abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    2.5. 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.5. 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

30.4. 17:44 | Zajímavý článek

Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

karkar | Komentářů: 0
    30.4. 12:11 | Humor

Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 513 hlasů
     Komentářů: 19, poslední 30.4. 11:32
    Rozcestník

Nejhezčí sci-fi kráska:

Padmé Amidala (Star Wars)
    24% (268)
    T-X (Terminator 3)
    6% (65)
    Barbarella
    5% (51)
    Trinity (Matrix)
    5% (54)
    Lilu (Pátý element)
    47% (521)
    Mystique (X-Men)
    2% (18)
    jiná
    12% (132)

Celkem 1109 hlasů
    Vytvořeno: 24.5.2005 22:00

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

24.5.2005 22:08 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Seven of Nine
    Chybí $SUBJ... snad to aspoň vyhraje Trinity :-)
    pol128 avatar 24.5.2005 22:10 pol128 | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seven of Nine
    ano, ano, 7/9.
    24.5.2005 22:18 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Řeší se tady čaje, pořádnej flame k nějakýmu souvisejícímu tématu si musím zakládat sám a teď ještě tuhle označí za krásku. Jsem tady ufoun já nebo všichni kolem? :-)
    Copak toho není dost?
    24.5.2005 22:22 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Nejde o to obočí, že... :-))
    24.5.2005 22:25 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Co s obočím?
    Copak toho není dost?
    Heron avatar 24.5.2005 22:23 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Tercialni doplnek unimatice nula je prece nejhezci kraska ze StarTreku ;)
    25.5.2005 11:19 netro
    Nejpěknější ženská ze startreku je T'pol (serial Enterprise).
    24.5.2005 23:51 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Upřímně řečeno, mohlo to být horší. Taky mohl někdo nominovat cpt. Janeway… :-)
    25.5.2005 00:01 saboter | skóre: 3
    ... čaje nechaj tak, aspoň som sa mohol po čase k niečomu fundovane vyjadriť a nie len cudzopasiť :) ... a čaj s linuxom súvisí zober si napríklad takú aplikáciu TeaCooker, či ako sa to volalo, volakedy dávno som to videl v Red Hate a tak ma to vzalo že som si neskôr naprogramoval také do win (teda pokúsil som sa :D)
    25.5.2005 00:31 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    tak do win bych to nedokazal, muzu spocitat v desitkach hodin kolik jsem na tom delal :) ale v linuxu to byl nejaky TeaCooker pro KDE, slo by to snadno naprogramovat i pro GNOME
    25.5.2005 04:53 Jakub Hegenbart
    Tak do vaření čaje si počítačem kecat nenechám! Co ten může o tchajwanských a nepálských oolonzích, darjeelingu, čínských žlutých čajích? ;-)
    25.5.2005 09:45 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    vi to, co mu o nich reknes :-)
    Pavel Beníšek avatar 25.5.2005 14:46 Pavel Beníšek | skóre: 27
    Tady vypada lip ne? ;)
    checking for chicken... must have egg first
    26.5.2005 20:46 manikus
    No ja som si vzdy myslel ze slovo caja na oznacenie peknej zeny pouzivame len my vihodnari v kosicoch :) Zeby sa to dostalo uz aj k vam?
    25.5.2005 10:14 De Marco
    <flame> Pánové když to tu čtu to opravdu neznáte klasiku scifi Barbarelu to byla (nejen) nejkrásnější scifi hrdinka! ;oP Pro mě jasná volba pro mladší ročníky doporučuju zhlédnout! </flame>
    To je, ale krásný flame . . . ;oD

tohle nemá chybu: uklizecka.bloguje.cz
    25.5.2005 11:44 kavol | skóre: 28
    hm, tak jsem se podíval, co o tom filmu píší a ... kde to roste??? (vyjma Amazonu :-))
    26.5.2005 16:47 ldx
    No, 7th-of-9 nebyla v nabidce, tak jsem taky hlasoval pro Barbarelu... A jeste bych rozsiril nabidku o Becky Valentine a Trance Gemini (obě z Andromedy).
    elviin avatar 24.5.2005 22:08 elviin | skóre: 29 | blog: elviin | Plzeň-Praha
    Rozbalit Rozbalit vše kraska
    RMS
    24.5.2005 22:12 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Huh
    Tak tohle je asi vážně první anketa, které se nezůčastním, protože ty filmy jsem viděl z toho asi jeden nebo dva a na ty krásky si vůbec nevzpomínám, A možnost jiná pro mě, vzhledem k mému vztahu k sci-fi, nemá smysl.
    Copak toho není dost?
    24.5.2005 22:28 Ivan Vyoral | skóre: 4 | Děčín
    Rozbalit Rozbalit vše Aby se lepe hlasovalo
    24.5.2005 22:39 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aby se lepe hlasovalo
    Tou fotkou umělohmotné hračky slečně T-X docela škodíš, ne? Já bych doporučil záběry přímo z filmu :-).
    25.5.2005 09:51 Ivan Vyoral | skóre: 4 | Děčín
    Aby si někdo nemyslel, že protěžuji některou ze slečen, vybíral jsem první rozumnou fotografii, na kterou jsem narazil. Jistě by se dala najít i nějaká zajímavá fotografie Barbarelly i Lilu, alespoň co si ty filmy pamatuji, ale co potom Padmé a Trinity?
    25.5.2005 00:15 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Díky, jinak bych nemohl hlasovat, protože žádnou neznám :-)
    25.5.2005 05:39 mEan | skóre: 9 | Praha
    Ta poslední je fakt kost :-)
    25.5.2005 08:41 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Opět špatně zvolený obrázek ;-). Zkus tento.
    24.5.2005 23:07 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše hmm
    Zdravim

Nevim co na ty Lilu vidite, dyt je detsky infantilni, u me vitezi jednoznacne princezna Leia v podani Carrie Fisher. Na druhem miste je 7/9.

No tak se aspon hlasoval pro padme, protoze i kdyz jinak moc hezka neni, ve star wars vypada moc dobre.

Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    m$ lipo $m avatar 24.5.2005 23:22 m$ lipo $m | skóre: 19 | blog: čaj o páté | Redmond
    Rozbalit Rozbalit vše Re: hmm
    Mozna sem vedle ale ze by tam chybela Lara Croft ?
    Albuquerque, New Mexico (April 4, 1975)
    24.5.2005 23:50 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Natalia Portman je asi hezčí než (byla) Carrie Fisher. Ale někde mezi Skrytou hrozbou a Klony se z její postavy vytratila veškerá osobnost a v Pomstě Sithů už je Padmé úplně o ničem. Je to docela škoda…
    25.5.2005 00:32 mmrnda | skóre: 18 | blog: Pokusy | Liberec
    S tebou souhlasím, Leia je jednoznačně ta NEJlepší a NEJhezčí(ze sci-fi). Kam se hrabou ty umělotiny. :-) (no flame)

PS:A co Ripley? :-D
    Učený člověk na zem nespadl.
    25.5.2005 04:59 Jakub Hegenbart
    Teda, Zdeňku! Co se Ti tak líbí na Sedmé s devítkami? :-)))
    25.5.2005 10:06 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Souhlas. Leia mi tam chybi. Tudiz jsem hlasoval pro jinou....
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    25.5.2005 12:35 juice | blog: dzusoviny
    nápodobne :-)

Leia rulez
    26.5.2005 16:53 ldx
    A Carrie Fisher není infantilní? No to jsou mi vjecy...
    26.5.2005 18:43 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Infantilní? Tak tenhle přívlastek by mne v souvislosti s ní určitě nenapadl. Spíš patetická (v původním českém významu, ne v tom, který postupně přejímáme z angličtiny).
    26.5.2005 22:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    To je pravda ... Lilu vypada uplne dementne. Z ankety je nejhezci Trinity, jinak Lenne z Final Fantasy.
    egg avatar 24.5.2005 23:31 egg | skóre: 20 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Sedmá
    Nechápu, jak jste mohli v možnostech vynechat Sedmou z devíti. Na protest nehlasuju. :-P
    24.5.2005 23:53 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sedmá
    Jasně. A ještě Samanthu Carter. A ještě dalších dvacet postav…
    DjAARA avatar 25.5.2005 00:54 DjAARA | skóre: 32 | Praha|Náklo|Olomouc
    Naprosto souhlasím, bez 7me z 9ti nema cenu hlasovat... Zdrzuji se hlasovani :X
    25.5.2005 06:03 jirka
    I já jsem pro sedmou z devíti. Ta je fakt nejlepší.
    25.5.2005 06:40 vend | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Souhlas

Sedmá fakt chybí, ale z toho výběru jsem dal Lilu.

blami avatar 26.5.2005 00:27 blami | skóre: 29 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Souhlas
    já myslim ze LILU vyhraje protoze je nejlepsi z tech dostupnejch braku ... 7/9 chybi
    25.5.2005 07:06 Nax
    Rozbalit Rozbalit vše Red Dwarf
    Kristina Z. Kochanská z Cerveneho trpaslika?!
    25.5.2005 07:13 bl4z4 | skóre: 12 | blog: bl4z4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Red Dwarf
    Asi se zblaznim, na takovejch bab clovek zapomene :-). Anketa by mela byt nafukovaci :-D. Skoda, ze se nam neasimilovala do ankety Sedma :-). Jinak jsem hlasoval pro Lillu.
    Novinář: "Má podle vás umělá inteligence budoucnost?" A. C. Clarke: "Pevně doufám, že ne jen umělá."
    25.5.2005 07:50 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Red Dwarf
    Protože v anketě není, dal jsem Lilu.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    25.5.2005 08:56 Voodoo
    Rozbalit Rozbalit vše Co zensky?
    To by me zajimalo, jestli na tuhle anketu odpovidaj i nejaky dejme tomu ze "linux positive" zensky :-)

PS: Hlas sem dal Amidale, ikdyz LILO dokaze byt taky hezky ;-)
    25.5.2005 09:18 myšák | skóre: 26 | blog: EmentuX | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše a co třeba Druuna?
    Hlas jsem dal Padmé Amidale, ale když už je tam Barbarella, proč chybí taková klasika od P.Serpieriho, jako je Druuna? :-)
    Je nesmírně těžké být idiotem, konkurence je obrovská...
    25.5.2005 10:03 mrak | skóre: 12 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše lila z futurama
    Ja zase nechapu jak nekdo mohl vynechat jednookou krasavici Lilu !!! grrr :(
    25.5.2005 11:16 ABCLinuxuIsAlive | skóre: 12 | blog: Cubix | Nodnol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: leela z futurama
    tak to bych spis hlasoval pro Amy .. :)
    Nejsem povinen byt takový, jaký bych podle ostatních měl být. Je to jejich omyl, ne moje selhaní.
    25.5.2005 13:30 Smazáno | skóre: 21 | blog: tezkorict
    Jedině Miss Vega 4! :)
    25.5.2005 17:31 ABCLinuxuIsAlive | skóre: 12 | blog: Cubix | Nodnol
    to tezko .. maximalne miss radiator!
    Nejsem povinen byt takový, jaký bych podle ostatních měl být. Je to jejich omyl, ne moje selhaní.
    26.5.2005 14:44 malyzelenyhnus
    Stejně vyhraje hypnožába...
    26.5.2005 15:42 ABCLinuxuIsAlive | skóre: 12 | blog: Cubix | Nodnol
    all glory to tha hypnooo frooog :)
    26.5.2005 20:42 saboter | skóre: 3
    ... long live Futurama.. and HYPNOTOAD...
    25.5.2005 10:25 next_ghost
    Rozbalit Rozbalit vše Hlasování na víc kol?
    Co takhle dát další 2 ankety na stejný téma s jinejma možnostma? Navrhuju 7/9, Chani (Duna/Děti Duny v podání Báry Kodetové), princeznu Irulán (Duna/Děti Duny), princeznu Leiu, Sam Carterovou, a Laru Croft. Potom jednu virtuální - Bastilla Shan (Star Wars: Knights of the old Republic), Atris (Star Wars: Knights of the old Republic 2), Junko Zane (Freelancer), Jan Ors (Star Wars: Jedi Knight I/II), Kerrighan (StarCraft), Mercury (TRON 2.0). Potom by do posledního kola ankety postoupily 2 nejlepší z předchozích a volila by se ta úplně nejlepší ;-)
    25.5.2005 19:46 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlasování na víc kol?
    Když Duna, tak raději klasiku od Lynche, to zpracování z roku 2002 mi připadalo hodně slabé, líbily se mi tam jenom kostýmy T. Pištěka…
    26.5.2005 17:05 ldx
    Zajímavé, já mám přesně opačný názor... Puvodní Duna s Kyle McLachlanem se mi vubec nelibila, cely film byl takovy vyumelkovany, prostredi nerealne atd. Na tak dobrého režiséra jako je Lynch prostě slabota..., film podle předlohy jako Duna by měl vyhrávat Oscary!
    26.5.2005 18:52 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Ano, tvrdí se, že Duna byl nejhorší film, jaký kdy Lynch natočil. Většinou to komentuji, že je to docela dobře možné (neviděl jsem všechny jeho filmy), ale i tak je vysoko nad průměrem běžné produkce… :-) Samozřejmě ale nemůžete srovnávat technickou úroveň původního Lynchova filmu s tři roky starou sérií. To by bylo jako porovnávat souboj Obi-Wan Kenobiho s Darth Vaderem v Pomstě Sithů a Nové naději… Upřímně řečeno, kolik sci-fi filmů založených na tricích si může člověk pustit ještě po dvaceti letech, aniž by působily směšně? Napadají mne tři… :-)
    26.5.2005 19:14 ldx
    Nesouhlasim, ceský sci-fi filmy, jako Cesta do praveku nebo Ikarie XB-1 strci dost americkych slatanin ze sve doby hrave do kapsy. I dneska se na to da divat bez usmesku. Dalsi filmy od reziseru Zemana (treba na namety od Verna), J. Polaka...
    26.5.2005 19:38 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Netvrdil jsem přeci nikde, že americký film musí být český, tak mi to nepodsouvejte. Ale zrovna filmy, které zmiňujete, bych rozhodně nezařadil mezi ty, jejichž triková stránka snese dvacet let odstupu, to rozhodně ne. To ale neznamená, že na tom nemohou být pořád lépe, než mnohá zapomenutelná díla americké produkce…
    26.5.2005 19:43 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Oprava: …že americký film musí být lepší než český…
    27.5.2005 10:03 kavol | skóre: 28
    mno, co se týče trikové stránky, třeba v Cestě do pravěku mi ty obludky přišly přirozenější, než co jsem viděl ukázky z té slátaniny od Spielberga ... taktéž Lucasova výmluva, že nové díly SW nemohl natočit dřív kvůli nedokonalé trikové technice, je naprosto směšná, stačilo mi vidět kousek, kde nějaký emzák seděl za stolem, a už jen v tom sedě (ještěže jsem neviděl složitější pohyb...) tam absolutně nepasoval :-(
    27.5.2005 13:41 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    mno, co se týče trikové stránky, třeba v Cestě do pravěku mi ty obludky přišly přirozenější, než co jsem viděl ukázky z té slátaniny od Spielberga
    Tak to ses asi dost špatně díval :-). Připouštím, že Jurský park je slátanina, ale to se dá od bestsellerového spisovatele očekávat. Ten příběh nijak extra nevybočuje. Ani dobrý, ani špatný.

Ale srovnávat vizuální efekty těch dvou filmů, to je dost velká odvaha. Cesta do pravěku je roztomilá. Ale z čistě vizuálního hlediska nesahá Jurskému parku po kotníky. Teď nemluvím o celkovém dojmu z filmu - pouze o konkrétních trikových scénách.
    29.5.2005 00:49 kavol | skóre: 28
    Tak to ses asi dost špatně díval :-).
    nebo jsem viděl špatnou reklamu :-P
    Cesta do pravěku je roztomilá.
    chceš říct lostomiloušká ;-)
    Ale z čistě vizuálního hlediska nesahá Jurskému parku po kotníky. Teď nemluvím o celkovém dojmu z filmu - pouze o konkrétních trikových scénách.
    nevím, co myslíš tím "čistě vizuálním hlediskem" ... jelikož jsem JP neviděl, nemohu být zkažen celkovým dojmem z filmu (ostatě ten u CdP není s odstupem let nic moc), nicméně ten "čistě vizuální" dojem je u mě takový, že ty staré nedokonalé obludky na mě prostě působí lépe - asi jsem na hlavu ;-) ale je to tak ...

připadá mi to trošku, jako kdybych si prohlížel zajímavou fotku pořízenou na černobílý kinofilm, a tys' mi vedle toho cpal barevný výplod z moderního velkoformátovaného digitálu prohnaný všemi možnými "image enhancing" filtry a tvrdil mi o tom, že se mi to prostě musí líbit víc, že ta černobílá tomu nesahá po kotníky ...
    26.5.2005 19:36 ldx
    A jeste bych chtel dodat, ze ten Lynchuv film neni zase tak stary, aby se to dalo svalit na uroven trikove techniky te doby. V roce 1984 napriklad uz existovaly první tri díly Hvezdnych valek a s nimi to porovnat jde.
    26.5.2005 19:41 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Na druhou stranu, kolik filmů z té doby (a třeba i o pár let novějších) snese po trikové stránce srovnání s původní trilogií Star Wars? Schválně, co jsem asi myslel v jednom ze svých předchozích příspěvků větou "Napadají mne tři…"?
    26.5.2005 20:26 ldx
    Vetsina sci-fi veci od Kubricka (Vesmírná odysea 2001 je, verte nebo ne, z roku 1968), filmy ze serie Star Trek (napriklad Star Trek III: The Search for Spock je z onoho roku 1984) atd. atd. Ty efekty z Vesmirné odysey IMHO jeste nikdo neprekonal (teda hlavne v zaveru filmu).

To ze SW maji vynikajici triky vam neberu, ale dobry film, vcetne SW, dela v prvni rade dobry pribeh.
    26.5.2005 21:09 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Dobrá, tak čtyři, na Vesmírnou odyseu (původní, Druhou vesmírnou odyseu považuji za slátaninu na papíře i ve filmu) jsem si nevzpomněl… Co se příběhu týká, v tom se Star Wars IMHO nemají za co stydět, pouze ve Skryté hrozbě zůstal poněkud skrytý pod nánosy Jar Jarova žvatlání…
    26.5.2005 20:36 Smazáno | skóre: 21 | blog: tezkorict
    Star Wars nadosmrti zafixovaly ve filmech několik klišé. Je to dobře?
    26.5.2005 21:05 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    To je spíš problém těch, kteří to bezmyšlenkovitě přijali. Lucas to vysvětluje tak, že jeho příběh se odehrává ve fiktivním světě, který se řídí vlastními zákony, které se v některých ohledech liší od těch našich. To není zase tak neobvyklé, naopak, ve světě sci-fi je to celkem běžná praxe. Některé z těch fyzikálních nesmyslů jsou celkem pochopitelné: neviditelný laserový paprsek a naprosté ticho by sice odpovídaly realitě, ale coby prostředek k navození atmosféry souboje nic moc…
    26.5.2005 21:15 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    A nehlučné vesmírné lodě? Co by to bylo za imperiální stíhačky bez toho sloního řevu :-) A taková mašina jako je vesmírná bitevní loď prostě rámusit musí, realita nerealita ;-)
    Copak toho není dost?
    26.5.2005 22:39 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
    treba to "klise" s tim ze aby na sebe mohli dve vesmirne lode vystrelit - musi mit vizualni kontakt - tak tohle si dovedu naprosto predstavit... jednou proste budou lide dal s maskovanim nez s radarem a je to... proste zrak bude to jedina na co se muze spolehnout (mozna ani na to ne - viz startrek a jejich "maskovani")
    never use rm after eight
    26.5.2005 22:44 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    No, ale ve vesmíru je vidět na hony daleko a sotva tam budete střílet balistickou křivkou přes kopec… U paprskové zbraně se myslím bez přímé viditelnosti neobejdete (no, dobře, nejspíš ano, nejsem fyzik, ale zase si dokážu představit jak zoufale by to vypadalo na plátně) a jinak to taky moc slavné nebude (a navíc takové zbraně vypadají zoufale neakčně :-)).
    Copak toho není dost?
    27.5.2005 12:20 Zdenek
    Nahodou, ve SW3 mne mile prekvapila klasicka artilerie v uvodni bitve (vcetne rucniho nabijeni kanonu projektily zezadu). Jak tam kolem pobihali ve vzduchoprazdnu (kanon prece nemuze strilet pres sklo) a bez skafandru, to byla vazne haluz, docela zabavna sebeparodie.

Jo, hlasoval jsem pro Barbarellu. 7 of 9 je pekna slonice.
    27.5.2005 13:48 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Na tak dobrého režiséra jako je Lynch prostě slabota..., film podle předlohy jako Duna by měl vyhrávat Oscary!
    S tím tedy nesouhlasím. O novém zpracování snad ani nechci mluvit... skoro jsem měl pocit, že ti tvůrci původní knihu ani jednou neotevřeli.

Ten Lynchův film mi připadá fantastický. Svým pojetím převyšuje většinu sci-fi filmů, které kdy byly natočeny. Možná proto, že ani nemá ambice zaškatulkovat se do kategorie sci-fi. Jediným nedostatkem filmu byl podle mého názoru výběr hlavního hrdiny. Podle mě to měl být úplně neznámý herec.

Ale jinak je ten film prvotřídní. Skvěle mi zapadl do představy, kterou jsem si o příběhu utvářel při čtení knihy.
    27.5.2005 18:56 ldx
    Je to váš názor. Asi se na ten film podívám a budu se snažit pochopit, proč se někomu líbí a někomu ne... Chápe to někdo nebo je to téma jen pro filozofy?
    29.5.2005 10:17 ldx
    ...upřesním: podívám se na něj ještě jednou resp. už asi potřetí (a nejlépe s tištěnou verzí při ruce)...
    25.5.2005 21:21 guh
    A co takova Motoko Kusanagi?
    26.5.2005 16:45 rane | skóre: 3
    a co Misato Katsuragi? ;-)
    19.8.2011 04:16 Grovajl
    ^_^
    26.5.2005 01:30 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Atris? Jak se nekomu muze libit Atris? Kdyby nemela ten hrozne ulet na modrou, tak jeste fajn, ale takhle ...
    25.5.2005 11:21 Vakizashi
    Rozbalit Rozbalit vše kde je 7 of 9?
    Chybí Vám tu největší sci-fi kráska všech dob :-) 7 of 9 .....
    25.5.2005 12:03 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše nafukovací anketa ...
    hm, nechápu, jak můžete zapomínat třeba na Jessii ;-)

jinak mám pocit, že Padmé se do výběru procpala jenom proto, že nové díly SW teď trpí nepřiměřenou (reklamní) popularitou, IMHO z celé ságy je největší kočka Leia, která zde již byla několikrát připomenuta ... vůbec, do takovýchto hlasování by se neměly zahrnovat věci mladší cca pěti let, aby se vyloučila neobjektivita zatažená módní vlnou :-(
    25.5.2005 14:04 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nafukovací anketa ...
    Jesie rulez :-)
    XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
    25.5.2005 16:41 kavol | skóre: 28
    ještě mě napadlo, kdo není na ty hollywoodské krásky - co třeba Hari ze Solarisu? :-)
    25.5.2005 19:20 ABCLinuxuIsAlive | skóre: 12 | blog: Cubix | Nodnol
    Solaris byl IMHO strasny film. dival jsem se na neho tak 4x a vzdycky se m prez veskerou snahu podarilo usnout :(( ..
    26.5.2005 16:10 kavol | skóre: 28
    to chce pustit si ho za poněkud jiných okolností, než o půl šesté ráno po pracovním dni a propařené noci ;-)
    26.5.2005 17:01 ABCLinuxuIsAlive | skóre: 12 | blog: Cubix | Nodnol
    uz je pozde .. :( jsem to maznul
    25.5.2005 13:02 JeanVEGA
    Rozbalit Rozbalit vše dokelu za co hlasovat???
    tak tu by som uvital mat moznost dat 2 hlasy, pretoze Mila Jovovich je feeest kocka, ale Natalie Portman si tiez zasluzi hlas.... dokelu! ale dal som Lilu:-)
    25.5.2005 13:23 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Leila
    Už jsem taky přišel na to, kdo vám tu chybí :-) ... Leila!
    25.5.2005 13:42 com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Leila
    Naozaj mi tu chýba T Pol a Andromeda. Mali ste najprv zozbierať návrhy, a až potom urobiť anketu :-)
    25.5.2005 14:26 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Myslíš udělat anketu o tom, jaká by pak měla být anketa? ;-) Nelze prostě vyhovět každému. Od toho je tam možnost "jiná" a diskuze je tu od toho, aby ti, kteří cítí potřebu, se se svou nominací na "jiná" pochlubili.
    25.5.2005 14:38 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    No jo, ale kdyby vsichnio hlasovali tak jak by skutecne chteli tak by "jina" mela 90% a cela anketa by tak byla k prdu.
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    25.5.2005 15:56 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Proč? Připadá snad 90 procentům hlasujících možnost "jiná" nějak méněcenná? Nebo by byla rozumnější anketa taková, ve které by bylo všech 75 možností? Ankety (a zvláště tohoto typu) prostě nikdy nebudou mít takové možnosti, aby byli všichni spokojeni.

Když někdo říká: "chtěl bych tam něco jiného, ale když to tam není, tak tedy hlasuji takhle", tak na tom přeci není nic špatného. Prostě si zvolil možnost, která mu nejvíc vyhovovala z nabízeného výběru (když už se zdráhal použít možnost "jiná").
    25.5.2005 16:31 kavol | skóre: 28
    Když někdo říká: "chtěl bych tam něco jiného, ale když to tam není, tak tedy hlasuji takhle", tak na tom přeci není nic špatného.
    je to špatné - zanáší do výsledků zkreslení, protože nehlasuje podle pravdy ... a vzhledem k tomu, kolik je tu reakcí v tomto stylu, řekl bych, že ta chyba bude nechutně velká ...

nehledě na to, jak je anketa postavená - otázka zní "Nejhezčí sci-fi kráska" a je vyjmenováno šest filmových postav, takže začnou pracovat asociace, člověk si už na další film nevzpomene, tak tam práskne jednu z šesti voleb, přitom kdyby se nenechal ovlivnit možnosti, tak by myslel třeba na svůj knižní idol a objektivně by vybral "jiná" - tak je to celé na pikatchu ...

chci říct, tedy reagovat na:
    Ankety (a zvláště tohoto typu) prostě nikdy nebudou mít takové možnosti, aby byli všichni spokojeni.
    stačilo by vynechat možnost "jiná" a přeformulovat otázku ve smyslu "která z vyjmenovaných", pak by sice lidi taky prskali, na koho se zapomnělo, ale aspoň by nehlasovali proti svému přesvědčení jen kvůli stádnímu instinktu, který jim brání kliknout na "jiná"

let the flames go high ;-)
    25.5.2005 17:04 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    a vzhledem k tomu, kolik je tu reakcí v tomto stylu, řekl bych, že ta chyba bude nechutně velká ...
    Jinými slovy... bylo by lepší "nepřesné" ankety zrušit? Já si do teď myslel, že jsou tu především pro uvolnění, pobavení, vděčné téma k off-topic diskuzi...
    stačilo by vynechat možnost "jiná" a přeformulovat otázku ve smyslu "která z vyjmenovaných", pak by sice lidi taky prskali, na koho se zapomnělo, ale aspoň by nehlasovali proti svému přesvědčení jen kvůli stádnímu instinktu, který jim brání kliknout na "jiná"
    Uff... to je silná káva. Mám pocit, že má-li anketa pevně stanovený počet hlasovacích možností, je to jaksi samosebou, že otázka se týká jen těch "vyjmenovaných", ne? Buďme trochu shovívaví a a) nepodceňujme ostatní návštěvníky, b) a když už, tak jim ten stádní instikt dopřejme...

Tak se mi zdá, že v duchu nekonečného rejpalství lidi zapomínají, že o nepodstatnou kratochvíli, na jejímž výsledku nijak zvlášť nezáleží. Kritiku tohoto kalibru (tj. tak ukrutně seriózní) bych čekal pod anketou o nejoblíbenější distribuci, ale ne pod hlasování o sci-fi babe...
    25.5.2005 22:02 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    to je totiz asi to odreagovani, patlat se v detailech, kritizovat anketu a flamosit :)

ne, ted vazne, je fakt, ze anketa je pro pobaveni a odreagovani, a pro me vzdy pobavenim a odreagovanim je, takze fajn ;)
    26.5.2005 15:26 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Uspořádat další anketu s nejpopulárnějšími návrhy z této, ..., a pak případně s vítězkami všech předchozích, jak už tu někdo navrhoval, ale IMHO není špatný nápad.
    26.5.2005 16:01 kavol | skóre: 28
    Jinými slovy... bylo by lepší "nepřesné" ankety zrušit?
    to neříkám - jen tvrdím, že vypovídací hodnota této ankety se blíži nule, neboť spousta lidí neodpovídá na otázku po pravdě (že na tom nezáleží je věc jiná ;-))
    Mám pocit, že má-li anketa pevně stanovený počet hlasovacích možností, je to jaksi samosebou, že otázka se týká jen těch "vyjmenovaných", ne?
    není samosebou, že na obecně formulovanou otázku je možno odpovědět pomocí předložených odpovědí ... představ si anketu s možnostmi jenom "Windows XP" a "Windows 2003" - bral bys k ní raději otázku "Jaký je váš nejoblíbenější operační systém" anebo spíše třeba "Pokud byste museli instalovat Windows, která byste vybrali"?
    Buďme trochu shovívaví a a) nepodceňujme ostatní návštěvníky, b) a když už, tak jim ten stádní instikt dopřejme...
    to není podceňování nýbrž realita - projdi si reakce, kolik lidí říká něco ve stylu "líbí se mi jiná, ale hlasoval jsem pro ..."
    Kritiku tohoto kalibru (tj. tak ukrutně seriózní) bych čekal pod anketou o nejoblíbenější distribuci, ale ne pod hlasování o sci-fi babe...
    jaký je rozdíl ptát se, jaké má kdo rád vdolky a jaké holky? je snad vkus na holky méněcenný oproti vkusu na vdolky?
    26.5.2005 16:07 Geo
    No obavam se ze objektivni anketa nemuze mit pouze jednu otazku
    26.5.2005 18:04 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    jen tvrdím, že vypovídací hodnota této ankety se blíži nule

Což je u ankety, která nemá o ničem vypovídat, vskutku závažný přečin.

představ si anketu s možnostmi jenom "Windows XP" a "Windows 2003"

Irelevantní. Tato anketa nabízí možnost ,jiná`.

Kromě toho na řadu předchozích anket mohli smysluplně odpovědět kupříkladu jen lidé, kteří používají počítač. Kdes tehdy byl se svými protesty?

jaký je rozdíl ptát se, jaké má kdo rád vdolky a jaké holky?

Na serveru zabývajícím se vdolky bude anketa o vdolcích nepochybně relevantnější než anketa o holkách, která bude čistě oddechová. Na serveru o holkách naopak.
    26.5.2005 20:08 ldx
    Moznost jiná není rovnocenná ostatním, tak jako odpoved nevím. V ostatních bodech totalni souhlas.
    27.5.2005 10:25 kavol | skóre: 28
    jen tvrdím, že vypovídací hodnota této ankety se blíži nule

Což je u ankety, která nemá o ničem vypovídat, vskutku závažný přečin.
    není nad to vytrhnout věci správně z kontextu, že? tak já k tomu ocituju ještě kousek z toho mého předchozího příspěvku:

(že na tom nezáleží je věc jiná ;-))
    představ si anketu s možnostmi jenom "Windows XP" a "Windows 2003"

Irelevantní. Tato anketa nabízí možnost ,jiná`.
    občas neškodí si přečíst thread celý, neboť v tomto bodě již nebyla řeč o anketě této, nýbrž o hypotetické, která možnost "jiná" neobsahuje
    Kromě toho na řadu předchozích anket mohli smysluplně odpovědět kupříkladu jen lidé, kteří používají počítač. Kdes tehdy byl se svými protesty?
    už nevím ... kdes' byl s protesty ty, například když upalovali Bruna?

jinak předmětem kritiky není omezení skupiny, kdo může odpovědět, ale to, že lidé (když už odpovědět mohou) neodpovídají po pravdě
    Na serveru zabývajícím se vdolky bude anketa o vdolcích nepochybně relevantnější než anketa o holkách, která bude čistě oddechová. Na serveru o holkách naopak.
    relevance tématu vzhledem k zaměření serveru je v tomto případě irelevantní :-p
    27.5.2005 15:12 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    není nad to vytrhnout věci správně z kontextu, že?

V tom případě se zeptám přímo: Proč tolik povyku nad věcí, na níž podle tebe nezáleží?

kdes' byl s protesty ty, například když upalovali Bruna?

Seznam všech anket od 28.11.2004 23:47, u kterých nedává někomu smysl hlasovat, rádo poskytne vyhledávání.

jinak předmětem kritiky není omezení skupiny, kdo může odpovědět, ale to, že lidé (když už odpovědět mohou) neodpovídají po pravdě

To je ale problém těch lidí (no, spíš to vypadá jako čistě tvůj problém). Anketa není zavádějící.

relevance tématu vzhledem k zaměření serveru je v tomto případě irelevantní

Relevance je relevantní.
    29.5.2005 01:27 kavol | skóre: 28
    V tom případě se zeptám přímo: Proč tolik povyku nad věcí, na níž podle tebe nezáleží?
    proto

a jinak zřejmě především proto, že si Robert nenechal líbit, když jsem odmítl jeho ne-zrovna-obecně-pravdivý výrok ("... na tom přeci není nic špatného."), který uvedl v reakci na předchozí post, se kterým souhlasím
    Seznam všech anket od 28.11.2004 23:47, u kterých nedává někomu smysl hlasovat, rádo poskytne vyhledávání.
    hm, rozumím tomu správně tak, že tou dobou ses věnoval jiným věcem, než nějakému potrhlému filosofovi (třeba přípravě na další převtělení ;-))?
    To je ale problém těch lidí (no, spíš to vypadá jako čistě tvůj problém).
    nejsem si jist, zda vůbec někdo z hlasujících v této anketě (předpokládám, že to jsou "ti lidé", o kterých teď mluvíš) vnímá to, že při hlasování zalhal, jako problém ...

problém je to naopak pro každého, koho by zajímal správný výsledek - pokud jsem takový sám, pak je to smutné, leč v tomto případě pochopitelné (nebo spíše omluvitelné)
    Anketa není zavádějící.
    nějak nerozumím té implikaci či co je to za úžasný logický obrat, že anketa, ve které výsledky neodpovídají pravdě, není zavádějící?
    25.5.2005 17:05 Filda
    Rozbalit Rozbalit vše Vasquezova
    jej, kdyz uz teda, tak chybi Vasquezova z Vetrelcu
    25.5.2005 17:55 mmrnda | skóre: 18 | blog: Pokusy | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vasquezova
    To jo, ale to by rovnou mohli nazvat anketu "Nejhezci sci-fi babochlap". :-D
    Učený člověk na zem nespadl.
    25.5.2005 22:57 tim kutil taylor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vasquezova
    ano! rikal jsem si, ze budu sam kdo si an ni vzpomnel ... ale barbarella ma zas nejlepsi orgasmus
    25.5.2005 17:46 Jix0 | skóre: 24 | blog: Not only for humans
    Rozbalit Rozbalit vše hmm
    co za anketu jeste nevymysli. Ale jinak je good. Ale ty temata jsou fakt zajimave
    If you will not cooperate, you are to be executed! | Starting as a DJ
    25.5.2005 22:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše .
    Nejhezci je Lenne z Final Fantasy !!!
    26.5.2005 09:33 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Rachael
    A co Rachael z Blade Runnera?
    26.5.2005 14:26 HonzaRez
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rachael
    "Škoda, že nebude žít... Ale zase, kdo bude?!"
    26.5.2005 10:16 Mike
    Rozbalit Rozbalit vše Zapomeli i na Hvezdnou Branu
    Me treba chybi Samanra Carter z StarGate neboTato z cesty do stredu Zeme. Jinbak zbytek uz je klasika. Leya je vyborna jak lezi pred Jabbou Htuem. Tam je sexy.
    26.5.2005 11:00 Dračík | Kladno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zapomeli i na Hvezdnou Branu
    Jojo, kdyby tam byla princezna Leia, tak bych ji dal asi taky, takhle jsem dal Lilu, to je taky pekna kost.

Leia s Jabbou
    26.5.2005 17:13 ldx
    Ale to je anketa o ženské kráse a ne inteligenci ;-) Ne, že by Samantha nebyla kouzelná, ale připadá mi trochu příliš upjatá, asi jako každý vědec...
    26.5.2005 22:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    jooo ... Ta ze stredu zeme je pekna :)
    26.5.2005 10:38 jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Další krásky
    Když to čtu, tak chci ještě ty dvě holky s Andromedy. Tu fialovou s ocasem - Trance Gemini a palubní počítač - Rommie (Lexa Doing). A z Final fantasy - Esence života, syntetickou kráska Aki Ross. Ta je neskutečně dokonalá.
    26.5.2005 14:14 victor8 | skóre: 24 | blog: blog | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další krásky
    snad Lexa Doig?
    26.5.2005 14:33 victor8 | skóre: 24 | blog: blog | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další krásky
    tak ta je fakt kus
    26.5.2005 14:50 Dimmu
    Rozbalit Rozbalit vše LILUUUU
    Milla Jovovich je stejne nejhezci zenska na svete...
    26.5.2005 17:20 ldx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: LILUUUU
    ...povídá se v Hollywoodu :-)
    26.5.2005 17:21 jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: LILUUUU
    Leeloo Minai Lekarariba-Laminai-Tchai Ekbat De Sebat: "Big badda boom"

http://www.millaj.com/pics/tfe18.jpg http://chico54600.joueb.com/images/mila.jpg
    26.5.2005 19:37 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše to je tezky..
    ..vybrat mezi Barbarellou, Lilu a Padme.

Tak jsem dal hlas Barbarelle, aby na tom nebyla tak spatne :-)

Jen by me zajimalo kolik hlasujicich Barbarellu vubec videlo (myslim ten film). Pripada mi, ze moc ne, kdyz ma jenom 5%. Ale to je vec nazoru ;-)
    27.5.2005 09:18 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: to je tezky..
    Zdravim

No ja to videl vicemene cely, ale nejak moc se mi to nelibilo, ani ta zenska neni moc hezka, IMHO.

Zdenek
    Jiří Svoboda avatar 27.5.2005 10:02 Jiří Svoboda | skóre: 37 | blog: cat /dev/mind | Prostějov
    Rozbalit Rozbalit vše Heh
    Ja tedy nehlasoval, ale kdyz tak ctu ty vase diskuse kdo chybi, tak se divim, ze jeste nikdo nenapsal, ze chybi Excentrica Gallumbits, tříprsá děvka z Eroticonu 6. I kdyz, u ni se vlastne ani nevi, jak vypada, ze? :-)
    27.5.2005 13:29 temporary
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Heh
    jenda je tady
    tady dalsi
    ale tadle zda se byt nejverohodnejsi :))
    27.5.2005 14:00 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Podobně vyvinutá kráska byla v Total Recall a možná i jinde.
    Jiří Svoboda avatar 27.5.2005 15:16 Jiří Svoboda | skóre: 37 | blog: cat /dev/mind | Prostějov
    Spravne, taky si pamatuju. Nastesti me to vubec nebere, jsem zrejme prilis normalni a davam prednost klasickemu poctu. :-)
    Jiří Svoboda avatar 27.5.2005 15:11 Jiří Svoboda | skóre: 37 | blog: cat /dev/mind | Prostějov
    Nikdy my me nenapadlo hledat jeji obrazek na netu, kdyz je to postava z knihy bez obrazku. :-)

"Někdo říká, že její erotogenní zóny začínají asi pět kilometrů před jejím tělem. Já tedy nesouhlasím, já bych řekl, že sedm."
    27.5.2005 14:48 Tuxedo
    Rozbalit Rozbalit vše Xev
    a co takhle Xev ze serialu Lexx ???
    27.5.2005 18:45 ldx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xev
    Konecne si nekdo vzpomnel na tenhle squelý seriál :-) Ta Xev mi pripadala skutecnejsí nez nekteré virtuální, tady hojne pretrásané, hvezdy...
    27.5.2005 15:53 langy
    Rozbalit Rozbalit vše Seven of Nine
    Hey guys

The best of is Seven of Nine
    27.5.2005 15:57 iok
    Rozbalit Rozbalit vše A co fantasy?
    Ja hlasuju pro Cate Blanchett neboli Galadriel a Mirandu Otto neboli Eowyn z Pana Prstenu :)
    29.7.2005 19:23 Grovyle
    Rozbalit Rozbalit vše nejhezčí je Terra(či Tina) z final fantasy 6
    a nejhorší je Kefka Palazzo (zkuste do googlu a uvidíte)

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.