abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    včera 04:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 3.5.0 svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol) a RDP klienta FreeRDP. Přehled novinek v ChangeLogu. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb (CVE-2024-32039, CVE-2024-32040, CVE-2024-32041, CVE-2024-32458, CVE-2024-32459 a CVE-2024-32460).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (67%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 538 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Domací server

    8.7.2008 23:39 | Přečteno: 2560× | /dev/brain1 | poslední úprava: 9.7.2008 00:29

    Zdar vespolek,

    no tak mám konečně v provozu vlastní server. Běží mi krásně vedle stolu, skoro nic nedělá a čeká, čím ho naložím...potřebuju se po delší době nějak souvisle vyjádřit, takže jsem se rozhodl popsat jeho příběh :)

    No začnu od začátku. Jednoho krásného dne mi spolužačka napsala, že má doma starej počítač s odpálenou základovkou, tak jestli ho na něco třeba nechci, že si budou kupovat novější. Ihned jsem se rozhodl, že ho beru a za pár dní jsem se u ní stavil abych si nového miláčka odnes domů. Původně mě měl stát jen 2700 korun (2000 jako provize tátovi, zbytek pro ní za nabídku a rychlé vyřízení :-) ). Tak jsem si ho přitáhnul domu a začal se na netu poohlížet po nové základovce. Mezitím mi přišla od kamarádky SMSka s číslem účtu kam jí mám poslat peníze. No ale krátce na to mi volala, že mi omylem dala něco navíc a že táta za to chce 3000 (domnívám se že to byla grafika ATI Radeon 9600XT pro AGP, o které jsem se kamarádky několikrát ujišťoval, jestli mi ji opravdu může dát s tím). No tak sem jí poslal 3500, nějaký peníze přece mám a do plánovaného rozpočtu jsem se zatím vešel...

    Po pár dnech jsem na Aukru spatřil základovku velmi podobnou té, která tam byla původně. Slušná cena, proč to nebrat...poslední den dražby ale nastalo peklo. Cena té základovky šla strmě nahoru (nad 1100 korun, což bylo víc, než jsem do ní chtěl vrazit) a navíc jsem si všimnul že nemá AGP...hned vedle probíhala akce s podobnou deskou ASUS P4P800-E, ta ale začínala na 800 korunách a v té době už byla kolem 1500,-. No tak jsem dražil, přihazoval a bojoval až jsem ji nakonec vyhrál. Za něco málo přes 2400 korun. Celkový účet - zatím 6900 korun - to se ještě dá, ačkoli už to bylo mírně mimo rozpočet. Jenže jiná dražba s podobnou deskou nebyla na obzoru a tak jsem musel holt investovat víc.

    Když deska konečně dorazila, měl jsem doslova druhé Vánoce. Velkou část odpoledne jsem jen montoval a montoval, až jsem všechno smontoval. Doslova nejhorší bylo zapojit dráty od power-tlačítka a diody. Na netu jsem našel PDF manuál a podle něj to zapojil. Samozřejmě že počítač ani neheknul. Tak sem přeházel pár drátů a asi na 6. pokus to naběhlo. Huráá...

    Jenže - hned se objevil problém. Grafická karta piští a nedává žádný obraz. Zrada...vestavěnou grafiku deska nemá. Tedy jal jsem se schánět někoho s přebytečnou PCI grafárnou a AGP slotem na ozkoušení té mé. Uspěl jsem na první pokus. Byla mi zapůjčena nVidia GeForce4 MX 440. Také jsme zkoušeli zapojit tu mojí grafiku do jeho PC, ale i tam projev stejný - pištění. No zatím se tím nebudu zabývat, někdy se na ní podívám...

    Další krok bylo sehnat monitor pro instalaci systému. To naštěstí nebyl problém, protože zrovna předěláváme kuchyni, takže rodinný počítač s 22'' LCD monitorem je mimo provoz...tak jsem si ho půjčil, zapojil a vrhnul se do instalace. Nejdřív jsem jen na disk zkusil překopírovat obsah disku ze starého server (hostname "šrot"), abych nemusel vše konfigurovat od nuly. Jenže to nějak moc nezafungovalo (prostě pořád něco nešlo), tak jsem disk přeformátoval a začal od nuly. Jenže problém. Nemám internet. Router je daleko (a hlavně za dveřma) na to, abych mohl natáhnout kabel...ale mohl bych propojit server s notebookem a na notebooku routovat wifinu. Po pár radách Davida Watzkeho (ok, nadiktoval mi celej postup) jak nastavit iptables všechno zafungovalo. A jelo se dál. Po pár dnech jsem měl vše nainstalované a v provozu - Apache,PHP,MySQL,Pure-FTPD,SSH,vncserver,courier-IMAP server. Monitor jsem tedy vrátil a detaily dolaďoval už jen přes SSH...

    Dnes jsem si přinesl domu PCI wifi adaptér. Hned jsem ho zapojil, nainstaloval madwifi a začal konfigurovat wifinu...byl to nelítostný souboj - karta dlouho odolávala mému náporu, než jsem zjistil, že se na poprvé špatně natáhly jaderné moduly...odstranit, znovu nahrát, připojit a jedem. Skvělý - za 8 minut to bylo. Mohl jsem napingovat celou domácí síť. Upravil jsem tedy /etc/hosts a jako hostname "notas" jsem nastavil IP notebooku v rámci domácí sítě, nikoliv v rámci mého lokálního routování. Jenže pak se objevil problém. Nemohl jsem pingovat do internetu...možná nemám správně IP...rozhodl jsem se ukončit DHCPCD...najednou zamrznul SSH shell...sem já to ale ****, **** a *****...samozřejmě - z notebooku jsem se přes to routování přihlásit nemohl, SSH už mě nezkouslo. Ani přes wifi to nešlo...no skvělý...co teď...risknul jsem to a jal jsem se přepisovat /etc/hosts naslepo. Povedlo se, nakonec jsem se tam dostal, nastavil všechno jak má být...konečeně mám všechno...hurá...mise skončila...teď už jen může běžět a běžět...

    .

    A jak že jsem svého miláčka pojmenoval? TIOH: The Intelligence Of Humanity...více se o něm dozvíte na www.progdan.homelinux.net :)

    Děkuji za pozornost, pokud jste se dočetli až sem, buď jsem dobrý spisovatel, nebo máte vy neuvěřitelnou trpělivost :)

    PS: koukám, že jsem stvořil pěkný román :)

    Fotka vlevo je sám velký TIOH, ta vpravo je, jak to u mě vypadalo v dobách největšího řádění (nyní jsem již byl donucen si trochu uklidit).

    UPDATE: HW výbava (zas taková šunka to není :-):
    CPU: Intel Pentium 4 @ 2.80GHz s technologii Hyperthreading
    RAM: 4x512MB Kingston @ 400MHz
    MB: Asus P4P800-E
    HDD: (vlastni, ten mi nedala) 80GB SATA (došasně, než seženu větší)
    Grafika: ATI Radeon 9600XT 128MB (teď mám teda zapojenou jinou, než zjistím, co je s touhle)
    +case (s kvalitním 350W zdrojem s velmi tichým větrákem) + DVD vypalovačka + disketovka (njn :-) ) + cooler na CPU + kompletní kabeláž...
    Je to sice relativně zbytečný výkon na server, ale plánuju koupit si nějaký menší monitor a používat ho i jako desktop (spolu s notebookem)        

    Hodnocení: 33 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Domací server, obrázek 1 Domací server, obrázek 2

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    David Heidelberg avatar 8.7.2008 23:52 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    No nejvtipnější je, když člověk smontuje počítač, zapíná, mění kablíky.. pořád to nefunguje... a nakonec stiskne '1' na tlačítku zdroje a ono to jede... to dokáže v klidu zabít i půl hodiny (z vlastní zkušenosti :-D )
    progdan avatar 9.7.2008 00:37 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    :-) Tenhle zdroj zapinani nema. Ale kdyz to porad nenabihalo tak me taky napadlo zkontrolovat, jestli je vubec zapnutej - rikal sem si, ze jestli je jen vypnutej, ze sem peknej vul... :)
    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    9.7.2008 00:14 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Chápu to správně, že jsi dal šest tisíc korun za několik let starou šunku, nebo jsem něco přehlédl? Za stejné peníze můžeš mít úplně nový počítač, který je navíc úspornější a nesrovnatelně výkonnější - například tohle.
    rincewind avatar 9.7.2008 00:17 rincewind | skóre: 14 | blog: Bloguji,_tedy_jsem? | Hermanova Hut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Nic ve zlem, ale rvat neco takovyho do serveru (HW) je podle me mrhani vykonem a popravde i penezi. Minuly tyden mi prisel HW na domaci server (staremu odesel HDD a uz mel neco nachozeno - jen ja ho mel 1,5 roku 24/7 zapnutej) a s cenou jsem byl pod 6.000 s DPH za novy zelezo z Alzy.
    9.7.2008 10:22 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Mne se to take zda jako mrhani elektrinou. Stare P4 maji vuci novejsim procesorum dost spatny pomer vypocetni vykon/watty. Kdyby to delalo napr. prekodovavani videa z MPEG2 na MPEG4 a streamovalo ho to ven, tak by to smysl melo, ale zadna ze jmenovanych veci na serveru bezicih ho nevytizi tak, aby to za tu spotrebu stalo.
    rincewind avatar 9.7.2008 10:37 rincewind | skóre: 14 | blog: Bloguji,_tedy_jsem? | Hermanova Hut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Jeste co se v tomhle skryva:
    Zdroj FORTRON 300W ATX, pasivni PFC/P4 [FSP300PNR]
    2x Samsung SpinPoint F1 500GB, SATA II NCQ,
    OvisLink LFE-8139HTX TXL 10/100 PCI, bulk
    INTEL D945GCLF Little Falls, int. Atom 230 sc.
    ACUTAKE ACU-SMILE-SB
    512MB DDR2 533MHz PC4300 A-DATA
    celkem za 5710 s DPH
    9.7.2008 00:21 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Píská bez připojenýho monitoru, nebo i s ním? Bez monitoru totiž odmítá fungovat většina AGP karet :(
    progdan avatar 9.7.2008 00:30 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Piska i s nim :(
    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    9.7.2008 00:23 guns | skóre: 4 | blog: marian | Nitra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    este by to chcelo slusne pripojenie, nie? :)

    inak pekny tucnaak

    p.s. Pentium III @ 550MHz by som nikdy nenazval srot :/
    nocturne e moll, ballade F major, ...
    progdan avatar 9.7.2008 00:34 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    No, pripojeni je slabsi, navic jeste ted stahuju, takze o to to je pomalejsi...chtelo by to sehnat rychlejsi upload, ale zase nepotrebuju pripojeni ala Watzke :-)

    Pentium III neni srot, ale kdyz 550MHz slouzi i de facto pro vypocet grafiky (i kdyz je to jen bezna plocha) uz to je citelne pomalejsi...a i bez toho to neni zadny zazrak. Vim, pred par lety to byl jeste docela vykonny stroj, ale dneska uz jsou standardy trochu dal (alespon pro me)...i tak ho mam rad :-D
    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    9.7.2008 02:48 Mandarinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Ty jsi dal za desku pro p4 takový prachy? Joj! Kontroluješ občas ceníky e-shopů? Měls zkusit výýprodeje nebo skutečné bazary.
    menphis avatar 9.7.2008 03:36 menphis | skóre: 22 | blog: menphis_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server

    taky sem to nejak nepochopil, pri cteni jsem chvilema mel pocit, ze tenhle zapisek je tak 2 roky stary :)... mi to nedalo a kouknul do czc:

    Gigabyte M61PME-S2 - nForce 430 833 ,-

    AMD Athlon 64 X2 4600+ EE 1128,-

    Patriot DIMM 2048MB DDR II 800MHz 866,-

    Fortron ATX-350PNR 350W 569,-

    plus jeste nejakou skrin, to je cca +500kc takze dohromady pod 4 tisice.

    rincewind avatar 9.7.2008 08:23 rincewind | skóre: 14 | blog: Bloguji,_tedy_jsem? | Hermanova Hut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Jeste vlastni grafiku, kdyz uz neco takoveho ;)
    9.7.2008 08:45 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Přesně tak. Je to trouba, který prostě chtěl nějakým způsobem narvat prachy do kámošky a udělat jí tím radost. Protože jinak to zdravý rozum nebere.
    9.7.2008 09:05 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    On je spokojenej, kámoška spokojená, server dělá blinkety-blink blinkety-blink, sousedé závidí, válka není, všude mír, tak to nekaž .-)
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    9.7.2008 08:59 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    9.7.2008 18:03 Mandarinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Jo! Lol, ale stejně je hovadina, udělat si doma server. Týpci si sice připadaj důležitý, protože jsou z nich administrátoři, a výrobci HW a Microsoft se na tom můžou trochu přilepšit... Jo, a elektrárny živí dalšího bumbrlíčka.
    9.7.2008 18:39 xyz | skóre: 1 | blog: love_thy_neighbro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    IMHO to hovadina není. Já mám též domácí server a plně ho využívá přes dvacet lidí (rodina a známý), slouží jako router, zálohovácí mašina, mail atd. Je to levnější jak platit si hosting, výpadky netu a proudu se neřeší, jelikož jsme na stejném sídlišti, tak každá pohroma postihne všechny. Že bych si připadal důležitý? A kvůli čemu? Vždyť rozjet takové základní služby musí zvládnout i opice, která má Downův syndrom.
    9.7.2008 21:05 guns | skóre: 4 | blog: marian | Nitra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Vždyť rozjet takové základní služby musí zvládnout i opice, která má Downův syndrom.

    Ale tak toto je blbost :) Asi si pripadate dolezity :)
    nocturne e moll, ballade F major, ...
    9.7.2008 21:55 xyz | skóre: 1 | blog: love_thy_neighbro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Nevím z čeho usuzuješ, že si připadám důležitý :) Opravdu jsem názoru, že v dnešní době, kdy máme stovky různých manuálů, dokumentací a různé tutoriály v naprosté většině jazyků pro každou (tímto teď myslím, obvyklé služby na domácích serverech) šlužbu, přičemž konfiguráky jsou čím dál primitivnější (díky programátorům za to, aspoň to šetří čas) a nebo téměř celá obsluha daemona se řeší například pomocí webového rozhraní, tak tohle musí zvládnout opravdu každý, kdo dokáže číst a trochu myslet.
    Jan Drábek avatar 9.7.2008 09:24 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Za 7 tisíc postavíš počítač s Dvojjádrovým AMDčkem, 2 GB paměti, 500 GB GB diskem
    01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
    Jendа avatar 9.7.2008 12:08 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Já mám taky server, heč. A to v roce 1999 stál přes 20kKč :-) Dneska je zadarmo drahej :-) Odbavuje 10mailů/h, tahá přes noc torrenty, vyřizuje pár HTTP requestů a hlavně slouží ke stavění tunelů.
    pol128 avatar 9.7.2008 13:40 pol128 | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    aj takto moze vyzerat server ;-)

    hracka
    9.7.2008 17:56 Mandarinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Chytrej nápad. Podle mých zkušensotí se NB s Pentiem II vleze bez displaye do 5-15W! Samozřejmě za kostkou, čertví, co z toho udělá ten adaptér (30W max?)
    Jendа avatar 9.7.2008 18:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Moje yakumo (viz výše, AMD K6 300MHz, 10GB disk, 160MB RAM) má 27W idle a 40W burn.
    9.7.2008 14:05 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Nejvtipnejsi na tom je ze kdyz clovek dnesk sesklada pocitac na CZC tak se vcetne 20" LCD a 2Ghz dual-core celeronu a 2Gb ramky vejde na 11500Kc, takze si odmysli LCD a mas pocitac s vetsim vykonem a mnohem mensi spotrebou a hlukem.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    9.7.2008 19:45 ibak | skóre: 9 | BB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Pôvodne som si chcel tiež spraviť server zo starších komponentov, ktoré sa mi doma a v práci povaľujú, ale nakoniec som kúpil Synology DiskStation107+.
    otasomil avatar 9.7.2008 20:27 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Server
    Tux predpokladam setrvava na svoji zidli i kdyz mate velkou navstevu a nejaka zidle navic by bodla.
    Jedna humorna rada do IT zivota:
    Opravujete-li nejake zarizeni ktere obsahuje splasene bity (splasene bity = nazev pro obecne digitalni zarizeni) tak hledejte zavadu nejprve v nich a az posleze se presvedcte zda je k dispozici napajeci napeti. - tato parodie je natolik zavazna ze je potreba se nad ni zamyslet.
    Tato veta pochazi ode mne z dob kdy jsem zapasil s programovanim radiostanic jednoho nejmenovaneho vyrobce, ktere si obcas delaly co chtely.
    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    10.7.2008 11:04 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Já si zrovna včera na maličký domácí web server který skoro nic nežere objednal toto:
    - ALIX 1C1 LX800/500MHz, 256MB, 1x miniPCI, 1x LAN, USB, PCI, VGA
    - Indoor case pro ALIX.1 (1x LAN, 1x rev. sma, USB)
    - Napajeci zdroj 12 V pro ALIX.1C (1.2A)
    
    Vyšlo na "skoro" zadarmo a na sdílení fotek a podobný volovinky to stačí. Navíc je to fajn hračka.
    Jendа avatar 10.7.2008 11:38 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    To ti stačí CF karta, nebo jsi přes USB připojil disk?
    Jendа avatar 10.7.2008 11:39 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Jej, už to vidím: 44 pin IDE
    10.7.2008 12:23 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Sice tam IDE je, ale já tam budu mít CF (asi 4GB, to bude na OpenBSD a blbosti stačit) :-)
    10.7.2008 15:52 Milan Horák | skóre: 24 | blog: strange blog | Havlíčkův Brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    U CF pozor na počet zápisů. Pokud by se na tom serveru dělo něco moc často, mohl byste se za nějakou dobu divit co se to děje :-)
    Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Ale ten pocit ... ;o)
    10.7.2008 11:41 jam001 | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Mozem sa opytat, ze kde si to objednal za cenu '"skoro" zadarmo'?

    Nad touto hrackou uvazujem hlavne koli jej spotrebe a "hlucnosti".
    10.7.2008 12:25 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Skoro zadarmo je v tomto případě cca 3400 s DPH na i4wifi. To skoro zadarmo je tam proto, že to není jen ultra light vhodný jako router etc. etc. kterých je tuna, ale i plnohodnotné mini PC, kde máš nejen výstup na seriák, ale i kbd, 4x USB, a výstup na monitor. Nehledě na to, že to umí PXE.
    18.7.2008 13:38 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Si děláš kozy ty vole ne? konfiguračně podobný "dělo" spokojeně používám jako domácí počítač. a na takové to domácí serverové žvýkání mám nějakej winbond 200 MHz nacpanej diskama až k prasknutí. to sou lidi dneska :)
    29.10.2008 14:43 Sneck
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Domací server
    Mam taky domaci mini PC, ale zatim v klasicke miditower kisni. Obcas popkukuji po nabidce miniITX case, co rikate na tuhle? http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1019

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.