abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 695 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dost bylo Firefoxu

    6.11.2005 21:11 | Přečteno: 2504× | Linux

    Předem upozorňuji, že pokud máte rádi Firefox, není tento článek pro vás :-)

    Dneska jsem se zamyslel nad tím, proč tolik lidí používá Mozillu Firefox (dále jen ff) a proč jej někteří dokonce do nebes vychvalují. Ať totiž hledám jak hledám, nenacházím žádné výhody, které by ff stavěly nad úroveň ostaních prohlížečů (Opera, Mozilla, Konqueror, ...).

    Napadá mě pár věcí

  • Tou první je marketing, všudypřítomné ikonky get firefox atd, rediscover the web, atd ...
  • Někteří lidé maji asi pocit, že používat ff je cool a že kdyby ho nepoužívali, jejich "zkušenější kamarádi" by se jim vysmáli (Ty lamo, používej ff, to je nejlepší... A proč? .. Protože prostě je to cool:-).
  • Pak jsou lidé, kteří nesmyslně odmítají cokoliv, co není OpenSource (!!!představte si to!!!). Avšak i pro takové extremisty tu máme vynikající Konqueror. Jenže ten jede zase pod Qt a to může vadit jiným extrémistům, kteří zase by nikdy nepoužívali Qt (ačkoliv se bezesporu jedná o vynikající produkt, ale to nechme stranou). Zbývají už tedy jen prohlížeče na Gecku - těch také není málo - Mozilla, Kazehakashe (nebo jak se to jmenuje), Flock (ve srovnání s rychlostí ff je to taktéž supr prohlížeč).
  • Ale co skutečné výhody ff?

    Všechno musí mít nějaké výhody. Tedy i ff. Pokusím se je nastínit, přičemž se nevyhnu srovnání s Operou, která měla donedávna "handicap" oproti ff - nebyla zadarmo.

    Firefox pro Windows vs. Firefox pro Linux

    Firefox ve verzi pro Linux je kapitola sama pro sebe. KATASTROFÁLNÍ pomalost i na výkonných strojích je o to více alarmující, srovnáte-li např. s Konquerorem. Konqueror je poněkud integrovaný do KDE, tzn. spouští se rychle. Firefox nikam integrovaný není. Zdá se tedy, že je logické, že Konqueror v KDE startuje a reaguje rychleji. Jenže rychleji reaguje nejen v KDE. V jiném wm, kde se musí nejdříve načíst potřebné knihovny je start o něco málo pomalejší, ale vykreslování stránek a reakce GUI zůstavá skvělá. K čemu jsou dobré profily jsem moc nepochopil ani ve Win verzi.

    Windows verze tak strašná není, je subjektivně svižnější, ale i tak oproti Opeře nebo Flocku katastrofa. Další věc jsou vychytávky, které vám ff provede s operační pamětí. Ve Windows verzi není problém, aby ff zabíral 100 MB paměti a přiitom nebylo otevřeno víc než 5 tabů (žádná historie, nic .. prostě spustíte ff, otevřete 5 stránek a za chvíli hop a 100 MB paměti v ...)

    Tím se dostáváme k nevýhodám obecně

    Nevýhody

    Seřadil jsem nevýhody, sestupně podle závažnosti, jak to vidím já.

    Marketing

    Není asi pochyb o tom, že za úspěchem ff nestojí kvalita produktu, ale marketing. Příklad třeba prohlížeč Mozilla - ten umí víc než ff, rychlost je stejná, možnosti stejné, jádro stejné. Navíc je tam email, HTML editor, ... proč to tak málo lidí používá? Je Mozilla horší než ff? Já myslím, že ne ...

    A co vy?

    Neberte tento článek jako pohrdání opensource softwarem, to vůbec tak není myšleno (třeba Thunderbird používám, to je imho dobrý software). Zajímalo by mě, jestli firefox používáte a jestli ano, tak proč. A proč ne něco jiného. Co vám přináší za výhody, o kterých já třeba nevím.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    6.11.2005 21:23 sssssssss | skóre: 15 | blog: cotoje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Ja jsem nejdriv pouzival operu pak asi pul roku firefox, priznam se zapusobila na me kampan na jeho rozsireni, pak mi ale zacal vadit, ze vlastne po instalaci nic neumi a je velkej a pomalej. Vratil jsem se k opere a od ty ke konqueroru a je fakt vynikajici, pritom jedu v gnome:)
    hmm
    6.11.2005 21:24 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše FireFox je nejlepší z nejhorších?
    Používám FireFox. Proč? Funguje. Sice je pomalý, ale vydržet se s ním dá. Co Mozilla? Fuj, k čemu s sebou vláčet víc, než je nutné? Pokud už dělám s HTML, tak v obyčejném editoru (vi, mcedit, bluefish), na poštu mám Mutt/Pine/HTML rozhraní. (Tedy ani Thunderbird či Nvu mě nezajímají.) Co Konqueror? Možná bych ho používal, jenže KDE mě omrzelo a tak pro mě představují jeho závislosti luxus. (Qt mi nevadí, ale KDE jo.) Opera? Vypadá slušně, jede slušně, ale FireFox rychlostně převyšuje jen o málo. Nastavovat ji je pro zlost. Tak nějak jsem si zvykl na Ctrl+T a Ctrl+cvak a já to v ní nějak nemůžu nastavit, takže ani tu nemusím. Co zbývá? MSIE? Když to jede jen pod Windows, tak nic.
    7.11.2005 11:43 pholie | skóre: 4 | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FireFox je nejlepší z nejhorších?
    Ty si asi neskusal Operu 9 preview co? Tam uz prisposobili niektore skratky ostatnym browserom, cize aj Ctrl+T :-)
    7.11.2005 13:12 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FireFox je nejlepší z nejhorších?
    Když jsem se díval posledně (= minulý týden), viděl jsem jen verzi pro Windows. Totiž vůbec to tam vyhrabat byl docela problém. Takže jsem si teďka naťukal "opera 9 linux inurl:opera.com" a našel jsem odkaz...

    PO PĚTI MINUTÁCH
    Jede mi to jenom pod rootem... To se mi nelíbí.
    Luk avatar 7.11.2005 14:19 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FireFox je nejlepší z nejhorších?
    Jede mi to jenom pod rootem... To se mi nelíbí.
    Není pravda. O9 dokonce není potřeba ani instalovat. Stačí někam rozbalit (třeba do $HOME, vytvoří se tam příslušně pojmenovaný adresář) a spustit (soubor opera v tom vytvořeném adresáři, nikoli v podadresáři bin).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    7.11.2005 18:53 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FireFox je nejlepší z nejhorších?
    Jede mi jenom pod rootem, protože do $HOME ji nechci a přístupová práva také měnit nechci.
    Luk avatar 7.11.2005 18:59 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FireFox je nejlepší z nejhorších?
    Nemusíš ji dávat do $HOME, můžeš ji dát třeba do /tmp. A nebo normálně nainstalovat (nezkoušel jsem).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    7.11.2005 19:05 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FireFox je nejlepší z nejhorších?
    Je pravda, že s takovou (ne)funkčností ani jinam, než do /tmp nepatří. :-) Mimochodem, normální instalace se liší systém od systému, takže ani nemám představu, co to je.
    7.11.2005 15:49 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FireFox je nejlepší z nejhorších?
    Co Mozilla? Fuj, k čemu s sebou vláčet víc, než je nutné?
    inu ... vesměs k ničemu, ale na teoreticky nižších výkonostních nárocích FireFoxu se to nějak neprojevuje, že si s sebou "víc než je nutné" nevláčí ...
    7.11.2005 18:59 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FireFox je nejlepší z nejhorších?
    To je škoda a nikdy mě nenapadlo jediné rozumné zdůvodnění.
    6.11.2005 21:26 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Proč? Asi proto, že mi nejvíce sedí jeho uživatelské rozhraní. Proklínanou pomalost proti ostatním prohlížečům nepozoruji, občas je o něco rychlejší jeden, jindy druhý. Při nejlepší vůli nepozoruji, že by byl některý prohlížeč trvale pozorovatelně rychlejší. Rychlost startu mne nezajímá, obvykle ho pouštím jen jednou za den, ale ani tady nepozoruji, že by byl Firefox viditelně pomalejší než jiné prohlížeče. S mou oblíbenou sadou rozšíření (Adblock, Web Developer, DOM Inspector, Magpie, Redirect Remover, AntiPagination) umí Firefox nejen věci, které považuji za nepostradatelné (to se týká zejména první trojice), ale i věci, o kterých mne dříve ani nenapadlo uvažovat (to se týká zejména druhé trojice). Tak asi proto. Stačí to jako vysvětlení?
    6.11.2005 21:33 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Proklínanou pomalost proti ostatním prohlížečům nepozoruji

    To buďte rád. Buď máte hodně rychlý počítač, kde je všechno stejně rychlé (ačkoliv na rychlých strojích př. P4 2.4 GHz, 512 RAM se mi to stejně zdálo líné) a nebo už jste na tu pomalost zvyklý (kdybych nepoznal konqueror a operu, tak bych si taky nestěžoval)

    Best viewed in Mozilla Explorer.
    6.11.2005 21:37 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Pravdou je, že svůj hlavní počítač mám rychlý dost (Athlon64 3500+, 1 GB RAM). Ale běžně používám Firefox i na slabších konfiguracích (Athlon 1800XP, 512 MB RAM, ale také Celeron 433, 256 MB RAM) a ani tam to není tak hrozné. Ale asi jste pořádně nečetl, co jsem napsal: nepozoroval jsem, že by Opera nebo Konqueror byly nějak viditelně rychlejší. Někdy sice ano, ale někdy je naopak rychlejší ten Firefox.
    6.11.2005 21:41 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Mně přijdou všechny uvedené prohlížeče hodně pomalé. (P-II 400 MHz, 256 MB RAM) Totiž ve srovnání s prohlížeči, které jsem nezmínil - Netscape 4 pod Windows XP. Rychlost je závratná a vzhled stránek taky. :-) Linuxová verze Netscapu 4 je strašná. V Linuxu funguje i něco podobně závratného - Dillo.
    6.11.2005 21:38 -
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Mozna jsi neuplne pochopil co ti tim asi chtel rict. Jinak te muzu utvrdit v tom, ze pokud nepouzivas KDE, tak rychlost Konqueroru a FF je zhruba stejne. Takze ten kdo je mimo ses ty :-)
    6.11.2005 21:45 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    pokud nepouzivas KDE, tak rychlost Konqueroru a FF je zhruba stejne

    Já mám na mysli odezvu GUI, která je v Konqueroru rychlejší ať používáš wm jaký chceš. Nechápu, že to tak připadá snad jenom mně :) Předpokládám, že rychlost vykreslování stránek nemá vůbec vliv na to, používáš-li Qt nebo GTK based wm.
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    7.11.2005 09:07 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    To neni pravda, pouzivani nebo nepouzivani KDE ma vliv pouze na rychlost startu prvni KDE aplikace. Pokud budes tvrdit neco jineho, tak nemas pravdu. A v renderovani je Konqueror daleko rychlejsi. Pomalejsi ma pouze javascript (nikoliv manipulacis DOMEem), to ale neni tim, ze by jej Firefox mel rychly, ale tim, ze KJS je proste pomale.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    7.11.2005 17:04 -
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    pouzivani nebo nepouzivani KDE ma vliv pouze na rychlost startu prvni KDE aplikace. Pokud budes tvrdit neco jineho, tak nemas pravdu.
    Nic jineho tvrdit nechci, ale me se nejak nikdy nepostestilo spoustet vic jak dve KDE aplikace a to ta druha (Konqueror) vzdy jen omylem :) a spousteni te prvni byla pekna doba ...
    6.11.2005 21:34 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    No, mám tu Firefox 1.5RC a Operu 8.5 a mohu říci, že Firefox startuje rychleji (opravdu, předpokládám, že to bude způsobeno Qt, které si Opera musí natáhnout, protože fakt nehrozí, že bych ho měl v paměti :-)) a při surfování je rychlost srovnatelná, něco jde v Opeře rychleji, ale spousta věcí tam jde pomaleji.

    Paměť ani moc nepozoruju a moc netrápí mě. Vzhled je naopak u Firefoxu vynikající, protože barvičky celého UI jsou shodné s GTK+ tématem a ikonky už mi tolik nevadí, dají se samozřejmě natáhnout nějaké Gnome-like, takže je to pak ještě lepší.

    Naopak jsem si na ovládání Firefoxu zvyknul, dokonce je to jedna z mála aplikací, kde si pamatuju a používám nějaké klávesové zkratky. Proč bych cokoliv měnil, když mám prohlížeč s relativně bezproblémovým vykreslováním, zapadající (opět, relativně) do desktopu, přiměřeně rychlý a paměťově skromný (z mého pohledu) na který jsem si navíc stačil zvyknout? (používám Firefox, Firebird a Phoenix od verze 0.5). A upozorňuji, mám sice nainstalované nějaká rozšíření, ale používám je minimálně, vystačím si s úplně holým Firefoxem.
    Copak toho není dost?
    brozkeff avatar 8.11.2005 00:11 brozkeff | skóre: 13 | blog: Zpátky po 10 letech | Žďár nad Sázavou
    Rozbalit Rozbalit vše Mě holý ff nestačí
    Sice na hlavním kompíku (teď A2600+, 512RAM) pořád jedu na firefoxu, ale jeho pomalost (zvlášť díky asi 30 rozšířením, bez kterých to nevydržím) mě taky rozčiluje. Na notebooku 500MHz/96RAM/Win98 je Opera o kus lepší volba.
    David Watzke avatar 6.11.2005 21:39 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Firefox startuje 7 sekund na AMD64 Athlon 3000+ (poprvé) a Konqueror 0,5 sekundy. Je taky ošklivej. Opravný verze (kvůli Windowsákům?) musíš tahat celý, tedy nejen patche, pak se vytahují kolik milionů stažení ... Každou chvíli se mi podělá profil, atd. Určitě jsem hafo zrůdností zapomněl. Zlatý Konqueror.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    6.11.2005 21:42 Kryštof D. | blog: kryblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Je taky ošklivej.
    Opravdu podstatné... :I
    Každou chvíli se mi podělá profil, atd.
    Mně ani jednou... Je to aplikací nebo uživatelem? ;) _____________________________________________________
    6.11.2005 21:46 z
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    uzivatelem :) co pouziva supr system, ale neumi si ho zoptimalizovat a pak si stezuje na rychlosti ...
    6.11.2005 21:43 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    A když upgraduješ Konqueror, taháš k tomu celý KDE, no, to je fakt vo moc lepčejší :-)
    Copak toho není dost?
    6.11.2005 21:55 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Obávám se, že tvoje poznámka má dvě malé chybičky. Tak první je že Konqueror samotný nemůžeš updatovat, protože je součástí balíku kdebase. Tak druhá je, že protože je Konqueror součástí balíku kdebase, musíš updatovat tento balík (a celé KDE). Je to sice jedna chyba, ale považoval jsem za důležité jí uvést dvakrát ;-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    6.11.2005 21:58 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    To ano, nicméně pokud prohlížeči Firefox vytýkám, že k jeho updatování je potřeba stáhnout novou verzi (což už v betaverzi neplatí, ale na Linuxu to asi bude stejně ve výsledku k ničemu), nevím jak vhodné je dávat za vzor prohlížeč Konqueror, kde je nutné stáhnout celé desktopové prostředí, které je ještě desetkrát větší :-)
    Copak toho není dost?
    David Watzke avatar 6.11.2005 21:59 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Není tak úplně pravda, viz můj příspěvek níže.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    David Watzke avatar 6.11.2005 21:59 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Samozřejmě ho samotný upgradovat můžeš, protože KDE není jeden pakl, ale jsou tam i samostatný programy, tudíš když vyjde -r* verze, můžeš upgradnout jí samotnou, jenže jakmile jde o novou verzi úplně, musíš upgradnout i kdelibs, libkonq a případně konq-plugins a pak už - pravda - celý KDE.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    6.11.2005 23:01 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    To v praxi nebývá moc slavné, uvážíme-li, že nejmenší jednotka KDE na mém systému i leckde jinde jsou balíčky kdebase a kdelibs…
    Copak toho není dost?
    6.11.2005 23:06 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    O duvod vic nainstalovat Gentoo... :-D At zijou flamesoidni blogposty.
    6.11.2005 23:09 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    A nebo nepoužívat KDE :-)
    Copak toho není dost?
    6.11.2005 23:23 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Jojo, taky reseni. Nejlepsi je stejne cist weby pres telnet. :-)
    7.11.2005 12:09 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Já bych asi s radostí používal Links (textový, sem tam grafický), ale ty zatracené tabulkové layouty... :/
    6.11.2005 21:47 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Zrovna KDE má talent na prznění nastavovacího adresáře ~/.kde. Občas jsem KDE zavřel během startu (Control+Alt+Backspace) a musel jsem všechno nastavovat znova. Sice se mi to stávalo jen vyjímečně, ale dost mě to vytočilo. KDE - ne, děkuji. :-)
    7.11.2005 13:27 moira | skóre: 30 | blog: nesmysly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Myslite, ze je normalni zabijet KDE behem startu?
    Překladač ti nikdy neřekne: "budeme kamarádi"
    7.11.2005 13:42 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Ano. Ale není normální, když se u toho pokazí konfigurační soubory.
    David Watzke avatar 6.11.2005 21:52 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Že jsem sem vůbec psal. :-D Ne, beze srandy, to bude flame. ;-) A já se nezůčastním, Firefox používat prostě nebudu a nevadí mi, že ho používají druzí, je mi to volný. Že se mi podělával profil byl někdy PEBKAC, ale později už ne, snad nemyslíte, že jsem lama! ( ... ;-) )
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    7.11.2005 12:40 limbi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Firefox na tvojom stroji štartuje 7 sekúnd? Omg, tak to tam máš niečo poriadne zhnité v tom tvojom kompe. Alebo si si to zmýlil s openoffice? Škaredý teda určite nie je, aspoň u mňa nie, teda asi vec vkusu. S tými opravami máš ale pravdu. Má sa to tuším v novej verzii zmeniť, takže uvidíme. A čo sa týka profilov, v debiane som sa s tým nikdy nestretol, ale keď som skúšal linspire, tak sa mi raz stalo, že si firefox sám vytvoril úplne nový profil. Bolo treba zmeniť ručne tzv. default profil a už som to nepozoroval.
    Luk avatar 6.11.2005 21:43 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    FF se hodně rozšířil právě mj. kvůli své jednoduchosti. Pár tlačítek, jednoduché nastavení. Třeba Opera má default naprosto stupidní, na liště je hromada nepotřebných tlačítek, před rozumným použitím je potřeba většinu z nich vyházet. Potom ale jednoznačně na FF vítězí, právě kvůli tomu, že nikde nic nepřekáží a všechno potřebné je k dispozici.

    V jednoduchém nastavování FF je ale současně zrada, a to právě kvůli defaultu. Např. pro proxy se používá HTTP 1.1, což některé méně kvalitní proxy servery nezvládnou, a browsení tedy nefunguje (BFU nezná něco jako about:config, proto zcela logicky označí FF za šmejd).

    Jinak Opera 9 by měla umět mj. pluginy pro Mozillu a řadu dalších věcí, které ji opět posunou výrazně dopředu. Moje zkušenosti s O9TP jsou zatím vesměs pozitivní (dokonce na RHEL 4 startuje o cca 20 % rychleji než O8.5 - se stejným nastavením a stejnými Qt knihovnami).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    6.11.2005 21:47 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    To musí být teda o poznání méně kvalitní proxy. Ale něco takového jsem teda ještě ani neviděl :-)

    Každopádně, ani po hodině se mi nepovedlo Operu přimět vítězit nad Firefoxem v otázce uživatelského rozhraní a to jsem si s tím dal dost práce.
    Copak toho není dost?
    Luk avatar 6.11.2005 22:22 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    To musí být teda o poznání méně kvalitní proxy. Ale něco takového jsem teda ještě ani neviděl
    To proto, že nepobýváš v "báječném světě Windows" :-D Tam se totiž vyskytuje poměrně rozšířený, proprietární, docela draze placený, proxy server WinProxy. Mezi jeho features patří (aspoň u verzí, se kterými jsem se setkal) také ne-podpora HTTP 1.1. Tento server je vůbec velmi "kvalitní", výčtem jeho nedostatků bych možná strávil celý večer ;-)

    Velmi podobné chování vykazuje také Proxy+, rovněž proprietární placený Win-only server. Ale jestli zrovna neumí HTTP 1.1, to už si nepamatuji.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    6.11.2005 22:54 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Jo ten, no tak to je na pohled ,produkt`. Ale i pro Windows jsou nějaké ty použitelné proxyny a free :-)
    Copak toho není dost?
    Luk avatar 6.11.2005 23:25 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Ano, třeba Squid (MinGW build). Používal jsem ho na Win dost dlouho, a k plné spokojenosti :-) Bohužel o něm moc lidí neví (anebo ví, ale radši používají něco "lepšího") :-(
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    7.11.2005 11:50 pholie | skóre: 4 | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Sorry, ale kedy si naposledy videl Operu? Hromada nepotrebnych tlacidiel? Nic netreba vyhadzat. Sup sup vymaz ~/.opera, stiahni najnovsiu verziu, a skus to znova.
    Luk avatar 7.11.2005 12:56 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Asi máme každý jinou Operu. Kromě stabilní 8.5 mám také 9TP, kterou ani nemám nainstalovanou (jen jsem rozbalil archiv), takže je to všechno tak, jak to výrobce dodal. A tlačítek tam bylo opět požehnaně, než jsem to zredukoval na moji klasickou čtyřčlennou sadu.
    Sup sup vymaz ~/.opera
    To je fakt rada nad zlato :-D Moje pracně nastavená konfigurace by skončila ve tmě pekelné. A navíc by to nic nevyřešilo.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    6.11.2005 21:47 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Jde taky o to, že Konqueror začíná být použitelnější až v nedávných verzích KDE. Na fakultě máme staré KDE 3.1 a tam se Konqueror nedá na spoustě stránek používat.

    Na firefoxu mi ještě vadí nepřehledný adresář s profilem a taky fakt, že se profil někdy "rozbil" a prohlížeč přestal fungovat (ne vždy za to mohly rozšíření). Zvlášť v jedné učebně mi firefox (ne)fungoval asi v závislosti na výskytu slunečních skvrn, nebo fází měsíce. Musel jsem používat Internet Explorer, což bylo jako návrat do pravěku :-D.

    Rozšíření jsou určitě skvělá věc, ale moje nadšení pro ně už vyprchalo. Ostatně část jejich funkcí mají ostatní prohlížeče přímo v sobě.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    6.11.2005 22:18 petr_p
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Velmi dobre shrnuti.

    Ja pouzivam ff, protoze: oproti Mozille nepotrebuji postovniho klienta, nepouziva Qt a kdelibs (v soucasne dobe zadnou takovou dalsi aplikaci nepouzivam, tudiz setrim pamet a cas), velmi dobre zpracovava XML (jmenne prostory, XLink, XSLT), vyvojova verze podporuje takove CSS atributy, ktere bych jinde tezko hledal (generovany text), lze do nej diky XUL dostat funkce (rozsireni), ktere potrebuji (Live HTTP Headers, Clear HTTP Auth, DOM Inspektor).

    Na ff mi vadi: zere hodne pameti a je stale malo rychly, oproti Mozille tezkopadna prace s cookies (mozna existuje vhodne rozsireni), nedostatecny vystup do PS (XPrint jsem nezkousel). Hodne mi vadi klavesove zkratky a celkove widlate ovladani (srovnej s Mozillou), snazim se resit vhodnym premapovanim (napr. editace radky ve stylu readline), avsak je nutny zasah primo globalni konfigurace. Obcas likviduje profily (hlavne po upgradu).

    Na Opere mi vadi: podivna konfigurace, lame text za lomitkem (tri krat fuj!), mimo HTML namespace spatne interpretuje elementy, ktere se jemnuji stejne, jako ty z HTML, neustale mi vnucuje postranni listu, GUI – drive pouzivala bitmapy, coz bylo na terminalech neskutecne pomale, dnes pouziva Qt, coz mi nevyhovuje. Obsahuje postovniho klienta (jako Mozilla).

    Na Mozille mi vadi: ma mailoveho klienta (i kdyz mam dojem, ze je mozne jej neinstalovat), posledni verze shazuji X server (i kdyz to je chyba zrejme X serveru).
    David Watzke avatar 6.11.2005 22:21 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    nepouziva Qt a kdelibs (v soucasne dobe zadnou takovou dalsi aplikaci nepouzivam, tudiz setrim pamet a cas)
    Co tím chceš naznačit? Když používám KDE a Qt, tak nešetřím paměť a čas?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    6.11.2005 22:56 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Podívej, když nepoužíváš nic z KDE a Qt, tak se ti Konqueror nevyplatí, protože musíš do paměti k němu natáhnout všechny ty úžasné knihovny a ono jich není málo. Když KDE a Qt používáš všude, tak naopak šetříš čas tímhle, protože už to všechno v paměti máš a nemusí se natahovat nic jiného. Tobě by se asi zase nevyplatilo zkoušet něco tvrdě integrovaného do Gnome, jako třeba Epiphany, protože bys čekal týden na všechny Gnome knihovny, které by pak použila právě jediná aplikace, což je u sdílených knihoven celkem škoda :-)
    Copak toho není dost?
    Luk avatar 6.11.2005 22:29 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Mozillu používá právě kvůli mailovému klientovi (společně s kalendářem). TB mi přijde příliš ořezaný, KMail kurví odesílané přílohy (i když je správně nastaven MIME typ), Opera má divného klienta. Mozillí poštu používám už dlouho, dobře si poradí se spamem, pohodlně se používá, nikdy nic nezkurví atd.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    David Watzke avatar 6.11.2005 22:32 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    KMail kurví odesílané přílohy (i když je správně nastaven MIME typ)
    Můžeš prosím uv=st příklad, abych si dal pozor? Nic podobného jsem zatím nezpozoroval.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Luk avatar 6.11.2005 23:42 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Posílal jsem XML schéma (uvnitř byla čeština v UTF-8). KMail rozpoznal jako text/plain (což je hovadina...), tak jsem to nastavil na správný (text/xml, možná bylo lepší application/xml, nevím...), i když bez uvedení znakové sady. Kódování zůstalo nastaveno na quoted-printable, což by mělo zaručit bezpečný 8-bitový přenos. K příjemci soubor došel ořezaný na 7 bitů (v kombinaci s quoted-printable to fakt nechápu). S žádným jiným klientem se mi to zatím nestalo.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    7.11.2005 00:04 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    A nestačilo by poslat to jako binární data? (application/octet-stream)
    Luk avatar 7.11.2005 01:34 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Nevím, co by stačilo nebo nestačilo. Ale když potřebuji poslat přílohu, nemůžu laborovat s tím, jak to nastavit. Tím spíš, že obvykle nemůžu hned ověřit, v jakém stavu to došlo. Proto radši používám klienta, který je třeba konzervativnější (a méně efektivní v kódování dat), ale funguje.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    7.11.2005 16:13 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    hm, a je jisté, že to zmršil právě kmail? v tom případě je ta chyba v bugzille?
    6.11.2005 22:58 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Já mám tucha, že v TB je toho ještě víc než přímo v Mozillím mailu. Není tam ten kalendář, pravda, ale to byl celkem nepoužitelný bastl, co pamatuji. Já používám Evolution, ale taky mi tam leccos chybí :-(
    Copak toho není dost?
    6.11.2005 23:04 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Mozilla je víceméně stejná jako Firefox, až na nějaké ty maličkosti. Jako třeba, že fakt vůbec nestojím o mail, HTML editor a IRC a hlavně se nedá snadno přizpůsobit do téhle podoby. Bylo by pravda ještě celkem fajn zbavit se proužku na hledání, na to se budu muset v nejbližší době mrknout.
    Copak toho není dost?
    6.11.2005 23:07 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    No vidíš, a to zrovna v té Opeře, jejíž nastavení tak nesnášíš, si můžeš zlikvidovat prakticky kterýkoliv ovládací prvek, včetně proužku na hledání.
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    6.11.2005 23:11 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    To sice můžu, ale to můžu ve Firefoxu taky a stejně snadno :-) Problém není ovšem ten prvek zlikvidovat, ale nahradit ;-)
    Copak toho není dost?
    6.11.2005 23:13 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Opera to řeší tak, že vyhledávat můžeš defaultně na google,když do adresního proužku napíšeš g hledany-vyraz.
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    6.11.2005 23:30 petr_p
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Tak tak, ve ff se tomu rika keywords. Zapne se to v about:config a pak nekam do bookmarku hodis novy zaznam, pricemz mu vyplnis polozku keyword. Text z URLbaru se substituje na misto "%s" v URL zalozky. Jen je skoda, ze lze subsituci udelat je jednu (hodilo by se na telefonni seznam).
    6.11.2005 22:25 nula | skóre: 22 | blog: archaic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Ze opensource neni vyhoda pro uzivatele? Asi mas pravdu, ale ... dokaz mi, ze Opera je fakt lepsi a rychlejsi ... treba na PowerPC Linuxu, Solarisu nebo IRIXu ;-) To jsem vazne zvedavy, jak ji tam rozbehas ;-) Firefox tam vsude chodi.

    Treba na Power Macintoshi G4 450 Mhz (Ubuntu Linux) mam celkem novy Firefox a ani nejak nepozoruji, ze by mel byt pomaly. Delam neco spatne? A s vychozim vzhledem mi dokonce dobre zapada do GNOME. Fakt nevim, proc bych mel hledat jiny prohlizec, kdyz s timhle jsem spokojeny :-)
    David Watzke avatar 6.11.2005 22:27 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Ze opensource neni vyhoda pro uzivatele? Asi mas pravdu, ale ... dokaz mi, ze Opera je fakt lepsi a rychlejsi ... treba na PowerPC Linuxu, Solarisu nebo IRIXu ;-) To jsem vazne zvedavy, jak ji tam rozbehas ;-) Firefox tam vsude chodi.
    Konqueror chodí na alphě, ppc, ppc64, amd64, sparc... Firefox pravda i na arm, hppa a ia64, ale zase ne na ppc64.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    6.11.2005 22:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Konqueror je ovšem open source, takže z pohledu tohoto příspěvku není "proti Firefoxu", ale spíš po jeho boku…
    6.11.2005 22:28 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    na PowerPC Linuxu, Solarisu nebo IRIXu To jsem vazne zvedavy, jak ji tam rozbehas Firefox tam vsude chodi.

    Já popisoval výhody/nevýhody ze svého pohledu. Solaris a PPC jsou mi ukradené, neboť na nich nepracuji.
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    6.11.2005 22:28 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Nemusíme chodit ani tak daleko. Co takhle Opera pro x86_64? Že není? Oficiální build Firefoxe také ne - a přesto momentálně ve Firefoxu pro x86_64 píšu tento příspěvek. Čím to je?
    6.11.2005 23:00 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Tím, že tyhle velkolepé x86_64 procesory umí pracovat s přehledem i normálně jako x86 :-)

    (no dobře, vím, že to tak není, ale nemohl jsem si pomoci ;-))
    Copak toho není dost?
    6.11.2005 23:06 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    A proč bych měl používat 32-bitovou verzi prohlížeče, když mi jinak všechno běží 64-bitově? To je právě ta výhoda open source: že není potřeba čekat, až se firmě uráčí. Ať už je to Opera, Adobe (Acrobat Reader), Macromedia (flash plugin) nebo kdokoli jiný.
    6.11.2005 23:09 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    No však říkám, že jsem si jenom chtěl rýpnout, že ten důvod může být i trochu jiný než bylo zamýšleno :-)
    Copak toho není dost?
    6.11.2005 23:17 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Ale ono to tak v podstatě je: firmu nic nenutí upravit ty chyby ve zdrojácích, aby to šlo přeložit i pro x86_64. A protože tu funguje kompatibilita, může kverulanty odpálkovat tím, že mohou bez problémů používat 32-bitovou verzi.
    6.11.2005 23:23 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    No dobře, dobře, mám to podepsat a poslat zpátky, nebo si to mám dát na třičko? :-)
    Copak toho není dost?
    7.11.2005 16:17 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    A proč bych měl používat 32-bitovou verzi prohlížeče, když mi jinak všechno běží 64-bitově? To je právě ta výhoda open source: že není potřeba čekat, až se firmě uráčí.
    hm, nechcete tím doufám říci, že všechny OpenSource programy lze vzít tak jak jsou a bez sebemenších hacků je zkompilovat pro 64bit platformu?
    7.11.2005 16:33 nula | skóre: 22 | blog: archaic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    hm, nechcete tím doufám říci, že všechny OpenSource programy lze vzít tak jak jsou a bez sebemenších hacků je zkompilovat pro 64bit platformu?
    To určitě ne, ale pokud to není open source, tak se ty hacky dělají mnohem hůř. S navíc musíte čeka, až (případně zda vůbec) se příslušný autor či firma uráčí. AMD64 asi není takový problém, ale zkuste se zeptat na SGI, proč je v novějších IRIXech místo Adobe Readeru nainstalováno XPDF? Asi to nebude proto, že by XPDF mělo víc funkcí nebo bylo rychlejší ;-)
    9.11.2005 21:59 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Čtěte, co jsem napsal a nepodsouvejte mi něco jiného. Neříkám, že to jde bez sebemenších úprav. Ale jde to, zatímco u closed source to nejde vůbec. S úpravami nebo bez…
    6.11.2005 23:10 Pmx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Vidím to podobně, jako dnešní zprávičku o rozhodnutí Novellu - vybral se jeden prohlížeč a ten se začal prosazovat (a vyšlo to). Způsob vzniku Firefoxu mi připadá, jako kdyby také měl být k tomuto předurčen :-) A jestli teď Firefox svými vlastnostmi zapadá mezi ostatní, nedávno tomu tak ještě nebylo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 6.11.2005 23:16 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Rychlost Mozilly
    Teď nechci vyvolávat FW, skutečně se ptám:

    na Gentoo jsem si zkompiloval Mozillu i Firefox. Zresetoval jsem oběma profily (takže žádná rozšíření). Proč se Mozilla spouští o 2-3 vteřiny rychleji a proč rychleji otevírá a přepíná taby?

    Mozillu jsem nikdy nezkoušel a tohle mě upřímně řečeno šokovalo. Čekal bych že to bude spíš naopak... :-O
    6.11.2005 23:20 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    Já tomuhle taky nerozumím. A to je jeden z důvodů, proč jsem to psal. Myslím, že ff je bastl, který je ve velké míře vnucen uživatelům propagandou, jako náhrada IE.

    O to víc mě překvapuje,že se ff používá hodně i na Linuxu, kde jsou lepší prohlížeče...
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Max avatar 7.11.2005 00:15 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    Souhlas, jsme na tom uplne stejne. Odezvy jsou u firefoxu taky nejake pomale, rekl bych, ze ve windows bezi o dost lepe, jak v linuxu. Mozna zajimaji vyvojare (sefiky) vice windows (aby dobyli pozice IE), nez linux :-/.
    Zdar Max
    PS:ted jsem zkousel operu a jestli to takhle pujde dal (v budouci 1.5), tak na ni asi prejdu ...
    Měl jsem sen ... :(
    7.11.2005 09:17 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    To je ale prece znama vec, ze FF je primarne urcen a vyvijen pro uzivatele Windows vyvojari na Windows. Od toho plynou jeho nesvary (napr. nerespektuje PATH pri vyberu aplikace, kterou chce otevrit prilohu, nerespektuje/nerespektoval existenci symbolickych linku apod.)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 7.11.2005 14:47 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    rekl bych, ze je to tim, ze v Linuxu pouziva firefox a thuderbird pro vykreslovani GTK. To mu hodne pritezuje... kez by nekdo uvedl v zivot stabilni a podporovany Qt build. Vzhledem k tomu, jak je reseno to GUI (pomoci XUL), tak by pak mely fungovat rozsireni i temata i v Qt verzi, ne? Proste by jen pouzival kvalitneji napsany GUI toolkit...
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    Marián Kyral avatar 7.11.2005 15:24 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    Na tohle je super gtk-engines-qt. Všechny gtk aplikace pak používají pro vykreslování nativní qt prvky. Nevím jestli to má nějaký dopad na rychlost, ale rozhodně to pak vypadá lépe.

    Bohužel momentálně toto řešení nemůžu používat, protože kombinace gtk-engines-qt, Xorg a Firefox produkují obrovský memory leak :-(

    Pokud nastavím nějaké nativní gtk téma, tak je to v pohodě.
    7.11.2005 15:31 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    gtk-qt je sice hezká věc, ale na už tak pomalý firefox bych jí nedoporučoval...
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Marián Kyral avatar 7.11.2005 19:54 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    Já osobně žádné zpomalení nepozoruji. Ale to, že mi dochází paměť je mnohem závažnější.

    Athlon XP 2800+, 1GB RAM ;-)
    7.11.2005 10:09 Honza "tux" Friesse | skóre: 15 | blog: Tuxův blog | Vyškov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    Ano Mozilla se spouští rychleji. V paměti a na disku má jen JEDNO gecko (narozdíl od FF,TB,NVU,SunBird - gecka, ale vzájemně nekompatibilní). Ještě dobře, že je tu SeaMonkey.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 7.11.2005 15:38 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    Kdyby v Mozille nebyly takové blbiny jako teď, tak jedu na ní.
    1. Chybí tomu nějaký uninstaller rozšíření - nějaké rozšíření pro uninstall rozšíření jsem si stáhnul, ale na všem selhalo. Když jsem podle návodu odstranil rozšíření ručně + smazal chrome.rdf, přestala natrvalo fungovat všechna rozšíření
    2. Chybí tomu vestavěná podpora RSS
    3. Nevím jak si tam upravit tlačítka na toolbaru
    4. Je pro to méně rozšíření než pro FF :-(
    Jak je to teď s vývojem Mozilly?
    David Watzke avatar 7.11.2005 18:07 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    Nevím jak si tam upravit tlačítka na toolbaru
    Pokud je to jako ve FF, tak pravým myšítkem na ty toolbary a "Vlastní...".
    Jak je to teď s vývojem Mozilly?
    Pokud vím, tak se toho ujala nějaká jiná skupina programátorů.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    7.11.2005 18:10 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rychlost Mozilly
    No to tam nejde.
    Copak toho není dost?
    alblaho avatar 6.11.2005 23:19 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Hnusný vzhled Linuxové verze - pokud nemáte skin.

    To není pravda. Firefox má překrásný minimalistický vzhled, který je plně funkční.

    Konqueror

    -mizerný javascript, nejede v tom gmail, což je killer aplikace. Jinak bych ho i používal, je rychlý.

    Opera

    -do nedávna nechutný adware, který rozhodně nešel nainstalovat přes APT. Navíc verze 7 byla nechutný bloatware. Technicky je to ale dobrý, rychlý prohlížeč, o tom žádná. Ale stejně to není opensource, což je pro mě dost velká diskvalifikace.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 7.11.2005 14:49 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    - Hnusný vzhled Linuxové verze - pokud nemáte skin.

    - To není pravda. Firefox má překrásný minimalistický vzhled, který je plně funkční.
    pratele..... nechcete se jeste zacit navzajem presvedcovat, ze cervena je hezci, nez zluta?
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    7.11.2005 14:58 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    No, já měl na spíše mysli hnusný vzhled nenaskinovaného GTK...
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 8.11.2005 13:41 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    No, ja zas mel na mysli to, ze je absolutne bezpredmetne se hadat o tom, jestli je neco hnusne nebo ne! Dyt pojem osklivosti/hezkosti je prece nekompromisne subjektivni vec!

    chapu, ze jste napsal do sveho blogu vas nazor. spis nechapu kolegu, ze tu vykrikuje, ze to neni pravda, protoze hnusneho je neco jineho.
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    7.11.2005 16:22 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Konqueror

    -mizerný javascript, nejede v tom gmail,
    to je snad chyba Googlu, že nejsou schopni vyprodukovat slušný kód, nikoliv Konqueroru, že má problém ten jejich bastl interpretovat ... ostatně na Google se patří zvysoka vys*at, těch problémů mají mnohem víc, gmail bych nepoužíval ani za zlatý prase :-/
    7.11.2005 17:09 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    gmail bych nepoužíval ani za zlatý prase

    tak tak ...
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 8.11.2005 13:44 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    ostatně na Google se patří zvysoka vys*at
    no jo. tady je zas nekdo chytrej. To, co dela Google pro odvetvi IT a pro FOSS, to ti asi uniklo, ze? no jo. chytrost nejsou zadne cary, se rikalo...
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    6.11.2005 23:23 diverman | skóre: 32 | blog: život s tučňáčkem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Firefox je IMHO dost chabej. Naproti tomu Opera je nadupaná. Zásadní věc pro mě jsou gesta myší. Nějak si totiž nedokážu představit, že bych kvůli "zpět" musel kurzorem jet přes celou obrazovku do levého horního rohu a kliknout na Zpět.
    deb http://ftp.cz.debian.org/debian jessie main contrib non-free
    6.11.2005 23:26 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Buďme spravedliví - mouse gestures si můžeš do ff nainstalovat taky. Zastal bych se firefoxu v tom, že účel je co nejméně funkcí defaultně a uživatel ať si vybere a nainstaluje co dalšího potřebuje.

    Proč je to v základu tak pomalé a proč to žere tolik paměti, je jiná věc.
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    6.11.2005 23:42 diverman | skóre: 32 | blog: život s tučňáčkem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    mouse gestures si můžeš do ff nainstalovat taky
    To je sice pravda, ale nemám čas hledat nějaká rozšíření. Desktop s linuxem mám na používání a ne na hraní si. Na hraní si s linuxem mi slouží můj server.

    Také nepochybuju o tom, že Opera mi na mém postarším desktopu poběží svižněji než FF.
    deb http://ftp.cz.debian.org/debian jessie main contrib non-free
    Luk avatar 6.11.2005 23:28 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Na to existuje do FF rozšíření. Nicméně gesta stejně nepoužívám, nějak jsem jim nepřišel na chuť...
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    6.11.2005 23:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Za prvé: mouse gestures můžete AFAIK používat i ve Firefoxu. Za druhé: je to věc vkusu, mně osobně to spíš překáželo než pomáhalo, když jsem si to zkoušel. Za třetí, pro "zpět" máte "gesto" ve Firefoxu defaultně: stačí stisknout pravé tlačítko, popojet kousek dolů a pustit. :-)
    7.11.2005 00:38 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    zdravim,

    jsem rad, ze nekdo napsal neco podobneho.

    osobne firefox je pro me zklamanim. predevsim vzhled a orezana funkcionalita. je to pro usery z windows a ne pro nekoho jineho. memory leaky radove v 800MB nevyjimaje.

    pouzivam mozillu a to je neco, co mi absolutne vyvovuje. bohuzel jeji vyvoj se da rici zastavil. zatim mi tedy staci, ale az nebude stacit, tak asi prejdu na neco jineho.

    osobne to vidim na netscape. operu9.x take v tomto nepodcenuji. a hodne me zaujala ted nova amaya - sice neumi dost veci(javascript), ale staci mi na serfovani a je pekelne rychla.

    bohuzel se z firefoxe stala reklamni masirka. to nestaci, ze nas masiruji z microsoftu a jeste se musime navzajem masirovat na kazdem ezine minimalne jednou tydne tim, co se stalo firefoxu. uz je to hodne nudne.

    fakt je to sezonni vec. dneska je nejak linux v mode. bohuzel to zustava na tom, ze si nainstalujeme distribuci a budeme pouzivat firefox. ostatni reseni nezajem. a nazveme toto zakladem komunity a vsude budeme rikat, jak mame skvele technologie jako firefox, apache, php a mysql.

    proste uz me to nejak nebavi. je to nuda. a radeji si budu delat svoje reseni na sve obycejne funkcni distribuci bez firefoxe. a k tomu pouzivat poradne technologie. a zamerit se spise na desktopove aplikace nez na webiky, ktere dela kazdy student za par korun.

    trosku me mrzi jedna vec. mame na linuxu hodne zajimavych reseni. ale nechapu pro se vse zameruje na jednu vec.

    vcelku mam uz te reklamni masaze dost. a stava se to jiz vcelku dost nafouknutou bublinou. jenomze dokud se nezmeni v komunite uvazovani velke casti komunity z "pouzivam linux" na "mam linuxove reseni", tak budeme ve stejnym svrabu jako ted.

    co dodat ? nez zacnete nekdo zase na nejakem ezine masirovat navstevniky uzasnosti firefoxe, tak predtim pouzijte svuj vlastni mozek.

    bye gf
    Luk avatar 7.11.2005 01:37 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    hodne me zaujala ted nova amaya - sice neumi dost veci(javascript), ale staci mi na serfovani a je pekelne rychla.
    Amaya (v kterékoli verzi) je něco, z čeho je mi (s prominutím) na blití. Tak otřesně zprasené zobrazení se hned tak nevidí. To už je nesrovnatelně lepší ten sunovský "vynález" HotJava.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    7.11.2005 04:02 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    predpokladam, ze novou amayu 9.2.2 jste zkousel pred tim nez se Vam udelalo spatne ?

    y/n
    7.11.2005 07:26 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Jak je stará poslední verze? Já jsem byl rovněž zhnusen, a to zejména rychlostí, ale už je to delší doba, bylo to někdy v červenci.
    7.11.2005 07:46 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    New snapshots 9.2.2 (16-09-2005)

    cervencovou jsem netestoval. a soucasna mi vcelku vyhovuje. i kdyz nejake mouchy ma. to nepochybne.

    gf
    7.11.2005 09:13 thingwath
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Zatim jsem nevidel zadnou verzi Amayi ktera by nebyla pomala, dokazala vykreslit aspon jednoduchou stranku a vypadala trochu jako prohlizec (nic z toho a uz ani nahodou vic dohromady).
    Luk avatar 7.11.2005 09:22 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Pravděpodobně ne, protože naposledy jsem zkoušel Amayu někdy v létě (srpen?), takže to mohla být 9.2.1. Nicméně když jsem teď chtěl zkusit 9.2.2, se zlou jsem se potázal. Zřejmě se neumí připojit přes proxy (nastavil jsem to správně).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Daniel Kvasnička ml. avatar 7.11.2005 10:00 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    jj, s clankem souhlasim, jenze prave ta dve rozsireni (web developer toolbar, editCSS), ktera jsou doted neprekonanym nastrojem pro web designera, mi drzi FF na disku.... ale na web Operu ;-)
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    8.11.2005 00:44 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    No pokud máš wd toolbar, tak editCSS už moc nepotřebuješ, ne?
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Valoun avatar 7.11.2005 10:45 Valoun | skóre: 30 | blog: Psavec | Středočeský kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    NESOUHLASIM:

    - FF Vypada presne tak jak od browseru ja ocekavam (a navic vcelku dobre)

    - Rozsireni mi vyhovuji, jen bych jich uvital mnohem vic v Debianich baliccich

    - Profily pouzivam na to abych mel ruzne verze pro webovy vyvoj a pro normalni browseni - jiny vzhled, jine bookmarky, jine toolbary, jina rozsireni atd

    SOUHLASIM:

    - ano, je nechutne pomalej a nenazranej (ta pomalost mi vadi vic), zvlast proti windowsovske verzi

    - mnohdy se chova jako windowsovska aplikace (windows dialogy atd)
    7.11.2005 11:41 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    jak tak ctu komentare, jsem podivnost sama. Pouzivam operu, vyuzivam rss/atom ctecku i mail a jeste navic delam reklamu memu oblibenemu webu na kazdem (vhodnem) kroku. operacesky.net ;-)
    na opere mi vadi, ze integrovany BitTorrent neni vsude :-D a ja doma diky tomu stale pouzivam 8.10 nicmene priznam, ze se mi ff na disku hreje, obcas nejaky ten webik si delam a ve ff a konqueroru kontroluju vysledek. ff: vychozi mi nevyhovuje...
    napr.: pokud ma odkaz nadefinovano otevrit se na nove strance, tak se neotevre novy tab, obtezujici :-(
    byla jsem svedkem, ze tri extenze mezi sebou vzajemne kolidovali, nechala se jen jedna a po updatu ff prestala chodit
    To je síla televize...
    7.11.2005 12:06 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    jdu se radsi dal potit, hrubky chjo... :-D
    To je síla televize...
    7.11.2005 17:12 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    pokud ma odkaz nadefinovano otevrit se na nove strance, tak se neotevre novy tab

    Za to ale nemůže ff, nýbrž prase, které vytvořilo onu stránku.
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    7.11.2005 17:42 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    nejsem prase
    To je síla televize...
    7.11.2005 18:00 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Ok, ale target="blank" je pěkná prasárna :)
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    7.11.2005 18:21 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    s tim souhlasim, ale otevirani v novem ff je fakt "vopruz" :-D jesteze je moznost volby ;-)
    To je síla televize...
    7.11.2005 17:39 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    target="_blank" neni zadna prasarna, proc ff otevira novy ff a neotevre novy tab jako opera? da se to nekde nastavit? pokud ano, uvitala bych to jako vychozi moznost
    To je síla televize...
    7.11.2005 18:07 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    proc ff otevira novy ff a neotevre novy tab jako opera?

    Protože Opera je jaksi trochu dál, a to ve všem oproti ff. Atribut odkazu target s hodnotou _blank otevírá stránky do nového okna. Ne do nového tabu. To, že se to otvírá v Opeře do nového tabu je jakási vychytávka, ale nic to nemění na tom, že target="_blank" je přežitek, který nemá smysl už proto, že si každý (kdo používá inteligentní prohlížeč:) může zvolit, kam se odkazy mají otevírat a nepotřebuje, aby to za něj rozhodoval tvůrce stránky.
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Valoun avatar 7.11.2005 18:58 Valoun | skóre: 30 | blog: Psavec | Středočeský kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    V about:config zkus nastavit klic browser.link.open_newwindow na hodnotu 3
    mirec avatar 7.11.2005 17:49 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Strašne pomalé!
    Ja som skúšal firefox a seamonkey (doteraz som používal Mozillu). Firefox som nainštaloval úplne čistý a vytvoril čistý profil. Seamonkey som použil starý profil (neakých 200MB mailov, pár MB história a pár desiatok MB rozšírenia). Seamonkey mi pri štarte obnovuje sedenie. Takže namerané hodnoty boli nasledujúce:
     ________________________________________________
    |Studený štart          |  Normálny štart        |
    |Firefox  |  Seamonkey  |  Firefox  |  Seamonkey |
    | 18s     |   11s       |   12s     |    3s      |
    |_________|_____________|___________|____________|
    
    Nároky na pamäť a celková odozva sú OK. Zobrazovanie stránok je omnoho lepšie ako vo FF (rozhádzané fonty). Seamonkey má ešte navyše podporu SVG. Myslím, že už teraz je omnoho lepší ako firefox.
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    David Watzke avatar 7.11.2005 18:11 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    Studený start Konqueroru je kolem 1s, normální kolem 50ms. SVG podporuje už delší dobu a CSS3 + Acid2 test? Není problém! Myslím, že jediné prohlížeče, které se mu můžou rovnat jsou Safari a iCab, ale nevím, jak je to u nich s funkcemi.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    mirec avatar 7.11.2005 18:14 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    No s konquerorom som na tom podobne pri loade do 5. Namerané hodnoty boli pri load 11. V konquerore mi chýba rozšíriteľnosť, adblock (aj keď ten už je v 3.5, ale moc mi nesedí). A v mozille sa mi páči aj tabbrowser extensions, vďaka tomu mi neotvára odkazy v novom okne, ale v novej karte.
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    David Watzke avatar 7.11.2005 18:54 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    Eh? Konqueror snad otvírá nový okna? To's vzal kde? ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    7.11.2005 18:18 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    Dá se to nazývat studený start, když už máš v paměti prakticky celý prohlížeč? Zkus start Konqueroru bez jakékoliv části KDE v paměti.
    Copak toho není dost?
    David Watzke avatar 7.11.2005 18:52 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    Myslíš, že by to trvalo 18s?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    8.11.2005 00:41 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    To nemá nic společného s KDE. Bez KDE bude možná tak pomalejší start, ale pak to bude běhat svižně, což se nedá říct o ff - ten má možná rychlejší start, ale rychlost a odezva GUI nestojí za nic.

    - můj blogpost není jen o tom, že by ff pomalu startoval, to se dá přežít-je to jen jedna část jeho pomalosti :).
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 7.11.2005 18:12 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    A tohle u Firefoxu je co?
     - + mozsvg      : Enable SVG support in mozilla and firefox
    mirec avatar 7.11.2005 18:20 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    Nechcem vyvolávať flame, chcel som len poukázať na fakt, že táto funkcia je v seamonkey defaultne. Ak by sa takto zachovali všetky prehliadače, mohli by sme zabudnúť na vytváranie grafiky na stránkach len pomocou vektorovej grafiky. Myslím, že len tak neaká lama nebude hľadať neaky plugin len pre to, aby tam fungovala správne jedna stránka v SVG.
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    Marián Kyral avatar 7.11.2005 20:02 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    FF 1.5 už má svg defaultně. Není potřeba žádný plugin.
    8.11.2005 00:43 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    No myslím, že než vyjde slavný Firefox 1.5, budeme mít už dávno desítkovou Operu, která bude zas o kus dál :))
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Marián Kyral avatar 8.11.2005 08:40 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    Pochybuji, že opera stihne dojít z 9TP na 10 během dvou měsíců ;-)
    7.11.2005 18:19 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    Nevím, co je to normálny štart, u mne je normální jenom ten studený, abych pouštěl prohlížeč dvakrát za den, to se mi moc nestává :-)
    Copak toho není dost?
    mirec avatar 7.11.2005 18:23 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Strašne pomalé!
    Mám 1GB RAM a keď to nechám cez noc bežať PC, tak mám ešte ráno väčšinu knižníc prednačítanú v RAM. Preto som meral studený štart hneď po reboote PC a ako normálny štart som považoval za štart po asi 5 minútach.
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    7.11.2005 18:51 nikon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    ja mam athlon xp 1800+, 512MB RAM a zadnej rychlostni rozdil oproti Konqueroru sem nezaznamenal. Navic konqueror toho pulku nezobrazi korektne - je skoro jako ie. Operu sem nezkousel. Mozilla je v podstate totez, co ff. takze zase jenom tlachy do vetru.

    PS: jeste jednou opakuji: ZADNE VYDITELNE ZPOMALENI !!!!!!!!
    7.11.2005 19:08 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    jenom tlachy do vetru

    Že ty jsi to nezaznamenal neznamená, že to tak není.

    PS: jeste jednou opakuji: ZADNE VYDITELNE ZPOMALENI !!!!!!!!

    Opakuj kolikrát chceš, ale nauč se aspoň základy pravopisu ;-)
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    Marek Foltýn avatar 8.11.2005 09:31 Marek Foltýn | blog: Earthworm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu

    No já nevím. Používám Firefox ve Windowsech, v Linuxu nemůžu posoudit, protože se nedostanu na internet.

    Dřív jsem používal IE, ale Firefox používám díky jeho záložkám, (které mají ostatně skoro všechny prohlížeče) a jeho jednoduchosti. S ostatními nemůžu posoudit, ale snad ve všech ohledech je lepší než IE. Jen různé programy jsou implementovámny jen do IE (GetRicht, NetMonitor,...) škoda...

    Life is Worm! www
    Marek Foltýn avatar 8.11.2005 09:32 Marek Foltýn | blog: Earthworm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Sorry, GetRight
    Life is Worm! www
    Luk avatar 8.11.2005 10:25 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    Zrovna třeba GetRight není v lepších browserech potřeba, protože narozdíl od MSIE mají vlastní download managery. A komu by to nestačilo, může si do svého prohlížeče GetRight integrovat - jen to vyžaduje trochu ruční práce.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    21.1.2006 19:24 czcore
    Rozbalit Rozbalit vše Dost bylo Firefoxu
    dřív nebyl ff moc rychlík, ale s verzí 1,5 je to skok o 200% ;)
    17.3.2006 17:16 asd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dost bylo Firefoxu
    > ... OpenSource věci se rychleji vyvíjí a rychleji se do nich zapracovávají potřeby uživatelů, ale když to srovnám s ...

    Asi jde o to, ze tento argument vznese obvykle programatorsky gramotny uzivatel, pro ktereho neni problem obetovat hodinu na nejakou drobnejsi upravu, otestovani, prekompilovani a instalaci modifikovaneho programu. Pokud takovy argument vznese nevzdelany uzivatel, tak zalezi jen na soucitu ostatnich...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.