Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.
Poslední aktualizací začal model GPT-4o uživatelům příliš podlézat. OpenAI jej tak vrátila k předchozí verzi.
Google Chrome 136 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 136.0.7103.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 8 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.
Byl vydán Mozilla Firefox 138.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 138 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Šestnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 3. – 5. října 2025 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytvářejí všichni účastníci, se skládá z desetiminutových
… více »Právě jsem s kámošem na koleji zblajznul kuřátko a tak mě napadlo, že bych docela rád poznal, jak chutná tučňák. Netušíte někdo náhodou kde se prodává tučňáčí maso? Jak vypadá? Jakou má barvu? Jak chutná? Docela rád bych ho otestoval. Budu vám vděčen za jakoukoli radu, která povede ke kýženému dlabenci.
Tiskni
Sdílej:
- Nechejte ho, vždyť je to primitiv!
- Díky že ses mě zastal, náčelníku
Tučňáci přeci žijí na jižním pólu, vždyť jsme to už probírali… :-(
A ten následující dialog je spíš nějak takhle:
Vždyť i mě to zmátlo, natož takového primitiva, jako je tady Frištenský.Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal.
psy se u nás nesměj pěstovat na maso a jsou dobrý. Kráva se u nás dlabe o sto šest a v Indii je uctívanáPes ani kráva však není chráněné zvíře, chytrolíne. A pod "chráněné" myslím takové, u kterého hrozí vyhlazení. Psa doporučuji, krávu snad každý zná. Ale velrybí maso je prý také dobré, ale nejedl bych ho právě kvůli tomu, že velryby hrozí vyhynutím.
.
PS: Nejsem vzteklej při psaní tohoto komentáře.
Z'LI0(%:`&/NRU`Y0"@8.L%.%PG(%!D>"<!@C(4&'?`UO!/$"K\2)+!1K',R'
2V,*3$D-EG4PC!<*(%%I"<*$`
`
Tučňáčí maso by ti IMHO nechutnalo (tedy pokud ti nechutná rybí tuk). Tučňáci mají totiž velké množství podkožního tuku a díky jejich stravě a životnímu prostředí budou určitě chutnat po rybách. No a barva bude nejspíš třeslavě bílá, nebo mírně nažloutlá.
Navíc jsou tučňáci, jak už ti tady někteří sdělili, chránění.
Tučňáka jsem nikdy nejedla, ale odhad může udělat každý, kdo jen trochu zavadil o biologii a viděl (cítil) živého tučňáka v zoo.
odhad může udělat každý, kdo jen trochu zavadil o biologii a viděl (cítil) živého tučňáka v zoo.Já bych tedy při pohledu (a přičichnutí) na vepře taky neodhadoval, že by mi takové zvíře mohlo chutnat. O chobotnici ani nemluvím...
Mě vepř chutná přesně tak, jak bych od pohledu a vůně čekala (vůbec). Někdy sice může chutnat o něco lépe, ale to záleží na schopnosti kuchaře udělat z Zvědavé Olihně něco, co v sobě nemá ani stopu po chuti Zvědavé Olihně (Hrr na ně, Terry Pratchett). K chobotnici jsem si ještě nečichala, ale z toho co jsem viděla a odhadu ... konzistence je podobná jako ta "želatina" (jížka s vodou) na číně a chuť - pokud se to poleje sojovou omáčkou pak to bude chutnat (stejně tak cokoli jiného, co se poleje sojovou omáčkou) jako sojová omáčka.
pokud se to poleje sojovou omáčkou pak to bude chutnat ... jako sojová omáčka.Když se k tomu přidá sůl a máslo, tak to chutná jako slané máslo?