abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 02:00 | Nová verze

Byl vydán Debian 9.1, tj. první opravná verze Debianu 9 s kódovým názvem Stretch a Debian 8.9, tj. devátá opravná verze Debianu 8 s kódovým názvem Jessie. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Instalační média Debianu 9 a Debianu 8 lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
včera 15:50 | Zajímavý článek

Nadace The Document Foundation (TDF) zastřešující vývoj svobodného kancelářského balíku LibreOffice zveřejnila čtyřiačtyřicetistránkovou výroční zprávu za rok 2016. K dispozici je ve formátu pdf ve vysokém (21,68 MB) a nízkém (7,1 MB) rozlišení. Zpráva byla vytvořena ve Scribusu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 14:40 | Zajímavý software

Mozilla.cz informuje, že Firefox Focus pro Android, velmi jednoduchý prohlížeč zaměřený na anonymní prohlížení, dosáhl milionu stažení. Firefox Focus blokuje sledující prvky a reklamy a při ukončení automaticky smaže všechna uložená data stránek, historii prohlížení a cookies.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
včera 14:20 | Komunita

Vyplněním dotazníku na Formuláře Google lze ovlivnit výběr výchozích aplikací v Ubuntu 18.04 LTS. Podrobnosti v příspěvku Dustina Kirklanda na Ubuntu Insights [reddit].

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
21.7. 11:30 | Komunita

Etherpad (Wikipedie), svobodný online webový textový editor umožnující spolupráci v reálném čase, se stal oficiálním projektem organizace Software Freedom Conservancy (Wikipedie). Vývojáři Etherpadu se tak mohou stejně jako vývojáři dalších projektů soustředit pouze na vývoj softwaru a vše kolem zařídí Software Freedom Conservancy. Spuštěna byla instance Etherpadu pad.sfconservancy.org.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
21.7. 10:40 | Zajímavý článek

Lukáš Růžička se v článku Workrave ve Fedoře aneb jak si nevytunelovat karpál na MojeFedora.cz věnuje aplikaci Workrave (Wikipedie) na sledování času stráveného na počítači, která může pomoci vyhnout se negativním účinkům práce s počítačem (RSI, CTS), nebo je alespoň výrazně zmírnit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
21.7. 10:00 | Komunita

Na Humble Bundle lze získat počítačovou hru Shadow Warrior: Special Edition běžící také v Linuxu zdarma. Speciální akce končí v sobotu v 19:00.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
20.7. 23:11 | Nová verze

Byla vydána verze 2.4.0 analyzátoru síťového provozu Wireshark. Jedná se o první stabilní verzi nové řady 2.4. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. V červnu proběhla konference SharkFest’17 US věnovaná Wiresharku. Záznamy přednášek jsou k dispozici na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
20.7. 13:11 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřeného přístupu na 142. brněnský sraz, který proběhne v pátek 21. července od 18:00 hodin ve Sport Centru Srbská (Srbská 4). Od 19:00 je pro zájemce zamluveno hřiště na plážový volejbal.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
20.7. 12:34 | Bezpečnostní upozornění

V GNOME Soubory, původně Nautilus, konkrétně v generování náhledů exe, msi, dll a lnk souborů byla nalezena a opravena bezpečnostní chyba CVE-2017-11421 s názvem Bad Taste. Při otevření složky obsahující tyto soubory může být spuštěn VBScript obsažen v názvech těchto souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
Těžíte nějakou kryptoměnu?
 (3%)
 (3%)
 (13%)
 (83%)
Celkem 40 hlasů
 Komentářů: 1, poslední dnes 12:40
    Rozcestník

    Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    9. 10. 2009 | David Kolibáč | Recenze | 6181×

    Adobe AIR je multiplatformní běhové prostředí, které vám umožní na desktopu instalovat a spouštět aplikace naprogramované pomocí technologií spíše spojovaných s webem: Flash, Flex, AJAX a HTML.

    Webové aplikace jsou postupem času stále populárnější. Kdo dnes „není na fejsbuku“, „netweetuje“ a podobně, jakoby nebyl. Díky dostupnému připojení k internetu prakticky kdekoliv tak člověk může využívat webové aplikace z telefonu, laptopu, počítače i třeba z internetové kavárny, aniž by se musel zabývat synchronizací dat. Jenže tyto webové aplikace mají i nevýhody. Bez připojení k internetu je člověk bezmocný a tyto aplikace se i špatně integrují do pracovního prostředí.

    Proto vznikají tzv. SSB (Specific-Site Browser). Díky nim se hranice mezi webem a desktopem prakticky stírá, jelikož umožňují, aby se webových aplikací chovaly jako aplikace normální, a také poskytují funkčnost offline. Mezi SSB patří například na jaře recenzovaná Mozilla Prism, která uzavírá webové stránky do krabičky pro lokální použití, nebo Adobe AIR, který rovnou vytváří prostředí pro tvorbu zbrusu nových aplikací.

    AIR (Adobe Integrated Runtime, dříve nazývané Apollo) je multiplatformní (pro MS Windows, GNU/Linux a Mac OS X) prostředí umožňující vytváření, resp. běh aplikací postavených na technologiích HTML, Ajax, Adobe FlashAdobe Flex.

    Instalace

    Na webu Adobe je ke stažení instalační soubor. Aktuální verze je 1.5.2, česká lokalizace dosud nebyla vytvořena, linuxová verze vám bude nejspíše nabídnuta při vstupu na stránku (k dispozici je pouze 32bitová verze, takže jsou na 64bitových systémech potřeba 32bitové knihovny pro kompatibilitu).

    adobe air download adobe air install

    AIR je šířen pod docela restriktivní EULA:

    • Na jednom počítači smíte používat jen jednu kopii programu.
    • Program nesmí běžet na (souborovém) serveru, být poskytován klientům.
    • Program nesmíte dále šířit, můžete mít navíc jen jednu jeho záložní kopii.
    • Běhové prostředí nesmíte používat v podstatě na jiných než povolených zařízeních, tím se myslí především různá mobilní nebo jednoúčelová zařízení.

    adobe air app install agree adobe air app install dialog

    Hodí se nastavit instalátoru executable bit (chmod +x AdobeAIRInstaller.bin) a pak už instalátor jen spustit, přečíst si (a případně odsouhlasit) licenci, zadat heslo superuživatele a máte prostředí nachystané k použití.

    Odstranění Adobe AIR ze systému je snadné. V menu by se měla objevit položka Adobe AIR Uninstaller. Tento dialog vás upozorní na to, že aplikace využívající Adobe AIR nebudou nadále fungovat, a pokud s tím budete souhlasit, po zadání superuživatelského hesla program ze systému odstraní. Jednotlivé webové aplikace ale zůstanou.

    Webové aplikace

    Velkým rozdílem oproti zmíněné Mozilla Prism je fakt, že v prostředí Adobe AIR nemůžete používat jen tak libovolnou webovou stránku. Místo toho musíte webovou aplikaci nainstalovat (tzv. RIA, Rich Internet Applications). V oficiálním Adobe AIR Marketplace najdete aplikací spoustu, další se dají různě najít po webu.

    adobe air app install adobe air market

    Obvykle se již při spuštění instalačního souboru (něco.air) otevře dialog nabízející instalaci aplikace. Můžete si zvolit, kam se má instalovat, a zda se má vytvořit spouštěč na ploše (a v menu). V závislosti na zvoleném adresáři pro instalaci (automaticky se nabízí /opt) se instalátor zeptá na superuživatelské heslo.

    Některé aplikace jsou uzavřené, některé jsou svobodné; některé jsou komerční, jiné jsou zdarma. Je jich docela velká nabídka zahrnující klienty pro Twitter, Facebook nebo Gmail, různé hry, přehrávače YouTube, mapový software a tak dále a tak dále. Mezi stovkami programů se dají najít opravdové perly, pro mě je to třeba GMDesk obalující některé služby Google včetně Gmailu nebo Google Docs.

    adobe air earthbrowser adobe air gmdesk adobe air netbook

    Na nastavení věcí, jako je skrytí aplikace do systémové části panelu, jsem nenarazil. Spousta nastavení, například uchovávání hesel, je v režii jednotlivých aplikací, ale většinou možnosti volby v tomto směru chybí. To nezanedbatelně znesnadňuje integraci do pracovního prostředí.

    Závěrem

    Adobe AIR spojuje desktop a web pozoruhodným způsobem. Oproti např. Mozilla Prism se staví blíže desktopovým aplikacím, umožňuje vytváření v podstatě náhrad za klasické webové aplikace. Ostatně samotná Mozilla se proti tomuto vymezuje s tím, že „na rozdíl od Adobe AIR a Microsoft Silverlightu nevytváří proprietární platformu, která by měla nahradit web“. Na první pohled je skutečně mezi těmito platformami vidět zásadní rozdíl. Prism prostě obaluje existující aplikace, AIR dává prostor k vytváření aplikací nových, ovšem prakticky nepoužitelných v „běžných“ webových prohlížečích.

           

    Hodnocení: 83 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jardík avatar 9.10.2009 11:55 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Další 32bit šmejďárna ...
    Věřím v jednoho Boha.
    Bedňa avatar 9.10.2009 12:34 Bedňa | skóre: 33 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    Že by som sa konečne dozvedel čo je také úžasné na 64bit?

    Pokecajte si s umelou stupiditou na http://www.kernelultras.org/
    9.10.2009 13:13 ...............23 | skóre: 15 | blog: Various Stuff blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Imho Jardíkovi pôjde hlavne o to nemať systém poskladaný z programov dvoch rôznych architektúr...
    AsciiWolf avatar 9.10.2009 15:52 AsciiWolf | skóre: 38 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    Zvláštní je, že na Windows mu to nevadí...

    Jardík avatar 9.10.2009 17:42 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Ale vadí, proto třeba jebu Operu a Mozillu na živě, že chtěj svůj browser rvát do windows místo IE a přitom nemají nativní 64bit verzi.
    Věřím v jednoho Boha.
    Bedňa avatar 9.10.2009 22:57 Bedňa | skóre: 33 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    Tak a tie Widle tak to je fakt super obr šmejdárna aj keby mali 512bit :-)

    Pokecajte si s umelou stupiditou na http://www.kernelultras.org/
    9.10.2009 13:41 pozortucnak | skóre: 21 | blog: vecny_windowsar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Prince of Persia...
    Nejlepší hra na světě... samozřejmě po Buláncích :-)
    Jsem mimořádně obtížný případ
    Fluttershy, yay! avatar 9.10.2009 15:25 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    xkucf03 avatar 9.10.2009 20:14 xkucf03 | skóre: 46 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše EULA

    Šmejďárna je to hlavně uzavřená. 32 bitů je oproti tomu podružná záležitost (a dříve nebo později stejně 64 bitová verze bude).

    Nicméně pozitivní je ta multiplatfomnost – pořád je totiž lepší uzavřená multiplatformní aplikace, než uzavřená aplikace vázaná na Windows a neběžící ani pod Wine.

    Je to prostě jeden ze způsobů, jak psát multiplatformní aplikace - máme tu C++ nebo Python a Qt, GTK (dobrý výkon a integrace s desktopem), Javu a WebStart (asi nejpohodlnější šíření aplikací) nebo Mono a C# (možná licenční hrozba)… a k tomu uzavřený AIR – ať si každý vybere, na čem chce vyvíjet, hlavní je zbavit se závislosti na „jedniném správném OS“ :-)

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-Výuka.cz, Nekuřák.net
    10.10.2009 12:35 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EULA
    Taky by to nemuselo být zadarmo. Není povinností Adobe umožnit každému se v tom vrtat a nechat si to "ukrást" nějakými OSSáky. Je to firma, musí vydělávat a není v jejím zájmu, aby to přebral někdo jiný. Buďme rádi, že je to zadarmo.

    Nebude to součástí linuxu kvůli licenční "nečistosti". Tak už to prostě je a těžko vinit firmu, že si pod sebou dobrovolně nepodřezává větev. Některým lidem (a systémům) se prostě nezavděčíte.
    Fluttershy, yay! avatar 11.10.2009 11:40 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EULA

    ROFL

    Taky by to nemuselo být zadarmo.

    Ale pak by to skoro nikdo nepoužíval, což není cílem Adobe.

    Není povinností Adobe umožnit každému se v tom vrtat a nechat si to "ukrást" nějakými OSSáky.

    LOL. No comment.

    Je to firma, musí vydělávat a není v jejím zájmu, aby to přebral někdo jiný.

    Proč se tolik firem podílí na vývoji třeba kernelu? Vždyť je to OSS a kdokoliv z toho může něco "ukrást"!

    Buďme rádi, že je to zadarmo.

    Nejsme rádi (jak kdo), protože je to další proprietární záležitost, která může (ale nemusí) dost smrdět. Jelikož je to zdarma, rozšíří se to. A vendor lock-in.

    Nebude to součástí linuxu kvůli licenční "nečistosti".

    Do jádra se to asi nikdy nedostane. ^_^

    Tak už to prostě je a těžko vinit firmu, že si pod sebou dobrovolně nepodřezává větev.

    Co by si podřezávala větev? (BTW společnosti pracující na OSS neprosperují?)

    19.10.2009 16:22 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EULA
    Licence Airu má nějaká omezení (jako že se nesmí používat na serveru) - to je asi právě proto, že to chce pak nějak zpoplatnit, jinak by to omezení nemělo smysl.

    Slovem "ukrást" jsem myslel, že prostě zadarmo převezmou něco, co vytvořila ta firma a ta firma z toho, že to vytvořila, nebude mít žádný užitek (resp. bude mít stejný, jako všichni ostatní - přestože na tom na rozdíl od nich pracovala). Uživatel by si to určitě přál, ale co z toho bude mít autor?

    Společnosti pracující čistě na OSS těžko můžou prosperovat, když na rozdíl od těch prodávajících proprietární software nemůžou vybírat poplatky za jeho používání. Můžou si nechat platit za podporu, ale:
    • podporu nepotřebuje každý a taky si ji mnoho uživatelů nezaplatí, tzn. aby se vybralo od stejného počtu uživatelů tolik, co za komerční soft, musela by být podpora mnohem dražší
    • je možné, že podporu začne poskytovat jiná firma, která se na vývoji nepodílí a jenom se "přiživuje"
    Nepopírám, že firmy přispívají do linuxového jádra nebo jiného OSS. Jak ale na něčem takovém můžou vydělávat, když se za OSS neplatí? Vždycky ta firma dělá něco jiného a tohle je jen vedlejší produkt.
    9.10.2009 13:43 VM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    Dá to člověku něco navíc, co vyváží nuntost instalovat další proprietární binární plugin do prohlížeče (jakoby zabugovaný Flash nestačil), nefunkčnost webu na nepodporovaných platformách, nemožnost výsledek zpracovávat nástroji pro HTML apod?

     

    9.10.2009 14:05 Ivan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

     AIR nema nic spolecneho s HTML - maximalne http jako prenosovy protokol. I kdyz ani http to neni nutnost - misto http musete pouzit mnohem efektivnejsi protokol zalozeny na ASN1.1. AIR je konkurence k Java WebStart, Silverlightu a predevsim AIR je vsechno cim mel byt XUL.

    9.10.2009 14:54 razor | skóre: 32
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    Nemyslel si spiš java fx ?

    Fluttershy, yay! avatar 9.10.2009 15:26 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Možná by stálo za to si ten článek přečíst, ehm.
    9.10.2009 18:18 VM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    A co se tam dozvím, když si ho přečtu podruhé?

    Fluttershy, yay! avatar 9.10.2009 18:26 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Třeba že to není žádný zásuvný modul.
    Luk avatar 9.10.2009 14:00 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Co jsem se díval do té licence, tak to v podstatě nelze legálně používat vůbec nikde.
    LinuxMarket - linuxový e-shop | LinuxEXPRES - linuxový magazín | OpenOffice.cz - portál uživatelů OpenOffice/LibreOffice
    11.10.2009 20:54 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    stale se nestacim divit, jak nesmyslnymi podminkami jsou schopni tvurci softwaru svuj vytvor zatizit, i kdyz je zadarmo (podminky u rady placeneho softwaru jsou casto jeste mnohem horsi). k tomu jeste ten flash... zkratka odstup, satane!
    9.10.2009 16:13 Alpha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    Flash a Ajax sracky sa spojili a stahuju na desktop.... Zachran sa kto mozes...

    9.10.2009 16:50 loketnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    Kdyz se ajax pouziva v rozumne mire, tak je imho velmi prospesny. Ale flash je zlo, to je teda fakt ;-)

    Luk avatar 9.10.2009 17:34 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    I správně používaný Flash je prospěšný. Ale když si člověk otevře stránku, kde bliká 10 prasácky vytvořených flashových reklam, je to pro zlost.
    LinuxMarket - linuxový e-shop | LinuxEXPRES - linuxový magazín | OpenOffice.cz - portál uživatelů OpenOffice/LibreOffice
    vlastikroot avatar 9.10.2009 20:52 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Správně použitý flash IMHO neexistuje (hint - css3,svg,html5).
    Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
    mirec avatar 10.10.2009 08:17 mirec | skóre: 31 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Ehm no ak to má byť použité na nejakú tú animáciu (názorná ukážka povedzme nejakého fyzikálneho deja) tak by bolo svg takmer rovnakým zlom ako flash. Zostala by tu jediná výhoda - otvorenosť, čo by sme z toho ale mali, keby sme to kvôli blbým reklamám blokovali?
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    vlastikroot avatar 10.10.2009 08:44 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Otevřenost a standardizace jsou ty hlavní výhody. Pořád lepší mít reklamu v svg, než v proprietárním flashi. Navíc reklamy jdou blokovat přes různé doplňky jako adblock, takže tam by to flash vs svg vyšlo nastejno. Na ty simulace fyzikálních dějů už se navíc dá použít i canvas + javascript, případně kvalitní video (html5).
    Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
    Fluttershy, yay! avatar 10.10.2009 09:19 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    AFAIK se většinou používají applety v Javě.
    vlastikroot avatar 10.10.2009 09:27 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Jj, to je pravda. ani to nebývá moc hrozné - java je otevřená a je dostupná skoro všude. Další důkaz nepotřebnosti flashe. Ale stejně to neni webový standard tak, jako treba to svg, a načtení appletu většinou trvá dost dlouho. Přesto je u mě mnohem oblíbenější, než třeba ten flash.
    Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
    xkucf03 avatar 10.10.2009 12:10 xkucf03 | skóre: 46 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Zase kdyby ve Flashi byly reklamy a ty „seriózní“ věci se dělaly pomocí SVG a JS, bylo by řešení jednoduché – nemít Flash :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-Výuka.cz, Nekuřák.net
    vlastikroot avatar 10.10.2009 12:14 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Už teď potkávám hodně reklam dělaných pomocí javascriptu, bez flashe. Hlavně na pornostránkách ;-)
    Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
    Fluttershy, yay! avatar 11.10.2009 11:08 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Ha! Ty lezeš na pornostránky a to ti není ani 18!
    xkucf03 avatar 11.10.2009 11:19 xkucf03 | skóre: 46 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Třeba jsou to dětské pornostránky – porno pro děti.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-Výuka.cz, Nekuřák.net
    9.10.2009 16:51 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

    ja se obavam, ze Slovaci budou hrat zitra jen nerozhodne. Jak to vidite Vy?

    10.10.2009 00:42 xcvxcvxcvxcvxcvxcv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu

     ja to vidim tak, ze jsi blb :-)

    10.10.2009 22:02 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    vidite a slovaci dokonce prohrali a ted pujdou do baraze, kde si neni z ceho vybirat. Smutne.
    mkoubik avatar 9.10.2009 20:40 mkoubik | skóre: 5 | blog: lorem_ipsum | Praha 8 - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Co je špatnýho na AJAXu? Pokud se ti nezamlouvá, tak si vypni javascript - web funguje (pokud ho nepsalo prase) i bez něj (narozdíl od flashe).
    10.10.2009 12:38 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Ajax není žádná proprietární technologie - AJAX je "Asynchronous JavaScript and XML" - je součástí javascriptu a k běhu nepotřebuje nic jiného než prohlížeč podporující javascript.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 9.10.2009 20:11 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Vzpomínám si, že jsem na to někdy dávno chtěl taky psát recenzi, ale poslalo mě to do háje. Jen už nevím, jestli kvůli architektuře CPU nebo distribuci.
    Grunt avatar 10.10.2009 14:21 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    !@#$%^$*&^%$%&… (Překlad:O Flashy se radši ani nezmiňuj nebo už vybuchnu). Od včerejšího odpoledne nemůžu stáhnout blbých 200MB, protože za tu dobu kdy se stahovalo už mi prohlížeč 4x spadnul. (Flashová reklama ze stránky ze které stahuju, Brněnská obdoba Google Street View(tam se dokonce zacyklil),…) A nejhorší na tom je, že když se na to člověk attachne aby aspoň z té smyčky vyskočil, tak na posledním stack framu vidí jen něco jako libflashplayer.so (???). Dalšího půl dne jsem z toho musel dolovat URL, abych to mohl stáhnout aspoň wgetem, když už né jinak. Ne, ten krám si nechte.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    mirec avatar 11.10.2009 08:13 mirec | skóre: 31 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    To aký prehliadač padá kvôli flashu??? Flash som použil naposledy asi tak v roku 2005 nezaznamenal som ani jediný pád konqueroru (je možné, aby prehliadač padol keď urobí chybu iný proces???).
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    Grunt avatar 11.10.2009 09:27 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Počkat, a který prohlížeč nepadá když dostane SIGSEGV nebo něco podobného? Jaký jiný proces? Já myslel, že libsflashplayer.so to říká už samo o sobě dostatečně.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    xkucf03 avatar 11.10.2009 10:16 xkucf03 | skóre: 46 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Chromium by to mělo ustát, ne? (měla by spadnout jen ta jedna záložka-proces).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-Výuka.cz, Nekuřák.net
    Grunt avatar 11.10.2009 10:32 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    No když sletí nějaké diskuse u které jsem měl označené nepřečtené příspěvky kvůli nějaké pitomé reklamě, tak to asi také moc nepotěší. Asi jako když rm -rf / přežije vše krom mého ~.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    oryctolagus avatar 11.10.2009 11:55 oryctolagus | skóre: 29 | blog: Untitled
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    Kdo dnes „není na fejsbuku“, „netweetuje“ a podobně, jakoby nebyl.
    Tak to asi nejsem :-D
    Shell v kostce: echo -e "\e[1;2r\e[?2l"  |  Java v kostce  |  Haskell v kostce  |  RESOLVED FIXED
    Fluttershy, yay! avatar 11.10.2009 12:11 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    11.10.2009 18:40 Pepa Š
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Adobe AIR – Flash a AJAX na desktopu
    +1
    12.10.2009 16:43 ..... Izak ..... | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Java
    A proc ne Javu ? v cem je Air lepsi ?

    java neni omezena, bezi i pres web, bezi na desktopu i na serveru (servlet) ... Hlavne se mi to zda jako komplexnejsi jazyk s mnoha knihovnami
    Fluttershy, yay! avatar 12.10.2009 17:21 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Java
    Tohle je hlavně klientská aplikace -- je pro Javu něco takového*?

    * použitelného pro normální lidi
    xkucf03 avatar 12.10.2009 18:10 xkucf03 | skóre: 46 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Java
    JavaFX?
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-Výuka.cz, Nekuřák.net
    Fluttershy, yay! avatar 12.10.2009 18:17 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Java

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.