abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 764 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    26.12.2009 21:53 | Přečteno: 2787× | misc

    Opět se blíží ten nejvýznamnější den v roce (28.12 - kupodivu, ten den nemá narozeniny V.K.) a při té příležitosti mě dovolte se ohlédnout za uplynulým rokem a vyjádřit se také k tomu, jak vidím budoucnost IT a portálu všeobecně.

    Nejprve k panu Zandlovi, t.c. redaktor Lupy. Pan Zandl se ve své vánoční zdravici opřel do korupčního systému České republiky a postěžoval si na češství, švejkovství, zlodějnu, proradnost, nestálost, úplatnost, lhostejnost a jiné neduhy toho zvláštního národa uprostřed Evropy. Zajímavou informací v článku pana šéfredaktora bylo, že e-shop dnes dělá garážový programátor za 15k a to převážně v pracovní době, čímž okrádá svého zaměstnavatele. Podle pana Zandla se tedy není třeba divit,že krizi v IT nikdo nepociťuje, když panují takové poměry. Z článku je možno vycítit, že reklamy už tolik nenesou.

    Nyní k otci, zakladateli tohoto portálu. Před nedávném zde napsal pan Literák spisek o sexualitě Linuxu , že kterého jsme se dověděli, že někteří blokují reklamu a že se snížil povážlivě počet kliku, který je směrodatný pro životaschopnost portálu. V diskuzi se objevily ty běžné debilní názory, že pro zvýšení návštěvnosti je potřeba upravit hlavní stránku zejména barevne a podobně kravíny. Bohužel se zastánci takových změn nedokázali dohodnout, která barva pozadí tu návštěvnost výrazně zvýší. Já osobně se ztotožňují s názorem pana Stehuleho, že všechno jde do kopru a snahy držet portály při zivote jsou odsouzený k nezdaru. Z celého článku bylo možno vycítit, že reklamy už tak nenesou.

    Samozřejmě, že do diskuze o budoucnosti portálu se zapojil i majitel linuxsoftu, pan Kysilka. Všichni ti, kteří si pamatuji písemnou tvorbu pana kolegy ještě před několika lety musí konstatovat, že pan Kysilka svůj písemný projev výrazně vylepšil a to tak, že je dnes možno bez větších problémů zjistit, co chce sdělit. To mě bohužel nemůže odradit od toho, abych neupozornil na jednu smutnou skutečnost. Na všech portálech bylo uživatelům popřáno všechno nejlepší na Vánoce a v novém roce. Nikoliv na linuxsoftu. Můžeme se dohadovat proč. (podle mě vyhodil pan Kysilka toho učitele, co dělal redaktora a na zdravici se zapomnělo). Ale jinak sdělil pan Kysilka velmi zajímavý fakt. Podle něho se portály jako root, abclinuxu a další perou ca. o 7500 uživatelů. Pan Kysilka to nijak nerozváděl, ale byl zřejmý jakýsi nezájem o koho se vlastně jedna. Nejen pro pana Kysilku, ale i pro pana Literaka a i pro pana Zandla jsme my, kteří sem chodíme, vlastně jen nějaké číslo, klik, ip-adresa. No, nicméně i z příspěvku pana Kysilky bylo jasné, že reklamy už tak nenesou.

    7500 ip-adres, vesměs muži. A přece, na rootu jsme měli možnost poznat novou kolegyni, 19 letou Magdu. Magdě se líbí Ubuntu a je s ním spokojena. Magda je cílová skupina všech linuxovych portálu, je to uživatel, který se rád doví něco nového ale ne tak do hloubky, naistaluje si snad i nějaký prográmek a podle návodu upraví plochu. Takových jako je Magda jsou zde tisíce. Zaopatření studenti, kteří se vybavují o tom, jak pustit film na počítači. Nás pár starších se stáhlo do blogu a já s hrůzou zjišťují, že největší sympaťák zde je ten ožrala z Polska.

    Jak psal pan Stehule, éra linuxové euforie koncí. A tak, jak portály bojují o Magdy je na čase přenechat kritiku toho syčáka mladším. Na závěr mého působení zde jsem chtěl ještě uveřejnit fotku baráku, kde bydlí Torvalds (dcera je zrovna v Portlandu), ale už se to nestihne. Přejí všem všechno nejlepší v dalším životě a v příštím roce si přejí:

           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.12.2009 22:04 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Článek mi připomněl staré totalitní časy. Má zhruba podobnou hodnotu obsahu a styl jako referáty na sjezdech KSČ.
    26.12.2009 23:34 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    i kdyz mate pane kolego nulovy smysl pro humor jedno Vam musim nechat: pisete vyborne a vas clanek v Linuxovych novunach o cvs je skutecne svetova spicka. Bohuzel jste tam nerozebiral tolik prace s vetvemi a jak se migruje nejaky mezivyvoj zpet do hlavni vetve, ale presto je to spicka.

    Psat skutecne umite.
    27.12.2009 13:57 knedle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    článek je výbornej, dad ruluje!!! dokonce má i nosnou myšlenku a nejsou to jen levičácký blitky! s dadem a klausem bych se chtěl někdy sejít u piva!
    26.12.2009 22:06 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tak přece! Co by to byl za konec roku bez dadova bilancování. :-) Díky za zápisek, dobře jsem se pobavil. S tím Paroubkem se sice neshodnem, podle mě by už měl jít k čertu i se všemi Íčky a dalšími gaunery, ale co už nadělám.

    Přeji hodně štěstí a zdraví v novém roce a taky trpělivost při hledání ztracené habilitační práce páně profesora.

    Mimochodem, co na to všechno pan Kysilka?
    26.12.2009 23:36 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    dekuji za prani, Vam osobne take. Slysel jsem, ze pan Kysilka uz vyrostl, jiste to vezme jako chlap.
    27.12.2009 22:55 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    pan Kysilka na to nic. Ani pan Zandl (zajimavy komentar, co psal) a asi ani nic pan Literak. Temto lidem nema nejaky "dad", co rici. Kdyby tomu tak bylo, tak by k veci odpovedeli. To nedelam ani ted ja.

    Nema smysl tady obhajovat nejake dezinformace, co opet zdejsi ucenec pise. Pro me ted od zhruba 20.prosince je dulezitejsi starat se o pritelkyni, co ma horecky, nez resit vanocni prani pro linuxovou komunitu, aby vysla presne 24.prosince. Ale to hodne kretenu nepochopi, dokud nebudou mit minimalne zimnici...

    27.12.2009 23:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Štěstí, že onemocněla, viď? Jinak by se nebylo na co vymluvit. Nebo je snad na LS vložení vánočního přání někam záležitost na déle než pět minut?
    Quando omni flunkus moritati
    28.12.2009 07:33 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Kdyby si na to Robert nevzpomnel, nebo mu to nekdo nepripomnel, take bychom ho nemeli. A za ty roky jsme ho urcite nemeli vicekrat ..
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.12.2009 09:51 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Abych pravdu řekl, nepovažuju přání k Vánocům sezónním svátkům za naprostou nutnost. Spíš mi šlo o to, že zdůvodnění, proč na linuxsoftu není, mi přišlo pochybné.
    Quando omni flunkus moritati
    Jendа avatar 28.12.2009 15:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Vánocům sezónním svátkům
    A že tam bylo příjemné a ne pozitivní a vážení uživatelé a zapomněli na uživatelky! (D-FENS)
    Vážené euroobčanky a euroobčané, přeji vám i vaším rodinám, registrovaným partnerům a registrovaným partnerkám pozitivní prožití sezónních svátků.
    28.12.2009 12:27 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ano, selhal jsem.... Proste neumim vlozit v case pod 5 minut vanocni prani do webove stranky.

    A to nejlepsi nakonec: ted prave vyhral anonymni bloger z abclinuxu nad provozovatelem linuxsoftu. Konecne pro rocich prosezenych veceru na blogysku na abclinuxu jste toho hajzla dostal..... Za Plesu!!! Za ochranu soukromi!! a podobne.

    gf
    otula avatar 28.12.2009 12:30 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Heh? Nikdy jsem nechápal, co proti tobě všichni mají, ale teď jsem to asi konečně pochopil.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Dent avatar 28.12.2009 14:36 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Teprve teď? :)))))
    otula avatar 28.12.2009 15:42 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No jo, až po tomto konkrétním příspěvku. Obvykle mi Pavlovy příspěvky přišly úplně v pohodě.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    kyknos avatar 28.12.2009 15:54 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Vidis, ja to nechapu porad.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    otula avatar 28.12.2009 16:00 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Mně tento Pavlův příspěvek přijde jako výplod uražené ješitnosti. A myslím, že člověk, který vede významný portál, by se měl takových výjevů vyvarovat.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    kyknos avatar 28.12.2009 16:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    jsi asi precitlively
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    otula avatar 28.12.2009 16:17 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jo, jsem cíťa :)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    kyknos avatar 28.12.2009 16:18 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    nerika se tomu dnes emo? :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    otula avatar 28.12.2009 16:40 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jako že bych si měl udělat autoportrétovou fotešku shora na černě namalovaný wočičko? ;-) Tož to fakt néééé! :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 16:45 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    LOL! Asi si tě dám v Gimpu! :-D
    otula avatar 28.12.2009 17:00 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tož se pak pochlub svým uměním :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    28.12.2009 19:59 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Muzete i nemusite vest vyznamny portal. O tom to neni. Kazdy chlap je jesitny a ne ze ne. O tom to take neni. Dejte si do kalendare za par let upominku a prectete si za par let muj prispevek znovu.

    Nekdy mivam ve zvyku na dementni otazku/komentar dementne odpovedet. Nekdy staci odpovedet stylem jako Vam nekdo napsal otazku. Bystri anebo i zkusenejsi to uvidi hned.

    Vcera se mi vcelku dobre povedlo formulovat uroven diskuzi nejen na zdejsim portalu. Zajedno me samotnemu, ale mam i nejakou zpetnou vazbu od lidi jinde.

    Chodim cestou do prace okolo jedne hospody. Spise pajzlu. Denne Ti stale stejni opilci. Rozhlednu -li se po ostatnich portalech (bez jmenovani konkretne, bez druhu zamereni), tak to ma jedno s tim pajzlem spolecne. Uroven diskuzi a obsah. Celkove jsou lidi dost medialne "namasirovani" novinami, sdruzenimi, denim. A taktez maji dost negativni nazor. Nebo jednostranny pohled. Nebo podle tisku maji jasnou predstavu, kdo je spatny. Kdybych se ridil urcitymi nazory zde, tak mam tento rok o 1500Kc mene a o 8 hodin casu mene diky tomu, ze bojkotuju jednu tramvajenku.

    Nez vydechnete, tak to chce chapat tak, ze neprirovnavam nekoho k opilci. Jen tvrdim, ze rozhovory jsou velmi podobne.

    Asi neni moc co povidat. Vice je napsano u me. Malo, ale rika to pozornemu dost. Zitra potrebuji psat jinde a dulezitejsi veci. Jednou za cas je treba vyridit agendu a pokecat s dost lidmi po mailu. Taky bych mel rad vice casu na blogy.... Neni nad to byt navstevnikem a diskuterem....
    otula avatar 28.12.2009 21:32 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Možná jsem méně chápavý, možná přímo natvrdlý, ale tato reakce mi nijak neodůvodňuje ani nevysvětluje tohle:
    A to nejlepsi nakonec: ted prave vyhral anonymni bloger z abclinuxu nad provozovatelem linuxsoftu. Konecne pro rocich prosezenych veceru na blogysku na abclinuxu jste toho hajzla dostal...
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Luk avatar 28.12.2009 22:03 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Já si myslím, že to, co cituješ, je samovysvětlující. Nic ve zlém, ale trochu mi to připomíná něco ve stylu tohoto:

    Tento web má skoro 6.000 čtenářů denně, a je pravda, že si nebere servítky, píše na rovinu, expresivně, občas někoho naštve radikálním postojem, a osamocený výkřik zuřivého teenagera na jiném webu na sebe poté nenechá dlouho čekat.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    otula avatar 28.12.2009 22:18 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Také mne to srovnání napadlo, ale bylo mi hloupé to sem napsat ;-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Luk avatar 28.12.2009 22:35 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Vybral jsem relativně mírný citát. Daly by se najít mnohem ostřejší, nicméně i tento má příslušné nosné jádro.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    otula avatar 28.12.2009 22:40 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    :)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 22:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    můj veb má návštěvnost vesměs 30 nekonkrétních kreténů...
    otula avatar 28.12.2009 22:49 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Do prkna, také jsem tam už byl :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    28.12.2009 23:15 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ani ne. Netrefil jste se. Trochu to objasnim.

    Me tak nejak moc nevadi, ze lidi reknou, ze si vymyslim a co zase neudelam. A co jsem nakecal lidem, ze bude a tak. S vekem clovek postupne strizlivi a zjistuje, ze mluvi cim dal mene. Vcelku chapu, ze me lidi berou s rezervou a mysli si, ze kecam. Az sem OK.

    Nekdy to chce ale rozpoznat, ze uz nekecam a ze konci sranda. Coz trekker.dk (jmeno a prijmeni by asi nebylo....) neodhadl. Neodhadl to ani dad.

    Sranda konci v tu chvili, kdyz si uvedomite, ze nekdo o koho se starate uz nemusi mit jenom chripku, ale uz to muze byt zapal plic. Dal to konci v nemocnici. Muze to koncit i nesenim nohama napred. V tu chvili mate jine priority. Ty priority nejsou vanocni zpravicky, linux a podobne. A nejaka sranda, ze nekdo keca uz neni na miste.

    Je mi vcelku jedno, zda mi nekdo rekne, at chcipnu, kdyz je mi blbe. Toto uz jsem slysel hodnekrat a nekteri lide byli i duslednejsi. Tohle me nejak nevadi. Nedela mi to moc problemu to rici i nekomu. Ale neberu si do huby jeho blizke. Ti za to nemohou.

    Pro nekoho mozna mohou urcite prispevky byt srandovni a skvele se bavi. Podle meho nazoru to jsou spise lide, kteri se s urcitymi zivotnimi situacemi nesetkali a troufnu si rici, ze v takovi situacich vetsinou selzou.

    Proc takova odpoved z moji strany: Jednoduse. Presla se ta mez, kdy neni vhodne si delat srandu. Odpovedel jsem zamerne jako debil. Je zajimave, ze nikdo se neohradil vuci uzivatel trekker.dk . Jeden znamy z kriminalu me naucit jedno. Ze kdo chce prezit v kriminalu, musi byt vetsi hovado nez Ti ostatni. Obcas to zabira. Zejmena s lidmi, kteri nechapou nejake normalni lidske hodnoty. Ale to je uz trosku slozitejsi uceni z psychologie a sem bych nerad zachazel.

    Ono si taky asi uzivatel trekker.dk chtel trochu spravit skore ohledne meho nazoru u pana Plesingera.

    Rekl bych, ze sifra rozlustena. Ale muzu uklidnit, ze veci jako "spravne razeni pocatecnich pismen" do vet nedelam(viz jeden americky guverner).

    bye gf

    otula avatar 28.12.2009 23:24 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    trekker.dk (jmeno a prijmeni by asi nebylo....)
    Kdyby to napsal náhodný návštěvník, bral bych to. Jenže Jirka skutečně není žádný anonym. Jeho celé jméno zde lze najít velmi snadno. Jenže na to je zapotřebí použít šedé buňky, milý Hastingsi.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    28.12.2009 23:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jsi minimálně druhý, spíš ale třetí, kdo mu tohle píše...
    Quando omni flunkus moritati
    otula avatar 29.12.2009 00:11 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tak to jsem netušil :) Ale koneckonců to nevadí. Za mlada jsem vždy slýchával Opakování matka moudrosti. A někteří asi ani to opakování nestačí.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    otula avatar 29.12.2009 00:11 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    s/nekteří/některým
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Fluttershy, yay! avatar 28.12.2009 23:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    trekker.dk (jmeno a prijmeni by asi nebylo....)

    Jednak bylo (už o tom řeč byla) a jednak není příliš podstatné.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    28.12.2009 23:51 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Háček je v tom, že máš vždycky důvod, proč to či ono nešlo. Každý čtvrtý příspěvek je samé "já vím, jak to udělat, ale nemám čas, protože [zde doplň závažný důvod]" Samý kecy, skutek utek, realita toho, jak "víš, jak to udělat" je vidět na Linuxsoftu, kde za poslední měsíc podle titulní stránky vyšlo 6 článků a jeden blog.

    Ale ani to ti nebrání co chvíli vyplodit n+první dlouhosáhlý příspěvek na téma, že víš, jak to udělat, ale [doplň závažný problém, za který nemůžeš]

    Quando omni flunkus moritati
    29.12.2009 16:00 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    V tom hacek neni. Naopak clovek by mel umet analyzovat nejen svoje uspechy, ale i neuspechy.

    Nastinim na jednom pribehu, co Vam nejvice vadi a mozna Vam to casem pomuze se s tim vyrovnat. Asi 7 let delam prubezne s jednim clovekem. Take vsechno vi a ma na vse reseni. I na chyby. I na svoje vlastni chyby. Par let me vcelku zralo, ze kolega vzdycky vi a ja ne. Bud jsem mohl odejit, anebo se zacit ucit a dospet k podobnym nazorum, co zde rikam. Hodne lidi take proto kolegu nesnasi. Obcas se za nim dojde par lidi, co ho nesnasi, v nouzi poradit.

    Mam pred svym kolegou velky respekt. Co rika plati anebo do budoucna platit bude. Take se tedy kolega obcas zmyli. Nejde o to, ze by kolega jenom povidal. Pokud nekdo nasazuje prvni bankomaty v Praze anebo dela hlavniho programatora v bance, tak to o necem svedci. A na hodne veci muze mit. Nemluvim ted o sobe. Ale obecne.

    Hodne lidem se nezavdecite. Portal nebo prace neni jen o tom, ze udelate excelovskou tabulku s vysledky. Za tim je hodne neviditelne prace.

    To, co jste napsal by se dalo otocit timto smerem: Vy nemate narozdil ode me portal, nebyl jste ochoten neco pro to udelat a ani nejste ochoten si vydelat penize psanim clanku u me. Nemate mozna ani penize k investici, co mam ja.Do toho vzdycky pronesete neco, jak goldenfish keca....

    A clanky u me: penize na ne jsou. Hadejte, kdo je sehnal. Horsi je to s lidmi. Vetsina jich radeji neco konzumuje a bloguje.....

    Budu uprimny. Hodne lidi me rozesmeje. Ten, kdo tu investuje a shani prachy jsem ja. Bez ohledu na poradi/dulezitost je tu i par dalsich subjektu.
    vencour avatar 29.12.2009 16:14 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Nechci se Tě dotknout. Mam rád Tvůj kritický až ryze opoziční pohled na svět. I to, že jsi dost často proti všem.

    Ty máš peníze, ostatní schopnosti, aspoň v tomto případě jsou tak rozdané karty. Tobě můžou peníze shnít pod slamníkem, ostatním se můžou vědomosti ztratit. Kdo co chce více? Tedy zřejmě je nutno zvolit i jiné formy vábení i udržení spolupracovníků.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    29.12.2009 17:42 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Cesky navstevnik webu ma pocit, ze se kvuli nemu provozovatele posadi na zadek. Ja mu to neberu.

    Delat to ale nebudu. Udelal jsem si pred nejakym rokem statistiku, jak lide prispivaji a za jakych podminek. Nejhorsi je, ze diskuteri nijak vyznamne neprispivaji a nijak moc nevyrabeji. Taky jsem mel dlouho nazor jako Vy.
    vencour avatar 29.12.2009 20:55 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    To já neřikam, něco o dominanci jedné strany. Vidim a slyšim hlavně ten názor, že i když platíte, že s váma nechtějí oslovení spolupracovat.

    A jinak vim málo na širší soudy.

    Ptal jsem se Luka, zda s Vámi dokáže komunikovat přes nějaké vzájemné problémy. Protože si myslim, že osobní potíže rozumní chlapi překonají. Příklad z historie: Bismarck, německý státník, formoval protianglickou koalici. Když zemřel, jeho následníci to neudrželi a nakonec museli bojovat na dvou frontách. Bismarck byl tak prohnanej, aby dokázal jednat a komunikovat i s nesmiřitelnými nepřáteli.

    Je tu hlavní linux? Pro něj to děláte nebo pro svou osobní budoucnost? Tak proč byste nemohli spolupracovat, hledat něco společného?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    29.12.2009 23:38 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Mate pravdu. Nastesti jsem ve znameni vah a praktikuji spolupraci i s neprateli(obrazne) uz roky. Nekdy tedy necham lidi par let vyhladovet.

    Jo, zajimavy prispevek z Vasi strany. zitra odpovim.
    29.12.2009 16:47 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Vy nemate narozdil ode me portal, nebyl jste ochoten neco pro to udelat a ani nejste ochoten si vydelat penize psanim clanku u me.
    To teda určitě ne, musel bych to dělat na úkor toho, pro koho píšu články teď (a ani tak to nedělám pro prachy)
    A clanky u me: penize na ne jsou. Hadejte, kdo je sehnal. Horsi je to s lidmi. Vetsina jich radeji neco konzumuje a bloguje.....
    A ti, co náhodou články psali, od tebe - kdovíproč - utekli ke konkurenci
    Ten, kdo tu investuje a shani prachy jsem ja.
    Jj, jsi dobrej, máš prachy. Akorát jejich konverze na obsah portálu ti holt moc nejde.
    Quando omni flunkus moritati
    26.12.2009 22:09 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jakpak asi nesou reklamy na ufonském webu toho ožraly z Polska?
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    26.12.2009 22:10 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ty bláho, to mě nikdy nenapadlo, linkuje to tu každou chvíli. :-)

    Amigo, ty seš ale vychcanej. :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 27.12.2009 11:44 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ožrala z Polska na svém vebu nemá ŽÁDNOU komerční reklamu, pouze v návštěvní knize je nějaká textová od google, ale to jen díky tomu, že kniha běží na BlueBoard.cz, výměnu bannerů snad za reklamu nikdo nepovažuje, ne?
    27.12.2009 12:15 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nemáš? Aha. No tak začni, ne? :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 27.12.2009 12:21 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nezačnu, je to hnus velebnosti! Aby mi to nenabouralo styl stránky musela by bejt jen vpravo pod těma čtyřma Bannerama (a to pouze ve verzi 1024x768+) a navíc, kolik by mi to za rok hodilo? Na vatičky k čistění uší? Za to mi to fakt nestojí... :-D
    thingie avatar 26.12.2009 22:13 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Přijde mi, že kdybych pochopil systém podle kterého tu diakritika občas chybí nebo přebývá, tak rozkryju konspiraci tisíciletí.
    Růžové lži.
    26.12.2009 23:32 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ne, tak konspirativni to neni. Predstavte si ten clanek kompletne bez diakritiky a pak to prozente pres http://nlp.fi.muni.cz/cz_accent/ a dostane presne ten vysledek. Ten programek z Brna proste jeste neni 100%
    thingie avatar 26.12.2009 23:50 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nojo. NLP laboratoř je svět konspirace sám o sobě.
    Růžové lži.
    kyknos avatar 27.12.2009 04:06 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    100% bude, az se podari implementovat cteni myslenek :) viz "horky caj"
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    26.12.2009 22:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hm.. z tohodle blogpostu ze zdá, že nejen reklamy už tak nenesou.
    Luk avatar 26.12.2009 22:43 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    aby Paroubek vyhrál volby
    Tohle si rozhodně nepřeji. Ne ani tak proto, že Paroubka nemám rád a že se mi nelíbí program ani reálná politika ČSSD (tedy samozřejmě i z těchto důvodů, ale ty nejsou to hlavní). Nepřeji si to především proto, že pak bude příležitost k tomu, aby byly řádně zameteny pod koberec levárny, které momentárně provádí hejtman Rath za vydatné podpory starosty Šalátky (ODS!) a jeho kumpánie (napříč politickým spektrem).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Luk avatar 26.12.2009 22:44 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    starosty Šalátky -> starosty Šalátka
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    27.12.2009 01:02 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Obdivuju vase donkichotske nadseni s jakym se opakovane rozbihate hlavou proti zdi a doufate, ze ten sest metru silny vyztuzeny zelezobeton prorazite.

    Ano pratele, zvolme ODS+TOP09, ti s levarnami zatoci, historie a pritomnost jsou toho nejlepsim dokladem!

    27.12.2009 11:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Můžeš být naprosto v klidu, nic takového se nestane (ať už by to bylo dobré středně nebo vůbec). Vyhraje Parouback a rating půjde dolů...
    Jendа avatar 27.12.2009 01:21 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Luk avatar 27.12.2009 14:13 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    U levičáka dada si to bohužel nemyslím :-(
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    27.12.2009 15:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A když nevyhraje, tak se zase zametou pod koberec ty, které dělá Bém a jeho kamarádi (není třeba kouzelné, že "nezávislé" komisi prošetřující Opencard bude předsedat primátor osobně?). To si nevyberete. Spíš mi ale chvílemi připadá, že ty dvě strany už toho na sebe navzájem vědí tolik, že tajně podepsaly jakýsi "pakt o neútočení".
    27.12.2009 16:01 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Spíš mi ale chvílemi připadá, že ty dvě strany už toho na sebe navzájem vědí tolik, že tajně podepsaly jakýsi "pakt o neútočení".

    Tohle je bohužel pravda. Slyšel jsem z dobře informovaných zdrojů, že pro ODS by nebyl problém Paroubka zničit. Materiálů z jeho působení na pražské radnici by bylo dost. Jenže to by si soudruzi z ODS podřízli větev sami pod sebou, a proto mlčí.

    =^..^= AmigaPower® avatar 27.12.2009 16:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ...no a já se zas divim, jaktože je ještě na svobodě ta "osoba" co dostala šutrem na koupáku. :-D
    27.12.2009 19:12 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Spíš mi ale chvílemi připadá, že ty dvě strany už toho na sebe navzájem vědí tolik, že tajně podepsaly jakýsi "pakt o neútočení".
    Krásně patrné je to v Ústeckém kraji, kde socialisti mohli v pohodě vládnout bez ODS, ale stejně proti Prasoubkově vůli uzavřeli koalici (stejně jako ji měli předtím, jenom pozice "kdo bez koho mohl vládnout" byly obrácené) Taky toho na sebe navzájem ví moc.

    A schválně - jestlipak budeš stejně socialisty volit jako to "nejmenší zlo"
    Quando omni flunkus moritati
    26.12.2009 23:05 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Magda? No nevím, mám v okolí jednu a je to jak naprostá, jak Emacsová, tak Linuxová panna. Nikdy by mě nenapadlo se na ní nikterak zaměřovat... :-).
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    vencour avatar 26.12.2009 23:21 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Přinutil jste mne zjistit si, v jakém znamení Václav Klaus je ... blíženec ... co je znam, tak se někteří charakterizují jako neposední, roztržití a zbrklí.

    Zandlovo zápisek jsem čet. Fakt docela depresivní čtení. Mně přijde nejhorší, že loď se potápí a nic se vlastně neděje. Tanečky pokračují. Pozitivním zážitkem bylo pro mne zjištění chování paní Reedové, protikorupční tažení.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    26.12.2009 23:47 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    pamatuji si, kydz se vam narodil kluk, jak jste zde psal, ze ho hladite po pacindach, jeste dneska se tomu usmivame s manzelkou. Dneska uz je klucina vetsi, me se nejvic libila ta fotka, kdy mu z postylky koukaly je oci, ktere hltaly ten novy siry svet.

    Uz jenom kvuli tomu Vasemu synovi bych si pral, aby mohl zit v nejake rozumne spolecnosti, bohuzel mam strach, ze to musi krachnout. Kolik korupce jsem zazil jenom poslednich pul roku, to me omracilo. (manzelka dela s jednou kolegyni na par statnich zakazkach , to je nepredstavitelne a neni to jen u milionovych zakazek, zacina to uz u desetitisicu)
    vencour avatar 27.12.2009 00:30 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Dííík. Občas se člověk neubrání tomu se projevit.

    O tý korupci ... to je prostě v háji. Kdysi jsem čet, že za Petra Velikého v Rusku byl návrh postřílet všechny, co přistihnou při korupci ... odpověď byla "nikdo by nezbyl". A jak Rusko dopadlo, nevzpamatovalo se z toho dodnes.

    Jsme na tom blbě. Lenost podporuje omezování svobody a omezování svobody kryje takové čachry.

    O Čechách se prý říkalo, že si neumí sami vládnout, tak tu byli Němci, Rusové, teď zase nějaké dlouhé prsty kdo ví odkud. Napadá mne, že kdo se dostal k penězům, dělá pro ně vše, místo aby to byl jen prostředek.

    Delší dobu mi vrtá hlavou takové zamyšlení nad světem bez peněz, v čem všem se tak liší od toho současného. Inspirace Star Trekem. Pokud by bylo to základní dostupné, tak by snad zbyo více zdrojů na "nadstavbu", nemuselo by být proč korumpovat. Možná.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Luk avatar 27.12.2009 00:53 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Obávám se, že jediná možnost, jak se nadobro zbavit korupce, by bylo vyměnit lidi. Například genetickou manipulací vytvořit ideálního člověka, z něj pak odvodit různé mírně pozměněné verze a ty klonovat, ročně celosvětově pár milionů lidí od každé ze 100 verzí (rovnoměrně muže a ženy). Za pár desítek let by nám bylo blaze ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Jendа avatar 27.12.2009 01:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hmm, o tom jsem tuším četl a bylo to od Huxleyho…
    Luk avatar 27.12.2009 14:17 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Konec civilizace. Původně jsem to chtěl ještě zmínit (i když je to tam založeno na trochu jiné bázi), ale nechtěl jsem přilévat špatné nálady. Alfa lidé, beta lidé, gama lidé...
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Grunt avatar 27.12.2009 02:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Obávám se, že jediná možnost, jak se nadobro zbavit korupce, by bylo vyměnit lidi. Například genetickou manipulací vytvořit ideálního člověka
    Ne. Mission Impossible. Dle mého názoru je něco takového samotná podstata lidství. Jediný způsob jak to vymýtit by byl vymýtit celé lidstvo (možná to sahá dál než jen do naší rasy). Min. by cosi takového nabořovalo Darwinovské teorie.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    thingie avatar 27.12.2009 02:50 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Proč by se někdo chtěl nadobro zbavovat korupce? Stačí ji omezit na nějakou malou úroveň. Víc by bylo nakonec možná spíš ke škodě než užitku.
    Růžové lži.
    28.12.2009 04:42 kuly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A nebó zavést volby, hierarchii řízení, kontroly a dohledy. Ne, to už se praktikuje od starověku. Tak teda nevím, asi to bude tím, že každý jen držkuje a jinak je mu to putna. Takže vlastně je všechno tak, jak to má být a není potřeba nic řešit.
    Jendа avatar 27.12.2009 01:39 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nevím, jestli jsi četl i diskuzi pod tím článkem. Doporučuji BLEK.ovy názory (tady, tady a tady). Na jednu stranu je pěkné, že tady není to, co jinde (teď jsem zrovna zíral s otevřenou pusou na tohle, na co upozornil BLEK. v té diskuzi). Jenže se mi zdá, že se to sem šíří, a pak tady budou problémy zmíněné v článku + to. A toho se děsím.
    Mně přijde nejhorší, že loď se potápí a nic se vlastně neděje.
    Ano. S úžasem sleduji (jak tzv. kauzy tady, tak neuvěřitelné odřezávání svobod ve jménu terorismu, extrémismu a dětské pornografie v tzv. západních demokraciích), co si všechno lidé nechají líbit (I v historii jsme viděli, jak dlouho trvá, než si vůbec někdo dovolí proti režimu promluvit – a teď se mi zdá, že si ještě skoro nikdo neuvědomil, že je něco špatně. Nevím, nezažil jsem tu dobu, ale myslím si, že před rokem 1989 si lidé uvědomovali, že je něco špatně. Teď vidím, že společnost propagandu ohledně ochrany přes teroristy/pedofily zcela upřímně žere.) a vůbec nevím, co by s tím šlo dělat. Já se zmůžu jenom na občasnou osvětu.
    27.12.2009 03:12 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Inu, vítejte v realitě. Ideologie přicházejí a odcházejí, ale lidé zůstávají pořád stejní.
    vencour avatar 27.12.2009 08:58 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    O psychiatrii v UK jsem zahlíd nějaké zmínky, o snížení úrovně apod. jsem zahlíd něco taky. Snad to bylo něco o spojistosti státu a ordinací, licencích na provozování činnosti.

    Děsim se toho, že přijde parcelování internetu a takováto diskuse bude v budoucnu pěkně ohodnocená ("je to chvályhodné ... a trestné").

    CERN má mít status "jako OSN", tomu by se to snad vyhlo ... nebo by byl odříznut od světa taky ... ? To je jedno ze světýlek, co vidim okolo sebe, co se může dít. Když budem malýho rozvíjet, šanci mít bude.

    Osvětu? Kolik lidí to bere vážně, že se něco děje? Dát hlavy dohromady, veřejný dopis do novin ... s tim, že se ony osobnosti podepíšou i uvedou kam všude to chtěly uvést a tam to neprošlo ... ?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    27.12.2009 11:10 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ano. S úžasem sleduji (jak tzv. kauzy tady, tak neuvěřitelné odřezávání svobod ve jménu terorismu, extrémismu a dětské pornografie v tzv. západních demokraciích), co si všechno lidé nechají líbit

    To ale neni nic noveho, staci se podivat treba na zakony proti rave parties v UK (z osmdesatych let).
    AnachronyX avatar 27.12.2009 00:38 AnachronyX | skóre: 3 | blog: Zastudena
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jestli to nebude tím, že „ten ožrala z Polska“ je tak nějak celkově autentický. Narozdíl od řady jiných.
    “There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels.” — Saint IGNUcius
    Dalibor Smolík avatar 27.12.2009 01:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, zajímavý článek k zakončení roku, ze kterého trochu mrazí ..Už nic není takové, jako bývalo, snad ani ten Linux :-)
    Vývoj v téhle zemi mě značně znepokojuje a nevidím moc dobré vyhlídky do budoucna - a není to jen vina našich politiků. Na druhé straně, ta korupce je skuteně úžasná. Já si jen nemyslím, že když vyhraje volby Paroubek, tak to bude lepší. Naopak. S korupcí nezatočí ani trošičku, kromě toho popustí ještě kohoutek již beztak slabých financí a to nepomůže ničemu. Sice se píše, že krize je již za námi, ale já si to nemyslím. Potrvá to ještě 2 - 3 roky a ani potom nebude svět takový, jaký známe z 90. let. Vše půjde značně pomaleji. A novým trendům se musejí přizpůsobovat i internetové servery - včetně těch linuxových. Jejich správci stojí na určité křižovatce - na jakou cílovou skupinu se zaměřit. Éra nebojácných průkopníků nového operačnho systému je již definitivně pryč a nastupuje éra běžných uživatelů, kteří budou tyto servery živit..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Jendа avatar 27.12.2009 01:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Vývoj v téhle zemi mě značně znepokojuje a nevidím moc dobré vyhlídky do budoucna
    Mě znepokojuje vývoj ehm… celého světa. To je furt něco. Tuhle regulují Internet, tamhle zabásli člověka za focení na ulici, jinde nainstalovali orwellovy kamery, kdesi cosi zcenzurovali… Bylo to takové vždycky a připadá mi, že poslední dobou přituhuje jenom proto, že jsem to začal sledovat, nebo ty věci skutečně nabírají exponenciálně na rychlosti?
    Já si jen nemyslím, že když vyhraje volby Paroubek, tak to bude lepší. Naopak.
    Řekl bych, že to s tím Paroubkem byla ironie…
    thingie avatar 27.12.2009 01:57 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Internet nebyl, takže se regulovat nedal, kamery taky žádná sláva, a třeba co do focení, tak co se dneska beztrestně fotí a dává na net, to by snad i na tom západě před pár desítkama let šokovaně koukali (a nemyslim porno).
    Růžové lži.
    okbob avatar 27.12.2009 19:54 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Asi tu budu jediný optimista - jo myslím si, že příští rok bude líp. Proč:

    Co se týče korupce, morálky - tak to jsme asi skutečně u dna - teď už se můžeme odrazit a posunout dál. O korupci se tu mluví dlouho, ale letos konečně začali novináři dělat, to co měli dělat dávno - tahat ty sračky na světlo. Kromě toho krize má i jeden efekt - o jedno koryto se začne rvát víc sviní - a dneska se už nic nedá utajit.

    Myslím, že je jasně vidět - že demagogie nalevo - napravo je jalová - otravuje lidi a nenese žádný efekt. Je jen otázkou času, kdy si toho všimnou i politické strany.

    Odlepit se ode dna zas nemusí byt tak těžké - myslím tím morálního bahna. S hospodářstvím to hvězdné nebude - pokud nedojde k technologickému skoku, tak hospodářský růst nad pět procent je na dlouhou dobu nereálný. Každý inženýr by měl znát logistickou křivku - bylo jen otázkou času, kdy se dosáhne hranice, kdy další růst není možný. Práce a zisk není všechno. Snad teď si to lidi uvědomí. Důležité je se uživit sebe, rodinu a žít na pohodu. Práce je dost. Ne štvát sebe, podřízené, své okolí, a pak se měsíc poflakovat v Karibiku a pak znova. Stačí pár zákonů - korupci, pokud je vůle, lze řešit rychle viz Slovensko.

    Možná to ještě letos nebude. Možná že letos jen lidi vystřízlivěli, ale už za pár let budou vědět, že se o sebe musí postarat sami. Za chvíli tu už tu budou generace, které nepoznali komunisty - na americký sen už je nenachytáte - tak je šance, že budou žít normálně - jako jejich vrstevníci na západě - a znám dost mladých lidí, kteří jsou v pohodě.

    Tahle dekáda začala špatně a končí špatně. Teď už by mohlo být líp. Zjistilo se, že historie nekončí, že hrubé a jednoduché řešení nikam nevedou, že je potřeba používat selský rozum, spolupracovat, vydělat si a dát vydělat. Ekonomové a manažéři už nejsou modlou. Myslím si, že příští rok by měl být lepší. Už jen proto, že tenhle fakt za moc nestál :)

    Pavel

    27.12.2009 23:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    O korupci se tu mluví dlouho, ale letos konečně začali novináři dělat, to co měli dělat dávno - tahat ty sračky na světlo.
    A dál? Dál nic. To to bylo platné.
    Quando omni flunkus moritati
    28.12.2009 13:42 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    jste si i nadale jisty po tech odpovedich zde, kdy vysokoskolaci prepocitavaji ceny piva tehdy a dnes?

    ..Práce a zisk není všechno. Snad teď si to lidi uvědomí. Důležité je se uživit sebe, rodinu a žít na pohodu. Práce je dost. Ne štvát sebe, podřízené, své okolí, a pak se měsíc poflakovat v Karibiku a pak znova ..

    ocekaval jsem, ze se na tohle ozve pan Smolik. Protireci to totiz te oblibene filizofii o kapitalisticke soutezi. Nevim jake lidi znate na zapade, moje zkusenosti jsou jine. Jiste je par, kteri mysli trochu dal, ale vetsina jede presne podle toho , jak jste to popsal.

    .. že je potřeba používat selský rozum, spolupracovat, vydělat si a dát vydělat ..

    to je velka veta a hned k tomu musim poznamenat - vsimnul jste si, ze se toho nikdo nechytl. Skutecne nechapu Vas optimismus pri takovych priznacich. Dulezite je to slovo 'spolupracovat'. Uteklo 10 let, kdy mame k dispozici skutecne idealni moznost komunikace nezavisle na tom, kde se zrovna nalezame a presto se 'spoluprace' nijak nerozvinula. Zcasti za to muze Stallman tou hloupou ideou o sdileni zdrojaku a tim potlaceni dulezitosti interface a samozrejme tlaky monopolnich vyrobcu.

    Spoluprace je velmi tezka. A i kdyz vite, jak si Vas vazim, presto si myslim, ze na tom mate svuj podil (i kdyz skoro zanedbatelny) a to tou propagaci SQL zejmena v te, Vami preferovane forme, kdy je znacna cast inteligence nejakeho reseni v databazi. Ja jsem mel to stesti, ze jsem se dal dohromady se skupinou lidi, kteri chteji spolupracovat a jsou ochotni prehodnotit sve nazory a priority. My rikame - NoSQL.
    28.12.2009 13:50 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A říkáte NoSQL nebo NOSQL? :-) Anyway: jestli je v Česku nějaká NoSQL user grupa, tak bych o ní rád věděl, na nosql mailing listu jsem nic nezaznamenal.
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    28.12.2009 19:35 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    no, ono je to NO i No. Pracuji externe proste s firmou, kde se k SQL denne na zacatku pracovni doby nemodli. Ve dvou projektech se zacina s CouchDB, ale budme uprimni, to NoSQL je v zacatcich. Pozitivni je, ze ta hysterie kolem transakci zacina byt videna pres prakticke bryle. To NO znamena, ze se upravuje starsi SolidDB reseni, ktere ma krome SQL i API, kterym je mozno navigovat primo na data. V mem prispevku mi slo ale hlavne o to NO.
    28.12.2009 20:45 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    CouchDB je moc pěkná věc, zvenčí i zevnitř. Musím konečně napsat ten zápisek o svojí přednášce o bezschémových databázích, kterou jsem měl před měsícem na KIV ZČU. NoSQL je v začátcích, to je pravda, ale už vznikla spousta ohromně zajímavých projektů. MongoDB, Cassandra, HBase… a pro místní by mohlo být zajímavé, že všechno se to točí kolem Linuxu a provoz na Windows se moc neřeší :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    28.12.2009 22:03 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Musím konečně napsat ten zápisek o svojí přednášce o bezschémových databázích, kterou jsem měl před měsícem na KIV ZČU.
    hm... to by mohlo byt zajimave...

    minimalne by to mohlo slusne zvednout kvalitu mistnich blogu
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    28.12.2009 22:17 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To nebylo nic seriózního, spíš pokus v časovém limitu jedné až dvou hodin ukázat studentům, kteří za sebou mají jeden nebo dva semestry relačních databází, že existuje i něco jiného :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 22:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    Ubohost

    Zobrazit komentář
    Jendа avatar 28.12.2009 22:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    TODO: rozeslat členům KernelUltras token s měřičem alkoholu a požadovat před odesláním každého komentáře autorizaci
    kotyz avatar 28.12.2009 23:10 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ja dostal (asi omylem, snad vsichni vi ze tvrdej nepiju) k vanocom flasku johnny walkera. jestli se timhle vozeru, tak to teprv bude vypadat :-D ale to nejspis ani nenajdu klavesnici natoz abych byl schopnej psat :-D :-D :-D

    nebo nechcete tu flasku nekdo? co ja s ni mam delat? brachovi ji dat nemuzu, ten dostal tu samou a v zasobe ma jeste par jinejch a kdyz ji vypiju sam tak mi bude akorat desne blbe ...

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Dent avatar 29.12.2009 00:20 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Je to aspoň black label či vyšší? Red label je vyloženě na poblití.
    kotyz avatar 29.12.2009 10:24 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    jo tak presne ten to je
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.12.2009 23:21 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    tywoe, koukám že byl zas "total autopilot"
    kotyz avatar 29.12.2009 23:29 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    zase flaska vodky?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    28.12.2009 22:42 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    mam rad takove ty zvlastni situace: nez jsem kliknul, ze napisi odpoved, ze na VSE musely na zkousce studentky vykourit profesorovi ..., tak, se objevilo, ze reaguji na zavadny komentar. Tak ted nevim, mam to odeslat ?

    ... v nahledu se to zobrazuje, jak jsem npsal, takze to asi bude vporadku ...
    29.12.2009 00:36 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To nebylo nic seriózního, spíš pokus v časovém limitu jedné až dvou hodin ukázat studentům, kteří za sebou mají jeden nebo dva semestry relačních databází, že existuje i něco jiného :-)
    tak to mohla byt dobra prednaska...

    pred trema tydnama jsem v jednom predmetu o softcomputingu mel prezentaci o tom, jak udelat fuzzy relacni databazi (resp. o jednom fuzzy rozsireni coddova relacniho modelu) a jak ji pouzit... byla to docela vyzva... mel jsem na to 15-20 minut a musel jsem predpokladat, ze nekteri posluchaci (produkty americkeho skolstvi) poradne netusi, co je to relace...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    29.12.2009 01:08 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jo, no. Já jsem akademik jenom srdcem :-) Ale před chvílí jsem četl Paxos Made Simple od Leslieho Lamporta a vysloveně jsem se tetelil blahem, tak krásně názorné vysvětlení poměrně složitého problému už jsem dlouho neviděl.
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    29.12.2009 02:05 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ale před chvílí jsem četl Paxos Made Simple od Leslieho Lamporta a vysloveně jsem se tetelil blahem, tak krásně názorné vysvětlení poměrně složitého problému už jsem dlouho neviděl.
    ono to ma mozna dve roviny... prvni je, ze vysvetlit slozitou myslenku jednodusse neni zase tak jednoduche, jak se muze zdat... a dalsi vec je, ze hodne z techto panu ma tu velkou vyhodu, ze je anglictina jejich matersky jazyk... coz jim umoznuje vysvetlovat veci jeste lip...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    29.12.2009 02:12 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jasně, to není nic proti tobě :-) Řekl bych, že je jen hodně málo lidí, kteří dokážou na složitém problému vystihnout to podstatné a stručně a srozumitelně to vysvětlit. Praktické řešení takového problému je samozřejmě o něčem trochu jiném :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    28.12.2009 14:25 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Poučte hloupého: co je tak zásadně špatného na tom, když je co nejvíc logiky v databázi, kde je jednak blíž datům, jednak je k dispozici všem aplikacím, které s tou databází pracují? Opačný přístup byl typický především pro vyznavače MySQL v době, kdy skoro nic neuměla, takže holt nezbylo než všechno nacpat do aplikace. Jaký je k tomu důvod, když už to nutné není?
    okbob avatar 28.12.2009 15:03 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ne všechno, co tu vysokoškoláci předvádějí je třeba brát smrtelně vážně.

    Souhlasím s Vámi, že spolupráce není jednoduchá. Alespoň podle toho, co zažívám při práci na Postgresu. To je tak k vyprávění u piva. Nicméně spolupráce je nezbytná. A v O.S. i docela běžná. Kdyby na pg nespolupracovalo cca 100 lidí cca z desítky firem, možná ze stovky zemí, tak by projekt jako pg neexistoval. Není to jednoduché, chce to diplomacii, občas sebezapření, někdy železnou vůli - ze všech stran. Záleží, kde se pohybujete, záleží co si představujete pod slovem spolupráce. Spolupráce není zase až tak výjimečná - jenom ten zdejší rybník je příliš malý.

    Myslím si, že znám pár lidí ze západu, kteří na něco jako kapitalistickou soutěž z vysoka ... V podstatě až na pár exotů většina lidí chce v klidu existovat, v klidu si dělat na svém, a žít si po svém.

    p.s. Vztah SQL k diskutovanému tématu jsem také nepochopil.
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 16:47 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Co furt všichni máte s těma vysokoškolákama?!
    28.12.2009 19:47 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    u vysokoskolaku se ocekava schopnost abstrahovat od konkretniho problemu a podivat se na jakoukoliv problematiku obecne. Priklad: vysokoskolak se nedohaduje, jestli staly startky 4 nebo 5 korun, jestlize se diskutuje o spokojenem zivote drive a nyni. Jednodussi lide ovsem potrebuji zachytne body (lahve piva, vodky a jejich ceny v jakesi mene v urcite dobe), aby mohli ukazat 'znalosti' a inteligenci a prezentovanim svych znalosti se uspokojuji. Nekteri si timto dokonce odbouravaji traumaticke zazitky, jako ten respondent dole, ktery presne vi, ze vojak zakladni sluzby dostaval tenkrat 90 Kcs mesicne.

    Mym prispevkem jsem chtel pana Stehuleho vyvest z omylu, ze s nekym takovym by mel byt pristi rok lepsi. Pa Stehule je ocividne velky optimista.
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 19:59 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ...no nevim, podle mně tady v tý diskuzi ze sebe dělaj debily hlavně ty vysokoškolsky vzdělaný jedinci, mně je to celkem jedno, já s tim krumpáčem v nejhoršim případě umim a nestydim se za to... :-D
    28.12.2009 22:06 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    no ja nevim, pane kolego, zkousel jste to v posledni dobe? Ja taky nemam daleko k lahvince a letos na podzim jsme delal 14 dni na baraku a pak jsem 2 mesice marodil s rukama, nemoh jsem vubec spat protoze jsme je vubec necitil, mel jsem na obou zanet slach.
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 22:17 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Zánět šlach sem měl tak hnusnej, že sem ani neotočil klíčkem v zapalování, nicméně myslim si, že kdo se nedokáže (nechce) uživit i manuálně je chudák a nestydim se říct, že takovej člověk je pro mně prachobyčejnej vychcanej čůráček!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 12:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, mluvím na chalupě s lidmi, kteří se manuálně živí. A poctivě. Jsou v mém věku. A všichni si již stěžují na problémy - záda, šlachy, karpální tunely, kýly, bércové vředy. Jsou to lidé z tvrdého kraje, žádní rozmazlení hoši. Ale již mají problémy stíhat to, co dělali dřív. Prostě dochází dech. To je normální, ale přiznám se, že jsem před 20 lety takovým potížím nerozuměl ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 13:34 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A co teprv budou dělat, až se jim posune odchod do důchodu třeba o 5, 8 nebo časem 10 let. Nevím, jak na tom budu s produktivitou, ale zřejmě bych měl být schopen mlátit do klávesnice i v 70, ale máchat krumpáčem (po celoživotním máchání krumpáčem)?
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 18:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, tohle je slovo do pranice. Člověk v kanceláři (pokud chodí aspoň běhat) bude v lepší kondici, než ten, co kácí lesy na Vysočině a zbytek dne tráví za radlicí sněžného pluhu a mají oba jít ve stejnou dobu do penze.
    Jiná věc je u mladých lidí. Ti už by měli vědět, co vzdělání obnáší a měli by se snažit od počátku si zajistit lepší živobytí. Kdo bude dělat tu práci v lese místo něj je jiná kapitola.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 19:37 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, těch slov do pranice tam je více. Třeba až nám budou silné ročníky husákových dětí před sedmdesátkou budou "sedět na místech", co si počít s absolventy... a co nakonec vyjde levněji/dráž.

    Pak je tady ještě povinná prohlídka na ŘP od 60 let. Co když celoživotní řidič autobusu/náklaďáků přijde pět let před důchodem o papíry? (Tedy obecně přijít o práci v 62 bude "legrace". Už dnes je to (u nás, jinde třeba i dříve) problém i po 50 nebo dokonce 55.

    No a plány, že si v důchody člověk trochu "pocestuje"... cestovní pojištění po 65 nebo dokonce 70 je celkem astronomické (alespoň po EU tedy není potřeba, tak to by byla jistá naděje pro část cest), auto si po 65 buď nepůjčíte vůbec nebo s opravdu pořádnou přirážkou...

    No možná, že část se do té doby poddá, ale uvidíme.
    Jiná věc je u mladých lidí. Ti už by měli vědět, co vzdělání obnáší a měli by se snažit od počátku si zajistit lepší živobytí.
    Sám to sice nedělám a jako synek z města tomu nerozumím, ale ono je na dřevorubectví něco špatného?
    Grunt avatar 29.12.2009 19:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Sám to sice nedělám a jako synek z města tomu nerozumím, ale ono je na dřevorubectví něco špatného?
    Že není dřevo. :-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Dalibor Smolík avatar 30.12.2009 21:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ono je na dřevorubectví něco špatného?
    Ale vůbec ne .. Jen si nedovedu představit kterékoliv dnešní české rodiče, jak synkovi nad kolébkou říkají: Ty to musíš někam dotáhnout, budeš dřevorubcem ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    31.12.2009 00:09 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ale vůbec ne .. Jen si nedovedu představit kterékoliv dnešní české rodiče, jak synkovi nad kolébkou říkají: Ty to musíš někam dotáhnout, budeš dřevorubcem ..
    Toz ja dcerce nad kolébkou říkám: klidně si buď striptérka (ta alespoň lidem dělá radost), ale právníká (hodnoty to netvoří a převážně to jenom parazituje na těch co ano) doma trpět nebudu. ;)
    vencour avatar 31.12.2009 09:17 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Jj, zase Pretty woman a ... "vždyť vy nic netvoříte, jen ničíte ..."

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 12:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    u vysokoskolaku se ocekava schopnost abstrahovat od konkretniho problemu
    Zaslechl jsem rozhovor jednoho architekta s traktoristou na vesnici. Architekt říkal, jak je dnes dobré, že se může dojet podívat na nějakou práci třeba do Itálie, to dříve nemohl .. a ten traktorista řekl, že mu na to kašle, protože měl startky za 4 koruny a pivo za dvě, teď musí za obojí zaplatit (teď nevím) kolik.
    A teď poraďte, jak má ten člověk, srovnávající tehdejší režim s dnešním vysvětlit tomu druhému, zda je na tom hůře nebo lépe. Jen přes ty cigarety a pivo, ostatní ho totiž netankuje ..a já to docela chápu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 18:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ocekaval jsem, ze se na tohle ozve pan Smolik. Protireci to totiz te oblibene filizofii o kapitalisticke soutezi.
    Budete se možná divit, ale já s tím souhlasím. Soutěž a konkurence si nijak neprotiřečí se vzájemně výhodnou spoluprací, sdružování do určitých celků apod. Je to opravdu tak: Po desetiletí Klondiku (90. léta) došla společnost dál - jde o to, aby obchod byl vzájemně výhodný a dlouhodobý. Zisk nemusí být omračující, ale trvalý. A o to právě v dnešní době jde.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.12.2009 19:57 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    pane kolego, kdyz se domluvi zamestnavatel se zamestnanci, ze na sebe nebudou rvat, stvat se a proste rozumne kazdy udela to svoje, tak se firma zhrouti za dva dny. Vetsina lidi je a bude v zavislem pracovnim pomeru a tam ten sen, jak to popsal pan Stehule nefunguje.

    Neco jineho je, ze se samostatne pracujici sdruzi do nejakych skupin. To je ale minimum lidi a tyto skupiny mohou samozrejme se zhorsenou situaci na trhu lepe vyjit. Celospolecensky je to ale irelevantni.
    Luk avatar 28.12.2009 20:29 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    pane kolego, kdyz se domluvi zamestnavatel se zamestnanci, ze na sebe nebudou rvat, stvat se a proste rozumne kazdy udela to svoje, tak se firma zhrouti za dva dny.
    To je zajímavé, že v žádné firmě nebo organizaci, ve které jsem kdy pracoval (nebylo jich moc, ale i s brigádami určitě přes 10), bez ohledu na velikost, na právní formu a na vlastnictví, jsem nezažil, aby na sebe zaměstnavatel a zaměstnanci řvali nebo se štvali, naopak si každý rozumně dělal to svoje. A žádná z těch firem se nezhroutila. A bylo jedno, jestli se jednalo o firmu vlastněnou jednou osobou (s celkem pěti zaměstnanci) nebo o velký kolos (například Národní galerii).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    okbob avatar 28.12.2009 20:33 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tak to je mi Vas docela lito. Praci si asi clovek nevybere, a kdyz je bida, tak musi vzit zavdek tim, co je. Na druhou stranu, nechat na sebe nekoho rvat a nechat se buzerovat, je blbost - a myslim si, ze je to i zbytecne. Mozna mam kliku na lidi, mozna jasne davam najevo, ze si nenecham srat na hlavu. V zivote jsem narazil na echt vola asi jen jednou - do mesice jsem dal vypoved, a sel jsem dal.

    Samozrejme, ze zamestnavatel bude mit vzdy navrch. Od toho je sef. On je tim kdo urcuje priority, kdo veli - kapitan je potreba - v dobre rizene firme si vydelate, ve spatne rizene akorat ztracite cas. Ale vse musi byt ve vsi slusnosti. A pokud to neklape, tak je nekde problem. Mam blizko ke stavarine. Slusny stavbyvedouci si samozrejme musi vsechno zorganizovat, ale kdyby mel hystercit kazdy den, tak bude vsem jen pro smich, a dobri zednici mu utecou. To bylo a bude za kazdyho rezimu. Jsou a budou vlezdoprdelky, jsou a budou neschopni vedouci, ale i ti schopni. V tom je svoboda. Praci si clovek musi udelat, ale nemusi si nechat srat na hlavu. Takova bida neni a nebude.
    28.12.2009 21:58 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ... Mozna mam kliku na lidi, mozna jasne davam najevo, ze si nenecham srat na hlavu. ...

    presne o to jde. K vam si nikdo nedovoli, protoze mate tu moznost se sbalit. A pan Jelinek take. Nemluve o kyknosovi, ktery zde vytrubuje, jak je prace dostatek. Jenomze kdyz mte zavazky, tak uz mimodek signalizujete, ze si s vami mohou vytirat podlahu. V Nemecku ztrati v pristich mesicich statisice lidi praci. Strojirenske firmy budou muset propustit 1/3 lidi. Myslite ze to pujde bez 'kriku'? A stim propadem v Nemecku se to samozrejme prevali sem.

    Mam totiz takovy pocit, ze jsem asi jeden z mala tady, kdo vi, o cem je rec. Ja totiz tu krizi uz skutecne zazil. Jak se lidi roztresou, kdyz jim sdelej, ze se maj okamzite dostavit k sefovi do kancelare. A pak s tou obalkou v ruce jdu tou ztichlou kancelari k pracovnimu stolu a zacinaji balit ....

    Abychom si rozumeli: ja nejsem proto, aby se na sebe rvalo. Ja jenom vim, ze ty nervy budou nadranc a sefove okolo sebe budou kopat a nutut lidi delat jak zjednany. Jakypak slusne. Na ulici jich stoji dost.
    okbob avatar 28.12.2009 22:41 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Už to tu padlo - je to o osobních kvalitách šéfů, vedoucích, managementu. Propouštění není nic příjemného - znám to taky, ale může to být oboustranně v klidu. Pořád platí, že je lepší včas utéct od potápějící se firmy. Ti, co odejdou jako poslední, prodělají nejvíc. Firmy by neměly sloužit jako zaopatřovací ústavy - od toho je tu stát, obec, církve.

    Bohužel stát dneska funguje jako permanentní zaopatřovací ústav, což je špatně, protože, když je krize, tak chybí prostředky a chybí i vůle k solidaritě. Obce se více-méně vzdaly většiny prostředků a církve mají minimum kapacit.

    Neříkám, že příští rok budou všichni happy, ale myslím si, že to nejhorší už je za námi.

    p.s. a dodávám, takový boom, co byl - tak ten dlouho nebude - dost lidí se bude muset uskromnit.
    29.12.2009 09:28 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Na ulici jich stoji dost.
    To vidím hromadu těch kvalifikovaných odborníků jak sedí na patníku a škemrají o práci. :D
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 21:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    pane kolego, kdyz se domluvi zamestnavatel se zamestnanci, ze na sebe nebudou rvat, stvat se a proste rozumne kazdy udela to svoje, tak se firma zhrouti za dva dny.
    Je to samozřejmě o vedení. Viděl jsem to u našeho partnera v USA. Když jde o nějaké rozhodnutí, šéf si zavolá všechny zainteresované - dokonce i uklízečku, když je to třeba. Každý řekne svůj názor z pohledu své funkce. I ta uklízečka, řekne, zda nemusí uklízet o chodbu mezi stroji navíc .. Udělá si poznámky, všichni jsou spokojeni, že je na jejich názor brán zřetel. On se pak stejně rozhodne podle svého.. Ale kolektiv funguje skvěle, i teď v době krize přežili. Dobrý šéf prostě ví, jak s lidmi má zacházet. A vyplatí se mu to.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 27.12.2009 03:57 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hehe, Zandl. Pamatuju ho jako vetsiho pohodare. A taky to byval pan flamer :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.12.2009 08:58 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, dade, vyprodukoval jste depresivní příspěvek. Bohužel z velké části pravdivý.
    Jinak k tomu, kam to vše směřuje: Zrovna nedávno jsem se přesvědčil v jakém hnoji je nyní stará dobrá Anglie. Nejde zdaleka jen o nepochybný ekonomický úpadek. Kolébka demokracie je dnes plná šmírování "ve jménu demokracie" a co je nejhorší, plná nevzdělaných obyvatel s mentalitou ovcí... To nás tady také čeká a pilně se na těchto vymoženostech pracuje. Domnívám se, že pád západní civilizace je již téměř neodvratný a zavinili jsme si to sami - za pár babek bychom prodali i vlastní babičku a vekslák získal větší prestiž než vědec či inženýr.
    27.12.2009 13:20 Ladislav Němeček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Byl jsem na tom slavnym linuxovym pátku. Doslechl jsem se, že Kyselka s linuxsoftem končí. Prej nemá peníze. Jak se ten šmejd chová k lidem všichni dobře vědí a šéfredaktor prej raději odešel sám. Ale to provozovatel linuxsoftu stejně nepochopí.
    vencour avatar 27.12.2009 14:14 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Jak se ten šmejd chová k lidem všichni dobře vědí ...

    O kom že je řeč? O tom, kdo to chtěl všem ukázat a ví, jak se to má dělat? Kéž by napsal svůj postoj on sám.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Luk avatar 27.12.2009 14:21 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jak se chová k jiným lidem, nebudu komentovat. Ale jak se zachoval ke mně, vím moc dobře a lze to snadno najít v diskusi několik let zpátky. Proto zůstal na Linuxsoftu můj seriál (tedy původně ne můj, ale nějakou dobu jsem v něm pokračoval) o Javě nedokončený.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    vencour avatar 27.12.2009 14:39 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    A to, že se spolu dokážete bavit a komunikovat, aspoň to tak vypadá, to je spíše známka toho, že dokážete myslet hlavou a ovládat se nebo toho, že se "zase tolik nestalo"? Nebo jiná možnost?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Luk avatar 27.12.2009 16:47 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To jsem nějak nepochopil. Samozřejmě nemám tady v diskusi problém komunikovat s kýmkoliv. Ale pro nějakou konkrétní spolupráci už je potřeba trochu víc. Proto je to tak, jak to je - koho zajímají detaily, tedy co se konkrétně stalo, nechť zapátrá v diskusích pár let zpět, do doby změny provozovatele Linuxsoftu. Nehodlám to tady znovu rozmazávat, záležitost považuji za uzavřenou.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    vencour avatar 27.12.2009 17:55 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Jj, dík za odpověď.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    28.12.2009 12:39 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Vyborne. Vytrvalost se ceni.

    Budu diplomat. Rekneme, ze je moznost ten serial dopsat a mit z toho ruzne dalsi vyhody z toho plynouci. Hlavni duvod odmitnuti jsem kdysi psal a tim byla zejmena kolize s abclinuxu. Lehka zmena nazoru u me na zaklade zkusenosti je, ale ne ve vsem.

    Bylo by dobre, aby jste si rozmyslel, az Vam behem par dni napisi, zda chcete psat nebo ne. A taky, co mi muzete nabidnout.

    gf
    Luk avatar 28.12.2009 17:31 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Obecně se nebráním rozhovoru o spolupráci, přestože v tomto případě by to znamenalo hodně potlačit vzpomínky na staré události. Současně je ale důležité, že věci jako psaní takovýchto článků/seriálů atd. dělá člověk pro zábavu, pro potěšení, pro dobrý pocit - není to záležitost obživy. Čili předem říkám, v této oblasti je nutnou (nikoli postačující!) podmínkou to, abych měl chuť něco takového dělat. Navíc mám určité závazky vůči abíčku a LE, plus k tomu ještě něco dalšího (zatím to ještě není veřejné, brzy ale bude), takže své další kroky v každém případě přizpůsobím aktuální situaci.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Dalibor Smolík avatar 27.12.2009 17:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, ona ta krize není jen klasická "krize z nadvýroby", o kterých jsme se učili ve škole. Je to krize celkového způsobu života - je možné vyrábět víc aut, když už není kde parkovat a nevejdou se na silnice? Je možné vyrábět víc počítačů, když jsou v každé domácnosti dva? Informace jsou všude na dosah ruky, internet, mobil, operační systémy jsou uživatelsky "přítulné", dnes tomu rozumí kdekdo .. a najednou není koho oslovovat, pro koho psát, zájem společnosti klesá. Udržet takové servery, jako je Linuxsoft nebo abíčko bude stále těžší. Ale o tom už jsem psal ..
    Tady je těžké obviňovat konkrétní osoby - kdo chce přežít, měl by se spíš zaměřit na poskytování rychlých a účinných služeb v místě působení, opravit něco, nastavit zborcený systém uživateli třeba o půlnoci a tak. A možná na to zaměřit i působení portálu. Já osobně pracuji v jiné oblasti - ale je to podobné. Je konec velkých dodávek do Anglie a Německa, ale dodáváme bleskově do okolí 50 km od místa výroby .. a funguje to. Asi to bude chtít opravdu "vyměnit" zaběhnuté zvyklosti ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Luk avatar 27.12.2009 18:24 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Asi to bude chtít opravdu "vyměnit" zaběhnuté zvyklosti ..
    Jenže takhle to bylo vždycky. Když se začínalo s industrializací, vypadalo to jako konec všeho dobrého, protože se zdálo, že už nebudou potřeba lidé, kteří by vyráběli. Podobná situace nastala v době zavádění automatizace.

    Prostě se stále rodí nové věci a stále je tedy potřeba měnit přístup. Občas je například slyšet nářky filmařů, že kvalitní techniku si dnes může koupit každý blbec za pár korun a chrlit filmy jak na běžícím pásu. Ale to je prostě fakt, se kterým se nedá nic dělat - jedině se přizpůsobit a najít si to své.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    vencour avatar 27.12.2009 18:37 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    To máte pravdu, že je nutné najít si to své.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Dalibor Smolík avatar 27.12.2009 21:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ano, přesně s tímto názorem souhlasím. Problém je v tom, že to chvíli trvá, než se svět přizpůsobí novým podmínkám a v mezidobí jsou krize, případně i války .. stačí se podívat do historie. Možná se příjde s novou technologií, auta budou jezdit hromadně na vodu, elektřina se bude vyrábět ze vzduchu nebo bude fungovat teleportace :-)
    A svět půjde dál. Ale co dělat do té doby, než tento kvalitativní techologický skok příjde, toť otázka ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 27.12.2009 19:55 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, ona ta krize není jen klasická "krize z nadvýroby", o kterých jsme se učili ve škole. Je to krize celkového způsobu života - je možné vyrábět víc aut, když už není kde parkovat a nevejdou se na silnice? Je možné vyrábět víc počítačů, když jsou v každé domácnosti dva?
    A v cem je tedy problem? Ne ve stavu sveta, ale v definici krize. Zadna krize neni. Vse je dostupnejsi nez driv a to i kdzy clovek prijde o praci. Snaz se koupi pocitac dnes z podpory nez pred dvaceti let z prumerneho platu.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 27.12.2009 20:36 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Snaz se koupi pocitac dnes z podpory nez pred dvaceti let z prumerneho platu.
    A co porovnávat něco, co za posledních 20 let neprošlo takovým bouřlivým vývojem a nezlevnilo se i v zahraničí?
    kyknos avatar 28.12.2009 12:12 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A to vadi v cem, ze se zlevnilo v zahranici? O ten vyvoj prave jde.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 28.12.2009 16:18 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jde o to, že Vse je dostupnejsi nez driv a to i kdzy clovek prijde o praci. demonstruješ zrovna na věci, která prošla od dřív obrovským vývojem, který srazil výrobní náklady.
    kyknos avatar 28.12.2009 16:23 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Temer vse proslo obrovskym vyvojem. Proste jsou technologie efektivnejsi a nase standardy mnohem mnohem narocnejsi. Dnes se ma chudak lepe nez lecktery bohac v minulosti. Rychle se na to zvyka a mnoho lidi to pogvazuje za samozrejmost, hodne by ale pisteli, kdyby je nejaka magie prenesla zpatky do dob ktere opevuji.

    Ale ma to sva fyziologicka vysvetleni. Mozek ma tendenci selektivne pamatovat jen to dobre.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    okbob avatar 27.12.2009 21:29 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    někde jsem četl že ceny zbytného jdou dolů na úkor cen nezbytného, které jdou nahoru. Takže si můžeme vybrat z desítek laciných a relativně kvalitních digitálů o počítačích nemluvě, na druhou stranu kvalitní potraviny jsou dražší (nemyslím bio), stejně tak jako nájem nebo náklady na vzdělání (kvalitní vzdělání), případně léčbu. Což docela odpovídá krizi z nadvýroby - i pociťovanému marasmu - aktuálně světová ekonomika dokáže produkovat kvanta zbytečných věcí ve vynikající kvalitě nicméně nedokáže nasytit, nedokáže zajistit ubytování a vzdělání pro populaci.
    otula avatar 27.12.2009 21:39 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    +1, a ani není potřeba to nikde číst. Je to do očí bijící.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Dalibor Smolík avatar 27.12.2009 21:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    někde jsem četl že ceny zbytného jdou dolů na úkor cen nezbytného Především jdou nahoru ceny služeb a práce, kterou není možné vykonat někde v Číně. Víc k tomu snad nemusím dodávat ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 27.12.2009 22:59 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Takže si můžeme vybrat z desítek laciných a relativně kvalitních digitálů o počítačích nemluvě, na druhou stranu kvalitní potraviny jsou dražší (nemyslím bio)
    ...ano, tady jde o zdražování piva což je fakt zlý, protože netbookama se bohužel nevožeru! :-D
    otula avatar 27.12.2009 23:02 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    =^..^= AmigaPower® avatar 27.12.2009 23:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ty se tomu směješ, ale to je vážná věc!!!


    ...a prorok Švejk lhal :-(
    otula avatar 27.12.2009 23:15 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No tak až někdy přijedeš, já tě na pivo pozvu ;-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    =^..^= AmigaPower® avatar 27.12.2009 23:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ...pij pomalu, je studený :-D :-D :-D
    otula avatar 27.12.2009 23:23 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Neboj, vodu z kašny do tebe cpát nebudu :-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    27.12.2009 23:15 luky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    netbookama se bohužel nevožeru! :-D
    Ale zkourit by se daly!
    27.12.2009 23:36 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    někde jsem četl že ceny zbytného jdou dolů na úkor cen nezbytného, které jdou nahoru.

    Což je ale dáno do značné míry tím, že základní životní potřeby byly za socialismu cenově silně podhodnocené, zatímco u "zbytného" to bylo naopak. Tím bylo zajištěno, že na jedné straně nikdo neměl skutečné existenční problémy a na druhé si skoro nikdo nemohl nijak zvlášť vyskakovat, takže se nakonec skoro všichni měli tak nějak stejně. To, co popisujete, je pak především důsledkem narovnání těch uměle udržovaných cen.

    Dalibor Smolík avatar 27.12.2009 23:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Za socialismu byly základní potřeby dotovány (zejména základní potraviny, ale i maso) a na některé výrobky byla uvalena daň z přepychu. Týkalo se to zejména elektroniky, luxusnějšího oblečení atd. Někde ten stát ty peníze vzít musel ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 27.12.2009 23:56 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    byla uvalena daň z přepychu
    ...a dneska jí zas platim já, kuřák, alkoholik, motorista :-(
    Luk avatar 28.12.2009 06:24 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Dřív byl chlast i benzin reálně dražší než dnes. Nejbrutálněji oproti 80. letům zdražila voda, ta byla tehdy tak levná, že ji lidé běžně v létě nechávali nepřetržitě téct do zahrady - pravidelně pak bývaly zákazy kropení zahrad, protože byl vody nedostatek.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 11:01 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No nevim, při poměru k vejplatě mi pivo přijde tehdy výrazně levnější, s benzínem tak zhruba nastejno a cigára nejsem schopnej posoudit, protože se mi jejich cena v hlavě nějak nezafixovala (bude mi 33). Ty zákazy zalejvání jsou dodnes, ale to je spíš kvůli množství vody ve studních, ne?
    otula avatar 28.12.2009 12:14 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    o nevim, při poměru k vejplatě mi pivo přijde tehdy výrazně levnější
    Nemyslím. Zvážím-li platy na Moravě (nikoliv v Praze), tak průměrný plat mohl být někde kolem 2.500 (dělnící kolem 3.000, většina ostatních kolem 2.000). Dnes bych tipoval průměrný čistý plat někde kolem 15.000, tedy asi 6× vyšší. Nejlevnější pivo začínalo na 2,50 korunách (nebo 3?) po nějakých 5,50 za nejdražší Budvar (alespoň tedy v Kyjově, kam jsem chodil na gympl). Nevím přesně, kolik stojí pivo dnes, ale řekl bych, že to bude v rámci toho poměru šul-nul.

    Na druhou stranu, pokud to vezmu reálně, že po zaplacení inkasa z průměrného platu byl tehdy člověk někde nad 2.000 a dnes na 9.000 nebo 8.000, a po nákupu nutných potravin se ten poměr ještě sníží, máš pravdu, že tehdy na pivo zbývalo mnohem více peněz.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 12:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No tak kolem roku 1983 stála krabička Startek asi 4 Kčs, Petry 6 - 7 Kčs a Sparty kolem 8 - 10 Kčs. Ameriky byly za dvacku. Tak se to dá spočítat .. Benzín byl za 9 Kčs/litr, takže mnohem dražší než dnes. Můj plat vysokoškoláka se 3 jazykovými příplatky a ve funkci zástupce vedoucího oddělení byl 2400 Kčs měsíčně hrubého.
    Takže kromě vody a nájemného bylo tehdy dražší zřejmě všechno.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.12.2009 12:52 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Bylo toho samozřejmě víc, co třeba MHD?
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 21:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jo, MHD .. napadlo mě to ihned po odeslání příspěvku. Ano, určitě se toho najde víc. Tenkrát bylo jízdné za korunu, ale nutno říci, že bylo nepřestupné :-). Na větší vzdálenosti to bylo až 3 Kčs. Dnes je stejná trasa za 26 Kč. Jinak nominálně vzrostly platy asi 8x proti roku 1980, takže asi tak ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.12.2009 22:08 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Na větší vzdálenosti to bylo až 3 Kčs. Dnes je stejná trasa za 26 Kč.

    Ono by asi bylo vhodnější vycházet spíš z cen předplatného. Pokud si dobře vzpomínám, těsně před rokem 1989 stála dospělá čtvrtletní jízdenka 210 Kč, dnes 1480 Kč.

    Jinak nominálně vzrostly platy asi 8x proti roku 1980

    Ono je to dost problematické. Za prvé je dnes u platů podstatně větší rozptyl a průměrný plat je číslo, které dnes nemá prakticky žádnou vypovídací hodnotu. Za druhé u řady věcí, zejména těch "zbytných" by se správně nemělo vycházet z platu jako takového, ale z toho, co z něj zbyde po odečtení nezbytných životních nákladů. Takže brát jako automatický fakt, že se platy zvýšily osmkrát nebo dokonce desetkrát, je IMHO dost zavádějící. Úplně stejně jako je zavádějící porovnávat absolutní ceny, jen cíl je opačný.

    Jendа avatar 28.12.2009 22:37 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ono je to dost problematické. Za prvé je dnes u platů podstatně větší rozptyl a průměrný plat je číslo, které dnes nemá prakticky žádnou vypovídací hodnotu. Za druhé u řady věcí, zejména těch "zbytných" by se správně nemělo vycházet z platu jako takového, ale z toho, co z něj zbyde po odečtení nezbytných životních nákladů. Takže brát jako automatický fakt, že se platy zvýšily osmkrát nebo dokonce desetkrát, je IMHO dost zavádějící. Úplně stejně jako je zavádějící porovnávat absolutní ceny, jen cíl je opačný.
    No konečně to tu někdo řekl na plná ústa. +1
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 12:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ale to jsem i já řekl v jiném příspěvku .. Dotované byly nezbytné produkty pro život (základní potraviny), televizi si člověk mohl v případě nouze odepřít. Bydlení, vodu a elektřinu nikoliv.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 12:45 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ale to jsem i já řekl v jiném příspěvku

    V příspěvku, který byl reakcí na můj, kde jsem napsal v podstatě totéž, jen jinými slovy. :-)

    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 14:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    OK, je jasné, že některé věci jsou pro život prioritou, jiné nikoliv. Porovnávat spotřební koše v různých obdobích je velmi ošidné. Například Karel IV, který mohl mít všechno na světě, neměl televizi ani internet. :-D
    Také srovnávat Thajsko a Česko asi nelze - náklady na otop v Thajsku budou jiné než u nás. Chci srovnávat Německo, Rakousko, Švýcarsko na jedné straně a země bývaleho východního bloku na straně druhé. Třeba s ohledem na dobu - ve 30. letech a dnes. To by bylo překvapení.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 13:14 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ...aha, tak ten benzín, to sem hodně mimo :-D
    otula avatar 28.12.2009 15:37 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Dalibore, Startky stály 3 koruny. Za 4 kačky byly Marsky. Pokud jde o Petry, nejsem si tedy úplně jistý, ale mám za to, že se začaly vyrábět až kolem roku 1986 a stály tehdy (to vím určitě) 9 korun.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Luk avatar 28.12.2009 15:40 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ano, Petry stály od začátku 9 Kčs, v té době Clea 7 Kčs a Sparta 14 Kčs. Benzin 8 Kčs Speciál a 9 Kčs Super.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Luk avatar 28.12.2009 15:42 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ještě k pivu, Prazdroj byl za 6 Kčs, Kozel 4,70 Kčs a Šumavský ležák (Krumlov) za 4 Kčs.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    otula avatar 28.12.2009 15:57 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tak to koukám, že ten zmíněný Budvar za 5,50 byl ještě levný. A jinak jsme tedy chodívali na Starobrno za 5 Kčs do restaurace na kulturáku. K němu jsme si obvykle dali smažák s brambory a tatarkou za 9 korun. Vedle na hotelu měli Jarošov také za 5 korun, u nás ve Ždánicích v hospodě byl kolem 3 korun, ale fakt nevím přesnou cenu - měli desítku i dvanáctku, a které stálo přesně kolik, už si fakt nevzpomenu.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    28.12.2009 17:19 ivan | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    jen pro presnost startky a marsky staly dlouho oboje 4 koruny a pak zvedli marsky na 5. Tyhle ceny si dobre pamatuju protoze jako vojak zakladacek jsem nemel na nic jinyho nez na ty startky.....zold byl tenkrat 90Kcs
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 21:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hm, díky za upřesnění. Petry byly později a ty Sparty se později v 80. letech zdražovaly, ze začátku byly za 8,- Kčs, jenže byly podpultovka.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 28.12.2009 12:21 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Potraviny drazsi? To rozhodne nejsou - a navic se daji koupit, kramy nejsou prazdne.

    Ja zadny marasmus nepocituji, ba naopak. Samozrejme, potraviny ti prijdou drahe, protoze tehdy si za jednu hifivez mohl zrat mnohem dele nez dnes :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    okbob avatar 28.12.2009 13:00 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    psal jsem o kvalitních potravinách, tj. uzeniny z masa, sýry z mléka, atd
    28.12.2009 13:24 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    :-)
    kyknos avatar 28.12.2009 14:59 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    kvalitnich potravin je mnohem vetsi vyber nez drive - to se vubec neda srovnavat
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    okbob avatar 28.12.2009 15:05 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    jsou, ale jsou dražší a dražší.

    kyknos avatar 28.12.2009 15:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ano, jsou drazsi nez ty mene kvalitni.

    Ale jsou, za komousu nebyly (jo mozna jako podpultovka vymenou za jinou sluzbicku jo :).
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 21:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jak to zpívali Paleček s Janíkem kolem roku 1983?
    Na Poříčí dítě křičí
    táto, pojď se podívat,
    pojď mi koupit tu bonboniéru
    za čtyřista padesát ..
    Takže v prodejnách ESO byly potraviny kvalitní, ale opravdu velmi mastné :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    vencour avatar 28.12.2009 13:02 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Jsou potraviny k mání? Asi jak co, chodim do nejmenovaných řetězců, ovoce zelenina nahnilá nebo plesnivá. Předevčírem jsem tam poprvé viděl spálené pečivo, ještě bylo teplé. Lidi ho kupovali. Krájené sýry a porcované maso z jejich výběru nekupuju, měli už jednu aféru asi před 3 lety, jako by v tom pokračovali. Chválně jsem se zeptal u pokladny, nahlas: může se to shnilé ovoce fotit? Prodavačka se jen usmála a lidi ve frontě mlčeli ...

    Možnost výběru je. Snad vydrží ... vim, kde koupit tak dobrý koláče, jaký bych možná ani doma neudělal.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    kyknos avatar 28.12.2009 15:00 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    chod jinam - taky mame v albertu nahnilou zeleninu a shnile maso - jenze je konkurence a vyber
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 27.12.2009 21:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Snaz se koupi pocitac dnes z podpory nez pred dvaceti let z prumerneho platu.
    To jo. Ale když člověku s průměrným platem zvednou regulované nájemné, cenu vody a elektřiny, začne mít problém.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.12.2009 23:58 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Stejný problém, jako má už pět let soused odnaproti, který se přistěhoval, takže celých těch pět let platí třikrát tak velké tržní nájemné (přičemž třetinou z toho doplácí na toho regulovaného chudáčka)
    Quando omni flunkus moritati
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 09:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, to je jasné, že se nájemné musí postupně upravovat na skutečné hodnoty. O tom není sporu. Spíš jsem chtěl poukázat na úplně zásadní změnu struktury výdajů. Dřív člověk dlouze šetřil na televizi, kterou si dnes koupí snadno z platu, dnes je stejným problémem nájemné (a jiné poplatky). Fakt je, že si televizi v případě nouze mohl odepřít, ale bydlení a otop nikoliv. Těžko však jít jinou cestou. Někdo musí opravy domů a další náklady zaplatit ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 28.12.2009 12:22 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Najem je drahy kvuli nesmyslne regulaci. Samozrejme, pokud chci bydlet, stoji to hodne, protoze musim zivit masu parazitu zijicich v regulovanem najemnem.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 19:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Regulované nájemné je pozůstatkem minulého režimu. Kdyby se zrušilo okamžitě, nastal by obrovský sociální problém, protože tisíce lidí by se nemělo kam nastěhovat. V Americe je situace jiná, kdy lidé jezdí za prací třeba přes celé Státy a hledají si přiměřené bydlení - a takové byty nebo domy existují, aby každému vyhovovaly podle peněženky. Kromě toho třeba v New Yorku existuje zákon, že lidé, kteří bydlí v regulovaném nájemném, v něm mohou dožít, ale nesmí prodat nebo se přestěhovat. Tak postupně vymírá stará generace a ti noví si to musejí zaplatit za plnou cenu. Takže nikde tenhle problém neníjednoduchý.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 28.12.2009 19:12 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Proste dalsi prerozdelovani - ovsem narozdil od dani, kde ten, kdo ma vic, podporuje ty, kdo maji min, a je v tom jakysi naznak spravedlnosti, tohle je uplne zvracene - my, co jsme nemeli kliku (ci spis kontakty, zaludek na uplatky, nelezli jsem komousum do zadku atd) podporujeme ty, kteri maji casto vic, byty pronajimaji a ziji na nas ukor.

    Hnus.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.12.2009 20:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Kdyby se zrušilo okamžitě, nastal by obrovský sociální problém, protože tisíce lidí by se nemělo kam nastěhovat.
    Jo, třeba z pana poslance Křečka by rázem byl bezdomovec, protože chudinka na dražší bydlení nemá.
    Quando omni flunkus moritati
    okbob avatar 28.12.2009 20:49 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tohle je spíš ukázka české neschopnosti něco řešit - možná absolutní neschopnost řešit problémy koncepčně a dlouhodobě.

    Tenhle problém je tu od začátku 90 let. Uvědomujete si, že komunismus, na který se stále svádí, kde co, tu už 20 let není. Tedy polovinu doby, co komunistický režim držel moc.

    Je pravdou, že tržní nájemné by způsobilo docela razantní šok dost velké části populace - k tomu ovšem stát nemá připravenou žádnou odpovídající síť, takže skutečně nelze uvolnit nájemné ze dne na den. Navíc - regulované nájmy docela dobře nafukují (nafukovaly) realitní bublinu v Praze. Myslím si, že to je i jeden z důvodů proč je Praha jedno z nejdražších měst na světě - bezdůvodně. Konečně, až na výjimky pražská bytová výstavba v posledních 10 letech byla horší než komunistická. Tudíž nově postavené byty si ve velkém kupují především ukrajinci a rusové, kteří se dokáží smířit, a kteří pravděpodobně potřebují vyprat peníze. Díky tomu je v Praze bytů relativně nedostatek - který je ovšem hlavně optický. Je to politikaření - 20 let se reálně nedělá nic pro to, aby se věci pohnuli kupředu.
    28.12.2009 21:01 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Uvědomujete si, že komunismus, na který se stále svádí, kde co, tu už 20 let není.
    Ale velká část škod, které napáchal, tu je furt...
    k tomu ovšem stát nemá připravenou žádnou odpovídající síť, takže skutečně nelze uvolnit nájemné ze dne na den.
    Takže se radši neuvolňuje vůbec, čert vem, že to nakonec zaplatíme všichni. Pro změnu.

    Quando omni flunkus moritati
    28.12.2009 22:11 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ale velká část škod, které napáchal, tu je furt...

    Když povodeň strhne most, je to přírodní katastrofa. Když tam ten most ale za deset let pořád ještě nestojí, není už na čase zabývat se vinou těch, kdo se měli postarat o to, aby tam stál?

    AnachronyX avatar 28.12.2009 22:24 AnachronyX | skóre: 3 | blog: Zastudena
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Lidé stále potřebují prapor, heslo a nepřítele pro dnešní den. Nejlépe nepřítele včerejšího – škodu už žádnou nenadělá, ale dobře se do něj kope.
    “There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels.” — Saint IGNUcius
    28.12.2009 22:28 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No jo, my už holt máme v tom vymlouvání se tradici. Nejdřív za všechno mohlo tři sta let poroby, pak válka, potom deformace kultu osobnosti, pak krizový vývoj, teď je to čtyřicet let totality. Jenže už je to dvacet let, tak by to chtělo něco nového. Tedy kromě lokálních záležitostí typu že za všechno špatné může minulá vláda - pokud to tedy zrovna není ta samá jako současná, pak předminulá.
    28.12.2009 22:59 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A jiní lidé zase zavírají nad škodami napáchanými včerejším nepřítelem oči, aby mohli kopat do svého nepřítele dnešního.
    Quando omni flunkus moritati
    AnachronyX avatar 28.12.2009 23:04 AnachronyX | skóre: 3 | blog: Zastudena
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    V žádné době to lidé neměli lehké. Takže podobné řeči jsou jen výmluvičky. Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. BTW, Češi ve skutečnosti nikdy zas tak šíleně netrpěli. Ano, prožili jsme historické epochy, které nebyly lehké, ale ve srovnání s prakticky libovolným asijským či africkým národem to byla téměř selanka.
    “There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels.” — Saint IGNUcius
    Dalibor Smolík avatar 30.12.2009 10:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Proč jít až do Afriky? Stačí se podívat jen vedle do Polska a na jejich historii. Kdybychom my prožili tolik, co oni, pos**li bychom se hrůzou.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 30.12.2009 12:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    to ano, byt tu stredovek jako v polsku, hruzou se poseru

    nedelaji si ho tam ale nahodou sami?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    vencour avatar 30.12.2009 12:58 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Co jestli si nedělají sami? Země Koruny České taky nosily kroky lidí, co navzájem nespolupracovali. Poláci maj možná smůlu, že nejsou až tak malí a ne až tak velcí. Jako malí by hledali spíše koalice, jako velcí by ustáli více věcí.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    28.12.2009 22:59 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Když už analogie, tak v tomhle případě je mnoho z těch, kteří by se měli starat, dost často zároveň tou povodní. A problém je, že i když postavíš nový most, tak lidi jsou stejně zvyklí na to, jak se chodilo po tom starém.

    Od analogie pryč. Jak už v téhle diskuzi jednou psal Luk, doba socialismu napáchala obrovské škody na mentalitě lidí (kdo nekrade, okrádá rodinu) a to žádné stavění mostů nespraví.

    Quando omni flunkus moritati
    28.12.2009 23:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Pardon, byl to pan Smolík
    Quando omni flunkus moritati
    thingie avatar 28.12.2009 21:02 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Skoro veškerá nová výstavba pro bydlení je horší než… no, nevím kdy bylo hůř.
    Růžové lži.
    Jendа avatar 28.12.2009 21:12 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Než co…? Nějak jsem to nepobral.

    Pokud můžu srovnat paneláky (uvidíš, když se na odkazovaném streetview otočíš o 180˚) s krabicemi skoro bez oken, co tady vyrostly, tak ty paneláky mi přijdou lepší.
    Jendа avatar 28.12.2009 21:14 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    thingie avatar 28.12.2009 21:20 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, než starší výstavba, a to ne nutně jen ta komunistická. Ale teda zrovna tohle vypadá ještě docela civilizovaně, až to trochu zaroste, bude to vypadat relativně ok, a je to aspoň relativně součástí okolí, ne ubohý pokus o sluneční město na kopci za městem, který by z fleku mohla Třetí říše nasadit jako děsivé ghetto pro židy, i ten to plot to mívá.
    Růžové lži.
    Jendа avatar 28.12.2009 21:25 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ne ubohý pokus o sluneční město na kopci za městem, který by z fleku mohla Třetí říše nasadit jako děsivé ghetto pro židy, i ten to plot to mívá
    Jo, pár takových jsem viděl z okýnka různých dopravních prostředků :-). Mimochodem občas se večer dívám, v kolika oknech těch krabic se svítí, a vypadá to, že je obydlená tak čtvrtina bytů. Aby taky ne, když prodávají garzonku za 4M a 3+1 za 6-7M.
    kyknos avatar 28.12.2009 12:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To jo. Ale když člověku s průměrným platem zvednou regulované nájemné, cenu vody a elektřiny, začne mít problém.
    Mnohem mensi problem nez v minulosti. Drive se regulerne umiralo hlady na ulici - to se dnes nekomu, kdo se o to dobrovolne nesnazi, nikomu nestane. A i kdybys to porovnaval s bolsevikem, ktery zil na dluh, stale je to mnohem, mnohem lepsi - navzdory tem byvalym komousum, kteri se meli dobre a neustale na to s laskou vzpominaji.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 28.12.2009 12:34 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Můžu jednu osobní? Co furt proti Rudým?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.12.2009 12:36 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Here we go...
    Grunt avatar 28.12.2009 12:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Kam bych jako chodil?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.12.2009 13:01 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To je idiom, v tomto případě bych to přeložil jako "a je to tu zas".
    kyknos avatar 28.12.2009 12:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Noze, macety, strelne zbrane, kyanid, kandiru...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 28.12.2009 12:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Sem si to myslel.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Dalibor Smolík avatar 28.12.2009 21:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Snad všechno. Jejich dědictví tady bude znát ještě dvacet let, možná víc. Jednak v ekonomické oblasti (např. regulované nájemné a jeho rychlé/pomalé odstraňování), tak i v oblasti myšlení lidí. Ono stačí porovnat situaci v okolních zemích a u nás např. ve 30 letech a dnes ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.12.2009 22:44 grim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    >> Jejich dědictví tady bude znát ještě dvacet let, možná víc.

    mám obavy, že to bude trvat dýl a kdo ví, jaké budou následky, protože velká část "zkušeností" a předsudků se (imho) přenáší (a přetrvává) z "otce na syna" (čti: z generace na generaci a kolikrát v ještě horší podobě).
    okbob avatar 28.12.2009 15:09 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hlady se za komunistů umíralo jedině v Rusku. Nikoliv tady v Čechách. Nevím, kde jste k tomu přišel.

    kyknos avatar 28.12.2009 15:12 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A minulost jsou jen komunisti? :)

    Za komousu se neumiralo hlady, ale tyden pred vyplatou se treba zraly suchy brambory...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 28.12.2009 16:23 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Za komousu se neumiralo hlady, ale tyden pred vyplatou se treba zraly suchy brambory...
    …což dneska nezanedbatelné množství nezaměstnaných i rodin se zaměstnanou jen jednou osobou také…
    kyknos avatar 28.12.2009 16:29 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jednak se to opravdu neda porovnavat, dnes si muze doprat neco lepsiho temer kazdy, druhak tehdy si suchy brambory zral proto, ze si nelezl komunistum do prdele, dnes proto, ze si to zvolis sam, protoze praci (snad s vyjimkou zdravotne silne handicapovanych - ale znam i nevidomou co si slusne vydelava) muze sehnat kazdy. Inzeratu nabizejicich praci je stale dost.

    Ano, ne kazdy je ochoten delat neco, co mu tak uplne nevyhovuje, ale driv to bylo normalni. Memu otci dali soudruzi na vyber mezi zednicinou a kominictvim.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 28.12.2009 16:34 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Ano, ne kazdy je ochoten delat neco, co mu tak uplne nevyhovuje, ale driv to bylo normalni.

    dnes proto, ze si to zvolis sam

    Dnes protože si zvolíš sám netlačit se prdele takovým jako je kyknos. Ale máš na výběr, takže vlastně výhra. :-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    kyknos avatar 28.12.2009 16:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ja nikoho nezamestnavam :)

    Dnes se nemusis tlacit do prdele nikomu a o tom to je. Muzes podnikat ci pracovat na sebe, muzes se nechat zamestnat u zajimave firmy, muzes zebrat na karlove moste - je to jen na tobe, co si zvolis. Driv nebylo mozne ani podnikani, ani zajimave firmy, ani nebylo mozne zebrat na karlove moste.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 28.12.2009 16:41 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ja nikoho nezamestnavam
    Tvoje mínus. Vlohy na to IMHO máš.
    Dnes se nemusis tlacit do prdele nikomu a o tom to je.
    Jedno pravidlo platilo nezávisle na době či režimu a furt: Chceš-li se dobře mít, někomu se do prdele tlačit musíš ať chceš nebo ne.(A samozřejmě dřív než se tam natlačí někdo za tebe) Ať si zaměstnanec, podnikatel nebo ten žebrák na Karlově mostě.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    kyknos avatar 28.12.2009 16:43 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jedno pravidlo platilo nezávisle na době či režimu a furt: Chceš-li se dobře mít, někomu se do prdele tlačit musíš ať chceš nebo ne.(A samozřejmě dřív než se tam natlačí někdo za tebe) Ať si zaměstnanec, podnikatel nebo ten žebrák na Karlově mostě.
    Nemam pocit, ze bych se nekomu nekam tlacil. Delam ve firme ktera dela zajimave veci co me bavi a az budu mit pocit, ze se nekomu musim nekam tlacit, pujdu delat neco jineho. Pokud ty takove zkusenosti mas, je chyba na tve strane.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 28.12.2009 16:52 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nemam pocit, ze bych se nekomu nekam tlacil.
    No jo, pro někoho už je to tak přirozené, že ani necítí, že to provádí. Ale budiž. Neznám tě, tak tě nebudu soudit ani nijak hodnotit (čti beru zpět), no ale rozhodně ani věřit. Pojem netlačit se do prdele je asi jako číslo z oboru reálných čísel vyjadřující ticho v jednotkách dB.
    Pokud ty takove zkusenosti mas, je chyba na tve strane.
    S ničím jiným jsem nikdy ani nepočítal.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    kyknos avatar 28.12.2009 16:57 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nekdy mi je vas rudych az lito :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 28.12.2009 16:59 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Počkat, cože? A to si vzal zase kde?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 17:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nechte toho a rači mi přeložte "adjust thre forward inching switch when the helicopter's barycenter is at the front part" protože mi to furt letí pod hustym náklonem dopředu a nevim co s tim mam dělat... :-D
    kyknos avatar 28.12.2009 17:23 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    musis vrtet cudlikem dokud se to nevyrovna :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 17:25 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    dík ;-)
    Jendа avatar 28.12.2009 16:46 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    protoze praci (snad s vyjimkou zdravotne silne handicapovanych - ale znam i nevidomou co si slusne vydelava) muze sehnat kazdy
    Sku… skutečně? Liberec (vybrán proto, protože to je jediný kraj, kde to sleduji):
    Počet nabízených volných pracovních míst se dále snížil. K 30. 11. 2009 bylo na ÚP hlášeno 447 volných míst, o 95 méně než před měsícem. Největší je úbytek míst pro kvalifikované stavební a strojírenské dělníky. Na jedno místo připadá 20,6 uchazeče. Před rokem bylo 1 331 volných pracovních míst a na jedno místo připadali 4,3 uchazeči. [zdroj]
    kyknos avatar 28.12.2009 16:56 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Takze je tam stale 447 volnych mist (dle nejakeho byrokratickeho aparatu ktery jiste nezna mista vsechna a buh vi zda vetsinu) o ktere nikdo nema zajem.
    Největší je úbytek míst pro kvalifikované stavební a strojírenské dělníky.
    No jo, pokud nekdo trva na tom ze bude delat jen to a ne ono, jeho problem. Clovek se musi umet prizpusobit. To je presne ono. Znam dost lidi, co fnukaji, ze neni prace a pritom hledaji stale totez. Moznosti je plno.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 28.12.2009 17:28 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    o ktere nikdo nema zajem
    Nebo je řízení in progress. Pokud vybrání uchazeče trvá ~20 dní, tak je to z těch 447 polovina.
    No jo, pokud nekdo trva na tom ze bude delat jen to a ne ono, jeho problem. Clovek se musi umet prizpusobit. To je presne ono. Znam dost lidi, co fnukaji, ze neni prace a pritom hledaji stale totez. Moznosti je plno.
    Jenže v tak málo pracovních místech se snadno stane (obzvláště osobám s úzce zaměřenou kvalifikací nebo pouze s gymplem s maturitou a s horším vzděláním), že někdo prostě práci nezíská.
    Luk avatar 28.12.2009 17:35 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ona by byla ještě halda dalších míst. Například teď nově končí robota majitelů nemovitostí, kteří už nebudou povinně zdarma pracovat na panskémobecním. Místo pobírání podpory v nezaměstnanosti by mnozí nezaměstnaní (hlavně ti, kteří mají nejnižší kvalifikaci a proto neseženou práci) mohli pracovat ve službách měst a obcí na úklidu chodníků.

    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Grunt avatar 28.12.2009 17:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Místo pobírání podpory v nezaměstnanosti by mnozí nezaměstnaní (hlavně ti, kteří mají nejnižší kvalifikaci a proto neseženou práci) mohli pracovat ve službách měst a obcí na úklidu chodníků.
    A kdo by je platil?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 28.12.2009 17:49 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Luk zřejmě myslel, že teď dostanou X podporu, a tak by byli za X (případně za trochu více) zaměstnáni pro úklid.
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2009 17:49 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, to sice nevim, nicméně tady ve Warszawie to takhle s úspěchem funguje a kmitaj každej den když jedu do práce, papírky, tráva, sníh... . ...možná dotace z EU, tady všichni všechno dělaj z dotací EU, jak ve zprávách slišim vo penězích, vždycky sou z EU...
    Luk avatar 28.12.2009 17:55 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Primárně by byli placeni z fondu státní politky zaměstnanosti (do něj míří část sociálního pojištění, konkrétně 1,2 % z vyměřovacího základu, např. mzdy), odkud se vyplácí podpora v nezaměstnanosti a také různé příspěvky zaměstnavatelům. Podle současné legislativy může být příspěvek v tomto případě (obecně prospěšné práce) až do výše 100 % mzdových nákladů.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.12.2009 19:50 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ja si myslim, ze je ovsem vzdy spravne upozornit, proc soucasne legislativy vyuziva je smesne male procento obci.
    Luk avatar 28.12.2009 20:37 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Může to být podobný problém, jako v případě výkonu trestu obecně prospěšných prací (i když mnohem menší). Někdo to musí organizovat, zadávat práci a kontrolovat ji. A do toho se málokomu chce. Například u nás je velmi pravděpodobné, že bude spíše uklizeno okolo kostela než kdekoli jinde - to proto, že místní vikář leckoho přesvědčí o užitečnosti práce, a to práce vykonávané zdarma. Na městě už ta přesvědčovací síla tak vydatná není, a to ani s podporou peněz.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.12.2009 20:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Moc práce s organizováním a nákup košťat by stál moc peněz. Lepší je k chodníkům postavit cedule, že se cesta v zimě neudržuje. A je vystaráno.

    (To by mě zajímalo, jestli zákon takovou ceduli - a že jich je - připouští, tj. jestli zbavuje majitele komunikace zodpovědnosti, když si někdo rozbije hubu)
    Quando omni flunkus moritati
    kyknos avatar 28.12.2009 17:56 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nebo je řízení in progress. Pokud vybrání uchazeče trvá ~20 dní, tak je to z těch 447 polovina.
    Vetsina mist tam IMHO vubec neni a znam dost zamestnavatelu, kteri si neustale stezuji, ze nejsou zamestnanci. A to nepozaduji nijak zvlastni kvalifikace.
    Jenže v tak málo pracovních místech se snadno stane (obzvláště osobám s úzce zaměřenou kvalifikací nebo pouze s gymplem s maturitou a s horším vzděláním), že někdo prostě práci nezíská.
    Neziska, vynecham-li postizene, protoze nechce. Pokladni v Albertu muze delat kdokoliv a ze prijmou pokladni tam maji vystaveno porad. A to je asi jen ta nejhorsi mozna alternativa, jejiz nalezeni je zcela bezpracne. Strochou suili neni problem najit lepsi praci.
    nebo pouze s gymplem s maturitou a s horším vzděláním
    Ac jsme stravil na univerzite skoro pet let, formalne zatim nic jineho nemam a musim rici, ze mi to nikdy pri hledani prace nevadilo. K navratu do skoly se sice chci dokopat porad, ale z duvodu ciste soukromych (proswte studuju rad a na skole se mi libilo, rad poznavam atd), ne vsak kvuli praci. Vlastne po me nikdo nechtel nikdy ani to maturitni vysvedceni.
    obzvláště osobám s úzce zaměřenou kvalifikací
    To je ovsem problem dotycneho cloveka - uzce zamerena specializace je chyba a imho projev mentalni nedostatecnosti, kazdy normalni clovek ma alespon nejake konicky. Neschopnost naucit se neco noveho je jeste vetsi problem. Kdyz jsem se na rychlo (smrt otce, nemoc atd, proste se vse posralo) bez dokoncene skoly musel vrhnout do pracovniho procesu, nevedel jsem, co budu delat. Preci jen na planovanou karieru molekularniho biologa ten diplom potreba je...

    ...vzal jsem nejaky inzertni casopis... hmm redaktor softwarovych novin... psat umim, co je software vim, zavolam, pohovor jak z dilberta ale jsem prijat, prvni slusna prace a novinarska praxe na svete...

    ...kdyz se tahle firma rozesrala, hledal jsem si neco noveho, zajimal jsem se o graficky sw, gimp, proc nedelat grafiku? Dva pohovory, tyden casu, mam praci a praxi jako grafik, opet prace, pri ktere neni nutne jist suche brambory, vyzaduje ale dobra jatra...

    ...jednou si ctu jako prosty uzivatel linuxovy mailinglist a tu vidim inzerat od klary cihlarove... zavolam, cestou do prace se stavim v suse a za par dni uz davam vypoved ve stare praci, novy, treti zajimavy, obor...

    A pokud Novell zkrachuje nebo padnu za obet usporam, tezko budu hledat praci v Praze v oboru linuxove dokumentace. Sednu si na pracak a budu fnukat, ze neni prace? Ne. Pujdu jinam. Vratim se ke grafice ci novinarine. Nebo, pokud nepujde nic z toho, zacnu delat neco jineho. Nudne nezajimave neodborne prace se najdou vzdy, vzdycky se ale da delat i neco zajimaveho, povysit konicek na praci:

    1) Jsem akvarista. Muzu se tim zivit. V Cesku se v tom toci prekvapive mnozstvi penez.

    2) Jsem cestovatel. Mohla by me zamestnat nejaka cestovka jako pruvodce (ci jak se tomu nadava). To delal kdysi kamarad, spousta cestovani po svete a slusny penize.

    3) Mam papiry na lod. Muzu delat kapitana (i kdyz tohle bych si lajsnul az po praxi, kterou zatim nemam).

    4) Bavi me zkouset nove veci. Obcas se nehleda zamestnanec co neco umi, ale co je schopen a ochoten se naucit...

    5) Bavi me anglictina a posledni dobou zacinam i mit pocit, ze ji umim. To je samo o ssobe kbvalifikace pro sposutu pozic...

    Je toho plno. Ale samozrejme, muzu si taky sednout na pracak a stezovat si, ze v praze ubyva pozic linuxovych dokumentatoru....
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 28.12.2009 20:25 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ne každý je tak inteligentní.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 28.12.2009 20:32 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Případně ne každý si troufne a vytrvá ve svém snažení.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    28.12.2009 20:43 knedle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    tak ať chcípnou, chybět nikomu nebudou.
    vencour avatar 28.12.2009 21:33 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Když svět potřebuje i mistry z dílny (ty první) i ty uklízečky (ty poslední).

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    AnachronyX avatar 28.12.2009 22:21 AnachronyX | skóre: 3 | blog: Zastudena
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nikdo nebude nikomu v ničem a nikdy chybět. Kdo si o sobě myslí opak, je hodně naivní nebo hloupý (většinou obojí). Důležitost čehokoliv je čistě relativní.
    “There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels.” — Saint IGNUcius
    28.12.2009 22:27 grim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    případně ne každý má to štěstí, že:

    >> pohovor jak z dilberta ale jsem prijat

    nebo

    >> Dva pohovory, tyden casu, mam praci a praxi jako grafik

    nebo

    >> vidim inzerat od klary cihlarove... zavolam, cestou do prace se stavim v suse a za par dni uz davam vypoved ve stare praci

    Nebo to není štěstí, ale :

    >> Ne každý je tak inteligentní.. (c) David Kolibáč (20:25)

    Prostě člověk potřebuje mít (narodit se s) tím správným poměrem štěstí, drzosti a inteligence.

    I když... možná až nouze/tíseň člověka donutí ukázat, co v něm je. Pak ale záleží na "prahu citlivosti". Věřím, že jsou lidi, kteří na tu správnou hranici nenarazí, ani když se z nich stanou až po uši zadlužení bezdomovci.
    vencour avatar 28.12.2009 22:46 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Nooo nebo taky život člověka naučí nekecat, učit se, nechlastat, makat ... a jednou to vyjde.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    kyknos avatar 29.12.2009 00:55 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tady ale vubec nejde o miru stesti ani o to, zda clovek hleda tyden nebo pul roku - podstatne je byt kreativni a neupinat se na jeden obor a stezovat si, ze neni prace
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    vencour avatar 29.12.2009 10:00 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Jj, nikdy nevíš, co se hodí ... může hodit.

    Můj milovaný citát ... Lidská bytost by měla být schopná vyměnit plenku, naplánovat invazi, zabít vepře, zajmout loď, navrhnut budovu, psát sonety, vyrovnat účty, postavit zeď, srovnat zlomenou kost, utěšit umírajícího, vykonat rozkaz, dát rozkaz, spolupracovat, jednat sám, řešit rovnice, analyzovat nový problém, kydat hnůj, naprogramovat počítač, uvařit chutné jídlo, bít se zdatně, zemřít chrabře. Specializace patří hmyzu. (Je to od Lazara Longa, z jeho úst, snad z Kočky procházející zdí?)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    29.12.2009 09:41 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    On tu hraje také věk, sebedůvěra, zdraví... Pokud si takhle věříte, tak ten flek seženete, pokud jste na tom zle, tak si nevěříte... Není to zase tak jednoduché. Především pokud jste starší a máte k tomu nějaký neduh (stačí bolavý záda). Navíc shánění práce chce peníze na telefon, jízdenky... Když je nemáte... když děláte pokladní, tak si třeba také vyděláte jen na to, abyste mohl chodit do té práce (nájem, doprava...), takže zase nic. Rekvalifikaci vám jen tak nezaplatí, sám si ji nezaplatíte, když máte jen dluhy. Tady je to, že jeden malér v tyhle oblasti potencuje další. Nemáte byt, za pár dní vypadáte tak, že vás nechtějí ani k té pokladně. Ostatně, jsem to měl možnost nedávno zase sledovat přímo ve svém okolí (viz u kus níže)
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 13:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Kyknosi, vzdej to. Tohle někomu vysvětlovat je zbytečné :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 15:03 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tohle je zbytečné na obě strany. Zkušenost je nepřenosná.

    BTW. Množství nezaměstnných stoupá a klesá o dost veliké číslo. To příbývá a ubývá lidí líných? Nebo je v tom přeci i něco jiného než jen a jen ochota pracovat. :)
    Jendа avatar 29.12.2009 16:08 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Asi jo, když nemám osobní, jen zpostředkovanou zkušenost. Nicméně mi přijde divné, že by bylo tolik neschopných lidí.
    vencour avatar 29.12.2009 16:16 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Znáš situaci někde v pohraničí? Tam to občas fakt neni sranda, třeba na Opavsku nebo Tachovsku. Práce v oboru tolik neni a občas lidi nechtěj zkoušet něco jiného a čekají na zázrak ... jen čekají.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    29.12.2009 16:39 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Myslíš to Opavsko kde je to jako by šutrem dohodil do Ostravy a Olomouce? (Pokud se člověk přepravuje autem, auta jsou dneska levná a řidičák udělá každý blbec a ještě si tím zvýší kvalifikaci.)
    29.12.2009 16:47 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    :-) Auta jsou levná? Jak pro koho. To zase musíte mít kapitál. Na řidičák také.
    vencour avatar 29.12.2009 16:53 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    To sice jo, ale ... byl jsem tam jen týden, kdysi, nádherný kraj ... říkali "práce je v lese, jinak nic". Cestovat všichni? To taky nejde.

    Přesto souhlasím s tim, že nějaká šance je, co dělat (tak jako velká část Kladeňáků dělá v Praze).

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Jendа avatar 29.12.2009 17:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    auta jsou dneska levná
    Amortizace alespoň 5Kč/km. A teď si představ, že máš třeba 12 čistýho.
    vencour avatar 29.12.2009 17:09 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Dělal jsem na západě (Karlovarský kraj) a jezdilo plné auto, o náklady se dělili. Zase příznak aktivity.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    29.12.2009 17:16 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A teď si představ, že máš třeba 12 čistýho. :)) A co osm hrubýho? To je mzda i v Praze. A nebo ani to. Pak prostě namáte na to, si jet někam vydělat.
    Grunt avatar 29.12.2009 17:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Co osum hrubýho? Ale ještě z jedné strany Slovensko (ještě ke všemu narvané Slováky) a z druhé strany Rakušáky, kteří u spojení Tschechische a Arbeit dostávají zimnici. To je teprve…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    29.12.2009 16:46 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ono na stěhování za prací občas není kapitál. Ale velmi obtížně zaměstnavatelní jsou i v Praze. Matka od postiženého dítěte, tedy často doma s ním - ani jako uklizečku. Chlap, 56 let se zničenejma zádama - nic. Ta představa, že kdo chce si něco najde mi přijde s odpuštěním taková dětsky naivní. V zásadě, pokud jste na vlně, získáváte nové zkušenosti, vědomosti, kontakty, paníze... a jakmile vypadnete lehce získáte něco jiného. Pokud se octnete na opačný dráze, tak jedno opět zhoršuje druhé a tak dokola.
    29.12.2009 17:19 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Bohužel, sytý hladovému nevěří. Podlehnout klamu vlastní úspěšnosti a toho jak jsem dobrý je velmi snadné. Navíc se to dobře poslouchá, protože se nejenom mám dobře (lépe než průměr a "svoloč" dole), ale tak mě může hřát, že jsem lepší, pracovitější, schopnější. Jaké štěstí nebo smůla v životě (že bych měl být vděčný a ne pyšný)? Že jsem se narodil takovým a makovým rodičům, co mě tloukli, když jsem se nechtěl učit a někam mě dokopali? Že mě na rozdíl od souseda nesrazil v osmnácti ten opilec v autě a nezpůsobil trvalou invaliditu? Že se nám nenarodilo dítě vyžadující neustálou a nákladnou péči? "Jsem prostě dobrej, tak čumte?" :(

    A můžete to horem dolem vysvětlovat, jak kvalitní (zatímco třeba a méně kvalitní, ale shodou okolností na méně zasaženém projektu zůstali) lidi od Vás ze společnosti museli odejít, protože prostě byla pro divizi kvóta na propouštění, a rok chodily z pohovoru na pohovor, než si alespoň část z nich našla nové místo (tohle tedy nebyli kolegové z ČR, kde se pořád ještě propouštělo méně). Prostě, kdo nechce, nepochopí dokud si to nevyzkouší na vlastní kůži.
    Ta představa, že kdo chce si něco najde mi přijde s odpuštěním taková dětsky naivní.
    Spíš mladicky, než dětsky. Jsem mladý, zdravý, plný energie, nejlépe bílý muž, tak mi svět leží u nohou. A matky, důchodci, postižení... pouze parazitují na mém úspěchu. Alespoň tohle mám pocit kolem sebe občas vidím.
    AnachronyX avatar 29.12.2009 19:38 AnachronyX | skóre: 3 | blog: Zastudena
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Velmi dobře a výstižně řečeno. Stejně tak jako někteří lidé nepochopí, že všichni za prací kamsi dojíždět nemohou. Principiálně. Někdo prostě musí v daném regionu zůstat a starat se o něj, žít v něm. Stejně jako člověku vznikají nejrůznější závazky, na něž často nemá přímy vliv, zároveň je ale nemůže ignorovat, pokud se chce ještě další den ráno sám sobě podívat v zrcadle do očí.
    “There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels.” — Saint IGNUcius
    29.12.2009 21:15 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Principiálně. Někdo prostě musí v daném regionu zůstat a starat se o něj, žít v něm.
    Ne nemohou, ale pracovní nabídka i cena práce je trh jako každý jiný, trošku regulovaný, ale pořád trh. (Proč sakra můžu mít max 400h přesčasů ročně? :D ) Pokud bude lidí v regionu nedostatek cena jejich práce poroste, pokud bude nezaměstnaných s potřebnou kvalifikací málo, cena jejich práce půjde dolů.
    AnachronyX avatar 30.12.2009 01:36 AnachronyX | skóre: 3 | blog: Zastudena
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Pokud bude v regionu lidí nedostatek, jednoduše se vylidní. Ekonomické, ekologické, sociální i jiné dopady jsou těžko vyčíslitelné. Rozhodně ale budou vyšší, než kdyby lidé v regionu zůstali a stát se pokusí nezaměstnanost nějak snížit, pracovní trh restrukturalizovat atd.
    “There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels.” — Saint IGNUcius
    Dalibor Smolík avatar 30.12.2009 01:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Kdepak. Je sice určité procento lidí, kteří pracovat nechtějí, ale to procento není tak vysoké. U některých dalších pomůže rekvalifikace, pokud je k dispozici tahle služba .. Řada lidí má bohužel smůlu, zejména ti dříve narození těžko budou v současné situaci shánět práci ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 19:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hlady se za komunistů umíralo jedině v Rusku.
    Hint: Ukrajina
    29.12.2009 20:15 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hint: byla tenkrát součástí Ruska
    Quando omni flunkus moritati
    29.12.2009 20:34 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tak nějak. Skoro každý kdo žil nějakou dobu před rok 1991 říká Rusko a může myslet Sovětský svaz (nikoliv pouze tehdejší RSFSR i když mluví o době minulé), možná chybné ale vžité a pochopitelné, ona to stejně byla většina celého SSSR.
    29.12.2009 00:03 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Smutek, ochablost až apatie se chytla euroamerického světa, je vidět, že i tvorba dopaminu, serotinu a podobných sajrajtů je závislá na burze a náladě bankovních domů. Možná že ekonomie neřídí přírodu, vesmír a boha (pro Kyknose bohy), jak soudí Váš milý V.K., ale lidskou psyché asi ano. Loni to se stavem naší zločin... pardon, už to motám... politické scény, planetou nebylo lepší, jen ty obchody a HDP na tom bylo líp a většina optimismem jen svítila.

    Třeba se obchody pohnou, inzerenti reklam přibudou a úsměv se vrátí na líce.

    Že slečny budou používat Ubuntu, to ovšem skutečně aktuálně hrozí, nezastírejme si to, situace je vážná!

    Ožrala z Polska úspěšně předstírá veselost, možná ji i má, tedy zasluhuje skutečně uznání, to jasnačka!

    Všechno je relativní, jednu moji známou (studentku) vyhodili z bytu a jak tak zdrcená seděla v metru s uzlíčkem svých věcí, tak usnula a ukradli ji všechno, zbytek peněz, doklady, notebook s diplomkou... Ted má půjčený holobyt a brigádu a tak možná nepůjde šlapat a je šťastná, s optimismem hledí do budoucnosti, můžeme jí všichni závidět. Poučení z tohoto současného a pravdivého příběhu?
    thingie avatar 29.12.2009 00:09 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To je jasné. Zálohovat.
    Růžové lži.
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 01:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ano, i taková věc se může stát, jako s tou studentkou a je to moc smutné ... tolik smůly najednou.
    Jen jedno bych jí zazlíval, co ovlivnit mohla: Mít diplomku v jediném exempláři na notebooku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 09:10 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ona to i zálohované měla. Na "flešce". A tu měla s celým svým majetkem kde? No, v té tašce... Ten příběh je vůbec zajímavý, ukazuje opět, jak jde se během pár hodin stát bezdomovcem a trávit čas klasickým ježděním v tramvaji. Později načerno tramvaji (legitka, prachy fuč). Chyby určitě dělala, ale ono se mi to radí od kamen s plným břichem. Jestli ve Vám něco podobného stane, doporučuji nějaké centrum v nouzi, v Praze jsou, jinde také. Alespoň se najíte a nezmrznete. Kamarádí také mohou pomoct, ale ti v takových chvílích rychle odpadají (po počátečním záchvatu altruizmu), je to tak. Navíc čím jim zavoláte, když nemáte mobil, jak shánět to bydlení a práci bez telefonu a peněz na lístky, čím zaplatit první nájem... ono se to pak valí.

    Jo! Ale já tim chtěl říct, jak to štěstí a optimizmus je logice se vymykající matérie. Já jsem poměrně pozitivní, ale vedle ni jsem si připadal jako urápenej chudák (poté co už měla co jíst a kde spát). Takže na radostný usměv asi potřebujeme padnout až na dno. Pak až na záhumenku vyrostou brambory, štěstí bude plná zemljanka!

    Sice hrozí že nevyrostou pro nějaký ekologický průser, ale od toho nás ochrání V.K. razantním popřením. Pak ještě válka...hmmm... Jóóó! a rok 2012! Tož, carpe diem... :)))
    kyknos avatar 29.12.2009 09:19 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A to je presne ten duvod, proc rad zalohuju po siti na cizi servery :) (gmail,...) Pokud prijdu fyzicky o vsechno, coz muze zahrnovat i vlastni zalohy, muze se to hodit.

    [pro paranoiky - v pripade potreby - sifrovane]
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    vencour avatar 29.12.2009 10:13 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Dagu, máš pravdu, s tim optimismem. Jednu osobu štvu tim, že mam na jednom místě hlášku "Život je zázrak". Někdo je optimista navzdory všemu a někdo pesimista ... duchem mladý či nezlomný taky navzdory všemu.

    Demonstroval bych to na příkladu nevidomých: kamarád mi na otázku, co by dělal, kdyby neviděl, odpověděl, že by nechtěl žít. A přitom oni mají de facto fajn život, jsou v pohodě (mne ale štvou, že za Boha nechtěj, nepřijmou, pomoc, neřádi). Tedy jiný úhel pohledu. Někomu stačí ke štěstí málo nebo aspoň méně. Nebo možná tuší, co je podstatné a co nee.

    Sinuhet (nebo spíš Kaptah?) říkal něco jako "o životě po životě nevíme nic, tak se veselme. Já bych řek "o tom, co ještě bude, o tom můžeme jen tušit, tak se snažme, ať se dostaneme dál".

    Mimochodem, začal jsem malému pouštět videa ve stylu "Sand Fantasy" ... hudba, hraní s pískem, tvořivost. To abych ho v tom podporoval ... když jsem to sám viděl prvně, byl jsem jak u vytržení. Prostě "Just imagine" ...

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 12:38 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Rád bych Tě Dagu podělil o podobný příběh studentky, který se stal mé kamarádce ze Slovenska. Ta po dobu studií se podepsala pod nějakou petici a prasklo to až v době před promocí. (Bylo to v roce 1977). Měla hotové státnice, obhajobu a čekala jen na promoci. Té se již nedočkala a zametli s ní někam do JRD Šala do účtárny za tisícovku měsíčně ..
    O půl roku později se vdávala. Svatba připravená, mělo se jít na radnici. Ženich se vracel ještě na poslední chvíli pro zapomenuté chlebíčky domů do vsi vzdálené 5 km, ale už se nevrátil. Zůstal i s autem obtočený na lípě .. Nevěsta v bílém, oddávajíčí čekal a ženich nikde, už nikdy.
    Jsou to osudy, mráz běhá po zádech. Bohužel se to stává v každé době a může se to stát komukoliv ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 12:43 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Měla hotové státnice, obhajobu a čekala jen na promoci.

    To zní jako nějaká ústní lidová slovesnost, podobně jako rodinné historky typu "udělal přijímačky, ale nevzali ho". Promoce je jen čistě formální obřad, kterého se člověk koneckonců ani zúčastnit nemusí.

    29.12.2009 12:47 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    to je u starsich obcanu normalni, sny a skutecnost se pomalu ale jiste zacinaji prekryvat ...
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 13:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, tenhle příběh znám z doby, kdy byl úplně čerstvý .. a je autentický.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 14:11 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Mně to, že jejich dítě "udělalo přijímačky, ale nevzali ho", také lidé tvrdili krátce poté, co se tak údajně stalo, ale stejně to nemění nic na tom, že je to nesmysl.
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 14:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tak jo, no :-) Samozřejmě jsem po pravdivosti slov kamarádky až tak nepídil. Vím také, že "urban legend" je pojem, který funguje všude na světě .. Docela bych byl rád, kdyby tyto hrůzné historky pravdivé nebyly. ;-) V tomhle případě asi opravdu ano ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 14:48 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Myslim že to možné je. Tedy bylo. Vlastně spíš to možné je i dnes. nevěříte? Tak to Vám závidím.
    29.12.2009 17:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Já netvrdím, že se nemohlo něco podobného stát, jen že to těžko mohlo být přesně takhle. Ona i ta dnešní zvyková praxe zadržování maturitního vysvědčení nebo vysokoškolského diplomu, dokud se nevyřídí pohledávky vůči škole, je velmi pravděpodobně nezákonná. Osobně jsem byl na gymplu odhodlán do toho konfliktu jít, ale vedení školy vymyslelo fintu: prohlásili, že dokud všichni nezaplatí tu smyšlenou částku, nedostane maturitní vysvědčení nikdo.
    29.12.2009 17:09 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ona i ta dnešní zvyková praxe zadržování maturitního vysvědčení nebo vysokoškolského diplomu, dokud se nevyřídí pohledávky vůči škole, je velmi pravděpodobně nezákonná
    A za socialismu se - když šlo o podvratné a nekalé živly spolupracující s reakcí - na zákony samozřejmě hledělo.
    Quando omni flunkus moritati
    29.12.2009 17:26 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    A za socialismu se - když šlo o podvratné a nekalé živly spolupracující s reakcí - na zákony samozřejmě hledělo.
    Tož alespoň formálně celkem ano. I ti "fízlové" "protistátní živly" obvykle pustili na minutu dvě ven, než je znova (třeba ještě v Bartolomějské) čapli a zavřely zase do cely předběžného zadržení.
    Jendа avatar 29.12.2009 17:13 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jakou částku? Na ZŠ blokovali vysvědčení do vyřízení poškozených učebnic.
    29.12.2009 17:17 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Myslím že asi 300 Kč (už je to 17 let), ale šlo mi spíš o princip. Jednak mi vadila samolibost učitele, který měl učebnice na starosti a který nám kvůli maskování svého bordelu účtoval "ztracené" učebnice, které jsme dílem dávno vrátili, dílem nikdy nedostali, jednak arogance ředitelky, které by měl asi někdo vysvětlit, že maturitní vysvědčení je doklad o ukončení střední školy a ne o odevzdání učebnic.
    29.12.2009 17:19 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Vlastně ještě Kčs, bylo to půl roku před rozdělením federace. :-)
    29.12.2009 17:13 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Já o nějakém obdobném případu nevím. Tedy - nevím. Ale v 77 si dovedu představit, že jí prostě nedali diplom. A co potom mohla, v roce 77 dělat? Možná mohla, ale netroufla si, možná si troufla, ale "vysvětlili ji to". Tedy neviděl bych to jako nemožné. Když šlo sebrat řidičák, pas, občanku (a pak dusit že ji nemáte), proč ne tohle.
    29.12.2009 14:58 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No není... U příjmaček je stanovena hranice bodů (za mě to bylo AFAIK 20 z 60, když jsem se hlásil kam jsem se hlásil) kterou pokud student překročí tak zvládl příjmací zkoušku, ale škola samozřejmě nevzala všechny kteří měli zisk 20+ bodů, ale vybrala si N (podle kapacity) těch s nejlepším výsledkem... přesto všichni co měli 20 bodů udělali příjmací zkoušky a mohli se dodatečně přihlásit na jiné obory na škole vyučované o které nebyl až takový zájem :-)
    29.12.2009 14:59 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Prostě záleží co definuješ jako "udělání příjmaček".
    vencour avatar 29.12.2009 15:00 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Jako souborná postupová zkouška na vejšce. Kdo udělá, jde za tim, co obvyklde chce, kdo ne, může si vybrat z toho, co mu nejmíň nevadí.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    29.12.2009 17:00 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ale žádné "udělal přijímačky" právě definováno není, protože by to ani nemělo smysl. Prostě uchazeč získá určitý počet bodů za přijímací zkoušku, k tomu se případně přičtou další body např. za výsledky na střední škole, udělá se žebříček a v něm čára podle toho, kolik je míst a kdo je nad ní je přijat.
    29.12.2009 12:44 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    nezlobte se za ten 'ukrok stranou', ale me pripada, ze se tech diplomek posledni dobou ztraci az presprilis. Kde studovala?
    29.12.2009 12:46 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To je snad něco trochu jiného, nemyslíte?
    29.12.2009 14:54 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Já se nezlobim, proč také :). Ono to, že se lidé tady chytli té diplomky je částečně asi taková profesionální deformace, částečně možná to, že si tu velikost průseru prostě neumí představit. Ta diplomka je v tom co jí potkalo ptákovina. Je sice nepříjemné psát tohle znova, ale proti dalším variantám vývoje pro člověka bez bytu, peněz a dokladů je to sranda.

    Dlužím odpověď. Byla, tedy je (tohle je současný příběh) to UK. Obor neřeknu, nechci přiodhalit identitu.

    BTW Pokud byste někde v bazaru narazili na notebook Apple, bílý, patnáctka velikost, tak dejte vědět. Mohl by to být ten kradený a šlo by ho koupit.
    29.12.2009 15:16 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ja v te Vasi odpovedi citim takovy podton, ze se to zde nebere dostatecne vazne. Pravda, take mi napadlo zminit, ze kdyz byla sama, tak asi nema pritele a proc asi a ze to je dnes takova doba a ze se muze podekovat u emancipace. Ale radeji to nenapisu.

    Jestlize je situace vazna , tak pak bych navrhoval udelat jakousi sbirku nebo neco takoveho pro tu divku. Napr. opotrebovany notebook tady jiste ma rada lidi.
    29.12.2009 16:32 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Kdepak podtón, já jen sleduji reakce a zajímají mne. Nevím, proč by mělo osazenstvo lkát nad osudem nějaké buchty. Takovejch je.

    Spíš než emancipaci (ještě že jste to nenapsal!), tak rozpadu klasické komunity, rodin... Dříve, když byl někdo v průseru, tak se našel někldo z rodiny, vesnice. Dneska v tom městě můžete být najednou sám. Jakmila s váma není sranda a jste na starost, věrní kamarádi mizí rychlostí neuvěřitelnou.

    Situace už není vážná. našli se dva lidé co jí poradili (nikoliv knížecí rady), našel se člověk co půjčil prachy a našel se člověk, co na přechodnou dobu půjčil prázdný byt. I starej notebook jí jeden věnoval. Hepyjend jak z holyvůdu. Zatím... zatím!
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 16:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ono dívky to mají dnes těžké (a dříve to nebylo lepší). Ale na druhou stranu, když se něco takového stane nevinné krásné mladé dámě (krásné jsou v určitém věku téměř všechny), leckdo rád pomůže. Mladý muž si musí pomoci sám. :-)
    Možná dívka měla přítele, možná ne. Ale ne vždy může přítel pomoci - sám je také na tom finančně špatně. (To se časem může změnit, když se umí postarat - ale to až časem). Kéž by jí to bylo životní školou a ať podobné chyby, kterých se (možná) dopustila, neopakuje. Všechno zlé může být k něčemu dobré.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 17:00 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Přítele neměla, já o tomhle opravdu dost vím. Postarat se umí nadprůměrně, od osmnácti let se o sebe starala sama, byt zaměstnání studium. Žádný vyvalený tele, co čeká na prince, ni náhodou. Jenže pak se to sechrulo. Chyba tam nebyla v zásadě žádná.

    Ona je představa, že když nám něco v životě funguje, je to takový prográmek, ten můžeme dát jinému do bin a on bude fungovat. Jenže on má jiný hw, každou chvíli má jiný hw... on totíž vůbec nemá hw, on je živej :))

    Jak se budeme chovat v případě maléru? To nevíme, dokonce ani pokud už něco podobného máme za sebou. Dnes jsme jiní. Jeden utratil poslední peníze za drahou večeři s kamarádem, protože za nic na světě nechtěl, aby na něj prasklo, že je a bude švorc. Jinaj se tak rozložil, že nedokázal brát telefony, natož zajít někam o něco žádat. Je to divné? Ne, je to normální, podobně nelogicky reaguje naprostá většina lidí v maléru. Empiricky zjištěno.
    29.12.2009 17:24 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ono to nemusí být nepoužitelné nejen u téhož člověka, ale ani u stejného v jiných podmínkách. Taky bych ještě před rokem nevěřil, že mi může z příčin, které jsem nezavinil a které nemůžu ani ovlivnit, najednou klesnout příjem prakticky na polovinu. Ale tyhle zkušenosti jsou nepřenositelné, ne nadarmo se už dávno říká "Sytý hladovému nevěří."
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 18:19 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Chyba tam nebyla v zásadě žádná.
    Proto jsem psal "možná", případ neznám. Já vím, po bitvě je každý generálem a každý dokáže poučovat. Spíš mě zajímalo, zda tam nebyla opravdu zásadní chyba, kterou by neudělal průměrně inteligentní foxterier, případně zda se nevršila jedna chyba za druhou. Jestliže ne, pak je ten příběh dvojnásob smutný a té dívce by se mělo pomoci.
    Pokud tam chyba byla, není na škodu to uvést aspoň v obecné rovině, řada lidí se může poučit, aby se to neopakovalo ..
    Někdy je člověk dotlačen okolnostmi tu chybu udělat vědomě, i to se stává, viz
    Jeden utratil poslední peníze za drahou večeři s kamarádem, protože za nic na světě nechtěl, aby na něj prasklo, že je a bude švorc.
    Takovou situaci si dovedu také docela živě představit.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 18:50 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Samozřejmě chyby jsou. Takhle: Doma to bylo na zbláznění, nikoliv jako příměr, ale prostě tak. Mladá slečna se tedy osamostatní. Prodává v krámě, obsluhuje v hospodě, občas na ten rohlík nemá, ale utáhne byt i školu. Časem se naučí kvalifikovanou práci (neřeknu, chránim identitu) a je dobře. Jenže přijde krize a v práci musí někoho propustit, padne to na ní. Vrací se bydlet domů. Bere jakoukoliv práci, vezme tedy fyzicky velmi namáhavou. Po hádce doma končí doslova na ulici. Známý ji alespoň půjčí byt (kamarádky jí už doma na byt nechtějí, na ubytovně jí poprvé okradou). Všechen zbylý majetek si tahá sebou v tažce, unavená usne v metru a když se probudí, dozví se od spolucestujících, že jí někdo okradl, oni se ho báli, tak nic neudělali. Vyjukanou, unavenou bez dokladů - usoudí v novém zaměstnání, že takovou nechtějí.

    No a je to. Během několika dní máme z chytré, schopné, pilné studentky v pátém járu bezďáka bez dokladů, peněz, bytu. Jak říkám, podařilo se to (asi už jo) ustát.

    Chyby... hrozně málo. Hned to řešila, jinak by také tak nedopadlo, ale kdyby neměla kliku a nepomohl ji kamarád, a další, i na škole... tak nevim, nevim...

    Jak v nějaké podobné situaci dopadne někdo méně otrlý? Tahle vážně je.
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 21:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hned to řešila, jinak by také tak nedopadlo, ale kdyby neměla kliku a nepomohl ji kamarád, a další, i na škole... tak nevim, nevim...
    A o tom to celé je. Pomoc se našla, ale první, kdo musel pomoci, byla ona sama. A ona tu sílu sebrala a udělala to. Kdyby seděla s rukama v klíně, nikdy by se pomoci nedočkala. To si řada lidí neuvědomuje, čekají, kdy kdo pomůže a ve skutečnosti musejí začít sami. Pomoc pak nějaká příjde. Ne nadarmo se říká, že náhoda přeje připraveným.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 22:10 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Hmmm, já u toho byl. Měla bohapustou kliku. Byl jsem i u jiných a dopadlo to mnohem hůř, měli tu smůlu o chvíli déle. Nebo udělali chybu, která se snadno odsoudí z toho našeho křesla. Třeba si půjčili, nebo si to začali lejt do hlavy, nebo něco ukradli (to je známá reakce okradených, zejména po návštěvě policie. Člověk si řekne, když se krást zjevně může, lidem kolem, policajtům to nevadí, já jsem přišel o tohle, tak si to taky vezmu).

    Sílu sebrala... On prostě někdy člověk už nemá sílu vstát, zachovat se rozumně. Kdo nebyl fyzicky vyčerpaný (doopravdy), ten nepochopí, že ujít sto metrů prostě nejde. S psychikou je to stejné, jednoduchý úkon může být prostě mimo možnosti jedince. Někdy ho musíte těch sto metrů i donést. V té štrece životem je to nepatrný kousek, ale někdy rozhoduje, kam se půjde dál.

    V tomhle případě... teď mi dochází, ta bylo kurva tak dojemný, škoda že to někdo nesnímal kamerou :))). Nebo by to byla další tragikomedie? :))) Forman z doby českých filmů. :))))
    29.12.2009 22:19 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Já z Tebe Dalibore cítím, nevím zda oprávněně, potřebu nalézt vysvětlení konkrétní kauzy, tak aby sedla do obrazu: Pokud člověk neudělá naprostou blbost a snaží se, tak nakonec všechno dobře dopadne.

    Z toho co jsem viděl (a bylo toho dost) tohle bohužel neplatí.

    Připomíná mi to situaci lidských myslí v horolezení. Tam se vždy nad každým smrťákem pátrá, kde ten člověk udělal nějakou zásadní chybu kterou bych já nikdy neudělal. Proč? Inu chceme se dozvědět, že nám tohle nehrozí. Jen nemnozí si přiznávají, že pokud bude smůla, tak jdem pod kytky. Nikoliv nelogicky, lidé co si tohle přiznají častěji přežívají maléry. I v tom horolezení, ale nejen tam :)).
    thingie avatar 29.12.2009 22:25 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ony se zase věcí nekazí úplně náhodně, nějaký systém v tom bývá. Většinou se zpětně nějaká ta chyba najde. Stejně jako se zpětně nacházejí neuvěřitelné kliky, které všechno zachrání, aniž by si toho člověk byl vědom. A s tím vším se nedá skoro nic dělat. Prostě se to děje. Celý svět se tak nějak, aniž by se s tím moc dalo.
    Růžové lži.
    29.12.2009 22:40 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Často se najde velká chyba, ale někdy se jak v sociální oblasti, tak v tom horolezení prostě ani metodou "po bitvě generálem" nic nenajde. A k tomu je třeba započítat, že člověk je z prostě omylný, chyby dělat bude.

    Nakonec zbude: "kdybych to byl býval věděl, tak bych sem nechodil! " :)))

    Kauzalita ja sviňa. Bifurkační body pěkný kurvy! :)))) Nakonec zjistíte, že ve chvíli, kdy jste zaspali o pět minut, už ta katastrofa, co přišla za pět let potom, nešla odvrátit. To byl pochopitelně trochu dost vtip, i když ne zcela.
    thingie avatar 29.12.2009 22:53 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No to právě ani vtip nutně nebyl, já to přesně tak myslel. Vlastně, mám skoro pocit, že se mi něco takového stalo. Jedna blbá věta zamumlaná krátce před usnutím, a čtyři měsíce hroutícího se světa potom.
    Růžové lži.
    30.12.2009 09:00 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ba, tak nějak. Ono záleží na kontextu a mnoha dalších věcech. Třeba zapomenutý dopis na stole je malá chyba. Pokud jste ženatý a je to dopis od milenky, tak to je proklatě veliká chyba, že...

    Navíc třeba uděláte chybu a řeknete příliš nahlas o šéfovi, že je vůl, vyhodí Vás... a díky tomu jdete a sháníte nové místo a to je nakonec daleko lepší. Tedy ta drobná chyba (moc hlasitá řeč) se ukáže jako veliká a později jako dar z nebes, málem prozíravost. Ani hranice mezi prozíravostí a prosíravostí není vždy jasná :)).

    Ale to už jsme daleko od tématu. :))
    thingie avatar 30.12.2009 20:10 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, ale tak chyba se neděje sama o sobě ve vzduchoprázdnu, to je důsledkem něčeho, a v nějakém prostředí. Je sice možné, že kdybych to tehdá neřek, tak by bylo všechno jinak, ale zase tak nějak vidím, že všechno to bylo nastavené na katastrofu, a byla třeba jenom vhodná spoušť. Což mohlo být cokoliv.

    Jo, jenom se mi nějak nedaří žít v prostředí které není neustále na hraně katastrofy. Nevím jak to ty lidi dělají, že jsou si tak vším jistí.
    Růžové lži.
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 23:09 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Je pravda, že v některých případech se všechno zhroutí, aniž by člověk udělal viditelnou chybu - je to osud, shoda okolností apod. Pak nepomůže nic.
    Někdy zase tam ta chyba je. Mně šlo jen o to, nejčastější chyby poznat a vyvarovat se jich. Nikdy to úplně nejde, ale část katastrof se odvrátit dá...
    Prostě když se něco stane, člověk si řekne - udělal jsem pro to maximum a nevyšlo to. Horší na psychiku je, že mohl udělat to a to a on to neudělal... Asi tak.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    30.12.2009 08:43 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Tady si ona sama třeba vyčítala, že usnula v metru a nechala se okrást. Podle mne si to vyčítala zbytečně tvrdě a vůbec zbytečně. To je jistě chyba, ale pochopitelná, běžná. jenže v naprosté většině případů se nic nestane.

    Ono, my navíc děkáme mnoho obrovských chyb, kdy se nic nestane (někdy ani nepřijdeme na to, že jsme udělali chybu) a tak si z nich poučení (škoda!) nebereme. Nepodivam se v autě pořádně a profrčím přechod pro chodce bez koukání. Nic, klídek legrace... Ale někdy tam někdo vleze... přejedu ho... a už ten můj život míří zcela jinam, než kam mířil vteřinu před nehodou. Ten řidič udělal chybu. Chybu, kterou když k sobě budeme upřimní, jsme už také někdy udělali. Ale někdo na ni doplatí.

    Já se osobně snažím vždycky poučit hlavně z těch vlastních chyb. Nevím je-li to chytrá strategie, působím podivínsky když rozebírám situaci, "kdy se přeci nic nestalo a dělají to všichni." Ale dělám to tak.
    29.12.2009 18:56 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Chyba je myslím jinde. U nás se sociální pomoc dává (pokud) těm, kdo o ní sami žádají. Ti lidé se nevyhledávají (téměř). Což je sice možná logické, ale na tu pomoc pak dosahnou ti, co v tom umí chodit, nikoliv ti, co třeba jen na chvíli jsou na dně a bezradní, paralizovaný situací. Tím pádem na tom dně už často zůstanou.

    Jak vidno i tady, i laická a malinká pomoc tady může změnit směr opět nahoru. Ale ta se nemusí dostavit.

    thingie avatar 29.12.2009 19:17 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jenom aby taky pomoc nepřišla toliko dorazit.
    Růžové lži.
    29.12.2009 18:57 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Jo, smutný ne. Ona sama to vypráví už čtrnáct dní po nejhorším jako grotesku. :))
    29.12.2009 17:08 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ale na druhou stranu, když se něco takového stane nevinné krásné mladé dámě (krásné jsou v určitém věku téměř všechny), leckdo rád pomůže. To ale musí být brzy. Člověk, a dívka zejména, jakmile ztratí zázemí... umolousaná, neupravená, vyděšená... princové stojí o popelky jen v pohádkách (ostatně Popelka má pečlivě nalíčený ksicht a ty "hadry" dělal do filmu odborník, aby byly dost sexy :)).

    Což už obecně, nikoliv ke konkrétnímu.
    vencour avatar 29.12.2009 17:11 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Ty, Dagu, občas mam pocit, že nejneuvěřitelnější příběhy píše sám život ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    29.12.2009 17:16 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To je fakt! :-)
    29.12.2009 18:20 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    kdyz uz doslo na ta zivotni moudra, tak v tomto pripade Vas musim opravit, ty 'nejneuvěřitelnější příběhy' popisuje pan profesor ve svych knihach ... (napr. 'o privatizaci')
    AnachronyX avatar 29.12.2009 19:47 AnachronyX | skóre: 3 | blog: Zastudena
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Škoda jen, že některé z těch úžasných publikací nejsou dohledatelné…
    “There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels.” — Saint IGNUcius
    thingie avatar 29.12.2009 18:03 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ne, problém je akorát v neustálém omezování železniční dopravy, takže člověku občas nezůstává už ani uklidňující a všespásná varianta jít skočit pod vlak, což je teprve zoufalé. Zbytek jsou maličkosti. Rodina akorát saje. Zlo je to. Když je vám zle, akorát vám přijdou ještě víc ublížit.
    Růžové lži.
    29.12.2009 18:24 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ..nezůstává už ani uklidňující a všespásná varianta jít skočit pod vlak ..

    na druhou stranu si muzete byt jist, ze jak vlezete na dalnici, tak vas smete nejaky ODS-podnikatel v Audi, ktery ma prave naspech na nejake 'obchodni jednani' ...
    Luk avatar 29.12.2009 18:34 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Případně v tom Audi může sedět čelní politik ČSSD, který má právě naspěch na svoji svatební hostinu.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    thingie avatar 29.12.2009 18:40 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Varianta Godwinova zákona. ODS a ČSSD se nemohou v diskusi nikdy vyskytovat dál než příspěvek od sebe. Člověk si občas říká proč se na to fakt tohle, nevysere.
    Růžové lži.
    Luk avatar 29.12.2009 18:57 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    ODS a ČSSD se nemohou v diskusi nikdy vyskytovat dál než příspěvek od sebe.
    Já si klidně kopnu i do ODS. Ale tohle mi prostě nedalo...
    Člověk si občas říká proč se na to fakt tohle, nevysere.
    Také si to říkám ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    29.12.2009 20:17 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ne, problém je akorát v neustálém omezování železniční dopravy, takže člověku občas nezůstává už ani uklidňující a všespásná varianta jít skočit pod vlak, což je teprve zoufalé.
    Takového člověka chytit a pak pomalu a bolestivě popravit. Fakt není nic lepšího, než když několik set lidí čeká dvě hodiny ve vlaku kvůli nějakýmu pitomcovi.
    Quando omni flunkus moritati
    thingie avatar 29.12.2009 20:29 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    To je právě tím nedostatkem nákladů ve tři ráno, ty chytráku.
    Růžové lži.
    29.12.2009 13:15 Jozin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Ona to i zálohované měla. Na "flešce". A tu měla s celým svým majetkem kde? No, v té tašce...
    Bohuzel mezi lidmi nejspis neni rozsirene povedomi o tom, ze lze soubory zalohovat na internetu. Napr. Microsoft nabizi v ramci sveho Windows Live datove uloziste SkyDrive, ktere zdarma poskytuje 25 GB ulozne kapacity (a to vsem, nejen uzivatelum Windows). Nejspis o tom, ale dostatecne uzivatele neinformuje. Taktez Ubuntu dava 2 GB prostoru prostrednictvim sluzby Ubuntu One (nejsem si jist, ale myslim, ze je o tom uzivatel informovat behem nebo po instalaci Ubuntu). Nevim, jaka je situace u jinych distribuci a operacnich systemu. Kazdopadne moznosti pro vzdalene zalohovani urcite jsou, jen se o nich asi nevi. Dost mozna ani bezneho uzivatele nenapadne, ze lze zalohovat po siti, a nepidi se tedy po tom jak to udelat.
    29.12.2009 13:34 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    a kdo zalohuje tu zalohu ? Jak se dostanu na ta data, kdyz M$ ohlasi, ze to rusi?
    vencour avatar 29.12.2009 13:38 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'

    Pokud je dat k zálohování moc, tak vybrat nejkritičtější, rozložit na více poskytovatelů apod.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    29.12.2009 13:43 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Nějaké riziko je u každé metody zálohování. Podstatné je, aby riziko ztráty originálu a riziko ztráty zálohy nebylo příliš korelované (jako je tomu v případě, že je máte na jednom místě). Pokud ani to nestačí, pak je řešením (jak už tu padlo) více záloh na různých místech.
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 13:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    No, snad záloha diplomové práce nemusí být tak komplikovaná, jde o řádově desítky nebo maximálně stovky MB :-), Stačí, když si v průběhu práce dá několik verzí ke kamarádce na disk :-)
    Dcera mi ji posílala mailem do práce.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 15:07 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    v te souvislosti rad pripominam tu znamou vetu jeste z 80 let: ... pro zalohovani jakekoliv diplomky z vysoke ekonomicke neni potreba vice jak 640 kB ...
    Dalibor Smolík avatar 29.12.2009 16:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    LOL :-) vedete 1:0 pane kolego .. diplomky na ekonomce se dělají přece levou zadní :-)
    No dobře, asi je to tak. Syn dělá práva v Praze a ekonomku, tvrdí totéž.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.12.2009 16:24 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Lidový myslitel
    Vždy když čtu moudra a vyhraněné soudy "flexibilních" lidových myslitelů jako je třeba Mr. Kyknos, směji se, až mně z toho mrazí. Ideální materiál pro každou dobu. Za bolševika by dokázali brilantně zdůvodňovat a omlouvat také kdeco. Jen by za to nemohlo "40 let totality", ale Masaryk.
    29.12.2009 18:14 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lidový myslitel
    ja si myslim, ze kyknos provokuje. Blby je, ze to moc neumi a nema to zadnou stavu, nenahrava na vtipne smece a vpodstate je mozno reagovat jen jako vy; s udivem a zdesenim.

    Z jineho pohledu (ze ty kecy jsou mysleny vazne), kdyz si clovek predstavi, ze u SuSE sedi vice takovych, tak to by byla dost soda. Ale prave proto si myslim, ze jsou to jen reci. I kdyz si v takovych firmach hraji trochu na elitu, nekoho takoveho by urcite odtamtud vystipali. Musi tam byt prece jen vetsina lidi s 'normalni' socializaci, dokonce tam pracuji i zeny (i kdyz zatim myslim minimum matek)
    okbob avatar 29.12.2009 19:14 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lidový myslitel
    P.B. ví.

    Většina lidí je normální. Pravda je ta, že když je člověk v srabu, tak jediný, kdo mu může pomoc, je jen o sám. Kamarádi mohou pomoc přečkat pár dní, rodina pár měsíců, když funguje, ale tak jako tak vždy je to jen nás.

    Lidi by se měli naučit se o sebe, pokud to lze, postarat. Když je dobře, i když je špatně. A jedině, když je nejhůř, tak se spoléhat na ostatní. To tu občas nevidím. Když se často a brzo volá o pomoc, tak pak, když je opravdu pomoc potřeba, tak už nikdo na pomoc nepřijde. Navíc se pak i slušní lidé stydí požádat o pomoc.

    Navíc lidi se tu ještě nenaučili reagovat na pracovní problémy. Prostě pokud přijde krize, přijdu o práci, musím něco prodat, posunout splácení hypoték, snížit si splátky alimentů, ... a to co nejdříve. Prostě je důležité reagovat, řešit problémy, ne doufat, že ono se to nějak přežene.

    29.12.2009 19:22 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lidový myslitel
    No, na druhou stranu člověk sám moc nezmůže. Jsme sociální zvíře, naše síla je v té smečce. A nejsilnější smečka je ta, kde si jednotlivý členové pomáhají. Pokud uvnitř smečky jedinci (dočasnou) slabost iného člena ignorují, nebo jí dokonce využívají, tak jdou do kopru. Jenže to je smečka, kde je všechno vidět a je poznat, kdo je na tom špatně a kdo je jen línej.

    Je jeden národ, který na povinné solidaritě založil svoji strategii a přežil opravdu neuvěřitelné.
    okbob avatar 29.12.2009 20:28 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lidový myslitel
    Člověk toho zmůže hodně.

    Jde o to, že dospělého člověka, nemůžete vodit za ruku.

    Je slušnost pomáhat, nikdy nikdo neví jak skončí. A každý by se měl chovat k ostatním, tak jak by chtěl, aby se lidé chovali k němu. Ale nic se nemá přehánět. Chlap se musí umět postarat o sebe, případně o své rodiče, o své děti. Nemůžete spasit celý svět a nikdo by neměl žít na úkor někoho jiného. Pomoc by měla být účinná a rychlá, tak aby se člověk co nejrychleji sebral, a mohl žít zase sám - sám za sebe.

    Něco jiného je pomoc lidem v nemoci, invaliditě, ...

    29.12.2009 21:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lidový myslitel
    Nojo, Wittgenstein měl recht :))). Slova matou. Asi myslíme něco stejného. Vodit za ruku jistě ne, pomoc má umožnit uplatnit vlastí sílu, dát prostor tomu člověku se projevit, uplatnit své silné stránky a tak nějak dál...
    30.12.2009 08:46 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lidový myslitel
    Když se často a brzo volá o pomoc, tak pak, když je opravdu pomoc potřeba, tak už nikdo na pomoc nepřijde. To je ten problém, ono nejefektněji jde pomoct na počátku malérů, kdy třeba dotyčný ani nevolá. Jenže... pak jde pomoc dobře zneužít, jistě. Je to holt složité.
    29.12.2009 21:17 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Lidový myslitel
    Věřte mně, dade, neprovokuje. Myslí to vážně. Spadá pravděpodobně do věkové kategorie, kde tyto názory stále ještě patří k dobrému tónu (kupodivu už dnes ale vyrůstají mladší, kteří to pod tlakem okolností nezřídka vidí poněkud jinak). Kyknosova "generace" jednoduchých soudů a řešení je produktem vrcholné fáze upadajícího a hroutícího se reálného socialismu - krátce po roce 1989 obvykle nastoupili na střední školu a český od_zdi_ke_zdi_smus vykonal prostřednictvím nadšených mladých komsomolských učitelů své.

    Mně na tom ani tak nevadí to svaté nadšení, z toho spousta lidí přirozenou cestou vyroste. Velmi mě provokuje to zevšeobecňování vlastní subjektivní zkušenosti, které chápu jako projev vzpupné hlouposti. Takový nadšenec pak najednou zjistí, že mu je najednou třeba 55 a všude říkají "děkujeme za projevený zájem, my se ozveme..." nebo mu najednou začnou bolet záda, nohy, hlava a nějak těm mladším nestačí...a pak začne hulákat daleko víc než ti, které před tím dlouhá léta kritizoval a kterými pohrdal(někteří pamětníci krize z 30.let, když ještě žili, občas vyprávěli, jak se někteří "dynamičtí" živnostníci začali podivně měnit v zaryté bolševiky)...

    Více Kyknosů na příslušných místech (jak na místě úspěšných a mocných tak na místě zatím ještě úspěšných) a máme tu zanedlouho nějakou moderní obdobu Února '48 s plnou parádou. Nerad bych se toho dožil, nerad bych žil s vědomím, že to opakování se dějin postihne moje děti...
    30.12.2009 01:36 maertien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    K obsahu clanku se radeji ani nechci vyjadrovat. Ale jak si to myslel s tim zaverem Tveho pusobeni zde? Mam tomu rozumet tak, ze na abclinuxu.cz koncis? Hele, nedelej to, byla by to skoda. Co bychom si my, modri komsomolci, bez Tebe pocal[iy] ?
    Dalibor Smolík avatar 30.12.2009 10:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zandl, Literák, Kysilka a 'Ubuntu-Magda'
    Vy mladí počnete tak jako tak, my staří už to nevytrhneme. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.