abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 26
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 713 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Distribuční novinky - 34/2007

    24. 8. 2007 | Luboš Doležel | Různé | 4037×

    Časopis LinuxEXPRES skončil. Compiz výchozí volbou v Ubuntu? Mutagenix 2.6.18.6-2. SimplyMEPIS 7.0 Beta 1. Ark Linux 2007.1. SmoothWall Express 3.0 "Polar". Distribuční rada: MultiTail. Rozhovor: Vlasta Ott o konci LinuxEXPRESu.

    Obsah

    Letem světem

    link

    Na světě je další, tentokrát druhá, betaverze openSUSE 10.3 přinášející opravy mnoha chyb. Opravy bezpečnostních problémů a jiných závažných chyb si vyžádaly vydaní Debian GNU/Linuxu 4.0r1. Brazilský Big Linux 4.0 Beta 2 nabízí Compiz Fusion a automatickou podporu winmodemů. Parsix GNU/Linux 0.90r1 je první verze této distribuce, jež zahrnuje i vydání pro x86-64 - obsahuje poslední balíčky z Debianu Testing a nově používá přehrávač VLC. pfSense, firewall založený na FreeBSD, je k dispozici ve verzi 1.2 RC2 - aktualizuje různé součásti a opravuje chyby. PAIPIX 7.0 je živé DVD postavené na Debianu, které se zaměřuje na vědecký software.

    Časopis LinuxEXPRES skončil

    link

    LinuxEXPRES byl od roku 2004 jediným linuxovým časopisem na českém trhu s českým původem. V roce 2004 nastoupil na post šéfredaktora Lukáš Zapletal a později jej nahradil Vlasta Ott, který začal časopis více směřovat na obyčejného uživatele. A toho si časopis našel - bohužel ne v dostatečné míře, aby se příjmy z prodaných čísel dostaly na dobrou úroveň, protože náklady na distribuci časopisu jsou příliš vysoké. Zároveň časopis nebyl dostatečně „masový“ a populární, aby zaujal inzerenty, kteří jsou pro chod časopisu tolik potřeba. Časopis se dostal do tíživé finanční situace, a proto bylo vydávání časopisu zastaveno - zářijové číslo ve stáncích nebo ve svých poštovních schránkách už neuvidíte. Objevil se návrh, že by časopis mohl pokračovat výhradně v podobě elektronických čísel v PDF, ale ani tato varianta by nebyla schůdná - došlo by pouze k oddálení konce. Zůstává však možnost objednat si starší čísla. Nepřehlédněte minirozhovor s Vlastou Ottem na konci článku.

    Compiz výchozí volbou v Ubuntu?

    link

    Jednou z novinek v připravovaném Ubuntu 7.10 měl být akcelerovaný desktop Compiz aktivovaný ve výchozím nastavení. Proto v Tribe 2 přibyl systém, který by měl zjistit vhodnost systému pro Compiz a podle toho o automatické aktivaci rozhodnout. Vývojáři se opět vrátili k otázce, zda je Compiz v takovém stavu, aby podobný systém mohl být nasazen i v konečném vydání Ubuntu 7.10. Nejprve byla věc projednávána v rámci technické rady, která dospěla k rozhodnutí, že je třeba celou věc prodiskutovat s širší veřejností. Compiz totiž stále trpí některými problémy, které by mohly na uživatele udělat špatný dojem. První věcí je to, že na některých systémech špatně fungují efekty na oknech s videem Xv - výsledkem je černé okno. Druhou věcí, která se objevuje, jsou artefakty při posouvání okna s 3D aplikací a také nízký výkon 3D aplikací, který naštěstí neohrožuje fullscreen programy. Jisté je, že ať už bude Compiz ve výchozím stavu používán, nebo ne, je prý zapotřebí uživatele na tyto známé problémy nějak upozornit, aby nepovažovali jejich existenci za znak špatné práce vývojářů distribuce.

    Mutagenix 2.6.18.6-2

    link

    Mutagenix je sada živých CD založených na Slackwaru. V poslední verzi 2.6.18-2 tuto sadu zastupují pouze záchranné CD a desktopové CD s prostředím KDE - v budoucnosti se však možná dočkáme i CD s GNOME. O správu balíčků se v Mutagenixu stará Slapt-get - systém můžete rozšířit o další software, nebo jej nainstalovat na svůj pevný disk. Poslední vydání distribuce používá jako základ Slackware 11.0, KDE 3.5 a při spuštění se pokouší získat adresu přes DHCP, přičemž systém zůstává chráněn pomocí automaticky nakonfigurovaného firewallu. Kromě sady známých aplikací (OpenOffice.org, Mozilla Firefox, Scribus, Limewire a Audacity) nabízí také správu balíčků přes grafický frontend Gslapt

    mutagenix mutagenix

    SimplyMEPIS 7.0 Beta 1

    link

    MEPIS 7.0 se nevyhnutelně blíží a právě před několika dny přišla na svět první betaverze (pro x86 a x86-64). Oproti předchozím vývojovým verzím je zde nasazeno jádro 2.6.22.3, používat můžete bezdrátové ovladače pro karty Ralink a kromě aktualizací KDE a různých ovladačů byly opraveny bezpečnostní chyby. Při použití živého CD je možno nově pomoci s testováním aufs, díky kterému lze zapisovat do souborového systému. MEPIS 7.0 je založen na Debianu Etch, ale rozšiřuje jej o vlastní balíčky s aktuálními aplikacemi. Kompatibilita zůstává zachována, takže uživatelé Debianu mohou balíčky pro MEPIS používat také. MEPIS tímto kombinováním údajně dokáže skloubit stabilitu Debianu Etch při současném udržení aktuálnosti softwarové výbavy.

    simplymepis simplymepis

    Ark Linux 2007.1

    link

    Ark Linux se zaměřuje na desktopové uživatele, přičemž by jeho instalace a použití neměly být překážkou ani pro naprosté začátečníky. Případným uživatelům nabízí výbavu vhodnou pro kancelář i školu zahrnující kancelářský software, software pro práci s grafikou a multimédii, hry, ale i nástroje pro vývoj. Poslední verze 2007.1 lépe integruje Wine do systému a nabízí aktuální programy kompilované pomocí GCC 4.2.1. Kromě toho byla vylepšena detekce hardwaru, distribuce lépe podporuje šifrované bezdrátové sítě a v repozitáři se objevily další dodatečné aplikace a hry. Ark Linux nabízí vývojářům a OEM dodavatelům snadné vytvoření upravené verze systému s vlastní sadou aplikací, a to pro klasickou i živou variantu distribuce. Příští verze (2007.2) slibuje vývojové snapshoty KDE 4.

    SmoothWall Express 3.0 "Polar"

    link

    SmoothWall Express je distribuce, se kterou můžete po instalaci provádět i pokročilou konfiguraci zabezpečení sítě bez hlubších znalostí, a to díky webovému rozhraní. Projekt SmoothWall byl založen v roce 2000, přičemž první vydání bylo možné použít už v srpnu téhož roku. SmoothWall upoutal zájem lidí, a tak se seznam uživatelů i vývojářů začal rychle prodlužovat. Předchozí velká verze 2.0 přidala hromadu dokumentace a podle odhadů byla nainstalována více než 200 000×. Třetí řada, která právě teď doputovala ke konečné verzi, přináší otevřenou architekturu, která umožňuje vývojářům přidávat do systému další moduly. Dá se říci, že třetí řada prošla intenzivním testováním, když od vydání verze 3.0 Alpha uplynuly bezmála dva roky.

    Největší změnou tohoto vydání je podpora architektury x86-64, jež však obsahuje dvě omezení, protože proprietární ovladače BeWAN a Connexant zde nefungují. Nová verze nabízí podporu disků SATA/SCSI, nových gigabitových síťových karet, Quality-of-Service pro shapování síťového provozu, přidává SIP proxy, filtrování odchozích dat, hezčí grafické téma a grafy síťového provozu v reálném čase. Velkou novinkou je i IM proxy, se kterým můžete filtrovat a zaznamenávat síťovou komunikaci přes protokoly ICQ, MSN, AIM, Yahoo a IRC. Obsah této komunikace je díky AJAXu zobrazován v reálném čase.

    smoothwall smoothwall smoothwall smoothwall smoothwall

    Distribuční rada: MultiTail

    link

    MultiTail je TUI program, který představuje více než jen tail fungující na více souborech najednou. Dokáže automaticky přepnout na jiný soubor, pokud byl nějaký změněn, umí slučovat dohromady obsah více souborů a zvládá i barevné odlišování výstupu (syslog/misc/field/none/Scheme/list/term). Samozřejmě nemusí vstupní data pocházet ze souboru, může se jednat i o výstup programu. MultiTail sleduje změny v souboru, takže je vhodný pro monitorování logů. Zacházení s programem je interaktivní, a tak se ho začátečník nemusí obávat.

    Po nainstalování spustíme program příkazem multitail a přidáme první zobrazovací okno stiskem klávesy A. Pokud chceme prohlížet obsah souboru, stiskneme F, jinak klávesu C. Pokud při zadávání cesty k souboru stiskneme TAB, program nás nechá interaktivně zvolit soubor v adresáři.

    multitail

    Při stisku E uvidíme editor regulárních výrazů, který nás při splnění či nesplnění výrazu může upozornit - změnou barvy, zvukovým znamením nebo spuštěním příkazu.

    multitail

    A pokud stiskneme B, můžeme skrolovat zpět ve výpisu.

    multitail

    Rozhovor: Vlasta Ott o konci LinuxEXPRESu

    link

    1) Čtenáři už vědí, že web LinuxEXPRES.cz bude po skončení časopisu fungovat i nadále. V tvém blogu se píše, že jsou zatím v zásobě nějaké články, ale autoři mají stále zájem psát další, proto se nabízí možnost pokračovat vydáváním nových článků v ryze webové podobě. Už se tento nápad dostal do nějaké konkrétní podoby?

    Trochu to upřesním. LinuxEXPRES přerušuje vydávání papírové varianty. Čtenáři a fanoušci nás velmi potěšili, když se na fórech a v mailech, které nám zaslali, vyjádřili ve smyslu, že jim LinuxEXPRES bude chybět. To nás utvrdilo v myšlence, že je tady podle Cimrmanovy teorie externismu místo, kde by chyběl LinuxEXPRES. Proto jsme se shodli, že nejen že budeme vydávat nadále starší články, ale budeme vytvářet i nový obsah. Mnozí autoři spontánně napsali do autorské konference, že jsou ochotní nadále psát, i když nebudeme vycházet papírově. To je potěšující a všechny nás to motivuje, ať si zlé jazyky klevetí, co chtějí - LinuxEXPRES má své autory a své věrné čtenáře. A to je dost silný důvod pokračovat dál, i když jsou jakési potíže. Ale ty jsou od toho, aby se překonávaly.

    Jeden nejmenovaný ředitel zeměkoule nám v jedné diskuzi poblahopřál, že jsme udělali to jediné dobré, co jsme mohli. Vidíte - a od té doby dostáváme nabídky na spolupráci s různými subjekty. Začínají často slovy "To je škoda, že...". Paradoxně bylo tedy ohlášení konce papírové verze impulzem pro mnoho lidí, že je třeba tu a tam pomoct, pokud chceme Linuxu v Česku a na Slovensku trochu pomoci s rozšířením. Netvrdím, že je situace vyřešená, ale rozhodně skončit nechceme a je jen otázkou času, kdy se LinuxEXPRES vrátí v plné formě, tj. tak, aby ho všichni mohli číst tam, kde to vysoké procento lidí dělá. A nás to neuráží ;-).

    2) S čím novým tedy chcete přijít?

    Nadále hodláme produkovat kvalitní články určené v první řadě začínajícím. Už snad vyplynulo, že naším čtenářem nemá být tolik opěvovaný geek, který "přece všechno najde na internetu" a papír používá pouze v jedné životní situaci. Takový vysoce kvalifikovaný profesionál je z hlediska papírového média neuchopitelný, protože opravdu potřebuje jenom internet. Znamená to snad, že začínající uživatel není vhodný čtenář? Uvědomují si kritici, že takový "začínající uživatel" je profesionálem v jiném oboru a taky má "svůj internet" (rozuměj oblast), v němž se bezvadně orientuje?

    Proto je v našem hledáčku uživatel tápající, hledající, začínající. Není to nemoc, ale dočasný stav. Těmto čtenářům chceme poskytnout návody, tipy a odpovědi na otázky. Obrázkové návody plné barev, tipy krok za krokem a odpovědi na - pro někoho - triviální otázky. Nadále proto hledáme a přijímáme autory, kteří splňují naše požadavky na kvalitu. Nechci samozřejmě uvádět všechny naše plány, nechte se překvapit. Web a tým LinuxEXPRESu žije každý den.

    3) Neláká tě pracovat pro jiný časopis (dělal jsi LE jen kvůli Linuxu, nebo bys teď uvažoval i o jiném oboru)?

    Jiný časopis mě neláká, dělal jsem a dělám to jen proto, že je to Linux, který mě baví. Nedovedu si představit, že bych psal o programech jiného operačního systému, když je nepoužívám.

    Díky za tvůj čas.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jardík avatar 24.8.2007 00:43 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Největším problémem compizu ale je, že při už jen mírném zatížení systému (jako načítání seznamu balíčků v synaptic) se na některých nvidia kartách (např. 6600GT) snižuje použitelnost grafického rozhraní na minimum. Všechno vykreslování GUI je strašně pomalé a seká se kurzor. Podle těch vývojářů compizu je to bug v nvidia ovladačích, ale já si myslím stejně své ...
    Věřím v jednoho Boha.
    24.8.2007 01:33 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Částečně v tom nVidia asi bude (třeba ten kurzor, možná zkuste vypnout/zapnout HW akceleraci kurzoru), nicméně pravda je, že podobný chování pozoruju taky. S kurzorem problémy nemám, ale i při přehrávání MP3 se opensource drivery pro Radeon 9600 docela potěj, aby vykouzlily Berylu aspoň použitelnej framerate. O pohodlnosti a svižnosti se pak i při tak směšnym zatížení mluvit nedá.

    Jinak si ale myslim, že se to ubírá správnou cestou. Je podle mě podstatnější vychytat stabilitu, což se zřejmě právě děje. I na výkonu se pak pracuje líp, když se ví, že to aspoň funguje.
    24.8.2007 10:45 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    myslim, ze by to defaultne zapinat nemali, kto chce si to v menu v pohode naklika, ale je to tak zabugovane, ze po case to ma uz aj tak kazdy vypnute. Uz vidim tych nasratych uzivatelov, ze ten poje*any linux je nefungujuci shit
    24.8.2007 11:43 Lubor Zelinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    přesně tak, pod to se podepíšu. (Nehledě na to, že mi trochu uniká, proč by se měl jakýkoliv OS chovat skoro jako 3D hra : - v prostředí OS si nehraju,ale pracuju, na hraní mám hry :) )

    zkoušel jsem tyto efekty (nevím název, jsem teď v práci) na Ubuntu 7.04, na mém HW byly jednak líné (Sempron 2800+, 512MB ŔAM, GeForce 6600GT AGP), jednak mi nepřišly tak moc c00l jak se tváří - ale to berte jen jako můj subjektivní názor nebo pokus o flame ( :)) ).Samozřejmě, každému dle libosti.. :)
    25.8.2007 11:20 Septyk | skóre: 2 | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Mno, ty efekty jdou v nastavení vzhledu nastavit ve třech stupních. Si myslim že když se pustí ten nejnišší stupeň,tak je to pěkný. Každopádně pohyb oken je plynulejší než bez Compizu. Další věci jako průhlednosti a zoom josu taky líbivý věci. Jinak s tebou ve všem souhlasim :)
    ...
    Cubic avatar 24.8.2007 09:15 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    uz ponekolikate tu nachazim pekny tip na zaver, opet diky za multitail
    24.8.2007 12:27 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Ott je prostě č---k.
    24.8.2007 12:45 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Prostě čolek? ;-) A čím si to vysloužil?
    24.8.2007 12:49 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Čunek ani čolek ne, ale --ň--. A vysloužil si to tak, že se tak neustále chová. Jsem na něj vyloženě alergickej. Proč musel v tom rozhovoru někoho urazit? Ten nejmenovaný nejspíš jen vyjádřil svůj názor (ne, nebyl jsem to já, snad :-D).
    24.8.2007 13:40 Libor Chocholaty | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    čeněk ?
    24.8.2007 14:12 myšák | skóre: 26 | blog: EmentuX | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007

    Nejdřív jsem si říkal, že to snad ani nebudu komentovat, ale tohle mi prostě nedá ... na rozdíl od vás se Vlastík nevyjádřil ani vulgárně ani jmenovitě (zasvěcení se dovtípí, neznalí mohou hledat po diskuzích o LE). Neméně podstatné je podle mě to, že ta věta nikoho neuráží, jen podtrhuje stávající situaci - totiž, že i když se to možná některým "taky-geekům" nelíbí, tak LE udělal kus práce pro začínající uživatele a bude v tom i přes nelibost prvně jmenovaných naštěstí pokračovat.

    Nechce se mi to hledat, ale matně si vzpomínám, že už vám tady několik lidí (předtím než jste se ocitl na jejich blacklistu) napsalo, že až uděláte pro ostatní lidi (kdekoliv, nejen v Linuxové komunitě) tolik, co někteří, které si tak rád berete do úst, tak teprve potom budete mít alespoň jakési morální právo říkat o druhých podobné "fekální výplody", jako jste předvedl výše. A mně nezbývá, než s tím beze zbytku souhlasit...

    Je nesmírně těžké být idiotem, konkurence je obrovská...
    24.8.2007 14:20 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    kdekoliv
    !!!

    Dál už tady ale nebudu odpovídat, pokud někdo odpověď chce, ať mi napíše mail.

    Omlouvám se panu Ottovi, že jsem ten komentář napsal a odeslal. Bylo to hloupé. Již jsem administrátory požádal o cenzuru.
    24.8.2007 13:07 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Ignore, vzdycky jsem te povazoval za ignoranta, mnohokrate jsi to svymi komentari potvrdil, ale tohle je vrchol. Za deset sekund mi zmizis z meho zivota, protoze po odeslani formulare stisknu tlacitko Blokovat. Bye!
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    24.8.2007 13:16 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Co nadělám. Ale říkám jen to, co si opravdu myslím. Kdyby to dělalo víc lidí, bylo by na světě lépe.
    24.8.2007 13:21 Tom.š Ze.le.in | skóre: 21 | blog: tz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Proč musel v tom rozhovoru někoho urazit?
    vs
    Co nadělám. Ale říkám jen to, co si opravdu myslím. Kdyby to dělalo víc lidí, bylo by na světě lépe.
    Tedy jestli zvládáte říkat co si opravdu myslíte a přitom nikoho neurazit - klobouk dolů.
    24.8.2007 13:30 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    :-) V tom je spor jen opravdu na první pohled a to jěště z velmi velké dálky. Tohle je přece článek a jestli někdo využije článek k tomu, aby jen tak mimochodem, jako by se nechumelilo, poslal jedovatou střelu, tak to je pro mě neskutečná ubohost. Mohl mu to říct v té diskuzi a možná to i udělal, ale tahat to do článku...

    Už to ale nebudu dál rozebírat, považuju to za zcela zřejmé.
    24.8.2007 14:31 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Dříve jsem se divil, co proti Ignorovi někteří mají, že je sice dost svérázný, ale ještě se to dá snést. Po komentáři zahajujícím tohle vlákno jsem si ho ale zablokoval tak rychle, že jsem mu to ani nestihl napsat. A to by byla myslím škoda, kdyby se nedozvěděl, kolik lidí tím naštval. Takže aspoň dodatečně – Blokovat jsem použil hned ráno.
    24.8.2007 14:37 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Za chyby se holt platí no. Dobře mi tak.
    24.8.2007 14:59 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Už se tady neukážu, to slibuju. Nemusíte se bát, že si udělám novou registraci. Vím, že jsem přestřelil.
    24.8.2007 16:38 s0 | skóre: 32 | blog: nejchytřejší kecy | prágl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    ale no tak
    Kuolema Kaikille (Paitsi Meille).
    24.8.2007 18:09 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Neblbni. ;-)
    24.8.2007 18:19 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Ten požadavek administrátorům je dobré gesto, omluva v tomto vlákně by bylo další takové. Pak třeba ani nemusí být nutné už se tady neukazovat, ale postačí napříště se podobných příspěvků vyvarovat.
    24.8.2007 18:57 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Panu Ottovi jsem se již omluvil výše.

    Omluvu si zaslouží i všichni čtenáři a autor článku, zkazil jsem jim (nejen) diskuzi. Mrzí mě to.
    24.8.2007 19:45 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Panu Ottovi jsem se již omluvil výše.
    To jsem přehlédl, omlouvám se.
    Omluvu si zaslouží i všichni čtenáři a autor článku, zkazil jsem jim (nejen) diskuzi. Mrzí mě to.
    To jsem rád a doufám, že mi nebude nic bránit za pár dní použít prozměnu funkci odblokování.
    24.8.2007 23:02 bibri | skóre: 33 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Omluvu si zaslouží i všichni čtenáři a autor článku, zkazil jsem jim (nejen) diskuzi. Mrzí mě to.

    Zcela jistě ano a zcela jistě ne poprvé. Kéž by to také bylo naposled...
    25.8.2007 08:37 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    Děkujeme, že nekopete do mrtvol.
    Pavel Stárek avatar 24.8.2007 23:28 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 34/2007
    No hlavně že ty jsi mistr světa. Chtěl jsem ti napsat taky něco pěkně od plic, ale říkal jsem si: nesmíš být takové @!&*(*^# jako je mistr světa pan Ignor, který pro nás, kteří se Linuxem zabýváme toho tolik důležitého, potřebného a neocenitelného udělal. Ale spíš si udělal nic, kromě hanění lidí (tento tvůj plodný "příspěvek" do diskuze), nebo řešení mojí patičky (mimochodem, asi si ji tam znovu napíšu), nebo různých jiných keců zde po celém Ábíčku. Blokovat tě nebudu, protože se rád dozvím od tebe "něco nového".
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.