abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 19:00 | Nová verze

Rozšíření Visual Studio Code "Language Support for Java(TM) by Red Hat" dospělo do verze 1.0. Přehled novinek s náhledy a videi v příspěvku na blogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
včera 14:33 | Komunita

Bylo oznámeno, že konference FOSDEM 2022 (Free and Open source Software Developers’ European Meeting) proběhne online o víkendu 5. a 6. února 2022.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 08:00 | Zajímavý projekt

Dactyl-Manuform (kombinace DactylManuform) je svého druhu populární typ ergonomické klávesnice. Existuje několik parametrických generátorů variant šasi pro 3D tisk, řada forků a dokonce několik drobných výrobců nabízí sady nebo již sestavené klávesnice: patří mezi ně např. Bastard Keyboards (dříve HID Technologies), jenž nyní zveřejnil schémata tvrdých ohebných PCB ([1] [2]) pod licencí Creative Commons BY-NC-SA 4.0. Oproti původnímu ručnímu drátování je to krok k více funkcím (podsvícené či hotswap spínače) a příp. sériové výrobě.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
včera 07:00 | Nová verze

Byla vydána verze 1.56.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Současně byla edice Rust 2021 prohlášena za stabilní. Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
21.10. 17:11 | Bezpečnostní upozornění

V PHP byla nalezena bezpečnostní chyba CVE-2021-21703 zneužitelná k lokální eskalaci práv. Opravena je v upstream verzi 8.0.12.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
21.10. 14:11 | Zajímavý projekt

Na Crowd Supply běží kampaň na podporu zařízení KrakenSDR s pěti přijímači RTL-SDR. Lze je používat nezávisle nebo současně jako radiozaměřovač nebo pasivní radar.

Ladislav Hagara | Komentářů: 31
21.10. 11:11 | Komunita

Implementace OpenPGP Sequoia PGP byla přelicencována z GPL 2+ na LGPL 2+. Vývojáři to zdůvodňují na dvou příkladech: Apple nepovoluje GPL software ve svém App Storu a problém s GPL má také Thunderbird.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
21.10. 10:11 | IT novinky

Problémy s výrobou a dodáváním má také Raspberry Pi. Raspberry Pi 4 s 2 GB RAM proto dočasně zdražilo z 35 na 45 dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
21.10. 09:11 | Nová verze

Byla vydána vývojová verze 2.99.8 svobodné aplikace pro úpravu a vytváření rastrové grafiky GIMP. Jedná se o další krok směrem k verzi 3 postavené na GTK 3. Přehled novinek i s náhledy v oznámení o vydání a v souboru NEWS na GitLabu. Stabilní verze je 2.10.28.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
21.10. 07:00 | Zajímavý článek

Obsáhlý zápisek v blogu jednoho z vývojářů Haiku, svobodného operačního systému inspirovaného BeOS, popisuje nejen zkušenosti s notebookem Lenovo ThinkPad T510 a posléze W541, ale průběžně také rozvíjí úvahy o svobodném softwaru, právu na opravu (right to repair), (ne)zveřejňování specifikací hardwaru, dotýká se politiky podepisování distribučních klíčů nejen Secure Boot aj.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 14
Kolik monitorů (obrazovek) používáte současně?
 (48%)
 (36%)
 (14%)
 (1%)
Celkem 406 hlasů
 Komentářů: 29, poslední 19.10. 07:04
Rozcestník



LinuxDC++

7. 9. 2006 | Petr Šigut | Recenze | 13943×

Valknut mrtev... a náhrada? Jestli čekáte článek o triumfálním vzestupu nového krále mezi klienty pro Direct Connect, tak vás nejspíše zklamu. Ale rád bych představil jeden velice nadějně vypadající projekt - LinuxDC++.

Klientů pro síť DC je v Linuxu hned několik, při bližším pohledu je to však již slabší - klienti jsou v raném vývoji, umírají nebo mají jiné neduhy. Dlouhou dobu jsem používal Valknut a napsal o něm i pochvalný článek (DCGui-Qt / Valknut). Bohužel se vývoj od té doby zastavil a ve fóru se objevují nezodpovězené otázky, jestli projekt náhodou už nezemřel. Navíc měl (a asi už mu zůstanou) Valknut několik neduhů (občas mu moc zachutnala paměť, někdy nepříjemné a pomalé GUI, ...). Bohužel nic lepšího nebylo k mání.

Hledal jsem a nalezl LinuxDC++. Podle stránek se jedná o port DC++ klienta na Linux (a teoreticky i ostatní POSIX Unixy). Projekt zatím nenabízí žádné zkomprimované zdrojové kódy k rychlému stažení, musíme použít CVS (napište do konzole, každý příkaz na jeden řádek):

cvs -d:pserver:anonymous@cvs.linuxdcpp.berlios.de:/cvsroot/linuxdcpp login
[místo hesla stiskněte enter]
cvs -z3 -d:pserver:anonymous@cvs.linuxdcpp.berlios.de:/cvsroot/linuxdcpp co linuxdcpp

Po druhém příkazu se vytvoří adresář linuxdcpp a do něj se stáhne cca 2,5MB dat. Kompilace neprobíhá klasicky přes "svatou trojici", ale pomocí nástroje scons (myslím, že nejsem jediný, kdo by si o něm rád přečetl nějaký všeshrnující článek ;-)) - instalací jsem se moc nezabýval, stačilo apt-get install scons. Spokojíte-li se s výchozími hodnotami, stačí v adresáři linuxdcpp spustit příkaz scons a vypadne nám binárka ldcpp. Stránky projektu uvádějí následující závislosti:

  • cvs
  • scons
  • g++ ≥ 3.4
  • pkg-config
  • gtk+-2.0 ≥ 2.6
  • gthread-2.0 ≥ 2.4
  • libglade-2.0 ≥ 2.4
  • libbz2

Jak je vidět, program využívá knihovnu GTK+2 a žádné další přehnané nároky nemá. Všichni jsou určitě zvědaví, jak to vypadá - podle mě velmi pěkně a přehledně (a to nejsem příznivce GUI puristů). Co je hlavní: příjemně se používá. Po spuštění ldcpp na vás rychle vykoukne něco takového:

linuxdc++ 1

Aby vás nemátl český nápis Nápověda a Nastavení, program není přeložen; předpokládám, že je to takto zobrazeno jen kvůli použití nějakých standardních GTK+ menu. Při prvním spuštění je rozumné zvolit Nastavení.

linuxdc++ 2

Nebudu se opakovat, volby v nastavení jsou více méně shodné u všech DC klientů. Důležité je nastavit aktivní režim (máme-li veřejnou IP či přesměrované porty).

linuxdc++ 3

Aby vás na většinu hubů pustili, musíte něco sdílet. LinuxDC++ po přidání adresáře spočítá pro soubory hash - dole je poznámka, že data jsou přidána do sdílení až poté, co byl spočítán onen hash. To je jedině dobře; u některých klientů šla tato funkce vypnout nebo nebyla obsažena - což značně znepříjemnilo hledaní souborů, každý uživatel si je přejmenuje podle svých konvencí a pak nastává zmatek... je tedy dobře, že se LinuxDC++ chová takto striktně.

linuxdc++ 4

Ve FAQ tvůrci programu píší, že hashovaní jde urychlit pomocí optimalizací při kompilaci - mně to přišlo poměrně rychlé i bez toho.

Už jsem se zmínil o příjemném GUI. Program je vystavěn - podobně jako internetové prohlížeče - na tabech (záložkách). Různá okna jako třeba hledání, dotažené soubory nebo seznam hubů mají svůj tab a můžete se mezi nimi pohodlně přepínat. Oproti "roztahovacímu" peklu ve Valknutu je to značná úleva. Uživatele znalé Valknutu také potěší, že si program pamatuje velikost sloupců, například ve frontě na stahování - tedy položky jako Speed, Path, Size... a ty, které vás nezajímají, lze i vypnout. Program se umí také skrýt do ikony v systémové části panelu [tray].

linuxdc++ 5

Důležžitou věcí, který nás zajímá, je rychlost. Nemyslím stahovací, tu spíše ovlivní váš poskytovatel připojení, ale programu. Nehodlám rozdmýchávat GTK+ vs. Qt války... Sám jsem byl z rychlosti (obzvláště na starém PC) některých GTK+2 aplikací rozpačitý. Vykreslování LinuxDC++ mi přijde bez problémů - lépe řečeno je perfektní. Vše je velmi svižné a zpomalení jsme nezpozoroval ani při připojení na huby s velkým počtem uživatelů.

A teď ty nepříjemné věci - program se občas zachová nestabilně. Chce to prostě více uživatelů hlásících chyby (také jedna z motivací pro tento článek). Já nepoužívám UTF, ale program s ním má problémy (ale na vině je nejspíše i samotný protokol DC); každopádně v manuálu je řešení.

linuxdc++ 6

LinuxDC++ také nebude umět stahovat z více zdrojů (multisource), dokud se tato funkce nenaimplementuje do DC++. Mně osobně to moc nevadí, stejně jsem rád, když něco, co hledám, najdu alespoň někde. Hodně mě ale mrzí nepodpora vyhledávání ve všech veřejných hubech - Valknut se uměl automaticky napojovat na huby a všechny (v hublistu) takto prohledat. Škoda, doufám, že tato funkce v budoucnu přibude - LinuxDC++ samozřejmě nyní umí prohledávat ve všech hubech, ke kterým se připojíte.

Takový detail na konec - nelíbí se mi zvyk připojovat podivné koncovky k zrovna stahovaným souborům, třeba FKDJFH4D5DF45DF2LBMF4D5FGMV22Q.dctmp. Firefox zase .part. Vím, že bych asi neměl v Unixu hledět na příponu, ale otravuje mě to...

Snad vás studená sprcha na konec moc nerozhodila a klienta vyzkoušíte, nebo se v diskuzi dozvím, že nový král opravdu žije...

       

Hodnocení: 92 %

        špatnédobré        

Nástroje: Tisk bez diskuse

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

7.9.2006 00:29 moira | skóre: 30 | blog: nesmysly
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Ja jen k tem koncovkam, me to prijde naopak skvele, protoze pak nemam snahu zacit pouzivat jeste nestazeny soubor.
Překladač ti nikdy neřekne: "budeme kamarádi"
7.9.2006 12:49 Petr Šigut | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Jenže když stahuju několika set megabajtové video tak si ho chci pochopitelně ještě před dotaženímm zkusit přehrát jestli není něco špatně - no a pak mi v mc nefunguje rozpoznávání podle přípon...

jasně, používat čiste commandlinu tak jsem vklidu a nepoužívat přípony ale hlavičky tak taky (ale to je pomalé).

Ale neberu vám to:)
24.12.2006 00:05 xengh2
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Ja mam asociaci 'divnych pripon' na mplayer a ten si to prebere, pac umi 'fsechno' ;-) (nevim, jestli 'asociovat' mc umi... ostatne absence poradneho souboroveho manazera je hlavni duvod, proc na liluch (zatim)(vyhradne) neprejdu - vyhovuje mi JEN TotalCmd s pluginy )
24.12.2006 01:11 xengh2
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
druhou pulku proste zapomente - jsem vul
Mikos avatar 7.9.2006 00:34 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Hezký článek, ale absence podpory stahování z více zdrojů najednou mě opravdu mrzí, bez toho se dneska člověk na DC obejde už těžko (a to DC používám čím dál tím míň ve prospěch Bittorrentu... ale něco prostě člověk jinde než na DC nenajde). Holt asi budu dál používat Valknut, i přes jeho chyby ;-)
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
7.9.2006 08:46 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
subjektivní :-D obešla jsem se dost dobře bez toho ;-) asi proto, že můj první dc++ klient byl právě linuxdcpp
ze začátku jsem taky kompilovala z cvs, pak se mi linuxdcpp objevil v repository debianu...
To je síla televize...
7.9.2006 10:35 gnx
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
ty asi moc filmy nestahujes ze?
8.9.2006 08:23 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
jen voyager... Skoro mám pocit, že si vybere (dříve linuxdcpp, teď ShakesPeer) prostě človíčka s nejrychlejší linkou a tahá :-)
Stejně ale spíše mívám štěstí na soubory, které má jeden dva lidi, zde mi segmentové tahání nechybí :-D
To je síla televize...
7.9.2006 16:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
ano tohle je hlavni problem projektu linuxDC++. Klient bez podpory stahovani od vice zdroju nema moc velky vyznam...

Ja osobne jsem dc++ sit v podstate prestal pouzivat, mam ted naprosto skveleho p2p klienta zvaneho Shareaza, bohuzel neni verze pro linux, takze to jedu na wine ... :/ Ale jinak je to bezkonkurecni software, protoze v sobe kombinuje nekolik p2p siti: eDonkey, Gnutella 1 i 2 a BitTorrent - Da se stahovat jeden soubor od zdroju z nekolika siti...
Zapomeňte na Grétu, teď máme Lauru :-)
pinhead avatar 8.9.2006 17:16 pinhead | skóre: 19
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
a nedělá tohle i MLDonkey?
9.9.2006 13:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Nevím, skusím... ;-)
Zapomeňte na Grétu, teď máme Lauru :-)
David Watzke avatar 9.9.2006 15:12 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
MLDonkey je IMHO ještě mnohem lepší. Shareaza mi přišla nic moc...
“Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
egg avatar 9.9.2006 19:34 egg | skóre: 20 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Kamarádi mi říkali, že MLDonkey (v nějaké starší verzi, nevím jak dnes) má problémy s uvolňováním paměti, zabírá jí v čase čím dál víc. Dohadovali se, jestli to ML znamená memory leak. ;-)
David Watzke avatar 10.9.2006 10:32 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Nevím jestli to je časem, ale je pravda, že žere docela hodně...
“Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
7.9.2006 00:43 ronny | skóre: 15 | blog: lake bodom | 3nec / Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
me stve ze to nema barevne oznaceni chatu ... aspon jsem jej nenasel..

jinak je to super klient :)
Metal smajdalfe, METAL!
7.9.2006 00:46 moira | skóre: 30 | blog: nesmysly
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Tak uz jsem jej take zkusil. Vypada uzasne (=chova se tak, jak clovek ocekava), Valknut ma uz svoje dny spocteny.
Překladač ti nikdy neřekne: "budeme kamarádi"
the.max avatar 7.9.2006 23:55 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
je tam,ale isou e zatim neni implementovano:-D takze "zapinace" jsou deaktivovany
KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
Max avatar 7.9.2006 01:17 Max | skóre: 69 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Zrovna dnes jsem před vydáním článku na abíčku upgradnul linuxdcpp. Musím říci, že mě mile překvapil, nový vzhled, Stabilita na vyšší úrovni. Zkusl jsem něco stáhnout a šlape to skvěle :). Škoda, valknut měl v době svého vývoje navrh i před mocným StrongDC z win platformy. Je škoda, že tento projekt zemřel :-/(jo, byl dost zabugovaný a pomalý :( ). Na druhou stranu, linuxdcpp načte seznam sdílených položek na hubu mnohem rychleji, celkově je mnohem svižnější, dokáže se připojit skoro ke všem a v pasivním módu funguje parádně. Kdybych používal dc síť, tak ... :-D
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
Blackhex avatar 7.9.2006 01:38 Blackhex | skóre: 16 | Brno, Frýdek-Místek
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
No me se taky docela libi, ale neustale mi pada a to mam posledni verzi. Segmentove stahovani mi bude asi hodne chybet, ale budu si muset zvyknout :-(.
المفتاح المستعمل ﻻ يصدأ
7.9.2006 02:34 Drew | skóre: 15 | blog: Supi_hnizdo | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
No od doby co docela jednoduše pod wine funguje StrongDC++ mě úmrtí Valknutu nijak moc netrápí.
Max avatar 7.9.2006 02:38 Max | skóre: 69 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Naposledy, když jsem zkoušel rc10 pod wine, tak mi padal při pokusu o stažení souboru, nebo share listu uživatele :-/. Asi ho znovu vyzkouším ...
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
7.9.2006 09:21 Harm | skóre: 2
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
RC10 je rok a dva mesice stara verze. Nejenze je v ni bug kvuli kteremu je na spouste hubech banovana, ale nova verze prinasi i spoustu vymozenosti.. Na StrongDC zatim zadny klient nema, bohuzel
Max avatar 7.9.2006 20:06 Max | skóre: 69 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Přeřekl jsem se, zkoušel jsem i plnou verzi 10 ...
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
7.9.2006 21:10 Harm | skóre: 2
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Mozna myslite 2.0 (nebo spis 2.01, protoze 2.0 vydrzela asi den a pul :) Po RC10 nasledovalo nekolik verejne uvolonenych CVS nekde kolem cisla 107-108 (autorovo cislovani je mi zahadou :) a dalsi oficialni verzi oznacil rovnou 2.0. Jinak ja strong pouzivam zatim jenom pod windows, stale sem se od nich nedokazal oprostit a linux mam zatim pouze na hrani.
David Watzke avatar 8.9.2006 12:28 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Vidíš, většina lidí to má naopak - Windows na hraní... :-D
“Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
8.9.2006 15:06 Harm | skóre: 2
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Vetsina lidi si pod pojmem "hrani" predstavi hrani her, moje hrani je spise "hrabani se v systemu a zjistovani co, jak a proc funguje"
7.9.2006 17:00 Ripper
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
od ktere doby? ktera verze strongdc? ktera verze wine? docela by me to zajimalo, protoze se mi strongdc opravdu nepovedlo rozjet.
8.9.2006 16:53 Drew | skóre: 15 | blog: Supi_hnizdo | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
odkdy to nevím, před rokem se mi to nepodařilo a před měěsícem už jo, fungují snad všechny 2.0 verze, je nutno vypnout jak už tu někdo vzpomínal ukazování postupu při stahování a taky pole s přenosy (view>transfer bar)... ono to sice docela často padá, když s tím člověk víc pracuje, ale protože já direct connect používám jen na to co nenajdu na mule (která mi i pod windows přijde na použití mnohem komfottnější, byť pomalejší), tak mi to moc nevadí. Na nějaké masivnější stahování to ale není, to možná radši zkusit čistého klienta, jak tu někdo navrhoval
7.9.2006 08:14 DC++
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Já používám DC++ (to nejklasičtější - žádné rozšířené varianty) pod wine. Pokud se v File - Settings - Advanced vypne "Show progress bar for transfer", tak v současných verzích wine není potřeba nic konfigurovat a prostě to jede. Není to sice čistě Linuxové řešení, ale funguje docela konfortně.
7.9.2006 09:17 koloom | skóre: 14
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Ja nevim jak ostatnim, ale me valknut nikdy poradne nefungoval. Stahovani z vice zdroju skoro vzdycky skoncilo poskozenym souborem a mel hromadu detskych nemoci (treba ze z fronty neslo odebrat vic souboru najednou). Ted si poustim pod wine DC++ a jsem spokojenej, StrongDC++ se mi rozjet nepodarilo.
Mikos avatar 7.9.2006 14:06 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Já stahoval téměř vždy z více zdrojů (průměrně tak 10) a nikdy jsem soubor poškozený neměl (a to jak pod Gentoo, tak pod Arch Linuxem). Tedy zjevně nějaká chyba Valknutu ve vaší distribuci nebo prostě něco ve vašem systému. Ale faktem je, že Valknut byl pomalý a měl dost problémové GUI (hůř napsanou Qt aplikaci sem snad nikdy neviděl, to byl vysloveně ukázkový příklad jak Qt aplikace nepsat ;-)).
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
MaT avatar 7.9.2006 09:44 MaT | skóre: 28
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
S Valknutem jsem měl problémy stahovat soubory/adresáře, kde byla v názvu diakritika. Jinak byl v pohodě (zvláště po doplnění paměti do stroje :-). LinuxDC++ vypadá dobře (lépe), je svižnější, přehlednější - ale zase chybí ten multidownload. No nevím... Je fakt, že DC (jako protokol) používám naštěstí spíše sporadicky...
Open source software for open minded people. :-)
Marián Kyral avatar 7.9.2006 11:28 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Mi Valknut celkem funguje, akorát když ho zapnu, tak na 100% způsobí dříve nebo později zamrznutí X serveru :-( Mám poslední ovladače od nVidie a poslední X.org, ale je to pořád stejné a zdá se, že oprava ve Valknutu je nereálná.

Multidownload je myslím ta nejlepší věc na Valknutu. Bez něj je to celkem na prd.

Taky jsem zkoušel bittorrent, ale ten funguje jen na rozumně staré soubory. Nesmí být moc nové ani moc staré ;-)

Ale stejně teď nemám moc času, takže se jen občas podívám na nové díly SG1 a SGA
10.9.2006 15:17 T-Pee
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Ze by Valknut odpravoval X? To se mi nezda - spis bych podezrival ty ovladace od nVidie - je v nich neopravena chyba. Nekdo o zamrzani X psal ve svem blogu (tusim, ze Eregon, v nazvu zapisku bylo "patrani po chybe"), a v diskusi se tam objevil odkaz na stranku, ktera se tou chybou v ovladacich zabyva.
Marián Kyral avatar 10.9.2006 21:23 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
No spíše to bude kombinace Valknut + nVidia. Když nemám Valknut spuštěný, tak mi to taky občas zamrzne, ale maximalně tak jednou za týden, někdy ani to ne.

Ale když pustím Valknut, tak můžu očekávat zamrznutí během několika minut až hodin. Pokud jej nechám puštěný přes noc, tak ráno je pokaždé X server kaput.

Díky za odkaz, tohle je přesně ono. Bohužel v žádném logu není nic neobvyklého, takže se tahle chyba bude dost blbě hledat.
7.9.2006 10:27 Trained.Monkey | skóre: 12 | blog: monkey
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Jojo, take pouzivam na hromadu veci Wine, pripada mi ze hromada lidi nema potuchy ze si muze vybirat i z windows aplikaci.
7.9.2006 11:45 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Spíš se mi zdá, že hromada lidí se vrhá na wine, aby měli "své" aplikace z windows. Pak je fajn jim říct, že se vyvíjejí i nativní řešení. O kvalitách strongu si nemusíme povídat, že jde zprovoznit pod wine je známá věc (aspoň mi to přijde). Nevidím ale smysl v tom, že hudbu mi v linuxu přehraje winamp, video bsplayer, na net budu chodit v ie, kreslit budu ve photoshopu, soubory spravovat v totalcmd, na torrent spustím utorrent a na icq nebo jiné im si pořídím mirandu.
Only Sith deals in absolutes.
7.9.2006 12:01 iWan
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Je pravda, ze nativni aplikace je nativni aplikace, ale videl bych to furt jako plus pro linux. Ktery uzivatel W*ndows muze rict, ze kdyz mu zacaly blbnout knihovny tak si nainstaloval Kopete? Zrovna ja jsem po nejakych nestastnych zasazich do systemu chvili pouzival Mirandu a byl jsem pomerne spokojeny :-)
7.9.2006 12:19 Pinky | skóre: 30
Rozbalit Rozbalit vše Re: DC diakritika
problém je spíš v tom že protokol DC používá UTF-8, jenže žádný z těch programů neprovádí konverzi(určitě ne v chatu a někdy ani ne u filelistu), takže ať žije cp1250
7.9.2006 12:39 Amra
Rozbalit Rozbalit vše Jak instalovat
Zkopitovano z Ubuntuguide.org:

How to install File share utility (DC++)

    * Read #General Notes 

wget -c http://easylinux.info/uploads/linuxdcpp.tar.gz 
sudo tar zxvf linuxdcpp.tar.gz -C /opt
gksudo gedit /usr/share/applications/dcpp.desktop

    * Insert the following lines into the new file 

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=DC++
Exec=/opt/linuxdcpp/ldcpp
Terminal=false
Type=Application
StartupNotify=true
Icon=/opt/linuxdcpp/pixmaps/linuxdcpp.svg
Categories=Application;Network;

    * Save the edited file 

    * Applications -> Internet -> DC++
7.9.2006 14:21 anon123 | skóre: 35 | blog: ganomi
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++

Tak nevim, ale Valknut mi bude chybet. I presto, ze GUI se nekdy sekne a je pomalejsi, Valknut ma zase jine vymozenosti a prednosti. Navic mi vzdycky stahoval jak ozivot.

Bittorent je mozna ok, ale DC je na stahovani filmu rychlejsi. Teda, alespon z mych zkusenosti.

Jestli LinuxDC++ nepodporuje multidownload, tak je to mrtvola take.

7.9.2006 14:53 Jiří J. | skóre: 34 | blog: Poutník | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Já používal asi rok na Windowsech DC++ 0.674 (za tu novou verzi bych neměnil) a segmentové tahání mi ani nechybělo .. pak jsem zkusil StrongDC++.. do dneška mám DC jen v OS Windows a to DC++ na chat (teď už ho vlastně mohu smazat, protože jsem na DC 1x do měsíce max.) a StrongDC++ na stahování (IMHO má Woknousové DC++ jednodušší a přehlednější GUI). Zkusím LinuxDC++ místo Valknutu a uvidím.
btw: i méně je někdy více :-D
7.9.2006 16:43 anon123 | skóre: 35 | blog: ganomi
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++

Rad bych vedel, jak nekomu nemuze chybet segmentove stahovani, kdyz stahuje treba 1G soubor. Pri segmentovem stahovani zatizim skoro vzdy linku naplno. Jede to jako pomasle. Kdyz si predstavim, ze nekoho upload je 50KB/s a budu mit jeho plny upload, tak to stejne jede pomalu.

7.9.2006 18:30 Petr Šigut | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Když máte pomalé připojení, málo nasdíleno (=> pustí vás do málo hubů) a stahujete bizarní obsah? To jste pak rád že něco najdete:)

Mějte se
8.9.2006 10:52 anon123 | skóre: 35 | blog: ganomi
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++

Tak to pak ano. Jeste, ze nemam pomalou linku. :-)

7.9.2006 20:34 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Pro mě je to zatím stále nepoužitelná linuxová náhražka okenního cz-/Strong-/DC++. Valknut aspoň mohu trochu používat, i když potíže s diakritikou brání stažení mnohých souborů. LinuxDCPP má potřebu po každém startu obnovovat značnou část seznamu, neumí rychle vyhledávat (čekat dvě minuty na první výsledek se mi nechce, pod Windows či ve Valknutu to trvá několik vteřin), navíc tento program příliš zatěžuje můj prastarý počítač.

Takže zatím zůstanu u okenní verze. :-/
the.max avatar 8.9.2006 00:11 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Valknuta sem pouzival hoooodne dlouho, vlastne od doby co sem vyhodil CD s woknama do kose. Postupem doby se mi ale stavalo ze ackoli user od ktereho jsem chtel neco stahnout, ja to mel ve fronte a ten user mel volny sloty, valknut ne a ne zacit neco delat a bylo fuk jestli to byl aktiv nebo pasiv. Zkousel sem sosat i od lidi o kterejch vim ze nefejkujou neodpojujou atd.. a proste nic nic nic. Po pul roce kdy sem krom filelistu nic nestach sem si vsimnul ze od nekoho mi ani ten fillist uz nesel. LOG hlasil ze protejsi strana si stezuje ze mam too old clienta kterej nepodporuje nejakou kompresi filelistu ci co. To byl posledni hebicek do rakve a nainstalil sem LinuxDC++. Sice vzhled je skoro stejnej (hnusnej v porovnani s win klientama) ale jakmile sem se pripojil na hub, cvicne sosnul filelist, dal stahnout okamzite se rozjel a to i od toho usera, kdy valknut nesel kvuli ty verzi. valknuta sem mel 0.3.7 Problem s diakritikou sem vyresil tak, ze nekde se dalo nastavit kodovani stazeneho filelistu a protoze 99,999999999% useru ma stejne wokynka, dal jsem cp1250 (z menu) a od te doby diakritika nebyl problem. Segmentove stahovani (pokud to neco stahovalo) je vyborna vec.. a opravdu me dost stve ze LDCPP ho nema.
KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
8.9.2006 06:30 Zdenek Sl.
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
LinuxDC++ jsem nainstaloval cvicne na starsi stroj se Suse a Google mi nasel rpmko. Zatim bezi asi ctyri dny v kuse bez problemu a to porad neco taham. Jo segmentove stahovani a lepsi obarveni download/upload a bude to perfektni.
8.9.2006 11:10 DNA
Rozbalit Rozbalit vše překlep, dobrý článek, vyplatí se opravit
zpomalení jsme nezpozoroval ani
9.9.2006 11:34 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
10.9.2006 19:15 HonzaRez | skóre: 19 | blog: Jsou_mezi_nami
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Díky za článek. Můžete mi prosím někdo poradit? Používám Valknut, ale chci samozřejmě něco lepšího. Co je hlavní: chci vyhledávat v co největším množství sítí a hubů. Z toho důvodu mi není k ničemu LinuxDC, protože nepotřebuju něco stáhnout z nějakého hubu, ale potřebuju najít raritní nahrávky a hudební videa, která se dost špatně hledají. Shareaza se mi pod Wine vždycky zasekla a StrongDC taky hledání neumí. Doporučíte mi něco, co umí dobře prohledávat? Díky.
http://bandzone.cz/_90972
David Watzke avatar 11.9.2006 21:16 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
MLDonkey - povolíš si tam všechny protokoly co umí (a že jich je...) a jedeš :-)
“Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
12.9.2006 17:11 Jirka
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Valknut jsem pouzival dlouho, ale jednoho dne jsem zjistil, ze pomer stahnuteho k odeslaneho je tak 1:1000. Zacal jsem hledat neco jineho a nasel StrongDC++, ktere jsem rozbehnul pod Wine. Bezi, stahuje. Ale obcas spadne, tak jednou za dva dny. A nevim proc, zere 100 % CPU. Rekl bych, ze je to chyba Wine. Netusim, jak se program chova pod Windows, nikdy jsem to nezkousel. Bohuzel nejde ani snizit prioritu procesu, to se pak ke GUI vubec neproklikam, je mrtve. Take kdyz chci program legalne ukoncit, GUI zmizi, ale procesy Wine ne, musim je zabit. Bud jsem nekde neco ve Wine nedotahl do konce, nebo nevim. Je to jedina aplikace, kterou pod Wine provozuju.

Bez multisource je klient naprd. Bez nej se da v praxi tahat jen od lidi, se kterymi se predem domluvite.
10.4.2007 01:42 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++
Je to sice uz dlouho, ale patri to sem, presne tak, bez segmentovyho stahovani to je spatny, ja bych se na to obcasny stahnuti neaky novy kapely s tim spokojil, jedinej problem je ze to pokazdy vytizi cpu na 100% a s pocitacem se pak pracuje jak se 486kou silene pomaly mrznouci system, ted to necham pres noc, normalne to i pres to pouzivam, ale nevite cim to je? bylo by libovy, kdyby byl ten program poslusnej a nezral ten procesor.

Od starejch az po novou nejnovejsi unstable verzi je to stejny a kdyz zavru ten program tak zustane vytizeny CPU a musim ten proces kilnout manualne. Co sem cet ze valknut ma problem s nvidii, je to pravda? ja mam taky nvidiu a original ovladace od vyrobce. Distribuci mam Debian Unstable

Pouzivam jeste programek trickle na omezeni uploadu, mam symetrickou linku a kdyz to necham naplno tak to ty stahovaci ode me uplne zahlti a pak jde i spatne download, ale tim to neni.... aaaaa koukam ze je ted sem to pustil bez toho a bere si to tak 20% jako je to hodne, kdysi co jsem pouzival Windows XP a StrongDC++ tak ten nezral snad nic, ale oproti tamtomu libovka.

Wow ja to vyresil skoro.. poradte mi teda cim mam omezovat ten upload?? kdyz tohle nedela dobrotu? Protoze stacilo par sekund co pisu tenhle text a uz jede upload 100kBps, to uz je moc a spomaluje to downloady.
My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
30.10.2006 17:04 worwan | skóre: 6 | blog: worwan
Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxDC++ - nedokaze nahashovat ext disk
Nainstaloval jsem si linuxdc++ na suse. Dal jsem hashovat externi ext3 fs (externi usb disk 200gb) a po pul dni to vypada, ze to nikdy nedospeje do konce. Rano zbyvalo nejakych 90gb.Ted 150gb..a hashuje to rychlosti 300kb/s. Tak nevim :). Na disk nezapisuju.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.