abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 741 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Som naspäť vo Windowse 2

    26.3.2006 23:04 | Přečteno: 1918× | Moj Linux

    Nemal som chuť ani klepnúť na klávesnicu, ale rozhodol som sa reagovať na Linuxákov a ich prístupu k iným. Už som to v minulosti rozoberal ale vrátim s k tomu, čo Vám najviac vytýkam. A prečo si Linuxáci nikdy nevytvoria veľkú Linux komunitu.

    1. Neochota pomôcť - Stretol som sa s tým už viackrát, že jednoducho tí ktorých by nezabilo klepnúť pár riadkov a pomôcť iným jednoducho stagnujú a majú všetko na saláme. PS: Skúste byť aspoň trochu ústretoví začiatočníkom, ako sa môže začiatočník pýtať na koknrétne veci?

    2. Všetko zveličovať - Strašne veľa ľudí reaguje na každú blbosť negatívne a hneď spustí kritiku. Je to štýl bulváru, novinár zachytí 3 slová ktoré mu sadnú a urobí z toho článok. PS: Čítajte pozornejšie a nehrajte sa so slovíčkami ako keby šlo o život.

    3. Netolerancia - Spomeňte Windows a aplikácie ktoré Vám chýbajú a ste pod paľbou. PS: Neexistuje len Linux a každý nemá chuť a čas riešiť dlhé hodiny problémy.

    4. Linuxáci sú majstri sveta - Bohužiaľ je to tak. Linux je naj, je super, nepadá, nebojíme sa vírusov. Kto sa naučí kompilovať jadro a nastavovať konfiguráky je nadradený. PS: Viď vyššie PS.

    Pár odkazov: Takýmto prístupom si skutočne priaznivcov Linuxu nezískate a robíte si to sami. Samozrejme nebudem hneď všetkých hádzať do jedného vreca, bolo by to nefér, česť výnimkám.

    Naopak ani vy hneď nehádžte všetkých do kopy a neposudzujte každého rovnako. Je pravda že veľa začiatočníkov sa pýta na blbosti ale sú aj takí, ktorí hľadajú, skúšajú a opýtajú sa až vtedy keď si nevedia rady ale chcú len okrajovú informáciu.

    Prečo by nemohli byť takí, ktorí radi poradia a hneď každého neodsudzujú. Takí ktorí nechcú hneď riešiť problém ktorý nie je a zbytočne nekomplikujú veci.

    Nikto nikomu nemá právo vyčítať mu voľbu OS. Nie všetci majú nervy sedieť dlhé hodiny za kompom a riešiť kopec vecí. Počítač má slúžiť užívateľovi a nie naopak. Paradoxne keď som začal rozumieť Linuxu ma pár vecí odradilo od zabíjania ďalšieho času. Bohužiaľ až po trištvrte roku som na to prišiel.

    Neúspech môjho pokračovania s Linuxom nie je celkom vo mne, mám chuť sa učiť nové veci a počítače mi nerobia problém. Lenže na konci keď som chcel začať riešiť veci som zistil, že Windows potrebujem. A pár Linuxákov urobilo Linuxu parádnu reklamu, klobúk dole.

           

    Hodnocení: 25 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    JiK avatar 26.3.2006 23:07 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    tohle je evidentne pokus vyvolat flame, vyserme se mu na to, ok?
    26.3.2006 23:12 petryk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Uz len to , ze pise o prechode na win na linuxackom servry , a ze pise , o linuxakoch zle veci mozem povazovat za provokaciu :)
    JiK avatar 26.3.2006 23:23 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    kdyz si ja a moji cerni bratri zarapujeme o kradeni aut bilejch ksichtu na velke vyrocni schuzi ku-klux-klanu, nebude to snad provokace?
    26.3.2006 23:38 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
       Jen aby to nedopadlo tak, že všechny takzvaný "provokace" tady nebudou a Linuksáci si budou číst jen o tom, jak je Linux dobrej a nejlepší a príma a nenahraditelnej a jak je Windows blbej a špatnej a k ničemu a paradoxně nikdo kdo to říká ho nepoužívá. Nebo to alespoň tvrdí.

       Jestli náhodou autor nemá v něčem pravdu? Je opravdu manuálová stránka to nejlepší a vše spasitelné? Proč potom rozjíždět projekty jako je FAQ a učebnice na ABCLinuxu?

       Podle mě má autor pravdu v tom, že jestliže se někdo na něco zeptá, tak je vhodné mu odpovědět na otázku, nebo neodpovídat vůbec. Odpovědi stylu si to najdi v googleu, nebo máš manuálové stránky jsou naprosto dementní a k ničemu. Což takhle maximálně odpovědět stylem: "V manuálové stránce man blablabla píšou, blablablablabal.", a nebo neodpovídat vůbec. Hesla no jo Windowsák, tak si to teda užij, ty si asi nepochopil základní filozofii, … asi opravdu nejvíce škodí.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    27.3.2006 04:29 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Manuálové stránky mají velmi konkrétní účel, nemohou být už z principu univerzální... :-) A on snad někdo tvrdí opak? ;-)
    27.3.2006 11:15 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Na plno věcí v MANU ani nenajdeš odpověď a nebo jak například já s ruštinou jsi v MANU obyčejně úplně zbytečně. Jo kdyby to bylo v počeštěném distru přeložené do češtiny, tak potom by to možná nějaký význam pro uživatele mít mohlo. Ale to jsem zatím nikde neviděl i když snad má být MAN přeložený v Mandrivě.
    Pavel Stárek avatar 27.3.2006 12:55 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Proč potom rozjíždět projekty jako je FAQ a učebnice na ABCLinuxu?
    Například proto, aby se každý nováček neptal ve fóru na 100x položenou otázku typu:

    Fedora Core nepřehrává mp3, co s tím?
    Nejde mi čeština v distribuci XY. Jak jí rozchodit?
    Apache mi posílá stránky v jiném kódování než mám specifikované v html souborech. Jak toto vypnout?

    a podobně. Ono skutečně nelze odpovídat na takovéhle dotazy, které jsou tady řešeny stále dokola. Nejhorší je, že ty lidi ani nejsou schopni si tyto odpovědi sami vyhledat, pro ně je prostě lepší poslat dotaz do fóra, a čekat jak hned každý jim letí odpovědět a když jim odpoví stylem RTFM tak se cítí ještě uraženi. Bohužel u spousty lidí jsem se setkal s naprostým nezájmem si cokoliv přečíst. Lidi například nečtou ani tzv. "Poznámky k vydání - release notes", kde by se (mluvím teď o distribuci Fedora Core) dozvěděli dost podstatných věcí. Jenže na co by četli, že ano, vždyť jim nějaký dobrák odpoví. A nejlepší ze všech jsou: Vím že se to už řešilo, ale jsem líný (popř. nemám čas) to hledat, tak v tom případě pardon a polib si pr*el.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    27.3.2006 13:09 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
       No vidíš to. Právě proto si myslím, že je lepší jasně odpovědět, nebo neodpovídat vůbec. Čím více odpovědí stylu RTFM, najdi si to v manuálu, najdi si to ve fóru, už se to tu řešilo, ..., tím hůře se cokoliv hledá. Nováčci začínající s Linuxem a hledající odpověď na svoji otázku, která se tu už řešila a ty na ni odpověď znáš, tady budou stále. Bylo by naprosto nelogické a dementní plevelit diskuze heslama, že se to tu řešilo.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    Pavel Stárek avatar 27.3.2006 14:36 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    No a právě proto těm tazatelům, které jsem zmínil výše víceméně neodpovídám (jak kdy, podle nálady a podle toho, jak si vzpomenu na řešení).
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    28.3.2006 09:14 maleprase | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    naprosto nelogicke a dementni je neodpovedet vubec.

    pak se totiz stane, ze se novacek misto toho, aby se dozvedel bud nereseni nebo aspon to jak reseni najde, nedozvi vubec nic a jeste se nastve ze mu nikdo z tech hroznych linuksaku nechce ani odpovedet
    27.3.2006 14:02 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Taky by se tam hodilo srozumitelně popsat routování a všecko okolo nastavování sítí a SAMBY. Jednou jsem to potřeboval a nebylo tam k tomu prakticky nic co bych mohl využít. Nakonec to řešil až Goggle.
    27.3.2006 15:29 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Směle do psaní :)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    27.3.2006 15:47 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Rád bych, ale obávám se že jako laik bych nováčkům ještě víc zamotal hlavu. Ostatně právě doma řádím jako čert, protože včera mě jela síť přez Ubuntu jako z praku i po restartech PC v ní zapojených. Sdílel se internet, makala SAMBA. Dnes už to nedělalo nic z toho. Tak nevím no. Nemám čas nad tím znova bádat a tak šlo Ubuntu z disku a je na něm zase brána z Mandrivy kde to jede během minuty po instalaci. Já se snad Mandrivy nezbavím :-/
    28.3.2006 00:41 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    tohle je evidentne pokus vyvolat flame, vyserme se mu na to, ok?
    nojo, máš pravdu, ale přesto mi to nedá nepřipsat postřeh, že většina presentovaných výtek platí na autora samotného ... což mi přijde vtipné, připomnělo mi to jednu krásnou situaci, kdy jistá kamarádka vyčítala sestře své vlastní chyby :o)
    28.3.2006 17:01 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Jooo, tomu se rika projekce. Velmi oblibeny zpusob, jak se jednoduse "zbavovat" vlastnich chyb.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    26.3.2006 23:08 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Přeji hodně štěstí při používání nejrozšířenějšího operačního systému na světě. Snad se při tom dají zužitkovat zkušenosti z Linuxu. Já sám nemám odvahu to zkoušet.
    26.3.2006 23:10 petryk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Co mate vsetci s kompilovanim jadra? ja som jadro nekompiloval , uz ani nepametam , staci mi to , co je v distru default , naco ho vlastne preba stale kompilovat? dalsia vec ... zaciatocnici by si mali uvedomit , ze co sa pytaju .. ono , vela veci sa da najst v manualoch , alebo na googly ... ludia nemaju cas venovat sa vysvetlovaniu blbosti kazdemu , kto nevie "citat"
    27.3.2006 09:29 Davule | skóre: 11 | blog: BANANOVI_TUCNACI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2

    Chyba nás začátečníků je, že :

    1) NEVÍME CO HLEDÁME - když třeba nemůžu vstoupit na CD-čko, je chyba v programu - nenapadne mně CD jednoduše připojit (mount), nebo lepší příklad - když nejde zvuk, je chyba v ovladači - nenapadne mně třikrát kliknout na mixer

    2) NEUMÍME POPSAT CHYBU - víme, co nefunguje, ale nevíme proč. Odpovědi typu "co ti hlásí XY?" jsou pro začátečníka směšné, protože jednak nevím co je XY a za druhé mně to uráží :-)

    3) PODÍVEJ SE DO MANUÁLU - manuál je mocný nástroj pro toho, kdo mu rozumí, ne pro toho kdo ho otevře!!!

    4) HODNĚ ZAČÁTEČNÍKŮ CHCE CHYBU VYŘEŠIT BĚHEM PÁR VTEŘIN - přece se nebudu kvůli zvuku učit programovat?

    5) SAMÉ NEGATIVA? - Před tím, než odejdeš spať k windúsu - skus najít něco pozitivního. Tady by se asi hodilo uvést moje heslo - HLAVNĚ SE NEPOSRAT !!

    - Jsem začátečník a uživatel Gentoo (zatím spíš otrok). Je to těžké distro - kdo se nechce učit, musí si vybrat něco jednoduchého (třeba SUSE, nebo Mandrivu).

    Dokumentace je pro blbce!! Já jsem BLBEC!!
    vencour avatar 27.3.2006 09:38 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2

    Ad Mandriva - tam si kompilluju, když to jde, teprve v poslední době spíš stahuju rpmka nebo jsem objevil kouzlo přihlašování v grafice, pak už to je (působí) fakt dost laicky.

    Manželka je okouzlená ubuntem, mam pocit, že tam funguje apt-get na všechno, líbí se jí, "jak je to malinký a kouzelný" - ale to je zase jen nastavením. Čili i časem si s tim vyhrát.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Heron avatar 26.3.2006 23:16 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Nebudu reagovat na jednotlivé body, odpovím stručně: Jak dlouho si problém zkoušel vyřešit sám? Sám s manuálovými stránkami, sám s google, sám s abclinuxem (bez zadávání dotazu)? Jeden klučina se mě ptal na nějakou radu (přes jabber), já jsem neveděl a odkázal jsem ho na abclinuxu, kde se to 100% řešilo. Po 3min (slovy: třech minutách) odpověděl, že na abc to není. Všemu je potřeba věnovat čas. Všemu, co chcete dělat alespoň trochu na úrovni.
    27.3.2006 09:30 Davule | skóre: 11 | blog: BANANOVI_TUCNACI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    AMEN
    Dokumentace je pro blbce!! Já jsem BLBEC!!
    vencour avatar 26.3.2006 23:31 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2

    Moje zkušenost: hledám něco a najdu toho (jiného) mnohem víc ... to je běh na dlouhou trať. A pak ostatní koukaj ... "ty jsi dobrej, odkud to víš?" Někdo kouká ... jinej ... :-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    26.3.2006 23:48 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
       Asi to nechápu. Plno Linuksáků píše, že na Linuxu rozchodí snad úplně všechno a hned a že Windows je špatnej a dokonce plno věcí na něm nefunguje. Na druhou stranu jsou i Linuxáci, kteří se snaží říkat to jak to vidí oni. Tvrdí, že občas nad něčím nějakou dobu bádají a něco rozchodit jim chvíli trvá, odpověď hledají kde se dá a mnohdy najdou odpovědi na to, co už dávno neřeší.

       < REJP > Znamená to snad, že je lepší strávit dlouhé hodiny rozcházení ledasčeho na Linuxu, než na Windows? < / REJP >
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    vencour avatar 26.3.2006 23:57 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2

    Běh na dlouhou trať? Tj. nevyřeším vše a hned, ale jsou pravidla, která se až tak nemění a ty mi pomůžou.

    A klidně si rejpej ... kdo chce kam ... každej má aspoň trochu rozumu, aby viděl, jak marní čas, marní svůj čas, tak co.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Heron avatar 27.3.2006 00:06 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Co píše colin je pravda a ty (jako zkušený uživatel, programátor a jánevímcoještě) by jsi to měl vědět. Osobně jsem se nejvíc naučil právě procházením MSDN (když jsem ještě psal v C#) nebo různých dokumentací k API.

    Na linuxu můžeš ledasco procházet až na úroveň zdrojáku. U Windows ti nejzajímavější věci (jádro, ovladače, filesystém), zůstávají skryty.
    Heron avatar 27.3.2006 00:42 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Zvláštní, když jde o visuální kraviny, tak to Plešinger odpovídá do deseti minut. Když o něco složitějšího, tak vůbec...
    Heron avatar 27.3.2006 00:43 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Hups, to patřilo trochu níž.
    27.3.2006 00:15 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Tady mi to nedá...
    Znamená to snad, že je lepší strávit dlouhé hodiny rozcházení ledasčeho na Linuxu, než na Windows? Ano!:)
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    27.3.2006 00:37 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
       Protože je to Linux? Nemůžu si pomoci, ale je to to, co stále říkám. Nejde o čistou kalkulaci výhodnosti a efektivnosti, ale jde především o přesvědčení a jak Linuxáci říkají o filozofii. Já tomu říkám víra. Pan Jílek to definuje jako zálibu, koníček, něco co ho baví a má rád. Netvrdí že jde o lepší systém, jen ho Linux baví.

       Je to něco jako tvrzení a hádání se o to, jaký způsob dopravy je lepší. Někdo tvrdí že drážní doprava je nej, další tvrdí že nej je automobilová doprava a jiný říká že nejlepší doprava je lodní. Všichni tvrdí to svoje, protože prosazovat onen názor je pro ně výhodné, nebo svému tvrzení věří. Čistá a ničím nezaujatá kalkulace o ceně, spotřebě, rychlosti, poptávce, flexibilnosti, .. . nevidím.

       Na závěr správně řečená slova Linuxáka. Linux je lepší a strávím s nastavováním čehokoliv v Linuxu více času, protože si myslím že Linux je lepší, věřím tomu co tvrdím. Udělá mi radost, když uvidím analýzu, ve které Linux dopadne nejlépe, věřím ji. O analýze, kde Linux dopadne špatně si myslím že je zaplacená, nevěřím ji.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    27.3.2006 00:52 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Někdy mě až udivuje, jak lidé z jednoho prostého "ano" udělají závěry podobné tomu tvému. Já mám linux taky jako zábavu. Ale důležitější než zábava je, že nemám strach k PC jít.

    No nevím, ještě jsme neviděl nikoho se do krve hádat o tom jestli je lepší vlak nebo auto, když to jsou dva absolutně odlišné prostředky. V určitých případech pro mě je výhodnější vlak a v jiných zase auto. Loď nemůže jezdit tam kam vlak a zase obráceně. Letadlo taky nelítá kam chce. U Linux/Windows se jedná o dvě podobná řešení se svými výhodami a nevýhodami. Tam je diskuze o tom co je lepší až neodolatelná...

    O tom posledním odstavci snad ani nemá smysl vůbec uvažovat. Linux má výhody tam a windows zase tam. Nikdy je přesně neporovnáš, ale to ti nezabrání napsat jak jsou "linuxáci" zaslepení, arogantní a bůh ví co ještě jen, aby si upozornil na "pravdu" své "strany", která nemůže být jiná. Vycházíš z obecných fám, ně z faktů. Snažil jsem se chovat podle nepsaných pravidel a nikdy jsme neměl problém najít tady na abclinuxu radu. Tenkrát s Windows jsem ani nevěděl kde hledat...to byly časy. Pokus omyl, a když se něco podělalo tak reinstall...
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    Shadow avatar 27.3.2006 00:59 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Vy věříte, že Windows jsou časově efektivnější, protože pro vás třeba jsou. My věříme, že GNU/Linux je časově efektivnější, protože v našich rukou tomu tak je. A mimochodem, proč neodpovíte na dotaz pana Herona níže?
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    27.3.2006 07:00 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Ne, někdo to opravdu nepotřebuje, nebo na to nemá čas, nebo ho to nebaví, ale to ještě neznamená, že je to duševní invalida.
    vencour avatar 27.3.2006 07:57 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2

    To souhlasim, pro káždého je nástroj a cíl něco jiného.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    27.3.2006 07:08 necron
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    ale vieš kolko sa pri tom o linuxe naučiš? a o to ide!a vráti sa ti to 100 krát
    27.3.2006 07:11 necron
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    to patrilo vyšie.pod ten rejp od Plešingera
    26.3.2006 23:47 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    "Nikto nikomu nemá právo vyčítať mu voľbu OS." Pokud jde ovšem o volbu...krom toho, nikde jsem ještě neviděl, že by někdo někomu vyčítal volbu OS, já se třeba většinou jen směju. Na linuxu řeším závažné problémy jako třeba jak rozchodit 3D akceleraci. Na windowsech jsem pro změnu řešil problémy jak vypnout to zku*vený okno co naběhne při připojení čehokoli. Ze začátku mi vadilo, že si linux nepřimountovává file systémy sám, ale pak jsem viděl borce, kterýmu vadnej USB disk způsoboval vyskakování okna s obsahem disku každejch 30 vteřin :)
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    26.3.2006 23:56 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
       Když se jde dozvědět co a jak nastavit v Linuxu, tak se dá dozvědět co a jak nastavit ve Windows. Automatické připojení zařízení a vyskakování oken nastavit jde. Buďto v registrech, nebo jednoduše programem který je pro uživatele příjemnější a který to v registrech přepíše. Pro začátek postačí xp-antispy.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    Heron avatar 27.3.2006 00:09 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Jak ve Windows nastavím firewall a routování tak, aby se na tom stroji dalo pracovat? Tj. aby při routingu 100Mbps sítě nebyl CPU zatížený na 100%?
    Heron avatar 27.3.2006 00:43 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Zvláštní, když jde o visuální kraviny, tak to Plešinger odpovídá do deseti minut. Když o něco složitějšího, tak vůbec...
    27.3.2006 00:54 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Třeba TC, 30 dní na zkoušku a pak platit...na reakci na toto téma čekám už snad 2-3 týdny..:)
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    27.3.2006 00:56 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
       Určitě sis všiml, že Linux a *BSD ne serverech používám a prosazuji je. Windows prosazuji a používám na desktopech. Netvrdím, že Linux, *BSD, nebo Windows je k ničemu a špatnej. Nejsem věřící, nebo něčím si zaujatý a používám to, co mi pro danou práci vyhovuje nejvíce. Je mi naprosto jednou, že nemám zdrojáky jádra od Windows a že si je nemůžu kompilovat. Je mi jednou že používám Windows a nepohoršuji se nad tím, neodsuzuji se. Pro mě není Windows symbolem boje a odvrácené strany vesmíru. Používám ho asi stejně často jako Unix a je mi to naprosto jedno.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    Shadow avatar 27.3.2006 01:01 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    a je mi to naprosto jedno

    Fajn, proč ten rozruch?
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    27.3.2006 01:06 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    27.3.2006 01:09 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Takže ti to neni jedno :)
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    Heron avatar 27.3.2006 01:09 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    To byla reakce na tvoji větu:

    >> Když se jde dozvědět co a jak nastavit v Linuxu, >> tak se dá dozvědět co a jak nastavit ve Windows.

    Jen jsem se tě ptal, jak ve Windows (které jsem používat 8 let k plné spokojenosti), nastavím firewall a routing. Řešil jsem to půl roku, pak jsem přešel na Linux.

    Ano, všiml jsem si, že používáš spoustu OS. Taky nejsem věřící (ve tvém linuksovém slova smyslu). Hodně lidí tu má zkušenosti s různými OS. Ty (ač uživatel Windows, Linuxu, BSD, HP-UNIXu), tu pořád řešíš právě jen Windows -- a zatím jsem neviděl složitější odpověď než to, jak nastavit nějaké okýnko, tj visuální záležitost, která je imho naprosto podružná.
    27.3.2006 21:38 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    "HP-UNIX" tomu snad říká jenom plešinger, jmenuje se to HP-UX. Ale kdo ví, co vlastně plešinger používá..
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    28.3.2006 02:46 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
       V práci používám tenhe šrot. Uvnitř je Unix od HP. Jestli mu říkám HP-Unix nebo bych mu měl říkat HP-UX je mi úplně jedno. Daleko důležitější je aplikace kterou používám a tou je I-Deas NX 11. Operační systém na kterém to chodí je mi vcelku u pr**le.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    27.3.2006 08:42 Bruno Bager
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Ešte, že čosi podobné potrebuje väčšina uživateľov.
    Heron avatar 27.3.2006 09:52 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Plešinger tu kdysi zveřejnil statistiku, podle které je uživatelů linuxu 0.7% (jestli je to pravda nechme stranou). Nemůže to být tím, že těch 0,7% požaduje od svého PC něco náročnějšího, než jen správnou reakci na vložené CD? Jestli se ti můj požadavek zdá přehnaný, tak to jsi kolem počítačů moc dlouho nepracoval.

    BTW: Většina uživatelů používá PC na hraní her (od toho je herní konsole), k poslechu hudby, k podívání na film (od toho je hifi věž, dvd recorder, atd) a až nakonec možná k přečtení mailů a běžné kancelářské práci. Takový lidé imho Windows vůbec nepotřebují. Proč je mají? Protože hry na "PC" jsou zadarmo, hudba na "PC" je zadarmo, filmy jsou zadarmo a vůbec všechno do Windowsů (včetně) je zadarmo. Tak proč by se kur*a měli učit něco složitějšího (třeba linux). když už to stejně mají zadarmo?
    27.3.2006 10:32 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
       Že je Linuxáků 0,7% jsem nevymyslel já, ani jsem na to nepřišel. Jen jsem reagoval na to, o čem se tu již debatovalo a na co tu poukázal někdo jiný. http://www.abclinuxu.cz/clanky/ruzne/je-nas-jen-0-7 http://www.abclinuxu.cz/blog/filluv/2005/12/15/113389

       Zřídit router na Windouw zajisté není problém. Já ho nepoužívám, ale kamarád na koleji ano a nemá s ním sebemenší problém. Pokud budeš chtít, zeptám se ho jakou aplikaci používá a jak se onen router nastavuje a můžu z toho udělat malý blog.

       Na hraní her mám nejraději PC. Myš a klávesnice mi na pořádný masení vyhovuje daleko více, než ty komzoloidní ovládátka. Když se podíváš na ceny her, nemyslím si, že by byl někdo nucen je krást. Bez rozdílu používaného operačního systému. Kolik lidí má koupeného Quake III? Pokud se nepletu, zdarma je jen engin ale základní mapy jsou stále placený. Muziku a Filmy si taky radši pustím na PC. Vysloveně nesnáším úchylný vyměňování CDček. Prostě si jako každej běžnej zloděj muziku a filmy někde stáhnu a klidně si je pouštím o stošest.

       Prostě počítač mám proto, protože je to univerzální nástroj, na kterém hraju hry, pouštím si muziku a filmy, tvořím web, tvořím FEM a CFD modely, pomocí počítače komunikuji s lidmi a je mi naprosto jedno, zdali používám Windows, nebo Linux. Nemám sebemenší odpor k jakémukoliv systému. Pokud ale jeden systém zvládne více věcí než ten druhý a ještě k tomu nemusím pro jeho zprovoznění vynaložit tolik úsilí a času, proč bych ho nepoužíval? Pokud někomu stačí Firefox, Gam, a OpenOffice, nechť si vystačí s Linuxem. Pokud ale někdo od počítače očekává daleko větší desktopové možnosti (aplikace), tak ať používá to, co mu vyhovuje.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    Shadow avatar 27.3.2006 10:56 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Statistika w3schools uvádí momentální podíl GNU/Linuxu 3,4%.
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    27.3.2006 11:32 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    To je zvláštní že máš procesor na 100%, protože já tohle mám už roky a procesor o tom že táhne síť prakticky neví.
    27.3.2006 13:37 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    A jaké bývá vytížení dané sítě? Jaká je maximální "reálná" propustnost?
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    27.3.2006 14:10 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Je to jen malá domácí síťka kde jsou dva počítače. Na jednom je linux a windows jako dualboot a ten slouží jako brána, na druhém jsou jenom winy a občas se k té síti ještě připojuje notebook. Běhá to v naprosté pohodě jak pod widlema, tak když jsem v linuxu. Na tom dualu je totiž internet přez ADSL a ten se sdílí dál. Nemám v tom ani router, ani přepínač a jede to na kartách 10/100. Zatížení ve winech je 0 až tak 4%, podle toho co se momentálně děje na té síti. Tak to odpovídá i tomu když jede síť přez Ubuntu, jako právě momentálně přez ní jede. Rozdíl nevidím.

    Být Vámi, tak bych si asi v první řadě proměřil kabeláž.
    27.3.2006 15:20 Nemem9aa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Neni problem routovat a mit firewal na ADSL, kde to jede par Mbit. Tam neni rozdil mezi win a linuxem patrny. Problem je u routovani plnych 100Mbit. Taktez na win firewall uz nestiha.
    27.3.2006 15:49 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Na velkých sítích nevím, tu doma ještě nemám :-)
    Heron avatar 27.3.2006 16:00 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Tak můj PC má tři síťovky: 1) 100mbps share se sousedem, 2) 100mbps share + routing internetu pro sestru, 3) 512kbps pripojeni na internet, + 4) Virtualni pro OpenVPN.

    Nevím jestli je to velká síť (tu si představuju jako 1000 PC v nějaké firmě, 48 portové switche CISCO atp.)
    Heron avatar 27.3.2006 15:57 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Routování + firewall 100mbps sítě myslím tak, že ta síť má jet cca 10MB/s. Reálně ve Windows 3-4MB/s a CPU Athlon XP 2400+ na 100%. V linuxu to jede 9-10MB/s a hraju na tom v pohodě DooM III.
    27.3.2006 00:21 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Tak mi z hlavy řekni v jakym, že to je registru. To si radši budu pamatovat /etc/fstab, mount a k tomu pár parmetrů, než register LOCAL_MACHINE/xx/yxyxc/sfvvfs/wdwfd/sdv/asdw/vasd/wwad/asdsda/asdads a přepsat na 32...:) V linuxu tak mám kontrolu nad přimountováním filesystému. Jakym registru nastavim, aby windowsy nepřimountovávaly sami? Nicméně jsem zapoměl. Určitě budu moct stáhnout nějakou shareware nebo něcoware utilitku s integrovanym spywarem, která mi to umožní, že ano :)?
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    27.3.2006 11:28 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Možná napíšu název blbě, ale sám MS dává k disposici na povypínání a pozapínání kde čeho svůj Tweekui, nebo nějak tak se tomu nadává. Jednou jsem to zkoušel a jde tím udělat z Widlí opravdu skoro jiný OS, ale taky si je člověk může odprásknout pokud nečte co se právě chystá udělat :-)
    27.3.2006 11:31 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Automatické připojení zařízení a vyskakování oken nastavit jde. Buďto v registrech, nebo jednoduše programem který je pro uživatele příjemnější a který to v registrech přepíše. Pro začátek postačí xp-antispy.
    Podívej nechcu se přít, v práci používám Windows, na serveru mám Linux a doma používám jako primární OS Linux ale mám ho v dualbootu s Windows kvůli práci. Zastávám stejný názor, že Linux a BSD na server ano. Co tu ale píšeš o registrech je zrovna takový kec jak kecy některých "linuxáků".

    Třeba pro mě je hrabání se v registrech stejný porod jako pro uživatele neznalého Linuxu hrabání se v /etc. A proč? Protože nevím co dělám a nemám jistotu co to udělá po příštím startu. Tyhle tvoje argumentace jsou blbosti. Windows nastavím komplet celé, kde jakou kravinu, ale do registrů nerad hrabu pokud nemám blbuvzdorný návod kde a co upravit. Nemám prostě jistotu, že to i příště najede v pořádku. V Linuxu /etc ovládám a vím co dělám. Je to prostě o vědomostech.

    Ale je tu jedno ALE. Pokud něco nevím a hledám odpověď chovám se zdvořile a slušně, protože JÁ něco potřebuju a návštěvníci onoho portálu mi radí zdarma ve svém volném čase. Typický příklad jak se neptat je tu: http://www.abclinuxu.cz/forum/show/126339

    Nechci se "linuxáků" zastávat, ale myslím si, že právě na slušné chování a zdvořilost si potrpí a není se čemu divit. Slušně by se člověk měl chovat pořád a nejen když něco potřebuje. To si schválně všimni, že i když se někdo zeptá blbě, ale slušně, tak je mu odpovězeno a dokonce je mu dána rada, jak se příště ptát, aby tazatel dostal co nejlepší odpověď. Naopak je-li nezdvořilý je poslán do /dev/null. :-)
    26.3.2006 23:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Já si nemyslím, že by se tu jen odkazovalo na google a manuál. Jasně pitomci tu jsou, ale není jich tu víc než je obvyklé. Jen pro mnohé je divné, co vás vede k tomu, že potřebujete všem říci, že s Linuxem končíte.

    Nejde o nic světoborného. Prostě dáte cd do mechaniky a naistalujete Windows. Pak užíváte výhod nejrozšířenějšího OS a máte na pomoc výběr uživatelů.

    Jen se mi zdá, že čekáte, že vás bude někdo přesvědčovat. K čemu? Já osobně vůbec nepotřebuji abyste měl na disku Linux nebo BSD. případně se učil něco navíc a to i třeba překonávání potíži.

    Není-li to vašem zájmu zvládat Linux, Unix, být s námi v jedné partě, pak si užijte Windows a nemusíte to s námi řešit. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Isah avatar 27.3.2006 00:06 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2

    Četla jsem i ten Tvůj minulý blog a nechtělo se mi reagovat. Teď musím. Nevím proč máš potřebu nám nadávat do Linuxáků. Když si sem přišel rady jsi dostal. To, žes to nezvládl, spíš mi připadá, žes tomu tolik nedal, abys to zvládl, mlátíš okolo. Promiň, to dělají malé děti na písku.

    Asi jsi měl holt trochu smůlu a vše Ti nešlo hned napoprvé. Tak máš vyzkoušet jiné distro. Ta učebnice Linuxu a odkazy tu jsou právě proto, abys sis našel co potřebuješ. Tak, jako to dělají mraky jiných uživatelů Linuxu. Budeš se muset smířit s tím, že nejsi středobodem světa. :-)

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    27.3.2006 07:19 necron
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    máš pravdu.ja som rozchádzal laserovku HP 1020 2 mesiace.a rozchodil som ju.hladal som na nete a našiel som.no problem./bola ta sice hlúposť že som ju kúpil ale to už je iný príbeh......../
    Cubic avatar 27.3.2006 00:10 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Nikto nikomu nemá právo vyčítať mu voľbu OS.
    To je pravda. Zaroven ale nikdo nema pravo vycitat komunite(uz mi to slovo zacina lezt krkem) ze se mu po jeho svobodne volbe OS nepodarilo neco nainstalovat nebo zprovoznit. Se svobodnou volbou jde ruku v ruce i zodpovednost za ni. To ze si nekdo naistaluje linux neznamena ze mu je ona komunita linuxaku povina pomahat. Zvlast kdyz je z dotazu videt ze nevyvinul ani minimalni snahu o vlastni reseni.

    Nie všetci majú nervy sedieť dlhé hodiny za kompom a riešiť kopec vecí za ostatni.
    27.3.2006 00:23 Viliam Brana
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Otazky sa v diskusnom fore opakuju. Vela zbytocnych otazok by nevzniklo, keby sa najprv pouzilo vyhladavanie. Diskusne forum by sa nemalo mylit s technickou podporou.
    David Watzke avatar 27.3.2006 04:44 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    1. Neochota pomôcť - Stretol som sa s tým už viackrát, že jednoducho tí ktorých by nezabilo klepnúť pár riadkov a pomôcť iným jednoducho stagnujú a majú všetko na saláme.
    No já ti nevím, klikám na každý post ve fóru, kde čekám aspoň minimální šanci, že budu moct poradit a když vím, tak rád poradím. Jasně, tohle není o mně, ale já bych řekl, že lidé jsou tu ochotní. Skoro na každý dotaz mi odpověděli a když ne, tak určitě ne proto, že by nikdo nechtěl a že by ohrnoval nos... Když někdo ve fóru vidí po padesáté stejný dotaz, určitě ho to rozčílí, ale přesto hodí odkaz na jinou diskusi - tazatel si většinou rozmyslí nehledat.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Heron avatar 27.3.2006 09:57 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Je teda fakt, že na moje 4 otázky jsem dostal odpověď jen na dvě (uznávám, že ta první je stupidní -- zrovna jsem si dal KDE a toto mě překvapilo). S tou posledni (Audigy ES) si nevím rady a fakt by se mi pomoc hodila :-(. Ale ostatním tazatelům se pokouším radit stále.
    27.3.2006 07:13 Sodalite | skóre: 18 | blog: tucnakov | Břeclav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    A prečo si Linuxáci nikdy nevytvoria veľkú Linux komunitu.

    Taky jsem neměl chuť klepnout na klávesnici, ale nedá mi to. Linuxáci si nevytvoří velkou komunitu? Oni uživatelé windows mají nějakou komunitu? Že jsem si nevšiml.

    1. Neochota pomôcť

    Když napíšete, co jste napsal, tak okažitě ztrácím chuť Vám jakkoliv pomáhat. Místo toho, abyste byl slušný a trpělivý, když po nás něco chcete, tak se chováte jako malý fakan a vynucujete si naši pozornost. To zaobalujete do rádoby objektivních rad, jak zvýšit úroveň linuxové komunity. Myslíte si, že nám máte co nabídnout? Proč si myslím opak?

    2. Všetko zveličovať A neděláte to Vy sám? Do 20 minut nedostanete odpověď a hned jsou všichni Linuxáci netolerantní svině?

    3. Netolerancia To je proto, že Linux není Windows milej zlatej, tak tady ty stejné aplikace nenajdete. Najdete podobné se stejnými nebo lepšimi funkcemi. Některé specifické aplikace bohužel nenajdete, ale s tím komunita těžko pohne. Přesvědčte někoho, ať Vám takovou aplikaci naprogramuje. A přesvědčte ho, aby dal zdrojáky komunitě. Nebo si to naprogramujte sám.

    Já vím, že ve světě Windows platí pravidlo, co neukradneš to nemáš. Naštěstí tohle v Linuxu neplatí.

    4. Linuxáci sú majstri sveta To tvrdíte Vy, ale díky za uznání.

    Počítač má slúžiť užívateľovi a nie naopak. Paradoxne keď som začal rozumieť Linuxu ma pár vecí odradilo od zabíjania ďalšieho času.

    Máte možnost si zakoupit Linux i s podporou. Anebo položit dotaz v diskusi. Co říkám já je, že nikdo nemá právo si pomoc vynucovat posty jako je ten váš. Taky se mi stalo, že nikdo neodpověděl na můj dotaz. Jenže jak jsem pak zjistil, skoro v 80% to byl PEBKAC. Takže jaksi vada na mojí straně.

    Neúspech môjho pokračovania s Linuxom nie je celkom vo mne, mám chuť sa učiť nové veci a počítače mi nerobia problém.

    Problém samozřejmě je ve Vás. Linux Vás nepotřebuje, vy se chcete naučit Linux, to znamená, že tu práci, ty karamboly, probdělé noci a obrovské mmožství času do toho musíte vložit Vy sám. To za vás nikdo neudělá. I Windows jste se musel učit. Takže pokud nemáte ochotu tohle podstoupit, nainstalujte Windows, Linux smažte a sbohem. Pokud tu touhu u sebe objevíte, tak se můžeme bavit dál.
    Absolutní pravda je nepoznatelná. Všechny ostatní jsou jenom soukromé lži.
    27.3.2006 08:38 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Chci reagovat na vaše věty
    Myslíte si, že nám máte co nabídnout? Přesvědčte někoho, ať Vám takovou aplikaci naprogramuje. A přesvědčte ho, aby dal zdrojáky komunitě. Nebo si to naprogramujte sám. Linux Vás nepotřebuje ...
    Nezlobte se na mě, ale výše uvedeným na mě vyvoláváte dojem, že "Linux je náš" a kdo se k "nám" chce připojit, tak musí dodržovat "naše" pravidla a pokud ne, tak ať zůstane ve Windows. Už jsem to tady včera psal v jiném threadu, z některých příspěvků mi připadá, že lidé, kteří Linuxu rozumí a je "jejich", by byli nejradši, kdyby to byl OS pouze pro lidi, kteří se v něm chtějí šťourat a věnovat mu svůj volný čas. Osobně bych byl rád, aby se Linux (třeba jen 1 distro) co nejvíce rozšířil mezi "obyčejné klikací" usery, tím pádem na něj podle mého názoru bude více ovladačů, zavedené společnosti na něj budou portovat svůj software atd.
    27.3.2006 12:32 Sodalite | skóre: 18 | blog: tucnakov | Břeclav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Tím nám jsem nemyslel uživatele Linuxu, ale spíš návštěvníky tohoto fóra, když už je výtka ze strany autora blogu namířena proti nám.

    Linux se mezi obyčejné klikací usery nerozšíří do té doby, než proto někdo něco udělá - napíše příručku pro "úplně blbé", naprogramuje aplikace, které budou vypadat jako ve Windows, presvědčí firmy, aby dělaly ovladače.

    Co se týče aplikací, tak osobně mi chybí to, co chybí i ve Windows (nebo na to nemám peníze), takže nemám potřebu jiných aplikací. Přiručky jsou dobrá věc, ale hodně jich už existuje i v češtině. Možná ještě málo těch pro úplné zelenáče, ale zatím se necítím tak dokonalý, abych nějakou napsal. Kupuju jenom hardware, který funguje na Linuxu a tím podporuju firmy, které takový hardware dělají. Co se týče funkcionalit "out-of-the-box" bez nutnosti nad tím sedět, myslím, že jsou distribuce, které jsou v tomto daleko před Windowsama. A pokud má uživatel vlastní nápady, postřehy a požadavky, musí se sám zapojit. O tom je Open-Source. Ne o tom, že je to zadarmo. A to se mi na tom taky líbí.

    Pokud mi něco vadí, musím sám zapracovat na tom, aby se to změnilo. Ne kritizovat ostatní za problémy, které oni nemají. To byla moje pointa. Dřív jsem se cítil jako evangelista, ale dneska je mi to jedno. Chceš Linux? Připrav se na to, co to přinese. Nechceš? Neber.
    Absolutní pravda je nepoznatelná. Všechny ostatní jsou jenom soukromé lži.
    27.3.2006 12:58 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Váše názory respektuji a v podstatě s nimi souhlasím, ale na masové rozšíření Linuxu (v dohledné době) bych si na jejich základě nevsadil. Což ale koresponduje s Vaší poslední replikou "Chceš Linux? Připrav se na to, co to přinese. Nechceš? Neber." A líná většina brát nebude.
    >> Kupuju jenom hardware, který funguje na Linuxu a tím podporuju firmy, které takový hardware dělají.
    Ještě aby se to ty firmy nějak dozvěděly, že jejich výrobkům dává spoustu lidí přednost, protože pro ně existují pro Linux ovladače ;)
    >> Linux se mezi obyčejné klikací usery nerozšíří do té doby, než proto někdo něco udělá - napíše příručku pro "úplně blbé", naprogramuje aplikace, které budou vypadat jako ve Windows, presvědčí firmy, aby dělaly ovladače.
    K tomu můžu jen dodat : máte pravdu, bohužel.
    27.3.2006 08:51 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    mamiiiii, ja chci to lizatkoooo ....!!! uaaaaaa!!!
    27.3.2006 09:25 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Jádro nekompiluju, do konfiguráků nelezu a telka (=debian) chodí.
    Na macovi kompiluju nezbytné aplikace (třeba mc :-D), děkuji za FINK ;-)
    To je síla televize...
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2006 09:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Jsem z pohledu IT laik, co potřebuje ve svém podnikání používat počítač. Několik let jsem používal různé verze Windows, poslední 3 - 4 roky jsem přešel na Linux a tak mám možnost srovnání z pohledu zkušenějšího uživatele, ale stále jen uživatele, který má počítač pro (jinou) práci. Došel jsem k závěru, že oba systémy jsou použitelné pro účely, které potřebuji prakticky stejně, avšak každý ze systémů má své výhody a nevýhody. Ať je to už finanční stránka věci, bezpečnost, snadnost konfigurace a správa systému apod. Linux má úplně jinou filozofii fungování (a hlavně myšlení), není to jen technická záležitost - je v tom i trochu ideologie (open source versus uzavřené formáty, atd..). Každý, kdo chce Linux používat, musí si tuto odlišnost uvědomit. Nejde jen srovnávat - tohle tlačítko to umí ve Windows a v Linuxu nikoliv a opačně. Já mám rád svobodu a mám trochu tvořivého ducha, rád si přizpůsobuji věci podle sebe. Otravují mě také různé hlášky o licenčních číslech, registrace apod. Proto mně Linux vyhovuje a jsem rád, že ho mohu používat. Navíc jsou tu i značné úspory. Ale chápu, že někdo jiný je jiného ražení a mohou mu Windows plně vyhovovat. Proto si myslím, že dohady, co je lepší, nebudou mít nikdy konce, ale už samotný fakt, že se o těchto věcech přemýšlí, je rozhodně pozitivní věc pro další vývoj - nikoliv ztráta času. Tak to je můj názor.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    davida avatar 27.3.2006 13:10 davida | skóre: 13 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Nevim jak ostatni ale vybral jsem si Linux/BSD a podobne veci kvuli tomu co mi umoznuje ne proto abych chodil a delal machra ze ja mam Linux a umim vsechno, zpusob nekterych tzv. "Power useru" prichazejicich z Windows nemuzu pochopit, osobne jsem zabil uz nekolik desitek dlouhych hodin na icq a irc kdyz jsem se nekomu snazil poradit, vysledek je ze nekteri lidi chteji a taky se nauci, nekteri proste nemaji zajem se nic noveho ucit z toho vyplyva ze je Linux pro ne zrejme spatny. Tyto 2 zapisy v blogu povazuju osobne za provokaci, jestli je autorovi lip ve Windows at to napise i na AbcWindoze a velky Bill mu udeli licenci za statecnost ;-)
    27.3.2006 18:43 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Je zajímavé, že je spousta uživatelů, kteří dokáží problémy vyřešit dokonce bez toho, aby někde položili dotaz do diskuze. (Zamysli se - není náhodou chyba v tobě?)

    Stačí hledat, stačí hledat, stačí hledat. Stačí hledat. Osobně jsem s pomocí Abclinuxu, Google a trochy času vyřešil všechny problémy, na které jsem v Linuxu narazil.
    Quando omni flunkus moritati
    27.3.2006 18:45 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Mimo jiné, když jsi naspät ve Windowse, neměl by sis z patičky vyndat to "Linux user" ?
    Quando omni flunkus moritati
    27.3.2006 19:53 Goffix | skóre: 25 | blog: Powered by ArchLinux | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2
    Líbí se mi jak si tu někdo snaží léčit mindráky trapným flamem a nakonec ani jednou nereaguje v diskusi. Btw jen perlička na závěr, než tento blablog zmizí v útrobách archivu webu. Fakt nevím, co si mám myslet o člověku (autorovi tohoto výlevu), který ještě 3.2.2006 v blogu "Linux je závislosť?" vyplodil tohle:
    A k čomu som došiel? Pre niekoho vyhovuje Windows. niekomu /ako mne/ Linux a neberme si svoje plusy. Niekomu všetko ide a nemusí riešiť problémy cez fórum a niekto naopak rád všetko rieši a základ je stabilita a bezpečnosť ako aj u mňa. Myslím že v Linuxe je strašne veľa problémov narozdiel od Windowsu ale zase keď niečo správne nastavíte v Linuxe máte krásny veget a nie ako vo Windowse, čakáte kedy vám začne blbnúť.
    PS: Šťastný návrat k těm hrozným Windows, jak píšeš ;-)
    3.5.2006 20:07 Dumaru | skóre: 14 | blog: dumaru
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Som naspäť vo Windowse 2

    Rozhodol som sa že nebudem reagovať na príspevky skôr, ako doriešim pár vecí s Windowsom a vychutnám si jeho systém. Pár dní som skúšal Windows kvôli otestovaniu stiahnutých aplikácií, ktoré potrebujem pri nahadzovaní okien na kompy. Musím predsa vedieť čo nahadzujem.

    Takže citát ktorý si vytiahol - blog je o príspevkoch, buď súhlasíš alebo nie. Blog píšem podľa momentálnej nálady a skúseností, nič nemám dopredu načmárané. Trápne flámy nečítaj, myslieť si môžeš o mne čo chceš, nepoznáš ma. Hovorí sa tomu subjektívny názor.

    A rozhodol som sa že sa ešte potrápim s Linuxom, aj keď pôvodne som chcel zostať na Windowse. Predsa len niečo na Linuxe je, bola by škoda po toľkých hodinách všetko zahodiť za hlavu. Možno budeš nabudúce kritizovať môj blog o Linuxe. :-D

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.