abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    1.5. 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 23:55 | Humor

    Spouštět webový prohlížeč jenom kvůli nákupu kávy? Nestačí ssh? Stačí: ssh terminal.shop (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (15%)
     (30%)
     (35%)
     (20%)
    Celkem 20 hlasů
     Komentářů: 5, poslední dnes 12:22
    Rozcestník

    Návrh procesu pro dotazy v poradně

    28.6.2007 07:17 | Přečteno: 1979× | Abíčko | Výběrový blog | poslední úprava: 28.6.2007 08:50

    Neustále se snažíme zlepšovat naše služby. Teď přicházíme s jednou výraznější změnou, která má zpřehlednit dotazy v diskusním fóru. Zavedeme různé stavy, ve kterých se dotaz může nacházet.

    Inspirací pro tento návrh byl blog ABC mládne, nebo já stárnu. V současnosti máme u dotazu několik stavů. Dva se týkají aktuálního čtenáře (zapnutý monitor, nepřečtené komentáře) a dva samotného dotazu (diskuse byla zamčena, dotaz byl vyřešen). Dotaz mohou zamknout administrátoři, většinou pokud nesplňuje kritéria. Jestli je diskuse vyřešena nebo ne, o tom rozhodují čtenáři svým hlasováním, přičemž rozhoduje prostá většina. Tento přístup ale není dostatečný (v reále je stavů výrazně více), ani efektivní z hlediska nároků na administrátory (čtenáři musí pomocí tlačítka Admin upozornit adminy na problematický dotaz, sami se nemohou zapojit).

    Současný přístup má více problémů. Za prvé běžný dotaz má jen dva stavy, vyřešený a nevyřešený. Dokud si jej ale nepřečtete, nepoznáte, v jaké fázi hledání odpovědi se právě nachází. Například že se čeká na doplnění informací od tazatele, zda už je navrženo řešení nebo že je dotaz mimo zaměření portálu abclinuxu. Za druhé stav vyřešený je zase ve skutečnosti výsledek pouhého anonymního hlasování. Pokud si tři čtenáři myslí, že je dotaz vyřešen, ale tazatel zjistí, že řešení nefunguje, nemá možnost zvrátit stav dotazu a ten zůstane chybně nastaven jako vyřešený.

    Pojďme se podívat na navržené řešení, jak by dotaz mohl vypadat v novém systému. Když jej tazatel položí, automaticky mu bude nastaven stav Nový. Pokud někdo jiný než tazatel přidá komentář, dotaz se přepne do stavu Otevřený. Odpovídající může vyžádat doplňující informace přepnutím do stavu Doplnit zadání. Případně rovnou napíše odpověď a zvolí stav Navrženo řešení. Je-li s ním tazatel spokojen, přepne se dotaz do stavu Vyřešeno. Během diskuse se ale může zjistit, že problém vyřešit nejde a pak je vhodným stavem Nemá řešení. Další dva stavy mohou nastavit jen administrátoři a uživatelé se skórem větším než 30. Jsou to stavy Offtopic, pokud dotaz nepatří do fóra a Flamewar, jedná-li se o vybídku k slovní přestřelce (typicky která distribuce je nejlepší) nebo už slovní valka začala. Vrátit dotaz z těchtou dvou stavu zpět na stav Otevřený ale může jen admin.

    Vizualizace stavu bude na dvou místech. V diskusi bude pod dotazem tabulka s historií stavů - kdo, kdy přepnul dotaz na jaký stav. Ve výpise diskusí přibude ikonka představující aktuální stav (pochopitelně s textovým tooltipem).

    Až na dva zmíněné speciální stavy bude moci mezi stavy přepínat kdokoliv. Takže žádné hlasování, zda je dotaz vyřešen nebo nikoliv. Pro zpětnou vazbu bude sloužit tabulka s historií, pokud někdo začne škodit, bude všem jasné, kdo to je. Další novinkou je automatické uzamykání dotazů ve finálních stavech. Pokud je dotaz ve stavu Vyřešeno, Offtopic a Flamewar, tak se tři dny po posledním komentáři automaticky uzamkne, takže do něj nebude možné přidávat další komentáře. Důvodem je snaha zabránit otevírání starých dotazů. Někdy čtenáři místo položení nového dotazu raději přidají dotaz ke starému dotazu. Nicméně může být legitimní, že se zjistí později, že řešení není v pořádku. Pak se dotaz přepne na jiný stav a diskuse se tak opět odemkne pro komentování.

    Ovládání pro přepínání stavů bude na dvou místech. První bude přímo pod dotazem u tabulky s historií. Další ovládání bude přímo u zadávání komentáře. Pokud například napíšete řešení, budete moci zároveň změnit stav na Navrženo řešení. Snažíme se takto co nejvíce zjednodušit celý proces.

    Další plánovanou novinkou budou dva výpisy poradny na hlavní stránce. První bude klasický seznam dotazů. Do druhého, výrazně kratšího, chceme přesunout nedotazy. Tedy diskuse označené jako offtopic nebo flamewar, plus dotazy v nějakém speciálním fóru. Patřily by sem ty různé zbytečné diskuse typu Mám si koupit ATI nebo NVidia? Nebo Která distribuce je nejlepší?

    Dále plánuji přidat varování, pokud někdo bude psát komentář k diskusi starší jednoho měsíce. Člověk třeba přes fulltext narazí na text starý několik let, nevšimne si toho a začne jej komentovat jako aktuální. Komentář odeslat půjde, ale při náhledu se zobrazí varování, že se jedná o diskusi starou X dní. V bugzille už dlouho mám požadavek na zobrazování stavu Starý dotaz. Jenže chybí mi k tomu vhodná ikonka. Měla by být maličká (viz ikonka zamčené diskuse) a přesto z ní poznat, jaký má význam. Pokud máte nějaké návrhy, pošlete mi je prosím.

    Všechny tyto změny mají za cíl zpřehlednit poradnu. Aby čtenáři snadno viděli, v jaké fázi řešení dotaz je a nemuseli se prokousávat haldou pseudodotazů a slovních válek. Chceme tím vyjít vstříc čtenářům, kteří odpovídají na dotazy a pomáhají tak ostatním prokousat se Linuxem.

           

    Hodnocení: 94 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Návrh procesu pro dotazy v poradně, obrázek 1

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Shteffi avatar 28.6.2007 08:04 Shteffi | skóre: 21 | blog: Shteffi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    dvakrát se v tvém blogu opakuje Nebo Která diskuse je nejlepší?

    Nejsem si jistej ale nemělo by tam bejt Distribuce? O tom která diskuse je nejlepší jsem se tady lidi dohadovat neviděl.. natož aby o tom vedli flejmwary.
    28.6.2007 08:50 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    dik
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    wake avatar 28.6.2007 08:23 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ikonka stareho dotazu: co treba silueta dedecka (babicky) s hulkou? vejde se to?
    Tento příspěvek má hlavičku i patičku!
    28.6.2007 08:51 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Mozna jen samotna hulka ..
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    freshmouse avatar 28.6.2007 08:30 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Já bych tam dal kříž...
    28.6.2007 08:30 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Vypadá to sice na první pohled složitě (což se zde jistě objeví jako námitka), ale většinou je to tak, že aby byla nějaká služba skutečně funkční a jednoduchá z hlediska klienta, je třeba mít systém důkladný a promyšlený - protože jinak se přesunuje tíha složitosti právě na klienta, viz staré, nevyřešené nebo v podstatě off topic diskuse, jak je popsáno výše. Takže jistě krok dopředu, který nelze než uvítat :-)
    Dalibor Smolík avatar 28.6.2007 09:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ano, složitě to vypadá, ale určitě si na to uživatelé zvyknou. Pravda je, že někdy váhám, zda otevřít nový dotaz nebo připojit dotaz ke staršímu threadu - někdy se snese kritika na hlavu tazatele, že zbytečně otevírá nový thread, když se to řeší jinde. To je jeden extrém. Druhý je otevírání starých diskuzí. Tak v tom bude trochu pořádek.
    Dále dosud nebylo vhodné označování dotazů jako vyřešených. Někdy se stane, že se problém vyřešil, pak příjde nová verze programu, která nepodporuje tu či onu funkci a návod uvedený v odpovědi přestává fungovat, případně se objeví nový problém. A dotaz je označený jako vyřešený a nikdo se k němu již nevrací.
    Tak uvidíme.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Shteffi avatar 28.6.2007 08:47 Shteffi | skóre: 21 | blog: Shteffi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    muj návrh ikonky... i když to asi bude spíš evokovat že to je už mrtvý ale nic lepšího mě nenapadlo.
    28.6.2007 10:38 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Taky jsem si dovolil trochu ze zahrádky..
    freshmouse avatar 28.6.2007 10:45 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ano, ty jsou maličké.
    28.6.2007 10:47 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Nerozumím..
    freshmouse avatar 28.6.2007 10:50 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Jenže chybí mi k tomu vhodná ikonka. Měla by být maličká (viz ikonka zamčené diskuse) a přesto z ní poznat, jaký má význam.

    Ale jinak to není špatný.
    28.6.2007 10:53 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Scalable Vector Graphics
    28.6.2007 11:00 thingie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Si to zkus odskalovat na malinkou ikonku, uvidis co uvidis :-) Teda, neuvidis nic :-)
    freshmouse avatar 28.6.2007 11:25 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Přesně tak. Teď jsem si všiml, že tam má i zmenšené ikonky, ale z těch fakt není nic moc poznat...
    28.6.2007 10:48 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    A když se to zmenší na rozměry 10×10 nebo alespoň 14×14? Předpokládám, že z originálu to půjde lépe, než z vyexportovaného png.
    28.6.2007 10:50 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Samozřejmě když bude zájem tak si s tím ještě pohraju. Tohle je jenom náhled..
    28.6.2007 10:58 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Bohužel pro malé ikonky je velký náhled ne příliš použitelný. Pokud existuje velká i malá varianta nějakého obrázku a originál je vektorový, musí se ta malá varianta kolikrát uměle upravovat, aby bylo zřetelné, co na ní je. Alespoň tedy já mám takovou zkušenost, že z velkého náhledu nedokážu odhadnout, zda malá ikonka bude čitelná.
    28.6.2007 11:25 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Malé modré varianty jsou téměř nečitelné.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    28.6.2007 14:41 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Tomu by mohlo pomoct ztmavit symboly na nich.
    Quando omni flunkus moritati
    28.6.2007 11:51 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Uvažuji o tom, že bychom místo ikonek zavedli spíše textový popis stavu. Vzhledem k vysokému počtu ikonek by bylo pro většinu nepravidelných uživatelů pravděpodobně dost obtížné si pamatovat, co který symbol znamená. Pokud bychom vymysleli výstižná (a pokud možno krátká) hesla, která by ještě mohla být rozlišena barvou písma, bylo by to myslím o dost přehlednější.
    Josef Kufner avatar 28.6.2007 12:20 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Co vzít to, co je v bugzille?
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.6.2007 12:50 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Co máš na mysli?
    Josef Kufner avatar 30.6.2007 14:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    No stavy jednotlivých bugů. Sice to nepokreje vše, ale těch pár snad už nebude problém vymyslet.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.6.2007 08:52 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    zdravim,

    chtelo by to filtry. Jednou za x-dni projdu diskuse a pokud je neco co vim a je to zajimave (pro me odbornejsi), tak odpovim. Idealne takove, kdy si je mohu i ulozit. Toto, jako prvni. Pak, stavy.

    Napisi jeste nejak asi vecer, neco se mi nezda plne efektivni, ale potrebuji se na to lehce dospat.

    Nicmene, zkus toto:

    Misto navrhu, tak zkusit par dni odpovidat a pracovat se systemem. Zni to divne az drze, ale nekdy je treba videt veci z jineho pohledu, nez jako programator, ktery prave odladuje ci testuje svuj vytvoreny formular.

    Prerovnejte navigaci vedle sebe a ne pod sebe - obcas se clovek plete. Je to hodne nezvykle resit takto navigaci. Viz novy dotaz a strankovani.

    Add procesy a stavy - ono abicko trpi jednim problemem. Ztraci se zde informace. To znamena, ze kdyz ja s necim delam a prijdu za 2 dny, tak tezce dohledavam, co jsem delal. Nebo mi to zabira moc casu. No a samozrejme, ze to tady pak mene zije - ztracite pocet prohlednutych stranek. Nebo dohledat problem, ktery jsem ted vyresil, ale je stary treba 3 mesice. Reseni je neco asi jako bookmarky. Nevim, zda je implementovano.

    Nicmene bych se zameril prvotne (muj pohled) na pristup k datum. Jak prohlizeni, tak potom i zadavani. Zvysi se tim shlednuti stranek na dobu, nez naimplementujete procesy a prejdete smerem procesne rizenemu engine . Tezko to asi popisuji, ale pravdepodobne se vydavate timto smerem. A dobrym.

    Pak nove vlastnosti. Jako cesta s procesy je hodne dobry pristup. Prakticky takto nejaky mesic/rok delam a Compiere, je takto staven. A dalsi vec treba "Hlidaci pes", budu-li cist hodne myslenky.

    thx, bye gf
    28.6.2007 09:14 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Nejake filtry do budoucna asi pribudou. Asi ne na HP z duvodu vykonu, ale nejaka specialni stranka, kde bude moznost zvolit si, jake dotazy chcete videt. Treba jenom nove a otevrene. Zalozky mame v bugzille, urcite je casem napiseme.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.6.2007 10:06 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Dobre by take bylo, abych videl kolik komentaru/odpovedi je novych od me minule nastevy. Tak jako to ma treba root.cz.
    28.6.2007 20:06 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Podle mne je pro vetsinu uzivatelu dulezitejsi informace, ze diskuse obsahuje neprectene komentare, nez kolik neprectenych komentaru tam celkem je.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Marián Kyral avatar 28.6.2007 22:44 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Mi by se spíše líbilo, kdyby se začaly zobrazovat nepřečtené komentáře i u příspěvků, které jsem četl, ale ještě u nich nebyl žádný komentář.
    29.6.2007 01:39 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    +1

    (Pro FJirsáka: S tímto názorem se ztotožňuji)
    Quando omni flunkus moritati
    29.6.2007 06:43 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Myslel jsem, ze uz jsem to vyresil, ale nefunguje to. Asi to bude chtit debugger, abych zjistil proc.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    29.6.2007 12:30 happy barney | skóre: 34 | blog: dont_worry_be_happy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    počet nových komentárov bude k dispozícii len v platenej verzii abclinux-u :-D
    28.6.2007 19:56 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Jste jsem se nad celym systemem zamyslel.

    Skutecne nema smysl implementovat drive navrzene, dokud nebudou filtry a nebude rozumne zadavani - i text. A bookmarky. Prilohy logu na nove strance pripadne.

    Jsou tu 2 druhy prispevovatelu - ti, co neco jiz s linuxem jiz neco umi a chteji hned radit a gurus(nadsazene).

    A delat stavy ted moc nevyresi:

    - vyhnivaji stare veci

    - tezko se odpovida na neco starsiho nezodpovezeneho - musim listovat a klidne i nekolik tydnu mesic zpet.

    - tezko se se systemem pracuje

    - ja sice neco vyresim, ale mam velky problem to nekde sdelit. Zere mi to hodne casu potom.

    Osobne bych spise problem linuxu videl v tom, ze se nedotahuje. Jako odpovedet na neco, co hodne lidi znat neni problem. Hodne casto jsou to odpovedi, ktere se nevyresi, protoze na to uzivatel nema nebo to distribuce dostatecne zmrsila.

    Nejdrive bych udelal klasifikaci otazek a reseni, jake jsou. At to udela kacir Luk, ktery asi analyzu bude umet soude podle blogu.

    Jako prijde mi to nelogicke zacinat novou vec, ktera neresi moc stare chyby, ktere se s novou veci stejne povezou spolu.

    Podle me navrzene poradi implementace povede akorat k tomu, ze zde budou mit lepsi prostredi na odpovidani ti, kteri toho moc nevyresi. Spise vyresi stare zname problemy.

    To, co navrhuji sice zastavi prisun novych vlastnosti, ale az budes ty nove vlastnosti implementovat, tak te nic nebude brzdit. Jo, i kdyz v tomto me hodne lidi nechape - nerikam, ze to je nejlepsi smer.

    Co se tyce tech filtru, tak napis do blogu, kde je problem. Problem je mozna pro Tebe[nestranne reseno], ale ne pro jine lidi.

    stavy neni uz moc problem implementovat:
    public class StateChange implements extends....
    StateChange(state_from, state_to)
    set ParamCollection(colection)
    addChangeAction()  { co se ma delat }
    addTrigerBefore()  { co se ma delat pred }
    addTrigerAfter()  { co se ma delat po }
    /* akce v pripade spatneho zaznamu, chyby a la soap */
    
    
    a da se to zobecnit na cokoli - i na ukladani nebo cokoli jineho.

    Pavel
    Dalibor Smolík avatar 28.6.2007 10:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Hm, bookmarky, dobrý nápad :-)
    Ty řeším tak, že zaškrtnu u dotazu "sledovat" a chodí mi to do mailu. Ale úplně efektivní řešení to není, pokud nepříjde další reakce na dotaz, nepomůže to.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.6.2007 21:28 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Jak se vam libi reseni navrzene v bugzille?
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.6.2007 21:42 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ja spise potrebuju mit na webu toto:

    chci videt veskere dotazy/objekty, kde se se neco menilo od me posledni navstevy u objektu, ktery me zajima.

    vylozene html odkazy. dashboard.

    pres den nemuzu hned reagovat na mail. A je zbytecne pro me to pak lovit v mailech, co se vlastne delo.

    gf
    28.6.2007 09:49 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    1) Nevim kolik procent uzivatelu bude na ty ikonky zbesile klikat. To uz musi byt zazrak abych ja kliknul na hodnoceni nebo bylo/nebylo vyreseno.

    2) Stane se ze nekdo polozi dotaz a neprijde zadna odpoved. To bude poard jako Novy?

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    28.6.2007 10:01 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    ad 1) Ted staci, aby stav menil jediny clovek. Coz doufejme, ze se pro kazdy dotaz najde. Ve chvili, kdy bude zmena stavu integrovana do odpovidaciho formulare, verim, ze se stav skutecne bude menit dle potreby. Mozna bych aktualni stav mohl zobrazit primo v odpovidacim formulari, nekdy se totiz stane, ze otevrete diskusi, odskocite na kafe a vratite treba za pul hodiny.

    ad 2) dokud nikdo jiny nez autor neodpovi, bude dotaz Novy. Zoufale vykriky "pomuze mi nekdo" stav nezmeni, takze lidi budou videt, ze dotaz potrebuje pomoc.

    Jeste bych doplnil, ze nejspise dodelam i pocet precteni diskuse, par lidi to zadalo a nejspise tato funkce ma smysl.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.6.2007 10:04 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ad 1) Pokud bude výběr na změnu stavu součástí formuláře pro přidání komentáře, snad na to lidé klikat budou. Je to jenom o jeden klik navíc, navíc pokud budou radiobuttony pro změnu stavu mezi textareou a odesílacím tlačítkem, musí přes ně člověk přejet (pohledem, myší). To by snad mohlo stačit, ne?

    Ad 2) Ano, a je to i záměr – můžu se zaměřit na dotazy, které jsou stále ve stavu Nový, pokusit se je roztřídit – co je OT, kde je potřeba nějaké další doplnění, co je příliš specializovaný dotaz, na který nejspíš odpověď nikdo nezná.

    K té dvojce mne ale napadá, že by asi mělo být možné přejít ze stavu Nový rovnou do Nemá řešení.
    28.6.2007 10:06 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    1) Nevim kolik procent uzivatelu bude na ty ikonky zbesile klikat. To uz musi byt zazrak abych ja kliknul na hodnoceni nebo bylo/nebylo vyreseno.
    Celý princip Poradny je založen na spolupráci. Lidé pomáhají ostatním a systém diskuzních fór na abíčku to oběma stranám usnadňuje. Pokud se toho nechceš účastnit, je to škoda, ale nevypovídá to ničem jiném než o tvé neochotě přispět k přehlednosti a větší účinnosti pro ostatní uživatele. Leda bys měl nápad, jak zařídit stejnou funkčnost, ale bez "zběsilého klikání".
    28.6.2007 09:50 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Navržené řešení se mi líbí, jenom bych poprosil ještě o jednu fičůrku, když už se do toho rýpe a pokud by to šlo ;) Kdybych dělal něco blbě, tj. je to problém mezi hlavou a klávesnicí, tak mě prosím opravte.
    O co jde: Zadám nový dotaz do poradny. Může na něj být x odpovědí, ale dokud na něj neodpovím já, tak dotaz nevidím ve svém "personalizovaném" linku na Diskuse (historie komentářů), kde se zobrazuje název dotazu, stav, počet reakcí a datum/čas poslední reakce. Shrnuto, uvítal bych, kdyby tam bylo možné přidat i diskuse (dotazy), které jsem založil já, i když jsem ještě nepřidal žádný příspěvek do reakcí.
    Díky, snad je to srozumitelné.
    28.6.2007 10:00 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    O co jde: Zadám nový dotaz do poradny. Může na něj být x odpovědí, ale dokud na něj neodpovím já, tak dotaz nevidím ve svém "personalizovaném" linku na Diskuse (historie komentářů), kde se zobrazuje název dotazu, stav, počet reakcí a datum/čas poslední reakce. Shrnuto, uvítal bych, kdyby tam bylo možné přidat i diskuse (dotazy), které jsem založil já, i když jsem ještě nepřidal žádný příspěvek do reakcí.
    It's not a bug - it's a feature :-)

    Dotazy, které jsi položil, se zobrazují pod položkou dotazy v poradně. Pokud pouze položíš dotaz, ale diskuze se neúčastníš, tak je správně, že se to nezobrazuje v seznamu tvých komentářů.
    28.6.2007 10:05 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    OK, updatuju link, díky ;-)
    28.6.2007 20:11 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Dovedu si predstavit, ze napisu funkci, ktera bude listovat vsechny naposledy prohlednute diskuse (je tam tusim limit 50). Ani nevim, zda uz je to v bugzille ci ne. Nemelo by to byt moc slozite na implementaci. Jak ale potom pojmenujeme odkazy? Ted je tam Diskuse, coz je seznam diskusi, do kterych jsem prispel (nikoliv dotazy, jen komentare). Nejake navrhy?

    Zrejme touto funkci a bookmarky konecne presvedcim Roberta, aby se navigacni cesta presunula na zacatku okna s obsahem. Tech odkazu tam pak uz bude tolik, ze se tam navigacni cesta nevejde ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.6.2007 10:28 laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Jenom tiše doufám, že nebudete v rámci změn upravovat barvy ... V poradně na jednom serveru vyniká červená a bolí z toho oči, raději tam nechodit (červená - mám na mysli barvu písma, ne politicky, o politice se tam moc nepíše).

    Myslím, že asi tak každé třetí ze zamčených témat zde bylo zamčeno strašně brzy bez jakéhokoliv vážného důvodu, názory čtenářů na vznesené dotazy by mohly být leckdy zajímavé. Dík za přečtení těchto připomínek.
    28.6.2007 10:44 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Konkretni priklady?
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    jose17 avatar 28.6.2007 11:13 jose17 | skóre: 44 | blog: Joseho_blog | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    ked uz sme pri tom vylepsovani.. nedalo by sa najst riesenie nahradzujuce prispevky typu +1, +10 atd? mozno nejaky formularik a pocitadlo, do ktoreho by si kazdy mohol napisat cislo - pocet hlasov, ktore predchadzajucemu nazoru/postu dava.

    jose
    Ja vim, on vi, ty nano!
    28.6.2007 12:39 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ja nevim, hodnoceni komentaru jsme meli a brzy jej zrusili. Osobne se mi komentare +1 nelibi, takze zjednodusovani jejich zadavani mi nejde pod vousy. Kdyby se to resilo nejak jinak, napriklad tlacitkem Souhlasim s nazorem a nekde v hlavicce komentaru byl pocet souhlasu, pak by to IMHO stejne neplnilo svou funkci. Lide hlasem +1 chteji vyjadrit svuj nazor, a to verejne, anonymni cislo pro ne nebude stacit.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    masožravá palma avatar 28.6.2007 14:53 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Já bych si takovou funkci představovala jako tlačítko Podepsat v hlavičce. Pod komentářem by se pak objevilo něco jako:
    Podepsali:
        dnes 14:54 masožravápalma | skóre: 5
        někdo další
    
    Mohlo by to být i menším písmem.

    Občas uvažuji o tom, že si stáhnu zdrojáky, nainstaluji jetty, naučím se Javu a pokusím se tohle naprogramovat. Zatím, ale jen uvažuji :-).
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    Jendа avatar 28.6.2007 15:15 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Nebo by stačilo
    Hlasuj, toto je kvalitní názor (5 hlasů)
    Případně by se po kliknutí na "5 hlasů" mohlo ukázat, kdo to byl.
    masožravá palma avatar 28.6.2007 16:48 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    To skóre je to co mají někteří v hlavičce (já už mám 6 a nějak jsem si toho nevšimla).
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    28.6.2007 15:45 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    A to je fakt tak užitečná funkce, aby stálo za to se s tím programovat? Nemůžu si pomoct, ale v drtivé většině případů je ta informace "mám podobný názor" naprosto zbytečná. Možná by stačilo, kdyby se každý plusjednakomentující zamyslel nad tím, koho zajímá, že on má taky podobný názor. Zjistil by, že nikoho a tu plusjedničku by si mohl ušetřit. Nebo se tady v diskuzích snad o něčem hlasuje a čím víc lidí nějaký názor podpoří, tím je pravdivější? Jediné, kde bych dokázal +1 pochopit je případ, kdy jde o značně neobvyklý názor a je složitější jej pochopit – pak může +1 znamenat něco jako "nad tímto názorem ale opravdu stojí zato přemýšlet, není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá". Jenže pokud je to opravdu něco těžkého na pochopení, udělal by plusjedničkář lépe, pokud by to vysvětlil nějak jinak a ze svého úhlu pohledu. Osobně bych tedy plusjedničkové komentáře řešil tak, že každý, kdo má potřebu napsat "+1" se nad sebou zamyslí, dá si facku a komentář vynechá :-)
    28.6.2007 15:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Možná by stačilo, kdyby se každý plusjednakomentující zamyslel nad tím, koho zajímá, že on má taky podobný názor. Zjistil by, že nikoho a tu plusjedničku by si mohl ušetřit.
    To je hodně odvážné tvrzení, že nikoho. Minimálně by to mohlo třeba zajímat pisatele toho původního komentáře, který pozná, že se svým názorem není sám.

    Proč asi politické strany v kampaních vytvářejí billboardy XY volí FGH, proč tvůrci reklam nahlas tvrdí, že AB kupuje a používá výrobek FŇ. Protože lidi mají dojem, že čím víc lidí za nějakým názorem/výrobkem stojí, tím lepší ten názor/výrobek je.

    Proto se přidávají +1 k názorům, protože čím víc lidí se k tvrzení přidá, tím víc lidí se k němu může přidat v budoucnu.
    Quando omni flunkus moritati
    28.6.2007 16:18 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Proč asi politické strany v kampaních vytvářejí billboardy XY volí FGH, proč tvůrci reklam nahlas tvrdí, že AB kupuje a používá výrobek FŇ. Protože lidi mají dojem, že čím víc lidí za nějakým názorem/výrobkem stojí, tím lepší ten názor/výrobek je.

    Proto se přidávají +1 k názorům, protože čím víc lidí se k tvrzení přidá, tím víc lidí se k němu může přidat v budoucnu.
    Takže není potřeba o komentáři přemýšlet, stačí, když pod ním bude dost plusjedniček? A když se pod komentář, že 2+2=5 připojí dost plusjedniček, změní to něco na tom, že to není pravda? A opravdu se zde objevují tak často takové komentáře, u kterých by mohl být důležitý počet lidí, kteří si myslí to samé, a zároveň ke komentáři není co dodat? Bude třeba rozdíl v tom, zda počet příznivců KDE a Gnome bude v diskuzi 40:60, 50:50 nebo 60:40?

    Když budete na předvolebním mítinku nějakého politika, a on řekne něco, s čím souhlasíte, vylezete za ním na pódium a řeknete do mikrofonu celému shromáždění "s tím souhlasím"? Nebo dokonce jenom "plus jedna"? Nebo když uvidíte ten plakát, kde bude napsáno, že jeho stranu volí XY lidí, přeškrtnete XY a napíšete XY+1? V mezilidské komunikaci je běžné projevit s někým souhlas např. pokýváním hlavy – to je ale věc, které je mnohem subtilnější, než samotný "projev", se kterým souhlasíte. Zde v diskuzi se ale každým "+1" zařadíte po bok toho řečníka, vaše "+1" se stává stejně důležité, jako původní komentář. Opravdu si nemyslím, že se zde vyskytuje tolik případů, kdy si plusjednička takové vynucování pozornosti zaslouží.
    masožravá palma avatar 28.6.2007 17:08 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    V mezilidské komunikaci je běžné projevit s někým souhlas např. pokýváním hlavy – to je ale věc, které je mnohem subtilnější, než samotný "projev", se kterým souhlasíte.
    Právě proto si myslím, že by funkce podepsat byla alespoň trochu užitečná. Nebyl by to komentář, ale nebylo by to zas tolik anonymní, jako nějaké hodnocení komentářů. Myslela jsem to jako nějaké decentní pokývnutí hlavou, lehké přitakání ,,Sám bych to lépe neřekl´´.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    28.6.2007 20:13 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Tak nakresli, jak by to melo vypadat. Komentar s ovladacimi prvky i seznamem pritakavacu.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    masožravá palma avatar 28.6.2007 22:50 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Tak mělo by to být tady. Jsou tam dvě verse. Ta druhá mi připadá sice hezčí, ale hůře realizovatelná.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    28.6.2007 23:02 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Mohlo by to být součástí hlavičky nějak takto:

    podepsaných: 5

    kde podepsaných by byl JS odkaz rozbalující/sbalující vlastní seznam "upsaných".
    29.6.2007 08:13 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Čím méně JS, tím lépe... Kromě toho myslím, že by nebylo na škodu, kdyby se při "podepsání" příspěvek i opticky trochu nafoukl, aby bylo na první pohled patrné, že nastala nějaká změna - kdyby to byl jen číselný údaj v hlavičce, všiml by si ho jen ten, kdo by ho přímo hledal. První varianta od masožravé palmy (připadám si jako trotl, když něco takového píši) vypadá dobře.
    29.6.2007 07:31 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Tak to dejte do bugzilly, treba se to nekdy napise (schvalim-li to, zatim jsem proti).
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Josef Kufner avatar 30.6.2007 14:36 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Jojo, ta první je hezčí -- zachovává proud komentářů a nebude to rozházené. Jsem pro. Sice to není nijak důležité, ale myslím, že by to mohlo být zajímavé.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.6.2007 20:24 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Takže není potřeba o komentáři přemýšlet, stačí, když pod ním bude dost plusjedniček?
    Na první pohled hezký příklad, tohleto 2+2=5. Kolik lidí si myslíš, že se pod něj podepíše? Já bych řekl, že pravděpodobně nikdo, takže to zase tak dobrý příklad není.

    Proč jsi jako příklad nepoužil třeba "Na Gnome mi vadí, že tiskový dialog skrývá některá nastavení tiskárny"? Protože tady už komentáře +1 smysl mají, udávají počet lidí, kterým to vadí také. Proto má souhlas s tvrzením smysl - když nějaký vývojář programu (teď už nemluvím o Gnome) tady najde jednoho člověka, kterému něco vadí, tak se na to pravděpodobně vybodne. Když pod tím bude podepsáno dalších dvacet, kterým to vadí také, možná už se zamyslí, jestli náhodou nemají pravdu.

    Jo a malá poznámečka na konec: v žádném případě jsem neřekl to, co mi předkládáš v ocitovaném textu, takže mi to nervi do úst, ano?
    Quando omni flunkus moritati
    28.6.2007 20:51 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Proč jsi jako příklad nepoužil třeba "Na Gnome mi vadí, že tiskový dialog skrývá některá nastavení tiskárny"? Protože tady už komentáře +1 smysl mají, udávají počet lidí, kterým to vadí také. Proto má souhlas s tvrzením smysl - když nějaký vývojář programu (teď už nemluvím o Gnome) tady najde jednoho člověka, kterému něco vadí, tak se na to pravděpodobně vybodne. Když pod tím bude podepsáno dalších dvacet, kterým to vadí také, možná už se zamyslí, jestli náhodou nemají pravdu.
    A to má do té diskuze přispět svou plusjedničkou několik desítek tisíc lidí, kterým to vadí? Nejsou k ohlašování chyb a požadavků určené systémy, které vývojáři sledují – např. bugzilla, kde je navíc možnost hlasování pro konkrétní požadavek často implementována? A stejně se ani z těch plusjedniček vývojář nic nedozví. Dozví se možná, že dalších dvacet plusjedničkařů s tím souhlasí, ale už se nedozví, že dalších x s tím také souhlasí, ale nemají tenhle zvyk zviditelňovat se plusjedničkami, a dalších y s tím nesouhlasí, ale -1 není v módě, tak to do diskuze nikdo nenapsal.
    Jo a malá poznámečka na konec: v žádném případě jsem neřekl to, co mi předkládáš v ocitovaném textu, takže mi to nervi do úst, ano?
    Že by už nefungovalo ani copy-and-paste? Tedy pokud se bavíme o tom, co je v <blockquote>, mně to připadá stejné…
    29.6.2007 01:36 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    A to má do té diskuze přispět svou plusjedničkou několik desítek tisíc lidí, kterým to vadí?
    Ne stačí jenom ti, kteří tu diskuzi čtou a chtějí vyjádřit svůj názor. Ostatní jsou z hlediska téhle diskuze nepodstatní.
    Že by už nefungovalo ani copy-and-paste?
    Ale ano, copy-and-paste ti funguje, jenom zjevně mění text.
    Quando omni flunkus moritati
    29.6.2007 08:22 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    A to má do té diskuze přispět svou plusjedničkou několik desítek tisíc lidí, kterým to vadí?
    Ne stačí jenom ti, kteří tu diskuzi čtou a chtějí vyjádřit svůj názor. Ostatní jsou z hlediska téhle diskuze nepodstatní.
    Tak ať svůj názor vyjádří. +1 není vyjádření názoru, je to hlasování o nějakém jiném názoru, bez argumentů… Ve všech případech, které mne napadají, je diskuze a hlasování oddělené – nejprve je předvolební kampaň, kde se vede diskuze (měla by), pak jsou volby, kde se hlasuje. V televizi běží debata, a vedle ní běží divácké telefonické hlasování. Nejprve se projednají nějaké návrhy a diskutuje se o nich, pak se z nich vyberou nějaké reprezentativní a o nich se hlasuje. Navíc se to všechno týká toho, jak něco nové udělat – a o takových věcech se v Poradně nemluví zase tak často, a pokud už ano, zpravidla to nepatří do Poradny, ale do bugzilly nějakého programu. Mimo diskuze, ve kterých se navrhují dotazy na rozhovor, si nepamatuji zde na Abíčku ani jeden příklad toho, kdy by komentář +1 nebyl naprosto zbytečný. Navíc když se podíváte tak rok a půl až dva zpátky a dál, zjistíte, že se tenkrát žádné komentáře +1 nevyskytovaly, nebo jich bylo minimum. Proč tenkrát nebyly potřeba, a teď jsou? Proč plusjedničkové komentáře nepíšou lidé s vysokým skóre a vysokým kreditem na tomhle serveru, ale jsou to dost často anonymní komentáře nebo komentáře čerstvých uživatelů? Není to třeba proto, že ti první nemají dětinskou radost z toho, že má někdo podobný názor jako oni, a nemusí se o tuto radost podělit s celým světem? Opravdu bych rád viděl alespoň jeden plusjedničkový komentář, který byl nějakým přínosem do diskuze a nebylo to pouze naředění informační hodnoty diskuze a manifestace "já jsem tady taky" od jeho autora.
    Že by už nefungovalo ani copy-and-paste?
    Ale ano, copy-and-paste ti funguje, jenom zjevně mění text.
    Bavíme se o tomto komentáři a o této citaci? Pak je ten nefunkční copy-and-paste tak dokonalý, že ani diff neukáže žádný rozdíl a md5 kontrolní součet obou textů je shodný. Alespoň na tomto konci internetu.
    29.6.2007 13:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Tak ať svůj názor vyjádří. +1 není vyjádření názoru, je to hlasování o nějakém jiném názoru
    +1 je vyjádření názoru a je to rychlejší než:

    Příspěvek 1: Chtěl bych, aby ábíčko zobrazovalo nové komentáře u diskuzí, kde žádné komentáře nebyly.

    Odpověď 1 na příspěvek 1: Také bych chtěl, aby ábíčko zobrazovalo nové komentáře u diskuzí, kde žádné komentáře nebyly.

    Odpověď 2 na příspěvek 2: Myslím si, že nezobrazování nových komentářů v diskuzi, kde žádné příspěvky nebyly, je docela nepříjemné, dalo by se to opravit?

    Ano, +1 je stejně tak forma hlasování v diskuzi. Protože se o komentářích nedá hlasovat přímo, je to druhý nejrychlejší možný a stále vcelku přehledný způsob.
    Bavíme se o tomto komentáři a o této citaci?
    Ne, nebavíme. Bavíme se o tom, co jsem z tvého příspěvku ocitoval já.
    Quando omni flunkus moritati
    29.6.2007 14:05 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ne, nebavíme. Bavíme se o tom, co jsem z tvého příspěvku ocitoval já.
    Aha. Ale celou dobu mne tady přesvědčuje, že jsem si to z vašeho komentáře odvodil správně. Protože buď je "+1" podstatná informace, zajímá mne tedy kolik je pod komentářem plusejedniček a nemusím už přemýšlet nad komentářem samotným. Nebo je plusjednička informace nepodstatná a zajímá mne stejně jen původní komentář, bez ohledu na to, kolik je pod ním plusjedniček. Nebo podle vás má původní komentář i každá plusjednička pod ním stejnou důležitost a je stejně přínosná?

    Mne by opravdu zajímal alespoň jeden případ, kdy plusjednička v diskuzi nějak zvýší celkovou hodnotu té diskuze. Já si takových případů dovedu představit jen velmi málo, a ve všech případech se ta hodnota ještě zvýší tím, že nenapíšu jenom "plusjedna", ale napíšu třeba proč se k tomu názoru přidávám.
    +1 je vyjádření názoru
    Je to vyjádření názoru, který už vyjádřil někdo předemnou. Tedy to podstatné není názor, ale jeho vyjádření a hlavně to, že ten názor vyjadřuju já já já. Ten váš příklad je toho dokladem. Z příspěvku 1 se dozvídáme, že někdo něco chce. Z odpovědí se dozvídáme to samé, někdo něco chce. Ale nestojí mu to ani za to, aby založil příslušnou chybu v bugzille a zahájil diskuzi tam. Nestojí mu to ani za to, aby napsal jak by si takovou funkci představoval, proč by jí chtěl atd. Jinými slovy, ty odpovědi jsou naprosto zbytečné. Já v nich žádný přínos k diskuzi nevidím, protože jako potenciální opravce té chyby jsem se o ní dozvěděl hned na první pokus v prvním komentáři a nepotřebuju žádné +1, abych si toho všiml. Váhu té chybě nepřidají plusjedničky žádnou, protože ta chyba je tak málo závažná, že ani nikomu nestojí za to reportovat jí na správné místo – do bugzilly, takže si ji mohu jen tak uložit do svého soukromého TODO, pokud bych se někdy náhodou hrabal v kódu, který s tímhle souvisí. A to ještě jen v případě, že si u toho požadavku řeknu "a jo, to bych taky chtěl". Protože opravdu nemíním shánět v diskuzích, jestli tam náhodou někdo nenapsal nějaký požadavek.

    Nějaké hlasování by snad mohlo mít význam, pokud by se diskutovalo více protichůdných variant, pak by ale stejně bylo lepší udělat o tom anketu, protože z diskuze ty hlasy nikdo sčítat nebude.
    29.6.2007 14:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Protože buď je "+1" podstatná informace, zajímá mne tedy kolik je pod komentářem plusejedniček a nemusím už přemýšlet nad komentářem samotným. Nebo je plusjednička informace nepodstatná a zajímá mne stejně jen původní komentář, bez ohledu na to, kolik je pod ním plusjedniček.
    Nebo jsou obě tyto informace podstatné a záleží na okolnostech, jak moc je která významná.
    Je to vyjádření názoru, který už vyjádřil někdo předemnou. Tedy to podstatné není názor, ale jeho vyjádření a hlavně to, že ten názor vyjadřuju já já já.
    Jo, ten konec docela jasně ukazuje tvůj pohled na věc - +1 je pouze snaha zviditelnit se a nic jiného. Fajn. Když to bereš takhle, tak nemá cenu se o tom dál bavit. S tímhle flamem končím, nemám náladu číst zbytek toho vícnežstránkového textu.
    Quando omni flunkus moritati
    29.6.2007 14:44 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    +1 mě dokáže spolehlivě vytočit :-) Když si otevřu si diskuzi s nepřečtenými komentáři a najdu tam jen několik +1 pahýlů, tak opravdu plusjedničkáře proklínám. Pokud by se funkce pro "podepisování" komentářů implementovala, byl bych pro to, aby se "podpisy" nepočítaly jako nové komentáře.

    Plusjedničkáři jsou podle mě paka :-)
    29.6.2007 14:44 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    +1
    29.6.2007 14:54 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Jo, ten konec docela jasně ukazuje tvůj pohled na věc - +1 je pouze snaha zviditelnit se a nic jiného.
    Ano, to je můj pohled na věc. Pokud mi někdo sdělí nějaký rozumný důvod, k čemu je +1 dobré, svůj názor změním. Stačí mi jeden jediný smysluplný účel těch plusejedniček. Pozornost tomu budu věnovat podle chytrosti komentáře, nikoli podle počtu přikyvujících, takže žádné plusjedničky pod tím nepotřebuji :-)
    29.6.2007 10:20 neaktivni | skóre: 24 | blog: neaktivni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    a zrovna u takovych flamewars by "kvalitni nazor (50)" usetril hodne psani a mista. jestlize mam stejny nazor jako pisatel, proc ho duplikovat, kdyz lze zobrazit u jeho nazoru, ze ho podporuje x lidi? nejak nechapu, co tu kdo proti teto funkcnosti ma. jednoznacne muze byt prinosna. proste souhlasim s komentarem (50) a basta.
    29.6.2007 12:57 happy barney | skóre: 34 | blog: dont_worry_be_happy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    komentáre "+1" ma dosť štvali pri otázkach MS (a pri sledovaní mailom by ma štvali ešte viac). :-)

    Ideálne riešenie by mohlo byť (len predstava, nezamýšľal som sa nad realizáciou): užívateľ má nejaké hodnotenie v rámci komunity (častokrát nazývane "karma"). Označením komentára, ktorý sa mu pozdáva, by tomuto komentáru "prepožičal" svoju karmu. Každý užívateľ by mal k dispozícii (oproti všeobecnej "karme") aj svoje vlastné modifikátory (niečo v zmysle "tohoto usera ignorujem", "tohoto usera chcem zvýrazňovať").

    Ad diskusie (komentáre): osobne by som privítal funkcionalitu "tento príspevok som vlastne nečítal".

    Ad samotná poradňa:
    - možno by nenudilo vytvoriť reláciu "zhrnutie", kde by bolo možné spísať sumár riešenia problému.
    - privítal by som označovanie príspevkov tagmi (napr. "[Perl]", "[KDE]"), 0..n
    - dobrá by bola možnosť rozdelenia otázky (pri riešení jednoho problému vyskočí iný), popr vytvorenia otázky z komentára (hmm, tu by asi byť diskusia duálna, ak je podotázka dôležitá pre vyriešenie hlavného problému)

    28.6.2007 11:15 Dejv | skóre: 37 | blog: Jak ten blog nazvat ... ? | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ahoj. Navrh vypada solidne, jen bych pridal jednu pripomnku, mozna ale na uz planovanou vlastnost.
    Pokud například napíšete řešení, budete moci zároveň změnit stav na Navrženo řešení.
    Myslim si, ze by nebylo od veci, aby v pripade, ze vkladany komentar neni od tazatele, tato zmena (na stav "Navrženo řešení") byla jako implicitni (a komentator mel moznost ji zmenit).

    Jinak preju do dalsi prace mnoho zdaru.

    Dejf

    A preju vsem hezke prazdniny :-)
    Pevně věřím, že zkušenější uživatelé mě s mými nápady usměrní a pošlou tam, kam tyto nápady patří...
    28.6.2007 12:01 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Myslím, že ani polovina komentářů od ne-tazatele není typu "Navrženo řešení". A pokud by byl někdo líný to překliknout jinam, zbytečně by se měnil stav. Navržené řešení (změna stavu bude dobrovolná) sice uživatele k ničemu nenutí, na druhou stranu se tak zamezí nechtěným změnám stavů. Stav u dotazu tak sice bude třeba měněn méně často, ale alespoň to budou pouze vědomé změny, tudíž snad pravdivé.
    28.6.2007 12:40 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Co jsou to prazdniny? :-( Jinak jak psal Filip, tato funkcnost by nebyla dobra.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.6.2007 13:35 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Co jsou to prazdniny?
    Když si vzpomeneš na svá studentská léta tak zjistíš, že se jedná v podstatě o takový natažený hackweek. :)
    28.6.2007 11:29 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Opět jsem šokován tím, že jsou tu skoro jen samé kladné ohlasy :-) Jak jsem to tak četl, tak nevím, jestli to mně nějak prospěje.

    Největší problém současného systému je podle mě v tom, že se v něm ztrácejí dotazy, které jsou dobře položené, ale odpověď na ně zná jen málo lidí. Tím, že jsou dobře položené, tak nikdo nepokládá doplňující dotazy a neoživuje je - neposouvají se nahoru, ale naopak dále zapadají. Tím se snižuje i šance, že budou vůbec kdy zodpovězeny. Na druhou stranu lajdácky položené dotazy tenhle systém preferuje, protože se vždy najde dost lidí, kteří dokážou napsat naprosto nesmyslnou odpověď, ale díky nim to vypadá, že dotaz žije, přečte si ho víc lidí a přes hromadu příspěvků se nakonec dospěje k odpovědi.
    28.6.2007 11:49 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    A navrhované řešení?
    28.6.2007 12:20 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Třeba přidat možnost hlasovat pro to, že si dotaz zaslouží vyřešit. Nevyřešené dotazy by se pak podle tohohle kritéria daly seřadit v samostatné sekci nebo by to byl třeba další parametr při globálním řazením dotazů.
    28.6.2007 14:54 thingie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Co treba nejake chytrejsi pocitani poradi, kde by otevrene prispevky s malym poctem odpovedi sly vice nahoru? Nebo semtam orotovat nezodpovezene smeti na vrchu vypisu?
    Josef Kufner avatar 28.6.2007 12:04 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Jojo, to by pak chtělo, aby ty "nové" byly pořád na vrchu. Případně bych přidal ještě flag "zajímavý", který by pomohl udržet takový dotaz na titulní stránce třeba dvakrát déle (byť by byl na konci seznamu).
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.6.2007 13:37 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Flag zajímavý by mohl být opravdu zajímavým rozšířením funkčnosti fóra. :)
    28.6.2007 12:07 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Rozšíření možných stavů pro dotaz je první krok. V druhém kroku se mohou stavy použít jako kritérium filtru nebo řazení dotazů třeba na HP nebo na speciálních stránkách s dotazy. Tj. např. dotazy OT a flamewar se nebudou zobrazovat v základním přehledu, dotazy ve stavu "Vyřešeno" nebo "Nemá řešení" budou mít nižší prioritu, dotazy "Navrženo" vyšší, "Otevřeno" ještě vyšší a "Nový" nejvyšší, a dotazy na HP se budou řadit dle data posledního komentáře váženého prioritou – například. Nebo se může řadit úplně s preferencí priority – tj. nejprve roztřídit dle priorit a teprve u dotazů se stejnou prioritou řadit dle data posledního komentáře (a není problém udělat oba tyto způsoby řazení, jeden na HP, druhý na nějakou personalizovanou stránku).

    Nedovedu si představit jiný rozumný způsob, jak docílit právě toho, aby se dotazy neztrácely. Tedy pokud vynechám umělou inteligenci, která dotaz posoudí a prioritu mu přiřadí sama ;-)
    28.6.2007 20:26 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Tady mas pravdu. Dotaz, na ktery nikdo nezna odpoved, relativne rychle zapadne. Jenze neni tak snadne vymyslet reseni, ktere by nebylo umele a fungovalo i pri desitkach dotazu denne. Mozna udelat nejake bodovani dotazu na zaklade stavu, poctu komentaru a stari. Tohle by asi mohlo fungovat, ale je tu jedno ale. Tato bodovaci funkce musi byt naimplementovana na strane databaze.

    Predstavme si, ze se to povede. Jak by to mohlo fungovat? Stav novy by dostal koeficient 3, otevreny, doplnit zadani a navrzeno reseni 2, vyreseno a nema reseni 1, flamewar a offtopic 0,5. Jeden komentar - 3, do peti 2, vice 1. Stari do dvou hodin 3, jednoho dne 2, tydne 1, starsi 0,5. Tyto tri cisla by se vynasobila a podle nich se diskuse setridily.

    Tenhle algoritmus by dokazal solidne preferovat nove nevyresene a malo komentovane dotazy. Coz je to, co bys rad videl. Jako nevyhodu bych videl, ze se nebude chovat uplne rovnomerne. Bude stacit zmena stavu a propadne se o desitky mist dozadu. Nicmene v pripade doimplementovani bookmarku a seznamu navstivenych dotazu to snad nebude tak na skodu. Jak ale rikam, hlavni problem bude v napsani takoveto hodnotici funkce v SQL.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.6.2007 23:16 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Dotaz, na ktery nikdo nezna odpoved, relativne rychle zapadne.
    Především to je znamení, že se tazatel má obrátit na specializovanou poradnu a nečekat, že zrovna tento program v takovéto konfiguraci na takovém stroji používá náhodný kolemjdoucí.

    Uznávám, že jsou jisté oblasti, kde jsou jen lvi (např. směrování multicastu), ale takový dotaz jsem tu už hodně dlouho neviděl.
    28.6.2007 23:27 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Především to je znamení, že se tazatel má obrátit na specializovanou poradnu
    A pokud to neudělal, tak je to zase znamení, že asi o té specializované poradně neví a je vhodné ho tam nasměrovat...
    29.6.2007 11:45 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Takže náhodný kolemjdoucí bude hledat, z kterého balíku program pochází, bude hledat jeho domovskou stránku a tam kontakt na konferenci, pak bude prověřovat, zda odkazovaná konference žije a úplně nejlépe je, když tam položí dotaz sám, protože tazetel neumí anglicky / nehodlá se přihlašovat do mailing listu.

    Toto je práce pro tazatele. Často mám totiž pocit, že tazatel je pouze líný a tak svůj dotaz hodí do nejbližší poradny, kterou zná, a čeká, že se ostatní budou starat.
    28.6.2007 13:14 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ikonka starého dotazu by mohl být ciferník. Skvěle by se doplňoval se zámkem a očičkem. ;-)

    Výpis stavů bych dal do pravého sloupce, ve kterém bývaly nástroje k diskusi. Nejsem si ale jistý, jestli to bude na 1024 x 768 použitelné, to musí říct jiní.

    Uvítal bych možnost sledovat diskusi čistě přes web (případně RSS). Sledování mailem nějak nemusím a aby se diskuse přidala do mého seznamu, musím tam něco napsat.

    Dotazy na hardware mohou být legitimní, ale téměř vždy rychle ztrácejí na aktuálnosti. Možná by to řešil příznak "výběr hardware", na jehož základě by se přesunul mezi "nedotazy", přiřadila se mu stylizovaná ikonka hw (to by mohl být nějaký šváb, ten se dá zobrazit na pár px), v nástrojích diskuse by se daly nalinkovat relevantí záznamy z db hw a dejme tomu po dvou měsících by se dotazu snížila relevance ve všeobecném vyhledávání.
    28.6.2007 14:46 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ikonka starého dotazu by mohl být ciferník.
    Nebo přesýpací hodiny, když starý dotaz, tak starý časoměr ;-)
    Quando omni flunkus moritati
    Dalibor Smolík avatar 28.6.2007 21:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    A ještě odkaz na komix Flintstones, pokud by dotaz byl až příliš starý :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.6.2007 01:37 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Máš nějaký?
    Quando omni flunkus moritati
    Dalibor Smolík avatar 29.6.2007 10:23 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Samozřejmě, něco by se našlo :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.6.2007 14:54 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Sledování
    Pokud chcete opt-out, je výborným prostředkem news mirror. Vláknům, která vás nezajímají, snížíte skóre a klient vás už s nima neotravuje. Něco podobného jsem navrhoval v bugzille pro webové rozhraní pro diskuze všech typů (ne jen v poradně).
    28.6.2007 14:08 ikarlos | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Ještě by někde u toho mohly být knoflíky "RTFM" a STFW", které by vygenerovaly odpovídající návrh řešení a nastavily zároveň flag "vyřešeno"...
    David Heidelberg avatar 28.6.2007 17:45 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    -1, pěkné, ale obávám se, že by potom celá dikuze byla plná RTFM a STFW... :-D v podstatě "skoro" všechny problémy se dají vyřešit přečtením manuálu...
    28.6.2007 21:41 Ses | skóre: 16 | blog: Nevím nic, ale zato to vím správně | Ivančice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Podle všech zde napsaných návrhů by to vypadalo tak, že se někdo zeptá, někdo klikne na tlačítko RTFM a další čtyři lidi k tomu vyjádří svůj stejný postoj kliknutím na "Ztotožňuji se s názorem"...
    Nikdo mi nerozumí. Jsem záhadný.
    28.6.2007 21:47 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    :-D
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.6.2007 23:01 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Povinnou součástí stavu RTFM by měl být seznam manuálových stránek a stavu STFW seznam klíčových slov. ;-)
    29.6.2007 13:00 happy barney | skóre: 34 | blog: dont_worry_be_happy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    stav RTFM môže nastať súčastne so stavom STFW.
    29.6.2007 14:32 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    V tom případě by měl být vyžadován seznam manuálových stránek a súčastne klíčových slov. ;-)
    29.6.2007 15:02 happy barney | skóre: 34 | blog: dont_worry_be_happy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    oops :-)

    k obsahu príspevku, tak nejak. Zoznam, kto odporúčal ktorý manuál, a kto akú kombináciu kľúčových slov. (plus hodnotenie spoľahlivosti toho ktorého človeka, aby tu nepribudli boti, vkladajúci rôzne neslušné slová, ako microsoft, napríklad) :-)

    Josef Kufner avatar 30.6.2007 14:46 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    A nebo nějakou hezkou šablonku na odpovědi, která by z názvů manuálových vytvořila odkazy, priplácla obrázek, z klíčových slov sestavila odkazy do google a zdejšího vyhledávání... :-D
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Xeelee avatar 11.1.2008 21:23 Xeelee | skóre: 9 | blog: Xeeleeho diagnóza | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návrh procesu pro dotazy v poradně
    Myslím, že by se v některých případech hodil stav Částečně vyřešeno.

    Autor dotazu by měl mít možnost upřesnit dotaz. Nemyslím tím přepsání, ale doplnění třeba formou příspěvku hned pod otázkou (Otázka, Poznámky, Odpovědi).
    Jak by řekl esperantista: „Bonvolu alsendi la pordiston. Laŭŝajne estas rano en mia bideo!“

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.