abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 20:44 | Komunita

Sovereign Tech Agency (Wikipedie), tj. agentura zabezpečující financování svobodného a otevřeného softwaru německou vládou, podpoří GFortran částkou 360 000 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:00 | IT novinky

Microsoft hodlá zrušit zhruba tři procenta pracovních míst. Microsoft na konci loňského června zaměstnával kolem 228.000 lidí. Tři procenta z tohoto počtu představují téměř 7000 pracovních míst.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    dnes 13:33 | IT novinky

V říjnu loňského roku provedl Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) místní šetření u společnosti Seznam.cz. Krajský soud v Brně tento týden konstatoval, že toto šetření bylo nezákonné.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 22:22 | Bezpečnostní upozornění

Branch Privilege Injection (CVE-2024-45332, Paper) je nejnovější bezpečnostní problém procesorů Intel. Intel jej řeší ve včerejším opravném vydání 20250512 mikrokódů pro své procesory. Neprivilegovaný uživatel si například může přečíst /etc/shadow (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 14:22 | Komunita

Dle plánu byl vývoj Firefoxu přesunut z Mercurialu na Git. Oficiální repozitář se zdrojovými kódy je na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 04:33 | Bezpečnostní upozornění

V terminálovém multiplexoru GNU Screen byly nalezeny a v upstreamu ve verzi 5.0.1 už opraveny bezpečnostních chyby CVE-2025-23395, CVE-2025-46802, CVE-2025-46803, CVE-2025-46804 a CVE-2025-46805. Podrobnosti na blogu SUSE Security Teamu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 41
    12.5. 19:33 | Bezpečnostní upozornění

Training Solo (Paper, GitHub) je nejnovější bezpečnostní problém procesorů Intel s eIBRS a některých procesorů ARM. Intel vydal opravnou verzi 20250512 mikrokódů pro své procesory.

12.5. 11:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 25.05.11 svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) postaveného nad multimediálním frameworkem MLT. Nejnovější Shotcut je již vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.

12.5. 11:11 | Nová verze

Svobodný elektronický platební systém GNU Taler (Wikipedie, cgit) byl vydán ve verzi 1.0. GNU Taler chrání soukromí plátců a zároveň zajišťuje, aby byl příjem viditelný pro úřady. S vydáním verze 1.0 byl systém spuštěn ve Švýcarsku.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    12.5. 00:55 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených řešení a přístupu na 209. brněnský sraz, který proběhne tento pátek 16. května od 18:00 ve studentském klubu U Kachničky na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického na adrese Božetěchova 2/1. Jelikož se Brno stalo jedním z hlavních míst, kde se vyvíjí open source knihovna OpenSSL, tentokrát se OpenAlt komunita potká s komunitou OpenSSL. V rámci srazu Anton Arapov z OpenSSL

… více »
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 610 hlasů
     Komentářů: 26, poslední 8.5. 09:58
    Rozcestník

Jak nejčastěji zálohujete?

Interní hard disk
    12% (99)
    Externí hard disk
    5% (41)
    CD/DVD
    53% (440)
    páskové zařízení
    3% (23)
    jiný server
    10% (80)
    jiný způsob
    1% (6)
    nezálohuji
    17% (143)

Celkem 832 hlasů
    Vytvořeno: 4.7.2005 21:31

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

4.7.2005 21:33 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše real men
    Jak říká Linus, skuteční muži nezálohují, ale nahrají své věci na ftp server a celý svět jim je zálohuje :-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Luk avatar 4.7.2005 22:40 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: real men
    To ovšem vyžaduje, aby skuteční muži měli také dostatečně tlustou linku (>10 Mb/s). Nedokážu si představit, jak budu třeba videa z kamery, byť komprimovaná MPEG-4, někam tahat přes připojení 128 Kb/s, o modemu nemluvě :-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Yin avatar 5.7.2005 19:05 Yin | skóre: 39 | blog: Yinotopia | Slovesnko, Košice
    To je len pre mužou so silnými linkami! :))
    Nikdy nie je tak zle, aby to jeden poharik nemohol ešte zhorsiť.
    7.7.2005 09:33 Bongo
    Skutecni muzi maji silnou linku do netu :-D
    4.7.2005 21:56 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Checkboxy!
    Ach jo, zase nemohu odpovědět, protože každodení zálohy se ukládají jak na druhý interní disk, tak na ZIP, tak na další počítač(e). Všechny způsoby jsou proto stejně časté.
    4.7.2005 21:58 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Checkboxy!
    s/dení/denní/
    4.7.2005 22:05 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Jo, nemel sis stezovat, ze v pripade checkboxu se ti nezdaji ta procenta ;-) Kazdopadne jsem si do TODO vcera zapsal refactoring DB modelu anket a pak bych mel byt schopen zjistit pocet hlasujicich a tudiz vice voleb nebude problem. (hmm, snad jsem to napsal srozumitelne)
    4.7.2005 23:42 Petr Šobáň | skóre: 80 | blog: soban | Olomouc
    Já taky nemůžu odpovědět.

Normálně nechávám data na HD co je důležité tak to spracovává jiná osoba takže jsou vždy dvě kopie na rozdílných PC takže aby klekly dva PC nehrozí.

No a co je ještě důležitější tak na CD/DVD (ale toho je málo poslední dobou nic)

Jinak používám Linux a tam mám celkem důvěru v OS že to nespadne a nezničí data.

Teď si spomínám nedávno jsem si zálohoval data z foťáku na CD. (640 M)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 5.7.2005 00:45 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    No mě se delší dobou "zhroutil" disk. První 4 KiB z disku byly nečitelné a pak pár dalších 512 B různě po disku. Nevím, co to přesně bylo, disk (Maxtor) o sobě ve SMARTu stále hlásil, že je v nejlepším pořádku. Byl ještě v záruce.

Musel nastoupit gpart a sfdisk. Naštěstí, všchna data kromě pár nepotřebných .o souborů z /usr/src/linux byla zachráněna...

A stejně nezálohuju (kromě zdrojáků pro firmu). Někteří lidé jsou prostě neponaučitelní :-)
    Dalibor Smolík avatar 7.7.2005 17:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Dvě kopie na různých PC v jedné lokalitě nic neřeší, dojde-li k vyhoření, zaplavení nebo vykradení kanceláře. Jistota je kvalitní CD/DVD odnesené několik kilometrů od původního místa -:)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.7.2005 17:57 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    CD/DVD bych rovněž nějakou moc velkou jistotu nepřisuzoval. Na druhou stranu je fakt, že by tato média teoreticky měla přežít atomovou válku (není mi ovšem jasné co z toho, když vezme za své mechanika i počítač…). Což je ale případ, kdy bych jednotkám kilometrů ohledně rozptýlení záloh nepřikládal moc velkou váhu :-)
    Copak toho není dost?
    Dalibor Smolík avatar 7.7.2005 18:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozumím. Když mi nedej bože někdo vykradne kancelář, doufám, že to neudělá v jeden okamžik i doma. To už by musel být osobní útok -:)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.7.2005 18:09 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Pokud necháte doma válet klíče od kanceláře (nebo naopak), nic osobního v tom být nemusí…
    5.7.2005 08:35 Pavel 'lingeek' Szalbot | skóre: 54 | Třinec
    Jaké přednosti má ZIP? Nikdy jsem toto médium pořádně nepochopil a v praxi se s ním setkal jen na akademické půdě...
    Math, as Barbie says, is hard.
    5.7.2005 10:17 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    No, je to takova tlustsi disketa. Pred nastupem vypalovacek mela svuj smysl, ted uz asi ne.
    5.7.2005 11:19 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Spíš bych řekl "před nástupem flashdisků". Proti CD-RW je přeci jen zipka podstatně praktičtější a s CD-R se to nedá srovnávat vůbec, to je úplně jiné médium.
    5.7.2005 11:05 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Např. že ho mám? V době DVD+RW je to překonaná technologie, ale nevím, proč bych ji nemohl dál používat pro zálohování, dokud ta mechanika neodejde. Na 100 MB se mi vejde spousta inkrementálních záloh.
    5.7.2005 21:08 Pavel 'lingeek' Szalbot | skóre: 54 | Třinec
    Že ho někdo má, mě nepřesvědčí. Nicméně jsem se ptal obecně a odpověď se mi dostala...
    5.7.2005 21:55 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Nepřesvědčí o čem? Ostatně, proč bych tě předvědčoval, že je pro mne zálohování na ZIP výhodné...
    6.7.2005 07:54 Pavel 'lingeek' Szalbot | skóre: 54 | Třinec
    Pavel:
    Jaké přednosti má ZIP?
    David:
    Např. že ho mám?
    (Že vůbec nějaké přednosti má) ?
    6.7.2005 08:35 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    ZIP si můžeš naformátovat na libovolný filesystém, pracuje se s ní jako s diskem. Diskety jsou robustní (mechanické poškození jim nehrozí, i když tekutiny zase snášejí hůře než CD) a spolehlivé. Podle mých zkušeností máš větší šanci najít po několika letech data na ZIP než na CD-R. Nevýhody psát nebudu, na ty ses neptal ;-)
    Ruža Becelin avatar 6.7.2005 09:18 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Doplnil bych, ze ne kazdy server ma vypalovacku, zatimco paralelni ZIP pripoji clovek vsude...navic 100 MB (nebo 250MB u novejsich) je dostatecna kapacita pro zalohovani konfigurace serveru...
    6.7.2005 11:06 Beda
    Rozbalit Rozbalit vše parport zip
    zipku na parport uz taky clovek nepripoji vsude... amd64 desky. vsim jsem si, ze existuje minimalne jedna, co nema ani com ani lpt porty.
    6.7.2005 12:00 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: parport zip
    Pak ještě existuje USB verze…
    7.7.2005 08:30 platYpus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: parport zip
    Tak, tak mam tu jeden kousek o kapacite 750 Mb a maximalni spokojenost ...
    6.7.2005 15:49 Pavel 'lingeek' Szalbot | skóre: 54 | Třinec
    Filesystem mě nenapadnul. Jaké jsou nevýhody?:-)
    6.7.2005 20:36 Frank J. Tomes | skóre: 29 | Plzeň
    Pokud si pamatuju, paralelní zip mechanika byla zoufale pomalá, interní jakž takž šla, zip diskety byly pořádně mastný. Jsem rád, že jsem se toho dávno zbavil.
    [frank]$ uname -prs FreeBSD 4.11-RELEASE-p25 i386
    6.7.2005 21:23 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Zase tak zoufale ne, s vhodným driverem jsem se (v Linuxu) dostal až někam na 600 KB/s, což už není o tolik pomalejší než zařízení na USB 1.1. Ve Windows to ovšem bylo podstatně horší…
    6.7.2005 21:25 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    600 KB/s je při kapacitě té ZIPky rychlost myslím bohatě dostačující. No, ale furt to teda nic nemění na tom, že mechaniky a média stojí relativně dost. Má to vůbec cenu dneska ještě pořizovat?
    Copak toho není dost?
    6.7.2005 21:32 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Dneska už asi ne, když se dá 128 MB flashdisk pořídit 362 Kč bez daně. Tady šlo spíš o to, že když někomu zbyla, není důvod ji vyhazovat. Samozřejmě ale záleží na tom, k čemu ji chcete používat…

Těch 600 KB/s byla ale hodnota, kterou jsem dosahoval jen s neoficiálním driverem v době, kdy ještě nebyla ve vanila jádře podpora pro EPP. S tím, který se později objevil jako oficiální, jsem se dostal jen někam ke 300-400 KB/s.

6.7.2005 21:35 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    300-400 je taky dost, to už zase nehraje tak roli. Flashdisky na zálohování nevím, já bych ho hned ztratil :-) Na přenášení dat zase ZIPka nemá cenu, musel bych tahat disketu i s mechanikou (a bůhvíčím vším ještě, když chce člověk používat bez obav ten flash, tak aby s sebou stejně nejlíp měl ještě ovladače pro Windows 98 :-()
    Copak toho není dost?
    Petr (DotaZ) Jakubec avatar 7.7.2005 07:12 Petr (DotaZ) Jakubec | skóre: 5
    mno zrovinka se mi tu vali 3 zipky, dve ide a jedna scsi, a k tomu 7 novych kazet 100MB a uvazuji k cemu je vyuzit... :-)

mimochodem zalohuji na sys na cdrw, data na dvdrw, ostatni na interni pak na externi hdd. apropos s temi ovl. pro Windows to je tragedie me WXP v praci dodnes nechapou ze muj ext. hdd je usb v2 a ne 1.1 netusim jak mu to vysvetlit... w98 to po pul hodine laborovani pobraly. linux tomu rozumel hned ale tam jsem si hral skoro dve hodiny s ladenim vykonu. (neverili by jste jak je fat32 pomaly a maly :-)
    7.7.2005 18:10 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Jo, to je další -- moje osobní -- výhoda ZIP. Nemám zvláštní vypalovačku vyhrazenou pro zálohování. ZIP už dávno nepoužívám k ničemu jinému, takže se nestane, že by o pěti v noci, nebo kdy se to spouští, nebyla v mechanice disketa. U CD/DVD by to vyžadovalo poměrně velkou disciplínu.
    7.7.2005 18:11 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    U mě by byla dost velká disciplína mít v pět ráno zapnutý počítač. Jak bych pak spal :-)
    Copak toho není dost?
    7.7.2005 18:24 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Možná jsem nemoderní, ale já mám stále oddělené obvody od svého PC. Klidně tak může jeden spát a druhý pracovat a vice versa.
    7.7.2005 18:29 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Jelikož vzdálenost mezi moji postelí a PC není větší jak 10 cm, není to s možností nezávisle na sobě pracovat či spát tak úplně horké.
    Copak toho není dost?
    7.7.2005 20:54 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    já ho mám asi 3 metry, ale od té doby co mi shořel naprosto tichý zdroj a mám tu provizorní turbínu, tak to taky musím haltnout :(
    5.7.2005 15:13 deleted | skóre: 3 | blog: pnojmatika
    myslím, že můžeš - položka "jiný způsob" taky se domnívám, že checkboxy jsou k ničemu, nenutí to člověka vybrat reprezentativní odpoveď, když už zaškrtávadla tak jedině s možností přidat k odpovědi váhu (interní HD 0.9, CD/DVD 0.1) :-)
    deleted
    5.7.2005 17:32 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Jiný způsob (ZIP) používám z 1/3, stejně jako interní hard disk a jiný server. Proč bych měl vybrat zrovna tuto možnost?
    5.7.2005 18:34 deleted | skóre: 3 | blog: pnojmatika
    no protože stejně často používáte kombinaci těch několika metod, tudíž nejčastěji používáte tu kombinaci a tedy ten "jiný způsob"
    deleted
    wake avatar 7.7.2005 09:07 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    Navrhuju implementovat NMR (National Mind Reader) a publikovat pouze výsledky. ;-)
    Tento příspěvek má hlavičku i patičku!
    4.7.2005 22:49 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Taky nemám jak odpovědět
    Já zálohuji nejprve na interní harddisk a až je toho víc, tak to smahnu na DVD :-). Nějak nemám důvěru v multisession vypalování, zvlášť, když s nimi má moje stará DVD čtečka takové problémy.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    6.7.2005 22:13 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taky nemám jak odpovědět
    Taky zálohuju na interní harddisk, a říkal jsem si, že je krátce po začátku měsíce a prázdniny (takže se ve škole 2 měsíce nebude nic moc dít), tak bych mohl poslední měsíční zálohu vypálit na DVD. Ale v posledních pár dnech se nějak zasekávají zálohovací skripty, tak se bojím na ty zálohy podívat :-)
    5.7.2005 04:03 prOm3TheuS | skóre: 18 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Záloha na jiné PC v síti
    Vzhledem k tomu, že mám rozdělen disk na systém a na data, tak zálohovat nepotřebuji, jednou jsem však potřeboval pracovat s oddílama, tak jsem se dohodnul s člověkem na síti, co má 250GB disk a k němu jsem zkopíroval celej svůj HDD přes síť, bylo to super, ale kopírování trvalo asi 2 hodiny. -- takže jsem zvolil "jiný způsob" a snad jsem se trefil.
    5.7.2005 07:48 ###
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Záloha na jiné PC v síti
    Vzhledem k tomu, že mám rozdělen disk na systém a na data, tak zálohovat nepotřebuji,
    Jen počkej, až Ti ten disk odejde. Pak pochopíš smysl zálohování. ;-)
    6.7.2005 20:46 Tomáš Crhonek | skóre: 12
    Máte naprostou pravdu, není to, tak dlouho co mi odešel 300GB HDD. Měl jsem tím pádem všechny data v ... Pokud máte v počítači důležitá data, tak nikdy nepodceňujte zálohování!!

# vi /etc/fstab
    Pavel Beníšek avatar 7.7.2005 12:58 Pavel Beníšek | skóre: 27
    Ano, vsichni souhlasime, ale dokud se nam to nestane osobne, tak tomu proste neuverime ;)

Taky jsem zacal zalohovat (domaci komp) az po hodne slozitem zachranovani faktur a par veci z ucetnictvi na padlem filesystemu a na napul funkcnim disku.

... a mimochodem, ten mrazak fakt pomaha! ;)
    checking for chicken... must have egg first
    5.7.2005 11:06 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Vzhledem k tomu, že mám rozdělen disk na systém a na data, tak zálohovat nepotřebuji,

Přeji příjemnou zábavu, až ten disk s daty odejde.
    6.7.2005 21:22 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    A já mám doma sluneční brejle, takže zálohovat taky nepotřebuju! :-)
    6.7.2005 21:23 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Zálohovat, to znamená přiznat, že se bojím ztráty dat. A to přeci nemohu! :-) Leda tajně…
    Copak toho není dost?
    6.7.2005 21:26 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Vlastně, domyšleno do souvislostí, znamená to přiznat samotnou možnost, že by mohlo dojít ke ztrátě dat.

Neměli bychom zálohování prohlásit za zločin?
    Copak toho není dost?
    6.7.2005 22:13 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Nesmysl. Zálohuje se proto, že by při dnešní dostupnosti a kapacitě médií mohli mít lidé problémy naplnit je jednou kopií dat, a tak data duplikují, triplikují, etc. Určitě to generuje nějaké HDP nebo jinou zkratku, a proto to musíme podporovat.
    6.7.2005 22:33 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Pravděpodobně by bylo nejlépe sestavit komisi, která by tuto záležitost zhodnotila a doporučila další postup.
    Copak toho není dost?
    6.7.2005 22:40 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Očekávám, že by doporučila zřízení úřadu, který by posuzoval a schvaloval jednotlivé případy zálohování, aby se zajistilo, že bude prováděno pouze užitečné zálohování, nikoli to škodlivé.
    6.7.2005 22:46 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    To by bylo dle mého plýtvání. V takovém případě bychom měli celou situaci spíše řešit tak, že bychom regulovali samotné vytváření dat. Plánovaná tvorba dat by vyřešila mnoho současných problémů…
    Copak toho není dost?
    7.7.2005 07:58 Petr
    To je špatná myšlenka, data jsou následek. Je potřeba se podívat na příčinu. Plánovat by se mělo už samotné nasazení výpočetní techniky. Povolit pouze v případech, kdy nepovede k vytváření velkého množství dat.
    7.7.2005 09:16 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Naopak, vytváření velkého množství dat zlepšuje makroekonomické ukazatele. Použití výpočetní techniky by se mělo povolit jen v případech, kdy vede k vytváření velkého množství dat, jinak není efektivní.
    Pavel Beníšek avatar 7.7.2005 13:01 Pavel Beníšek | skóre: 27
    No jo, ale co pak s tim zalohovanim?
    checking for chicken... must have egg first
    7.7.2005 22:21 Billy The Pilgrim | skóre: 1 | blog: Swamp
    A co teprve takové jmelí!!!
    Práci zálohuji na interní hard disky jiných serverů, které jsou dále zálohovány na externi hard disk případně páskovou jednotku. Data na DVD. A ke všemu většinu věcí nezálohuji. :-)
    5.7.2005 13:51 Frank J. Tomes | skóre: 29 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše zalohovani
    Vzájemná kombinace následujícího:
    1, po síti přes ssh na jiný počítač
    2, usb storage
    3, dvd-ram
    4, dvd-r
    5.7.2005 13:53 Frank J. Tomes | skóre: 29 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zalohovani
    Jo a kolega, který jednou přišel o obsah elektronického diáře nejvíce důveřuje zálohování na papíry (hardcopy).
    Luk avatar 5.7.2005 15:46 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    V kombinaci s příliš aktivní uklízečkou ovšem jde o velmi nespolehlivý způsob zálohování :-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    5.7.2005 16:09 Cronin
    Akym sposobom robi obnovu zo zalohy? :-)
    5.7.2005 16:28 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Skenner a OCR, tuším, ale třeba pro filmy je to velmi nešťastný způsob :-)
    wake avatar 7.7.2005 09:10 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    Nikdy jste neslyšel o Directoru ? na vstupu je scénář, na výstupu avíčko. ;-)
    7.7.2005 20:19 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    No v tomto případě by se spíš hodil anti-director. Na vstupu avi a na výstupu scénář, který se zazálohuje :-)
    5.7.2005 16:56 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Skartovackou :)
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    6.7.2005 00:07 georgo23 | skóre: 26 | blog: instalace_vmwaru | Karviná
    a pak lepidlem ................... .
    jen se učím jak se to naučit .... ...
    7.7.2005 11:23 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše HDD
    Zálohujeme přes rsync na speciální zálohovací server (půlterový RAID5) a tato záloha se pak jednou týdně zkopíruje na jednu ze dvou sad externích disků (no externích - prostě v šuplíku).

V podstatě jediná (finančně únosná) možnost, jak zálohovat desítky GB.
    7.7.2005 11:36 HonzaRez
    Rozbalit Rozbalit vše Diskety
    Diskety 5,25" HD 1,2MB mechanika NEC...
    7.7.2005 18:20 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Diskety
    A zatmnění slunce případně tranzit Venuše pozorujete přes denní, týdenní nebo měsíční zálohu? :-)
    wake avatar 16.8.2005 08:22 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Diskety
    a na to se vejdou DATA?!? ja vzdycky myslel, ze tam je sotva misto na FILESYSTEM...

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.