abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (18%)
    Celkem 679 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Licence ICQ, znáte ji?

    29.4.2007 13:03 | Přečteno: 5139× | poslední úprava: 29.4.2007 14:03

    Neustále se setkávám z otázkou, proč jsem opustil ICQ, když ho většina lidí (v ČR a zřejmě i na Slovensku) používá.
    Jsou pak překvapeni, když odpovím, že kvůli licenci ICQ, kterou valná vetšina uživatelů ICQ nikdy nečetla

    Díky českému portálu Atlas.cz, který se stará o distribuci lokalizovaného klienta, si ji nyní můžeme přečíst i v češtině.

    Čerpal jsem z textu který se objeví při instalaci českého Atlas ICQ. Kompletní znění této licence (abyste nemuseli stahovat a instalovat Atlas ICQ) bude ke stažení na icq.xmpp.cz

    Zde vytípnu jen pár citací z této licence a nebudu je komentovat. každý, ať si je přebere sám.


    Uživatelé ICQ v Evropské unii jsou srozuměni a souhlasí se zpracováním osobních informací ve Spojených státech.

    Služby ICQ nebo jejich libovolná část, mimo jiné včetně libovolné verze softwaru nainstalované ve vašem počítači, přístup ke službám ICQ, který je poskytnut vám nebo jinému uživateli, a dostupnost a funkčnost libovolné vlastnostinebo funkce ICQ, mimo jiné včetně aplikací ICQ, mohou být kdykoli dočasně nebo trvale změněny, aktualizovány, přidány, omezeny nebo ukončeny, a to bez předchozího oznámení.

    Souhlasíte s tím, že nebudete bez výslovného písemného oprávnění společnosti ICQ vytvářet ani používat jiný software než ten, který vám poskytla společnost ICQ nebo America Online.

    Společnost ICQ nezaručuje, že všechny verze softwaru budou poskytnuty s obdobnou kvalitou a úrovní služeb, funkcí, funkčnosti a možnosti používat služby ICQ. Společnost ICQ nezaručuje, že programy nebo informace nebudou infikovány viry, červy, trojskými koni nebo jinými prvky vykazujícími kontaminující nebo škodlivé vlastnosti.

    Potvrzujete, že jste si vědomi (1) omezení bezpečnosti a ochrany soukromí v rámci služeb ICQ včetně omezení opatření a funkcí souvisejících s bezpečností, ochranou soukromí a ověřováním, (2) že údaje a informace o službách ICQ mohou být vystaveny odposlechu, slídění, navádění k nesprávné akci, padělání, hromadnému rozesílání nevyžádané pošty, podvodům, poškozování, narušování hesel, obtěžování, klamu, elektronickému narušování, počítačovému pirátství, způsobení chyb v připojení (nuking), kontaminaci systému včetně virů, červů a trojských koní, které způsobují neoprávněný, poškozující nebo škodlivý přístup k informacím a datům ve vašem počítači nebo jejich získávání,(3) že informace, data nebo zprávy se nemusí dostat na místo určení nebo se mohou dostat na nesprávnou adresu nebo k nesprávnému příjemci, (4) že funkce bezpečnosti a ochrany soukromí, které jsou k dispozici v rámci služeb ICQ, jsou vám poskytovány pouze pro vaše pohodlí a nemusí fungovat podle popisu nebo nemusí fungovat vůbec, a (5) že aktivací určitých funkcí, jako je funkce „sdílené soubory“, můžete poskytnout třetím osobám určitý omezený vzdálený přístup k určitým souborům ve vašem počítači. Aktivací těchto funkcí se zvyšuje riziko, že třetí osoby budou schopny narušit váš počítač.

    Celé riziko v souvislosti s kvalitou a výkonem služeb ICQ a jejich správností, přiměřeností, úplností, přesností, platností a kvalitou nebo správností jiných informací nese uživatel.

    Jste srozuměni s tím, že používání služeb ICQ je na vaše vlastní nebezpečí a že společnosti ICQ neposkytuje jinou pomoc než informace zveřejněné na webových stránkách ICQ na adrese http://www.icq.com/help. Společnost ICQ nemá žádnou povinnost poskytovat vám nápravy chyb, aktualizace, inovace, opravy závad a/nebo vylepšení softwaru nebo služeb ICQ.

    Společnost ICQ může čas od času změnit podmínky služeb ICQ s vydáním nové verze softwaru nebo bez něj. Pokračujícím používáním služeb ICQ po dobu 30 dnů poté, co bylo oznámení o této změně poprvé zveřejněno v síti ICQ nebo na webových stránkách ICQ, prokazujete svůj souhlas s novou nebo revidovanou sadou podmínek služeb ICQ. Na základě výše uvedeného dále souhlasíte s tím, že jste vázáni ustanoveními licenční smlouvy, která je k dispozici na webových stránkách ICQ na adrese http://www.icq.com/legal/, a to v případě, je tato licence označena pozdějším datem, než je datum licenční smlouvy, která je přiložena k vašemu softwaru.

    Abyste měli přístup k elektronické komunikaci, musíte mít osobní počítač s modemem připojeným ke komunikačnímu zdroji (telefon, bezdrátový nebo širokopásmový zdroj), operační systém Windows nebo Macintosh.

    Výslovně souhlasíte s tím, že výhradní jurisdikcí pro případné žaloby nebo spory se společností ICQ nebo v souvislosti s vaším užíváním služeb ICQ budou soudy ve Virginii, a dále souhlasíte a výslovně poskytujete svůj souhlas s uplatněním osobní jurisdikce u soudů ve Virginii.

    Používáním softwaru nebo libovolných služeb ICQ potvrzujete, že vy sami i toto používání jste vázáni a řídíte se ustanoveními Podmínek služeb ICQ, které jsou dostupné na adrese http://www.icq.com/legal/ nebo jejím prostřednictvím.

    Pokud alespoň s jedním z těchto bodů nesouhlasíte, nesmíte jak program tak ani síť ICQ využívat. Tak jsem došel k rozhodnutí tuto síť opustit a už se k ní nikdy nevracet. Komunikace musí být svobodná a pro všechny

           

    Hodnocení: 96 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Jak jste na tom se znalostí licence ICQ?
     (14 %)
     (1 %)
     (51 %)
     (14 %)
     (17 %)
     (3 %)
    Celkem 357 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    29.4.2007 13:12 marbu | skóre: 31 | blog: hromada | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    nedavej prosim tak dlouhe radky do tagu <pre> , blbe se to pak cte
    There is no point in being so cool in a cold world.
    Ilfirin avatar 29.4.2007 13:13 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Opraveno. Při náhledu to tak nevypadalo. Pak jsem se nestačil divit :D
    29.4.2007 13:49 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Já mám tedy části licence pořád schované za reklamou. <pre> znamená předformátovaný text, tenhle text ale nijak předformátovaný není. Jestli se nepletu, text licence ve spotu je spíš citace, takže by bylo dobré použít tag <blockquote>.
    Ilfirin avatar 29.4.2007 14:04 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Děkuji za tip (teď už vypadám jako blbec :D ), opraveno
    29.4.2007 15:35 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Díky :-)
    29.4.2007 13:22 Jiří Jakeš | skóre: 22 | blog: Linuxovna_JJ | Taipei
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Operisti znají CTRL + F11 :-)
    freshmouse avatar 29.4.2007 17:01 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Ježišimarijá, a to máš nějaký pocit výjimečnosti, nebo co?
    29.4.2007 19:52 Jiří Jakeš | skóre: 22 | blog: Linuxovna_JJ | Taipei
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Klídek, mladej. Nevidím nic špatného na odkazování na velice užitečnou schopnost, jakou je Fit to width. Navíc když se mi zdá, že o ní ví poměrně málo lidí. Já sám jsem se o ní dozvěděl z podobného komentáře. Jestli to tvůj prohlížeč neumí, za to já nemůžu. A propos: co se snažíš svým komentářem dokázat ty?
    Luk avatar 29.4.2007 21:53 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Takhle vypadá reakce mnoha firefoxistů, když někdo napíše o funkci z Opery, kterou Firefox nemá. Ono se totiž musí nějak (byť i iracionálně) zdůvodnit, proč používat prohlížeč, který je pomalejší, objemnější a má méně funkcí ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Dalibor Smolík avatar 29.4.2007 22:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Njn, ale například mně připadá přehlednější :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Luk avatar 30.4.2007 00:05 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Dost mi vadí, jak vypadá defaultní nastavení Opery. Pokaždé, když ji někam poprvé instaluji, musím povypínat zbytečné panely (nechat jen přehled listů - ten přesunu dolů - a panel s adresním řádkem) a vyházet z panelu přebytečná tlačítka (nechávám si tam jen 4). A ještě si změním skin (nastavím Plastik), ten základní je odporný.

    Po této operaci (ne delší než 2 minuty) je Opera velice přehledná a pohodlně se s ní pracuje.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    freshmouse avatar 29.4.2007 23:05 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Ehm. Používal jsem Operu. Používal jsem Konqueror. Používal jsem Epiphany. Používal jsem Galeon. Používal jsem Kazehakase. Používal jsem Flock. Používal jsem links. Používal jsem Dillo. Používal jsem většinu prohlížečů, co lze najít, a mohl jsem si vybrat dle libosti. I přes to všechno jsem skončil u Firefoxu. Ne, že by byl bez chyb, to bych sakra kecal... Nicméně: vyhovuje mým potřebám velmi dobře. Že je pomalý? Ano, má větší nároky na paměť než Opera. Já mám ale 256MB RAM a nestěžuji si na spotřebu. Že má pomalé GUI? Upřímně, mezi ním a Operou jsem nepoznal rozdíl (nehádám se o kvalitách Qt, jen říkám osobní poznatky). Když k tomu připočtu, že mi víc vyhovuje svým stylem GUI, vyjde mi, že nemám co řešit. Mimochodem, zmíněnou funkci lze přidat jako rozšíření (byla o tom i zprávička), ale mně vůbec, ale opravdu vůbec nechybí...

    P.S.: Objemnější? Proboha, to máš tak malý disk, že počítáš každý kilobajt? Asi ne, co? tak prosím zanechme diskuzí o tom, kdo má větší tříkolku a věnujme se něčemu užitečnějšímu. Už tě nemiluju, Luku. :-P

    Fakt mnou míchá, když nějaký otrapa musí vykřikovat, že jeho oblíbený produkt(TM)(R)(C)(SP1)(SP2) má tu a tu funkci a ostatní jsou blbci, že používají něco jiného. Myslím, že psychologické poradny nejsou tak vzácné, takže mindráky není nutné řešit na ABC Linuxu... Fakt mi tihle lidé vadí.
    Luk avatar 30.4.2007 00:12 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Objemnější? Proboha, to máš tak malý disk, že počítáš každý kilobajt? Asi ne, co?
    Občas člověk počítá každý kilobajt. Třeba při připojení přes GPRS. Je to sice ojedinělé, ale nesmí se na to zapomínat.
    Už tě nemiluju, Luku. :-P
    Stejně bych o to nestál ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.5.2007 10:00 Pin007
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Ehm. Používal jsem Operu. Používal jsem Konqueror. Používal jsem Epiphany. Používal jsem Galeon. Používal jsem Kazehakase. Používal jsem Flock. Používal jsem links. Používal jsem Dillo. Používal jsem většinu prohlížečů, co lze najít, a mohl jsem si vybrat dle libosti. I přes to všechno jsem skončil u Firefoxu.
    No vidis a ja skocil u links2. A jelikoz mam vypnutou podporu JavaScriptu a obrazku, mam jen hezky text. Teda hezky, obcas na mne vypadne cosi jako napr. Tvuj prvni koment :-D
    pavlix avatar 6.5.2007 13:35 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Já u konqueroru a FF používám jen na věci, co jinde nejdou :)

    Opera je fajn, ale konqueror je pro mě v KDE pohodlnější.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.4.2007 13:24 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Hmm a co mi kdo udělá, když tu licenci budu porušovat? Maximálně mi můžou zrušit účet. Všechny ostatní tebou zmíněné nedostatky řeší šifrování.

    Takže by to chtělo lepší argumenty, když už přicházíš šířit osvětu mezi těch několik místních zoufalců, co ještě icq používají :-)
    Ilfirin avatar 29.4.2007 13:39 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Pravda, krom zrušení účtu vám asi nic nehrozí. S tím šifrováním to není tak slavné. Něco jsem v té licenci zahlédl i o tomhle, navíc, jak se k němu budou stavět ofic. win. klienti?
    29.4.2007 13:57 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Pokud někdo používá ofiko klienta i přesto, že mu někdo doporučí alternativu, tak je opravdový ztroskotanec nebo naopak ví moc dobře, co dělá :-) Dost možná by se ale dala napsat šifrovací/dešifrovací proxy...
    jnc avatar 29.4.2007 19:48 jnc | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    ona sa aj napísala ;)
    29.4.2007 13:31 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    A furt dokola... Muzes mi prosimte vysvetlit, proc by me mela zajimat licence, kterou jsem nikdy neodsouhlasil, protoze pouzivam software, ktery zadnou takovou licenci nema? Tohle sireni svobodne spasy uz je fakt otravne jak svedci Jehovovi.
    Ilfirin avatar 29.4.2007 13:36 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Ovšem síť ICQ takovouto licenci má (neznalost neomlouvá). K tomu šíření svobodné spásy. Je to můj zápis na blogu, nemusel jste ho číst. Měl vás odradit už nadpis.
    Josef Kufner avatar 29.4.2007 13:41 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Ta licence je zahrabaná někde na jejich webu. Viděl jí někdo někdy v jakémkoliv klientovi? Pokud ne, tak ji vůbec nemá smysl řešit. Prostě jakoby nebyla.

    ps: Nevíte pokolikáté tohle už píšu? :-D
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Ilfirin avatar 29.4.2007 14:08 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Ano, viděl jsem ji v oficiálním ICQ klientovi. Všechny ostatní klienty máte zakázáno používat.
    29.4.2007 16:44 r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    no a? ty to vis, ty jsi to cetl, ale kdyz napr. ja registroval icq, tak v te dobe ani nevedeli, ze existuje cesko (tj. nebyla smlouva v cestine) takze ja se ji ridit nemusim, ani ted ani predtim

    to ze neznalost neomlouva je sice pekne, ale to plati pro zakony - a nejaka pochybna smlouva neni zakon

    takze dokud se me v mem klientu neobjevi smlouva o pouzivani icq site v cestine, tak delam vse legalne (mozna ted diky tvemu clanku to jiz nedelam v dobre vire legalnosti, protoze jsem cetl o tom, ze se to udajne nesmi)

    jinak to, co jsi z te smlouvy odcitoval neni nic extra - vetsina komercnich programu ma podobne zneni
    Ilfirin avatar 29.4.2007 19:41 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Tak jsem si přihnul pivka; dostal závrať; a padl obličejem na klávesnici. A hle, omylem jsem odklepl souhlas se smlouvou. Ale já nic nečet, tak se mě ta smlouva netýká ...
    29.4.2007 19:43 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    To, ze neumis anglicky te neomlouva. Licencni ujednani to ma, bud si ho dokazes precist a nebo to pouzivas nelegalne. Basta.
    29.4.2007 21:22 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Hnupe, to lic. ujednani ma ICQ jako aplikace, to, ze se tam pripojim mirandou nebo cimkoliv jinym znamena, ze mi ta licence libe prdel jasny???
    29.4.2007 21:40 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Na to, že se ta licence váže pouze k ICQ jako aplikaci, jsi přišel jak?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 29.4.2007 21:51 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Takže pokud nesouhlasím s nějakou licencí, tak nejsem oprávněn komunikovat s nějakým serverem v Internetu? To zní jako nesmysl.
    Luk avatar 29.4.2007 21:55 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Nejde o komunikaci se serverem, ale o zřízení a používání uživatelského účtu. To je pořádný rozdíl.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    29.4.2007 21:59 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    O konzumování služeb. Služeb, které se také musí nějak financovat.
    29.4.2007 22:18 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Nesouhlasíte-li s pravidly používání určité služby, neměl byste ji používat. To mi připadá docela logické.
    Bluebear avatar 29.4.2007 22:49 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Logické to skutečně je a mělo by to tak být, ale bohužel v současném světě, zejména v IT (ale řekl bych, že nejen tam), to nejde použít, protože dneska už se nedá ani hnout bez toho, aby člověk uzavřel nějakou licenční smlouvu a zároveň nějakou jinou porušil. :-(
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    Luk avatar 30.4.2007 00:13 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    To je blbost. Pouhé uzavření licenční smlouvy (na jakékoli dílo) v dobré víře není porušením žádné jiné smlouvy.

    Příklad: Používám program na základě licenční smlouvy s autorem. Autor porušil nějakou jinou smlouvu, což já ale nevím a nemohu vědět, proto za to podle našeho práva nejsem nijak odpovědný. Ten, jehož práva byla porušena, se může hojit jen na autorovi, ne na uživateli. Čili excesy typu SCO tady absolutně nehrozí (podle některých jiných právních řádů možná ano - ale tady jsme v Česku).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Luboš Doležel (Doli) avatar 29.4.2007 23:20 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Takže si můžu dát na web ceduli, že "sem nesmí nikdo chodit" a nikdo tam nesmí chodit?
    30.4.2007 01:12 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Samozrejme. Mame tady spoustu pravnich expertu, jak vidno. Urcite ti objasni, ze kazdy je nepochybne vazan licencni smlouvou, jejiz obsah vubec nezna a nikdy ho neodsouhlasil, stejne jako ti objasni, proc si kazdy navstevnik tveho webu pravem zaslouzi trest smrti za hrozne poruseni licence, ktereho se dopustil, kdyz na ten web vlezl... :-D

    Skoda slov.
    30.4.2007 07:12 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    No jiste, uplne stejne muzes vlitnout nahej na Vaclavak a rvat Necumte na me! a nikdo a tebe nebude cumet.
    30.4.2007 09:17 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    :-) :-D
    30.4.2007 09:51 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Nemluvíme tady o nějaké licenci a nějakém serveru. Bavíme se o licenčním ujednání ICQ, a to se váže jak k ICQ jako aplikaci, tak i k službám, které AOL poskytuje. Jestli je to ujednání hloupé nebo ne, to už je věc jiná, ale pořád je to licence. Pokud s tou smlouvou nesouhlasíš, tak nesmíš využívat služby ICQ. Pokud tedy tohle myslíš tím komunikováním se serverem. Jinak ping ti asi zakážou těžko ;-)

    Aspoň tak to teda vidím já (už jsou to asi dva měsíce, co jsem si tu smlouvu pročítal, takže je možné, že se mýlím).
    29.4.2007 22:58 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Takze ted uz je naprosto jasny kdo je tady hnup, Kajo.
    otula avatar 30.4.2007 09:36 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Hnupe, to lic. ujednani ma ICQ jako aplikace, to, ze se tam pripojim mirandou nebo cimkoliv jinym znamena, ze mi ta licence libe prdel jasny???

    Važ svá slova, pane. Před tím, než začneš někoho sprostě urážet, by sis měl přečíst licenci, protože bys potom nepsal krávoviny:

    Používáním softwaru nebo libovolných služeb ICQ potvrzujete, že vy sami i toto používání jste vázáni a řídíte se ustanoveními Podmínek služeb ICQ, které jsou dostupné na adrese http://www.icq.com/legal/ nebo jejím prostřednictvím.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Ilfirin avatar 30.4.2007 09:58 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Tuto citaci jsem dal schválně na konec. Děkuji za její připomenutí.
    30.4.2007 10:21 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Hnupe, to lic. ujednani ma ICQ jako aplikace, to, ze se tam pripojim mirandou nebo cimkoliv jinym znamena, ze mi ta licence libe prdel jasny???

    Važ svá slova, pane. Před tím, než začneš někoho sprostě urážet, by sis měl přečíst licenci, protože bys potom nepsal krávoviny:

    Používáním softwaru nebo libovolných služeb ICQ potvrzujete, že vy sami i toto používání jste vázáni a řídíte se ustanoveními Podmínek služeb ICQ, které jsou dostupné na adrese http://www.icq.com/legal/ nebo jejím prostřednictvím.
    Pravni povedomi nekterych lidi je skutecne uzasne. Vyse uvedeny citat z 'licence' ma asi takovou vahu, jako kdyz ja si dam na svuj web vetu "Pristupem na server abclinuxu.cz se uzivatel zavazuje zaplatit firme Microsoft 10Kc za kazdou navstivenou stranku na vyse uvedenem serveru." Ze ti o tom nikdo nerekl? To nikoho nezajima, neznalost neomlouva! :-)

    Vymyvani mozku zdar, s Jabberem, FSF a za svobodnou komunikaci na vecne casy a nikdy jinak!

    otula avatar 30.4.2007 12:29 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Vyse uvedeny citat z 'licence' ma asi takovou vahu, jako kdyz ja si dam na svuj web vetu "Pristupem na server abclinuxu.cz se uzivatel zavazuje zaplatit firme Microsoft 10Kc za kazdou navstivenou stranku na vyse uvedenem serveru." Ze ti o tom nikdo nerekl? To nikoho nezajima, neznalost neomlouva! :-)

    Myslím, že plácáš jako malé děcko. Když vlezeš do šaliny nebo do metra, také po tobě nikdo nechce vstupné. A až přijde revizor, také mu řekneš, že nějaká „licence pro používání MHD“, kterou mají někde vyvěšenou, pro tebe nemá žádnou váhu?

    Oni nechtějí platit za návštěvu jejich stránek. Chtějí platit za využívání jejich služby. Navíc to neplatí přímo uživatelé, ale firmy prostřednictvím reklamy. Proto také chtějí, aby byl využíván jejich klient, který tuto reklamu zobrazuje. Až budou mít z peněz málo reklam, přejdou třeba na ten model, že jim každý uživatel bude platit, podobně jako mobilní operátoři. Operátorovi také neplatíš za mobil, který máš, ale za použití jeho sítě.

    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    30.4.2007 13:12 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?

    Myslím, že plácáš jako malé děcko. Když vlezeš do šaliny nebo do metra, také po tobě nikdo nechce vstupné. A až přijde revizor, také mu řekneš, že nějaká „licence pro používání MHD“, kterou mají někde vyvěšenou, pro tebe nemá žádnou váhu?

    Myslim, ze lidi, kteri maji naprosto nulove povedomi o dane pravni problematice, by tady meli prestat zaplnovat diskusi nesmysly. Analogie s MHD zustava opravdu nepochopena, dopravce ma ze zakona povinnost vyvesit prepravni podminky ve vozidle, ktere je pro takovou prepravu pouzivano, hadej proc prave tam a ne treba v ziguliku pana Vomacky, kterym onen pan jezdi s manzelkou na nakup. Taky ma ze zakona povinnost seznamit cestujiciho s cenou (je vytistena na jizdence). Za techto podminek, se kterymi se muzu na prislusnem miste seznamit, pak muzu uzavrit smlouvu o preprave zakoupenim jizdenky a nastupem do vozidla.

    Instalaci neoficialniho ICQ klienta jsem uzavrel licencni smlouvu s autorem one aplikace, ale rozhodne ne s firmou ICQ/AOL, ktera je mi v danem pripade naprosto ukradena. Co visi na jejich webu, je jejich problem, proc bych se mel asi tak pidit po jejich webovych strankach, kdyz jejich software nepouzivam? Pokud by spolecnost AOL chtela uplatnovat sve licencni podminky vuci uzivateli takove aplikace, pak by musela uzivatele s temito podminkami seznamit. Jak to udela, je problem firmy ICQ/AOL. Pokud tak neucini, pak si muze tak maximalne trhnout levou zadni a jedine, co muze vuci uzivatelum uplatnovat, jsou prava vyplyvajici ze zakona. To si ovsem moc nepomuze, protoze ze zakona zadny obecna zakaz pouzivat ke komunikaci jinou nez "oficialni" klientskou aplikaci pro Windows/MacOS nebo povinnost cucet na jejich reklamu nevyplyva. Taky se muze soudit s autorem aplikace a prokazovat u soudu, ze jedine jeji klient je ted pravy a legalni - coz urcite vynese ohromnou popularitu a prudce zvysi zajem o takove sluzby...

    Oni nechtějí platit za návštěvu jejich stránek. Chtějí platit za využívání jejich služby. Navíc to neplatí přímo uživatelé, ale firmy prostřednictvím reklamy. Proto také chtějí, aby byl využíván jejich klient, který tuto reklamu zobrazuje. Až budou mít z peněz málo reklam, přejdou třeba na ten model, že jim každý uživatel bude platit, podobně jako mobilní operátoři. Operátorovi také neplatíš za mobil, který máš, ale za použití jeho sítě.

    To je problem AOLu, ne muj, ze nedostanou prijem z reklamy. Zamezit vyuzivani jejich site mohou pomoci technickych prostredku, ktere proste vyuzivani alternativnich klientskych aplikaci znemozni; nikoliv pomoci "smlouvy", se kterou uzivatel nebyl seznamen a netusi, ze vubec existuje.
    otula avatar 30.4.2007 14:06 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?

    Dobře, omlouvám se za to „plácání“. Bráno striktně podle zákona máš pravdu - nějak jsem se nikdy nezajímal o to, jak zákon stanoví povinnost dopravce seznamovat s dopravními podmínkami. Na druhou stranu, v Praze mnoha lidem, často zcela nevinně, nastane problém, kdy prostě jdou do metra, a najednou je na chodbě zastaví revizor a vyfasují pokutu (mně se to nestalo, protože pamatuji ještě ty brány na korunu, ale znám pár mladších, kterým se to stalo). Možná by u soudu uspěli, to nevím.

    Ještě bych si dovolil nadhodit jinou situaci z reálného života. Pokud dojde do firmy policejní softwareový audit a najdou na počítači nezaplacený IrfanView, je to problém (v tomto případě se to vyřeší mimosoudním vyrovnáním, ale to je vedlejší). IrfanView totiž není pro komerční použití zdarma. Jenže při instalaci na mne také vůbec žádné licenční ujednání nevyskočí. A to použiju originální instalátor. Přesto to policii zajímat nebude (možná bych v tomto případě také u soudu uspěl).

    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    29.4.2007 20:03 Jan Zapletal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    dokud se me v mem klientu neobjevi smlouva o pouzivani icq site v cestine, tak delam vse legalne
    Ani bych neřekl. Jestliže se vám zdá, že tato smlouva není podle naší legislativy platná/jste ji s druhou stranou neuzavřel, vůbec to neznamená, že můžete danou službu používat. Ba naopak, ji používat nesmíte.
    Vykook avatar 29.4.2007 20:44 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Mám icq od doby kdy mě bylo méně než 13 let, takže jsem z obliga. :)
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    Ilfirin avatar 29.4.2007 21:22 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    :D Dobrej argument
    29.4.2007 21:49 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Takže když Dežo krade auta už od svých dvanácti, je to vlastně v pořádku? :-)
    Vykook avatar 29.4.2007 22:22 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Kradez je osetrena v zakone, kterej plati i pro ty co neodklikli "I agree". Pokud ale vim tak zadny zako o icq v Cechach nemame ;-)
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    30.4.2007 15:30 H4wk | skóre: 9 | blog: H4wkuv_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Jo jses z obliga. Proste ti ucet smazou. Myslim, ze jakekoli dohady o icq licenci jsou zbytecne. Mas problem? Nas to nezajima. Nedosla ti zprava? Tvuj problem. Nekdo ti zaviroval pocitac nebo ziskal tva data? Sam sis o to rekl. Myslite, ze by nekoho zalovali za to, ze pouziva jineho nez originalniho klienta? Rychlejsi by rozhodne bylo takoveto ucty smazat v souladu s jejich licenci, ze si ji nekdo neprecet je uz jeho problem.
    Korespondenční Seminář z Programování - Pro každého středoškoláka, který to s programováním myslí vážně.
    David Watzke avatar 29.4.2007 15:09 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Taky už z podobných zápisků pomalu rostu...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Ilfirin avatar 29.4.2007 19:42 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Vysocí lidé jsou v módě ;)
    pavlix avatar 6.5.2007 13:36 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Pokud vám vadí svoboda, proč lezete na abclinuxu.cz?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.4.2007 13:32 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Nehlasoval jsem. Chybi mi moznost "Neznam, ICQ jsem pouzival, ale zdrhnul uz pred lety"
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Ilfirin avatar 29.4.2007 13:38 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    To mě nenapadlo :)
    pdp7 avatar 29.4.2007 13:41 pdp7 | skóre: 33 | blog: Mravenec_v_LCD_monitoru | Zákupy u České lípy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Abyste měli přístup k elektronické komunikaci, musíte mít osobní počítač s modemem připojeným ke komunikačnímu zdroji (telefon, bezdrátový nebo širokopásmový zdroj), operační systém Windows nebo Macintosh.
    :-D:-D
    29.4.2007 15:14 hugis | skóre: 7 | blog: hlod | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    +1
    David Ježek avatar 29.4.2007 14:06 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    zajímavé, jistě principielně souhlasím, ale připomínám stále platný stav věci:
    • spousta lidí má icq a nechtějí přecházet
    • spousta lidí ani neví o ničem jiném než icq, to je pro ně synonymem instant messagingu, třeba stejně jako IE je pro ně synonymem internetu a windows synonymem počítač
    • doteď icq používám, už ani nevím, jak jsem ho/kdy/kde před mnoha lety registroval. a když mě to netrápilo doteď, tvůj příspěvek s ohledem na dvě předchozí myšlenky nemá sílu to překonat (ano: bohužel)
    • icq nepoužívám pro nic důležitého či výrazně osobního
    zkrátka, důvodů pro přechod, tedy takových těch, které SKUTEČNĚ stojí za to, je holé minimum. pro běžného uživatele prakticky žádný. mě osobně by to pak bohužel přineslo akorát problémy.
    Ilfirin avatar 29.4.2007 14:10 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    plný souhlas.
    Rezza avatar 29.4.2007 14:36 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Je zajimave, ze nikde jinde krom CR ICQ neznaji...
    29.4.2007 14:47 popo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    tak to není pravda, mám v seznamu lidi z celého světa, sice je po světě víc známý třeba MSN messenger nebo Yahoo ale ICQ znaj všichni až moc dobře, spíš k nám se dostal se zpožděním....
    Rezza avatar 29.4.2007 15:02 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Jeste jsem nenarazil na nikoho kdo by znal ICQ, nechapu... Evropa z 90% skajpuje, latinska amerika hotmailuje... Do toho par lidi MSN a jeden nemec dokonce slysel o Jabberu! Ale jinak mam v ICQ nejakou cinu. A par dalsich zemi, ale vesmes to jsou to cesi zijici v te zemi...
    29.4.2007 16:52 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    No protože Icq používá skutečně málokdo. Více uživatelů má aim - wikipedia (i když těm 4 miliónům, které má icq moc nevěřím), který je ovšem založený na stejném protokolu OSCAR (to OS znamená Open System :-D) google trends
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    emorjino avatar 29.4.2007 21:34 emorjino | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    na české wiki je u ICQ dle mého názoru reálnější číslo 20 milionů pro ICQ
    Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
    pavlix avatar 1.5.2007 22:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Tak ho na anglické změn (ale budeš muset najít důvěryhodný zdroj), nebo připiš, že jinde se uvádí informace jiná. Navíc může být obojí pravda, protože to je statistika... a u statistiky se vždycky musíš dívat na to, co je tam *opravdu* napsáno (např. aktivní uživatelé v posledním půl roce... měsíci... týdnu... či počet registrací)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    belisarivs avatar 29.4.2007 14:49 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Mne tam chybi par veci.

    Jako treba:

    V pripade soudniho sporu, se bude soud odehravat ve Virginii, kam byste se meli ve vlastnim zajmu dostavit.

    Veskera data, ktera prez ICQ posilate mohou byt spolecnosti Time Warner/AOL nadale pouzivana.

    Nejsou to presne citace. uz si to nepamatuju. ale myslim, ze kdyz neco vymyslim a s nekym to zkonzultuju pres ICQ, takt to mohou v AOL sami prevzit.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Ilfirin avatar 29.4.2007 19:49 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Ad 1: Soudy ve Virginii jsem uvedl.
    Ad 2: Ničeho takového jsem si v té smlouvě nevšiml. Takovéto ustanovení tam je, ale platí pokud to odešlete přímo ICQ, při komunikaci mezi dvěma soukromými osobami toto neplatí.

    Toto jsou jen výtažky ze smlouvy. Chybí i to, že vám nesmí být méně naž 13 let (vzpomínáte ba teb televizní boom, jak tam 11letá holčička brečela, že ji přes ICQ obtěžoval nějaký úchyl?) a plno jiných věcí. Proto doporučuji přečíst si celou smlouvu.
    30.4.2007 07:20 hugis | skóre: 7 | blog: hlod | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Vie niekto poradiť ako kompletne zrušiť ICQ konto? Dá sa to vôbec? A čo jabber? Zdupkal som zo serveru jabber.sk a tiež som tam zanechal konto.
    30.4.2007 07:38 M
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    jabber: pokud to tvůj klient neumí přímo, tak pomocí konzole http://www.jabber.org/user/userfaq.shtml#removeaccount
    Vykook avatar 30.4.2007 07:50 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Postaci posilat zpravy "How to make bomb", "I love Iran". Icq je prece z Izraele, nebo se pletu?

    No mozna bych napsal na jejich podporu, ze nesouhlasis s podminkama a ze chces smazat.
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    Luk avatar 30.4.2007 09:10 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Jenže pak ti nezruší konto, nýbrž k tobě vpadne společná skupina agentů CIA a Mossadu :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Ilfirin avatar 30.4.2007 09:22 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    ICQ nelze (ubývali by lidé a tím i zájem firem cpát do ICQ reklamy. Takhle můžou tvrdit, že lidé neustále přibývají)
    Jabber lze (PSI a Kopete to umí, to jsem viděl na vlastní oči, ale hodně jiných klientů to taky umí).
    Jiří Poláček avatar 30.4.2007 09:37 Jiří Poláček | skóre: 47 | blog: naopak | Sivice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    By mě tak trochu zajímalo, jaké bylo znění smlouvy v roce 1998 (byla-li vůbec jaká), když jsem si účet zakládal …
    Sudoku omrzelo? Zkuste bobblemaze! | Statistiky jsou jak bikiny. Napoví hodně, všechno ale neukážou.
    Ilfirin avatar 30.4.2007 10:50 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    To je nedůležité, protože věřím, že tato část v ní určitě byla:
    Společnost ICQ může čas od času změnit podmínky služeb ICQ s vydáním nové verze softwaru nebo bez něj. Pokračujícím používáním služeb ICQ po dobu 30 dnů poté, co bylo oznámení o této změně poprvé zveřejněno v síti ICQ nebo na webových stránkách ICQ, prokazujete svůj souhlas s novou nebo revidovanou sadou podmínek služeb ICQ. Na základě výše uvedeného dále souhlasíte s tím, že jste vázáni ustanoveními licenční smlouvy, která je k dispozici na webových stránkách ICQ na adrese http://www.icq.com/legal/, a to v případě, je tato licence označena pozdějším datem, než je datum licenční smlouvy, která je přiložena k vašemu softwaru.
    30.4.2007 15:25 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Ted je otazka, jestli podle ceskeho prava, ktere je nadrazene nejakym liencnim zblechtum je neco podobnyho vubec mozny, ze....
    30.4.2007 17:04 zenek | skóre: 8 | blog: Hello_world
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Nejvíc se divím tomu, že jsou tady někteří schopni diskutovat o tom, zda je ta licence u nás platná či ne.

    Podle mě je to totiž naprosto irelevantní, čekal jsem, že je tu většina lidí dost svobodomyslných na to, aby nepoužívala službu někoho, kdo jim takovouhle smlouvu nabízí, resp. vnucuje.

    Ale není to poprvé, co jsem se zklamal.
    Stop Skype Plague. , moje Jabber ID: zenek.k@jabbim.cz. Nejlepší XMPP server. DRM.
    Luk avatar 30.4.2007 22:34 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    čekal jsem, že je tu většina lidí dost svobodomyslných na to, aby nepoužívala službu někoho, kdo jim takovouhle smlouvu nabízí, resp. vnucuje
    Bohužel je tu naopak spousta lidí, kteří budou obhajovat to, proč "licenci" (resp. podmínky pro používání služby) porušovat.

    Je to podobné, jako když někdo dobrovolně podepíše (třeba s UPC) smlouvu, která povoluje připojení pouze jednoho počítače, a pak hledá cesty, jak připojit těch počítačů 5, aniž by si toho firma všimla.

    Když nepočítám, že takové chování nemá u člověka se smyslem pro fair play co pohledávat, je navíc nicneřešící, ne-li přímo kontraproduktivní. Správnou cestou je takové služby nepoužívat, a nejlépe také poskytovateli říct, co dělá špatně. Pokud bude rozumný, chytne se za nos a situaci změní. Pokud rozumný nebude, prodělá, protože přijde o zákazníky.

    Na posuzování správnosti té které metody přístupu nic nemění ani to, že jde o firmu, u níž 99 % zákazníků bude se smlouvou spokojeno, i když je výrazně diskriminuje. Smlouva není pro srandu králíkům, je to závazek. Bohužel, spousta lidí se takto (ještě) nenaučila uvažovat a nechtějí nést odpovědnost za svá rozhodnutí.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.5.2007 01:51 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    Hmm, nepíše se u UPC něco o "koncovém zařízení" připojeném k modemu? A co to vlastně je? Je to i počítač za směrovačem? Nebo třeba i až za branou? A počítají se stroje v XENu? A když připojím jediný výkonný stroj a na něm budu v multiheadu pracovat já i dvoji sousedé (nebo aspoň spolubydlící), pořád ještě je to košér? Tyhle klauzule mi taky přijdou postavené na hlavu. ;-) (Čímž neoponuju smluvním ustanovením, jen mi přijde, že to je "z bláta do louže"...nejlepší je takové věci prostě nebrat.)
    Luk avatar 1.5.2007 16:10 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    I když podmínky přímo neříkají, co je koncové zařízení, specifikace služby (např. UPC Light) hovoří o 1 PC. Pod pojmem "PC" bývá i v našich končinách míněn osobní počítač. Takže takto by se to dalo vykládat (samozřejmě, soud může mít jiný názor, často i svérázný, jak se v praxi stává). Nezáleželo by tedy na způsobu připojení. Naproti tomu více strojů v XENu by nemělo hrát roli, nejde o PC.

    Co se týká užití jinými osobami, to je implicitně zakázáno (pokud nejde o členy společné domácnosti), bez ohledu na to, na jakém zařízení se to děje. Už jsem o tom kdysi psal, v rozporu se smlouvou je i nechat kamaráda najít si odjezd vlaku.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Ilfirin avatar 1.5.2007 16:20 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    To je ale horror. Zaplať pánbůh (no, platím ji já) za moji kabelovku.
    teekey avatar 1.5.2007 18:10 teekey | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    no o existenci jsem se dozvedel ponekud nedavno, ale i kvuli vypadkum uz je ICQ transport v mem jabberu casteji a casteji vypnuty :)
    kerny avatar 29.4.2008 20:42 kerny | blog: KernyBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence ICQ, znáte ji?
    masaker ako svina
    In a world without gates and fences... Who needs windows?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.