abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 806 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Občas není od věci vyslovit něco, za co se upaluje nebo ukamenovává. Nic není totiž tak jednoduché, aby byla pravda vždy jediná a na první pohled zřejmá.


    NAVRCHOLU.cz
    Aktuální zápisy

    Výzva k blokádě Internetu

    13.7.2008 14:52 | Přečteno: 2148× | Rouhání největší

    Podobně, jako se nyní silniční dopravci chystají prosadit si u vlády své podmínky pod hrozbou nátlakových akcí (např. silničních blokád), nebylo by od věci něco podobného udělat i u Internetu. Podmínky se stále zhoršují a je na čase s tím něco dělat.

    Silniční (kamionová) doprava je nyní ve složitější situaci, než byla ještě nedávno. Dopravce drtí vysoké ceny ropy (a tedy i motorové nafty), navíc jim chce vláda ještě více omezit možnost jezdit. Proto dopravci nyní vytáhli proti vládě. Chtějí si vynutit různá zvýhodnění a úlevy - a pokud se to nepodaří, zahájí nátlakové akce.

    Neméně špatně na tom jsou ale všichni ti, kdo mají něco společného s provozem Internetu - tedy provozovatelé serverů, síťové infrastruktury, peeringových center, a v neposlední řadě i samotného připojení (poslední míle). Cena elektřiny, která je velmi podstatnou položkou v provozních nákladech, totiž závratně roste. Navíc stát ukládá provozovatelům stále nové povinnosti, především v zákoně o elektronických komunikacích (např. odposlech a záznam komunikačních dat).

    Proto by nebylo od věci postupovat úplně stejně - navrhnout vládě podmínky, které ulehčí situaci v oblasti poskytování internetových služeb a zajistí aspoň trochu důstojné podnikání. Mohlo by se jednat například o následující změny:

    Pokud by ministři nebyli ochotni těmto požadavkům v dostatečné míře vyhovět, bylo by možné uplatnit nátlakové opatření. Mohlo by mít podobu jednodenního omezení internetového provozu, a to v pracovní den, například podle následujícího harmonogramu:

    1. 0:00 - 6:00 - odstavení hostingových serverů účastníků protestu
    2. 6:00 - 12:00 - odstavení DNS serverů
    3. 12:00 - 18:00 - odstavení peeringového centra NIX.CZ
    4. 18:00 - 24:00 - odstavení koncových přípojek u ISP

    Pokud by tento jednodenní protest nebyl dostatečně účinný, bylo by možné ho později zopakovat, případně použít kombinaci všech jeho složek a uplatnit ho po časově neomezenou dobu. Věřím, že by byli všichni členové vlády velmi rychle ujištěni o významu fungování Internetu, a to přestože by se společnost Telefónica O2 protestu zcela jistě nezúčastnila (nebo jen částečně) a fungování vládní síťové infrastruktury by nebylo omezeno.


    (Návrh samozřejmě není míněn vážně. Jde o určitou paralelu toho, co vidíme v silniční dopravě. Můj názor na celý proces si můžete přečíst zde.)

           

    Hodnocení: 83 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Heron avatar 13.7.2008 15:31 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Tentokrát jsem to poznal už z prvního odstavce :-)
    13.7.2008 16:23 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Proto je důležité nyní v žádném případě neustoupit - veškerá kriminální jednání přísně trestat, zajistit průjezdnost silnic a policejní ochranu těm dopravcům, kteří se protestů nezúčastní, v kritických situacích využít k zásobování zablokovaných oblastí i armádu. Není možné, aby si jedna skupina násilím vynucovala výhody na úkor všech. Ustoupení vzbouřencům by se brzy krutě vymstilo.
    Jak to vypadá, když se ustupuje každému a každý má pocit, že si může vynutit, co chce, se můžeme podívat ve Francii.
    Quando omni flunkus moritati
    xkucf03 avatar 13.7.2008 16:26 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Cena elektřiny, která je velmi podstatnou položkou v provozních nákladech, totiž závratně roste.
    Drahá elektřina podporuje ekologické chování spotřebitelů. V IT se na spotřebu dost dlabe, plýtvá se, hlavní je, aby to fungovalo a bylo bezpečné, kolik to žere se zase tak moc neřeší. Resp. na spotřebu se začíná koukat až poslední dobou a to v důsledku právě drahé elektřiny. V tomhle jsem dost pesimista: pokud tu nebude ekonomická motivace, málokterý ajťák se bude ohlížet na přírodu, zapojí si svých sto switchů a dvacet serverů* a raduje se, jak mu to hezky funguje.

    V případě státního monopolu a drahé elektřiny je navíc výsledek hodně podobný, jako kdyby se zvýšily daně**. Takže s tím bych se vůbec nenervoval. (Problém by byl, pokud by se jednalo o nestátní - soukromý monopol)

    Navíc stát ukládá provozovatelům stále nové povinnosti, především v zákoně o elektronických komunikacích (např. odposlech a záznam komunikačních dat).
    Tohle je hnus, po malých krůčcích se tu buduje policejní stát a směřuje to k tomu, že na nás bude totálně dohlížet velký bratr. V této věci je potřeba jednat, lobovat... v tom máš moji plnou podporu :-).
    plné hrazení veškerých činností související se zajišťování zákonných povinností
    Uvítal bych spíše zrušení těchto povinností - svobodu Internetu, svobodu lidem!
    daňové úlevy podle objemu přenesených dat ... stoprocentní úlevy od všech daní pro provozovatele, kteří odpadní teplo ze serverů využijí k vytápění bytů
    To je ptákovina. Výjimka z výjimek, zesložitění řádu, pozitivní diskriminace... Jeden zásah státu vyvolá potřebu dvou dalších :-) Ať raději platí stejná pravidla pro všechny.
    zrušení závazku vlády, že nebude plánovat výstavbu jaderných elektráren
    Jaderné elektrárny jsou při dodržení bezpečnostních pravidel jedny z nejekologičtějších. Proti výstavbě dalších nic nemám.

    Pokud by ministři nebyli ochotni těmto požadavkům v dostatečné míře vyhovět, bylo by možné uplatnit nátlakové opatření.
    A co radši zvednout ceny za připojení tak desetinásobně a pak dát slevu (na původní cenu) občanům a soukromým firmám. Stát ať si platí :-) (jasně, to je podobné sci-fi jako ta blokáda)

    *) klidně 5 a více let staré šunky s, na dnešní poměry, enormní spotřebou.

    **) elektřinu spotřebovává každý. Dochází sice k mírné deformaci trhu, ale víceméně je jedno, jestli platíš vyšší daně a levnější elektřinu nebo nižší daně a dražší elektřinu. Sice můžeš namítnout, že ty spotřebováváš elektřiny více a tudíž tě to diskriminuje, ale není tomu tak - zvýšíš ceny svým odběratelům a přeneseš na ně toto břemeno - drahá elektřina pak v důsledku dopadne na všechny, podobně jako by na všechny dopadly vysoké daně.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    13.7.2008 16:34 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Uvítal bych spíše zrušení těchto povinností - svobodu Internetu, svobodu lidem!
    To nejde, tam venku jsou zlí teroristé a když se nebudeme navzájem špehovat, tak nás všechny sežerou.
    Quando omni flunkus moritati
    13.7.2008 16:44 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Blbost, na ty budem mit radar, ne?
    frEon avatar 13.7.2008 16:59 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    My nebudem mit nic. Ani tu hlinu, na ktery ten radar bude stat. Radar budou mit americane na _svem_ vysostnem uzemi.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    carnero avatar 14.7.2008 13:29 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Ale radar bude náš. Takže si ho z té americké hlíny můžeme odvézt k nám (o sto metrů vedle), na českou hlínu :D
    14.7.2008 13:37 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Omyl. Nase budou budovy v pripade, ze by skoncil provoz na zakladne.
    carnero avatar 14.7.2008 13:49 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Zasr... media. Ja už nevím co je čí (posledním majitelem bude nepochybně nějaká Rómská relokační jednotka). Ale to je tím, že to moc nesleduji.
    13.7.2008 16:53 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    (Problém by byl, pokud by se jednalo o nestátní - soukromý monopol)
    Takže monopol, který si platíme z daní je v pohodě, ale monopol, který bychom z daní platit nemuseli je ten zlej?
    xkucf03 avatar 13.7.2008 17:03 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Přečti si tu poznámku **)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    13.7.2008 17:24 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Monopol, nad kterym mame alespon teoretickou demokratickou kontrolu, je lepsi nez ten, ktery je zcela nekontrolovany.
    14.7.2008 07:40 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Presne tak. Jsem rad, ze tohle nekdo taky chape.
    xkucf03 avatar 14.7.2008 09:52 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Ono nejde až tak o tu kontrolu, jako spíš o to, kam plyne to bohatství: v případě státního monopolu se nadměrný zisk přelije do státního rozpočtu, kde se přerozdělí, tudíž se zase vrátí do soukromého sektoru*, občanům a firmám. Zatímco při soukromém monopolu se bohatství přelívá do rukou jedné firmy - monopolisty - a zbytek soukromého sektoru na tom tratí.

    Monopol je špatný tak jako tak a vždycky by se měla hledat cesta ke konkurenčnímu prostředí, ale pokud je někde monopol nevyhnutelný, přirozený, je menší zlo, když je ve státních rukou.

    *) část se samozřejmě prošustruje a spotřebuje na režii státu, ale to je v tuto chvíli nepodstatná částka.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    13.7.2008 16:55 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jaderné elektrárny jsou při dodržení bezpečnostních pravidel jedny z nejekologičtějších. Proti výstavbě dalších nic nemám.
    A jistě taky víš, jak moc se plýtvá při "spalování" uranu v současných typech jaderných elektráren, že?
    13.7.2008 17:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Úplně stejně, jako v současných typech tepelých elektráren...
    Quando omni flunkus moritati
    13.7.2008 18:49 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Opravdu se v současných typech tepelných elektráren využije jen pouhých 5%, které to palivo obsahuje?
    13.7.2008 19:16 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    5% čeho? Tvoje pokusy o rýpání dneska nedávají smysl.
    Quando omni flunkus moritati
    13.7.2008 19:31 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    5% energie.
    houska avatar 13.7.2008 20:22 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    podle wiki je ucinnost elektraren nejvys 50%
    13.7.2008 20:22 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Pět procent je hodně nepravděpodobné číslo. V přírodním uranu je kolem 0,7 % uranu 235, a jako odpad z těžby je klasifikován uran ochuzený už na 0,3 %. To už někde masivně používáme rychlé reaktory? Protože bez nich bychom i při recyklaci do mrtě spálili nanejvýš těch 0,4 % (asi bude jednodušší extrahovat tři procenta z vyhořelé vsázky do té další než extrahovat tři desetiny procenta z prvotního odpadu).
    13.7.2008 20:29 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jasně, já mluvím o již obohaceném uranu, ne přímo o vytěžené rudě. Z obohaceného uranu se využije 5% uložené energie.
    xkucf03 avatar 13.7.2008 21:15 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    No vidíš, ten zbytek tam zůstane na horší časy. Tak si stačí ten odpad schovávat :-P
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    13.7.2008 21:33 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Otázka je, kdo si nechá za domem postavit nádrž hexafluoridu uranu. :-)
    14.7.2008 09:25 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Z uhlí se získává energie uložená v chemických vazbách (mezi atomy), při štěpení uranu se získává energie uložená ve vazbách v jádru atomu, která je mnohem větší. Pokud byste porovnal množství „uložené“ tepelné + atomové energie v uhlí a v uranu, a množství, které z nich získáváme, uran by jednoznačně vyhrál – protože z něj získáváme sice jen 5 %, ale oné „atomové“ energie (silné – jaderné – síly), a z uhlí získáváme sice třeba 50 %, ale pouze „chemické“ energie (elektromagnetické síly). Stačí si porovnat výkon jednotlivých typů elektráren a „příkon“ v podobě hmotnosti dovezeného paliva.
    14.7.2008 11:23 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    No a pokud vezmeme veškerou energii té hmoty (mc²), tak dostaneme mizivá čísla v obou případech. :-)
    carnero avatar 14.7.2008 13:33 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Aby jsme dostali lepší čísla, stačí už jen postavit elektrárnu, která bude produkovat energii díky anihilaci. Ale to jsme už někde jinde, ani ITER neběhá produktivně.
    13.7.2008 20:22 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Opravdu se v současných typech tepelných elektráren využije jen pouhých 5%, které to palivo obsahuje?
    To ma jedne prosty duvod - palivo je jen minimalne obohacene (radove procenta) a pri puziti v nem vznikaji latky, ktere silne snizuji kriticnost (Nehorsi je xenon 135), protoze pohlcuji neutrony. Tazke i kdyz je vetsina uranu "nespalena", nemuze byt spotrebovana, protoze pri jejich ponechani v reaktoru by se stepna reakce zasavila.

    V reaktorech novejsi genereace to uz nemusi byt problem, treba reaktoru, kde je palivem i chladivem zaroven tekuta sul je mozne ony latky odstranovat za chodu a reaktor muze bezet trval bez odstavovani kvuli doplneni paliva.
    houska avatar 13.7.2008 20:28 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Opravdu se v současných typech tepelných elektráren využije jen pouhých 5%
    ... je vetsina uranu "nespalena"...
    jeden o voze, druhy o koze ;)
    13.7.2008 18:25 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Dokud je docela slusna nadeje, ze to vyhorele palivo za par let budeme umet vyuzit v novejsich typech elektraren jeste jednou a do mrte, tak bych si s tim nedelala az tak velke starosti :-)
    ^D
    13.7.2008 18:48 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    No však právě na to já poukazuju... Jestli by nebylo výhodnější než plánovat stavbu trvalého úložiště,.. raději investovat do metod jako je PUREX, pyrozpracování,..
    14.7.2008 14:10 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jestli jsem se dobře díval na ty technologie, tak všechny mají jedno společné -- leze z nich Pu a to je dnes politicky nepřijatelné.
    14.7.2008 14:54 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    To je divné, protože podle Wikipedie kolem třiceti reaktorů v Evropě používá směs plutonia, přírodního uranu a přepracovaného uranu jako součást svojí vsázky, a dalších několik desítek po celém světě se k tomu chystá. Ostatně bych předpokládal, že ten obsah plutonia bude kvůli vysoké koncentaci 240Pu vojensky nepoužitelný (nebo použitelný jen velmi obtížně).
    Luk avatar 13.7.2008 18:39 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Drahá elektřina podporuje ekologické chování spotřebitelů. V IT se na spotřebu dost dlabe, plýtvá se, hlavní je, aby to fungovalo a bylo bezpečné, kolik to žere se zase tak moc neřeší. Resp. na spotřebu se začíná koukat až poslední dobou a to v důsledku právě drahé elektřiny.
    Přesně totéž platí i u těch kamionů. Dokud byla nafta relativně levná (ona je vlastně v porovnání s benzinem levná i teď, pořád má daňové zvýhodnění), na spotřebu se moc nehledělo, podobně jako na to, že se spousta věcí vozila po Evropě skoro zbytečně (protože se vyplatilo třeba i na malou část výrobního procesu převézt výrobky 1000 km daleko).

    Když cena nafty stoupá, výhodnost se vytrácí. Ale dopravci se s tím nechtějí smířit - chtějí, aby se vozilo i nadále nejméně tolik zboží jako dosud (a to tak, že po silnici). A stejně tak se ani nadále nechtějí moc zabývat spotřebou motorů.
    V tomhle jsem dost pesimista: pokud tu nebude ekonomická motivace, málokterý ajťák se bude ohlížet na přírodu, zapojí si svých sto switchů a dvacet serverů* a raduje se, jak mu to hezky funguje.
    Leckdo také nechává svůj desktop puštěný nonstop, aniž by na něm běželo něco důležitého. Třeba jen proto, aby se tu pak mohl chlubit, jaký má uptime :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Grunt avatar 13.7.2008 19:54 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    svobodu Internetu
    No to jo teda.
    svobodu lidem!
    Co to? Ale fuj. Nic takového. Pěkně ty pancharty zotročit. Nic jiného si nezaslouží.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    xkucf03 avatar 13.7.2008 21:17 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    To mi přijde jako protimluv - svobodný Internet přece znamená svobodu pro lidi, kteří ho používají.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Grunt avatar 13.7.2008 21:42 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    To nebyl souhlas ale ironie.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    frEon avatar 13.7.2008 16:57 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    jsem pro az na jeden bod:
    • plné hrazení veškerých činností související se zajišťování zákonných povinností
    spis bych si pral zruseni nekterych zakonnych povinnosti, jako je treba odposlech, a fizlovani.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Luk avatar 13.7.2008 18:27 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Nicky726 avatar 13.7.2008 17:50 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    :-D +1
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    freshmouse avatar 13.7.2008 18:37 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jestli chce někdo blokovat veřejné silnice (a otravovat tím ostatní obyvatele), tak by policie a armáda neměly váhat použít techniku. Jako ideální bych viděl zápas demonstranti vs buldozer; pozdává se mi taktéž populární činnost zvaná střelba do davu...

    (Myslím to skoro vážně. Když někdo stávkuje nebo něco blokuje tak, že tím nepoškozuje nároky ostatních obyvatel, tak prosím. Ve všech ostatních případech by se tím měl někdo zabývat.)
    xkucf03 avatar 13.7.2008 18:52 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    pozdává se mi taktéž populární činnost zvaná střelba do davu...
    To možná tak v první polovině dvacátého století, dneska už se to moc nedělá.
    Když někdo stávkuje nebo něco blokuje tak, že tím nepoškozuje nároky ostatních obyvatel, tak prosím.
    Každá stávka z principu někoho poškozuje, jinak by neměla smysl. Stávky do demokracie prostě patří (i když nemusíme být zrovna jako Francouzi :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Luk avatar 13.7.2008 18:57 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Každá stávka z principu někoho poškozuje, jinak by neměla smysl. Stávky do demokracie prostě patří
    Ano, stávka do demokracie patří. Právo na stávku je zakotveno ústavou a podrobnosti upravuje zákon o kolektivním vyjednávání. Stávka je prostředkem, který lze použít, pokud kolektivní vyjednávání selže. Pokud se stávkuje z jiných důvodů (jako u nedávné "generální" stávky), jde o nelegální stávku, za niž může být její účastník zcela oprávněně postižen, neboť jde o porušení pracovní kázně.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    freshmouse avatar 13.7.2008 19:06 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Každá stávka z principu někoho poškozuje, jinak by neměla smysl. Stávky do demokracie prostě patří (i když nemusíme být zrovna jako Francouzi :-)
    Ano, každá stávka někoho poškozuje, ale měla by poškozovat pouze toho (resp. by měla minimalizovat poškození ostatních), proti komu je namířená (je-li legální a legitimní). Proč odborářské kurvy musí blokovat provoz? Chápu, že si chtěly prodloužit o hodinku oběd, ale proč tím musejí obtěžovat ty, koho to nezajímá?

    Stávka znamená zastavit práci, ne zastavit provoz.

    Jednoho dne se naseru a začnu "stávkovat" tak, že namísto práce půjdu do centrály ČMKOS a tam: a) rozflákám kameny okna, b) rozflákám pologramotné opici Štěchovi držku krompáčem i motykou, c) před výjezdová vrata vyvalím balvany. A jestli mě někdo bude chtít zastavit, tak porušuje moje ústavní právo a je horší než Hitler!
    13.7.2008 21:37 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    +1
    Luk avatar 13.7.2008 18:53 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Síla měla být použita i proti odborářům, kteří během stávky zablokovali Severojižní magistrálu. Měli být odvedeni za případného použití donucovacích prostředků a každému uložena pokuta až 500 000 Kč za přestupek podle § 42a, odst. 1, písm. a) zákona 13/1997 Sb., případně pokuta za některý jiný přestupek. Pokud šlo o organizovanou akci pořádanou nějakou odborovou organizací, měla být postižena podle § 42b stejnou pokutou. Bohužel, policisté i úředníci příslušného dopravního úřadu "drželi basu" s odboráři, protože podporovali jejich akci, proto hrubě zanedbali své povinnosti a proti aktivistům nezakročili.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    freshmouse avatar 13.7.2008 18:58 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Právě na odborářské šmejdy jsem myslel, když jsem to psal. :-)
    13.7.2008 19:08 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jste mladý, třeba si zvyknete. Když jsem byl před lety v GB, zrovna tam byly stávky. A lidem tu způsobilo velké problémy i finanční škody. A byli v klidu. Já ne, já byl zblblý čechák, co se čílil že nemůže kvůli těm .... domů přes to ...... moře a vůbec. Tak jsem se od anglánů učil, co je demokracie. No....
    freshmouse avatar 13.7.2008 19:17 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jak souvisí bezdůvodné poškozování cizích osob s demokracií, probůh?
    13.7.2008 20:05 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Protoze ironie dejin funguje, tak te jednou zastreli nebo prejedou v nejake te demostraci :-)

    Ne, kecam, svazaci tveho typu vzdy neochvejne stoji za tim, kdo zrovna vladne :-)
    13.7.2008 20:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Protoze ironie dejin funguje, tak te jednou zastreli nebo prejedou v nejake te demostraci
    Proto se v civilizovaných zemích používají gumové náboje. Ale to se ČR netýká, protože první příležitost, kdy bude Policie střílet do demonstrantů, bude za vlády socdem, až někdo bude stávkovat proti nim. V takovém případě bych se ostré střelbě nedivil.
    Quando omni flunkus moritati
    13.7.2008 20:31 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Ktere mas na mysli? Belorusko?
    freshmouse avatar 13.7.2008 20:34 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Ne, kecam, svazaci tveho typu vzdy neochvejne stoji za tim, kdo zrovna vladne :-)
    Ha há, našel jsem spor: za vládou socanů jsem nestál. Důkaz je tedy neplatný. :-)
    13.7.2008 20:37 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    On to taky nebyl důkaz...
    freshmouse avatar 14.7.2008 11:55 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Říkal to tak jistě, že nevěřím, že to nedokázal alespoň dvěma způsoby.
    13.7.2008 23:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Nejlepsi by mozna bylo napadnout ten nejtlustsi optickej kabel v Cechach. Nevi nekdo kde takovej je? :-D
    Luk avatar 13.7.2008 23:43 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jenže já nechci nic napadat. Prostě by účastníci protestní blokády pouze zastavili provoz každý na své části. Žádný útok na cizí majetek.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    xkucf03 avatar 14.7.2008 00:06 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jen některým poskytovatelům by se to prodražilo - každý podle svých možností, každému podle jeho SLA :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Luk avatar 14.7.2008 00:15 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    Jako kdyby silniční dopravci neměli na práci nic lepšího než blokovat silnice, že... (sice nemají přímo SLA, ale obvykle mají nasmlouvané přepravy zboží)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    xkucf03 avatar 14.7.2008 10:00 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Skandální odhalení
    Dnešní MF Dnes informovala o tom, že za drahou elektřinu mohou Vietnamci! Ty kurvy šikmooké* totiž pěstují skéro a nelegálně odebírají elektřinu z rozvodné sítě na ty 500W lampy, kterými v pěstírnách svítí. Tyto náklady pak platí normální lidi ve formě drahé elektřiny.

    *) citace z filmu Dědictví.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    14.7.2008 10:19 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Skandální odhalení
    Ja myslim, ze pokud by to melo ovlivnit spotrebu a tedy cenu, tak bysme museli byt "marihuanovym trojuhelnikem" :-)
    Luk avatar 14.7.2008 10:29 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Skandální odhalení
    Nedávno jsem slyšel v televizi, že jim to všem zapojuje jediný elektrikář, velmi zdatný odborník na instalaci černých odběrů :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    14.7.2008 10:45 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Skandální odhalení
    Hm to je presne duvod proc to taky nepestuju. Davat tam naky svitidlo jeste s casovym spinacem se mi fakt nechtelo, hlavne kuli tomu odberu, ale i kvuli teplu ktery by to vyzarovalo. A pestovat to bez svetla nema cenu...
    xkucf03 avatar 14.7.2008 11:21 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Skandální odhalení
    Už abys emigroval :-D
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    14.7.2008 11:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Skandální odhalení
    No valka zatim nehrozi.
    Krome toho ja to nepestuju, ani neuzivam vic nez vopravdu vyjimecne...
    14.7.2008 12:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výzva k blokádě Internetu
    S tím že nějaká IT stávka by nebyla marná souhlasím. Ani ne tak kvůli výše uvedeným důvodům, ale proto že by si pak uvědomili, ti co rozhodují o financování, význam administrace v IT při fungování dnešní společnosti. Třeba by jim také došlo, že tu hlavní tíhu síťového provozu nesou stroje s OS jehož existenci přehlížejí jak širé lány, jen proto že je nic nestojí. Třeba by si také uvědomili, že bez těch svých IT pracovníků, co v jejích očích jsou na úrovni údržbáře, by byli těžce v háji.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.