abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    22.5. 12:33 | Nová verze

    LibreOffice 24.8 bude vydán jako finální v srpnu 2024, přičemž LibreOffice 24.8 Alpha1 je první předběžnou verzí od začátku vývoje verze 24.8 v prosinci 2023. Od té doby bylo do úložiště kódu odesláno 4448 commitů a více než 667 chyb bylo v Bugzille nastaveno jako opravené. Nové funkce obsažené v této verzi LibreOffice najdete v poznámkách k vydání.

    ZCR | Komentářů: 0
    21.5. 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.5. 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    21.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 517 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Zpravodaj o Víně - 345

    30. 4. 2008 | Luboš Doležel | Různé | 4284×

    Stav Wine 1.0 a spol. Podpora iTunes postupuje kupředu. Dan Kegel na LUG Radio. Optimalizujeme Wine na úrovni kompilátoru. WineConf 2008. Verzování adresářů .wine. Firefox pro Windows pod Wine. Podpora .NET ve Wine. Změny v AppDB.

    Obsah

    Stav Wine 1.0 a spol.

    link

    Dan Kegel dále pilně šíří informace o stavu Wine 1.0:

    Zbývá pár dnů do zmrazení(!). Velkou zprávou týdne je zjevná regrese v jednom z programů důležitých pro vydání. Dále byly opraveny chyby, které jsem odsunul až na 1.2 (což ukazuje čestnou podstatu funkce release managera :-). Změny za poslední týden:

    Dříve odloženo, ale přesto opraveno: 3534 user32 14: Ikony v liště nejsou průhledné

    Dříve odloženo, ale zaslaný patch to opravuje, takže odložení odvoláno: 10905 shell32 0 thinstall Demo Firefoxu vyžaduje nativní msvcrt

    Odloženo: 6254 richedit 4 Nekonečný cyklus v instalátoru vinou rich editu

    12561 -unknown 0 Klonování/opravování pomocí Altu v Photoshopu CS - možná regrese

    • Sam Ramji se stal vedoucím microsoftího open source a linuxového týmu. Tato informace není zrovna dvakrát relevantní pro komunitu Wine, až na jeden malý komentář:
      Je to týpek, který mi nedávno řekl, že spouštěl Office 2003 a World of Warcraft pod CrossOver (WINE) na Ubuntu (verdikt: výkon "není nijak špatný"). Pochází z komunity přátelské k open source.
    • Zajímavý příspěvek o úspěchu s Wine.

    Podpora iTunes postupuje kupředu

    link

    Maarten Lankhorst byl na sebe tvrdý a pracoval na přidání podpory iTunes a některých pokročilých funkcí (bez synchronizace s iPhone a iPod Touch). Napsal k tomu:

    Ahoj, zaslal jsem všechny iPod patche do wine-patches. Nejedná se ovšem o podporu iPod Touch a iPhone. Očekávám, že patche budou brzy zařazeny. Dobrodruzi to mohou hned okoušet. Vzhledem k množství lidí, kteří o to mají zájem, jsem se rozhodl poslat aktualizované informace do mailing listu, aby to kdokoliv, kdo na to narazí ve starších vláknech, mohl najít. Instrukce:

    • Aplikujte přiložený patch
    • Vytvořte si čistý wineprefix
    • Nastavte verzi Wine na Vistu
    • Stáhněte instalátor z itunes.com a proveďte instalaci
    • wine net start ipod\ service
    • Spusťte iTunes
    • iPod by teď snad měl být detekován. U Dapperu se může objevit bug v hald, který nedetekuje žádný zapojený USB disk. Vypadá to, že sudo killall hald; sudo hald; wineserver -k; wine net start ipod\ service to obchází.

    Zjevně tu panuje nějaký zmatek, takže aby bylo jasno: toto vám nezajistí podporu iPod Touch a iPhone.

    Dan Kegel na LUG Radio

    link

    Dan Kegel mluvil na LUG Radio. Poslední zkušenost s LUG měl Alexandre Julliard, když se před několika měsíci účastnil rozhovoru. Můžete se podívat na materiály, které si k tomu Dan připravil.

    Budu na LugRadio Live 2008 12. - 13. dubna (San Francisco) mluvit o Wine. Já začínám ve 14.30, podívejte se na program. Kvůli zmatku, který vznikl v mé oblíbené kavárně, jsem byl předopován kofeinem a napsal jsem mou celou prezentaci na posezení. Najdete ji online. Slidy jsou hodně jednoduché - budu je hodně okecávat. Pokud je chce někdo zkontrolovat a má připomínky, potěšil by mne. A pokud se chce někdo účastnit, zajdeme spolu na oběd, kafe nebo tak něco.

    Optimalizujeme Wine na úrovni kompilátoru

    link

    Steven Edwards nedávno poslal zajímavý příspěvek o svých snahách zkompilovat Wine jiným kompilátorem než GCC za účelem optimalizací na úrovni kompilátoru.

    Ahoj, vzhledem k tomu, že se blížíme ke zmrazení, říkám si, že je vhodný čas kouknout se na možnosti optimalizace. Navrhuji, abychom strávili nějaký čas zkoušením různých kompilátorů a profilováním Wine v různých situacích, abychom zjistili, jaký výkon navíc můžeme získat. Zjistím, jestli je možné zkompilovat Wine s LLVM, a bylo by fajn, kdyby to někdo s licencí k ICC prubnul taky. Zároveň by všichni Gentooisti, co tu číhají za rohem, mohli vylézt, začít bláznit s parametry kompilátoru, spustit nějaké benchmarky a nahlásit chyby.

    Samozřejmě se objevily nějaké odpovědi od lidí, co mají zájem - některé vyjadřovaly obavy o stabilitu kompilace s GCC, aniž by uvažovali o kompilaci něčím jiným.

    Bylo by dobré, kdyby mi někdo řekl, kterou verzi GCC použít. Pokud děláte testování optimalizací, ujistěte se, že se nerozbila i podpora kopírovacích ochran :).

    Steve odpověděl, že by samozřejmě ozkoušel i to, ale že se zatím ani nepřiblížil k tomu, aby něco fungovalo. Po troše práce se znovu ozval:

    Ztratil jsem tím víc času, než bych měl, ale podařilo se mi zařídit, aby mi za pomoci pár hacků 32bit icc zkompilovalo Wine na mém 64bit systému. Napsal jsem dokumentaci do wiki a zaslal jsem výsledky testů. Pokud máte někdo čas, zkuste prosím ICC na 32bit systému a dejte mi echo, zda vám to zhavaruje při kompilaci oleaut32. Až budu mít víc času, tak udělám nějaké benchmarky porovnávající DirectXovou hru pod Wine zkompilovaným pomocí GCC a ICC.

    WineConf 2008

    link

    Jeremy White začal plánovat letošní WineConf. Napsal k tomu:

    Zdarec, rád bych začal plánovat WineConf 2008. Můj názor je, že 3 roky v Evropě a 1 rok v USA je rozumně vyvážené, takže by bylo logické, kdyby se to letos udělalo tady u nás. Rád bych to letos uspořádal v St. Paul (Minnesota), a to hned z několika důvodů. Zaprvé je pro mne mnohem snazší pomoci s plánováním, pokud to bude zde. Zadruhé je to fajn pro CodeWeavers; to znamená, že mohou být pohromadě všichni, ne jen vývojáři. Aby Mandi mohl fyzicky zastrašovat lidi, se nám nakonec velice hodí *hehe*.

    Myslel jsem, že bychom to udělali ke konci září nebo ze začátku října, aby to nebylo provázeno nějakým extrémním počasím. Uvědomuju si, že veteráni z posledního setkání v Minnesotě budou zklamaní z toho, že tam nebude Ledový palác (Ice Palace), ale nějak jim to vynahradíme. Je mi taky jasné, že pro některé bude cesta dost nákladná, takže snad něčím přispěji (a pokusím se udělat nějakou sbírku), aby se přispěvatelům Wine pokryly výlohy.

    Každopádně je to jen můj návrh. Jsem ochoten ustoupit, pokud budou lidé násilně protestovat, či se jednoznačně shodnou na nějaké alternativě. Nápady? Připomínky?

    Názory na konání WineConf v USA byly všelijaké, ale zdá se, že většině lidí připadá Jeremyho návrh dobrý.

    Verzování adresářů .wine

    link

    V uživatelském mailing listu se probíraly potíže s adresářem .wine, kvůli čemuž bylo navrženo jejich verzování. Dan Kegel napsal:

    Na mailing listu wine-users se objevuje spousta lidí, co mají problémy kvůli stařičkému adresáři .wine, a ty mizí poté, co si udělají nový. Možná bychom to měli udělat tak, že by wineprefixcreate zaznamenal, se kterou verzí Wine byl adresář .wine vytvořen. Zároveň by pak Wine 1.0 mohlo odmítat běh s adresáři, které nebyly vytvořeny s Wine <1.0, a mohli bychom vyžadovat, aby budoucí verze Wine správně fungovaly s adresáři .wine, jež byly vytvořeny libovolnou starší stabilní verzí.

    Nebylo by to - alespoň ze začátku - těžké a ušetřilo by to spoustu námahy s hledáním příčin problémů. Co říkáte?

    Austin English souhlasí a odkazuje na bug, kde tento nápad už dříve zmínil:

    Můj komentář k bugu #9959: „Co takhle udělat malý soubor ve .wine nebo klíč v registrech, který by se četl při spuštění Wine a měl by odpovídat současné verzi Wine. Pokud by neodpovídal, spustilo by se wineprefixcreate (nebo by se ukázal dialog, že je registr zastaralý), které by aktualizovalo klíč na současnou verzi. Nebyla by to moc velká zátěž navíc a zbavilo by nás to docela dost problémů.“

    Stefan Dösinger upozornil na své vlastní zážitky s problémy kvůli .wine:

    V minulosti jsem měl víc problémů s tím, že mi wineprefixcreate zdemoloval registr, než se zastaralými položkami v něm. Obzvláště pokud máte Internet Explorer nebo DirectX SDK/runtime nainstalovaný během spuštění wineprefixcreate, dostaví se vedlejší účinky.

    Austin English si stojí zatím, že se problém dá stále vyřešit:

    Stále bychom mohli zapisovat poslední použitou verzi Wine, a pokud je stará/zastaralá, ukázat (GUI?) upozornění a říci uživateli, aby buď spustil wineprefixcreate, což může být v některých případech průšvih, nebo aby přeinstaloval své programy.

    Alexandre Julliard se ozval se zajímavým náhledem na věc:

    Myslím si, že bychom měli přestat lidem říkat, aby zlikvidovali své .wine, a místo toho je navádět ke spuštění wineprefixcreate. Teprve když wineprefixcreate neudělá update správně, bychom měli zjistit proč a opravit to. Jakmile máme jistotu, že můžeme udělat update bez obav, mohli bychom nastavit automatické spuštění, pokud je detekován update.

    Firefox pro Windows pod Wine

    link

    Zpravodaj o Víně typicky necituje nic z uživatelského mailing listu, ale tentokrát se tam objevil jeden velmi zajímavý příspěvek. Nejsou to informace ověřené, ale i tak je to zajímavé:

    Nainstaloval jsem Java 1.6 update 5 a Firefox. Firefox funguje "v pohodě" a některé objekty jako třeba Flash (uvedl bych jako příklady YouTube a komixy na AlbinoBlackSheep) fungují trochu rychleji než na nativní linuxové verzi Firefoxu. Chtěl jsem tedy vyzkoušet Javu.

    Diskuze na chvíli změnila směr a nakonec vedla ke kvalitnímu příspěvku, který pojednává o testování náhodných věcí pod Wine:

    Přesně jako já. [Testování Javy pro Windows a Firefoxu] je přesně to, co rád dělám; je to dobrý test Wine. Pokud to nefunguje, hlásím chyby. Například takové: #4860. Možná je to to, co měl na mysli člověk, který zahájil diskuzi.

    Dovedu si představit situace, kdy by toto bylo užitečné. Uživatel, který chce používat jeden prohlížeč na všechno, a je nucen používat Firefox pro Windows kvůli nějakému hnusnému pluginu, co je pouze pro Windows, by mohl chtít nainstalovat Windows verzi Javy a očekávat, že bude fungovat. -Dan

    Dan Kegel napsal také do jiného vlákna, kde se řeší rozchození Firefoxu 3 Beta 4 pod Wine:

    Zrovna teď jsem vyzkoušel Firefox 3 Beta 4 a během prvních pár minut se objevilo několik chyb:

    • 12305 Firefox 3 Beta 4 Problém s fonty: dvojtečka zobrazena jako unicode znak 0038-chybějící znak
    • 12306 Firefox 3 Beta vykresluje jeden pixel tlustou čáru u některých obrázků
    • 12307 Firefox 3 Beta 4 padá na některých stránkách

    U prvního videa, které jsem vyzkoušel, mi připadal YouTube pomalý a sekal se, ačkoliv v tu samou dobu dobře fungoval v nativním Firefoxu. Možná je Windows verze Flashe méně odolná vůči síťovým chybám - nebo Wine nepodporuje nějakou síťovou funkci, která se hodí, jen když jede Internet na houby.

    To samé video šlo později dobře, stejně tak jiné video (obě mimochodem stojí za podívání).

    Hodilo to také několik hlášek jako fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet fixme:font:ExtTextOutW flags ETO_NUMERICSLOCAL | ETO_NUMERICSLATIN | ETO_PDY unimplemented

    Firefox 3 RC1 vyjde v květnu a konečná verze bude podle blog.wired.com začátkem června. Vzhledem k tomu, že mnoho lidí dříve používalo Firefox pro Windows pod Wine k běhu nativních pluginů, bychom asi měli Firefox 3 také pořádně rozchodit. Asi by šlo jen o pět nebo šest hlavních problémů. -Dan

    Podpora .NET ve Wine

    link

    Nedávno se objevilo hodně příspěvků o tom, že s .NETem funguje čím dál tím víc věcí. Zatímco doposud není oficiálně podporovaný ani .NET 1.0, ale každý den nebo dva slyšíme o dalších (třeba jen částečných) úspěších s .NETem. Dokonce i s .NETem 2.0 to začíná vypadat lépe:

    Vypadá to, že winetricks dotnet20 funguje s aktuálním Wine dost dobře na to, aby podpora .NETu přestala být omezujícím faktorem! Podívejte se na bugy #8499, #12457 a #12458, kde uvidíte tři pořádné programy, které ukáží své GUI, tedy alespoň na chvíli. MySQL Workbench dokonce běží dost dobře na to, aby se dalo GUI prozkoumat.

    Změny v AppDB

    link

    Změny od správců programů

    link
    ProgramPůvodní stav/verzeNový stav/verzeZměna
    Finale 2008 Garbage (0.9.58) Bronze (0.9.59) +1
    LEGO Racers Demo Garbage (0.9.51) Gold (0.9.60) +3
    IL-2 Sturmovik 1946 (4.08m) Gold (0.9.54) Silver (0.9.60) -1
    Icewind Dale Heart of Winter: 1.42 Platinum (0.9.54) Silver (0.9.59) -2
    RPG Maker 2003: 1.09a Bronze (0.9.54) Silver (0.9.59) +1
    Hitman: Contracts 1.174 Gold (0.9.59) Garbage (0.9.60) -3
    Supreme Commander SC 1.x.3xxx Garbage (0.9.59) Gold (0.9.60) +3
    3D Driving School 5.0 Bronze (0.9.59) Platinum (0.9.60) +3
    Far Cry 1.x (32-bit) Garbage (0.9.54) Gold (0.9.60) +3
    Word 2003 Silver (0.9.58) Gold (0.9.60) +1
    Zeus: Master of Olympus 1.0.0.0 Retail Gold (0.9.48) Platinum (0.9.60) +1
    Star Wars: Jedi Knight - Dark Forces II Demo Bronze (0.9.55) Silver (0.9.59) +1
    Glasgow Haskell Compiler 6.8.2 Gold (0.9.55) Platinum (0.9.59) +1
    BYOND 4.x Silver (0.9.51) Bronze (0.9.59) -1
    Star Wars: Jedi Knight - Mysteries of the Sith Dem... Bronze (0.9.55) Gold (0.9.59) +2
    Mr. Robot Demo Bronze (0.9.52) Garbage (0.9.59) -1
    Airfix: Dogfighter 1.01 Silver (0.9.58) Bronze (0.9.59) -1
    LEGO Racers 1.0 Gold (0.9.53) Garbage (0.9.60) -3
    3D Studio MAX 7.x Garbage (0.9.51) Bronze (0.9.59) +1
    RealPlayer 10.x Garbage (0.9.23) Silver (0.9.59) +2
    Sam and Max Episode 202: Moai Better Blues retail Garbage (0.9.53) Platinum (0.9.60) +4
    AcessDiver 4.402 Garbage (0.9.58) Bronze (0.9.59) +1
    Sound Forge 6.0 Silver (0.9.22) Platinum (0.9.59) +2
    Guild Wars All Versions Gold (0.9.59) Platinum (0.9.60) +1
    The Palace (client) 3.5.0 3.5.0 Platinum (0.9.56) Garbage (0.9.58) -4
    Apollo 37 Apollo 37zz Platinum (0.9.45) Silver (0.9.59) -2
    Autosketch 7.0 Bronze (0.9.31) Gold (0.9.59) +2
    TrackMania Nations Forever 1.0 Silver (0.9.58) Gold (0.9.60) +1
    Miranda 0.7.4 Silver (0.9.58) Gold (0.9.59) +1
    Garry's Mod 11 Bronze (0.9.55) Gold (0.9.59) +2
    Delphi Delphi for PHP Bronze (0.9.58) Garbage (0.9.60) -1
    Medieval 2: Total War Demo SE Silver (0.9.34) Bronze (0.9.60) -1
    Sacred 2.28 Silver (0.9.58) Platinum (0.9.60) +2
    MapSource 6.13.7 Bronze (0.9.59) Platinum (0.9.60) +3
    Geogrid-Viewer 2.1 (Build 2.1.5.1394) Silver (0.9.43) Gold (0.9.59) +1
    Live For Speed S2 Gold (0.9.58) Platinum (0.9.59) +1
    MU Online 1.02a Gold (0.9.58) Garbage (0.9.60) -3
    Supreme Commander FA 1.x.3xxx Silver (0.9.58) Garbage (0.9.60) -2
    iTunes 7.6 Silver (0.9.58) Gold (0.9.59) +1
    Grand Theft Auto 2 9.6 (gratis) Garbage (0.9.56) Gold (0.9.59) +3
    Star Wars: Jedi Knight - Dark Forces II 1.0 Bronze (0.9.57) Silver (0.9.59) +1
    RealPlayer 11 Beta Garbage (0.9.52) Bronze (0.9.59) +1
    Palringo beta Platinum (0.9.58) Gold (0.9.60) -1
    Call of Duty 4: Modern Warfare 1.4 Garbage (0.9.58) Silver (0.9.60) +2
    Sam and Max Episode 203: Night of the Raving Dead ... Gold (0.9.54) Platinum (0.9.60) +1
    Celková změna +27

    Změny od uživatelů

    link
    ProgramPůvodní stav/verzeNový stav/verzeZměna
    Cossacks II: Napoleonic Wars 1.2 Silver (0.9.59) Gold (0.9.60) +1
    Dark Reign: The Future of War 1.4 Garbage (0.9.33) Platinum (0.9.56) +4
    Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of th... Garbage (0.9.46) Bronze (0.9.60) +1
    Command & Conquer Gold 1.04a Gold (0.9.58) Platinum (0.9.59) +1
    EndNote X Silver (0.9.45) Bronze (0.9.59) -1
    Crimsonland 1.9.8 Bronze (0.9.58) Silver (0.9.59) +1
    Chaoscope 0.3.1 Silver (0.9.21) Platinum (0.9.60) +2
    Dungeon Siege 1.11.1462 Gold (0.9.54) Bronze (0.9.59) -2
    Sam and Max Episode 205: What's New, Beelzebub? 1.... Silver (0.9.59) Platinum (0.9.60) +2
    Peggle Extreme Steam Gold (0.9.58) Platinum (0.9.60) +1
    Microsoft Office 2003 Silver (0.9.58) Bronze (0.9.59) -1
    Soldat 1.x Gold (0.9.57) Bronze (0.9.59) -2
    555 Timer Pro Pro Garbage (0.9.17) Platinum (0.9.59) +4
    House of the Dead 2 1.0? Bronze (0.9.57) Garbage (0.9.59) -1
    foobar2000 0.9.5 Platinum (0.9.57) Bronze (0.9.59) -3
    Warcraft III Reign of Chaos: 1.x Platinum (0.9.58) Gold (0.9.60) -1
    Rollcage 1.0b Silver (0.9.51) Gold (0.9.59) +1
    The Elder Scrolls IV: Oblivion 1.2.x Bronze (0.9.57) Gold (0.9.60) +2
    UEFA Euro 2008 UEFA Euro 2008 Demo Gold (0.9.58) Garbage (0.9.60) -3
    openCanvas Plus 1.1 Gold (0.9.44) Silver (0.9.60) -1
    Ad-aware Ad-Aware 2007 Platinum (0.9.39) Garbage (0.9.60) -4
    Half-Life 2 Episode One: Retail Gold (0.9.57) Garbage (0.9.59) -3
    Warcraft 3 World Editor 1.21 Garbage (0.9.52) Bronze (0.9.59) +1
    Luxor 3 1.0 Garbage (0.9.53) Platinum (0.9.59) +4
    The Settlers III Gold: 1.60 Bronze (0.9.56) Silver (0.9.58) +1
    UFO: Aftershock 1.2 Silver (0.9.42) Garbage (0.9.59) -2
    Discworld Noir 1.0 Garbage (0.9.10) Gold (0.9.59) +3
    FL Studio 8.0 Demo Silver (0.9.58) Bronze (0.9.59) -1
    Trackmania United Forever 2.11.11 Garbage (0.9.59) Bronze (0.9.60) +1
    uTorrent 1.7.7 Gold (0.9.58) Platinum (0.9.59) +1
    Business Plan Pro 2007 Bronze (0.9.38) Silver (0.9.59) +1
    PL/SQL Developer 7.0.2 Silver (0.9.19) Gold (0.9.58) +1
    Summoner 1.30 Garbage (0.9.17) Silver (0.9.58) +2
    BricxCC 3.3 Silver (0.9.53) Bronze (0.9.59) -1
    XIII 1.3 Bronze (0.9.41) Platinum (0.9.59) +3
    FIFA 08 1.0 ENG Silver (0.9.52) Garbage (0.9.56) -2
    Sonic Heroes Demo Gold (0.9.58) Silver (0.9.59) -1
    TaxAct TaxACT 2007 Deluxe Bronze (0.9.56) Silver (0.9.59) +1
    Spybot - Search & Destroy 1.5.x Garbage (0.9.57) Bronze (0.9.60) +1
    Prey 1.0 Gold (0.9.44) Platinum (0.9.57) +1
    Crimson editor 3.70 Silver (0.9.2) Gold (0.9.59) +1
    Puzzle Quest 1.02 Gold (0.9.59) Garbage (0.9.60) -3
    Battlefield 1942 Multiplayer Demo Gold (0.9.53) Garbage (0.9.59) -3
    Medieval 2: Total War 1.x Garbage (0.9.58) Bronze (0.9.60) +1
    Robin Hood: The Legend of Sherwood 1.0 Bronze (0.9.55) Garbage (0.9.59) -1
    Watchtower Library 2007 Gold (0.9.59) Platinum (0.9.60) +1
    Project Eden 1.02 Bronze (0.9.35) Gold (0.9.58) +2
    CorelDRAW 12 Garbage (0.9.56) Bronze (0.9.60) +1
    e-Sword 7.9.8 Gold (0.9.56) Garbage (0.9.59) -3
    Caesar III 1.x Gold (0.9.54) Platinum (0.9.55) +1
    Neverwinter Nights II 1.11.1153 Silver (0.9.56) Garbage (0.9.59) -2
    Bejeweled 2 Deluxe 1.0 Bronze (0.9.57) Gold (0.9.58) +2
    Paint Shop Pro 8.x Garbage (0.9.45) Bronze (0.9.58) +1
    Madden NFL 08 1.0 Garbage (0.9.50) Gold (0.9.55) +3
    InDesign 3.0 (CS) Gold (0.9.58) Bronze (0.9.59) -2
    Command & Conquer: Red Alert 2 Yuri's Revenge: 1.0... Silver (0.9.56) Gold (0.9.58) +1
    Assassin's Creed 1.0 Bronze (0.9.58) Garbage (0.9.59) -1
    Sid Meier's Civilization 1.0 Garbage (0.9.37) Bronze (0.9.59) +1
    Syberia 1.0 Gold (0.9.41) Bronze (0.9.59) -2
    Snow Sakura unknown Bronze (0.9.57) Silver (0.9.60) +1
    Warcraft III The Frozen Throne: 1.x Silver (0.9.59) Bronze (0.9.60) -1
    Trillian 3.1 basic Silver (0.9.46) Gold (0.9.59) +1
    Heroes of Might and Magic II Gold: 1.0 Garbage (0.9.49) Bronze (0.9.58) +1
    Falcon 4.0 Allied force 1.0 Silver (0.9.43) Bronze (0.9.59) -1
    Carriers At War (2007) 1.02.2 Platinum (0.9.53) Silver (0.9.59) -2
    Titanic: Adventure Out of Time 1 Silver (0.9.40) Gold (0.9.59) +1
    Touhou Eiyashou ~ Imperishable Night 1.00d Silver (0.9.58) Gold (0.9.60) +1
    Megaman X8 1.0 Garbage (0.9.58) Silver (0.9.60) +2
    Diablo II Lord of Destruction 1.x Platinum (0.9.58) Gold (0.9.59) -1
    Indiana Jones and the Emperor's Tomb Demo Garbage (0.9.27) Bronze (0.9.60) +1
    Keepsake 1.6 Gold (0.9.38) Platinum (0.9.60) +1
    Acrobat Reader 8.x Garbage (0.9.59) Bronze (0.9.60) +1
    Bookworm Adventures 1.0 Gold (0.9.46) Garbage (0.9.59) -3
    Origin 7.5 Garbage (0.9.53) Silver (0.9.60) +2
    After Effects 7 Garbage (0.9.22) Bronze (0.9.58) +1
    Half-Life 1.1.1.0 Bronze (0.9.47) Platinum (0.9.59) +3
    Unreal 226f/226b Platinum (0.9.55) Gold (0.9.58) -1
    Team Fortress 2 - Steam April 2, 2008 Gold (0.9.59) Bronze (0.9.60) -2
    EVE Online 4.10.x Premium Bronze (0.9.58) Silver (0.9.60) +1
    Crysis Single player demo Bronze (0.9.49) Garbage (0.9.60) -1
    F.E.A.R.: First Encounter Assault Recon 1.0x Silver (0.9.58) Gold (0.9.59) +1
    OPAS Orchester-Software 8.19 Garbage (0.9.46) Silver (0.9.60) +2
    Delta Force: Xtreme 1.6.9 Platinum (0.9.46) Silver (0.9.60) -2
    Imperium Galactica II: Alliances 1.06 Garbage (0.9.57) Platinum (0.9.59) +4
    Condemned: Criminal Origins 1.0 Garbage (0.9.32) Silver (0.9.58) +2
    Patrician II Gold: 1.1 Garbage (0.9.54) Gold (0.9.59) +3
    Planetarian ~The Reverie of a Little Planet~ Retai... Silver (0.9.1) Gold (0.9.59) +1
    Baldur's Gate II Shadows of Amn Gold (0.9.52) Platinum (0.9.58) +1
    Total Annihilation 1.0-3.1 Silver (0.9.52) Gold (0.9.59) +1
    The Settlers: Heritage of Kings Demo: 1.02.0156 Platinum (0.9.43) Garbage (0.9.59) -4
    The Settlers IV Gold: 2.50.1516a Gold (0.9.46) Garbage (0.9.59) -3
    Action Replay Code Manager 1.0 Garbage (0.9.58) Silver (0.9.59) +2
    The Last Express 1.0 Silver (0.9.52) Gold (0.9.59) +1
    Blitzkrieg 1.2 Silver (0.9.55) Platinum (0.9.60) +2
    RPG Maker XP: Postality Knights Edition Garbage (0.9.41) Silver (0.9.59) +2
    Darkstone 1.0 Gold (0.9.52) Silver (0.9.58) -1
    Star Wars: Knights of the Old Republic 1.0 Gold (0.9.57) Silver (0.9.59) -1
    powerISO PowerISO 4 Gold (0.9.58) Platinum (0.9.60) +1
    SimCity 4 1.x Gold (0.9.56) Platinum (0.9.57) +1
    Prince of Persia: The Sands of Time 1.00 Gold (0.9.56) Silver (0.9.60) -1
    Sibelius 4.0 Platinum (0.9.54) Garbage (0.9.59) -4
    SimCity 2000 1.0 Gold (0.9.50) Bronze (0.9.59) -2
    BitComet 1.00 Silver (0.9.58) Gold (0.9.60) +1
    Alone in the Dark: The New Nightmare 1.0 Bronze (0.9.44) Platinum (0.9.59) +3
    Enterprise architect 7.0 Gold (0.9.56) Platinum (0.9.59) +1
    Roller Coaster Tycoon Loopy Landscapes: 1.20.013 Gold (0.9.44) Platinum (0.9.56) +1
    Libronix DLS 2.1 Platinum (0.9.11) Garbage (0.9.60) -4
    MacGAMUT 2003 2003.11a Bronze (0.9.35) Platinum (0.9.59) +3
    SnagIt 8.x Garbage (0.9.15) Bronze (0.9.59) +1
    Dawn of War: Dark Crusade 1.1 Silver (0.9.58) Garbage (0.9.59) -2
    Reinhardt MCT 192 Cabletester MCT 192 Cabletester Gold (0.9.30) Garbage (0.9.56) -3
    Photoshop Elements 5.0 Garbage (0.9.43) Bronze (0.9.58) +1
    Master of Orion 2: Battle at Antares 1.31 Garbage (0.9.58) Silver (0.9.60) +2
    MapSource 6.13.5 Gold (0.9.53) Bronze (0.9.59) -2
    Interstate '76 1.0 Bronze (0.9.49) Silver (0.9.59) +1
    Peggle 1.0.1 Platinum (0.9.59) Garbage (0.9.60) -4
    Commandos 3: Destination Berlin 1.0 Bronze (0.9.56) Silver (0.9.60) +1
    Guitar Pro 5.x Gold (0.9.57) Garbage (0.9.59) -3
    Cygwin 1.5.x Garbage (0.9.22) Silver (0.9.59) +2
    StarUML 5.0 Gold (0.9.54) Silver (0.9.59) -1
    Alien Shooter 2 1.0-rus Gold (0.9.55) Garbage (0.9.58) -3
    The Settlers Rise of an Empire Demo Bronze (0.9.43) Garbage (0.9.59) -1
    StarCraft 1.x Bronze (0.9.49) Platinum (0.9.55) +3
    Every Extend 2.0 Silver (0.9.48) Gold (0.9.59) +1
    Carmageddon 2 1.0 Platinum (0.9.55) Gold (0.9.58) -1
    Lingvo 10.0 Garbage (0.9.29) Bronze (0.9.60) +1
    IsisDraw 2.5 Silver (0.9.38) Garbage (0.9.59) -2
    .NET Framework 2.0 Silver (0.9.53) Garbage (0.9.59) -2
    Rome: Total War 1.x Bronze (0.9.58) Gold (0.9.59) +2
    Hearts of Iron II Doomsday Garbage (0.9.57) Gold (0.9.59) +3
    Serious Sam: The Second Encounter 1.0x Gold (0.9.46) Platinum (0.9.60) +1
    Battlezone II: Combat Commander 1.x Silver (0.9.44) Garbage (0.9.60) -2
    Icewind Dale II 2.0 Garbage (0.9.53) Gold (0.9.59) +3
    Command & Conquer: Generals 1.0x Garbage (0.9.58) Bronze (0.9.60) +1
    X-Wing Alliance 2.X Bronze (0.9.42) Silver (0.9.59) +1
    Lego Island 1.0 Garbage (0.9.51) Bronze (0.9.59) +1
    Fable: The Lost Chapters 1.0 Silver (0.9.57) Bronze (0.9.60) -1
    Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth 1.0 Gold (0.9.54) Garbage (0.9.59) -3
    Counter-Strike: Source Retail / Steam Platinum (0.9.58) Garbage (0.9.60) -4
    Command & Conquer: Red Alert 2 1.00x Garbage (0.9.59) Gold (0.9.60) +3
    ePSXe 1.6.0 Gold (0.9.50) Platinum (0.9.60) +1
    Crysis 1.1.1.5767 (1.0) Bronze (0.9.54) Garbage (0.9.58) -1
    Microsoft Office 2000 Garbage (0.9.58) Bronze (0.9.59) +1
    Hacker Evolution 1.00.00871.00.0087 Bronze (0.9.52) Garbage (0.9.60) -1
    1701 A.D. 1.0x Gold (0.9.57) Garbage (0.9.59) -3
    Command & Conquer 3: Tiberium Wars Kane's Wrath: 1... Gold (0.9.56) Silver (0.9.58) -1
    Rosetta Stone 2.08.1A Silver (0.9.59) Garbage (0.9.60) -2
    Medieval 2: Total War 1.3 Bronze (0.9.54) Garbage (0.9.59) -1
    Homeworld 1.05 Platinum (0.9.57) Garbage (0.9.59) -4
    Steam All Versions Platinum (0.9.58) Silver (0.9.59) -2
    MechWarrior 3 1.2 Bronze (0.9.56) Garbage (0.9.60) -1
    qq (oicq) QQ2007beta4 Bronze (0.9.42) Garbage (0.9.60) -1
    Psychonauts 1.x Gold (0.9.48) Garbage (0.9.58) -3
    Railroad Tycoon 3 CD Gold (0.9.53) Garbage (0.9.59) -3
    Celková změna -1
           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    30.4.2008 02:50 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    Když se dívám na ty tabulky, jak se "platinum" změní během jedné verze na "garbage", "garbage" na "platinum" atp., tak si říkám, že to je boj s větrnými mlýny. Já bych na to nervy neměl.
    30.4.2008 03:36 Petr Dlouhý | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    Ono je to často o tom, jak moc tomu ten co to zadává věnuje.

    Nekdy stačí, aby zapátral v diskuzi podtím, nebo si pořádně přečíst howto, a z „garbage“ je hned „gold“. Nebo to může způsobit zastaralá konfigurace, nebo něco podobného.

    I když už je to opravdu regrese, tak se to dá díky bisectu vcelku snadno najít, takže to zas taková tragédie není.

    Ilfirin avatar 30.4.2008 08:29 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    +1

    Velký obdiv wine týmu.
    30.4.2008 15:09 . | skóre: 8 | blog: ,
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    +1 :-)
    30.4.2008 21:56 Petr Dlouhý | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    +1

    Bug-to-bug kompatibilita s Windows je téměř nadlidský úkol, a obdiv si za to jistě zaslouží.

    30.4.2008 11:34 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    Nojo, škoda že Crysis už nechodí, pro ty nešťastníky co chtějí hrát Crysis por Linuxem doporučuji verzi 0.9.56, tam chodí parádně (s GF 8XXX a lepší). Zkoušel jsem udělat patch, ale je tam příliš mnoho změn.
    tsLnox avatar 5.5.2008 00:50 tsLnox | skóre: 31 | blog: Blog jednoho ukecaného Gentoolemana | Žďár nad Sázavou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    Jsem tak přemýšlel zkompilovat si pro každou hru její oblíbené wine - třeba 0.9.54 by mělo binárku wine54 apod. a potom každou hru spouštět s vlastním wine (popř. mít odpovídající wine přímo u té hry)... Ale nechce se mi do toho :-D

    Jinak, všem vývojářům wine good luck
    Luboš Doležel (Doli) avatar 5.5.2008 10:49 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    Tuším, že tohle usnadňuje PlayOnLinux.
    5.5.2008 10:57 Petr Dlouhý | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 345
    Možná by se vám mohlo hodit tohle:

    http://wine.budgetdedicated.com/archive/index.html

    Nevím, jestli něco podobného existuje i další typy balíčků, nehledal jsem. Na Ubuntu Hardym mi sice ty balíčky pro starší verze Ubuntu vyhlašují poškozenou závislost, ale jinak fungují. Já to používám k testování regresí. Jinak je ale možná lepší nahlásit tu regresi do bugzilly.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.