abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 20:22 | Nová verze

Po téměř čtyřech měsících vývoje od vydání verze 246 byla vydána nová verze 247 správce systému a služeb systemd (GitHub, NEWS).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 17:55 | Nová verze

Byla vydána verze 6.3 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůraznit lze integraci s Proxmox Backup Serverem.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
včera 17:33 | Nová verze

Po pěti letech od vydání verze 7.0.0 byla vydána nová major verze 8.0.0 skriptovacího jazyka PHP používaného zejména k vývoji dynamických webových stránek. Nejnovější větev PHP přináší celou řadu nových novinek a vylepšení. Vydána byla také příručka pro přechod z předchozích verzí.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 13:33 | Nová verze

Björn Ståhl vydal novou verzi 0.6 svého vlastního display serveru, herní enginu a realtimového multimediálního frameworku v jednom s názvem Arcan a desktopového prostředí pro Arcan s názvem Durden. Přidána byla celá řada nových vlastností. Jejich představení na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
včera 07:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 28.16.0 webového prohlížeče Pale Moon (Wikipedie) vycházejícího z Firefoxu. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Řešeno je také několik bezpečnostních chyb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
včera 01:11 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 2.91 svobodného 3D softwaru Blender. Přehled novinek v oznámení o vydání a na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
25.11. 20:00 | IT novinky

Josef Průša představil nové vylepšené 3D tiskárny MK3S+ a MINI+. Nejzásadnější změnou je přítomnost nové sondy SuperPINDA. Ta nahrazuje původní sondy P.I.N.D.A. V2 (MK3/S, MK2.5/S) a M.I.N.D.A. (MINI). Cena MINI+ se zvedá o 1 000 Kč na 10 990 Kč.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
25.11. 16:33 | IT novinky

Hodnota Bitcoinu, decentralizované kryptoměny se po třech letech opět blíží k 20 000 dolarům. Nejvyšší hodnotu 19 783 dolarů měl 17. prosince 2017. Následně během 7 týdnů klesl pod 7 000 dolarů. Vývoj lze sledovat také v terminálu. Například pomocí aplikace cointop (GitHub). Vyzkoušet lze "ssh cointop.sh".

Ladislav Hagara | Komentářů: 25
25.11. 15:00 | Komunita Ladislav Hagara | Komentářů: 0
25.11. 14:00 | Komunita

Vývojáři grafického editoru Glimpse, forku grafického editoru GIMP, hodnotí rok od vydání Glimpse 0.1.0. Stanovených cílů bylo dosaženo. Glimpse byl stažen minimálně 86 159 krát. Vývojářům GIMPu bylo odesláno 500 dolarů. Vydání verze Glimpse vycházející z GIMPu 3.0 zatím není plánováno. Vývojáři se pravděpodobně zaměří na vývoj Glimpse NX. Stabilní verze by měla vyjít v roce 2022.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
Jak nakládáte s řetězovými e-maily?
 (6%)
 (41%)
 (3%)
 (2%)
 (3%)
 (9%)
 (58%)
Celkem 293 hlasů
 Komentářů: 8, poslední 16.11. 22:50
Rozcestník

Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

9. 10. 2009 | David Kolibáč | Recenze | 7041×

Adobe AIR je multiplatformní běhové prostředí, které vám umožní na desktopu instalovat a spouštět aplikace naprogramované pomocí technologií spíše spojovaných s webem: Flash, Flex, AJAX a HTML.

Webové aplikace jsou postupem času stále populárnější. Kdo dnes „není na fejsbuku“, „netweetuje“ a podobně, jakoby nebyl. Díky dostupnému připojení k internetu prakticky kdekoliv tak člověk může využívat webové aplikace z telefonu, laptopu, počítače i třeba z internetové kavárny, aniž by se musel zabývat synchronizací dat. Jenže tyto webové aplikace mají i nevýhody. Bez připojení k internetu je člověk bezmocný a tyto aplikace se i špatně integrují do pracovního prostředí.

Proto vznikají tzv. SSB (Specific-Site Browser). Díky nim se hranice mezi webem a desktopem prakticky stírá, jelikož umožňují, aby se webových aplikací chovaly jako aplikace normální, a také poskytují funkčnost offline. Mezi SSB patří například na jaře recenzovaná Mozilla Prism, která uzavírá webové stránky do krabičky pro lokální použití, nebo Adobe AIR, který rovnou vytváří prostředí pro tvorbu zbrusu nových aplikací.

AIR (Adobe Integrated Runtime, dříve nazývané Apollo) je multiplatformní (pro MS Windows, GNU/Linux a Mac OS X) prostředí umožňující vytváření, resp. běh aplikací postavených na technologiích HTML, Ajax, Adobe FlashAdobe Flex.

Instalace

Na webu Adobe je ke stažení instalační soubor. Aktuální verze je 1.5.2, česká lokalizace dosud nebyla vytvořena, linuxová verze vám bude nejspíše nabídnuta při vstupu na stránku (k dispozici je pouze 32bitová verze, takže jsou na 64bitových systémech potřeba 32bitové knihovny pro kompatibilitu).

adobe air download adobe air install

AIR je šířen pod docela restriktivní EULA:

  • Na jednom počítači smíte používat jen jednu kopii programu.
  • Program nesmí běžet na (souborovém) serveru, být poskytován klientům.
  • Program nesmíte dále šířit, můžete mít navíc jen jednu jeho záložní kopii.
  • Běhové prostředí nesmíte používat v podstatě na jiných než povolených zařízeních, tím se myslí především různá mobilní nebo jednoúčelová zařízení.

adobe air app install agree adobe air app install dialog

Hodí se nastavit instalátoru executable bit (chmod +x AdobeAIRInstaller.bin) a pak už instalátor jen spustit, přečíst si (a případně odsouhlasit) licenci, zadat heslo superuživatele a máte prostředí nachystané k použití.

Odstranění Adobe AIR ze systému je snadné. V menu by se měla objevit položka Adobe AIR Uninstaller. Tento dialog vás upozorní na to, že aplikace využívající Adobe AIR nebudou nadále fungovat, a pokud s tím budete souhlasit, po zadání superuživatelského hesla program ze systému odstraní. Jednotlivé webové aplikace ale zůstanou.

Webové aplikace

Velkým rozdílem oproti zmíněné Mozilla Prism je fakt, že v prostředí Adobe AIR nemůžete používat jen tak libovolnou webovou stránku. Místo toho musíte webovou aplikaci nainstalovat (tzv. RIA, Rich Internet Applications). V oficiálním Adobe AIR Marketplace najdete aplikací spoustu, další se dají různě najít po webu.

adobe air app install adobe air market

Obvykle se již při spuštění instalačního souboru (něco.air) otevře dialog nabízející instalaci aplikace. Můžete si zvolit, kam se má instalovat, a zda se má vytvořit spouštěč na ploše (a v menu). V závislosti na zvoleném adresáři pro instalaci (automaticky se nabízí /opt) se instalátor zeptá na superuživatelské heslo.

Některé aplikace jsou uzavřené, některé jsou svobodné; některé jsou komerční, jiné jsou zdarma. Je jich docela velká nabídka zahrnující klienty pro Twitter, Facebook nebo Gmail, různé hry, přehrávače YouTube, mapový software a tak dále a tak dále. Mezi stovkami programů se dají najít opravdové perly, pro mě je to třeba GMDesk obalující některé služby Google včetně Gmailu nebo Google Docs.

adobe air earthbrowser adobe air gmdesk adobe air netbook

Na nastavení věcí, jako je skrytí aplikace do systémové části panelu, jsem nenarazil. Spousta nastavení, například uchovávání hesel, je v režii jednotlivých aplikací, ale většinou možnosti volby v tomto směru chybí. To nezanedbatelně znesnadňuje integraci do pracovního prostředí.

Závěrem

Adobe AIR spojuje desktop a web pozoruhodným způsobem. Oproti např. Mozilla Prism se staví blíže desktopovým aplikacím, umožňuje vytváření v podstatě náhrad za klasické webové aplikace. Ostatně samotná Mozilla se proti tomuto vymezuje s tím, že „na rozdíl od Adobe AIR a Microsoft Silverlightu nevytváří proprietární platformu, která by měla nahradit web“. Na první pohled je skutečně mezi těmito platformami vidět zásadní rozdíl. Prism prostě obaluje existující aplikace, AIR dává prostor k vytváření aplikací nových, ovšem prakticky nepoužitelných v „běžných“ webových prohlížečích.

       

Hodnocení: 83 %

        špatnédobré        

Nástroje: Tisk bez diskuse

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

Jardík avatar 9.10.2009 11:55 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Další 32bit šmejďárna ...
Věřím v jednoho Boha.
Bedňa avatar 9.10.2009 12:34 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

Že by som sa konečne dozvedel čo je také úžasné na 64bit?

KERNEL ULTRAS video channel >>>
9.10.2009 13:13 ...............23 | skóre: 15 | blog: Various Stuff blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Imho Jardíkovi pôjde hlavne o to nemať systém poskladaný z programov dvoch rôznych architektúr...
AsciiWolf avatar 9.10.2009 15:52 AsciiWolf | skóre: 39 | blog: Blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

Zvláštní je, že na Windows mu to nevadí...

Jardík avatar 9.10.2009 17:42 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Ale vadí, proto třeba jebu Operu a Mozillu na živě, že chtěj svůj browser rvát do windows místo IE a přitom nemají nativní 64bit verzi.
Věřím v jednoho Boha.
Bedňa avatar 9.10.2009 22:57 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

Tak a tie Widle tak to je fakt super obr šmejdárna aj keby mali 512bit :-)

KERNEL ULTRAS video channel >>>
9.10.2009 13:41 pozortucnak | skóre: 21 | blog: vecny_windowsar
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Prince of Persia...
Nejlepší hra na světě... samozřejmě po Buláncích :-)
Jsem mimořádně obtížný případ
Fluttershy, yay! avatar 9.10.2009 15:25 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
^___^
Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ
xkucf03 avatar 9.10.2009 20:14 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše EULA

Šmejďárna je to hlavně uzavřená. 32 bitů je oproti tomu podružná záležitost (a dříve nebo později stejně 64 bitová verze bude).

Nicméně pozitivní je ta multiplatfomnost – pořád je totiž lepší uzavřená multiplatformní aplikace, než uzavřená aplikace vázaná na Windows a neběžící ani pod Wine.

Je to prostě jeden ze způsobů, jak psát multiplatformní aplikace - máme tu C++ nebo Python a Qt, GTK (dobrý výkon a integrace s desktopem), Javu a WebStart (asi nejpohodlnější šíření aplikací) nebo Mono a C# (možná licenční hrozba)… a k tomu uzavřený AIR – ať si každý vybere, na čem chce vyvíjet, hlavní je zbavit se závislosti na „jedniném správném OS“ :-)

Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
10.10.2009 12:35 imploder | skóre: 11
Rozbalit Rozbalit vše Re: EULA
Taky by to nemuselo být zadarmo. Není povinností Adobe umožnit každému se v tom vrtat a nechat si to "ukrást" nějakými OSSáky. Je to firma, musí vydělávat a není v jejím zájmu, aby to přebral někdo jiný. Buďme rádi, že je to zadarmo.

Nebude to součástí linuxu kvůli licenční "nečistosti". Tak už to prostě je a těžko vinit firmu, že si pod sebou dobrovolně nepodřezává větev. Některým lidem (a systémům) se prostě nezavděčíte.
Fluttershy, yay! avatar 11.10.2009 11:40 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: EULA

ROFL

Taky by to nemuselo být zadarmo.

Ale pak by to skoro nikdo nepoužíval, což není cílem Adobe.

Není povinností Adobe umožnit každému se v tom vrtat a nechat si to "ukrást" nějakými OSSáky.

LOL. No comment.

Je to firma, musí vydělávat a není v jejím zájmu, aby to přebral někdo jiný.

Proč se tolik firem podílí na vývoji třeba kernelu? Vždyť je to OSS a kdokoliv z toho může něco "ukrást"!

Buďme rádi, že je to zadarmo.

Nejsme rádi (jak kdo), protože je to další proprietární záležitost, která může (ale nemusí) dost smrdět. Jelikož je to zdarma, rozšíří se to. A vendor lock-in.

Nebude to součástí linuxu kvůli licenční "nečistosti".

Do jádra se to asi nikdy nedostane. ^_^

Tak už to prostě je a těžko vinit firmu, že si pod sebou dobrovolně nepodřezává větev.

Co by si podřezávala větev? (BTW společnosti pracující na OSS neprosperují?)

Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ
19.10.2009 16:22 imploder | skóre: 11
Rozbalit Rozbalit vše Re: EULA
Licence Airu má nějaká omezení (jako že se nesmí používat na serveru) - to je asi právě proto, že to chce pak nějak zpoplatnit, jinak by to omezení nemělo smysl.

Slovem "ukrást" jsem myslel, že prostě zadarmo převezmou něco, co vytvořila ta firma a ta firma z toho, že to vytvořila, nebude mít žádný užitek (resp. bude mít stejný, jako všichni ostatní - přestože na tom na rozdíl od nich pracovala). Uživatel by si to určitě přál, ale co z toho bude mít autor?

Společnosti pracující čistě na OSS těžko můžou prosperovat, když na rozdíl od těch prodávajících proprietární software nemůžou vybírat poplatky za jeho používání. Můžou si nechat platit za podporu, ale:
  • podporu nepotřebuje každý a taky si ji mnoho uživatelů nezaplatí, tzn. aby se vybralo od stejného počtu uživatelů tolik, co za komerční soft, musela by být podpora mnohem dražší
  • je možné, že podporu začne poskytovat jiná firma, která se na vývoji nepodílí a jenom se "přiživuje"
Nepopírám, že firmy přispívají do linuxového jádra nebo jiného OSS. Jak ale na něčem takovém můžou vydělávat, když se za OSS neplatí? Vždycky ta firma dělá něco jiného a tohle je jen vedlejší produkt.
9.10.2009 13:43 VM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

Dá to člověku něco navíc, co vyváží nuntost instalovat další proprietární binární plugin do prohlížeče (jakoby zabugovaný Flash nestačil), nefunkčnost webu na nepodporovaných platformách, nemožnost výsledek zpracovávat nástroji pro HTML apod?

 

9.10.2009 14:05 Ivan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

 AIR nema nic spolecneho s HTML - maximalne http jako prenosovy protokol. I kdyz ani http to neni nutnost - misto http musete pouzit mnohem efektivnejsi protokol zalozeny na ASN1.1. AIR je konkurence k Java WebStart, Silverlightu a predevsim AIR je vsechno cim mel byt XUL.

9.10.2009 14:54 razor | skóre: 33
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

Nemyslel si spiš java fx ?

Fluttershy, yay! avatar 9.10.2009 15:26 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Možná by stálo za to si ten článek přečíst, ehm.
Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ
9.10.2009 18:18 VM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

A co se tam dozvím, když si ho přečtu podruhé?

Fluttershy, yay! avatar 9.10.2009 18:26 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Třeba že to není žádný zásuvný modul.
Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ
Luk avatar 9.10.2009 14:00 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Co jsem se díval do té licence, tak to v podstatě nelze legálně používat vůbec nikde.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
11.10.2009 20:54 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
stale se nestacim divit, jak nesmyslnymi podminkami jsou schopni tvurci softwaru svuj vytvor zatizit, i kdyz je zadarmo (podminky u rady placeneho softwaru jsou casto jeste mnohem horsi). k tomu jeste ten flash... zkratka odstup, satane!
9.10.2009 16:13 Alpha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

Flash a Ajax sracky sa spojili a stahuju na desktop.... Zachran sa kto mozes...

9.10.2009 16:50 loketnik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

Kdyz se ajax pouziva v rozumne mire, tak je imho velmi prospesny. Ale flash je zlo, to je teda fakt ;-)

Luk avatar 9.10.2009 17:34 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
I správně používaný Flash je prospěšný. Ale když si člověk otevře stránku, kde bliká 10 prasácky vytvořených flashových reklam, je to pro zlost.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
vlastikroot avatar 9.10.2009 20:52 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Správně použitý flash IMHO neexistuje (hint - css3,svg,html5).
Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
mirec avatar 10.10.2009 08:17 mirec | skóre: 31 | blog: mirecove_dristy | Poprad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Ehm no ak to má byť použité na nejakú tú animáciu (názorná ukážka povedzme nejakého fyzikálneho deja) tak by bolo svg takmer rovnakým zlom ako flash. Zostala by tu jediná výhoda - otvorenosť, čo by sme z toho ale mali, keby sme to kvôli blbým reklamám blokovali?
LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
vlastikroot avatar 10.10.2009 08:44 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Otevřenost a standardizace jsou ty hlavní výhody. Pořád lepší mít reklamu v svg, než v proprietárním flashi. Navíc reklamy jdou blokovat přes různé doplňky jako adblock, takže tam by to flash vs svg vyšlo nastejno. Na ty simulace fyzikálních dějů už se navíc dá použít i canvas + javascript, případně kvalitní video (html5).
Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
Fluttershy, yay! avatar 10.10.2009 09:19 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
AFAIK se většinou používají applety v Javě.
Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ
vlastikroot avatar 10.10.2009 09:27 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Jj, to je pravda. ani to nebývá moc hrozné - java je otevřená a je dostupná skoro všude. Další důkaz nepotřebnosti flashe. Ale stejně to neni webový standard tak, jako treba to svg, a načtení appletu většinou trvá dost dlouho. Přesto je u mě mnohem oblíbenější, než třeba ten flash.
Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
xkucf03 avatar 10.10.2009 12:10 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Zase kdyby ve Flashi byly reklamy a ty „seriózní“ věci se dělaly pomocí SVG a JS, bylo by řešení jednoduché – nemít Flash :-)
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
vlastikroot avatar 10.10.2009 12:14 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Už teď potkávám hodně reklam dělaných pomocí javascriptu, bez flashe. Hlavně na pornostránkách ;-)
Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
Fluttershy, yay! avatar 11.10.2009 11:08 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Ha! Ty lezeš na pornostránky a to ti není ani 18!
Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ
xkucf03 avatar 11.10.2009 11:19 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Třeba jsou to dětské pornostránky – porno pro děti.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
9.10.2009 16:51 dad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

ja se obavam, ze Slovaci budou hrat zitra jen nerozhodne. Jak to vidite Vy?

10.10.2009 00:42 xcvxcvxcvxcvxcvxcv
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

 ja to vidim tak, ze jsi blb :-)

10.10.2009 22:02 dad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
vidite a slovaci dokonce prohrali a ted pujdou do baraze, kde si neni z ceho vybirat. Smutne.
mkoubik avatar 9.10.2009 20:40 mkoubik | skóre: 5 | blog: lorem_ipsum | Praha 8 - Bohnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Co je špatnýho na AJAXu? Pokud se ti nezamlouvá, tak si vypni javascript - web funguje (pokud ho nepsalo prase) i bez něj (narozdíl od flashe).
10.10.2009 12:38 imploder | skóre: 11
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Ajax není žádná proprietární technologie - AJAX je "Asynchronous JavaScript and XML" - je součástí javascriptu a k běhu nepotřebuje nic jiného než prohlížeč podporující javascript.
Luboš Doležel (Doli) avatar 9.10.2009 20:11 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Vzpomínám si, že jsem na to někdy dávno chtěl taky psát recenzi, ale poslalo mě to do háje. Jen už nevím, jestli kvůli architektuře CPU nebo distribuci.
Grunt avatar 10.10.2009 14:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
!@#$%^$*&^%$%&… (Překlad:O Flashy se radši ani nezmiňuj nebo už vybuchnu). Od včerejšího odpoledne nemůžu stáhnout blbých 200MB, protože za tu dobu kdy se stahovalo už mi prohlížeč 4x spadnul. (Flashová reklama ze stránky ze které stahuju, Brněnská obdoba Google Street View(tam se dokonce zacyklil),…) A nejhorší na tom je, že když se na to člověk attachne aby aspoň z té smyčky vyskočil, tak na posledním stack framu vidí jen něco jako libflashplayer.so (???). Dalšího půl dne jsem z toho musel dolovat URL, abych to mohl stáhnout aspoň wgetem, když už né jinak. Ne, ten krám si nechte.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
mirec avatar 11.10.2009 08:13 mirec | skóre: 31 | blog: mirecove_dristy | Poprad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
To aký prehliadač padá kvôli flashu??? Flash som použil naposledy asi tak v roku 2005 nezaznamenal som ani jediný pád konqueroru (je možné, aby prehliadač padol keď urobí chybu iný proces???).
LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
Grunt avatar 11.10.2009 09:27 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Počkat, a který prohlížeč nepadá když dostane SIGSEGV nebo něco podobného? Jaký jiný proces? Já myslel, že libsflashplayer.so to říká už samo o sobě dostatečně.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
xkucf03 avatar 11.10.2009 10:16 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Chromium by to mělo ustát, ne? (měla by spadnout jen ta jedna záložka-proces).
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Grunt avatar 11.10.2009 10:32 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
No když sletí nějaké diskuse u které jsem měl označené nepřečtené příspěvky kvůli nějaké pitomé reklamě, tak to asi také moc nepotěší. Asi jako když rm -rf / přežije vše krom mého ~.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
11.10.2009 11:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Kdo dnes „není na fejsbuku“, „netweetuje“ a podobně, jakoby nebyl.
Tak to asi nejsem :-D
Your rice wet, you fucked up.
Fluttershy, yay! avatar 11.10.2009 12:11 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
Taky tak.
Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ
11.10.2009 18:40 Pepa Š
Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
+1
12.10.2009 16:43 ..... Izak ..... | skóre: 14
Rozbalit Rozbalit vše Java
A proc ne Javu ? v cem je Air lepsi ?

java neni omezena, bezi i pres web, bezi na desktopu i na serveru (servlet) ... Hlavne se mi to zda jako komplexnejsi jazyk s mnoha knihovnami
Fluttershy, yay! avatar 12.10.2009 17:21 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Java
Tohle je hlavně klientská aplikace -- je pro Javu něco takového*?

* použitelného pro normální lidi
Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ
xkucf03 avatar 12.10.2009 18:10 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Java
JavaFX?
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Fluttershy, yay! avatar 12.10.2009 18:17 Fluttershy, yay! | skóre: 87 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Java
Už?
Science advances one funeral at a time. (Max Planck, parafráze) ✊ ⓔⓐⓣ ⓣⓗⓔ ⓡⓘⓒⓗCHAZ

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.