abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    21.4. 04:44 | Komunita

    Byly vyhlášeny výsledky letošní volby vedoucího projektu Debian (DPL, Wikipedie). Novým vedoucím je Andreas Tille.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    21.4. 00:11 | Nová verze

    Po osmi měsících vývoje byla vydána nová verze 0.12.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 268 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    20.4. 23:55 | Pozvánky

    Poslední měsíc byl plný zajímavých akcí, o kterých Vám bastlíři z projektu MacGyver mohou povědět, protože se na ně sami vydali. Kde všude byli, ptáte se? Objevili se na Installfestu, Arduino Day, Hackaday Europe a tajném srazu bastlířů z Twitteru. A z každé akce pro vás mají zajímavé poznatky.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 670 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4

    30. 7. 2010 | David Ježek | Hardware | 4897×

    Dnes se podíváme hned na dvě „nenormální“ VGA v podání Asusteku: duální Radeon HD 5870 a duální Asus GeForce GTX 480. Ale začneme povídám o tom, kterak se Apple v posledních (tý)dnech smažil ve vlastní šťávě kvůli nepovedené anténě v iPhone 4 a jak celou situaci nakonec (vy)řešil. Nakonec zmínka o 100GB discích Blu-ray.

    Obsah

    Problémy Apple s anténou v iPhone 4

    link iphone 4 bumper

    Již jste jistě zaznamenali nejnovější, do značné míry zbulvarizovaný problém společnosti Apple. Je jím anténa v iPhone 4, která při jistém způsobu uchycení nabírá takový útlum, že je prakticky velmi obtížné v jistých lokacích telefonovat či vykonávat jiné věci. Jak se závada přesně projevuje, to by bylo na delší debatu, spíše se podívejme, jak to Apple (vy)řešil.

    Snad poprvé od doby, kdy se před více než deseti lety Steve Jobs vrátil do polomrtvé firmy Apple a vytáhl ji z bahna opět na výsluní, se musela konat takto mimořádná konference. Její kompletní záznam naleznete třeba na Youtube (1, 2, 3, 4).

    Jobs zde v zásadě řekl, že ano, iPhone 4 má tuto „vlastnost“ (velmi obratně se vyhýbal tomu, aby to označil za chybu v návrhu přístroje, a neustále zdůrazňoval, jak Apple investuje do vývoje a kolik lidí s PhD u něj na anténách maká), ale tuto „vlastnost“ mají všechny další smartphony. Jmenoval Blackberry, Android, na videích patřičně ukázal, jak i jim padá síla signálu do kytek, když je „nevhodně uchopíte“. Pomiňme toto vrtění psem, třeba firma RIM, stojící za Blackberry, se proti němu ostře ohradila a asi jen hlupák by to Jobsovi spolkl.

    Řešení problému spočívá v následujícím: Máte-li problém, dejte nám vědět, zdarma vám pošleme „bumper“ (gumové ochranné pouzdro pro iPhone, které jako „vedlejší produkt“ oddělí vaši pacičku od přístroje a útlum poklesne). Pokud jste si bumper koupili, vrátíme vám celou jeho cenu. Jste-li nespokojeni nadále, můžete nepoškozený iPhone 4 vrátit a my vám vrátíme veškeré peníze. Kdo toto nepovažuje za přiznání vady přístroje?

    Kromě toho Apple vydal nový iPhone OS 4.0.1, který opravuje údajnou chybu v indikaci síly signálu, dle které se uživateli zobrazovala síla nižší, než jaká byla ve skutečnosti. Steve hodně dlouho hovořil o tom, jak ladí svůj algoritmus tak, aby co nejpřesněji reflektoval skutečnost, a že v iPhone OS 4 měli chybku – ta je nyní opravena.

    2010 28 iphone 4 bumper case
    zdroj obrázku: Daily Phone Blog

    Takže tak přátelé, iPhone 4 dostal softwarovou opravu a „prezervativ“ (jak to již někteří trefně označili) a problém má být tímto odstraněn. Nemohu si pomoci, ale připomíná mi to jeden letitý dokument o válce ve Vietnamu, kde se zjistilo, že nejlepší zabezpečení hlavně pušky před vniknutím vody někde v močálu, je obyčejný prezervativ – a pak že vojenské konflikty nepřispívají k technickému pokroku :-).

    Všem příznivcům Apple či iPhone se za ironické a negativní vyznění této části článku omlouvám, ale ve světle pár měsíců staré aférky kolem přehřívajících se iPhonů, s nimiž si třeba v těchto letních vedrech v přehřátých automobilech při troše smůly ani nepřivoláte záchranku…

    100GB Blu-ray disky v prodeji

    link

    Nyní již na vážnou notu. Po několika měsících od vydání specifikace pro 100 a 120GB Blu-ray disky se nyní konečně dostávají do prodeje. Již tradičně se budeme bavit o japonském trhu, kde přicházejí takovéto novinky nejdříve – třívrstvé 100GB placky pro modrý laser prodává firma Sharp a perfektně se hodí k přehrávačům/rekordérům Sharp BD-HDW700 a BD-HDW70. Záhy je bude následovat start prodeje čtyřvrstvých BD kotoučků s kapacitou 128 GB, ty aktuální 100GB zde stojí v přepočtu ~1 200 Kč. Zápis probíhá 2, nebo 4×, což je v případě 100GB Blu-ray doba v desítkách minut.

    Jinými slovy, za cenu 1,5 až 2,0TB disku si můžete koupit dva 100GB kotoučky, které navíc aktuálně podporují jen uvedené dva přehrávače. Nechci si hrát na proroka, ale očekávám, že je z hlediska ČR stihne stejný osud jako 12rychlostní DVD-RAM média: Ani se tu vlastně neobjeví a kromě pár nadšenců to bude většině ukradené.

    2010 28 sharp

    Asus ROG ARES – duální Radeon HD 5870

    link

    Společnost Asustek si z vývoje a výroby nadstandardních duálních grafik udělala již slušnou tradici k procvičení svých inženýrů, stejně jako provětrání peněženek zákazníků. Nejnovější počin z rodiny Republic of Gamers je duální Radeon HD 5870, který nese dvě plnohodnotná GPU po 1600 stream procesorech, jehož takty HD 5870 odpovídají: 850 MHZ GPU a 4,8 GHz efektivně pro GDDR5 paměti o celkové velikosti 4 GB. Parametrově jde o naprostou špičku podpořenou navíc předimenzovaným napájením i obrovským celoměděným chlazením. Karta se dodává v kufru, na světě jsou již i recenze. Ale to spíš pro zajímavost, při ceně pře 25 tisíc Kč si ji asi hned tak někdo nekoupí :-). Napájení 8+8+6pin PCIe mimochodem dává teoreticky maximálních 450 W odběru.

    Asus Ares
    2010 28 asus1

    Duální Asus GeForce GTX 480

    link

    Nad duální GeForce GTX 470 jsem kroutil hlavou, nad duální GeForce GTX 480 už nemůžu, zničil bych si krční páteř. Nicméně to nebrání Asusteku se do ní po duálním HD 5870 pustit. Nečekejme nic menšího než to maximální, co lze dnes rozumně vyrobit. Základem karty MARS II bude posílené PCB s tříuncovými měděnými spoji (3oz. – srovnejte s 2oz. deskami Gigabyte Ultra Durable), na nichž bude sídlit dvojice plnohodnotných GeForce GTX 480. Půjde o dvě nezávislé karty na jednom PCB, každá s vlastními (8+2fázovými) napájecími obvody, paměťmi a dalším, jen se budou přes můstek nForce 200 dělit o 16 PCI Express linek ze slotu (nF200 jim z nich bude vyrábět 2×16) a spojeny budou interně do SLI.

    Napájení zajistí trojice 8pin PCIe konektorů, což v součtu spolu se slotem dává teoretickou možnost odebírat až 525 W „šťávy“. Samozřejmostí je možnost osadit karty dvě a zprovoznit Quad SLI, to se již dostaneme k 6×8pin PCIe (to hned tak nějaký zdroj nemá, bavíme se prakticky pouze o jednom-dvou 1,2kW+ zdrojích) a 1,05 kW.

    2010 28 asus2 2010 28 asus3 2010 28 asus4

           

    Hodnocení: 90 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    30.7.2010 08:36 Mario Vejlupek
    Rozbalit Rozbalit vše HW novinky mam rad tak jen tak dal, ale prosim bez bulvaru
    Problémy Apple s anténou v iPhone 4???

    Diky za prispeni na pomyslnou bulvarni zumpu pisalku kterou i sam zminujete. Z thohoto odstavce jsem se nedozvedel ani nic noveho a uz vubec nic o hardwaru. Nejsem Apple fanatik, ale ocekaval jsem tu alespon zamysleni nad problematikou do hloubky a tento vas panflet mne teda uprime zklamal.

    Co se tyka Jobse, kdyz ma te na krku noze akcionaru tak si musite setsakramentsky davat pozor co kde reknete a salamounske reseni v podobe my nic ale tady mas darek abys nerek by jste predpokladam zvolil i vy, kdyby jste nechtel zklamat vasi dceru ze letos uz zadnyho dalsiho ponika nedostane a vsechny cu uz mam budete muset poslat na jatka :D.

    Co se tyka uzivatelu tak s temi to kolikrate neni vubec jednoduche, kdysi davno kdyz jsem konecne zavedl spamfilter na mx serveru, tak mne denne otravovali uzivatele, ze jim nechodi emaily, protoze byli zvykli ze si za den smazou tak dvacet spamu. Kondomy jsem kvuli tomu tehda nerozdaval, ale byl jsem uz na hranici toho ten spamfilter zase vypnu :). Ono spravneho uzivatele si clovek musi vycvicit a to chce hodne casu a penez(jeho penez ;))

    Kaacz avatar 30.7.2010 09:02 Kaacz | skóre: 10 | Praha 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky mam rad tak jen tak dal, ale prosim bez bulvaru
    S posledni vetou bych teda nesouhlasil, ale pak mi doslo ze jde o Apple, a mate pravdu. 80% jeho iOvci to bude pouzivat i kdyby to netelefonovalo vubec. Tak pekne jsou jiz vycviceni.
    Jsem uz moc stary na pouzivani windows .. / Optimismus je jen nedostatek informaci ..
    30.7.2010 11:24 al-Quaknaa | skóre: 13 | blog: al_quaknaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky mam rad tak jen tak dal, ale prosim bez bulvaru

    Jaká žumpa? Nevím, co máte za problém, ale několikrát se už psalo o tom, že HW novinky jsou tady jako souhrn pro lidi, které více baví software a nemají čas/chuť dění kolem HW sledovat jinde. Takže mi takovýhle souhrn bodnul, i když jsem věděl, že se něco kolem antén dělo, nevěděl jsem přesně co. A že jste se nedozvěděl nic o hardwaru? Vám to nepřijde jako hardwarová chyba?

    30.7.2010 12:25 Mario Vejlupek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky mam rad tak jen tak dal, ale prosim bez bulvaru
    Aha tak to se omlouvam ja myslel ze o antenach na iPhone slysela i slepa a polomrtva sanghajska opice a tim padem mi to prislo jen jako scestne tlachani bez obsahu.

    Jinak ano HW chyba to je ale na headline HW novinek bych cekal trochu vice rozebrani problematiky a ne napr vetu jako "a asi jen hlupák by to Jobsovi spolkl".

    To co bych zde ocekaval, je odpovedi na otazky "Je opravdu chyba tak zavazna? - u kolika procent uzivatelu se projevuje", "Projevuje se opravdu u vsech smartphonu nebo apple si nechal patentovat zelezny ruce pro zdiskreditovani ostatnich telefonu?", "Zpusobuje to dotyk a nebo zakriti? - mozna trochu informaci o zisku anten na mobilech by prislo vhod".

    ...no nic jak se rika velke ocekavani kazi radost :)
    Jan Zahornadsky avatar 30.7.2010 14:43 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky mam rad tak jen tak dal, ale prosim bez bulvaru
    Nemůžu než souhlasit. Na to, že se to tváří jako hlavní téma tohoto článku, je v tom zoufale málo informací. Stačilo by opravdu odpapouškovat třeba ty tři čísla, co během toho videa zazněly na zvýšení informační hodnoty na několikanásobek. Dokonce jak iOvce níže poznamenala, autor se dopustil i v tom málu co napsal faktické chyby. Doufal jsem v hodnotnější čtení.
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    alblaho avatar 30.7.2010 09:24 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Na tu tiskovku jsem se kdysi díval. Bylo to divadlo na způsob amerických prezidentských primárek, jen ty konfety chyběly.

    Nicméně, ten úbytek signálu u jiných telefonů jsem mu v podstatě sežral. Ta videa vypadala průkazně, pochopitelně z nich není vidět jaké jsou reálné dopady při telefonování.

    Co je ještě marketing a co už sprostá lež?
    30.7.2010 13:07 iOvca
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    >> Kromě toho Apple vydal nový iPhone OS 4.0.1, který opravuje údajnou chybu v indikaci síly signálu, dle které se uživateli zobrazovala síla nižší, než jaká byla ve skutečnosti.

    Presne naopak. Zobrazovala sa väčšia sila signálu, aká bola v skutočnosti.
    Algi avatar 30.7.2010 14:58 Algi | skóre: 1 | blog: Sinner
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Nádhera, tak si autor krásně kopnul do iPhonu a do Applu, doufám, že mu to přinese lepší spánek :-) A teď kvízová otázka: Máte telefon, který má designovou vadu a je v prodeji - co teď s tím? Přijdete takhle před své akcionáře a řeknete: "Totálně jsme to zkazili, musíme vydat novou verzi telefonu, prozatím rozdáme uživatelům kondomy". Pokud vám není ukradená hodnota akcií, tak tohle asi neřeknete. Nebo snad ano?
    I'm a firestarter, twisted firestarter...
    30.7.2010 15:28 |
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Souhlasil bych, ale takto "fatální" závadu bych nepopsal jako "designovou vadu"... (Proč pro mě fatální? Protože je to primárně pořád mobil a mělo by se dát "alespoň" volat)
    default avatar 31.7.2010 13:09 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    No ona to designová vada opravdu je, protože ta anténa je v tom rámečku okolo a je tam tedy čistě na okrasu. Akorát si někteří od designového prvku slibovali víc, no. :-D
    1.8.2010 20:10 bpbp
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    podivejte se aspon na jedno z tech videi, nez zacnete cokoliv komentovat

    treba na tohle http://www.youtube.com/watch?v=Ukic840eC9g
    10.8.2010 21:34 Aldagautr | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    jasne, vsechno je preci v nejlepsim poradku, vzdyt kvuli tomu odchazi jen sef hw vyvoje
    o svobodu prichazi nejsnaze ten, kdo o ni nikdy nebojoval
    30.7.2010 15:17 xxxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Ale hlavne je ze v ostatne telefony s antenami nemaju problem na cele s HTC a nasledovane Nokiou a vsetkymi ostatnymi.

    http://member.america.htc.com/download/Web_materials/Manual/DROID_ERIS_Verizon/DROID_ERIS_Verizon_English_UM_11_5.pdf

    Strana 13. - tot vse k problematike anten.

    Najviac ma vytacaju ludia co si budu zastavat open source a linux a budu burit proti Apple alebo Microsoftu, bohuzial ani po 10 rokoch nie je linux komunita a cela plaforma o nic dalej ako bola na zaciatku, pouzitelnost na desktope konci jednou kvazi funkcnou distribuciou "ubuntu" a zbytok linuxoveho sveta je zlatanina 1000 programov s desivymi zavislostami, rozhraniami typu POSIX ktore siahaju niekde do 70-tych rokov k mainframom, pre ktore nie je nikto schopny napisat jednotne pouzitelne graficke rozhranie; tak si kazdy pre istotu pise vlastne. Asi to je ten dovod preco sa kazdy stazuje na vsetko co "funguje" od inych spolocnosti.
    30.7.2010 15:42 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    To bol krasny pluvanec !
    30.7.2010 15:43 mhepp
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Hele, tak co děláš na ABCLinuxu, když je ten Linux tak hrozný?

    Vrať se zpět do diskuzí na svůj iděs se svým uzavřeným dokonalým softwarem a neotravuj tady prosím.
    30.7.2010 23:35 xxxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    hilarious :)
    30.7.2010 17:08 stifdzobs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    To si postol dobrú blbosť. To, že keď anténu zakryješ niečim vodivým (rukou), tak obmedzíš signál je fyzikálny fakt a niečo podobné máš v návode ku každej vysielačke. Otázne je, či sa rozmýšľalo pri návrhu. Keď to HTC držíš normálne, tak nemáš problém.
    Problém s iphonom je, že sa fyzicky dotýkaš tej antény a ešte je aj na takom mieste, že každý normálny to tam drží.
    Reaguješ presne ako vám iovciam pastier nakázal. Namiesto priznania si viny treba ukazovať na druhých, veď aj oni...ako malé deti.
    Čudoval by si sa, kde všade je linux, že to pár fanatikov chce mať aj na desktope je ich vec, každý nech používa čo mu vyhovuje. To, že POSIX funguje s malými úpravami po toľkých rokoch a microsoft si mení rozhrania každých 5 rokov je podľa teba zle? (čo robí apple neviem, viem len že mení pre istotu celé platformy)
    30.7.2010 23:34 xxxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Normalne sa drzi telefon prave tak ako je tam nakreslene :), to je to iste co povedalo Apple nedrzte to tak a bude to fungovat ... ved tam ide o princip ze je to proste Apple a kazdy sa do toho musi proste obut (kolko tych ludi skutocne vratilo ten telefon).

    Som vyvojar ale som aj uzivatel a ked si nainstalujem OS a svoj desktop tak ocakavam ze bude daco fungovat. To ze nieco pada a obsahuje chyby ma netrapi az tak ako to ze to vobec nie je uzivatelsky privetivo ani po 10 rokoch vyvoja, hlavne ze sa tam vlnia okna a neviem co este sa tam toci ked prepinam okna. Nic nie je dokonale toboz Mac OS ale kto raz skusil pochopi ze je to unix like os. A dovolim si povedat ze takto by mal vyzerat linux s dotiahnutym grafickym rozhranim.

    Linux je veru super vec s tym suhlasim, ale na server.

    Skor ma stve na tych rozhraniach ze to brzdi vyvoj ale nic proti stabilite. :)
    31.7.2010 00:11 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Už někdo z vás ten telefon vůbec viděl, nebo aspoň znáte někoho, kdo s iPhone 4 telefonoval? :-) Jako bychom jako IT znalí nevěděli, co vše dokáže médii proletět; ale když jde zrovna o Apple, tak to tu vypadá jak někde na Živě, odpůrci i zastánci.

    Jo a Mac OS X není jen unix-like... On je UNIX.
    Chytrex avatar 31.7.2010 00:19 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Uvědom si jedno, kdyby linuxová komunita chtěla unifokované grafické rozhraní, už by dávno vzniklo.. Jenže linux je celý od svých základů o možnosti volby.. Takže nevím proč tady kopeš do ěnčeho co je absolutně mimo podstatu toho proč linux stále existuje.. Například staré dobré KDE3.5 je přívětivé, fungující a něčeho co by mi v něm vysloveně vadilo sem si nevšiml. Prostě přesně pro mé potřeby.. A tvé prohlášení že vývoj více GUI brzdí vývoj je absolutní blbost.. Kde máš jistotu že by vývojáři KDE např pomáhali s GNOME? Vývoj pro linux a OSS obecně je také o tom, že to chci dělat, že mě to baví a že chci tomu projektu něco dát.. Když nebudu souhlasit se směrem vývoje, můžu se na to vys*** nebo začít s něčím svým a doufat, že se někdo přidá .. Asi tak nějak bych to viděl..
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    Kaacz avatar 4.8.2010 12:38 Kaacz | skóre: 10 | Praha 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    > hlavne ze sa tam vlnia okna <

    To jste videl Linux desktop pred 3-5 roky, kdy si zacali hrat s kompizem ?? Zkouseli jeho moznosti.

    Uz je to zase strizlivejsi a pouziva se to, co ma smysl pro ergonomii. A kdyz si par kliknutimi vypnete efekty, nebude vam to ani slajdovat okna pri prepinani ploch.

    Dnesni KDE4 jsou ergonomictejsi nez WXP ci W7. Zkuste to a neblabolte nesmysly. Doporucuji oSuse 11.3. Ti nekrici a distro je opravdu user friendly.
    Jsem uz moc stary na pouzivani windows .. / Optimismus je jen nedostatek informaci ..
    31.7.2010 14:15 Zed70 | blog: lama_pouziva_ubuntu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Tak tos šlápnul fakt dost vedle. Protože Windows nefungovaly, přešel jsem po patnácti letech s Win k Ubuntu. Ne obráceně.
    4.8.2010 10:11 x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Ses debil
    31.7.2010 13:35 Zed70 | blog: lama_pouziva_ubuntu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Mě se líbí, jak tady každý (až na pár výjimek) mudruje nad tím, co ovocnářská firma udělala špatně, jaká je to fatální konstrukční chyba, jak moc je to napikaču a podobně. Ale je tady skutečně někdo kdo iPhone4 má, používá a podělil by se tu s námi o zkušenosti? Já jsem si s ním sice chvíli hrál, ale to bylo tak pět minut. První co jsem zkoušel, bylo pochopitelně zakrývání antén na tisíc způsobů. Ať jsem dělal co jsem dělal, nepodařilo se mi snížit signál Vodafone CZ ani o čárku. Ze zoufalství jsem si prsty i slinil, abych snížil přechodový odpor. Zkrátka se mi nepodařilo navodit stav, kdy se začne ztrácet signál. Majitel oné krabičky mi to potvrdil, zkoušel to několikrát a skutečně se mu nepodařilo ten stav přivodit. Takže jsme se shodli na tom, že ten problém zcela jistě existuje, nicméně nastane za určitých podmínek a v Česku v síti Vodafone tyto podmínky asi nejsou.
    1.8.2010 23:11 nevim.nepistemi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    hmm možná sem úplně mimo ale vesměs je možné že se to projevuje jen v některých pásmech (komunikačních frekvencích) jestli se nepletu tak iphone je schopen pracovat ne několika pásmech kdy pásmo například pro Ameriku je jiné než pásmo pro Evropu plus pokud člověk zkouší anténu někde v metropoli kde je velice silný signál kde je větší problém přebietk signálů než jeho nedostatek těžko říct jak nebo kde by se dalo rozumě demonstrovat ... praktičtější by byla dlouhodobá zkušenost nejsem si jistej teď programovatelností a přizpůsobitelností iphone jako os ani jakožto jeho designu .. myslíte že by bylo možné napsat aplikaci která by logovala sílu signálu + zakrytí například kamery (jiné čidlo ny iphone mě nenapadá) jenom nevím jestli se při onom "špatném držení" zakryje kamera takže to berte jenom jako teorii na použitelnou statistiku
    Vykook avatar 2.8.2010 13:08 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    Umi jenom 2G a 3G, proto taky nejde pouzit v siti verizonu... Vzhledem k tomu ze ona problemova antena je v dolnim levem rohu(alespon myslim) a kamera je v hornim, tak by to asi moc nepomohlo. Nehlede na baterku a zakryti napriklad polozenim na stul by to taky asi nevosefovalo.
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    Kaacz avatar 4.8.2010 12:33 Kaacz | skóre: 10 | Praha 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Jak Apple (vy)řešil problémy s iPhone 4
    No do toho vstupuje nekolik faktoru.

    1) Mam pocit, ze problem nastane jen pri zapnute wifi, ktera ma antenu v horni casti a prilozim ruku tak, ze anteny spojim.

    2) Na ruznych frekvencich a 2G versus 3G to muze mit ruzne dopady.

    3) Nekde se psalo, USA provider, ktery prodava dotovane iPhone4 ma velmi labilni pokryti.

    Moc o tom nevim, tyhle veci mi rikal syn, ktery se o Apple veci zajima .. :-)
    Jsem uz moc stary na pouzivani windows .. / Optimismus je jen nedostatek informaci ..

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.