abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové

    21.1.2011 14:13 | Přečteno: 4675× | poslední úprava: 21.1.2011 18:12

    V českém jazyce prakticky neexistuje seriózní portál o Informačních technologiích - především o počítačovém hardware. Pokud snad čtete weby typu Extrahardware.cz nebo Pctuning.cz jsou pro vás určeny následující řádky. Jejich autoři jsou banda břídilů, kteří IT problematice rozumí zrhuba pohledem čtenáře Computeru (pro ty co neznají, jedná se o takové počítačové Brávíčko).

    Není to tak dávno co jsem se tu pohoršoval nad jakýmsi VIP článkem, kde byly za VIP snad označovány osoby, které své čtenáře vytrvale krmí počítačovými bludy a nesmysly. Obratem jsem byl vyzván k podložení svého tvrzení o nekompetentnosti dotazovaných osob. O to jsem se pokusil na náhodně vybraném publikovaném článku, ve kterém autor předvedl, že nerozumí problematice EFI/UEFI, BIOSu, GPT, dělení disku a procesu bootování x86 počítačů, což mu ale vůbec nevadilo o této problematice psát. To jsem ještě netušil, že dotyčný VIP - pan Vágner (Extrahardware) se dokonce osobně přijde dohadovat o tom, co je to EFI/UEFI:
    Mám tu třeba prezentaci od Gigabyte na desky s P67 a H67, u kterých v BIOSu navíc přibyla volba EFI boot, se kterou je i to možné, ale obávám se, že je to do uvedení Sandy Bridge zatím pod NDA. Desce s BIOSem to jinak nevadí, protože disk s GPT dokáže vnímat postaru tak, jako by na něm byl MBR, a taky z něj takovým způsobem bootovat. Že se díky tomu mohou načíst zavaděče, které už umí pokračovat s GPT, a že to některé OS umí, je věc jiná. Pokud to budeme brát takto, pak můžeme říct, že BIOS umí bootovat z disku s GPT.
    V tuto chvíli můžu s klidem říci, že pan Vágner v tom vůbec není sám. Jeho kolega od konkurence pan Carda (PCTuning) několik dní poté také předvádí, že příliš nechápe co to UEFI je:
    I když jsem v předchozí kapitole EFI řekl, že BIOS je mrtev, Gigabyte stejně jako například Intel své nové desky stále vybavuje pouze klasickým BIOSem jak jej již dobře známe.
    Pan Carda (PCTuning) bohužel dosud nestačil zaregistrovat, že Intel na svých základních deskách používá EFI již od roku 2005 a chipsetu Intel 945G.

    Když pak Vágnerův kolega pan Kahánek (Extrahardware) opět o pár dní později (již po výměně názoru zde na Abclinuxu) opět prezentuje na portále Extrahardware úplně stejné nesmysly, začínám přemýšlet, jestli si z nás chlapci nedělají legraci:
    Jako jeden z mála výrobců se Gigabyte rozhodl zachovat původní prostředí BIOSu. Nebude to již však trvat dlouho a na nejnovější modely pro procesory Sandy Bridge budou vydány EFI. Jelikož BIOS u základních desek Gigabyte zná už mnoho z vás, nebudu ho rozebírat nijak podrobně. Kvůli diskům větším než 2,2 TB je tu však (stejně jako u desek Intel s čipsety 6 series) položka UEFI boot. Ta pomůže zavaděči Windows nabootovat i 3TB systémového disku (nebo také většího).
    Komedie v podání pana Vágnera (Extrahardware) navíc pokračuje i zde na Abclinuxu:
    Dobrý. Čekám teda na vaši zasvěcenou interpretaci toho, cože to je teď na deskách Gigabyte, když to není BIOS s EFI nadstavbou pro disky.
    Tak tady se teda nerozeznává deska s EFI od desky s BIOSem podle toho, jestli má textové rozhraní nebo GUI, ale podle toho, jestli je někde v menu zahrabaná položka EFI boot? Proč se potom na uefi.org tvrdí, že EFI může běžet místo BIOSu nebo i nad BIOSem? A má to tedy znamenat i to, že nejde udělat BIOS, nad kterým poběží jen některé funkce UEFI, ale jen celé UEFI? A je možné implementovat jen některé funkce a někdo to udělá, znamená to, že už to není deska s BIOSem, ale deska s UEFI? Nebo se to jako má znamenat, že pokud Intel EFI/UEFI na deskách a čipsetech používá už pět let, mají to automaticky i ostatní? Proto nikdo od Gigabyte na dotazy, kdy bude mít Gigabyte desky s UEFI, nikdy nereagoval ve smylsu Gigabyte přeci už UEFI má, jen nemá GUI, ale všichni odpovídají jen Gigabyte někdy mít bude? Proto i PR přes desky přímo od českého zastoupení Gigabyte (tedy nikoliv z nějaké najaté agentury, která neví, která bije) tvrdí, že na UEFI zatím nechtějí přecházet a nadále budou používat BIOS s možností EFI boot? Proto se Asus i MSI chlubí UEFI deskama a jen Gigabyte o UEFI mlčí jak zařezaný a dál mluví všude jen o BIOSu? Proto Gigabyte s velkou slávou teď oznámil, že k BIOSu u desek pro Sandy Bridge dodatečně přidal podporu EFI boot, i když jejich desky UEFI mají a tím pádem by to teda měly umět? Nebo to znamená, že jedním updatem biosu týden před premiérou Sandy Bridge přešel u desek s čipsety x67 z BIOSu na UEFI?
    Ano, odkaz na EFI ve Wiki, odkud to jen všichni v článcích o EFI jak tupí přepisují nebo přímo kopírují. A co jako s tím? :| Je to kýžený důkaz, že když je někde v menu položka EFI Boot, tak tam není BIOS ale EFI? A že jsou všichni včetně samotného výrobce krom osazenstva ABClinuxu mimo, když tvrdí, že nové desky Gigabyte nemají UEFI, ale pouze BIOS s podporou EFI Boot?

    Zásadní problém pana Vágnera (Extrahardware), pana Kahánka (Extrahardware) , stejně jako pana Cardy (PCTuning) a jim podobných srandistů z obou zmíněných webů je, že UEFI považují za omalovánky a BIOS za textové rozhraní. Základní desky Gigabyte pro Intel LGA1155 vybavené standardním UEFI firmwarem tak vesele označují za desky s BIOSEm, protože to přece má textové rozhraní a marketingové odělení Gigabytu tomů říká BIOS. Marketigová oddělení přece vždy říkají pravdu! :-)

    Nic nepomohlo vysvětlování a napovídání . Pan Vágner pořád mlel svou, patřičně vykrmen marketingovým oddělením výrobců základních desek, kteří omalovánky prodávají jako UEFI, textové rozhraní jako BIOS. Položku "EFI boot" místo toho vysvětluje bizarním argumentem o upraveném BIOSu, EFI běžícím nad BIOSEm a podobnými fantasmagoriemi. Bohužel pro pana Vágnera, je tomu přesně naopak. EFI/UEFI má dnes standardně integrovánu podporu funkcí legacy BIOSu. Gigabyte, stejně jako ECS, Biostar, Foxconn a Intel maji zcela standardní UEFI, s naprosto standardním textovým rozhraním, kterému běžně říkají "BIOS".

    A jak to tedy s deskami Gigabyte ve skutečnosti je? Gigabyte na konci roku 2010 v předstihu před vydáním procesorů Sandy Bridge začal distribuovat základní desky s chipsety P67 a H67, vybavené BIOSy řady F3 a F4. Těžko říci, jaký typ firmwaru to veskutečnosti byl, podle informací zveřejněných na stránkách Gigabytu usuzuji, že v případě firmwaru F3 a F4 se může jednat o BIOS, jak již před nějakou dobou informoval DIIT/CDR. Pánové Vágner a Kahánek ale zjevně měli firmware verze F6, který byl aktuální v době vydání a recenzování procesorů Sandy Bridge, a který (jak sami deklarovali) obsahuje položku "EFI boot". A je to tedy UEFI. Jen mu Gigabyte, stejně jako další výrobci stále říká BIOS, neboť chce udržet konzervativní označení (např. Intel), či se chce v propagačních materiálech chlubit UEFI až v podobě kýčovitých omalovánek jaké mají ASUS a MSI.

    Na závěr, pro kontrast s těmito recesisty, se můžeme podívat, jak se s danou problematikou popral skutečně seriózni IT server Anandtech:
    Gigabyte’s dual BIOS system is on this board. Yes, that is right – BIOS. No UEFI here. Well, that's not strictly true, as one of the latest BIOS updates at the time of writing (F6) implements an EFI into the BIOS, reportedly allowing bootable access to hard drives over 2.2TB. This is due to, as Gigabyte explained, that their board is actually UEFI, but without a proper GUI interface like other boards. They've used the old BIOS-style interface for now, as after years of plugging away they believe it's quick, stable and recognisable for consumers to understand.
    Z tohoto vyjádření Gigabytu pro Anandtech je zřejmé vše. Gigabyte používá UEFI se standardním textovým rozhraním. Prý jsou na něj zákazníci zvyklí.

    Položka "EFI BOOT", kterou zmiňují jak pan Vágner (Extrahardware), tak pan Kahánek (Extrahardware) usvědčuje oba pány z naprostého nepochopení toho, co je to EFI/UEFI, jak funguje, v jakém vztahu je k BIOSu. Pan Carda (PCTuning) sice položku "EFI Boot" v recenzi Gigabyte přímo nezmiňuje, a mohl by se tak bránit tím, že měl v ruce starší verzi firmwaru, která mohla být klasickým BIOSem, ale jeho perla o BIOSech na základních deskách Intel ho usvědčuje ze stejného amatérismu a neschopnosti rozpoznat EFI/UEFI, jako jeho dva kolegy z Extrahardware.

    Chce ještě někdo další důkaz o tom, že portály typu Extrahardware nebo PCtuning nemá smysl vůbec číst?        

    Hodnocení: 97 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    bambas avatar 21.1.2011 14:30 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Vyborne! Je potreba zametat s lidmi, kteri sireji nepochopitelne bludy. A zvlast s pseudoodborniy a pseudonovinari, kterych je dneska jak vsi.
    21.1.2011 14:33 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Ještě by mohl nkdo upozornit pana Vágnea, že se dočkal odpovědi :-)
    26.3.2011 09:37 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    update 26.3.2011

    Je to smutné, ale pánové z Extrahardware jsou evidentně zabedněnci. Dodnes v té tragikomedii pokračují...
    ...Intel se jako jeden z mála výrobců rozhodl zůstat u starého odladěného BIOSu a nezvolil cestu UEFI. Proč to udělal, to zatím nevíme. Možná chystá také UEFI, avšak už plně vyladěné pro nasazení a ne jako tomu je/bylo u Asusu či MSI, kdy po vydání bylo v UEFI obou výrobců chyb jak máku. Ti z vás, co dostali nějaké obavy kvůli diskům s kapacitou větší než 2,2 TB mohou zůstat klidní: Intel (stejně jako třeba Gigabyte) nabízí možnost UEFI boot....
    21.1.2011 14:42 Dormeg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Nejlepší na tom je, že mezi čtenáři těch plátků jsou zmínění pisálkové nekompromisní autority. Aneb vrána k váně sedá a boj s blbostí je nekonečný. Tak tedy příjemný boj :-)
    21.1.2011 14:49 jelení hnůj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    výborný článek! jen bych dodal, že už kdysi dávno měly pěkný klikací bios s ikonkama některý 486. myslím, že to byl bios od Phoenixu, ale hledat to nebudu, protože ti pubertální pisálci co dokonce uměj i vyměnit grafickou kartu mi za to prostě nestojej :)
    Heron avatar 21.1.2011 14:56 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Potvrzuji, sám jsem byl majitelem takové desky. Funkční barevná grafika a myš v setupu biosu a potom boot do textového dosu :-D
    xxx avatar 21.1.2011 15:15 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    No tuším, že některé Compaqy dokonce měli konfiguraci biosu z nějakejch ořezanejch Win 3.11, nebo to alespoň dokonale prostředí těch 3.11 simulovalo.
    Please rise for the Futurama theme song.
    pavlix avatar 22.1.2011 15:01 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Spíš to bylo stejně omalované.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    stativ avatar 21.1.2011 15:04 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Něco takového jsem taky měl :-) Ale bylo to „až“ s Pentiem.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    21.1.2011 16:17 PPK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Taky sem mel (vlastne jeste mam) takovou 486. Okynka nekde pod urovni windows 3.1 a je to AMI Bios :)
    21.1.2011 20:33 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Také ještě někde takovou desku mám, je tam 486 a BIOS je, pokud si pamatuju, od American Megatrends Inc (AMI). Doknce zůstává textově okýnkoidní i když se do toho strčí karta Hercules :-)
    21.1.2011 20:52 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Na gymplu jsme meli snad dokonce 286ky s grafickym biosem, mozna 386ky, ale urcite to bylo horsi nez 486, protoze ty uz mely disky, tohle melo jenom sit.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    pavlix avatar 22.1.2011 15:01 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Myslím, že mám ještě jednu takovou doma, kdyby měl někdo zájem, ale nejsem si na 100% jistý, jestli jsem to nevyhodil.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Dreit avatar 7.8.2012 00:07 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Heron avatar 21.1.2011 14:54 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Pěkný článek, ovšem vliv na zmíněné bulváry to bude mít pramalý.
    gtz avatar 21.1.2011 15:01 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Hezký článek
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.1.2011 15:04 1234
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    kdysi jsem presunul vyse zminene weby v RSS ze sekce "PC & IT" do sekce "Zabava" hned pod ulhanovo honiblog, ab bude cas vsechny tyhle radoby seriozni weby smazu :]
    xxx avatar 21.1.2011 15:11 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové

    Se musím přiznat, že jsem nějak nepochopil k čemu to EFI má být, když v dnešní době stejně chceme aby se načetl OS, a ten už si HW zinicializuje jak potřebuje.

    Šachoval jsem akorát s tím, že by se dal na nějakou tu EFI patrišnu nahrát grub, tedy, že by nemusel být na disku. To se ukázalo jako lichá myšlenka, protože snad žádná deska nemá integrovanou paměť, kde by byla ona EFI partišna s grubem, takže stejně je potřeba mít grub na disku (zabalenej v EFI partišně). Takže jediná věc, kt. mi přišla potenciálně užitečná, se ukázala jako nepoužitelná.

    Jinak tyhle HW weby už pěkně dlouho nečtu, protože sledovat, kdo zrovna asi posté objevil kolo, a nalepil mu akorát nějakou novou marketingovou nálepku mi přijde zbytečné.

    Please rise for the Futurama theme song.
    21.1.2011 15:26 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Ono EFI vůbec není nic extra skvělého. Viz např. kritika od vývojářů Coreboot.

    Škoda že AMD není nějak více aktivní právě s Corebootem :-(
    21.1.2011 15:16 sivlk | skóre: 15 | blog: sivlk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    21.1.2011 15:28 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    To by se spíš hodilo, na všechny ty nekonečné blogy a thready (a že jich je!), ve kterých se tyto osoby/portály navzájem očerňují ze špatného recenzování grafických karet. :-D
    21.1.2011 15:39 Gonio- | skóre: 2 | blog: moje | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    a jak se díváte na Svět hadware ?
    Myslíte si, že máte pravdu ? To je rozdíl mezi námi dvěma, já mám totiž jistotu, že ji nemám.
    21.1.2011 16:01 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Svet Hardware si po obsahové stránce netroufám hodnotit. Kdysi jsem to četl, pamatuji si, že měli zajímavé recenze například tiskáren (to se cení, recenzuje je málokdo). Bohužel, na můj vkus je jejich web obtížně čitelný, layout je takový chaotický, také se mi zdá, že mají příliš mnoho reklam. :-(

    Z českých serverů mi přijde nejlepší DIIT (CDR). Mám takový pocit, že to dělají ve svém volném čase, mají širší tematický záběr, na autorech je poznat, že mají v IT alespoň nějaký všeobecný rozhled. Nepíší zbytečné tuctové články. V době, kdy všichni recenzují nějakou 300W grafickou obludu, DIIT uvede pěknou recenzi úsporné grafiky pro práci nebo do HTPC. Navíc to psaní berou s legrací, člověk se občas dobře zasměje :-)

    Max avatar 21.1.2011 17:56 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Musím říci, že maximální souhlas. diit.cz považuji za jedničku v oboru. Jeden z prvních serverů, kam jsem chodil (cca 10 let zpět) bylo "pretaktovani.cz", které začalo rychle upadat, až se zdálo, že skončí (poté to nějak rozdejchali, ale to už jsem tam nechodil). Pak jsem přešel právě na "svethardware.cz". Po nějaké době jsem se už tolik nezajímal o hw, přetaktování, přesné typy a frekvence. Zajímaly mně jen technologie a na nekonečné testování grafik a chladičů mně přestalo zajímat. Chvíli jsem nechodil nikam. Poté jsem objevil "cdr.cz" a u toho jsem zůstal do dneška. Mezitím svethardware zmolochovatěl. Pamatuji si, že už tenkrát měl na titulce hafo věcí a cdr.cz mi přišlo mnohem přehlednější a lehce jsem se orientoval. Články vydávaly s rozumem a né jak na běžícím páse. Navíc vydávali články s velmi širokým tématem (oproti svethardware). Nyní, když se podívám na svethardware, tak jsem zděšen. Mološinu dovedli k dokonalosti. Jeden z nejvíce nepřehledných webů současnosti situovaný do nudle.
    Recenze výkonnosti grafik apod., to měli vždy hodně podrobné a kvůli tomu jsem tam vždy zavítal, resp. i odkazy z google, ale tím to končí.
    Zajímalo by mně, zda na svethardware mají nějaké kalkulátory, které jim dělají statistiky klikání na webu (jaká pole jsou nejvíce klikána), protože 3/4 panelů po stranách mi připadají maximálně zbytečný, nehledě ty humusy uprostřed nahoře. Když k tomu přidám seznam článků v dvojstupu, tak se mi chce zvracet.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    21.1.2011 19:43 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    svethardware prakticky ted jen prepisuje PR zpravy a navstevnost si snazi udrzet poradanim infantilnich soutezi.
    Max avatar 21.1.2011 19:55 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Jojo, soutěže, na ty jsem zapomněl :). Člověk musí navštěvovat svethardware, aby jí vůbec dokončil a mohl se zařadit do slosování.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    brk avatar 21.1.2011 20:25 brk | skóre: 29 | blog: broukoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    VIA eH1 - úsporná grafická karta sice nebyla recenze, ale spíše obsáhlejší zprávička, nicméně psát o úsporné grafice a nezmínit Watty, mi přijde taky poněkud zvláštní. To teď nemyslím nějak špatně, ale tohle mne zrovna zajímalo a nedočetl jsem se tam ani o píď víc než u libovolného dalšího CZ IT webu, který to taky přebral.
    USE="-qt -kde"
    21.1.2011 16:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Naprosto ti rozumim, mně onehdá skutečně dojal článek o gpgpu na pct.
    21.1.2011 19:12 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Já jsem nakonec skončil na www.ddworld.cz, který je relativně nejlepší.

    Jinak pctuning.cz a diit.cz jsou absolutní škváry, pctuning.cz maličko fanatičtější.

    Na druhé straně tu není mnoho hw serverů, pokud nepočítám zábavnosti popsané v předchozím odstavci, ale na druhé straně o hw se na českém internetu dá načíst mnoho. Jen to není zastřešeno pod jedním serverem, ale různě porozházeno v blozích a jinde.

    Ale to není až tak vina serverů – jako spíše tím, že servery nadměrně čtou marketinkové materiály výrobců a považují to za pravdu a svaté slovo. Což je tak nějak obecný trend – linuxová komunita považuje za pravdu reklamu co přijde z ústředí, hw servery marketinkové omalovánky co přijdou od hw výrobců.

    Málokdo zná podstatu a umí se na věci podívat kriticky a odhalit přehánění zpráv. Nejlepší posuzovači hw jsou elektronici, kteří vyvíjejí – a navrhují obvody. Protože ví o co jde.
    21.1.2011 19:45 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Heh, ddworld nejlepsi? Kdyz pominu tragicky a pomaly web, tak nelze pominout "odbornost" "sefredaktora".
    21.1.2011 21:17 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Tragický a pomalý web je něco co je mi fuk, pokud se zobrazí v reálném čase.

    Když to vezmu popořadě:

    pctuning.cz – nvidia fanatici a rybka apple fanatik. Všechny skutečnosti jsou ohýbány tímto směrem natolik, že už dnes se úspěšně mohou živit jako sci-fi autoři. Tragické znalosti i základních pojmů a technologií koukají ze všech stran – to jako additional feature.

    diit.cz – ukázka jak překládat anglické články, které ještě ani překladatel není schopen zcela pochopit (vítej WIFTe), a nedochází mu zcela smysl vět. Navíc se překládají bez vědomí původních autorů a zásadně bez uvedené zdroje – a pokud jsou donuceni ho uvést, tak max. na úvodní stranu webu, aby to nebyl přímý odkaz. Jsou tam články naprosto mimo, většina ve stylu „jedna paní povídala, ani tomu nerozuměla“. Na druhé straně jsou grafomani.

    dddworld.cz – ten chlap na 90% ví o čem píše a proč to píše. Což je bohužel velmi nevítané, lidé na to nejsou zvyklí – a každý přemýšlející je dnes bohužel za rebela. Rozhodně úroveň ze všech hw magazínu vysoce kvalitativně nad vším o čem v češtině vím. Sem tam je ujetý, například miluje DRM a omezování uživatelů zejména ve hrách, ale jeho články obsahují věcná, konkrétní a často pravdivá fakta – a to i když reklamní materiály výrobců, či vydavatelů mluví o opaku – v tom je jediný na českém hw webu. Je třeba skousnout jeho styl a rýpání, ale za nejvyšší kvalitou z českých hw serverů si stojím. Nejvyšší kvalita neznamená na 100% bez chyb, ale hodně se blíží.

    svethardware.cz – nepochopil jsem. Tak nějak jede, spí, občas něco napíšou. Kvalita článků není až tak špatná sem tam, ale téměř nežijí.
    David Ježek avatar 21.1.2011 21:31 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Původně jsem chtěl tuhle diskusi zcela ignorovat, ale proti fakticky chybným informacím se musím ohradit ....

    diit.cz – ukázka jak překládat anglické články, které ještě ani překladatel není schopen zcela pochopit (vítej WIFTe), a nedochází mu zcela smysl vět. Navíc se překládají bez vědomí původních autorů a zásadně bez uvedené zdroje – a pokud jsou donuceni ho uvést, tak max. na úvodní stranu webu, aby to nebyl přímý odkaz. Jsou tam články naprosto mimo, většina ve stylu „jedna paní povídala, ani tomu nerozuměla“. Na druhé straně jsou grafomani.
    1. ano, občas se splete každý, ale my na rozdíl od jiných připomínky k chybám z diskusí nemažeme, naopak poděkujeme za odhalení chyby. nikdo není neomylný.
    2. všechny české IT weby překládají zahraniční zdroje. neděláme to jen my, TOTÉŽ dělá pct, ehw, shw, ddw i další. my se snažíme k těmto informacím přidávat vždy nějaký původní text: komentář, doprovodné souvislosti, něco.
    3. zdroje ze kterých vycházáme jsou VŽDY UVEDENY! doba, kdy (pozor! pouze pro neregistrované návštěvníky) odkaz na zdroj směřoval jen na jeho homepage (registrovaní dostávali link přímo na zdrojový článek), skončila 5.1.2010 s přechodem na diit. byl to pozůstatek počátku dekády a starého cms, který je již více než rok pryč. nejdřív si něco o webu, který kritizuješ zjisti, ať ze sebe sám neděláš hlupáka.
    4. jsme jeden z mála, ne-li jediný český web, jehož vlastní původní zprávy byly v minulosti naopak zdrojem pro zahraniční servery. osobně si vybavuji dva případy, kdy naše původní informace převzala fudzilla a učinila tak stejně jako my - uvedla zdroj. takto IT zpravodajství funguje, je to něco jiného než psát třeba seriál o PHP.
    5. velká část bleeding-edge IT zpravodajství je ve stylu JPP, vyplývá to z jeho samotné povahy, takže nechápu v čem mám jako spatřovat kritiku. its not a bug, its a feature, jak se říká. k naší cti doufám slouží, že vždy uvádíme, jak moc je zpráva postavena na neověřených informacích. v době řízených leaků výrobců přes jejich partnery a kamarádíčky v redakcích na taiwanu NELZE provozovat IT zpravodajství v plnohodnotném žurnalistickém duchu s ověřováním informací u jiných nezávislých zdrojů. to bys ale věděl, kdybys měl s tímto oborem tak rozsáhlé zkušenosti jako my na diit (nebo naši kolegové v jiných českých redakcích).
    6. asi přehlížíš výrazné množství původních článků naší redakce, ale to me s ohledem na výše uvedené tvé omyly nijak nepřekvapuje.
    Ke konkurenci se vyjadřovat nebudu, svůj názor mám, ale nepřijde mi vhodné jej zde ventilovat. Snad jen, že jsem byl poměrně překvapen tím co píšeš o jednom z nich.
    21.1.2011 21:49 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    diit.cz je zajímavý tím, že kromě pana Ježka tam fakticky (soudě pouze podle článků) technice ani hw nikdo nerozumí.

    Nepřehlížím původní články, ale bohužel přímo hw se týkají méně a mám pocit (už to déle nesleduji), že hw zaměření ustupuje – asi vzhledem k faktu, že redakce v průměru pravděpodbně umí mnohem více anglicky, než rozumí technice.

    Přestal jsem to před časem sledovat, protože to pro mně ztrácelo smysl. Tudíž pokud se něco výrazně zlepšilo, pak se omlouvám, ale podle mého rychlého nakouknutí nikoli.

    Výše uvedené je mé subjektivní hodnocení pro mou osobní potřebu.

    Mnohokrát jsem také nakukoval do původních anglických článků (a byl někdy kumšt je najít, redakce se snažila to ztížit), abych vůbec zjistil základní fakta o věci, o které se tam píše. V původním článku byla, na diit.cz se často nedala zjistit.

    Na druhé straně uznávám pracovitost redakce, pouze diit.cz a ddworld.cz přinášejí 3 a více článků denně z hw serverů. o kterých vím.

    Vlastní názor, či odhalení principu věci hrozilo pouze u článků pana Ježka. Nejhorší úroveň je u WIFTa, kde je zřetelné, že jde spíše o znalost angličtiny, než věci.

    Znovu říkám, to je můj osobní pohled – nemohu argumentovat, protože o diit.cz ztrácím přehled. Přeji hodně čtenářů – a jistě většině lidí server vyhovuje.
    David Ježek avatar 21.1.2011 22:03 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    diit.cz je zajímavý tím, že kromě pana Ježka tam fakticky (soudě pouze podle článků) technice ani hw nikdo nerozumí.
    nemusíš se mnou o mě mluvit jako o třetí osobě ;-)
    Nepřehlížím původní články, ale bohužel přímo hw se týkají méně a mám pocit (už to déle nesleduji), že hw zaměření ustupuje – asi vzhledem k faktu, že redakce v průměru pravděpodbně umí mnohem více anglicky, než rozumí technice.
    hw články neustupují ani omylem. ale chápu, že třeba v době "the pirate bay procesu" se tak mohlo zdát, pak se to pochopitelně zase srovnalo.
    Přestal jsem to před časem sledovat, protože to pro mně ztrácelo smysl. Tudíž pokud se něco výrazně zlepšilo, pak se omlouvám, ale podle mého rychlého nakouknutí nikoli.
    a o tom jsem právě psal, vyjadřoval ses k webu na základě velice zastaralých informací.
    Mnohokrát jsem také nakukoval do původních anglických článků (a byl někdy kumšt je najít, redakce se snažila to ztížit), abych vůbec zjistil základní fakta o věci, o které se tam píše. V původním článku byla, na diit.cz se často nedala zjistit.
    znovu opakuji, že na diit JSOU ZDROJE JASNĚ UVEDEDY, jestli je nevidíš, pak doporučuji umýt monitor nebo brýle nebo tak něco. více viz obrázková příloha tohoto mého postu, více s tím udělat neumím
    Na druhé straně uznávám pracovitost redakce, pouze diit.cz a ddworld.cz přinášejí 3 a více článků denně z hw serverů. o kterých vím.
    o ddworldu nevím co a jak píše, my píšeme někde mezi 6-10 věcmi denně, v závislosti na rozsahu a tom, zdali se v pozadí kuchtí něco většího na nadcházející dny.
    Vlastní názor, či odhalení principu věci hrozilo pouze u článků pana Ježka. Nejhorší úroveň je u WIFTa, kde je zřetelné, že jde spíše o znalost angličtiny, než věci.
    myslím že wiftovi křivdíš. netvrdím, že je to nejlepší redaktor na světě, ani já nejsem, ale wift se dost dobře vyzná ve svých oblastech a často má v článcích původní komentáře a analýzy. pokud je nevidíš, nečteš pozorně (což připouštím u wifta bývá, rpotože je opravdu grafoman a rád se rozepisuje, když ho něco zaujme - ale právě tohle mají naši stálí čtenáři rádi). jinak wift umí anglicky skvěle, má na to dokonce i takový hezký papír z oxfordu. já nikoli, mě základy angličtiny naučily jen ty "zpropadené" filmy a seriály.
    Znovu říkám, to je můj osobní pohled – nemohu argumentovat, protože o diit.cz ztrácím přehled. Přeji hodně čtenářů – a jistě většině lidí server vyhovuje.
    díky.
    David Ježek avatar 21.1.2011 22:10 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Příloha:
    oops
    21.1.2011 22:12 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Ani jsem si nevšiml, že příspěvek píše přímo pan Ježek. Omlouvám se.

    Diit zcela jistě bude mít spoustu čtenářů, já ho hodnotím jako hw server, kterým přestává v čisté podobě být. Nebo přestával.

    Kdysi jsem na cdr.cz hledal třeba vlastnosti CD, nebo mechanik.

    Přeji diit.cz hodně úspěchů.
    brk avatar 21.1.2011 22:28 brk | skóre: 29 | blog: broukoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Nejhorší úroveň je u WIFTa, kde je zřetelné, že jde spíše o znalost angličtiny, než věci.
    Neviděl bych to zas tak tragicky. Když se občas vyskytne nějaká výraznější chyba/nepřesnost, tak je to v článku opraveno na základě diskuse a naopak jeho texty jsou psány velmi čtivou formou, což je leckdy lepší než odborník, který své vědomosti neumí pořádně formulovat.
    USE="-qt -kde"
    xxx avatar 21.1.2011 21:36 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Muhehe:
    Na výběr máme defacto kabely měděné nebo stříbrné (je to směs stříbra). Rozdíl je takový že měděný kabel má lepší poddání basů a stříbrný zas má lepší poddání výšek. Já třeba proto mám u předních sloupů kabel stříbrný, protože sou trošičku přebasované, tj. abych tento efekt zmírnil.
    . http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/zvuk-a-audio/clanek-vse-kolem-kvalitniho-ozvuceni-domaciho-kina-aneb-poradny-zvuk-je-zaklad-dobre-podivane-2.html

    Jestli tomuhle rikate, ze se blizi 100% kvalite.
    Please rise for the Futurama theme song.
    21.1.2011 21:39 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    21.1.2011 21:40 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    1) Mluvil jsem o šéfredaktorovi a jeho článcích.

    2) 90% = 10% chyb, pořád výrazně výše, než ostatní hw servery
    22.1.2011 08:06 ROFL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Dříve jsem měl pocit, že něčemu rozumíte, ale vyzdvihováním pana Stacha a jeho bulváru DD world jste se zařadil mezi plácaly a komiky.
    brk avatar 21.1.2011 21:46 brk | skóre: 29 | blog: broukoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Já to beru s rezervou. Zrovna nedávno jsem pročítal nějaké HiFi fórum a tam se bralo jako samozřejmost, že k aparatuře patří značkové kabely za 8 litru a že fakt jde slyšet rozdíl. Ať si to koupí, když jim to udělá radost.

    Zkoušel jsem ty kabely hodit do Google a vypadl na mne typický napájecí kabel skoro za 4 litry. To už beru fakt za těžký úlet.
    USE="-qt -kde"
    xxx avatar 21.1.2011 22:01 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové

    To by me zajimalo, jestli i ve zdi ma kabely s cenou 2000kc/m :). Takhle to trochu kontrastuje s tou plastovou zasuvkou.

    Pak je jeste jedna vec, ze nekdo tvrdi, ze slysi rozdil u kabeku za 8 litru. Tak jako jo, budiz. Ale jestli se nekdo stavi do role experta, a nevsimne si, ze existuje neco jako ekvalizer, tak to uz je moc.

    Please rise for the Futurama theme song.
    21.1.2011 22:02 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Tyhle názory se u audiofilů tradují už snad století.

    Vymýtit se to nedá, většina audiofilů si to myslí.

    Na druhé straně pokud zanedbám materiál, tak kvalitu kabelů slyšet jde. Viz hesla: indukčnost kabelu, kapacita kabelu, stínění, impedance kabelu, přeslech, skin efekt.

    U nápajecího kabelu je to fuk, ale u akustického kabelu se přenášejí analogové signály o frekvenci až desítek kHz. A slyšet je setsakra hodně.

    I když pravda, materiál měď/stříbro je blbost, jde o vlastnosti kabelu.

    Jendа avatar 21.1.2011 23:32 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Udělal už někdo slepé testy? Já je dělat nemůžu, já neslyším rozdíl mezi originálem a 96kb/s Vorbisem :-).
    22.1.2011 01:47 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Je na to dokonce vypsaná odměna milion dolarů od Jamese Randiho .
    Jendа avatar 23.1.2011 16:17 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    stativ avatar 23.1.2011 18:45 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Zkoušel jsem ty kabely hodit do Google a vypadl na mne typický napájecí kabel skoro za 4 litry. To už beru fakt za těžký úlet.
    Tak to je skvělý vtip. Jak už tu někdo říkal – ve stěně nic takového dotyčný nejpíše nemá a k tomu má s největší pravděpodobností normální plastovou zásuvku. Nedovedu si představit, jak by kabel mohl zlepšit to, co leze ze zásuvky. Ledaže by tam byla nějaká elektronika, která by dělala nějaké filtrování a stabilizaci, ale zdá se mi, že tohle je prostě předražený kus drátu.

    Na druhou stranu slyšitelné rozdíly v kabelech určitě jsou. Teď se chystám koupit nějaký slušnější kabel ke sluchátkům. S tím, co jsem narychlo koupil asi za dvě stovky v datartu (ještě k tomu má několik metrů) slyším rušení (hlavně cvakání hlaviček disku :-().
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    23.1.2011 19:23 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    S tím, co jsem narychlo koupil asi za dvě stovky v datartu (ještě k tomu má několik metrů) slyším rušení (hlavně cvakání hlaviček disku :-().
    Pozor, aby to nelezlo přímo ze zvukovky. To bys pak koupil drahej kabel a nic by se nezlepšilo.

    Doporučuju dřív než koupíš nějakej kabel zkusit vzít toroidní feritový jádro (radši větší než menší), kabel od sluchátek tím párkrát protáhnout a zkusit, co to udělá. Ze zkušenosti vím, že to může být velký rozdíl.
    stativ avatar 23.1.2011 20:27 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Pozor, aby to nelezlo přímo ze zvukovky. To bys pak koupil drahej kabel a nic by se nezlepšilo.
    To doufám ne, protože by to znamenalo, že jsem kupoval ESI Juli@ zbytečně.
    Doporučuju dřív než koupíš nějakej kabel zkusit vzít toroidní feritový jádro (radši větší než menší), kabel od sluchátek tím párkrát protáhnout a zkusit, co to udělá. Ze zkušenosti vím, že to může být velký rozdíl.
    Nestačila by feritová tyčka a nějak to na ní namotat (možná plácám blbosti)? Toroid po ruce nemám.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    stativ avatar 23.1.2011 20:30 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Mimochodem, důvod, proč si myslím, že za to může ten cinch je ten, že když nastavím velkou hlasitost na zvukovce a zesilovač zeslabím, zvuk je v pohodě. Pokud ztiším zvukovku a na zesilovači to „zhlasitím“, tak už slyším šumění a cvakání. Teoreticky to může být zesilovačem, ale vzhledem k tomu, že jiný (lepší) nemám, tak to asi nevyzkouším.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Jendа avatar 23.1.2011 20:49 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Aha, takže ty máš počítač---zesilovač---sluchátka. Vždycky platí, že signál by se měl přenášet co nejsilnější a zeslabit až v co nejposlednějším článku řetězce - protože na konci je nejvyšší šum, jehož hodnota je zhruba konstantní, a proto při slabším signálu je jejich vzájemný poměr horší.

    (mně přišlo divný, že bys ve sluchátkách slyšel nějaký bordel z rušení i bez zesílení)

    To cvakání můžeš slyšet buď kvůli tomu, že se to přenáší přímo ve zvukovce, nebo disk při seekování dělá proudové špičky → mění se magnetické pole kolem počítače → v kabelu se indukuje rušení. Bohužel bych řekl, že to bude ten první případ, když už je v kabelu rušení, tak to bývá spíš 50Hz brum.

    Nejjednodušší by asi bylo připojovat sluchátka přímo do zvukovky, případně nastavit zvukový výstup z počítače na co nejvíc, ale aby se ještě neořezávaly špičky (fujtajbl), a zeslabovat to až v zesilovači.
    stativ avatar 23.1.2011 21:09 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Aha, takže ty máš počítač---zesilovač---sluchátka. Vždycky platí, že signál by se měl přenášet co nejsilnější a zeslabit až v co nejposlednějším článku řetězce - protože na konci je nejvyšší šum, jehož hodnota je zhruba konstantní, a proto při slabším signálu je jejich vzájemný poměr horší.
    Jasně, tak jsem taky zjišťoval, kde asi bude problém.
    To cvakání můžeš slyšet buď kvůli tomu, že se to přenáší přímo ve zvukovce, nebo disk při seekování dělá proudové špičky → mění se magnetické pole kolem počítače → v kabelu se indukuje rušení. Bohužel bych řekl, že to bude ten první případ, když už je v kabelu rušení, tak to bývá spíš 50Hz brum.
    Jsem přesvědčený, že jde o rušení. Tak jako tak tenký kabel bez jakéhokoli stínění dlouhý několik metrů zašmodrchaný vedle počítače kvalitě rozhodně nepřidá (přitom by mi stačilo půl metru).
    Nejjednodušší by asi bylo připojovat sluchátka přímo do zvukovky,
    Nebylo. Zvukovka nemá sluchátkový výstup a minimální povolená výstupní impedance je vyšší než ta sluchátek.
    případně nastavit zvukový výstup z počítače na co nejvíc, ale aby se ještě neořezávaly špičky (fujtajbl), a zeslabovat to až v zesilovači.
    To dělám, ale občas člověk potřebuje použít i ten zesilovač a já to prostě vnímám (bohužel, nikdo jiný z rodiny to neslyší).
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    21.1.2011 22:23 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Zrovna s tím DDworldem bych si dovolil polemizovat. Ten člověk by udělal nejlíp, kdyby už raději nepsal vůbec nic.

    Skutečně málokdo je schopen napsat větu, a o dva řádky níže ji zase popřít:
    Intel a AMD nejsou a asi ani nikdy nebudou vyrovnané společnosti a skuteční konkurenti. Nepoměr velikostí a vlivu Intelu k porovnání k možnostem AMD je ohromný a je to asi stejné, jako by se ČR chtělo z ničeho nic stát vedoucí ekonomikou světa a porazit USA nebo Čínu. Ale jsme rádi, že je tu alespoň vedle Intelu jedna společnost, která někde dokáže nabídnout konkurenční a vyrovnaný produkt.
    Skvělé. Intel a AMD nikdy nebudou skuteční konkurenti, ale je skvělé že vedle Intelu dokáže AMD nabídout konkurenční produkt :-D

    Stylisticky naprosto hrozné, nadpisy až průhledně bulvární, zdroje neuvedené nebo uvedené způsobem, který nelze ověřit. Recenze tuctové, v podstatě jen procesory, grafické karty a základní desky. Co je ovšem nejhorší jsou autorovy všudypřítomné osobní názory a hodnocení situace v IT, které jsou běžně naprosto odstřižené od reality.

    MMMMMMMMM avatar 21.1.2011 22:50 MMMMMMMMM | skóre: 44 | blog: unstable | Valašsko :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    22.1.2011 07:59 ROFL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Ještě jsi zapoměl na vykrádání cizích webů a ohýbání recenze či přímo fakta vycucané z prstu. TO je DD_world.
    22.1.2011 08:10 ROFL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Zvukové karty hodnotí podle toho jak hrají na papundeklových repráčcích za 2000 Kč.
    pavlix avatar 22.1.2011 15:10 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Já jsem nakonec skončil na www.ddworld.cz, který je relativně nejlepší.
    To jsou podle mě opisovači, před časem se tam objevil mírně přepracovaný kus mého článku o Jabberu... za což bych se nezlobil, kdybych byl uveden jako zdroj.

    Vtipné bylo, že v komentářích se ten člověk do krve bil za správnost statistik ohledně Jabber versus ICQ, které byly tak nějak střelené od boku, sesbírané z různých let, a nevím, co ještě.

    Ne, opisovače, kteří neradi uvádí zdroje, opravdu neberu jako hodnotné čtení.
    jako spíše tím, že servery nadměrně čtou
    :D

    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    24.1.2011 17:52 heh | skóre: 2 | blog: ptakoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Jo ddworld je fakt skvělý :-D dodatečně přikládám hovadiny v jejich podání:
    Desky pro procesory Sandy Bridge přináší snad už jako nastupující standard novinku, na kterou jsme čekali dlouho. Ode dneška pomalu konečně začínají umírat BIOS rozhraní, jako taková. Asus a MSI přicházejí s opravdovou revolucí a nahrazují klasické BIOSy novým rozhraním EFI. Občasně značené jako UEFI (United Extensible Firmware Interface). V čem tkví hlavní změna? Především ve funkčnosti podpoře nových technologií bez omezení velikostí kapacit disků, samozřejmě také ve vzhledu a uživatelském pohodlí pro celé rozhraní.
    EFI rozhraní je nastavené pro ovládání za pomocí myši a samozřejmě klávesnice, což je mohutný skok oproti klasickému BIOSu. Kde všude EFI rozhraní nalezneme? Na všech deskám pro procesory Sandy Bridge od MSI a Asusu. Později se s ním setkáme i u nové Asus Rampage III Extreme Black Edition a samozřejmě i u brzy uvedených desek pro AM3+ a X68 platformu. EFI na M4E je výborně rozpracovaný a voleb je zde dostatek.
    24.1.2011 17:52 heh | skóre: 2 | blog: ptakoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    21.1.2011 19:27 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    V porovnani se sefredaktorem diit nebo svatasem z rootu to nic neni. Byt ignorant je jedna vec, byt zruda a lidskej odpad je vec druha.
    Limoto avatar 21.1.2011 19:37 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové

    ... a být anonym je věc třetí.

    Max avatar 21.1.2011 19:58 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    ... a být neanonym je věc čtvrtá :)
    Zdar Max
    PS: jen plácám stejně jako "vydva" :)
    Měl jsem sen ... :(
    Luboš Doležel (Doli) avatar 21.1.2011 21:50 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Plácnout takhle něco do vzduchu nikomu nic moc neřekne, když k tomu nejsou bližší informace.
    21.1.2011 21:31 Návštěvník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Znáte někdo nějaký český web, který by se zabýval recenzemi notebooků, které jsou dostupné na našem trhu? Ze zahraničních je super www.notebookcheck.net, ale hledám něco, co by bylo blíže české realitě (dostupnost v obchodech, recenze i notebooků nižší třídy).
    21.1.2011 21:44 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    22.1.2011 01:45 Adams
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Pro boha živého, aspoň všem přestaňte podsouvat, že podporu EFI poznávám podle toho, jestli jsou v tom, co naběhne, když člověk při POSTu zmáčkne delete, omalovánky nebo ne. V životě nikdy jsem nic na téma EFI=omalovánky, BIOS=text netvrdil.

    BIOS s GUI, který se ovládal myší, jsem měl už na P166 MMX před třinácti lety a opravdu to není něco, podle čeho bych mezi "firmwarem" (když tomu tak chcete říkat) a "firmwarem" s plnou podporou EFI rozlišoval.

    O úrovni znalostí některých znechucených přitakávačů svědčí už jen to, že se tu seriózně řeší ddworld. :-\
    22.1.2011 01:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    O úrovni znalostí některých znechucených přitakávačů svědčí už jen to, že se tu seriózně řeší ddworld. :-\
    O tom tu napsal jeden člověk, a ten je exot (ačkoli pravda, semtam v něčem s ním souhlasím).
    22.1.2011 08:06 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    pokud zdejší diskuzi interpretuji spávně, pozitivně vychází snad jen DIIT.

    To že se tady argumentuje DDWorldem, který má v oblibě jen pan Ponkrác a u ostatních vzbuzuje spíš úsměv, myslím také hodně vypovídá o argumentačních schopnostech "Adamse".
    22.1.2011 07:44 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    No skvěle. Máte výbornou možnost se obhájit? Tak jak tedy poznáte, zda jaký "firmware" deska vlastne používá? A proč to nikdo z vás nepoznal při psaní recenze?

    Podotýkám, že minimálně vy jste na to byl zde v diskuzi upozornen, a presto vas redakcni kolega o par dni pozdeji v tom nesmyslu pokracoval!

    26.1.2011 03:38 Adams
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    http://gigabytedaily.blogspot.com/2011/01/gigabyte-hybrid-efi-technology.html
    27.1.2011 11:35 Adams
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Tak jak tomu "Hybrid EFI" rozumíte?
    28.1.2011 22:32 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Upozorňoval jsem vás na to už nkolikrát. Jsou to marketingové sračky.

    Nic jako hybridní EFI neexistuje. Marketingové oodělení Gigabytu jen přistupuje na rétoriku ASUSu a MSI, které si z grafického rozhraní (tzv. omalovánek) udělaly prodejní tahák, a toto grafické rozhraní vydávají za hlavní znak nového UEFI. Je skutečně smutné, že jakmile jde o grafické karty, jste schopni a ochotni se pitvat v každé kravině, usvědčovat marketingová oddělení ze lži, ovladače z podvodů při vykreslování scény, a všude jinde jen popouškujete, co vám kdo navykládá.

    Intel, ECS, Biostar a Foxconn své zákazníky těmito žvásty nekrmí. Je to dáno asi i tím, že produkty těchto výrobců si nekupuje 13 letý gamesník ovecklocker, který omalovánky v kolotočářském stylu (které jsou jinak naprosto nepoužitelné) ocení. A vy jako novinář jste měl na to přijít, bombardovat Gigabyte dotazy a přitlačit je ke zdi. Pokud jste si nevšiml, tak nakonec přiznali, že je to UEFI s jejich textovým rozhraním, jaké používají už dlouhou dobu v Award Biosu.
    10.5.2011 20:22 Adam Vágner
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    Tak po čtvrtroce, co Gigabyte odmítá odpovídat na tenhle dotaz, , co by to snad rozsekl, a vypustil jen nějakou utilitku s GUI pro nastavení "firmwaru" z windows...

    Pořád zastáváte názor, že desky Gigabyte už léta "umí" plnohodnotné EFI stejně jako je tomu u ostatních výrobců, jenom se vše nastavuje přes textové rozhraní?
    pavlix avatar 27.1.2011 12:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    O úrovni znalostí některých znechucených přitakávačů svědčí už jen to, že se tu seriózně řeší ddworld. :-\
    S tím ddworldem máte teda rozhodně pravdu. Ale pozor, že to jsou jenom někteří, teda já vím tak o jednom.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Migi avatar 22.1.2011 19:55 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    po hodně dlouhé době jsem se donutil přečíst "článek/zápisek" na téma HW. Jsem rád, že to byl zrovna tenhle.
    26.1.2011 18:08 ___
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Extrahardware, PCTuning,... IT "novináři" jsou břídilové
    No tak hlavně že jste se poplácali po zádech chlapci a můžeme jít zase dál. Jste jedničky, jste jedničky :-) (ne, nejsem autor ani jednoho odkazovaného článku, ani člen redakce)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.