abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 763 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    20.9.2006 12:22 eXEden | skóre: 13 | blog: Plkoviny | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Bohužel je to tak a být uživatel Win, tak bych se asi pěkně rozčiloval. Za prvý by mi vadila absence instalačních médií (tak mě napadá, že OEM verze určitě byla v ceně a tak je přeci rozumné požadovat instalační média a ne nějaký bastl od Aceru), za druhý by mi vadilo to jejich Rescue DVD, který nainstaluje Win v podobě, která by mi nevyhovovala a za třetí je to zbytečná skrytá FAT partition ... Takhle jsem z disku odstranil skrytou partition, odstranil Win a jsem spokojen. Rescue DVD používám jako podšálek na kafe ...
    Dalibor Smolík avatar 20.9.2006 19:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Takhle jsem z disku odstranil skrytou partition, odstranil Win a jsem spokojen. Rescue DVD používám jako podšálek na kafe
    Mám týden nový notebook Acer 3102WLMi, uvažuji o tomtéž. To, co potřebuji jsem zprovoznil, včetně wifi karty pod Linuxem, naopak mi nejede webová kamera ani pod Windows. :-). Takže není co řešit. Také jsem se podivil, co je to za 4 GB podivného oddílu .. Ale notebook jinak vypadá docela pěkně.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Josef Kufner avatar 20.9.2006 20:26 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    4 GB? Udělej si image na DVD a neřeš to :)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    22.9.2006 16:56 coques | skóre: 21 | blog: FailSystem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    ja mam podobny problem s laptopom od IBM. Ich stupidna "Recovery particia" mi berie 5GB z uz aj tak utleho disku (z oficialnych 80GB mozem pouzit len nieco cez 74GB, viem ze to je normalna situacia, ale je to na zamyslenie)

    Nikto sa ma nepytal ci som ochotny urcitu cast obetovat na "Rescue pre WINXP". Samozrejme som sa snazil vytvorit si "Recovery CDs", kedze som nijake CD nedostal, a to akymsi pochybnym nastrojom v WinXP, ale tento nastroj som v menu nenasiel (nie som vynimka). Postupoval som podla oficialnej procedury a tento nastroj mal by na systeme pripraveny na pouzitie.

    Od znamych, ktory uz sadu Recovery CDs ziadali od supportu IBM som dostal informaciu, ze IBM je velmi neochotne tieto CD poskytnut.

    Takze cesta, kde sa system dodava na instalacnych CD pre neskorsie pouzitie, napriklad v pripade vymeny disku, je podla slov predajcov uz "zastarala". A ja sa musim zmierit so skutocnostou, ze vsetko dostanem zabalene krasne v "skatulke". Nehovoriac o tom, ze instalaciou ineho systemu ako Windows cely "Rescue & Recovery system" zlyhava.
    Polívčička byla..
    9.11.2006 21:33 Gorgussien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Pokud se v notebooku IBM nachazi recovery utilita je to VZDY vypsane ve specifikaci, nevim co to je kdyz to ctu = najdu si to a zjistim coze to vlastne dela, pokud jsem liny se informavat co dopredu kupuji jsem strujcem sveho stesti a PAK NEMAM SEBEMENSI PRAVO NA NECO PLIVAT - leda tak na svou blbost!!! Pak napisu "koupil jsem, aniz jsem zjistil co, ted mi to nevyhovuje, tzn. jsem blbej" a nee to je na prd a k nicemu. Rada: NECHCES = NEKUPUJ. BTW: u IBM ta utilitka funguje vyborne. PS: dnes kupuji notebooky a pracuje s notebookem uz docela dost lidi = docela dost blbcu a pro ne je takova utilita NEDOCENITALNA. Cim vice lidi bude mit notebooky tim vice blbcu mezi nimi bude tim vice jich prave takove veci oceni. Ti co do toho delaji si nejak poradi. HOWG
    10.11.2006 08:42 afk_cz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    v zakladni (skutecne ZAKLADNI) specifikaci by tedy melo byt uvedeno, ze je laptop WINDOWS ONLY.
    10.11.2006 10:41 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Od znamych, ktory uz sadu Recovery CDs ziadali od supportu IBM som dostal informaciu, ze IBM je velmi neochotne tieto CD poskytnut.
    Na známe bych v tomto případě nesázel. U nás to například problém vůbec nebyl. Stačilo zavolat, nahlásit výrobní číslo notebooku a cd promptně přišla poštou. Naprosto bez problémů a bez výhrad. Pravdou je ale, že za ně bylo třeba zaplatit zvlášt (navíc).
    1.4.2010 01:00 Petra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně také skončil
    Také já mám bohužel zkušenost se zákaznickým servisem Acer. Notebook Acer Aspire One jsem koupila v Alza Praha 19.8.2009. Už po měsíci začalo zlobit nabíjení a notebook se samovolně zapínal každých 10 minut. Poslala jsem ho do servisu, kde byl přesně 1 MĚSÍC! Technik nejprve tvrdil, že nezjistil žádnou závadu, později byla diagnostikována vadná MB (motherboard)/výměna MB. Notebook se vrátil, ale byl nepoužitelný, protože se každých 20 vteřin samovolně VYPÍNAL! Poslala jsem ho obratem zpět, v den přijetí do servisu mi volal zákaznický servis Acer s omluvou a nabídkou kompenzace. Měla jsem si vybrat mezi brašnou a extra baterií pro můj notebook. Vybrala jsem si baterii. Notebook se po týdnu vrátil opravený (výměna CRT/Power board), ovšem BEZ slíbené kompenzace. Volala jsem na zákaznickou linku, kde mi bylo sděleno, že bez udání JMÉNA OSOBY, která mi kompenzaci slíbíla nemohou nic dělat. Tato osoba (příjemný mladý muž) mi volala z anonymního čísla a bohužel si nejsem ani jistá, že se představila. Na zákaznický servis jsem napsala i email a odpověď od pana Miroslava Tihona (Call Center Agent) byla stejná: "musíte vědět, která osoba vám tuto kompenzaci přislíbila". Takže pane Tihone, tato tajemná osoba pravděpodobně moji baterii ze skladu vyfasovala a dávno prodala, nevím, proč se nepodíváte znovu na můj případ a nerozhodnete o nároku na kompenzaci, to snad tolik času nezabere. To já jsem strávila bez notebooku přes měsíc, protelefonovala s vaším zákaznickým servisem přes 200,- a udělala si obrázek o vaší firmě. Takže bohužel NEDOPORUČUJI!!! :-(
    20.9.2006 12:26 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Nejbezpečnější je koupit „holý počítač“, ať se Microsoft vzteká, jak chce, a nainstalovat si tam systém sám. A v případě okének OEM verze taky pokud možno nebrat, pokud má člověk ve zvyku průběžně masivně upgradovat. Jsou to pěkný parchanti. :-D Ten zvyk s „recovery CDs“ fakt nechápu … teda kromě tech prachů. To je přirozený korporační pud. :-)
    22.9.2006 18:00 coques | skóre: 21 | blog: FailSystem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Nejbezpečnější je koupit „holý počítač“
    to ano, ale niekedy to holt nie je mozne..
    Polívčička byla..
    20.9.2006 12:27 pzad | skóre: 30 | blog: pzad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Ten recovery by sa mal dat vypnut v biose. Inac ja mam opacnu skusenost. Ked som to recovery potreboval, tak neslo.
    20.9.2006 12:32 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    BIOS prozkoumam, ale prisel mi standardni. Nezdal se mi upraveny. Na druhou stranu je tam nejaka nechutne dlouha uvodni obrazovka, kde me informuje, ze muuz zmacknout Del pro BIOS setup a F12 pro vyber bootovani. Treba to tam nekde bude schovano.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    20.9.2006 12:54 pzad | skóre: 30 | blog: pzad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Ked som mal acera, tak v biose bola volba, ci to recovery je zapnute alebo nie (ale bol to travelmate).
    20.9.2006 12:33 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Predpokladam, ze jsi si ho nekoupil z vlastni vule...?
    V podstatě nic nevím
    20.9.2006 12:44 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Docela mě překvapuje že sy ty Acery stále někdo kupuje, vždy to byla záruka velmi nízké kvality jak HW tak SW.
    20.9.2006 12:57 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Mám od BenQ (což je AFAIK de facto Acer) už pár let switch a nemůžu si na něj stěžovat. Ale notebook, na to bych si asi netroufl, i kdybych přehodnotil svůj postoj k notebookům obecně…
    David Watzke avatar 20.9.2006 14:41 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    i kdybych přehodnotil svůj postoj k notebookům obecně…
    Taky jeden z těch, co by si nějraději vzali bigtower do batohu na cestu? Jo, jo... já taky :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    20.9.2006 14:48 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Mně by prostě jen bylo líto vyhodit tak nekřesťanské peníze za výkonově slabou a velmi problematicky upgradovatelnou sestavu s malým a pomalým diskem. Samozřejmě chápu, že jsou nasazení, kdy je notebook nutností, ale mé pracovní aktivity k nim naštěstí nepatří (přestože to znamená při každém školení vozit do Prahy počítač). Jen absolutně nechápu lidi, kteří jsou schopni tvrdit, že klasické počítače jsou mrtvé a že budoucnost patří používání notebooků všude (snad až na rackové servery :-) ).
    David Watzke avatar 20.9.2006 14:55 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Jen absolutně nechápu lidi, kteří jsou schopni tvrdit, že klasické počítače jsou mrtvé a že budoucnost patří používání notebooků všude
    Tak to je totální hloupost... to bych zešílel ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    20.9.2006 15:00 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Áno, takže než si koupit o něco dražší počítač, utratíte nejspíš ještě víc za auto. To je řešení, které mi přijde naprosto neskutečně… úchylné :-)
    Copak toho není dost?
    David Watzke avatar 20.9.2006 15:09 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Hádám, že by jel autem i kdyby ten počítač nevezl...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    20.9.2006 15:13 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Přesně tak. Schválně jsem si zkusil zjistit, jestli by to autobusem vůbec šlo. Sice ano, ale znamenalo by to vyjíždět v šest (ale z vesnice, tj. z domu vyrazit ještě asi o dvacet minut dřív) a hodinu a půl se dvěma přestupy jet na Černý Most, kde jsem autem podle počasí za 20-25 minut.
    20.9.2006 15:19 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Zív. Nevím kam jezdíte, ale do Nymburka je to odtama vlakem dvacet minut a pak si v Praze snad už něco vyberete.
    Copak toho není dost?
    20.9.2006 15:09 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Asi takhle: nezkoušel jsem to měřit, ale pochybuji, že rozdíl ve spotřebě mezi tím, zda mi na zadním sedadle leží miditower nebo ne, bude takový, aby mi to zaplatilo rozdíl mezi cenou toho počítače a srovnatelného notebooku. Nemluvě o tom, že paralelní síťová instalace systému na deset stanic z notebookového disku… no… opravdu raději ne…
    20.9.2006 15:12 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Vtip je v tom, že s tím notebookem by se nejspíš bez toho auta dalo obejít… Což by jednak snížilo cenu a taky hodně zvýšilo pohodlí. Ale ať se každý baví čím chce. Ta instalace je určitě tak gigantická, že by to nevyřešila větší paměť, předpokládám.
    Copak toho není dost?
    20.9.2006 15:15 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Jistě, dalo. Ale mluvit při tom o pohodlí… To je opravdu špatný vtip - viz předchozí odpověď.
    20.9.2006 15:30 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    velmi problematicky upgradovatelnou sestavu s malým a pomalým diskem. … Jen absolutně nechápu lidi, kteří jsou schopni tvrdit, že klasické počítače jsou mrtvé a že budoucnost patří používání notebooků všude.
    Problematická upgradovatelnost ani malý a pomalý disk předpokládám nejsou fyzikální vlastnosti notebooku, takže jejich současné nedostatky ještě neznamenají, že boudoucnost není právě v nich. Ostatně PC také kdysi byla výkonově horší než mainframy – ale budoucnost patřila PC :-)
    20.9.2006 15:39 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Mluvím o současných noteboocích a tam to opravdu platí. Já totiž ten počítač potřebuji teď, nemůžu počkat 5-10 let, až to bude jinak. Až to bude jinak, třeba se rozhodnu jinak, stejně jako jsem před třemi lety jednoznačně zvolil klasický monitor a ne LCD, zatímco dnes už LCD mám.
    20.9.2006 18:54 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    No, já nevím, pokud bych chtěl 7200 otáčkový nebo větší disk, není problém. Upgrade paměti - není problém, už ho mám za sebou. Na výměnu optické mechaniky za něco podporujícího DVD-RAM se chystám. Samozřejmě, grafiku nevyměním, procesor taky ne, ale moje rok a půl staré Premio je přesto stále nejnadupanější mašina, co mám doma. A chybějící výstup na DVI řeším v případě X-kovým terminálem...;-)
    20.9.2006 16:38 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    malo kdo vyuzije rychlosti pocitace(nepocitam gembelry:-))Ale pokud pouzivam pc v praci vyuziju jeho pameti rychlost procesoru zas tak ne
    V podstatě nic nevím
    20.9.2006 18:25 ondracch | skóre: 19 | blog: Mozková kreč
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Pozor na rackové notebooky :-)!
    Proč myslíš, že nemůžeš žít jinak? Pořád Tvořím...
    21.9.2006 18:58 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    je nas mnoho ......
    USE="-gnome -kde";turris
    20.9.2006 12:56 Naith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    No tak u Asusu je to az na media a manualy podobne. Uzasne Recovery CD. OEM instalaci win nedostanete.
    20.9.2006 12:59 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Já k HP taky instalačky FreeDOSu nedostal :o)
    Copak toho není dost?
    20.9.2006 13:05 Naith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Hehe manzelka taky ne. Zato po roce zacalo HP strasne topit a vrcet ventilator.
    20.9.2006 13:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Horse Power? :-)
    20.9.2006 13:10 Naith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Dobre :))) Ale mam pocit, ze u tohoto druhu chlazeni nevrci :))
    20.9.2006 13:10 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    To si nejsem vůbec jistý :-) Každopádně v zimě dobrý, ne? :-)
    Copak toho není dost?
    20.9.2006 13:12 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Asi budu vypadat jako staromilec, ale myslím, že proti oblíbeným přímotopům ze ZPA Nový Bor to bude slabota…
    20.9.2006 13:15 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Zahrajete si na přímotopu Doom?
    Copak toho není dost?
    20.9.2006 13:19 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    OK, to asi ne, v rastrové grafice 64x64 pixelů s jednobitovou barevnou hloubkou by to asi nebylo úplně ono…
    20.9.2006 13:27 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Kolik to vlastně mělo příkon?
    Copak toho není dost?
    20.9.2006 13:28 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    To nevím, ale kamarád se dušoval, že se mu íkvéčkem podařilo vyhodit šestiampérovou pojistku… :-)
    20.9.2006 13:44 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    8-)
    Copak toho není dost?
    20.9.2006 13:50 Naith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    U nas na skole museli kvuli nim predelat rozvody. A Takovou klavesnici jako na nem jsem pak uz nikde nevidel.
    20.9.2006 13:51 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    Ale abychom nebyli nespravedliví, jednou jsem měl doma půjčený Robotron A5120 (běžela na tom CP/M, moc zajímavá hračka) a ten při prvním pokusu o zapnutí vyhodil i desítku. Až když se nahodil jistič a počítač se zapnul podruhé, proběhlo to hladce.

    Jen ty fotky na webu mi moc nesedí, protože jsem mám pocit, že ten, který jsem měl půjčený, měl monitor zvlášť. Docela dobře si totiž vzpomínám, že počítač ležel na zemi, zapínal jsem ho nohou a rovnou šel nahodit jistič. :-)

    20.9.2006 13:25 Naith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Jak se to jmenovalo? SAPI 1 nebo IQ151(mimochodem kam se na nej hrabou dnesni hlinikove futraly :)))
    20.9.2006 13:27 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    SAPI 1 jsem viděl snad jen jednou a jestli se nepletu, byla to docela malá věcička. IQ 151, to byl jiný kalibr. I když, proti takovému EC 1025 pořád jen dětská hračka, ale ty už jsem naštěstí osobně nezažil (jen párkrát viděl).
    20.9.2006 13:34 Naith
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    SAPI1 byla stavebnice vlastne podobna jako dnesni PC, takze to mohlo mit ruzny vzhled. Dokonce to vyslo, jako stavebni navod mam pocit v AR. Akorad tenkrat sehnat vsechny obvody bylo temer nemozne napr. MHB8255A. No vlastne sehnat i kuprexit a patice byl problem :)
    20.9.2006 18:16 myšák | skóre: 26 | blog: EmentuX | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    EC 1025 aneb součást programu SMEP? Tak s tím jsem se ještě stihl setkat na VŠB cca před 16 lety ... kruci, to to letí. :) Fortran, který nás tam tehdy učil jeden profák v rámci "kroužku informatiky", byl pro mě ve srovnání s BASICem na IQ151 tehdy programováním z jiné galaxie. A ty možnosti! Uložit si data na magnetickou pásku (která se půl hodiny navlíkala na mechaniku) nebo dokonce na magnetickou jednotku (při vzpomínce na její velikost se mi vždycky vybaví záběry z torpédové komory jaderné ponorky). :-D

    Je nesmírně těžké být idiotem, konkurence je obrovská...
    20.9.2006 21:36 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    ECecka patrily do rady JSEP, v podstate kopie mainframu IBM. SMEP byly minipocitace, vychazely z HP 1000, pak pravdepodobne kopirovaly dalsi. V TP v Kancelarskych strojich jsem se potkal s EC 1027, taky me na nem ucili Fortran. Jak se mi to libilo:-).
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    20.9.2006 21:44 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Mně to bylo hned divné. Jestli mne paměť neklame, SMEP znamená Systém Malých Elektronických Počítačů, to mi na EC zrovna moc nesedí ani v podmínkách RVHP. JSEP (Jednotný Systém Elektronických počítačů - ostatně EC AFAIK znamenalo Единственная Система) už vypadá věrohodněji.
    20.9.2006 21:46 myšák | skóre: 26 | blog: EmentuX | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    Ještěže se zachovaly aspoň fotky pro ty později narozené ... obávám se, že dneska bych na tom nespáchal už ani "Hello world!" :-) Docela by mě zajímalo, jestli v nějakém muzeu nemají ještě fungující exemplář.

    Je nesmírně těžké být idiotem, konkurence je obrovská...
    Pavel Stárek avatar 20.9.2006 14:14 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Nene, nýbrž Havěť Pakáž :-) . Povšechně tuhle firmu moc nemusím, mám k ní nějaký psychologický blok, zrovna jako k telefonům Nokia. A ta úžasná odysea s tím, když si člověk zahesluje u notebooku HP BIOS a heslo zapomene, no škoda mluvit.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Mikos avatar 20.9.2006 20:00 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Já mám s HP dobrou zkušenost. Jejich LCD monitory mají vskutku výbornou kvalitu za dobrou cenu. A s jejich digitálními foťáky sem taky nikdy neměl problém (fungují pod Linuxem bezvadně jako USB Mass Storage). Ale notebook jsem od nich nikdy neměl, tak to posoudit nemůžu :-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    20.9.2006 20:29 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    No já jsem s ním maximálně spokojený, opravdu vypadá bytelně, klávesnice uplně super, co jsem nedávno psal u známého na aceru tak to byla hrůza. Zdvih příšernej, to HP je fakt něco jiného.
    Don´t worry, be happy.
    9.11.2006 20:24 micker
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    no kamarad musi (musel) pouzivat HP a mel je uz 4x v oprave .-)) harddisk, zvukovka, 2x deska, ted u fimy konci tak si poridil sony vaio, chtel applika jako mam ja ale protoze chtel mobilitku a apple prestal u pro rady delat 14" a mensi display tak sel do toho vaja, macbook mu nestacil rad si priplati ale chce kvalitu, i kdyz design vaia neni az tak super jak u macbooku pro je to proste malinka vec a tu presne chce .-) m
    21.9.2006 06:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Mám HP nx6125, pravda jsou věci kvůli kterým bych možná dnes volil jinak, ale určitě to není kvalita stroje. Po osobní zkušenosti s tím mým si jej koupilo i několik dalších lidí, protože poměr cena:ergonomie:rozlišení:hluk:výkon:výdrž pro něj vyšel jednoznačně nejlíp. A kvalita? Ta se prokáže nejdřív tak za dva roky.
    20.9.2006 15:18 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Tak to já jí dostal, kupoval jsem minulý týden nx6325 a instalačka tam byla. Teda předpokládám že to je instalačka. Sice z disku šlo hned vše pryč ale nějaký cd s FREEDOSem u toho mám
    Don´t worry, be happy.
    20.9.2006 12:58 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Jenom drobnost: u mne/mě, pro mne/mě.
    20.9.2006 13:04 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    "mně" zrušit! :D
    20.9.2006 13:06 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Je mi líto, ale v tomto případě je správně také tvar mne… :-)
    20.9.2006 13:08 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    tebe?
    20.9.2006 18:38 mně/mě
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Je to jednoduché:
           +------+-----------------+
           | TY   | odpovídající JÁ |
    +------+------+-----------------+
    | 2.p. | tě   |      mě         | 
    | 3.p. | tobě |      mně        |
    | 4.p. | tě   |      mě         |
    | 6.p. | tobě |      mně        |
    +-----+-------------------------+
    
    Kratšímu varu "tě" (2. a 4. pád) odpovídá kratší "mě" a delšímu "tobě" odpovídá delší "mně".
    vencour avatar 20.9.2006 18:45 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    Jj, já to řešim tak, že se tam buď dá použít "mi" a pak je tam "mně" nebo se dá použít "mne" a pak tam jako doplněk bývá "mě" = ale ne "mně". Tj. "mně" a "mne" vedle sebe nejsou.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    21.9.2006 20:07 janskyj | skóre: 11 | blog: linuxuv_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Já to řeším tak, že si tam dám svoje jméno. Třeba: "Viděl mě a utekl" - "Viděl Jirku a utekl" - krátka přípona -> krátký "mě". A třeba takový "O mně beze mě" = "O Jirkovi bez Jirky". Podle toho poznám, kde co má být. Ale jinak jsem na češtinu levej, hlavně mi dělá problém, vůbec si uvědomit že nad tím mám přemýšlet a neplácnout tam jen tak něco :-)
    Krystaly, polovodiče, všechno směšné. Co tak konzole z digitronů, to by bylo něco pro pravé muže. :)
    bazil avatar 20.9.2006 13:03 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    nepřej si vydět, jak se budou chovat, pokud budeš něco reklamovat ;-)
    20.9.2006 13:04 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    y taky :D
    20.9.2006 14:26 XMurder | skóre: 25 | blog: introvert
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    já bych tu češtinu celou zrušil, co je mi do nějakých i,y,mě mně, ěščřžýáíé, vi vy *hroznej humus, podpořte nějaký druh netštiny! :-D
    20.9.2006 16:19 Martin Baleja | skóre: 13 | blog: Segmentation_Fault
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Já bych ty operační systémy zrušil - co je mi do nějakých ipconfig, ifconfig, dir, ls, echo "=firefox" >> /etc/portage/packages.unmask,...
    Why are hemorrhoids called "hemorrhoids" instead of "assteroids"?
    Rezza avatar 20.9.2006 14:59 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Nevadi jim vlastni OS ani rozdeleni disku i kdyz nekdo ma opacne zkusenosti... Hodi si servisni disk... Ale Acer uz taky vic ne, za danou cenu max vykon, ale... No proste po roce ma novou zakladni desku, DVD mechaniku a plasty :D
    20.9.2006 13:29 wifinista | skóre: 25 | blog: Nesmyslný Svět | Drozdov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Ty už píšeš jako já o abíčku :-D
    Umět dobře pracovat s PC vůbec neznamená umět dobře vytvářet makra v Microsoft Office
    20.9.2006 13:50 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Já mám recovery na dodaných CD. A vzhledem k tomu, že je to upravená instalace Windows, dalo by víc práce z toho vypreparovat funkční instalačku, než sehnat instalační CD Windows jinak. Mám takhle k notebooku 2 OEM licence Windows - přímo s notebookem dodané Home a vedle s ním :-) koupené Prof. No ale poločas rozpadu už mají zase dávno za sebou, štvou mne už značně, takže tam v dohledné době přijde Linux, a teď už snad natrvalo…
    20.9.2006 14:01 stribny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Acer není seriózní firma a mnoho lidí s ním skončilo. Nedodáním CDček to jenom začíná, počkejte, až začnete notebook používat :))
    David Ježek avatar 20.9.2006 14:06 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    tak tak, na pristi rok planuji notebook a acer je znacka, kterou jsem okamzite vyloucil. radsi za stejnou thinkpad s GMA950 nez acer s X1600. svoje nervy mam radsi nez vykon ve 3D a totalne pochybnou kvalitu dilenskeho zpracovani
    21.9.2006 20:10 janskyj | skóre: 11 | blog: linuxuv_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Třeba takový IBM pro svoje ThinkPady nedodává instalačni CD. Kdyz jsem volal do první firmy, co mi nabýdla operátorka na IBM, jestli by mi je mohli poslat, tak z nich vypadlo, ze si je mohu bud za 750 kč koupit, nebo je nastivit a vypalit si je u nich...
    Krystaly, polovodiče, všechno směšné. Co tak konzole z digitronů, to by bylo něco pro pravé muže. :)
    20.9.2006 14:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    No já nevím, ale osobně jsem si notebook s předinstalovanými XP upravil takhle:

    1, Nejprve jsem přes PartionMagick z Hiren CD zmenšil NTFS partition (pokud jsem totiž zaregistroval, tak takhle provedená změna se windowsům nejmín příčí)

    2, Najel jsem si liveCD (Slack? ani už nevím) a rozdělil disk podle potřeby -
    Zařízení Boot      Start         End      Blocks   Id  System
    /dev/hda1   *           1        1913    15361888+   7  HPFS/NTFS
    /dev/hda2            1913        1926      108675   83  Linux
    /dev/hda3            1927        2169     1951897+  82  Linux swap / Solaris
    /dev/hda4            2170        9729    60725700    5  Rozšířený
    /dev/hda5            2170        2716     4393746   83  Linux
    /dev/hda6            2717        3689     7815591   83  Linux
    /dev/hda7            3690        7336    29294496   83  Linux
    /dev/hda8            7337        9729    19221741   83  Linux
    
    Já vím, nic nenormálního, až na jeden detail. Má-li rozšířený oddíl id "f" a ne "5" tak se ho snaží Windowsy nějak řešit. Rozdíl mezi nimi je tom, že v druhém případě ten rozšířený oddíl ignorují.

    Doporučoval bych vyzkoušet. Dále bych si být tebou zkontroloval co a jak se automaticky spouští po najetí. Těmto službám bych změnil spouštění na ručně a pozastavoval bych je.
    20.9.2006 17:42 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    K Lenovu som takisto inštalačky nedostal; záloha systému = 6 CD = práca a money navyše. Vďaka skrytej partícii mám zo 40 GB disku 33 GB.

    Veľa šťastia pri hľadaní ISO image (aj pri používaní Aceru :)

    Ak sa ti to ISO podarí nájsť, tak sa s nami podeľ o info ;)

    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    20.9.2006 18:38 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Vypada to, ze znackove pocitace radeji vubec nebrat :-(
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    vencour avatar 20.9.2006 18:51 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    U desktopů to sedí (třeba kvůli BIOSům), ale u noťasu se nedá jinak. Lenovo mam, zálohu jsem udělal (skoro hned), snad jsem jen nainstalil power-dvd od LG ve stolnim. Časem asi zkusim použít zálohy, ty 3 dvd, abych viděl, zda jsou k něčemu, čekam, že by to mohlo bějt něco jako Norton ghost. Tj. i když už nemam wokna, že mi to obnoví "pořádek" na disku, jakej byl v čase zálohování.

    Jak tak pozoruju tu "svou" klávesnici, musim se zase zasnít nad stolní IMBkovou... Prostě paráda. (Kolik že místo ní koupim plínek? ;-) )

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    20.9.2006 18:42 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Tak jsem to vzdal a odklepl jsem, ze souhlasim s recovery systemu. Rekl, ze smaze vsechny soubory na C: a tri minuty neco kopiroval. Nasledne resetoval pocitac a opet naskocilo lilo. Vybral jsem windows a naskocil erecovery. Dal jsem opet obnovit ze zalohy, pak rebootoval stroj, vybral windows a opet se spustil erecovery. To je neskutecny smejd!

    Druha vec, i kdybych nechtel linux, tak takovyto zalohovaci program bych odmital. Staci, aby virus drobne poskodil treba MBR a nasledne prijdu o vsechna data - kvuli Aceru a jeho obnove dat! Abych o ne neprisel, musel bych kazdy den koncit tim, ze provedu kompletni zalohu systemu (casem asi na 10 DVD a stravim tim dve hodiny). Takovyto system je uplne na houby. Tohle fakt acer mysli vazne?
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    20.9.2006 19:03 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    To jsi nevedel, co kupujes, predem?
    vencour avatar 20.9.2006 19:05 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    O takovémto řešení se moc nepíše ... se mi zdá.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    20.9.2006 20:08 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Hmm, pokud neco kupuji, tak se zajimam o to, co presne to je a za jakych podminek. A ptam se hodne. Pokud me pozdeji neco zklame, co neni v rozporu se smlouvou, pak jsem nastvany sam na sebe. Chapu ale a uznavam, ze napr. ten Acer recovery je strasna vec. Na druhou stranu, prinejmensim to, ze si sice zaplatis licenci, ale instalacky nedostanes, je vec hodne znama. Btw, nacpak Leos potrebuje Windows? :D
    vencour avatar 20.9.2006 20:28 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    ... nacpak Leos potrebuje Windows? Že by manželka? Děti?

    A ještě jinak: třeba mu jde o princip?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    20.9.2006 20:35 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Pokud se pamatuju, tak se Leoš pochlubil jediným dítětem a to dosud rozhodně nebude ve věku, kdy pro něj rozdíl v OS bude hrát roli :-)
    Copak toho není dost?
    21.9.2006 09:23 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Kdy jsem se chlubil jedinym ditetem? Nase mimi ma teprve 10 cm a druh OS je mu urcite ukradeny ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    21.9.2006 09:27 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Nevím. Mám ten pocit. Nebo se mi všechno plete. Leoš Literák je takové jméno, že se při trošce špatného sluchu a bídné paměti (obojího mám v hojné míře) z něho dá udělat kdeco.
    Copak toho není dost?
    20.9.2006 21:34 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Tak jak to vidim ja, manzelka/dite maji dve moznosti: rict Leosovi, at se priste poradne zepta co kupuje, nebo zvyknout si na linucha :)
    21.9.2006 09:20 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Znama jak pro koho. Ja to nevedel. Zeptej se lidi ve svem okoli, kolik lidi to vi.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    21.9.2006 09:25 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Na hry. Parkrat do roka proparim par vikendu u civilizace. A manzelka si obcas hraje Heroes of might and magic. Vsak jsem je dneska rano musel rychle doinstalovat, at se nenudi, kdyz je sama doma na nemocenske.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    20.9.2006 19:17 wifinista | skóre: 25 | blog: Nesmyslný Svět | Drozdov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    Zaznelo to tu nejednou, ale kdyz si vetsinou nekdo neco kupuje, zjisti si o tom nejaky reference (ne jak ja ze jsem koupil prvni 1GB MP3 prehravac kterej se mi libil vzhledove a byl skladem za 1400kc) tak rpoc si si neco o tom do ceho jdes nezjistil taky?

    Jinak myslim si, ze s tim druhym odstavcem trosku prehanis, podle me ani acer nema tak blby zamestnance, aby neco takovyho udelali, ale je-li to i tak pravda, je to velsice smutny.

    Ty si volil podrazaka ze ho mas v paticce?

    Umět dobře pracovat s PC vůbec neznamená umět dobře vytvářet makra v Microsoft Office
    Josef Kufner avatar 20.9.2006 20:29 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Na mém IBM Thinkpadu R40e funguje "Restore to factory settings" tím způsobem, že to převorá jen první partišnu. Nesahá na MBR ani na nic ostatního.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    20.9.2006 21:33 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Doufám, že sis ten notebook nekupoval sám pro sebe a z vlastního rozhodnutí. Snad všechny diskuze, které se tu vedly o nákupech nb, vyzněly v neprospěch Acerů.
    vencour avatar 20.9.2006 21:38 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    Jak se jmenovalo to kouzlo v Harry Potterovi? To o ovládání? Třeba to není ten samý Leoš, co ho všichni znají? ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    21.9.2006 00:53 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Dneska na to existuje celá čarodějná škola. V porovnání s marketingovou magií je nekromancie jen malý roztomilý pudlík… :-D
    Josef Kufner avatar 21.9.2006 02:18 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Ono si ani nelezou moc do zelí. Nekromancie se narozdíl od marketomancie zabývá mrtvolkama. Takže je to jen o věku/stavu ovládaných, takže vlastně skoro totéž :-D
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    21.9.2006 08:07 bl4z4 | skóre: 12 | blog: bl4z4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Pokud se nemýlím, tak je to kletba Imperius :-D.
    Novinář: "Má podle vás umělá inteligence budoucnost?" A. C. Clarke: "Pevně doufám, že ne jen umělá."
    vencour avatar 21.9.2006 10:40 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    Ano, ano, vzpomínám si, děkuji ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    20.9.2006 21:44 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Možná jsem něco přehlédl, ale jak jste všichni přišli na to, že jde o notebook? Však Acer dělá i sestavy v řadě Aspire... A dost bych se divil, kdyby dokázal produkovat nějaké výrazně podprůměrné sestavy, vždyť když si člověk dobře zkontroluje, co je v tom za komponenty, tak pak už je prostor výrobce pro nějaký větší kiks docela malý.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    20.9.2006 21:46 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    20.9.2006 21:48 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    20.9.2006 21:53 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Jsou to bordeláři… :-)
    vencour avatar 20.9.2006 21:53 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil

    Hlavně v desktopu jsem ještě recovery nástroje neviděl?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    20.9.2006 22:02 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Nanapadají mě důvody, proč by se v tomto ohledu mělo rozlišovat mezi notebookem a desktopem... Ale třeba jo, nevím.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    20.9.2006 22:36 _radek | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    xxx avatar 20.9.2006 22:40 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    ja uz v roce 98 ho dodaval Compaq, pravda byl to takovej co vsechno smaze a nainstaluje windows :).
    Please rise for the Futurama theme song.
    21.9.2006 06:46 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    V prvni vete pisu, ze jde o pocitac Acer Aspire, tedy stolni PC. Sestava, kterou jsem si vybral ja, byla zamitnuta. Ted to vypada, ze tu sunku vratim a ta bude muset jit do servisu. Nebo budu muset koupit jeste jedny windows, ale s instalackami. Nebo nekde ukrast nelegalni crackle windows, protoze legalne zakoupene nemuzu pouzivat. Is not it ironic?
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    21.9.2006 07:12 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Pro informaci, na disku byly 3 oddily: 4 GB hidden FAT, 2x 90 GB FAT32. Smazal jsem D: a rozdelil jej na 50 GB FAT32, 39 GB Linux a 1 GB swap. Grub jsem nainstaloval do MBR (coz je asi ta chyba, kterou erecovery nedokaze rozdychat). V prvnim oddile jsou adresare Miniint, autorun, d2d a factory, instalacky windows tam nevidim. I kdyz v d2d je soubor stcdboot.iso, zkusim z nej nabootovat, at je sranda. Vic uz to PC zkazit nemuzu, kdyz uz ani 4 pokusy pouzit jejich recovery nezabraly ;-)

    Jeste jsem nasel /boot/boot.0800, je v nem string acer. To by mohlo byt ono. Predpokladam, ze jde o MBR, tudiz oprava by mohla byt dd if=/boot/boot.0800 of=/dev/sda. Asi to zkusim, jsem zvedav, co se stane ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    21.9.2006 08:36 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Skoda že není k dispozici výpis z fdisk při původní konstelaci. Z něj by totiž mohlo být zřejmé který diskový oddíl byl aktivní = tam byl i zaváděcí sektor.

    Také by bylo jasnější co byla která partition zač. Které byly primary a které byly v rozšířené partition.

    Domnívám se, že původně ten stroj měl nějaký zavaděč od Aceru, který před tím než defaultně šel na partition s Windows provádí nějakou kountrolu. Možná by problém vyřešilo obejití tohoto zavaděče a nastavit linuxový zavaděč tak aby šel rovnou na particii s Windows. Tedy v případě GRUB tam mít něco takového:
    
    # on /dev/hda2
    title		Microsoft Windows XP Professional
    root		(hd0,1)
    savedefault
    makeactive
    chainloader	+1
    
    
    Možná je třeba v uvedeném případě změnit 1 na 2 i ten chainloader, nevím, chtělo by to zkusit. Každopádně by měl ale stačit upravit linuxový zavaděč.

    Jednoznačně jde ale o situaci s jakou si standardní instalátor neporadí, a je třeba manuální zásah.

    A zcela na okraj - co tam bylo za Windows na FAT32? Windows98ME se ještě prodávají?
    21.9.2006 09:17 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Vypis zajistim, trik s navracenim MBR zafungoval :-) Nejspise maji v MBR nejaky svuj kod, ktery nastavi nejaky priznak a pokud chybi, acer spusti recovery. Ted jsem tedy prisel o mandrivu, ale mam zpet windows. Vecer ci zitra provedu zalohu, zakazu acer erecovery (snad prijdu na to jak) a pak zacnu hledat zpusob, jak mit Linux, aniz by se z toho Acer nepokakal

    Jinak jedna se o WinXP home, Acer pouziva standardne FAT32 a dle diskusnich for prevod na NTFS nema moc rad ;-) Holt Acer je pro stupidni klikace, kteri se pocitace boji a vubec mu nerozumi. Pokud cokoliv zmenite, pak ma problem. Ale fakt nechapu jeji recovery - on opravdu smaze veskera data na C:! Tohle je tedy zaloha za vsechny prachy.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    21.9.2006 17:41 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Neni problém právě v tom, že se mu nelíbí přepsání MBR? Zkusil bych nainstalovat LILO (nebo ještě líp GRUB, vysvětlim dál) na oddíl s linuxem, udělat image jeho bootsectoru a předhodit ho NT Loaderu (vyšel tu kdysi návod, jak to udělat).

    LILO se pro tuhle věc moc nehodí, neboť při instalaci novýho kernelu se instaluje znovu i zavaděč a je tim pádem potřeba vytvořit i jeho novej image.
    21.9.2006 21:09 vice | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Ale fakt nechapu jeji recovery - on opravdu smaze veskera data na C:! Tohle je tedy zaloha za vsechny prachy.
    Ale jim přece nejde o tvá data! Jim jde o to, aby hotline poradil a počítač zprovoznil a oni mohli říct: "Vidíte, vždyť to funguje, chyba není na naší straně, reklamace je neoprávněná."

    Já jsem to řešil cca 3 roky zpátky s NB HP (to dodává/nedodává instalačky model od modelu) a na můj výkřik "Ale to dojdu o data!" mi na hp hotline odpověděli jen "Ano". Ani to obligátní "je nám líto" nedodali. Od té doby u sebe neustále nosím System Rescue CD

    A zase se potvrzuje:

    Není důležité co se stane, ale jak se to vysvětlí!
    Není důležité co se stane, ale jak se to vysvětlí.
    21.9.2006 07:38 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Nevím jak jinde, ale pro mne je počítač obecné označení nějakého typu přístroje, přičemž různými typy počítačů jsou třeba notebooky, běžné desktopové PC a vešly by se sem i třeba velké sálové příšery. Běžně pak používám slovo počítač a v případě potřeby to upřesním na nějakou tu konkrétní variantu.
    Copak toho není dost?
    21.9.2006 10:44 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Nápodobně. Nenapadlo mě, že by "počítač" mělo být chápáno jako synonymum pro "desktop".
    21.9.2006 08:09 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    mam podobne zkusenosti. Na boku PC mas licencni cislo. Proste ho pouzij s jinou instalackou. Muze se stat ze to nevezme. Tak pouzijes jine, kradene cislo a po startu si ho zmenis na to spravne. Na zmenu jsou na internetu navody, ale ty vetsinou neumoznuji zadat napr OEM cislo do Win nainstalovanych z NEOEM instalacek. To vyresi utilita od MS, keyupdatetool, ktera napce jakekoliv cislo do jakychkoliv windows (byla udelana aby clovek ktery zjisti ze ma kradene windows si je mohl zakoupit a prelicencovat). No a ovladace stahnes z netu. Vevnitr budou uplne normalni dily, na ktere se budou dat sehnat ovladace primo u vyrobce.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    21.9.2006 09:10 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    OEM licencni cislo Aceru udajne nefunguje v OEM instalackach Windows. Ten tvuj postup by mozna zabral, ale doufam, ze jej nikdy nebudu potrebovat. Je to docela harakiri ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    21.9.2006 09:16 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    NEFUNGUJE? OMFG jakto???
    22.9.2006 10:48 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Moje zkušenost je, že funguje (ale zřejmě záleží případ od případu).
    21.9.2006 09:15 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Myslíte, že by to pomohlo tedy v mé situaci (na notebooku Acer mám nainstalovány NEOEM Windows, které nelze aktivovat OEM klíčem)? Budou pak Windows plně leáglní? Aby mi pak po 30 dnech neřekly, že to mám reinstalova nebo něco. To by mě asi omejvali... Instalace Windows s Firefoxem OpenOfficem a antivirem = 2 hodiny práce.
    21.9.2006 19:05 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Takže keyupdatetool mi nepomohl, protože se mu nepodařilo produkt aktivovat. Tak jsem zkusil telefonickou aktivaci, přepojilo mě to na operátorku a ta mi po sdělení OEM čísla nadiktovala aktivační kód.

    Takže odpověď zní - telefon. Fujtajbl to bylo práce se zatracenou aktivací.
    22.9.2006 00:16 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Sestava, kterou jsem si vybral ja, byla zamitnuta.
    Kým? Prodejcem? To snad ne...
    Quando omni flunkus moritati
    21.9.2006 09:05 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Zrovna včera jsem řešil pokažený disk v Aceru mého strejdy. Byl to už druhý a jsem si jist, že Acer neumí dělat notebooky, protože disk je z mě nepochopitelných důvodů pod baterkou. Disk! Ano, to zařízení, kterému vadí jen dvě věci - otřesy a teplo.

    Recovery CD samozřejmě nefunguje, protože jsem nesehnal identický disk Seagate, který tento Acer používá. Nainstaloval jsem Windows XP Pro z legálního CD, cd klíč fungoval, ale aktivace ne. Nyní se snažím přetáhnout na nainstalovaný Windows pár DLL souborů, čímž bych mohl změnit RETAIL verzi na OEM (OEM se liší pouze identifikátorem disku a několika soubory, které se starají o aktivaci).

    Pokud mi to nepomůže, budu strejdovi instalovat vše znovu s vypůjčeným diskem WinXP OEM. Ten jsem naštěstí sehnal, ale brzy to podle mě jen tak sehnat nepůjde. Výrobci se snaží OEM disky nepřidávat...

    Prostě a jednoduše přístup firmy Acer je nehorázný.
    21.9.2006 10:10 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Výrobci se snaží OEM disky nepřidávat...
    Což je IMHO správně. OEM si kupujete od výrobce počítače jako součást počítače. MS je v tomhle případě pouhý subdodavatel výrobce počítače. Je povinností výrobce toho počítače, aby se postaral o funkčnost, podporu a záruku. Snad to povede postupem času k tomu, že ubyde různých pseudoodborníků, kteří umí zobrazit kompletní nabídku Start, což je kvalifikuje pro "správu" mnoha počítačů v okolí, z ní plynoucí pravidelné odvirování a přeninstalace atd. A uživatel bude mít buď počítač, se kterým bude pracovat jako uživatel, ne jako správce, a servis mu bude dělat dodavatel PC – a nebo bude chtít mít počítač plně pod kontrolou, sám si ho třeba sestaví, sám si vybere OS a sám si ho bude spravovat. Ten pak ale samozřejmě zaplatí plnou cenu OS – nebo si třeba pořídí Linux.

    Pokud se vám v autě rozbije autorádio, taky nehsáníte původního výrobce, který třeb ai prodává autorádia samostaně, ale jedete do autorizovaného servisu. A jak si to vyřídí výrobce auta s jeho subdodavatelem rádií a se servisem, to už není vaše starost.

    Akorát ještě bude muset být různě po světě uděleno ještě dost pokut od různých antimonopolních úřadů, aby zejména výrobci notebooků začli prodávat notebooky i bez OS – protože prozatím nejsou jejich notebooky s Windows "existenčně" svázané. Nebo ať ty notebooky označují výrazně "Designed for Microsoft Windows XP only". Protože dneska je v tom hrozný zmatek a vše se prodává napůl jako komplet, do kterého nesmíte zasáhnout, a napůl jako stavebnice, se kterou si můžete dělat, co chcete, ale výrobce za nic neručí.
    21.9.2006 13:55 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    OEM si kupujete od výrobce počítače jako součást počítače.
    Toto neplatí obecně. OEM v chápání Microsoftu (a o Windows se tady bavíme) je v podstatě jen delegování servisu na dodavatele a z toho plynoucí nižší cena. O hardware se nikde ve smlouvách Microsoftu nehovoří, OEM Windows se prodávají i bez hardwaru.
    21.9.2006 14:37 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    O hardware se nikde ve smlouvách Microsoftu nehovoří, OEM Windows se prodávají i bez hardwaru.
    Tento software OEM nesmí být dodán zákazníkovi, není-li doprovázen povinným hardwarem v rámci licence Microsoft OEM System Builder, jejíž znění je uvedeno na adrese http://www.microsoft.com/oem/sblicence/.

    Kde je možné koupit OEM Windows bez hardware sem radši ani nepište :-)
    21.9.2006 16:46 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    OEM si muzes koupit i s jednou HW soucastkou, treba hard diskem.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    21.9.2006 17:46 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Už i tohle je docela svérázný výklad, který je ovšem v ČR běžný a toleruje se.
    22.9.2006 09:17 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    jde to docela bezne, a i u velkych prodejcu. Oblibene je kupovani OEM windows s mysi. Pak si je muzete prenaset mezi PC jak potrebujete, ale vzdy jen s tou mysi.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    21.9.2006 18:54 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Jde to i bez hardwaru:

    http://www.barbone.cz/index.asp?stiid=47342&strsort= &str=0&tit=MS%20WINDOWS%20XP%20PRO%20CZ%20SP2%20OEM%201PK

    Opakuji OEM _není_ jen k novému počítači.
    21.9.2006 19:05 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    To je ovšem aktuální časově omezená akce MS pro ČR a SR, akční sleva pro legalizaci OS…
    Mikos avatar 21.9.2006 20:34 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    A o čem asi tady byla celou dobu řeč? O Windows v ČR. Né o MacOS X na Srí Lance.
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    21.9.2006 21:55 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Ale tohle je speciální akce, časově omezená. Když napíšu, že se ke kolům dávají GPS navigace, taky to není obecně pravda, i když teď zrovna to možná někdo v rámci nějaké akce dělá.
    27.9.2006 08:34 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    Zdravím, nedávno jsme koupili do firmy notebooky LENOVO, které řeší situaci podobně (skrytá partišna). Na vyžádání nám však ochotně poslali i média (8xCD), za které jsme ovšem museli zaplatit zvlášt. Trochu mne tedy překvapuje, že byli u IBM neochotní - asi záleží na to, na koho člověk narazí..
    Ačkoliv se mi to nelíbí, má to svou logiku s ohledem na ThinkVantage ™® Rescue and Recovery™ technologie. Ntb bez OS nebo s Linuxem je údajně možné koupit pouze v případě, že má Lenovo od někoho velkou zakázku podobného typu. Nebo mají jen velmi omezený výběr.
    27.9.2006 08:53 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    PS: nedávno se stalo, že na jiném ntb kompletně kleknul hdd. Ztráta nejen operačního systému, ale i všech dat - a v případě Aceru též každé možnosti na obnovu systému na náhradní hdd. = ztráta času příp. zisku. Docela by mne zajímalo, jak by na takovou věc Acer reagoval. Právě na základě této zkušenosti jsem si vyžádal média k Lenovu s poukazem na to, že v takovém případě instalační média jsou prostě potřeba.
    21.1.2007 21:50 AGILA77.COM
    Rozbalit Rozbalit vše Acer u mně skončil
    Taky vlastním jeden notes Acer hned mě při rozbalení překvapilo že tam není cd s Win Prof. pro případnou instalaci. CDčka tam byla jedno Recovery + 2x Czech WinProf + 2x Eng. WinProf v divném formátu pro instalaci nakonec jsem zjistil že to je pro reinstalaci. Takže žádná instalace bez serepetiček a věcí co nechci :-/ Problém byl když jsem chtěl reinstalovat to že cd hlásila že jsou chybná a že nejdou číst pomohlo mě udělat si kopii.

    Ale teď řeším jiný problém koupil jsem si místo 40GB disku 100GB disk a nainstaloval z cd-ček vytvořil jsem disk c: 49% d:51% divil jsem se že se tam nevytvořil disk skrytý jako u původního disku. Počítač fungoval ale když šel do režimu spánku tak už se neprobral. Jednoho dne jsem chtěl nastavit bootování MULTI a ozkoušet LIVE CD BOOT LINUX a pěkný jenže zpětně se mě místní disk nastavil jako ten dřívejší 3GB skrytý .... a tak teď nemám systém + data na disku C: a mám ho jako skrytý 40GB :-/ Poradí někdo jak ty data dostat zpět a nastavit vše na normál ? Acer podpoře jsem to psal před půl rokem a stále nepřišla odpověd :-/
    31.1.2007 14:05 AGILA77.COM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil - DODATEK
    31.1.2007 14:40 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil - DODATEK
    Ahoj, zahlédl jsem Tvůj dostaz. Kdysi jsem asi něco podobného řešil na nějakém notebooku (zmizel nějaký diskový oddíl). Každému diskovému oddílu musí být přazené nějaké písmeno (c: d: atd). a to lze někde v nastaveních změnit (už si ale nepamatuju kde). Když to není nastavené korektně, oddíl není vidět. Rádo se to děje právě při přidání disku. Nevím , jestli je to podobný případ. Mně to tehdy pomohlo...
    27.4.2007 10:23 wifi_jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer u mně skončil
    tak jsem taky zažil nepříjemnou situaci s Acerem a jeho instalací : pozor na problémy s instalací

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.