abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Akce Tesco

    9.12.2010 20:07 | Přečteno: 5753× | O blbosti

    Varování - tenhle zápisek je asi naprosto o ničem. Totiž o přístupu pracovníků fy. Tesco k zákazníkům.

    Dnes 9.12.2010 jsem byl okolo 17 hodiny konfrontován s velmi neprofesionálním chováním zaměstnanců fy. Tesco - konkrétně veducí provozovny a jakéhosi člověka s vizitkou s nápisem "SECURITY". Součástí nákupu byly i Ostravsé klobásy za 38.10Kč, opatřené akusticko-magnetickým tagem, který se postaral o zpestření večera pro několik desítek lidí.

    Jako obvykle jsem nakoupil, vystál si dlouhou frontu u pokladen, zaplatil, narovnal zboží do ekotašky Tesco, která se prakticky okamžitě protrhla - ale co, bydlím odtamtud kousek, tak jsem to neřešil. Když jsem se přiblížil k východu, rozpískal se slavný detekční rám, z čehož jsem si nic nedělal (nic jsem neodcizil, proč bych se měl zastavovat?) a pokračoval k východu. Po pár vteřinách se za mnou ozvalo jakési hulákání - onen pán s cedulkou "SECURITY". Po chvilkovém váhání, jestli nemám jen tak ze srandy dál pokračovat jsem se rozhodl, že nemá cenu ten konflikt dále eskalovat. Vrátil jsem se a po zjištění, že skutečně já způsobuji aktivaci detekčního rámu začal onen pán s cedulkou "SECURITY" cosi mluvit. V první chvíli jsem si říkal - sakra, vždyť ten člověk ani neumí česky. No, nakonecmi došlo, že česky sice mluví, ale velmi špatně a potichu a přes to otravné pískání rámu mu vůbec nebylo rozumět. Nicméně, podle toho, jak se snažil dostat k mojí tašce s nákupem jsem usoudil, že mne podezřívá z krádeže a chce si prohlédnout obsah mojí nákupní tašky. To jsem se slovy, že na to nemá právo odmítl. V tu chvíli už tuto scénku sledovalo možná 20 lidí. 20 lidí mne díky "akci" vašeho zaměstnance dost možná považovalo za zloděje. Po chvilce dorazila veducí provozovny, obhlédla situaci a požádala mne o ukázání tašky. Opět jsem poukazoval na to, že na takovou věc nemá právo, načež odvětila, že policie už je na cestě odešla o kus dál zavolat Městskou Policii Hlavního města Prahy. Pak se vrátila a společně se "SECURITY" chlapíkem se mne snažili přesvědčit, že to je proti zlodějům, a že občas pokladní ten tag špatně deaktivuje a že se mi vlastně nic nestane, když jim tu tašku ukážu. Vedoucí jsem ještě informoval o mém zamýšleném postupu - tedy podání oficiální stížnosti a prozkoumání, zda se ona nebo onen "SECURITY" pán nedopustili kivého nařčení, načež někam odešla.

    Dva strážníci (od pohledu docela sympatičtí mladí muži) dorazili asi po deseti minutách. Přivítal jsem je s úsměvěm na tváři a slovy "Dobrý večer, pánové. Jsem rád, že jste dorazili, tenhle pán (ukázal jsem na "SECURITY" chlapíka) mne tu neoprávněně zadržuje". Na požádání strážníků MP jsem předvedl jak to píská při průchodu jsem byl dotázán, zda mám účet. Na to jsem reagoval tím, že by snad měl ten pán, co mě podezírá z krádeže ukázat nějaký důkaz toho, že jsem skutečně něco odcizil. No, byl jsem informován o tom, že "tohle není věc strážníků, že tu jsou jen od toho, aby zjistili stav věcí". Na žádost strážníka jsem předložil účet a tašku k nahlédnutí načež konstatoval, že je vše v pořádku. Načež "SECURITY" chlapík začal argumentovat tím, že jsem neukázal tašku, pípal a tak vůbec jsem divnej člověk - byl ze strany MP upozorněn, že to, že ho lidé nechávají nahlédnout do tašky je čistě jejich dobrá vůle. Sakra, ten člověk tam dělá už možná rok a tohle nevěděl? Jak je to vůbec možné?

    No, milé děti, pohádka dopadla dobře. Strážníci mi řekli, že můžu jít, ještě jsem požádal "SECURITY" o omluvu - kupodivu vyhověl a po váhání, zda si nemám nechat zavolat vedoucí a žádat omluvu od ní - po zdravém usouzení, že komedie bylo pro dnešek dost jsem se odebral domů. A dokud Mrkva neumřel, nakupuje jinde.

           

    Hodnocení: 77 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Dovolujete samozvaným "bezpečákům" provádět prohlídku vašich věcí?
     (15 %)
     (63 %)
     (23 %)
    Celkem 184 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Dovoluji (někdy), a nejen bezpečákům. Když zjistím, že "pípám" (už se mi párkrát stalo), je nejjednodušší pro všechny strany, když to začnu sám řešit - v případě supermarketů, kde jsou rámy hned za pokladnami, s příslušnou prodavačkou. Najdeme výrobek, sundá čip a já odcházím.
    JSEM PRASE A HOVADO.
    Jinak si myslím, že nejhorší, co může být, je, když je bezpečák hulvát a zákazník schválně dělá Zagorku. Což je pravděpodobně tento případ.
    JSEM PRASE A HOVADO.
    10.12.2010 07:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    zákazník schválně dělá Zagorku
    i.e. chová se naprosto správně podle pravidel, zákonů.
    10.12.2010 09:12 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jdou dve moznosti, jak se v tomto pripade zachovat z pohledu kupujiciho dle zakona. Ale jen jedna z nich zbytecne neztraci spoustu casu vsech zucastnenych osob.
    10.12.2010 09:32 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ale jen jedna z nich zbytecne neztraci spoustu casu vsech zucastnenych osob.
    o té zbytečnosti si povíme, až s tebou bude ochranka někde smýkat po zemi a mlátit tě, protože se na ně křivě podíval, viz níže Grunt

    ... že nebude? - no asi nebude, poněvadž lidi jako Mrkva nebo Zdeněk Burda (dle zdejší diskuse) si nenechaj srát na hlavu, čímž bojujou i za tebe; jestli vy s pasmenem a dalšíma podobnejma máte masochistickou potřebu nechat se kopat do koulí kdykoliv si někdo vzpomene, že by mohl, jděte se léčit nebo si najděte nějaký místo, kde vám vyhoví, ale nedělejte blbce z lidí, co se snaží hájit slušný chování
    10.12.2010 10:28 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    o té zbytečnosti si povíme, až s tebou bude ochranka někde smýkat po zemi a mlátit tě, protože se na ně křivě podíval, viz níže Grunt

    Kdyz se ke mne slusne chovaji, chovam se slusne i k nim. Pokud zacnu pipat, chapu, ze sekuritak ma opodstatnene podezreni, ze jsem mohl neco ukradnout a problem se hladce a bez problemu vysvetli bez jakychkoli konfliktu.

    Z blogpostu jsem pochopil to, ze sekuritak se k Mrkvovi choval slusne a on na oplatku zbytecne zamestnal nekolik lidi misto toho, aby vec behem minuty vyresil.

    Srat si na hlavu nenecham, na druhou stranu bezduvodne neseru ostatnim na hlavu.
    10.12.2010 11:38 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Z blogpostu jsem pochopil to, ze sekuritak se k Mrkvovi choval slusne ...
    no vidíš, a já to pochopil jinak

    navíc reaguješ ve vlákně pod "... když je bezpečák hulvát a zákazník schválně dělá Zagorku. Což je pravděpodobně tento případ."

    (takže i kolega tvrdíc "pravděpodobně tento případ" tomu nejspíš rozuměl stejně jak já)
    10.12.2010 12:38 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A z ceho jsi v zapisku pochopil, ze se choval neslusne?

    Pise tam akorat o tom, ze na neho "hulakal" kdyz odchazel, coz si vysvetluju jako ze na neho neco nesrozumitelne volal, pak ze se snazil dostat k jeho tasce s nakupy (otazkou je jak) no a pak ze mluvil cesky a potichu.

    Z celkoveho Mrkvova postoje bych rekl, ze kdyby byl sekuritak skutecne hulvat, tak by nam to pekne barvite vylicil.
    10.12.2010 14:06 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A z ceho jsi v zapisku pochopil, ze se choval neslusne?
    člověče, a víš, že ani nevím? - nicmoc konkrétního, subjektivní dojem v kombinaci se zkušenostmi ... nicméně pokud to chceš zracionalizovat, tak už jenom to hulákání, tedy nesrozumitelné volání - lidem často vadí, pokud na ně někdo na dálku křičí, místo aby s nimi normálně mluvil tváří v tvář ... jistě nebyl problém udělat pár rychlejších kroků a na Mrkvu promluvit normálně ...
    10.12.2010 13:52 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Kdyz se ke mne slusne chovaji, chovam se slusne i k nim. Pokud zacnu pipat, chapu, ze sekuritak ma opodstatnene podezreni, ze jsem mohl neco ukradnout a problem se hladce a bez problemu vysvetli bez jakychkoli konfliktu.

    Když bezpečák má kecy kvůli tomu, že jim pípají rámy a chce něco šacovat, má smůlu. Buď mi ukáže důkaz, že jsem něco ukradl nebo ať se jde vycpat. Jeho podezření je mi vážně ukradené.

    Prodavačky mají v některých krámech (např Globus Pardubice) nařízeno čumět lidem do tašky. Jejich oblíbenou větou je "Mohu vás požádat o nahlédnutí?". Na to samozřejmě slušně odpovím "Požádat ano, nahlédnout ne.", požádání mi vážně nevadí.

    "Prima" jsou také obchody kde chtějí abych odložil batoh do skříňky při vstupu. Nevím proč bych to dělal i kdy bych v batohu nic neměl. Otočím se a jdu pryč i když je to jediný obchod kde mají tu konkrétní věc co chci (a samozřejmě jim to při odchodu řeknu proč si u nich nic nekoupím).

    Nevidím v tom "sraní na hlavu ostatním", to že mají problémy se zloději je jejich věc, ne má. Nenechám se od nich prudit.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    xxx avatar 10.12.2010 14:04 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Stejne jako nechodite do obchodu se skrinkama, tak nechodte do obchodu s ramy, kdyz vam vadi, ze vas mohou kontrolovat (dle vas neoduvodnene). Nenechte se od nich prudit.
    Please rise for the Futurama theme song.
    pavlix avatar 27.12.2010 01:40 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Stejne jako nechodite do obchodu se skrinkama, tak nechodte do obchodu s ramy, kdyz vam vadi, ze vas mohou kontrolovat (dle vas neoduvodnene). Nenechte se od nich prudit.
    Nevidím důvod, proč si nechat srát na hlavu, jen ať si to kucí sekuriťáci užijou, když neznaj ani zákony, kterými se mají ve své profesi řídit.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Amarok avatar 10.12.2010 13:13 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jdou dve moznosti, jak se v tomto pripade zachovat z pohledu kupujiciho dle zakona. Ale jen jedna z nich zbytecne neztraci spoustu casu vsech zucastnenych osob.
    +1
    Jsou i lidi, co přijdou 5 minut před zavírací dobou do krámu, zjistějí, že už je zavřeno a píšou kvůli tomu stížnost. Takové lidi fakt nechápu. Dnešní doba udělala z některých lidí rozmazlené fakany.
    GNUniverse - May the source be with you...
    10.12.2010 14:13 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    no, a já zas nechápu blbečky, co se nechají ojebávat na každým kroku, jak prosazuješ ...

    ta cesta do krámu mě něco stojí, zjistit, že jsem jí podniknul úplně zbytečně, když mi předčasně zavřou před nosem, je jak plivnutí do xichtu (úplně super to je když sháním něco k večeři a v desetikilometrovým okolí není krám, co by měl otevřeno dýl)

    když ten krám chce zavírat vo pět minut dřív, tak ať si to kurva napíše do otvíracích hodin, ale když mi někdo na ceduli slibuje, že má do osmi, já tomu přizpůsobím svůj program (byl bych se někde rád zdržel dýl, ale jdu dřív, protože chci po cestě stihnout nákup), dokonce si nechám rezervu, přijdu o půl osmý, a baba mi řekne, že mi maso neprodá, že už ho má uklizený, tak to je fakt napřesdržku
    Amarok avatar 10.12.2010 16:00 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No jasně, že to dovede dost naštvat. Ale psát kvůli tomu stížnost? Kdybych tím ztratil trochu víc, než jen čas (třeba kdyby mě cesta stála 150 Kč), tak bych nad stížností taky uvažoval. Ale podle mě většinou o nic víc než o trochu času a eventuelně jízdenku za 26 Kč nejde, tak proč si tím akorát zbytečně ničit nervy... V tom se asi dají dobře rozlišovat lidi s klidnější a výbušnější povahou.
    GNUniverse - May the source be with you...
    pavlix avatar 27.12.2010 01:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No jasně, že to dovede dost naštvat. Ale psát kvůli tomu stížnost? Kdybych tím ztratil trochu víc, než jen čas (třeba kdyby mě cesta stála 150 Kč), tak bych nad stížností taky uvažoval. Ale podle mě většinou o nic víc než o trochu času a eventuelně jízdenku za 26 Kč nejde, tak proč si tím akorát zbytečně ničit nervy... V tom se asi dají dobře rozlišovat lidi s klidnější a výbušnější povahou.

    Já jsem za lidi, co napíšou tu stížnost rád. Díky nim si ty nervy tak často nemusím ničit tím, že kvůli nedodržení časů budu lítat někde jako blbec.

    Mimochodem, jak by se ti líbilo, kdyby ti o pět minut dřív zavřel třeba vlak a odjel, když máme jít trošku do extrému?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    bambas avatar 10.12.2010 16:20 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Maj oteviraci dobu do. Takze zavrit maji az v danu hodinu. Nemaji me co z obchodu vyhazovat 5 minut pred zaviraci dobou. To je jejich lenost a arogance. Uz jen z principu je potreba je poradne vypicovat, protoze oni vyjebavaji s tebou.
    11.12.2010 18:00 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ted si vem kdyby presne v 8 zamkli a tys nestih vypadnout :-) Jak by se to řešilo pak?
    3.1.2011 16:10 zákazník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tu situaci znám z Německa. Až po okamžiku otvírací doba "do" přišla nikoliv ostraha, ale jeden z prodavačů, který mi řekl velmi slušně, co bych chtěl nakoupit, a že mi pomůže. Žádné stresování. Nepadlo ani slovo o zavíračce. 15 minut po zavíračce mě vypouštěli podobně jako několik dalších, na pokladně mi předtím popřáli pěkný večer a ještě nabízeli květiny ve slevě. Jak to chodí v Tescu v Česku? 15 minut před zavíračkou stojí ve vchodu ostraha a můžeš vykládat jak chceš, že potřebuješ pečivo a mléko a nikde se nehodláš zdržovat. Ať si tedy napíší na dveře "poslední vstup v X.XX hodin"! Fandím všem, kteří si na tuto manýru stěžují.
    To já mu neupírám, právo na to jednoznačně měl. Přesto to podle mě bylo zbytečné - právo znamená, že něco můžete udělat, ne musíte. Všichni ztratili nějaký čas, energii, peníze... Kdo tím co získal?
    JSEM PRASE A HOVADO.
    bambas avatar 10.12.2010 16:21 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Napriklad sekuritak ziskal drahocennou zkusensot, ze nema na nic pravo.
    Pokud o to nestál, tak nic nezískal.
    JSEM PRASE A HOVADO.
    11.12.2010 18:01 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A možná bude příště míň prudit a tím ušetří energii a čas ostatním lidem. A třeba nakonec opravdu zavedou nějaký efektivnější systém proti zlodějům.
    3.1.2011 16:26 zBrna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Znám z Brna u nádraží - před zraky všech takovou prudivou ženskou chytli tři sekuriťáci a po zemi ji vřískající odtáhli do své komory dřív než jsme se kolem vzpamatovali. Za dveřmi jsme slyšeli, že asi dostala nakládačku. Ale nikdo to neviděl! Ani to, jestli měla nebo neměla účtenku. Zavolejte si na ostrahu policii, když ostatní čumilové odejdou.
    David Watzke avatar 9.12.2010 20:41 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    LOL, seš masér. Já bych se na to vyprd, už takhle mě vždycky neskutečně štve ztracená hodina času nakupováním, ještě abych to protahoval.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    11.12.2010 18:02 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Bojoval i za nás ostatní. Je to hrdina. Díky! :-)
    9.12.2010 20:43 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Security je to nejmenší. Nejhorší je, že to co tam prodávají, bych nedával ani prasatům. A to neplatí jen pro TESCO. Snaha prodávat co nejlevnější potraviny bez ohledu na kvalitu a poživatelnost se projevuje u většiny supermarketů, a bohužel už je mnohdy některý sortiment dostupný pouze pod značkou TESCO, Kaufland atd... Zelenina a uzeniny jsou zřejmě nejtragičtější případ. Nedávno česká ovce zákaznická zjistila, že ten čínský česnek je hnusný. Škoda že lidem dodnes nedošlo, že hnusné je tam prakticky všechno (a vozí se to přes půl světa a cena je pořád nižší než tuzemská potravina ).

    Každý normální člověk dnes nakupuje v Globusu, a pokud má štěstí tak také na trhu či v slušném řeznictví nebo zelinářství...
    9.12.2010 20:59 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Narazil jsem v sousední vesnici na člověka, který se věnuje pěstování česneku. To co pěstuje on se nedá ani náhodou srovnat s tím, co prodávají v Albertu, Tescu, Penis Marketu a Globusu. Jedna jeho palice je stejně těžká jako 4 palice koupené. Ale to, co se dnes prodává je fakt děs a běs. Z uzeniny trnou zuby ....., mléko jedině Tatra nebo Madeta, máslo je už taky pomalu luxus ... Dalo by se říct, že nás obchodníci krmí odpadky.

    Takovýhle střet se security se mi ještě nepoštěstil.
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    gtz avatar 9.12.2010 21:16 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    který se věnuje pěstování česneku

    Česnek made in China, Itálie, Španělsko apod. tak jak jsem si všiml na etiketě. Český česnek skoro není vidět (max. někde na trhu tam se občas objeví.)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    9.12.2010 23:27 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    To si musíš dojít :-) Já jsem takhle jednoho podzimního sobotního dne vzal kočárek s Ondrou a vyrazili jsme pěšky z Holic do Poběžovic. Docela jsem podcenil terén a vzdálenost, ten kočárek do kopce je docela záhul :-) Procházka to byla moc pěkná, Ondra se krásně prospal, já tam nechal cca 200,-, kolegyně, které jsem šel pro sadbový česnek, byla spokojená a vzal jsem i pro domácí spotřebu. Tchyně byla nadšena, bohužel pán prodává jen v sobotu v září a následující sobotu lilo jako z konve a já neměl auto, abych tam zajel. Tak zas příští rok, to vezmu pro naši spotřebu rovnou za 500,- nebo za 1000,- a podělím rodinu :-)
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    gtz avatar 9.12.2010 23:48 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Naštestí ani ne tak daleko. Kousek od nás je v takové dřevěné budce zelinář a ten má hodně věcí z naší Moravské produkce. Je to o něco dražší než v nějakém supermarketu, ale zase mám záruku, že je to kvalitní. Občas tam prodává i sadbu - jak brambory, cibuli i česnek, ale to musí člověk trefit na tu správnou dobu.

    Proč mám kupovat třešně/švestky někde z ciziny, když jsou k dostání naše kvalitnější a chutnější než jsou ty jejich. Cizí se prodává hodně i protože balení rozhoduje.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    10.12.2010 03:33 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Já nedávno český česnek v jednom supermarketu viděl, bylo to v oddělení biopotravin a cena byla trojciferná, ale už si nepamatuju kolik přesně a jestli to bylo za kilo, nebo za relativně velký svazek. Z dětsví si pamatuju, jak často neošetřený česnek, co jsme kdysi pěstovali na zahrádce, chytal plíseň (která je, pokud si to nepletu, navíc ještě jedovatá), takže vzhledem k tomu, že nepatříme k extrémním česnekožroutům a tudíž by onen svazek musel nějakou dobu vydtržet, bych ho za takovou cenu koupil leda kdybych se chystal vyplenit upíří doupě :-)
    10.12.2010 10:57 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Bohužel s tou plísní je to tak, vůbec se to nevyplatí na zahrádce pěstovat. Nebo jsme jenom neschopní? :-)
    I am Jack's wasted life.
    10.12.2010 11:07 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nebo pestujete v blbym miste. My s tim problemy nemame a chut se neda srovnat. jednou jsme do cesnekove pomazanky dali mnozstvi, jake se dava toho kupovaneho a vysledek nam vehnal slzy do oci :-)
    10.12.2010 11:53 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    hm, já to pochopil tak, že není řeč o plísni při pěstování (ostatně v letošním deštivém létě plesnivělo všechno všude), ale při skladování

    a to je docela problém ... z domu jsem byl zvyklý, že se takové věci koupí (vyrejpnou ze zahrádky, whatever), strčí do špajzu, a za měsíc, za dva jsou furt v pohodě ... když jsem začal bydlet v Brně, tak jsem kupoval, a vždycky za dva tři týdny se divil, že je vše plesnivé, nahnilé, vyklíčené ... tak jsem se naučil věci dávat do ledničky, tam to sice taky nevydrží tak dlouho, ale člověk má aspoň jakous-takous jistotu, jakým tempem se to kazí
    10.12.2010 12:07 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    My skladujeme normalne ve spajzu, v platenym pytli povesenym na zdi a vydrzi tam celou zimu. Teda... nez ho sezereme...
    10.12.2010 11:32 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jsem se jednou takhle při návštěvě u rodičů jen tak mezi řečí mamky zeptal, jestli náhodou nemá česnek, protože si i přes svůj poměrně pokročilý věk stále udržuje malou zahrádku, a k mému překvapení jsem se dozvěděl "No jasně, chceš pytlík?". A tak mám pytlík krásných velkých palic, které vhánějí slzy do očí už při pouhém přičichnutí :-)
    Pavel Stárek avatar 25.12.2010 18:27 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Dalo by se říct, že nás obchodníci krmí odpadky.
    Dalo by se říct, že nás obchody krmí tím, co si žádají ovčané. Pokud bude poptávka po rohlíku za 50 haléřů, tak ten rohlík nejen že bude hnusný, ale zgumovatí ne druhého dne, ale ještě ten den odpoledne. Atd. atp. Již i já jsem zjistil, že párek v ceně 50Kč/kg je hnusný, a je lepší si nějakou tu korunu připlatit, zato se ale chutně najíst :-)
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    9.12.2010 20:53 CoC
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pokud dobre vim bezpecak nema pravo te bez asistence policie sacovat pokud mu to sam nedovolis. Jednou se mi stalo ze pri vychodu z podobneho zarizeni jsem byl bezduvodne odchycen pracovnikem ochranky a pozadan o vyndani vsech veci z kapes, souhlasil jsem pouze pod podminkou asistence policie coz bezpecaka dost rozhodilo, mel na me hovno nic jsem neukradl, tak me aspon vyprovodil se slovy ze jestli se tam jeste jednou ukazu tak uvidim. Gestem jsem mu strucne vysvetlil me mineni o nem.
    9.12.2010 20:56 CoC
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    aj ten konec jsem prehlidl moji prvni vetu ignorovat, prave ted jsem vstaval a koukam na jedno oko
    9.12.2010 21:03 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Bezpečák nemá právo tě šacovat vůbec. Je jedno jestli u toho je PČR nebo MP nebo třeba Prezident.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    435/2001 avatar 9.12.2010 20:57 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    tak toto bolo lepšie ako tá poviedka o kuchyni riadenej počítačom z reštarátorskej dielne pána Smolíka

    veselý obrázok a ako živý:-)
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    David Ježek avatar 9.12.2010 20:59 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Zastávám názor, že srážku s pologramotem je vhodně vyřešit co nejrychleji (můj ztracený čas je asi tak 10x cennější než jeho, pro mne subjektivně spíš nekonečně cennější, a nikdo mi ho nezaplatí). Já osobně jsem se ještě s touto situací nesetkal, ale kdybych byl takto konfrontován, asi bych obsah ukázal a následně danému mladíkovi řekl něco velmi trefného, co by mu trochu rozpumpovalo nadledvinky.

    Ale kdo ví, stačilo by aby mě takováhle situace zastihla ve "fakt blbej den" a klidně bych tam ztropil cirkus.
    9.12.2010 21:05 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Dobré řešení je prostě na bezpečáky nereagovat a jít si po svém. Jeden odvážlivec se jednou v Globusu pokusil o mé zastavení chycením za loket. Málem ho to stálo přeraženou ruku...
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Jardík avatar 9.12.2010 22:56 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Seš asi velkej drsňák ...
    Věřím v jednoho Boha.
    9.12.2010 23:29 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No vzhledem k tomu, že Zdeněk není z nejmenším má právo být velký drsňák :D
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    9.12.2010 21:02 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Na to aby něco pípalo stačí jen vhodně smotané kabely ke zdroji od notebooku. Pípání ignoruji. Na požádání o nahlédnutí posílám každého do háje. Myslím, že některé lidi z ochranky nebo prodavače musím dost štvát.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    frEon avatar 9.12.2010 21:08 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    me. kdyz mi bylo tak 11, pipala nasivka na bunde :-D .
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Heron avatar 9.12.2010 21:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Skvěle napsáno :-D
    9.12.2010 21:36 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Kurva tys ji to natřel, seš dobrej! Néé dělám si prdel sorry :-)
    9.12.2010 22:01 danc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ja mam takovehle podobne zkusenosti dve:

    Globus: tam jsem ani nepipal, jen jsem si sel do toho brutal-hyper-marketu pro jediny bochnik chleba, coz bylo pro ne asi podezrele :-) . Odmitnul jsem mu ukazat tasku, ze na to nema pravo, jedine policii. To ho nevyvedlo z rovnovahy, otevrel dvere vedle pokladen a tam koukam ze se druzne bavi a vtipkuji dalsi securitaci spolecne s policistou ve sluzbe :-O Takze policajtovi jsem tasku ukazal, on rekl kamosovi securitakovi, "jo, je to dobry Franto" a sel jsem. Jenomze pak je jasny, na ci strane je policie, pokud budes resit nejaky problem s temahle (vetsinou) mamlasema.

    Druhy pripad byl nejaky kutilsky shop (a la OBI), taky myslim patrici Globusu, nevim jak se to jmenuje, a tam mne zkouseli prosacovat jen tak, aniz bych neco nakoupil (asi taky duvod k podezreni :-) ). Taky jsem jim oznamil, ze jedine za asistence policie, tu se jim asi nechtelo volat a nechali mne jit...

    Rozhodne bych doporucil resit vse na miste, kde se to stalo - u pokladen, atd. - je tam verejnost (potencialni svedci). V zadnem pripade nepristoupit na "pojdte s nami do reditelny/kancelare si to vyjasnit". Slysel jsem uz dost historek o lidech, ktere (mimo verejne prostory) neopravnene zadrzovali, fyzicky napadali apod...
    9.12.2010 23:25 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Rozhodne bych doporucil resit vse na miste, kde se to stalo - u pokladen, atd. - je tam verejnost (potencialni svedci). V zadnem pripade nepristoupit na "pojdte s nami do reditelny/kancelare si to vyjasnit". Slysel jsem uz dost historek o lidech, ktere (mimo verejne prostory) neopravnene zadrzovali, fyzicky napadali apod...
    jj...pred par lety, uz ani nevim kde to bylo, jsem myl podlahu v jenom supermarketu a meli tam i takovou malou "celu predbezneho zadrzeni"... a vazne bych tam nerad skoncil. Otazka je, co delat, kdyz se cloveka neptaji a zkratka ho tam odtahnou. To jsem pred par lety taky videl - v Tescu na Narodni tride. Slysel jsem rev, kdyz jsem se zorientoval, odkud jde, tak jsem videl 3-4 sekuritaky, jak skacou na jednoho typka a behem chvilky ho odtahli nekam pryc...
    10.12.2010 14:01 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pro takové případy je má postava ideální prevence odtažení někam. Když se mi nechce, tak se mnou nehnou ani 4 chlapi :-) Někdy bych chtěl takovou místnost vidět, asi budu muset najít správný obchod a nechat si v kapse smotanou vícku drátu, která spustí ty "bezpečnostní" rámy u vchodu.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Jendа avatar 10.12.2010 15:41 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Vzpomněl jsem si na film Slumdog Millionaire (Milionář z chatrče), kde je hlavní hrdina vyslýchán indickou policií.
    Pro takové případy je má postava ideální prevence odtažení někam.
    Ty jsi tenhle?
    Někdy bych chtěl takovou místnost vidět, asi budu muset najít správný obchod a nechat si v kapse smotanou vícku drátu, která spustí ty "bezpečnostní" rámy u vchodu.
    Většinou se používají jenom takové ty jednoduché rezonanční obvody. To snad stačí nenápadně zasunout do kapsy… Pak poreferuj.
    10.12.2010 16:20 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Hmm, zrada, někdo má mou fotku na webu. Fuj. Takhle za stolem nevynikne má atletická postava (2m/150kg) :-)

    Poreferuji.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Jendа avatar 10.12.2010 16:54 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No to jsem potom anorektik (196 cm, 97 kg).
    11.12.2010 18:11 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A co byste poradili pro 177/75kg (s oblecenim mozna 79kg)? Myslite, ze by mne tam typicky securitak z HyperMarketu dotah? :-)
    belisarivs avatar 12.12.2010 18:22 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pod pazi :-D

    Co bych poradil? Muay Thai. :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    Jendа avatar 12.12.2010 18:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Co bych poradil? Muay Thai. :-D
    Ježišmarja, to už radši nějaký nedestruktivní donucovací prostředek.
    9.12.2010 22:22 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    no pochlub se ještě, jaký to je být za drsnáka když si zvednu sebevědomí na typkovi z ostrahy který je rád, že je rád? je ti líp?
    9.12.2010 22:35 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No, musím uznat, že je fajn znát svoje práva a vědět, že se můžu bránit když někoho napadne mě jen tak obvinit z krádeže.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    9.12.2010 22:45 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    jo, to je bez debaty - neříkám nechat se sebou orat - ale tahle situace tak jak si ji popsal mi připadá spíš jako "počám si až tady bude víc lidí aby všichni viděli jak jsem cool drsňák" než cokoli jinýho

    šlo to určitě vyřešit bez toho divadla
    xxx avatar 9.12.2010 23:32 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Tak on te neobvinil jen tak. On te obvinil proto, ze si pipal. Jasne presumpce neviny, a nema te co sacovat a ty nemas co dokazovat, ze jsi nic neukrad. Jenze to zalezi na tom jestli pipani povazujes za dostatecnej dukaz.

    Please rise for the Futurama theme song.
    pavlix avatar 27.12.2010 01:50 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak on te neobvinil jen tak.
    Pouze ho obvinili křivě a bezdůvodně, je dobře, že se takovým praktikám brání.
    On te obvinil proto, ze si pipal.
    Pokud by to bylo tak, jak píšeš, tak by mu spíš zavolali odvoz do bohnic do sekce "kuřata".
    Jenze to zalezi na tom jestli pipani povazujes za dostatecnej dukaz.
    Čeho je prosím pípání důkaz?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    menphis avatar 9.12.2010 22:36 menphis | skóre: 22 | blog: menphis_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ja sem jednou v nejakym sportshopu ukazoval obsah batohu. batoh jsem ukazal dobrovolne, ale jen z litosti k tomu klukovi z ohranky - vypadal jak kdyby byl mentalne postizenej a jeste byl silene vyhublej, jak kdyby mesic nejed. nedelam si srandu, skutecne mi ho v te chvili bylo lito.
    Heron avatar 10.12.2010 10:02 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jo, to mě taky fascinuje. "Securiťáky" dělají brigádně 50kg studentíci, které zlomím malíčkem. Jak takový člověk může zadržet opravdového zloděje (připraveného na útěk a fyzickou potyčku)? Opravdu to vypadá, že tam jsou jen na otravování lidí, kteří si to nechají líbit. Autor blogu to napsal správně. Podobně jsem vyfuckoval revizora v MHD a to včetně hlídky MP, která to vzdala a raději odjela. Prostě toto dělat nesmí a lidé by to měli vědět.
    10.12.2010 11:00 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A lístek jsi měl?
    Jendа avatar 10.12.2010 15:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Podobně jsem vyfuckoval revizora v MHD a to včetně hlídky MP
    MP také nemůže? To by si zasloužilo právní rozbor.
    Heron avatar 10.12.2010 16:22 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Já nevím, tehdy se řešilo, jestli vůbec můžou perlustrovat a došlo se k názoru, že ne. Občanku u sebe samozřejmě nenosím, jim se semnou nechtělo mrdat k vůli případné 200kč pokutě (trestný čin to není) na MHD, stejně by ale nemohli předat moje údaje na MHD, takže fuck off. Skončilo to domluvou. Co taky řešit, že jo.
    bambas avatar 10.12.2010 16:38 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ze zakona mas mit u sebe platny doklad prokazujici tvoji totoznost.
    Jendа avatar 10.12.2010 17:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Fakt, jo? A kde se to píše?

    Doporučená četba pro ostatní: 273/2008 Sb. („o Policii České republiky“), §§ 63 - 65.
    Heron avatar 10.12.2010 17:45 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jo, musíš. Nevím, kde se to píše. Já ho nenosím. Od té doby co ho mám jsem po nepotřeboval ještě ani 5x. Reálně samozřejmě 0x. V těch speciálních případech jednou za tři roku si jej samozřejmě vezmu.
    Petr Tomášek avatar 16.12.2010 21:58 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nemusíš. Musíš jenom (přiměřeným způsobem) prokázat svoji totožnost.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Grunt avatar 10.12.2010 16:08 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Podobně jsem vyfuckoval revizora v MHD a to včetně hlídky MP, která to vzdala a raději odjela.
    S platnou jízdenkou? To blahopřeju, to si fakt King.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    pavlix avatar 27.12.2010 01:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    no pochlub se ještě, jaký to je být za drsnáka když si zvednu sebevědomí na typkovi z ostrahy který je rád, že je rád? je ti líp?

    Pravda, pokud by mojí prací bylo na potkávání křivě obviňovat lidi, taky bych se necítil dobře. Myslíš, že nemůžou sehnat jinou práci a měli bysme je svorně politovat?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Grunt avatar 10.12.2010 00:55 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ty jo, jsem jediný mentálně retardovaný člověk, co by se zastavil snažil se najít ten tag, snažil by se ukázat pomocí lístku, že skutečně vše zaplatil, snažil by se případně domluvit s tou pokladní a při odchodu by popřál pěkný zbytek dne a nebo je to prostě jen místem kde žiju? Já nevím, ale já být ten SECURIŤǍK a někdo mě takhle srát, vytáhnu nějaký home-made obušek a zmlátil bych tě tam zákony-nezákony, zloděj-nezloděj.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 10.12.2010 01:03 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Skoro mi to připomíná to zatčení cigána, kterého příslušní strážnici nemohli adekvátně zpacifikovat, protože by mohly být nařčeni z nepřiměřeného použití síly a ještě rasově motivovaného. Věř, že já bych asi tak klidný nebyl, kdyby mi tohle někdo dělal.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.12.2010 01:15 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    S policií jsem spolupracoval :)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Grunt avatar 10.12.2010 01:18 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Volat kvůli takové prkotině policii? Bych ti ten výjezd napařil.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.12.2010 01:19 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ale já policii nevolal :) Tys to nečetl, co?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Grunt avatar 10.12.2010 01:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No já to četl několikrát a snažím se v tom najít ten háček, co by z tebe dělal tu oběť, ale furt marně.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.12.2010 01:58 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak mi řekni, co jsem dělal špatně. Měl jsem se omluvit se za to, že musí řešit jejich mizerný zabezpečovací systém, svléknout se do naha a rovnou nabídnout prohlídku tělesných dutin, pro případ, že bych schovával ještě jednu ostravskou klobásu zaraženou v prdeli?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Marcela* avatar 10.12.2010 11:57 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    svléknout se do naha a rovnou nabídnout prohlídku tělesných dutin, pro případ, že bych schovával ještě jednu ostravskou klobásu zaraženou v prdeli?

    :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Grunt avatar 10.12.2010 14:34 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak mi řekni, co jsem dělal špatně.
    No v první řadě silná nekooperace, která vyústila až v přivolání MP. Byl skutečně tak závažný důvod eskalovat situaci až do takových rozměrů? Pokud si nic nepočóroval, tak naprosto nechápu kvůli čemu.
    Měl jsem se omluvit se za to, že musí řešit jejich mizerný zabezpečovací systém, svléknout se do naha a rovnou nabídnout prohlídku tělesných dutin, pro případ, že bych schovával ještě jednu ostravskou klobásu zaraženou v prdeli?
    No v první řadě by možná stačilo otočit se a usmát se. Když se budeš snažit zdrhnout i přes to, že očividně pípáš, tak tomu fakt moc nepomůžeš i kdyby si byl nevinný jak chceš.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 10.12.2010 14:37 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    svléknout se do naha a rovnou nabídnout prohlídku tělesných dutin, pro případ, že bych schovával ještě jednu ostravskou klobásu zaraženou v prdeli?
    Jinak to, že nemáš zaraženou klobásu v prdeli by si dokázal tím, že by si se prošel rámem bez tašek (teda v případě, že by si tam fakt nějakou klobásou zaraženou neměl – v opačném případě nemůžu sloužit).
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 10.12.2010 15:46 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Třeba se mu vytvořil rezonanční obvod na podobné frekvenci z nějakého jeho HW. Vzhledem k tomu, že jak jsou ty LC tagy levné a odfláknuté, bych řekl, že musí mít mizernou frekvenční stabilitu → rám musí detekovat v širokém frekvenčním rozsahu → větší šance, že se do té frekvence náhodou trefí i něco jiného. (brát s rezervou, tohle mi když jsem se ještě zabýval elektronikou nikdy moc nešlo)
    Grunt avatar 10.12.2010 16:14 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Já osobně jsem někde na internetu i četl návod jak si s pomocí elektromagnetu udělat nějaké udělátko na rozpípání a jak se tím u podobného obchodu banda mladíků bavila. A teď si zkus představit, že každý druhý zákazník co tím rámem projde bude povahy Radka a SECURITY též. A nebo si zkus představit zákazníka co bude odmítat tím projít min. do té doby než to bude obsahovat nějakou asymetrickou šifru o min. délce 1024b.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 10.12.2010 16:57 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Já osobně jsem někde na internetu i četl návod jak si s pomocí elektromagnetu udělat nějaké udělátko na rozpípání a jak se tím u podobného obchodu banda mladíků bavila.
    OK, představ si, že schovaný útočník pomocí směrové antény z dálky zařídí, aby osoba pokaždé, když projde, pípala. Takže bude v tričku a kalhotách a furt to bude pípat. What next?
    Heron avatar 10.12.2010 10:26 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    On byl křivě obviněn z krádeže a ještě po něm bylo chtěno, aby dokázal, že zloděj není. To ti nestačí? V normální společnosti se dokazuje vina.
    10.12.2010 11:44 Jirka P
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    On nebyl křivě obviněn, byl obviněn důvodně. K dalšímu doporučuji pročíst nedávný rozsudek NSS s revizorem.
    Jendа avatar 10.12.2010 15:51 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    11.12.2010 23:01 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ten rozsudek NSS je zajímavý. Právní postavení "sekuriťáků" upravuje taky nějaký zákon, jako je v odkazovaném rozhodnutí NSS pro revizory zákon o drahách?
    Only Sith deals in absolutes.
    11.12.2010 23:05 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pokud vím, tak neupravuje.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Heron avatar 12.12.2010 00:12 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Je to trochu dlouhé, ale přece jen:
    Stěžovatel zpochybňuje, že z uzavření soukromoprávní smlouvy může plynout oprávnění fyzickou silou někoho nutit k odchodu kamkoliv či setrvání kdekoliv. Ad absurdum se z výkladu soudu dá vyvodit, že jakákoli soukromá osoba si vlastním interním dokumentem může zlegalizovat právním řádem nedovolené chování svých zaměstnanců.

    S tímto vyjádřením stěžovatele (žalovaného "černého pasažéra") zcela souhlasím. Není možné, k vůli nezaplacené částce do 20kč, někoho zadržovat. Bohužel, průser je právě § 18a zákon č. 111/1994 Sb.

    Není mi jasná jedna věc. Řešil vůbec někdo, jestli měl platnou jízdenku? Zatím (jak to čtu) se tam řeší pouze formality a to něšťastné napadení. Ta podstata se z toho nějak vytratila.

    Poznámka: trochu mě překvapilo, že se správní soudce opírá o citace z nějakých knih a ne přímo ze zákona (Kučerová, H. Dopravní přestupky v praxi. 2. přepracované a doplněné vydání, Praha : Linde, 2006, s. 192).

    Aléééé, to je zajímavé:

    cestující je mj. povinen: ... na výzvu pověřené osoby (revizora) se prokázat platným jízdním dokladem; neprokáže-li se platným jízdním dokladem z příčin na své straně, zaplatit jízdné z nástupní do cílové stanice nebo, nelze-li bezpečně zjistit stanici, kde cestující nastoupil, z výchozí stanice vlaku a přirážku k jízdnému nebo se prokázat osobními údaji potřebnými na vymáhání zaplacení jízdného a přirážky k jízdném

    Takže, v MHD nelze zjistit nástupní stanici, ale lze zjistit výchozí stanici dané linky. Tedy cestující má na místě zaplatit jízdné z výchozí (jakožto fiktivní nástupní) stanice a ne přirážku k jízdnému, která je tak neoprávněně násobně vyšší. Ve vlaku to má smysl, v MHD ne.

    Nejvyšší správní soud tedy pro tuto chvíli shrnuje, že cestující má za shora stanovených podmínek povinnost prokázat svou totožnost pověřené osobě. Pověřenou osobou může být i tzv. revizor, tedy osoba kontrolující jízdní doklady cestujících (srov. body [42] a [43] shora).

    To by mě zajímalo, jak na toto přišli (to je důvod, proč jsem ajťákem, tam je vše jednoznačné). Z toho 42 a 43 vůbec neplyne, že bych musel ukazovat revizorovi občanku, totožnost si tedy můžu vymyslet.

    Zákon současně sankcionuje porušení kterékoliv povinnosti cestujícího podle § 37 odst. 5 též veřejnoprávně, a to jako přestupek. Podmínkou je, že cestující svým jednáním ohrozí pověřenou osobu (§ 37 odst. 8).

    To je dobrý návod.

    Přibližně v okamžiku, kdy žalobce nastupuje do trolejbusu, cestující J. K. se zvedá ke dveřím. Ještě na schodech proto žalobce J. K. vyzývá ke kontrole jízdenek. Ten sice má v ruce jízdenku (později bude tvrdit, že byla označená), ukazuje ji žalobci, ale odmítá mu ji předložit. Z tohoto žalobce usuzuje, že jízdenka je neoznačená.

    Jo, takže dva revizoři si navzájem potvrdí výpověď na cestujícího (s jízdenkou), který právě vystupuje.

    „boj [s J. K.] byla vesměs taková tahanice. Nakonec jsme zůstali v držení o plot. Pod naší vahou povolila horní část jedné strany pletiva. Jelikož jsem měl pocit, že se jedná o problémovou osobu, tak jsme zůstali zaklíněni až do příjezdu hlídky Policie ČR.“

    Jo, problémová osoba v podezření, že nezaplatila 20kč jízdenku a je nutno zničit plot. Předpokládám, že to tomu revizorovi strhli z platu.

    Ze spisu pak vyplývá jednoznačně rovněž vyústění celé potyčky. Žalobce pana J. K. nepustí z držení až do příjezdu policejní hlídky Popel 611. Ta je vyslána okamžitě a na místo dorazí během několika minut. Na zastávce zůstává také řidič trolejbusu i s trolejbusem, v něm sedí několik dalších cestujících. Policejní hlídka pak v mužích identifikuje J. K., žalobce a L. N. Následně pak předá celou věc k dalšímu šetření Obvodnímu oddělení Plzeň-střed, jejíž posádka „Předěl 213“ dorazí na místo v 10:55. J. K. uhradil jízdné a přirážku ve výši 1212 Kč, protože nebyl s to předložit platnou jízdenku. Sám uvádí, že jízdenku ztratil v průběhu potyčky se žalobcem, jízdné včetně přirážky uhradil, protože se obával, že po něm bude vymáhána soudně

    Dvě policejní hlídky a zastavený trolejbus. Ten černý pasažér někoho zabil? Vyhlásil válku? Umí v této chvíli někdo spočítat, kolik ten jeden lístek stál daňové poplatníky? Není to jen tento případ naprosto omračující efektivity "státní správy". Kdybych to řešil stejně efektivně na serverech, tak na sledování 1% potenciálně nezbedných procesů budu potřebovat další serverový cluster. To by se fakt vyplatilo.

    [61] Zadržením „černého pasažéra“ bude tento útok odvrácen a bude zabráněno vzniku majetkové škody na straně provozovatele.

    Chápu to tak, že osobní svoboda je méně, než jízdenka na trojebus.

    Závěr: už rozumím tomu, proč revizoři jezdí ve dvou. Má to právní důvody, potvrdí si navzájem svoje výpovědi.

    PS: Pokud jsem úplně mimo, prosím o komentář a doplnění. Mám totiž na stole lahvinku neodolatelně dobré slivovice, která se postupně vyprazdňuje ;-)

    Heron avatar 12.12.2010 00:17 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Ještě k tomuto:

    zaplatit jízdné z nástupní do cílové stanice

    U osobních vlaků se běžně kupují jízdenky přímo od průvodčího ve vlaku. Pří jízdě na kilometrickou banku je to standardní způsob i u vyšších tříd vlaků. Pokud se trojebusy řídí stejným právem, jako vlaky, měl cestující zakoupit jízdenku i revizorů.

    Jendа avatar 12.12.2010 00:45 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    cestující je mj. povinen: ... na výzvu pověřené osoby (revizora) se prokázat platným jízdním dokladem; neprokáže-li se platným jízdním dokladem z příčin na své straně, zaplatit jízdné z nástupní do cílové stanice nebo, nelze-li bezpečně zjistit stanici, kde cestující nastoupil, z výchozí stanice vlaku a přirážku k jízdnému nebo se prokázat osobními údaji potřebnými na vymáhání zaplacení jízdného a přirážky k jízdném

    Takže, v MHD nelze zjistit nástupní stanici, ale lze zjistit výchozí stanici dané linky. Tedy cestující má na místě zaplatit jízdné z výchozí (jakožto fiktivní nástupní) stanice a ne přirážku k jízdnému, která je tak neoprávněně násobně vyšší. Ve vlaku to má smysl, v MHD ne.
    Podle mě ti slivovice zhoršila schopnosti pochopit v jazyce něco jako závorkování.

    cestující je mj. povinen: ... na výzvu pověřené osoby (revizora) se prokázat platným jízdním dokladem; neprokáže-li se platným jízdním dokladem z příčin na své straně, zaplatit jízdné (z nástupní do cílové stanice nebo, nelze-li bezpečně zjistit stanici, kde cestující nastoupil, z výchozí stanice vlaku) a přirážku k jízdnému nebo se prokázat osobními údaji potřebnými na vymáhání zaplacení jízdného a přirážky k jízdném
    Heron avatar 12.12.2010 10:48 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Já to pochopil. Také jsem to psal dole. Ještě jednou standardní praxe na dráze: U osobních vlaků (a při jízdě na kilometrickou banku) se jízdenka kupuje u průvodčí ve vlaku a platí se cena jízdy mezi stanicemi, které řekne cestující (průvodčí není samozřejmě schopen bezpečně ověřit, kde cestující nastoupil) a průvodčí také nechce přirážku k jízdnému, i když by byl podle toho paragrafu v právu (cestující je bez platné jízdenky). U MHD je to ještě jednodušší, za nástupní stanici lze vzít klidně nejvzdálenější stanici na lince a cestující by měl zaplatit tohle cestovné (navíc pokud se trolejbus řídí stejnou legislativou jako dráha). Ta přirážka k jízdnému je jen standardní úřední buzerativ.
    otula avatar 12.12.2010 11:26 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Herone, pleteš dohromady hrušky s jab'kama. Existují dopravní systémy jednotlivých krajů, či měst. Tady máme například IDS JMK. Ten má svoje přepravní podmínky, ve kterých je stanoveno, že pokud se neprokážeš platným jízdním dokladem, má kontrolní chroust právo od tebe požadovat přirážku k jízdnému (přímo ve vozidlech je psáno, že jsi povinen zaplatit přirážku k jízdnému).

    Další věc jsou České dráhy. ČD mají svoje jízdenky a svoje pravidla. Dle jejich pravidel máš právo zakoupit si jízdenku ve vlaku. Je to jízdenka ČD, její cena neodpovídá ceně jízdenky IDS a neplatí mimo ČD. Ale navíc mají v podmínkách tento odstavec:
    V rámci IDS uznávají ČD ve vlacích vyjmenované jízdní doklady jiných subjektů (dopravců, organizátorů nebo koordinátorů IDS apod.), platné v rámci daného IDS. Přepravně - tarifní podmínky jednotlivých IDS včetně způsobu odbavení cestujících v rámci daného IDS jsou zveřejněny vyhláškami v PTV.
    …který ti umožňuje právě to použití IDS jízdenky i ve vlaku. Ale nijak z toho nevyplývá, že by měly pro kontroly ve vlaku platit stejná pravidla jako pro kontroly v šalině.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 12.12.2010 11:38 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    To se ale nevylučuje s tím, co jsem napsal. Já vím, že má právo to po mě chtít, je to v tom citovaném paragrafu. To mi ale nebrání s tímto paragrafem nesouhlasit.
    otula avatar 12.12.2010 12:28 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Sakra Herone, to jsou argumenty jak od puberťáka. Pokud s paragrafem nesouhlasíš, nemáš s ním "uzavírat smlouvu" tím, že využiješ jeho služeb. Pokud s někým uzavřeš smlouvu o dílo, taky mu nakonec řekneš, že mu to nezaplatíš, protože se ti nelíbí ten odstavec o placení peněz???
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 12.12.2010 13:29 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Říkám někde něco takového? Tohle je snad akademická diskuse, ne studie reálného případu (ještě k tomu mého). Takže si laskavě toho puberťáka schovej pro svoje zrcadlo ;-).

    Příběh ještě trochu jiný (opět se to netýká ani tak moc konkrétního případu, jako spíše systému): U nás v parku zavedli (město) zákaz jízdy na kole. A aby toho nebylo málo, tak tam majitel místní restaurace jezdí svým osobním autem (má povolení), ovšem rychlostí značně převyšující povolenou rychlost (tuším 5 nebo 10km/h).

    Zákaz jízdy na kole kontroluje městská policie. Hádej jak. Jezdí tam na skútrech. Takže místo poklidně jedoucích cyklistů, se kterými tam nebyly problémy (ten zákaz tam platí dlouho ale dosud se to tiše tolerovalo, čekal bych spíše jeho zrušení, než posílení), tam přes léto jezdí hlídky policie a ještě si velkopán vozí prdel (kdyby to bylo zásobování, tak ani neceknu). Toho nekontroluje nikdo. To jsem opravdu jediný, komu toto přijde naprosto dementní?

    V létě, na "čtyřproudé" aleji, tam dvě pičenky* na skútrech pokutovali jednoho cyklistu. Místa pro 4 kamiony, nikoho neohrožoval, nikomu nezavazel. To je totéž, jako když dopraváci měří 50km/h na rovné bezpečné silnici.

    *) Proč pičenky? Kdyby to byli normální lidé (a to jsem týká i těch revizorů, jak jsem tu už někde psal), se kterými lze diskutovat apod (jak já říkám "pozvat na pivko") tak s tím nemám problém. Ale to jsou lidé, a bohužel to dokazuje i zde na abclinuxu xhombre, kteří si potřebují léčit svoje komplexy na jiných. S takovými lidmi policie nemá a nikdy nebude mít respekt. To je špatně.

    Ačkoliv to teďka asi moc nevypadá, se mnou není problém vyjít. Já na smlouvy většinou kašlu (platí to oboustranně a ne vychcaně jednostranně), vždycky se dá domluvit nějak bokem, zaplatit jinou formou apod. Díky tomuto chování využívám mnoho služeb, které nejsou ani v ceníku, za úplně jiné ceny (pokud zůstanu u IT, tak za přípojku na internet neplatím už 3 roky, mám /29 a /64 subnety; ISP je spokojený, má ze mě užitek jinak). A naopak, je sám poskytuji. Takhle nějak by to mělo být. Prostě lidské soužití. Kdybych na ulici měl "svého" strážníka, zdravili bychom se od vidění, on by mi třeba ukázal volné místo na zaparkování, tak opět, ani neceknu. Bohužel, dneska to vypadá tak, že nějaký anonym v uniformě je přímo natěšený, až člověk někam blbě zaparkuje (protože není kde), aby mohl vytáhnout bloček.

    otula avatar 12.12.2010 17:31 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Víš, ono je pěkné, co mi zde píšeš, ale to nijak neomlouvá to, že se chlubíš tím, že jsi porušil pravidla služby kterou jsi využil, přičemž ses odvolával na jiná pravidla. Ten revizor tě neotravoval bezdůvodně nikde na ulici, ani ti městští tě nezastavili jen tak z dlouhé chvíle. Pokud by tomu tak bylo, stál bych plně při tobě, jenže tomu tak nebylo. Tys byl ten špatný, a ne kvůli nějakým předpisům, ale proto, že nehraješ podle pravidel ve hře, do které dobrovolně vstoupils. Pokud se ti ta pravidla nelíbí, měls jet autem, jet na kole, nebo jít pěšky. A i tehdy bys nějaká jiná pravidla musel dodržovat. A pokud se ti nelíbí ani ta, tak se máš odstěhovat někam mimo civilizaci a žít si po svém. Nebo počítat s tím, že na tebe uplatní pravidla platná při nedodržení pravidel základních.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 12.12.2010 17:56 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Mám pocit, že jsi vůbec nepochopil, proč jsem to psal. Ale pokud je pro tebe jedna nezaplacená jízdenka důležitější, tak se asi nemáme o čem bavit. Já jsem ta pravidla možná porušil (tehdy asi 8kč, se divím, že mě za to rovnou nezastřelili), ale oni je porušují víc. Když už to chceš takto. Vůbec nevím, proč se k tomu vracíš.

    Ale jo, celá tahle diskuse něco ukazuje a jsem rád, že ji Mrkva rozpoutal. Jsou zde lidé, kteří jsou proti němu jen proto, že on se dokázal ozvat. Oni ne, oni jsou zbabělci. Oni se ani neozvou a ještě radí totéž ostatním.
    12.12.2010 18:22 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Dvě věci mě tu celkem zaujali:

    Já jsem ta pravidla možná porušil ... ale oni je porušují víc.

    Podobná argumentace je vidět u žáku prvního stupně ZŠ, dobrá práce :-)

    Jsou zde lidé, kteří jsou proti němu jen proto, že on se dokázal ozvat. Oni ne, oni jsou zbabělci.

    Tohle je asi tvoje zbožné přání. Ano, mám rád lidi, kteří se umí ozvat, sám mezi ně patřím. Ale tohle je zkrátka jiný případ. Ten člověk se k němu choval (alespoň dle popisu) slušně, zasloužil si tedy stejné chování. Těžko se to vysvětluje tady, kde je vysoká koncentrace "inteligence". Bohužel pro vás platí nepsané pravidlo, že čím více logické inteligence, tím méně sociální inteligence...

    Grunt avatar 12.12.2010 18:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Těžko se to vysvětluje tady, kde je vysoká koncentrace "inteligence". Bohužel pro vás platí nepsané pravidlo, že čím více logické inteligence, tím méně sociální inteligence...
    E-e, tohle nějak IMHO nějak souvisí s genetikou. Nějaký gen zmrda nebo tak.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Heron avatar 12.12.2010 21:22 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Chtěl jsem k tomu dát smajlík, ale předpokládal jsem jistou inteligenci čtenáře ;-)
    13.12.2010 07:40 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Dvě věci mě tu celkem zaujali:

    Já jsem ta pravidla možná porušil ... ale oni je porušují víc.

    Podobná argumentace je vidět u žáku prvního stupně ZŠ, dobrá práce :-)
    hm, zato říkat, že je někdo blbej, se naučí až na druhém stupni?
    Ten člověk se k němu choval (alespoň dle popisu) slušně,
    pokud je řeč opět o Mrkva vs Tesco a ne o Heron vs dopravní podnik, tak bych si dovolil upozornit, že netriviální počet čtenářů ten popis pochopil jinak ...
    zasloužil si tedy stejné chování.
    ... a já stále čekám na vysvětlení, co bylo na Mrkvově chování neslušného?
    otula avatar 12.12.2010 18:42 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ale jo, celá tahle diskuse něco ukazuje a jsem rád, že ji Mrkva rozpoutal. Jsou zde lidé, kteří jsou proti němu jen proto, že on se dokázal ozvat. Oni ne, oni jsou zbabělci.
    Tak zaprvé - toto vlákno není o Mrkvovi, ale o tvém chování v dopravním prostředku. A není to o tom, že ses dokázal ozvat - znovu ti opakuji, že pokud by ses ozval v případě, že by tě zastavila hlídka MP bezdůvodně na ulici, stál bych při tobě. A nevykládej mi, žes porušil pravidla méně, než oni. Tys to celé inicializoval tím, žes použil něčí službu, ale odmítnul dodržet pro ni stanovená pravidla. Ale přitom řveš, že oni je porušili víc, když tě pro tvé porušení pravidel chtěli legitimovat. Dost mi to připomíná jisté spoluobčany, kteří kradou, přepadávají, ale když se jim něco řekne, řvou o dyskrymynacii. Jo, nejsou to zbabělci, jsou to borci, kteří si umí hájit svá práva. Měli bychom k nim, my zbabělci, vzhlížet a chovat se stejně :-(
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 12.12.2010 21:40 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Hehe. Tak pokračujeme, dobře :-)

    ale o tvém chování v dopravním prostředku

    A jaké že bylo? Tys byl snad u toho? Já jsem ani zde neuvedl, co se stalo. Je to irelevantní. Z jednoho slova sis to celé vykonstruoval. Gratuluji.

    Tys to celé inicializoval tím, žes použil něčí službu, ale odmítnul dodržet pro ni stanovená pravidla. Ale přitom řveš, že oni je porušili víc, když tě pro tvé porušení pravidel chtěli legitimovat.

    Mno takže. Stane se nějaký dejme tomu přestupek. Podle tebe má tedy kontrolor právo spáchat trestný čin aby vyšetřil ten přestupek? Opravdu?

    Otázka: Podle tebe je tedy správné, když kontrolor poruší práva podezřelé osoby v míře výrazně větší, než je porušení způsobené činem, který vyšetřuje?

    Jako mě to připadá, že jedna neoznačená jízdenka (v tom rozsudku NSS) v podstatě znamená, že tento černý pasažér nemá žádná další práva a je možno už s ním jednat jakkoliv. Bohužel stejně mi přijdou i tvoje komentáře. Opakuji, jedná se o jízdné do 20kč. Nezdá se ti, že už se to trochu přehání? Děkuji za odpovědi.

    otula avatar 13.12.2010 07:54 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A jaké že bylo? Tys byl snad u toho? Já jsem ani zde neuvedl, co se stalo. Je to irelevantní. Z jednoho slova sis to celé vykonstruoval. Gratuluji.
    Ano vykonstruoval jsem si, že jsi byl v dopravním prostředku a na požádání revizora jsi nepředložil platný jízdní doklad. A na základě toho po tobě chtěl průkaz totožnosti, aby ti mohl uložit pokutu. MP tam buďto již byla, nebo byla přivolána proto, žes tohle odmítnul udělat. Bylo to snad jinak?
    Podle tebe má tedy kontrolor právo spáchat trestný čin aby vyšetřil ten přestupek?
    Spáchal trestný čin? Tak ho žaluj a vyhraješ. Co kdybychom se všichni drželi tvého přístupu? Například bych se mohl každý den chodit do obchodu najíst zadarmo. Buď tam ukrást něco za půl sta a odnést si to, nebo to tam rovnou pojíst. A jestli po mně budou chtít doklady, nebo mne zadržovat, začnu řvát o svých právech. Vždyť to byl přece jen malý přestupek…
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Pavel Stárek avatar 26.12.2010 23:05 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Herone, Herone, tak nějak tomu (ti) nerozumím. Podle tebe je tedy správné, že někdo nezaplatí lístek (za blbých 20Kč) a protože zadržení je újma na jeho právech, musí být propuštěn a tudíž dopravce přijde o své peníze?

    Tak nějak mi připadá, že spousta lidí se ohání svými právy, avšak že mají také nějaké povinnosti (například si v dopravním prostředku označit jízdenku, nebo zaplatit v krámě za rohlík) je jaksi nezajímá a ještě se chlubí svými "hrdinskými činy" jak vyjebali z ochrankou, revizorem atd. Nu což, doposud to dělali "spoluobčané" ale jak vidím, rozmáhá se to mezi všechny občany :-(
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Heron avatar 27.12.2010 10:59 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    tak nějak tomu (ti) nerozumím

    Tak ještě jednou a pomalu: Není správné, že nezaplatí dopravné. Ale také není správné za to někoho zadržovat. A už vůbec ne fyzicky napadnout. Prostě si myslím, že rána pěstí, rozbitý plot apod. je daleko větší škoda, než to dopravné.

    Prostě jsou tu dvě události a obě nejsou správné. [nezaplacené jízdné] a [fyzické omezení]. A už to můžeme porovnávat. Nezlobte se na mě, ale já má ve svém žebříčku hodnot fyzické napadení na zcela jiném (mnohem závažnějším) místě než jednu necvaklou jízdenku. Zatímco ty a otula apod. to máte naopak a nezaplacená jízdenka (podle vás) v podstatě opravňuje tu ochranku dělat s tím pachatelem (skoro) cokoliv.

    27.12.2010 22:10 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ne, že bych s nesouhlasil s tím, že napadení/omezení je výrazně horší než nezaplacené jízdné, ale IMHO z toho ještě neplyne, že ten revizor nemohl toho člověka nějak omezit. Jinými slovy - spáchaní něčeho méně závažného může opravňovat ke spáchání něčeho závažnější vůči pachateli. Kde je hranice toho, o kolik závažnějšího, je obecně velmi těžké určit. Jestli to bylo v diskutovaném případě OK, nebo ne, nevím, nebyl jsem tam.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    Grunt avatar 12.12.2010 18:29 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A i tehdy bys nějaká jiná pravidla musel dodržovat. A pokud se ti nelíbí ani ta, tak se máš odstěhovat někam mimo civilizaci a žít si po svém.
    Nějaké návrhy? Jinak Heronovi by mohlo dost bohatě stačit kdyby se odstěhoval někam z města. Třeba kousek za něj a ještě někam na okraj k lesíku. Tam už by z 90% platili jen jeho pravidla (teda krom faktu, že fyziku neochčije).
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    otula avatar 12.12.2010 18:45 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jenže i tam by musel platit daně a tak dále. Nedej bože, že by se vydal do města na nákup…
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Grunt avatar 12.12.2010 18:57 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak nákupy by se daly vyřešit e-shopingem. Na druhou stranu s těma daněma máš recht. Odečtu-li nějaké zapadlé ostrovy někde v Tichomoří, tak snad na zeměkouli ani takové místo neexistuje, ne?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    otula avatar 12.12.2010 19:39 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jestli na Zemi existuje místo, kde by se vyhnul daním, to nevím. Ale online nákupy mají také problém. Představ si, že by třeba něco nakoupil a chtěl to v zákonné lhůtě vrátit bez udání důvodu, jenže prodejce by řekl, že se mu tento paragraf nelíbí, tak na něj kašle. Navíc by se začal dovolávat paragrafů o obtěžování. A že se provinil mnohem méně, než obtěžující zákazník ;-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    belisarivs avatar 12.12.2010 21:12 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Proc tak daleko? Somalsko, Zapadni Sahara, Mali....
    IRC is just multiplayer notepad.
    Grunt avatar 12.12.2010 21:17 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Somalsko, Zapadni Sahara
    :-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Heron avatar 12.12.2010 21:48 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    To by bylo na dlouho....

    Potraviny si lze vypěstovat, dům postavit vlastními silami atd. Lze být soběstačný. Daně netřeba. No ale zkus si to a přijede armáda ti to znormalizovat ...
    otula avatar 13.12.2010 07:33 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Daně netřeba.
    Fakt? Slyšels někdy o dani z nemovitosti?
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 12.12.2010 21:45 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ty vole, nedělej tady ze mě nějakého individua :-D. Já mám své město rád, rád se potkávám s lidmi. Jako jedna diskuse, jedno slovo a z člověka je najednou asociál, trestanec s nízkým EQ :-D. Alespoň se člověk pobaví.

    PS: Kde jsou ty doby, kdy se lidé na abc znali a věděli, co kdo myslí vážně a kde je pravda a kde ne. Otula mě má pomalu za vraha, pasmen za asociála a ty za vyděděnce :-D. To jsem to dopracoval.
    Grunt avatar 12.12.2010 21:58 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No tak stačilo prostě říct ne, no.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 12.12.2010 12:03 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Třeba provozovatel vlaku řekl, že přirážka je 0 Kč. ;-)
    Grunt avatar 10.12.2010 14:41 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    On byl křivě obviněn z krádeže a ještě po něm bylo chtěno, aby dokázal, že zloděj není.
    Jo, jenže ho nezastavil a neobvinil nikdo jen tak z plezíru. IMHO po tom co zapípáš je naopak na tobě dokázat, že se nevinný, protože tě neobviní jen tak bez důvodu.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Heron avatar 10.12.2010 15:19 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pípání něčeho je důkaz, že jsem něco ukradl? Jako takhle můžeme pokračovat donekonečna.

    Zkrátka nikdo nemá právo (pokud to není státní orgán k tomu určený v zákonných důvodech) nahlížet do osobních věcí člověka.
    Grunt avatar 10.12.2010 19:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pípání něčeho je důkaz, že jsem něco ukradl?
    Ne. Je to jen signál, že se něco děje.
    Zkrátka nikdo nemá právo (pokud to není státní orgán k tomu určený v zákonných důvodech) nahlížet do osobních věcí člověka.
    Otázka je, jaké pak mají právo oni tě pustit z objektu a nebo dělat jiné sviňárny.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.12.2010 18:19 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Samozřejmě. Lidi už jsou vycvičený. Tuhle jsem šel po ulici a vidím mladou kočku. Tak jsem zapípal a hned: "Slečno nezlobte se musím vás prohlédnout." Ani se moc nebránila naopak bych řekl, že se jí to líbilo. :-)
    10.12.2010 01:14 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jo, já jsem asi mentálně retardovaný, ale když na mě někdo vybafne mizernou češtinou ať mu ukážu tašku, tak mi to rozhodně na vstřícnosti nepřidá.

    Hmm... A co kdyby tě někdo zmlátil třeba za o, že ses na něj křivě podíval, zákon nezákon? :)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Grunt avatar 10.12.2010 01:36 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jo, já jsem asi mentálně retardovaný, ale když na mě někdo vybafne mizernou češtinou ať mu ukážu tašku, tak mi to rozhodně na vstřícnosti nepřidá.
    No to asi ne, ale je to vcelku pochopitelné. Když pípneš, je snad v tvém zájmu dokázat, že si nic neukradnul (teda v případě, že si fakt nic neukradnul) a rozhodně bych se snažil vyjít vstříc. Prvně bych se asi snažil domluvit na nějaké kooperaci, položil bych tašky, prošel bych se rámem, pak bych zkoušel tašku za taškou a v té tašce bych se pokusil o nalezení závadného zboží. Proti tomu by snad ani ten SECURIŤÁK nic nenamítal. Ušetří to čas a nervy všem zúčastněným. Může se stát, že to pokladní opravdu zapomněla deaktivovat (a podle popisu s tím už dopředu ten SECURIŤÁK počítal a nešlo o nějaký špinavý trik – ostatně nechápu co by z něj mohli mít), pak nechápu důvod proč dělat takový tyjátr v případě že si tím něco nekompenzuješ.
    Hmm... A co kdyby tě někdo zmlátil třeba za o, že ses na něj křivě podíval, zákon nezákon? :
    Sorry, ale být SECURŤÁK, jak mám vědět jestli si opravdu zloděj nebo ne? Když nejsi, tak asi nebudeš dělat problémy a budeš se to snažit vysvětlit. Ale když nebudeš chtít kooperovat, budeš kvůli tomu dělat takový tyjátr, volat provozní, policii a pak si ještě v klidu odkráčíš? A kdyby si se v tom všem ještě na mě blbě civěl? Já už bych asi neměl nejmenší pochyby o tom že zloděj si (i kdyby si ve skutečnosti nebyl), ale co víc, krom zloděje ještě pořádný vyčuránek (ty snad nemám rád ještě víc než ty zloděje). Pak bych se ti asi pokusil zpřerážet pazoury (i když já asi dost neúspěšně) aby ses už neobtěžoval vracet. A s kecama o profesionalitě? To bys jako bonus dostal profesionální zpacifikování aby si měl příště o argument míň.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.12.2010 01:49 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Když pípneš, je snad v tvém zájmu dokázat, že si nic neukradnul
    Už je to tu zas... Dokaž mi, že jsi nesdílel dětské porno!
    pak nechápu důvod proč dělat takový tyjátr v případě že si tím něco nekompenzuješ.
    Protože už mě to leze krkem? Není to rozhodně poprvé, co se tam něco takového stalo. A místo toho, aby s tím něco udělali pořád buzerují ostatní lidi?
    Když nejsi, tak asi nebudeš dělat problémy a budeš se to snažit vysvětlit. Ale když nebudeš chtít kooperovat, budeš kvůli tomu dělat takový tyjátr, volat provozní, policii a pak si ještě v klidu odkráčíš?
    Zase... Kdo nic neudělal, nemá co skrývat! A ještě jednou. Já jsem žádný tyjátr nedělal, provozní jsem nevolal, policii jsem nevolal. Prostě jsem jen nakoupil a chtěl ten nákup odnést domů a tam zpracovat.
    už bych asi neměl nejmenší pochyby o tom že zloděj si (i kdyby si ve skutečnosti nebyl), ale co víc, krom zloděje ještě pořádný vyčuránek (ty snad nemám rád ještě víc než ty zloděje). Pak bych se ti asi pokusil zpřerážet pazoury
    Takže za to, že ty mě jen tak z plezíru obviníš z krádeže, chceš se mi prohrabovat ve věcech a když tomu budu (v souladu se zákonem) odporovat, tak mě zmlátíš? Máš to ale hezký představy.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Grunt avatar 10.12.2010 14:51 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Už je to tu zas... Dokaž mi, že jsi nesdílel dětské porno!
    Nemám důvod. Když půjdeš přes rám detektorů sdíleče dětského porna a zapípáš, tak už asi vzbudíš podezření.
    Protože už mě to leze krkem? Není to rozhodně poprvé, co se tam něco takového stalo.
    Mně se takové situace stávají den co den (i když ne s rámem). V prvním případě kooperuju, v druhém případě kooperuju a v třetím už se jen lidi usmějou, mávnou rukou se slovama:Běž prosimtě. Ale asi to bude způsobeno tím, že fakt žiju na jiné planetě.
    A ještě jednou. Já jsem žádný tyjátr nedělal, provozní jsem nevolal, policii jsem nevolal.
    Dobře, sem patři omluva, protože jsem to špatně pochopil. Teda asi jen z poloviny, protože si to nechal do takových rozměrů sám vyeskalovat.
    Prostě jsem jen nakoupil a chtěl ten nákup odnést domů a tam zpracovat.
    99% zlodějů ti potvrdí, že nechtějí také nic jiného.
    Takže za to, že ty mě jen tak z plezíru obviníš z krádeže
    Jakože si odcházel a na cestě mezi kasou a východem tě zastavil SECURIŤÁK a chtěl si tě jen tak pro srandu králíkům prošacovat?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Heron avatar 10.12.2010 15:26 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Když půjdeš přes rám detektorů sdíleče dětského porna a zapípáš, tak už asi vzbudíš podezření.

    Kurva Grunte, toto bych od tebe fakt nečekal. Když máš na svém počítači Tor a TrueCrypt, tak to taky znamená, že máš nějaká nezákonná data? Nic jako pípák na DP neexistuje. Stejně jako pípák na krádež neexistuje. To, že tam má supermarket nějaké pouťové pípátko, je jejich věc, mě jako nakupujícího vůbec nezajímá.

    východem tě zastavil SECURIŤÁK

    Ten hlídač je člověk zcela stejný, jako ten nakupující. Nemá vůbec žádná práva navíc (z hlediska zákona). Když půjdu okolo já a požádám tě o prohlídku batohu, tak mi to taky ukážeš? Jsme s tím securiťákem na stejný úrovni. Vlastně ne, on má 50kg a já přes 100kg. Ať si mě klidně požádá.

    10.12.2010 15:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Ten hlídač je člověk zcela stejný, jako ten nakupující. Nemá vůbec žádná práva navíc (z hlediska zákona).

    To je pravda, ale zákon dává občanům možnost zadržet pravděpodobného pachatele trestného činu.

    Heron avatar 10.12.2010 19:16 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jaký trestný čin zde byl spáchán? Bavíme se o nákupu za několik stovek, že ano. To není trestný čin, to je přestupek.
    belisarivs avatar 10.12.2010 19:54 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Problem je, ze mohl mit nekde na dne treba hozenou nejakou tu svickovou apod.

    Nevim, jaka je hranice pro trestny cin, chtel jsem pouze nastinit ze muze mit duvodne podezreni, ze Mrkva krade neco v hodnote tuto hranici presahujici.

    Dalsi vec, kterou jsem tu nikde nezahledl zminenou je, ze na ty securitaky je vyvijen tlak shora. Jsou pekne pod kamerami a kapo vidi, ze nekde nekdo zacal pipat, securitak se na nej vysral nebo odesel s neporizenou. A toho kapa nezajima, ze securitak nemuze sacovat. Takze je proste v pasti.

    Ano, clovek se muze hajit zakony a projevit lhostejnost vuci tomu chudakovi, ktery nema na vyber a je to legalni. Ale opravdu stojime o spolecnost ala "Homo Homini Lupus"?

    Ja budu jednou vstricny vuci tomu securitakovi a treba mne pak nekdo pomuze, kdyz nekde hodim drzku nebo neco. Prece nejsme zvirata bez ohledu, slepa, lhostejna a bezcitna.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Heron avatar 10.12.2010 20:05 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    No ale, nehájíš pak vlastně toto?: Jsou pekne pod kamerami a kapo vidi, ze nekde nekdo zacal pipat, securitak se na nej vysral nebo odesel s neporizenou.

    Jasně, ten securiťák je ve srabu, ale on to dělat nemusí. Psal jsem tu blog o práci a morálce. Pokud budeme vycházet vstříc tomu securiťákovi, protože je nám ho líto, že je pod dozorem, tak vlastně nepřímo podporujeme to "kápa". Pokud by se zneužívaní security, pokladní, zametači zvedli a odešli by, tak velký kápo poněkud utře.

    Ale opravdu stojime o spolecnost ala "Homo Homini Lupus"?

    Nestojím. Fakt nestojím. Proto nebudu podporovat systém studentík securiťák pod kamerami "velkého séfa".

    Ano, clovek se muze hajit zakony a projevit lhostejnost vuci tomu chudakovi

    Neprojevím lhostejnost. Já mu dám nejlepší radu, kterou v té chvíli může dostat: vyser se na kápa a běž dělat něco pořádného. Takto jsem se ptal mnoho lidí: "opravdu vás ta práce baví"? Hodně lidí to totálně uzemní (tu otázku jim nikdo nepoložil, ani oni sami). (To je ze stopařova průvodce vesmírem).

    belisarivs avatar 10.12.2010 20:36 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Problem je, ze ty nechapes jejich problem.

    Ty mas stesti na intelekt (alespon jsem nabyl toho dojmu), ale vsichni se tim nehonosi. Takze si nemuze, narozdil od tebe, az tak vybirat. Ze nema na to, aby se dal na podnikani taky neni zlocin. Proste to neumi, tak jako ja neumim jine veci.

    Pokud je to navic fakt nekdo z Balkanu nebo z vychodu (podle nesrozumitelne mluvy), tak si muze vyskakovat jeste mene. Tim, ze se ho zeptas, zda ho prace bavi mu nepomuzes. Jenom z toho bude vic v prdeli.

    Ano, kazdy ma moznost hledat si praci jinde, ale ne kazdy ma schopnosti. Odsoudime ho kvuli tomu, ze proste mel smulu na geny, ktere ho nevybavily dostatecnymi fondy, k vecnemu opovrzeni?

    Udelovani "dobre minenych" rad ci rovnou pohrdani nikomu neprospeje.

    Jednou jsem jel kolem pulnoci k sobe na byt. Uklizecky uz zacaly myt podlahu v Metru. Jedna takova, kolem 50 drela podlahu u stojiciho eskalatoru. Po eskalatoru sjizdela banda vyrostku. Usmrkanci, kteri v zivote nemakli rukama a hadam, ze si nevydelali ani na cokoladu. Jeden z nich ponesl: "Vidite? Ucte se nebo zkoncite takhle.", a zacali se smat. Pochopitelne to ta uklizecka slysela.

    Mam stesti, ze neco takoveho nemusim delat, ale taky jsem si k podobnym vecem sahnul a vim co to obnasi. Takze rozhodne nepohrdam lidmi, kteri je vykonavaji. Mit takovou poznamku muj potomek, domluvim mu na prazdniny takovou brigadu, ze po jejim absolvovani neco takoveho uz nikdy nepronese. A pokud ano, tak jedine s vaznou tvari a tak aby to ta uklizecka neslysela.

    A pokud si myslis, ze ten securitak tu praci delat nemusi, tak jsi hodne naivni. Ne kazdy ma stesti, aby delal praci, ktera ho bavi a je dobre ohodnocena. Kdyz z te prace odejde, hned druhy den tam nastoupi jiny, protoze, svete div se, taky potrebuje jist. Kapo za kamerama je timto zpusobem naprosto nedotknutelny.
    IRC is just multiplayer notepad.
    11.12.2010 18:35 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ty ses teda samaritán. Ale nesouhlasim s tim co jsi napsal. Zivot je boj a je jeno na nas jak moc budeme chtit byt "socialni" tedy potlacime nase zajmy ve prospech druheho. Ten srovnani uklizecka vs. security mne moc nesedí. Osobne radim uklizece, popelare ale napriklad i hasice na priblizne stejnou uroven uzitecnosti pro verejnost oproti ruznym security, ktery opravdu nemaj moc oporu v pravni systemu.
    11.12.2010 00:53 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nevim, jaka je hranice pro trestny cin...
    5000Kč, nemýlím-li se. Ne že by to nešlo, ale i té svíčkové by muselo být docela dost.
    10.12.2010 19:59 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Popravdě si nejsem jistý, jak je to s přestupky, ale zřejmě to zákon také ošetřuje. Jinak by bylo možné ukrást věci pod pět tisíc a v klidu odkráčet. Každopádně v tom okamžiku nebylo jasné, jestli jde o přestupek nebo trestný čin.
    xxx avatar 10.12.2010 15:41 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Vono vlastne to Tesco nema co si hlidat svoje zbozi. Co kdyby pri tom nekoho obvinilo nepravem. Po zruseni, detekcnich ramu, sekuritaku navrhuji i zruseni pokladnich, protoze k nim stejne nikdo nechodil, kdyz ho nebylo za nezaplaceni jak postihnout.
    Please rise for the Futurama theme song.
    Grunt avatar 10.12.2010 15:58 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Kurva Grunte, toto bych od tebe fakt nečekal. Když máš na svém počítači Tor a TrueCrypt, tak to taky znamená, že máš nějaká nezákonná data? Nic jako pípák na DP neexistuje. Stejně jako pípák na krádež neexistuje. To, že tam má supermarket nějaké pouťové pípátko, je jejich věc, mě jako nakupujícího vůbec nezajímá.
    No já především nechápu jak souvisí DP a nějaký přiblblý detekční rám (já s tím nezačal). Za druhé si v obchodě a ne u soudu. Ale když na to půjdu takhle, tak pípák tě z ničeho neviní, ale jen z tebe dělá podezřelého a SECURIŤÁK se očividně snaží prokázat tvoji nevinu. Něco jiného by bylo kdyby na tebe při zapípání vytáhl zbraň, odvlekl tě nějak do černé místnosti a snažil se z tebe vytlouct přiznání.
    mě jako nakupujícího vůbec nezajímá.
    Paráda. A úplně nejlepší je když protějšek nezajímá, že si nic neukradnul a vůbec když se sejde parta lidí, které nic nezajímá a jen si trvají všichni na svém. Pak z toho vznikají podobně komické situace jako je tahle.
    Ten hlídač je člověk zcela stejný, jako ten nakupující. Nemá vůbec žádná práva navíc (z hlediska zákona). Když půjdu okolo já a požádám tě o prohlídku batohu, tak mi to taky ukážeš? Jsme s tím securiťákem na stejný úrovni. Vlastně ne, on má 50kg a já přes 100kg. Ať si mě klidně požádá.
    Jo, vždyť ta prodavačka z pohledu také není vůbec nic jiného a také má právo v případě že po ní chceš aby tě obsloužila zvednout prostředníček či ukázat jiné slušné gesto a odkráčet. V případě, že se ti to děje hodně často, zkus nejprve přehodnotit svoje chování.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Heron avatar 10.12.2010 19:24 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jo, vždyť ta prodavačka z pohledu také není vůbec nic jiného a také má právo v případě že po ní chceš aby tě obsloužila zvednout prostředníček či ukázat jiné slušné gesto a odkráčet. V případě, že se ti to děje hodně často, zkus nejprve přehodnotit svoje chování.

    Mě se to neděje vůbec. Já nakupuji v malých krámech, kde mě za ty roky znají a já znám je. A vůbec není problém, když si zapomenu peněženku, si nakoupit. Prodavačka mávne rukou se slovy "dáte mi to příště". Dám. Stejně tak já vycházím vstříc některým svým zákazníkům. V restauraci na mě majitel mává a zve mě na punč. Známe se léta, jen díky návštěvám v jeho hospůdce. Takto by se dalo pokračovat. Do velkých anonymních prodejen chodím je výjimečně a nerad.

    Grunt avatar 10.12.2010 19:27 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Vidím, že si ze stejné galaxie jako. Též se mi stalo, že jsem neměl dostatečný počet chechtáků v hotovosti na basu piv a PIN ke kartě si nepamatuju. Pak nechápu nač tak prudit revizory v MHD.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.12.2010 14:08 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    "...Když pípneš, je snad v tvém zájmu dokázat, ..."

    Až budeš "pípat" při každám druhém nákupu protože máš v batohu naházenou hromadu drátů, která jim ty tzv. "bezpečnostní" rámy rozladí při každém přiblížení, začneš se chovat trošku jinak. Nějaké vyčůránky, zloděje a podobná označení si nech pro někoho jiného. O přerážení rukou si můžeš nechat zdát. Byl bys posraný až za ušima. V diskuzi na netu má hodně lidí silné kecy, ale realita bývá jiná...
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Grunt avatar 10.12.2010 15:05 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Až budeš "pípat" při každám druhém nákupu protože máš v batohu naházenou hromadu drátů
    Tak si schválně budu brát do batohu při každém nákupu kupu drátů abych je zbytečně dráždil.
    začneš se chovat trošku jinak
    No asi bych se SECURITY pána na to snažil upozornit, ale podle vyprávění s tím už dopředu SECURITY počítal.
    přerážení rukou si můžeš nechat zdát. Byl bys posraný až za ušima. V diskuzi na netu má hodně lidí silné kecy, ale realita bývá jiná...
    Jak jsem řekl, s mojí tělesnou schránkou asi těžko (ale mě by asi těžko někdo i najímal jako SECURITY), ale srát mě tam takhle někdo pravidelně, nemohl by se holt divit.
    Nějaké vyčůránky, zloděje a podobná označení si nech pro někoho jiného.
    Aha, sorry. Označení übercool moderní sváprávaznající asertivní týpek by bylo asi honosnější, ale na věci by stejně vůbec nic nezměnilo.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.12.2010 15:14 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    :-) Jsi zábavný, víš to?
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Grunt avatar 10.12.2010 15:19 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    JJ, zvažuju založení zábavného pořadu po vzoru Novoty, Petra Novotného. Asi bych to nazval „Zelený blb z jiného vesmíru a dimenze”.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 10.12.2010 15:56 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak si schválně budu brát do batohu při každém nákupu kupu drátů abych je zbytečně dráždil.
    Správně, vysypu všechno cestou domů na ulici.
    Grunt avatar 10.12.2010 16:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No tak když už o tom aspoň vím, tak nebudu dělat takový tyjátr, vyndám dráty z baťohu, projdu se rámem a v 90% případů budou všichni spokojeni.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    pavlix avatar 27.12.2010 01:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Vždyť ti nikdo nebrání si to dělat, jak chceš :D.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Heron avatar 10.12.2010 15:29 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak mě napadá, nešlo by vnitřek batohu potáhnout nějakou vodivou fólií (něco jako faradayova klec), jako odstínění pole toho detekčního rámu? Pak by nedetekoval vůbec nic a byl by pokoj.
    Jendа avatar 10.12.2010 16:41 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Šlo a zloději to tak nedělají (nebo ne dostatečně na to, aby se o tom vědělo) pravděpodobně proto, že na střední nedávali pozor :-).
    pavlix avatar 27.12.2010 01:55 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Docela by mě zajímalo, kolik obchoďákových zlodějů obsolvovalo střední školu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    10.12.2010 22:27 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak a teď doufej, že tenhle komentář nenajde Nova, nebo to dopadne jak s těma klíčema ... :-)
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    Jendа avatar 11.12.2010 15:39 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Co? Kde?
    12.12.2010 12:37 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ptáš se na ty klíče? Narážel jsem na key bumping, celkem stará technika, ale objevil to někdo na Nově a udělali z toho děsný haló, takže o tom psal kdejaký plátek a ti, co prodávají klíče, které k tomu lze použít, najednou jsou děsný zločinci (přitom s trochou šikovnosti na výrobu stačí normální klíč a pilník).
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    11.12.2010 10:02 Ritchie | skóre: 27 | blog: Ritchie's | Berlin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    V některých zemích se považuje takový batoh za nástroj k páchání zločinu a jeho samotné vlastnictví je trestné.
    Grunt avatar 10.12.2010 01:39 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Hele, že ty si tam fakt něco počóroval. Jinak si to prostě nedovedu vysvětlit.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 10.12.2010 02:58 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Budeš-li někdy někde dělat sekuriťáka, dej prosím vědět. Bylo by z toho asi první pořádné využití funkce Proximity alarm v mé navigaci.
    10.12.2010 08:47 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ty jsi opravdu idiot. Myslel jsem si to už dřív, když jsem četl ten tvůj zápisek o objeveném nezabezpečeném PC s Windows někde na veřejnosti. Tam už jsem si říkal, ten člověk to nemá v hlavě v pořádku. A tenhle zápisek se vyznačuje zcela stejnými rysy nadřazenosti a pohrdání...
    Jendа avatar 10.12.2010 16:00 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Myslel jsem si to už dřív, když jsem četl ten tvůj zápisek o objeveném nezabezpečeném PC s Windows někde na veřejnosti. Tam už jsem si říkal, ten člověk to nemá v hlavě v pořádku.
    A nabyl jsi toho dojmu proto, že chtěl získat administrátorská práva, proto, že zjistil, že je přihlášený admin, nebo proto, že o tom napsal?

    JJ, také nechápu, proč někdo nenastaví prdelku každému, kdo ho o to pořádá.
    David Watzke avatar 11.12.2010 13:45 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Na tom zápisku o nezabezpečeném PC není nic divnýho, vždyť nic špatnýho neprovedl a dokonce to nahlásil. Nadřazeně se tu chováš spíš ty, pořváváním jak je někdo idiot a nemá to v hlavě v pořádku. Na tvém místě bych začal u sebe.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    10.12.2010 06:52 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ne nejsi, jsem podobnej blbec
    10.12.2010 08:35 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ty jo, jsem jediný mentálně retardovaný člověk, co by se zastavil snažil se najít ten tag, snažil by se ukázat pomocí lístku, že skutečně vše zaplatil, snažil by se případně domluvit s tou pokladní a při odchodu by popřál pěkný zbytek dne a nebo je to prostě jen místem kde žiju?
    Ne nejsi. V prvni rade je to problem, na jehoz odstraneni je zahodno spolupracovat s tim sekuritakem. Samozrejme, pokud k tomu nepristoupi jako samozvany policajt, ale kdyz slusne pozada, nemam s tim problem.

    Jednou jsem dokonce zacal pipat pri opousteni nejakeho Intersportu ci ceho, legrace byla, ze jsme tam nic nekoupili a pri vstupu nepipalo nic :-)
    Heron avatar 10.12.2010 10:05 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    co by se zastavil snažil se najít ten tag, snažil by se ukázat pomocí lístku, že skutečně vše zaplatil

    Nejsi. Ale diskuse je o právech. Nikdo nemá právo toto po tobě chtít. Je pouze tvoje dobrá vůle, pokud jim to ukážeš.

    10.12.2010 11:52 Jirka P
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ale diskuse je o právech.
    Diskuze je o chování Mrkve, ne o právech (pokud někdo své chování odvozuje čistě a jen od svých práv a povinností, je mi ho líto).
    Nikdo nemá právo toto po tobě chtít.
    To není pravda. Právo chtít samozřejmě má, ale ty nemáš povinnost mu vyhovět.
    Grunt avatar 10.12.2010 15:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nikdo nemá právo toto po tobě chtít. Je pouze tvoje dobrá vůle, pokud jim to ukážeš.
    Je pravda, že v případě že by ten SECURIŤÁK netrval na ničem jiném než na prošacování a prolezení si obsahu tašek (v takovém případě bych ovšem Radkovi rád pogratuloval, protože se mu nepodařilo nic jiného jen naražení na sebe sama z opačné strany), tak bych se to slušně snažil odmítnout (i když i to bych si asi ještě rozmyslel vzhledem k časové náročnosti a vzhledem k tomu jak moc by daný týpek vypadal na blba) a nabídnul bych projítí se rámem a nalezení závadného zboží. Věřím, že aspoň u nás, na té jinší planetě bych s tím v 80% případů nenarazil. Na druhou stranu, i když to právo mám, rozhodně ho není dobré zneužívat (když bych byl v rýpavé náladě, tak bych si asi rýpnul s ím, že takové právo mám).
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.12.2010 02:23 Corwin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Heh a já jsem jeden z těch MP...:-DA přijde mi to jako docela článek o ničem teda:-D
    Jendа avatar 10.12.2010 03:06 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Hmm, kdyby mě tato situace potkala, tak bych asi bezpečákovi podlehl.
    vystál si dlouhou frontu u pokladen
    V Tescu jsou fronty? I u těch automatických pokladen?
    10.12.2010 09:18 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    V Tescu jsou fronty? I u těch automatických pokladen?
    u těch to trvá nejdýl ...

    shodou okolností jsem byl včera dopoledne v Tescu na Krpoli; od normální kasy z fronty nás nějaká baba vyháněla, ať jdem na samoobslužné, místo aby si kravka sedla na další kasu a frontu zlikvidovala

    první problém nastal, když jsem tam strčil balíček obálek a ono mi to řeklo, že to zboží nezná a že to volá asistentku ... odložil jsem to, dodělal zbytek nákupu a ještě asi minutu čekal, než asistentka dořešila někoho jiného, načež ty obálky zkusila znova projet, zkusila naklepat kód ručně, a samozřejmě nic; tak se zeptala, jestli to opravdu chci, že bude muset volat, tak jsem asi tři nebo čtyři minuty čekal, než se s někým dohodla, že ty obálky opravdu nejsou v evidenci (přitom je prodávali pod vlastní značkou Tesco ...) a že mi je teda prodají za 13 korun, což tam opět půl minuty bušila ručně

    když jsem platil, tak se mi tam povedlo kartu strčit opačně (ze zvyku lícem nahoru, pro Tesco naprosto nelogické chtít mít líc nahoře a rub dole ...), což mě okamžitě seřvalo, ať ji vytáhnu, ale už mi ji tam neumožnilo dát správně ... tekže opět minutku počkat na asistentku, jen proto, abych mohl učinit druhý pokus o vložení karty, pak už jsem byl vyřízen bez problémů

    během toho jsem mohl pozorovat, jak se baba naproti snaží naskenovat nějaké zboží, a systém jí urputně odmítal s hláškou nějak jako "neočekávaný předmět na odkládací ploše", tak chudák rovnala ty tašky, co tam visí, zkoušela tam něco dát a zas to dát pryč, atd., a nic, čekala v pořadí na asistenci ještě když jsem odcházel

    tolik k automatickým pokladnám :-)

    p.s. jinak naprosto mě rozsekalo, všimnul jsem si, že AA baterky Energizer tam prodávají zavřené v nějaké obrovské plastové krabici s čímsi, tak jsem koukal na cedulku, jestli se nedozvím, co je to za příbal, jestli to má bejt nějakej voodoo talisman nebo co, a když nikde nic nepsali, tak mi teprv po chvíli došlo, že to je asi anténa na zde diskutované pípáky u východu, tak to teda ROFL
    msk avatar 10.12.2010 11:14 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Mam tie iste skusenosti so samoobsluznymi na andeli.
    Jendа avatar 10.12.2010 16:07 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    u těch to trvá nejdýl ...
    Ale zase tam asi obvykle nikdo není, takže jsi první na řadě.

    Moc často nenakupuju, tak nemám zas tolik zkušeností. Ale u samoobslužné pokladny jsem nenarazil. Pravda, měl jsem jen jednoduchý požadavek a platil papírovou bankovkou.
    12.12.2010 17:01 PetrProchy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Hmmm a myslíš si, že u klasické pokladní by to bylo jiné? IMHO by jsi absolvoval stejné kolečko jako tady. A jenom by jsi nas**l ještě lidi za tebou, že zdržuješ. Jelikož to zboží nebylo zavadeno vůbec do systému a nebo blbě.

    Ja osobně pokud to jde, raději využiji samoobslužné pokladny, jelikož zde v Plzni je téměř nikdo nevyužívá...

    12.12.2010 18:13 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Hmmm a myslíš si, že u klasické pokladní by to bylo jiné? IMHO by jsi absolvoval stejné kolečko jako tady.
    u klasické kasy bych (v okamžiku kdy jsem na řadě) nemusel dvakrát čekat, než se mi vůbec někdo začne věnovat

    (mimochodem, dočetl jsi to vůbec do konce?)
    A jenom by jsi nas**l ještě lidi za tebou, že zdržuješ. Jelikož to zboží nebylo zavadeno vůbec do systému a nebo blbě.
    já že zdržuju? - můžu já za to, že obchod v tom má bordel? jak jsem to vůbec měl vědět?
    Jendа avatar 12.12.2010 18:47 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    já že zdržuju?
    Taková diskuze naruby. Ty zdržuješ a Mrkva zavolal policii :-).
    pavlix avatar 27.12.2010 01:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    V Tescu jsou fronty? I u těch automatických pokladen?

    I tam, ještě jsem je neviděl, že by fungovaly zcela automatizovaně, a to dokonce ani v případě, že člověk neměl v nákupu alkohol.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    10.12.2010 08:26 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No ty jsi ale HRDINA!!! Jak dovedes vzdorovat chlapkovi z ochranky, ktery jen dela svoji praci!!! Klobou dolu. Tohle temer trumfne tu historku o automatickych pokladnach a rohliku nebo tu o reklamaci bot v nespravnem obchode. Diky za pobaveni takhle z rana.
    Jendа avatar 10.12.2010 16:11 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No ty jsi ale HRDINA!!! Jak dovedes vzdorovat chlapkovi z ochranky, ktery jen dela svoji praci!!!
    On ten chlapík z ochranky má právo nahlídnout do tvé tašky? Byla by stejná reakce, pokud by dokázal vzdorovat lupičovi, který jen dělá svoji práci?
    Tohle temer trumfne tu historku o automatickych pokladnach a rohliku nebo tu o reklamaci bot v nespravnem obchode.
    Proletěl jsem archiv jeho blogu a nic takového jsem tam nenašel. Šlo o historku někoho jiného?
    10.12.2010 19:03 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ne, ten chlapik z ochranky to pravo nema, ale jeste kvuli tomu nemusim delat takove obstrukce. Konkretne:
    Po chvilkovém váhání, jestli nemám jen tak ze srandy dál pokračovat jsem se rozhodl, že nemá cenu ten konflikt dále eskalovat.
    A pritom udelal opak. Cele to slo vyresit patnacti vterinami spoluprace, nicmene Mrkva se rozhodl prudit a naprosto zbytecne zamestnat mestaky, kteri mohli byt nekde jinde uzitecnejsi. Pro me se proste zachoval jako kreten a zakomplexovanej chudak, co okamzite skoci po sanci udelat se dulezitejsim nez sekuritak a zenska ze supermarketu a samozrejme se tim nezapomene pochlubit na blogu.
    Proletěl jsem archiv jeho blogu a nic takového jsem tam nenašel. Šlo o historku někoho jiného?
    Ano, je to od jinych lidi, jsou v mem zlatem fondu "nejlepsich" historek z abclinuxu.
    10.12.2010 20:15 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A pritom udelal opak
    Ne. Vrátil jsem se do obchodu, i když jsem takovou povinnost neměl. Ale nechat se šacovat pro mě bylo už "za čárou". A ještě jednou - já ty empíky nevolal.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    10.12.2010 23:17 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No ale co jsi jako cekal? Ten sekuritak je tam od toho, ze nekteri lide v obchodech kradou a on se je ma snazit odchytnout. Co bys delal ty na jeho miste?
    10.12.2010 08:43 DanBlack
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    V anketě mi chybí položka "je-li sekuriťák slušný jsem vstřícný a tašku ukážu"... Ze všech poplachů jsem v 99% případů narazil na blba-pokaždé se nechal umlátit paragrafama a na PČR nedošlo. (sekuriťáka jsem dělal, svý práva znám)
    10.12.2010 08:45 AlastorM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Je fakt, že v některých obchodech jsou ty rámy jen pro okrasy, protože hrají kdykoliv, ne jen při krádeži - třeba jeden nejmenovaný obchod v Olomouci.

    Což o to, že bezpečák nemá právo tě šacovat, ale pokud by slušně požádal, tak proč ne - záleželo by na formě požádání o ukázání obsahu.

    K tomu příspěvku s tím policajtem co seděl v kanclu ochranky - normální situace, jelikož většina lidí u bezpečnostních agentur jsou bývalí policisté. Možná ne většina, ale celkem dost.

    Jinak, pokud vás ochranka v obchodě požádá slušně, je lepší vyhovět - mají to v popisu práce, živí je to, bývají to i lidé OZP, mnohdy je to jediná práce, jakou by sehnali. Je to práce jako jakákoliv jiná a nemůžou za chyby pokladních systémů/pokladních samotných-
    otula avatar 10.12.2010 08:49 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No jo, jsi frajer. Vžij se do role toho chlapíka, který za pár kaček dělá toho sekuriťáka. On to také není žádný med, celý den tam pobíhat a dohadovat se s lidma a vyhazovat smradlavé ožralé bezdomáče. A k jeho práci patří to, že má chránit majetek prodejny. A když mu nějaký frajer vpálí do očí, že mu nic neukáže, přestože pípal, je v dost zoufalé situaci. A je dost velká pravděpodobnost, že se takto chová právě zloděj.

    Párkrát už jsem také pípal. Když se ke mně přihnal sekuriťák, zapřemýšlel jsem, co jsem kupoval a se 100% jistotou jsem vylovil právě inkriminovaný předmět a ukázal účtenku. Sekuriťák ho zkusil, nechal deaktivovat, vrátil mi ho a omluvil se za způsobené nepříjemnosti. Nevím, proč bych mu měl dělat nějaké naschvály a házet klacky pod nohy. Nejsou to lidé, kteří by zlovolně bezdůvodně někoho obtěžovali.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    10.12.2010 08:55 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    tak to teda nejsi übercool moderní sváprávaznající asertivní týpek, ale obyčejnej slušnej člověk - dle dnešních měřítek blb ...
    otula avatar 10.12.2010 09:50 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    jj, tak nějak :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    10.12.2010 09:51 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    +1 parent +1
    10.12.2010 12:52 MUDr. Hnílek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A ted si zkus predstavit, ze by se to stalo genitalnimu Jilkovi - ten by asertivne srazil neboheho sekuritaka bulharskeho puvodu preventivne ze schodu, protoze ma bolsevicky nazory.
    10.12.2010 18:21 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Vžij se do role toho chlapíka, který za pár kaček dělá toho sekuriťáka.
    A co kdyby se onen sekuriťák vžil do mé role, kde mne před ~20 lidmi fakticky označí za zloděje?
    A když mu nějaký frajer vpálí do očí, že mu nic neukáže, přestože pípal, je v dost zoufalé situaci
    Není vůbec v zoufalé situaci, prostě proběhne ten scénář jako obvykle. Tedy požádá o prohlídku případně zavolá policii (ještě se nabízí otázka, jestli je pípání nějakého bazmeku dostatečný důvod k zadržení).
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    otula avatar 10.12.2010 18:40 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    kde mne před ~20 lidmi fakticky označí za zloděje?
    Tebe některý sekuriťák označil za zloděje? Hmmm. Mne zatím ne. Když jsem pípal v Hervisu, ani nechtěl vidět účtenku, jen vzal bednu a deaktivoval pípák. Asi 3× se mi to stalo v Kauflandu a jednou v Tescu. Nikdy mne neoznačil za zloděje. Každý se na mne omluvně usmál, že mám smůlu a jestli bych mu mohl ukázat věci. A nikdy jsem věci neukazoval - vždy jsem sám vylovil věc, u níž jsem (pokaždé úspěšně) předpokládal zapomenutou cívku. Pokaždé se mi omluvili za způsobenou nepříjemnost, deaktivovali cívku a nijak mne neobviňovali ani neobtěžovali.

    Beru život jako takovou hru, každý by měl dodržovat pravidla. Dřív jsem jezdil šalinou zásadně na černo. Pokud přišel revizor, bez jediného slova jsem mu s úsměvem na rtech podal peníze na pokutu - ani mne nikdo z nich nikdy nenutil si přikoupit jízdenku. Prostě v tom kole vyhrál on, tak jsem odevzdal fant. Přijdou mi strašně ubozí lidé, kteří nedodržují pravidla, využívají silové převahy a ještě se ohánějí tím, že ti druzí pravidla musí dodržovat (a ještě se tím chlubí, že jo Zdeňku?)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    otula avatar 10.12.2010 18:43 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    že jo Zdeňku?
    oops! Omlouvám se Zdeňkovi Burdovi, mělo tam být: že jo Herone?
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 10.12.2010 19:13 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Co jsem provedl? Nějak mi vypadl kontext.
    Jendа avatar 10.12.2010 19:17 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    otula avatar 10.12.2010 19:19 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jak psals, že
    Podobně jsem vyfuckoval revizora v MHD a to včetně hlídky MP
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 10.12.2010 19:35 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ano, protože po mě oba chtěli něco, na co nemají právo. Nic mi neukládá (neukládalo) povinnost se jim legitimovat. Já jsem nic špatného neudělal. To, že jsem neprojevil dobrou vůli a nevyšel jsem jim vstříc (oni mně taky ne) ze mě zločince nedělá. Vůbec tato diskuse je tak trochu naruby.

    Btw zítra jdu na pravidelný sobotní oběd do naší oblíbené hospůdky (je to jiná, než píšu jinde ;-)). Včera si cíleně ke mě v tramvaji přisedl její séf. Pokecali jsme, běžný sociální kontakt, rád si pokecám. Tak to má vypadat. Potkávat v té tramvaji pravidelně revizora, který mě bude znát a se kterým se dá sednout na pivko, tak mu samozřejmě tu pokutu zaplatím (i když by mi ji odpustil, protože ví, že jindy poctivě jízdné platím). Ale ne kreténovi, který si na mé léčí své ego.
    otula avatar 10.12.2010 19:44 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ono tím, že vlezeš do šaliny či jiného dopravního prostředku, souhlasíš s přepravními podmínkami. A v těch podmínkách stojí, že jsi povinen na požádání kontrolního chrousta, což může být revizor nebo řidič, předložit platné jízdní doklady, nebo zaplatit "přirážku k jízdnému", čili flastr. Toliko pravidla, která jsi evidentně nedodržel, protože jinak by po tobě nechtěli průkaz totožnosti. Ale dovoláváš se toho, že oni ta pravidla dodržovat mají (nemají právo od tebe občanku dostat).

    Takže neříkej, že jsi nic špatného neudělal. Udělal: nehraješ fair podle pravidel.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Amarok avatar 10.12.2010 19:58 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak tohle je fakt vrchol. Nemáš u sebe platnou jízdenku, kecáš tu něco o spravedlnosti a hážeš nakonec vše na "zlé" revizory a policajty, protože tě jen otravovali, když chtěli ukázat občanku, kterou s sebou nenosíš, protože ty to nemáš zapotřebí, občanku mají u sebe jen blbci, že jo. Kam to ten svět dospěl...
    GNUniverse - May the source be with you...
    Jendа avatar 11.12.2010 15:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Potkávat v té tramvaji pravidelně revizora, který mě bude znát a se kterým se dá sednout na pivko, tak mu samozřejmě tu pokutu zaplatím
    Jenže to bys musel znát půlku Olomouce a třicet tisíc lidí z okolních obcí…
    Pavel Stárek avatar 27.12.2010 00:00 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    To nemá cenu, já jdu domů :-(
    Nic mi neukládá (neukládalo) povinnost se jim legitimovat.
    Jako že strážníkům MP?
    
    Takže citace ze zákona 553/1991 O obecní policii
    
    § 12

    Oprávnění požadovat prokázání totožnosti

    (1) Prokázáním totožnosti se pro účely tohoto zákona rozumí zjištění jména, příjmení, data narození, rodného čísla a bydliště osoby. Důvod ke zjišťování totožnosti určuje míru spolehlivosti, s níž se zjištění provádí.

    (2) Strážník je oprávněn vyzvat osobu, aby prokázala svoji totožnost,

    a) jde-li o osobu, vůči které provádí úkon k plnění úkolů obecní policie,

    b) jde-li o osobu podezřelou ze spáchání trestného činu nebo přestupku či jiného správního deliktu,

    c) jde-li o osobu, od níž bude třeba požadovat vysvětlení (§ 11),

    d) jde-li o osobu, která odpovídá popisu osoby hledané policií nebo osoby pohřešované,

    e) na žádost jiné osoby, jestliže tato osoba má na zjištění totožnosti právní zájem,

    f) jde-li o osobu, která žádá o prokázání totožnosti podle písmena e),

    g) jde-li o osobu, která oznamuje podezření ze spáchání trestného činu, přestupku nebo jiného správního deliktu.

    (3) Osoba je povinna výzvě podle odstavce 2 vyhovět.

    (4) Strážník je oprávněn údaje zjištěné podle odstavce 1 poskytnout osobě podle odstavce 2 písm. e).
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Rezza avatar 10.12.2010 10:07 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pipa se celkem bezne, vesmes si to uz uvedomi prodavacka... Pripadne 99% resi, kdyz se na cloveka podivaji, zkontroluji obsah pigmentu ve tvari, saty a reknou bezte. U nas maji vsechny obchody v okoli otroky, co tam hlidaji a uz jsem je nekolikrat videl zasahovat.

    Osobne obvykle vyresim, nejsem konfliktni typ :) Ale pokud je neprijemna prodavacka, securitak, jsem i ja (kavol asi nebude verit:), kdyz slusne pozada - nemam nic proti.
    10.12.2010 12:13 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ale pokud je neprijemna prodavacka, securitak, jsem i ja (kavol asi nebude verit:) ...
    mno, tak já především nevěřím, co všechno tobě přijde v pohodě ;-)
    Rezza avatar 11.12.2010 13:27 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    :D
    10.12.2010 10:18 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    zdravim,

    zkuste se trochu vzdelat, at vite jak bezpecnostni agentury funguji. Agentura defakto dela to, za co ji zakaznik a v tomto pripade obchodni retezec plati.

    PS: 4 roky jsem delal v agenture. Jedna vec je machrovat, ze na recepci neukazu obcanku nebo ze neukazu tasku. Druha vec je umet ustat treba 12 hodin, nebo delat mesicne 200-300 hodin za 45Kc/hod a jeste se k lidem chovat lepe nez se chovaji k Vam.

    Svoboda Vam tak nejak zatemnila mysleni pred realitou. Akorat jste se pochlubil ostatnim tim, ze nevite, jak veci funguji a delate revoluci, na kterou nemate...

    gf
    10.12.2010 12:10 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ehm, a co je zákazníkům řetězce do toho, za jakých podmínek tito lidé pracují?

    navíc nějak nevidím, v čem je z tohoto hlediska problém - tak ten člověk místo postávání a očumování nějakou dobu jednal se zákazníkem, když to tak řeknu, tak práce jako práce ... navíc pokud zákazníci zdržují, je to pro tyto lidi plus, pak je jich potřeba víc, tvoří se pracovní místa ...
    10.12.2010 13:36 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ehm, a co je zákazníkům řetězce do toho, za jakých podmínek tito lidé pracují?
    To je prave ta lidskost, kterou jste nekde potratil.
    10.12.2010 14:22 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    nepotratil, nepotratil, jenom nepovažuju za projev "lidskosti" to, že si od někoho nechám líbit cokoliv, jen protože má zrovna těžký den (týden, měsíc, život ...)
    10.12.2010 14:40 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    jenom nepovažuju za projev "lidskosti" to, že si od někoho nechám líbit cokoliv

    Ukázat na slušné požádání tašku, když pípnu při průchodu rámem, má zatraceně daleko do "nechat si líbit cokoliv". Sekuriťák nemohl dělat jiného, když mu rám zapípal.

    10.12.2010 14:45 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Každý má hranice toho co si nechá líbit jinde. Na slušném odmítnutí šacování není nic špatného. S projevem lidskosti to nemá nic společného.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    10.12.2010 15:26 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Každý má hranice toho co si nechá líbit jinde. Na slušném odmítnutí šacování není nic špatného. S projevem lidskosti to nemá nic společného.

    Nezdravit sousedy také není špatného ani nezákonného. Právo na odmítnutí prohlídky jistě měl, ale mám z celé události pocit, že autorovi šlo hlavně o dosažení slavného vítězství nad sekuriťákem a následný popis svého hrdinství na blogu. Řekněme si rovnou, že zbuzerovat sekuriťáka v marketu zase taková sláva není.

    Jendа avatar 10.12.2010 16:47 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A sekuriťákovi zase šlo o vítězství nad autorem. Akorát by o tom nejspíš potom nenapsal na AbcLinuxu.

    Co se mě týče, pokud by nebyl sekuriťák nějak extrémně neslušný, tašku bych mu ukázal. Spíš bych řešil jiné věci týkající se právního vakua, které vidím kolem sebe - například na základě čeho policie (nedej bože městská) dává foukat teenagerům.
    Jendа avatar 10.12.2010 17:17 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No hele, zrovna takový empík, nebo kdo to vůbec je, dává foukat.
    Pavel Stárek avatar 27.12.2010 00:22 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    například na základě čeho policie (nedej bože městská) dává foukat teenagerům.
    Že by na základě zákonů? Například zákon o obecní policii (pokud MP asistuje u "foukání" mladistvých), zákon o policii ČR, a zákon 379/2005 (o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů).

    Sakra chlapi, to si to nemůžete zjistit a akorát tady plkáte proč a nač to ti (nejen) policajti dělají? Myslíš že to (nejen policajti - i pracovníci různých sociálních odborů) dělají jen tak, protože se na služebně nudí?
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Chytrex avatar 27.12.2010 13:16 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak nevím, ale podle svých zkušeností.. Sem ještě eMPíky u nás neviděl dělat nic jiného než buzerovat slušné lidi a chrápat v autě někde zašití.. Když se strhne bitka indočechů tak čekají za bukem a až se to přežene tak se jdou podívat jaký brajgl tam nadělali.. Ale jinak jejich primární činnost je buzerovat lidi za to že jejich pes o výšce 20cm v kohoutku nemá vodítko..
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    Pavel Stárek avatar 27.12.2010 18:12 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ale jinak jejich primární činnost je buzerovat lidi za to že jejich pes o výšce 20cm v kohoutku nemá vodítko..
    No jo no, jenže pokud město vydá vyhlášku, kde se píše, že na veřejných prostranstvích má pes mít vodítko a zároveň zřizuje městskou policii, tak podle §2 odst. c) zákona 533/1991 Sb. kde se píše že:
    § 2

    Obecní policie při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku a plnění dalších úkolů podle tohoto nebo zvláštního zákona

    a) přispívá k ochraně a bezpečnosti osob a majetku,

    b) dohlíží na dodržování pravidel občanského soužití,

    c) dohlíží na dodržování obecně závazných vyhlášek a nařízení obce,
    prostě MP "buzeruje" neslušné lidi, kteří nejsou s to dát svému ratlíkovy vodítko. On i malý ratlík dokáže být pěkná svině. Ale jinak je pravda, že kolikrát je pro ně jednodušší nasazovat botičky, než vyhánět bezdomáče z nádraží.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Chytrex avatar 27.12.2010 19:23 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tady jde o to že jsem je ještě neviděl dělat nic prospěšného.. Jooo můj pohled na ně by byl diametrálně odlišný kdyby projevili nějakou prospěšnou činnost.. To už bych to nenazval buzerací.. Ale prostě tohle je jen otravování lidí místo toho aby vyháněli bezdomáče z nádru, řešili bordel ve městě atd. Je to jen banda zbytečných a černá díra na prachy města..
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    Pavel Stárek avatar 27.12.2010 22:12 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Je pravda, co je prospěšné. Bohužel to co dělají (tedy dávají botky a "buzerují" lidi za nepřivázaného ratlíka) dělají proto, protože je jisté, že od těchto lidí (většinou) vyberou prachy na pokutách. Kdežto od bezdomáčů a jiné chamradi ne. A pravomoc, odvézt takovéhle individuum někam za město a tam ho vyložit ať si jde 10km pěšky bohužel nemají.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Pavel Stárek avatar 27.12.2010 22:13 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Mělo tam být na začátku:
    Je otázka, co je prospěšné.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    10.12.2010 14:52 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ukázat na slušné požádání tašku, když pípnu při průchodu rámem, má zatraceně daleko do "nechat si líbit cokoliv".
    ber to tak, že ukázání tašky jest podmnožinou toho cokoliv, tady vůbec nejde o tu konkrétní činnost

    tady jde o to, že argumentace ve stylu "musím udělat něco, protože mě o to požádal chudák, co dělá 300 h měsíčně za 45 Kč/h" je postavená na hlavu - a když mě o totéž požádá manažer, co bere statisíce a dělá 160 h mínus páteční golf, tak to udělat nemusím?

    p.s. z blogu jsem vyrozuměl, že to požádání nebylo zrovna slušné ...
    Sekuriťák nemohl dělat jiného, když mu rám zapípal.
    to p.s. výše platí asi i tu, nemusel dělat něco jiného, mohl totéž udělat jinak, asi ... ale to je na úplně jinou diskusi
    10.12.2010 15:28 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    z blogu jsem vyrozuměl, že to požádání nebylo zrovna slušné

    Vypadá to tak, ale zrovna tohle mohl být subjektivní dojem. Když tam pípal rám, tak asi bylo nutné mluvit trochu nahlas.

    10.12.2010 15:38 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Naopak, v blogu se pise, ze mluvil potichu a spatne cesky - poukazuje na to vicekrat, mozna to autor blogpostu povazoval za neslusne.
    10.12.2010 17:17 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nemusite si od nich nechat libit cokoliv. Ale nemelo by vam to byt jedno, to je cele.
    11.12.2010 20:03 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ale nemelo by vam to byt jedno, to je cele.
    to je v pořádku, akorát to, jestli někomu ukážu nebo neukážu tašku, to podle mého nijak neřeší ... prostě tam nějak nevidím tu souvislost mezi pracovními podmínkami, a tím, jestli mám (morální) povinnost ukázat nebo neukázat, viz výše
    10.12.2010 19:06 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    >ehm, a co je zákazníkům řetězce do toho, za jakých podmínek tito lidé pracují?

    Mozna jsem to nenapsal primo anebo neuvedl primo nejakym clankem zakona. Asi chyba. Ale ty podminky prace jaksi vysvetluji, jak veci chodi. Jak se bude chovat zamestnanec bezpecnostni agentury. Jak se chovaji zakaznici. Jak se chovaji nejaci aktiviste, kteri Vam neukazi tasku, ale do ciziho okna se v klidu mrknou.

    Ano, mate pravdu. Zakaznika v supermarketu v Cechach predevsim zajima dobra cena a nic jineho.

    PS: me take muze byt jedno, co mi pisete a odpovidate. Protoze z toho nebudu mit nejake "love"(=penize) nebo jiny maximalni zisk. Ale presto jsem se Vam snazil vysvetlit, jak se veci maji.

    gf
    Max avatar 10.12.2010 10:36 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Musím souhlasit s GRUNTem a podobným. Vážně si myslíš, že je správné prudit, když můžeš? Dokazovat si něco jen proto, že můžeš, když to nakonec skončí stejně, tj. prohlídkou tašky + kontrolou účtenky?
    Jen tím nasereš všechny kolem sebe a ty sám ztratíš svůj volný čas.
    Já si myslím, že toto je ukázkový případ zbytečného prudičství. A že je zákon na tvé straně? A co slušné chování? Nezdravíš třeba lidi kolem sebe, protože zákon ti to nepřikazuje, ne? Někteří si prostě myslí, že zákon je všechno :(.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    10.12.2010 18:31 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Vážně si myslíš, že je správné prudit, když můžeš?
    Není. Proto nesouhlasím s tím, aby ten sekuriťák prudil každého jen proto, že může. Sakra - když skoro pokaždé, co tam nakupuju někoho ta ochranka bezdůvodně prudí, je to normální?
    A co slušné chování?
    Takže je neslušné nenechat se prošacovat cizím člověkem? Aha.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Max avatar 12.12.2010 11:29 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Vždy když může? To je vtip? On může soustavně, ale to nedělá, prudí jen v případě, že mu to povolání nakazuje - tj. vidí, že si něco dáváš do kapsy, nebo v případě, že se rozbliká kontrola.
    Zdrž se tedy prosím zveličování ;-).
    Prošacovat? Víš, co to slovo znamená? Řeknu ti jen to, že to neznamená nahlédnutí do nákupní tašky a předložení účtenky. Pod pojmem prošacovat vidím kompletní prohlídku (ukázat tašku, kapsy + prohmatat danou osobu). Takže opět, zdrž se prosím zveličování, na takový věci ti nikdo neskočí ;-).
    A opět, jak bezdůvodně? To, že se rozblikají světla není bezdůvodné prudění ;-).
    Rád bych tě viděl třeba na letišti, opravdu bych rád viděl, jak se u každé kontroly se všema hádáš a voláš policii, protože tě kontrolují bezdůvodně a jen tě to obtěžuje.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    10.12.2010 10:55 Archman | skóre: 34 | blog: plky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jezis to sis pomohl. Misto toho aby si tomu cloveku se zakladni skolou co to dela 12 hodin denne za almuznu, ukazal obsah tasky a mohl za 3 minuty odchazet smer domov, delal si tam 20 minut Zagorku a pak tu dalsich 20 minut smolil tenhle zapisek.. Nemluve o tom, ze kvuli tvemu egu vyjela mestska policie. Zkus si hodit do kalkulacky kolik ten vyjezd asi stal? Doufam, ze ti do toho Tesca zakazali vstup.
    msk avatar 10.12.2010 11:18 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ten vyjazd stal v zavislosti od toho ci tam sli autom, alebo pesi, cca (0 az 12*km) Kc. Len na upresnenie.
    10.12.2010 11:24 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Rozumím tomu dobře, že výjezd stál 0 Kč v případě že šli pěšky a cca 12 Kč/km pokud jeli autem?
    10.12.2010 11:33 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nemluve o tom, ze kvuli tvemu egu ...
    mno, měl jsem pocit, že se to celé odehrálo kvůli neschopnosti Tesca, takže náklady piš na jeho vrub ... Mrkva tam zcela jistě být zdržován nechtěl ...

    velmi zajímavé, nedávno jsme zrovna trošinku rozebírali to, jak je to nahovno, že lidi místo aby byli rádi, když se někdo za jejich práva bije, tak ještě z dotyčného sami udělají černou ovci, vrchnost (tedy v tomto případě Tesco) se vůbec nemusí snažit "potížisty" likvidovat, o to se postarají ostatní ovčani sami, a najednou se s takovými případy doslova roztrhl pytel (a asi to není tím, že bych si toho po oné diskusi prostě jen víc všímal, tento trend pozoruju dlouhodobě, a za poslední měsíc jsem toho viděl víc než za celé léto)
    Max avatar 10.12.2010 11:53 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Mně by zajímalo, o jaké neschopnosti se jedná? Jsou neschopní, že nemají detekčně 100% funkční detektory tagů? (99% úspěšnost asi zjevně někomu nestačí). Nebo že nenajímají plynule česky mluvící občany?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    10.12.2010 11:59 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jsou neschopní, že nemají detekčně 100% funkční detektory tagů? (99% úspěšnost asi zjevně někomu nestačí).
    dobře, tak jsou vysoce schopní, protože mají 99% úspěšnost

    což ale nic nemění na tom, že na vině situace bylo to 1% selhání

    nebo chceš říci, že byla Mrkvova vina, že ten rám začal řvát?
    Max avatar 10.12.2010 13:35 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Aha, chyba tesca je, že nepoužívá technologii, která nechybuje a je na 100% přesná. To je mi vskutku pěkný argument.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    10.12.2010 14:16 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ok, tak za to může dodavetel systému, spokojen?

    ... tak mi teda ukaž, jak za to selhání systému může Mrkva, že ho kolega viní z oněch událostí
    Max avatar 10.12.2010 15:37 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nemůže zato ani dodavatel.
    Nikdo ho neodsoudil, nikdo ho nevinil. Nevím, co tu komu podsouváš. Byl požádán o nahlédnutí do tašky a k předložení účtenky, aby se potvrdila, nebo vyvrátila chyba přístroje. Většinou člověk ani nejde prohledávat tašku s tím, že předpokládá, že jde o zloděje, protože ve většině případů jde právě o omyl přístroje. Také je vidět, že lidi ani neplaší, když to začne pískat a hned spolupracují. Jenomže jemu se asi nelíbilo, že ho oslovil cizinec a zřejmě se na něj asi ani patřičně neusmíval. Začal se ohánět zákony a nesnažil se vůbec situaci nějak vyřešit, ba naopak se jí snažil zkomplikovat a všechny jen naštvat. Zákon je na jeho straně, ale co slušnost, nebo vlídnost?

    Problém má dvě etapy :
    První je omyl přístroje, každý má nějakou odchylku, každý s něčím nepočítá. Zato podle mně nikdo nemůže a když ano, tak jedině lidstvo, ale nikdo konkrétní, páč k budování dokonalých strojů máme ještě hodně daleko.
    Druhá etapa se vztahuje právě ke komunikaci, slušnosti, nebo tolerantnosti a vlídnosti. Někteří lidi, místo aby se snažili problém vyřešit a ušetřit tak oběma stranám trápení, čas a nervy, tak začnou prudit, ohánět se zákony a začnou se chovat nepřátelsky. Absolutně nechápu, proč vyhledávají takové konflikty, navíc z úplných prkotin.
    Nato se tady naráží, pokud jsi to nepochopil ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    11.12.2010 20:12 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nikdo ho neodsoudil, nikdo ho nevinil. Nevím, co tu komu podsouváš.
    nic nikomu nepodsouvám ... ještě jednou cituju: "Nemluve o tom, ze kvuli tvemu egu ..."

    - jestli tohle není přímé obvinění, tak já jsem čínskej bůh srandy ...
    První je omyl přístroje, každý má nějakou odchylku, každý s něčím nepočítá. Zato podle mně nikdo nemůže ...
    tady se nebavíme o počasí

    když budeš řídit, dostaneš smyk a někoho zabiješ, tak se u soudu pak taky budeš hájit, že silnice měla odchylku v kluzkosti, se kterou jsi nepočítal, a že za to nikdo nemůže, jedině lidstvo, ale nikdo konkrétní ... ?
    Max avatar 11.12.2010 22:04 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak nevím, buď si nechápavý ty, nebo já. Ty tu podsouváš, že ho tu lidi obviňují zato, co se stalo (že se spustil alarm a že došlo k nepřekonatelným problémům v komunikaci). Jenomže tak to není. Obviňují ho zato, jak reagoval na vzniklý problém (né nato, že se spustil alarm). Že reagoval zbytečně uřvaně, zbytečně se oháněl zákony, zbytečně všechny naštval a zbytečně kvůli němu vyjela policie. Normální člověk se snaží situaci vyřešit a vyjít vstříc, on ne. To je celé. Pokud si myslíš, že jednal správně, ok. Tvůj názor respektuji, ale nesnaž se tady prezentovat vzniklý problém jako celek, jelikož tak to není. Jsou tam citelně patrné dvě etapy.

    Dále bych tě rád poprosil, aby jsi se vyhnul úplně nesmyslným přirovnáním (pokud to neumíš, tak to nedělej).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    12.12.2010 11:47 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Obviňují ho zato, jak reagoval na vzniklý problém ...
    ale ten problém nevznikl na jeho straně - jedna věc je říkat, že se měl zachovat jinak, druhá věc je říkat, že kvůli němu vyjížděla policie ... tak to prostě není, ta policie vyjížděla kvůli Tescu, kdyby to ho nemělo potřebu kontrolovat, žádná policie by na provedení kontroly vyjíždět nemusela
    Max avatar 12.12.2010 22:02 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Chápej, že je úplně irelevantní, na čí straně vznikl ten problém. To, co se tady řeší je to, jak reagoval a jaké následky měla jeho reakce (zbytečný výjezd policie, nasrání lidí apod.). Jestli si myslíš, že Tesco může zato, jak reagoval, protože pípal u nich, tak tak to prostě není. Nikdo se nemůže distancovat od toho, co sám dělá. Nemůžeš za své činy vinit někoho jiného.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    13.12.2010 07:47 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nemůžeš za své činy vinit někoho jiného.
    ale přesně to teď děláš - viníš Mrkvu za činy Tesca

    dovolil bych si trvat na tom, že

    ta policie vyjížděla kvůli Tescu, kdyby to ho nemělo potřebu kontrolovat, žádná policie by na provedení kontroly vyjíždět nemusela
    Max avatar 13.12.2010 11:28 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Když tvou geniální teorii rozvedem ještě dál, tak když někoho zabiješ ze žárlivosti (třeba, protože ti zahnula s jiným), tak zato, že jsi jí zabil, vlastně může ona, ne? Opravdu pěkný ;-). Přímá vazba "vrah-oběť" je stejná, jako vazba "Mrkva-Volání policie". Nepřímá vazba je to, co tomu předcházelo a to je právě irelevantní (maximálně to může mít nějaké polehčující okolnosti, ale stále tě to nezbavuje odpovědnosti za své činy).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    20.12.2010 20:53 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    hm, ok, takže prozměnu podle tvojí geniální teorie Mrkva sám zvedl telefon a volal policii, a ta tvoje záletná manželka patrně vzala žárlivci ruku s pistolí, namířila ji na sebe a stiskla jeho prst na spoušti, aby on mohl být obviněn, že ji zastřelil ...
    10.12.2010 12:01 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    1) v tescu se krade - tesco má právo se chránit ať už rámy, ochrankou nebo bůh ví čím

    2) nebyl obviněn bezdůvodně, ale proto že spustil alarm

    3) ochranka dělala jen svoji práci

    4) pokud by si nehrál na jánošíka ale projevil snahu o řešení situace a ne její hrocení mohlo to skončit úsměvy u všech zúčastněných za 1/10 času

    to že neječím o svých právech hned jak mi na ně někdo zdánlivě šáhne ze mě ještě nedělá ovčana

    10.12.2010 12:23 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    1) v tescu se krade - tesco má právo se chránit ať už rámy, ochrankou nebo bůh ví čím
    zpochybňuje to tady někdo nebo proč máš potřebu to takto vypisovat?
    2) nebyl obviněn bezdůvodně, ale proto že spustil alarm
    ano, jistě, Mrkva si stoupnul do rámu s drátem v ruce, a tak dlouho s ním kroutil, dokud nevyvolal alarm ...
    3) ochranka dělala jen svoji práci
    nájemní vrazi také dělají jen svoji práci ... no a co?
    4) pokud by si nehrál na jánošíka ale projevil snahu o řešení situace a ne její hrocení mohlo to skončit úsměvy u všech zúčastněných za 1/10 času
    čili pokud by si nechal srát na hlavu, tak ... aha
    to že neječím o svých právech hned jak mi na ně někdo zdánlivě šáhne ze mě ještě nedělá ovčana
    mně tedy na tom, že Mrkva byl zadržen v obchodě nic "zdánlivého" nepřijde, naopak je to velmi reálné ...
    10.12.2010 12:49 Peter H. | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    čili pokud by si nechal srát na hlavu, tak ... aha

    Nenechať si srať na hlavu != srať na hlavu všetkým ostatným a ukazovať, aký som übercool frajer a nikto na mňa nemá. To mi pripomína d-fens a podobné individuá.
    Have you tried turning it off and on again?
    10.12.2010 14:28 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    srať na hlavu všetkým ostatným a ukazovať, aký som übercool frajer a nikto na mňa nemá
    a to tu dělá kdo?

    trvat na svých zákonných právech, a upozornit, že je někdo, kdo s danou situací přichází běžně do styku, ani nezná, ti připadá nějak übercool frajerské?

    a to, že Mrkva korektně spolupracoval, tj. nechal se zadržet do příchodu policie, aniž by kladl odpor, ti přijde, že by onoho sekuriťáka nějak poškozoval?
    10.12.2010 12:51 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    1) - aby bylo zřejmé proč je tam ochranka a rámy

    2) - to je v první chvíli bezpředmětné - prošel a písksalo to čili to vypadalo že krade

    3) - srovnáváš granátový jablka a handgranáty

    4) - dalo se to řešit jinak než povykem a pořád by to nebylo sraní na něčí hlavu

    ok - byly pošahány jeho nedotnutelný práva a taky plně využil svého práva udělat ze sebe výše zmíněnou Zagorku - a to se mu povedlo
    xxx avatar 10.12.2010 12:58 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ten bod 2 je nejdůležitější. Tedy jestli jde pískání považovat za dostatečné pro podezření z krádeže. Pokud ano, pak by mě zajímalo jak si Mrkva, nebo kavol představují, že by mělo Tesco jednat (Asi rovnou volat policajty?).

    Pokud pípání nepovažujem za dostatečné pro podezření (a pak by tam ty rámy teda nemusely ani být), pak by mě zajímalo jak by se Tesco mělo proti krádežím bránit.
    Please rise for the Futurama theme song.
    10.12.2010 13:03 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    nepouštět tam Kavola a Mrkvu - byl by klid

    ale to by zase řvali o právech na svobodný nákup a o právu na právo být za kokota ... :)

    pro Kavola a Mrkvu - využil jsem svého práva na pokus o vtip a ironii
    otula avatar 10.12.2010 13:15 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ale to by zase řvali o právech na svobodný nákup
    Tam je spíš problém v tom, že by to bylo těžko realizovatelné. Řvát by asi nemohli (teda samozřejmě mohli, ale nebyli by v právu), protože ta prodejna je soukromý majetek a majitel nemá povinnost tam pustit každého potížistu.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Jendа avatar 10.12.2010 16:32 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    prodejna je soukromý majetek a majitel nemá povinnost tam pustit každého potížistu
    Ale v ČR nemůže provádět selekci předem (antidiskriminační zákon, § 6 634/1992), což se mi ne zrovna líbí, ale je to tak.
    otula avatar 10.12.2010 18:22 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    To by nebyla selekce předem, ale selekce na základě předchozí špatné zkušenosti.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Jendа avatar 10.12.2010 18:39 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak to když si vezmeme, že v Praze může být třeba 50 000 takto „problémových“ lidí, přičemž pípák udělá falešný poplach v 1 % případů, a ještě musíš ty již zjištěné problémové lidi příště před vstupem nějak identifikovat… No, nepřipadá mi to prakticky přínosné.
    otula avatar 10.12.2010 19:17 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No vždyť jsem psal, že by se to těžko realizovalo :)

    BTW, pochybuji, že by v Praze bylo tolik těch "problémových". Býval tam asi milion lidí, řekněme, že 20 % z nich někdy řval pípák, a z těchto dvou set tisíc bude v reálu tak jeden z padesáti dělat podobné obstrukce. Takže bych to tipnul na maximálně desetinu tvého odhadu.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Jendа avatar 10.12.2010 19:22 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    řekněme, že 20 % z nich někdy řval pípák
    Tady je podle mě chyba ve tvé úvaze. Problémové totiž budeš vychytávat postupně a velice pomalu a vychytáš jich v nejlepším případě právě těch 20 %. Snad jsem to napsal srozumitelně, neumím to vysvětlit :-).
    otula avatar 10.12.2010 19:37 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak teď vůbec nechápu, kam vlastně míříš. Zkusím to shrnout: Marek psal, že by ideální bylo nepustit potížisty do obchodu, ale ti by pak řvali omezení svých práv. Na to jsem reagoval, že by se to především těžko realizovalo, ale pokud už by to nějak realizovat šlo, asi by řvát nemohli, protože obchod je soukromý majetek. Pak jsme probrali aspekty antidiskriminačního zákona.

    Ale od začátku jsem to bral jako nerealizovatelnou (nebo těžce realizovatelnou) věc. A ono je celkem jedno, jestli by jich bylo 100, nebo sto tisíc, a už vůbec nezáleží na tom, jestli budou známí během jednoho dne, nebo se nastřádají během několika let.

    V posledním příspěvku mluvíš o tom, že bych jich stejně vychytal jen málo - o počtu těch vychytaných jsem ale nikde nepsal, takže žádná má úvaha na toto téma nebyla. Takže teď opravdu nerozumím tomu, kam tím míříš. Buď jsme se nepochopili, nebo jeden mele o koze a druhý o voze :o)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 10.12.2010 19:52 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jestli můžu, tak do toho vnesu další chaos (téma) :-D:

    U nás v marketu (tuším Albert), je regál se zbožím, kterému v brzké době končí trvanlivost. Toto zboží je za asi 10% cenu. Co se stalo: bezdomovci (shodou okolností jsem s jedním z nich o týden dřív seděl na pivku, jsou to zvláštní příběhy a jde to fakt rychle) si toto zboží, peněz nemaje, cpali do bund a kalhot. Nejedná se o nějaký chlast za 600kč, ale o sušenky za 5kč a konzervy, které se za týden musejí nutně vyhodit (z toho marketu). Obsluha prodejny zavolala MP. Jak jinak. Jako sorry, cena toho zboží, které by stejně tak jako tak skončilo někde ve spalovně, byla daleko menší, než výjezd hlídky. Jsem rád, že existují lidé jako zde (druhý odstavec). Já bych jim to nechal.

    Btw docela zajímavá městská služba: do smíšeného odpadu se kovové kusy dávat nesmí. Teď co s tím. Já to nechávám u popelnic. Lidé si to sesbírají a odtáhnou do sběru. Také bych za to od nich mohl požadovat těch pár korun (ani nevím kolik). Ale proč? Je to stejné, jako ten regál.
    otula avatar 10.12.2010 20:16 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jo, od toho obchodu by bylo pěkné gesto, kdyby to těm bezdomovcům rozdali (nebudu řešit ty věci, že většina bezdomovců tady v Brně jsou ochmelkové a zhulenci, kteří si nic dostat nezaslouží).

    A mohli by také tuto drobnou krádež přejít bezkonfliktně. Jenže pokud to projde jednou, projde to podruhé, potřetí už to nebude za pětikačku, ale za půl sta…
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    10.12.2010 23:21 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ne, pekne by bylo, kdyby se na prodejnu ti bezdomovci obratili a o to jidlo je pozadali. Takto do funguje bezne, spousta prodejen daruje (temer) prosle zbozi napriklad armadam spasy, zrovna v Brne takto varila bezdomovcum skupina Food not bombs. Co neni pekne, je to, kdyz nekdo to jidlo nadrzo krade.
    otula avatar 10.12.2010 23:30 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jo, naprosto souhlasím. Ono se to konec-konců s tím, co jsem napsal, nevylučuje.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Jendа avatar 11.12.2010 15:45 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Asi jsme se nepochopili, já jsem ve svých komentářích také chtěl ukázat, že je toto prakticky nerealizovatelné :-). Maximálně kdyby pochytání prvních deseti mělo „výchovný efekt“ a ostatní by už pak problémy nedělali.
    otula avatar 11.12.2010 15:56 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jo, s tím naprosto souhlasím. S tou realizovatelností je i ten problém, že naráží na zákony pro ochranu darebáků (tím nechci říct, že každý, kdo odmítne spolupracovat při spuštění pípáku, je darebák). Dřív jsem vídal na obchodech fotky zlodějů, pak to museli sundat, atakdále…
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Jendа avatar 10.12.2010 16:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    nepouštět tam Kavola a Mrkvu - byl by klid
    Problém: takových lidí je asi víc.
    ale to by zase řvali o právech na svobodný nákup a o právu na právo být za kokota ... :)
    Minimálně Mrkva je docela pravičák, takže podle mě zastává názor, že obchodník si může na vlastní pozemek pustit koho chce. Podle mě by bylo OK (morálně, ne z hlediska aktuálních zákonů ČR) i kdyby Tesco napsalo, že vstupem dáváte bezpečákům právo rejpat se v taškách a zadržet.
    10.12.2010 16:40 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Něco takového o rejpání se v taškách měl Globus v Pardubicích nad vchodem, dost možná to tam ještě má.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Grunt avatar 10.12.2010 17:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Problém: takových lidí je asi víc.
    Moje zkušenost je taková, že pravděpodobnost natrefit na takového člověka koreluje s velikostí města ve kterém se člověk nachází. V Brně a Praze na ně snad musí mít továrny nebo co.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 10.12.2010 17:45 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Třeba je to tím, že koloniál Dědy Lebedy v Řitní Lhotě nemá bezpečnostní rámy :-).
    Grunt avatar 10.12.2010 17:53 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No, to možná také.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 10.12.2010 16:24 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pokud ano, pak by mě zajímalo jak si Mrkva, nebo kavol představují, že by mělo Tesco jednat (Asi rovnou volat policajty?).
    Nevím, jak bys to řešil ty? Vyrobil právní záplatu, která umožní lidem s nápisem SECURITY kohokoli šacovat a zadržovat?
    10.12.2010 14:42 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    2) - to je v první chvíli bezpředmětné - prošel a písksalo to čili to vypadalo že krade
    udržíš aspoň moč když už ne myšlenku? ;-)

    já se tu nebavím o nějaké "první chvíli", já jsem reagoval na příspěvek výše, který obviňuje Mrkvu, že za to může, když chyba se stala na straně Tesca, ale ty ne, ty si prostě pořád meleš svou, že to způsobil tím, že prošel (měl to přeskočit nebo co?), a ještě to jádro věci označíš za "bezpředmětné", ROFL :-D
    3) - srovnáváš granátový jablka a handgranáty
    ano, a tobě pořád nedochází, že k popření argumentu stačilo ukázat, že pro handgranáty neplatí
    4) - dalo se to řešit jinak než povykem a pořád by to nebylo sraní na něčí hlavu
    ok, proč to tedy ten sekuriťák neřešil jinak než povykováním na Mrkvu? (btw, neotočil sis teď v tomto bodě trošku role?)
    xxx avatar 10.12.2010 12:40 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    A proti cemu ten Mrkva bojoval? Proti detekcnim ramum? Proti pritomnosti ochranky v obchodek? Proti tomu aby Tesco melo moznost kontrolovat, zda tam nekdo nekrade? Jeste by mel bojovat proti kameram v obchode.

    Mimochodem, pokud teda Mrkvovi tolik vadi, ze ho nekdo kontroluje kdyz pipa v bezpecnostnim ramu, tak nechapu proc do toho Tesca lezl. Je vseobecne znamo, ze v tehlech obchodech ty ramy jsou. Taky jsou videt, kdyz do obchodu lezete. Taky je vseobecne znamo, ze maji nejake false-positiv. Muze jit k vetnamcovi na roh, ten tam zadny ramy ani sekuritaka nema.

    Please rise for the Futurama theme song.
    10.12.2010 18:09 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Misto toho aby si tomu cloveku se zakladni skolou co to dela 12 hodin denne za almuznu,
    To ale jaksi není můj problém, že. Stejně jako není můj problém to, že vedoucí buď není schopná prodavačkám vysvětlit, že ty nesmysly na zboží musí deaktivovat nebo to, že to ta prodavačka neudělá.
    Zkus si hodit do kalkulacky kolik ten vyjezd asi stal?
    No, pár korun to bude... <rejp>Doufám, že to taky Tesco zaplatí :)</rejp>
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    belisarivs avatar 10.12.2010 19:46 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Misto toho aby si tomu cloveku se zakladni skolou co to dela 12 hodin denne za almuznu,
    To ale jaksi není můj problém, že.
    Neni. Nicmene slusny clovek ma v sobe jistou davku empatie a pochopeni. Tim se lisi od hyeny, ktera slabsiho proste zabije a smitec.

    Nezajem, lhostejnst, bezohlednost. Ted si jeste mlady, muzes si dovolit se takto chovat, ale vez, ze tomu tak nebude vecne. A pak narazis.
    Stejně jako není můj problém to, že vedoucí buď není schopná prodavačkám vysvětlit, že ty nesmysly na zboží musí deaktivovat nebo to, že to ta prodavačka neudělá.
    Vedouci toho schopna je a i ty prodavacky to delaji. Pro rozvoj mladeho cloveka je velice uzitecne si takovou praci zkusit v ramci brigady. To se pak nebude na ty prodavacky a podobne koukat jako na povl, co neumi deaktivovat ty nesmysly.

    Nic ve zlem, do jiste miry ocenuju, ze jsi schopen se domahat svych prav, nicmene jsem z tveho zapisku vycitil jakesi pohrdani temi lidmi. Neni mi nic po tom, co jsi delal nedelal, ale hadam, ze takovou praci jsi si nikdy ani nezkusil.

    Domluva a spoluprace je presne to, co umoznilo rozvoj nasi spolecnosti. Nerikam, ze se mas hned kazdemu podridit, ale fakt, ze nemas tuseni co takova repetitivni a umorna prace obnasi (ona vazne neni zadna sranda delat toho securitaka a postavat nekde jak jojo 8 a vice hodin), z tveho zapisku proste cisi.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.12.2010 20:14 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nicmene slusny clovek ma v sobe jistou davku empatie a pochopeni.
    Ano, proto jsem pouze projevil svůj nesouhlas s tím, aby mě prohledával - ale celkově krom toho jsem s ním i s MP spolupracoval.
    To se pak nebude na ty prodavacky a podobne koukat jako na povl, co neumi deaktivovat ty nesmysly.
    Šmarjá, ale tak když nejsou schopni to rozumně provozovat, tak je snad nesmysl, aby to tam vůbec bylo.
    Nicmene jsem z tveho zapisku vycitil jakesi pohrdani temi lidmi.
    Hm, to rozhodně nebylo zamýšlené a rozhodně to tak není. Dohromady se nic nestalo - sekuriťák stál jako obvykle, a dohromady jsem přišel já a empící o čtvrt hodiny času, vedoucí o pár minut. A někomu to možná alespoň trochu zpestřilo večer ;-)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    belisarivs avatar 10.12.2010 20:41 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    To se pak nebude na ty prodavacky a podobne koukat jako na povl, co neumi deaktivovat ty nesmysly.
    Šmarjá, ale tak když nejsou schopni to rozumně provozovat, tak je snad nesmysl, aby to tam vůbec bylo.
    Ale presne to je to, o cem mluvim. Nevyzkousel sis tu praci, tak naivne ocekavas, ze pojedou jako masiny X hodin v kuse X let bez prehmatu.

    Ze se obcas seknou se proste stava. Jsme lidi, ne stroje.
    IRC is just multiplayer notepad.
    otula avatar 10.12.2010 20:55 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Šmarjá, ale tak když nejsou schopni to rozumně provozovat, tak je snad nesmysl, aby to tam vůbec bylo.
    Není to nesmysl. Schválně to schovávají tak, aby to člověk pokud možno nenašel, nebo tam dají i 2, takže zloděj sundá jedno, nacpe zboží do batohu a v bráně mu začne pípat další. Takže je jasné, že i prodavačka to nemusí odhalit. Zvláště, když ti nechce například smolit oblečení po pultu, a ona je někde uvnitř mrška nálepka.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Marcela* avatar 10.12.2010 21:23 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nic ve zlem, do jiste miry ocenuju, ze jsi schopen se domahat svych prav, nicmene jsem z tveho zapisku vycitil jakesi pohrdani temi lidmi. Neni mi nic po tom, co jsi delal nedelal, ale hadam, ze takovou praci jsi si nikdy ani nezkusil.

    I když na tento "případ Tesco" nemám úplně jednoznačný názor, musím říct, že jste mě svým vyjádřením mile překvapil, empatií.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 11.12.2010 12:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Mam to chapat tak, ze me mate za cloveka, u ktereho je projev empatie prekvapujici? Tomu rikam "smisene pocity". :-)
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 11.12.2010 18:46 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ale notak, nehledejte v tom zakopaného čerta :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 12.12.2010 18:33 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ja jenom tak popichuju. To muzu, ne? ;-)
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 12.12.2010 21:02 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jak je libo :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    11.12.2010 20:22 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Misto toho aby si tomu cloveku se zakladni skolou co to dela 12 hodin denne za almuznu,
    To ale jaksi není můj problém, že.
    Neni. Nicmene slusny clovek ma v sobe jistou davku empatie a pochopeni.
    může mi už konečně někdo vysvětlit, proč bych měl mít nějakou morální povinnost někomu ukazovat tašku na základě toho, kolik vydělává a za jakých podmínek pracuje?

    mám požadovat výplatní pásku, abych se podle toho mohl rozhodnout?
    Tim se lisi od hyeny, ktera slabsiho proste zabije a smitec.
    rejp ... zjisti si něco o hyenách ;-)
    otula avatar 11.12.2010 21:10 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    proč bych měl mít nějakou morální povinnost někomu ukazovat tašku na základě toho, kolik vydělává a za jakých podmínek pracuje
    Není to na základě toho, kolik někdo vydělává. Je to na základě toho, že si obchod chrání svůj majetek. Pokud by ti do bytu chodily neuhlídatelné návštěvy a ty by sis pro jistotu cenné předměty očipoval a návštěva by při odchodu aktivovala detektor, také bys měl zájem si s ní vyjasnit, proč tvůj (ačkoliv ne 100% spolehlivý) detektor píská. A milá návštěva by tě poslala do prdele, že nemá povinnost ti nic ukazovat. Jak bys asi reagoval? Pokud by ale ta návštěva řekla: "Jejda, to bude asi můj noťas" a ukázala, že skutečně falešně aktivuje poplach, byli byste oba v pohodě.

    I když vlastně - ty bys usoudil, že slušný člověk byla návštěva číslo jedna, protože byla zajisté naprosto nevinná a jen hájila svá práva…
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    12.12.2010 11:52 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Není to na základě toho, kolik někdo vydělává. Je to na základě toho, že si obchod chrání svůj majetek.
    tak se ještě jednou podívej, na co reaguješ ... schválně jsem předtím ponechal citaci ještě ze tří příspěvků nade mnou
    otula avatar 12.12.2010 13:11 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    tak se ještě jednou podívej, na co reaguješ
    Myslím, že jsem až tak od věci nereagoval. V těch na sebe navazujících příspěvcích se totiž vůbec neřeší to, že tím důvodem je někdo, kdo pracuje za pár kaček. V původním příspěvku to bylo zmíněno jen jako zcela podružná informace, z níž jsi ty ve svém příspěvku udělal podstatu věci. Proto jsem také psal, že o výši platu dotyčného vůbec nejde.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    12.12.2010 18:20 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ... z níž jsi ty ve svém příspěvku udělal ...
    prosím, fakt se na to vlákno podívej ještě jednou a pořádně, děkuji předem

    a pak si ještě prolistuj zbytek diskuse, zejména vlákno které začal Goldenfish, pročež snad pochopíš, proč píšu "konečně už někdo"
    otula avatar 12.12.2010 19:35 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No jo, reagoval jsem v rámci návaznosti tohoto vlákna, ne v rámci komplexní diskuze. Ale i tak si myslím, že ať už psal kdokoliv cokoliv, nemyslel to doslova tak, že by reálným důvodem spolupráce měl být nízký plat ochranky. Je to postaveno trochu jinak. Důvodem je to, že pípák indikoval problém. Ochranka je nástroj pro vyřešení problému. Daný zákazník je ten, kdo buď vyjde vstříc vyřešení, nebo prudí (ano prudí - nikdo mu reálně nechce hrabat ve věcech, stačí, když tam zaloví sám a vytáhne předmět, který obsahuje čip - obvykle je velmi snadné odhadnout, co z košíku to bylo).

    A normální člověk prudí normálně jen v reakci na jiného prudiče. Když mne (pro mne bezdůvodně) odstavili na hranici a prolezli mi celý kufr, také jsem nadával, jenže to byli Němci, takže jsem měl smolíka, protože se se mnou bavili jen gestikulacemi a německy ;-)

    Když mne otravují ožralci, jestli jim dám bůra na pivo/vlak, pošlu je slušně někam, když pokračují, pošlu je tam vulgárně.

    Kdyby mne zastavil sekuriťák, že se mu zdám podezřelý, poslal bych ho někam. Ale když rozpípám pípák, mám sám zájem vyjasnit, že to není moje vina, a ten člověk je tam právě od toho, aby se tohle vyjasnilo. A nemám ani ŽÁDNÝ JINÝ důvod, proč bych potřeboval prudit. Nepotřebuji si vyhonit svoje ego, navíc by mi to vůbec nic nepomohlo, protože až zapípám příště, ten sekuriťák dojde znovu. Protože je to jeho práce. A buď se na mne omluvně usměje, nebo si řekne, že jsem ten prudič z minula. A to je ta osobní rovina, ve které jde také o to, že je to jen obyčejný člověk s blbou prací za mizerný příjem, a svým pruděním ničeho pozitivního nedosáhnu. Ale opakuji, není to hlavní důvod, proč spolupracovat.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    13.12.2010 08:17 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ...

    A normální člověk prudí normálně jen v reakci na jiného prudiče.
    tady bude asi zásadní spor v tom, jak vnímáš příčinu následného "prudění" ...
    Ale když rozpípám pípák, mám sám zájem vyjasnit, že to není moje vina, a ten člověk je tam právě od toho, aby se tohle vyjasnilo. A nemám ani ŽÁDNÝ JINÝ důvod, proč bych potřeboval prudit. Nepotřebuji si vyhonit svoje ego, navíc by mi to vůbec nic nepomohlo, protože až zapípám příště, ten sekuriťák dojde znovu.
    proč tady neustále někdo operuje s nějakým honěním ega?

    nemůže někdo třeba prostě jenom nesouhlasit s tímto systémem? - potom by důvodem mohlo být, že žádné "zapípám příště" nebude, když budou zákazníci dostatečně prudit, tak to třebas vedení shledá jako neefektivní a systém zruší ...

    analogicky, v tomto případě asi největším problémem bylo chování sekuriťáka, projevení nesouhlasu je honěním ega? - a opět, "příště" třeba již nebude, třeba se bude chovat líp, přinejmenším bude vědět, že na prohlídku nemá nárok, že je to jen dobrá vůle zákazníků (jak jsem vyrozuměl, to mu vysvětlila až policie ...)

    ale toho se bohužel asi nedočkáme, jak to tak pozoruju, tak většina lidí tady ochotně sama nastaví řiť, aby bylo možno zkontrolovat, že tam nepronáší tu klobásu :-(
    otula avatar 13.12.2010 08:41 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    tady bude asi zásadní spor v tom, jak vnímáš příčinu následného "prudění" ...
    Jj, souhlasím :)
    proč tady neustále někdo operuje s nějakým honěním ega?
    Já jsem honění ega uvedl jen jako příklad, neřekl jsem, že to někdo ze zde diskutujících činil (i když upřímně řečeno, myslím, že to byl hlavní Mrkvův důvod - ale ponechme to tak, že je to jen má domněnka, kterou jsem ti pošeptal do ucha).
    nemůže někdo třeba prostě jenom nesouhlasit s tímto systémem? - potom by důvodem mohlo být, že žádné "zapípám příště" nebude
    Ano, může nesouhlasit. Každopádně má svobodu volby, prostě do těchto obchodů nemusí chodit. Obchodů bez pípáků je dostatek. Funguje tak snad svobodný trh, ne? Kvůli pípákům ztratí obchod fatálně mnoho zákazníků, tak je odstraní.
    přinejmenším bude vědět, že na prohlídku nemá nárok
    Oni to vědí. Ještě žádný sekuriťák mi nenařizoval ukázat věci. Pokaždé jsem byl požádán, nikdy jsem nevyhověl, ale jen vytáhnul podezřelou věc a ukázal účtenku. Bylo to v mém zájmu - abych se zbavil blbiny, se kterou bych mohl udělat rozruch jinde. Také by mi nebylo příjemné, kdyby mi prolízal někdo batoh, a pokud by na tom trval, bránil bych se. Jenže jim to pokaždé stačilo, poděkovali a omluvili se. Jestli myslíš, že jsem nastavil řiť, je to tvůj názor, já to vidím jinak.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Jendа avatar 13.12.2010 18:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Funguje tak snad svobodný trh, ne? Kvůli pípákům ztratí obchod fatálně mnoho zákazníků, tak je odstraní.
    Problém není v detekčních rámech. Problém je v detekčních rámech s vysokými false-positives v konjunkci s nepříliš vstřícnými bezpečáky. Svobodný trh by v tomto případě fungoval, pokud bys před vstupem do obchodu udělil souhlas s „all your luggage are belong to us“ :).
    otula avatar 13.12.2010 18:32 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Mně to ještě nikdy nespustilo falešný poplach. A to jsem měl v batohu kdejakou elektroniku. Pokaždé, když to spustilo, se jednalo o zapomenutou ochrannou cívku někde v koupeném zboží. Tím samozřejmě nevylučuji, že se to stává, ale asi to nebude zas tak často.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Grunt avatar 13.12.2010 11:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    nemůže někdo třeba prostě jenom nesouhlasit s tímto systémem? - potom by důvodem mohlo být, že žádné "zapípám příště" nebude, když budou zákazníci dostatečně prudit, tak to třebas vedení shledá jako neefektivní a systém zruší ...
    :-) To zní jako hodně zkušeností s velkým množstvím vedení. MHO? To bude až to poslední.
    přinejmenším bude vědět, že na prohlídku nemá nárok
    Jak dle mého názoru probíhá školení takového SECURIŤÁKa v provozovně?:Jako osoba bez odznaku nemáte právo prohledávat zákazníkovy věci bez jeho povolení. Ovšem vy ho musíte donutit! Budu se dívat tady přes kameru jak se vám daří.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.12.2010 20:56 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    nemůže někdo třeba prostě jenom nesouhlasit s tímto systémem? - potom by důvodem mohlo být, že žádné "zapípám příště" nebude, když budou zákazníci dostatečně prudit, tak to třebas vedení shledá jako neefektivní a systém zruší ...
    :-) To zní jako hodně zkušeností s velkým množstvím vedení. MHO? To bude až to poslední.
    mno, ne že bych si myslel, že někomu záleží na zákazníkovi, nicméně pokud náklady na ostrahu významně přesáhnou úspory z neukradeného zboží ... na peníze slyší
    belisarivs avatar 12.12.2010 18:48 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Misto toho aby si tomu cloveku se zakladni skolou co to dela 12 hodin denne za almuznu,
    To ale jaksi není můj problém, že.
    Neni. Nicmene slusny clovek ma v sobe jistou davku empatie a pochopeni.
    může mi už konečně někdo vysvětlit, proč bych měl mít nějakou morální povinnost někomu ukazovat tašku na základě toho, kolik vydělává a za jakých podmínek pracuje?
    Ja nemluvim o moralni povinnosti. Proste bych od lidi cekal, ze budou vuci sobe ohleduplni a shovivavi obecne. A ne jak to zminene "Clovek cloveku vlkem". Zakon ti nic takoveho neuklada ale proste mi prijde vstricnost tak nejak automaticka. Ze tobe ne mi je lito, ale je to vec, se kterou se budu muset smirit.
    mám požadovat výplatní pásku, abych se podle toho mohl rozhodnout?
    Nikoliv nezbytne. U tebe bych ale predpokladal, ze sis nejakou takovou praci alespon brigadne zkusil, takze budes vedet, jak se veci maji.
    Tim se lisi od hyeny, ktera slabsiho proste zabije a smitec.
    rejp ... zjisti si něco o hyenách ;-)
    To bylo mysleno obrazne. Nicmene je znamo, ze hyeni mladata z jednoho vrhu se casto mezi sebou zabiji a ze prezije obvykle jenom jedno, to nejsinejsi.
    IRC is just multiplayer notepad.
    13.12.2010 08:35 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    ...

    Ja nemluvim o moralni povinnosti. Proste bych od lidi cekal, ze budou vuci sobe ohleduplni a shovivavi obecne.
    tak ... obecně ... tož proč se do toho tahá vzdělání a plat a pracovní doba atd.?
    A ne jak to zminene "Clovek cloveku vlkem". Zakon ti nic takoveho neuklada ale proste mi prijde vstricnost tak nejak automaticka. Ze tobe ne mi je lito, ale je to vec, se kterou se budu muset smirit.
    mno, nic proti vstřícnosti, jenom už jsem se holt s přístupem "on po tobě kamenem, ty po něm chlebem" mnohokrát spálil ...
    mám požadovat výplatní pásku, abych se podle toho mohl rozhodnout?
    Nikoliv nezbytne. U tebe bych ale predpokladal, ze sis nejakou takovou praci alespon brigadne zkusil, takze budes vedet, jak se veci maji.
    těsně vedle - měl jsem to štěstí, že jsem se úspěšně vyhnul brigádám, kde by bylo nutno jednat s lidmi, ale spolubydlící dělal u ochranky a rozdal spoustu cenných rad

    ale pořád nějak nechápu, jak by z toho, že tuším, jak se věci mají, mělo plynout, že mám ukázat tašku

    možná mi uniká nějaká zásadní informace typu že když tam ten sekuriťák bude deset minut stát s někým, kdo nechtěl ukázat tašku, a tak ho zadržuje do příchodu policie, tak dostane míň peněz než když tam bude stát jen tak sám a rozhlížet se po další oběti, nebo ho za to dokonce vyhodí?
    Tim se lisi od hyeny, ktera slabsiho proste zabije a smitec.
    rejp ... zjisti si něco o hyenách ;-)
    To bylo mysleno obrazne. Nicmene je znamo, ze hyeni mladata z jednoho vrhu se casto mezi sebou zabiji a ze prezije obvykle jenom jedno, to nejsinejsi.
    ok, dostal jsi mě :-)

    já jsem myslel na chování dospělých - spolupráci ve smečce, na rivalitu mláďat (btw jen stejného pohlaví) jsem zapomněl

    to víš, stereotyp, není moc časté, aby když někdo použije příměr se zvířecím chováním, skutečně věděl o čem mluví ...
    belisarivs avatar 13.12.2010 15:12 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    tak ... obecně ... tož proč se do toho tahá vzdělání a plat a pracovní doba atd.?
    To tam bylo zatazeno IIRC az dodatecne. Neco ve stylu, ze tam chodi odpad a tak.
    možná mi uniká nějaká zásadní informace typu že když tam ten sekuriťák bude deset minut stát s někým, kdo nechtěl ukázat tašku, a tak ho zadržuje do příchodu policie, tak dostane míň peněz než když tam bude stát jen tak sám a rozhlížet se po další oběti, nebo ho za to dokonce vyhodí?
    Nekde tady jsem to uz psal. Securitak je ten dole. Na nej tlaci sef. A nikdo mu ani nerekne, ze nema pravo po lidech ukazovani nakupu pozadovat. Takze, pokud securitak nekde stoji, rozerve se alarm, musi tam hned zdrhat a resit to. Pokud ho nekdo posle do haje, ma problem i u nadrizenych, kteri na kamerkach pekne vidi, jak ostrouhal.
    těsně vedle - měl jsem to štěstí, že jsem se úspěšně vyhnul brigádám, kde by bylo nutno jednat s lidmi, ale spolubydlící dělal u ochranky a rozdal spoustu cenných rad
    To mi bylo z tvych argumentu naprosto jasne. Protoze to bys takovy vyhraneny postoj proti tem securitakum proste nemel.

    Kdyz jsem tohle delal brigadne v Brnenskem Makru, tak mi nikdo nerekl co smim a co nesmim. Vicemene jsem to okoukal +mi byo receno co mam delat. Nedelal jsem to moc dlouho, takze konflikt zadny, nicmene neni radno si delat iluze, ze by securitaci dostavali nejake skoleni nebo neco.

    Ja nepopiram, ze prodejni retezce u nespolehlivych cidel prenaseji sve starosti na zakazniky, nemam problem povazovat ty retezce za vinika. Jenom proste vim, ze handrkovani s tema chudakama dole nikam nevede. A kdyz si uvedomim, ze jejich prace neni nic extra (jak co do naplne, tak co do platu), mam tendenci, pokud se chovaji slusne (coz ten chlapik z Mrkvova pribehu klidne mohl, ale jestli to byl cizinec, tak proste mel omezenou slovni zasobu), tak mam tendenci byt vstricny. Hovna padaji vzdycky jenom dolu.
    IRC is just multiplayer notepad.
    belisarivs avatar 13.12.2010 19:11 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    možná mi uniká nějaká zásadní informace typu že když tam ten sekuriťák bude deset minut stát s někým, kdo nechtěl ukázat tašku, a tak ho zadržuje do příchodu policie, tak dostane míň peněz než když tam bude stát jen tak sám a rozhlížet se po další oběti, nebo ho za to dokonce vyhodí?
    Tohle jsem nasel v diskuzi na idesu:

    Oblibena praktika v libereckem Globusu. Mate ZAVRENY batoh v nakupnim kosiku, aby jste ho nemuseli tahat na zadech. Prijedete ke kase vyndate VSECHNY veci a batoh nechate v kosiku. V tom po vas prodavacka chce, abyste ten batoh OTEVRELI, zda v nem neco nemate. Rikam ji, "pani, jestli mate pocit, ze jsem neco ukradl, zavolejte policii" a ona mi malem s brekem rekne, ze to MUSI KONTROLOVAT , nebo ji vyhodej - bylo mi ji lito, tak jsem ji nechal nahlednout. Jdu tam priste, pani me zapomene zkontrolovat batoh a aniz bych projel detektorem ozve se tuuuut (nad kazdou kasou je kamera), v tom okamziku to pani trkne a pozada me o otevreni batohu. Tak takova sikana je u nas v Liberci v Globusu.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Gilhad avatar 14.12.2010 10:47 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Az ti prijde technik namontovat kameru do loznice a bude te s placem prosit, abys prez ni nedaval zadny hadr, ani nezhasinal, az tam budes s pritelkyni, protoze HO jinak VYHODI, tak se taky ustrnes? Ja ne.
    belisarivs avatar 14.12.2010 11:44 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    WTF?

    Ja mluvim o mirne vstricnosti v mezich pro ME prijatelnych.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Jendа avatar 14.12.2010 16:33 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ja mluvim o mirne vstricnosti v mezich pro ME prijatelnych.
    Pointa: Mrkva, kavol, Heron a někteří další mají tyto meze nastavené odlišně.
    belisarivs avatar 14.12.2010 18:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ja vim. A prave nad tim se pozastavuju.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Heron avatar 14.12.2010 21:03 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Opět nemohu jinak, než zopakovat dříve naznačenou otázku: Opravdu chceš podporovat systém, kde je zaměstnanec kontrolován kamerou? Té paní je ti (pokud to teda byla tvá situace) tak líto, že budeš pracovat na tom (ukazovat batoh), aby v této velmi nevýhodné a nedůstojné pozici (šikana) vytrvala co nejdéle (aby ji nevyhodili)? Má to logiku? Nebylo by naopak lepší ji tam odtud co nejdřív dostat, ideálně zcela všechny prodavačky, aby daný pan podnikatel musel přehodnotit své zacházení se zaměstnanci. Když už to tedy neudělá inspektorát práce.
    Marcela* avatar 14.12.2010 21:39 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nebylo by naopak lepší ji tam odtud co nejdřív dostat, ideálně zcela všechny prodavačky,...

    Nechceš to nechat na těch prodavačkách, zda-li tam chtějí nebo nechtějí pracovat? Je docela možné, že jim ta práce vyhovuje a že by ti za takové rozhodnutí "dostat je pryč" vděčny nebyly...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Heron avatar 14.12.2010 21:43 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Já to nechávám na nich. Ale rozhodně jim nebudu ukazovat batoh jen proto, že berou málo a míří na ně kamera.
    Marcela* avatar 14.12.2010 21:52 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak to je určitě dobře.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 15.12.2010 10:48 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Opravdu chceš podporovat systém, kde je zaměstnanec kontrolován kamerou?
    Ne. Pisu to nekde? Jenom jsem vykopiroval jednu hlasku z diskuze odjinud.
    pokud to teda byla tvá situace
    Tady je jadro pudla. Prehledl jsi vetu "Tohle jsem nasel v diskuzi na idesu:". Cili, ne, ma situace to neni.

    Ja osobne bych to mozna jednou nebo dvakrat zkousnul (podle toho, jak by byla pokladni slusna, pokud by me nasrala hned poprve, tak bych to zacal resit hned), ale potreti uz bych si asi nechal zavolat osobu zodpovednou za takove narizeni a sdelil bych jim, ze porusuji zakon a dalsi kontrola mych zavazadel bude mozna pouze za ucasti Policie. Jestli bych sel do trestniho oznameni nevim. Nemam s tim zkusenosti a nevim co to obnasi. Nicmene, pohrozit bych tim mohl.
    IRC is just multiplayer notepad.
    otula avatar 15.12.2010 11:20 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Oblibena praktika v libereckem Globusu. Mate ZAVRENY batoh v nakupnim kosiku, aby jste ho nemuseli tahat na zadech. Prijedete ke kase vyndate VSECHNY veci a batoh nechate v kosiku. V tom po vas prodavacka chce, abyste ten batoh OTEVRELI, zda v nem neco nemate.
    Není to praktika jen v tom libereckém, ale i v ostatních. A otravují, i když máš batoh na zádech. Už se mi stalo, že jsem se cestou na kole v Glóbu zastavil, abych si koupil něco na pití a v batohu jsem měl samozřejmě své zásoby kalorií. Když jsem byl u pokladny požádán o nahlédnutí do batohu, s úsměvem na rtech jsem ho pokladní otevřel. Sice se trochu zarazila, ale řekla jen: "Jo, dobrý." Pokud by přivolala ochranku, nechal bych klidně zavolat i policii a vyšetřit to, ale evidentně to ty holky dělají jen proto, aby nebyly popotahovány. Je to normální šikana.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Jendа avatar 15.12.2010 15:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    a v batohu jsem měl samozřejmě své zásoby kalorií
    No to je další level. Co by asi dělali, kdyby v Mrkvově tašce našli nějaký výrobek, který také prodávají, ale Mrkva ho koupil někde jinde?
    otula avatar 15.12.2010 15:20 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Po té scéně, co jim tam ztropil, by mu to asi dali pořádně vychutnat ;-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    15.12.2010 17:41 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Proč? A jak by mi dokázali, že jsem to ukradl? :D
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    otula avatar 15.12.2010 17:49 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No myslel jsem to spíš tak, že by ti to znepříjemnili, jak jen by to šlo max. Jak přesně se takováto věc řeší po úřední linii, to netuším.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    10.12.2010 14:48 Senior Database Programmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    frEon avatar 10.12.2010 16:33 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ne nahoda to neni. Jenom lidi pred vanocema vic kradou, tak je i vic aktivni ochranka a tim padem vice falesnych narceni z necestneho jednani. Asi chytli nejakeho novinare ;-)
    Talking about music is like dancing to architecture.
    10.12.2010 16:00 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ac jsem zastancem nazoru, ze pokud neni sekuritak vylozene neslusny, je lepsi pro vsechny spolupracovat, vrta mi hlavou myslenka, ze soucasny system kontrol (revizori, sekuritaci) skutecne jen buzeruje normalni lidi a na skutecne zlodeje prakticky nefunguje.

    V metru kdyz maji revizori razii, tak jich je tam vzdy nekolik a nekde bokem vetsinou postavaji policajti. V tramvajich nebo autobuse casto chodi ve dvou, ale pokud skutecne nemaji pravo cerneho pasazera zadrzet, je jim to na nic.

    Problem je, ze v takovem systemu je fakt vyhodnejsi byt tim spatnym - jezdit na cerno a krast. Obzvlast to jezdeni nacerno - je to snadne, i v pripade chyceni cloveku nehrozi nic vic nez pokuta a kazdy s tim ma nejake zkusenosti ...

    Otazkou je, jak z toho ven? Ja si myslim, ze sekuritaci a revizori by meli mit pravo zadrzet cloveka na miste, i s pouzitim primereneho nasili. V ruku v ruce s timto bych ale znacne zvysil pozadavky na takovouto osobu - musela by mit odpovidajici "vycvik", psychotesty atp. (proste nejaka podmnozina toho, cim prochazeji policajti).

    Nebo je nejake jine reseni?
    10.12.2010 17:21 fred
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Otazkou je, jak z toho ven? Ja si myslim, ze sekuritaci a revizori by meli mit pravo zadrzet cloveka na miste, i s pouzitim primereneho nasili.

    toto právo samozřejmě mají.
    Heron avatar 10.12.2010 18:16 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Otazkou je, jak z toho ven?

    Co takhle technicky zařídit, že se do MHD dá vejít pouze po zaplacení? Meziměstské autobusy to tak běžně mají, vchod pouze předními dveřmi a řidič kasírující cestující. Zažil jsem to v u MHD v nočních linkách a fakt s tím není problém. Zařídit to jde. Rozhodně lepší, než frustrovaný revizor zvedající si ego na cestujících.

    Co se ekonomiky týče: jezdím MHD každý den dvakrát. Suma za jízdenky značně převyšuje částku, kterou bych eventuálně zaplatil na pokutách (pokud bych je zaplatil místo hádky s MP). Takže pokud chci šetřit, měl bych jezdit na černo ;-).

    V ruku v ruce s timto bych ale znacne zvysil pozadavky na takovouto osobu - musela by mit odpovidajici "vycvik", psychotesty atp. (proste nejaka podmnozina toho, cim prochazeji policajti).

    Hehe, a nebylo by to nakonec celé dražší, než prostě nechat těch pár procent lidí být? Já jenom, aby to nedopadlo jako obvykle, že kontrola je dražší než věc, kterou kontroluje.

    10.12.2010 17:17 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Hmm, jsi kus vola. Kdybys tomu sekuritakovi pomohl zadrzet skutecneho zlodeje, mas moje uznani, takhle je to smesne.

    Jinak na tema sekuritak me nema pravo prohledavat. Asi ano v tom smyslu, ze nema pravo te prohledavat neprimerene. Ze by ale nemel pravo nahlednout do nakupni tasky? Obchod neni verejne prostranstvi, v obchode plati takova pravidla, ktera si stanovi jejich majitel. Tim, ze jsi vstoupil do toho Tesca jsi souhlasil s pravidly nakupovani, ktere stanovil majitel. Vcetne jejich bezpecnostnich kontrol. Jestli se Ti to nelibi, tak tam nenakupuj. To je take ten duvod, proc privolana policie vyhovi zadosti majitele o prohledani dane osoby. Kdyz reknu straznikovi na ulici, aby te prohledal, vysmeje se mi do ksichtu a pokud ne, tak se dopousti utisku. Zijes v pravnim bezvedomi.

    Toto je de facto pribeh o tom, jak jeden hulvat zneuzil snahu obchodnika chovat se slusne a s uctou ke svym zakaznikum...
    10.12.2010 17:49 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Co takhle si přečíst nějaký ten zákon, který upravuje kdo co může. Pak nebudeš plácat takové hovadiny.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    10.12.2010 18:02 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No, mily Zdenku, mozna by sis mohl radeji neco precist sam. Protoze ono to funguje relativne presne tak, jak jsem popsal. Kdyz nastoupis do autobusu, jsi povinen se prokazovat poverenemu pracovnikovi jizdenkou, kdyz dojdes na koncert, mas poradateli povinost se prokazat vstupenkou, kdyz pujdes na exkurzi do tovarny, budes proste na hlave mit tu helmu, jinak Te treba i nasilim vyvedou. Pravomoci takove soukrome dozorove osoby jsou omezeny zakony a v relevantnim pripade jsou omezeny zvl. tim, ze tato osoba proste sama o sobe nemuze rozhodnout, zda jsi zlodej nebo ne. Jinak ovsem on ma pravomoc kontrolovat primerenymi zpusoby tvoje nakupovani a ty mas povinnost mu tuto kontrolu umoznit. Asi tak.

    Mozna Te to prekvapi, ale kdyz naopak Ti nekdo treba na tvem soukromem pozemku zaparkuje auto, nebude to policie vubec resit. Proste Ti reknou, vyreste si to obcanskopravni cestou. Tak to proste je. Kdyz se nad tim zamyslis, treba ti to zacne davat smysl ;-)
    11.12.2010 20:26 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    No, mily Zdenku, mozna by sis mohl radeji neco precist sam.
    hm, a co kdybys tedy hodil nějaký odkaz na zákony a jejich části podporující to, co tvrdíš, abychom si tedy mohli počíst?

    - jestli nedáš, sorry, seš u mě jen sprostej lhář
    10.12.2010 18:16 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ze by ale nemel pravo nahlednout do nakupni tasky?
    Nemá.
    Tim, ze jsi vstoupil do toho Tesca jsi souhlasil s pravidly nakupovani, ktere stanovil majitel.
    A kdepak ty pravidla jsou?
    To je take ten duvod, proc privolana policie vyhovi zadosti majitele o prohledani dane osoby.
    Ne. Policie provede prohlídku na základě podezření, že bych se mohl dopustit přestupku/trestného činu.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    10.12.2010 19:23 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak jo, ja se s tebou prit nehodlam. Doporucuji Ti priste jit s obdobnym pripadem k soudu, pripadne tomu sekuritakovi zkusit utect, abys mu znemoznil zachovat se slusne a privolat /na tvoji zadost!/ policii a jit k tomu soudu pak (protoze to se pravdepodobne stanes tercem nasili, coz by preci nemelo byt koser, ne, kdyz nemaji co te kontrolovat).

    Az si to konecne troufnes, pak nam tady referuj, jak byl tvuj pravni "nazor" uspesny. Oni ti to tam do detailu osvetli ;-)
    10.12.2010 19:50 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    A kdepak ty pravidla jsou?
    No to bude hádám tvůj problém si zjistit, jaký mají návštěvní řád. V MHD ti taky nestrkají přepravní řád pod nos a zdá se, že jsi povinen se jím řídit.
    10.12.2010 23:25 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Rozdíl je v tom, že v MHD je to uzavření smlouvy a souhlas s přepravním řádem dáno vyhláškou, pro vstup do hypermarketu ale žádná taková vyhláška nebo zákon neplatí (pokud vím). Takže v hypermarketu platí jen obecné zákony a případně to, s čím vás prodejce prokazatelně seznámil u vstupu. Takže pokud má u vstupu obrovskou ceduli se zákazem vstupu s jídlem, možná by to prodejce ještě uhádal, ale nějaký několikastránkový návštěvní řád by obhájil jen těžko.
    11.12.2010 01:19 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Díky za vysvětlení.
    kozzi avatar 10.12.2010 23:36 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Vážně? No já nevím já už si ho několikrát byl nucen přečíst. Skoro všude ho máš vyvěšenej. Tramvaj, autobus nebo trolejbus. Takže tam je to v pořádku. jinak osobně jsme si přečetl i kompletní řád českých drah a už se mi to párkrát vyplatilo, když si na mě snažili vyskakovat, že na to či ono nemám podle řádu právo. Ale co se hypermaketu týče, tka tam jsemm si žádných řádů nevšiml. Dokonce ani na webu jsem u jednotlivých obchodních řetězců nic takového nezhlédl.

    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    kozzi avatar 10.12.2010 23:31 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Mi připomíní jak jsem jednou nakupoval v kauflandu. Nic jsem tenkrát zrovna nekoupil a když jsem šel k pokladnám uviděl jsem bráchu jak už vychazí od pokladen směrem ven. A v tom jsem si vzpoměl že mu mám cosi vyřídit. Tak jsem kolem pokladen prošel, pravda asi rychlejším tempem, aby mi neutekl a vyřídil mu co jsem měl.

    Pak jsme s obchodu odešel pyč. Asi po 5 - 8 minutách. Jsem opět procházel kolem kauflandu asi tak 200 metrů od vchodu po hlavní cestě. A najednou mě zastaví chlápek že pej je securitak. A ze mě viděl jak jsme něco ukradl a předal to někomu jinému. A ať mu ukážu tašku. V první chvíli jsme si myslel že si ze mě utahuje. Ale pak jsme poznal, že to je opravdu chlap co hlídá v kauflandu (pár mých kamrádů už několikrát chytl jak kradou ). Tak jsem ho se vší slušností poslal někam. Sice mlel, že má právo mě zadržet do příjezdu policie. Ale to by mohl říct takto na ulici každý.

    Do té doby, pokud jsme někde pípal nebo byl vyzván k ukázání tašky, tak jsem vždy vyhověl. Ale od toho dne jsem se zařekl, že nevidím důvod proč si nechat šlapat po svých právech.

    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    belisarivs avatar 11.12.2010 12:34 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    To mas teda pekne kamarady. Tech se drz. ;-)
    IRC is just multiplayer notepad.
    kozzi avatar 11.12.2010 21:00 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Bohuzel, museli uz utect nekam na sumavu se schovat pred policii :D

    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    Luboš Doležel (Doli) avatar 10.12.2010 23:35 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Taky jsem přemýšlel, jestli bych se takhle zachoval, kdyby mě stopli, ale dospěl jsem k názoru, že to nemá význam. Člověk vypadá jako strašný prudič a ještě sobě i tomu druhému sebere čas. Pípal jsem už několikrát a nikdo se na mě nikdy nekoukal jako na zloděje (lidi ví, že pípání nemusí nutně znamenat zloděj), i když už jsem popravdě zažil poněkud odrzlé chování securiťáka v Tescu, konkrétně na Andělu. Ten nám do tašky doslova vlezl. To jsme už trochu koukali...

    Myslím si, že by bylo ku prospěchu, kdyby u vchodu stálo, že zákazníci vstupem do prostor prodejny mají povinnost sami předložit předmět, který vyvolává alarm, ke kontrole. Hrabání ve věcech už je trochu moc, za to bych jim ruce lámat nechal.
    kozzi avatar 10.12.2010 23:38 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Ano, přesně je to o přístupu. Pokud by se zachovali zdvořile a jen mě požádali, ale ne nijak nakazovali či mě nutili. Pak je možné že bych o tom uvažoval. Ale pokud za váma naběhne securitak a začne člověka obtěžovat. to je potom na ranu.

    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    11.12.2010 01:07 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Já celkem nechápu, proč se to tady tak polarizovalo. Jsme lidi a můžeme se chovat slušně, a přitom můžeme dělat každý svou práci a přitom každý hájit své soukromí.

    Ostraha koná svou práci a slušně mě požádá. Já si budu hájit své soukromí a slušně ji odmítnu. Nechápu, v čem tady tolik lidí vidí problém.
    11.12.2010 11:43 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    No, problem je asi v tom, ze to naprosto zbytecne dojde do bodu, kdy bude privolana policie, ktere tu tasku stejne ukazes (nebo to muzes hnat jeste dal a nechat se zadrzet). Nekteri v tom vidi zbytecnou ztratu casu vsech zucastnenych.

    Pred lety jsem byl na bezkach, ktere jsem nechal zapichnute (stejne jako ostatni) pred hospodou. Nakrasne tam byl nekdo jiny, ktery mel naprosto tytez bezky, jenze mu do nich nekdo vrazil a ony spadly do snehu, kde nebyly videt. Odchazeli jsme prakticky zaroven, ja sahl po tech svych a on ty svoje nevidel. Prisel tedy za mnou a rekl, ze ty bezky jsou jeho a at mu je nekradu. Ja se s nim mohl hadat, poslat ho do prdele, treba se s nim i porvat a nechat privolat policii. Namisto toho jsem mu bezky ukazal, s veskerymi temi sramy, ktere jsem za ta leta nasbiral, a on uznal, ze se mylil. No a skoncilo to happyendem, kdyz jeho zena na tu zasnezenou bezku slapla a uklouzla. Rozjeli jsme se na opacnou stranu a v kraji zavladl klid a mir.

    11.12.2010 13:23 blb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ano, může se stát, že po tom, co slušně požádala a byla slušně odmítnuta, může ochranka (alespoň doufám slušně) trvat na tom, že bude mrhat čas všch zůčastněných, ale to už je zcela mimo mou kontrolu, jak se rozhodnou druzí. Nezbytné to není a mým cílem to také není, ale jsem (slušně) ochoten spolupracovat a vyjít vstříc tím, že (alespoň za většiny okolností) počkám.
    Gilhad avatar 11.12.2010 12:53 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Ochranne vrstvy
    Tohle je vec, co mi uz dlouho pije krev: Nejaky hajzl neco domrvi, ale obali se ochrannyma vrstvama lidi, "co delaji jen svou praci", "maji to narizene zhora", "taky se jim to nelibi, ale co muzou delat" a clovek se k nemu nedostane. Chapu, ze pokladni na prepazce nevybira sortiment, nezodpovida za reklamy, ze si sama nevymysli nesmyslne kontroly tasek, ze tohle a tamhle, ze je jen spatne placena sila pro styk se zakazniky a vsechny ty hovadiny ma proste narizene a nic s tim nenadela, ale ti, kteri to maji na svedomi jsou zalezli kdovi kde a ja to musim nejdriv resit s ni, protoze ona to dal po me vyzaduje. A kvuli tomu, ze ona je chudak a blbe placena si ja mam nechat slapat po hlave. Protoze jinak bude nekdo slapat po hlave ji. Jenze kdyz stojim u pultu, tak z moji strany je ona predstavitelem a zastupcem cele te firmy a ona po me chce nesmysly. A ze to nema z vlastni hlavy na tom pro me moc nemeni.

    Stejny princip pouzivalo i Nemecko za valky - naprosta vetsina lidi se jen ridila rozkazy, ktere nesmela odmitnout a delala jen to co musela ... ale napachala tim strasna zverstva a pro normalniho cloveka nebyl moc rozdil, jestli skoncil v lagru z duvodu neci zloby, nebo jen proto, ze dotycni plnili prikazy, ackoli jinak byli v jadru dobri otcove rodina vlastne nikomu nic zleho neprali a delali to jen proto, ze to meli narizeno...
    11.12.2010 16:09 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Zvolil jsi zcela správný postup. Bezpečnostní služba nemá právo někoho prohlížet a jedině policie tohle může rozhodnout. Kdyby si tohle někdo nechal líbit, vzrostlo by takovým týpkům sebevědomí natolik, že by pak nakonec prohlídky prováděli klidně násilím. Oni jsou toho schopní. K bezpečnostním službám se podle mého názoru dostává povážlivě mnoho „odpadu“, který nevzali k policii.

    belisarivs avatar 11.12.2010 16:20 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tezko rici. Ja tohle delal na brigade o prazdninach. Zadny med to nebyl. Ted uz jsem pochopitelne zamestnan jinde, ale ze by ti lide byli odpad si nemyslim.

    Jinak, opravdu je nutne lidi, kteri meli smulu na geny, ktere je nevybavily intelektem oznacovat za odpad?
    IRC is just multiplayer notepad.
    11.12.2010 17:37 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    "Jinak, opravdu je nutne lidi, kteri meli smulu na geny, ktere je nevybavily intelektem oznacovat za odpad?"

    pro určitou skupinu lidí je to zřejmě životní poslání

    12.12.2010 12:32 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Zkus si znovu přečíst můj příspěvek. Ani náhodou jsem nenaznačil, že by snad všichni lidé z bezpečnostních služeb patřili mezi odpad. Navíc nikdo nepochybuje o tom, že jejich práce je důležitá. Bez jejich přítomnosti by se nejspíš v hypermarketech kradlo, ne-li loupilo, téměř bez omezení. V konečném důsledku by pak stouply ceny pro všechny poctivé zákazníky.

    Mám ale dojem, že historek kolem agresivní ostrahy stále přibývá a sám jsem byl v hypermarketech Tesco za poslední rok svědkem minimálně tří zákroků, které bych označil za neadekvátní, ne-li protizákonné. Téměř vždy byly namířené proti bezdomovcům, kteří v podstatě nemají žádnou rozumnou možnost se (právní cestou) bránit.

    Připadá mi, že bezpečnostní služby jsou při dnešní legislativě neustále na hraně zákona. (Podobně jako revizoři v MHD.) Pokud nemají videozáznam z nějaké mojí (hypotetické, samozřejmě) krádeže, v podstatě nemají právo se mě ani dotknout, i kdyby detekční rámy pípaly o závod. Takže veškerá jejich činnost, kterou tady autor blogu popisoval, byla v podstatě protizákonná. Kdyby se nespokojil s omluvou, ale žádal nějaké odškodnění za veřejnou dehonestaci a za neoprávněné zadržení, myslím, že by měl velkou šanci na úspěch.

    S tom smůlou na geny bych to nepřeháněl. Někdo měl možná smůlu na geny. Někdo měl zase smůlu na rodiče, kteří odmítli podporovat jeho studium. Někdo měl naopak štěstí na lenost a na touhu „hned“ vydělávat peníze. Ať už je to jakkoliv, žádnou z těchto skupin lidí jsem neoznačil za odpad. Nic takového jsem nenapsal a nic takového si nemyslím.

    Dá se to ale vidět i z té druhé stránky: Někdo měl smůlu na geny a nemá fyzickou sílu a vlohy k tomu, aby většinu ostatních lidí přepral. A tak se musí spokojit s chabou omluvou od agresivní ostrahy, místo aby toho chlápka, který omezuje jeho svobodu, v rámci nutné obrany omlátil o podlahu.

    lucorp avatar 11.12.2010 18:18 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    myslim ze pokial by si po zapipani "brany" zastal a nesiel dalej, tak by tento konflikt nemusel ani vzniknut. Zakazdym ked sa stane mne ze zacnem pipat, tak zastanem, pozrem na securitaka, pripadne ked idem este do ineho obchodu, tak trvam na tom, aby vec co pipa nasiel a odblokoval. Skoro vzdy sa stane ze ked zastanem, tak mi iba kyvne aby som isiel dalej, nepovazujem to za slabost, proste iba spolupracujem a setrim cas a nervy ako sebe tak aj SBSkarovi.

    Iba raz sa stalo ze chcel SBSkar aby som isiel s nim do kancelarie, kde ma oscanoval rucnym detektorom (mal som nalepeny bezpecnostny bazmeg zvnutra mojho tricka, dostal sa tam asi ked som si skusal ine tricko), pricinu odhalili, ospravedlnili sa, podakovali za spolupracu a isiel som svojou cestou.

    Fakt nevidim dovod hrotit taketo situacie az do prijazdu MP, pokial je SBSkar neslusny, tak ho staci iba upozornit ze vyzadujes slusnejsie spravanie...
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    11.12.2010 18:45 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    myslim ze pokial by si po zapipani "brany" zastal a nesiel dalej, tak by tento konflikt nemusel ani vzniknut.
    A proč bych měl zastavit? Já jsem nic neukradl (a to ani nezmiňuji fakt, že vedle mě šel ještě nějaký další chlap, klidně to mohl být on).
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    lucorp avatar 11.12.2010 18:57 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    tym ze zastavim davam najavo ze som nic neukradol, nemam nic skryvat a som ochotny spolupracovat. Idealna situacia by bola ze by zastal aj jeden aj druhy. Branou by presiel jeden aj druhy cim by sa vylucilo kto pipal, skusili by sa igelitky ci pipa nieco v nich atd.

    Preco by som mal zastavit pred prechodom ked na nom cakaju ludia, vyhlaska mi to neuklada za povinnost. Preco by som mal zdravit susedov? Preco by som mal parkovat tak aby vodic vedlajsieho auta mohol bezproblemov nastupit? Preco by som v MHD mal pustit sadnut starsich ludi? Preco by som mal pomoct mamicke s kocikom zo schodov?

    Pretoze mam v sebe kusok empatie a nerobim druhym to co by som nechcel aby robili mne, keby som bol na ich mieste.
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    11.12.2010 19:07 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    tym ze zastavim davam najavo ze som nic neukradol, nemam nic skryvat a som ochotny spolupracovat
    Nepotřebuju dávat najevo, že jsem nic neukradl. Ať mi dokážou, že jsem něco ukradl. Mám co skrývat - svoje soukromí :) A spolupracovat jsem byl ochotný ve chvíli, kdy mě někdo o tu spolupráci požádal.
    Preco by som mal zastavit pred prechodom ked na nom cakaju ludia, vyhlaska mi to neuklada za povinnost.
    Uklada.
    Pretoze mam v sebe kusok empatie a nerobim druhym to co by som nechcel aby robili mne, keby som bol na ich mieste.
    Škoda, že ta empatie chyběla těm zaměstnancům...
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    lucorp avatar 11.12.2010 19:19 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Mám co skrývat - svoje soukromí :)
    ked si nakupoval veci ktorych odhalenie by tak strasne narusilo tvoje sukromie, ako si ich mal ulozene v kosiku aby ich ostatni nevideli? A ako si si ich nechal nauctovat na pokladni? Ukazoval si predavacke iba ciarove kody a zvysok tovaru si hrdinne zakryl svojim telom? ;)
    Uklada
    Zle som sa vyjadril, mal som na mysli ked stoja este pred prechodom/nemaju nohu polozenu na prechode...
    Škoda, že ta empatie chyběla těm zaměstnancům...
    Ako som uz hore napisal, podla mojho nazoru by ich iba stacilo slusne upozornit na to, ze sa ti nepaci ich sposob jednania.
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    Grunt avatar 11.12.2010 19:57 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Nepotřebuju dávat najevo, že jsem nic neukradl. Ať mi dokážou, že jsem něco ukradl.
    Však se o to také průzkumem tvé tašky pokoušel. :-) Pravda, aspoň takové ty pípáky jako mají na letištích by si pořídit mohly (amplituda pískotu v závislosti na amplitudě signálu), no na druhou stranu v podobných zařízeních se šetří snad i na tom, na čem se šetřit nedá, takže to tak jako námět do hodně vzdálené budoucnosti.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    12.12.2010 12:58 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Pár dotazů pro ty, co si myslí, že se Mrkva zachoval správně, a že spolupráce se securiťákem je něco jako nechat si srát na hlavu.

    Bylo by, podle vás, OK, kdyby tohle nějak upravoval zákon? Něco ve smyslu, že pověřená osoba, má právo, v případě aktivace poplašného systému, vás prohledat. Nebo jak jinak si má takový obchod zajistit bezpečnost?

    Já sám podobné situace považuju za nedorozumění. Je sice způsobené nějakou chybu na straně obchodu, ale to v tu chvíli vím jen já. Jako nedorozumění to taky řeším. Pokud je se mnou jednáno slušně a se snahou ono nedorozumění vyřešit, ochotně spolupracuju, pokud není, moje ochota klesá. Každopádně by ze strany obchodu měla následovat omluva, protože se jedná o jejich chybu.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    Heron avatar 12.12.2010 13:35 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Bylo by, podle vás, OK, kdyby tohle nějak upravoval zákon?

    Samozřejmě že ne. Na co zákon upravující každou kravinu?

    Pokud je se mnou jednáno slušně a se snahou ono nedorozumění vyřešit, ochotně spolupracuju, pokud není, moje ochota klesá.

    A přesně totéž udělal Mrkva. Nebylo s ním jednáno slušně.

    13.12.2010 10:30 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco

    Samozřejmě že ne. Na co zákon upravující každou kravinu?

    Protože by to bylo jasné pravidlo pro takovou situaci - tedy to, že se lidí neumí dohodnout. Jak jinak má obchod chránit svůj majetek?

    A přesně totéž udělal Mrkva. Nebylo s ním jednáno slušně.

    Na to se to názory celkem liší, já tam nebyl, neumím to posoudit.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    12.12.2010 14:28 Martin Mareš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Bylo by, podle vás, OK, kdyby tohle nějak upravoval zákon?
    Proč ne, pokud tento zákon bude také nařizovat, že poplašný systém musí být ocejchovaný, a zakazovat provoz alarmů, které nejsou dostatečně přesné (řekněme nejvýš 1% false positives). Nebo pokud bude nařizovat, že za každé chybné obvinění je obchod povinen zákazníkovi zaplatit určitou kompenzaci. S právem zkrátka musí přicházet i povinnosti, jinak systém není spravedlivý.

    Současná situace vypadá asi tak, že obchodníci provozují nespolehlivé detektory (že někdo pípá, potkávám běžně, zatím pokaždé to byl omyl => téměř jistě víc než 90% false positives), na pípající zákazníky se často dívají jako na zloděje, a když se ukáže, že nejsou, obvykle se ani neomluví a tváří se, že je to přeci normální.

    False positives přitom obchodníka téměř nic nestojí (když pominu řídké případy zákazníků, které tím odradí; jinak to pouze zaměstnává sekuritáky, kteří by jinak nečinně stáli), zatímco zákazníky ano. Obchodník tím tedy přenáší část svých nákladů na zákazníky, spoléhaje, že to lidi snesou.

    To mně osobně správné nepřijde a jsem rád, když si to lidé nenechají tak snadno líbit.
    Chytrex avatar 12.12.2010 21:39 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    +1
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    13.12.2010 10:32 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Jasně, muselo se vyřešit množství technických detailů, mě šlo o základní princip.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    13.12.2010 12:09 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Ach jo. Já už nemůžu... Dneska jsem se tam stavoval při cestě ze školy znova. A hádejte co. Jo, zase ta mrcha pískala. Tentokrát jsem ale neměl čas se s někým hádat a čekat na empíky. No, šel jsem na kompromis.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    belisarivs avatar 13.12.2010 15:13 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Tak aspon z blogoveho zapisku umaz posledni vetu :-D.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Amarok avatar 15.12.2010 13:19 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    :-D Jo, teď se ještě víc ztrapnil :) Ale aspoň zafungovala lehká převýchova díky téhle diskuzi...
    GNUniverse - May the source be with you...
    Marcela* avatar 13.12.2010 22:13 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Zase klobásky? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    14.12.2010 10:40 Zákazník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Lidé, kteří po projití rámem rozpískají hlídací zařízení jsou na chvíli středem pozornosti ostatních(dobrá příležitost pro kapsáře)a mnoho z nich, zvláště ti nevinní mají v tu chvíli velmi nepříjemný pocit.Je to takové veřejné skoronařčení.Že to někomu nevadí, nemůže být argumentem,který by je měl dále zesměšňovat.Zrovnoprávňujícím by do jisté míry mohlo být následující pravidlo:Je-li polapen zloděj,nechť je s ním jednáno dle práva.Je-li takto ostouzen nevinný,pak organizace,která takto jedná je nejen povinna se oficielně poškozenému omluvit ale také ho odškodnit.Je to totiž jako nactiutrhání.
    27.12.2010 23:18 Sowa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Před půl rokem jsem měl zájem o radu a pomoc při nákupu v oddělení elektro. Chování té paní prodavačky by šlo označit za urážlivé až hulvátské. Na druhou stranu chápu, že tohle nebyla chyba firmy, ale profesní selhání jednotlivce.
    pavlix avatar 29.12.2010 20:32 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    Za kterého zodpovídá firma, že :). Zajímavé, že některé firmy umí komunikovat prostřednictvím svých zaměstnanců lépe než jiné :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.1.2012 23:53 klo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Akce Tesco
    jednak pro pořádek: tady a tady = šacovat, legitimovat ani zadržovat vás nikdo nemá právo. Podrobný rozbor nabízí Sdružení ochrany spotřebitelů. Tohle (a tady) je starej, ale trochu zapomenutej příklad toho, jak si ochranky v supermarketech dělají, co chtějí. Případů, že ochranka v supermarketu někoho zmlátila je vícero. 1, 2, 3, 4.

    Tzn., že v případě, že dělaj takovýhle věci, nepodvolit se tomu, co po člověku (protiprávně) chtěj, je logický a správný.

    Ale není to jediný porušování zákonů ze strany SM a HM. Stavby v rozporu se stavebním povolením, kácení stromů, potlačování odborů atd atd. Žádná z velkých sítí supermarketů není česká a tedy všechny zisky odcházejí z regionu pryč, čímž jako stát chudneme. Že SM a HM zlikvidují drobné prodejce, to byla obava před deseti patnácti lety, bohužel se to už téměř stalo. Nešlo by to bez toho, abychom tam nakupovali.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.