abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (61%)
     (10%)
     (16%)
     (13%)
    Celkem 90 hlasů
     Komentářů: 8, poslední včera 08:25
    Rozcestník

    Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    27.7.2014 02:48 | Přečteno: 2895× | Linux | poslední úprava: 27.7.2014 02:55

    Jednou za čas zkouším, jak vypadají na desktopu méně používané systémy, jako např. PC-BSD, RHEL či SLED. Před časem jsem si koupil nový notebook, kde byla předinstalována distribuce Windows 7. Jméno mi nic neříkalo, tak jsem tipoval, že to bude něco hodně upraveného jako např. Linpus Linux.

    HW na kterém jsem testoval

    Distribuci jsem dostal předinstalovanou na notebooku Lenovo T430. Notebook jsem kupoval s procesorem Intel Ivy Bridge i5, integrovanou grafickou kartou, bez přídavné NVidie. Wifi je také od Intelu.


    Očekávání

    Popravdě jsem očekával, že systém bude hned na smazání. Na Distrowatchi není veden ani v první stovce, Phoronix ho uvede při testování jen zřídkakdy a tady na abclinuxu je několik blogů, jak uživatelé jsou s tím systémem tak značně nespokojení, že dokonce požadují, aby Lenovo jim zaplatilo za to, že tam byl tento systém předinstalovaný.

    Navíc společnost Microsoft není moc známá výrobou distribucí. Poslední, co si pamatuji je, že doporučovala SUSE Linux Enterprise a že tenkrát od Novellu koupila spoustu licencí na to, že budou dělat pro SUSE support.


    Windows 7 papírově

    Podle toho, co jsem v rychlosti našel na internetu, tak Genuine Windows 7 Professional je poměrně dost konzervativní distribuce. Vychází jednou za tři roky a Windows 7 jsou tak starší než Debian 6 či RHEL 6. Dodává se na jednom DVD, kde je ale jen opravdu minimum základního softwaru. Požadavky pro instalaci mají 20GB místa na disku, což je poměrně hodně na tak málo předinstalovaného softwaru.

    Holý systém má špatnou podporu HW, což se ale snaží zachránit spousta utilit třetích stran nacházející se různě po internetu nebo dodávané výrobcem. Utility na internetu jsou ale naštěstí kvalitní a tak s nimi má Windows podporu HW překvapivě velmi dobrou.


    První spuštění Windows 7

    Úvodní obrazovky po spuštění s prvotní konfigurací jsem jen v rychlosti proklikal a vyplnil. Potvrdil jsem licenci Genuine / EULA, což je nejspíše jen odnož GNU / GPL a vrhnul jsem se do seznamování se.


    Desktopové prostředí Windows 7

    Po spuštění na mě vykouklo unikátní prostředí. Windows, podobně jako Ubuntu či Linpus, se rozhodli postavit si vlastní desktopové prostředí. Vzhledově se docela inspiruje z Ubuntu Unity a z KDE. Podle Ubuntu Unity má sjednocené nespuštěné a spuštěné aplikace a podle KDE je zase umístěna nabídka dole, která navíc obsahuje tray lištu. Konfigurovatelnost takhle v rychlosti moc posoudit nedokážu, ale zdá se, že panel alespoň mohu přesunout na bok či nechat dole a mohu mu měnit velikost. Zatím se mi nedaří nastavit více ploch, pokud někdo víte jak na to, napište mi pak prosím do komentářů.


    Výchozí programy

    Čím více systém procházím, tím více se mi zdá, že společnost Microsoft, která distribuci programovala, trpěla velkým NIH syndromem. Ubuntu, které si jde dost vlastní cestou, má v základu více méně stejné programy, jako všechny ostatní distribuce. PC-BSD či Solaris také vypadá dost podobně běžné linuxové distribuci. Ale tady to...

    Pro úpravu grafiky tu nenajdete GIMP, ale Malování. Pro úpravu textu tu není LibreOffice, jak je běžné, ale jsou tu dva programy, jakýsi WordPad a pak Word, ale ten je v nějaké trial verzi. Na filmy místo VLC tu mám WMP. Místo networkmanageru je tu Centrum sítí a sdílení. Překvapivě je tu nějaký antivir, McAffee trial version. Moc nechápu, proč je na desktopu antivir, když antiviry se používají jen na mail serverech pro kontrolu pošty či na fileserverech pro kontrolu sdílených souborů.


    Internet

    Zdá se, že k dispozici jsou tu dva prohlížeče. Firefox, první program, který poznávám, že se používá i v jiných distribucích a pak zase systémově specifický, Internet Explorer. Internet Explorer vypadá jako minimalistický prohlížeč, má docela dobrou možnost nastavení, privátní režim, taby, prostě docela slušný program. Původně jsem tipoval, že se jedná o zase nějaký klon Chrome, nebo minimálně browser s jádrem Webkit / Blink, ale Google Maps na něm nemají funkční WebGL, takže se možná jedná i o vlastní renderovací jádro.


    Multimédia

    Tady k této sekci bohužel toho moc nenapíšu. Distribuce má v sobě jen minimum kodeků. Jak nainstalovat další jsem zatím nezjistil, nevyskakuje tu na mě žádná možnost doinstalace, jako vyskakuje třeba v openSUSE.


    Terminál

    Terminál je jedna z hodně důležitých komponent systému. Zdá se, že Microsoft ji ale dost zanedbal. Aplikace pro příkazový řádek nemá ani tak základní funkci, jako je změna velikosti okna tažením. Nebo více tabů? Nejde...

    Další, co mě zaráží je podivné chování příkazového řádku. Nevypadá to ani jako bash, dash, sh, csh či ksh. Zase něco úplně vlastního.

    Souborový systém zatím moc nechápu, dostanu se jen do nějaké složky C, kde se nejspíše z historických důvodů nacházejí binárky kompilované v C či C++, ale do kořenového adresáře se mi nedaří dostat. Chtěl jsem použít su či sudo, ale ani jeden příkaz tu není. Budu se muset pak podívat na google, jak se tato příkazová řádka ovládá.


    Balíčkovací systém

    Tak z toho jsem také dost zmatený. Nevidím tu žádného správce balíčů a standardní příkazy apt-get, zypper, yum, urpm, emerge, dnf, prostě nic, nefunguje. Přesto balíčkovací systém je nejspíše přítomen, protože systém hlásí nainstalované updaty a už jsem musel několikrát odkládat restart počítače.


    Nastavení systému

    Grafické nastavování systému je asi zatím jediná věc, která se mi poměrně líbí. Nastavení se provádí v Ovládací panely a podobá se to YASTu či Mageia Control Center. Některá nastavení nejsou tak skvělá, v nastavení sítě v Centrum sítí a sdílení mi přišlo poměrně komplikované a neintuitivní, ale zdá se, že systémové nastavení lze provádět jen s minimálními zásahy do příkazové řádky.


    Závěr

    Prvotní dojmy zatím nejsou tak špatné, jak jsem se původně bál. Jedná se o dost odlišný systém od všech ostatních, na druhou stranu to vypadá, že minimálně pro běžného člověka, který potřebuje jen internet, aby si mohl zajít na facebook a na poštu, to postačí.

    Tahle recenze jsou jen prvotní dojmy, až rozběhám balíčkovací systém a až budu vědět, jak se ovládá terminál, tak zkusím detailněji vše projít a sepsat. Navíc plánuji si pročíst víc článků o tomto systému a pak se s vámi o informace podělit.

           

    Hodnocení: 93 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    lukve avatar 27.7.2014 07:42 lukve | skóre: 28 | blog: Lukove | Prešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    super clanok +1 super je projekt clover http://ejie.me/ su to chrome taby pre explorer

    linux user more than 20y
    lukve avatar 27.7.2014 07:45 lukve | skóre: 28 | blog: Lukove | Prešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    mohol by niekto spravit recenziu na ReactOS www.reactos.org

    linux user more than 20y
    27.7.2014 07:58 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Dobrý :-D
    27.7.2014 09:04 Seraph
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Úžasný :)
    27.7.2014 09:29 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Docela to vystihuje moje dojmy z pouzivani distrubuce Windows v posledni dobe, samotny system asi neni spatny, nepada, reaguje svizne ale bohuzel v zakladni instalaci nic neumi. Vzhledem k tomu ze distributor asi vubec neresil nejakou spravu softwaru a neudrzuje vlastni repozitar tak je uzivatel odkazan na pouziti googlu a stahovani softwaru z cizich zdroju, tim vetsinou dojde k instalaci nejake bonusove haveti.

    V GUI systemu me nejvice chybela moznost vyuziti vice vitrualnich ploch na kterou jsem zvykly z jinych distribuci, nechapu jak mohl vyrobce tuto zasadni funknost vynechat. Take me znacne cybely nazvy u spustenych programu v dolni liste, distribuce zobrazuje pouze ikony (nevim jestli se nejedna pouze o bug, zatim jsem to nenahlasoval)
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    27.7.2014 22:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Možná, že kdyby se překopal userspace (aspoň z části), že by z toho mohl bejt použitelnej systém... Debian/ntoskrnl? :-D
    xkucf03 avatar 29.7.2014 13:46 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Docela to vystihuje moje dojmy z pouzivani distrubuce Windows v posledni dobe, samotny system asi neni spatny, nepada, reaguje svizne ale bohuzel v zakladni instalaci nic neumi.
    Zkus KolibriOS, tam je v základu aspoň pár zajímavých her a dvoupanelový správce souborů.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    kotyz avatar 29.7.2014 16:58 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Fork MenuetOS? To znam, vešlo se to na jednu disketu a bylo to dost svižný...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    xkucf03 avatar 29.7.2014 22:47 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    jj, ale mám k tomu pár výhrad - např. jsem tam viděl několik stylů posuvníků, na jednu stranu je to kosmetický detail, na druhou stranu to znamená, že tam duplikují kód, ještě k tomu v assembleru; a pak mi to přišlo, že vycházejí spíš z dosu/windows než z unixu, třeba necitlivost na velikost písmen v názvech souborů atd. což se mi nelíbí... jinak je to ale zajímavý projekt a technologická ukázka.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Zaatharen avatar 4.8.2014 10:05 Zaatharen | skóre: 16 | Aiur
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Já nějak nikdy nepochopil, k čemu jsou dobré virtuální plochy, když mám klávesové zkratky a 3 fyzické monitory. A k čemu to má přínos na jednom monitoru? Nějaký kapitán?
    MY LIFE FOR AIUR!
    xkucf03 avatar 4.8.2014 10:09 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    Mám osm virtuálních ploch a několik aktivit v KDE. Mít tolik fyzických monitorů by bylo dost drahé i nepraktické.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Zaatharen avatar 6.8.2014 11:33 Zaatharen | skóre: 16 | Aiur
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    8 fyzických monitorů je asi overkill, nicméně jak jsem si zvykl na 3, tak menší počet je downgrade a dost citelný. Kdo nikdy nepoužíval, nepochopí.
    MY LIFE FOR AIUR!
    Josef Kufner avatar 6.8.2014 12:16 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Podstatné je mít jeden monitor uprostřed. Takže buď lichý počet (tři jsou pěkné číslo) nebo dva nad sebou, což v případě notebooku a druhého monitoru nad ním funguje docela pěkně a nebolí krk z natáčení hlavy, neboť notebook se nedá dát stranou, pokud se používá jeho klávesnice.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Zaatharen avatar 8.8.2014 10:40 Zaatharen | skóre: 16 | Aiur
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Přesně tak, v práci mám momentálně veprostřed 22" Dell 1680x1050 a na každé straně jeden 17" ViewSonic 1280x1024. Má představa upgradu spočívá v 24" 1920x1200 primárním monitoru a k tomu dvě 20" 1600x1200 :D
    MY LIFE FOR AIUR!
    Bystroushaak avatar 6.8.2014 14:00 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Příloha:
    8 fyzických monitorů je asi overkill, nicméně jak jsem si zvykl na 3, tak menší počet je downgrade a dost citelný. Kdo nikdy nepoužíval, nepochopí.
    Tak všichni víme, jak vypadá ideál. Jen by to chtělo vymyslet nějakou osobní dimenzi, aby to bylo kam dávat, jinak to strašně žere prostor.

    Co se tohohle týče, tak si víc slibuji od virtuálních brýlí.
    6.8.2014 18:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Jen by to chtělo vymyslet nějakou osobní dimenzi
    Tak pod pojmem "osobní dimenze" bych si představil spíš tohle (to bílé prostředí)...
    Bystroushaak avatar 6.8.2014 19:21 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Já na to teď narazil v dungeons of dredmors. Taková místnost jen pro tebe, kam se dá kdykoliv a odkudkoliv přesunout.
    Bystroushaak avatar 4.8.2014 11:29 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Já používám docela běžně 16 virtuálních ploch na dvou monitorech. Když se s tím naučíš, tak je to imho efektivnější způsob práce. Většinou to mám rozdělené, že na téhle ploše je prohlížeč, na téhle editor, napravo od toho je dokumentace, pod tím je otevřený nějaký starší projekt, na druhé zprava v horním řádku je IRC atd..

    Ač to může znít krapet složitě, ve skutečnosti se v tom orientuji velmi dobře a přepínání se do plochy s konkrétním oknem je otázkou stovek milisekund, celé je to dělané naprosto podvědomě. Lidský mozek se imho lépe vyzná v 2D rozložení do krychle 4x4 (nebo 5x5 atp), než když mám na jedné ploše vybírat z lineárního seznamu 20 oken. Podvědomě tak nějak víš, že firefox je nahoře nad touhle plochou, než že musíš zmáčknout 5x alt+tab, nebo cosi lovit dokonce myší.
    Zaatharen avatar 6.8.2014 11:34 Zaatharen | skóre: 16 | Aiur
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    4x4 mi přijde jako docela maso, efektivnější mi přijdou 3 fyzické monitory, možná bych uvítal třeba i 6 z důvodu sledování věcí jako vmware apod. Používám hojně klávesové zkratky a myš s velmi vysokým DPI, takže problém v tom nevidím. Asi by mě štvalo, že některé věci nevidím v daný moment :) Zkoušel jsi někdy pouižívat více monitorů?
    MY LIFE FOR AIUR!
    Josef Kufner avatar 6.8.2014 12:18 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    4x4 je šestnáct ploch. To je výrazně více prostoru než tři monitory.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Bystroushaak avatar 6.8.2014 13:50 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Zkoušel jsi někdy pouižívat více monitorů?
    Viz;
    Já používám docela běžně 16 virtuálních ploch na dvou monitorech.
    To dělá dohromady 32 ploch na umístění oken ;). Třetí monitor mám vyhlídnutý už asi měsíc a půl, tak možná po vejplatě :)
    Bedňa avatar 6.8.2014 22:30 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    16 plôch mi príde maso. Ja som jedného kámoša ktorý ledva vedel zapnúť komp, na ňom aj pracovať, teraz má štyri aplikácie vo fullscreene na štyroch monitoroch :)

    Osobne som zástancom EWMH window managers a riešim nastavenia plôch cez možnosti WM, alebo wmctrl. Mám aplikácie ktoré sú na všetkých plochách, sú aplikácie ktoré štartujú na určitej ploche, aplikácie ktoré sa minimalizujú do system tray. Toto riešenie mi príde aj ako štandartné z výhľadom do budúcnosti ak by som IceWM vymenil za iný EWMH kompatibilný WM. Reálne mi stačia štyri plochy mno ja som starší ročník výroby. Teraz rovnakú tému ladím pre FluxBox tak možno niekoho poteším. Chcem tam aplikovať aj vychytávky práce s oknami ktoré má IceWM aplikované už priamo v sebe ako je presun po ploche (kvázi tiling).
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Bystroushaak avatar 6.8.2014 22:54 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    16 plôch mi príde maso.
    Tak já jsem nezačal s 16, ale s dvěma, pak 3, 5, 7, 9 a pak teprve 16. Prostě jsem se k tomu dopracoval, jak se měnila moje filosofie ovládání. Ne že bych si nastavil 16 ploch a pak se pro to snažil najít využití, ale měl jsem využití pro víc a víc, až jsem skončil na 16 (protože na gridu 5x5 gnome 2/mate zkolabuje).

    Například skoro nikdy neminimalizuji aplikace. Když se potřebuji dostat pod ní (je tam třeba jiné okno, nebo ikona), tak si prostě odskočím na jinou plochu, či tam rovnou přenesu celé okno, které bylo do teď schované (ctrl+alt+šipka/ctrl+alt+shif+šipka).
    Bedňa avatar 6.8.2014 23:12 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    ctrl+alt+šipka/ používam rovnako. Len ja mám štyri pomenované plochy. TERM, FF, GAME, FREE a podľa tejto hierarchie pracujem ako kvázi v KDE aktivitách. Keď robím s terminálom tak ich naklonujem na prvej ploche, Keď vyvíjam net app, alebo prehliadam web som na ploche 2, keď sa chcem zabaviť na ploche 3 tri mám spúšťače pre hry, ktoré som bohužiaľ tento rok využil tak raz a potom plochu na všetko možné kde štartujem veci cez klávesové skratky, hlavne grafika a správa systému.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    vlastikroot avatar 6.8.2014 18:00 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Virtualni plochy tak jak jsou skoro vsude jsou dost neprakticke, ale v DWM jsou tagy a da se mit jednu aplikaci na vice plochach. Navic tim ze to je tiling manager, tak neni problem s organizaci oken - nikdy se zadna okna neprekryvaji a nejde v tom mit bordel.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    xkucf03 avatar 6.8.2014 18:13 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    ale v DWM jsou tagy a da se mit jednu aplikaci na vice plochach

    Na to můžu použít i aktivity v KDE.

    BTW: máš nějak ošetřený případ, kdy ti běží třeba víc Firefoxů na různých plochách (u mě aktivitách) a v jiné aplikaci klikneš na odkaz? V kterém prohlížeči se otevře – v tom, kde jsi byl naposledy, nebo v tom na stejné ploše?

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    vlastikroot avatar 6.8.2014 18:21 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Tohle je zrovna usecase ktery jsem nikdy nepotreboval :-D Prohlizec konkretne mam jen na jedne plose a jen jednu instanci. Stejne si to resi aplikace (chromium) sama, ne? Nezavisle na WM.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    xkucf03 avatar 6.8.2014 19:53 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    Já právě používám víc oken prohlížeče. Jednak panely jsou dost nepraktické, když je jich víc, a jednak dělám v prohlížeči různé skupiny úloh (např. čtení Ábíčka, výběr a nákup hardwaru, čtení dokumentace atd.) a nechci, aby se mi to míchalo dohromady. A když jsem třeba přepnutý na aktivitu Hardware nebo Škola, tak chci, aby se nové odkazy otevíraly v příslušném okně prohlížeče a ne v tom, v kterém jsem byl naposledy (výchozí chování Firefoxu), což může být v úplně jiné aktivitě s úplně nesouvisejícími dalšími panely.

    Asi si na to budu muset napsat nějaký skript/prográmek, který vybere správné okno nebo se zeptá… tak mě napadlo, jestli už to někdo nemá vyřešené :-)

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    vlastikroot avatar 6.8.2014 20:37 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    To nakupujes hardware tak casto, ze na to potrebujes zvlast browser? :-D
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    xkucf03 avatar 6.8.2014 20:44 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    Zase tak často ne :-D ale když už, tak si na to otevřu nové okno a v něm pár panelů, kde vybírám a čtu si dokumentaci nebo recenze – nechci, aby se mi to míchalo s hlavním oknem prohlížeče, kde mám rozečtené zase něco jiného.

    Jinak ta aktivita Hardware není jen pro nákupy, ale i pro různé HW projekty a hraní si s hardwarem :-)

    Každopádně ty panely v prohlížeči jsou dost mor, když je jich moc, jsou najednou kontraproduktivní. Budu muset vymyslet nějakou lepší organizaci práce s webem. Něco jako ty sektory na pracovním stole v Básníkách :-D

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    6.8.2014 21:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Já mam od tohohle sessions.
    xkucf03 avatar 6.8.2014 22:15 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    V jakém prohlížeči, jak to vypadá?

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    7.8.2014 11:14 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    V Chromiu jsem používal Session Buddy. Teď jsem ale postupně přešel na FF, kde mají Session Manager, který funguje imho ještě lépe.

    Zavřít jednu relaci a otevřít jinou má pochopitelně svou režii, stejně jako otevření IDE + načtení projektu, otevření shellů atd., ale osobně se tento 'problém' nesnažím vyřešit, protože mi to pomáhá udržovat singletasking.
    Bedňa avatar 7.8.2014 13:03 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    To robíš moc dobre a určite si to doma nainštalujem, dík za tip. Nedávno som práve čítal ako negatívne pôsobý multitasking na ľudský mozog a musím uznať majú pravdu.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kotyz avatar 7.8.2014 18:39 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Nevim jak to působí na mozek, ale produktivita a hlavně kvalita jde do prdele. chce to dělat jen jednu věc a pořádně a hezky od začátku do konce, ne furt něco začínat a nic nedodělat... Toť má osobní zkušenost.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Bedňa avatar 7.8.2014 18:47 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Keď dlhodobo prevádzkuješ multitasking, tak získaš poruchu sústredenia sa.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kotyz avatar 7.8.2014 19:39 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    To je možný...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    7.8.2014 20:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    +1. S tímhle mám někdy dost problém...
    xkucf03 avatar 7.8.2014 20:56 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    Mám poruchu schizoidní, musím pořád přepínat. Zatím mi ji nikdo nediagnostikoval. Dá se s tím něco dělat?

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    vlastikroot avatar 6.8.2014 23:28 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Ja vsechno co neni stavovy (nejaky formulare atd) zaviram, nevidim moc duvod si drzet otevreny taby - nemam zas tolik RAM, abych s ni mohl plytvat. Aspon jich pak nemam tolik otevrenych najednou. Ale co vyuzivam kazdodene je klon tabu, zustane tam i stav toho tabu, to je skvela funkce. Libilo by se mi neco takovyho jako ten klon, jen aby se to "suspendovalo" do zalozky.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    xkucf03 avatar 6.8.2014 23:57 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Ja vsechno co neni stavovy (nejaky formulare atd) zaviram

    Tohle bych rád, ale chtěl bych k tomu podporu v prohlížeči, aby se taková stránka zařadila do nějakého hybridu mezi záložkami a historií, abych se k tomu mohl vrátit, abych tam měl věci, co chci přečíst později a aby tam byla třeba i historie (odkud jsem na tu stránku přišel a kdy).

    Libilo by se mi neco takovyho jako ten klon, jen aby se to "suspendovalo" do zalozky.

    +1, chtěl bych, aby tohle prohlížeč dělal automaticky, 99 % panelů není potřeba držet dlouhodobě živých v paměti, vlastně je to potřeba jen u věcí typu chat/e-mail, jinde je to naopak na škodu (žádné užitečné zprávy/události ti tam nechodí, akorát to žere RAM a CPU). A pak by to chtělo změnit způsob práce s panely – vlastně by tam vůbec žádný pruh panelů nahoře být nemusel, chtělo by to nové GUI, kde budou plynule přecházet stránky mezi stavy a) otevřené b) záložky c) historie …

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    kotyz avatar 7.8.2014 01:13 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Mě se jich vždycky za pár tejdnů až měsíců nahromadí třeba 30, 40 co mam furt otevřený protože to mam v plánu někdy dočíst nebo vyřídit ale skoro nikdy se k tomu nedostanu a tak pak když už jich je moc a začíná to bejt celý zpomalený tak dělam čistku, co vim že už nebudu nikdy potřebovat zavřu (pak zjistim že to přecijen potřebuju) a ten zbytek přesunu do záložek do složky vyřídit později a pak ještě filmy na čsfd který sem vyhledal protože mam v úmyslu si je sehnat, tak ty házim do seznamu v txt souboru (už jich mam několik a začínaj bejt neaktuální a neudržovaný, pak se stane že stahnu nějakej film podruhý protože už nevim že se mi tam dva roky už někde válí na disku a ještě se na něj stejně nedostalo).

    Nedavno sem čistil a měl sem jen 5 trvale otevřenejch panelů a asi po tejdnu sem zas na 10...

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    vlastikroot avatar 27.7.2014 12:00 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Ty pismenka jednotek a obracena / v cestach jsou zatim #1 co mi vadi na windows. Musi kvuli tomu byt specialne upravena aplikace, takze jakakoli snaha o cisty portabilni SW je zmarena. Zatim to za me resi Qt, ale i tak na to casto narazim. Bash se da doinstalovat pomoci cygwin, ale stejne ten widli terminal kravi UTF8 a celkove vubec neumi nejake standardni escape sekvence - podpora barev atd je, ale skrz win api.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    28.7.2014 22:28 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Specialne upravena aplikace? Cekal bych, ze vsechny multiplatformni prostredi budou mit obdobu File.separator z javy. Vzdyt zijeme v 21. stoleti omg :D
    vlastikroot avatar 29.7.2014 08:13 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Rikam ze to za me resi Qt. Ale proc bych to mel vubec resit? A pismenka jednotek? Neni k tomu jediny duvod krome historicke koule na noze.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    31.7.2014 23:26 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Ve Windows je to takové zmatené. / je platný oddělovač adresářů (třeba při volání OpenFile, takže v aplikaci je můžete používat), ale příkazový řádek je jako oddělovač nebere.
    1.8.2014 14:15 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Pokud si to pamatuju dobře, tak normální lomítka fungují jen v NT řadě (tj. ne v 9x/ME) a je to kvůli kompatibilitě s POSIXem.
    27.7.2014 12:44 Atrament
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Jakožto terminál doporučuju Cygwin + skriptík mintty-quake-console. Na správu nemicrosoftího software je docela dobrý Allmyapps, ale poslední dobou dělají nějaká alotria s GUI, poslední verze toho jejich klienta je jakýsi hybrid mezi desktopovou a webovou aplikací a nejsem z ní moc nadšený, ale používat se to pořád dá :)
    28.7.2014 13:47 Jindřich
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Mně se jako správce balíčků pro win osvědčilo Chocolatey. Dá se to dobře ovládat před přík. řádku, GUI je horší, ale taky funguje podle předpokladů.
    28.7.2014 16:44 Atrament
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    To vypadá skvěle díky za tip :)
    27.7.2014 14:20 pomgoe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    S touto distribucí mám nějáké zkušenosti. Snad se to někomu bude hodit.

    S největší vadou, absencí balíčkovacího systému, AFAIK nic udělat nelze. Zato GUI jde přizpůsobit opravdu hodně. Lze naistalovat např. Blackbox. Není ale moc stabilní. Pokud Vám jde pouze o virt. plochy tak existuje Desktops.

    Co se týče multimédií. Na hudbu Foobar2000. S videem je to složitější. Nejlepší zkušenosti mám s MPC-HC + MadVR + xy-subfilter + LAV + ReClock. Pokud se s tím někomu nechce tolik patlat (což chápu), tak ať si nainstaluje VLC nebo Mplayer2.

    Celkový dojem mám takový, že v této distribuci jde skoro všechno, ale je to celé takové divné.
    27.7.2014 15:06 Hugo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Nevím proč tu řešíte nějaký 5 let starý distro.
    27.7.2014 19:27 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    no a co? je to LTS, navyse po SP uz odladene.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Bedňa avatar 27.7.2014 20:26 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    pro běžného člověka, který potřebuje jen internet, aby si mohl zajít na facebook a na poštu, to postačí.
    Tak si skús doinštalovať QWERTY klvesnicu s tým že QWERTZ je vyšedené políčko a nedá sa odstrániť. Dáš QWERTY ako prvú a jéjda ono to házže ako default stále QWERTZ, takže ani na domácke prežvíkaní Internetu sa nehodí.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    lukve avatar 27.7.2014 20:45 lukve | skóre: 28 | blog: Lukove | Prešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    nie je to tymze mas nastevene pre kazdu appku inu klavesnicu a ta qwerty je len v tej jednej ktora bola prave aktivna ked si to nastavoval , inac tiez rad pouzivam qwerty :D

    linux user more than 20y
    Bystroushaak avatar 28.7.2014 00:27 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Velmi dobré.
    29.7.2014 00:45 Guru Jarda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Když dobrý, tak proč to nedostalo tučňáka?
    29.7.2014 10:05 hruskin | skóre: 3 | blog: martaskuv_blogisek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Protože je to rádobyvtipnej slint, s informační hodnotou pod úrovní minisérie článků o krájení a mazání chleba. Nic víc.
    Bystroushaak avatar 29.7.2014 12:28 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Proč hned tak negativně?
    Bystroushaak avatar 29.7.2014 12:25 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Protože to není až tak moc technicky přínosné? Co já vím, já tučňáky nedávám a moje blogy je dostávají nějak náhodně.
    regine2 avatar 29.7.2014 07:27 regine2 | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše zkušenost se změnou partition

    Lákala mě změna partition c: (proč C?) na menší a vytvoření druhé pro user data. Zadal jsem 50 GB a zmenšila se 90 GB. No, řekl jsem si. Asi překlep. Zadal znovu 50 GB a vytvořilo se nějakých 36 GB (pozor přesná čísla si už nepamatuji).

    Dobrá zpět. Zvětším na oněch božských 50 GB. Výsledek - hláška, že mohou být jen 4 partition (byly tam ještě nějaké systémové a instalační od výrobce), jinak extended a to nelze v Seven.

    No dobrá Live-CD s Gparted a mám to nachlup (+ možnost myšoidního tahání v GUI). ;-)

    Dokud nepřiletí mimozemšťané, všechno už jaksi bylo.
    paul2no avatar 29.7.2014 12:36 paul2no | skóre: 16 | blog: Paulovo doupě | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zkušenost se změnou partition
    Pokud je otázka "proč C" myšlena proč je první oddíl C: a ne A:, tak je to proto, že historicky jednotky A: a B: byly diskety.
    Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí motorovou.
    pavlix avatar 29.7.2014 12:52 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zkušenost se změnou partition
    Je to trochu jako u piana.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.7.2014 13:11 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zkušenost se změnou partition
    Hahaha :D

    No vazne, neco na tom bude.
    I am Jack's wasted life.
    29.7.2014 14:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zkušenost se změnou partition
    Je to trochu jako u piana.
    :-D Tohle mě nikdy nenapadlo!

    Hudební vsuvka: když vznikala evropská hudební notace/terminologie, byly rozšířenější mollové stupnice, zejména aiolská (používaná hodně pro náboženské účely). Aiolská A-moll stupnice začíná na piáně právě od A a postupuje přes bílé klávesy, takže odtud to značení. C-dur, což je durová verze A-moll, je dnes používanější a je obvykle vyučována jako první, takže proto to vypadá, jako by klávesy na piáně začínaly nelogicky od C.
    pavlix avatar 29.7.2014 14:16 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zkušenost se změnou partition
    No nepovídej. To už bych spíš uvítal vsuvku o tom, proč mezi A a C není B. Teda ne že bych o tom nic nevěděl, ale přijde mi to jako zajímavější kontroverze než rotace o dva znaky.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.7.2014 15:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zkušenost se změnou partition
    To už bych spíš uvítal vsuvku o tom, proč mezi A a C není B.
    Ono tam je - ale pouze v angličtině a ještě někde v Beneluxu tuším... ;-)

    Nota H je místo B v německé notaci, použivané v Německu (nečekaně), ve Skandinávii, u nás, v Polsku a ještě v pár zemích... Nevím proč a nevím, jestli se vůbec ví, proč.
    pavlix avatar 29.7.2014 15:35 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zkušenost se změnou partition
    Jo, o těch kulturních rozdílech vím, mívám občas v ruce americké noty. Důvody nejsem schopný vysypat z rukávu, ale souvisí to s tóninami a tím, že sice sedmý stupeň (počítáno od C) byl B, jenže byl o půl tónu nižší než sedmý stupeň v durové stupnici od C.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.7.2014 16:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zkušenost se změnou partition
    No, podle toho, co si zhruba pamatuju: Je to dost matoucí, ale v podstatě tón B (tj. naše H) byl první, který začli hudebníci snižovat o půl tónu. Značilo se to malým písmenem, tj. B → b, původně se to jmenovalo be-moll (spelling ber s rezervou), tj. "menší b". Později se to samé začalo aplikovat i na jiné tóny a vznikl znak ♭. Zároveň se alo používalo jakýsi hranatější b pro zvýšení tónu (dnes je z toho křížek a odrážka) [1]. Četl jsem někde hypotézu, že to hranatější b vypadalo jako h a používalo se pro návrat od B♭ k B♮, a proto to začali Němci psát jako h.
    regine avatar 29.7.2014 13:03 regine | skóre: 22 | blog: regine
    Rozbalit Rozbalit vše fór

    S tím c:\ byl spíše fórek. Pamatuji ještě plně disketové 8" IBM stroje. Ale tahat historii do doby bezdisketové je blbost. Celkově značení disku/partition u MS je ujeté. Přitom MS dost vykrádal Unix. Mohl převzít lepší logiku. Dokonce sami přiznávají kdesi na svých interních diskusích (kdysi jsem na ně měl účet), že jim to dělá problémy.

    Cigareta krátí život o 1 minutu, láhev koňaku o 5 minut a pracovní den krátí život o 8 hodin.
    Josef Kufner avatar 29.7.2014 18:30 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: fór
    Ještě ftipnější je, že už stařičký DOS měl něco jako mount.
    C:\> mkdir \mnt
    C:\> mkdir \mnt\floppy
    C:\> join a: \mnt\floppy
    
    ... a máš mountnutou disketu v \mnt\floppy :-D
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    30.7.2014 09:47 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: fór
    Je to nieco ako mount --bind. A disketu nemas v \mnt\floppy, ale v c:\mnt\floppy.
    Josef Kufner avatar 30.7.2014 17:34 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: fór
    Pokud jsem na disku C: (což jsem), tak je to totéž.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    31.7.2014 17:21 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: fór
    A dokonce uměl i opak, libovolný adresář připojit jako další disk! :-D
    Ale ten příkaz už z hlavy nevím, musel bych vyhrabat příručku a zalistovat.
    31.7.2014 23:18 Atrament
    Rozbalit Rozbalit vše Re: fór
    subst
    31.7.2014 23:23 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: fór
    subst. Nebo tedy SUBST, protože v MS-DOS se všechny příkazy oficiálně (v dokumentaci) psaly velkými písmeny (i když písmena nerozlišoval)
    29.7.2014 13:24 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Nedostatok obrazkov.
    29.7.2014 13:51 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Pobavilo :-)
    gtz avatar 1.8.2014 15:47 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Dobře a čtivě napsaný článeček :-) Jako celkem mne to dost pobavilo a když se podíváme na tržní podíl všech linuxů dohromady a podíl s Widlous W7 tak co zjistíme?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.8.2014 11:00 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    že instalací založených na Linuxu (kernel) je mnohonásobně víc než jakýhkoliv Windows ...

     

    jediná zmenšující se oblast trhu kde je prakticky jen Windows je ... desktop

    USE="-gnome -kde";turris
    2.8.2014 09:29 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    mě by stačilo, kdyby se mi podařilo připojit z win 7 přes sambu na síťový disk NSA310 (linux i xp i visty fungujou ok) :-/
    Dreit avatar 2.8.2014 23:25 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání

    Pffff, sedmičky mají v nastavení něco se šifrováním (defaultně zapnuto), co mám pocit, že u dřívejších verzí nebylo - nemůže to být tím?

    Nope
    Zaatharen avatar 4.8.2014 10:10 Zaatharen | skóre: 16 | Aiur
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Centrum síťových připojení a sdílení > Pokročilé nastavení sdílení > Použít 40-56- bitové šifrování místo 128bit. Případně si pohrát s právama na té sambě :) Také checkni, zda to neblokuje firewall nebo nějaká VPNka či virtuální adaptér.
    MY LIFE FOR AIUR!
    xkucf03 avatar 4.8.2014 10:37 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce Genuine Windows 7 - poznávání
    Tak proto se ten disk jmenuje NSA310 :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.