abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 08:00 | Zajímavý projekt

    LCARS Desktop Environment, zkráceně lcarsde, je desktopové prostředí přinášející na linuxový desktop rozhraní LCARS ze Star Treku. Představení na YouTube na kanálu Chris Titus Tech. Autorem prostředí je Andreas Tennert

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 16:44 | Komunita

    Canonical a Microsoft oznámili spolupráci na podpoře .NET 6 v Ubuntu. V Ubuntu 22.04 LTS lze .NET 6 jednoduše nainstalovat pomocí "apt install dotnet6". K dispozici jsou také kontejnery dotnet-runtime, dotnet-aspnet a dotnet-deps.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 16:22 | Nová verze

    Debian slaví 29 let. Ian Murdock oznámil vydání "Debian Linux Release" 16. srpna 1993.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 15:55 | Zajímavý projekt

    Nadace UBports oznámila podporu Ubuntu Touch pro Fairphone 4 v UBports instalátoru. Tato verze je založena na Halium 11.

    joejoe | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Komunita

    Na letošním DEF CONu byl mimo jiné prezentován rootnutý displej z traktoru John Deere. Sick.Codes na něm pařil agro Dooma. Uvnitř displeje běží Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 12:33 | Nová verze

    ChimeraOS byla vydána ve verzi 34. Jedná se o linuxovou distribuci vycházející z Arch Linuxu zaměřenou na hráče počítačových her.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 08:00 | Nová verze

    Byla vydána beta verze GNOME 43. Přehled novinek v souboru NEWS. Vyzkoušet lze instalační obraz GNOME OS.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    15.8. 22:44 | Nová verze

    Oficiálně byl vydán Android 13. Více na blogu věnovaném vývojářům a samozřejmě v poznámkách k vydání na AOSP (Android Open Source Project).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    15.8. 16:11 | Komunita

    GNOME slaví 25 let. Přesně před pětadvaceti lety odeslal Miguel de Icaza do diskusního listu GTK+ email, který je považován za zahájení projektu GNOME, jehož cílem bylo vyvinout prostředí podobné CDE a KDE, ale založené výhradně na svobodném softwaru.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    15.8. 14:22 | Komunita

    Kamera Intel MIPI IPU6 v noteboocích Lenovo ThinkPad X1 Carbon nebo Dell XPS 13 9315/9320 potřebuje na Linuxu proprietární firmware. Navíc aktuálně běží pouze na opatchovaném Linuxu 5.15. Nejenom Greg Kroah-Hartman z těchto důvodů koupi těchto notebooků nedoporučuje. Zajímavé je, že Dell XPS 9315 získal certifikaci pro Ubuntu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    Audioknihy ve srovnání s knihami tištěnými (papírovými nebo elektronickými) poslouchám
     (36%)
     (2%)
     (8%)
     (54%)
    Celkem 244 hlasů
     Komentářů: 3, poslední včera 16:56
    Rozcestník


    Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti

    2. 11. 2009 | David Kolibáč | Recenze | 6704×

    Amarok byl jedním z programů, které se dlouho vzpamatovávaly z přechodu na Qt/KDE 4. Mnoha lidem chyběl ten schopný a vyladěný přehrávač hudby, na který byli zvyklí ve verzi 1.4. Přečtěte si, jak se Amarok vrátil. (Uživatelské prostředí. Kolekce. Internetové služby. Playlist. Záložky. Bude ekvalizér?)

    Obsah

    Není to tak dávno, co se Amarok vrátil s verzí 2.1 – z hlediska funkcí nejnabitější hudební přehrávače vůbec – a už tu máme další verzi, která jej zase o něco přibližuje dokonalosti. Co je tedy nového ve verzi 2.2?

    Uživatelské prostředí

    link

    V Amaroku 2.0 bylo často kritizováno přidání středního panelu s applety, ve verzi 2.1.1 se „konečně“ objevila možnost tento panel zcela skrýt a nyní je tu ještě revolučnější vylepšení – rozvržení panelů si lze zcela uspořádat podle svého. Každý z trojice panelů jde nejen zmenšit, nebo zvětšit, či přesunout na jiné místo v rámci okna, ale i zcela osamostatnit – vytrhnout jej do okna samostatného.

    Ani veliká základní ovládací tlačítka (pauza, přeskočení skladby atd.) nebyla dříve příliš chválena. Ve verzi 2.2 je tedy možné zvolit si alternativní vzhled této lišty. Stačí vyvolat kontextovou nabídku nad oblastí ovládacích tlačítek nebo posuvníku pro pohyb ve skladbě – výběrem hlavní lišty „NG“ ušetříte docela dost místa.

    amarok 2.2 layout amarok 2.2 layout2 amarok 2.2 layout3 amarok 2.2 layout4

    Kolekce

    link

    Drobné změny se dotkly panelu s kolekcí. V nejvyšší úrovni stromu se usadily docela uhlazené ikonky, přes něž se lze dostat ke kolekci, lokálním souborům, datům v multimediálních přehrávačích, internetovým službám a nově i ke zvukovým CD. V horní části panelu se zobrazuje tzv. drobečková navigace, na niž jsme zvyklí ze spousty webových stránek.

    Co se týče samotné kolekce, došlo k interním úpravám. Skenování obsahu disku je nyní výrazně rychlejší, zlepšil se také import databáze z Amaroku 1.4, což ale v tomto směru není největší novinka. Již dříve byla poptávána podpora externí databáze (MySQL) a v této verzi na zájemce o tuto funkci již došlo.

    amarok 2.2 db amarok 2.2 media sources

    Internetové služby

    link

    Z nabídky internetových služeb z technických důvodů zmizel Shoutcast Directory. Na druhou stranu došlo k vylepšení integrace s obchodem Magnatune. V kontextovém panelu zase přibyly applety pro video (podle přehrávané skladby vyhledává videa na webech typu YouTube a umí je přehrát) a fotografie (zobrazuje fotografie z Flickru podle metadat aktuální skladby), také applet stahující informace z Wikipedie se dočkal výrazného rozšíření funkčnosti – lze si zvolit (preferovanou) jazykovou mutaci Wikipedie a prohlížet jde články jak o umělci, tak o albu nebo skladbě, podporováno je také tlačítko Zpět (a Vpřed). Nesmím ještě zapomenout na jednu kosmetickou změnu: Když se do appletu zobrazujícího právě přehrávanou skladbu nevejde název skladby, nezobrazí se celý, ovšem po najetí kurzoru myši nad něj se začne posouvat.

    amarok 2.2 photo video amarok 2.2 wiki

    Playlist

    link

    Očekávané změny se také dotkly seznamu skladeb. Nejvýznamnější novinkou je možnost třídění a také míchání položek podle nejrůznějších kritérií z metadat, a to i ve více úrovních, což znamená, že si skladby můžete nechat setřídit podle kritéria jednoho a pak v další úrovni (když budou položky „na stejné úrovni“ – podle kritéria nerozlišitelné) podle jiného kritéria a tak dále. Dále se objevila možnost editovat metadata skladeb tzv. „inline“, tedy podobně jako se přejmenovávají názvy souborů v některých jejich správcích – nikoliv prostřednictvím dialogu, nýbrž „na místě“. Stejně tak přibyla možnost nechat si zobrazovat přímo v seznamu skladeb u přehrávané skladby drobné ovládací prvky pro posun ve skladbě, pauzu a tak podobně.

    amarok 2.2 id3 inline edit amarok 2.2 sort

    Záložky

    link

    Kompletního přepracování se dočkal správce záložek, nyní připomíná běžného správce záložek například ve webovém prohlížeči (třeba ve Firefoxu). Abych připomněl funkci záložek – tyto slouží především k uložení si přesné pozice ve skladbě, přičemž Amarok je ukládá v podstatě ve formě URL, takže je můžete poslat třeba kamarádovi. Ale pomocí záložek se lze odkazovat nejen na libovolné místo v některé ze skladeb, ale také na libovolné místo v kolekci, v adresářové struktuře apod. – pak se ovšem již nepoužívá správce záložek integrovaný v Amaroku, nýbrž správce záložek celého KDE.

    amarok 2.2 bookmark

    Bude ekvalizér?

    link

    Co ještě? Třeba funkce Replay Gain, udržující zhruba stejnou hladinu hlasitosti mezi skladbami, je nyní dostupná i při použití Xine jako backendu pro Phonon. A je možné, že v některé z příštích verzí se ti, kdo se dožadují ekvalizéru, konečně dočkají – ve vývojové verzi jsem si všiml v nastavovacím dialogu položky „Ekvalizér“ s poznámkou, že tato funkce dosud není podporována Phononem, ostatně i v nabídce ve stabilní verzi je obsažena položka nesoucí toto jméno. Minoritní verze budou podle plánu vycházet co šest neděl, první z nich (2.2.1) bychom se měli dočkat v dohledné době. Měla by přinést krom jiného funkci pro odstranění duplikátů v seznamu přehrávaných skladeb.

    Závěr

    link

    Závěrem mi nezbývá než podotknout, že Amarok 2 už skutečně dospěl do stádia, v němž opět jde o jeden z nejlepších přehrávačů vůbec, teď už jen doladit drobnosti – opravdu mě již nenapadá nic, co by šlo přidat nebo radikálně vylepšit. Snad ještě ten ekvalizér.

           

    Hodnocení: 78 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    menphis avatar 2.11.2009 00:05 menphis | skóre: 22 | blog: menphis_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    umi uz verze 2 pracovat s cue?
    2.11.2009 06:55 miki.lbc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    mám verzi 2.1.1 a ta cue umí
    2.11.2009 00:23 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Mně equalizér normálně funguje. Teda ne že by to mělo na těch mých šumítkách nějaký význam, ale když přepínám presety které tam jsou přednastaveny, tak se zvuk mění. Jako backend mám v Phononu Xine.
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2009 01:04 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Ha? Ubuntu 9.10 (PulseAudio) + Amarok 2.2 + Phonon s Xine backendem → ekvalizér mám šedý; ve vývojové verzi (NEON Project) v Ubuntu 9.04 totéž, ale jinak...?!
    2.11.2009 08:22 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Debian Sid bez nějakých vylomenin, equalizér na dvou mašinách v pohodě šlape. Ale stejně ho nepoužívám.
    2.11.2009 01:29 Jan Včelák | skóre: 28 | blog: Fcelda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Mně fungoval a po nějaké aktualizaci přestal. :-/
    Marián Kyral avatar 2.11.2009 03:54 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Phonon musí být zkompilován s pluginem equalizer. V svn je to už dlouho a nevím, jestli už od té doby vyšla nějaká stabilní verze phononu. Možná zítra, až vyjde KDE 4.3.3.
    Jardík avatar 2.11.2009 00:25 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Zlatej WMP. Amarok2 je nepoužitelný shit (jednička však byla taky).
    Věřím v jednoho Boha.
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2009 01:01 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Vzhledem k tomu, co je WMP zač, by na tom musel být Amarok opravdu hodně špatně. Naštěstí tomu tak ale nejspíše nebude, kdo by se ohlížel na Jardíkovy podivné názory...?
    2.11.2009 02:55 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Kecáš. Od verzie 1.2 je Amarok použiteľnejší než ktorýkoľvek WMP.
    mikirc avatar 2.11.2009 08:17 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    a WMP byl vubec nekdy pouzitelny???
    Byl jednou jeden...
    Jardík avatar 2.11.2009 10:33 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Proč myslíte, že není. WMP má přehledné nepřeplácané uživatelské rozhraní (na rozdíl od Amaroku), zvládne přehrát video i audio, přehledně zobrazí alba, dokonce mi je i dvěma kliknutími umožní vypálit na CD, dokáže mi naripovat CD (i do mp3, což v některých distrech kvůli patentům nelze, ale koho zajímaj patenty), dokáže zobrazit/editovat/stáhnou ID3 tagy, a to jest vše, co od přehrávače očekávám. Opravdu nepotřebuju mít v přehrávači podporu pro plasma widgety, každou blbost ve formě pluginu (i když WMP taky pluginy podporuje, jenom jich moc není, protože je skoro nikdo nepotřebuje), pomalé GUI, pomalý start (v případě, že nepoužíváte KDE), ...
    Věřím v jednoho Boha.
    Prcek avatar 2.11.2009 11:14 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Pokud se budeme bavit o WMP jako přehrávači videa, tak moc dobrý není. Jako audio přehrávač jsem ho nikdy nepoužíval, stačil Winamp.
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    2.11.2009 11:18 lucorp
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    takisto ako od hriankovaca nechcem aby mi varil vodu, tak isto nechapem naco mam spustat na prehravanie hudby "prehravac" ktory dokaze za priazniveho postavenia hviezd prehrat video. Na video existuje tolko o mnoho lepsich prehravacov ako wmp. Wmp nedokaze ani zlomok z toho vo napriklad vlc, preto na prehravanie videa pouzivam kvalitny prehravac viea a na prehravanie hudby zas kvalitny prehravac hudby a nie nejake smejdove uzavrete nahrady, ale kvalitne opensource softvery.
    Jardík avatar 3.11.2009 18:07 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Co? WMP mi přehrává všechny videa ve všech kontejnerech, co jsem kdy měl tu čest se setkat s: MP4, MOV, MPG, MKV, OGG, přehraje to zvuk v DD, video v MPEG4-AVC, ... Je tedy pravda, že OGG a MKV to ze základu nezvládne a je třeba nainstalovat např. Haali splitter (či jak se to jmenuje), ale ostatně v každém linuxovém distru taky musíte přidávat "kodeky" kvůli dementním patentům - vyjde to nastejno. A WMP není přehrávač jen hudby, stejně tak VLC nepřehrává jen video. Navíc se ve Windows o to stará DirectShow a WMP je jen jakási "nadstavba", stejně jako např. Amarok nad gstreamerem/xine ... WMP je však mnohem přehlednější a jeho GUI nevypadá přeplácaně, není tam každý tlačítko valký přes půl obrazovky, nevytejká z nich text ...
    Věřím v jednoho Boha.
    Fluttershy, yay! avatar 3.11.2009 18:08 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Už WMP umí s titulky?
    3.11.2009 23:11 Každému vyhovuje něco jiného
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    S nainstalovaným kodekem ano.
    2.11.2009 16:27 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    WMP má přehledné nepřeplácané uživatelské rozhraní (na rozdíl od Amaroku)
    Tak ako prehrávač hudby je Amarok oveľa lepší než WMP. A dokonca má prehľadnejšie a menej preplácané užívateľské rozhranie než WMP, i.e. pri prehrávaní je to len ikona a ovláda sa klávesovými skratkami Meta + Z,C a B, hlasitosť kolečkom myši. Možno existuje aj niečo jednoduchšie, ale WMP to určite nie je.
    Jardík avatar 3.11.2009 18:11 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Sory, ale když WMP "minimalizujete", tak má takový klikátko na liště s rychle dostupnými tlačítky a ovládáním hlasitosti a je to mnohem použitelnější než ikona s menu.
    Věřím v jednoho Boha.
    3.11.2009 23:22 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Sorry, ale použiteľnejšie to nie je. Asi si Amarok poriadne neskúšal. Okrem toho Amarok má presne to isté, čo WMP, len samozrejme lepšie vyriešené a volá sa to PlayWolf.
    otula avatar 2.11.2009 19:45 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Amarok2 je nepoužitelný shit (jednička však byla taky).
    Jardo, ty máš dnes zas blbý den? Měl by sis to po sobě přečíst až vystřízlivíš :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    pools avatar 2.11.2009 23:42 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    tak tenhle se poved. budu hádat, hudbu si přidáváš tak že hledáš v podadresářích a a používá ultra mega kůl skin který dvakrát týdně měníš?
    Vivre libre ou mourir!
    Jardík avatar 3.11.2009 18:17 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Přílohy:
    Proč ne? Buď si to najdu přímo v Exploreru nebo WMP, obojí je přehledné a použitelné a když mám zrovna spuštěný explorer, tak to udělám rovnou tam.
    Věřím v jednoho Boha.
    pools avatar 3.11.2009 22:59 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    ...
    Vivre libre ou mourir!
    3.11.2009 23:12 Každému vyhovuje něco jiného
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Stejně hnusná obluda jak Amarok.
    Václav 4.11.2009 16:34 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Přílohy:
    Oba záběry byly z exploreru, WMP to má jinak... Viz screenshoty. Je fakt že poslední verze WMP jdou kvalitou hodně nahoru, i když výhrad bych měl dost.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    martin() avatar 2.11.2009 00:50 martin() | skóre: 6 | Prievidza / Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Vsetky screeny su velke ako svina, to uz nemoze byt inak ako vo fullscreene ?
    Hovor múdro, nepriateľ načúva ! -- S. J. Lec --
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2009 01:00 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Na můj displej (XGA) se skutečně všechny tři panely zároveň vejdou taktak. Ale kdo má dneska (netbooky nepočítaje) tak malý displej, že?
    5.11.2009 15:29 Adam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    s itunes nikdy zadny problem. proc to nejsou schopni udelat podobne na linuxu?
    hikikomori82 avatar 2.11.2009 00:59 hikikomori82 | skóre: 18 | blog: foobar | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Ja som teda od prehravacu vzdy ocakaval len tlacitko play a next, ale ako sa tak pozeram na screenshoty, myslim ze ten amarok2 ma slusne naslapnute na "Ok, dopisali sme to do stavu ked to robi co sme chcely ale kod uz je v takom srabe ze to musime vsetko odznova prepisat", ovsem, je to len taky pocit.
    2.11.2009 16:29 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Minimalizuj do systray a potom už len Meta + C a B.
    Prcek avatar 2.11.2009 01:50 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Příloha:
    K těm možným pozicím jednotlivých apletů bych ještě doplnil možnost mít aplety jako taby (viz příloha). Na mém 17" monitoru je to úleva, když tam nemusí být všechny 3 aplety najednou, ale můžu se přepnout, když se chci podívat na lyrics nebo wiki.

    Mám k novému Amaroku dost výhrad:

    1) Amarok 2 je podle mně dost nenažraný. Mám celkem obstarožní PC (AthlonXP2000+, 640 MB RAM), ale jedničková verze šlapala svižně. Dvojka ale startuje dlouho, celé to GUI je celkem náročné na výkon. Když vlezu do adresáře s podcasty nebo do seznamů skladem uložených na disku, tak je to katastrofa - GUI na několik vteřin zatuhne, jak se snaží načítat data.

    2) Neobjevil jsem možnost, jak si uložit seznam oblíbených streamů (internetových rádií), což mě dost mrzí. V jedničce se daly uložit pod seznamy skladeb.

    3) Nepřišel jsem na to, jak v seznamu skladeb zobrazit kromě názvu skladby a její délky také jiné info, jako album, žánr nebo rok (prostě jako v jedničce).

    4) OSD se mi nezobrazuje při změně skladby, jen při prvním spuštění tlačítka play, nebo při pauze, ale jednička zobrazovala OSD i při přehrávání další skladby v playlistu. Myslím, že je to celkem stěžejní funkce toho OSD :-)

    5) Kontext skladby v jedničce byl dost užitečný - zobrazovaly se ostatní alba umělce, kompilace na kterých je nějaká jeho skladba, atd. Ten nový aplet Kontext mi přijde takový chudý, zato je obrovský co do velikosti :-).

    No to by snad stačilo, ale určitě mě štve víc věcí...

    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2009 02:17 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Ad taby: Mně se nic takového nepovedlo... Vypadá to zajímavě.

    Ad 1: Já mám mobilní pentium a 2GB RAM (ale to stejně nikdy nevyužiju) a problém nemám, ale když jsem používal verzi NEON Projectu (zabalíčkované SVN), měl jsem potíže obrovské. Zkoušel sis to přeložit?

    Ad 3: V pravo dole je možnost nastavit si vlastní "rozvržení" seznamu skladeb a to dost detailně, viz třeba recenzi verze 2.1, tam to byla novinka.

    Ad 4: Mně to myslím funguje normálně... Každopádně pořád tu jsou globální zkratky (třeba já OSD při změně skladby obvykle přehlédnu) -- třeba Win + O.

    Ad 5: To s těmi alby AFAIK některý z těch appletů umí. S velikostí ale souhlasím.
    Prcek avatar 2.11.2009 03:46 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Nevím co to je NEON Project, ale přeložit jsi myslel jako ze zdrojáku? Mám Gentoo, takže překládám standardní ebuild z portage. Asi je to prostě dělaný na novější mašiny :-).

    To rozvržení seznamu skladeb jsem fakt přehlídnul, dík. Ale vůbec nechápu, jak se s tím pracuje :-). Když si vytvořím svoje rozvržení, tak je aktivní jen záložka Singl a stejně tam nejdou natahat žádný ty ikony, co jsou na výběr. A nejdou natahat ani na ty už existující rozvržení. Nechápu to :-).
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    2.11.2009 07:32 Mus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    nevim jestli ten bug uz je opraveny. pokud ne, tak lze menit rozvrzeni pouze, kdyz mas amarok prepnut do jazyka american english :)
    2.11.2009 02:38 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Bohužel, Amarok se k dokonalosti nepřibližuje ani náhodou. To by totiž musel být ideálním přehrávačem pro každého, což řada 2.x (nejen) pro mě rozhodně není. A jak to tak zatím vypadá, nejspíš už nikdy nebude.

    BTW, ten soukormý playlist… to je jak když pejsek s kočičkou vařili dort.
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2009 03:04 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Dokonalost je subjektivní. ~_^
    BTW, ten soukormý playlist… to je jak když pejsek s kočičkou vařili dort.

    Huh?

    2.11.2009 13:53 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Je docela zajímavé, že kdyby přišel host do restaurace, a objednal si svíčkovou, akorát by místo masa chtěl nakládané rybičky a místo knedlíku bábovku, to celé zalité šodó k buchtičkám a na pití Dom Perignon stříknutý Pardálem a okurkovým lákem, nejspíš by se na něj všichni dívali jak na rozumu zbaveného. A z lepší restaurace by ho rovnou vynesli. Jednotlivé součásti můžou být ve vhodných kombinacích vynikající, nebo alespoň dobré (je rozdíl mezi lákem a lákem), dohromady takto nakombinované je může pozřít leda blázen či člověk s kachním žaludkem. Vážně nechápu, jak jde dohromady Visací zámek, Arch Enemy, Sachi Tainaka, Jethro Tull a "TempoTrance.mod". No ale proti gustu...
    2.11.2009 16:34 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Visací Zámek a Arch Enemy jde velmi dobře. Z japonských skupin poslouchám jiné (Maximum The Hormone, Exist+Ttrace), Trance... hm.. techno mixy od The Berzerker nejsou vůběc špatné :). A do toho klidně Mňága a Žďorp + Záviš. Asi mám taky kachní žaludek :).
    Baník pyčo!
    2.11.2009 18:40 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Nejspíš máš. Nicméně to není nic, čím by se měl člověk chlubit. K Arch Enemy, když už cosi z Japonska, tak leda něco jako Sigh. (Aniž bych tedy něco z toho aktuálně poslouchal.)
    2.11.2009 19:00 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Tak ono, buď poslouchám jednu skupinu, nebo jeden žánr, nebo všechno co se mi líbí v shuffle. Pak to mám na způsob zvukové kulisy, ala rádia. Účelně to takhle nemixuju (používám mocp, žádné playlisty (kde bych si musel naházet visáče a arch enemy a pouštět si to pořád dokola), prostě nahazím adresáře podle nálady, co chcu poslouchat a pustím to). Ale za vrchol nevkusu mě prohlásilo už tolik lidí, že s tím už asi nic neudělám :D.
    Baník pyčo!
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2009 20:40 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Spojuje je to, že se mi líbí. Poslouchám v zásadě spoustu věcí od art rocku přes punk po nějaké ty tvrdší kovy a s jinými věcmi se prakticky nepotkávám, což ale neznamená, že se mi nemůže líbit i něco jiného (zpravidla soundtracky ke hrám (Starfighter) nebo anime).
    2.11.2009 23:16 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    No já to pochopil. Co ale nikdy moc nepochopím, je právě tenhle přístup k hudbě/filmům/knihám a umění či jen „umění“. Každý pes jiná ves. Ale samozřejmě uznávám, že je to každého věc. Jen mě to vždycky trochu zarazí a překvapí. A říkám si, jestli to náhodou neodráží i jistou rozháranost v životě dotyčného celkově. A už mlčím, nic mi do toho není a tohle je úplně OT diskuse.
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2009 23:34 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Je tu i jeden takový, který poslouchá black metal a Shakiru. ~_^
    2.11.2009 23:54 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Njn, lidé jsou různí. Akorát jen, že není BM jako BM ;-) Na druhou stranu nejsou podobná podivná spojení zas tak výjimečná… :-D
    Fluttershy, yay! avatar 3.11.2009 21:09 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Jak je to tedy správně? Ať se poučím...
    4.11.2009 01:13 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Správně? Správná možnost samozřejmě neexistuje. Jen jsem podotkl, že mě podobná „rozháranost“ vždycky překvapí. U uživatele specializovaného monstra na hudbu se spoustou funkcí – jako je Amarok – jsem prostě předpokládat, že jeho hudební sbírka půjde víc do hloubky v rámci jednoho hudebního stylu nebo několika málo příbuzných.
    Fluttershy, yay! avatar 4.11.2009 09:44 Fluttershy, yay! | skóre: 90 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Na mou sbírku hard rocku a power metalu se holt tentokrát nedostalo.
    svido avatar 4.11.2009 16:49 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Smarja, tohle snad mela byt diskuze k Amaroku. Ne jestli nekdo posloucha A a B a jde mu to do sebe. Ja treba posloucham Iron Madein, Metallicu, Napalm Death. Cas od casu to prolozim treba Kolarem nebo Bachem ci Carlem Coxem. Co je na tom?

    Nicmene, musim uznat, ze Amarok 2 byl docela haluz, dost se zlepsuje. Ale priznejme se, stejne si po spusteni "nasazim" nejakou kolekci, minimalizuji a pak jen ovladam pres klavesove zkratky ;)
    4.11.2009 19:56 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    No zato tohle byl komentář na úrovni… Pointa celé té diskuse byla v tom, zda je opravdu potřeba k podobnému „poslechu“ behemot typu Amarok. Podle mě ne. Nic víc.
    Sešívaný avatar 2.11.2009 04:41 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Od Amaroku jsem s vydáním verze 2.0 utekl, ale teď jej opět zvažuju. Je opravdu škoda, že něco podobného není v GTK. Momentálně používám Banshee, ale verze 1.5 je minimálně v Ubuntu katastrofa. Při pokusu přepnout do fullscreenu neomylně padá, po zapnutí nefunguje ruční přidávání do fronty, to se probudí až když tam přidám skladby nějakým jiným způsobem. Z podpory Last.fm funguje jen submit písniček a doporučení umělci. Podpora tagů stále docela mizerná. Ručně vybrat obal alba - nemožné. No hlavně že tam přidali podporu na přehrávání videa a teď chtějí, aby to umělo i prohlížet a organizovat fotky...
    2.11.2009 08:25 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Změním překlad "Replay Gain Mode" na "Režim zesílení přehrávání".

    Jinak bych uvítal, kdyby v Amaroku byl "spektrální analyzér".
    Václav 2.11.2009 09:43 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Režim zesílení přehrávání? To není zrovna vypovídající překlad :)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    2.11.2009 11:39 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Replay Gain Mode
    Takže jaký je tvůj návrh? Reagoval jsem tím na vysvětlující pasáž v článku, ze kterého jsem pochopil, že tato volba srovnává případné rozdíly v úrovni hlasitosti mezi dvěma po sobě přehrávanými zvukovými soubory, když jsou nějaké větší, aby to nebylo tak poznat. Momentálně to mám přeložené jako "Režim zesílení opakování pro" nebo tak nějak. Chápal jsem to jako, že jde o to, aby když se ta samá skladba, nebo co, hraje znovu, tak aby se nepatrně zvýšila hladina hlasitosti, nebo tak nějak, - asi aby to napodruhé nebyla nuda - třeba to nějak má ošetřit pozornost vnímání při opětovném poslechu téhož.

    Když většinou poslouchám písničky z téhož zdroje, zatím mě moc nenapadlo, jak toto, a proč využít - třeba u souborů, které mám převedené už ty případně se lišící hladiny "znormalizoval" přímo program, který jsem použil při převodu.

    Takže, jak to s tím Replay Gain vlastně je? Co to přesně dlouhou rozvitou větou/nebo vyjádřeno několika znamená?
    Václav 2.11.2009 11:51 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode
    Pokud vím, upravuje to hlasitost přehrávání souborů tak, aby soubor nahraný s jinou hlasitostí nevyčníval (ať už nižší, nebo vyšší) hlasitostí. Jak to říct jednou větou těžko říct, oficiální překlad neznám. Možná "(automatické) srovnání hlasitosti"?
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    2.11.2009 18:50 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode
    Taky tomu tak rozumím, jen se snažím o překlad, aby více odpovídal, co tím chtěli autoři říct, a řekli to.
    Prcek avatar 2.11.2009 11:54 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode
    Já bych to snad ani nepřekládal. Pak člověk hledá na netu nějaké podobné problémy, ale protože někdo vymyslel "ultra odpovídající" český překlad, tak člověk ani neví, co má hledat.

    Replay gain zpracuje každou skladbu a v ID3 tagu (nebo někde tam) si poznačí, jaká je průměrná (nebo maximální, nevím) hlasitost skladby. Potom při přehrávání bere na tu hlasitost ohled, takže při přehrávání tišší skladby zesílí hlasitost přehrávače a naopak při hlasité skladbě ztlumí. To je režim Track (skladba), pokud je v režimu Album, tak neupravuje zvukové rozdíly mezi jednotlivými skladbami na stejném albu (aby se nenarušila atmosféra alba nebo co).
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    2.11.2009 18:48 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode
    Nějaké podobné problémy zase vyřeší překlad.

    Děkuji za vysvětlení, i když z tvého pohledu takové funkce asi nemají ten význam. :-)
    2.11.2009 15:26 Václav Kramář | skóre: 31 | Nechanice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Spíš "vyrovnání hlasitosti".
    2.11.2009 18:46 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Replay Gain Mode - vítěz soutěže
    Tak tohle se mi celkem líbí. Získáváš bod, hned bych to tak upravil. Pro "Gain" existuje mezi jinými i překlad "míra zesílení". Mohl bych, jakože to udělám, místo "Režim zesílení přehrávání" dát "Režim vyrovnání hlasitosti přehrávaných skladeb". Ono se to tam vleze, a lidi to pochopí i bez dalšího hledání. :-)
    2.11.2009 20:05 Andrtalec | skóre: 15 | Trnava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode - vítěz soutěže
    Možno ešte o trochu lepšie by bolo vyrovnání.
    SomaFM commercial-free internet radio
    2.11.2009 21:13 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode - vítěz soutěže
    Dobře, použil jsem. To už je i o tom, jak moc citlivě se k tomu postavit. :-)
    belisarivs avatar 3.11.2009 08:52 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode - vítěz soutěže
    Zdravim. Ty jsi kdo ze tu takhle resis preklad Amaroku?

    Ne ze by mi to vadilo. Naopak. Jenom chci vedet, s kym mam tu cest az budu pozadan o submitnuti do svn.
    IRC is just multiplayer notepad.
    3.11.2009 15:32 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode - vítěz soutěže
    ahoj, já jsem ten, který si vede jeho vlastní verzi; viz fripohled.blogspot.com. :-)

    Taky jsem jednu chvíli zaregistroval, ale úplně nepochopil, že, tedy jestli je to pravda, Amarok, na "kde", kde jsou i další .po soubory pro základní aplikace KDE, nemá jediné místo, kde se ten jeho překladový soubor dá stáhnout?!, či co.

    Já jej beru odtamtud, průběžně slučuju se svou verzí, ale zatím celkem neúspěšně jsem se pokusil přes hlášení chyb vyřešit tu věc s anglicky vypadajícími řetězci - například to Current Track v "Context View". A viděl jsem i další takto postižené řetězce. Dokonce se mi zdá, že je ani není kde najít. To mi tochu kazí radost. :-)

    Tak buď ten příkaz na slučování nefunguje tak, jak bych si ideálně představoval, anebo je to ta prý "celkem běžně se vyskytující chyba", že některé řetězce nejsou v programu označeny jako překladové. Pak si dovedu představit, že při sběru těchto hlášek nějakým příkazem nedojde k jejich začlenění do překladového souboru, což bude třeba jenom taková moje zkreslená představa o tom, jak to funguje. Jenže např. to "Current Track" se vyskytuje v dalším souboru k Amaroku, ale to, že jsem jej měl přeložený už předtím, než jsem se ozval programátorům, nepomáhá. Jejich názor, patrně po pohledu na stav oficiálního českého překladu Amaroku, byl ten, že je potřeba počkat na český tým, až si s tím poradí.
    5.11.2009 14:05 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Replay Gain Mode - vítěz soutěže
    Zajímavé, že jsi si vybral za přezdívku jméno, které ve mně vyvolalo vzpomínku na hodinu dějepisu a příjmení jednoho generála císaře Juliána. Jde o něco jiného? :-)
    6.11.2009 08:48 Pavel Francírek | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Ten termín je spíš "normalizace zvuku", ale uznávám, že by to bylo asi moc odborné a "vyrovnání" je obecně srozumitelnější.
    6.11.2009 12:39 Václav Kramář | skóre: 31 | Nechanice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Normalizaci ne každý zná. Navíc si pod tím termínem představuji spíš srovnání úrovně spojené se zápisem změn zpět do souboru (tak jako se to někdy dělá při grabování). Takže "vyrovnání úrovně hlasitosti" (nebo vyrovnávání, nejsem si jistý který vid je vhodnější) se mi zdá jako překlad pro replay gain výstižnější. Nehledě na to, že i angličtina má přímo termín "normalize".
    2.11.2009 09:09 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Amarok 2.2 Kubuntu Karmic Koala Nefunguje mi editor playlistu, nejde přetahovat z z horní nabídky menu, v live distribuci to jde, ale z disku ne, dodávám že na disku je Karmic Koala instalovaná jako upgrade z Jauntyho 9.04. Nevíte někdo co s tím? Nešlo mi to už v 9.04 ani v Neonu.
    2.11.2009 09:47 qpal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Zkuste vystoupit a nastoupit, v tomto pripade * odebrat balicky * promazat zbytky aplikace * promazat nastaveni ve vasem home * a zase nainstalovat

    Je to kanonem na vrabce, alepokud je cilem pouze zabit vrabce...
    2.11.2009 20:24 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Díky za radu, ale nepomohlo, je fakt že některé složky jsem v HOME ponechal, jako obaly a playlisty. Nakonec jsem to řešil přímou editací xml souboru, kde je uložený vzhled playlistu v /home/dan/.kde/share/apps/amarok/playlist_layouts. Stačí jen přidat potřebnou položku, je to poměrně na první pohled jasná struktura. Díky za pomoc. Kdyby někdo věděl jak na to ozvěte se.
    2.11.2009 10:26 Ladislav Nešněra | skóre: 30 | blog: ..+2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Mě dost výrazně chybí informace o podcastech - krom názvu mi to netahá vůbec nic :-( Možná chyba na mé straně, nebo má něco špatně archiv Českého rozhlasu? (či konkrétní pořad

    Také bych tvrdil, že nějaká prastará verze uměla moc pěkně filtrovat - stačilo psát a už zůstávaly jen dopovídající položky. Ale nevylučuji, že si to pletu s iTunes ;-)

    2.11.2009 16:00 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    "Také bych tvrdil, že nějaká prastará verze uměla moc pěkně filtrovat - stačilo psát a už zůstávaly jen dopovídající položky. Ale nevylučuji, že si to pletu s iTunes"

    Asi sa mýliš, lebo to funguje dobre len si to treba nastaviť (hneď vedľa vyhľadávacej riadky je taký gombík).

    ps. Tiež som sa zľakol, že sa tá funkcia stratila. A začal som to hľadať.
    2.11.2009 16:50 Ladislav Nešněra | skóre: 30 | blog: ..+2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    málokdy se mýlím tak rád, jako teď. Ještě ty podcasty a můžu chrochtat blahem ;-) Díky
    2.11.2009 17:31 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Ty Podcasty mne taky vytáčí, verze 1.4 sice neuměla hledat v podcastech, ale načítaly se anotace. Bez nich je to dost nanic. A taky tahám Český rozhlas, konkrétně Nad věcí :)
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    2.11.2009 11:23 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Je to úsměvné - jak dle recenzí uživatelé Amaroku "stále čekají" na tu dokonalost. Přitom je to vlastně "jen" přehravač hudby. Snad už přehrává, ne? Tak co se pořád řeší... ;-)
    Václav 2.11.2009 11:41 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Na "jen" přehrávání hudby je hafo jiného softwaru, který je podstatně rychlejší, třeba MOC. Amarok má od počátku jiné cíle než být "jen" přehrávač.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    2.11.2009 11:44 marvn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    prehravac je xine (nebo jakej backend phononu si zvolite), amarok je spis spravce hudby. od pocitace (nekdy) taky chcete vic, nez aby jenom pocital..
    atan avatar 2.11.2009 13:12 atan | skóre: 21 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    Mne z nejakeho duvodu Amarok 2.2 nenaskenuje zadnou hudbu. Dlouho skenue a pak nula skladeb. Zkousel jsem vymazat z .kde nastaveni, nepomohlo, rekompilace take ne. Mysql mam 5.0.84, gentoo amd64.
    2.11.2009 16:07 jaj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    jak je to s grafickým ekvalizérem. Nemyslím šoupátka, ale vizualizaci při přehrávání? Tak jako to měl Amarok 1.4 nebo jako to má Audacious.
    2.11.2009 17:26 M4S4CR
    Rozbalit Rozbalit vše Otázka mimo mísu
    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli verze Powerpack u Mandrivy bude v češtině, nebo to platí jenom u Free a One verze. Díky za odpověď
    2.11.2009 17:34 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Podcasty, Kontext
    Pěkné pěkné, používat se to dá. Ale dvě naprosto zásadní věci: 1) Podcasty - proč se nedají získat anotace pořadů - takhle je to jako by podpora nebyla. Nadpis je většinou nanic. Amarok 1.4 to uměl docela dobře. 2) Kontext view - kde jsou podobné skladby jako byly v Amaroku 1.4? Current track - výpis ostatních alb umělce je vcelku nanic. Podobnost z Last.fm byla skvělá.

    Nebo dělám někde chybu?
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    2.11.2009 18:12 rado3105 | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podcasty, Kontext
    presne toto aj mne chyba, podobne skladby a navrhy na zaklade toho co pocuvam, to sa mi na amarok 1.4 pacilo najviac. Taktiez chyba uprava vzhladu, je to lepsie ako 2.0 ale na 1.4 to stale nema. Ale uz nechyba vela.
    3.11.2009 11:44 sssssssss | skóre: 15 | blog: cotoje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podcasty, Kontext
    Co bys chtel po vice jak dvou letech vyvoje? Zmrveny GUI, odebrany dulezity vlastnosti, pridany nedulezity az zbytecny, ale asi je to tak dobre, protoze normalni parta programatoru na feedback docela da.
    hmm
    Darth Phantom avatar 2.11.2009 18:57 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podcasty, Kontext
    Podcasty - proč se nedají získat anotace pořadů -
    Přesně tak. Já amarok využívám hlavně na podcasty ČRo, k přehrávání rádií a k přehrávání hudby ani moc ne. Ve verzi 1.4 to fungovalo perfektně - jednoduché a přehledné přidávání a třídění podcastů bylo na jedničku, amarok doporučovali na podacasty i na webu ČRo. Teď ve verzi 2 je to jakési pokurvené...
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    2.11.2009 20:58 Ladislav Nešněra | skóre: 30 | blog: ..+2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podcasty, Kontext
    jak tak koukám do bugzilly, není nezdá se, že by to moc chybělo :-( Nejblíž je asi tohle.
    3.11.2009 01:36 Poborskiii
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podcasty, Kontext
    Hlavně to při případném reportování neoznačovat jako wishlist, ale jako pěkně velkej bug, protože to je značná regrese oproti 1.4. A těch regresí u podcastů tam je víc.
    multi avatar 3.11.2009 17:02 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    tak to vypada, ze po verzi 2.1, ktera umela "jen" prehravat, tak tadle by uz mela mit i funcni vychytavky

    akorad by me zajmalo jestli tadle verze uz bude podporovat libreFM

    PS:nevite jak rucne zrusit adresar, kde to ma hledat muziku, protoze kdyz to odklikam tam se to neodebere
    3.11.2009 21:05 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amarok 2.2 – o krok blíže k dokonalosti
    (blbá odpověď) Znovu projít (aktualizovat) kolekci?
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.