abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:22 | IT novinky

    Andrew S. Tanenbaum byl oceněn 2023 ACM Software System Award (Wikipedie) za operační systém MINIX.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:22 | Komunita

    Celkový počet stažení aplikací z Flathubu překročil 2 miliardy. Aktuální Statistiky Flathubu: Celkový počet stažení 2 002 793 783. Celkem desktopových aplikací 2 636.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    21.6. 23:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 4.8.0 programu na úpravu digitálních fotografií darktable (Wikipedie).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.6. 23:11 | Zajímavý článek

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 142 (pdf) a HackSpace 79 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.6. 18:22 | Nová verze

    Qtractor (Wikipedie) dospěl do verze 1.0.0. Jedná se o Audio/MIDI vícestopý sekvencer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.6. 14:33 | Nová verze

    Byl vydán svobodný kancelářský balík OnlyOffice Docs 8.1. Vedle četných oprav přináší několik funkcí včetně podpory editace textu v PDF a vytváření formulářů v PDF.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 36
    21.6. 12:33 | Zajímavý článek

    Daniel Stenberg, autor nástroje curl, z databáze SteamDB zjistil, že aktuálně 22 734 her na Steamu používá curl.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    20.6. 19:55 | IT novinky

    Společnost Anthropic vydala Claude 3.5 Sonnet, tj. novou verzi své umělé inteligence Claude (Wikipedie). Videoukázky na YouTube. S Claude 3, stejně jak s GPT-3.5, Llama 3 a Mixtral, si lze pokecat bez přihlašování na DuckDuckGo AI Chat.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    20.6. 16:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.8 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 126. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu a na YouTube. Vypíchnuta jsou vylepšení v integrovaném poštovním klientu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    20.6. 12:11 | Zajímavý článek

    Příspěvek Aukce domén – měsíc po spuštění na blogu CZ.NIC shrnuje první měsíc provozu Aukce domén .CZ. Aukcemi prošlo celkem 18 174 domén, z toho na 742 z nich byl učiněn alespoň 1 příhoz. Nejdražší aukcí byla na doménu virtualnisidlo.cz s cenou 95 001 Kč, která však nebyla včas uhrazena. Nejdražší aukcí, která byla vydražena i zaplacena je praguecityline.cz s cenovkou 55 600 Kč.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    Rozcestník

    Zpravodaj o Víně - 341

    6. 3. 2008 | Luboš Doležel | Různé | 7017×

    Google se otevřeně hlásí k Wine. Boj s 'make test'. Práce na iTunes? Další významné programy na rozchození. Stav přípravy Wine 1.0. Změny v databázi aplikací.

    Obsah

    Od posledního vydání zpravodaje vyšly tři verze Wine:

    Wine 0.9.54

    • Photoshop CS/CS2 by měl nyní fungovat, pomozte nám prosím s testováním.
    • Řada oprav RPC.
    • Různá vylepšení v podpoře debuggerů.
    • Hromada oprav.

    Wine 0.9.55

    • Vylepšení Direct3D, včetně emulace verze ovladače.
    • Počáteční podpora OLE objektů ve widgetu Richedit.
    • Několik oprav ve widgetu pro animace.
    • Pár oprav selhání testů pro odhalování regresí.
    • Hromada oprav.

    Wine 0.9.56

    • Správné zacházení s okny OpenGL/Direct3D, která mají menu.
    • Kostry pro všechny knihovny d3dx9_xx.
    • Několik optimalizací vykreslování.
    • Mnoho oprav pro instalátory.
    • Vylepšená podpora zpráv MIME.
    • Hromada oprav.

    Autor originální verze Zpravodaje o Víně (Wine Weekly Newsletter) musel řešit různé problémy (včetně pracovních), takže nějakou dobu nevycházely nové díly. To by se nyní mělo zlepšit, takže zpravodaj by měl vycházet každý týden (výjimečně ob týden). Statistiky AppDB na konci článku jsou za celý uplynulý měsíc, kvůli čemuž jsou poněkud delší.

    Google se otevřeně hlásí k Wine

    link

    Jak už jste se mohli dočíst i v Distribučních novinkách, Google začal podporovat Wine dodáváním patchů. Dělají to nejen proto, že ze sebe rádi dělají toho hodného plyšového medvídka znázorňujícího lásku k open source, ale protože to pomáhá běhu programů jako Picasa na různých platformách. Dan Kegel (softwarový inženýr z Google) shrnul výpomoc od Google za rok 2007:

    Google používá Wine především jako základ pro linuxový port programu pro správu fotografií Picasa. [...] Codeweavers se postaralo o počáteční port a lidé z Google (Lei Zhang, Nigel Liang a Michael Moss) dále vylepšují Wine pro účely Picasa 2.7.

    Nad rámec Picasy několik lidí od nás (Lei Zhang, Alex Balut a já) opravovalo všelijaké chyby ve Wine během našich 20 % času. Také jsem pravidelně testoval Wine Valgrindem a následně obtěžoval vývojáře, kteří náhodou zařadili kód, jenž se Valgrindu nelíbí.

    Google také sponzoroval nějakou práci Codeweavers, aby byla vylepšena podpora Photoshopu (páč to tolik lidí chce) a Dragon Naturally Speaking (páč i linuxáci mohou dojít k újmě z přepětí). I když to stále není dokonalé, tyto programy se nyní dají používat o dost lépe. Především Photoshop CS a CS2 jsou docela použitelné. (Podrobnosti na http://wiki.winehq.org/AdobePhotoshop.)

    Měl jsem také tu čest hostit osm studentů, kteří byli v Google na praxi a během roku pracovali na Wine. Šlo o následující lidi (v závorce je uvedeno, na čem přibližně pracovali): Dan Hipschman (widl), Evan Stade (gdiplus, Powerpoint Viewer), James Hawkins (msi), Jennifer Lai (testy pro kompatibilitu s win16), Juan Lang (crypt32, iTunes), Matt Jones (testování Mono), Mikolaj Zalewski (Photoshop a Limux) a Roy Shea (svchost, BITS).

    Přemýšlíte nad tím, co to ve výsledku znamená? Zapsal jsem všechny nedávno přijaté patche; jejich seznam je nyní vyvěšen (spolu s kopií zdrojového kódu Wine, který používáme pro Picasa) na http://code.google.com/opensource/wine.html. Délka seznamu mne příjemně překvapila.

    Kromě toho Google tento rok sponzoroval devět studentů Summer of Code. Dva zůstali i po konci léta: Alex Sørnes, který vylepšil Wordpad ve Wine, a Maarten Lankhorst, který vyřešil tunu problémů se zvukem. (Je skvělé, že už není třeba měnit nastavení zvuku!)

    I když to všechno může znít jako fůra práce, je to nic vedle toho, jak se nadřeli ostatní vývojáři Wine. Díky všem! Opravdu se těším na Wine 1.0 (které je podle Alexandra plánováno na někdy během tohoto roku).

    Je zajímavé, že se v seznamu nachází 1905 patchů za přibližně poslední dva roky. Pokud budeme předpokládat, že rok má 250 pracovních dnů, dává to 500 pracovních dnů celkem. To představuje přibližně čtyři patche za den, neboli jeden patch každých šest hodin!

    Boj s 'make test'

    link

    Válka proti selhávání testů ve Wine pokročila v poslední době o pořádný kus vpřed. Můžete se podívat na aktuální stav.

    Dan Kegel zahájil masivní úder začátkem února, když rozpracoval sérii patchů, které tyto problémy řeší:

    Během loňského Wineconf jsme udělali řádný pokrok směrem k tomu, aby sady testů pod Wine vždy procházely, nicméně podle dostupných informací shromážděných od lidí, kteří spouští programy/winetest pod Wine, dvanáct testů knihoven nyní selhává. (Co teprve taková selhávání pod Windows!). Bug #9916 také pojednává o skutečnosti, že selhání vykazuje i "make test".

    Tato situace znatelně mate nové vývojáře, kteří předpokládají, že jakákoliv selhání jsou jejich chybou. A to je docela rozumný postoj, měli bychom se postarat o to, aby to tak bylo! Usnadnilo by to ověřování vývojového prostředí Wine - bylo by bezva moci říct, že pokud neprochází "make test" bez chyb, něco je špatně s kompilačním prostředím.

    Jak bychom měli motivovat lidi k opravení těchto problémů? Měli bychom určit nějaký den, týden nebo měsíc, kdy bychom zahájili mejdan "likvidace chyb v testech"? Měli bychom nabízet odměny (nebo alespoň slávu) tomu, kdo se toho zhostí nejlépe (což by ohodnotil Alexandr nebo někdo jím určený)? Nebo bude stačit jen povolání do služby?

    Reece Dunn nahlásil své výsledky práce s winetest:

    Nejsnazší způsob, jak generovat výsledky testů, je zacházet s Wine jako s Windows. To znamená stáhnout winetest-[buildid]-paul-mingw.exe ze sestavení, které chcete otestovat, a spustit jej. [...] Přidal jsem své zkušenosti do wiki v podobě odkazu na hlavní stránku. Klidně to doplňte o vlastní zkušenosti.

    Vypadá to, že Maarten Lankhorst má také dobré výsledky:

    Wine už u mě prochází skoro celým testem. Jediné selhávající testy jsou v user32. Nicméně tyto testy selhávají i na libovolné verzi Windows.

    V době psaní článku zbývalo pár selhavajících testů, mohli byste je spočítat na prstech jedné ruky. Nejaktuálnější výsledky by měly být na test.winehq.org.

    Práce na iTunes?

    link

    Dan Kegel tak trochu píchnul do vosího hnízda, když zmínil seznam "budoucích významných programů", se kterými bychom se měli vypořádat (čtěte další část článku), a zahrnul do svého seznamu iTunes.

    Christopher Harvey:

    Co je třeba udělat, aby iTunes chodilo?

    James Hawkins:

    80 % času stráveného opravováním chyb spočívá v hledání odpovědí na tuto otázku. Kdybychom věděli, co je třeba udělat, netrvala by oprava tak dlouho.

    Maarten Lankhorst:

    v7.6 v podstatě funguje, pokud nastavíte verzi Windows na Windows Vista a zjistíte, proč se instalátoru nedaří vytvořit věci v registrech okolo "Služby Bonjour".

    Poslal jsem do wine-patches asi 8 koster knihoven, díky kterým se iTunes v7.6 po instalaci spustí. Zjistí, zda knihovny existují, a bez nějakého povyku selže, pokud neexistují.

    Nicméně jsem to zatím víc netestoval, ale vypadá to, že to bude jen drobná instalační chyba, kvůli které je třeba nejprve vytvořit ty klíče v registrech, aby instalace prošla.

    To znamená, že iTunes potřebuje (spoustu) práce, aby se dalo spustit a plně fungovalo. Někdo však namítl, že velkou část funkčnosti iTunes nahradí nativní linuxové alternativy. Jenže iTunes nabízí synchronizaci apod., což může být pro mnoho lidí užitečná věc. Nakonec se rozhodlo, že jestli to stojí za to, nebo ne, je docela sporná věc.

    Další významné programy na rozchození

    link

    Dan Kegel:

    Takže když už nám Adobe Photshop CS2 docela dobře funguje (ještě je třeba vyřešit nějaké chyby, ale snažím se dívat dál do budoucna), na které významné programy bychom se měli zaměřit teď?

    Když vezmu průzkum na wiki, přeskočím Photoshop (na kterém ještě budeme pracovat) a programy, které jsou buď příliš složité, mají nativní verze nebo je to něco, na čem už asi dělá Codeweavers, a přidám starý dobrý Framemaker (k jehož funkčnosti jsme už tak blízko, že bychom to měli dotáhnout jen kvůli tomu, aby nás blahořečili všichni ti IT pisálkové), myslím si, že zbývá nějakých sedm velkých programů - seřazeno přibližně podle popularity:

    Vytvořil jsem wiki stránky pro všechny z nich vyjma iTunes a otestoval jsem naléhavost. Většina z nich by potřebovala další testování a hlášení chyb. Po čase se všechno uklidní a snad se ujasní, které si zaslouží naši pozornost. Myslím si, že Maarten vyzkouší iTunes, které by bylo super.

    A programy se začínají valit. L. Rahyen:

    Co takhle podpora pro produkty Autodesku (jako AutoCAD nebo 3ds max)? Pokud je mi známo, tak jsou dvě skupiny problémů, kvůli kterým nefungují: ochrana proti kopírování a .NET. Toto platí pro nejaktuálnější verze.

    Ale například ve starších verzích problémy s .NETem nejsou (jsou jen s ochranou proti kopírování). Tohle platí pro 3ds max 4, 5, 6, 7 (ale osobně jsem to neověřoval). Dočetl jsem se, že 3ds max 3 se dalo rozchodit pod Wine, ale ta zmínka byla tak stará, že nemá smysl se tím nyní zabývat, každopádně to dodává naději, že novější verze 3ds max budou fungovat, pokud začleníme řádnou podporu ochrany proti kopírování od Autodesku.

    To by mělo platit i pro AutoCAD (pokud vím, tak jak AudoCAD, tak 3ds max používají stejnou ochranu nazývanou Ç-Dilla).

    [...] AutoCAD a 3ds max jsou mimochodem dost populární programy. To se dá jednoduše ověřit Googlem. Například jen pro AutoCAD dostanete 43 800 000 výsledků. Takže je opravdu spousta lidí, kteří závisí na produktech Autodesku, jako je AutoCAD.

    A odpověď od Dana Kegela zněla (mj. je to dobré zakončení):

    No jo, rozchození .NETu by bylo bezva, a vypadá to, že se nám daří se k tomu blížit. A rozjetí ochrany proti kopírování u těch programů by také bylo super. Vygoogloval jsem, že Ç-Dilla se kdysi nazývala Safecast, což má souvislost se Safedisc, takže jsem si dovolil zaktualizovat wiki odkazem na bug o AutoCAD 2000. Ten vypadá, že čeká na nějaký zákrok - James poukázal na jednoduše vypadající problém, ale nikdo se s ním zatím nepopral.

    Nedovedu se rozhodnout mezi tím, zda řešit obtížné nebo jednoduché problémy. Asi to udělám tak, že půjdu po těch primitivních a ponechám ty těžké, aby se časem vyřešily samy, protože když když se do nich člověk pustí, tak to znamená spoustu marné práce.

    Stav přípravy Wine 1.0

    link

    Dan Kegel se ozval s informacemi o postupu směrem k Wine 1.0:

    Teď máme nějakých 100 chyb navržených pro opravení ve verzi 1.0. Díky všem, kteří tyto chyby navrhli.

    Je na čase ten seznam trochu profiltrovat. Měly by zůstat chyby, které jsou nějakým způsobem závažné, dají se snadno zreprodukovat a je šance, že budou opraveny řekněme do léta. Čím lépe se dá chyba pochopit, tím je pravděpodobnější, že bude ve verzi 1.0 opravená, takže i méně závažné chyby mohou být směrovány k verzi 1.0, pokud se jim dá dobře porozumět a je dostupný patch.

    Dan dále uvedl seznam chyb spolu se zdůvodněním, proč by se jejich řešení mělo odložit. Šlo především o pády nějakých konkrétních programů, přidávání funkčnosti, která je příliš komplikovaná, nebo o chyby, kde není moc jasné, co se vůbec děje. Vyzval ostatní, aby poslali svůj pohled na jeho posudek.

    Změny v AppDB

    link

    Změny od správců programů

    link
    ProgramPůvodní stav/verzeNový stav/verzeZměna
    Rayman Raving Rabbids 1.0 Garbage (0.9.53) Bronze (0.9.54) +1
    Finale 2008 Bronze (0.9.53) Silver (0.9.54) +1
    Shogo: Mobile Armor Division v 2.2 Silver (0.9.39) Garbage (0.9.55) -2
    Poser 7.0 Silver (0.9.44) Gold (0.9.55) +1
    CircuitMaker 2000 Platinum (0.9.27) Gold (0.9.54) -1
    GRLevel3 1.12 1.12 Garbage (0.9.36) Bronze (0.9.53) +1
    Battlefield Vietnam 1.0 Silver (0.9.52) Garbage (0.9.54) -2
    Battlefield Vietnam 1.2x Platinum (0.9.52) Garbage (0.9.54) -4
    Asheron's Call Free trial Garbage (0.9.54) Gold (0.9.55) +3
    RenWeb RenWeb Garbage (0.9.51) Gold (0.9.54) +3
    SimCity 4 SimCity 4 Deluxe Garbage (0.9.53) Silver (0.9.54) +2
    Flashget 1.9.* Garbage (0.9.50) Silver (0.9.53) +2
    Need for Speed III: Hot Pursuit Retail Platinum (0.9.53) Garbage (0.9.54) -4
    Minitab Minitab 15.1 Bronze (0.9.54) Gold (0.9.55) +2
    Blade of Darkness 1.01 Bronze (0.9.53) Garbage (0.9.54) -1
    FrameMaker 7.2 Bronze (0.9.54) Silver (0.9.55) +1
    Lightwright 4.x Demo Silver (0.9.22) Gold (0.9.54) +1
    Anno 1602: Creation of a New World Gold: 1.0 Bronze (0.9.37) Silver (0.9.54) +1
    The Witcher 1.2 Bronze (0.9.52) Silver (0.9.54) +1
    Cossacks: European Wars 1.15new Bronze (0.9.46) Garbage (0.9.53) -1
    Assault Tech 1 BT: 2.x.x Gold (0.9.50) Bronze (0.9.55) -2
    Shaiya Open Beta Bronze (0.9.55) Garbage (0.9.56) -1
    Hearts of Iron II Armageddon 1.1 Silver (0.9.44) Gold (0.9.54) +1
    Casual Romance Club 1.0 Gold (0.9.26) Platinum (0.9.54) +1
    Warhammer 40,000: Dawn of War Soulstorm: Demo Gold (0.9.53) Garbage (0.9.54) -3
    Flashget 1.8x Garbage (0.9.52) Silver (0.9.54) +2
    Capitalism Plus 1.0 Gold (0.9.17) Silver (0.9.54) -1
    InDesign 3.0 (CS) Garbage (0.9.40) Bronze (0.9.51) +1
    Second Life All Versions Garbage (0.9.51) Silver (0.9.54) +2
    Family Tree Maker 2006 Bronze (0.9.53) Garbage (0.9.54) -1
    Heaven Seven Final Silver (0.9.16) Platinum (0.9.54) +2
    Media Player Classic 6.4.9.0 (2K/XP) Bronze (0.9.50) Garbage (0.9.55) -1
    Grand Theft Auto III 1.1 Bronze (0.9.53) Garbage (0.9.54) -1
    e-Sword 7.8.5 Gold (0.9.51) Silver (0.9.54) -1
    Entropia Universe 9.x Garbage (0.9.49) Bronze (0.9.53) +1
    No Man's Land 1.0 Bronze (0.9.23) Garbage (0.9.54) -1
    EverQuest 2 Garbage (0.9.52) Silver (0.9.54) +2
    ChemDraw 9 Bronze (0.9.54) Gold (0.9.55) +2
    Silkroad Online 1.x Bronze (0.9.55) Gold (0.9.56) +2
    Resident Evil 4 1.1.0 Silver (0.9.49) Garbage (0.9.53) -2
    Patrician III: Rise of the Hanse 1.1 Gold (0.9.51) Garbage (0.9.54) -3
    FlatOut Steam Version Garbage (0.9.37) Gold (0.9.50) +3
    Europa 1400: The Guild Gold: 1.05 Beta 3 Bronze (0.9.52) Silver (0.9.54) +1
    Re-Volt 1.x Gold (0.9.49) Platinum (0.9.54) +1
    Need for Speed II Demo Platinum (0.9.53) Gold (0.9.54) -1
    FIFA 08 1.0 Gold (0.9.46) Silver (0.9.54) -1
    VirtualdubMod 1.5.10.2 (build 2540 release) Garbage (0.9.33) Gold (0.9.54) +3
    Warhammer 40,000: Dawn of War Soulstorm: DEMO Gold (0.9.54) Platinum (0.9.55) +1
    Last Chaos 2.0 Gold (0.9.54) Platinum (0.9.55) +1
    Lightwave 9.2 Bronze (0.9.44) Garbage (0.9.54) -1
    Star Wars: Jedi Knight - Jedi Academy 1.x Gold (0.9.54) Platinum (0.9.55) +1
    Turbocad LE TurboCad LE Bronze (0.9.20) Silver (0.9.54) +1
    Trainz 2004 Silver (0.9.2) Garbage (0.9.54) -2
    Celková změna +11

    Změny od uživatelů

    link
    ProgramPůvodní stav/verzeNový stav/verzeZměna
    Shattered Galaxy 1.x.x Gold (0.9.43) Platinum (0.9.53) +1
    Babylon 5: I've Found Her: Danger and Opportunity ... Garbage (0.9.19) Gold (0.9.54) +3
    Quicken Home & Business 2007 Bronze (0.9.53) Garbage (0.9.54) -1
    Gothic II Night of the Raven: 2.6 Gold (0.9.53) Garbage (0.9.56) -3
    Heroes of Might and Magic III Complete (Czech) Silver (0.9.37) Gold (0.9.49) +1
    Return to Mysterious Island 1.0 Bronze (0.9.20) Platinum (0.9.53) +3
    Call of Duty United Offensive: 1.5 Platinum (0.9.48) Gold (0.9.54) -1
    Dungeon Siege 1.11.1462 Silver (0.9.53) Gold (0.9.54) +1
    Visio 2002 Bronze (0.9.33) Garbage (0.9.54) -1
    Mathematica 4.1 Bronze (0.9.19) Silver (0.9.54) +1
    Star Wars: Knights of the Old Republic 1.03 Gold (0.9.52) Silver (0.9.55) -1
    Lionheart: Legacy of the Crusader 1.1 Gold (0.9.44) Bronze (0.9.54) -2
    Sid Meier's Alpha Centauri 1.0 Garbage (0.9.51) Bronze (0.9.53) +1
    Soldat 1.x Bronze (0.9.51) Silver (0.9.55) +1
    Little Fighter 2 1.9c Gold (0.9.53) Garbage (0.9.54) -3
    Rune 1.0 Platinum (0.9.29) Gold (0.9.54) -1
    Quicken 2005 Premier Home & Business Bronze (0.9.42) Garbage (0.9.54) -1
    Rollercoaster Tycoon 3 Platinum Gold (0.9.28) Garbage (0.9.52) -3
    Game Maker 7.0 Garbage (0.9.46) Bronze (0.9.54) +1
    System Shock 2 2.3 Garbage (0.9.51) Gold (0.9.53) +3
    LEGO Star Wars II: The Original Trilogy 1.01 Silver (0.9.43) Garbage (0.9.55) -2
    foobar2000 0.9.5 Gold (0.9.52) Platinum (0.9.55) +1
    Peer2Mail 1.6 Build #5 Silver (0.9.27) Garbage (0.9.54) -2
    X³: Reunion 2.0.0,2 Silver (0.9.44) Bronze (0.9.55) -1
    Sam and Max Episode 202: Moai Better Blues retail Garbage (0.9.53) Gold (0.9.54) +3
    Jagged Alliance 2 1.x Garbage (0.9.54) Platinum (0.9.55) +4
    Pleïade + Comfie 2.7.10 Garbage (0.9.50) Bronze (0.9.54) +1
    Manhunt 1.x Garbage (0.9.39) Bronze (0.9.54) +1
    Starship Titanic 1.00.42b Bronze (0.9.51) Garbage (0.9.55) -1
    Baldur's Gate 1.1.4315 Platinum (0.9.53) Gold (0.9.55) -1
    Internet Explorer 6.0 Garbage (0.9.47) Silver (0.9.50) +2
    Mech Commander 2 1.0 Garbage (0.9.23) Bronze (0.9.56) +1
    NewsLeecher 3.7 Final Garbage (0.9.28) Platinum (0.9.54) +4
    Quark Xpress 7.0 Garbage (0.9.54) Gold (0.9.55) +3
    Day of Defeat: Source Steam Gold (0.9.51) Platinum (0.9.55) +1
    Hitman 2: Silent Assassin 1.x Silver (0.9.50) Gold (0.9.53) +1
    Rollercoaster Tycoon 2 1.00 Garbage (0.9.53) Silver (0.9.55) +2
    1C:Enterprise 7.7 Silver (0.9.52) Bronze (0.9.54) -1
    Shadowgrounds 1.05 Garbage (0.9.49) Platinum (0.9.54) +4
    Food Force 1.0 Gold (0.9.18) Platinum (0.9.54) +1
    CorelDRAW 11 Garbage (0.9.50) Silver (0.9.51) +2
    Password Manager XP version 1.99 (build 255) Garbage (0.9.53) Gold (0.9.54) +3
    Earth 2160 Demo Garbage (0.9.19) Gold (0.9.54) +3
    Mafia 1.x Platinum (0.9.51) Gold (0.9.53) -1
    Nostale 20070907 Bronze (0.9.52) Garbage (0.9.54) -1
    SpellForce 2: Shadow Wars 1.02 Gold (0.9.52) Garbage (0.9.54) -3
    Flash 8 Garbage (0.9.53) Silver (0.9.54) +2
    Tzar: The Burden of the Crown 1.00 Silver (0.9.24) Bronze (0.9.54) -1
    Sonic Heroes Demo Silver (0.9.23) Garbage (0.9.54) -2
    Counter-Strike: Condition Zero 1.0 Gold (0.9.48) Platinum (0.9.54) +1
    Vangers: One for the Road 1.3rus Silver (0.9.36) Garbage (0.9.54) -2
    Traffic Giant 1.0 Silver (0.9.53) Platinum (0.9.54) +2
    Ecco Pro 4.0 Platinum (0.9.28) Gold (0.9.54) -1
    Ultima Online Mondains Legacy Gold (0.9.46) Platinum (0.9.53) +1
    Steuer-Spar-Erklärung 2008 Silver (0.9.53) Gold (0.9.54) +1
    Winamp 5.x free "Full" version Silver (0.9.47) Garbage (0.9.54) -2
    Titan Poker All Versions Garbage (0.9.51) Silver (0.9.54) +2
    Nestopia 1.37 Silver (0.9.48) Platinum (0.9.54) +2
    Rayman Arena 1.0 Garbage (0.9.30) Silver (0.9.55) +2
    Tales of Pirates 1.36 Gold (0.9.51) Silver (0.9.54) -1
    Protel DXP Service Pack 4 Silver (0.9.52) Garbage (0.9.54) -2
    Proteus 7.2 Silver (0.9.51) Garbage (0.9.54) -2
    eFormFiller 2.5 Garbage (0.9.53) Bronze (0.9.54) +1
    Mahjong Escape - Ancient Japan 1.0.0.1 Bronze (0.9.51) Gold (0.9.55) +2
    Excel 2003 Gold (0.9.52) Bronze (0.9.54) -2
    3DMark03 3.6.0 Platinum (0.9.48) Gold (0.9.53) -1
    eTools 1.666 Garbage (0.9.46) Gold (0.9.54) +3
    AutoCAD 2000 Gold (0.9.45) Silver (0.9.55) -1
    Photoshop Elements 6.0 Bronze (0.9.54) Garbage (0.9.55) -1
    Richard Garriott's Tabula Rasa 1.1.1.4 Garbage (0.9.48) Bronze (0.9.55) +1
    mestrec Mestrec 2.3 Silver (0.9.30) Bronze (0.9.55) -1
    LEGO Digital Designer 2.3 Gold (0.9.51) Platinum (0.9.55) +1
    Star Trek: Armada II 1.1 Bronze (0.9.52) Gold (0.9.54) +2
    Caesar III 1.x Platinum (0.9.46) Gold (0.9.54) -1
    Winamp 5.x Free "Basic" Gold (0.9.52) Platinum (0.9.54) +1
    Pagemaker 6.52 Bronze (0.9) Platinum (0.9.50) +3
    EverQuest EverQuest (Live) Garbage (0.9.54) Gold (0.9.55) +3
    Fireworks CS3 Gold (0.9.46) Bronze (0.9.54) -2
    Poker Tracker Hold'em 2.16.03d Garbage (0.9.52) Gold (0.9.53) +3
    Tomb Raider - Chronicles 1.x Platinum (0.9.40) Silver (0.9.54) -2
    Word Viewer 2003 Gold (0.9.49) Platinum (0.9.53) +1
    Colin McRae Rally 2.0 1.09 Garbage (0.9.22) Gold (0.9.50) +3
    Age of Empires III 1.00 Silver (0.9.53) Garbage (0.9.55) -2
    Battlefield 1942 1.6x Gold (0.9.53) Garbage (0.9.54) -3
    Dark Age Of Camelot Labyrinth of the Minotaur Inte... Silver (0.9.49) Bronze (0.9.54) -1
    Colin McRae Rally 04 1.0 Garbage (0.9.42) Gold (0.9.53) +3
    Photostitch 3.1 Garbage (0.9.46) Silver (0.9.49) +2
    Startopia 1.x Garbage (0.9.53) Bronze (0.9.55) +1
    PhotoImpact 12 Garbage (0.9.32) Gold (0.9.54) +3
    Gothic 3 1.x Bronze (0.9.42) Silver (0.9.55) +1
    Need for Speed: ProStreet 1.0 Gold (0.9.52) Bronze (0.9.54) -2
    Dungeons & Dragons Online: Stormreach 27th March, ... Silver (0.9.46) Platinum (0.9.55) +2
    Paradise Poker Latest Garbage (0.9.50) Gold (0.9.55) +3
    Zuma Deluxe 1.0 Platinum (0.9.52) Garbage (0.9.56) -4
    Live For Speed S2 Gold (0.9.46) Silver (0.9.49) -1
    Total Annihilation: Kingdoms 1.0 Garbage (0.9.53) Silver (0.9.54) +2
    RomCenter 2.71 Garbage (0.9.28) Gold (0.9.53) +3
    Diablo II Lord of Destruction 1.x Platinum (0.9.49) Gold (0.9.55) -1
    Warhammer: Mark of Chaos 1.x Silver (0.9.34) Platinum (0.9.55) +2
    PureEdge Viewer for Windows 6.5 Garbage (0.9.49) Gold (0.9.55) +3
    Penumbra 1.1 Garbage (0.9.44) Silver (0.9.54) +2
    Google SketchUp 6.x Garbage (0.9.54) Silver (0.9.55) +2
    Halo: Combat Evolved 1.x Garbage (0.9.51) Silver (0.9.54) +2
    Sid Meier's Civilization III 1.29f Garbage (0.9.48) Bronze (0.9.55) +1
    vanBasco's Karaoke Player 2.53 Garbage (0.9.50) Bronze (0.9.54) +1
    Daz|Studio 1.8.x Garbage (0.9.54) Gold (0.9.55) +3
    Garmin WebUpdater 2.4.1 Garbage (0.9.34) Gold (0.9.54) +3
    Diablo 1.0x Silver (0.9.49) Bronze (0.9.54) -1
    Rumble Box Tournament Edition Garbage (0.9.25) Platinum (0.9.55) +4
    Crysis 1.1.1.5767 Garbage (0.9.53) Bronze (0.9.54) +1
    Origin 7.5 Gold (0.9.42) Garbage (0.9.53) -3
    Unreal 226f/226b Silver (0.9.48) Platinum (0.9.54) +2
    Theme Hospital Beta 5 Gold (0.9.37) Garbage (0.9.54) -3
    Rollercoaster Tycoon 3 1.00 Garbage (0.9.51) Bronze (0.9.53) +1
    Far Cry 1.x (32-bit) Bronze (0.9.53) Gold (0.9.54) +2
    Patrician II Gold: 1.1 Silver (0.9.41) Garbage (0.9.54) -2
    Richard Burns Rally 1.x Silver (0.9.46) Gold (0.9.49) +1
    Call of Duty 4: Modern Warfare 1.0 Silver (0.9.53) Garbage (0.9.54) -2
    Knights & Merchants 1.x Silver (0.9.48) Gold (0.9.53) +1
    BibleWorks BibleWorks 7 Bronze (0.9.37) Silver (0.9.53) +1
    Pharaoh 1.00 Platinum (0.9.46) Gold (0.9.54) -1
    Call of Duty 1.5 Gold (0.9.44) Platinum (0.9.54) +1
    Need for Speed Most Wanted 1.3 Silver (0.9.49) Bronze (0.9.54) -1
    utorrent 1.8 Garbage (0.9.52) Silver (0.9.53) +2
    Quake III: Arena 1.32 Gold (0.9.45) Platinum (0.9.54) +1
    DriveHQ FileManager 4.0 Build 268 Garbage (0.9.51) Silver (0.9.55) +2
    Remote Desktop Connection Client 6.0.2600.0 Gold (0.9.29) Bronze (0.9.54) -2
    SimCity 4 1.x Gold (0.9.49) Bronze (0.9.53) -2
    The Settlers II: 10th Anniversary 1.x Gold (0.9.44) Garbage (0.9.54) -3
    Emperor: Rise of the Middle Kingdom 1.x Platinum (0.9.47) Gold (0.9.55) -1
    Grand Theft Auto: San Andreas 1.00 Gold (0.9.53) Bronze (0.9.54) -2
    Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Si... Silver (0.9.43) Platinum (0.9.55) +2
    TomTom HOME 2.x Garbage (0.9.53) Bronze (0.9.54) +1
    QIP QIP 8010 Garbage (0.9.32) Silver (0.9.56) +2
    Windows Messenger 5.1 Bronze (0.9.43) Garbage (0.9.54) -1
    Dreamweaver 8.x Silver (0.9.48) Platinum (0.9.54) +2
    Enterprise architect 7.0 Platinum (0.9.48) Gold (0.9.55) -1
    ArtRage 2.11 (Full Edition) Platinum (0.9.30) Gold (0.9.54) -1
    Grand Theft Auto 1.0 Platinum (0.9.52) Silver (0.9.53) -2
    Money S3 10.081 Bronze (0.9.43) Gold (0.9.54) +2
    Planetside Aftershock Gold (0.9.40) Silver (0.9.54) -1
    Sacred 2.28 Gold (0.9.49) Garbage (0.9.54) -3
    JCreator 4.5.0.8 Garbage (0.9.44) Bronze (0.9.54) +1
    Ankh 2 - Heart Of Osiris 1.0 Bronze (0.9.40) Silver (0.9.54) +1
    Learnkey 1.0 Garbage (0.9.12) Gold (0.9.49) +3
    StarUML 5.0 Garbage (0.9.25) Gold (0.9.54) +3
    UMDGen 4.00 Platinum (0.9.52) Silver (0.9.54) -2
    Carmageddon 2 1.0 Gold (0.9.53) Platinum (0.9.55) +1
    Miranda 0.7.3 Gold (0.9.54) Garbage (0.9.55) -3
    Project64 1.6 Silver (0.9.47) Gold (0.9.54) +1
    Icewind Dale Heart of Winter: 1.42 Garbage (0.9.40) Platinum (0.9.54) +4
    Photoshop CS2 Bronze (0.9.53) Platinum (0.9.54) +3
    Warhammer 40,000: Dawn of War Dark Crusade: 1.x Platinum (0.9.50) Gold (0.9.55) -1
    OllyDbg 1.10 Silver (0.9.31) Gold (0.9.54) +1
    Hellbender 1.01 Bronze (0.9.43) Gold (0.9.55) +2
    Riven: The Sequel to Myst 1.x Garbage (0.9.46) Bronze (0.9.55) +1
    Hello 6.5.1 Garbage (0.9.22) Platinum (0.9.54) +4
    SDL TRADOS 2007 SDL Trados 2007 (Professional) Bronze (0.9.53) Garbage (0.9.55) -1
    CityInfo 2.7 Garbage (0.9.40) Platinum (0.9.54) +4
    America 1.x Garbage (0.9.34) Bronze (0.9.55) +1
    CheckPoint Firewall GUI R60 Gold (0.9.44) Platinum (0.9.52) +1
    LEGO Digital Designer 2.1.3 Bronze (0.9.46) Platinum (0.9.55) +3
    Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast 1.04 Platinum (0.9.51) Garbage (0.9.53) -4
    Quark Xpress 5,0 Bronze (0.9.45) Garbage (0.9.54) -1
    Icewind Dale II 2.0 Bronze (0.9.37) Garbage (0.9.53) -1
    Giants: Citizen Kabuto 1.x Garbage (0.9.49) Silver (0.9.54) +2
    Acrobat 8.0 Garbage (0.9.47) Bronze (0.9.54) +1
    Visio 2003 Garbage (0.9.46) Gold (0.9.55) +3
    The Witcher 1.0 Bronze (0.9.53) Silver (0.9.55) +1
    Max Payne 2: The Fall of Max Payne Demo Platinum (0.9.36) Gold (0.9.54) -1
    Total Annihilation Total Annihilation + Core Conti... Gold (0.9.47) Bronze (0.9.55) -2
    Disciples II Dark Prophecy: 1.0 Gold (0.9.29) Silver (0.9.53) -1
    Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth 1.0 Bronze (0.9.49) Gold (0.9.54) +2
    Grand Theft Auto: San Andreas 1.01 Platinum (0.9.51) Silver (0.9.52) -2
    Counter-Strike: Source Retail / Steam Silver (0.9.53) Gold (0.9.54) +1
    Guild Wars All Versions Platinum (0.9.54) Garbage (0.9.55) -4
    Icy Tower 1.3.1 Silver (0.9.54) Platinum (0.9.55) +2
    Heavy Metal: F.A.K.K. 2 1.0 Platinum (0.9.52) Bronze (0.9.53) -3
    Virtual Cricket V4.2 Garbage (0.9.49) Gold (0.9.54) +3
    F-22 Air Dominance Fighter 1.0 Garbage (0.9.37) Silver (0.9.53) +2
    Sins of a Solar Empire 1.02 Bronze (0.9.54) Silver (0.9.55) +1
    Word Viewer 97/2000 32 bit version Gold (0.9.30) Platinum (0.9.53) +1
    Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield 1.60 Bronze (0.9.49) Silver (0.9.54) +1
    Protel 99SE 99SE SP6 Silver (0.9.12) Bronze (0.9.54) -1
    Medieval 2: Total War 1.3 Gold (0.9.49) Garbage (0.9.54) -3
    Hidden & Dangerous Deluxe: 1.51 Platinum (0.9.52) Gold (0.9.55) -1
    Runaway: A Road Adventure 1 Garbage (0.9.38) Gold (0.9.54) +3
    Deus Ex 1.x Platinum (0.9.48) Garbage (0.9.54) -4
    Pizza Frenzy Deluxe 1.0 Gold (0.9.46) Platinum (0.9.54) +1
    Celková změna +80

    Tento text je překladem WWN a je distribuován v souladu s podmínkami GNU GPL.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Honza Balák avatar 6.3.2008 00:19 Honza Balák | skóre: 23 | blog: Jaxův linuxový zápisník | Předklášteří
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    A já si doteď myslel, že Wine 1.0 je na tom stejně jako GNU/Hurd :-D
    <null>
    Marián Kyral avatar 6.3.2008 07:01 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Nechápu ty tabulky na konci. Co to přesně znamená?
    6.3.2008 07:47 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Stav podpory různých aplikací pod Wine a jak se se tento stav od minula změnil.
    6.3.2008 09:18 Pev | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Hodilo by se tam dát okaz na vysvětlení významu jednotlivých barev.
    6.3.2008 10:13 Balvan42 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Jsou to barvy kovu "medaile", kterou ta urcita aplikace dostala. :)
    Nefekám nif vod vefovem
    Pavel Čejka avatar 7.3.2008 12:59 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Ve stručnosti
    • Platinum - perfektně funguje vše, co tester nepřehlédl
    • Gold - nepatrný drobný problém nebrání používání
    • Silver - drobné překonatelné problémy
    • Bronze - funguje, ale některé problémy jsou nepřekonateln (nevyřešené)é
    • Garbage - závažný problém až úplně nefunkční
    Někde je podrobný popis, ale pamatuji se, že jsem se k němu dostal přes formulář přístupný při reportování stavu. Teď nemám čas ho hledat.

    Krom toho, reporty bývají někdy nepřesné, často jsou ovlivněny schopnostmi testerů, kteří třeba netuší, že je nutný triviální záznam v registrech v vyřešení nějakého problému atd...
    7.3.2008 13:06 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    triviální záznam v registrech
    Oxymorón...
    7.3.2008 15:24 Jiří Jakeš | skóre: 22 | blog: Linuxovna_JJ | Taipei
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Pro Platinum je tam navíc podmínka, aby byl wine ve stavu ihned po instalaci. Tedy aplikaci, která má Platinum, lze ve wine spustit bez jakékoliv vlastní konfigurace…

    http://appdb.winehq.org//help/?sTopic=maintainer_ratings
    Ilfirin avatar 9.3.2008 09:15 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Tak tak. Stačí jedna knihovna, jeden zápis v registru, zkrátka cokoliv a aplikace již Platinum nesmí být.
    6.3.2008 07:17 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Co to je za zevlovitou hlášku s tím medvídkem?
    6.3.2008 08:51 Tomáš Veselý
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Také to nechápu. Ano googlu jde o peníze a má majoritní podíl na poli vyhledávání. Šéfové Google ale určitě mají morální ideály. Dokazuje to přístup k zaměstnancům(psi a děti na pracovištích, 20% na sv0 projekty), strategie vše zdarma, která se vypratí jen u některých produktů, zatímco jiné jsou de fakto prodělečné, ale zvyšují oblíbenost a prestiž firmy. A také skutečná podpora open source skutečně podporuje.(SoC, nativní aplikace, příspěvky do wine, podpora ODF v google docs, android, atd.)

    Někdo by mohl namítnout, že jim o svobodu nejde, když filtrují čínské vyhledávání. Já to vidím, tak, že by bylo filtrováno ať už s googlem, nebo bez něj. A Čínu podporuje každý, kdo koupí tenisky, nebo téměř cokoliv jiného.
    6.3.2008 09:44 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Nerozumím, proti čemu se vlastně ohrazujete. V článku přeci není Google nikterak haněn - naopak chválen a je mu za podporu a pomoc děkováno.
    6.3.2008 10:09 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Dělají to nejen proto, že ze sebe rádi dělají toho hodného plyšového medvídka znázorňujícího lásku k open source,...

    Pravděpodobně zapomeneš začátek věty dřív, než ji dočteš... Tohle je chvála? Přinejmenším nevhodná metafora. Mně se to jeví jako slabý doslovný překlad nějaké fráze někde na netu nalezené, nebo odpor pisálka ke Googlu zabalený do slušné formy.

    6.3.2008 11:27 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Pravděpodobně zapomeneš začátek věty dřív, než ji dočteš...
    Ne, jen mi na tom všem nepřipadá nic hanlivého.
    Mně se to jeví jako slabý doslovný překlad
    Možná je to spíš tím, že není úplně doslovný. V originále stojí "They do this not only because they love being the big, squishy, teddy bear of open source love, but also", takže nikoliv "ze sebe rádi dělají", nýbrž "rádi jsou". Rozdíl je to minimální, ale určitý posun tam je.

    Nicméně, klidně zakopej válečnou sekeru, protože nejde o žádný "odpor pisálka ke Googlu" - jen vidíš útok tam, kde žádný není.
    Fluttershy, yay! avatar 6.3.2008 07:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    ...ze sebe rádi dělají toho hodného plyšového medvídka znázorňujícího lásku k open source...

    ^_^

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    6.3.2008 08:36 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Na Wine me vzdycky prekvapuji ty velke posuny v podpore aplikaci, tedy zejmena ty k horsimu. Vyjimkou neni ani platinum->garbage. Me se to hezky keca, kdyz tomu nerozumim, ale preci by nemelo byt az tak tezke dohledat patch ktery to zpusobil.

    Je jasny ze patch ma dostat zelenou kdyz vice programum pomuze nez uskodi, ale osobne si myslim ze v programu plnem osklivych hacku jakym wine bezesporu je by melo projit kategorizovani programu a k tomu prizpusobeni funkcnosti wine. Proste ze pro tyhle programy se to chova tak a pro jine zase jinak. Pak by nedochazelo k takovym regresim.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    6.3.2008 09:13 Tomáš Veselý
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Myslím, že se nad tímhle určitě vývojáři zamýšlí dnes a denně. Je například otázkou, nakolik jde testování aplikací zautomatizovat, aby je mohl provádět robot. Jistě to jde metodou spustí/nespustí se, ale chyba se může projevovat, tak že jí robot nezachytí. A testovat růčně desítky aplikací na různě opatchovaném wine, není reálné. Takhle by se vyvíjelo mnohem méně patchů. Mě se zdá lepší současný bouřlivý vývoj, kdy se špinavý kód plný hacků postupně přepisuje na čistčí. A je tu šance, že regrese budou ubývat.

    Nejvíc by wine samozřejmě pomohlo větší rozšíření linuxu a MacOS, pak by autoři aplikací regrese sami hlasily, posílaly patche, nebo se vykašlali na zbytečné knihovny.

    Je to ale jak o slepici a vejci:

    Nerozšířený linux->nepodpora ovladačů a aplikací->Nerozšířený linux
    6.3.2008 10:04 qk_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Ty zmeny jsou tak velke i nekdy (hlavne u uzivatelu) ze se zmeni konfigurace celeho systemu a tim dojde k velkemu posunu.
    Dobre je tom treba gentoo, ktery v testingu ma vzdy aktualni verzi a tak na hrach co hraju pravidelne zjistim hned regresi a pak staci bisectem ozkouset asi jen 16 spusteni a najit ten patch co to zpusobil. Ale pri velkych skocich treba novy wine az za pul roku jsou potencialnich patchu i pri binarnim hledani opravdu velka kvanta.
    6.3.2008 08:54 Pavel Volk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Zprávy o postupu vývoje wine se mi líbí a hodí, jelikož pracuji v oboru /hotel, velkoobchod/ pro který jsou programy jen pod windows. Pod poslední verzí wine se mi povedlo rozběhnout mapový program od Alpenferein pro zprávu a plánování si pěších, skialpinistických tůr v oblasti Rakouských alp /určeno pro horské vůdce/, ve starší verzi jsem již spustil program pro objednávky z potravinářského velkoobchodu /JIP-Krkonoše/. S čím si zatím nevím rady je hotelový program /DECE/, jelikož je napsaný v Delphi, nainstalovat a spustit jde, ale funkčnost je špatná, neustále problikávají nabídky /soubor, nástroje,.../ až se to kousne celé, kdyby někdo náhodou věděl co s tím byl bych mu vděčen za poznámku

    Děkuji za informace ohledně tohoto programu Pavel
    7.3.2008 14:50 Vít Profant
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Rád bych věděl, jestli se někdy podaří vymakat Wine tak, abych na něm mohl provozovat LangMaster kurzy ...
    7.3.2008 15:20 SB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Taky mě mrzí ta regrese, ale když si představím, jaký musí bejt rozhraní a implementace Windows sra*ka, tak je zázrak, že toho Wine umí vůbec tolik spustit.
    7.3.2008 17:26 jirka d.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Tak si to nepřestavuj a něco si o tom "rozhraní" přečti. Neříkám, že WinAPI je dokonalé, že dokumentace v MSDN je super, atd. Jenom mě nikdy nepřestanou udivovat komentáře jako ten, na který odpovídám.
    Rezza avatar 9.3.2008 17:32 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 341
    Tak to rika i hlavni sef Wine :) Ze ho to ale o to vic bavi...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.