašli a poslali mě zpátky.
    4. Šel jsem domu, zavolal prodejci a vysvětlil situaci. Prodejce zavolal na svoji podací poštu a tam mu řekli, že zásilka byla v pořádku odeslána a nevědí o tom, že by se jim vrátila jako nedoručitelná.
    5. Tak jsem šel znovu na svoji místní poštu a znovu chtěl, aby ten balík našli, přičemž jsem jim opět mával před nosem podacím číslem a výzvou k vyzvednutí.
    6. Paní konečně zásilku našla a vynadala mi, že jsem rovnou neřekl, že jde o doporučenou zásilku (samozřejmě jsem to říkal od začátku) - prý to hledala mezi balíky... Požádal jsem ji, ať se aspoň chová slušně, když už jsou jejich služby takhle katastrofální, načež se rozeřvala (doslova): "Kdo se tu chová neslušně!? Vy ste neslušnej!"
    PPL: Moje milá dostala včera ráno SMS, kde stálo, že pro ni má společnost PPL balík a ať tedy zavolá na uvedené číslo a sdělí rozvozci, kdy bude doma. To samo o sobě mi připadalo dost drzé, ale nebylo to nic proti tomu, co následovalo. Milá povídala, že se jí nechce chlápkovi volat, což úplně chápu. Navrhl jsem, ať mu také pošle SMS, ale pak jsem si řekl, že nejjednodušší bude ho prostě prozvonit. Chlapík za chvilku zavolal zpátky a rozhovor vypadal takto: On: Dobrý den, vy jste mě prozváněla, mohu vědět proč?
    M: Dostala jsem SMS o tom, že pro mě máte balík.
    On: A to vám není blbý mě prozvánět, když je to balík pro vás?
    M: To myslíte vážně? Vy jste přeci od dopravní společnosti, tak byste měl volat vy mě.
    On: Tak mi teda řekněte adresu.
    M: To vám tedy neřeknu.
    - konec K našemu překvapení však chlápek za 20 minut zavolal znovu, představil se, zeptal se, jestli by mohl dovézt balík a doplnil, že by si potřeboval ověřit adresu. Nadiktoval adresu, kterou měl v záznamu, Milá mu ji potvrdila a chlapík poděkoval a zavěsil. Tak nevím, co se v něm hnulo... Každopádně nemám pocit, že bych to s PPL nějak vyhrál...
    18.3.2008 17:38 TanisCZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Ten první případ je hroznej. Ale ten druhý? Myslím, že na tom není nic špatného, že Tvoje milá má volat dovozci z PPL. Zažil jsem případy, kdy jsem čekal na zásilku, bylo mi sděleno, že mezi 12-18h mi ji dovezou a dostal jsem ji někdy kolem 19:30 - čili celé odpoledne zabité zbytečností. Proto se raději domluvim s dovozcem přímo, že mi zboží přiveze mezi 12-12:30 a vím, že si můžu v klidu naplánovat zbytek dne. Jinak s tou poštou je to klasika :) Už bych se ani nedopočítal, kolikrát jsem na moji místní poště zažil podobné jednání...
    18.3.2008 17:46 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Myslím, že na tom není nic špatného, že Tvoje milá má volat dovozci z PPL.
    Nejdřív by snad měl volat dovozce jí, ne? Pravda, úspěch byl aspoň to, že se vůbec snažili na čase doručení domluvit – já jsem výslovně uvedl do objednávky, že mne má dovozce nejprve kontaktovat, a první telefonát bylo něco ve smyslu „tak jsem tady, ale vy asi nejste doma, že“…
    18.3.2008 17:52 TanisCZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Tak asi jo, první by měl dovozce volat. Ale přijde mi to tak trošku hraní si na ego aneb kdo zavolá první prohrál :)
    18.3.2008 18:01 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Spis je problem v tom ze mobil jim firma neplati.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    19.3.2008 09:20 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    To je mozny, ale nevim, proc by me to melo zajimat. Jejich boj.
    WIFT avatar 10.4.2008 20:48 WIFT | "The 2nd Capital City of Beer"
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    jasně, mobil jim neplatí, zejtra jim přestanou proplácet i benzín a preventivně si rovnou za ty prachy dojedu balík vyzvednou domu k tomu, kdo mi ho odeslal, ne? ;-)
    Mám bujnou xtici, nosím xandy (alias xíry), občas xiltovku ... kua i v Unicode chybí X s háčkem :/
    18.3.2008 19:47 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Také si myslím, že dovozce by měl volat. Jednou jsem na straně zákazníka, tak ať se činí. A jestli šofér volá ze svého osobního telefonu to je mi celkem jedno.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    18.3.2008 21:40 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Tak asi jo, první by měl dovozce volat. Ale přijde mi to tak trošku hraní si na ego aneb kdo zavolá první prohrál :)
    Uznávám, že jde více o princip než o těch pár korun za telefon. Ale mě tenhle přístup prostě vytáčí. Ve chvíli, kdy přišla SMS, tak jsme ani netušili, co je to za balík, kdo ho poslal atd. Pracuji z domova, takže dostávám zásilek docela dost. Většinou mi chodí něco kurýrem nebo přepravní službou alespoň jednou týdně, ale často i několikrát denně. Kdyby poslali SMS ve smyslu "máme pro vás balík, zkusíme ho doručit dnes dopoledne", tak to by bylo něco jiného. Ale když se chce dohadovat, tak ať zavolá. Ale hlavně mě vytočilo to "to vám není blbý, když je to balík pro vás". To fakt považuji za velmi neomalené. Mělo by spíš být blbé jemu, že hází svoje povinnosti na nás. A když už jsem v tom držkování, tak další věc, která mě štve, je tento druh telefonátů od kurýrů: kurýr: Vezu vám zásilku, pojďte si s občankou před barák.
    já: Vezměte mi to prosím do domu, u dveří je zvonek, otevřu vám. Pak třetí patro."
    kurýr: Pojďte si pro to dolů, tady nejde zaparkovat.
    já: To je mi líto, ale přesto bych chtěl, abyste to vzal nahoru.
    kurýr: To snad neni pravda, tohleto!
    já: - cvak, konec Má dojem, že všichni doručovatelé jsou přesvědčeni, že když jsem dopoledne doma, tak určitě čumím na televizi a nemám na práci nic lepšího než postávat před domem a čekat na pošťáky. Nejlépe několikrát denně. Nejvíc mě dožral chlápek z DPD, který mi vezl asi 30kg zásilku, u které jsem si zvlášť připlatil stovku za doručení až do bytu. Děsně se vztekal, že tu těžkou bednu přece nebude sám tahat z auta.
    19.3.2008 08:31 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Nejvíc mě dožral chlápek z DPD, který mi vezl asi 30kg zásilku, u které jsem si zvlášť připlatil stovku za doručení až do bytu. Děsně se vztekal, že tu těžkou bednu přece nebude sám tahat z auta.
    mám přesně opačnou dobrou zkušenost s TopTransem - kupoval jsem v lednu lednici, v podmínkách mají, že doručují za první uzamykatelné dveře, čili do chodby v přízemí paneláku, nicméně borec mi to dovezl až do kuchyně "když už to má na těch kolečkách" ...

    požádal jsem o informaci hodinu pře předpokládaným doručením, tak řidič volal hned ráno (moc nechybělo aby mě vzbudil ;-)), že by tam byl o půl desátý, mě nevyšly semafory (blbě jsem odhad zácpu), tak jsem tam byl asi půl a dvě minuty, on už tam byl, tak jsem se omlouval, že jsem to nevychytal, on že v pohodě, že si zatím vypsal papíry ... prostě fakt fajn přístup

    ale nejsem si jist, jestli to lze zobecnit na celou firmu nebo jsem prostě jen narazil na slušnýho řidiče
    19.3.2008 11:39 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Zasadni problem je, jak je zasilka poslana. PPL ma dve kategorie. B2B a B2C. Druha varianta je drazsi, ale je v cene zavolani zakaznikovi, moznost dohodnout hodinu doruceni (ve mestech kde se dela nekolik rozvozu za den, tezko nekdo pojede za 50Kc 50km vecer do horni dolni s jednim balikem).

    Vetsina lidi ale kvuli cene pouziva B2B, kde se zakaznikovi proste nevola a pokud to ridic dela, tak na vlastni naklady. Je to urcene k dorucovani do firem, pricemz firmou se chape neco, kde jsou zamestnanci cely den a tak proste zasilku ma vzdycky kdo prevzit. Takze zlobit se na PPL, ze ridic nezavolal nebo prijel v dobe kdy tam nikdo nebyl je nesmysl. Jediny na koho se pripadne da zlobit je odesilatel.

    U posty se B2B varianta jmenuje profi balik a taky je levnejsi, jen posta je opatrnejsi a neprijme zasilku pro adresata, ktery nema ico.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    19.3.2008 18:28 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Takze zlobit se na PPL, ze ridic nezavolal nebo prijel v dobe kdy tam nikdo nebyl je nesmysl.
    Jenže to se nestalo - řidič nepřijel, nýbrž požadoval, abychom nejdříve my volali jemu.
    19.3.2008 20:51 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Jasne, ridic dostal balik na adresu, kterou nezna, a je na ni nejaka osoba a zadna firma. Je mu hned jasny, ze s dorucenim bude asi problem. Takze to zkousi resit nejakym zpusobem, ktery ho alespon nebude stat vic nez dostane za to doruceni.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    19.3.2008 23:55 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    No, to je mi, s prominutím, úplně fuk, jak o tom uvažuje řidič. Připadá mi neslýchané, aby adresát musel vyvíjet nějaké úsilí pro to, aby se k němu dostala zásilka. Nehledě na to, že se řidič choval krajně neslušně, když už jsme s ním mluvili ("A to vám neni blbý mě prozvánět?"). To si ten balík může klidně nechat...
    30.3.2015 20:09 skriatok
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Pro upreesneni - ta prvni smska byla z centraly a ridic mnohdy jen tusi jestli uz je posilali nebo ne. Prozvanel jste ho opravdu na jeho osobni telefonni cislo a pokud to neni v cene baliku, tak provolava vlastni penize, ktere mu nikdo nezaplati. Chapejte - stoji od peti od rana u pasu v promzly hale a vyhrabava z rady jinejch "svoje" baliky a kdyz ho nekdo prozvani muze mu ujit balik a ma za to pokutu, takze je nevrlej dost opravnene. Mozna je Vam to fuk, ale jsou to taky lidi a dost drou za tech par mizernejch supu...
    18.3.2008 17:41 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Podle jejich webu je jejich 100% vlastníkem Deutsche Post World Net, což asi nebude Česká pošta…
    19.3.2008 10:44 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    A to ti jedna pani povidala ne...? To opravdu neni!
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    5.2.2011 20:38 net
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    No tak to jsi hodně podělal tyo, PPL a ČP je něco úplně jiného, dvě konkurenční firmy. A ČP je samozřejmě lepší, ale hádat se o tom nebudu ;-)
    Milan Vít avatar 18.3.2008 16:41 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Zvláštní, já zase mám s Českou poštou čím dál tím lepší zkušenosti, naposledy se mi stalo, že jsem doporučenou zásilku poslal pár minut před zavíračkou a druhý den ráno byla u adresáta, na druhém konci republiky :-)

    Ale teď mi tak najednou přijde, že by to mohlo být vlastně relativně normální chování a až teď se to stává normálním i u České pošty…

    Holt dva pohledy :-)
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    18.3.2008 19:38 koffr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    tak to sme na tom podobne, taky si vsimam, ze se to tu zacina vyrazne celkove zlepsovat (sluzby, lidi a celkova spolecenska a ekonomicka situace), a to rikam jako clovek, kteryho sere uplne cokoliv :/
    19.3.2008 17:50 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Souhlasím, chodí mi cca 8 zásilek z ciziny měsíčně, tak 2-3 posílám. Nic se zatím neztratilo (i nepojištěné věci) a většina chodí velmi rychle. Rychlostní rekord pošta překonala teď v pondělí, kdy mi došel telefon z Británie poslaný v pátek večer. Kloubouk dolů...

    Možná to bude tím, že sedím v Brně, kde máme ten lokální třídící uzel za rohem a zásilky jdou ze zahraničí přes Prahu přímo sem, ale opravdu si nemůžu stěžovat.
    18.3.2008 16:49 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    No nevím, jestli přepravní služby jsou na tom nějak výrazně líp. V práci už nám toho docela dost rozflákali (naposledy tři z pěti LCD panelů po 20kKč jeden), občas člověk nechápe, co s tím museli dělat, když třeba PC v bytelném bigtoweru, na kterém může i ve vybaleném stavu člověk skákat bez toho aby mu ublížil, je rozšrotované jak kdyby ho někdo přejel tankem. Řidiči ani nepřijde trapné, že přede mnou začne přehazovat balíky z jednoho konce auta na druhý, když hledá ten pro mne. A když mu předám balík s obrovskými nálepkami "křehké" a "neklopit", tak první co udělá je, že ho sklopí a hodí ho dveřma do auta jako by se nechumelilo. Bohužel člověk si nevybere, dělají to všichni :(
    David Ježek avatar 18.3.2008 16:58 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Ono taky s českou poštou těžko přijede maník až před barák a nepomůže ti vyložit (a o dva týdny později zase naložit) 6 krabic o celkové hmotnosti 130kg. Tuhle zásilku v ceně ~130 000 Kč tehdy přivezli i odvezli v pořádku, stejně tak EIZO za 45 000 Kč.

    Na druhou stranu přiznám, že jsem českou poštou posílal i 20" LCD obyčejným balíkem do Brna a za 2 dny ho tam měl v pořádku. ale taky jsem to ZATRACENĚ DOBŘE zabalil.
    18.3.2008 16:53 Hrabosh | skóre: 26 | blog: HBlog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem

    Občas něco koupím na Aukru (do dneška asi 40 položek) a vetšinou to jde Českou poštou. Nikdy mi nic neztratili, ani nerozmlátili, ale na dobu doručení se rozhodně nedá spolehnout. Někdy to dojde do druhého dne, jindy to jde týden. Rekordní čas dosáhla zahrádka na auto, která šla asi měsíc.

    Samozřejmě balíky, na které čekám jako na smilování (onehdá mi umřel CPU a poštou mi šel druhý), jdou nejpomaleji .... jakoby se ve skladu samy posouvaly až úplně dozadu, nebo co ...

    To jsem psal já ... to není bordel, to je modulární!
    WIFT avatar 10.4.2008 20:53 WIFT | "The 2nd Capital City of Beer"
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Právě na jeden takový z aukra čekám už půl druhého týdne :). Sranda, která nemůže vážit víc jak kilo, ale pan prodejce dá náklady na dopravu 85 Kč. Hlavně že to poslal bůhví jestli doporučeně, aby na mě ušetřil i na tom poštovným. Přitom za udaných 85 Kč by ten obchodní balík, co typicky do druhého pracovního dne dorazí, vyšel taky a ještě by mu pár korun zbylo od cesty.

    Co mě ale docela překvapuje, že když něco pošlu doporučeně já, ještě se mi nestalo, aby to cestovalo víc jak dva pracovní dny, typicky to dorazí druhý den jako obchodní balík. Překvápko jsem zažil tuhle, když jsem odeslal komusi doporučeným dopisem procesor v sobotu odpoledne (to taky jsou takové pošty, co mají v sobotu otevřeno ;-) a v pondělí dorazil na místo :)
    Mám bujnou xtici, nosím xandy (alias xíry), občas xiltovku ... kua i v Unicode chybí X s háčkem :/
    Luboš Doležel (Doli) avatar 18.3.2008 16:57 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Na České poště pracuje ještě někdo z doby, kdy se kontroloval obsah zásilek. Aspoň takový mám dojem z "nenápadně" otevřených dopisů (větší váhy)...
    Ilfirin avatar 18.3.2008 17:09 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    PPL?!?! Si děláš srandu ne?
    K nám do firmy se jim nepovedlo doručit nic, co by nemělo pár kopanců. Bez poskvrny přežívalo jen to, co bylo zabalené "na pád z desátého patra". Nakonec se musel sehnat jiný doručovatel.

    Tak si to užij ;-)
    David Ježek avatar 18.3.2008 17:15 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    nedělám, zatím za tři roky celkem pravidelného doručování a odesílání přes PPL žádný problém. asi to bude o lidech v dané lokalitě, ale zkrátka to tak je. zato DHL dokázalo zakrámovat zásilku a tři týdny nedat vědět, doku jsme se neozvali ... a dle té firmy, od které to putovalo, se to prej s nima stane párkrát do roka.
    18.3.2008 17:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Bohužel u České pošty platí jedno pravidlo: "Když chceš aby ti něco přišlo rychle a bez problémů, tak to NIKDY neposílej na dobírku." Je s tím akorát zbytečný opruz s docházkou na poštu.
    David Ježek avatar 18.3.2008 17:20 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    tohle řeším jednoduše. jednou se mi již stalo, že obch.balík doručili stylem, že odp. se ve sledování zásilky objevilo, že ji lze vyzvednout na poště. načež jsem volal na tu konkrétní poštu, že jaksi sedím celej den doma na prdeli tak jak si to představujou. slečna se omluvila a hned mi poslala balíkáře s mojí zásilkou. akorát mě to teda stálo cca 3 minuty hovoru na pevnou ;-)
    msk avatar 19.3.2008 13:38 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    To mas uplne v pohode, mojej mladej ked pride nejaky balik na firmu, tak o tom, ze ho maju na poste sa dozvedia az po hodinach telefonatov, pretoze "Adresat nezastizen", pricom sa jedna o firmu, kde furt niekto sedi. Bonusom je, ze do schranky nepride ziaden papier o tom, ze balik je na poste ( pretoze ten co ho viezol je bud lenivy zmrd, alebo nekompetentny idiot ), takze pokial nejaky balik neocakavas, tak sa nemusis dozvediet, ze na poste na teba caka a v pohode sa moze vratit odosielatelovi.
    18.3.2008 17:29 Pavel 'lingeek' Szalbot | skóre: 54 | Třinec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Poště se vyhýbám. Opakovaná výzva k vyzvednutí zásilky, aniž by se pošťák obtěžoval alespoň zkusit zazvonit (první výzva se ve schránce ani neobjevila), to je má neblahá zkušenost.

    PPL oproti tomu funguje jak má, s řidičem jsem se vždy domluvil na termínu i místě předání.

    Řidič DPD doručení telefonicky neoznamuje, což mi vadí a jen proto preferuji PPL.

    UPS používám často u mezinárodních zásilek, spolehlivost a spokojenost zatím stejná jako u PPL (bez chyby).

    Nejhorší zkušenost mám se společností Toptrans. Nechal jsem si jednou poslat z Apple Centra na Andělu (budiž udání odesílatele varováním před jejich dobírkou, ačkoliv se mnou problém ochotně řešili) zboží. První den řidič do rodného města (podotýkám, že už z depa, ze kterého se měl balík dovézt ke mně) ani nedorazil, druhý den jsem už jinému řidiči musel volat, načež mě ujistil, že dorazí za každou cenu, ale město nezná a bude mu to nejspíš trvat, než mě najde. Poněkud nervozní jsem mu v 7 večer volal, měl pochopitelně vybitou baterii mobilu a tak zásilka putovala zpět do depa. Následoval ranní rozhovor s infolinkou, kde mi bylo řečeno, že toho teď mají hodně a nemám se čemu divit (že balík nedorazil ani po dvou rozvozech). Inu, volal jsem znovu řidiči, znovu mi řekl, že odpoledne bude ve městě. Volal jsem mu raději ještě "odpoledne", načež velmi rozzlobeně řekl, že mi teda ten balíček doručí, ale ať ho čekám "někde" u cesty, kde to zná. Čekal jsem a dočkal se kromě balíčku ještě jednoho překvapení. Dovezla mi ho nikoliv dodávka Toptransu, ale rozvozce zeleniny, kterého si Toptrans v nouzi najímá...
    Math, as Barbie says, is hard.
    18.3.2008 18:08 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Jo, buďte rádi, když to alespoň někdy doručí a ví kam.
    18.3.2008 18:26 Ignor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    No jo, chce to bluray! Ale co jsem čet, tak výrobci masové rozšíření (a teda pokles ceny na rozumnou úroveň) očekávají tak až za pět let :-( Já už jsem zoufalej, už nemám ta data pomalu kam dávat. Navíc si myslím, že teď už se nepůjde cestou zvyšování kapacity, ale spíš zrychlování disků (ať si koupěj dost RAM paka!) a podobný voloviny, protože 99.999% lidí prostě úplně bohatě stačí nějakejch 200 GB, tak je potřeba vymyslet jiný fígle, jak z nich vytáhnout peníze. Já bych si ale uměl využít i desítky terabajtů :-)
    belisarivs avatar 18.3.2008 18:47 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Tak to porno omez :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    18.3.2008 19:44 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    To nejde, je to silne navykovy! :-D
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    18.3.2008 19:49 Ignor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Porno vzalo za své už dávno a ani jsem ho moc neměl - tak 200 - 300 GB. Občas toho lituju :-), filmíky s Brigitte Lahaie byly vážně super. Musím říct, že freshmousova patička je stopro pravdivá :-D
    brk avatar 18.3.2008 18:51 brk | skóre: 29 | blog: broukoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Nevěřím DVD a o BD ani nemluvě. Na DVD se vejde přibližne 6x tolik co na CD a na 25BG BD je to už cca tolik co na 35 CD, ale pořad je to stejná 12 cm placka bez jakékoliv ochrany. Škrábanec či špína na povrchu o stejných rozměrech na všech tři plackách znamená z pohledu ztracených dat mnohem větší objemy, se kterými se musí různé ochranné mechanizmy vyrovnat.
    USE="-qt -kde"
    18.3.2008 19:53 Ignor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    DVD taky nevěřím, od každého DVD mám ještě jednu kopii. Ale myslím, že pokud se jenom skladují (nepoužívají) a to za doporučených podmínek, tak můžou pár let vydržet. U bluray to snad nebude o tolik horší.
    18.3.2008 18:52 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    BluRay je geniální v tom, že za krátkou dobu budete mít po datech a zbytečně se s daty netaháte.
    Rezza avatar 18.3.2008 18:26 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Ja radsi Obchodni balik, protoze malokdy byvam doma a je jednodussi si zajit na postu a vyzvednout si... PPL jezdi kdy se jim zachce a domlouvat si znovudoruceni, pripadne vubec doruceni... CP aspon pozna podle PSC kam ma jet, PPL a jine spolecnosti mi pravidelne volaji, ze jezdi po nasi ulici, ale v jine mestske casti :) Zasadne ale nebrat dobirku, jedine obchodni balik! Nechal jsem si delat buttonky, zaplatit pri prevziti a pak mi psal maila borec, co se deje, jestli jsem to neprevzal a proc nema penize :D Po mesici, co jsem dostal balik mu dosly penize... PPL mi zase rozmlatila notas, nastesti cestou do servisu... Jedno horsi nez druhe... Znam jedineho cloveka (osobne), kteremu bych sveril neco krehkeho, ten to zasadne vozi prikurtovane a kdyz je to fakt krehke tak i v kabine :)
    brk avatar 18.3.2008 18:41 brk | skóre: 29 | blog: broukoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Jednou mi obchodní balík taky nějak dlouho nešel, ve schránce žádné upozornění, takže jsem si vytiskl kód balíku a vydal se na poštu zjistit stav. Balík tam byl, takže jsem si ho vyzvedl. Cca za týden se mi objevil ve schránce lísteček, že jsem nebyl zastižen doma a že mám balík na poště. Podle podací pošty v nějaké horní dolní bylo jasné, že se jedná o totéž.

    Jinak mám ale s obchodními balíky dobré zkušenosti a typicky to fakt do druhého dne doručí. To se ale jedná fakt pouze o obchodní balíky. Jinak na mne pošta působí jako neuvěřitelně zkostnatělá instituce.
    USE="-qt -kde"
    18.3.2008 18:56 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Ceska Posta? Parta fajn lidicek k zulibani! Ale nezkousej se nekdy jen priblizit k baraku s napisem KIKA neo jeste pujdes z vdecnosti postackam oprasovat kabatky...
    18.3.2008 19:41 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    TNT jsme sveho casu dali slogan "povazujte za ztracene". 95% zasilek z Asie, ktere sli s TNT, byly vykradeny nebo nedosly vubec! Vedeni spolecnosti si je vybralo jako nahradu za naprosto spolehlive DHL, po zkusenosti se vsak preslo k FedExu.
    U soucasneho zamestnavatele spolupracuji s PPL (vlastnenou DHL) a DPD. Zkusenost s PPL solidni, slusne ceny, vstricne jednani. Cas od casu je nektera zasilka porusena, ale PPL se k tomu stavi celem a vse resi rychle a bez problemu. S DPD ovsem nemam jedinou pozitivni zkusenost, jsou drazi, nespolehlivy. Nastavena pravidla vydrzi vzdy jen par dnu a reklamace jsou zdlouhave. Nase firma vyuziva PPL, bohuzel jeden z nasich zakanziku vyuziva castecne i sluzeb DPD, tudiz je nemuzeme zcela odbourat.
    Spolupracujeme i s Ceskou postou, a zkusenosti jsou slusne. Je nutne si uvedomit kolik zasilek Ceska posta dorucuje, tech problemovych je male procento.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    18.3.2008 20:18 alanos | skóre: 24 | blog: alanos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Přesně tak , ČP je zatím bez konkurence , samozřejmě je to o lidech a tam je u ČP asi největší problém, zeptejte se své doručovatelky kolik bere ...... asi se smíchy neudržíte a řeknete jí že by jste za tolik peněz ani ráno nevystrčili prdel z postele ..... a samozřejmě ona musí být stale milá a poslouchat nasrané lidi že jim nedošel balík ... Musím se jich zastat, měl jsem sice několik reklamací ale bždy se to vyřešile k mé spokojenosti... Což se u PPL nedá říct tam jsem musel napsat až k řediteli do Prahy/či kam/ a až potom se něco dělo ... Tudíž musím říct že od jisté doby používám jen ČP ... rozesílám celkem dost balíků jako soukromá osoba a jsem spokojen ... Ale jak píšu je to jen můj postoj k věci.
    herne the hunter avatar 18.3.2008 20:42 herne the hunter | skóre: 10 | tor lara
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    chacha PPL, to si vážně pomůžeš, to jsou taky dobrý komedianti… jejich služby jsem v životě použil dvakrát a ještě tejden jsem pak sušil matraci ;) i když od nich mi ten balík nakonec vždycky přišel, což se o ČP říct nedá. zajímalo by mě, kolik podobnejch výtahovejch šachet jako je ta v břeclavi mají ještě v záloze.
    i am herne the hunter and you are a leaf driven by the wind.
    18.3.2008 21:09 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    PPL jsem chvalil ve srovnani s primou konkurenci - tj. DPD. Ceska posta je ale trochu jiny hrac, ma vice produktu, sirsi sit, vetsi objemy........
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    herne the hunter avatar 19.3.2008 08:53 herne the hunter | skóre: 10 | tor lara
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    já zas nereagoval vůbec na tebe ale na Tímto u mě Česká pošta skončila, jakmile budu něco objednávat, tak PPL v blogu ;)
    i am herne the hunter and you are a leaf driven by the wind.
    18.3.2008 22:03 Anatheman | skóre: 9 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    PPL jsou oproti CP uplne zlati/ochotni/rychli/spolehlivi/dopln_libovolne_kladne_pridavne_jmeno. Uvedu priklad z praxe: PPL objednam balicek v hodnote 400,-. Manik druhy den zavola a prijede za mnou klidne az do prace a balicek mi preda. CP objednam balicek v hodnote 400,-. Cekam tyden a nic. Po tydnu mi to neda a zajdu se optat na postu zda u nich nahodou nemam nejaky balicek. Zena za prepazkou mi preda balicek a vynada mi, ze jsem si jej nevyzvedl drive, jelikoz mi "urcite jejich nejspolehlivejsi dorucovatelka nechala upominku ve schrance". Samozrejme jsem zadnou upominku ve schrance nemel a v den kdy udajne mela s balickem prijit jsem byl shodou okolnosti doma (stalo se mi vicekrat, Brno-Komin - nastesti uz bydlim jinde, nicmene sluzeb CP uz od te doby nevyuzivam)
    herne the hunter avatar 19.3.2008 09:01 herne the hunter | skóre: 10 | tor lara
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    no každej má jiný zkušenosti. mě např. balík přes PPL místo ve čtvrtek přišel v sobotu a to mi to ještě nebyli schopný to zavolat, takže jsem ho málem propás. hlavně že ještě v pátek večer tu zásilku "nemohli najít" a v jejich IS prejže rejže neměla vůbec vyplněnou dodací adresu atp. já se spálil dvakrát a už s nima dál nehodlám ztrácet čas/peníze.
    i am herne the hunter and you are a leaf driven by the wind.
    Max avatar 18.3.2008 21:01 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Moc si to bereš ;-). Já to beru tak, že nikdo nejni neomylný. Česká Pošta má asi největší počet zašantročených, rozbitých balíčků a nespokojených zákazníků, s tím asi bude každý souhlasit. Otázkou je proč? Ano, je to proto, jelikož je i největší a takřka monopolní, takže doručí x krát více zásilek než ostatní společnosti a také jich samozřejmě i víc pose...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Jardík avatar 18.3.2008 21:48 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Vidím na tom disku redukci IDE to SATA? Jestli ano, kde se dá něco takovýho sehnat. Hodilo by se mi to k palírně ...
    Věřím v jednoho Boha.
    David Ježek avatar 18.3.2008 22:05 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    19.3.2008 17:51 zruda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česká pošta: dnes podáte a … zítra vám naserem
    Zase s ČP mám poslední dobou dobrý zkušenosti. Balík byl na poště už sice v pátek, ale ten, kdo to posílal, změnil jedno písmenko v příjmení, takže mi to nemohli doručit. Jo a ten balík byl poslán ve čtvrtek.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.