abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 562 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Thunderbird

    21. 12. 2004 | Petr Šigut | Recenze | 24917×

    Thunderbird je emailový klient, který vznikl osamostatněním mailové aplikace z balíku Mozilla. Má velkou řadu funkcí, ale přesto je jeho ovládání a řešení velice přehledné.

    V Linuxu určitě není nedostatek e-mailových klientů. Jaké důvody by vás mohly přesvědčit k vyzkoušení Thunderbirdu nebo dokonce ke změně už zaběhnutého e-mailového klienta? Zkoušel jsem jich opravdu celou řadu (Evolution, Kmail, Sylpheed, Mutt, Pine, Balsa, a další - přehled naleznete v článku Náhrady Windows aplikací), každý jsem používal několik měsíců a některé z nich stále podle potřeby používám.

    Jakých vlastností si tedy na Thunderbirdu cením nejvíce? Velice užitečným shledávám integrovaný spamový filtr - kolik reklamy se vám v dnešním světě dostane do i velice málo známé mailové adresy, je až děsivé. Po zaučení vám s tím Thunderbird velice pomůže. Někomu naskakuje husí kůže při slově integrovaný a může hlásat, že použití externích aplikací by bylo lepší. Mají trochu pravdu - ale pro normální uživatele je rozchození externího spamfiltru přeci jen trochu těžké. Mně se zase líbí, že si můžu nastavit aby Thunderbird porovnával, jestli se jedná o spam či ne, podle bílé listiny - a tu bere přímo z svého Adresáře, což se je velice šikovné.

    tb

    Když už jsme u těch kontroverzních integrací, tak další pěknou věcí je kontrola pravopisu v mailech. Nezbavuje nás to sice etického příkazu přečíst si mail před odesláním, ale ušetří nás to někdy trapných chyb. A jestliže jste Thunderbird instalovali z czilla.cz jako já (čtěte dále), už v něm máte i slovník pro češtinu.

    Thunderbird obsahuje i vyhovující správce kontaktů - nazvaný prostě Adresář. Propracované jsou rovněž funkce na prohledávání - jak v kontaktech, tak zprávách - výsledky si lze uložit do tzv. virtuální složky. Můžete si tedy udělat složku, ve které se zobrazí maily podle zadaných kritérií. To že Thunderbird umí šikovně maily označovat, filtrovat, pracovat s více účty, třídit maily do vláken považuji za samozřejmost. A k dalším vlastnostem se můžeme dostat pomocí rozšíření, které Thunderbirdu, podobně jako Firefoxu, značně zlepšují schopnosti.

    K nevýhodám bych zařadil nehezké stahování mailů (pouze ve stavovém řádku - ví-li někdo o nějakém rozšíření, sem s ním!) a to že ve výchozím nastavení vytváří maily v HTML formátu a tím přispívá k tomuto (dle mého názoru) odpornému nešvaru. Ano, jde to v nastavení jednoduše vypnout. Chtěl jsem do nevýhod uvést i rychlost programu na línějších strojích, ale v porovnání s ostatními programy je na tom Thunderbird stejně a rychlý jako mutt nikdy nebude a ani nemůže. Hlavní však je, že při zpracovávání velkého objemu mailů se Thunderbirdu nezadýchá.

    Instalace

    Instalaci se zde nebudu obšírně zabývat. Jestli vám váš balíčkovací systém nabízí Thunderbird, je nejlepší využít jeho služeb. Jestli ne, nebo nabízí starší verzi apod., použijeme nejnovější verzi z www.czilla.cz. Aktuální verze je 1.0. A odkazy na stažení nalezneme na stránkách www.czilla.cz/download.

    Instalátor jako u Firefoxe pro Linux není, stáhneme si tedy tar.gz archiv. Jako root ho rozbalíme a nakopírujeme třeba do /usr/local/ nebo /opt/, či kde se vám to zdá vhodnější. V adresáři se nachází binárka thunderbird, kterou také, teď už jako normální uživatelé - ne root, spustíme.

    Vytvoření e-mailového účtu

    Při prvním spuštění vám Thunderbird nabídne import pošty (jestli nějakou nalezne) a vytvoření nového účtu - e-mailového, RSS, move mail a diskuzní skupiny. My si projdeme vytvoření nového e-mailového účtu - je to opravdu jednoduché, každá položka k vyplnění je dobře česky okomentovaná, s příkladem. Předpokladem je, že už máte někde nějaký POP3 nebo IMAP účet vytvořen.

    tb

    Nechte tedy vybranou položku E-mailový účet a stiskněte tlačítko další.

    Nyní vyberte typ serveru pro příchozí poštu - POP nebo IMAP. A server pro odchozí poštu - buď máte svůj a běží vám na počítači např. sendmail či postfix nebo používáte SMTP vašeho poskytovatele (jestliže používáte dial-up, je to s největší pravděpodobností to druhé).

    tb

    V tomto dialogu vyplňte své uživatelské jméno pro poštovní účet.

    tb

    Zde uveďte jméno tohoto účtu - je to zcela libovolná položka, doporučuji vyplnit buď email nebo něco rozumného, jako Firemní pošta apod. Teď už vás čeká jen dialog s přehledem vyplněných položek a dole zaškrtnutou volbou Stáhnout zprávy nyní. Potvrďte, hotovo.

    tb

    Tak takhle nějak bude vypadat Thunderbird po spuštění - vše si jde nastavit - úpravy rozmístění sloupců, ikonky v hlavní liště apod. Myslím si, že Thunderbird zvládne ovládat každý - vlevo je sloupec se složkami pošty - Doručená pošta, Pošta k odeslání, Odeslaná Pošta, Koš apod. Můžete si zde vytvořit i své libovolné složky a podsložky. Pravou, větší část obrazovky (opět samozřejmě nastavitelné), zabírá přehled zpráv - nahoře a obsah zprávy - dole.

    Moc pěkně umí Thunderbird měnit kritéria pro zobrazování mailů ve složkách - vejděte například do doporučené pošty, nad přehledem zpráv (Zobrazit - Nástrojové lišty - Vyhledávací lišta) u nápisu Zobrazit si lze zvolit ze spousty kritérií - základně je zvolené Vše, dále je zde Nepřečtené, Důležité, s přílohou, maily za posledních pět dní, maily od lidí, které máte v Adresáři apod. Lze si i definovat svoje pravidla. Vedle těchto voleb je tlačítko lupy, které slouží k vyhledávání v mailech.

    tb

    Nastavení

    Pojďme se nyní podívat na některá zajímavá nastavení, jenž nám Thunderbird nabízí. Začneme základním nastavením v menu Úpravy - Předvolby.

    tb

    Objeví se před námi okno, ne nepodobné nastavením z Firefoxe. Je rozděleno na kategorie Obecné, Zobrazení zpráv, Vytváření zpráv, Přílohy, Písma, Ostatní. Zmíním jen ty zajímavé volby.

    V Obecné si lze změnit rozmístění oken - druhá volba (ikonka), bude vyhovovat lidem, kteří mají málo složek a mají pod nimi kus místa - tuto volbou způsobíme že obsah mailu se nám bude zobrazovat v celé spodní polovině programu. Lze si zde nastavit i přehrání zvuku při nové zprávě.

    V Zobrazení zpráv si lze definovat různé barvičky pro druhy zpráv, citace apod. Doporučuji mít zapnuté zalamování zpráv, je zde i možnost nechat si textové smajlíky zobrazovat jako ikonky - Zobrazit emotivní značky jako ikony.

    Ve Vytváření zpráv lze ovlivnit např. na kterém znaku se bude text mailů zalamovat (72 je vyhovující hodnota) a pár nastavení pro posílání HTML zprávy atd.

    Přílohy - lze si nastavit, kam se budou ukládat přílohy - má-li se vás Thunderbird u každé zvlášť ptát, nebo je automaticky ukládat do stejného adresáře. Budou se zde zobrazovat také asociace pro různé přílohy, které si nastavíte v průběhu práce s programem - přijde vám například jako příloha fotografie ve formátu JPEG a vy si k ní přiřadíte určitý program. Na tomto místě si to pak můžete dodatečně změnit.

    Písma slouží, jak název napovídá, k volbě fontů a znakových sad. Zajímavější je položka Ostatní - můžete si zde nastavit vychytávky (ve výchozím nastavení to tak nastaveno je), že obrázky v mailech se nebudou načítat ze vzdálených adres, jen pokud je odesílatel uložen ve vašem Adresáři. Automatické uložení odchozí e-mailové adresy do kontaktů apod.

    Nastavení specifická pro účet jsou v Úpravy - Nastavení účtu, můžete si zde nastavit výchozí signaturu, automatické stahování nových zpráv, šifrování apod. A doporučuji ve Vytváření zpráv & Adresování vypnout Vytváření zpráv v HTML formátu - sice se vás poctivě při odesílání Thunderbird ptá, ale i tak mi to přijde zbytečné.

    Nevyžádaná pošta

    Už jsem vychválil Thunderbirdovy schopnosti co se nevyžádané pošty (spamu) týče. Pojďme si je nastavit - Nástroje - Nastavení nevyžádané pošty, při prvním spuštění na vás vykoukne pop-up okno - OK.

    Za užitečné považuji zaškrtnout položku v sekci Bílá listina - a nastavit si třeba Osobní kontakty, Thunderbird tak automaticky žádný mail přicházející z některé z těchto adres neoznačí jako spam. Lze si i nastavit, aby se maily označené jako nevyžádaná pošta po přijetí rovnou ukládaly do zvláštní složky. Pod záložkou Adaptivní filtry mějte zaškrtnuté Povolit kontrolu nevyžádané pošty. A je zde i vysvětleno, že musíte Thunderbird zaučit - ze začátku tedy budete muset určovat, jaké maily jsou nevyžádané, popřípadě ho pokárat, když se splete :) (a samozřejmě danému mailu zrušit označení jako nevyžádaný).

    Odkazy v mailech

    Stejně jako má Firefox problémy s odkazy mailto:, Thunderbird zase neumí předávat odkazy webovým prohlížečům - pro KDE a GNOME najdete (snad) funkční postupy zde Setting_Your_Default_Browser. Já ale ani jedno z těchto grafických prostředí nepoužívám a musel jsem si pomoci jinak. Pro Firefox si vytvořte tento skript, u ostatních prohlížečů není tento krok třeba.

    #!/bin/sh
    export MOZILLA_FIVE_HOME="/opt/firefox-builds/current"

    url="$1"
    if [ "x$url" = "x" ]; then
    url="about:blank"
    fi

    if $MOZILLA_FIVE_HOME/mozilla-xremote-client openURL\("$url"\); then
    exit 0
    fi
    exec $MOZILLA_FIVE_HOME/firefox "$url"

    Upravte proměnou MOZILLA_FIVE_HOME na odpovídající hodnotu (např.:/usr/local/firefox), učiňte skript spustitelným a uložte někam, kam ukazuje proměnná PATH. Nejdříve vypněte Thunderbird. V domovském adresáři najděte adresář .thunderbird a v něm adresář s aktuálním profilem. Zde otevřete soubor prefs.js a vložte do něho následující řádek:

    user_pref("network.protocol-handler.app.http", "linkto.sh");

    A je to (obdobně i pro další protokoly: https, ftp), teď by se po kliknutí na odkaz měl ve Firefoxu otevřít daný odkaz v novém panelu. Jde-li to nějak jednodušeji, rád se to dozvím. Netuším, proč není v Thunderbird místo, kde bych si nastavil firefox -newtab %s a bylo by.

    V dalším díle se dostane na zajímavější věci jako rozšíření, čtení RSS, témata apod.

           

    Hodnocení: 56 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    21.12.2004 01:14 8an | skóre: 30
    Rozbalit Rozbalit vše Oznamování nových mailů
    Mě by zajímalo, jak udělat oznamování nových mailů pomocí ikony v systray v KDE. Narazil jsem jenom na nějaké Free Desktop Integration, ale to mi nefungovalo a teď už to ani nemůžu najít. Podařilo se mi vyrobit bastl pomocí programu Korn a mého vlastního programu, který projede schránku a hledá nové maily, ale to není ono.
    If you build an operating system that even an idiot can use, only idiots will use it.
    21.12.2004 01:18 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Oznamování nových mailů
    co tohle?

    http://moztraybiff.mozdev.org/

    me to v tb 0.9 bezi ok
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.
    21.12.2004 12:04 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Oznamování nových mailů
    jo, to je ono, ale jenom pro 0.9, pod 1.0 se brani instalaci, mohlo by to jit odstranit editaci source/install.rdf & rebuildem, ale nejak jsem skoncil na tom, ze mu chybeli mozilli includes. no co, on to nekdo vyresi ;-)
    21.12.2004 15:46 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Oznamování nových mailů
    aha, 1.0 neni v unstablu ani experimentalu, takze me nezajima ;-) ...ale docela dlouho trvalo, nez ten extension "preportovali" z 0.8 na 0.9
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.
    21.12.2004 08:24 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Oznamování nových mailů
    Osvědčil se mi KShowMail. Není vázaný na žádného mailového klienta a umožňuje promazávat maily ještě před stažením ze serveru, automaticky filtrovat atd.
    21.12.2004 07:04 Filip Hesse | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Kolik zabare paměti
    Kolik zabere paměti? U Mozilla-mailu to vydím jako jedinou nevýhodu (pro mé použití). Kolega má Win verzi, také je moc náročná.
    21.12.2004 08:11 Martin Lebeda | skóre: 22 | blog: Martinuv_blog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Čeština
    Co čeština v rss? Třeba právě ABCLinuxu kanál mi windows verze zobrazuje špatně.
    21.12.2004 10:26 Libor Chocholaty | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Jak otevrit odkaz v novem tabu ve Firefoxu
    Ahoj lidi, nevite nekdo, jak zaridit, aby mi Thunderbird s Firefoxem fungoval podobne jako Mozilla? Tedy, abych si mohl kliknutim na odkaz v tele emailu otevrit tu stranku ve Firefoxu v novem tabu a ne v novem okne. Linky v Thunderbirdu nic takoveho v kontextovem menu nemaji a v konfiguraci jsem to take nenasel.
    21.12.2004 10:37 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak otevrit odkaz v novem tabu ve Firefoxu
    Není náhodou přesně o tomto problému posledních pár odstavců článku, pod kterým je tato diskuze?
    21.12.2004 12:46 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak otevrit odkaz v novem tabu ve Firefoxu
    Misto radky

    if $MOZILLA_FIVE_HOME/mozilla-xremote-client openURL\("$url"\); then

    v linkto.sh se pouzije

    if $MOZILLA_FIVE_HOME/mozilla-xremote-client openURL\("$url",new-tab\); then

    Vice viz http://www.mozilla.org/unix/remote.html.
    21.12.2004 14:50 Ondrej Macek
    Rozbalit Rozbalit vše Automaticke oznaceni mailu jako precteneho
    Prave jsem si stahnul a nainstaloval Thinderbird 1.0 a mam nasledujici problem: kdyz kliknu na neprecteny mail (a on se mi zobrazi ve dolnim okne s nahledem), okamzite se oznaci jako prcteny. Rad bych, aby se mail oznacil jako precteny az ve chvili, kdy ho otevru (napr. dvojitym kliknutim) v novem okne.

    Pokud nekdo vi, jak tohoto chovani dosahnout, budu velice vdecny za jeho radu.

    Dik,

    Ondrej Macek.
    21.12.2004 23:02 Radek Hladik | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke oznaceni mailu jako precteneho
    V tools->settings->advanced->general je zaskrtavatko, kterym by se to melo dat nastavit, pripadne i doba, kterou se ta zprava musi ukazovat, aby ji to oznacilo jako prectenou.
    22.12.2004 12:50 Ondrej Macek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke oznaceni mailu jako precteneho
    Tento checkbox jsem nasel. Problem je v tom, ze i kdyz ho nezaskrtnu, zprava se oznaci jako prectena okamzite po te, co na ni kliknu (a zobrazi se v nahledu v dolnim okne). Jako workaround jsem nechal checkbox zaskrtnuty a nastavil cas 3600000, coz je 100 hodin.

    Narazil jsem tez na nekonzistenci stavu zpravy a checkboxu Mark->As Read v kontextovem menu, ktere se zobrazi po kiknuti na zpravu pravym tlacitkem mysi. Podobny problem jsem nasel i Bugzille k nejake starsi verzi Thunderbirdu.
    21.12.2004 23:37 Hobitt
    Rozbalit Rozbalit vše Kam zmizel radek pro jednoduchy filtr?
    Nevite nekdo kam zmizelo policko nad seznamem mailu, do ketreho clovek napsal retezec a podle toho se zobrazil seznam doslych mailu. Neco jako ve Firefoxu about:config, tam je taky radek, kde se napise retezec a podle toho se upravy zobrazeny seznam. Je to takovy jednoduchy a hlavne rychly filter. V predchozi verzy mysilm, 0.7 jeste byl a v 0.8 uz ne?

    Musi se nekde nastavit?

    To byla tak vyborna vlastnost, kterou jsem si oblibil a hlavne ji zadny jiny mail-client nemel!

    H.
    21.12.2004 23:52 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam zmizel radek pro jednoduchy filtr?
    Někdy se docela divím.

    Co má společného about:config a rychlý filtr zpráv? Nic!

    Asi mluvíme každý o jiném programu|verzi, ale tahle vyhledávací řádka doznala ve verzi 1.0 významných změn a její používání je ještě praktičtější než ve verzích starších. Určitě ji lze skrýt, ale po instalaci je rozhodně zobrazená...tak nevím.

    BTW, 'verze' podle vzoru 'růže'! :-P blé!
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    22.12.2004 09:14 Tomáš Honzák | skóre: 19 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam zmizel radek pro jednoduchy filtr?
    A pouzivas nejaky skin, nebo mas defaultni? S nekterym skinem (nevybavuju si kterym) jsem mel s timhle filtrem problemy (nedalo se nastavit kde se ma hledat). Pripadne zkus defaultni.
    25.12.2004 01:38 Hobitt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam zmizel radek pro jednoduchy filtr?
    Tak se omlouvam, moje chyba, hledal jsem stejnou radku jako v minule verzi a nevsiml jsem si, ze vpravo je pole ktere vypada jako vyhledavaci policko . Vubec nechapu ze me to nedoslo, ze to je ono co jsem hledal akorad v jinem kabate s vice funkcema. Me to prislo jako klasicke vyhledavani na webu.

    Jeste jednou se omlouvam, ze jsem Vas s tim obtezoval, asi bych mel chodit driv spat.

    PS: Pro pana Otta: tyto dve veci (about:config a rychlý filtr zpráv?) maji spolecne prave to pole pro rychly filter, akorad v prvem pripade se prohledava seznam nastaveni a v druhem emailove zpravy. Myzlim se to z meho prispevku bylo pochopitelny. I kdyz samozrejme bohuzel nemam nadani na psani a priznam se sloh a pravopis mi dela nekdy velke potize, ale proto prave nepisu zadne clanky. Tuto praci nechamvam radsi povolanejsim a nadanejsim lidem.

    --
    Hobitt
    22.12.2004 05:10 otrek | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Prepojenie na MS exchange
    Zdravim,

    vie niekto poradit ako prinutit thunderbird spolupracovat s MS exchange serverom? Nieze by mi to tak chybalo, ale radsej by som pouzival thunderbird v praci ako outlook. Zial, pracujeme na woknach a maily mame prave cez MSE. Ak ma niekto napad ako to spojazdnit, budem rad a rovnako niekolko kolegov.

    Dakujem
    22.12.2004 12:28 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prepojenie na MS exchange
    Navod je tusim v sestem prispevku odshora. ;-)
    MaT avatar 22.12.2004 22:31 MaT | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše maildir
    Dá se nějak Thunderbird donutit k tomu, aby pro ukládání pošty používal maildir?

    <flame> Jo a když autor tak píše o té nutnosti zkontrolovat si před odesláním každý mail, ať začne u svých článků. :-) Pořád přemýšlím, kde vzal tu složku "Doporučená pošta". :o)) </flame>
    Open source software for open minded people. :-)
    22.12.2004 22:51 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: maildir
    thunderbird (resp. jeho cast pro cteni posty) je MUA (Mail User Agent) (btw, proc tu neni povoleno <abbr>?), tudiz pristupuje k jiz ulozenym zpravam.

    jestli premejslis o predelani "local folders" na maildir-based storage, tak to nevim, ja jsem spokojenej se svym IMAPem :-)
    MaT avatar 23.12.2004 00:54 MaT | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: maildir
    IMAP jsem měl nad tím maildirem zprovozněný taky, ale... Není to prostě ono. Přímý přístup je prostě rychlejší. A proč ho nevyužít, když mutt ho tak pěkně podporuje, že. :-)
    Open source software for open minded people. :-)
    23.12.2004 01:11 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: maildir
    mno, TB umi movemail, coz je sosani zprav z /var/spool/mail/, ale nevim, jestli umi i maildir a ne jenom mailbox...
    23.12.2004 08:27 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: maildir
    Pořád přemýšlím, kde vzal tu složku "Doporučená pošta". :o))
    Opraveno ;-). Díky.
    25.12.2004 14:35 cthulu
    Rozbalit Rozbalit vše posielanie mailu s notifikaciou
    existuje nieco ako odoslanie mailu s tym, ze ked ho prijemca otvori, posle mi o tom notifikaciu? outlook to ma, dokonca ked mi podobny mail dojde, tb sa ma vzdy opyta, ci chcem notifikovat odosielatela. tb pouzivam od verzie 0.5 a nikde som tam nieco take nenasiel. nie ze by mi to brutalne chybalo, ale niekedy sa to zide...
    25.12.2004 14:52 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: posielanie mailu s notifikaciou
    tb/1.0: edit->preferences->advanced->return receipts. starsi verze nevim. nejaky duvod, proc neupgradovat?
    25.12.2004 21:40 cthulu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: posielanie mailu s notifikaciou
    dik za tip, nevedel som ze sa to tak vola 8). a pouzivam verziu 0.9 (debian sid), akurat som to myslel tak, ze tb. pouzivam uz dost dlho, ale toto som si tam nevsimol.
    ahoj, potřebuju se zbavit spamu, který jsem již několikrát označil jako poštu nevyžádanou a stále mi ten stejný mail chodí, můžete mi pomoci prosím
                
    marulinko avatar 17.10.2005 11:52 marulinko | skóre: 12 | blog: Technohead
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Thunderbird
    Ten skript na spustanie odkazov z thunderbirdu mi zo zaciatku fungoval v pohode, ale potom prestal otvarat odkazy v novom okne. Tak som skusil tento a zatial funguje ako ma:
    #!/bin/sh
    MOZ="/usr/local/firefox/firefox"
    $MOZ -remote 'ping()' && $MOZ -remote "openURL($1, new-tab)" || MOZ $1
    10.6.2006 12:03 adller99
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Thunderbird
    mam dotaz. Pouzivam th. i na shit windows ale mam tam strasne dulezite emaily a nejak se to podelalo. proto jsem tu slozku s inbox nakopiroval jinam a udela ty ucty znova tedka to jede (duvod proc jsem to udelal ze kdyz jsem se chtel podivat na durecenou postu tak to nabihalo asi 10 minut a potom nic), takze jak rikam tedka uz to jede ale potrebuju ty emaily znova otevrit a podivat se na ne ..diky moocc je to dulezity a moc..
    24.11.2006 11:15 p.dasa
    Rozbalit Rozbalit vše Prosím o radu!!!!
    Poradí mi někdo, jak mám zrušit oznamování příchozího mailu na mobil????????Předem díky p.dasa@volny
    8.11.2007 13:27 14113
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Thunderbird
    Ahoj muzu se zeptat jestli jde nejak udelat ze kdyz uz mam thunderbind na winu a prectu tam poctu tak kdyz pak rozjedu thunderbird na ubuntu tak uz se to nebude stahovat znova a jeste lepe kdyby tam bylo oznacene ze jsem to uz cetl.. ?? predem dik

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.