abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 791 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?

    17.10.2005 23:29 | Přečteno: 1920× | Myšlenky

    Když na Primě začali vysílat VyVolené, považoval jsem to za vrchol nestoudnosti. Ptal jsem se, co dělá Rada pro rozhlasové vysílání, když zakazují reklamu na Fidorku, nabádající okrajově k vandalismu, ale pornografii a voyerství v hlavním vysílacím čase jim nevadí. Historky o tom, která ze soutěžících byla včera v osm večer ve sprše mě nechávaly chladným, ačkoliv jsem s hrůzou sledoval, jak se děti (odhadem 5. třída) v autobuse baví o tom, kdo byl včera v televizi s kým v posteli a co se dělo ve výřivce. Diskuse o špatném vlivu internetu a počítačových her na vývoj dětí byly a jsou a je dobře, že o tom lidé přemýšlí. Otázkou zůstává, kolik lidí přemýšlí o vlivu reality show na vnímání etiky a sociální chování dětí i celé společnosti.

    Jsa poznamenán skautingem a křesťanstvím (protestantismem) – v obém snad stále dostatečně činný – zděsil jsem se mnohem víc, když jsem uslyšel jméno nového pořadu „Výměna manželek“. Zprvu zcela nenápadný pořad s nepříliš velkou reklamou a na první pohled zajímavou náplní. Dvě rodiny si na deset dní vymění ženy a kamera bude sledovat, jak si žena v novém prostředí poradí. Pod zástěrkou snahy o všestranné zlepšení a inspiraci rodin jiným prostředím tu dochází k citovému vydírání a rozvracení řádu ve víceméně fungujících rodinách. S heslem „uvidíte jak to chodí jinde a třeba se něčemu přiučíte“ dávají tvůrci pořadu do kontrastu rodiny se zcela odlišným pojetím výchovy a vztahů, což spojené se snahou žen „napravit“ vše v rodině, kde budou muset deset dní vydržet, ku obrazu svému způsobuje ostré výměny názorů po kterých senzacechtivý televizní konzument dychtí. Nikoho už netrápí, že pro malé děti je deset dní obrovsky dlouhá doba a k „nové mamince“ si vypěstují určitý vztah, což jim působí dvojnásobné trauma (při odjezdu pravé a pak i falešné matky). Na závěr se rodiče pořádně pohádají, zda je lepší dítě rozmazlovat a dovolit mu vše co chce nebo ho držet na uzdě za cenu občasného pláče, ale také pochopení, že nic není zadarmo (ani Linux ;-)) a že není středobodem vesmíru.

    Když jsem byl malý a snažil jsem si něco vydupat pláčem, máma vždycky zakročila. Když jsem přidal na hlasovém projevu (často až k nepříčetnosti), strčila mě pod studenou sprchu. Teď jsem jí za to vděčný, protože se díky tomu snažím vše rozmyslet s klidnou hlavou a nejednat moc impulzivně. Otázkou zůstává, jaké následky by na mně znechalo, kdyby v té době do naší rodiny přišla cizí žena, která by udělala všechno co bych chtěl a ještě by mě za spratkovské chování pohladila. Raději si to nechci představit.

    Na patologický vliv tohoto pořadu na výchovu dětí jsem už upozornil, ale co samotné vztahy v rodině? Je morální štvát v době vysoké rozvodovosti proti sobě dvě rodiny, které se pak vzájemně obviňují z toho, že mají jiný pohled na výchovu a vzájemné soužití, aniž by připustily, že jejich názor nemusí být správný nebo že každý má svůj díl pravdy? Nemusí to nutně vyústit v manželské neshody, ale určitě to na zúčastněných zanechá alespoň špetku pochybností. Budou ale tyto pochobnosti podnětem k nápravě nebo spíš umocní potencionální neshody, které v manželství občas přicházejí?

    Svým beránčím hávem si „Výměna manželek“ získává příznivce, kterým uniká zhoubné působení takovýchto pořadů, protože nemají čas přemýšlet během slintání po senzaci. Chtějí vidět za dveře cizích bytů, chtějí ukojit svůj voyerský pud. U VyVolených víme na čem jsme, ale tady tvůrci pořadu záměrně skrývají následky svého konání. Pořad skončí a za týden nikdo neví, proč malá Žanetka plakala při odjezdu své „náhradní maminky“, ale Žanetka si jistě ještě dlouho bude pamatovat, že ta paní jí koupila všechno o co si řekla a že když si dupla, paní se mohla přetrhnout, aby jí vyhověla. A proč to nedělá maminka? To není tím, že nechce, aby z ní vyrostl rozmazlený fracek, ale je to proto, že ji nemá ráda...

    Proto Nově třikrát FUJ FUJ FUJ!!!

    (V dnešní společnosti holt víc frčí bitky a rozepře než snaha lidi stmelit a poukázat na jejich kvality – viz pořad Hodina pravdy na ČT1 – nojo, tržní společnost – utrhni a uteč!)

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    18.10.2005 06:56 kory.cz | skóre: 20 | blog: Moje cesta GNU/Linuxem | Polná
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?

    Souhlasím ...

    Petr Bravenec avatar 18.10.2005 07:09 Petr Bravenec | skóre: 43 | blog: Bravenec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Na tyhle stupidity nekoukám, ale Nováci to chtějí, Nováci to mají mít. Co jsi ty, že se odvažuješ mluvit do toho, co je pro ostatní dobré a co ne?
    Petr Bravenec - Hobrasoft s.r.o.
    18.10.2005 07:17 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Co jsi ty, že se odvažuješ mluvit do toho, co je pro ostatní dobré a co ne?

    Jo, takze ted budem vsichni drzet hubu a krok a at se nikto ani neodvazi vyjadrit svuj nazor. Jaka ironie, ze?
    18.10.2005 10:13 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Novaci maji volebni pravo, az ho mit nebudou, nebudeme jim kecat do toho, ze si vymivaji mozky. Zatim plati, ze jejich rozhodnuti u volebni urny ovlivnuje nase zivoty. A souhlasim s tim, ze vymena manzelu je psychicke nasili pachane na detech a je daloeko horsi nez Hra VyVoleni.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    18.10.2005 10:16 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Souhlas!!! Navíc vyhulení si to sami vybrali, dětí se nikdo neptal (určitě) a psychika dítěte je stokrát citlivější!
    stativ avatar 18.10.2005 13:58 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Smajdalf vzdycky rikal: "Frito, necum na ty reklamy nebo ti zmekne mozek" :-D
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    18.10.2005 23:12 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    No vida, těmi vymívanými mozky jsi hezky vykompenzoval výřivku :-)

    (sorry že rejpu kvůli pravopisu, ale nedalo mi to :-))
    Pravák Bob avatar 18.10.2005 07:35 Pravák Bob | skóre: 13 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Jak končí Monty Pythonův smysl života? "A na závěr si pustíme pár pinďourů abysme pozlobili cenzory a přinutili lidi přijít do kina." Jojo, 20 let starý film a pořád pravda, jen v televizi...
    knowledge brings fear
    18.10.2005 08:43 trocha pravdy | skóre: 3 | blog: nic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Já bych to tak tragicky neviděl. Naopak, třeba zachráněj toho psa v kleci...
    18.10.2005 09:44 1 | blog: 1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Jakákoli argumentace založená na "ohrožování výchovy dětí" či na mravokárnosti je znakem účelové demagogie a nepochopení reality.
    Sorry, ale díky lidem jako Ty tady máme KDU-ČSL, poslance typu Severa, apod. Prostě se jednoduše necháte nachytat.
    IMHO je přínos takového de Sada pro společnost, lidství daleko podstatnější než všechny kecy všech páterů po celém světě za posledních 300 let.
    1
    18.10.2005 09:54 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Naprosto souhlasim, vira je vetsi zlo nez cokoli jineho. IMHO v dnesni dobe je jakakoliv cenzura nejen nesmyslna, ale hlavne nemozna, co neni v televizi je na internetu ke kteremu ma pristup uplne kazdy.
    18.10.2005 10:14 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Souhlasím taktéž s příspěvkem výše. Tak daleko s tou morálkou to neřeším, ale je fakt, že tyto pořady jsou hovadiny největší pro debilní masy diváků, ale když se jim to líbí a nenutí mi to, nova jsou hovada, to se ví:), nemám tv, nekoukám ==nesoudím. S tou vírou to není tak, jak píšeš,není víra jako víra :-) já jsem také věřící, v co tu radší nerozebírám, ale jsem :-), může být i dobrá, ne však v církev, toto berte jako MUJ nazor, prosím, naprosto nikoho neodsuzuji dle víry, ale dle činů a chování.
    18.10.2005 11:15 neaktivni | skóre: 24 | blog: neaktivni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Rovnez nemam televizi. Obcas si zajdeme s manzelkou do kina nebo pujcime DVD. Nesoudim lidi, protoze neni moje vec, cim se nechavaj ovlivnovat. Sve potomky nikdy nevystavim tomu, co nepokladam za dobre a to znamena i "vymene manzelek". Vlastne myslim, ze zdrave manzelstvi a rodina tim muze akorat trpet... Ma vira je pevna, nemam pocit, ze bych byl fanatik, jenom vim komu verim. Nebojim se priznat, ze bez Boha na to nemam a jsem stastny. Znam cirkev a nemam o ni iluze, vim ale, ze v puvodni forme ma svoji funkci (a nervete name, vite velky kulovy o prvotni cirkvi))). A jsem jak pubertak, protoze se tu vyjadruju ke vzdusny diskuzi))
    18.10.2005 11:23 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Neřvu :-) souhlasím s Vámi, až na detail, o prvotní církvi toho vím (ne asi dost), ale něco ano, to sem však nepatří, religionistika je můj (teď už moc ne - čas) koníček, ale tu jsem nezmiňoval, myslel jsem současnou (rozuměj v deseti, sta letích) podobu "církve", která se však vymyká jejímu původnímu smyslu. Také (snad) nejsem fanatik;)
    18.10.2005 11:55 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    "Pánové, nemyslete si, proboha, že církev zavádí Boha na světě! Církev Jej jenom váže a reguluje." (Karel Čapek -- Továrna na Absolutno)
    BTW. V knihách se hledá fakt pomaleji, nežli v Google. :-)
    18.10.2005 11:57 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Jsem to negooglil :-) to bylo z hlavy. Achjo, člověk musí být doslovný :-), církev nemá s Bohem nic společného, ale lide "přes" ní v boha věří, že je to špatně jim těžko vysvětlovat, berme to tak, že mylně spousta lidí bere církev jako providera boha :)
    18.10.2005 12:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Nééééé!!! Sorry! To bylo na mne s tím Googlem. :-) Já si říkal, že jsem k tomu někde něco četl a hledal a hledal. A chechtal se, neboť jsem býval odpůrce internetu a vyhledávačú a teď jsem prstíčkem hrabal. :-)
    18.10.2005 12:08 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    ach tak :-) v pohodě ;-), já vždycky googlil, odjakživa :-)
    18.10.2005 12:29 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Jo! Čapek to tam nechá říkat světícího biskupa Lindu. Ten také jediný vydrží brutální atak Absoulutna a nestane se náboženským blouznivcem, což si Inženýr Marek vysvětluje tak, že buď je biskup větší ateista nežli on a nebo má na Boha větší training. :-)
    18.10.2005 12:32 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    :-)
    18.10.2005 11:26 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Pro většinu lidí je víra nezbytná a stejně konstruktivní jako třeba široká možnost realizace a to je dobře. Málokdo z ateistů je vskutku ateista, už jen víra v náhodu, osud, převtělení, nějaký talisman popírá jejich ateismus.
    18.10.2005 11:29 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Vím, že už tapetuji, ale myslím nahlas :-). Všechny věci, včetně víry mohou být jak konstruktivní tak destruktivní, záleží na člověku. Jsou věci, které bývají spíše destruktivní (fanatismus), ale také ne zcela, protože fanatický člověk (třeba do linuxu) problematice zasvětí život a dosáhne vysokého rozvoje a výsledku i pro společnost prospěšného, vše je relativní a dogmata víry jakbysmet, ale to je spíše téma do čajovny než sem :-)
    18.10.2005 11:29 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    vira je vetsi zlo nez cokoli jineho

    Víra samotná určitě ne. Problém je, když se od víry přejde k náboženství, od náboženství k církvi a od církve ke křesťanské politické straně. A když pak pokorné ovečky takové stany volí, protože se domnívají, že to musejí dělat kvůli své víře.

    18.10.2005 11:33 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Toto je krásný příklad destruktivní víry, každý si domyslí řadu dalších. Vše je o výkladu.

    Pod to se podepisuji
    18.10.2005 16:16 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Takoví snad nejsou, to už by byla silná káva.
    Copak toho není dost?
    18.10.2005 21:31 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Víceméně souhlasím. Akorát bych to doplnil: Víra sama o sobě (tedy její idea) nemůže být zhoubná. Zhoubný ale může být její výklad lidmi (tedy ideologie). Jinak církev (obecně, pod tímto slovem si nepředstavuji pouze římské katolíky jako většina lidí) tvoří lidé a tedy ani o církvi nelze obecně prohlásit, že je špatná, protože se vždycky najde někdo, kdo to myslí dobře a někdo, kdo toto prostředí jen zneužívá. Podstatné je, aby členové církve sebou nenechali manipulovat církevními hodnostáři, ale aby se rozhodovali a konali na základě idei -- tedy podstaty své víry.

    Jinak celou tuto debatu o víře považuji za jeden velký OFF-TOPIC, kterým se snaží "protistrana diskuse" odvádět pozornost od původního problému, protože nemají relevantní protiargumenty.
    θηριον ειμι
    18.10.2005 16:26 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    "Víra"? Zlo? To nemyslíš vážně? Zkus se zamyslet, jakou kravinu jsi napsal. Se slepou vírou už by se dalo souhlasit, ale tohle zobecnění se mi nelíbí ještě víc než demagogie o škodlivém vlivu lecčeho na dětskou "duši". (Každý člověk, který má vlastní rozum v něco věří. A nemusí to být zrovna nějaká napřirozená bytost, ale třeba on sám. Někdo věří třeba v moc peněz. Bez určité víry bychom se asi zbláznili.)
    18.10.2005 21:43 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    > dnesni dobe je jakakoliv cenzura nejen nesmyslna

    Právě proto považuji za nutné aby zazněl protinázor. Nikde neříkám, že mají být tyto pořady zakázány. Ale co se týče VyVolených a jejich Velkého Brášky, tak považuji za nevhodné, aby byly takové pořady hlavním bodem večerního programu.

    > vira je vetsi zlo nez cokoli jineho

    To je pěkná blbost. Pokud jsi nihilista, tak tě obdivuju, protože vydržet na živu jen pár let s nihilistickým pojetím světa dá opravdu práci. Slyšel jsem uiž spoustu "nevěřících", kteří mluvili o svém osudu, o něčem "nad námi" apod. a v zápětí dodali, že v nic nevěří ;-) Bohužel jim nedochází, že si tím protiřečí...

    Jinak víra už z podstaty nemůže být špatná. Něco jiného je konkretní výklad víry...
    θηριον ειμι
    19.10.2005 00:11 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Ale co se týče VyVolených a jejich Velkého Brášky, tak považuji za nevhodné, aby byly takové pořady hlavním bodem večerního programu.

    Nesouhlasím. Buď jsou ty pořady nevhodné jako takové nebo ne. Buď jsou nevhodné kdykoli nebo je čistě na (soukromé) televizi, jestli je nasadí do prime time nebo někam jinam. Viz Nova: měl to být trhák, ale nezadařilo se, a tak to přesunuli na podvečer. Prima je zatím spokojena (i když je asi nepříjemně překvapil celkový počet SMS v posledním duelu), a tak to nechává v prime time, protože asi nemá nic, o čem by si myslela, že to lidi zaujme víc.

    18.10.2005 10:23 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Sorry, ale díky lidem jako Ty tady máme KDU-ČSL, poslance typu Severa, apod.

    Hehe, ten Severa (sam ho nesnasim) to je ale nebezpeci! Radeji budeme rezignovat na vychovu deti, abysme nemeli Severu a KDU-CSL. Ja nevim, ale chapes, proc je pro cloveka dulezity dobry mravni zaklad? To neni zadne klise a demagogie. Vis, co je to vymyti mozku? Vis, jak je nebezbecne, kdyz si lide mysli, ze co davaji v televizi, ze je pravda. Je to nebezpecne prave proto, ze lide povazuji to co je v televizi za normalni. OK, narod nezmenime, ale alespon muzeme drzet tak mozny nastroj pod kontrolou vseobecne respektovanych osobnosti a ne jim nechat manipulovat pulku naroda kvuli par zlatakum co nam prihodi do statniho rozpoctu. A jestli ty si to nemyslis, tak bych ti pral se vratit o 20 let zpatky, kdy nam vladl proletariat (neboli novaci co dostali moc).
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    18.10.2005 11:10 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Přínos de Sade pro společnost a lidství? Trochu nechápu v čem by měl být tak významný. Jeho vliv mimo úzký kruh intelektuálů byl, pokud vím, dost mizivý.
    Kecy všech páterů po celém světě za posledních 300 let? No, já opravdu nemám přehled, co nakecali páteři po celém světě za těch 300 let, ale předpokládám, že to bude směs od destruktivních a fanatických blábolů po moudrá a prospěšná vyjádření. A většinou něco mezi tím.
    Přínos poslance Severy... no, nic moc. Ani co do kvality, ani co do vlivu. Nechodím zase tolik mezi lidi, ale představa dětí, či dospělých ovlivněných tímto poslancem mi přijde velice fantastická.
    Realita a výchova dětí. Realita je taková, že děti je třeba vychovávat. Děti, které vychovávány z nějakých důvodů nejsou a nebo špatně, nedopadají dobře.
    Je velmi pravděpodobné, že pokud by dítě mělo více tatínků a maminek, tak se nic neděle, neboť to tak po světě bývá a funguje to.
    Stejně pravděpodobné je, že taková umělá výměna za asistence kamer je pr*r.
    Stejně pravděpodobné je, že organizování takových akcí a vyžívání se v sledování je znakem rozkladu společnosti, degenerace civilizace a předzvěstí jejího konce.
    18.10.2005 12:00 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    s/neděle/neděje/g .

    A další.... Ach ty písmenka.
    18.10.2005 16:19 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Vychovávat či nevychovávat. Ale jo. Na tom se samozřejmě shodnem. Jenže naši milí mravokárci už pak plynule bez dalších otázek přejdou k tomu, že výchova, to jediné čemu můžeme říkat výchova, je jeden jediný model a to samozřejmě ten jejich. No a pak jsme v… Takže tohle taky není dobrý.
    Copak toho není dost?
    Mikos avatar 18.10.2005 13:49 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Naprostý souhlas. Všichni tihle různí "moralisti" jsou pro společnost větším rizikem snad než téměř cokoliv jiného. Podívejme se jak to dopadá v USA, to mluví za vše... nebo názory některých černoprdelníků z KDU-ČSL, to je také otřesné, ještě štěstí že církve v ČR nemají zas takový vliv
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    18.10.2005 21:51 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Označovat "ohrožování výchovy dětí" a mravokárnost za znak demagogie je černobílé vidění světa a tedy nepochopení reality. Bohužel výroky lidí nelze přeformulovat do exaktně matematického pojetí a spojovat takové texty pomocí implikace s pravdivostní hodnotou 1/0 :-)

    Nechci nikoho označovat za špatného nebo za dobrého, ale považuji za nutné, říct co se mi nelíbí. Morálka je věcí diskuse a ne jen tupého přijetí toho, co prezentuje televize jako "názor většiny".

    Jinak sorry, ale KDU-ČSL se mi hnusí a nikdy bych je nevolil.

    IMHO teze jedno filosofa, kterého zná hrstka vyvolených, mají pro praktický život člověka mnohem menší význam, než Bible, která se tiskne každý rok v mnoha jazycích a výtiscích a čtou ji miliony lidí.
    θηριον ειμι
    19.10.2005 00:13 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Neřekl bych, že D.A.F. de Sade zná jen hrstka vyvolených. Ale asi jen hrstka lidí ho zná jako filosofa.
    18.10.2005 09:50 petr_p
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Co se tyce onech konkurencnich reality show, tak obe stanice dostaly pokutu. Jen nevim, jestli to taky proslo ceskymi mediy nebo se to ututlalo.
    18.10.2005 10:41 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Samozřejmě, že to prošlo médii. Obě televize se o to postaraly. Je to přeci ta nejlepší reklama, lepší by nezaplatily. Dostat pokutu za sprostá slova a erotiku, co víc si tv stanice může přát. Hned se na takový pořad dívá více lidí, protože si řeknou, že to asi bude bezva, když mají úředníci snahu to omezovat.
    18.10.2005 11:00 edo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Jste fakt "poznamenán skautingem a křesťanstvím" a to dost vyrazne!

    mnohem horsi nez tyto porady je napriklad vyuka krestastvi (a i jinych nabozenstvi) u deti. Nabozenstvi by melo byt, stejne jako pornografie, pod 18 let nepristupne.
    18.10.2005 11:18 neaktivni | skóre: 24 | blog: neaktivni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    ooou, i ty jeden fanatiku))
    Mikos avatar 18.10.2005 13:51 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Souhlasim, když má být pornografie nepřístupná do 18 let, proč sakra náboženství takto také není omezené? Vždyt ovlivňuje lidi ještě mnohem hůř.
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    18.10.2005 14:39 sofr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    No, asi to nikoho nenapadlo v parlamentu navrhnout, případně se to nepodařilo schválit. Ale myslím, že ani v našem převážně ateistickém státě by to neprošlo.

    No, jinak mohu podotknout, že s vámi samozřejmě nesouhlasím, jakožto křesťan mám na věc názor zcela jiný ;-)
    18.10.2005 17:55 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Už kvůli tomu, že existuje právo na svobodu náboženského vyznání jak v Listině základních práv a svobod, tak i v Ústavě. Tento zákon by byl automaticky neplatný, protože by byl protiústavní.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    18.10.2005 18:18 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Naopak, takový zákon by svobodu náboženského vyznání podpořil, protože by dětem z křesťanských rodin dal šanci vybrat si vyznání svobodně, až budou mít dost rozumu, aby se rozhodly skutečně samy. A právě proto nemá šanci projít… :-)
    18.10.2005 18:29 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    A pak se bude kupčit porno za obrázky svatejch.
    Copak toho není dost?
    18.10.2005 19:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Že Vám do toho tady ještě kecám, ale zakázané porno a náboženství najednou pamatuji.
    Porno tady ani moc nebylo, ale o to víc se provozovala praxe. Jenom já vůůůl si četl! Jaůůůů :-)
    Ale Bibli měl doma málem každý a kostely plný.
    18.10.2005 19:12 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Ehm, že si dovolím rýpat: kdy bylo v této zemi zakázané náboženství?
    18.10.2005 19:49 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    No, za bolševika nebylo sice vyslovene zakázaný, ale ani povolený. Církev spadala pod kulturu a odbor PVC (pro věci církevní) a návštěva kostela mohla znamenat konec studia.
    18.10.2005 20:05 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Víte, mně nebyly v roce 1989 dva roky, takže zase úplně všechno si nabulíkovat nenechám. Moc dobře si vzpomínám na řadu středo- i vysokoškoláků, kteří chodili do kostela celkem běžně a nikdo je kvůli tomu nevyhazoval. Dokonce i Marek Benda mohl před rokem 1989 studovat matfyz… Jo, v padesátých letech to asi bylo něco trochu jiného, ale to pravděpodobně nepamatuje ani jeden z nás, aby o tom mohl zasvěceně vyprávět…
    18.10.2005 20:45 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    A někoho zase vyhodili. Vyložený zákaz nebyl myslím ani v padeátých letech. Od té doby se pak všechno uvolňovalo až k delegaci papalášů na blahoslavení Anežky.
    Odnětí souhlasu k výkonu povolání také bylo. Myslím pro faráře.
    Tajná svěcení kněží byla tedy v té svobodě proč? A celá podzemní církev?
    Ano, vím také o lidech kteří vystudovali, aniž vstoupili do SSM, vím že se opravdu nemuselo na 1. máje a že se nemuselo k volbám. Také se mohlo do kostela. Jenom to někdy mohlo působit trable. Dost velké.
    Zejména po Helsinkách se udržovala fasáda volnosti, která se pozvolna měnila ve volnost opravdovou.
    Nevím proč si myslíte, že Vám chci něco nabulíkovat.
    Podle toho, co si pamatuji já, tak všechno zavánějící "duchovnem" bylo kontrolované a omezované. Od katoliků až k józe. Něco se podařilo protlačit, něco se podařilo uskutečnit, ale ten tlak byl. I Tao c Ting, Bagavadghíta vyšlo v době uvolnění v šedesátých letech a pak až v období dalšího uvolnění devadesátá.
    Tak například rektor Vysoké v Liberci Čirlič v osmdesátých letech nechal vyhodit dívčinu za to, že nosila na krku křížek. Za to jí nevyhodil, ne za to ne. Nakázal ji nedat zkoušky a někdo holt poslechl. On řekl nosí křížek - vyhodit! Oficialně byla ovšem vyhozená pro špatné studium. To vím od pedagogů školy, nikoliv od ní.
    Pokud máte jiné vzpomínky, nu dobrá, ale docela mi to překvapuje.
    18.10.2005 20:58 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Ale jistě, samozřejmě že bylo náboženství za socialismu potlačováno. Ale některá veřejně prezentovaná tvrzení o tom, jak to za minulého režimu chodilo, jsou v příkrém rozporu s realitou. Kdyby z toho, co se takhle povídá a co značná část dnešních dospívajících bere jako fakt, byla pravda jen polovina, byly by tři čtvrtiny obyvatel této země permanentně v kriminále, maturitu by mělo tak pět procent lidí a vysokoškolský diplom by získaly leda děti stranických prominentů. Takže všeho s mírou…
    18.10.2005 21:22 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Aha, asi už chápu.
    Do maléru se člověk dostal opravdu jen když "zlobil". A né vždycky. Někdo byl potrestán tak nějak pro výstrahu (měl jsem ten pocit), naopak děti odpůrců, na které bylo moc vidět, byly někdy jakoby chráněny. Byla ta doba (kterou pamatuji, tedu osmdesátá a dál) už dobou kontaktů se západem a budovala se fasáda demokracie.
    On se do maléru také dostal málokdo, protože málokdo "zlobil". Na "šedou zónu" byl tlak v podstatě malý, na neremcající téměř žádný.
    Já se shodou okolností pohyboval v místech, kde tlak byl dost viditelný a zřetelný.
    19.10.2005 08:19 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Vlastně možná nejlépe vystihuje situaci s náboženskou svobodou v pozdním socialismu vtip: Víte, proč mají komunisté větší platy? Protože musí chodit do kostela do vzdálené vesnice.
    To ovšem, předpokládám, nemluvíme o padesátých letech. Tam bych takové zlehčování situace nebral ani náhodou (s některými, co přežili třeba Jáchymov jsem i mluvil a chovám k nim úctu).
    Tedy, ono, no ... kdybyste mi tak někdy v osmdesátých řekl ať vám nevěším na nos něco o nesvobodě. Jejej! To by bylo kino. :-)
    18.10.2005 16:11 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    To by pak musel být člověk do těch osmnácti nejlíp mrtvý :-)
    Copak toho není dost?
    18.10.2005 21:58 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Chtěl bych znát ty patologické projevy výuky náboženství. Rozumně předávaná víra (nikoliv fanaticky) může dítěti jen prospět, až se v dospívání začne ptát na existenční otázky a bude se snažit pochopit podstatu světa a bytí. Pokud mu je víra vnucována, stejně se od ní odkloní, ale pokud mu je předkládána jako možná "alternativa", pak má na výběr, až bude chtít vybírat... To se bohužel o pornografii říct nedá. Něco jiného je samozřejmě sexuální výchova...
    θηριον ειμι
    18.10.2005 11:27 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Historky o tom, která ze soutěžících byla včera v osm večer ve sprše mě nechávaly chladným, ačkoliv jsem s hrůzou sledoval, jak se děti (odhadem 5. třída) v autobuse baví o tom, kdo byl včera v televizi s kým v posteli a co se dělo ve výřivce.

    Jestli ty děti na rozdíl od vás zvládnou napsat slovo vířivka správně (ano, opravdu nemá nic společného s výrem (ptákem)), neviděl bych to s naší mládeží zase tak černě…

    18.10.2005 11:37 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Taky nevidím nic špatného na tom, když se o sexu baví děti na základní škole. Děsí mě však, že/když se jejich svět točí jen kolem televizních pořadů.
    18.10.2005 12:15 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Což o to, z toho také radost nemám. Jenže to nepřišlo s reality show, to bylo i dříve…
    ZdenálM avatar 18.10.2005 11:55 ZdenálM | skóre: 2 | blog: Student | Třebíč
    Rozbalit Rozbalit vše Výměna
    No pokud vím (na TV nekoukám), tak je ta výměna dobrovolná, ne? Ty rodiny do toho nikdo nenutí. Neříkám, že je to dobře, ale když to tak chtějí... Aneb kdo chce kam...
    Mikos avatar 18.10.2005 13:30 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    Nemám rád moralisty. Na Výměnu manželek jsem koukal jednou jednou a je to opravdu stupidita na n-tou, souhlasím i s tím, že pro velmi malé děti to může být i dost traumatizující, když jim takhle (byť dočasně) "vymění" mámu. Nicméně je to každého věc na co si kouká.

    Tento příspěvek ale píšu kvůli něčemu jinému, konkrétně vašim hned prvním větám:
    Když na Primě začali vysílat VyVolené, považoval jsem to za vrchol nestoudnosti. Ptal jsem se, co dělá Rada pro rozhlasové vysílání, když zakazují reklamu na Fidorku, nabádající okrajově k vandalismu, ale pornografii a voyerství v hlavním vysílacím čase jim nevadí.
    To co píšete je něco z mého hlediska naprosto ODPORNÉHO. Né onen pořad, ale to co píšete vy. Lidi s takovými názory jsou pro společnost IMHO ještě větším rizikem než i kdyby v televizi od rána do večera běželo tvrdé porno. Podívejme se jak to třeba vypadá v USA, ty jsou toho názorným příkladem...

    Nechápu co by třeba na VyVolených mělo být "nestoudného". Ani na skutečném pornu nespatřuji nic co by bylo rizikového (samozřejmě pro malé děti to není, ale od puberty a výš je to podle mě a i názoru některých sexuologů bez problémů), natož morálně špatného.

    To je to proč nesnáším křesťany (je jedno zda katolíky či protestanty) - svoje morální hodnoty považují za ty jediné dobré a snaží se je vnucovat ostatním. Tříkrát fuj a hnaba jim!
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    Mikos avatar 18.10.2005 13:33 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    (btw. pokud existují nějací křesťané, které své morální hodnoty nepovažují za jediné správné a nesnaží se je vnucovat ostatním, pak se jim hluboce omlouvám - nicméně já se s takovými křesťany ještě nesetkal)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    18.10.2005 17:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    Existují, není jich málo a pravděpodobně jste se s nimi i setkal. Jen jste si toho možná nevšiml - právě proto, že vám to křesťanství nevnucují sami od sebe. Jako všude jsou ale samozřejmě i tady víc vidět ti otravní a vlezlí…
    18.10.2005 14:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    Aby to bylo jasnější: Nejsem pokřtěný, v kostele jsem byl naposled před dost lety a moraliste jsou mi podezřelí.

    Tolerantních, ba velmi tolerantních křesťanů jsem potkal mnoho. Netolerantních také. Ale čistě věcně, míru tolerance (všeobecné) jsem u křesťanů nalezl víc, nežli u ostatních. (?). Bylo to vlasně to, co změnilo můj dost negativní názor na ně.

    Nicméně, opět věcně, moralisté pro společnost (pokud se nejedná o vyložené výstřelky) nebezpeční nějak moc nejsou. K tak nechutně kategorickému tvrzení mne vede to, že moralisté tu žijí a moralizují mnoho generací a spojovat je s maléry listva sice lze, ale je to poněkud krkolomné. Rozbíječi tradičních hodnot a morálky? Ajéje! To bylo maso!

    Některé morální normy jsou uměle vytvořené, jiné jsou +- nutné pro existenco skupiny, společnosti. Například znásilnění dítěte se považuje za nepřístojnost snad v každé společnosti (minimálně v době míru). TV formuje. A v co nás naformuje, takoví budememe. To co je v televizi se považuje ze "normální". Tedy odkud kam? Kam až? Povolit ukázat nahé tělo? Soulož? Hromadnou? S mrtvolou? Zvířaty? Dětmi? Znásilnění? S následným snědením? Pokud to bude v TV, bude to "normální".

    Ač se to někomu vůbec nelíbí, tak člověk je nevěrný a má potřebu střídat partnery. Můžu se stavět na hlavu, ale z hlediska zdraví potomků a přirozeného výběru je tahle konkurence genů dobrá. Stejně tak se můžu vztekat, ale rodina v nějaké formě je potřeba. Experimenty byly, ale krom vyjímek to dopadlo bledě (volná láska, porevoluční rusko...) Implicitní výzva k experimentům s funkcí rodiny je, řekněme nezodpovědná.
    Mikos avatar 18.10.2005 15:05 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    Možnost ukázat v televizi nahé tělo a soulož by neměla být nijak omezována, protože se jedná o naprosto přirozené lidské věci, na kterých není zhola nic špatného. Je to uměle vytvořené tabu, které se lidem snaží vštěpovat v naší společnosti nejvíce právě křesťané. Bohužel v průběhu historie se jim podařilo toto tabu do společnosti silně vštípit...

    Jinak chápu na co narážíte, že nějaké hranice stanoveny být musí. Věci jako sex s dětmi, zvířaty, mrtvolou, atp. jsou pro naprostou většinu společnosti ohavné a i s psychologického hlediska jsou zvrhlé, tudíž takové by samozřejmě v TV být neměly. Nicméně na klasickém zobrazení nahého těla či na sexu (byť třeba s více lidmi najednou) není naprosto nic zvrhlého, jedná se o přirozenou věc.
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    18.10.2005 15:55 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    Souhlas. I když ne, ačkoliv nevím proč. Všechny známé kultury (pokud vím) nahotu a sex přeci jen trošku ukrývaly. Stejně jako vyměšování, které je také zcela normální. Není to specialita křesťanství, i když to došlo ve ukrývání téměř nejdál (i když to je také trošku složitější)

    Pokud k tomu takhle došli, tak to k něčemu bylo, on i ten nejpodivnější zvyk má nakonec velmi praktické jádro (manželka a dcery pro hosta do postele v řídce obydlených krajinách je dobrá obrana před degenerací v malé skupině množící se mezi sebou. Například. Dokonce i obava těhotných před "uhranutím kočkou" u nás, byla velmi rozumná, kočka přenáší nemoc poškozující plod). Málokde bylo takové puritánství jako u nás, ale jistá dávka "studu" je všude. Vysvětlení je mnoho. Až moc a až moc dlouhých. :-) Známý výrok Freuda, že "ztráta studu je příznakem demence", také o něčem svědčí, on sexuální tabu jinak boural.

    Je výměna partnerů, za účasti veřejnosti normální a nebo už je to úchylka?

    Nevnucovat svůj názor, svoji normu... Já se koupal vždycky nahatej. A dával si bacha, aby (když to nebyla nudypláž) mne nikdo neviděl. Proto, abych mu nevnucoval svoji normu, že je to takhle správně. Žijí lidé, kterým to vadí a já je neobtěžuju. TV jde vypnout... no, to je trochu okacávačka. Prostě se to do toho prostoru masově pustí. Já se koukat nemusím, ale budu v tom žít a mé děti také.

    P.S. Omlouvám se za vynechané písmena a podobné. To je zase můj příznak demence :-) a také nemoc - dysgrafie jako sviňa.

    P:S: II Že tu vystupuji jako obránce morálky a křesťanských hodnot, je báječnej for. Škoda, že se toho nedožila máma, ta by se chechtala, až by brečela. :-)
    18.10.2005 16:03 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    Tedy, aby to nevyznělo jinak. Že zobrazování nahoty, sexuální výchova ... v TV je v pořádku, o tom se nehádám ani náhodou! Je! Ale z těch show mám už pocit trochu ulepené úchylárny. Nezdravé, nepřirozené, naaranžované... a navíc nemám TV a znám to jen z internetu. :-) Takže?
    18.10.2005 16:07 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    To je tím. Já to neviděl, tak to nehodnotím, ale to asi dá moc práce :-)
    Copak toho není dost?
    18.10.2005 16:52 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    Je to šílená fuška! Abych byl trochu v obraze, tak jsem jednu noc projížděl internet a četl, kdo s kým komu kam šahal ve sprše, co kdy kdo komu řikal.

    Po pár hodinách jsem si připadal jak vyvolenej bratr. :-)
    18.10.2005 16:10 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    P:S: II Že tu vystupuji jako obránce morálky a křesťanských hodnot, je báječnej for. Škoda, že se toho nedožila máma, ta by se chechtala, až by brečela. :-)
    To bude taky nějaká hlubší souvislost. Někteří lidé, jako třeba já ;-), mají zvláštní nadání být v podobných diskusí vždy jedněmi považován za zastánce těch druhých a naopak :-)
    Copak toho není dost?
    Mikos avatar 18.10.2005 17:53 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    To že tady obhajuju nahotu a sex v TV ještě neznamená, že jsem nějaký exhibicionista ;-) Když jsem na koupališti, tak se taky koupu v plavkách a né nahý ;-) A nejen pro to že by mě jinak nejspíš vyvlekli, ale proto že v sobě onen stud také mám. To je prostě dané výchovou.

    Ale vubec mi nevadí, když by se někdo jiný koupal nahý... a na nudapláži už jsem jednou jako malý taky byl, vzali mě tam rodiče :-)

    Prostě ale ve "správné společnosti" by to ovšem tabu být nemělo, protože se skutečně jedná o přirozenou věc. Ano, to že takové tabu existují není způsobeno jen křesťany. Vzniklo to v historii přirozeně, už jen z hygienických důvodů (přenos nemocí) a z jiných praktických důvodů (nastydnutí močáku u žen, atp. ;-)). Ovšem to byly jen praktické důvody proč nechodit nahý všude, nicméně to že se později udělalo z nahoty (a sexu) tabu, už přirozené není a mají to na svědomí především různá náboženství...
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    18.10.2005 18:40 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    Ale to mi ani nenapadlo. S tím exhibicionismem. Byla dobrá knížka, tuším: "Odvěké tabu a dnešní člověk", kde bylo popsané, jak tohle řešili v té či oné civilizaci. Ale už z názvu Odvěké tabu..." prostě to tu bylo dávno.
    Jak se ten chlap jmenoval? Morris? No, napsal "Nahá opice", tedy člověk z pohledu zoologa. Ten tam tu záhadu, tedy "stud" řeší a domnívá se, že za to může to, že chodíme po dvou. Opice buď nastavují tvář ke komunikaci a nebo opačný konec ke kopulaci. My oboje najednou a tak aby se nám to nepletlo do komunikace až zase tolik, tak jsme na "to" hodili fíkovej list. Takhle nějak to tam psal, já to osobně verifikovat nemůžu, pravěk nepamatuji už ani já :-)
    Mikos avatar 23.10.2005 13:56 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třikrát "Fuj!" všem moralistům
    To je ovšem roztomilá teorie, to se mi líbí ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    Mikos avatar 18.10.2005 13:45 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    A ještě sem hodím jednu z mých oblíbených už starších písničet od Kabátů, jako takovou menší ránu a provokaci všem moralistům a lidem co nemají rádi Kabáty ;-)
    Chraň tě bůh to poslouchat 
    Jak voni sprostý jsou 
    Zpívaj jenom o chlastu souložej fetujou
    
    Ta dáma v černym přitaká 
    A ten decentní pán 
    Rozčílením zrudnul povídá já bych je hnal
    
    Orgie mejdany za co nás trestáš
    
    Jak je vůbec možný že je taky nezavřou 
    Podívej se na ně mastný vlasy hnusný jsou 
    Řeknu vám teda paní to chce u huby je brát 
    Já bych jim předved vojnu naučil je pracovat
    
    Hej moralisti všechny vás zdravím
    
    Straň se nás jen sex a chlast 
    A zbytečný maléry zůstaň tam 
    Nechoď sem k nám
    
    Ten rozčílenej pán co plnou hubu keců má 
    Večer si to před spaním vesele udělá 
    Ta paní v černém byla nejvíce pohoršená 
    Nestačí ji jeden má to ráda se třema
    
    Hej moralisti jek se vám líbim
    
    Straň se nás jen sex a chlast 
    A zbytečný maléry zůstaň tam 
    Nechoď sem k nám
    
    Každej ať se radši nejdřív koukne na sebe 
    Svatý nepatřej na zem svatý patřej do nebe 
    Než začneš kázat uvědom si co na sebe víš 
    Jsi stejnej jako mi akorát o tom nemluvíš
    
    Klidně si mudruj já se du vožrat 
    
    Straň se nás jen sex a chlast 
    A zbytečný maléry zůstaň tam 
    Nechoď sem k nám
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    18.10.2005 16:06 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Tak ještě, že je tam ten AND, jinak bych už byl vyprovokovaný :-)
    Copak toho není dost?
    18.10.2005 17:49 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Já rozum bral nad texty ranných DG 307 a neumělými překlady Frank Zappy. Takže Kabáti mi těžko zaskočí. :-)
    alblaho avatar 18.10.2005 16:47 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je horší? Být vyhulený nebo vyměnit manželku?
    Televize je pro tupou masu, sleduji jen zprávy a jeden pořad. Dívám se na BB, protože mi to přijde zajímavé jako fenomén. (Místo trochy sexu v pořadu Bez cenzury si raději pustím kvalitní pornografii.) VyVolené nesleduju, protože je to kopie prvého. Výměnu manželek jsem neviděl, protože mě to vůbec nezajímá. A souhlasím s tím, že to pro děti může být traumatizující - je to nezodpovědnost těch rodičů, ale lidi prostě jsou nezodpovědní.

    Sex v televizi nikoho neohrožuje. Tedy normální sex, který provozuje 95% populace. Trochu něco jiného je násilí, ale zrovna to je v reality show zakázané, na rozdíl od filmů.

    Pokud některý pořad neodpovídá "křesťanské" nebo jakékoliv jiné "morálce", tak se na to nedívejte, radu pro vysílání do toho netahejte.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.