abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:22 | Nová verze

    Qtractor (Wikipedie) dospěl do verze 1.0.0. Jedná se o Audio/MIDI vícestopý sekvencer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:33 | Nová verze

    Byl vydán svobodný kancelářský balík OnlyOffice Docs 8.1. Vedle četných oprav přináší několik funkcí včetně podpory editace textu v PDF a vytváření formulářů v PDF.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 10
    dnes 12:33 | Zajímavý článek

    Daniel Stenberg, autor nástroje curl, z databáze SteamDB zjistil, že aktuálně 22 734 her na Steamu používá curl.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 19:55 | IT novinky

    Společnost Anthropic vydala Claude 3.5 Sonnet, tj. novou verzi své umělé inteligence Claude (Wikipedie). Videoukázky na YouTube. S Claude 3, stejně jak s GPT-3.5, Llama 3 a Mixtral, si lze pokecat bez přihlašování na DuckDuckGo AI Chat.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.8 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 126. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu a na YouTube. Vypíchnuta jsou vylepšení v integrovaném poštovním klientu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:11 | Zajímavý článek

    Příspěvek Aukce domén – měsíc po spuštění na blogu CZ.NIC shrnuje první měsíc provozu Aukce domén .CZ. Aukcemi prošlo celkem 18 174 domén, z toho na 742 z nich byl učiněn alespoň 1 příhoz. Nejdražší aukcí byla na doménu virtualnisidlo.cz s cenou 95 001 Kč, která však nebyla včas uhrazena. Nejdražší aukcí, která byla vydražena i zaplacena je praguecityline.cz s cenovkou 55 600 Kč.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    včera 11:11 | IT novinky

    Před 40 lety, 19. června 1984, Bob Scheifler představil první verzi okenního systému X (X Window System). Vycházela z okenního systému W (W Window System).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 37
    včera 11:00 | Nová verze

    Desktopové prostředí MATE bylo vydáno ve verzi 1.28. V gitových repozitářích je sice už od února, ale oznámení vydání se na webu objevilo s několikaměsíčním zpožděním (únorové datum zveřejnění je nepravdivé). Jde o první velké vydání od roku 2021. Uživatelsky nejvýznamnější pokrok je v podpoře Waylandu.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    19.6. 21:44 | Nová verze

    Laboratoře CZ.NIC vydaly novou verzi 4.24.0 aplikace Datovka, tj. svobodné multiplatformní desktopové aplikace pro přístup k datovým schránkám a k trvalému uchovávání datových zpráv v lokální databázi. Přidány byly nové parametry do rozhraní příkazové řádky „export-msg“, „export-msgs“, „import-msg“ a „import-msgs“, které dovolují číst/zapisovat zprávy z/do databází. Veliký panel nástrojů byl nahrazen více nastavitelnými

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    19.6. 12:11 | Nová verze

    Mapnik (Wikipedie), tj. open source toolkit pro vykreslování map a vývoj mapových aplikací, byl vydán ve verzi 4.0.0. Přehled změn na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Rozcestník

    HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků

    15. 3. 2013 | David Ježek | Hardware | 2813×

    Vedle dvou zpráv týkajících se pevných disků a Seagate se dnes podíváme na pokračování problému Intelu s řadičem USB 3.0 v čipsetech pro „Haswell“ a také jeden moc pěkný foťák, tedy vlastně foťáček…

    Obsah

    „Problémeček“ v „Haswellově“ čipsetu nepůjde softwarové obejít

    link

    Minule jsme si krátce povídali o tom, že v čipsetech doprovázejících uvedení „Haswellu“ na trh, bude v první revizi chyba týkající se USB 3.0. Dnes tu máme dodatek.

    Chyba je takové povahy, že nebude možné ji ošetřit úpravou firmwaru či ovladačů a tudíž jí budou potenciálně postižena všechna zařízení s inkriminovanými čipsety. Tedy alespoň co se týče notebooků, v nichž bude „Haswell“ obsažen v klasickém dvoučipovém duu CPU + čipset. Pro Ultrabooky, kde bude na této generaci již obojí v jednom čipu, Intel stihne provést nahrazení celé dosavadní produkce novou revizí, jediný zádrhel čeká výrobce, kteří až do uvedení na trh budou vše testovat na této vadné revizi a onu opravenou dostanou od Intelu až „za 5 minut 12“.

    Problém se tedy bude týkat jen omezeného množství produktů, navíc se nemusí projevit na každé kombinaci stroje „Haswell“ / periferie USB 3.0. Věc se má tak, že při probuzení z S3 spánku si čipset a připojené zařízení vyměňují nějaké ty informace zajišťující, že zařízení je též probuzeno a uvedeno do stavu před uspáním. A zádrhel je v tom, že nový čipset chybně vyhodnocuje signál(y) do určité úrovně a nad ní již provede – nesprávně – odpojení tohoto zařízení, místo jeho znovupřipojení. Záleží na tom, jakou přesnou hodnotu napětí v rozmezí daném specifikací USB 3.0 zařízení skutečně používá. Nic z tohoto se samozřejmě netýká případných přídavných USB 3.0 řadičů, ale právě těch bych v notebooku s „Haswellem“ moc neočekával.

    Samozřejmě jen málokdo nechává rozdělanou práci na USB 3.0 zařízeních, když jde svůj stroj uspat, o to menší dopad chyby též bude. Ale nedá mi to nepoložit si otázku, jestli opravdu nejde napsat jednoduchý rezidentní prográmek, který při přechodu do S3 „slízne“ stav všech USB zařízení, někam si jej uloží a po opětovném probuzení operační systém bude čekat na dokončení práce tohoto rezidentíku, který jako první věc udělá, že korektně obnoví činnost těchto zařízení. Netvrdím, že to bude fungovat vždy a všude, ale zase že by ten problém byl v principu kompletně SW-neřešitelný, to se mi jednoduše nepozdává.

    Seagate oslavil 2 miliardy vyrobených HDD, uvedl hybridní disky pro desktop

    link

    Zatímco 7200otáčkové disky pro notebooky nám Seagate minule ukončil, v tichosti připravil nové zajímavé produkty. Mezi nimi vedle očekávaných mobilních hybridních disků nechybí právě hybridy v 3,5palcové velikosti. Můžeme tak přivítat řadu Seagate Desktop SSHD, s kapacitou HDD části – bavme se o konkrétním modelu – dosahující 2 TB a flashové části o velikosti nuzných 8 GB. To vše za 149 dolarů. Na první pohled se to jeví málo. HDD kapacita je tvořena pouze dvěma 2TB plotnami (ale otáčejícími se 7200× za minutu), flashová dokonce jen 8GB velikostí. Je tedy jasné, že v první vlně zamíří na trh kompromisní řešení.

    Na druhou stranu, cokoli nad touto úrovní lze vnímat jako nejčastěji pouhé úložiště pro filmy, a tak se rychlost 5900 ot/min jeví jako zcela vyhovující. Jinou otázkou je velikost flashové části, kterou bude kompletně obsluhovat firmware disku a která bude sloužit jako velká R/W cache. Tady budeme muset prozatím věřit Seagatu, že bude její logika napsána dobře a na reálném provozu nového Desktop SSHD se viditelně projeví. Osobně si totiž myslím, že její přínos se bude benchmarkovat blbě, resp. realita nebude odpovídat obvyklým HDD testům. Obecně se ale domnívám, že 8GB kapacita je málo, což v podstatě potvrzuje i sama společnost Seagate, která již nyní hovoří o tom, že připravuje i výkonnější modely s 32GB SSD částí.

    Jinak u laptopů se do 2,5palcového disku s výškou standardních 9,5 mm vejde 1TB kapacita tvořená dvěma plotnami, plus 8GB SSD část, což je zcela v pořádku. Pro Ultrabooky je zde 7mm výška s jednou plotnou a kapacitou HDD části 500 GB, což osobně považuji za asi nejzajímavější úložiště pro Ultrabooky, jelikož ceně 79 dolarů těžko bude cokoli konkurovat. Všechny tyto nové produkty Seagate se objeví na trhu ještě v tomto pololetí (realisticky bych je tedy čekal někdy kolem Computextu 2013, který se koná 4 až 8. června v Tchaj-peji).

    Hardwarové novinky

    Jinak Seagate též slaví významný milník, jako první výrobce HDD totiž dodal na trh již 2 miliardy pevných disků. Zatímco dostat na trh první miliardu mu trvalo 29 let, tu druhou stihl za 4 roky a podle předpokladu tu třetí dodá ještě o hodně rychleji. Poptávka – zejména díky cloudovým službám – výrazně roste a byznys pevných disků v žádném případě nemá šanci býti převálcován nastupujícími SSD. Jenom v příštích dvou letech má nastat čtyřnásobný růst uživateli generovaného obsahu a ten budou muset internetové služby jako YouTube někam ukládat.

    Sony NEX-3N – mrňavá, lehoučká, obrazově skvělá bezzrcadlovka

    link

    Obvykle na Sony nadávám, jak przní své stroje polopropustnými zrcátky či jak je v čele odporné megapixelové války, ale i Sony umí přístroje zajímavé, nezprzněné. Jedním takovým je (papírově) bezzrcadlovka NEX-3N. Drží se osvědčeného 16,1Mpix Exmor APS HD CMOS dávajícího fotografie o rozlišení 4912×3264, přičemž před ním není žádné zrcátko kradoucí 20 %+ světla pro autofokus.

    Rozsahem citlivostí ISO 200 až 16 000 neurazí, 1080p videem se stereo zvukem též ne, dále je tu třípalcový výklopný displej se 460k body (budiž, byť 921k bych viděl raději), podpora karet formátů SD/SDHC/SDXC a Memory Stick Pro Duo/Pro-HG Duo, USB 2.0 + HDMI a výdrž 480 snímků dle metodiky CIPA. To vše v tělíčku o rozměrech 110×62×35 mm a hmotnosti 269 g, případně ještě zvětšené o dalších 116 g se setovým objektivem Sony E 16-50mm F3.5-5.6 PZ OSS – ten začíná na příjemně širokém začátku v přepočtu 24 mm a disponuje elektronickým zoomováním. Kombo těchto dvou dílů tak tvoří sympaticky malý celek s cenovkou v součtu 12 990 Kč.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Celkově sympatický přístroj malých rozměrů, za přijatelnou cenu. Samozřejmě zde patrně budou určité kompromisy v rychlosti těla, případně optických kvalitách objektivu, ale ty nebude nijak (100× jak bývá zvykem u kompaktů :-)) zhoršovat snímač – ten je totiž výborný. Snad jen dodatek: na trh jde bílá a černá varianta. Růžovou s hvězdičkami ale u Sony nehledejte, Jean-Paule…

           

    Hodnocení: 71 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    15.3.2013 01:33 Vladimír Čunát | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Překlep: &nsbp;
    Prcek avatar 15.3.2013 12:28 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    dovučipovém
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    15.3.2013 08:58 Petr Ježek | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Jak velký je příplatek za chip tohoto bezzrcadla oproti třeba nikonským péčkovým kompaktům? Bavím se tu o využitelnosti paramatrů a nějak nemohu přijít na to, proč bych měl u kompaktního lehkého těla chtít něco jako tohle bezzrcadlo.
    Archlinux for your comps, faster running guaranted!
    David Ježek avatar 15.3.2013 09:25 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    no, shodou okolností jsem zrovna tohle teď řešil. a to ber tak, že tohle je srovnání profi kompaktu s 16M micro43 od panasonicu, což je ta horší varianta, navíc ještě menší snímač než sony aps-c: http://diit.cz/clanek/minitest-kvalita-16mpix-snimace-micro43-bezzrcadlovky-panasonic-gx1/porovnani-sumu-raw
    15.3.2013 12:34 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    To není otázka: "Jak je velký příplatek za chip?" Hlavní otázka je: "Jaká kvalita je pro mne podstatná?" Z hlediska zpracování obrazu jsou 3 procesy:
    1. Jak optická soustava kvalitně dostane obraz na chip?
    2. Jak kvalitně je chip schopen obraz sejmout?
    3. Jak výpočetně zflikuji/vylepším sejmutý obraz?
    Současné kompakty mají nevýhody v prvních dvou bodech. Optická soustava má problém jednak v tom, díky nevýměnnosti objektivů výrobci tlačí ven ultrazoomy. A v podstatě každý zoom přesahující rozsah 3x má optické problémy, hlavně chromatickou aberaci a zkreslení linií. Druhý problém je nižší optická ostrost a také ztráty kontrastu vytvořené tím, že díky malým chipům je velikost Airyho disku (rozptyl světla difrakcí v objektivu) srovnatelný i větší než vzdálenost pixelů

    V druhém bodu malá velikost pixelů způsobuje malý celkový počet zachycených fotonů v jednotlivých pixelech. Tím pádem je poměr signál/šum v jednom pixelu mnohem nepříznivější.

    Tohle se kompakty snaží dohnat agresivními výpočty v bodě 3. Tím něco odstraní a přinesou další artefakty.

    A pro ilustraci galerie fotek Sony NEX-3N, Nikon Coolpix P510 a nejvyšší model Nikon Coolpix P7700.

    A jen tedy pár konkrétních komentářů. P510 fotky wide a long: zřetelně je vidět obrovsky silné odšumování (bod 3), které způsobuje, že drobné struktury jako stromy, les, struktura vody a skal se slévají. Také opticky žádný objekt není distinktivně menší než 3x3 pixelů. Také na všech ostatních fotkách je vidět, že rozlišení nepřesahuje 2x2 pixely, a odšumování ničí drobné struktury. Podle mne na jakékoli fotce stejné nebo větší než 13x18 to bude vidět. A je to vidět i na 1920x1600 takže efektivně je to cca 3Mpix foták. P7700: Odšumování pořád brutální (pole na DSCN0967 se slévá) podobně lesy na většině fotek, šum znatelně nižší a i ostrost je vyšší. NEX-3N: Nižší, ale pořád viditelné artefakty z odšumění (tuje na zahradě v DSC04978 se slévají) Významně nižší šum (na DSC04978 bilé dveře v verandovém přítmí) stabilní barevné podání. Minimum chromatických artefaktů (věže na DSC04953 bez chromatických linek.)
    Louis de Bussy avatar 15.3.2013 09:42 Louis de Bussy | skóre: 28 | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Jen si pořádně kopnou do SLT. Nežinýrujou se a daj jim to řádsky sežrat.
    -- Help! I'm being held prisoner in chinese laundry!
    15.3.2013 11:50 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Ale nedá mi to nepoložit si otázku, jestli opravdu nejde napsat jednoduchý rezidentní prográmek, který při přechodu do S3 „slízne“ stav všech USB zařízení, někam si jej uloží a po opětovném probuzení operační systém bude čekat na dokončení práce tohoto rezidentíku, který jako první věc udělá, že korektně obnoví činnost těchto zařízení.
    Nejde, viz bug a jeho závěrečný komentář od zdejšího uživatele...
    pools avatar 15.3.2013 12:26 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Spíš bych čekal, že se u foťáků autor zmíní o novém Sony "fullframe kompaktu" DSC-RX1, který byl nedávno představený, ale ten je asi moc zprzněný...
    Vivre libre ou mourir!
    15.3.2013 12:52 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    To je ale velmi zvláštní produkt. Protože za cenu, která přesahuje třeba fulframe zrcadlovku Canon 6D i se zoom objektivem, dostaneme rozměrově i váhou malý foťák se špičkovou kvalitou obrazu, ale v podstatě nulovou flexibilitou. Pevný nevýměnný objektiv znamená obrovskou specializaci. Tedy skoro netuším, kdo by to koupil. Dokáži si zatím představit jediný použitelný subjekt focení (divadlo, koncerty, balet), kdy je schopen podat špičkový snímek bez jakéhokoliv zvuku, je pravda že sklopení zrcadla je prostě hlasitá rána, která v mnoha případech vadí. Podobná situace jako dříve byly dálkoměrné fotáky Leica.
    15.3.2013 14:06 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Kdybych neresil penize, tak bych si ho urcite koupil. Maly, nenapadny, s vybornou kvalitou fotek a vybornymi low-light moznostmi. Mam Fuji X100, ktery je tomuto RX1 v mnohem podobny a na 90% veci me jeho neflexibilita neomezuje.
    15.3.2013 15:04 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Kvalita obrazu je jistě vyšší než u APS formátu chipu. Ale přesto pokud bych volil malý foták tak bych si vybíral bezzrcadlovku s APS chipem. Ten rozdil kvality obrazu tam sice je, ale je mnohem menší než mezi APS a kompakty 1/1.7" nemluvě o 1/2.3" a ta flexibilita to vyrovná. třeba čistě proto, že když není žádný zoom tak buď zoomovat nohama (což se mnohdy nestíhá) nebo oříznout rukama. A ve výsledku je blízký faktický využitý rozměr chipu jako z APS
    15.3.2013 16:24 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Rozdil ve spatnych svetelnych podminkach az tak maly neni. Zalezi na tom, co clovek foti. Ja fotim prave vetsinou ve spatnych svetelnych podminkach a rozdil v pouzitelnem ISO by se mne hodil.

    Flexibilita je pekna vec, ale treba ten zoom na APS chipu bude dost velky a fotak uz urcite nebude "kompaktni". Dalsi vec je to, ze zoomy mivaji horsi svetelnost a celkovy vystup je horsi. Mival jsem micro 4/3 system, ale stejne jsem 90% casu pouzival jen jedno pevne sklo, z vyse uvedenych duvodu. U techto pevnych fotaku je velka vyhoda v tom, ze optika je z velke casti zapustena do tela, obdobny fotak s vymennymi objektivy by opet asi uz nebyl "kompaktni". Samozrejme vsechno je to otazka priorit a kompromisu. Chtel jsem jen rict, ze existuji lide ochotni obetovat flexibilitu za skvely vykon a male rozmery.
    15.3.2013 23:41 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Argumentaci chapu a rozdil v kvalite snimku za spatneho svetla bude znat. Jen jeste poznamku, ze bezzrcadlovka nemusi byt mene kompaktni nez nevymenne objektivy, protoze, kdyz objektivu nezavazi zrcadlo tak muze byt zapusten az po zaverku. Jediny dalsi zisk prostoru muze byt v tom, ze zaverku bude mit kompakt uvnitr objektivu. A ta bezzrcadlovka ma pevne objektivy o 24, 35, 50 vse svetelnost 1,8 kompakt fullframe 2.0, vaha objektivu je od 155 do 225 gramu, coz spolu s telem je stejne nebo mene, nez ten kompakt ktery je 485g.
    David Ježek avatar 15.3.2013 14:30 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    já bych zase čekal, že čtenář HWnovinek, který mi chce něco vytknout v diskusi, si alespoň předem ověří, že není chyba na jeho straně :-):

    http://www.abclinuxu.cz/clanky/hw-novinky-photokina-2012-special-c.-2#full-frame-kompakt-sony-cyber-shot-dsc-rx1-vlastne-take-prolamuje-tabu
    pools avatar 15.3.2013 17:36 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    aj, tak to sorry, nečtu všechny, spíš sem myslel, že ho do prodeje dávali teď někdy...
    Vivre libre ou mourir!
    15.3.2013 14:37 nyan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Pro Ultrabooky, kde bude na této generaci již obojí v jednom čipu, Intel stihne provést nahrazení celé dosavadní produkce
    Zajimave, ze pro ultrabooky to jde, ale pro zbytek ne...
    15.3.2013 15:09 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Ultrabooky - čipy v BGA provedení, které se pájí na desku. Je to jiný čip než to ostatní, s integrovaným jižním můstkem. A pozor, podle jistých zpráv mají být uvedeny o měsíc, dva později, čímž se to asi vysvětluje, proč to "jde" :)

    Taky asi cyklus vzorek-zkoušení mohl být proti normálním čipovým sadám posunutý.
    15.3.2013 20:10 JanM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    Můžeme tak přivítat řadu Seagate Desktop SSHD, s kapacitou HDD části – bavme se o konkrétním modelu – dosahující 2 TB a flashové části o velikosti nuzných 8 GB. To vše za 149 dolarů. Na první pohled se to jeví málo. HDD kapacita je tvořena pouze dvěma 2TB plotnami...

    Tak jak je to, má ten disk 2 x 2 TB = 4 TB nebo jen 2 TB?

    .. (ale otáčejícími se 7200× za minutu), flashová dokonce jen 8GB velikostí. Je tedy jasné, že v první vlně zamíří na trh kompromisní řešení. Na druhou stranu, cokoli nad touto úrovní lze vnímat jako nejčastěji pouhé úložiště pro filmy, a tak se rychlost 5900 ot/min jeví jako zcela vyhovující.

    Točí se tedy jeho plotny 7200x za minutku nebo 5900x?
    16.3.2013 02:26 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    4TB Desktop HDD má 4 1TB plotny. Seagate u něj neuvádí rychlost rotace, a zdá se, že by mohl mít rachlost jen 5900 ot./min.

    Tady byla asi řeč o tom 2TB Desktop SSHD, tem má samozřejmě dvě 1TB plotny. Seagate u něj uvádí rychlost rotace 7200 rpm.

    Holt se to tam při psaní asi nějak pomíchalo.
    David Ježek avatar 16.3.2013 08:49 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    ano, dva překlepy:

    dvěma 2TB plotnami -> dvěma 1TB plotnami

    a tak se rychlost 5900 ot/min jeví jako zcela vyhovující -> a tam se rychlost 5900 ot/min jeví jako zcela vyhovující

    ---

    Jinak k tomu 5900 u Desktop HDD. Tady jsem to přepočítával a sedí to skrze jiné parametry právě na 5900.
    gtz avatar 15.3.2013 21:13 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Seagate prodal již 2 miliardy pevných disků
    No já jsem držel v ruce ten model NEX-5N a také to nebyl špatný stroječek. Pár příkladů jak fotí ten NEX-3Nzde
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.