abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 782 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s

    12. 8. 2011 | David Ježek | Hardware | 3394×

    Ani pro dnešní díl nebyla nouze o zajímavá témata. Začneme výhledem na procesory Intel až do roku 2018 následovaný hodně výkonnou grafickou kartou od Asusteku, která nenese ventilátor, novými SSD od OCZ s kapacitou až 3,2 TB, abychom si od obvyklých témat odskočili k chystanému Android 3.0 tabletu HTC a novému foťáku firmy Olympus.

    Obsah

    Výhled na procesory Intel do roku 2018

    link

    Kolegové z computerbase.de se „nějakým záhadným způsobem“ dostali k roadmapě Intelu sahající až do roku 2018. Výhled je to hodně daleký, takže je samozřejmě potřeba jej brát s rezervou, nicméně ukazuje jasně, že „tick-tock“ strategie (uvedení nové architektury následované její vyladěnou verzí následované opět uvedením nové architektury a tak stále dokola) bude i nadále v platnosti a pak také to, že si můžeme konečně odtajnit kódová označení.

    Stávající architektura všeobecně známá jako „Sandy Bridge“ dostane již příští rok také mnohokrát v HW novinkách propíranou „Ivy Bridge“. Tady se sluší připomenout, že „Ivy Bridge“ bude stavět na 22nm výrobním procesu využívajícím „3D“ tranzistory, což jsme si detailně rozebrali v květnu.

    Po „Ivy Bridge“ nás již čeká mikroarchitektura „Haswell“ a následně její „tock“ provedení „Rockwell“. „Haswell“ s námi vydrží shodně s předchůdci i následníky, Intel jej i jeho vylepšenou verzi plánuje používat od jara 2014 do podzimu 2016. Vánoce roku 2016 přinesou „Skylake“ o rok později následovanou architekturou „Skymont“.

    Z hlediska výrobních procesů bude po 22nm „Ivy Bridge“ již v roce 2013 (resp. počátkem 2014) následovat 14nm výrobní proces a o dva roky později 10nm. Takovou řečí alespoň prozatím hovoří jiné roadmapy Intelu, připomeňme si jak roadmapu pro Core, tak pro Atom procesory.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Nic z prezentovaných informací prozatím neodráží cokoli z GPU světa. Intel má sice již k dispozici finální produkt vzešlý z projektu „Larrabee“, ale jak/jestli ten vůbec nějak ovlivní svět CPU, resp. CPU kombinovaných s IGP, to v tuto chvíli těžko říci. Intel v nadcházejících letech bude muset vyhodnocovat situaci kolem APU Fusion (AMD), projektu Denver (Nvidia) a další aspekty trhu stále více unifikovaných procesorů. A kdo ví, třeba jednou zase někoho koupí (a kdyby to byla Nvidia, to by začalo být teprve veselo :-).

    Co samozřejmě v roadmapách s kódovými jmény, případně výrobními procesy, nezaznívá, je počet jader CPU. Dovolím si trochu popustit uzdu fantazii. Již příští rok by nás měla AMD poctít desetijádrovými procesory a dá se tak předpokládat, že Intel u osmijádrových desktopových CPU moc dlouho nezůstane. Logika velí, že zhruba rok až dva jsme vzdáleni od běžně dostupných 12 a 16core CPU, což mimo jiné znamená, že teprve někdy na přelomu let 2012 a 2013 narazí kupříkladu programy Bibble 5 Pro či x264 na limit využitelnosti procesorových jader. Bude se počet jader posouvat stejným tempem dále? Již z doby před pár lety víme o výzkumném projektu Intelu, který vyústil ve skutečně vyrobený 80jádrový procesor. Jeho éra je však ještě hodně daleko.

    Pasivně chlazený Radeon HD 6770 od Asusteku

    link

    První pozici mezi pasivně chlazenými Radeony přebírá nový model od Asusteku. Pod označením DirectCU Silent se totiž neukrývá nějaký „obvyklý“ Radeon HD 6670, ale rovnou HD 6770. To mimo jiné znamená GPU s 800 stream procesory doprovázené 1 GB GDDR5 paměti, vše na referenčních taktech.

    Jediné, co se Asusu ne úplně povedlo, je zakrytí dobře poloviny chladícího bloku plastovými nesmysly, jejichž účel je mi neznámý, jediný spatřuji v zamezení odvodu horka z karty pryč do okolí. Pokud tento „designérský skvost“ půjde jednoduše urvat, pak lze tuto grafiku doporučit do tichého herního PC všemi deseti (i když pro klid duše bych ji podpořil nějakým pomalým ventilátorem), každopádně bude třeba si pohlídat také dostatečnou šířku skříně – heatpipe sahají hodně vysoko nad záslepku.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    OCZ Z-Drive R4 – SSD s rychlostí 2,8 GB/s

    link

    Cílení společnosti OCZ na SSD (poté, co opustila trh DRAM pamětí), je cítit stále více. Nově tento výrobce představil další řadu SSD, tentokrát již čtvrtou reinkarnaci hi-end modelů Z-Drive.

    Během necelých tří let vývoje se tato řada SSD posunula, nyní se Z-Drive R4, až ke kapacitě 3,2 TB, rychlosti čtení i zápisu 2,8 GB/s a hodnotám IOPS 500 000, resp. 410 000 při čtení, resp. zápisu 4k bloků. Tolik špičkové parametry nejvyššího modelu.

    Na trh zamíří jak full-height karty s kapacitami 800, 1 600 a zmíněných 3 200 GB, tak half-height s kapacitami 300, 600 a 1 200 GB. Rozlišuje je nejen množství MLC NAND flash čipů, ale hlavně počet osazených řadičů SandForce 2582 – rozměrově větší karty jich nesou osm, poloviční karty pak čtyři. Z-Drive R4 využívá Virtualized Controller Architecture 2.0, mezi podporovanými technologiemi nechybí TRIM, SCSI Unmap, 128 a 256-bit AES či možnost připojit zálohovací baterii pro případ výpadku proudu. Tyto SSD kryje tříletá záruka, OCZ pak udává životnost použitých flash čipů údajem o množnosti zapsat 80 PB dat. Spotřeba činí 23 W v klidu a 26 W při práci.

    10palcový tablet od HTC

    link

    Nějakou dobu se o něm mluví, ale až nyní se objevily první fotografie produktu, který chce HTC (v současné době s Applem na ostří právnických kravat) postavit proti iPadu. Nebudeme moc daleko od pravdy, když 10palcový tablet známý pod kódovým označením „Puccini“ budeme považovat za přerostlého bratříčka 7palcového Flyer.

    Puccini nabídne zatím blíže nespecifikovaný LCD (vypadá to na 1280×800), 8Mpix fotoaparát s LED bleskem, stereo reproduktorky, mikrofon, 1,5GHz Qualcomm Snapdragon a OS Android 3.0 „Honeycomb“. HTC má na trhu hodně silnou pozici a spolu s taktéž 10palcovým Samsung Galaxy mohou Applu zavařit.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Olympus posouvá hranice optického zoomu

    link

    V tuto chvíli míří na trh vedle již zabydleného Nikonu Coolpix P500 s 36× zoomem a Canonu PowerShot SX30IS s 35× zoomem další podobná šílenost. Olympus SP-810UZ sice nabízí shodně 36× optický zoom jako Nikon, ale díky posunutí základního ohniska (24 místo 22,5 mm u Nikonu) sahá Olympus až na 864 mm (35mm ekv.).

    I další parametry se nesou v duchu „velkých čísel nekorespondujících s kvalitou“, je zde 14Mpix 1/2,3" CCD snímač nabízející rozlišení 4288×3216, ale skutečná kvalita fotek bude této hodnotě samozřejmě velmi vzdálená. S ohledem na extrémní ohniska nechybí optická stabilizace + digitální „takystabilizace“ (to znamená, že foťák zvedá ISO do hodnot s velkým šumem, avšak umožňujícím zkrátit čas tak, aby fotka nebyla máznutá – pro 864mm ohnisko při světelnosti F5,7 prakticky víceméně nezbytnost). Jinak světelnost není vůbec špatná, na nejširším konci začíná na F2,8.

    U videa s ohledem na CCD počítejte pouze s 1280×720p MPEG-4 záznamem, displej je levná 3palcová záležitost s poměrem stran 16:9 a počtem bodů 230k. ISO lze nastavit v rozmezí 80 až 3200, nejkratší čas závěrky je 1/850 (legrační u přístroje s 864mm ohniskem). Celkově je tento foťák hodně kompromisní záležitostí, kterou zachraňují malé rozměry (106×76×73,5 mm) a hmotnost (413 g) a konečně také cena 6 500 Kč.

    Kde jsou doby, kdy Olympus dával do ultrazoomů elektronický hledáček, podporu RAWu a možnost používat tužkové baterie s výdrží více než těch cca 250 snímků, co dávají ty malé Li-ion nyní používané?

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

           

    Hodnocení: 67 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.8.2011 07:29 TurboLama | skóre: 13 | blog: TurboLama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novniky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Překlep v titulku: HW novniky
    David Watzke avatar 12.8.2011 10:55 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novniky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Díky, opraveno.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    12.8.2011 12:04 kip | skóre: 8 | blog: kip | Nový Jičín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novniky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Ještě tam jsou přehozené "p" a ";" v &nbs;p na začátku třetího odstavce o SSD.
    12.8.2011 09:08 ed | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novniky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    celkom som zvedavy, ake prakticke vyuzitie tie fotoaparaty s led bleskom na tabletoch najdu. pohlad na cloveka, ktory nieco vonku s tabletom foti a stavia tablet na dlzku ruky pred seba ako retardovany moze byt celkom komicky.

    a strategia olympusu je v dnesnej dobe celkom priamociara. dnes sa vyvoj neorientuje na to, aby produkt ponukol co najviac, co sa donho vojde a k tomu bola trebars adekvatne stanovena cena, ale aby sa vyvinul pristroj, ktory niekomu ponukne nieco, bol priestor na dalsi lacny upgrade a dalo sa to predavat v istej cenovej hladine tak, aby bolo mozne zachovat nejaku predajnost. bezny kupec bude uchvateny zoomom (kupodivu je to najcastejsia otazka ludi na fotoaparat, aky zoom to ma) a mozno mensimi rozmermi a cenou. velkost snimaca, kvalita fotiek a vydrz na baterky ho zaujimat nebude. tych, ktori kvoli tomu nieco take nekupia, bude mozno menej, nez 0,01%. a to je podstatne menej, nez narast potencialneho mnozstva kupcov znizenim ceny o povedzme 1000 Kc.
    12.8.2011 12:51 Václav Kramář | skóre: 31 | Nechanice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novniky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Taky mám nějak problém pochopit tu zvrácenou logiku "čím větší zoom, tím líp" ("čím víc pruhů, tím víc Adidas"). V kompaktu je cokoliv nad 10× moc. Optimální kompromis mezi pohodlím a kvalitou je IMHO někde v rozmezí 3×-5×. Ne, že by nešel udělat velmi kvalitní zoom s velkým rozsahem a dobrou světelností. Všechno jde. Ale cenou, rozměry a hmotností by rozhodně nezapadal do kategorie malých levných kompaktů.
    14.8.2011 21:08 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novniky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Myslím, že u čehokoliv je zoom nad 10x moc. I 10 se mi zdá příliš moc, už to je velký kompromis. Mně se jako ideální jeví 3x zoom, hodně klasických kvalitních skel má tento nebo podobný zoom.
    12.8.2011 22:23 Zopper | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novniky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    A proč by se měl ten foťák na tabletu používat venku? Zkuste si v místnosti bez pořádného světla ofotit nějaký papír s drobným písmem a bez blesku...
    "Dlouho ještě chcete soudit proti právu, stranit svévolníkům?" Ž 82,2
    Petr Tomášek avatar 12.8.2011 11:59 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Spotřeba činí 23 W v klidu a 26 W při práci
    Au...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    multi avatar 17.8.2011 09:39 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    12.8.2011 15:04 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Ten foťák je naprostý nesmysl. Při těchto parametrech nemůže vyrobit žádnou rozumnou fotku skoro za žádných světelných podmínek. Jako představení jak dopadne srovnání v kvalitě u krátkého zoomu (3x) a dlouhého zoomu (11x) ve špičkovém provedení je třeba tady. www.the-digital-picture.com. to neuvádím jako srovnání s tím fotákem, tohle je jiná liga, jen jako srovnání toho, že dlouhý zoom prostě není nikdy schopen přesně kreslit ani ve špičkovém provedení. Ale lidi na jednoduchá čísla slyší a hodně z nich si neuvědomí že vždycky za zlepšíení v jednou směru platím ztrátou v jiném směru.
    12.8.2011 17:57 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Fotonackove jsou snad jeste horsi, nez Linuxaci.
    12.8.2011 22:12 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Mně dostal ten minimální čas 1/850. Klasická poučka říká, že pokud je ohnisková vzdálenost přepočítaná na kinofilm X mm, musí být maximální čas 1/X sekundy, jinak bude snímek z ruky rozmazaný. A i když to má stabilizaci (nejspíš jen snímače), tak vzhledem k tomu, že nemá hledáček,se ním bude fotit stylem "náměsíčný" (tj. ve vrávorajícíh natažených rukou), takže dost pochybuju, že v praxi budou fotky při plném zoomu použitelné :-)
    14.8.2011 21:19 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Ten minimalni cas je fakt zoufaly, ale z jineho duvodu. Maximalni clona je f/5.7, coz je dost malo (ale pochopitelne kvuli malemu cipu). Kombinace tak nizke maximalni clony, minimalni casu povede (i pres zakladni ISO 80) k tomu, ze fotak bude ve velmi slunecnem pocasi prakticky nepouzitelny. Mam Samsung EX1, ktery je na tom podobne, jen maximalni clona je f/6.7 a nejkratsi clona 1/1500s (zakladni ISO je taky 80) a tam to za slunecneho pocasi bylo na hrane, nekdy mirne za hranou. Tento Olympus je v tomto o 1 EV hur ...

    Naopak bych se uplne nebal o to, ze by neslo fotit na maximalni ohnisko s nejkratsim casem ... u delsich ohnisek byva opticka stabilizace dost ucinna a dokaze ten cas znatelne srazit (mam ale zkusenost spis ze stabilizace v zrcadlovkovych objektivech).
    12.8.2011 19:00 abadoo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    Kolegove z computerbase.de...

    Ehm, neprecenujte se pane Jezek... ;-)
    David Ježek avatar 12.8.2011 20:07 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    O Johnu Glennovi si jistě slyšel, o Scottu Parazynskim vlemi pravděpodobně ne, ale to neznamená, že to nejsou kolegové astronauti. Věřím se vší pokorou, že 6,5 roku na pozici redaktora ze mě dělá člověka, který může označit lidi z computerbase.de slovem "kolegové". Ale možná se opájím vlastní výjimečností a naprostou dokonalostí, v takovém případě se za výraz kolegové omlouvám.
    14.8.2011 21:18 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: SSD s rychlostí 2,8 GB/s
    2.8 GBPS? To uz jde... :D Ty pujdou do serveru ;)
    14.8.2011 21:33 lukin21
    Rozbalit Rozbalit vše linux server
    Dobrý den, sháním cenné rady na instalaci serveru, jsem začátečník :-).

    Mám desku intel V820, cpu 400MHz, ram 128 Mb, disky 6Gb systém, 2* 10Gb data (mirroring). chci na tomhle rozjet fileserver, download server, časem i appache. Zatím jsem skoušel xubuntu, sdílení souborů, a vzdálenou plochu, jenže xubuntu je s grafikou dost pomalé.

    Rád bych tam hodil op. bez grafiky kvůli výkonu pc co byste doporučili a jak na to ? Děkuji
    14.8.2011 23:39 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linux server
    Poradna?
    15.8.2011 00:03 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linux server
    S timhle hw moc kouzel nenadelas. Vzdyt je to mene vykone nez levny mobil. Ale jinak doporucuji debiana...
    pavlix avatar 15.8.2011 00:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linux server
    Něco podobného jsem už provozoval na horším HW :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    15.8.2011 09:07 stn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linux server
    Ja bych tam dal klasicky Debiana, instalaci bych ovsem radeji provadel v textovem rezimu a spravu pak z jineho stroje pres ssh (vzdalena plocha je fakt zbytecnost). Ty disky budou asi starsi, asi bych radeji ozelel ten 6 GB disk a dal bych vsechno na ten 10 GB mirror, abych neprisel o server kdyz chcipne ten jediny systemovy disk. A nebo, pokud bych chtel vyuzit kazdeho GB, bych udelal raid5 z toho 6 GB + dvou 6 GB paritition z tech dvou 10GB disku, tim bych mel 12 GB redundantniho mista na data, a nad temi zbylymi 4 GB z tech dvou 10GB disku bych udelal mirror. Takze bych mel celkem 16 GB plne redundantniho ulozneho prostoru. Maly 100 MB /boot filesystem bych dal na ty mirrorovane disky, takze by to dokazalo bootovat z obou, a nad zbytkem toho mista (raid5 + raid1) bych udelal LVM a rozdelil to podle potreby.

    Rozumne nainstalovany Debian by na serveru mel zabirat maximalne tak 200-300 MB, klidne i min, kdyz bude clovek minimalisticky. Idealne bych pridal jeste aspon 128 MB RAM, pokud je to mozne, ale pojede to i s temi 128 MB. A asi bych zkusil najit nejakeho Linuxove zdatnejsiho kamarada ci kamaradku, ktery mi s tou instalaci a zakladnim nastavenim pomuze.
    Jendа avatar 16.8.2011 10:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linux server
    16 MB RAM je na cokoli náročnějšího už dost málo, zkus upgradovat alespoň na 32 MB. Na 1,25GB discích toho asi moc nestáhneš a nenasdílíš.

    Ale jinak Debian. Na 16 MB RAM ale nenastartuje instalátor, takže budeš muset Debian nainstalovat jinde a pak ho tam už nainstalovaný překopírovat.
    pavlix avatar 16.8.2011 22:33 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linux server
    Kde bereš 16 MB RAM, píše 128.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Jendа avatar 17.8.2011 03:29 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linux server
    Píše 128 Mb.

    (troll detected!!!)
    pavlix avatar 17.8.2011 17:24 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linux server
    Drat! I have been trolled.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.