Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.
Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).
Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.
Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.
Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.
V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.
Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).
Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Nejhezčí sci-fi kráska:
Padmé Amidala (Star Wars) |
|
24% (268) |
T-X (Terminator 3) |
|
6% (65) |
Barbarella |
|
5% (51) |
Trinity (Matrix) |
|
5% (54) |
Lilu (Pátý element) |
|
47% (521) |
Mystique (X-Men) |
|
2% (18) |
jiná |
|
12% (132) |
Celkem 1109 hlasů
Vytvořeno: 24.5.2005 22:00
Tiskni
Sdílej:
Sedmá fakt chybí, ale z toho výběru jsem dal Lilu.
mno, co se týče trikové stránky, třeba v Cestě do pravěku mi ty obludky přišly přirozenější, než co jsem viděl ukázky z té slátaniny od SpielbergaTak to ses asi dost špatně díval
Tak to ses asi dost špatně dívalnebo jsem viděl špatnou reklamu :-P.
Cesta do pravěku je roztomilá.chceš říct lostomiloušká
Ale z čistě vizuálního hlediska nesahá Jurskému parku po kotníky. Teď nemluvím o celkovém dojmu z filmu - pouze o konkrétních trikových scénách.nevím, co myslíš tím "čistě vizuálním hlediskem" ... jelikož jsem JP neviděl, nemohu být zkažen celkovým dojmem z filmu (ostatě ten u CdP není s odstupem let nic moc), nicméně ten "čistě vizuální" dojem je u mě takový, že ty staré nedokonalé obludky na mě prostě působí lépe - asi jsem na hlavu
Na tak dobrého režiséra jako je Lynch prostě slabota..., film podle předlohy jako Duna by měl vyhrávat Oscary!S tím tedy nesouhlasím. O novém zpracování snad ani nechci mluvit... skoro jsem měl pocit, že ti tvůrci původní knihu ani jednou neotevřeli. Ten Lynchův film mi připadá fantastický. Svým pojetím převyšuje většinu sci-fi filmů, které kdy byly natočeny. Možná proto, že ani nemá ambice zaškatulkovat se do kategorie sci-fi. Jediným nedostatkem filmu byl podle mého názoru výběr hlavního hrdiny. Podle mě to měl být úplně neznámý herec. Ale jinak je ten film prvotřídní. Skvěle mi zapadl do představy, kterou jsem si o příběhu utvářel při čtení knihy.
Když někdo říká: "chtěl bych tam něco jiného, ale když to tam není, tak tedy hlasuji takhle", tak na tom přeci není nic špatného.je to špatné - zanáší do výsledků zkreslení, protože nehlasuje podle pravdy ... a vzhledem k tomu, kolik je tu reakcí v tomto stylu, řekl bych, že ta chyba bude nechutně velká ... nehledě na to, jak je anketa postavená - otázka zní "Nejhezčí sci-fi kráska" a je vyjmenováno šest filmových postav, takže začnou pracovat asociace, člověk si už na další film nevzpomene, tak tam práskne jednu z šesti voleb, přitom kdyby se nenechal ovlivnit možnosti, tak by myslel třeba na svůj knižní idol a objektivně by vybral "jiná" - tak je to celé na pikatchu ... chci říct, tedy reagovat na:
Ankety (a zvláště tohoto typu) prostě nikdy nebudou mít takové možnosti, aby byli všichni spokojeni.stačilo by vynechat možnost "jiná" a přeformulovat otázku ve smyslu "která z vyjmenovaných", pak by sice lidi taky prskali, na koho se zapomnělo, ale aspoň by nehlasovali proti svému přesvědčení jen kvůli stádnímu instinktu, který jim brání kliknout na "jiná" let the flames go high
a vzhledem k tomu, kolik je tu reakcí v tomto stylu, řekl bych, že ta chyba bude nechutně velká ...Jinými slovy... bylo by lepší "nepřesné" ankety zrušit? Já si do teď myslel, že jsou tu především pro uvolnění, pobavení, vděčné téma k off-topic diskuzi...
stačilo by vynechat možnost "jiná" a přeformulovat otázku ve smyslu "která z vyjmenovaných", pak by sice lidi taky prskali, na koho se zapomnělo, ale aspoň by nehlasovali proti svému přesvědčení jen kvůli stádnímu instinktu, který jim brání kliknout na "jiná"Uff... to je silná káva. Mám pocit, že má-li anketa pevně stanovený počet hlasovacích možností, je to jaksi samosebou, že otázka se týká jen těch "vyjmenovaných", ne? Buďme trochu shovívaví a a) nepodceňujme ostatní návštěvníky, b) a když už, tak jim ten stádní instikt dopřejme... Tak se mi zdá, že v duchu nekonečného rejpalství lidi zapomínají, že o nepodstatnou kratochvíli, na jejímž výsledku nijak zvlášť nezáleží. Kritiku tohoto kalibru (tj. tak ukrutně seriózní) bych čekal pod anketou o nejoblíbenější distribuci, ale ne pod hlasování o sci-fi babe...
Jinými slovy... bylo by lepší "nepřesné" ankety zrušit?to neříkám - jen tvrdím, že vypovídací hodnota této ankety se blíži nule, neboť spousta lidí neodpovídá na otázku po pravdě (že na tom nezáleží je věc jiná
Mám pocit, že má-li anketa pevně stanovený počet hlasovacích možností, je to jaksi samosebou, že otázka se týká jen těch "vyjmenovaných", ne?není samosebou, že na obecně formulovanou otázku je možno odpovědět pomocí předložených odpovědí ... představ si anketu s možnostmi jenom "Windows XP" a "Windows 2003" - bral bys k ní raději otázku "Jaký je váš nejoblíbenější operační systém" anebo spíše třeba "Pokud byste museli instalovat Windows, která byste vybrali"?
Buďme trochu shovívaví a a) nepodceňujme ostatní návštěvníky, b) a když už, tak jim ten stádní instikt dopřejme...to není podceňování nýbrž realita - projdi si reakce, kolik lidí říká něco ve stylu "líbí se mi jiná, ale hlasoval jsem pro ..."
Kritiku tohoto kalibru (tj. tak ukrutně seriózní) bych čekal pod anketou o nejoblíbenější distribuci, ale ne pod hlasování o sci-fi babe...jaký je rozdíl ptát se, jaké má kdo rád vdolky a jaké holky? je snad vkus na holky méněcenný oproti vkusu na vdolky?
jen tvrdím, že vypovídací hodnota této ankety se blíži nule Což je u ankety, která nemá o ničem vypovídat, vskutku závažný přečin.není nad to vytrhnout věci správně z kontextu, že? tak já k tomu ocituju ještě kousek z toho mého předchozího příspěvku: (že na tom nezáleží je věc jiná
představ si anketu s možnostmi jenom "Windows XP" a "Windows 2003" Irelevantní. Tato anketa nabízí možnost ,jiná`.občas neškodí si přečíst thread celý, neboť v tomto bodě již nebyla řeč o anketě této, nýbrž o hypotetické, která možnost "jiná" neobsahuje
Kromě toho na řadu předchozích anket mohli smysluplně odpovědět kupříkladu jen lidé, kteří používají počítač. Kdes tehdy byl se svými protesty?už nevím ... kdes' byl s protesty ty, například když upalovali Bruna? jinak předmětem kritiky není omezení skupiny, kdo může odpovědět, ale to, že lidé (když už odpovědět mohou) neodpovídají po pravdě
Na serveru zabývajícím se vdolky bude anketa o vdolcích nepochybně relevantnější než anketa o holkách, která bude čistě oddechová. Na serveru o holkách naopak.relevance tématu vzhledem k zaměření serveru je v tomto případě irelevantní :-p
V tom případě se zeptám přímo: Proč tolik povyku nad věcí, na níž podle tebe nezáleží?proto a jinak zřejmě především proto, že si Robert nenechal líbit, když jsem odmítl jeho ne-zrovna-obecně-pravdivý výrok ("... na tom přeci není nic špatného."), který uvedl v reakci na předchozí post, se kterým souhlasím
Seznam všech anket od 28.11.2004 23:47, u kterých nedává někomu smysl hlasovat, rádo poskytne vyhledávání.hm, rozumím tomu správně tak, že tou dobou ses věnoval jiným věcem, než nějakému potrhlému filosofovi (třeba přípravě na další převtělení
To je ale problém těch lidí (no, spíš to vypadá jako čistě tvůj problém).nejsem si jist, zda vůbec někdo z hlasujících v této anketě (předpokládám, že to jsou "ti lidé", o kterých teď mluvíš) vnímá to, že při hlasování zalhal, jako problém ... problém je to naopak pro každého, koho by zajímal správný výsledek - pokud jsem takový sám, pak je to smutné, leč v tomto případě pochopitelné (nebo spíše omluvitelné)
Anketa není zavádějící.nějak nerozumím té implikaci či co je to za úžasný logický obrat, že anketa, ve které výsledky neodpovídají pravdě, není zavádějící?