abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 701 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    31.8.2013 22:59 citanus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    kdysi jsem htc desire mel take kvuli stejnym problemum s mistem jsem se rozhodl pro vymenu. Vybral jsem tehdy nexus s, super volba. Bohuzel ten mi byl odcizen, a musel jsem vybirat znovu. Dalsi volba byla galaxy nexus, tehdy byl za necelych 10tis a muzu rit, ze staly za to. Nyni kdybych mel vybirat naslednovnika, tak bych v prve rade koukal zase na "referencni telefon" od googlu. Hlavne proto ze vsechno slape jak hodinky. Aktualizace dostavam jako prvni, aplikace jsou primarne testovne proti temto kouskum, cena odpovidala hw. A hlavne nexus s i galaxy nexus byli mirne prohnute a s takovou "zarazkou" pro rameno, takze vyborne drzi pri telefonovani stylem hlava na ramenu : ). Vyssi oddolnost vuci poskrabani displeje uz je jen bonus.

    Jeste doporucuju podivat se na device od lenova. Nabizi zajimave kombinace hw a vydrze. Bohuzel neposlouzim s infem jak je to se sw a podporou.

    IMHO je lepsi se vyhnout ruznym pokusum s CM a alternativnima romkama. Obcas to clovek rozbeha, tak ze to nepada, ale to nevydrzi vecne, jak se ekosystem androidu posouva k novjsim vezrim, vzdycky neco prestane fungovat. Jednou mapy, pak obchod, pak fotak, proste vzdycky neco. Prinasi jen potize nestabilitu a stoji to more casu.

    31.8.2013 22:59 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Pokud jde o aktualizace, tak bych to viděl asi na některého Nexuse. Pokud teda nevadí že nemají slot pro microSD karty. Na 16GB Samsung Galaxy Nexusu mám momentálně dvě offline navigace plus vektorové mapy z Locusu, jeden a čtvrt giga fotek a furt zbývá necelých 9GB volného místa...
    31.8.2013 23:09 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    LG L7 ii, HTC Desire 500
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Josef Kufner avatar 1.9.2013 00:54 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Mám Xperia Mini Pro s CyanogenMod 10 (nightly builds, Android 4.1) a 32 GB microSD kartou.

    Má to 1.6 GHz ARMv7, vysouvací HW qwerty klávesnici, 350MB RAM, 420 MB interního úložiště. Když se velké aplikace hodí na SD kartu, tak to bohatě stačí – na něco se těch 32GB využít musí. RAM mám obvykle něco přes 100MB volných, takže té je také dost.

    Rozměry příjemně malé, i když je trošku tlustší. Výdrž na baterku tak 3 až 4 dny. V režimu letadlo a s vypnutou wifi dal i něco přes dva týdny.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    1.9.2013 01:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    To zní dobře. Co GPS? Funguje i bez datovýho připojení?
    Josef Kufner avatar 1.9.2013 01:45 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Samozřejmě. K čemu by jinak byla?

    Ale studený start je dost pomalý (klidně i 20 minut, horký pak cca 5 sekund), citlivost mizerná a zjevně má i malý počet kanálů (satelity naskakují pěkně jeden po druhém). Co jsem pročítal diskuse, tak ta GPS je prostě normální šmejd stejně jako v každém jiném mobilu. Pod širým nebem je v pohodě, ale např. ve vlaku to stojí za prd, pokud vůbec. Nicméně je jinak v pohodě a používám ji docela často.

    Asi jsem rozmazlený z celkem slušné stařičké bluetooth GPS (cca tohle), která má velmi citlivý 40kanálový přijímač s dobrou anténou a studený start za 20 sekund, vlažný do 2 sekund a satelitů si najde dost snad i v metru.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    1.9.2013 02:05 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Totéž v Galaxy Nexusu, citlivost GPS je znatelně horší, než u mého starého BT QStarze, kterého jsem používal ještě se Symbianem. V poslední době jsem se k němu vrátil; sice ho musím jednou za čas dobít a není od věci v něm čas od času aktualizovat databázi pro AGPS, ale ta přesnost a citlivost za to stojí.
    1.9.2013 02:05 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Asi jsem rozmazlený z celkem slušné stařičké bluetooth GPS (cca tohle),
    A hele, to je on! Toho mám taky... :-)
    1.9.2013 18:27 Kvako
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Samozřejmě. K čemu by jinak byla? Ale studený start je dost pomalý (klidně i 20 minut, horký pak cca 5 sekund), citlivost mizerná a zjevně má i malý počet kanálů (satelity naskakují pěkně jeden po druhém). Co jsem pročítal diskuse, tak ta GPS je prostě normální šmejd stejně jako v každém jiném mobilu. Pod širým nebem je v pohodě, ale např. ve vlaku to stojí za prd, pokud vůbec. Nicméně je jinak v pohodě a používám ji docela často.
    "Offline" GPS (tj. ty, co nepouživají A-GPS) v sobě mají NVRAM na almanach (dráhy družic na půl roku dopředu) a při studeném startu dopředu vědí, jaké družice na jakých kanálech mají hledat (za předpokladu, že jsou na zhruba stejném místě jako při vypnutí), tudíž start je okolo půlminuty až minuty, efemeridy (data o přesné drze každé družice s platností čtyři hodiny, nutné pro výpočet polohy) se posílají každou půlminutu.

    GPS s A-GPS při startu přímo požádají o efemeridy a proto většinou žádnou NVRAM nemají, tudíž pokud jsou offline, musí buď projet věchny kanály nebo čekat na stažení almanachu (něco přes dvanáct minut). Proto jim start trvá mnohem delší dobu, obzlášť na místě se špatným příjmem.
    Limoto avatar 1.9.2013 02:05 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    1,6GHz má možná tak po přetaktování. Jinak je to ten samej HW co většina 2011 Xperií, včetně mýho Live with Walkmanu (Pro má asi lepší displej a klávesnici). Pro má kámoš. 420MiB úložiště nestačí :-D Mám s tím fakt dost velkej problém, a to mám ty originální voloviny neaktualizovaný. Chystám se to kvůli tomu rootnout a narvat aplikace kompletně na SD. Při příjmu na GSM, vyplou wifi a nepoužívání mi vydrží 6 dní určitě.  Každopádně GPS až tak špatná není, oproti jinejm mobilům mi přijde dost dobrá, navíc umí GLONASS (v CM to může být nějaký rozbitý). Další výhodou je podpora ANT+, ale to asi moc lidí neocení.

    Josef Kufner avatar 1.9.2013 02:56 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Pro hlavně tu klávesnici má. Pak taky má druhou (přední) kameru.

    420 MB stačí, jakmile tam dáš CM. Ten totiž neobsahuje ten kopec hnoje a najednou máš o 100 MB místa víc.

    CPU jsem nepřetaktovával, spíš bych řekl, že byl podtaktovaný.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    1.9.2013 10:42 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    no nevim, já jsem teď právě do Xperie Pro šel, ženská do Mini, a u obou se uvádí 1 GHz ...?

    jinak by mě zajímal ten CM, nemáš link na ňákej jednoduchej návod, jak to tam dostat? - na Xperia Legacy se s tím neobtěžujou, neb to má přeci zdokumentovaný FreeXperia, to se odkazuje na Sony, kde jenom návod na odemčení bootloaderu je složitej jak parní mlátička a navíc mám obavu, že chce Wokna (*), a potom u samotný instalace jsem nepochopil, jak udělat čistej install, co jsem četl jsem vyrozuměl, že jenom přeplácává to, co aktuálně v systému je

    (*) ještě jsem to nepročítal moc pečlivě, neb nemám koupenou SD kartu, dát za ní v krámě s telefonama dvakrát tolik co v Alfacompu jsem odmít, tak mám objednáno

    no a nebo doporučit nějaký plnohodnotný linuxový distro, ale co jsem koukal, tak vzhledem k tomu, že Android rulezz, bych si s čistým linuxem asi zase nadělal do kalhot jak posledně s OpenMoko (a následně SHR, a QtMoko ...) :-/
    xxx avatar 1.9.2013 12:50 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Byl to muj prvni telefon co jsem musel rootnout. Parni malticka, neni tak obtizna, v podstate jde jen o byrokracii kvuliu zaruce (evidence S/N). Wokna netreba. Pak se tusim telefon zrestartoval do nejakeho modu, kdy tam slo natlacit po usb novy zavadac, zrestartoval se znova uz do noveho zavadece, kde pak slo na SD kartu zalohovat puvodni obsah, nebo naopak instalovat image z SD karty. Neni to zas tak tezke. Kriticky je imho jen ten bod, kdy instalujes alternativni zavadec.
    Please rise for the Futurama theme song.
    Josef Kufner avatar 1.9.2013 21:58 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Ta instalace je celkem snadná, když víš co dělat :)

    V první řadě musíš všecko kompletně odzálohovat. Pak si na webu u Sony vyžádáš klíč k odemknutí bootloaderu a pomocí fastboot to odemkneš. Během odemčení se kompletně celý telefon vymaže. Nezbyde vůbec nic. Proto ta záloha předem.

    Jakmile máš odemčeno, nahraješ nový bootloader a na SD kartu ZIP s CM. Doporučuju poslední nightly buildy, už jsou odladěné. Rebootneš do recovery (mačkej volume) a spustíš instalaci ZIPu. Pak spustíš druhý ZIP s Google Apps. Nakonec poslední obyčejný reboot a máš nový telefon.

    O další updaty se stará nástroj přímo v CM, který to sám stáhne i nainstaluje. Pokud si děláš vlastní změny v systému, je potřeba si napsat script, který je provede a ten umístit do /system/addon.d (Google Apps tam mají zálohovací skript, aby přežily update).

    Pro snažší zálohování na začátku doporučuju pomocí PC Companionu (instalačka je přímo v telefonu) na nějakém PC s Windows udělat upgrade na originální Android 4.0, neboť pak je možné použít rozumné zálohovací nástroje. Data tenhle oficiální upgrade přežijou.

    Instalační ZIP, návod, Google Apps.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    3.9.2013 11:42 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Ta instalace je celkem snadná, když víš co dělat :)
    hm, no právě ... :-) - dík za info
    V první řadě musíš všecko kompletně odzálohovat.
    nemusím, nic tam nemám
    Instalační ZIP, návod, Google Apps.
    device je iyokan ... poslední stable je 7.2, jaký je rozdíl mezi tím když vezmu nightly z tvého odkazu anebo buildy 10.2 z Xperia Legacy? (tedy krom zřejmého významu "nightly" týkajícího se způsobu a stability buildu)
    Josef Kufner avatar 3.9.2013 12:34 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Pokud máš něco jiného než mango, tak ten první odkaz je špatný. Ber verzi 10+, o rozdílech mezi zdroji nic nevím. Moje zkušenost s nightly je taková, že po čase to konečně vyladili a od té doby to funguje, jen občas přijde malá oprava nebo update nějakého blobu či překladů.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    4.9.2013 11:06 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Vypadá to, že s tím máš zkušenosti - nevíš jestli se dá udělat něco jako multiboot, s tím, že by CM startoval s sd karty? Zkoušel jsem to hledat ale bez úspěchu.
    Cohen avatar 4.9.2013 16:47 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Tak to silně pochybuju, že by něco takového šlo. Minimálně bez toho, že jsi zkušený Androdid vývojář, který už si pár let po večerech přepisuje celý Android k obrazu svému.
    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    gtz avatar 4.9.2013 22:19 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    androidí porty pro jiná zařízení přece STARTOVALY z SD karty. Kdysi v minulosti se stáhnul obraz, upravil se boot a bootovalo se přes haret nebo přes cosi jiného. Ve finále Android na NAND nešahal.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Cohen avatar 20.9.2013 22:54 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Limoto avatar 1.9.2013 11:48 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Přečti si pořádně, s čím jsem to srovnával. LwW má přední kameru taky.

    xxx avatar 1.9.2013 12:30 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Mam taktez Tuhle Xperii (pozor jsou dve Mini, ta novjejsi ma oznaceni SK17i) uz tretim rokem. Po roce jsem na ni musel dat CM, nebot ta hromada srackoidnich aplikaci od vyrobce zabira hrozne mista, a nejdou odinstalovat. S CM neni s mistem sebemensi problem.
    Please rise for the Futurama theme song.
    1.9.2013 02:08 Halis | skóre: 6 | blog: capacitor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Už pár měsíců mám namísto HTC wildfire drobečka od Huawei, konkrétně G600. Jsem s ním velice spokojený, ale android je zatím jen 4.0.4, a trošku mě zlobí firmware, který se při přechodu z oblasti pokryté Wifi do divočiny vždy otravně zeptá, zda opravdu má povolit mobilní data. Jinak si na výdrž nemůžu stěžovat, a výkonově jsem taky velice spokojen.
    mca avatar 1.9.2013 05:46 mca | skóre: 17 | blog: keep_walking | Lévis, Québec City
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Mnoho stesi s vyberem, protoze polovina kramu ma mizernou, linou GPS a vubec minuluji prechody in/out, zejmena pak baterka, cimz uz tak mizerna "vydrz" vezme za sve. Kdyz do toho zamicham jeste slusny fotak, support upd. Androidu a cenu, vysledna mnozina bude docela prazdna.

    Nekde vychvaluji Xperia SP, jinde zatracuji. Ale kdyz porovnam Sony Xperia a HTC One, tak Xperia pracuje s baterii mnohem lepe. Par dni zpet jsem cetl i velmi slusne recenze na svoiste Sony Xperia M.
    "Hloupe dotazy posiluji kolektiv... ostatnim v tu chvili stoupne sebevedomi"
    1.9.2013 07:42 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Urcite muzu doporucit Xiaomi 2 nebo 2s, skvely telefon s odladenym firmwarem. Jen nevim za kolik se tady da po preprodeji poridit, ja je vozil za asi 9000-9500Kc (vydelavani si na letenku). Lenovo taky dela vyborne stroje, ale firmware uz je "cinstejsi", je treba si s tim pohrat. Ale maji kvalitni konstrukci, dobrou vydrz na baterii, a obrovsky vyber modelu.
    I am Jack's wasted life.
    Jiří Němec avatar 1.9.2013 10:38 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    To mohu jen potvrdit, mám Mi2S a je to skvělý telefon, jen na mě trochu moc plastový (jinak konstrukčně dokonalé, nic neskřípě, ale je to plast) ale to si člověk dnes nevybere, snad jen Oppo Find 5 (taky má MIUI) je dost kovový, ale zase je větší.

    Pro nás geeky je hlavně výborné že člověk nemusí nic rootovat, každý pátek večer přijde OTA aktualizace fw. Pokud se člověku MIUI nelíbí, pak není problém použít čistý android, xiaomi ho vydává sice jen v čínštině a angličtině, ale na fórech existují verze doplněné i o ostatní jazyky.

    Uvidíme co bude představeno za týden, asi Mi3 takže buď padne výběr na nový Mi3, nebo by cena Mi2/S mohla jít dolů.
    Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
    1.9.2013 08:30 anonymator | skóre: 3 | blog: anonymator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    to je jedno, len aby tam šiel nainštalovať cyanogenmod, replicant a pod.
    1.9.2013 09:11 bibri | skóre: 33 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Vidím to podobně, originální systémy jsou většinou líné a rozežraně, přitom 90% funkcí člověk nepoužije.

    Mám Sony Xperia U hlavně kvůli malým rozměrům (malá paměť mi nevadí). Je to prostě líné a bez rootnutí nejdou některé nesmysly odinstalovat - nechce se mi s tím hrát týden, abych to doladil k plné spokojenosti. Bohužel do něj nejde dát upravená freeXperia, která by to řešila, a proto půjde pryč.
    1.9.2013 10:48 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Je to prostě líné a bez rootnutí nejdou některé nesmysly odinstalovat
    jo, to mě dostalo nejvíc ... nějakej předinstalovanej udělátor otravující s instalací McAffee antiviru šel v pohodě pryč, ale že se nechala odinstalovat aplikačka pro fuckbook, u který to mimochodem píše, že má snad všechny práva, co ten systém umožňuje, to ne ...
    Jiří Němec avatar 1.9.2013 10:58 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    CM taky vždy nemusí být vítězství, otázka jak moc je ten port povedený. Jestli je to oficiální CM, nebo jen někdo zkusil CM zkompilovat a vystavil to na foru. Potom se to občas chová podivně, třeba už jen z důvodu použitého radia které je vyladěno pro jiný kontinent, nebo jinou variantu hw. Co si pamatuji z doby G1 tak dokonce čistý CM taky nikdy nefungoval dobře, musel ho někdo doladit.

    I to mé oblíbené MIUI funguje opravdu jinak na oficiálně podporovaném zařízení jako neoficiálních.
    Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
    1.9.2013 10:07 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Jednoznacne Nexus. Aktualne Nexus 4. Muzu jen doporucit.
    1.9.2013 10:23 Winston Smith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Off topic - kde zozeniem na Slovensku/Cesku Firefox OS mobil?
    1.9.2013 10:35 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    tento mesiac to chcel zacat predavat cesky t-mobile, inak asi nejblizsie v polsku (mozno to niekto predava ako polsky dovoz)
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    1.9.2013 13:47 dizz | skóre: 21 | blog: Dizzyho_Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    ja ho koupil na ebay primo od ZTE UK, 1 rok zaruka mi na low-end telefon staci ...

    jinak ZTE Open je docela pouzitelny lowend telefon, sice fotak je tam jeste horsi nez u Samsung Galaxy Pocket, A Firefox OS 1.0.1 neni uplne odladeny a clovek si obcas na neco musi pockat ale pouzivat se to da (nejsme moc narocny uzivatel)
    Chuck Norris dohral GNU/Linux... a dvakrat!
    lucorp avatar 1.9.2013 10:43 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    priblizne pred mesiacom som menil zhodou nahod tiez desire po cca 3 rokoch relativne spokojneho uzivania. Po uvahe ze mobil je iba spotrebny material a preto sa k jeho kupe budem tak stavat a nebudem kupovat zbytocne predrazene novinky, moj vyber padol na bazarovy HTC senstion beats za 140€. Zatial som s nim spokojny a mozem odporucat. Mam na nom android 4.0.3 a sense 3.6 - neviem ci je to default, alebo sa s tym predajca pohral - tak ci tak ho casom rootnem a hodim tam cyanogen alebo nieco podobne
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    Dreit avatar 1.9.2013 11:17 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Spolužáci mají HTC a LG a musím se přiznat, že tolik nadávek jsem ještě neslyšel. LG zničehonic zakáže download manager - nejde GooglePlay a ani stahování v dalších aplikacích. Po ručním povolení v seznamu aplikací "začne fungovat" (stahování v Chrome doteď nefunguje), ale jednou za čas se zase sám vypne. Ani před desítky minut hledání jsem nenašel řešení. Na straně HTC to není o moc lepší, asi po roce spolužákovi odešla interní flash paměť a přestalo fungovat pár dalších drobností. (oba telefony s cenovkou kolem 10 tisíc)

    Já mám obstarožní Samsung Galaxy Ace a přiznávám se, že kromě velikosti interní flash paměti si nemám na co stěžovat. Po skončení záruky jsem vyměnil Android 2.3.3 za Android 4.2.2 a chrochtám si blahem - nároky na RAM i flash jsou o trochu nižší a kromě odemykání jde všechno plynule. Zřejmě mu dlouho trvá, než přepne CPU governor. Protože jsem nedávno opět narazil na nedostatek místa ve flash, rozhodl jsem se pro hledání menších alternativ za původní aplikace. Našel jsem všechno co jsem hledal, přidal několik nových a paměti mám pořád víc než původně :-)

     

    Google Play -> F-Droid (Google Play + Služby Google = snad něco přes 20MB)

    QR Droid -> Barcode Scanner (neumí generovat, jen číst. QR Droid zlobil s Androidem 4.2.2)

    Gmail -> K-9 Mail (už se nestane, že se mail na týden zasekne, odešle se okamžitě)

    (prohlížeč PDF) -> Let's Print Droid + Let's Print PDF (ano, občas tisknu přes wifi na tiskárnu)

    Dolphin Browser -> Tint Browser (prohlížeč co lítá jak blesk, nedokážu si to vysvětlit)

    (foťák) -> CamTimer (původnímu foťáku občas hrábne a do pěti minut se mi mobil bezdůvodně vypne na "vybití" + CamTimer líp ostří)

    Nope
    Josef Kufner avatar 1.9.2013 22:06 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Barcode Scanner generovat kódy umí. Je to jako volba při sdílení dat. K-9 Mail je super. Ještě doporučuju Osmand jako offline mapy a navigace z OpenStreetMap (při troše snahy umí i vrstevnice a stínování kopců).
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    1.9.2013 22:28 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Pro turistiku je výborný Locus, zvládá online mapové podklady z OSM (možno dohrát i vlastní vektorové offline mapy nebo za velmi mírný poplatek stáhnout předgenerované) i z dalších zdrojů (SmartMaps, Shocart, map1.eu...).

    No a pro online navigaci včetně hlášení o provozu, upozornění na policajty apod. je velmi použitelný Waze, i když samozřejmě je nutné ho spouštět s vědomím, že data o pohybech mobilu putují do Googlu. Sice má ve vlastní databázi často problémy s čísly popisnými, ale umožňuje hledat adresu i přes googlovské API a Google má tu databázi naopak velmi slušnou...

    Co se týče offline navigace, tak ještě další možná varianta je BOR, který je mapovými podklady z OSM k dispozici zdarma a v placené verzi má pro ČR a SR mapové podklady od CEDA, od níž přebírá data třeba TeleAtlas...
    Josef Kufner avatar 1.9.2013 22:53 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Nutno dodat, že Osmand je opensource a veškerá navigace je čistě offline (pokud máš stažené vektorové mapy, online to umí taky). Mám ho vyzkoušený dvoutýdením putováním po Korsice bez přístupu k Internetu a umí hromady pěkných věcí. V podstatě krom Osmandu už není potřeba nic dalšího. Mít vše okolo map v jedné aplikaci je velmi pohodlné.

    Pěkné také je, že máš data o své poloze pod kontrolou a pokud nechceš, nikam putovat nebudou. A když chceš, tak Osmand umí posílat polohu pomocí HTTP na zvolený server. Navigace umí mluvit (je k dispozici celkem pěkný slovenský hlas), hledání cesty se lokálně prokouše offline mapou a zvládá uložit/načíst/přehrát GPX. Pohled na mapu je hodně konfigurovatelný a má 4 samostatně upravitelné profily. Funguje i integrace s ostatníma aplikacema, např. kliknutí na místo konání události v kalendáři nebo adresy u kontaktů. Stahovadlo/aktualizovadlo na mapy celého světa je přímo v aplikaci a zadarmo.

    Mapové aplikace jsem vybíral a prozkoumával dlouho, ale všecko krom Osmandu má velké nedostatky. Povětšinou to otravuje reklamou nebo je to placené. GUI je často neohrabané a postrádá důležité funkce.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Luk avatar 1.9.2013 23:00 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    MapFactor taky není špatný (používá off-line data z OSM, ale umí i mapy TomTom). Ale do auta, pro turistiku je to asi horší.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.9.2013 23:18 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Jasně, já se o Waze zmiňoval spíš kvůli součinnosti s ostatními řidiči. Docela by se mi líbila offline navigace s OSM daty, která by měla možnost v případě potřeby zapnout tu online interakci. Ale nevím, že by něco takového bylo k dispozici.

    Locus má výhodu v možnosti použít i data mimo OSM. Při turistice se to občas hodí, ne všechno je zmapované (i když když na něco narazím, samozřejmě se to pak snažím doplnit) a mít možnost si v takovém případě přepnout třeba na SmartMapy není vůbec marné. Ale každý samozřejmě podle své chuti a potřeb... :-)
    Dreit avatar 2.9.2013 16:40 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Ještě by to mohlo umět:

    - načítat Googlí KML, aby se s tím člověk nemusel pořád konvertovat

    - načíst si z GPX začátek, konec, pár průjezdních bodů a najít si mezi nima trasu. Tyhle GPX soubory generují napříkad Mapy.cz a myslím, že by byla škoda toho nevyužít. Navigace sama o sobě to umí, ale musí se to naklikávat ručně a na starším 3.5" displeji (občas se nechytá) je to docela katastrofa. Když tomu předhodím kompletní GPX, tak je jedno kudy jedu a navigace mě pořád vrací k dalšímu bodu v pořadí :-(

    Nope
    Dreit avatar 2.9.2013 16:19 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Díky, to s Barcode Scannerem jsem neznal, určitě se bude hodit ;-)

    OsmAnd používám už dlouho a je to perfektní, s jiným SW jsem míval problémy (jedna navigace zamrzala hned po spuštění), jen OsmAnd fungoval opravdu spolehlivě :-) Kdyby to někoho zajímalo, tak ještě používám (výběr): ClockSync, Fake Dawn, Llama, Note Everything, Notification Toggle a QuickPic. K tomu tu mám ještě Xserver a "Lil' Debi", ale nějak jsem se nedostal k tomu, abych to obojí rozjel, i když na to mám návod - http://j05hyyy.blogspot.cz/2012_09_01_archive.html

    Nope
    1.9.2013 12:53 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    1.9.2013 13:54 honza_c | blog: honzuv_blog | Olomouc / Přerov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Jolla vypadá zajímavě, pokud budou mít telefon s HW klávesnicí, tak do ní asi půjdu. Nebo tu je ještě Firefox OS. Na Ubuntu kašlu. Problém je s mizernou dostupností telefonů s Firefoxem, Jolla se ještě neprodává vůbec. Zatím trpím na starým ZTE Blade s Androidem 4.2.2, ale protože mě Google čím dál tím víc štve, budu měnit platformu a zatím mi nezbývá nic jiného než čekat. Kdybych si měl vybírat telefon teď, tak to asi bude Nexus 4, i když mě štve, že nemá HW klávesnici a podporu microSD karet. Ale to je dneska obecně problém u všech dražších telefonů.
    1.9.2013 12:54 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Celkem jednoduchá volba, Nexus 4. V USA ho teď zlevnili, 8 GB verze stojí jenom $200. Koupil bych ho i za $600, protože IMHO na trhu není lepší mobil.
    Agent avatar 1.9.2013 12:56 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Já nechápu proč do těch mobilů nemůžou ládovat normální SD karty. Copak by se tam nevešly?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    1.9.2013 13:12 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    SD je asi zbytocne velka a "mini" bola slepa vetva pred X rokmi.

    skor nechapem SIM.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Jiří Němec avatar 1.9.2013 14:34 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    I ty microsd karty jsou dost nevhodné, většina prodaných kusů jsou děsivě pomalé, jejich životnost je v desítkách přepisů a tak to kazí zážitek z jinak výkonného telefonu. A kdoví jak je to se spotřebou v idle. Proto radši výrobci telefonů použijí vlastní NAND chip, který je dost rychlý a mohou na něm mít i vlastní filesystém (Mi2S má ext4 a nad tím fuse simulující fat uživatelská práva).
    Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
    1.9.2013 14:46 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    podle me je u Androidiho telefonu nejdulezitejsi podpora CyanogenModu. zde je tabulka, ktera ukazuje telefony, kde bezi 2 nejnovejsi verze CyanogenModu (10.1 = 4.2, 10.2 = 4.3).

    obzvlaste bych mrknul na telefony od Sony, kde je velmi dobry pomer cena vykon a na telefony od Samsungu, kde je podpora CyanogenModu do budoucna nejjistejsi Nexusum od Google bych se vyhnul, protoze do nich nejde strcit pametova karta.
    1.9.2013 15:13 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    ted jsem si vsimnul, ze prichazi i v uvahu Samsung Galaxy S4 mini, obzvlast pokud chces mensi zarizeni
    1.9.2013 15:18 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Velký S4 i jeho minivarianta by snad měly existovat i ve verzi Google Play edition s čistým Androidem a rychlými aktualizacemi. I když k nám se asi nedováží, takže leda koupit za hranicemi...
    mca avatar 1.9.2013 19:57 mca | skóre: 17 | blog: keep_walking | Lévis, Québec City
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    U SG3 je ovsem problem praskani, ktere se jako reklamace neuznava, ackoliv jde o zdokumentovanou vyrobni vadu. U prasknuti GGlass sice sporne, avsak i to se muze stat bez toho, aby vinikem byl sam pouzivatel - stalo se mi to a videl prasklinu GG i u cerstve vybaleneho SG3. Pro linejsi hledace na blogu - neverici musi prohledat Google. Nezminil jsem ovsem "slabinu" v reprodukci audio, kdy telefon neni schopen slusne reprodukovat (tim opravdu nemyslim dodane spunty + tragickou mp3 kvalitu) klavir/housle. HTC One hraje na vyssi urovni, avsak ani s Bose mi nezahraje dobre subkontra/kontra oktavy - ostatne s tim maji problem i mnohem drazsi audiofilni sestavy. Sve si odslouzil a byl mi dobrym telefonem, navic se vyprodava za pomerne luxusni ceny.

    V pripade SG3 neni problem ani Replicant -maly bonus.
    "Hloupe dotazy posiluji kolektiv... ostatnim v tu chvili stoupne sebevedomi"
    1.9.2013 14:58 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Za mě bych bral Galaxy S3 mini, hned po Nexusu 4 má nejlepší poměr cena/kvalita/výkon, ale vydrží déle na baterku a je menší do ruky.
    Cohen avatar 1.9.2013 16:05 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Já už bych si nekoupil nic jiného než nějaký Nexus. (Telefon mám Galaxy Nexus, tohle píšu na Nexus 10.) A to zejména kvůli aktualizacím OS.

    Zrovna ten Galaxy Nexus se dá nyní koupit pod 10k Kč. Hardware není sice současná špička, ale ani to stále není nic, s čím by se v pohodě nedalo žít. Stejně tam ale mám (u 2 roky starého Android telefonu!) úplně aktuální Android 4.3. Poslední bezpečnostní aktualizace přišla cca týden zpět. Tohle prostě u Androidu nikde jinde nemáte a je to argument (alespoň pro mne), který hravě pobije dvě procesorová jádra navíc, vyšší frekvence procesoru, úžasnou grafickou nastavbu výrobce plnou bezpečnostních děr, která vám jako bonus sežere půlku RAM a hromadu místa v pameťovém úložišti, nebo jiné podobné hlouposti. Hardware není nepodstatný, ale od jisté hranice, kdy je to po hardwarové stránce již použitelné, je daleko zásadnější softwarová podpora.

    Aktualizace OS jsou nejen o tom mít nejnovější funkce. Je to i o bezpečnosti, což je problém a problém to bude čím dál tím větší. A na Androidu prostě neexistuje jiná možnost než Nexus, pokud chcete mít alespoň šanci mít plus mínus bezpečné zařízení. Přiblížit by se tomu možná mohly Google Edition zařízení (Samsung Galaxy S4 apod. s čistým Androidem místo té výrobcem modifikované verze), ale dostupnost u nás je špatná a těžko říct, jak to bude s jejich dlouhodobou podporou (aktualizace tam myslím stále nejdou úplně přímo od Google, ale stále nějak přes daného výrobce).

    Nevýhoda Galaxy Nexus je, že si opravdu nejsem jistý, jestli dostane ještě Android 5. Bojím se, že u 4.3 už skončí. Druhá věc, která mi chybí, je ještě jeden gigabyte paměti navíc. 1 GiB je relativně málo, 2 GiB by tomu telefonu hodně pomohly držet dech se současnými modely. (Krom toho, že jedině Nexus, bych možná v současnosti ještě přidal "nic s méně než 2 GiB RAM".) Poslední věc je absence SD karty. Osobně mi 16 GiB (cca 12.5 GiB opravdu dostupné pro uživatele) v telefonu stačí, ale je třeba zvážit svoje potřeby. (32 GiB na tom tabletu už je třeba dost těsných, když člověk využívá možností aktuálního Androidu a účet tam mají všichni členové rodiny.) Zas je ale to vnitřní úložiště možné bezpečně celé šifrovat (od Android 4). Nejsem si jistý, jak to funguje u zařízení s SD kartou s daty na té kartě.

    Nevím, kolik teď stojí Nexus 4, ale z hlediska softwarové podpory do budoucnosti by to možná byla lepší volba. Během pár měsíců nejspíš Google uvede nový Nexus telefon a ceny starých modelů zase půjdou příjemně dolů. Já nakonec ten Galaxy Nexus také nekupoval za cenu při uvedení.

    Každopádně přeji šťastnou ruku při výběru. :-)
    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    1.9.2013 17:22 Winston Smith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Co s tou RAM robite? ja mam na telefone 192MB RAM a funguje mi tam vsetko ako z praku (mam android 2.x + offline GPS + kopec aplikacii + root + odinstalovane nepotrebnosti od vyrobcu)
    Cohen avatar 1.9.2013 17:47 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    ja mam na telefone 192MB RAM a funguje mi tam vsetko ako z praku

    Tak tomuhle nevěřím ani omylem. Můj první smartphone byla Xperia Pro s 512 GiB RAM a vyměnil jsem ji více měné právě kvůli velkosti RAM a z toho plynoucí pomalosti až k nepoužitelnosti právě za ten Galaxy Nexus.

    Podle systému mi jen luncher (4 obrazovky, něco kolem 10 widgetů) bere skoro 70 MiB RAM. Dál je tam Avast, sledování přenesených dat, budík, pořádné upomínání událostí z kalendáře, kontrola e-mailové schránky a další drobnosti běžící na pozadí. Prostě věci, které na smartphonu, který opravdu využíváte, mít chce. Když otevřu Firefox a v něm nějakou kousek delší stránku s více obrázky či nějakým vloženým videem, tak i na tom 1 GiB RAM mi to ten luncher a případně další procesy na pozadí často ukončí kvůli nedostatku paměti. Na Nexus 10, který ty 2 GiB paměti má, se toto neděje.

    (BTW, Firefox je teď IMHO nejlepší webový prohlížeč pro Android. Chrome pro Android se Google moc nepovedl. S desktopovou verzí rozhodně kvalitativně neporovnatelný. A navíc má Firefox fantasticky vychytanou synchronizaci záložek, historie prohlížení atd. mezi dalšími zařízení a desktopem přes Firefox Sync.)

    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    1.9.2013 17:59 Winston Smith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Tak tomuhle nevěřím ani omylem. Můj první smartphone byla Xperia Pro s 512 GiB RAM a vyměnil jsem ji více měné právě kvůli velkosti RAM a z toho plynoucí pomalosti až k nepoužitelnosti právě za ten Galaxy Nexus.
    512 GiB RAM a stale malo ? Och...
    Cohen avatar 1.9.2013 17:27 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Když jsem si přečetl diskusi, tak bych ještě dodal:

    – Paměťové úložiště je u Galaxy Nexus i Nexus 10 (a předpokládám i u ostatních Nexus zařízení) nedělené, tzn. veškeré uživatelsky dostupné místo je v jediném velkém kuse dostupné pro instalaci aplikací a jejich data, fotky, dokumenty, hudbu atd. dle rozhodnutí uživatele. Žádné omezení aplikací nebo jiného typu dat jen do určitého omezeného oddělení pameti se nekoná. Je čistě na uživateli, pro co paměť požije v jakém množství. Myslím, že toto je možné díky absenci SD karty, kdy není třeba řešit samostatné diskové oddíly proto, že při připojení karty jako mass storage k počítači je daný oddíl pro telefon nedostupný a tak na něm nemůže být nic, co je třeba pro běh systému.

    – To mi připomíná další nepříjemnost – Nexus zařízení neumí mass storage, ale jen jaké si to multimediální zařízení. Děsně mizerně se s tim pracuje i pod Windows (nedá se použít přístup z libovolného programu, protože to není dostupné jako klasický souborový systém), pod Linuxem jsem to ani nezkoušel rozchodit. Jednoduše jsem na telefon nainstaloval SSH server (není nutný root nebo cokoliv nestandardního; autentizace přes SSH klíč, pokud se nepoužívá je server shozený úplně, což se dá přepínat na jediné tapnutí přes widget) a používám k přístupu k datům SCP. Jako bonus si člověk může na telefonu rejdit v Bash shellu. ;-)

    – GPS má na Galaxy Nexus opravdu delší fix time, ale Nexus 4 už má jiný chip, který by měl být výrazně rychlejší.

    – Pro Galaxy Nexus jsem si pořídil dokovací stanici, takže se každou noc telefon dobíjí bez nutnosti neustálým připojováním likvidovat USB konektor a slouží i jako budík (AMOLED displej je na toto skvělý, protože proud bere jen těch pár svítících bodů čísel ukazujících aktuální čas).

    – O kvalitách Galaxy Nexus svedčí určitě i to, že ho teď vidím prodávat za prakticky stejné peníze jako o rok mladší Nexus 4. ;-)
    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    Jiří Němec avatar 1.9.2013 18:27 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Dnes je nesmysl kupovat 2 roky starý telefon. Dnes stačit bude, ale za rok, 2? Hlavně když za stejné peníze dnes koupí něco s 2GB RAM, což je asi nejdůležitější parametr ovlivňující výkon u androidu řady 4.

    Nexus 4 je od LG, tedy jiný výrobce, vůbec ho nemá smysl nějak porovnávat s Samsung Galaxy Nexusem. Stejně jako Asus Nexus 7, který je dle malého vzorku z mého okolí naprostá katastrofa stále rozbitá a každou chvíli v servise.
    Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
    1.9.2013 20:16 Winston Smith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Vsetko malo - aspo 8GB RAM do telefonu. Miesto optimalizacie vyuzitia RAM Androidom budeme zvysovat HW naroky. iPhone 5 ma napr. necely 1GB RAM a nevsimol som si na nom (mal som ho "zapozicany" na 2 tyzdne) zeby mi v niecom nestihal, sekal a pod. a to bez upravy bootloadera, ci cryogenmodovania (a hladanie cez fora ako pri Androidoch) alebo jailbrakovania (v pripade iPhonov). A ked chces zazit rychlost, kup si Lumiu s Windows 8 - aha nemozes. Neni tam Linux a ty si predsa zasadovy...
    1.9.2013 20:36 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    s tou lumiou (a vseobecne WP) je to take.. no.. mal som.. ale vsade ta ich animacia,ktora zdrzuje a podla mna maskuje to, ze ten telefon nie je svizny pri prechode z aplikacie do aplikacie (alebo menu). vyzera to pekne, to je fakt. ale po dvoch hodinach to cele lezie na nervy.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Jiří Němec avatar 2.9.2013 08:28 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Android - aplikace snad až na hry všechny v Javě, možná se vám to zdá jako nevýhoda ale když vezmu 5 let staré apk tak mi na novém telefonu funguje, to konkurence moc dobře nezvládá

    Android 4 - opravdový multitasking, ne ty simulace které předvádí apple nebo microsoft

    Prostě ta paměť je opravdu potřeba a to nemluvím jen o hrách, ale i třeba o takovém browseru. Jako by nestačilo že má dnes každá webová stránka průměrně asi 0.5MB javascriptu, k tomu telefony mají na 5" fullhd, takže pokud chce člověk svižné reakce i když je třeba na wifi tak to něco stojí. A nenechte se zmást taktem procesorů a počtem jader, rychlosti sběrnic jsou na telefonu stále o hodně menší jak na amd64, taková kompilace apache nebo třeba výpočet kontrolního součtu chce stále více než desetinásobek času na armu oproti amd64.
    Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
    2.9.2013 13:09 marvn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    ja mam windows 8 na notebooku a tu rychlost si uzivam kazdym dnem. Kdyz clovek zmackne ctrl+shift+esc, tak za pouhych 25 vterin se mu otevre Task Manager! Kdyz jdu do metra a spustim miny, nemusim cekat ani minutu a uz jsou nastartovane! Nojo, pokrok nezastavis!
    Luk avatar 2.9.2013 18:33 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Já jsem před rokem spěchal s nákupem notebooku, abych tam měl ještě Win7 (bez Windows se bohužel neobejdu), protože jsem Win8 nechtěl. Ale Kubuntu na tomtéž stroji běhá znatelně rychleji.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.9.2013 22:52 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Mě to trvá asi 3 sekundy (má nainstalováno na HDD z roku 2004). Díky za tu zkratku, tu si musím zapamatovat.
    gtz avatar 2.9.2013 22:00 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Stačí si koupit staré, dobré HTC HD2, vykopat sense, nahrát tam novou verzi s SPB popř. tam nahrát ROMku s JB a valí to jako čert. No starý dobrý HD2, který se dá dnes koupit za pár stříbrných :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.9.2013 11:05 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Rada pro masochisty... ze všech systémů pro mobilní zařízení (smartphone/PDA) tohle byl nejhorší systém co jsem měl. Jeho jediná výhoda byla, že svého času pro něj bylo značné množství aplikací.
    gtz avatar 4.9.2013 11:41 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Nemluvím o systému WM, mluvím o zařízení HTC HD2 na které bylo portováno skoro vše. Spolehlivý, rychlý a na dnešní dobu stále hodně použitelný HW. BTW sám používám jako svůj soukromý mobil s WM - 653 - Samsung Omnia Pro B7610. Je tam použita romka z XDA, SPB a restartoval jsem naposledy před rokem. Proč byl nejhorší? Ano myslíš asi rychlost, ale ta se dala hodně dobře poladit a já nevím třeba proč bych šel někam na Droid-ware. Jen proto, abych se nechal šmírovat?

    To co neumí Android dnes umělo WM už když vyšly s verzí 2003 :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    4.9.2013 17:47 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    O rychlost ani tak nešlo, to bylo celkem v pohodě... ale prostě o klasické neduhy MS systémů. GSM modul se kousal a přestal fungovat, aniž by to na telefonu bylo nějak znát. Reset. GPSka implementovaná přes COM porty, které se taky každou chvíli posraly a přestalo to komunikovat. Reset. Občas pustím aplikaci a vybleje to na mě nějakou hlášku o podepisování certifikátama. Reset. Často se stávalo, že se ten systém zakousnul úplně celý a nešlo s ním nic dělat. Reset. A takhle když jsem se to snažil trochu aktivnějš používat, tak jsem třeba restartoval i 3x denně... A vzhledem k tomu jak šmírujou desktopový Windows, tak si nedělám iluze, že to na WM bylo lepší :)
    gtz avatar 4.9.2013 22:32 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Nezlob se na mne, ale nepoznal jsem to, že by se GSM modul kousnul. Používal jsem těch zařízení celkem hodně (HTC Raphael, TyTn, Kaiser), naposledy mám Omnii a nevím, že by se mi kousla. Pár zařízení co vím se kousalo (nějaký Eten, Mio apod.). Používal jsem WM od roku 2003, dodnes. A to se nekousala ani stará Motorala MPX200.

    GPS latence byla u nějakých čipů, ale stačil stáhnout dll.fix a vše bylo opravené. GPSku jsem tehdy hodně používal s firemním NAVIGONEM a ani během jedné cesty mne nevyšplouchnul. Otázka co používáš za model telefonu.

    Jako já jsem restartoval jen když jsem já něco posral a udělal jsem to co neměl. Většinou se ani reset nemusel provádět, stačilo přes TM zabít aplikaci a ona se za chvíli nahodila sama. Certifikáty se daly přes Advanced menu vypnout. Občas certifikace zlobila u nějakého spojení se serverem.

    Nešmírovaly skoro vůbec, resp. šlo ven jen to co jsi jim povolil a neposílalo se nic nikam, tedy až na nějaké synchronizační pakety pro doménu a pro AS-exchange. Před nějakou dobu Phoronix provedl s pár telefony testy -> a zjistilo se že leze ven celkem prd. Možný problém bych viděl spíše v tom co jaká aplikace kam posílala, to vím, že tam něco lezlo, ale šlo to přes registry poslat pryč.

    Kdysi před pár lety jsem pustil Wifinu na telefonu a sledoval na routeru co a jak kam leze (spojení apod.), v podstatě nic nelezlo.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    5.9.2013 10:16 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    GSM modul se mi zasekával na HTC Wallaby, u nás prodávaném jako T-Mobile MDA I nebo Eurotel DataPhone I. Díky téhle zkušenosti jsem si s GSM modulem nic dalšího s WM nekoupil. Přítelkyně měla některou z těch Xperií, pravda, tam se GSM modul nekousal, ale mělo to hromadu dalších neduhů.

    Což o to, GPS se i chytla (pokud jsem měl telefon, kde to aplikace vůbec viděli - zrovna na té xperii s tovární ROM to prostě nefungovalo). Já u sebe jsem měl GPS jako externí BT modul. Akorát že když jsem PDA vypínal/zapínal (do sleepu) tak tak jeden z 10 pokusů se prostě ten com port zasek, data netekly a musel jsem to restartovat.

    Zabíjet aplikaci je houby platné, když ten systém vůbec nereaguje :) Na to si vzpomínám s HTC Vox - na něm běžela ta Smartphone edice. Ten jsem nikdy nevlastnil, jen na srazu jsem ho měl párkrát v ruce. Ten telefon se mi hardwarově strašně líbil, ale pokaždý když jsem si ho od někoho vzal do ruky a vysunul klávesnice, tak se to totálně kouslo...

    "V podstatě nic nelezlo" taky nezní až tolik přesvědčivě :))

    Osobně jsem měl HTC Wallaby, iPAQ 5500, iPAQ 2410, iPAQ 214 a v podstatě co se týče rychlosti, stability a použitelnosti systému (chci použít GPS, ...) tak se všema jsem měl daleko horší zkušenosti než s každým androidem, co jsem vlastnil...
    gtz avatar 5.9.2013 11:14 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    No já jsem si prošel s nimi od Mototoly MPX po nějaké větší Smartphony a modul se nesekl, je pravda, že jsem měl v ruce spíše ty lepší modely od HTC (většinou jen s klávesnicí) a nějaká ta Xperia a Samsung.

    Externí BT moduly se sekaly skoro všude, i na starém Palmu se to totálně kouslo, že jsem musel udělat totální reset. Většinou co vím byl na vině ovladač od BT bazmeku.

    HTC Vox jsem držel párkrát v ruce s odladěnou romkou z XDA a nepadalo to tehdy vůbec.

    nic nelezlo
    ven šlo pouze spojení pro AS synchronizaci -> tedy pokud se synchronizovalo, jinak žádné TCP,UDP pakety někam na servery od MS.
    nic nelezlo
    Pokud si, ale člověk nainstaloval kupu softu pak se nesměl divit, že každá apk se snažila hledat aktualizace a některé se snažily posílat log provozu (doba používání), ale všechny tyto sračky se daly zrušit buď v menu aplikace nebo přes registry.

    Osobně JORNADA 720 -> IPAQ 5550 -> MPX220 -> HTC TYTN -> HTC HERMES -> TREO 750V -> HTC RAPHAEL -> HTC RHODIUM -> OMNIA PRO

    Spousta se ke mně dostala od známých kdy jsem jim upravoval a nahrával customizaci rom, aby se to dalo používat.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.9.2013 21:28 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Dnes je nesmysl kupovat 2 roky starý telefon. Dnes stačit bude, ale za rok, 2?
    LOL.

    Holt všechno je relativní. Já jen že používám telefon z roku 2004 a zatím žiju.
    1.9.2013 21:40 Winston Smith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    +1
    Agent avatar 2.9.2013 07:08 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Tak jako žít se dá i bez telefonu, že jo :-)
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    2.9.2013 21:31 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Na alze jsem viděl tři roky staré mobily za devítku. Nechápu.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    1.9.2013 18:22 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Já už bych si nekoupil nic jiného než nějaký Nexus. (Telefon mám Galaxy Nexus, tohle píšu na Nexus 10.) A to zejména kvůli aktualizacím OS.

    Jen bych upozornil, že např. Galaxy Nexus se vyrábí v mnoha kombinacích HW a FW. Pro některé modely poskytuje aktualizace Google, pro jiné Samsung. Já mám verzi od Samsungu, takže poslední verze OS je 4.2.1 a těžko říct, kdy dorazí verze 4.3. Existují sice způsoby, jak změnit FW na Google verzi, ale obnáší to kompletní smazání telefonu, používání pochybných utilit atd. Není to asi velký problém, ale zatím se mi do toho nechce.

    1.9.2013 19:03 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Používání "pochybných" utilit netřeba, fastboot, kterým se nechá flashovat i odemknout bootloader, je součástí archivu s imagí. Když je odemčený bootloader, stačí v podstatě jen spustit přiložený skript (a pokud se to dělá pod Windows, tak ještě předtím nainstalovat ovladače)...
    1.9.2013 19:05 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    A tak ne, není. Jen ty skripty tam jsou.

    Každopádně je to součást oficiálního Android SDK...
    Cohen avatar 1.9.2013 19:18 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    U nás připadají v úvahu jen GSM verze, což ten seznam možností trošku zužuje. Já měl tu Samsungem aktualizovanou taky (YAKJUXW, nějaká lehounce modifikovaná verze pro nějaké západoevropské operátory). Nechtělo se mi ale na 4.3 zase čekat o dva měsíce déle, než bylo nutné, a tak jsem si telefon (poměrně snadno a bezbolestně) přeflashoval na čistou Google verzi (YAKJU).

    Dlouho jsem s tím váhal, ale nakonec jsem rád, že jsem to udělal – člověka to donutí naučit se pár základní věcí okolo fungování Androidu a vývojářských nástrojů kolem. A teď už nic podobného nikdy řešit nebudu muset, aktualizace dostávám v řádu dnů OTA.

    Telefon opravdu je nutné smazat (pokud tedy nyní máte zamčený bootloader – což je z hlediska bezpečnosti lepší –, protože ten bude pro flashování potřeba odemknout, což maže obsah telefonu; opětovně zamknout se následně dá již bez smazání), ale žádné pochybné utility se užívat nemusí (do toho bych nešel). Stačí oficiální Android SDK, oficiální binární obrazy pro dané zařízení od Google a příkazová řádka. Já vycházel z informací na Android Police.

    Pokud bych měl proces shrnout jednou větou, tak se jedním programem (adb) z SDK řekne telefonu připojenému přes USB kabel, aby nastartoval do bootloader menu, pak se mu řekne, aby paměť přepsal tím novým staženým oficiálním binárním image (přes program fastboot z SDK), a potom jen, aby se znovu restartoval. Toť vše. Před tím flashováním je jen potřeba odemčít ten bootloader (a smazat všechna data v telefonu), což je jen jeden další příkaz pomocí fastboot, pokud odemčení není. U telefonu s odemčeným bootloaderem byste ani smazat uživatelská data v telefonu nemuseli.

    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    Cohen avatar 1.9.2013 19:25 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Mimochodem, ta utilita adb má i příkazy backup a restore, kterými by měla jít vytvořit a následně obnovit kompletní záloha všech uživatelských dat a aplikací v telefonu. Funguje to ale nějak divoce. Po několika pokusech se mi zálohu sice vytvořit podařilo, na přeflashovaném systému už se mi ji ale nepodařilo obnovit. Doufám, že toto Google časem vyřeší a nabídne to v nějakém user friendly programu i běžným uživatelům. (Snad s Android 5?) Zrovna toto má Apple pro iOS zařízení vyřešené myslím vcelku dobře.
    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    2.9.2013 13:20 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    To zní docela dobře. Když jsem to před časem zjišťoval, tak v návodech byly odkazy na nějakou utilitu z RapidShare, což se mi moc nelíbilo. Asi do toho o víkendu půjdu..
    gtz avatar 1.9.2013 18:19 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    klidně nějaký model od Huawei. Nástupce G300 popř. nějaký Ascend jsou dobrou volbou. Hodně slušný model je Ascend D2, který se dá sehnat za něco kolem 10 000 (je to jejich topmodel). Pro nějaké to hraní, telefonování se vyplatí podívat se i po modelech z Číny. Nedávno jsem držel v ruce Xiaomi Mi2s (cca 10 000, ale má větší výkon než S4) i Lenovo P770 (do cca 5000 dualsim) a za ty peníze slušná volba (i když jen rok záruka)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Cohen avatar 1.9.2013 18:48 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Pro zajímavost jsem si zkusil najít recenzi třeba toho Huawei Ascend D2:
    Hlavní nedostatky:
    • vysoké zahřívání i při mírné zátěži
    • špatný výkon čtyřjádrového procesoru
    • špatná správa procesů a práce s pamětí RAM
    • nepochopitelně kolísavá výdrž na baterii
    • chybí NFC čip
    • ne zcela odladěné prostředí
    • pro někoho vyšší hmotnost
    • chybí hardwarová spoušť fotoaparátu
    • poblázněné čidlo okolního jasu
    • chybí FM rádio

    Čili za větší peníze obdrží člověk z hlediska každodenní běžné použitelnosti řádově horší telefon než u aktuálních Nexusů. A o nějaké dlouhodobější softwarové podpoře se asi teky nemá cenu bavit.

    Co vás vede k tomu doporučovat právě toto? Že to má o něco lepší hardware? Nebo jistě nestradatelná věc jako „možnost vytvářet vlastní profily a motivy“, která je uváděná mezi hlavními klady?

    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    gtz avatar 1.9.2013 22:45 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Známý si ji kupoval s posledním FW a ten už ty neduhy co našla mb nemá. Párkrát jsem si s ním hrál a nepozoroval jsem, že by baterka se nějak moc zahřívala a výkonostně mi to přišlo skoro stejné jako SG4. Huawei má jeden velký problém v tom, že pošle telefon do světa s nějakým ne moc dobře udělaným FW a pak se diví, že jsou na ně takové recenze. Měl jsem G300 i P1 a obě verze na tom byly podobně (FW ihned po uvedení do prodeje byl o ničem a následný FW co došel za pár dní vše změnil). Nyní FW na D2 je myslím celkem slušně odladěn.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.9.2013 21:45 Winston Smith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Telefon sa stava osobnejsi ako PC - coskoro tento rozdiel odide a telefon sa stane skutocnym PC - napojite na obrazovku ak chcete zapnete BT mys a klavesnicu (ale nemusite) a pracujete....
    2.9.2013 01:57 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    2.9.2013 08:33 Archman | skóre: 34 | blog: plky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Ale fuj. Telefon s Androidem? To je system leda pro sebemrskace. Reknu to uprimne - Je uplne na hovno. Je to jako Linux na desktopu. Tak dlouho se v tom hrabete, az si zvyknete ze to spoustu veci neumi a proste se prizpusobite vy. Ja uz nad tim davno zlomil hul a to jsem mel Androida od prvni verze na T-Mobile G1. Naposled jsem mel Android 4.1 na tabletu. Po 14 dnech to slo z baraku. Neco tak odporneho, nevyladeneho a nefunkcniho jsem nevidel. Takze to asi slyset nechcete, ale jestli chcete telefon pouzivat, tak bych bral neco s Windows Phone, nebo toho iPhona.
    2.9.2013 09:30 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    WP je dumbphone. Nepouzitelne. Poznam X ludi, ktori to vratili prave kvoli tomu...
    2.9.2013 13:13 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    presne. mam o tom seriu blogovych zapisov. WP je na infarkt.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    mca avatar 3.9.2013 02:00 mca | skóre: 17 | blog: keep_walking | Lévis, Québec City
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Hmm to je taky fakt, prvne te klepne pepka a jeste si natrhnes sval pri hodu cihlou.
    "Hloupe dotazy posiluji kolektiv... ostatnim v tu chvili stoupne sebevedomi"
    2.9.2013 10:23 Dr. Eddy | skóre: 9 | blog: glog | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    +1 za nadavky na Android. -1 za WP a iPhone.

    Androida uz nechci po moji zkusenosti. Sice jsem mel jen Android 2.3, ale radsi jsem se vratil ke svymu dumbphonu z roku 2004 (ne, nejsem ten samej clovek, co to psal neco podobneho vyse). V Androidu se nove kontakty ukladaji do telefonu, nejde je ulozit na SIM. Takze pokud chces rootnout mobil, abys vymazal ty hovadiny, co tam jsou predinstalovany, tak musis odevzdat sve soukromi Googlu - zazalohovat si tam kontakty. K tomu take celkova nestabilita systemu. Obcas se dostane do nejakeho podivneho stavu, kdy nechce prijimat hovory, ani neni mozne z nej telefonovat. Restart trva dlouho. Houby vydrz. Takovou sr*cku uz nikdy nechci.
    2.9.2013 10:31 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Kontakty lze (minimálně u posledních verzí Androida, ale mám pocit, že to bylo i dřív) exportovat/importovat do/ze souboru, takže není nutné je posílat do Googlu. Kromě je možné je synchronizovat i s jinými úložišti, než je Google, klidně s vlastním serverem.

    Výdrž je obecnou slabinou "chytrých" mobilů; na druhou stranu pokud mají povypínané síťové funkce, poshazované přebytečné programy a používají se jen jako "blbé" mobily, obvykle se nechá dostat na výdrž kolem týdne (a toto platí pro androidového Nexuse stejně jako pro starou symbianovou E71).

    Na nestabilitu bych si, být vámi, stěžoval u výrobce. U SGS2 i u SGN jsem na nic podobného nenarazil...
    2.9.2013 13:08 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Já plánuji koupi hloupé, ale krásné Nokie C2-01, jelikož nesnáším dotykové displeje, požaduji, aby se mi mobil vešel pohodlně do kapsy, nechci ho nabíjet každý den či obden a měl bych i strach, že jej někdo může snadno napíchnout, buď hackeři nebo NSA. A kdyby se mi takový chytrý mobil náhodou zasekl a já bych ho musel restartovat a čekat, než se opět zapne, asi bych se neovládl a třísknul bych s ním o zem. Mimochodem také jste si všimli, že všechny ty smartphoney vypadají úplně stejně?
    2.9.2013 16:32 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    V Androidu se nove kontakty ukladaji do telefonu, nejde je ulozit na SIM.
    To bude asi tím, že funkce adresáře každého trochu lepšího telefonu nejsou slučitelné s tím, co jde narvat na sim kartu...
    Takze pokud chces rootnout mobil, abys vymazal ty hovadiny, co tam jsou predinstalovany, tak musis odevzdat sve soukromi Googlu - zazalohovat si tam kontakty.
    Zkoušel si třeba takovou věc, jako na marketu zadat "contacts backup"? Asi pořád 1000x lepší varianta, než mít počítač s widlema a 200MB hnusným softem od výrobce, abych provedl to samé...
    K tomu take celkova nestabilita systemu. Obcas se dostane do nejakeho podivneho stavu, kdy nechce prijimat hovory, ani neni mozne z nej telefonovat.
    Na to mohu říci, že můj Android (jak s originální ROM, tak neoficiálním cyanogenmodem) běží bez problémů několik měsíců v kuse, hovory příjímá, zavolám si kdy chci. Je to líné, má to nějaké neduhy (taky už prehistorický telefon), nicméně tuhle funkci to plní. Z toho vyplývá, že tvoje problémy budou spíše způsobené sračkoidním hardwarem a bastlem, co vyrobil výrobce telefonu, takže čistě na android bych to zas tolik neházel.
    Dreit avatar 2.9.2013 16:44 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Android umí sám o sobě vyexportovat komplet adresář v zvláštní odnoži Vcard, je to volba přímo v seznamu kontaktů ;-) Byla tam jak v 2.3.3, tak i v 4.2.2

    Nope
    3.9.2013 02:43 Dr. Eddy | skóre: 9 | blog: glog | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    V Androidu se nove kontakty ukladaji do telefonu, nejde je ulozit na SIM.
    To bude asi tím, že funkce adresáře každého trochu lepšího telefonu nejsou slučitelné s tím, co jde narvat na sim kartu...
    WTF? Takze jako nejde ulozit jen neco z toho, co si telefon pamatuje?
    Takze pokud chces rootnout mobil, abys vymazal ty hovadiny, co tam jsou predinstalovany, tak musis odevzdat sve soukromi Googlu - zazalohovat si tam kontakty.
    Zkoušel si třeba takovou věc, jako na marketu zadat "contacts backup"? Asi pořád 1000x lepší varianta, než mít počítač s widlema a 200MB hnusným softem od výrobce, abych provedl to samé...
    Ano, zkousel. A dokonce jsem to i googlil. Nasel jsem asi 2 nebo 3 appky, pricemz ta nejlepsi z nich dokazala kontakty zazalohovat, ale uz to neslo obnovit. A to nijak. Byl to binarni blob, necitelny jakymkoli nastrojem. A nevim, jak to souvisi s widlema a 200MB softem.
    K tomu take celkova nestabilita systemu. Obcas se dostane do nejakeho podivneho stavu, kdy nechce prijimat hovory, ani neni mozne z nej telefonovat.
    Na to mohu říci, že můj Android (jak s originální ROM, tak neoficiálním cyanogenmodem) běží bez problémů několik měsíců v kuse, hovory příjímá, zavolám si kdy chci. Je to líné, má to nějaké neduhy (taky už prehistorický telefon), nicméně tuhle funkci to plní. Z toho vyplývá, že tvoje problémy budou spíše způsobené sračkoidním hardwarem a bastlem, co vyrobil výrobce telefonu, takže čistě na android bych to zas tolik neházel.
    To ti blahopreju. Ja mel asi smulu, ale je to moje zkusenost. Podobne jeden muj znamej se moc tesil na novej smartfoun, tak si vybral HTC Desire nebo co. Ted je z toho docela nestastnej. Ale uz nevim, co presne ho trapi (mam pocit, ze stabilita).

    Krom toho, neumim si predstavit, ze by hardware mel tyhle dusledky. Kdyz je podelanej hardware, tak se to vetsinou chova deterministicky. Tohle ani nahodou. Zda se, ze si telefon meni nastaveni, resp. casem se rozbiji a chova se divneji a divneji.

    Mimo to, nechapu, jak aktualizace na 2.2 nebo 2.3 mohla rozbit Calendar. Od te doby se totiz nerozbehne Calendar na pozadi a tak nefunguji zadne aplikace na to navazane.

    No nic, tohle nema smysl. Ja mam proste blbou zkusenost, ty ji mas dobrou. A me vadi PRISM a tobe ne. Nebudem se dal dohadovat...
    3.9.2013 11:12 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    WTF? Takze jako nejde ulozit jen neco z toho, co si telefon pamatuje?
    A co by tam měl uložit? Jméno splácat do jedné kolonky a osekat ho na max. počet znaků a pak si náhodně vybrat, které z telefoních čísel k němu přiřadí? Migrovat kontakty přes SIM kartu dnes mi přijde jako posílat si soubor do druhého počítače přes sériový port...
    Ano, zkousel. A dokonce jsem to i googlil. Nasel jsem asi 2 nebo 3 appky, pricemz ta nejlepsi z nich dokazala kontakty zazalohovat, ale uz to neslo obnovit. A to nijak. Byl to binarni blob, necitelny jakymkoli nastrojem. A nevim, jak to souvisi s widlema a 200MB softem.
    S tím to souvisí tak, že na tom dumbphonu je to prakticky jediný způsob, jak z něj ty kontakty někam ven dostat... osobně jsem to nezkoušel, ale nechce se mi úplně věřit, že v marketu není aplikace, co tohle spolehlivě udělá...
    Krom toho, neumim si predstavit, ze by hardware mel tyhle dusledky. Kdyz je podelanej hardware, tak se to vetsinou chova deterministicky. Tohle ani nahodou. Zda se, ze si telefon meni nastaveni, resp. casem se rozbiji a chova se divneji a divneji.
    On to nemusí být čistě hw. Potíž ale je ta, že drivery na to zařízení pořád píše výrobce. Dále výrobci mají tendenci do toho cpát svoje přitroublý aplikace, svoje přitroublý launchery a pod. věci, které ve finále stojí za pendrek, způsobuje to tyhle problémy, ale není to ani tak dáno systémem jako takovým, jako prostě jenom špatná aplikace, kterou ti vnutili a je na telefonu hned po zapnutí...
    2.9.2013 12:30 lineu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Asi tu budu znít jako troll, ale v současné době mi přijde nejlepší Lumia s widlema. I když jsem celkem velký linuxák, android je taková reklamní sračka, až to bolí. Chápejte mě dobře, on je skvělý pro cílovou skupinu. Jenže ta je tvořena bandou nelogických idiotů a podle toho to taky tak vypadá.
    2.9.2013 13:18 marvn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    a WP jsou teda pro logicky idioty?

    btw. pokud nechces znit jako troll, tak zkus svuj nazor podlozit argumenty a ne nadavkami
    2.9.2013 13:22 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Chápejte mě dobře, on je skvělý pro cílovou skupinu. Jenže ta je tvořena bandou nelogických idiotů a podle toho to taky tak vypadá.

    A proto má Android asi 80% trhu se smartphony, zatímco WP jednotky procent. To dává smysl, ale nevím komu.

    2.9.2013 13:42 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    A v zapadnej Europe im klesa pocet predanych kusov napriek tomu, ze cely trha rastie o deisatky percent... :D
    2.9.2013 16:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    A proto má Android asi 80% trhu se smartphony, zatímco WP jednotky procent. To dává smysl, ale nevím komu.
    Tohle není dobrý argument. To je podobně blbý argument, jako že Widle jsou dobrý desktopový OS, protože zaujímaj 98% (nebo kolik) trhu.

    Nicméně na WP jsem taky většinou neslyšel moc chvály od lidí, co s tím mají zkušenosti, a to jak online tak i AFK.
    3.9.2013 16:25 Já
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    No, má to některý slabší místa, ale proti trápení s Androidem je to zázrak z nebes.
    2.9.2013 14:32 JardaK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Doporučuji Číňana Lenovo P770 s 3500 mAh baterkou. Včera jsem si ho objednal na mixeshop.com za cca 3000 Kč. Také jsem intenzivně vybíral, přečetl mnoho recenzí a zkušeností. Má 4,5" displej, 2 jádrový procesor a "pouze" 5 Mpix fotoaparát - ale dle recenzí fotí skvěle. Dále je to dualsim, podporuje OTG,... Google ti řekne víc...
    3.9.2013 15:17 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    pools avatar 3.9.2013 19:04 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Jedině Nexus.
    Vivre libre ou mourir!
    3.9.2013 21:57 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Zvažuju:

    • Nexus - čistý android, snad bezproblémové aktualizace, žádný bloatware, ale údajně dost topí a v ČR je předražený, bez SD karty
    • Samsung Galaxy III Mini - relativně nízká cena, zajímavé vychytávky a aplikace samsungu, ale údajně slabý výkon a ty aplikace nejsou moc dotažené / pochybná užitečnost
    • Samsung Galaxy IV mini - předražený, špičkový hw, vychytávky - viz výše
    • Huawei Ascend P6 - podle popisu špičkový model, cena jako nexus, ale zatím nedostupný

    Jak to vidíte? Jaké máte praktické zkušenosti? Jak vypadá partition table disku / df? Díky

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    3.9.2013 23:05 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Samsung Galaxy Nexus, Android 4.3.3, šifrovaný disk.

    df:
    Filesystem               Size     Used     Free   Blksize
    /dev                   347.1M    32.0K   347.1M   4096
    /mnt/secure            347.1M     0.0K   347.1M   4096
    /mnt/asec              347.1M     0.0K   347.1M   4096
    /mnt/asec/com.mabware.android.MoreQuicklyPanel-1    11.0M     9.5M     1.5M   4096
    /mnt/asec/menion.android.locus.pro-1    15.0M    12.9M     2.1M   4096
    /mnt/asec/net.dinglisch.android.taskerm-1     5.0M     3.1M     1.9M   4096
    /mnt/asec/com.metago.astro.pro-1     2.0M    72.0K     1.9M   4096
    /mnt/asec/eu.chainfire.supersu.pro-1     2.0M    84.0K     1.9M   4096
    /mnt/obb               347.1M     0.0K   347.1M   4096
    /system                643.7M   469.3M   174.4M   4096
    /factory                19.7M     8.1M    11.6M   4096
    /cache                 425.2M     7.2M   418.0M   4096
    /storage/emulated      347.1M     0.0K   347.1M   4096
    /data                   13.3G     4.6G     8.7G   4096
    /mnt/shell/emulated     13.3G     4.6G     8.7G   4096
    /storage/emulated/0     13.3G     4.6G     8.7G   4096
    /storage/emulated/0/Android/obb    13.3G     4.6G     8.7G   4096
    /storage/emulated/legacy    13.3G     4.6G     8.7G   4096
    /storage/emulated/legacy/Android/obb    13.3G     4.6G     8.7G   4096
    mount:
    rootfs / rootfs ro,relatime 0 0
    tmpfs /dev tmpfs rw,seclabel,nosuid,relatime,mode=755 0 0
    devpts /dev/pts devpts rw,seclabel,relatime,mode=600 0 0
    none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
    proc /proc proc rw,relatime 0 0
    sysfs /sys sysfs rw,seclabel,relatime 0 0
    selinuxfs /sys/fs/selinux selinuxfs rw,relatime 0 0
    /sys/kernel/debug /sys/kernel/debug debugfs rw,relatime 0 0
    none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
    tmpfs /mnt/secure tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=700 0 0
    tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
    /dev/block/dm-1 /mnt/asec/com.mabware.android.MoreQuicklyPanel-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
    /dev/block/dm-2 /mnt/asec/menion.android.locus.pro-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
    /dev/block/dm-3 /mnt/asec/net.dinglisch.android.taskerm-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
    /dev/block/dm-4 /mnt/asec/com.metago.astro.pro-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
    /dev/block/dm-5 /mnt/asec/eu.chainfire.supersu.pro-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
    tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
    /dev/block/platform/omap/omap_hsmmc.0/by-name/system /system ext4 ro,seclabel,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered 0 0
    /dev/block/platform/omap/omap_hsmmc.0/by-name/efs /factory ext4 ro,seclabel,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered 0 0
    /dev/block/platform/omap/omap_hsmmc.0/by-name/cache /cache ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,errors=panic,user_xattr,barrier=1,nomblk_io_submit,data=ordered 0 0
    tmpfs /storage/emulated tmpfs rw,seclabel,nosuid,nodev,relatime,mode=050,gid=1028 0 0
    /dev/block/dm-0 /data ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,errors=panic,user_xattr,barrier=1,nomblk_io_submit,data=ordered 0 0
    /dev/fuse /mnt/shell/emulated fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
    /dev/fuse /storage/emulated/0 fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
    /dev/fuse /storage/emulated/0/Android/obb fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
    /dev/fuse /storage/emulated/legacy fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
    /dev/fuse /storage/emulated/legacy/Android/obb fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
    cat /proc/partitions:
    major minor  #blocks  name
    
       7        0      11466 loop0
       7        1      15624 loop1
       7        2       5229 loop2
       7        3       2111 loop3
       7        4       2111 loop4
      31        0       1024 mtdblock0
     179        0   15388672 mmcblk0
     179        1        128 mmcblk0p1
     179        2       3584 mmcblk0p2
     179        3      20480 mmcblk0p3
     179        4       8192 mmcblk0p4
     179        5       4096 mmcblk0p5
     179        6       4096 mmcblk0p6
     179        7       8192 mmcblk0p7
     259        0      12224 mmcblk0p8
     259        1      16384 mmcblk0p9
     259        2     669696 mmcblk0p10
     259        3     442368 mmcblk0p11
     259        4   14198767 mmcblk0p12
     259        5         64 mmcblk0p13
     179       16        512 mmcblk0boot1
     179        8        512 mmcblk0boot0
     254        0   14198767 dm-0
     254        1      11466 dm-1
     254        2      15624 dm-2
     254        3       5229 dm-3
     254        4       2110 dm-4
     254        5       2110 dm-5
    (fdisk & spol jsem v instalaci nenašel)

    cat /proc/meminfo při poshazovaných aplikacích (z ne-služeb spuštěn jen ConnectBot):
    MemTotal:         710960 kB
    MemFree:          151656 kB
    Buffers:           16736 kB
    Cached:           143512 kB
    SwapCached:            0 kB
    Active:           315540 kB
    Inactive:          74188 kB
    Active(anon):     230292 kB
    Inactive(anon):      256 kB
    Active(file):      85248 kB
    Inactive(file):    73932 kB
    Unevictable:         772 kB
    Mlocked:               0 kB
    HighTotal:        598016 kB
    HighFree:         119904 kB
    LowTotal:         112944 kB
    LowFree:           31752 kB
    SwapTotal:             0 kB
    SwapFree:              0 kB
    Dirty:                 0 kB
    Writeback:             0 kB
    AnonPages:        230252 kB
    Mapped:           140068 kB
    Shmem:               296 kB
    Slab:              21156 kB
    SReclaimable:       7776 kB
    SUnreclaim:        13380 kB
    KernelStack:        5584 kB
    PageTables:         7592 kB
    NFS_Unstable:          0 kB
    Bounce:                0 kB
    WritebackTmp:          0 kB
    CommitLimit:      355480 kB
    Committed_AS:    4149580 kB
    VmallocTotal:     778240 kB
    VmallocUsed:       56024 kB
    VmallocChunk:     641988 kB
    Hřeje při navigaci, jinak vcelku ne. Rychlost mi přijde normální, pády ani záseky jsem nezaregistroval. Při shozených aplikacích, odpojení od sítě, minimu telefonování a zhasnutém displayi si vezme za den z baterky tak 12-14%, při zapnuté síti s vypnutými 3G daty a spuštěným IMAP klientem (v push režimu) to jede tempem tak 1% za hodinu. 3G data pouštím jen když je opravdu potřebuju, pak je výdrž výrazně nižší.

    Nedá se pro SGS4 Mini sehnat oficiální ROMka pro verzi Play Edition? To by měl být čistý Android...
    4.9.2013 09:09 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Dík za snahu, ale já hledám mobil, ne tablet :-) Navíc aktuální je od LG, takže porovnávat se samsungem nemá smysl.

    Pro zajímavost, takhle vypadá HTC Desire (bez asec mountpointů, po úpravách předinstalovaných aplikací *):
    df
    /dev  212604000    0000   212604000   4096 
    /mnt/asec  212604000    0000   212604000   4096 
    /system  256000000    249376000   6624000   4096 
    /data  151168000    135924000   15244000   4096 
    /cache  40960000    1168000   39792000   4096 
    /app-cache  8192000    1964000   6228000   4096 
    
    * doporučuju následující odkazy. Musel jsem nejdříve vypnout securitu S-OFF, nahrát roota (přitom válčit s ovladači ve windows 8 - možná by bylo rychlejší nainstalovat linux a spouštět adb v něm) a pak už jsem jen zálohoval, mazal, rebootoval mobil a zjišťoval, zda ještě funguje anebo undo. Trvalo to víkend, a to jen kvůli tomu, že nějaký chytrák v HTC rozdělil disk na více oddílů, takže spousta místa v jedné oblasti je nevyužitelná pro instalace aplikací.
    • http://androidforums.com/desire-all-things-root/579600-guide-s-off-root-htc-desire-revolutionary-updated.html
    • http://androidforums.com/desire-all-things-root/300866-guide-rooting-htc-android-2-2-1-lower-unrevoked-windows-updated-20th-december-2012-a.html
    • http://androidforums.com/desire-all-things-root/337356-faq-adb-fastboot-windows-updated-1st-june-2011-a.html
    • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1931088
    • http://www.youtube.com/watch?v=NM1MN8QZhnk
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    4.9.2013 10:02 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Hmm, myslíte, že Nexus 4 bude mít to rozdělení disku a obsazení paměti nějak zvlášť jiné? Já to sem dával spíš jako ukázku, jak to má referenční telefon od Googlu...
    4.9.2013 21:06 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Dík za snahu, ale já hledám mobil, ne tablet :-)
    Znovu jsem si přečetl vlákno a nějak jsem znejistěl, jak tohle bylo míněno. Původně jsem si myslel, že je na vás Galaxy Nexus příliš velký, ale v tom případě nechápu, co dělá ve vašem možném výběru víceméně stejně velký Nexus 4 od LG. Druhá možnost je, že jste si prostě spletl typy. Já fakt nemluvil o tabletu.
    4.9.2013 21:24 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Když jsem googlil galaxy nexus, vyskočily na mě tablety.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    4.9.2013 21:36 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    To je zvláštní, mně Google vyhodil jako první to o čem jsem psal. Čili předchůdce aktuálního Nexusu 4...
    4.9.2013 00:50 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Od Huaweiů a podobných číňanů bych dal po zkušenostech, které vidím u lidí kolem sebe kteří je mají, ruce pryč. Jako jo, papírově parametry hezký, ale v reálu padavost i těch nejzákladnějších aplikací, zadrhávání, pomalost, neschopnost vytočit číslo...hrůza. Po rootnutí a nahrátí nějaké rozumné ROM to možná bude lepší, ale i tak.
    4.9.2013 08:45 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    skromný dotaz, jak jde nahrát ROM?
    Jiří Němec avatar 4.9.2013 16:29 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Hlavní problém je v Huawei procesorech, taková G300 ještě byla super ale potom si vyvinuli vlastní procesor a zatím k tomu nedodali použitelný sw. Na druhou stranu takové rovněž čínské Xiaomi spolupracuje tak dobře a přímo s výrobci chipů, že mám každý pátek nové jádro sestavené přímo v Qualcommu.

    Taky jsem měl vybraný Huawei, konkrétně Honor 2 ale stejně bych ho objednával z Číny protože k nám nedodávali variantu s 2GB RAM no a když už jsem to objednával proč rovnou nevzít čínskou vlajkovou loď, že? Mimochodem Mi2 se dá sehnat za nějakých 7100 včetně DHL dopravy, dnes objednáte a v pondělí ho máte doma.
    Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
    Cohen avatar 4.9.2013 16:46 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    S těmi čínskými modely, tuplem dovezenými přímo z Číny, bych byl opatrný. Čert ví, co je tam všechno za software. Těch průšvihů už pár bylo, zrovna ze včerejška si pamatuju např. na zprávu o ZTE.

    Že jsou tam bezpečnostní chyby, to je jasné, ty jsou všude. U hardware primárně určeného pro Číňany bych ale klidně očekával nějaký zadrátovaný špionážní software čínské vlády či úmyslně zanechané díry nebo zadní vrátka. A obecně jdou např. o Huawei různé zvěsti a doporučení od bezpečnostních služeb západním vládám. Samozřejmě je otázka, na kolik je to propaganda a obchodní zájmy, ale... Nebo to berete tak, že když Google s NSA, tak klidně už i Čína? :-)

    Prostě bych zvážil, zda je vše ostatní opravdu o tolik výhodnější, aby se to vyplatilo. BTW, jak se pak řeší např. reklamace? Možná by se někomu mohlo hodit i dvoudílný článek ze Světa Androida, který se rizikům dovozu z Číny věnoval.

    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    Jiří Němec avatar 4.9.2013 17:20 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Jenže všechny telefony jsou z Číny, dokonce i do mé Motoroly se sw vyvíjí v Číně, není to tam jen vyrobené. MIUI celosvětově používá tolik lidí kteří si museli hacknout telefon, tedy technicky zdatní, že by si snad někdo všiml podivné komunikace, zvláště když jde síťová komunikace pro každý program zakázat, což hojně využívám, ve výchozím nastavení mám zakázanou komunikaci u nově instalovaných programů. Více se tedy bojím trojských koňů od běžných výrobců, případně z aplikací, než od Xiaomi.

    A Huawei nám provozuje sítě našich mobilních operátorů, řekněte mi proč instalovat sledovací sw do koncových zařízení kde to může kontrolovat kdokoliv (java se snadno dekompiluje) když už provozujete celou mobilní síť?

    K té záruce, mám Mi2S z ibuygo, záruka je teda jen 1 rok, ale co jsem tak četl na miui.cz foru tak je reklamace poměrně v pohodě, poštovné do Číny vyšlo na 163 Kč a telefon byl do měsíce doma, občas někdo zaplatil i za příjem asi 96 Kč celníkům.
    Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
    Cohen avatar 4.9.2013 17:57 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Jenže všechny telefony jsou z Číny, dokonce i do mé Motoroly se sw vyvíjí v Číně, není to tam jen vyrobené. MIUI celosvětově používá tolik lidí kteří si museli hacknout telefon, tedy technicky zdatní, že by si snad někdo všiml podivné komunikace, zvláště když jde síťová komunikace pro každý program zakázat, což hojně využívám, ve výchozím nastavení mám zakázanou komunikaci u nově instalovaných programů. Více se tedy bojím trojských koňů od běžných výrobců, případně z aplikací, než od Xiaomi.

    To mi připomíná, že zrovna u Motoroly se nedávno našlo odesílání (citlivých) dat na server provozovaný pod Motorolou registrovaném doménovém jméně.

    Každopádně jsem měl na mysli spíš něco sofistikovanějšího na hardwarové úrovni, kdy samotný běžný OS by o tom vůbec nemusel vědět. Nakonec nedávno jsem četl, že i v hloupém 7200 ot./s disku od WD je tříjádrový procesor. Asi není velký problém schovat do hardware typu smartphone něco, co jednou za čas někam odešle třeba jen šifrovací klíče. Případně bude naslouchat na síti na pokyn k bricknutí zařízení či nějaké síťové akci.

    A Huawei nám provozuje sítě našich mobilních operátorů, řekněte mi proč instalovat sledovací sw do koncových zařízení kde to může kontrolovat kdokoliv (java se snadno dekompiluje) když už provozujete celou mobilní síť?

    Jenže i takto je end-to-end šifrovaná komunikace čitelná špatně, když je to end-to-end šifrováno správně. Právě kvůli posluchačům na trase se to dělá. Na druhou stranu, na bezpečnostních fórech jsem zahlédl např. úvahy o tom, že by asi nebylo těžké udělat update microcode update pro Intel procesory tak, aby jím prováděné šifrování bylo snáze zlomitelné např. pro NSA. A tyhle updaty microcode procesorů např. Microsoft běžně šíří přes Windows Update a Windows je poctivě aplikují.

    poštovné do Číny vyšlo na 163 Kč

    Minulý týden jsem platil víc za mírně buclatou A4 obálku Českou poštou po ČR. Pravda, bylo to s dobírkou, ale... :-/

    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    4.9.2013 22:27 marbu | skóre: 31 | blog: hromada | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Každopádně jsem měl na mysli spíš něco sofistikovanějšího na hardwarové úrovni, kdy samotný běžný OS by o tom vůbec nemusel vědět.>
    Něco jako tohle: my HP laptop leaks/transmits its built-in mic audio somewhere around 24Mhz? Sice to není moc použitelné na velkou vzdálenost, ale i tak ...
    There is no point in being so cool in a cold world.
    Cohen avatar 4.9.2013 17:39 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Já bych rozhodně doporučil Nexus, jak jste asi čekali, pokud jste četli moje předchozí příspěvky. :-) Nebyl jsem tu ale sám. Nepočítal jsem to, ale skoro mi přijde, že je tu skupinka lidí, co doporučuje Nexus, a zbytek má každý jeden nebo více oblíbených modelů, ale bez nějakého většího průniku mezi nimi.

    Na ty Samsungy moc nemám názor. Bál bych se bloatware a modifikovaného uživatelského rozhraní (TouchWiz nebo jak se to jmenuje u Samsungu). Nevidím důvod, proč to dělat. Cokoliv člověk potřebuje, v 99,9 % případů není problém doinstalovat jako aplikaci. Z rozhraními mi přijde smysluplné změnit případně jen lanucher (sám používám Nova Launcher, ne ten standardní), kde opět není problém stáhnout si jiný z Google Play. Těch výrobcem předinstalovaných aplikací a modifikací rozhraní se ale člověk nezbaví, i když je nepoužívá nebo mu tyto změny nevyhovují. Navíc to zbytečně zatěžuje hardware další vrstvou, která je dost možná zbytečná či dokonce obtěžující. Nemyslím si, že by Android 4 byl v takovém stavu, že se jeho výchozí rozhraní nedá používat a je nutné ho za každou cenu změnit. To je jen úporná snaha výrobců se za každou cenu na první pohled viditelně odlišit od ostatních (a částečně dědictví minulosti, kdy první verze Androidu možná nějaké modifikace chtěly).

    Jako nejzásadnější ale vidím to, že u těch Samsungů prostě nebude dlouhodobá, systematická a rychlá aktualizace OS na nové verze na takové úrovni, jako u Nexus zařízení. Jak je vidět např. tady, i Galaxy Nexus aktualizovaný Samsungem má několikaměsíční zpoždění v aktualizacích oproti Googlem obstarávaným Nexusům. A tam bych předpokládal, že to má Google podchyceno dost možná i nějak smluvně.

    Jak jsem psal dříve, pokud není hardware vyloženě šunka, která brání běžnému používání, tak je daleko podstatnější software. Je opravdu rozdíl, jestli má po dvou letech člověk na telefonu aktuální systém s novými vychytávkami a podporou pro aplikace je vyžadující, nebo zamrzl na verzi staré mnoho měsíců bez šance na oficiální updaty byť i bezpečnostních děr. A až ani Google nebude pro daný model vydávat aktualizace, pořád je u nich jako u referenčních a poměrně oblíbených modelů velká šance na kvalitní podporu v alternativních sestaveních systému typu CyanogenMod.

    Co se týká Huawei, tak viz jedna a druhá dřívější reakce, s aktualizacemi to vidím podobně jako u toho Samsungu.

    Jako o svém úplně prvním Android smartphonu jsem vlastně uvažoval o ZTE Blade, ale místo toho jsem vzal Sony Xperia Pro, a o několik měsíců jsem byl rád, že jsem to tak udělal. Např. display tam byl fantastický a Sony dokonce vydalo update (i když o měsíce později než Google a mnoho týdnů vůči vlastnímu původnímu plánu) z Androidu 2.3 na 4.0. Hardwarově se to ale po čase používání ukázalo jako nepříliš příjemné (málo paměti, neodinstalovaná aplikace Facebooku a podobné nezbytnosti tomu ještě pomohly). Když jsem ale pak pořídil Nexus s čistým Androdidem (a ne že by Sony dělalo zásahy do systému tak brutální jako je TouchWiz nebo HTC Sense), tak už nic jiného než Nexus nechci. ;-)

    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    Cohen avatar 4.9.2013 20:52 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Ad zkušenosti uživatelů s aktualizacemi u Samsungu – viz několik příspěvků v diskusi na Google+.
    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    4.9.2013 21:27 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Už nabíjím nexuse, akorát ta cena dvakrát vyšší oproti US zamrzela. Jenže nemám čas čekat na dovoz. Díky všem za komentáře a rady.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Cohen avatar 5.9.2013 10:18 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Tak ať dobře slouží. Určitě se pak prosím podělte o zkušenosti a dojmy.

    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    5.9.2013 11:43 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Samsung Galaxy III Mini ... údajně slabý výkon
    Slabého výkonu jsem si za půl roku nevšiml.
    ty aplikace nejsou moc dotažené / pochybná užitečnost
    Jop, z předinstalovaných aplikací jsem si nastavil akorát tak samsung účet pro vzdálené zablokování.
    4.9.2013 19:30 Winston Smith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Samsung Galaxy S4 jednoznacne to najlepsie do buducnosti...
    4.9.2013 22:17 jas | skóre: 13 | blog: blag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu

    Osobne mozem celkom odporucit xperiu SP, ponuka velmi dobry pomer cena/vykon. UI od Sony mi pride celkom rozumne, nemal som dovod ho menit. Navyse, UI sa da vzdy zmenit aplikaciami z google play.

    Medzi hlavne vyhody by som zaradil adreno 320, 720p rozlisenie displeja, velkost baterie, este znesitelne rozmery, vydareny dizajn, pevnost konstrukcie, odladenost systemu, vykon procesoru (sice len dvojjadro, ale taktovane do 1.8 GHz) a samozrejme celkom pomer cena/hw -- EU distribucia vyjde na cca 7500 Kc aj s postovnym.

    Medzi nevyhody by som zaradil slabsie pozorovacie uhly displeja (aj ked na TFT su este celkom schopne), "len" 1 GB ram (v skutocnosti je to okolo 760 MB volnej pamate, co zatial staci, ale otazne je ako to bude stacit o nejaky ten rok-dva) a len 8 GB internej pamate (nastastie obsahuje slot na pamatove karty).

    Celkovo by som pred kupou akehokolvek telefonu odporucil si preletiet recenziu aspon na gsmarena.com, kde su produkty recenzovane skutocne dokladne a hlavne pouzivaju aj objektivne metriky.

    14.12.2013 21:41 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Výběr Android mobilu
    Tak mám Nexus 4 a jsem spokojen, tedy až na cenu v Česku. Dneska aktualizace na Android 4.4.2, takže se Google stará a nemám jen cihlu se zastaralým softwarem jako u HTC.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.