abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 20:44 | Komunita

Sovereign Tech Agency (Wikipedie), tj. agentura zabezpečující financování svobodného a otevřeného softwaru německou vládou, podpoří GFortran částkou 360 000 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:00 | IT novinky

Microsoft hodlá zrušit zhruba tři procenta pracovních míst. Microsoft na konci loňského června zaměstnával kolem 228.000 lidí. Tři procenta z tohoto počtu představují téměř 7000 pracovních míst.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    dnes 13:33 | IT novinky

V říjnu loňského roku provedl Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) místní šetření u společnosti Seznam.cz. Krajský soud v Brně tento týden konstatoval, že toto šetření bylo nezákonné.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 22:22 | Bezpečnostní upozornění

Branch Privilege Injection (CVE-2024-45332, Paper) je nejnovější bezpečnostní problém procesorů Intel. Intel jej řeší ve včerejším opravném vydání 20250512 mikrokódů pro své procesory. Neprivilegovaný uživatel si například může přečíst /etc/shadow (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 14:22 | Komunita

Dle plánu byl vývoj Firefoxu přesunut z Mercurialu na Git. Oficiální repozitář se zdrojovými kódy je na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 04:33 | Bezpečnostní upozornění

V terminálovém multiplexoru GNU Screen byly nalezeny a v upstreamu ve verzi 5.0.1 už opraveny bezpečnostních chyby CVE-2025-23395, CVE-2025-46802, CVE-2025-46803, CVE-2025-46804 a CVE-2025-46805. Podrobnosti na blogu SUSE Security Teamu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 41
    12.5. 19:33 | Bezpečnostní upozornění

Training Solo (Paper, GitHub) je nejnovější bezpečnostní problém procesorů Intel s eIBRS a některých procesorů ARM. Intel vydal opravnou verzi 20250512 mikrokódů pro své procesory.

12.5. 11:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 25.05.11 svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) postaveného nad multimediálním frameworkem MLT. Nejnovější Shotcut je již vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.

12.5. 11:11 | Nová verze

Svobodný elektronický platební systém GNU Taler (Wikipedie, cgit) byl vydán ve verzi 1.0. GNU Taler chrání soukromí plátců a zároveň zajišťuje, aby byl příjem viditelný pro úřady. S vydáním verze 1.0 byl systém spuštěn ve Švýcarsku.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    12.5. 00:55 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených řešení a přístupu na 209. brněnský sraz, který proběhne tento pátek 16. května od 18:00 ve studentském klubu U Kachničky na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického na adrese Božetěchova 2/1. Jelikož se Brno stalo jedním z hlavních míst, kde se vyvíjí open source knihovna OpenSSL, tentokrát se OpenAlt komunita potká s komunitou OpenSSL. V rámci srazu Anton Arapov z OpenSSL

… více »
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 609 hlasů
     Komentářů: 26, poslední 8.5. 09:58
    Rozcestník

Když pokec, tak nejraději:

Jabber
    18% (259)
    MSN
    1% (16)
    Yahoo!
    1% (8)
    IRC
    8% (107)
    Talk
    2% (23)
    jiný
    5% (73)

Celkem 1419 hlasů
    Vytvořeno: 29.6.2005 15:04

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

29.6.2005 15:06 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Checkboxy prosím
    No používám to co se zrovna hodí ... jabber, irc, talk, icq, msn :-)
    29.6.2005 15:10 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Checkboxy prosím
    Lepší?
    29.6.2005 15:14 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    29.6.2005 15:35 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Chm, checkboxy nikde... :/ Ale už jsem stejně hlasoval – pro Jabber. K němu bych ještě zaškrtl IRC, jinak už nic.
    Josef Kufner avatar 29.6.2005 15:56 Josef Kufner | skóre: 70
    nojo, checkboxy nikde... radbych dal icq+irc :/
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    29.6.2005 17:46 kavol | skóre: 28
    Chm, checkboxy nikde... :/
    otázka zní "nejraději", takže co s checkboxy? ;-)

dal jsem talk (ještě lépe ytalk), i když nejčastěji používám jabber (a icq via jabber, protože naprostá většina lidí v mém okolí používá icq) - bohužel, talk dnes dík všemožným firewallům prakticky vymizel, ale kdysi, to bejvávaly časy, ach ta nostalgie :-)
    29.6.2005 17:52 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Otázka byla původně o to slovo "nejraději" chudší. Doplnil jsem ho tam až minutku po zahájení ankety.
    29.6.2005 18:22 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Ahááá, tak proto. :)
    30.6.2005 12:07 kavol | skóre: 28
    "Ahááá, tak proto. :)" ;-)
    29.6.2005 21:03 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    bohužel, talk dnes dík všemožným firewallům prakticky vymizel

Tak bohužel nebo dík??? (Osobně hlasuji pro první možnost.)

30.6.2005 12:02 kavol | skóre: 28
    "dík" ve významu "zapříčiněno", nikoliv poděkování, tudíž především bohužel ... už nevím, jak se ten mluvnický jev jmenuje, kdy původní význam slova neodpovídá jeho užití (jiný příklad třeba "strašně dobrý"), ale je tak běžný, že jsem se domníval, že je to z kontextu zřejmé ...
    30.6.2005 13:09 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    V češtině máme tři výrazy:

• díky - pozitivní
    • kvůli - neutrální (podle kontextu může být i mírně negativní)
    • vinou - negativní

Pokud použijete díky v souvislosti s něčím, o čem v téže větě naznačujete, že vám to vadí, pak si ta věta sama odporuje. Kdybyste použil kvůli nebo vinou, bylo by to v pořádku…

30.6.2005 15:09 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Neutrálních je víc: pro, v důsledku, ... Škoda, že všichni znají jen to díky.
    30.6.2005 15:28 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Hm, hm, asi budu muset zapracovat na své aktivní slovní zásobě… :-)
    1.7.2005 19:30 Honza Ganja
    Z češtiny mam sice za 4 ale když sem si přečet tu větu tak sem zní pochopil něco jako že to vymizelo díky firewallum a s tim jestli to je dobře nebo blbě se v tomhle bloku věty vůbec nemluví...
    1.7.2005 19:35 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Právě že mluví, a to dokonce hned dvakrát. Výraz bohužel dává jasně najevo, že pisatel je s tím nespokojen a výraz díky inzeruje postoj přesně opačný. Takže ve výsledku ta věta sama sobě odporuje… Asi budete muset na té češtině přeci jen trochu zapracovat…
    3.7.2005 12:59 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše dik
    Právě že mluví, a to dokonce hned dvakrát. Výraz bohužel dává jasně najevo, že pisatel je s tím nespokojen a výraz díky inzeruje postoj přesně opačný. Takže ve výsledku ta věta sama sobě odporuje… Asi budete muset na té češtině přeci jen trochu zapracovat…
    "diky" ve vyznamu "bohuzel" je uplne namiste v pripade, ze se pisatel vyjadruje ironicky nebo v subjektivnich vypovedich, tedy i tady

"diky tobe jsem to zkazil"

"diky tomu pitomci jsme prisli o vsechno"

spatne je ale na objektivitu aspirujici veta jako:

"raketoplan havaroval diky spatne funkci zarizeni..." - sem patri neutralni kvuli uplne jasne.
    3.7.2005 13:21 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: dik
    Aha, takže kdykoli se někdo špatně vyjádří, svedeme to na ironii? V tom případě by to slovo mělo být v uvozovkách nebo nějak jinak zvýrazněno. Ne ne, je to prostě jen další z příkladů toho, jak se dnes často používají slova v rozporu s jejich skutečným významem…
    3.7.2005 17:16 Smazáno | skóre: 21 | blog: tezkorict
    Rozbalit Rozbalit vše Re: dik
    myslím, že v posledním případě je neutrální "kvůli" nahraditelné negativním "vinou" naprosto s přehledem
    29.6.2005 15:40 Radim Luža
    Mým jasným favoritem je Slype, ale to je věc názoru :-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 29.6.2005 15:52 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Fůůůůůj. Víte co mi jednou udělal? Nepoužíval jsem ho, jeho ikonka ležela ladem vedle hodin. Najednou přestal jít zvuk. Všechno říkalo, že /dev/dsp je používáno - zjevně si Skype zabral všechny zvukové kanály karty (těch je u Audigy 32 nebo ne?).

Po chvíli začal zvuk šíleně hučet a houkat a to jen když byl Master na přesně 100% (zvuk byl nestabilní, houpavý). Jakmile jsem Skype killnul, hukot do 2 sekund ustal a vše bylo ok.
    29.6.2005 19:50 Glin | skóre: 2

JO jestli je tu rec o skype, tak me zase ihned po prvnim spusteni nejakym prenastavenim alsa ovladacu zpusobil to, ze mi nesel mikrofon nikde jinde, nez ve skype. FUUJ.. pak jsem mesic hledal, co se stalo az jsem nekde neco na padesatej pokus (tj. fakt jsem stravil nekolikrat spoustu casu v alsamixeru a furt nic) posoupavani spravne posoupnul zpatky a uz to zase jde (to uz byl skype samozrejme davno pryc).

Radsi pouzivam treba teamspeak (sice taky jen free beer, ale funguje mi bezproblemove a to i na lokalni wifi siti).

Drom avatar 1.7.2005 03:12 Drom | skóre: 24 | Kdyne
    Skype me omrzel hned po registraci, kdyz si na me hazel traceroute a zapomnel se o tom zminit...
    29.6.2005 21:05 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Zrovna nedávno jsem se tu dozvěděl, že Skype používá klienty se skutečnou IP adresou jako "retranslační stanice". Za objem přenesených dat sice neplatím, ale stejně se mi takový přístup ani trochu nelíbí.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 29.6.2005 22:22 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Kdyby už se konečně sačalo reálně nasazovat IPv6, tak takový přístup není zapotřebí :-(
    29.6.2005 23:37 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Bohužel už si většina uživatelů na maškarády zvykla natolik, že jim na komunikačních protokolech typu ICQ nebo Skype nepřipadá vůbec nic divného a některým dokonce připadá absurdní (nebo nebezpečná) představa, že by měli skutečnou IP adresu a komunikace mezi dvěma počítači by probíhala opravdu mezi nimi… Dokonce už jsem zažil, že se se mnou certifikáty ověšený odborník síťař do krve hádal, že firemní MTA (přijímající poštu z Internetu) by měl být schován za NATem, přestože má firma dostatek IP adres, a vymýšlel krkolomná zdůvodnění, proč je to tak lepší… Kdo ví, jestli se vůbec někdy nasazení IPv6 v běžné praxi dočkáme; asi nezbývá než s nadějí upírat zrak k jihovýchodní Asii…
    29.6.2005 16:14 neldor
    Rozbalit Rozbalit vše Kdyz pokec, tak nejradeji
    v hospode ;-)
    29.6.2005 17:00 dankez | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdyz pokec, tak nejradeji
    tiez najradsej pri pive, vine alebo vodnej fajke...ale to je vec nazoru :D este k tomu par dievcat a pokec moze zacat...
    29.6.2005 17:02 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    V hospodě se nedá mluvit, páč je tam zakouřeno. (Rád jsem měl jednu vinotéku, kde se nesmělo kouřit a byla tam fajn obsluha. (To se pak děly věci, po zavíračce. ^_~))
    29.6.2005 22:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Jo jo, to je spravne.

Tim me napada, co takhle udelat anketu
    "Nejlepsi pivo" nebo tak nak :)

30.6.2005 09:28 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Jsem pro tu anketu o nejlepší pivo. Já osobně Ostravar (případně čepovaný Bernard). Jinak pokec v hospodě je fajn, ale ještě lepší na horách, po vylezení nějakého pěkného kopečku, člověk si sedne do trávy, má pod sebou celé okolí, dá si něco dobrého z chlebníku a je mu fajn. Fajně bývá taky při cestách vlakem. Ale když je dobrá partyja, tak je zábava všude :)
    30.6.2005 09:48 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Taky jsem pro anketu, ale bude problém uvést všechny značky piva, který by mohl někdo chtít volit :-) ... Já jsem pro Svijany :-)
    30.6.2005 11:15 Tomáš Hála | skóre: 39 | blog: blog
    Teda větší bolehlav jsem nepil..
    30.6.2005 11:29 kavol | skóre: 28
    z toho se dá usoudit, že zachutnaly nejvíce, neb jinak by jich nebylo vypito přes míru, a to je potom bolehlav jakýkoliv alkohol ;-)
    30.6.2005 11:50 Tomáš Hála | skóre: 39 | blog: blog
    To je opravdu implikace hodná politika..
    30.6.2005 11:38 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Taky nemám na Svijany (třináctku :-)) nejlepší vzpomínky...
    30.6.2005 11:51 kavol | skóre: 28
    jj, pivovarů je hodně ... možná by to chtělo sérii anket - dejme tomu, že se omezíme na ČR (slováci prominou, ale v mých top5 by se žádné SK pivo neumístilo), tak nejprve ve kterém kraji se vaří nejlepší pivo, pak na kterém okrese, a pak teprve pivovary v rámci toho okresu ;-)

Svijany rozhodně nejsou špatný ... ale Podkováň je lepší ;-) ... či třeba taková 14° Krakonoš ... často chodím na Novou Paku (protože to mám po cestě z práce a kdo by za 12 Kč odolal, když ostatní se šplhají pomalu ke 20 ;-)), a na tu znám jen dva názory, nic mezi - buď "docela dobrý" nebo "tohle pít nebudu", ovšem ten první převládá; podobně jsou na tom Dalešice (nefiltrovaná 11° je fajn, 13° mi až tak nesedí, nedá se jí pít víc) ... škoda je Hostanu, Starobahno ho potopilo, ale před pár lety, zhruba v době kdy se Ježek opět vyhrabal do pitelného stavu, to bylo dobrý pivo ... podobně Kozel, co se vaří v Plzni, stojí to za prd ... no a nesmím zapomenout na žambereckého Kance, ten se pije sám, zvlášť když se tam sejdou kytary ... Holba - Šerák na Šeráku je požiteček ... Chodovar, kdysi snad nejlepší lahváč, co jsem měl ... standardní kvalitu lahváčů si udržuje Bráník, žádnej zázrak, ale když to musí člověk pít zteplalý, aspoň se mu po tom nezvedá kufr, jako po některejch jinejch ... sakra, to jsem se zas rozeslintal ;-)
    30.6.2005 12:07 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    U Krakonoše se řadím jednoznačně do skupiny druhé. I když je pravda, že Nektar je z mého pohledu ještě horší.
    30.6.2005 12:15 kavol | skóre: 28
    U Krakonoše se řadím jednoznačně do skupiny druhé.
    hm, pils' tu 14°? - jinak bych řekl lehký nadprůměr, oproti tuctovému Gambrhnusu nebo Starobahnu, ale ne každého musí oslovit ...
    I když je pravda, že Nektar je z mého pohledu ještě horší.
    o Nektaru jsem slyšel strašlivé zkazky ("Nektar - posereš hektar"), ale nějak se nepamatuji, že bych ho potkal ... ale připomnělo mi to Eggenberg - měl jsem ho párkrát a přišlo mi to, jako kdybych měl pokaždý úplně jiný pivo - no a jednou je s ním spojena i taková záchodová story ;-)
    30.6.2005 12:27 ###
    o Nektaru jsem slyšel strašlivé zkazky ("Nektar - posereš hektar")
    Samé lži. Když je Nektar dobře točený, tak je to dobré pivo. Ovšem uznávám, že pokud ho někde neumí točit, tak následky můžou být různe. :( A myslím, že je velká škoda, že ho všude možně vytlačuje Gambáč, který se dle mého úsudku nedá pít. :(
    30.6.2005 12:45 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Pil jsem (bohužel) Nektar hned v několika městech (od Sušice až po Železnou Rudu) a všude to byl děs. Pokaždé jsem si říkal, že si přece nedám tlačenku bez pivka, ale pokaždé jsem pak litoval. Znovu už to zkoušet nebudu ;-).

Asi to bude tím, že ačkoliv Gambrinus není nejlepší, tak pořád ho mám radši ten Nektar.
    30.6.2005 13:02 ###
    Možná jsi ho neměl pít ve městech, ale na vesnicích. :-) Ono asi taky trochu záleží na co je člověk zvyklý. Kdysi u nás nic jiného nebylo a teď už ani nevím, kde by ho točily. Jinak tvoje vymezení měst od Sušice po Rudu mi přijde tak trochu legrační, když je to strakonické pivo. :-) Když by ses tam zas někdy zatoulal tak zkus třeba radši Dudáka, dvanáctka je vždycky lepší. ;-)
    30.6.2005 13:07 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Sušice po Rudu mi přijde tak trochu legrační, když je to strakonické pivo. :-)
    To si ještě pamatuji, ale chtěl jsem tím naznačit, že tu zkušenost nemám jen z jedné hospody. Kdybych se chtěl pochlubit, kde všude jsem pil Samsona, tak do výčtu taky nezařadím Budějovice...
    30.6.2005 16:12 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Máme doma ve sklepě prakticky neustále bednu Nektaru a soused v tom pivovaru dělá, tak v klidu, jo? :-)
    Copak toho není dost?
    30.6.2005 17:17 ###
    Máme doma ve sklepě prakticky neustále bednu Nektaru
    Tak mi prosím jednoho pošli. :) Když je o něm řeč, tak na něj dostávám chuť a tady v Praze se prostě sehnat nedá. :(
    30.6.2005 18:09 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Mně bylo divný, že se proti té blasfémii neozývá Mr. Strakonitz...
    Mikos avatar 30.6.2005 12:28 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Co máš proti Gambrinusu? Možná je u tebe tuctovej, ale udržuje si kvalitu a já ho mam moooc rád. Jinak z desítek mam uplně nejradši Krušovice, z dvanáctek klasiku Plzeň a i Budvar je výbornej. A Svijany mi taky celkem zachutnaly :-)

Jinak co se mi opravdu hnusí je Starobrno... sem sice pražák, tak by mě někdo mohl vinit z předpojatosti, ale tak tomu není. Ani Staropramen moc nemusim, nicméně i ten je proti Starobrnu nesrovnatelně lepší. Starobrno je jediný pivo, který když sem si v hospodě objednal, sem vypil asi jen do půlky půllitru, dál už sem fakt nemohl, fuj... zkoušel sem ho pak i v jiný hospodě (to už pak přímo v Brně), ale výsledek byl podobný, prostě humus.
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    30.6.2005 12:48 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    pils' tu 14°?
    Tak to asi ne. Pokud si dobře vzpomínám, tak tomu tenkrát říkali jedenáctka...
    oproti tuctovému Gambrhnusu nebo Starobahnu
    No jo... mně obojí docela chutná. Staropramen ještě víc...
    Pravák Bob avatar 30.6.2005 13:01 Pravák Bob | skóre: 13 | Praha
    Bože, to tady nikdo nikdy nepil starou dobrou Plzeňskou dvanáctku? Prazdroj všech piv? Všechny ostatní piva (kromě třešňového Krijeku) mi chutnají stejně...
    knowledge brings fear
    30.6.2005 13:05 ###
    Plzeň je trochu o něčem jiném, jestli se nepletu, tak oproti ostatním pivům je zásaditá, takže úplně jiné pivo. Jinak souhlas, je nejlepší. ;-)
    30.6.2005 19:28 Ashtar | skóre: 6 | blog: Len tak... | Jáchymov
    Hovorte si čo chcete, mojím favoritom (a favoritom mojich priateľov, ktorých som na to naučil) je jednoznačne litovelské MAESTRO! Howgh!
    1.7.2005 00:27 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Lituji všech, co neochutnali Kutnohorského černého Dačického, jeee, safra, mám chuť:-)
    30.6.2005 13:01 lupa
    no jo... kdo neblije pije pod svou uroven ;-)
    30.6.2005 13:53 zdenek-hbr | skóre: 10 | blog: .
    jj Svijany tam nesmej chybet ;-)
    30.6.2005 13:02 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Hoegaarden, tečka.
    Jiří Svoboda avatar 30.6.2005 13:26 Jiří Svoboda | skóre: 37 | blog: cat /dev/mind | Prostějov
    Nejlepsi pivo je prece Smadny mnich. :-) Utrzek z diskuse:
    chutna to ako saratica a aj celkovo som sa z toho zosral-myslim si ze ta imidž je celkovo ako ze na hovno (ako to pivo)
    30.6.2005 08:47 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    no zase člověk nemůže trávit v hospodě celý den :-)
    30.6.2005 11:08 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    no zase člověk nemůže trávit v hospodě celý den :-)
    muhehe ;-)
    30.6.2005 11:39 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    No dobře celý den možná jo, ale ne celý rok :-)
    30.6.2005 11:53 kavol | skóre: 28
    muhehehe :-)

Strejček Jack když narodil se ...
    30.6.2005 17:00 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Nevím jak jinde, ale u nás se nad nápoji tráví času dost. Polovina lidí ve třídě na něco hraje, plno nás chodí po horách, dva chodíme pravidelně na Banik, takže příležitost vždycky je. Ale zas výjimky se konají, teď na třídenním výletu neměl nikdo nic (až na kroužek kolem jednoho děvčete, že celá třída stojí za hovno, když nikdo nic nepřibalil do ruksaku ;)

Já si nestěžuju - třeba teďka nedávno na Slezskoostravských kulisách hradu (ale pěkných kulisách) při Slunovratu jseme si celá parta od nás ze třídy na kryglama a kalíškama s medovinou (někteří magoři přímo z PETky ;) fajně pokecali s pedagogy. To je vazba učitel-žák podle mého gusta :)
    30.6.2005 12:29 Martin Lebeda | skóre: 22 | blog: Martinuv_blog | Plzeň
    V hospodě já nerad, ale jinak při osobním setkání...
    29.6.2005 21:33 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Jabber
    Používám ponejvíce jabber a ICQ (v GAIMu je vám to koneckonců v zásadě i jedno), ale s jabberem, konkrétně tedy se serverem jabber.cz jsem poslední dobou narazil na nepříjemné problémy. Na jiných serverech není vidět můj stav, od někoho mi vůbec nepřišly zprávy. Tipuju tedy, že je to chyba jabber.cz, ale i tak je to nemilé.
    Copak toho není dost?
    30.6.2005 11:51 Vašek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber
    Bonzovat se to sice nemá, ale hlásit se to musí: njs.netlab.cz má SMS transport do Eurotelu a do Oskara - umí i sám rozkódovat ten piktogram. Využívám samozřejmě spolu s klasickým jabberem, ICQ transportem a Yahoo! transportem, který je mj. na netlabu zase celkem na prd, což je jediné negativum. Když si vezmu ještě možnost rozchození na mobilu (SMS pod desetník!) pro mobilní maniaky (které teda už nepoužívám), tak je to naprostá ideálka.
    29.6.2005 22:09 asym | skóre: 5 | blog: Psychopat
    Rozbalit Rozbalit vše Pryc s grafikou
    centericq rulez!
    Kdo nemá rád linux, ten si ho nezaslouží.
    30.6.2005 06:38 havli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pryc s grafikou
    tohle neni anketa o klientech, ale o protokolech

jinak nejradeji mam jabber, nejlepe odpovida filosofii linuxu, avsak nejcasteji icq (i kdyz pres jabber) - jako server mam netlab.cz (web nic moc, ale se sluzbami jsem narame spokojen)

on by si jabber rozhodne zaslouzil vetsi propagaci, zel spousta lidi nema o nem ani paru...
    DjAARA avatar 30.6.2005 09:29 DjAARA | skóre: 32 | Praha|Náklo|Olomouc
    Njn, ale kdyz centericq zvlada vetsinu zde uvedenych protokolu... A pak je cloveku jedno s kym keca. Sam mam v kontaktlistu lidi z ruznych siti a jejich pocty jsou +- stejne. Takze nejradeji je podle toho s kym ten de potrebuju konkretne mluvit.
    30.6.2005 11:27 kavol | skóre: 28
    Njn, ale kdyz centericq zvlada vetsinu zde uvedenych protokolu... A pak je cloveku jedno s kym keca.
    nemíchej jabka a hrušky ... najdi si v seznamu komponent pro co všechno existují "transporty", čili "jedno s kým kecám" můžeš případně řešit na úrovni serveru a ne klienta; výhody klienta nevydávej za nevýhody protokolu :-)
    30.6.2005 11:07 asym | skóre: 5 | blog: Psychopat
    Tohle byl prispevek o klientovi, ne o protokolech :)

Jinak protokol ICQ. Nezkoumam, jestli je to nejak zvlast skvely, ale funguje to a jsou na tom kamosi. Az se mi to podela, mozna zacnu premyslet.
    Kdo nemá rád linux, ten si ho nezaslouží.
    30.6.2005 08:11 Petr Klima | skóre: 22
    Rozbalit Rozbalit vše Ehm
    Jiny = nazivo.
    xsubway avatar 30.6.2005 08:58 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše problem neni v protokolu ...
    ale v klientech :/
    30.6.2005 09:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: problem neni v protokolu ...
    Problém je v protokolu, ale většina hlasujících nejspíš nemá valné povědomí, jak jednotlivé protokoly fungují, takže se to omezuje jen na neinformované "rulezování"…
    30.6.2005 09:29 Milan Hejpetr | skóre: 25 | blog: poznamky | Plzen
    Rozbalit Rozbalit vše Samozrejme Jabber
    Samozrejme Jabber :-).
    Dost me prekvapuje obliba toho zvlastniho ICQ i mezi lidmi, pouzivajicimi neMS systemy.

mhejpetr@jabber.cz
    30.6.2005 11:34 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Samozrejme Jabber

"Ajsíkjú má každej, tak budu taky používat ajsíkjú."

Mně osobně vadí všechno, co ještě není "UTF-8 aware". A pak se mi také líbí, že se jedná o svobodnou specifikaci, mohu si nainstalovat vlastní server apod. Napadá mě vytvořit nějaký školní jabberský server pro komunikaci mezi kabinety a učebnami. ^_^

30.6.2005 11:45 #2453 | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše jedno lepsi nez druhy
    driv jsem jel na irc 24/7 ale ted co se pulka lidi z irc siti vrhla na silc, tak jsem to zabalil a obcas na jedno z toho vlezu podle toho s kym potrebuju mluvit. Icq mi pripada jako soucasny trend, vsichni mi ze vsech stran cpou naky icq, msn a podobny kontakty, ale kdyz tam clovek vleze, tak ho spis porad nekdo otravuje (teda aspon v mym pripade) a s tim s kym chce si moc nepokeca, protoze vsichni ostatni videj, ze jsem online tak kecaj vsichni ze vsech stran... Menit si invisible list podle toho s kym zrovna chci mluvit je kravina... Jinak mam centericq a dost casto se mi stava, ze nekdy nedochazi zpravy bud smerem sem, nebo nekdy naopak k tomu druhymu, nevim jestli to je vec protokolu, nebo klienta, ale kazdopadne si u toho clovek rekne "to icq je ale kravina, kdyz to 'vynechava'", takze kdyz mam takove zkusenosti, tak pro to prece nemuzu hlasovat i kdyz tam chodim, koneckoncu otazka je co nejradeji pouzivame a ne co pouzivame, takze nebudu reagovat na neco na co se nikdo neptal: Kdyz si chci s nekym pokecat, tak vezmu talk nebo phone :))) a pokecam s tema se kteryma mluvit chci...

T.
    Mikos avatar 30.6.2005 12:38 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: jedno lepsi nez druhy
    Současný trend? Hahaha :-) Já ICQ používam od té doby co mam přístup na net (tak 5 let asi) a nevšiml sem si, že by se jeho obliba snižovala, právě naopak ;-) Jasně, IRC tu bylo mnohem déle, ale to neimplikuje že ICQ je jen trend. PRincip IM obecně mi vyhovuje nesrovnatelně víc než IRC. Na ICQ se mi nelíbí jen jedna věc - a to že je to proprietární protokol. Radši mám Jabber, na kterém sem taktéž vždy online (používam klient SIM a zároveň sem online na ICQ... jasně, jabber má ICQ transport, ten sem zkoušel ale mělo to samé mouchy), to je zcela svobodný software a je to mnohem pokročilejší technologie než ICQ. Nicméně v Jabber kontakt listu mam jen 2 lidi, kdežto ICQ kontaktů mam cca 120 :-) Holt ICQ je mnohem více rozšířené a o Jabberu většina lidí bohužel ani neslyšela (uživatelé Linuxu sice tvoří světlou vyjímku, ale bohužel i ti většinou co mám tak zkušenosti jedou jen na ICQ).

Btw. co se týče chyb, tak to bude asi určitě klientem, mě fungovalo doručování zpráv vždy bez problémů...
    30.6.2005 20:40 Milan Hejpetr | skóre: 25 | blog: poznamky | Plzen
    Proboha, a to vas bavi vykecavat se 120 lidmi ? :) Mam v klientu Jabberu 12 kontaktu (!) a uplne mne to staci. Kdyz po mne nekdo chce ICQ adresu (kterou take mam, protoze jsem to kdysi zkousel), dam mu adresu na Jabberu. Pokud je ochoten pouzivat Jabber klienta, komunikujeme, pokud ne, je mne to jedno - je to dobry filtr. Ja neprovokuju, fakt me zajima, jak muze clovek komunikovat pres IM se 120 lidmi (samozrejme chapu, ze ne najednou, ale i tak...). Asi to bude tim, ze jsem "trochu starsi model" a okouzleni ze zbytecneho vykecavani jsem si odbyl v casech BBS a FidoNetu :-)
    30.6.2005 21:59 Johny
    To je asi něco jako lidi v seznamu mobilu. Taky jich tam mám přes 100, ačkoliv telefon používám minimálně (hraje si doma ve stojánku na pevnou), ale proto že to mám dneska každej, tak ho vlstnim taky. s ICQ je to podobne.
    1.7.2005 00:26 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Já mám v rosteru JID asi dvaceti lidí a dlouhodobě komunikuji se třemi. Minimálně pět lidí bych mohl s klidným srdcem smazat, protože jsem s nimi už více jak půl roku nepromluvil a asi nikdy nepromluvím. (Kromě Jabberu nepoužívám žádný jiný IM systém, ale visím na jednom IRC kanálu.)
    Mikos avatar 1.7.2005 04:05 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    To že mám v kontaktlistu víc jak 120 lidí přeci neznamená, že se musim neustále se všemi bavit. Je to podobné jako s telefonním seznamem v mobilu. Nicméně minimálně 60% (spíš více) z těch lidí znám osobně a jsou mezi nimi i mí nejlepší přátelé, kamarádi z netu (především z diskuzáku Lopuch.cz a Lapiduch.cz), spousta "vrátkařů" (rozuměj fanoušky Stargate), spolužáci z vejšky, bývalí spolužáci z gymplu, někteří příbuzní (bratranci, atp.), a tak dále. Zkrátka ICQ je pro mě hlavním komunikačním kanálem (když nepočítam osobní kontakt ;-)), využívam ho mnohem častěji než třeba mobil...
    1.7.2005 02:05 Lynx
    Rozbalit Rozbalit vše Miranda
    a co Miranda?
    genius2000.log avatar 1.7.2005 09:07 genius2000.log | skóre: 10 | blog: poznamky_linuxaka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miranda
    Myslím, že se tady bavíme o protokolech. Ne o programech na jejich používání :)
    djhanz.cz - music is my life.
    1.7.2005 09:43 HonzaRez
    Rozbalit Rozbalit vše Magor a íkváč
    Asi jsem magor, ale já jsem nikdy neměl jaksi potřebu někde žvanit a kecat... Nevyženete mě z rodu?
    1.7.2005 14:48 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Magor a íkváč
    Neboj :-) já taky nějak extra ne, nikdy nemám contact list větší než 20 lidí, i to je moc, ale mám cca 5 lidí se kterými se hodně bavím

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.