abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    včera 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 13:11 | IT novinky

    Před 10 lety Microsoft dokončil akvizici divize mobilních telefonů společnosti Nokia a pod značkou Microsoft Mobile ji zanedlouho pohřbil.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    6.5. 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 17:55 | Nová verze

    AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (7%)
     (14%)
     (16%)
    Celkem 139 hlasů
     Komentářů: 10, poslední dnes 17:35
    Rozcestník

    Mé oblíbené dockapps

    21. 2. 2005 | Vlastimil Ott | Recenze | 10422×

    Malé prográmky na okraji obrazovky nejsou na obtíž. Zobrazí množství šikovných informací a nabídnou užitečné funkce. Používat je můžete jak ve velkých desktopových prostředích, tak v malých správcích oken.

    Po delší době, kdy jsem používal KDE, jsem se opět vrátil ke správci oken pekwm (recenze pekwm). Už v Blackboxu, který jsem používal ještě dříve, poté v pekwm a následně v KDE se mi v pravé části obrazovky stále zobrazují čtvercové aplikace s různými informacemi. Říká se jim dockapps, applets nebo slits. Lze je použít snad v každém pracovním prostředí. Obvykle se uchycují do panelu (terminologie KDE či GNOME), nebo do "přístavu" (obvykle v minoritních správcích). Na pojmenování moc nezáleží: ostatně Enlightenment zavádí terminologii "epplets".

    Jejich účel je jasný: zobrazovat nějakou informaci, případně přinášet nějakou funkčnost. Jejich zdrojem jsou např. weby Dock App Warehouse, DockApps.org nebo sekce na Freshmeat.net. Není mým cílem popisovat místa, kde aplikace nalezneme, ale chci se věnovat několika slitům, které se mi osvědčily. Vynechávám přitom různé legrácky a z mnoha desítek stejně funkčních zmiňuji pouze jeden. Prostě proto, že se mi líbí, žádné jiné kritérium jsem nezvolil.

    Snad každý slit má parametr -w, který zajišťuje jeho zasazení do patřičného panelu. To musí samozřejmě zajistit samotný správce oken. Pokud program spustíte bez tohoto parametru, zobrazí se jako klasické okno s rámečkem. Na druhou stranu jsem pracoval se slity, které tento parametr používají ve zcela opačném smyslu. Je třeba to tedy vyzkoušet.

    wmclockmon

    Slit zobrazuje hodiny (analogové, digitální, internetové). Jeho užitnou hodnotou je funkce kalendáře a alarmu. Podporuje několik témat vzhledu. Vše se nastavuje v souboru .wmclockmonrc, krom toho existuje malinká nastavovací utilita, ve které vše zvládnete několika kliknutími.

    dockappdockappdockapp

    dockapp

    dockapp

    Spuštěná aplikace sleduje svůj konfigurační soubor, takže pokud se změní, okamžitě načte nové nastavení. To je praktické. Podržení klávesy Ctrl a kliknutí pravým tlačítkem vyvolá kalendář, do kterého lze zadávat pravidelné události, totéž s prostředním vyvolá konfigurační prográmek. S levým tlačítkem měníte typ zobrazovaného času. Pouhým kliknutím změníte podsvícení na zapnuto/vypnuto. Klikáním na další části displeje lze přepínat režim 12/24, v případě alarmu jej vypnete kliknutím na ALARM.

    Při spuštění alarmu se provedou dvě činnosti: spustí se program a dalšímu programu se předá řetězec, který je spojen s aktuálním alarmem. Ukázka z konfiguračního souboru:

     Command = aplay zvuky/receive.wav
     #
     MessageCmd = xmessage
     #
     Alarm = On@18:32.Alarm!

    Při dosažení času 18:32 se spustí přehrávač a přehraje zvuk. Zároveň se spustí program xmessage s parametrem "Alarm!". Výsledek je tedy zřejmý.

    dockapp

    V konfiguračním souboru je ještě množství voleb ohledně vzhledu, ale to je již ta radostná práce pro každého zájemce. Domovská stránka wmclockmon.

    wmnetload

    Klasická dockapp, kterou používám už velice dlouho. Je to také proto, že nemá téměř žádnou konfiguraci - lze změnit pouze barvu podsvícení. Nemá ani konfigurační soubor, protože ho nepotřebuje. Jediné, co umí, je sledování síťových zařízení a zobrazování datového toku. Pokud se např. připojíte pomocí ppp, automaticky se objeví nové. Mezi nimi lze přepínat kliknutím pravým tlačítkem myši. Levé mění podsvícení na zapnuto/vypnuto. Lze nastavit také alarm: to znamená, že při určitém datovém toku se políčko prosvítí. Ještě lze také určit, jak často (v sekundách) se mají údaje obnovovat.

     wmnetload -b -a 10 -lc red

    dockapp

    Tímto příkazem se monitor spustí v režimu, kdy zobrazuje průtok v bajtech za sekundu (ne bitech), alarm se spouští při provozu nad 10 bajtů/sekunda a podsvícení je rudé. Samozřejmostí je, že se zobrazuje datová historie pomocí minigrafu. Domovská stránka wmnetload.

    wmcpuload

    Zobrazuje zátěž procesoru. Nastavit lze opět pouze barvu podsvícení, interval obnovování, číslo procesoru, který má být sledován (sic!), a hranici alarmu, kdy se tlačítko podsvítí. To se stává při kompilaci či v případě, že si některá aplikace uzurpuje maximální systémové prostředky. To obvykle značí její chybovost a lze ji tedy hledat a odstřelit (třeba pomocí programu htop). Opět se zobrazuje historie výkonu pomocí grafu. Jakýmkoliv kliknutím se zapíná či vypíná podsvícení. Domovská stránka wmcpuload.

    dockappdockapp

    wmdiskmon

    Další slit se samovysvětlujícím jménem: sleduje zaplnění zadaných diskových oddílů. Údaje o připojených oddílech by se podle mě měly číst ze souboru /etc/fstab, bohužel tomu tak není a musí se zadávat ručně jako parametr na příkazové řádce. Zadávají se zařízení, nikoliv přípojné body - ty si program už opravdu zjistí sám.

     wmdiskmon --partition /dev/hda1 --partition /dev/hda3 \\
       --partition /dev/hda9 --partition /dev/hdd  -m -lc lightblue -bl

    Parametry, které jsou zde použity, znamenají, že se zobrazí přípojné body (-m) čtyř diskových zařízení (poslední je CD-ROM), podsvícení bude mít světlemodrou barvu a bude zapnuto.

    dockappdockappdockappdockapp

    Jak vidíte na dvojici obrázků, program podporuje dva režimy: tzv. single a hromadný. Na prvním je zobrazen detail zařízení - kliknutím prostředním tlačítkem myši se mění zobrazení přípojný bod/zařízení. Další dva zobrazují všechna zařízení, která má program sledovat. Obyčejným kliknutím se (opět) mění prosvícení, střední tlačítko mění popisky. Bohužel se mi nedařilo přepnout se do single profilu - Ctrl + prostřední tlačítko stále mění popisky, místo aby zobrazilo detail. Vzhledem k číslu verze (0.0.1) se asi jedná o bug. Malými šipkami se lze posunovat v seznamu. Zařízení, která lze sledovat, jsou ta, která se nacházejí v prvním sloupci výstupu df -P:

     # df -P           
    Filesystem  1024-blocks      Used Available Capacity Mounted on
    /dev/hda1      15365664   5879464   9486200      39% /
    /dev/hda3      20482240  20283968    198272     100% /home
    /dev/hda5       5116504   4243304    873200      83% /mnt/hda5
    /dev/hda6       5116504   1131508   3984996      23% /mnt/hda6
    /dev/hda8       6048320   4629316   1111764      81% /mnt/hda8
    /dev/hda9       5775152   5537492    237660      96% /mnt/hda9
    /dev/hdb1       2058292   1680396    377896      82% /mnt/hdb1
    /dev/hdd           1200      1200         0     100% /mnt/cdrom

    Zapojení CD-RW (/dev/sr0) vede k zobrazení hlášky "Error". Škoda. Nemám bohužel k dispozici USB disk, ale věřím, že by s jeho použitím nebyl problém. Domovská stránka wmdiskmon.

    wmsmixer

    Jedná se o jeden z mnoha mixérů - aplikací, kterými můžete ovládat výstupní zařízení zvukové karty, resp. zvukového zařízení. Volby se týkají pouze barev a zvukového zařízení, což je obvykle standardní /dev/dsp.

    dockappdockappdockappdockapp

     wmsmixer -w -l yellow -b darkgreen

    Na obrázcích vidíte hlavní výstup (Master), výstup pro zvukové samply (PCM), Line a CD. Nelze ovládat kanál pro emulaci prostorového zvuku, netuším proč. Hlasitosti lze ovládat kolečkem myši, což je velice praktické. Není ovšem tlačítko pro okamžité ztišení (Mute). Domovská stránka wmsmixer.

    wmmsg

    Opravdu úžasný slit jsem objevil celkem nedávno a dlouho jsem nevěděl, k čemu je mi dobrý. Zobrazuje zprávy, které se mu pošlou prostřednictvím párového programu wmmsg_notify. Kód, který je parametrem, lze nadefinovat v konfiguračním souboru .wmmsgrc. Tato sekce vypadá asi takto:

    protocol_name=icq
    protocol_icon=/opt/kde/share/icons/slick/16x16/apps/licq.png
    protocol_action=aplay /home/plastique/zvuky/receive.wav
    
    protocol_name=online
    protocol_icon=/opt/kde/share/icons/slick/16x16/apps/licq.png
    protocol_action=aplay /home/plastique/zvuky/cink.wav
    
    protocol_name=changed
    protocol_icon=/opt/kde/share/icons/slick/16x16/apps/licq.png
    protocol_action=aplay /home/plastique/zvuky/changed.wav

    V SIMu mám tedy nastaveno, že při příchozí zprávě se spustí wmmsg_notify icq. Podle definice se v okně zobrazí ikona ICQ a spustí se přehrání zvuku. Skvělé. Vím, že zhruba totéž lze v SIMu řešit přímo, ale tohle je pouze ukázkový případ. Tyto zprávy nám totiž může zasílat libovolný démon, lze to namapovat na dálkové ovládání, na připojení USB zařízení apod.

    Jednoduchý test lze provést spuštěním wmmsg_notify Ahoj!. Zobrazí se čas přijaté zprávy. Protože není řetězec "Ahoj" definován, zobrazí se pouze otazník. Vše lze tedy libovolně nastavit - ikony, zvuky případně jiné akce.

    dockappdockapp

    Kromě zmíněných akcí lze ještě určit, zda má přijatá zpráva blikat a kolikrát, zda se má pro každou spouštět stejný příkaz, či kolik přijatých zpráv se má archivovat. Kliknutím na zprávu se smažou všechny, či jen ta zvolená. Praktickou volbou je také nastavení formátu času. Domovská stránka wmmsg.

    Pokračování příště

    Tohle nejsou všechny slity, se kterými bych vás chtěl seznámit. Je jich ještě mnohem víc. Další vám představím v příštím díle.

           

    Hodnocení: 78 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Josef Kufner avatar 21.2.2005 02:24 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše hezke
    Hezky clanek, ten wmmsg mozna vyzkousim, vypada zajimave.

    A taky mi to neda, abych nepridal odkaz na jedno moje dilko, na hodiny s odpocitavanim. Uzasne se to hodi ve spolupraci s nejakym kalendarem (napr. evolution) nebo icronem ;-)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    21.2.2005 06:54 Pinhead
    Rozbalit Rozbalit vše gkrellm
    Jojo pěkný článek. Osobně mám ale raději gkrellm.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 21.2.2005 17:02 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: gkrellm
    Taky, taky.
    22.2.2005 16:44 Petr Ježek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: gkrellm
    Hmm, gkrellm je něco, co je sice jako celek větší (zabírá víc místa), ale zase se společně konfiguruje a společně saje z /proc. Takže taky raději gkrellm... Jinak ale zajímavé až na chybějící přesnější info o dokovatelnosti podle distra...
    22.2.2005 17:21 Bob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: gkrellm
    nenapíšu nic nového,jen že se také stavím za gkrellm. Dál používám wmweather+,nastavený tak aby stahoval i aktuální družicové snímky...
    21.2.2005 07:51 Peter S.
    Rozbalit Rozbalit vše integrácia do panelu icewm
    Je možné také niečo dať do panelu v icewm? konkrétne ma zaujal wmsmixer. Ak áno, ako sa to robí, stačí to spustiť tým príkazom ktorý je tam uvedený?
    22.2.2005 22:17 Peter S.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: integrácia do panelu icewm
    Takže si odpoviem sám. Stiahol som statickú binárku icedock-0.3.static, tá to dokáže. Má šikovný konfiguračný súbor, kde treba uviesť jeho "klientov" aj s parametrami. V gentoo-e v portage to nie je. Inak vyzerá to na dosť starú vec. Samozrejme nejde to do spodného panelu, ale na plochu.
    Josef Kufner avatar 23.2.2005 04:00 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: integrácia do panelu icewm
    To vypada opravdu zajimave. Ale narazil jsem na trosku podivne chovani co se tyce umistovani doku, kdyz jsem se icewm pokousel premluvit k tomu, aby ho neprekryval maximalizovanymi okny :-(

    Setkal jste se s tim nekdo ?
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    21.2.2005 07:53 Lucka | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Superkaramba
    Zlatá moje Superkaramba :))
    21.2.2005 09:12 majka
    Rozbalit Rozbalit vše wmmsg
    trocha off-topic: je mozne pouzit wmmsg s gaim-om? nikde v gaim-e som nenasiel moznost spustit command pri prichode spravy.. diky
    21.2.2005 09:45 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmmsg
    Jít by to mělo, protože je gaim uveden jako příklad. Ale v samotném gaimu jsem (teď) nic takového nenašel, není potřeba nová verze? Sám ten program už nepoužívám.
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    21.2.2005 10:08 majka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmmsg
    nie, ako priklad je uvedeny Sim
    21.2.2005 11:26 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmmsg
    Měl jsem na mysli konfigurák programu, ne ukázku v článku.

    Ale beru zpět, je tam příklad "aim", ne gaim. ;-)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    26.2.2005 11:09 steve
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmmsg
    Ahoj,

    melo by stacit nastavit: Metoda zvuku/Metoda=Prikaz a Prikaz zvuku=wmmsg_notify aim (Nastroje/Nastaveni/Rozhrani/Zvuky)
    21.2.2005 18:32 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmmsg
    --- cut here ---
    cat >~/.gaim/command.pl <<EOF
    use Gaim;
    
    my $command = "xmessage \"message received\"";
    %PLUGIN_INFO = (
            perl_api_version =%gt; 2,
            name             => "command",
            summary          => "run $command when a message is received",
            load             => "plugin_load",
    );
    
    sub plugin_init {
        return %PLUGIN_INFO;
    }
    
    sub plugin_load {
        my $plugin = shift;
    
        Gaim::signal_connect(Gaim::Conversations::handle, "received-im-msg",
        $plugin, \&received_im_msg, 0);
    }
    
    sub received_im_msg {
        system "$command";
    }
    EOF
    
    --- cut here ---

    gaim: Perl Scripting HOWTO ;-)
    22.2.2005 09:24 majka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmmsg
    diky. este zozeniem Gaim.pm a som za vodou :)
    22.2.2005 09:41 majka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmmsg
    vlastne - kokotina.. to by som si musel gaim zbuildovat zo zdrojakov.. a odkedy mam Debian tak som zlenivel :(
    Jiří Svoboda avatar 21.2.2005 10:20 Jiří Svoboda | skóre: 37 | blog: cat /dev/mind | Prostějov
    Rozbalit Rozbalit vše Nic proti
    Nic proti, ale jak uz padlo vyse, GKrellM mam radeji, ted uz i s kachnickou. :-)
    I kdyz, jednu vyhradu bych k tem dockapps mel. Nesnasim libovolne ciselne ukazatele na obrazovce, ktere jsou vyvedene jako sedmisegmentovky. Dalsim prisernym prikladem jsou default hodiny v KDE.
    21.2.2005 14:35 jozka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nic proti
    Dobry den,vyuziji zminky o GKrellM, mam nainstalovany plugin GKrellWeather a hledam lze li zobrazit vice stanic najednou. Mozna hledam spatne, ale zatim jsem na to neprisel.

    Diky
    21.2.2005 12:39 honzas
    Rozbalit Rozbalit vše bližší informace k instalaci
    článek se mi líbí,postrádám však návod jak tyto aplikace nainstalovat. Jsou závislé na použitém xdesktopu?
    21.2.2005 14:52 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: bližší informace k instalaci
    Nainstalovat - jako každé jiné programy. Jsou titěrné, obvykle mají kolem 20-30 kilobajtů.

    Nejsou závislé na desktopu, možná některé na Gtk 1.2 a některé na knihovně GAI.
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    21.2.2005 15:20 © | skóre: 37 | blog: escaped
    Rozbalit Rozbalit vše Ad. PekWM
    Co třeba napsat, jak jsou na tom jiné WM než PekWM. Třeba WindowMaker, IceWM, Gnome, co já vím... :-D
    21.2.2005 17:39 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ad. PekWM
    Nerozumím zadání. Mám vysvětlovat uživateli Window Makeru, jak se používají dockapps? :-D

    A v jiných prostředích - v KDE vytvoříš závislý panel, nebo jak se to jmenuje, už si je odchytává. GNOME asi podobně, nevím. Tohle jsem, přiznávám, neřešil, to nebylo tématem článku. Kdo ví, co jsou dockapps, asi je spustit umí. Hrubý návod v textu je, zbylá aktivita je na ctěném uživateli. ;-)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    21.2.2005 19:03 © | skóre: 37 | blog: escaped
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ad. PekWM
    Mě jen zajímalo, kde všude fungují...
    21.2.2005 19:12 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ad. PekWM
    Nejen tady. Nevím sice, jestli ta specifikace hraje v tomto případě roli, ale obvykle se to kryje. Neznám opravdu ty minoritní WM, ale ty trochu větší je podporují. Znám: blackbox, fluxbox, openbox, window maker, xfce, kde, gnome, waimea, pekwm, afterstep. Předpokládám: icewm, enligtenment. U dalších nevím - nepátral jsem.
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    Josef Kufner avatar 21.2.2005 19:31 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ad. PekWM
    icewm neumí
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Josef Kufner avatar 1.3.2005 02:28 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ad. PekWM
    tak jsem zjistil, zed posledni verze icewm umi "tray" jako je ve win, kde i gnome a taky existuje icewmdock, coz je panel na dockapy, ale je to jeste trosku nedoladeny...
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Zdenek.Z avatar 26.2.2005 22:07 Zdenek.Z | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ad. PekWM
    Enlightenment je bohuzel neumi (pokud ano, rad bych vedel, jak to zprovoznit).
    21.2.2005 16:52 bfield | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše dockapps
    super mixer vypada dobre, jinak na vsechno ostatni pouzivam torsmo, bud jako balik nebo na http://freshmeat.net/projects/torsmo/ je uplne super :)
    Josef Kufner avatar 21.2.2005 19:38 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: dockapps
    supermixer a jemu podobne se mi moc nezamlouvaji. Na klikani je to titerny a podstatne informace to neukazuje. Ovladani hlasitosti jsem vyresil nastavenim aumixu na klavesy alt+shift+(ins, del, home, end, pgup, pgdown) a ovladam tak 3 kanaly (master, pcm, cd) a aktualni stav se s 1 sec timeoutem zobrazuje pomoci osdsh. Pak mam jeste ctrl+shift+m toggle mute master kanalu.

    Dockapy mam jinak rad. Mam u kraje obrazovky wmcdclock, wmcpu, wmifs, wmwave, wmacpi a licq... ale vsecko to mam vpodstate read-only ;-)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    21.2.2005 17:05 honzaslo
    Rozbalit Rozbalit vše neplatny odkaz
    nemohu najít odkaz na stránky pekwm
    21.2.2005 17:18 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: neplatny odkaz
    V recenzi na, na kterou je v článku odkaz, určitě adresa bude.
    21.2.2005 17:31 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: neplatny odkaz
    Jak jinak než pekwm.org - ale jsou pro změnu pár dní off. :-(
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    22.2.2005 19:37 Q
    Rozbalit Rozbalit vše Re: neplatny odkaz
    21.2.2005 19:51 iji | skóre: 29
    Rozbalit Rozbalit vše wmbutton
    neda mi to a musis zde zminit muj oblibeny applet: wmbutton
    21.2.2005 21:21 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmbutton
    Nemusím. NEMUSÍM. NE-MU-SÍM! ;-)

    :-D
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    21.2.2005 23:07 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše jde to i bez docku
    Dřív jsem dock používal a měl jsem v něm pár aplikací, ale dnes jsem bez něj a vůbec mi nechybí. Používám aplikace maximalizované a dock stejně neviděl. Pro rychlé informace o stavu počítače používám program torsmo.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    21.2.2005 23:56 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Kdysi
    Kdysi jsem měl slitů spousty, nicméně dnes si vystačím s gkrellmem. Není nic, co by s použitím pluginů nezvládl a zobrazení stavu jiného stroje než u kterého sedím, to mi asi jen tak něco nenabídne.

    Faktem je, že se chci kouknout na torsmo (hlavně kvůli skvělému názvu :-)).
    Copak toho není dost?
    22.2.2005 00:07 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdysi
    Po pravdě řečeno, nechápu, proč všichni vzýváte gkrellm. Ne, že bych vám to nepřál nebo mně to vadilo, jenom nerozumím, co je na něm tak úžasného. Pro 'eye candy' desktopy beru SuperKarambu, ale gkrellm mě neoslovil ani drobet. Sice ho mám nainstalovaný, ale vůbec nepoužívám. Co je tak pěkného na nudli, která je neforemná a musí se skinovat, aby na ní něco bylo vidět? Co umí navíc, než jakákoliv jiná aplikace? Stejně čte všechno z normálních systémových zdrojů a jenom to zobrazuje... To umí jiné programy taky a mnohem líp... Fakt to nechápu. Ale nemyslím, že by se mělo flamovat! To fakt ne.
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    22.2.2005 00:18 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdysi
    Vždyť jsem to říkal. Jak uděláš tohle? Že by se mi gkrellm nějak extra líbíl… Chtěl bych osobně spíš něco jednoduchého, z čeho furt nelezou praštěné grafy a spousta čísel. Ale nic lepšího než gkrellm z důvodu v obrázku stejně nemám.
    Copak toho není dost?
    22.2.2005 00:54 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdysi
    Zkus torsmo, je to tak jednoduché až někteří tvrdí, že je na prd :-)
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    22.2.2005 01:00 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdysi
    IceWM! ;-)
    22.2.2005 01:09 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdysi
    No, nechci flejmovat, ale osobně se mi IceWM nelíbí, ještě jednou zdůrazňují první osobu čísla jednotného :-)

    Chci právě tu funkci sledování vzdáleného počítače, spouštět monitor na něm zobrazovat si ho přes X u sebe nejde (není Xlib a nebude) a obalovat to vlastními udělátky se mi moc nechce.
    Copak toho není dost?
    22.2.2005 08:16 Samael
    Rozbalit Rozbalit vše wmplot
    Nepouzivate nekdo wmplot?Nejak se mi nedari zprovoznit...
    19.1.2006 09:04 Robert BOby Siska
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé oblíbené dockapps
    Nazdar. Chtel bych se zeptat, jak se docks programuji. (Myslim v C). Je na to nejaka knihovna, nebo se to musi pres wxWindow? Ve wmaker-devel to asi nebude, ze?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.